De bästa arbetshandskarna 2023 – Test av olika arbetshandskar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

TEGERA 296 Arbetshandskar Nötnarv

TEGERA 295 Arbetshandskar Getnarv

TEGERA 595 Arbetshandskar Nötnarv

TEGERA 517 Arbetshandskar Syntetläder

Klicka här för att se fler arbetshandskar.

Bästa arbetshandskarna 2023

Arbetshandskar är viktiga för många olika yrken. Oavsett om du är byggarbetare, rörmokare eller mekaniker så är det viktigt att skydda sina händer, samtidigt som du är bekväm. Alla vet hur viktigt det är att skydda sina fötter med skyddsskor, men händerna är också väsentliga att skydda. Med ett bra par arbetshandskar kan du skydda dina händer från kemikalier, kyla eller till och med värme som kan uppstå med induktionsvärmare till exempel.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken arbetshandske som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra de arbetshandskar du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem dina arbetshandskar är de kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa de bästa arbetshandskarna. Det är just av den anledningen som vi här på hantverksproffset.se har gjort en köpguide för de bästa arbetshandskarna. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta de bästa arbetshandskarna på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till arbetshandskar så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa arbetshandskarna inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer arbetshandskar, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha de bästa arbetshandskarna kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha arbetshandskar som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test arbetshandskar 2023

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilka arbetshandskar som är de bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av arbetshandskar som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat vår köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en de bästa arbetshandskarna så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa de bästa arbetshandskarna 2023:

 • Storlek
 • Rörlighet
 • Bra grepp
 • Hållbar söm
 • Hållbarhet
 • Värme och andningsförmåga
 • Material
 • Användningsområde

Storlek

Handskarna du köper måste passa dina händer. Annars är det ingen idé att köpa dem eftersom du inte kommer att kunna få dem på. De flesta handskar finns i en grundläggande uppsättning storlekar, som small, medium och large. Du bör titta på tillverkarens storlekstabell för att bestämma din storlek. De flesta handskar måste du mäta över din handflata för att avgöra vad din handskstorlek är. Det är smart att läsa recensionerna innan du köper handskarna eftersom vissa är små eller stora.

Rörlighet

Om du inte kan ta tag i föremål, röra fingrarna eller öppna och stänga händerna lätt i ett par handskar, är de ganska värdelösa. Dina arbetshandskar ska röra sig som du rör dig – och de ska kännas mer som ett andra lager hud än ett löst, skrymmande skydd. Det är därför det är viktigt att välja handskar som erbjuder fingerfärdighet och flexibilitet.

Skicklighet ger dig friheten att röra dig och använda dina händer normalt. En hög nivå av fingerfärdighet gör att dina händer känns ganska naturliga inuti dina handskar. Och flexibilitet, oavsett om den uppnås genom stretchigt material eller en hudnära passform som rör sig med dig, kommer också att bidra till att du har lika mycket rörelseomfång med dina arbetshandskar på som när de är av.

Bra grepp

Handtagen sträcker sig från att vara ett grovt material för att ge extra friktion till helt vadderade fläckar för stötskydd. Mängden handflatskydd och grepp du behöver beror på dina avsedda aktiviteter. Mocka är det vanligaste materialet som används för att fodra arbetshandskar. Det är både hållbart och förbättrar greppet. Gummerat material fungerar bra för att ge grepp i våta miljöer. Taktiska handskar kommer att ha ytterligare plåster som ger stötskydd.

Hållbar söm

Sömmen på dina handskar måste vara hållbara. Detta tenderar att vara en svag punkt för arbetshandskar. Var uppmärksam på sömmen som förlänger längden på varje finger. Du bör också titta på sömmen över handflatan. Dolda och dubbla sömmar är de mest hållbara.

Hållbarhet

Alla läder och syntetmaterial är inte likadana. Du måste vara uppmärksam på hållbarheten hos materialet som används för handskarnas huvudkonstruktion. Om materialet är för tunt kommer det att slitas igenom. Om materialet är tjockt kommer det att skydda dina händer, men också minska din fingerfärdighet. Leta efter förstärkning i handskens stresspunkter.

Värme och andningsförmåga

Om du planerar att bära dina arbetshandskar i varmt eller kallt väder, då vill du ha handskar som håller dig bekväm. Arbetshandskar för varmt väder kommer att ha ett tyg som andas. Svetten och fukten bör försvinna bort från dina händer för att hålla dig torr. Kallväderhandskar bör ha isolering för att behålla din kroppsvärme.

Material

Arbetshandskar finns i alla möjliga olika material. De vanligaste är läder, syntetmaterial och gummi (eller PVC). Rätt material för dina behov beror på exakt hur du kommer att använda dina handskar. Läder, till exempel, är ett traditionellt val som är snyggt tjockt och skyddande; detta material kan dock inte bli blött. Syntetiska arbetshandskar kan vara ännu mer hållbara, samt andas men ändå varma; men de är inte alltid väl lämpade för alla typer av arbete. Gummi- eller PVC-handskar är verkligen bäst för extra grepp, även om de kan spricka och flagna när de ser slitage.

Användningsområde

Innan du bestämmer dig för ett par arbetshandskar, se till att du överväger dina vanligaste användningsområden och tillämpningar. Inte varje par handskar är lämpliga för varje situation eller typ av arbete. Läder, till exempel, kommer att ställa till problem om du arbetar i våta miljöer. Gummi kan dock förhindra halka och är perfekt för fuktiga miljöer. Om du är i behov av skydd kan syntetiska material med extra skyddsförmåner eller funktioner vara det bästa valet. Tänk på hur du kommer att använda dina handskar oftast för att bestämma dig.

Lista över de bästa arbetshandskarna 2023

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Saker att tänka på när du köper arbetshandskar

Det slutliga målet med alla arbetshandskar är att skydda dina händer mot skärsår och hudskador, kemiska brännskador, hårda stötar, stötar och andra missöden. Även om många tror att ett par arbetshandskar ska skydda dig från alla dessa saker, är verkligheten långt ifrån den. Arbetshandskar är olika och avsedda för olika ändamål.

Ett par fabriksarbetshandskar kanske inte fungerar bra för andra aktiviteter som trädgårdsarbete och matlagning. Detta gör det viktigt att överväga några saker innan du fattar ett köpbeslut. Du hittar också många flerfunktionsarbetshandskar som skyddar händerna och fungerar bra för en mängd olika situationer. Men proffs behöver något som är designat speciellt för uppgifterna. Låt oss börja med några vanliga saker man bör tänka på när man letar efter ett par arbetshandskar.köp handskar herr

Material

Arbetshandskar är gjorda av olika typer av material såsom syntetiskt läder, äkta läder, glasfiber och polyetenblandningar, spandex, gummi och bomull/fleece. Materialet som används tillsammans med priset är den avgörande faktorn i de flesta köpbeslut. Att välja rätt material beror på din arbetsbelastning, hållbarhet, saker du vill skydda dig från och andra faktorer som kall eller varm arbetsmiljö.

Människor som bara behöver ljusskydd kanske vill överväga spandex som dess lätta vikt och fungerar bra för en mängd olika jobb. Du vill ha arbetshandskar gjorda av tjockt läder och med lämplig vaddering för tuffare jobb. Som en allmän tumregel, ju tjockare en handske desto mer hållbar är den och vice versa.

Du kommer också att stöta på handskar gjorda av tunna material som har högre andningsförmåga och kan transportera bort fukt. Dessa material är idealiska för att arbeta i varma och fuktiga förhållanden och minimerar problemen med att arbeta med svettiga händer.

Skydd

Det yttersta målet med arbetshandskar är att hjälpa dig att göra ditt jobb utan att vara rädd för skärsår, skrapsår, brännskador, hårda stötar, stötar etc., samtidigt som du fortfarande ger tillräcklig fingerfärdighet. Olika handskar erbjuder olika nivåer av skydd mot dessa saker. Handskar med hög skärmotstånd är mer motståndskraftiga mot vassa föremål, medan värmeskyddshandskar är mer finjusterade för jobb som svetsning.

Syntetläder anses vara starkare och mer hållbart än naturligt läder och vissa varianter av syntetiskt läder är upp till fyra gånger starkare. Du skulle vilja ha pekskärmsvänliga handskar om du ofta har att göra med pekskärmsenheter under arbetet. Handskar med ledande tråd hjälper dig att använda pekskärmsenheter utan att behöva ta av handskarna och gör livet lite enklare.

Passform

Skicklighet avser ens förmåga att manövrera sina fingrar och greppytor när man bär handskar. Att tänka på skicklighet är särskilt viktigt om du arbetar med uppgifter som kräver precision och finmotorik som att plantera ömtåliga blommor eller plocka upp naglar. Om du har att göra med sådana uppgifter med tjocka arbetshandskar, skulle du sluta ta av dem ofta.

Handskar gjorda av tunnare material är mer lämpade för uppgifter som kräver finmotorik och noggrannhet. Perfekt passform är en annan aspekt att överväga eftersom felaktig eller obekväm passform innebär överflödig bulk och mer tyg att hantera än vad som krävs. Å andra sidan, välj ett par för små handskar så får du begränsade och trånga rörelser.

Typer av arbetshandskar

Arbetshandskar är designade för olika arbetsbelastningar och kan brett kategoriseras i följande kategorier:

Specialhandskar

Dessa skärtåliga, kraftiga arbetshandskar är designade för att hantera grova, nötande, oljiga och varma/kalla miljöer. Specialhandskar är gjorda av olika material, inklusive Kevlar, nylon, fodrad/ofodrad neopren och nitril. Dessa handskar är ogenomträngliga för de flesta vätskor och erbjuder tillräckligt med fingerfärdighet och grepp som människor behöver för att hantera tuffa jobb.

Aluminiserade handskar är designade för att reflektera och isolera när de hanterar uppgifter som svetsning och arbete med ugnar (vissa ger skydd vid uppgifter som involverar upp till 2 000 grader Fahrenheit). Kevlarhandskar är lätta, slitstarka och skär- och nötningsbeständiga, men kostar mycket mer än vanliga arbetshandskar.

Engånghandskar

Tillverkade av PVC, latex, vinyl eller nitril, dessa handskar är de mest ekonomiska och vanligtvis avsedda för engångsbruk. De är lämpliga för lätta uppgifter som kräver mycket finmotorik och som inte utgör något allvarligt hot mot dina händer. Engångshandskar kan användas för uppgifter som medicin och labb, livsmedelshantering, tillverkning och hantering av smådelar.

Stickade handskar

Vanligtvis gjorda av polyester och bomull, stickade handskar erbjuder flexibilitet och komfort. Många stickade handskar kommer med PVS-prickar, som förbättrar greppet och hjälper användare att hantera lätta uppgifter med lätthet. Eftersom dessa handskar är tunna och lätta, kan de även användas inuti andra handskar som ett foder för extra grepp och extra skydd.

Läderhandskar

Läderhandskar används vanligtvis för att motstå värme och nötning eftersom läder ger båda styrkan och skickligheten som behövs för medelhöga uppgifter. Läderhandskar gjorda av kohud och getskinn kommer också med elastiska eller rynkade manschetter, vilket ger bättre grepp och styrka.

Tyg och kanvashandskar

Dessa handskar är till största delen gjorda av syntetiska tyger och bomull och lämpar sig för medelstora och lätta arbetsuppgifter. De kallas också handskar för allmänna ändamål som ger komfort och fingerfärdighet, medan många av dem kommer med PVC-prickar för bättre grepp. Handskar av syntetiska tyger är resistenta mot skärsår, skavsår och punkteringar och är vanligtvis maskintvättbara.

Doppade eller belagda handskar

Dessa handskar är i huvudsak stickade handskar som också har någon form av beläggning som PVC, polyuretan eller nitril. De används mest för hantering och bearbetning av livsmedel, olja, kemikalier etc. och är lämpliga för medel- och tunga uppgifter. Även om skyddsnivån varierar beroende på material, är doppade/belagda handskar utformade för att skydda människor från kemikalier, skärsår, punkteringar och skavsår.

Läs också >>> Bästa arbetsskorna

11 anledningar att använda arbetshandskar

Säkerhet är viktig när du arbetar med alla typer av elverktyg. Vem vill inte göra sitt köp värdigt och lämpligt? Här är den detaljerade informationen om arbetshandskarna för att vägleda dig om hur du väljer de bästa arbetshandskarna, enligt dina arbetskrav.

1. Konstruktionsmaterial:

Det finns olika material som används för att konstruera arbetshandskarna så att de passar för olika sysslor eller uppgifter. Att äga en annan arbetshandskar hjälper dig att hantera alla typer av projekt i och runt gården och hemmet. Låt oss kolla in vilka alternativ som finns…

Läder

Nästan alla traditionella arbetshandskar är gjorda av läder. Medan moderna arbetshandskar är gjorda helt med läder eller andra med läder på handflatan av din handske. Läderhandskarna absorberar lätta elektriska stötar, utmärkt isolering mot extrema temperaturer, skyddar mot skärsår och skavsår, motstår punkteringar och håller olja, färg och kemikalier borta från huden.

Generellt finns det två grundläggande typer av läderhandskar – delat läder (den tyngsta och vattentäta som är vatten- och andra vätskebeständiga) och narvläder (lenare och mjukare som ger lite mer fingerfärdighet).

Dessa arbetshandskar helt och hållet gjorda av läder används ofta för att utföra tunga jobb som att kapa timmer, metallbearbeta, hantera mycket kalla eller varma föremål, eller ta itu med elektriska installationer eller reparationer för att skydda dina händer.

Kanvas

Den är gjord av kraftig bomull eller en blandning av polyester och kraftig bomull. Dessa handskar gör att du enkelt kan böja och böja handflatorna och fingrarna, samtidigt som de ger fullständigt skydd mot mindre skavsår, blåsor och kalla eller varma ytor. Ett idealiskt alternativ för att utföra trädgårdsarbete, enklare snickerireparationer, blanda och hälla betong och kratta löv. De flesta canvashandskarna kommer med små gummiliknande prickar över hela handflatorna för att ge ett extra grepp och låta dem fungera problemfritt.

Latex och nitril:

Nitril är en syntetisk version av latex, som är att föredra för dem som har latexallergier. Båda dessa material är lätta och låter dig röra dina handflator och fingrar med lätthet. De ger ett klibbigt grepp för att göra det lätt att hålla på släta eller våta ytor. Även om de inte ger bättre skydd mot repor eller blåsor, vilket betyder att den passar för lätta uppgifter som att dra ogräs, måla, krukväxter eller hantera irriterande rengöringskemikalier.

Sticka:

Vanligtvis gjord av bomull eller en blandning av bomull och poly. De stickade handskarna är lätta och stretchiga vilket gör dig bekväm att bära. Även om de inte erbjuder något robust skydd som canvas- eller läderhandskar, förhindrar de mindre repor eller blåsor. Man kan använda dessa arbetshandskar samtidigt som man utför enklare hushållsreparationer, målar eller gör lättare trädgårdsarbeten.

2. Storlek eller passform:

Vanligtvis är åtsittande arbetshandskar obekväma och tillåter inte hela rörelseomfånget. När du bär för lösa glid- eller glidhandskar är det verkligen farligt. Så man bör skaffa arbetshandskar som passar dina händer och ger ett flexibelt rörelseomfång utan att gnugga, klämma eller klämma.

Arbetshandskarna finns i ett brett utbud av storlekar som small, medium, large och extra-large. Alla dessa storlekar liknar ditt handmått, inklusive över handflatan vid basen av fingrar men inte tummen. För detta, kolla in tillverkarens storlekstabell för att veta storleken och om den passar ordentligt på dina händer eller inte. Obs – Se till att kontrollera tillverkarens storlekstabell och mäta din hand för att veta att handskarna passar perfekt för dina händer. Läs också recensionerna om dess storlek innan du köper handskarna.

3. Grepp:

Arbetshandskarna du bär kommer inte att hindra förmågan att greppa föremål och det beror också helt på vilken typ av arbete du hanterar. Använd till exempel gummibelagda handskar när du hanterar el- eller handverktyg. Således låter den dig plocka upp dessa elverktyg utan att behöva oroa dig för att tappa dem. När du utför trädgårdsarbete eller rivningsarbete räcker det inte med gummihandskar. Mocka är ett vanligt material som används för att länka ihop handflatorna på arbetshandsken, vilket är slitstarkt och ger utmärkt grepp. Medan taktiska handskar erbjuder extra plåster för stötskydd.

4. Manschetter:

En gummiliknande passform eller stickad manschett finns mestadels i arbetshandskarna som håller bort smuts och fukt. Medan en öppen manschett i de flesta kraftiga läderarbetshandskar gör det lätt att ta bort handskarna. Läderhandskarna som är lättare erbjuder en öppen manschett med lite resår som löper runt handflatan. Således ger det skydd mot smuts, sågspån, fukt, smuts och andra fläckar, även om det låter dig enkelt ta bort dessa handskar.

5. Beläggning:

Letar du efter en utmärkt arbetshandske för målning, leriga trädgårdsarbete eller lätta landskapsprojekt? Föredrar då att använda tyghandskar med en polyuretan- eller nitrilbeläggning över hela fingrarna och handflatan. Det anses vara det perfekta alternativet för att skydda dina händer och flexibelt när du utför dessa uppgifter. Dessutom ger den ett ordentligt grepp till användaren.

6. Vaddering:

Ytterligare stoppning i handflatorna på läderhandskar är nödvändiga för att utföra vissa uppgifter som att använda en motorsåg eller hammare eller liknande verktyg, gräva genom stenig eller hård jord, långa perioder av hamring, etc. där det finns risk för mycket stötar eller vibrationer till händerna är involverade i arbetet. Här hjälper stoppningen att absorbera stötarna/vibrationerna effektivt och skyddar därmed din hand eller handled från eventuella skador som inkluderar karpaltunnelsyndrom.

7. Sömmar:

Handskarnas sömmar ska vara starka och slitstarka, annars blir det en svag punkt för handskarna och kan lätt slitas sönder. Så det är ett måste att vara uppmärksam på dess sömmar. Så det kan enkelt utöka längden på varje finger. Kontrollera också sömmen över handflatan. Att ha en arbetshandske med dolda och dubbla sömmar anses vara det mest hållbara, oavsett konstruktionsmaterial (i de flesta fall).

8. Hållbarhet:

Läder och syntetmaterial är inte alls samma sak. Därför måste du kontrollera hållbarheten hos konstruktionsmaterialet för särskilda arbetshandskar innan du köper dem. Om materialet är tjockt skyddar det din hand men minskar fingerfärdigheten. Om materialet är för tunt kan det lätt och snabbt slitas ut utan att ge ordentligt handskydd. Så kolla in förstärkningen i handskens stresspunkter innan du köper dem.

9. Andningsförmåga och värme:

Planerar du att bära arbetshandskar i kallt eller varmt väder? Leta sedan efter handskarna som håller dig säker och bekväm att bära under en längre tid. Arbetshandskar bör ha andningsbart tyg att använda i varmt väder, eftersom tyget kommer att absorbera fukt och svett från händerna för att hålla dem torra och bekväma att utföra arbete. Kallväderhandskar måste ha isolering för att behålla kroppsvärmen och låta dig arbeta bra.

10. Prissättning:

Prisklassen på dessa arbetshandskar kan variera mycket, vilket beror på konstruktionsmaterialet och dess egenskaper. Ta en titt på och välj den som ligger inom ditt budgetintervall och nödvändiga funktioner.

Billiga arbetshandskar: Prisvärda handskar med en enkel konstruktion och saknar funktioner. Fungerar bra om du letar efter ett par grundläggande handskar för tillfälligt arbete som små hushållsreparationer eller trädgårdsarbete.

Lagom dyra arbetshandskar: Vi tycker att de flesta arbetshandskar faller inom prisklassen. De tillverkade med kvalitetsmaterial och erbjuder olika fina funktioner. Om du funderar på att bära dessa arbetshandskar, då är detta det bästa alternativet att bära bekvämt för små till medelstora uppgifter.

Dyra arbetshandskar: Dessa är avancerade arbetshandskar med en full av funktioner. Tillverkad med de finaste materialen och avsedd för tunga uppgifter eller specifika användningsområden.

11. Garanti:

Arbetshandskar kommer att skydda dina händer från elverktyg och därigenom kommer handskarna att utsättas för mycket missbruk från dessa verktyg i verkstaden eller hemmet. Således gör det att handskarna skadas med tiden och det blir ett vanligt problem för många användare att köpa ett nytt par.

Så se till att använda arbetshandskar som är pålitliga och hållbara för att göra den applikation som krävs. För detta måste du leta efter garantin som erbjuds av tillverkaren på deras produkt. De flesta produkter erbjuder en 90-dagars garanti eller en lång 1-års garanti. Några få avancerade modeller erbjuder livstidsgaranti. Kolla in materialet och funktionerna tillsammans med garantin som erbjuds för din produkt innan du köper.

köp tegera handskar
Köp tegera arbetshandskar via vår tabell ovan!

Fördelar med arbetshandskar:

Här är listan över fördelar som vi får med arbetshandskarna. Ta en titt på dem för att veta vilka fördelarna är.

 • Värme – I allmänhet kommer arbetshandskar att ge ett extra lager av isolering i kallt väder för att hålla händerna varmare.
 • Skydd – Att bära arbetshandskar skyddar din hud med ett tjockt lager av material som läder, gummi eller syntetmaterial. Det hjälper dig också att lyfta tunga föremål och göra dina uppgifter enkelt utan att orsaka några skador på huden.
 • Bättre grepp – De flesta arbetshandskarmodeller kommer med extra material som gummerat eller mockaskinn på fingrarna och handflatan för att ge bättre grepp till sina användare. Detta extra material kommer att förhindra att dina händer glider, särskilt användbart när du bär tunga föremål.
 • Tips att följa för korrekt användning av arbetshandskar:
 • Följande tips hjälper dig att använda arbetshandskar på rätt sätt och förlänga deras livslängd.

Tvätta dina arbetshandskar minst 2-3 gånger i månaden. Dessa smutsfläckar kan försvaga handskarna och därmed utsätta dig för fler skador. Detta kommer att hända ganska ofta när du arbetar på webbplatser. Se till att bära annan skyddsutrustning som hörselkåpor, ögonglasögon och en ansiktsmask tillsammans med dessa arbetshandskar för extra skydd för att arbeta med projekt på dina platser/garage/verkstäder. Det är ett måste att regelbundet inspektera handskarna för att se om de har några tecken på att de har slitage.

Om du hittat några hål i fingertopparna och handflatorna, byt ut dem mot dina nya handskar. När du arbetar med kemikalier, se till att dina handskar är korrosionsbeständiga. Annars kan kemikalier bränna genom handskar och skada din hud. Om du upplever någon stickande känsla eller om din hud blir irriterad när du använder handskarna, avbryt helt enkelt användningen, eftersom det verkar som om du är allergisk mot dess material.

Hur man hittar de bästa arbetshandskarna

Oavsett vilken typ av arbete du utför, förtjänar varje jobb ett par högkvalitativa arbetshandskar. Och naturligtvis är det avgörande att du hittar rätt par för just din uppgift. Men att hitta din perfekta passform är inte alltid lätt. Nuförtiden är alternativen för arbetshandskar nästan oändliga. Förstärkta handskar kan fungera bra för vissa jobb, men de kan vara för klumpiga för andra.

Gummihandskar med palmer fungerar bra för skickliga jobb, men de är inte alltid tillräckligt tuffa. Olika snitt, greppmaterial och texturer kommer att tilltala vissa typer av arbete mer än andra. Så hur hittar du de bästa arbetshandskarna för ditt jobb? Här är en guide till de olika funktionerna som finns i en arbetshandske och vad du bör leta efter. Vi kommer att dela upp några av de olika typerna av handskar som finns tillgängliga, såväl som deras material, användningsområden och säkerhet.

Hårt, ryggbrytande arbete är redan tufft nog. Varför lägga på skärsår, brännskador, skavsår eller nervskador på ditt arbete om du inte måste? Lite hudskydd kan göra en värld av skillnad. Handskar kan sänka risken för en handskada på en arbetsplats med upp till 70 %. Men den verkliga utmaningen är att välja rätt sorts handske. Du måste sortera igenom alla olika typer av handskar för att hitta en som passar din arbetsplats behov och är bekväm att bära. För att hjälpa dig att peka i rätt riktning, här är några steg du kan ta för att begränsa de bästa arbetshandskarna för dig.

Material

Det första steget för att hitta en arbetshandske är att välja rätt material. Beroende på ditt arbete behöver du olika typer av material för att klara de olika uppgifterna. Låt oss ta en närmare titt på vad du skyddar dina händer från.

Skärtålig

Arbetsuppgifter som trädgårdsarbete, landskapsarkitektur, snickeri, matlagning, metallbearbetning eller andra verktygsrelaterade jobb kommer att behöva punkteringssäkra handskar.

Även om tuffa, skärtåliga handskar inte skyddar dig från alla skador, kan de hjälpa till att minska risken att du skär dina händer medan du arbetar.

Leta efter ett material med rätt tjocklek och stoppning för ditt jobb. Detta kan betyda något enkelt som en läderhandske för att skydda dig från splitter. Det kan också betyda något lite mer komplext, som förstärkta handflator, vadderade fingrar eller knogskydd.

Slagtålig

Om du utför konstruktion, tungt trädgårdsarbete, träbearbetning eller andra jobb som använder elverktyg, behöver du handskar som är slagtåliga.

Dessa handskar kommer att ha extra stoppning på handflatan och knogen. Detta hjälper till att absorbera stöten från ett kraftigt slag eller vibrationerna från elverktyg, och håller dina händer skyddade från skav, blåsor eller blåmärken.

Vattentäta

Jobb som trädgårdsarbete, VVS, snickeri, målning, bilarbete eller användning av kemikalier kräver vätskebeständiga handskar. Du måste hitta en handske som är vattentät men som ändå tillåter en rad rörelser. För maximalt motstånd, leta efter material som inte tillåter något vatten alls – ofta belagda med gummi på utsidan eller gjorda av vattentätt material. Om du inte behöver fullständig vattenbeständighet kan du också hitta material som har belagts med ett material som hjälper dem att tappa vatten. Om du letar efter betonghandskar för ett utomhusjobb eller byggnadsarbete kan du hitta en speciell gummibeläggning som låter dig hantera ämnen som betong, tjära eller murbruk.

Isolerande

Uppgifter som involverar värme, som svetsning och metallbearbetning, eller jobb som att skotta snö eller arbeta utomhus i kallt väder kräver handskar som ger dig skydd mot väder och vind. Värmebeständiga handskar är gjorda av ett slitstarkt, brandbeständigt material som skyddar dina händer mot gnistor. Många metallbearbetningshandskar innehåller också ett brandskyddsmedel för att minska risken för att handskarna antänds. Köldbeständiga handskar är fodrade med ett material för att ge isolering för dina händer och fånga värme inuti handskarna.

Elektriskt avledande

Alla jobb som involverar elarbete eller praktisk teknik kan ge dig en elektrisk stöt. Om du utför något arbete som sannolikt är nära strömförande ledningar, leta efter material som läder eller gummi för att minska risken för elektriska stötar. Undvik all slags metall och dubbelkolla materialen för att säkerställa att inget är ledande.

Rätt passform

Storlek och passform gör stor skillnad för din handskens komfort. Om du ska använda dina arbetshandskar under långa dagar av hårt arbete är det viktigt att se till att de sitter bekvämt. Här är några saker att tänka på när det kommer till designen av din handske:

 • Utvändiga sömmar är bekvämare, men de kan snabbt slitas ut
 • Invändiga sömmar är hållbara, men de kan irritera din hud
 • Sömmar över handflatan ger bättre komfort
 • Sömmar över ryggen kan ge en bättre passform
 • Dåligt passande handskar orsakar mer än bara obehag – de kan begränsa rörelsen under ditt arbete, samt orsaka långvariga skador som blåsor och muskelkramper.

Se till att prova en typ av handske och testa dess komfort innan du bestämmer dig för att köpa den.

Tillägg

Det finns mer med en bra arbetshandske än bara materialet och skärningen. Kolla in några ytterligare alternativ du bör leta efter för att se till att din handske är perfekt för jobbet.

Fingerlös/Halvfingerhandske

Om du vill ha skyddet av en arbetshandske utan att tappa fingertopparnas naturliga fingerfärdighet är det en bra idé att skaffa fingerlösa eller halvfingerhandskar.

Dessa handskar kommer att hålla din hand varm och skyddad samtidigt som du kan utföra mer skickliga uppgifter som att skriva på en dator eller hantera ömtåliga maskiner.

Gummigrepp

Medan de fingerlösa handskarna kan ge större fingerfärdighet, kan vissa uppgifter inte utföras när huden exponeras.

Att hitta en handske med ett texturerat gummigrepp längs handflatan eller fingrarna kan hjälpa dig att hantera detaljerat arbete utan att offra skyddet.

Touch-vänlig

Om du håller på med teknikrelaterat arbete – eller om du bara vill kolla din telefon då och då – leta efter en handske med beröringskänsliga dynor på fingertopparna. Dessa kuddar låter dig använda en pekskärmsenhet medan du fortfarande bär handskarna. Det betyder att oavsett vad du gör kan du surfa på internet hela dagen.

De olika typerna av arbetshandskar

Olika typer, stilar och material av skyddshandskar bärs inom många olika yrken och arbetsmiljöer. Dessa inkluderar:

Mekanikerhandskar

Dessa handskar är vanligtvis hållbara, slitstarka tygbaserade produkter, designade för flera användningsområden under en längre period. De är ofta gjorda av antingen nylon eller elastan, vilket ger en tät passform som möjliggör större användarskicklighet.

Mekanikerhandskar av hög kvalitet kommer ofta att förstärkas med material som polyamid eller nitrilskum i handflatan och fingergreppsområdena. Dessa kan erbjuda avsevärt förbättrad prestanda vid hantering av små eller ömtåliga komponenter.

Några nyckelfunktioner att hålla utkik efter när du söker efter mekanikhandskar kan vara:

 • Utmärkt grepp
 • Pålitlig prestanda i både våta och torra förhållanden
 • Avancerade tyger och tillverkningstekniker för förbättrad spänst
 • Högteknologiska handflats- och/eller fingerbeläggningar för att förbättra prestandan
 • Andningsförmåga i vissa områden, som på handryggen, för ökad användarkomfort
 • Designad för att tillåta en rad dermatologiska känsligheter, t.ex. katalysator och lösningsmedelsfri
 • Stark motståndskraft mot nötning och rivning, ger mycket längre livslängd än engångshandskar

Mekanikerhandskar används också inom andra yrken, inklusive lager och leveranskedja, byggnadsställningar, elektronik och ingenjörskonst, vitvarutillverkning, lätta monteringsuppgifter och allmän hantering.

Vattentäta handskar

Väderbeständiga handskar och vattentäta handskar för användning på jobbet är ofta gjorda av nylon och liknande bastyger. De kan ha en mängd olika beläggningar eller andra material inbyggda för att förbättra prestanda, värde och livslängd.

Huvudfunktionen hos vattentäta handskar inomhus och utomhus eller väderbeständiga handskar är att hålla bärarens händer torra och skyddade i en rad svåra, våta förhållanden. Andra nyckelfunktioner du kan välja att leta efter när du köper vattentäta eller utomhusarbetshandskar kan vara:

 • Tät passform med förbättrad flexibilitet för att öka användarkomforten och minska handtrötthet
 • Välgjorda mönster med kvalitetstyger och material, med elastiska stickade ärmslut för att förbättra komfort, passform, väderbeständighet och hållbarhet
 • Inblandning av andra material för bättre grepp prestanda, t.ex. skum latex handflata eller fingervaddering
 • Lämplighet för ett brett spektrum av allmänna användningsområden, särskilt i våta eller utomhusmiljöer

Vattentäta arbetshandskar designade för våta och allvädersmiljöer används av proffs inom många områden. Vardagliga exempel inkluderar murning, cementhantering, allmän konstruktion, trädgårdsarbete och lokala myndigheter utomhusroller.

Antivibrationshandskar

Antivibrationshandskar är designade för att skydda bäraren från effekterna av långvarig exponering för mekaniska skakningar. Över tid kan direktkontakt med vibrerande maskiner eller verktyg bidra till långsiktiga hälsoproblem. För att förhindra detta måste användarens händer vara ordentligt avskärmade.

Antivibrationshandskar tenderar att vara robusta, hållbara och tjockt vadderade för optimal dämpning och skydd. Högkvalitativa alternativ inkluderar omfattande skumvaddering på handflatan och fingerområdena för ännu bättre anti-slagegenskaper.

Dessa typer av handskar är ofta utformade för att bäras hela dagen. Många inkluderar funktioner som sömlösa komfortfoder och förbättrat grepp. Vissa modeller kan också använda robusta yttre beläggningar för att skydda handryggen under olika förhållanden.

Skärtåliga handskar

Skärtåliga handskar för arbete används ofta. De hjälper till att minska risken för arbetsskador inom otaliga yrken och branscher. Vardagliga exempel kan vara konstruktion, kemiska anläggningar, metalltillverkning och svetsning, matlagning, hälsovård och lager.

Kvalitets skärtåliga arbetshandskar är byggda för att möta varierande standardiserade nivåer av hållbarhet. De erbjuder skydd mot blad, vassa kanter och allmänt slitage eller nötning. Material som används för att uppnå detta kan vara nät av rostfritt stål och nitril- eller polyuretanbeläggningar.

Det finns fem totala nivåer av skärmotstånd. Dessa återspeglar antalet “cykler” (skivor från ett blad eller annat skärmaterial) som krävs för att helt penetrera materialet. I Storbritannien och Europa använder vi standarden EN388 för rivning, punktering, nötning och bladbeständighet.

Nedan hittar du en grundläggande översikt över de fem skärtåliga handsknivåerna. Observera att skärmotståndsskalan inte är linjär:

 • Skärmotståndsnivå 1: 1 x skärcykel till full avskiljning/penetration
 • Skärmotståndsnivå 2: 2 x skärcykler till full avskiljning/penetration
 • Skärmotståndsnivå 3: 5 x skärcykler till full avskiljning/penetration
 • Skärmotståndsnivå 4: 10 x skärcykler till full avskiljning/penetration
 • Skärmotståndsnivå 5: 20+ x skärcykler till full avskiljning/penetration

Kemikaliebeständiga handskar

Kemikaliebeständiga handskar säljs ofta som kemikalieresistenta handskar. Detta beror på att de tenderar att täcka mer av armen än många andra typer av arbetshandskar. De är designade pri främst för att skydda bäraren från skadliga kemikalieläckage, spill och exponeringar.

Vanliga material för kemikaliebeständiga arbetshandskar inkluderar naturlatex, nitril, stickad bomull med PVC-beläggning, klorhärdat gummi, neopren och många fler. De har ofta textilfodrade inre ytor för ökad komfort.

Kemiskt skyddshandkläder kan utformas för att erbjuda speciella motstånd för specifika miljöer och applikationer. Många andra varianter är gjorda för mer allmänt kemiskt skydd. Både lätta och tunga typer kan hittas till försäljning i Storbritannien, beroende på dina behov av handskydd på din arbetsplats.

Elektriska skyddshandskar

Elektriska skyddshandskar för användning på arbetsplatsen kan ofta kategoriseras som icke-ledande handskar. Det betyder helt enkelt att användaren är väl skyddad från strömmar och spänningar vid arbete med elektriska varor och system.

För att uppnå detta är elektrikers skyddshandskar vanligtvis gjorda av relativt tjocka material som icke-ledande naturlatexgummi. Huvudegenskaperna hos en bra icke-ledande handske inkluderar högt dielektriskt skydd (ofta 1000V) och höghållfast grepp. Förbättrad prestanda även under våta förhållanden annonseras ofta.

Elektriska säkerhetshandskar är vanligtvis utformade för att sitta tätt på handen och fingrarna. Detta ger förbättrad fingerfärdighet när du arbetar med komponenter och kablar. De kan ibland ha ett handskeliknande handleds- eller armskydd, vilket ger extra skydd vid behov. Många modeller levereras med innerfoder av bomull, för förbättrad komfort vid långvarig användning.

Elektriska säkerhetshandskar är också kategoriserade efter deras klassificering. Typ I elektriska handskar är inte resistenta mot ozon, medan typ II är resistenta. De kan också kategoriseras efter nivån av spänningsskydd de tillhandahåller, som visas i tabellen nedan:

Klass maximal användningsspänning (AC)

 • Klass 0 1000V
 • Klass 1 7500V
 • Klass 2 17 000V
 • Klass 3 26 500V
 • Klass 4 36 000V

Fingerlösa arbetshandskar

Fingerlösa handskar används ofta i en mängd olika yrken, inklusive:

 • Livsmedelsbearbetning och förpackningsmiljöer
 • Allmänna tillverknings- och lätta monteringsuppgifter
 • Laboratorier, renrum och andra kontrollerade miljöer

Det finns flera fördelar med en fingerlös stil i vissa applikationer. De används huvudsakligen överallt där arbetaren behöver för att bibehålla optimal fingertoppsförmåga. De lägger också till en nivå av skydd, stoppning, komfort eller värme för handflatan och handryggen.

Dessa typer av handtäckning används också ofta som lineralternativ för ytterhandskar. Detta är särskilt vanligt när handskarna är gjorda av mer robusta skyddsmaterial. En bomullsliner kan avsevärt minska svett och hudirritation. För vissa människor orsakas detta också av långvarig kontakt med vissa yttre material som latex eller PVC.

Arbetshandskar för allmänna ändamål

I de flesta fall kan vadderade eller skyddshandskar för allmänna ändamål användas som lagerhandskar. De nyckelegenskaper som anställda tenderar att behöva i handskar för lagerarbete är dämpning, komfort och hög fingerfärdighet. För mer tunga godshantering är det ofta nödvändigt att inkludera en viss grad av nötnings- och rivhållfasthet.

Bygghandskar

Bygghandskar täcker också ett brett utbud av produkttyper, inklusive vissa specialistvarianter som betonghandskar eller handskar för snickare. Återigen, när du handlar byggnadshandskar, leta efter slitstarka eller kraftiga typer som erbjuder ett visst skärskydd. Det är också viktigt att handskarna andas och passar bra att bära hela dagen. Vädertätning kan ofta behövas för utomhusarbete, eller konstruktionsuppgifter som involverar våta förhållanden eller material.

Bra funktioner att ha på de bästa arbetshandskarna

Många olika typer av arbetsskyddshandskar är designade för specifika yrken. Varje typ kommer vanligtvis att ha unika egenskaper eller kvaliteter som gör dem idealiska för en viss miljö och applikation. Men många handskar erbjuder mer allmänna skyddsfunktioner. Nedan hittar du en sammanfattning av några bredare arbetshandskarkvaliteter.

Engångsarbetshandskar

Engångsarbetshandskar brukar användas i hygien- och skyddssyfte. De ger ett mycket bra skydd mot föroreningar. Detta gör dem idealiska för användning i miljöer som matlagning, hälsovård och medicinsk, eller renrum och laboratorieapplikationer.

De flesta engångshandskar är relativt tunna och lätta. Dessa ger minimalt skydd mot mekaniskt nötning, blad eller punktering. Men det finns också mer robusta modeller och material. Du kan köpa versioner utformade för att förhindra oavsiktlig punktering, såväl som för pålitlig avskärmning från faror som oljor och kemikalier.

De säljs vanligtvis i lösvikt, som ett kostnadseffektivt alternativ för engångsskydd på en hektisk arbetsplats. De kan tillverkas av ett brett utbud av material, inklusive nitril, latex, neopren, polyeten och vinyl. De kan säljas som pulverfria för minskad kontamineringsrisk, eller pulverlackerade för att underlätta borttagningen.

Kraftiga arbetshandskar

Kraftiga handskydd kan tillverkas av många olika bastyger och förbättrande material. Dessa sträcker sig från tjockvävt tyg till rostfritt stålnät, ofta kategoriserat efter deras extra styrka. Populära exempel är nötningsbeständig, antirivningsbeständig eller punkteringsbeständig. Vissa kraftiga typer säljs som riggar- eller rappellhandskar. Men vid professionell användning kommer dessa typer att ha sina egna specifika krav på arbetskomfort och säkerhet. De flesta kraftiga handskar tenderar att kategoriseras som allmänna ändamål, idealiskt lämpade för ett brett spektrum av krävande fysiska eller mekaniska uppgifter.

Förbättrat grepp

Griphandskar är avgörande inom flera olika sektorer och branscher. Dessa inkluderar allmän konstruktion och byggnadsställningar, mekaniska reparationer och elektroteknik. Griphandskar används också i trädgårdsarbete och utomhusarbete, bilvård och många andra yrken. Handskar med förbättrat grepp använder en mängd olika tillverkningstekniker och material för att uppnå bästa prestanda.

De har ofta konstruerade tygpaneler på handflatan eller fingertopparna. Vissa typer är också utformade för att fungera i en rad våta eller farliga förhållanden. Grepp är ofta en av de första egenskaperna som äventyras i en mer grundläggande handske när den är våt.

Tunna arbetshandskar

Tunnare material väljs ofta när ökad fingerfärdighet är viktigt för ett jobb. Detta kan inkludera inom sjukvård och sjukvård, matlagning och catering, på produktionslinjer eller för lättare monteringsarbete. De används också i stor utsträckning inom elektroteknik och laboratorie- eller renrumsmiljöer.

Tunna handskar kan utformas för att vara engångs- eller återanvändbara. Det bästa valet beror på graden av bärarskydd eller hygien som behövs på arbetsplatsen. Vissa förbättrade versioner kan vara utformade som tunna handskar med grepp. Dessa är idealiska för tuffare uppgifter som fortfarande kräver skicklighet och minskad handtrötthet.

Vadderade arbetshandskar

Vadderade modeller är vanligtvis nödvändiga där det finns risk för långvarig exponering för vibrationer. Vadderade handskar kan dock också vara extremt praktiska för allmänt arbetarskydd, till exempel vid alla slags lager- och allmänna godshanteringsuppgifter.

Vaddering för handskar kan vara antingen intern eller extern, beroende på miljön eller jobbet de är designade för. Effektiv stoppning kan uppnås genom skiktning av olika tygtyper. Ett annat tillvägagångssätt involverar användning av en rad olika dämpningsmaterial eller beläggningar på nyckelområden i handsken.

Bra material

Den specifika funktionen hos en arbetshandske dikteras ofta av de material som används för att konstruera den. Några särskilt vanliga val för arbetshandskmaterial och deras tillhörande egenskaper inkluderar:

Nitrilhandskar. Finns brett i både flergångs- och engångsprodukter. Ofta förknippat med hygienkrav, samt för uppgifter där dielektriska egenskaper är viktiga

Latex och PVC. Finns också vanligt i både engångsprodukter och flerbruksprodukter. Observera att vissa individer kan uppleva hudkänslighet mot dessa material

Arbetshandskar i läder. Perfekt för ett brett utbud av tunga arbetsuppgifter. Används ofta över ett annat tunnare lager (t.ex. bomull för värme och komfort, eller gummi för elektrisk isolering)

Nylonhandskar. Nylon används som basmaterial för ett omfattande utbud av handskyddsprodukter på arbetsplatsen. Det brukar vara bekvämt och lätt att förstärka med en mängd andra tyger och material för extra skydd

 

Vanliga frågor om arbetshandskar

 

Hur stora ska mina arbetshandskar vara?

Handskstorlekar mäts vanligtvis i tum på den bredaste delen (runt knogarna) av den dominerande handen. En medelstor handskstorlek i Storbritannien är en 9. Allt under en 8 anses vara litet, medan allt över 10 vanligtvis säljs som stort. Olika typer, särskilt engångsprodukter, kan säljas som en storlek där så är lämpligt.

Vilka är de bästa vattentäta arbetshandskarna?

Vattentäta arbetshandskar är idealiska för uppgifter som murning, konstruktion, cementhantering och trädgårdsarbete. De är en kostnadseffektiv lösning för återanvändbara handskar, med en vadderad latexskumbeläggning för överlägset grepp i vått tillstånd. De är flexibla och åtsittande och har även en elastisk stickad handled för bättre komfort.

Vilka är de bästa vinterarbetshandskarna?

Termiska arbetshandskar är ett utmärkt val för vinter- och kallmiljöuppgifter. Vi rekommenderar något som är tättslutande termohandske gjord av sömlöst stickat garn. Det är en tättslutande handske för förbättrad fingerfärdighet och kan även bäras som en termisk underhandske för extra komfort och skydd.

Vilka är de bästa handskarna för att hantera betongblock?

(PU)-belagda arbetshandskar ger mycket god nötningsbeständighet för betonghantering och andra tuffa byggjobb. De är också idealiska för fordonsreparationer och allmänna underhållsuppgifter. De är av hög kvalitet och återanvändbara, de erbjuder förbättrat rivnings- och kemikalieskydd, vilket gör dem starkare och mer hållbara än standardversioner. De är också CE-certifierade enligt standarden EN407, vilket ger kortvarigt kontaktskydd mot temperaturer på upp till 100°C.

Vad är skillnaden mellan latex, vinyl och nitrilhandskar?

Latexhandskar är gjorda av naturgummi. Dessa tenderar att erbjuda de högsta nivåerna av användarkomfort och flexibilitet. De är bra på att skydda mot bakterier och virus, men mindre mekaniskt hållbara än vissa andra material. Vissa personer kan uppleva känsliga hudreaktioner på latex.

Nitrilhandskar är också flexibla och slitstarka men tillverkade av syntetiskt material. De tenderar också att erbjuda robust skydd mot virus, såväl som rimligt robust kemiskt skydd.

Vinylhandskar är också syntetiska i konstruktionen. De tenderar att vara ett billigare alternativ till nitril. De kan vara något mindre flexibla och hållbara, beroende på tillverkarens kvalitetsnivåer. De är bekväma att bära och ger vanligtvis ett bra skydd mot kemiska faror.

Kommer läderhandskar att förhindra elektriska stötar?

Läderhandskar är bra på att skydda mot värme, gnistor och skärsår, och kommer att erbjuda en viss grad av dielektriska egenskaper. Detta gör dem idealiska för svetsare. Men läder ses inte som tillräckligt skydd mot strömmar och spänningar för att göra det till en fristående lösning i elektriska uppgifter. För mer tungt nätarbete eller industriell elektronik, koppla ihop läderhandskar med ett lämpligt isolerande lager som gummi för bättre skydd.

Hur väljer man det bästa paret arbetshandskar?

Vem visste att ett par enkla arbetshandskar kunde vara en fråga om liv och död

Rätt par arbetshandskar kan göra ditt liv lite enklare och bekvämare eller så kan de rädda det helt och hållet. Även om det kan låta dramatiskt, kan din arbetsmiljö utsätta dig för alla möjliga hot, allt från obekväma till rent farliga. Handskar, även om de ofta inte är den första säkerhetsutrustningen man tänker på, hjälper till att skydda ett av de viktigaste verktygen som människor har att arbeta med – händerna. Men med ett stort sortiment av arbetshandskar på marknaden, hur ska en hårt arbetande börja?

De flesta butiker erbjuder ett brett utbud av arbetshandskar från kraftiga skyddshandskar till termohandskar och medicinska skyddshandskar. Uppenbarligen är inte alla handskar skapade lika men vi tänkte att det skulle vara bra att styra våra kunder i rätt riktning om de inte är 100% säkra på vilken typ av skyddshandskar de ska köpa för just deras bransch. Observera att våra rekommendationer är baserade på vår förståelse av den typiska arbetsmiljön som är förknippad med var och en av dessa branscher – du bör absolut kontrollera med din arbetsledare för att bekräfta att ditt val av handskar kommer att göra ett adekvat jobb för att skydda dig!

Arbetshandskar i läder

Dessa handskar är ett ypperligt bra sortiment och är förmodligen ett av våra mest sålda par av handskar. Det lönar sig att ha några par av dessa till hands för ett udda jobb som kan irritera dina händer medan du arbetar. Dessa handskar rekommenderas inte för de riktigt intensiva arbetsmiljöerna eftersom de inte är märkta som “skärtåliga” så det är möjligt att dina händer kan skäras i skivor eller att din hud blir upprörd när du arbetar med farligare material när du bär dessa.

Skärtåliga handskar

Dessa skärtåliga handskar är bra för jobb som involverar arbete med stål eller andra metalldelar. Mekaniker investerar ofta i ett par sådana för att skydda sina händer medan de arbetar på bilar eller med petrokemikalier. Dessa handskar är även lämpliga för andra jobb som kräver hantering av metall/glas. De är utmärkta för reparationer i hemmet eller byggnader och grovt arbete som kräver ett visst mått av precision eftersom de inte är för tjocka så att de tillåter ett visst mått av siffror.

Gummihandskar

Gummipalmhandskar är en annan stor generalisthandske. De är bra för smidigt arbete eftersom de inte är lika tjocka som vissa av våra tyngre alternativ. Dessa handskar är ofta populära i yrken där en viss grad av halksäkerhet är till hjälp eftersom handskarnas gummihandflata ger extra grepp för materialhantering. Dessutom kommer dessa handskar att ge ett litet mått av skrapningsförebyggande och kommer att skydda dina händer från minimalt nötande kemikalier som blekmedel, saltlösning, klor etc. Dessa handskar kan vara lämpliga för arbetare som hanterar bladverk, trä, rör eller ledningar.

Termiska handskar

Dessa handskar är dina kallvädersvänner! Deras skydd i två lager är idealiskt i kallt väder eller när extra stoppning behövs för skydd vid hantering av invasiva material. De har 7 gauge invändigt mjukt luggfoder som hjälper till att hålla dina händer varma i minusgrader och 15 gauge utvändig nylonstickad med nitrilbeläggning för nästa nivå handskydd. Dessa handskar är ofta en industristandard för vissa arbetsmiljöer.

TurtleSkin handskar

TurtleSkin-handskar i allmänhet är eftertraktade eftersom de skyddar hela handen och är designade för kraftigt skydd som biologiskt farliga miljöer. De är en av få handskar som är betecknade “punkteringssäkra”. Dessa avancerade skyddshandskar är inget undantag. Du kan välja precis rätt nivåer och täckningsområden för ditt handsäkerhetsprogram. För en fullständig lista över alla typer av TurtleSkin-handskar du kan köpa, besök den här sidan.

Tunga handskar

Dessa handskar har många av egenskaperna hos våra andra tunga handskar, men dessa är i synnerhet ett par “hög synlighet” som ofta är viktigt för specifika arbetsmiljöer. Vägarbetare eller arbetare med högriskbefattningsbeskrivningar som vistas på landsbygden kommer ofta att behöva bära dessa. De erbjuder termiskt skydd och latex/gummi handflattor så att de håller dina händer både varma och säkra från slitande material.

Medicinska säkerhetshandskar

Dessa är ett helt separat avsnitt på vår webbplats från våra kraftiga skyddshandskar eftersom de verkligen är ett helt annat odjur. Medicinska säkerhetshandskar skyddar mot infektioner och maximerar fingerfärdigheten eftersom de ofta används av sjuksköterskor, kirurger och läkare som behöver göra exakta rörelser med händerna. De är definitivt inte skär- eller rivbeständiga men de är helt vattentåliga och lägger tonvikten på sanitet både för handskbäraren och deras patient.

Är det viktigt att ha ett par arbetshandskar?

Ja det är väldigt viktigt att använda rätt par av de bästa arbetshandskarna för att inte skada sig på sin arbetsplats. De viktigaste delarna av arbetshandskar är kort sammanfattad här nedan:

 • Material – Arbetshandskar är ofta av läder, canvas eller andra hållbara material. Materialet du väljer bör baseras på vad den primära användningen av dina handskar kommer att vara. Kolla in avsnittet Typer av arbetshandskar för en djupare dykning i material.
 • Manschetter – Många handskar har manschetter som hjälper till att hålla smuts, smuts, sågspån eller andra partiklar borta från din handske. Denna funktion är ett måste för mig. Jag tillbringar mycket tid utomhus och arbetar runt mossa, smuts och stenar, och en manschett hjälper till att hålla min handske full av lera.
 • Beläggning – Beläggning på dina utomhusarbetshandskar är främst ett övervägande med trädgårdsarbete och lätta arbetshandskar. Dessa beläggningar är ofta nitril eller polyuretan och utmärkta för landskapsarkitektur, trädgårdsarbete eller målningsprojekt där du kan behöva det extra greppet eller sannolikt kommer att stöta på lera eller hala ämnen.
 • Vaddering – Vadderade handskar är bra för arbete som innebär arbete med repetitiva rörelsemaskiner eller bara repetitiva rörelser som en hammare, hammare, grävning, motorsågar och andra. Stötdämpningen som kommer med extra stoppning skyddar din hand och hjälper till med utmattning och utmattning. Dessutom kan konsekventa och repetitiva rörelser leda till hand- eller handledsskador från överanvändning eller karpaltunnel.

 

 • Storlek – Rätt passande handskar gör det mycket lättare att arbeta och flytta händerna. Små handskar kommer att begränsa din rörelse, och handskar som är för stora låter dig inte ta tag i verktyg och material enkelt eller arbeta exakt. Jag har små händer, och vikten av att hitta en handske som gör att jag kan arbeta med fingrarna kan inte underskattas.
 • Handgrepp – Handtag har två primära syften: att lägga till extra skydd mot stötar eller att lägga till extra grepp. Baserat på det aktuella jobbet kommer du att vilja bestämma vilken du vill ha. Mocka är ett vanligt handflatmaterial för handskar då det är slitstarkt och ger extra grepp. Gummimaterial ger mest grepp.
 • Sömmar – Sömmar är den svagaste delen av en handske och det vanligaste området att visa tecken på slitage. Slitstarka sömmar är ett måste för lång livslängd i din arbetshandske. Dolda och dubbla sömmar är de starkaste typerna av sömmar.
 • Hållbarhet – Om dina arbetshandskar inte är hållbara, fungerar de verkligen? Hållbarhet är ett måste. Läder är utan tvekan det mest hållbara materialet, men det kanske inte passar dina behov. PVC- och gummimaterial är minst hållbara men ger grepp.
 • Värme och andningsförmåga – Om du arbetar utomhus på vintern är varma handskar ett måste. Jag tillbringar mycket tid i skogen med mina handskar på den blöta vintern, och jag behöver värme.
 • Men om du arbetar i varma miljöer eller inomhus kan andningsförmåga vara en tillgång för dig. Innan du köper ett par handskar, överväg de inställningar du troligen kommer att använda dem i.
 • Skydd – Din arbetshandskes primära uppgift är att skydda. Det skyddet kan komma från ett nötningsbeständigt alternativ, helt läderkonstruktion eller extra stoppning på handen från stötar. När du överväger skydd, överväg först vad du behöver skydd från.
 • Komfort – Om dina handskar inte är bekväma kommer du inte bara att vara olycklig när du bär dem, utan du kan sluta med blåsor eller sår. Om du behöver vara i arbetshandskar för ditt yrke eller långa perioder kan obekväma handskar vara extremt problematiska. Att dimensionera din handske på lämpligt sätt kan göra en enorm skillnad för din handskens komfort. För mer information om storlek, läs ovan.

Vilka typer av arbetshandskar finns det?

Läder – Läderhandskar är idealiska för tunga jobb, inklusive metallbearbetning, skärning av timmer och allt arbete som involverar otroligt varma eller kalla material. Dessutom ger läderhandskar skydd mot potentiellt skadliga kemikalier.

När du tittar igenom det tillgängliga urvalet av arbetshandskar hittar du handskar i läder och läder. Handskar i läder har kraftigt tyg på baksidan av handen och fingrarna, vilket gör att du kan röra dig lättare och erbjuder ofta bättre andningsförmåga än handskar i läder.

Beroende på uppgiften kan du överväga vilken typ av läderhandske som är lämpligast.

Syntetmaterial – Syntetmaterial i arbetshandskar inkluderar polyester, nylon, PVC och gummi. I allmänhet är dessa material bäst för specifika ändamål.

Innan du väljer en speciell handske av syntetiskt material, se till att materialet kan uppfylla dina specifika behov.

Gummi/PVC – Alla gummi- och PVC-handskar är bäst för att arbeta med hala ämnen och starka kemikalier.

Många handskar använder en form av gummi i handflatan på grund av det extra greppet det ger. Både PVC och gummi tenderar att falla isär när de åldras.

Vad gör arbetshandskar?

Arbetshandskar skyddar dina händer från skärsår, skavsår, splitter och kemikalier som du kan stöta på när du arbetar. De som utövar träbearbetning eller metallbearbetning, arbetar inom bygg- eller utomhusyrken, hanterar kemikalier eller arbetar med sågar och andra verktyg kan välja att bära arbetshandskar. Arbetshandskar är också bra för trädgårdsprojekt och trädgårdsarbete. När du vill skydda dina händer är arbetshandskar ett utmärkt val.

När ska du inte ha på dig arbetshandskar?

Du bör inte bära handskar när du arbetar med maskiner som har roterande och snurrande delar. Handskar kan fastna och dra händer och fingrar in i farliga situationer. Om du arbetar med maskiner där dina handskar kan komma i kontakt med rörliga delar, bör du iaktta stor försiktighet.

Hur länge ska arbetshandskar hålla?

Hur länge dina arbetshandskar håller beror på hur ofta du använder dem. Om du bär dina handskar varje dag under en hel arbetsdag, är tre veckor inte en onormal tid att bränna genom ett par handskar. Men några månader eller längre är en bra tidsram för grundlig användning med mer sällsynt användning.

Vilket material är handskar varmast?

Vilka är de bästa arbetshandskarna för kallt väder? I allmänhet ger handskar helt i läder de varmaste arbetshandskarna. Dessa handskar saknar andningsförmåga och viss fingerfärdighet, men läderhandskar kommer att hålla dina händer toasty om du arbetar under kyliga förhållanden.

Om läderhandskar inte är ett alternativ för dig, är ett vinterspecifikt par eller mocka de näst bästa alternativen.

Vilket är det tuffaste lädret för handskar?

Delat Läder är det tuffaste lädret och ger de mest hållbara arbetshandskarna. Splitläder är också det mest fukttåliga och hållbara alternativet. Dessutom ger delat läder Fördelarna med läder men ger viss fingerfärdighet som saknas i andra läderkonstruktioner.

Vilka är de största problemen man kan stöta på när man ska köpa arbetshandskar?

Materialet är det största problemet, Olika arbetshandskar är gjorda av olika material, var och en lämpad för olika uppgifter och sysslor. Faktum är att det ofta är värt att äga en mängd olika arbetshandskar, så att du kan ta itu med alla typer av projekt runt huset och gården. Så här fungerar alternativen:

Helt läder

När det gäller tunga jobb, såsom metallbearbetning, skärning av timmer, hantering av mycket varma eller mycket kalla föremål, eller ta itu med elektriska reparationer eller installationer, behöver händerna skydd av arbetshandskar som helt är gjorda av läder. Skinnhandskar ger utmärkt isolering mot extrema temperaturer, absorberar mindre elektriska stötar, motstår punkteringar, skyddar mot skavsår och skärsår och håller färg, olja och kemikalier borta från din hud. De är oftast gjorda av kohud, även om du också hittar gris- och fårskinnshandskar. Det finns också två grundläggande kategorier av läderhandskar. Det finns delat läder, det tyngsta slitaget och det mest motståndskraftiga mot vatten och andra vätskor, och det finns narvläder, som är mjukare och smidigare, vilket ger dig lite mer fingerfärdighet.

Läderhandflata

Dessa handskar har naturligt eller syntetiskt läder över handflatan och fingrarna, men kraftigt tyg runt handryggen. De tillåter dina händer att röra sig lättare än läderhandskar gör, men du kommer fortfarande att få bra skydd mot blåsor, extrema temperaturer och skavsår under mindre krävande uppgifter som att flytta trä, göra trädgårdsarbete, använda elverktyg eller enkla byggjobb.

Kanvas

Tillverkade av kraftig bomull eller en blandning av kraftig bomull och polyester, kanvashandskar gör att du enkelt kan böja och böja dina fingrar och handflator samtidigt som de ger skydd mot blåsor, mindre skavsår och varma eller kalla ytor. De är lämpliga för trädgårdsarbete, blandning och gjutning av betong, enklare snickerierarationer och kratta löv. Många arbetshandskar i canvas har små gummiliknande prickar över handflatorna för extra grepp.

Sticka

Lättviktsstickade arbetshandskar, vanligtvis gjorda av bomull eller en bomull/polyblandning, är mycket stretchiga för bekväm användning. Dessa handskar är användbara när du målar, utför lätta trädgårdsarbeten och utför enkla hushållsreparationer. De hjälper till att förhindra blåsor eller mindre repor, men erbjuder inte det robusta skyddet av läder- eller canvashandskar.

Latex och nitril

Latex och dess syntetiska version, nitril (lämplig för de med latexallergier), är mycket lätta och tillåter enkel rörelse av fingrar och handflator. Båda materialen erbjuder också ett lite klibbigt grepp som gör det lättare att hålla på våta eller släta ytor. Ingen av dem ger dock särskilt bra skydd mot blåsor eller repor, så de är bäst lämpade för stökiga men lätthanterliga sysslor som att måla, dra ogräs, krukväxter eller arbeta med potentiellt irriterande rengöringskemikalier.

Vilka andra funktioner ska man tänka på innan man köper de bästa arbetshandskarna?

Nu när du förstår de viktigaste materialfrågorna, överväg följande andra funktioner när du väljer arbetshandskar.

Manschetter: De flesta arbetshandskar i canvas har en stickad eller gummiliknande manschett som hjälper till att hålla borta fukt och smuts. Kraftiga arbetshandskar i läder har ofta en öppen manschett, vilket gör det lätt att ta av och på handskarna. Lättare läderhandskar har vanligtvis en öppen manschett med lite resår runt handflatans bas, vilket ger skydd mot fukt, sågspån, smuts och annan smuts samtidigt som du enkelt kan ta av handskarna.

Beläggning: Tyghandskar med en beläggning av nitril eller polyuretan över handflatan och fingrarna är utmärkta för leriga trädgårdsprojekt, målning och lätt landskapsarkitektur.

Vaddering: Läderhandskar med extra stoppning i handflatorna är ett måste för jobb som inkluderar mycket vibrationer eller stötar på händerna, såsom långa perioder av hammare, använda en motorsåg, gräva genom hård eller stenig jord, eller använda en hammare eller liknande verktyg. Vadderingen hjälper till att absorbera stötvågor som annars skulle kunna leda till handleds- eller handskador, inklusive karpaltunnelsyndrom.

Hur väljer man rätt storlek på sina arbetshandskar?

Arbetshandskar som är för åtsittande är obekväma och tillåter inte hela rörelseomfånget. Handskar som är för lösa glider och glider, vilket kan vara farligt, förutom att det är irriterande. Helst ska dina handskar sitta tätt runt fingrarna och handflatan utan att klämma, gnugga eller klämma. De flesta arbetshandskar finns i en mängd olika storlekar – vanligtvis small, medium, large och extra large. Dessa storlekar motsvarar måttet över din handflata vid basen av dina fingrar, utan att inkludera tummen. Storlekar är dock inte standard, så se till att mäta din hand och dubbelkolla tillverkarens beskrivning av dess storlekspraxis.

Hur hittar man de bästa arbetshandskarna?

Det är ingen lätt bedrift att försöka hitta de bästa, mest praktiska och bekväma arbetshandskarna. Du vill hitta något som skyddar dig oavsett vilket jobb du gör, men som också håller dig bekväm. Oavsett om du hanterar vassa föremål och behöver extra stoppning, om du vill ha dubbla handskar, eller om du letar efter något tunnare, så har vi det på vår lista.

När du letar efter den bästa typen av skyddshandskar för dina personliga projekt, professionella arbete och väderrelaterade problem, finns det några saker du måste tänka på.

Vad används arbetshandskar till?

Arbetshandskar skyddar dina händer. De är en viktig och ofta nödvändig del av säkerhetsutrustning för så många branscher. Även om du inte har ett hårt arbete kan du fortfarande stöta på omständigheter där du behöver bära skyddshandskar. I slutändan skyddar arbetshandskar bärare från olika arbetsrisker samtidigt som de är bekväma och lämpliga för fingerfärdighet.

Många arbetshandskar har olika saker för olika användningsområden. Allt beror på vilken typ du behöver. Letar du efter taktiska handskar eller nitrilhandskar? Taktiska handskar är vanligtvis gjorda av tjockt material, medan nitril är mycket tunnare. Föredrar du delat koskinn eller syntetiskt läder?

Läderhandskar är bra för tung användning, eller om du arbetar med vassa föremål. Du kan få arbetshandskar med termoplastgummiknogar, Thinsulate-isolering, elastiska manschetter eller säkerhetsmanschett. Det tjocka materialet med isolerade handskar är vanligtvis perfekt för vintern. Dessa är alla saker att tänka på när du köper ett par bra arbetshandskar.

Kevlar är en plast som har tillverkats för att tåla otroligt tuffa skavsår, inklusive kulor och blad. Det har påståtts vara fem gånger starkare än stål men är otroligt lika vikt. Denna styrka kommer från den interna molekyluppbyggnaden av denna plast och tätt formade fibrer.

Vad är kevlar?

Kevlar beskrivs kemiskt som en syntetisk aromatisk polyamidpolymer. Det här låter komplicerat, men det betyder bara:

 • Syntet: material tillverkade i ett kemiskt labb
 • Aromatisk: starka, tätt formade molekylstrukturer
 • Polyamid: molekylens strukturer binder samman för att bilda långa kedjor
 • Polymer: identiska molekyler bundna tillsammans

Plast är den mest populära polymeren och kevlar är plast. Det är användbart för skyddskläder, och du kan lita på alla kläder som har det.

Har arbetshandskar touch?

Pekskärmsteknik fungerar inte med alla typer av material – den måste vara i kontakt med något som leder elektricitet för att fungera. Det är därför vanliga bomulls- eller ullhandskar inte fungerar på våra telefoner eftersom de blockerar signalerna istället för att fungera med dem. Vi har ett par bra arbetshandskar som fungerar på pekskärmar i den här listan!

Hur rengör jag arbetshandskar?

Du bör inte tvätta läderhandskar oftare än nödvändigt eftersom det kommer att förstöra deras form och kvalitet. För att tvätta dina läderhandskar ordentligt, förbered en ljummen lösning med rena tvålflingor eller specialläderrengöringsmedel. Ljummet vatten räcker för att rengöra eventuella märken eller smuts från dina läderhandskar utan att orsaka bestående skador eller fläckar. När du har tvättat, se till att du har sköljt bort all tvål eller rengöringsmedel från handskarna för att förhindra skador när de torkar.

Du måste också ge dig gott om tid för dina arbetshandskar i läder att lufttorka ordentligt. Tillsätt ingen extra värme eftersom det kan orsaka allvarliga skador på lädret. När handskarna torkar, bär dem på händerna i flera minuter med jämna mellanrum för att hjälpa dem att återgå till sin ursprungliga form. Se till att kontrollera tvättråden – med några handskar kan du använda tvättmaskinen.

Vilka är de varmaste vinterhandskarna?

När du letar efter lämpliga arbetshandskar för kallt väder måste du inte bara tänka på isoleringen utan även skickligheten. Skicklighet är den term som ges för färdigheter som utförs med dina händer, och detta är en viktig faktor i inte bara vinterarbetshandskar, utan arbetshandskar i allmänhet. Du måste se till att dina händer är skyddade, inte bara från ditt arbete utan vädret.

Du måste också kunna använda dem. Om ditt jobb är beroende av dina händers förmågor och kreativitet, då är det så viktigt att inte hindra dig själv. För att en handske eller arbetskläder ska betraktas som vinterkläder måste den ha minst två lager isolering. Dessa lager är:

 • Ett yttre lager, vanligtvis tillverkat av läder eller nylon
 • Ett inre lager av isolering, normalt fleece eller boa-akryl

Vissa riktigt kraftiga vinterhandskar kan ha upp till fyra lager isolering. Du kan välja hur mycket isolering du behöver för ditt jobb eller hem, med tanke på hur det kan påverka din skicklighet. Ett par bra arbetshandskar bör dock fortfarande låta dig röra på dig. Kevlar är ett av de bästa materialen för säkerhetsslitage. Du bör hålla utkik efter handskar som använder denna plast. Det är mycket bättre än dina genomsnittliga tyghandskar.

Slutsats:

Om du är bekant med elverktyg måste du veta att det finns många alternativ för säkerhetsutrustning där ute. Det inkluderar saker som skyddsglasögon, handskar, förkläden och mycket mer. Och för er som letar efter handskydd har vi nämnt några av de bästa arbetshandskarna ovan i den här artikeln. Detta inkluderar också deras viktigaste funktioner och alternativ, tillsammans med en detaljerad köpguide. Sådana saker kan vara ganska praktiska för att lära sig mer om arbetshandskar och enkelt skilja på dem. Men om du fortfarande inte kan bestämma dig för vilka arbetshandskar du ska köpa, kan du överväga en av följande rekommendationer:

För dig som vill ha hög valuta för pengarna genom att köpa flera par arbetshandskar på en gång, kan du gå med de billigare arbetshandskarna. Även om dessa har lägst pris får du totalt 12 par handskar i det som borde vara mer än tillräckligt för de flesta användare.

Om du vill ha ett mycket pålitligt och hållbart par arbetshandskar kan du prova dyrare arbetshandskar. Dessa erbjuder en utmärkt byggkvalitet tillsammans med en livstidsgaranti som inte finns i de flesta andra alternativ i sin klass. Dess 1 par har storleksklassificeringen large vilket är ganska vanligt.

Du kan även välja läderarbetshandskar om du vill ha det bäst byggda alternativet. Dessa töjbara handskar erbjuder en fantastisk byggkvalitet tillsammans med en livstidsgaranti. Och även om dessa är flexibla kommer dessa med ett isoleringsskikt för kallt väder så att du enkelt kan använda dessa handskar utomhus även under vintrar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen