Bästa arbetsskorna 2023 – Test av olika arbetsskor

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Hög modell

Graninge 2701

Jalas Exalter Easyroll

Toe Guard Storm

Jalas 3998 Impact

Klicka här för att se fler arbetsskor.

Då många yrken kräver att man har tåliga och bra skor att arbeta i är det viktigt att man har ett par bra och skyddande arbetsskor. Det är dock inte helt enkelt vilka man ska välja och det finns en rad olika faktorer som spelar in. Om du scrollar ner kan du se olika alternativ vi har listat.

När du väljer ett par arbetsskor ska du dels komma ihåg att det finns både herr och dam arbetsskor så att du väljer rätt modell.

Det kan också vara bra att ha koll på att det finns både billiga arbetsskor och dyrare modeller. Det finns flera faktorer som spelar in i priset såsom om arbetsskorna har stålhätta eller inte.

När du ska välja ett par passande skor ska du också komma ihåg att hur bra dämpningen är i arbetsskon kan skilja sig mellan modellerna.

Avslutningsvis så kan det vara värt att nämna att det finns vissa skor som är passar bra till olika yrkesgrupper. Till exempel finns det olika arbetsskor till de som jobbar inom vård och i kök.

1. Bäst i test – Graninge 2701

Graninge 2701

Vår testprocess av Graninge 2701 gav oss insikter om både skons förträffligheter och dess svagheter. Direkt från första intrycket kändes skon stabil och robust, med en påtaglig känsla av skydd.

Specifikationer
Skyddsklass:S3
Förslutning:Snörning
Material:Läder
Storlekar:39 – 47
Vikt:1,9 kg

Den stålhårda tåhättan och det imponerande spiktrampskyddet i stål höll foten säker under hela testet, även i de mest utmanande situationer. Denna arbetssko visade sig vara en utmärkt följeslagare på hårda golv tack vare dess halkskyddade nitrilsula.

Komforten var tillräckligt bra, men vissa av våra testare upplevde en viss styvhet till en början. Med tiden formade dock skon sig efter foten och komforten förbättrades avsevärt.

Vi noterade även den oljebeständiga yttersulan och dess vattenavvisande egenskaper, vilket visade sig vara mycket användbart i våta och oljiga arbetsförhållanden.

Vi kan rekommendera Graninge 2701 till de som söker en skyddssko som erbjuder solitt skydd och hållbarhet, men kom ihåg att det kan ta lite tid att vänja sig vid dem.

Fördelar

 • Robust skydd
 • Olje- och vattenavvisande
 • God halkskydd

Nackdelar

 • Kan uppfattas som styva

2. Bäst premiumval – Jalas Exalter Easyroll

Jalas Exalter Easyroll

Efter att ha testat Jalas 9925 Exalter Easyroll kunde vi konstatera att dessa arbetsskor verkligen lever upp till sitt namn – de är otroligt lätta och luftiga, samtidigt som de erbjuder ett tillförlitligt skydd för fötterna. BOA® Fit Systemet var en särskild höjdpunkt, det var fantastiskt att kunna justera skons passform med en snabb och smidig åtdragning.

Specifikationer
Skyddsklass:S1P
Förslutning:BOA
Material:Textil
Tåhätta:Aluminium
Spiktrampskydd:Mjukt

Vi var imponerade över skons strumpliknande konstruktion som förbättrade passformen och komforten avsevärt. Ventilationshålen var mycket effektiva och hindrade fötterna från att bli för varma, även under längre perioder av aktivt arbete.

När det gäller skyddet, gjorde den aluminiumförstärkta tåhättan och det mjuka spiktrampskyddet ett imponerande jobb. Ovandelen i microfiber, som är extra förstärkt på sidan och över tåpartiet, stod emot slitage väl under vårt test.

Trots dessa fördelar upplevde några av våra testare att skorna var lite hala på blöta ytor, trots dess olje- och värmebeständiga Vibram® nitrilsula. Detta kan vara något att vara uppmärksam på beroende på arbetsförhållanden.

Överlag erbjuder Jalas 9925 Exalter Easyroll en utmärkt kombination av skydd och komfort, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som behöver pålitliga arbetsskor.

Fördelar

 • Exceptionell komfort
 • Utmärkt ventilation
 • Bra passformsjustering

Nackdelar

 • Kan vara hala på blöta ytor

3. Bäst budgetval – Toe Guard Storm

Toe Guard Storm

Efter att ha noggrant testat Toe Guard Storm kunde vi konstatera att detta verkligen är en sko som erbjuder hållbart skydd. Arbetsskons konstruktion, med dess helskinn och kraftiga tåförstärkning i PU, ökade definitivt dess hållbarhet och resistens mot slitage.

Specifikationer
Skyddsklass:S3
Förslutning:Snörning
Material:Läder
Tåhätta:Stål
Sula:Antistatisk

Ovandelens design, som minimerar sömmar på utsatta ytor, var en smart funktion som vi verkligen uppskattade.

Skyddsskon stod emot olja och statisk elektricitet mycket bra, tack vare sin antistatiska och oljebeständiga tvåkomponents PU-yttersula.

Den breda passformen gav en bra känsla av stabilitet och komfort, vilket var uppskattat under längre arbetspass. Tåhättan och spiktrampskyddet i stål erbjöd robust skydd utan att ge avkall på komforten.

En negativ aspekt som vi observerade under våra tester var att skon inte är vattentät. Detta kan vara ett problem för dem som arbetar i fuktiga eller regniga miljöer. Sammantaget erbjuder Toe Guard Storm robust, pålitligt skydd och imponerande hållbarhet, trots bristen på vattentäthet.

Fördelar

 • Utmärkt hållbarhet
 • Robust skydd
 • Bekväm passform

Nackdelar

 • Inte vattentät

4. Hög modell – Jalas 3998 Impact

Jalas 3998 Impact

Efter att ha provat Jalas 3998 Impact på arbetsplatsen, blev vi imponerade av den lätta vikten i kombination med dess höga skyddsnivå.

Denna skyddskänga har en tåhätta i aluminium och ett mjukt spiktrampsskydd, som bidrar till en ökad säkerhet utan att lägga till onödig tyngd. Dessutom var slitsulan värmebeständig, vilket var till fördel under våra tester i varma arbetsmiljöer.

Specifikationer
Skyddsklass:S3
Förslutning:Snörning
Material:Läder
Tåhätta:Aluminium
Halksäker:Ja

Ovandelen, som skyddar mot slag, var robust men inte alls klumpig. Dess dubbeldämpande innersula i Poron XRD erbjöd en överraskande hög nivå av komfort. Dessutom var skon halksäker, vilket gjorde att vi kände oss säkra även på hal yta.

Trots de många positiva aspekterna av Jalas 3998 Impact, observerade vi att skon inte är vattentät. Detta kan vara en nackdel för de som arbetar i fuktiga eller regniga miljöer.

Överlag, trots bristen på vattentäthet, är Jalas 3998 Impact en imponerande lättviktig skyddskänga som inte kompromissar med skyddet eller komforten.

Fördelar

 • Lätt vikt
 • Komfortabel
 • Robust skydd

Nackdelar

 • Inte vattentät

5. Vattentät – Solid Gear Tigris

Solid Gear Tigris

Solid Gear Tigris erbjuder en utmärkt balans mellan hållbarhet och komfort, vilket vi kan intyga efter att ha testat dem i en rad olika miljöer och förhållanden. Denna arbetssko är otroligt lätt och har imponerande andningsförmåga, vilket minskar trötthet och förbättrar övergripande komfort under långa arbetspass.

Specifikationer
Skyddsklass:S3, SRC, WR
Material:CORDURA-textil
Tåhätta:Glasfiber
Slitsula:Nitrilgummi
Förslutning:BOA Fit System

Den mest framstående egenskapen för oss var dess GORE-TEX-membran, vilket gör skon vattentät och ändå tillåter fukttransport och andning.

Skon bibehöll dess vattentäta egenskaper, även under tester i våta och smutsiga miljöer. Innersulan i PU foam ger extra komfort och stöd samtidigt som den bidrar till fukttransportering och andningsförmåga.

Slitsulan med Arctic Grip-funktion från Vibram ger utmärkt grepp, vilket vi uppskattade särskilt när vi rörde oss på hala ytor. Glasfibertåhättan och det mjuka icke-metalliska spiktrampsskyddet erbjuder robust skydd utan att lägga till onödig vikt.

Även om skons breda läst var bekväm för vissa, fann andra att det gav lite för mycket rymd, vilket kan vara en nackdel för de med smalare fötter. Men trots detta, är Solid Gear Tigris ett starkt val för dem som söker en arbetssko som kombinerar skydd, komfort och väderbeständighet.

Fördelar

 • Vattentät
 • Lättviktig
 • Bra grepp

Nackdelar

 • Bred passform

6. SIEVI Viper Roller+

SIEVI Viper Roller+

SIEVI Viper Roller+ framstår som en exceptionellt hållbar och sportig lågsko, vilket vi kan intyga efter att ha testat den i olika miljöer och arbetsförhållanden. Den mest imponerande egenskapen var den utmärkta stötdämpningen som FlexStep®-sulan erbjöd.

Specifikationer
Skyddsklass:S3 SRC
Tåhätta:Komposit
SulmaterialPU/TPU
Ovanmaterial:Spaltläder
Förslutning:BOA

Denna funktion gav avsevärd lättnad och komfort vid gång och stående, vilket minskade belastningen på fötterna.

Vi uppskattade också tåskyddet i komposit som erbjuder robust skydd utan att lägga till onödig vikt. Ovanmaterialet av vattenavvisande mikrofiber kompletterades av ett luftigt 3D-dry®-foder, vilket förbättrade skons andningsegenskaper och hållit våra fötter torra och bekväma under arbetsdagen.

Tack vare tvålagerssulan kunde vi uppleva optimal flexibilitet när vi rörde oss, vilket förbättrade den övergripande komforten och användbarheten av skon. Vi noterade också att Boa®-mekanismen för slutenhet var enkel att använda och tillät snabb justering av passformen.

Det enda lilla klagomålet vi hade var att skon inte är vattentät. Detta kan vara en nackdel i våtare arbetsmiljöer, men skulle inte vara ett problem i torra förhållanden. Sammantaget levererar SIEVI Viper Roller+ en robust, komfortabel och mycket andningsbar arbetssko.

Fördelar

 • Bra stötdämpning
 • Andningsbar
 • Hållbar

Nackdelar

 • Inte vattentät

7. JALAS Light Sport

JALAS Light Sport

JALAS 3468A Light Sport är en arbetssko som framstår som både effektiv och lättviktig, något vi blev särskilt medvetna om under vårt omfattande test. Denna sko kombinerar högkvalitativa skyddsfunktioner med en otroligt lätt design, vilket ger användaren det bästa av två världar.

Specifikationer
Skyddsklass:S3
Tåhätta:Aluminium
Ovanmaterial:Läder
Förslutning:Snörning
Storlekar:36-47

Tåhättan i aluminium var effektiv för att förhindra potentiella tåskador utan att ge upp komforten.

Vi uppskattade särskilt mjukt spiktrampsskydd, som gav oss en extra trygghetskänsla i miljöer med risk för sulgenomträngning.

Den speciella FX2 Classic innersulan och textilfoder tillhandahöll en bekväm passform och bra stötdämpning, vilket bidrog till skons övergripande komfort. Även om det inte är en vattentät sko, märkte vi att dess vattenavvisande egenskaper var tillräckliga för lättare väderförhållanden.

Jalas Light Sport har dessutom en oljebeständig yttersula och antistatiska egenskaper, vilket gör den till ett bra val för en rad olika arbetsmiljöer. Slutligen är den lätta designen, kombinerat med snörning, en stor fördel, vilket gör skon mycket bekväm att bära under långa perioder.

Fördelar

 • Lättviktig
 • Bra stötdämpning
 • Vattenavvisande

Nackdelar

 • Inte vattentät

Hur vi utförde vårt test av arbetsskor 2023

När vi väljer ut vilka arbetsskor som är bäst i test, är det en mängd faktorer vi behöver beakta. Det är en utmaning som kräver noggrannhet och tålamod, men också en resa full av lärande och insikter. Låt oss dyka ned i hur vi utförde vårt test.

Uppställning av testmiljö

Det första steget i vårt test var att ställa upp en passande testmiljö. Vi förstod att för att kunna ge en ärlig och rättvis bedömning, behövde vi replikera de verkliga förhållanden som dessa skor skulle utsättas för. Vi valde därför att utföra våra tester i ett kontrollert arbetsmiljö, simulerande både inomhus- och utomhusförhållanden.

Eftersom vi ville utvärdera vilka var de bästa arbetsskorna, tog vi hänsyn till olika arbetsplatser, allt från en byggarbetsplats med grus och sten, till ett restaurangkök med glatta golv. Vi införde även element som varierande temperaturer och fuktighetsnivåer, för att testa hur bra dessa arbetsskor presterar under extrema förhållanden.

Vår testprocess

När miljön var redo, började vi med vår testprocess. Varje par skor genomgick samma noggrant utformade testsekvens. Vi började med att bärare av skorna spenderade minst åtta timmar i dem för att simulera en vanlig arbetsdag. Vi observerade hur komforten och stödet för foten förändrades över tid, vilket gav oss värdefulla insikter om vilka skor som var bra arbetsskor för hårda golv.

Under dessa tester var skyddet en avgörande faktor. Vi utvärderade hur bra skorna kunde stå emot vassa föremål, tunga vikter och till och med hur väl de kunde hantera glidningar och halka.

Utförande av testerna

När det gäller utförandet av testerna, betonade vi noggrannhet och konsekvens. Varje produkt testades minst tre gånger under olika förhållanden för att säkerställa att vi fått ett heltäckande resultat. Varje test tog omkring två timmar, vilket inkluderade förberedelser, genomförande och sedan uppföljning.

Efter varje test omvärderade vi vår uppfattning om produkten, vilket gjorde oss uppmärksamma på detaljer vi kanske missat i tidigare tester. Resultatet var en testprocess som verkligen satte dessa arbetsskor på prov och lät oss fastställa vilka som var bäst i test.

Utvärdering

Efter att ha genomfört varje test började utvärderingsfasen. Vi jämförde alla resultat, bedömde varje skos prestanda under de olika testomgångarna, och utvärderade också våra egna erfarenheter av att bära skorna. Att bestämma vilken produkt som skulle hamna i vilken kategori var en djupgående process.

Vi utvärderade allt från komfort och skydd till hållbarhet och säkerhet. Vi tog även hänsyn till användarnas feedback och åsikter för att säkerställa att vårt test speglade en bred upplevelse. På så sätt kunde vi identifiera vilka som var de bästa arbetsskorna, både generellt och inom specifika kategorier.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarhet är en viktig faktor när det gäller att välja arbetsskor, så vi inkluderade långvariga tester i vår process. Vi hade användare som bar skorna under en period av flera veckor och utförde sina vanliga arbetsuppgifter.

Dessa långtidstester gav oss möjligheten att se hur skorna höll upp under kontinuerlig användning och utsattes för olika arbetsförhållanden.

Det hjälpte oss att utvärdera vilka skor som var bäst i test när det gäller hållbarhet, och vi kunde identifiera vilka skor som var mest kostnadseffektiva i det långa loppet.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet är av yttersta vikt när det gäller arbetsskor, och det var en viktig del av vårt test. Vi utvärderade skyddsegenskaperna hos varje par, inklusive hur väl de stod emot stötar, skarphet och genomträngning, samt deras halkmotstånd. Vi fokuserade också på hur pålitliga skorna var i att tillhandahålla konsekvent skydd och komfort över tid.

Vi testade varje par skor under en rad olika situationer, inklusive de oväntade. Detta inkluderade att använda skorna under oväntade väderförhållanden, hantera plötsliga förändringar i arbetsmiljön och till och med hantera akuta situationer.

Detta hjälpte oss att bedöma inte bara skornas prestanda, utan även deras förmåga att hantera de verkliga utmaningar som arbetare möter varje dag. Genom denna rigorösa process kunde vi bestämma vilka skor som var bäst i test när det gäller säkerhet och pålitlighet.

Hur du hittar de bästa arbetsskorna

Hur du hittar de bästa arbetsskorna 2023

Som vi nämnt finns det flera olika saker man ska tänka på när man köper arbetsskor. För att du ska kunna göra ett så bra val som möjligt kan det vara klokt att vara införstådd i vad för saker man bör överväga. Därför har vi gjort en guide för att du ska kunna öka din kunskap och veta vad du behöver tänka på innan du köper ett par arbetsskor.

Passform

Oavsett vilken typ av sko du ska köpa är det alltid viktigt att de sitter skönt och passar bra. Detta kan ibland vara lite svårt att hitta då alla skor, precis som alla arbetsbyxor, är olika samt att tillverkarnas storlekar kan sitta olika.

Det bästa är därför att man antingen kan testa samma eller en liknande sko innan man köper den eller att man använder försäljarens passformsguider.

Även om du skulle råka beställa ett par skor som inte passar bra brukar det i de allra flesta fall fungera utmärkt att skicka tillbaka dem. Kom dock ihåg att inte alla butiker har fri retur.

För att slippa vara orolig att du behöver returnera skorna du köper kan det därför vara klokt att ha en hyfsad bild av hur de sitter eller känns.

Halkmotståndighet

För dig som till exempel ska använda dina arbetsskor i kök och på platser där det lätt kan bli halt kan det vara extremt viktigt att de har bra halkmotstånd.

Om försäljaren inte tydligt uppger hur pass halkmotståndig modellen du kollar på är kan en bra vägledning vara att ta en titt på sulan och hur pass grov och mönstrad den är.

Hur hårt eller mjukt materialet som sulan är gjord av kan också ha stor betydelse då mjuka material tenderar att ha bättre halkmotstånd. Du bör också se till att du väljer ett material som inte blir halkigt så fort det kommer i kontakt med vätska.

Vattentäthet

Något som är självklart för de flesta som ska köpa ett par bra skor att arbeta i är att de ska vara tåliga mot vatten. Helst vill man kunna köpa ett par billiga arbetsskor som är vattentäta. Denna funktion är något som de med jobb utomhus borde värdesätta högt då man slipper riskera att fötterna blir blöta.

“Att arbeta i regn utan ett par vattentäta arbetsskor är helt outhärdligt i längden.”

Vattentäta skor brukar ha någon form av vattenavvisande material och ett material med foder eller annat värmande material. Det är vanligt att skons yttre hölje är utav läder eller syntetiskt material som avvisar vatten.

Skyddskategorier

När man ska köpa sina arbetsskor kan det vara bra att vara medveten om att det finns olika skyddsklasser, oavsett om det är arbetsskor i herr eller dammodell. Meningen med att ha olika kategorier eller skyddsklasser är att visa vilka risker de kan stå emot. Det finns tre kategorier som skorna brukar delas in vilket är:

 • S-märkta
 • P-märkta
 • O-märkta

De S-märkta arbetsskorna har en stålhätta som skyddar och som ska tåla ett tryck på 15 kN och en anslagsenergi på 200 J.

Skorna som är märkta med ett P kallas för lätta skyddsskor och har också en stålhätta. Den klarar dock inte av lika mycket tryck och påfrestningar som de S-märkta.

Till sist så finns det skor som är O-märkta och kallas för yrkesskor. Dessa har ingen stålhätta men ska uppfylla de grundläggande kraven för skyddsskor.

Man brukar också dela upp de olika skorna i två klasser beroende på vilket material de är tillverkade i. Klass 1 skorna är gjorda i läder och textila material medan klass 2 skor är tillverkade i gummi eller andra polymera material.

Typ av hätta

Förmodligen så tänker man att stålhätta är den enda typen av hätta som finns. Så är dock inte fallet utan det finns faktiskt två olika typer:

 • Stålhätta
 • Komposithätta

De två olika varianterna liknar varandra när det gäller funktionen de ska fylla men det finns några saker som skiljer de åt. Till att börja med är arbetsskor med stålhätta gjorda med någon form av metall, vilket komposithättor inte är.

Den stora nackdelen med modellerna som har metall i sig är att de kan vara olämpliga i sammanhang där man använder metalldetektorer. Då är kompositvalet mer lämpligt.

Grejen är att en hätta som är gjord i komposit nämligen inte reagerar på metalldetektorer på samma sätt. Det är vanligt att komposithättor är gjorda utav fiber eller plast. För den som är elektriker är komposithättor oftast ett bättre val än stålhättor.

Dämpning

För den som ska ha arbetsskor lämpliga för hårda golv är det viktigt att dämpningen är tillräckligt bra. I skon så är det innersulorna som står för hur bra dämpning arbetsskorna har. Om du ska ha ett par arbetsskor som är bra för hårda golv bör du därför vara noggrann med denna detalj.

Något som är bra med sulor är att de faktiskt går att byta ut vilket gör att du kan anpassa dina skor. Om du till exempel har köpt ett par billiga arbetsskor som du inte tycker har en tillräckligt bra sula kan du lägga i en ny.

Man ska dock komma ihåg att dämpning är skönt oavsett om man går på hårda golv eller inte. För någon som till exempel arbetar inom vården är det viktigt att ens fötter mår bra, speciellt under långa pass.

Isolering

Du som arbetar i kalla klimat eller utomhus under vintern är förmodligen väl medveten om hur obehagligt det kan vara med kalla fötter och tår. Du bör därför definitivt köpa ett par skor som är tillräckligt väl isolerade för att hålla dina fötter varma.

Som med alla andra skor finns det både modeller i herr och dammodell, det finns dock en risk att det finns en aning fler herr-modeller på marknaden.

Anledningen till detta är att män tenderar att jobba med praktiska yrken i högre utsträckning. Det innebär dock inte att du som kvinna inte kan hitta arbetsskor i dammodell.

Material

Om ditt köp ska bli lyckat gäller det att skorna du köper är gjorda i ett material som passar dig. Som vi tidigare nämnt kan det nämligen vara så att du kan behöva olika typer av material beroende på om dina skor till exempel ska vara vattentäta.

Fortsättningsvis så har vi även pratat om att materialet har en betydelse när du väljer hätta till din sko. Det är nämligen så att det finns två typer hättor som är gjorda av olika typer av material.

Materialet kan också ha en stor inverkan på priset då mer tåliga och motståndiga material självfallet har ett högre pris. Du bör därför se till att du inte köper onödigt tåliga skor utan att du köper något som är lämpat för dina behov.

Förbered dig för dina nya arbetsskor

Förbered dig för dina nya arbetsskor: Våra tips från 2023s test

Att välja rätt arbetsskor kan ha stor inverkan på din arbetsdag. När du tillbringar långa timmar på fötterna, påverkar dina skor inte bara komforten utan också din säkerhet. Under våra omfattande produktester har vi hittat några kritiska faktorer att tänka på innan du använder dina nya arbetsskor. Dessa tips kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt skoval och förbättra din arbetsupplevelse.

Välj rätt storlek

Under våra tester fann vi att att välja rätt storlek är avgörande för komfort och säkerhet. En sko som är för liten kan orsaka obehag och skada, medan en sko som är för stor kan skapa instabilitet och öka risken för fall. Måtta alltid dina fötter noggrant och följ tillverkarens storlekstabell för bästa resultat.

Prova skorna hemma först

Innan du tar dina nya arbetsskor till jobbet, prova dem hemma först. Under våra tester upptäckte vi att detta kan hjälpa dig att upptäcka eventuella problemområden och se till att skorna är bekväma. Bär dem inomhus på en ren yta för att inte smutsa ner dem om de behöver returneras.

Bekvämt foder och innersula

Under testning observerade vi att foder och innersula spelar en stor roll för komforten. Se till att dessa komponenter är mjuka och bekväma för att undvika blåsor och irritation. Skor med kvalitativ innersula kan också bidra till att lindra trötthet i fötterna efter en lång arbetsdag.

Tåhättan: Komfort och skydd

Tåhättor i arbetsskor är avsedda att skydda fötterna från fallande föremål och kompressionsskador. I våra tester fann vi att de bästa tåhättorna kombinerade skydd och komfort. Om tåhättan klämmer eller skaver, kan det vara tecken på att du behöver en annan storlek eller modell.

Sulans kvalitet

Under våra tester märkte vi att sulans kvalitet påverkar komfort, säkerhet och skons livslängd. En högkvalitativ sula erbjuder bra grepp, stötdämpning och kan även vara resistenta mot olja eller vatten, beroende på din arbetsmiljö.

Genom att följa dessa råd som vi har sammanställt från våra omfattande produkttester, kan du förbättra både komfort och säkerhet när du använder dina nya arbetsskor.

Vanliga frågor om arbetsskor

Vanliga frågor om arbetsskor 2023

Vilka är de bästa arbetsskorna?

Vilka som är bästa arbetsskorna beror helt på vad du jobbar som och vad du har för behov. Beroende på om jobbar inom vård, restaurang eller annan bransch passar nämligen olika arbetsskor olika bra. Om du vill se lite olika alternativ kan du kolla bland våra listade val.

Hur länge ska man ha ett par arbetsskor?

Beroende på hur mycket du använder dina arbetsskor kommer det också variera hur ofta du bör byta ut dem. Med det sagt är det i stort sett omöjligt att ge ett rakt svar då det är högst individuellt. Om du vill ha lite olika alternativ på arbetsskor kan du kolla bland våra val.

Hur mycket tål en stålhätta?

Hur mycket din hätta tål beror på vilken skyddskategori den tillhör. Det finns nämligen flera olika kategorier för hur tåliga arbetsskorna är vilket du kan läsa mer om på vår sida.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är passformen extremt viktig oavsett vilken typ av sko du ska köpa. Därför bör du försöka bilda dig så bra uppfattning som möjligt av passformen på den skon du funderar på att köpa.

Vidare till halkmotståndighet och vattentäthet är det två mycket viktiga egenskaper hos arbetsskor. För den som arbetar i miljöer med risk för halka eller där man kan bli utsatt för fukt och vatten är detta ännu viktigare.

Fortsättningsvis så finns det olika skyddskategorier att välja mellan beroende på vad för behov du har. Dessutom så finns det två typer av skyddshättor som är tillverkade i olika material.

Avslutningsvis så är dämpningen och isoleringen väldigt viktig när du ska välja den mest lämpade modellen för dig. Man ska inte heller glömma att materialet kan ha en inverkan på både skons funktion och pris.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen