Bästa arbetsbyxorna 2022 – Test av arbetsbyxor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Snickers Workear 6241 Allround

SNICKERS 6902 FlexiWork

Monitor Versatile 4WS

Snickers 7505 FlexiWork

Klicka här för att se fler arbetsbyxor.

Bästa arbetsbyxorna 2022

Behöver du ett par robusta byxor som kan klara sig bra i tuffa miljöer? Då måste du köpa de bästa arbetsbyxorna. Med hjälp av par bäst i test arbetsbyxor så behöver du aldrig oroa dig för att dina kläder inte håller. Arbetsbyxor har många fickor och dessutom är de väldigt prisvärda. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha ett par arbetsbyxor bäst i test.

Men det är faktiskt inte så lätt att köpa de bästa arbetsbyxorna. Om man inte är så insatt så kan det vara ganska svårt att veta vilka arbetsbyxor som är bäst. Det finns en massa olika alternativ men även flera olika prisklasser. Dessutom så är det inte alltid lätt att köpa något på nätet. Många online affärer brukar ofta skriva det som de vill att du ska höra. Men när du väl får hem byxorna så kanske de inte är precis som du tänkt dig. Det är inte så kul att spendera pengar på något som inte är som man förväntat sig.

Som tur är så är det just därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en guide så att du ska kunna hitta de bästa arbetsbyxorna. Jag har nämligen gjort mitt eget arbetsbyxor test. Jag är själv en hantverkare som har hållit på med hantverk sedan jag var ung. Under min tid som hemmafixare och hantverkare har jag samlat på mig ganska många arbetsbyxor. Jag har satt ihop den här guiden genom att använda mig av min egen kunskap om arbetsbyxor. Dessutom så har jag läst igenom många kundrecensioner och andra tester. Efter att du har läst igenom den här komplexa guiden så garanterar jag att du enkelt kan hitta ett par bra arbetsbyxor.

Köpguide för bäst i test arbetsbyxor 2022

Som sagt så är det faktiskt inte så lätt att köpa ett bra par arbetsbyxor. När du ska köpa arbetsbyxor så finns det några viktiga saker som du borde tänka på. Det viktigaste är att du ska välja utifrån dina egna personliga preferenser. Men du måste även tänka på lite andra saker som jag listar här nedan. Här är vad du ska tänka på när du köper de bästa arbetsbyxorna 2022:

 • Storlek och passform
 • Allmänt
 • Skydd
 • Material
 • Arbetsmiljö
 • Design
 • Fickor
 • Typ av arbete
 • Förstärkningar
 • Komfort och hållbarhet
 • Svalt tyg
 • Bra ventilation
 • Sömkonstruktion
 • Grenkryssning
 • Dubbelknä
 • Pris
 • Lämplighet
 • Vad man ska undvika

Storlek och passform

Om du köper för din arbetskraft vill du helst att de ska ha samma märkesvaror. Du kanske tycker att det är enkelt men det beror på teamets mångfald. Om du har kvinnliga lagmedlemmar, se till att storlekarna var tillräckligt små. På den andra storleken om du har + storlek teammedlemmar se till att de går tillräckligt stora. Lyft helst telefonen och prata med leverantören, se till att de har lagret. Om de inte gör det, vad är ledtiden.

Märkning av arbetsbyxan, detta behöver verkligen ett telefonsamtal och eventuellt ett prov på kvaliteten på arbetet innan du beställer. Speciellt om du ska gå med broderade arbetskläder.

Allmänt

Vi kräver mycket av våra arbetsbyxor. De måste vara bekväma och slitstarka, lätta att ta hand om och erbjuda oss det skydd vi behöver.

När du väljer arbetsbyxor på plats är det viktigt att tänka på vad du behöver dem. Om du till exempel använder en motorsåg skulle du självklart välja lämpliga motorsågbyxor för ditt arbete. Om du är rörmokare är arbetsbyxor med knäskydd en viktig funktion. Och naturligtvis, oavsett vilket arbete du utför, vill du att dina arbetsbyxor ska ha gott om fickor för din telefon, måttband och andra verktyg du använder regelbundet.

Skydd

Arbetsbyxor är designade med olika skyddsnivåer i åtanke. Vissa arbetsbyxor håller dig bara ren medan andra potentiellt kan rädda en lem. Om du använder motorsåg måste du bära lämpligt reglerade säkerhetsbyxor och redskap. För markarbete skyddar Arbetsbyxor av typ A dina framsidor. För arbete i träd behöver du tunga arbetsbyxor av typ C som erbjuder skydd runt om. Motorsågsbyxor ska också vara bränsle-, olje- och värmebeständiga så att skyddsmaterialet inuti inte äventyras.

För allmänt handelsarbete behöver du inte så mycket skydd. Men om du knäböjer mycket i ditt arbetsområde så kommer arbetsbyxor med knäskydd som att ge dina knäleder skydd och minska risken för långvariga skador.

Material

De flesta arbetsbyxor är gjorda i en kombination av bomull och polyester. Detta ger en andningsbar, bekväm och lätt arbetsbyxa.

Dessutom har många arbetsbyxor förstärkta skyddsområden och ett bomullsbälte. Förstärkning, ofta med supertåligt Cordura-material, placeras ofta i fickorna, knäfickorna och grenen.

En annan sak att se upp för när du väljer din arbetsbyxa är Hi-Viz-paneler eller rörsystem, vilket är viktigt om du arbetar nära vägar.

Arbetsmiljö

Arbetsbyxor är till sin natur tyngre än vanliga byxor. Men deras tygteknologi håller dem varmare på vintern och svalare på sommaren. Om du bär Typ C motorsågbyxor blir de varma och tunga, men det är oundvikligt när ett så högt skydd krävs.

Om du arbetar utomhus kanske du vill välja vattenavvisande byxor för att hålla dig torrare och bekvämare. Om du bara arbetar inomhus är en lättare säkerhetsbyxa bra.

Design

Det finns många olika arbetsbyxor på den brittiska marknaden och de finns i ett brett utbud av mönster. Till exempel kan de komma som elastiska midjebyxor eller ha justerbara midjor eller fås i haklapp och stag. De finns också i en rad olika färger och stilar som lös passform, rakt snitt eller cargostil.

Fickor

Arbetsbyxor har i allmänhet många fickor. Dessa många inkluderar fickor med kardborrfäste för att hålla föremål som en plånbok eller telefon säker. Dessutom kan de innehålla ett antal fickor för små verktyg som måttband eller linjaler och hölster eller öglor för föremål som hammare. Nyckelslingor är ett annat praktiskt tillskott som sparar tid på att leta efter nycklarna till van.

Typ av arbete

Detta är den perfekta första ledtråden till vilken typ av arbetsbyxor som är bäst för dig. Om du är snickare eller rörmokare behöver du fler fickor. Om du arbetar i en het miljö behöver du byxor som är lättare. Om du arbetar i trånga utrymmen, med många hängande verktyg runt omkring, kan det hända att några av dina byxors extra tillbehör blir obekväma.

Dessutom är en annan sak här hur många jobb du har. Tomten blir så tjockare om du vill ha ett mångsidigt par byxor som du kan använda för olika jobb på olika platser eller för dina hobbyer.

Förstärkningar

Beroende på ditt arbetssätt kan förstärkningar vara viktiga för dig eller inte alls viktiga. Om du ständigt står på fötterna och flyttar från en plats till en annan på plana ytor kanske du inte behöver förstärka alls. Men om du klättrar upp eller ner, tar stora steg, kan du hitta grenförstärkningar riktigt bra, och så är det också om du huk hela tiden.

Jag gillar också arbetsbyxor med knäförstärkningar eftersom de ser så solida ut. De bästa arbetsbyxorna med knäskydd gör att dessa insatser enkelt kan justeras, vilket är en riktig användarvänlig egenskap. Annars, överväga att du behöver knäskydd om du är en rörmokare eller snickare, eller om du arbetar ett annat jobb som kräver att du kryper eller spenderar mycket tid på knäna.

Komfort och hållbarhet

Du behöver byxor som är både bekväma och hållbara, men det betyder olika saker beroende på ditt arbetssätt. Om du till exempel mest är på språng behöver du fuktavvisande, lätta byxor. Om du alltid hukar eller går på fyra, kan du behöva extra vaddering och tjockare, rep- / punkteringsbeständiga byxor.

De flesta arbetsbyxor är dock ganska slitstarka och bekväma. Jag tycker att en blandning av bomull och polyester är mycket mångsidig för de flesta ändamål och jobb, vilket gör den bäst för arbetsbyxor.

Svalt tyg

Bomull är allmänt känt som det svalaste tyget att bära på grund av dess utmärkta absorberande och andningsegenskaper. Perfekt för vardagskläder, men bomull i sig ger svårigheter på grund av att den inte tvättar lika bra som alternativa tyger. För arbetskläder möjliggör därför en kombination av material som bomull och polyester rätt svalhet under arbetet utan att kompromissa med plaggets livslängd.

Bra ventilation

Medan ventilationsöppningar på sidan och baksidan kan införlivas i designen av toppar för att uppmuntra till god ventilation, är arbetsbyxor begränsade när det gäller ventilation. Välj ändå raka benbyxor, löst sittande från toppen av låret hela vägen ner till fotleden, så att luften kan cirkulera runt benet och hålla dem så svala som möjligt.

Ett annat alternativ är arbetsklädershorts. Om byxor med raka ben fortfarande orsakar betydande obehag, är arbetskläder ett bra alternativ. Utför samma syfte som arbetskläderbyxor, för att skydda mot spill, stänk och smuts, samt att vara en verktygshållare på språng.

Sömkonstruktion

För att arbetsbyxor ska tåla konstant böjning och sträckning måste sömkonstruktionen vara hållbar. Leta efter sömmar med dubbla eller tredelade sömmar som förhindrar att byxorna dras isär. Nitar kan också användas vid viktiga stresspunkter, till exempel där framfickorna sys på byxorna.

Grenkryssning

Du kanske vill se till att dina byxor har en grenkryssning. En kula är en diamantformad bit material sydd i grenen för att ge dig extra utrymme för att bekvämt böja, huka dig, knäböja och köra.

Många arbetskläderföretag tillverkar byxor som har en korsad gren. För att läsa mer, besök vår lista över byxor med grenen.

Dubbelknä

Behöver du ett förstärkt dubbelknä? Ja, detta hjälper till att ge seghet i arbetsbyxorna och hjälper dem att hålla längre, men det lägger också till vikt och fångar upp värmen. För vissa jobb är en dubbel front en överdrift och lägger bara till bulk.

Pris

Det finns ett brett utbud av arbetskläder. Svenskt tillverkade tunga arbetsbyxor kan kosta 1 500 kronor eller mer. Importerade byxor med mindre specifika detaljer kan vara mycket billigare (men kommer sannolikt inte att vara lika länge).

Du måste väga dina alternativ för att ta reda på vilken typ av arbetskläderbyxor som är bäst för din budget. Ibland kan högre kvalitet spara pengar på lång sikt eftersom det varar längre.

Lämplighet

Föreställ dig det här scenariot: det är mitten av arbetsdagen och du kan inte hitta skruvarna du behöver eller de verktyg du precis lagt ner. Nu slösar du bort värdefull tid på att försöka hitta allt. Vad händer om du helt kan undvika det? Om arbetsbyxorna du bär har gott om fickor och öglor kommer du att kunna hålla mycket mer på din person.

En annan sak att tänka på när det gäller bekvämlighet är de material som byxorna är gjorda av. Chansen är stor att om du är byggnadsarbetare vill du inte spendera timmar på att tvätta dina byxor bara för att de ska vara fuktiga nästa dag. Välj byxor som är gjorda av tvättbara material som snabbtorkar.

Vad man ska undvika

Nu när du känner till några funktioner som alltid ska komma med de bästa arbetsbyxorna för snickare, hur är det med funktioner som bör förbises? Låt oss börja med tyget. Du kanske tror “ju tyngre, desto bättre”, men så är inte alltid fallet. Tyger som är tyngre än 0,4 lg kommer att få dig att överhettas snabbt, speciellt om du arbetar i mer milda klimat. De bästa arbetsbyxorna kommer att använda tyger mellan 0,28 och 0,4 kg i vikt.

En annan funktion du aldrig bör förbise är passform. Även om det vanligtvis lämnas upp till personliga preferenser, bör du undvika byxor som är antingen för smala / smala eller för baggy. Smala byxor begränsar ditt rörelseområde och kan vara begränsande när du försöker manövrera. På samma sätt kan det att du har överflödigt tyg få dig att spännas upp på maskiner.

Du vill också undvika en hög passform (särskilt damerna). Höga byxor kan vara bra för fritidskläder, men när du arbetar vill du ha byxor som inte hindrar din förmåga att krypa, böja och röra sig.

Läs också >>> Andningsskydd bäst i test

5 tips för att hitta de bästa arbetsbyxorna

1. Dessa 6 funktioner är vad man älskar i arbetsbyxor

Funktionerna i dina arbetsbyxor är ett av de viktigaste övervägandena när du gör ett köp. Tänk på de funktioner du behöver mest för att göra ditt jobb så bra du kan. Du kanske behöver en verktygsficka eller knäskydd.

Du kanske behöver hammarslingor eller snedfickor. Kanske är klänningsoveraller mer din hastighet eller slitstyrka är kritisk. Oavsett vilken byxa du väljer, se till att de passar dina behov.

 • Verktygs- / lastfickor: Verktygs- eller lastfickor är stora fickor för att rymma din utrustning och dina verktyg. Verktygsfickor och verktygsfickor är vanligtvis större (och rymmer därför större verktyg) och kan bara fästas delvis på byxorna. Lastfickor är mer av en lapp, har veck för ökad lagringspotential och har en säker förslutning som snaps, knappar eller kardborreband. Dessa är särskilt viktiga om du behöver bära mindre föremål separerade från eller utan en verktygslåda eller arbetsstation. Dessutom underskatta inte vikten av bakfickor i ett par arbetsbyxor. De kanske inte verkar särskilt viktiga, men din arbetsmiljö kan förändras drastiskt, och du kan behöva så mycket lagring som du kan få. Bakfickan är till exempel den perfekta platsen för byggnadsarbetare att klippa sina måttband.
 • Stretchtyg: Stretchtyg förbättrar komfort och rörelsefrihet och är viktigt för arbetare som behöver rörelsefriheten. Det andra alternativet här är ett löst sittande tyg – det kan vara farligt om man arbetar i ett område där extra tyg kan fastna i maskiner.
 • Verktygshållare: Liknande i koncept som en bälteslinga men starkare, större och vanligtvis placerad på överbenet eller låret. Dessa används oftast för att hålla en hammare, med huvudet som sitter ovanför öglan och handtaget faller ner.
 • Knäskydd: Att ta hand om dina knän är viktigt och knäskydd är en måste-funktion om dina arbetsförhållanden håller dig på knäna. Dessa har många olika former, inklusive dubbla knepåsar för att sätta in kuddar eller syda förstärkta knäskydd.
 • Skarv: Kanske en av de viktigaste funktionerna i arbetsbyxor för den aktiva mannen, en skarv är ett diamantformat tygstycke sytt i byxans gren. Det eliminerar alla sömmar på en och samma plats för att förbättra komfort och rörelse. Det hindrar också dina byxor från att klämma i skräpet när du hukar – om det inte är viktigt vet vi inte vad som är.
 • Ripstop-tyg: Ripstop-tyg hänvisar till hur tyget vävs – det är en speciell förstärkningsteknik som gör det motståndskraftigt mot rivningar / tårar, en utmärkt funktion för byxor som kommer att slå på under ditt arbete. För att skapa det är tyget sammanvävt med nylon. Medan ripstop kan tillverkas av ett antal olika tyger är det oftast bomullsförstärkt med nylon.

2. Hur ska dina arbetsbyxor passa?

Passform beror på vilken typ av arbete du gör och hur bekväm du är. Det är en fråga om preferens. En standardpassning, till exempel, passar i allmänhet rakt på höfter, ben och underdelar. Det är inte löst eller tätt. En avslappnad passform blir lösare i dessa områden. En smal passform blir stramare med mindre tyg. Det är viktigt att notera att dessa termer ofta inte definieras på samma sätt över hela linjen. Kontrollera dina favoritbyxor eller designer för att se till att du matchar det angivna storleksschemat.

3. Vilken stil och kommer att fungera och se bäst ut för min arbetsplats?

Aktiva

 • Med aktiva stilar kan du enkelt röra dig.
 • Funktioner som stretch midja och tyg ger bättre rörelseomfång. Andra funktioner som oftast är förknippade med aktiva stiltyper är fuktavvisande teknik för svett och fläck- och rynkresistens för enkel användning och skötsel.
 • Aktiva byxor är vanligtvis gjorda av ett andningsbart tyg som bomull.

Cargo

 • Nyckelfunktionen i cargostil är de större öppna flikfickorna som ger mycket lagringsutrymme.
 • Dessa är en mycket populär stil av arbetskläder på grund av fickutrymmet, perfekt för byggnadsarbetare.
 • Vanligtvis tillverkad av snabbtorkande bomullsblandningar, inklusive bomullsduk, som är robust sydd. Högkvalitativa cargobyxor är gjorda av ripstop-material.

Snickare

 • Snickeribyxor är gjorda av mjuk denim och saknar några av förvaringsalternativen för en cargobyxa men är några av de bästa herrbyxorna för dem som behöver mycket rörelsefrihet.
 • De har i allmänhet mer plats i sätet för snickare och andra arbetare som böjer sig och rör sig runt på verkstaden.
 • Vanliga funktioner i dessa byxor är flera tillbehör- och verktygsfickor, en hammarslinga och ett benhål avsedd att passa över stövlar.

Professionell

 • Mer professionella stilar av arbetsbyxor kan likna chinos.
 • De har i allmänhet färre synliga fickor och är gjorda av mjukare tyger.
 • Ett bra par ska fortfarande erbjuda de funktioner du behöver men inte se ut på plats när du går från din arbetsbänk till ditt kontor.

4. Här är arbetsbyxmaterial som oftast används av företag

Bomull och bomullsblandningar Bomull är det vanligaste tyget för arbetsbyxor på grund av hållbarhet och mångsidighet. Det finns flera typer / blandningar, men två av dem sticker ut som de vanligaste.

 • Bomull: De vanligaste och mest slitstarka ankbyxorna. Det är en slitstark vävd duk, snurrad på samma sätt som tejp. De kommer oftast i ljusgrå, khaki eller bruna och har en slät yta som inte är benägen att häva eller riva. De är i allmänhet också bra för att blockera vinden, smälter inte när de utsätts för hög värme (viktigt om du svetsar), och även om de till en början är styva, mjuknar de med slitage och tvätt. De kan också tvättas normalt, vilket gör det lätt att ta hand om dem.
 • Denim: Denim är ursprungligen gjord med tanke på arbetskläder på grund av prisvärdhet, seghet och tillgänglighet, och är helt enkelt jeansmaterial. Det betyder att det är ett tufft bomullstygtyg som lätt känns igen med diagonal ribbning. Den är mycket bekväm att bära och är utomordentligt hållbar. De är vanligtvis lätta att tvätta och mjuka upp med slitage och tvätt. Denim arbetsbyxor är tjockare än mode denim.
 • Syntet: Arbetsbyxor tillverkade av syntetiska material som nylon och polyester var inte populära tidigare, men tekniska framsteg har fått dem att öka i popularitet. Detta beror vanligtvis på att de inte skyddade på lämpligt sätt mot värme, eld och vatten och inte slits lika bra. Tekniska framsteg har gjort det här tyget mycket bättre.

5. Hur mycket ska du betala för bra arbetsbyxor?

Priset varierar drastiskt mellan 250 och 3 000 kronor, med de flesta runt 750 till 1 500 kronor. Det finns inga lyxdesignermärken här, så se till att du betalar för funktioner och hållbarhet. Det finns några vanliga varumärken, som Carhartt och Dickies, men funktionerna betyder mycket mer än varumärket.

4 tillbehör arbetsbyxor måste ha

1. Verktygsbälte

Ofta kallad verktygsbälte, verktygsbälten eller arbetsbyxor har en kombination av fickor, fack och öglor för bärverktyg och andra föremål. Dessa är särskilt användbara om du behöver bära förnödenheter som inte passar i fickorna.

2. Arbetsstövlar

Arbetsstövlar är en specifik typ av stövel avsedd att skydda dina fötter när du arbetar. De flesta arbetsstövlar har förstärkta tår som skyddar mot tunga föremål, en tjock sula som förhindrar punkteringar och en hög fotled för stöd.

3. Arbetshandskar

Arbetshandskar täcker och skyddar handleder och händer från skär, blåsor, splinter, punkteringar, värme och kemiska brännskador. Ett slags måste om du arbetar med händerna.

4. Arbetsjacka

En arbetsjacka är avsedd att skydda dig och dina kläder under manuellt arbete. Generellt gjord med tung bomull och byggt löst för att passa över kläder, det är ett bra samtal om du arbetar med ämnen som förstör andra tyger.

Typer av arbetsbyxor

Vissa typer av arbetsbyxor är utformade med en specifik karriär i åtanke, som snickarbyxor, medan andra, som cargobyxor, passar bra för en mängd olika arbetsmiljöer. Följande typer är bland de vanligaste arbetsbyxorna som finns idag.

Cargo

Med en eller flera stora fickor placerade på låren och ibland även på kalvarna är löst sittande cargobyxor utformade efter militära stridsbyxor och har gott om fickor för att rymma en mängd små verktyg eller andra föremål. Cargobyxor är lämpliga arbetsdräkter för ett antal jobb, inklusive de inom byggbranschen – gott om utrymme för rörmokare att bära beslag eller för reparationstekniker för att bära muttrar, bultar och andra föremål för snabb hämtning. Cargobyxor har vanligtvis dragkedjor och öglor i midjan för att bära med ett bälte.

Dubbelknä

Yrken där arbetaren ofta böjer sig och knäböj kan bära knäna på byxorna om tyget är tunt. Det är där byxor med dubbla knän kommer in: antingen som en lapp av samma tyg sydd inuti byxbenet på knäområdet eller som en större, dubbel frontpanel som går från mitten av låret till mittbenet. Detta förstärkta område finns på många stilar av arbetsbyxor för att förhindra att de bär tunt eller splittras i knäet. Avvägningen är dubbla knän kan göra tyget styvare och mindre andas.

Snickare

Dessa tuffa byxor kallas även målarbyxor och har flera fickor och har en hammarslinga sydd på sidan av ett ben. Liksom cargobyxor är snickarbyxor utformade för att rymma små handverktyg eller andra föremål. Benen är ofta löst sittande, men inte riktigt lika lösa som de flesta cargobyxor, och de kan vara gjorda i tyg som sträcker sig för att möjliggöra enkel rörelse. Beroende på märke kan snickarbyxor också komma med förstärkning med dubbla knän. De har vanligtvis starka blixtlås (som mässing) och midjeband med överdimensionerade bältesöglor för att bära ett verktygsbälte, om så önskas.

Overall

Overall används ibland som ett samlingsbegrepp för jeans eller snickarbyxor. De gynnas av målare, mekaniker och andra hantverkare eftersom de är bekväma att flytta runt i – ingen snäv midja. Overaller glider inte heller ner på baksidan, eftersom vissa byxor kan, speciellt vid böjning, huk och stretching.

Fördelar med att äga arbetsbyxor

Arbetsbyxor är utformade för att ge bäraren extra komfort för tuffa uppgifter som kräver bockning och klättring, och de kommer ofta med extra fickor för att förvara verktyg för handeln.

 • Väl utformade arbetsbyxor sträcker sig och rör sig med dig.
 • Arbetsbyxorna är utformade för att vara tåliga och är ofta gjorda i kraftigt tyg.
 • Arbetsbyxor finns i olika stilar för att passa en rad kroppsformer.

Läs också >>> Bästa svetshjälm

Vanliga frågor om arbetsbyxor

Vad berättar hur bra ett par arbetsbyxor är?

Materialet som används berättar mycket om hantverk och den bästa användningen av dina arbetsbyxor. Till exempel är polyester och nylon fuktavvisande material, vilket är bra för varmare årstider och fuktiga arbetsmiljöer. Bomull är å andra sidan inte fuktavvisande men det är mer andas och tjockare, så det är bra för ett torrt vår-höstväder.

Men du vill att dina arbetsbyxor också ska vara motståndskraftiga, du behöver material som inte rivs eller punkteras så lätt. Med detta i åtanke är cargobyxor vanligtvis bäst tack vare deras slitstarka tyg och motståndskraftiga stygn.

Hur många fickor behöver man?

Vissa köpguider där ute ifrågasätter inte ens behovet av många fickor i arbetsbyxor som säger att de bästa arbetsbyxorna måste vara packade med en mängd fack och fickor. Men jag är här för att utmana denna hypotes.

Naturligtvis finns det många jobb där du behöver massor av verktyg till hands. Och lyckligtvis är det därför som verktygslådor uppfanns. Tänk på att om du häller hela verktygslådan i byxorna känns de riktigt tunga och obekväma.

Men om du ständigt är på resande fot och behöver använda båda händerna kan du dra nytta av de extra fickorna. Dessa tjänar också till att organisera dina saker bättre, så att du kan bli effektivare. Jag gillar personligen hängande fickor mycket, inte bara av designskäl utan främst för att de är mångsidiga och användbara.

Är det viktigt att man har rätt storlek arbetsbyxor?

Det behöver inte sägas att du måste välja rätt storlek, så börja med att konsultera det storlekstabell som tillverkaren erbjuder om du gör ett online-köp. Du bör också läsa andras recensioner för att se till att du får en storlek som passar. Jag gillar det när varumärken erbjuder fler storlekar, både vad gäller längd och midja, samt ett returalternativ om du inte valde rätt storlek från början.

Du bör också se till att du får rätt passform för dina behov. Fasta arbetsbyxor är perfekta när du är på språng – påsiga byxor kan visa sig vara för obekväma i dessa fall. Icke fasta kan dock förvandlas till en positiv kvalitet om du behöver huka dig hela tiden eller om du inte har något emot att sticka byxans ben i dina säkerhetsskor.

Behöver man knäfickor med arbetsbyxor bäst i test?

Arbetsbyxor bärs huvudsakligen av hantverkare, mekaniker, ingenjörer och de inom distributionsbranschen. Med detta i åtanke är både effektivitet och komfort nyckeln, därför är knäskydd ett måste. Även om dessa blir extra tyg och lager för individer att bära hela dagen, varför det har designats för att ha knäfickfickor som har utformats för att hålla plaggen lätta.

Bör man bry sig om skydd hos bästa arbetsbyxor?

Även om det är alternativ att ta bort knäskydd eller ha på sig arbetskläder, bör detta val inte göras om du riskerar att dina anställda kommer i kontakt med eventuella skador eller överför farliga ämnen till utsatt hud.

Om så är fallet för dina arbetare måste arbetsbyxor med raka ben bäras där shorts inte är lämpliga, och det måste göras tydligt att knäskydd kan tas bort när de inte används, men måste tas till varje jobb och användas när det är nödvändigt.

Vad ska man leta efter i bra arbetsbyxor om man är en snickare?

Det finns flera företag som tillverkar och säljer arbetsbyxor för arbetare, inklusive snickare. Var och en av dem påstår sig vara bättre än alla andra. Så hur bestämmer du varumärket som passar bäst för dina behov? Det finns några kriterier som du bör bedöma arbetsbyxor efter: skydd, flexibilitet och hållbarhet.

Den främsta anledningen till att köpa ett par arbetsbyxor är skydd. Byxorna ska skydda dig från alla stötar och olyckor som kan leda till personskador. De bör också skydda dig från väder och vind – om du måste arbeta ute kan extrem kyla hindra dig, även om resten av din kropp är skyddad och varm. Fukt kan också komma i vägen, så om det finns någon chans att du jobbar under våta förhållanden vill du ha byxor som kan hålla dig torr.

Flexibilitet är också viktigt. Du måste kunna röra dig medan du arbetar. Byxorna gör dig inte bra om du inte kan röra dig. De ska överensstämma med dina rörelser och låta dig arbeta utan hinder. Detta kommer också att göra byxorna bekvämare så att du inte fruktar att ta på dig varje dag. Andningsförmåga skulle också hjälpa. Det ökar flexibiliteten och håller dig sval så att du inte svettas för mycket.

Det sista övervägandet är hållbarhet. Arbetsbyxorna ska stå upp mot alla tuffa förhållanden du går igenom utan att slitna eller komprometteras. Det borde också hålla länge. Det mest irriterande att hantera är att hitta den perfekta arbetsbyxan, bara för att behöva ett nytt par med några månaders mellanrum. Vem har den typen av pengar eller tid att slösa bort på nya byxor hela tiden? Hitta ett par som kommer att hålla och du behöver inte.

Vilka är de bästa arbetsbyxorna?

De bästa arbetsbyxorna är de som fungerar för dig. Det kan betyda att du behöver något tungt med många fickor eller något lättare och fokuserad på rörelse. Tänk också på din prispunkt.

Är Dickies arbetsbyxor bra?

Ja, det finns dock bättre alternativ där ute om du är villig att investera lite mer pengar, men Dickies-byxor är helt bra.

Vill man ha arbetsbyxor eller jeans eller chinos?

Arbetsbyxor

Arbetsbyxor är speciellt utformade för att stödja mannen som utför manuellt arbete eller arbete som kräver att han finns runt ämnen som skulle förstöra andra tyger. De är ofta gjorda av tyngre material, har bättre höljen och mer förvaring och är ofta redo att användas med dynor i knäområdet. Arbetsbyxor av hög kvalitet kommer inte nödvändigtvis att övergå bra från arbetsplatsen, men en variation kan bäras i kontorsmiljöer där det är vanligt med affärer.

Jeans

Jeans kan också användas för lätt arbete där det inte är nödvändigt att vara försiktig med vatten och eld. Herrjeans bärs nu mer traditionellt i modeinställningar och har inte samma skyddande eller funktionella egenskaper som arbetsbyxor.

Chinos

Herrchinos är speciellt utformade för mode och är inte avsedda att bearbetas i. De tenderar att vara lättare material och smutsar lätt och fläckar.

Vad ska man inte undvika i arbetsbyxor?

Det viktigaste att tänka på är tyg. Du vill ha något som håller på att krypa runt på betong, armeringsjärn och binda tråd. Dubbla eller tredubbla sömmar är också bra att ha, men alla från det billigaste till det dyraste har det här. Verkligen är tyget allt, med komfort precis bakom. De flesta arbetsbyxor använder tjockt tyg eller tung denim som båda är kända för sin hållbarhet. Cargo är också ett bra alternativ som tenderar att vara lättare och väl lämpad för varmare klimat.

Knäskydd är också viktigt. Oftast betyder det någon form av tygförstärkning eller insydda knäskydd. Många tillverkare erbjuder byxor med dubbla fronter som gör att du kan sätta in dina egna knäskydd.

Fickor bör inte spara på bärkapacitet. Verktygsfickorna ska vara tillräckligt rymliga för att bära dina verktyg och det bör finnas tillräckligt med dem för den typ av jobb du arbetar. Cargofickor är perfekta för mindre föremål om du inte drar med dig en verktygslåda. Om du behöver bära verktygsbälte är byxor med fler och bredare bältesöglor bättre för hållbarheten.

Vad ska man undvika i arbetsbyxor?

Du kanske tror att ultratungt tyg skulle vara spelet. Men tyger som är tyngre än 0,4 kg kan göra att du överhettas, särskilt om du bor i mildare klimat. Istället använder de flesta bra arbetsbyxor tyger i intervallet 0,28 till 0,4 kg.

När det gäller passform är mycket av det kvar att föredra. Byxor som är för smala kan begränsa ditt rörelseområde och är inte lika bekväma att bära när jobbet kräver manövrering av trånga fläckar. Å andra sidan, om du får byxor som är för stora, kan det extra tyget fastna i maskiner.

Vilka är de olika kombinationerna av tyg och material?

De olika kombinationerna av tyg och material som finns i arbetsbyxor ökar hållbarheten samtidigt som de erbjuder flexibilitet och komfort. Här är några av de vanligaste:

 • Ripstop: I stället för ett specifikt tyg är ripstop en metod för att väva fibrer för att göra materialet motståndskraftigt mot rivning. Ripstop kan tillverkas av olika fibrer men är ofta en kombination av bomull och nylon som ger ett lätt, mycket starkt tyg.
 • Stretch: Arbetsbyxor som är utformade för att sträcka sig lätt kommer att bära längre och är mindre benägna att riva i knän, kilen och sätet. De tenderar också att vara bekvämare när du böjer, hukar och annars manövrerar din kropp för att få jobbet gjort. Sträckan kommer från att införliva en syntetisk fiber, såsom spandex, i ett bomullsblandat tyg.
 • Cordura: Tillverkad av DuPont, Cordura, en typ av syntetisk nylon, har funnits i årtionden och användes ursprungligen för militärklädsel. Idag används den ofta i arbetskläder, taktisk utrustning och till och med bagage på grund av dess höga draghållfasthet, som motstår punkteringar och tårar. Cordura är också vattenavvisande i viss utsträckning.
 • Denim: Ett slitstarkt bomullstyg, denim med olika vikter används ofta för arbetsjeans. Ju tyngre vikt, desto tjockare och styvare denim, men tyget kommer sannolikt att mjukna upp med upprepade tvättar.
 • Canvas: Detta tunga, vanliga vävda används ofta för att göra hållbara arbetsbyxor samt duffelväskor, förkläden, skoöverdelar och en mängd andra föremål. Canvas är populärt för arbetsbyxor eftersom ytan på tyget är slät, och det är därför mindre troligt att den hakar och rivs, medan dess täta väv ger ett mått på vindmotstånd. Arbetsbyxor i canvas är ofta styva vid ankomsten men efter några tvättar mjuknar de upp fint.
 • Vattentätt tyg: Få arbetsbyxor är helt vattentäta, utan snarare vattentåliga, vilket gör att arbetare kan hålla sig ute i regniga förhållanden i upp till en timme eller mer innan tyget blir mättat. Det som ofta kallas vattentäta arbetsbyxor lamineras vanligtvis med en vattentät produkt som innehåller vax, teflon, polyuretan, gummi eller polyvinylklorid för att motstå vatten.

Behöver mina bästa arbetsbyxor passa mig bra?

Oavsett hur hållbara dina arbetsbyxor är, om de inte är bekväma, kommer du troligen att ha problem med att fokusera hela din uppmärksamhet på att göra ett bra jobb. Arbetsbyxor finns ofta i fyra vanliga passformer, och din kroppsform hjälper dig att avgöra vilken som passar dig.

 • Klassisk passform: Det bästa valet för de flesta, arbetsbyxor med klassisk passform har ett rakt ben från höften till fotleden och ett midjeband som sitter precis vid eller nära midjan. Tyget i byxor med klassisk passform tenderar att ligga bekvämt över sätet och höfterna utan att binda eller påse.
 • Smal passform: Midjan på dessa byxor sitter precis under den naturliga midjan och tyget passar tätt över höfterna och låren. Om du böjer mycket under arbetet men föredrar en smal passform, leta efter byxor med stretch. En smal, stretchig passform kan vara önskvärd när du arbetar runt maskiner där det lösa tyget kan utgöra en risk att fastna i maskinen.
 • Atletisk: Denna passform liknar den klassiska passformen runt sätet och höfterna, men midjan är något lägre än bärarens naturliga midja och benen är rymligare för att möjliggöra mer rörelse, såsom huk och klättring.
 • Avslappnad: Med extra tyg i höft- och sittplatsen är byxorna avslappnad passform utformade för att vara bekväma och obindande. Benen är också lite rymligare än byxor med klassisk passform.

Vill man ha blixtlås till sina arbetsbyxor?

Om du är tuff mot dina byxor är det en bra idé att överväga dragkedjan innan du köper. Några kraftiga arbetsbyxor har blixtlås i mässing för hållbarhet; dragkedjor i nylon är benägna att sträcka och gå sönder. Massor av djupa fickor kan vara en arbetares bästa vän för att bära med sig små naglar, skruvar eller andra föremål som behövs för att göra ditt jobb.

Hur ska mina arbetsbyxor vara?

Arbetsbyxor bör inte bindas eller nypas när du utför vardagliga uppgifter. De ska vara bekväma men inte så stora att du riskerar att få dem fastna i verktyg eller maskiner.

Vilka är de vanligaste materialen som används för arbetsbyxor?

De flesta arbetsbyxor för hemmafixare och proffs är gjorda av duk, bomullsdenim och bomullsblandade tyger. Många har lite spandex vävd in för stretch, så byxorna kan röra sig med dig medan de motstår skador.

Vad är några smarta extra designfunktioner för arbetsbyxor?

Om ditt jobb kräver att ha små förnödenheter till hands, som skruvar eller naglar, kommer arbetsbyxor med stora lastfickor att vara till nytta. På samma sätt, om du svänger en hammare, kan byxor med en hammarslinga låta dig hänga hammaren på sidan av byxorna när du inte använder den och frigöra händerna för andra uppgifter.

Hur många fickor har arbetsbyxor vanligtvis?

Det varierar. Standard arbetsbyxor kan bara ha två framfickor och två bakfickor, medan cargobyxor och snickeribyxor erbjuder ytterligare stora fickor på sidorna för bärverktyg och andra saker.

Hur länge håller arbetsbyxor?

Du kan förvänta dig att få tre till sex månaders användning av en bra arbetsbyxa om du är i ett jobb där du aktivt böjer, klättrar eller huk hela dagen.

Är det viktigt att ha en avslappnad passform?

Att välja ett par byxor med en avslappnad passform genom sätet och låren hjälper dig också att ge extra komfort och extra rörelsefrihet under arbetet.

Dessutom efterliknar arbetskläderbyxor med ledade knän bättre den naturliga formen på ditt ben och möjliggör inte bara en bekvämare passform utan gör det också lättare att flytta när du bär byxorna.

Borde man prioritera en kraftig konstruktion?

Många första köpare gör misstaget att de väljer de billigaste arbetsbyxorna de kan hitta. Frågan där är att byxorna kommer att riva och riva inom några månader efter att de köpt dem. Slösa inte bort dina pengar.

Det mest hållbara tyget du kan hitta kommer att vara antingen anka eller slangtyg. Detta har ingenting att göra med verkliga ankor eller slangar. Vad det betyder är att tejp eller slangmaterial vävs in i andra textilier.

Du vill också ha byxor som hjälper dig att hålla dig mobil när du gör en knäböj. Se till att de är utformade med lite flexibilitet. Slutligen leta efter byxor som har förstärkt tyg runt knäna. De kommer att vara en välsignelse en gång när du tillbringar flera arbetstimmar på knä på en byggarbetsplats. Spara dina knän från skadorna.

Hur bekväma kan arbetsbyxor bli?

Bortsett från slangtyger, leta efter bomulls- och polyestertyger, eftersom de blir lättare för huden och ger lite andningsförmåga. Var också uppmärksam på arbetsbyxans stil. Det finns många olika snitt och längder. Du måste hitta den stil som passar din kropp. Till exempel skärs några snickarbyxor lösa i sätet.

Kom ihåg, klä dig efter din kroppstyp. Du kommer att kunna hitta de bästa byxorna på det sättet.

Finns det några säkerhetsfunktioner man kan köpa till?

Vissa funktioner är specialiserade för arbetsbyxor och är avsedda att öka segheten eller öka säkerheten, så att du kan arbeta längre. Detta inkluderar saker som hållbara vattenavvisande (DWR) behandlingar som gör att vatten pärlor av byxorna istället för att blötläggas direkt. Även om detta inte gör byxorna helt vattentäta kommer det att hålla dig torrare längre. Vissa byxor kan ha vindblockerande teknik eller tredubbla sömmar.

Andra saker som bältesöglor och hammarslingor är bra för att klippa spännen och verktyg till din person. På det sättet behöver du aldrig oroa dig för att tappa bort dina verktyg eller fussla efter det.

Kan du tvätta arbetsbyxor i en tvättmaskin?

Ja, för de flesta märken kan du. Kontrollera helt enkelt taggen för tvättanvisningar. Frågan är mer om du vill. Om du har ett jobb där dina arbetsbyxor, overall och skjortor täcks av fett, damm, färg och annan smuts, vill du antagligen inte sticka dem direkt i tvättmaskinen.

Beroende på din snickares byxas skick kan du göra en av två saker. Om några fläckar är oljebaserade kan du förbehandla dina arbetsbyxor med vanligt diskmedel. Låt tvålen sitta i ca 5–15 minuter innan du tvättar den i varmt vatten.

Alternativt kan du blötlägga dina kläder i Coca-Cola över natten i en hink för att ta bort smuts och fett innan du tvättar. Vissa människor lägger till och med läsk direkt i tvättmaskinen, eftersom cola deodoriserar också kläderna.

Kan du bära värme under dina arbetsbyxor?

På samma sätt som du kan bära värme under dina vanliga jeans eller klädbyxor, kan du också ha dem under dina arbetsbyxor. Så länge du har gott om utrymme att fördubbla och inte har din mobilitet begränsad, fortsätt. Gör vad du behöver för att hålla dig varm och bekväm.

Vad är skillnaden mellan snickarjeans och vanliga jeans?

Snickarjeans, vanliga jeans, chinos – är de så olika? Låt oss avmystifiera skillnaderna. Arbetsbyxor, annars känd som snickarbyxor eller jeans (beroende på material) är utformade speciellt för att stödja någon som arbetar manuellt eller är på en arbetsplats som kräver mer hållbara tyger. Arbetsbyxor kommer att ha tätare material, säkrare höljen, fler fickor och förstärkta knän.

Vanliga jeans kan användas för en lättare arbetsbelastning eller när det inte finns något behov av att oroa sig för kaustiska vätskor eller risk för brand. Till skillnad från de flesta arbetsbyxor kan jeans övergå till och från arbetsplatsen. De flesta har dock inga skyddande element.

Slutligen har vi chinos, som en del arbetsbyxor ser ut men är verkligen inte. Chinos är designade strikt för mode, inte för arbete. Materialen är lätta och fläckar lätt.

Kan jag göra mina arbetsbyxor vattentäta?

Eftersom de flesta arbetsbyxor inte är vattentäta från fabriken måste du täta dem själv om ditt jobb kräver det. Det vanligaste alternativet är att få en vattentät spray. Det är billigt och enkelt att använda.

Kan arbetsbyxor strykas?

Det beror helt på varumärket och om materialet har en skyddande beläggning av något slag. Vanligtvis behöver tyngre denim och polyester inte strykas. För att vara säker, kontrollera vårdetiketterna på dina arbetsbyxor.

Vilka funktioner behöver man?

Verktygs- / lastfickor

Det finns vissa verktyg som arbetande män alltid behöver för sin person. En byggnadsarbetare ska alltid ha ett måttband. En konstkurator, en blacklight.

Verktygsfickor är mycket större än vanliga fickor och kan fästas stängda, som att ha en fickbok fäst vid benen.

Vid tillfällen där du inte kan ta med din verktygslåda till arbetsplatsen (kanske är det för trångt utrymme), kan verktygsfickor fungera som verktygslådans utrymningsbultar för exakt de verktyg du behöver för det specifika projektet.

Dessa flikfickor användes först av brittiska soldater på 30-talet för att hålla redskap som kartor och extra ammunition. Så även idag förbereder verktygsfickor dig för förändrade miljöer och nya behov.

Stretchtyg

DuPont uppfann stretchtyg på 60-talet som svar på efterkrigstidens krav på att allt ska vara högpresterande och underhållsfritt. Arbetsbyxor tillverkade av stretchmaterial erbjuder just det.

Stretchtyg är bekvämt och lätt att flytta i. Det är ett bättre alternativ än löst monterade arbetsbyxor på arbetsplatser där löst tyg kan fastna.

Stilmässig stretch ger byxorna närmare kroppen för en lite mer passande men ändå mobil look.

Den kan också ingå i delar av byxorna, till exempel ett stretchband i midjan som kan röra sig med dig.

Fleecefodrad

Fleece är ofta gjord av polyesterfibrer som är vävda och borstade vilket resulterar i ett tjockt tyg.

Att lägga ett fleecefoder på insidan av arbetsbyxorna är utformat för att hålla dig varm.

Skottar snö? Bygga en iglo? Få fleecefodrade arbetsbyxor.

Vattentålighet

Mark Twain sa en gång: “Om du inte gillar vädret i New England nu, vänta bara några minuter.” Jag var frivillig på en gård i Connecticut några somrar och min enda garderobförutsättning är att mina arbetsbyxor är vattentåliga.

Om du arbetar utomhus är det en kvalitet du måste tänka på.

Motståndsnivån varierar. Lätt vattentåliga byxor fungerar utmärkt i lätt regn.

Verkligen vattentäta byxor är helt ogenomträngliga för vatten. Sök efter detta om du utsätts för kraftigt eller stadigt regn, sprinklers eller slangar eller nedsänkning av vatten.

Det finns också olika typer av vattentäta certifieringar. EN 343, som ett exempel, är en europeisk standardcertifiering som bedömer motstånd från 1 till minst 3 och högst.

Verktygshållare

Verktygshållare är stora, starka öglor placerade på byxans överben.

Tunga verktyg som hammare eller skruvdragare placeras vanligtvis i verktygsslingor, så de är en nödvändighet för snickare och byggnadsarbetare.

De tjänar ett liknande syfte som verktygsfickor, men är mer tillgängliga eftersom föremål inte är förseglade i ett fack. Detta gör att du enkelt kan lägga ner och plocka upp ditt verktyg medan du håller det nära och frigöra händerna med ett ögonblick.

Knäskydd

Knäskydd kan ha formen av dynor som sys i arbetsbyxor eller som avtagbara insatser som vanligtvis placeras i påsar.

Detta är en särskilt hjälpsam kvalitet för arbetare som springer mycket upp och ner för trappor eller ofta använder stegar – och för arbetare som är särskilt klumpiga.

Kil

En kil är en triangel eller diamantformad tygbit som sys i byxans nedre knä. Med vanliga byxor som inte fungerar, samlas alla sömmar i detta utrymme för en snyggare passform.

En kula separerar dessa sömmar som ger bredd och minskar tätheten. De är vanligtvis gjorda med andningsbara tyger som bomull.

Sammantaget ger en kula dig rörelse och ventilation i de mest känsliga områdena.

Ripstop-tyg

Ripstop-tyger är vävda med hjälp av en förstärkningsteknik där trådar är sammanvävda med jämna mellanrum. Detta gör dem motståndskraftiga mot rivning och rivning.

Ripstop-tyg kan tillverkas av flera material, nylon är det vanligaste.

Vilken typ och stil kommer att fungera bäst och se bra ut?

Aktiva

Baserat på det faktum att de är 100% bomull och mycket andas, är de de bästa lätta arbetsbyxorna vi har hittat. De får också bonuspoäng för sina sju närafickor. Fickorna och snäpparna sätter dem också upp där med de bästa taktiska arbetsbyxorna.

Aktiv arbetsbyxa erbjuder rörelse och ventilation. De är vanligtvis stretchiga och gjorda av ett mjukt tyg som bomull och är ofta gjorda för att hantera svett och fläckar.

Medan aktiva byxor kan kläs upp, passar de definitivt bäst för avslappnade miljöer.

Använd aktiva byxor på jobbet om du arbetar på ett gym eller en avslappnad start. De passar bra med en skjorta-och-jacka-kombination för de dagarna du springer runt men har också Zoom-möten med investerare. De ger också ett rent, avslappnat utseende för det företagets softballspel.

Cargo

De stora verktygsfickorna och den lösa klippningen av arbetsbyxor ger dem ett robust utseende. De är ofta gjorda av blandningar och bomullsduk som är kraftigt sydda.

Om du är byggnadsarbetare, ingenjör eller arbetar utomhus är laststilen både högpresterande och estetiskt lämplig.

Utanför arbetet är laster ett bra utseende för vandring och camping, eller om du vill ha den militära estetiken. De kallas trots allt också stridsbyxor.

Slutligen är de bästa lastarbetsbyxorna gjorda av ripstop-tyg för rivhållfasthet.

Snickare

Vilka verktygsfickor är för laster, verktygsslingor är för snickarbyxor. Snickarstil arbetsbyxor är gjorda med denim. Ju mjukare denim, desto lättare är det att flytta i dem. Ju hårdare denim, desto starkare är de.

Snickarbyxor är bäst för arbetare som behöver lätt tillgång till verktyg när som helst och för dem som rör sig mycket.

De är byggda löst, så de är inte bra på trånga platser.

Mode snickarbyxor är vanligtvis mer avsmalnande än deras tunga användarvänliga motsvarigheter och är ett bra alternativ för ett snyggt avslappnat utseende. De i en neutral färg kan till och med utformas för att vara smarta casual med rätt skjorta och skor.

Professionell

Arbetsbyxor i professionell stil är enkla och smidiga med mycket färre fickor.

Om du gör hårt arbete ett ögonblick, men möter klienter ansikte mot ansikte nästa, professionella arbetsbyxor är något för dig.

En kompis till mig är en konstgalleridirektör, och han tillbringar sina dagar upp och ner på en 2 meters stege, hamrar och lappar och tillbringar sedan kvällarna med att dricka Dom ur kristall med sina klienter.

Han äger bara yrkesbyxor i professionell stil.

Hur ska arbetsbyxor passa?

Arbetsbyxans passform beror helt på vad du tänker göra med dem.

Om du behöver rörelsefrihet och flera tillgängliga verktyg för din person, bör de passa ganska löst.

Om du omges av maskiner som kan fånga tyg, bör de passa närmare kroppen och ha en elastisk kvalitet.

Om du är klientinriktad i en professionell miljö eller vill ha en ren, avslappnad look, bör de vara mer avsmalnande.

Alla arbetsbyxor ska passa bekvämt runt midjan med eller utan bälte.

Ska man tänka på material när man köper bäst i test arbetsbyxor?

Ja det borde du verkligen. Här är olika typer av material som dina arbetsbyxor kan vara gjorda av.

Bomull

Bomulls är ett kraftigt vävt bomullstyg, som en tätt vävd duk. Detta material är supertåligt och är samma tyg som används för sandsäckar.

Den kommer vanligtvis i en neutral färg som brun eller khaki och börjar ganska stel.

Medan alla arbetsbyxor är gjorda för att vara starka, är de gjorda av bomull extra starka

Gå till bomullsbyxor om du behöver ett par som kan ta emot vind, vatten och värme.

Denim

Denim är tyget som används för att göra jeans. Denim i sig är ett bomullstvätt tyg med diagonal ribbning. Detta innebär att båda sidor av tyget ser likadana ut, till skillnad från bomull.

Denim utvecklades som ett prisvärt, bekvämt och robust tyg för arbetande män. De är ett pålitligt alternativ för mekaniker och målare.

På modefronten är denim ett snyggt avslappnat utseende eftersom det draperar bra. Denim arbetsbyxor bär tyngre än mode jeans, så de har alltid en utilitaristisk look om dem.

Syntet

Polyester är den vanligaste syntetiska fibern. De är ett bra val för arbetsbyxor eftersom de tål slitage. De kan inte hålla färgen lika ljust som naturlig bomull, men bleknar också mindre på lång sikt.

Nylon är en annan vanlig syntetisk fiber som är effektivt värmebeständig. Högkvalitativ nylon är starkare än polyester och har god kemikaliebeständighet.

Vad ska man ha för budget?

Arbetsbyxor tenderar att falla inom priset från 750 till 1 000 kronor.

De med mer användbara egenskaper, som ripstop-tyg och 100% vattentätning, kommer att falla i den högre änden.

De mest önskvärda arbetsbyxorna är de som är mångsidiga vid användning. Byxor som Dickies är faktiskt de mest prisvärda trots att de är de mest mångsidiga.

Läs också >>> Bästa markvibrator

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top