Bästa badkarsblandaren 2022 – Test av olika badkarsblandare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Mora MMIX T5 Badkarsblandare

FM MATTSSON 9000E Badkarsblandare

Mora Rexx T5 Badkarsblandare

GUSTAVSBERG GB41215333

Klicka här för att se badkarsblandare. 

Bästa badkarsblandaren 2022

Badkarsblandare är en viktig detalj i alla badrum och speciellt om man vill ha den där snygga detaljen som sticker ut. Det finns nämligen otaliga mängder av designer av badkarsblandare vilket gör att alla kan hitta något de tycker om. Oavsett om man föredrar mer diskreta kulörer så som silver eller mer vågade så som rosé guld finns det nästan alltid något som passar. Med en snygg badkarsblandare förhöjer du både din egen upplevelse av att vistas i badrummet men också dina gästers.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken badkarsblandare som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den badkarsblandaren du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din badkarsblandare är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa badkarsblandaren. Det är just av den anledningen som vi här på hantverksproffset.se har gjort en köpguide för den bästa badkarsblandaren. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa badkarsblandaren på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till badkarsblandare så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa badkarsblandarna inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer badkarsblandare, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa badkarblandaren kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en badkarsblandare som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test badkarsblandare 2022

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken badkarsblandare som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av badkarsblandare som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat vår köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa badkarsblandare så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa badkarsblandaren 2022:

 • Handtag
 • Tryck
 • Storlek
 • Stil
 • Material
 • Vattentryck
 • Keramisk skivteknik
 • Budget

Handtag

Handtag gör stor skillnad för hur en kran ser ut, samt hur enkla de är att använda. Spakhandtag ser bra ut i moderna miljöer och är lätta att använda. Engreppsblandare kan vara ett utmärkt val i livliga hem – spaken är barnvänlig och lätt att hantera om du har nedsatt rörlighet i händerna. Spakhandtag är också en bra idé om du är orolig för hygien, eftersom de enkelt kan slås på eller av med en armbåge eller handryggen, vilket hjälper till att hålla dem rena.

Knoppar är ett mer traditionellt alternativ och styr vattenflödet med en vridmekanism. Tvärhuvudblandare är populära när du försöker bevara eller lägga till tidstypisk charm i ditt badrum. De är snyggare än knopphandtag men använder samma lättmanövrerade vridmekanism.

Tryck

De flesta blandare kommer att fungera perfekt, oavsett vilket tryck du har som kommer ur kallvattenblandarna. Det enda undantaget från detta är när du letar efter en badblandare som du kan fästa en slang på för en dusch. Om ditt tryck inte är tillräckligt högt kan det bara hända att en droppe vatten kommer ut ur duschmunstycket. Ditt lokala vattenbolag kanske kan ge råd om vattentrycket på ditt postnummer, och om inte bör din lokala rörmokare kunna både mäta trycket och råd om huruvida det finns åtgärder du kan vidta för att förbättra flödet från din badrumsblandare.

Vattentrycket kommer att spela en avgörande roll för att bestämma vilken kran man ska köpa. Många hushåll har lågt vattentryck (utan några extra tryckhöjande system installerade). Vanligtvis matas vatten igenom till vattenblandarna via ett gravitationsmatat system, såsom en tank på loftet. Men om du har en kombipanna eller en oventilerad varmvattencylinder installerad så kan du dra full nytta av det höga nättrycket som finns och ett bredare urval av vattenblandare.

Till exempel om det vertikala avståndet från tanken till vattenkranen är 5m kommer det att finnas cirka 0,5 bar maximalt tryck tillgängligt. Men om rören gör flera böjar eller har långa horisontella sträckor kommer det tillgängliga vattentrycket att minska. Varje vattenkran kommer att ange sitt minimikrav för vattentryck (till exempel 1 bar). Du kan normalt hitta denna information i produktinformationen eller broschyren, men om du är osäker rekommenderar vi att du kontaktar tillverkaren av kranen eller krantillbehören direkt.

Storlek

De flesta blandare sägs vara en standardstorlek, men det är värt att komma ihåg att storleken hänvisar till hur kranen passar på rören snarare än storleken på själva blandarna. Det bör det vara en enkel fråga att byta ut en uppsättning blandare mot en annan. Vad du dock måste tänka på är den totala storleken på blandarna du tittar på i jämförelse med ditt badkar eller badkar.

Ett litet, utrymmesbesparande badkar kommer att se väldigt konstigt ut med tjocka, överdimensionerade blandare, och omvänt kommer läckra små moderna blandare inte att fungera med ett viktorianskt rullbadkar. Du kan också begränsas av utformningen av din befintliga diskbänk om du bara byter ut gamla blandare; du måste välja blandare som passar snyggt i utrymmena och kommer till exempel inte att kunna byta ut två standardblandare mot en blandare.

Stil

Olika stilar av badkar eller badkar är designade för att rymma olika typer av blandare. Ett traditionellt badkar kan ha hål för 2 separata blandare, medan en modern stil mer sannolikt kommer att ha ett enda hål för en blandare. Badkar och badkar utan plats för monterade blandare, såsom moderna rullbadkar eller diskbänkar, kräver fristående blandare eller höga blandare som reser sig upp ur golvet eller bänkskivan. Det finns även väggmonterade blandare för en ännu mer modern och elegant look.

Notera kranhålen på valfritt badkar eller badkar du väljer, eftersom detta kommer att avgöra vilken typ av kran du behöver. En blandare erbjuder många stora fördelar jämfört med separata blandare, men ditt val handlar om personlig smak. Oavsett om du köper ett nytt badkar eller väljer blandare som passar en befintlig svit, tänk på stilen du försöker uppnå. Det finns massor av olika hemsidor och glansiga tidningar som kommer att ge dig inspiration, och det är också värt att surfa i din lokala badrumsbutik och byggvaruhus.

Tänk på färgen och stilen på din svit, vilka andra färger på metallföremål du har i rummet och om din stil kommer att datera snabbt och se gammaldags ut om några år. Om du köper en ny badrumssvit kommer återförsäljaren vanligtvis att ge förslag på vilka typer av blandare som är bäst lämpade för deras produkter, men när du försöker byta ut blandare på en befintlig svit är detta lite mer komplicerat.

Material

När du väljer dina blandare bör du överväga vilken typ av material de är gjorda av. Majoriteten av blandarna är gjorda av mässing med en polerad kromfinish, vilket gör dem mycket hållbara och ger ett kvalitetsutseende. Dina blandare måste stå sig genom tiderna, så de måste vara gjorda av kvalitetsmaterial. De flesta blandare är gjorda av massiv mässing med en slät polerad kromfinish, vilket gör dem mycket hållbara och superenkla att torka av med en mjuk, icke-nötande trasa, plus att de har en härlig glans. Det är också viktigt vad som finns i dina blandare.

Blandare kommer med keramisk skivteknik för att förhindra dropp, detta betyder också att de bara behöver ett ¼ varv för att stoppa vattentillförseln. Den keramiska skivtekniken borde inte behöva underhållas, men om du bor i ett område med hårt vatten kan de vara benägna att bygga upp kalkavlagringar.

Vattentryck

Vattentrycket varierar mellan hushållen och bestämmer flödet av vatten från kranen. Matade vattensystem är de vanligaste, och är ett exempel på lågtryckssystem. Andra system, som är mindre vanliga, inkluderar kombinationspannor och oventilerade varmvattensystem. Med kavlitetsmärken behöver du inte oroa dig för att behöva olika typer av armaturer, eftersom blandare kan användas med alla typer av vattensystem, inklusive lågtryck (0,5 – 1 bar).

Du vill att dina nya diskbänksblandare ska fungera korrekt med ditt vattensystem. Lågtrycksvattensystem är ofta gravitationsmatade och har mindre än 1,0 bar. Bara som ett exempel, en meter vertikalt avstånd mellan kranen och botten av din kallvattentank ger dig 0,1 bar tryck. Om du har den här typen av vattensystem hemma behöver du badkarsblandare speciellt designade för lågt tryck. Många hem har ett lågtrycksvattensystem, många utan ett tryckhöjande system. De är gravitationsmatade, med vatten som kommer från en tank på loftet.

Om du har ett högtrycksvattensystem kommer du att kunna välja nästan vilken badkarskran som helst. Nätmatade, pumpade och kombipannor kallas alla högtryckssystem. Varje badrumskran kommer att ange sitt minimikrav för vattentryck. Det kommer att stå på förpackningen eller i broschyren. Regel: lågt tryck är vanligtvis upp till 0,5 bar. 0,5 bar till 1,0 bar klassas som medeltryck. Allt över 1,0 bar klassas som högtryck.

Keramisk skivteknik

Denna teknik ersätter den traditionella gummibrickan och matarröret i konventionella krandesigner med 2 keramiska skivor med motsvarande slitsar. Vatten kommer bara att flöda genom kranen när dessa slitsar är i linje, vilket ger dig mycket större kontroll över vattenflödet och förbättrar dess effektivitet. Förutom deras vattenbesparingsfördelar är keramiska skivor också mer motståndskraftiga mot slitage och är designade för att aldrig behöva bytas ut.

Budget

En mycket enkel uppsättning badrumsblandare för ett badkar kommer att kosta dig mindre än 200 kr, och dessa typer av blandare är funktionella och lätta att installera, om inte i framkant av badrumsmodet. En grundläggande blandare som låter dig justera flödet av kallt och varmt vatten börjar på cirka 300 kr. I andra änden av skalan kan en designblandare enkelt sätta tillbaka 3 000  kr. Ställ in din budget och håll dig till den, och om du har lagt ditt hjärta på en snygg uppsättning dyra blandare, håll utkik efter slutmodeller eller reaevenemang som hjälper till att hålla kostnaderna nere.

När det gäller montering, kommer det inte att vara stor skillnad i vad en rörmokare tar betalt för att passa en uppsättning med 200 kronors blandare eller 2 000 kronors blandare. Priset är cirka 1 000 kronor för jobbet, men du kanske kan förhandla fram ett bättre pris om du har mycket annat VVS-arbete samtidigt. Skäms inte över att prata med din rörmokare om kostnader – det är alltid bättre att vara tydlig från början om vad du förväntas betala.

Lista över de bästa badkarblandarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av badkarsblandare

Även om badrumsblandare alla skiljer sig åt när det gäller hur de fördelar vatten (d.v.s. en- eller dubbelgreppskran), varierar de också beroende på badrumsenhet de är utformade för att tjäna.

Blandare kan installeras direkt på ditt tvättställ eller badkar, i vilket fall din enhet kommer att ha förborrade hål. De kan också installeras på en bänkskiva, vägg eller på en yta i din duschvägg. Du kan behöva ett eller två hål för installation, beroende på typ av kran. Moderna engrepps- eller dubbelhandtagsblandare för tvättställ kräver vanligtvis bara ett hål, medan de som är designade för badkar och duschventiler tenderar att kräva två.

Blandare fästs i tvättställ med hjälp av en gängstång, mutter, en C-bricka och en gummibricka. Bredvid krananslutningarna finns spindeln som har en C-formad bricka. Denna bricka används för att stabilisera kranen och fästs mot tvättstället med en mutter. Montering av en kran kräver vanligtvis användning av en tvättställsnyckel.

Badkarsblandare med två tapphål

Du kommer att kunna välja mellan pelare och blandare. Pelarblandare låter dig självständigt kontrollera flödet av varmt och kallt vatten med hjälp av två separata blandare med separata pip. Ett utmärkt budgetval, de finns i en rad olika stilar för att passa såväl moderna badrum som tidstypiska fastigheter.

Blandare erbjuder stor flexibilitet, med en mängd olika stilar och ytbehandlingar tillgängliga, både med och utan ett duschhuvud. Varmt och kallt vatten styrs separat men blandas ihop och tillförs badet via en enda pip. Det är vanligt att ha en avledare som låter dig skicka vattenflödet genom en ansluten duschslang, vilket ger dig mer flexibilitet för bad och rengöring. För badrum med separat dusch, välj en diskret blandare utan duschslang.

Ett populärt val bland massorna, 2-håls badfyllare kan hittas i en mängd olika stilar och ytbehandlingar. Oavsett om du designar en tidstypisk svit, skapar det perfekta familjebadrummet eller moderniserar det andra, vanligtvis förbisedda badrummet på nedervåningen, ger en däckmonterad badkran en underbart klassisk lösning till ditt hem. Och med många av dem helt kompatibla med lågtrycksvattensystem på 0,1 bar, kommer du säkert att hitta precis den du letat efter.

3-håls badkarsblandare

Du vet vad de säger – de bästa sakerna kommer i tre, och det gäller definitivt för badblandare också. Det är något fantastiskt tillfredsställande med en centralt placerad pip, gränslad på båda sidor av två däcksmonterade badventiler för att kontrollera flödet av varmt och kallt vatten. Om det inte passar dig, inkluderar några badblandare med tre hål en duschhandenhet för maximal praktisk och bekvämlighet – en underbar lösning för att tvätta håret när du är i badet och för att undvika att doppa huvudet under vattnet.

>>> Är du intresserad av luftrenare? Klicka här. 

Badkarsblandare med 4 och 5 hål

Toppen av funktionella badblandare börjar med 4- och 5-håls badfyllare – den ultimata partnern för ditt moderna eller vintage badrum. Att lägga till en duschlur i mixen gör dem verkligen värda att överväga, eftersom det ger dig fullständig flexibilitet att ta på dig din badrutin som du tycker passar. Kombinationer av 5-håls badkar inkluderar vanligtvis också en omkopplingsventil – ett bekvämt alternativ till standardspaken.

Pipbadkarsblandare

Absolut lyx ibland kan komma i små förpackningar, något som definitivt är sant när det kommer till en elegant och sofistikerad väggmonterad badpip. Underbart lämpade för både vintage och moderna badrum, badpipar ger ett element av minimalism som är oöverträffad av andra, mer röriga badblandarekombinationer. Badpipar monterade på väggen går hand i hand med en fantastisk roll-top eller fristående badkar; skapa en mittpunkt av skönhet för ditt hem.

Fristående badkarblandare

För badkar där kranhål inte är lämpliga har vi fristående blandare och ståndrör för både traditionella och moderna stilar. Traditionella ståndrör kan användas med alla traditionella duschblandare för badkar, badfyllare eller badblandare, och kompletterar vårt utbud av klassiska rullbadkar perfekt. För mindre tvättställ, som de som finns i garderober och badrum, det erbjuds även mindre versioner av några av bästsäljande blandare.

Den kanske mest slående och överdådiga metoden för att fylla ditt bad, fristående badblandare är en förtjusande fokuspunkt i badrummet som fungerar exceptionellt bra när de paras ihop med ett fristående badkar. Nästan alla inkluderar ett handduschkit med badpipen, vilket är praktiskt när du sköljer ner badkaret efter användning. En del av flexibilitet tillhandahålls också, med tanke på att blandarna kan placeras på vardera sidan eller änden av badet där det passar dig bäst.

Pelarbadkarsblandare

Den traditionella modellen av blandare i de flesta hem, dessa levereras vanligtvis i par för två kranhålsvaskar och delas upp i varma och kalla blandare. Pelarblandare har två separata blandare och ses ofta på traditionellt designade badkar. En kran drar varmt vatten medan den andra drar kallt vatten. Det varma och kalla vattnet rinner separat in i ditt badkar.

Badrumstolparblandare har ofta två stilar – tvärhuvud och spakar. Blandarna kommer ofta med rundade piper och traditionella linjer för en klassisk look. Spakar kan komma i en rad olika utföranden. Traditionella stilar kommer att ha keramiska handtag medan modern design kan ha krom spakar som kan dras uppåt eller i sidled eller skarpare linjer. Pelar badrumsblandare eller stolpblandare förknippas oftast med mer traditionell badrumsdesign – du kanske till och med hade ett par av dessa skönheter i ditt barndomshem! Det går inte att förneka att de är en stilklassiker. Dessutom finns de nu i modernare stilar om du är ute efter mer moderna typer av badrumsblandare. Dessa underbara kranpar ger dig utmärkt kontroll när du uppnår önskad vattentemperatur tack vare det individuella varma och kalla handtagets design. Detta kan vara en väldigt praktisk funktion när du badar för de mer värmekänsliga små, eller till och med för dina lurviga vänner.

Den enda nackdelen med dessa skönheter är deras placering: om du råkar ha två tapphål, eller kan borra två nya, så är du täckt; men om du har investerat i ett vackert badkar med bara ett kranhål, måste du titta på en mono badkarskran istället – som tur är finns många blandare tillgängliga i en mängd olika utföranden så det är troligt att du har hittat “den ena” men den är inte i rätt stil, det kan finnas något mycket liknande i din stil som krävs ändå.

Mixbadkarsblandare

Dessa blandare kombinerar dina varma och kalla blandare till en pelare. De har separata kontroller för varmt och kallt vatten. Enkla och minimalistiska, badrumsblandare är ett modernare alternativ till pelarbadkar. De gör jobbet med två separata badrumsblandare utan ansträngning och ser bra ut när de gör det. Mixern säkerställer att flöde och temperatur enkelt kontrolleras med en enda spak.

Finns huvudsakligen i modern design, antingen rundad eller med skarpa linjer, men du kan fortfarande få traditionellt utseende blandare som matchar din inredning. Om du har små barn är dessa blandare idealiska för att kontrollera temperaturen och undvika brännskador, skållningar och till och med skador på ditt badkar.

Blandare är även lämpliga för tvättställ som har två hål. De drar vatten från de varma och kalla rören och blandar de två flödena tillsammans innan de kommer ut ur en enda pip. Detta gör det lättare att uppnå önskad temperatur eftersom du inte är begränsad till bara “varma” och “kalla” inställningar. Blandare är också bra för familjemiljöer. De kan användas för att fylla ett bad till exakt den temperatur du vill utan att behöva köra skållhett vatten i badkaret och sedan fylla på med kallt. Detta är ett säkrare alternativ när barn är i närheten av området.

Vattenfallsbadkarsblandare

Visuellt imponerande, dessa blandare är en typ av blandare. En pip med öppen topp ser vattenfall för att se ut som ett vattenfall. Den här utvecklingen av kranen är extremt elegant och ser att vatten faller från en enda pip med öppen topp, till skillnad från andra blandare, för att se ut som ett vattenfall. Vattenfallsblandare finns i en mängd olika bredder och storlekar och styrs ofta av ett enda, lättanvänt handtag.

Högtstående badkarsblandare

En annan typ av blandare som ser ut som en högre monoblockkran, vilket gör den idealisk för montering på en bänkskiva med diskbänk. Dessa fantastiska badrumsblandare ser fantastiska ut tillsammans med diskbänkar, som har blivit en populär kombination runt om i världen. Otroligt snygg, du kan hitta rundade och kantig design som matchar resten av ditt badrum. Dessa badkarsblandare kan också ha öppna piper, vilket gör dem till höga vattenfallsblandare. Detta ger en mycket mer dramatisk version av en vacker, iögonfallande armatur.

När du väljer ditt drömbadkar med badkar finns det ofta andra faktorer att tänka på förutom de uppenbara kosmetiska önskemål vi alla har. Till exempel: vilken typ av badkar du har. Om du har valt ett riktigt sublimt bänkfat, kommer många standardtyper av badkarsblandare helt enkelt inte att nå rätt höjd för ett perfekt vattenflöde; det är här höga badkarsblandare kommer in! Blandare med hög höjd är slående i utseende och perfekta för alla högre, utsökta diskbänkar du kan ha.

Dessa kommer alla i monomixerform och en mängd både klassiska och moderna stilar. Som alltid, var försiktig med ditt vattentryck när du köper en hög badrumskran, eftersom det finns längre tid för vattnet att färdas och du kan därför behöva ett något högre vattentryck än vanligt.

Väggmonterade badkarsblandare

De mest moderna och eleganta blandarna som finns, de ger ett modernt och strömlinjeformat utseende. Fäst i väggen ser du bara pipen. Väggmonterade badkarsblandare är ett fantastiskt alternativ till en däcksmonterad kran – de som sitter på ditt badkar – då det ger dig mer flexibilitet med din design. Om du vill ha en diskbänk med bänkskiva är dessa ett alternativ till höghusblandare. En utmärkande armatur, väggmonterade vattenblandare i badrummet kan skapa en estetik i ditt badrum, samt ge en trendig minimalistisk känsla. Väggmonterade blandare matchar perfekt med andra armaturer och hjälper till att rensa utrymmet runt ditt badkar.

Väggmonterade blandare ser moderna och eleganta ut och fungerar bra om det inte finns tillräckligt med utrymme på badkarskanten eller om du har valt ett fristående badkar. Det finns ett urval av olika stilar, från korshandtag till vattenfall. Dessa kräver lite mer planering än andra alternativ, men resultaten är väl värda arbetet. Du måste välja ett bad utan förborrade hål så att du kan passa dessa över badet.

Väggmonterade blandare skapar en snygg, strömlinjeformad finish och ett minimalt utseende. De finns i moderna och traditionella stilar för att passa alla badrum och är designade för användning med diskbänkar och badkar utan kranhål. Skapar en elegant, strömlinjeformad look, Perfekt för användning med badkar och badkar som inte har några kranhål.

Väggmonterade blandare är ett enkelt elegant alternativ för det moderna badrummet och ser otroligt slående ut. De sticker ut över badkaret eller badkaret och bidrar till en mycket integrerad känsla. Väggmonterade blandare kan vara mer utmanande att installera än vanliga blandare eftersom rören och VVS är gömda i själva väggen. När de väl har installerats ger de väggmonterade blandarna en lyxig känsla och blåser nytt liv i en annars trött badrumsinredning.

Golvmonterad badkarsblandare

Denna typ av installation kallas även golvmonterad blandare. Kranen är förankrad i golvet och den tornar upp sig över badkarskanten. Vattentillförseln kommer underifrån golvet, vilket kräver en mer komplicerad golvinstallation för de flesta fristående badkarsblandare. Denna typ av installation är inte fäst vid badkaret, så inga kranhål behövs. Det är också en flexibel typ av installation eftersom du kan placera den var som helst bredvid badkaret.

Badkarsblandare i par

Att designa ett badrum från grunden kan vara en knepig utmaning, så varför inte göra det enkelt med enkelheten hos ett par badblandare. Ofta lämpliga för lågtrycksvattensystem på grund av det högre vattenflödet de kan ge, monteras de direkt på ditt badkar och ser fantastiska ut i kombination med matchande badkarsblandare. Om du letar efter något med en klick mer personlighet, finns även badblandare i ett sortiment av ytbehandlingar som mattsvart, polerat guld och borstad nickel.

Monobadkarsblandare

Tvättställsmonoblandare är designade för badkar i badrummet med en kran. Tillgängliga i en mängd olika utföranden, badkars monoblandare har ett lättanvänt enhandtag som styr både flödet och temperaturen på vattnet. De låter vattnet blandas samtidigt som det rinner in i badkaren, vilket möjliggör bättre temperaturkontroll.

Mono blandare för tvättställ finns också i höghus, garderobs- och vattenfallsdesign. Höga blandare är för användning med diskbänkar som inte har några kranhål, garderobsblandare har mindre dimensioner än standard vilket gör dem idealiska för små utrymmen och vattenfallsblandare har en öppen pip som skapar en flod av vatten för en avkopplande spa-liknande effekt. Skapar ett modernt utseende, Brett utbud av mönster, Enkelt att använda handtag, Förbättrad temperaturkontroll.

Perfekt för de snäva vinklarna eller små utrymmen, en badmonoblandare eller monoblockkran ger funktionalitet i absolut överflöd. Ibland kan det vara lite jobbigt att få plats med allt i drömbadrummet; en monomixer kan placeras där något mer än ett kranhål helt enkelt inte passar. Om du går för en modern, minimalistisk stil, kan det här vara badblandarna för dig. När ditt badkar eller badkar bara har ett kranhål är en monoblockblandare det enda lämpliga alternativet. En monoblandare är en enda uppbyggd enhet som innehåller ett eller två kranhandtag och en pip. Dessa kan däckmonteras på ett badkar eller badkar och kan även monteras på en arbetsyta som hänger över ett bänkbadkar.

Tvättställsbadkarsblandare

Dina blandare måste passa designen på ditt tvättställ och bör ställas in på en höjd som gör att du enkelt kan tvätta händerna. Djupet på pipen måste anpassas till plugghålets läge för att undvika stänk. Höjden på pipen kan variera beroende på design och stil på din kran. Höga piper ger mer utrymme för dina händer medan lägre piper ger mer diskretion och ger dig mer utrymme ovanför tvättstället.

Tvättställsblandare kan utrustas med infraröd teknik för handsfree-användning. Eftersom temperaturen ställs in under installationen behöver du bara flytta händerna under pipen för att rinna ut vattnet. Infraröda blandare är utrustade med en sensor som kan vara batteri- eller nätdriven.

Badblandare

Badblandare kan utrustas med omriktarventil, som används för att leda vatten till antingen badkranen eller duschmunstycket. Badblandare används för att fylla badkaret för att köra ett bad medan duschmunstycket är anslutet till en slang så att du kan duscha. det senare alternativet är populärt för bubbelbad. Badblandare kräver i allmänhet två horisontella hål för installation som motsvarar krananslutningarna. Som sådan är det ofta mer praktiskt att installera väggmonterade blandare.

Om du renoverar och upptäcker att dina rör inte står i linje med dina blandare, kan du använda hundbenskopplingar för att få dina blandare att möta dina rör. Som de flesta kranbeslag är kopplingar för hundben förkromade.

Termostatiska badkarsblandare

Ett bekvämt familjevänligt tillskott till ditt badrum, termostatiska badblandare ger fullständig kontroll över vattenflödestemperaturen för att hålla små fingrar och tår säkra från brännskador eller frossa. Även med rinnande blandare eller toaletter som spolar någon annanstans i ditt hem, kommer badblandarna att helt reglera temperaturen för att säkerställa att inga fluktuationer uppstår. Ett enkelt och klassiskt val för dig som gillar att fly från all ovisshet.

Stiler

Svarta badkarsblandare

Du kanske har stött på den nya monokroma badrumstrenden i tidningar eller till och med i dina vänners hem, och det finns ingen hemlighet om varför den är så populär. Svarta badrumsblandare erbjuder ett tidlöst elegant utseende som omedelbart ger en touch av extra piss till ditt hem. Ibland finns allt i detaljerna också, det är därför vi är så stora fans av svarta badrumsblandare. Oavsett om du är helt svartvit eller om du bara vill ha en touch av svart stil, så har vi kranen för dig.

Guldiga badkarsblandare

Att ta ditt badrum till en helt ny nivå av lyx är i stort sett den bästa anledningen till att lägga vantarna på en vacker badrumskran i guld. Badrumsblandare i borstad mässing ger en subtil gyllene nyans som gör att gästerna blir gröna av avundsjuka. Matcha dem med dina badblandare och duschmunstycke för en helt kunglig badrumslook, eller lägg helt enkelt till en subtil touch av guld i form av en badkarsblandare.

Badkarsblandare i mässing

Det fina med badrumsblandare i mässing är deras mångfald i både stilar och finish. Om du är ute efter en mer urban look, då är detta din bästa insats. Denna olackerade borstad mässing är designad för att åldras och patina över tid, medan en enkel kran i borstad mässing behåller sin gyllene nyans. Du kanske föredrar saker lite blankare också, i vilket fall en polerad mässingskran kan vara mer lämpad för ditt hem.

Badkarsblandare i krom

Ibland är enkelhet nyckeln, så om du är ett fan av en subtil touch av stil i badrummet, så är badrumsblandare i krom verkligen en spelväxlare. Dessa minimalistiska blandare erbjuder en elegant kromfinish som kompletterar varje badrumsestetik och lovar en lång livslängd av pålitlig kvalitet.

Annorlunda stilar

Naturligtvis, även om kromblandare erbjuder en gudomlig enkelhet, finns det några lika slående utmanare som lägger till några extra färgklickar till ditt badrum; till exempel kopparblandare, roséguldblandare och blandare i rostfritt stål.

Badrumsblandare i koppar lovar att lägga till en touch av individualitet till din badrumsstil, särskilt om du är ett fan av industriell design, medan den senare erbjuder ett något mer borstat alternativ till glansen av kromblandare. Om du gillar enkelheten med kromblandare men inte letar efter något så glänsande, erbjuder rostfritt stål ett annat klassiskt utseende som ger en modernare touch till dina badrumsblandare. Som alltid finns varje finish tillgänglig i en mängd olika stilar så att du inte begränsas av ett antal tapphål. Kom bara ihåg att hålla utkik efter det lägsta vattentrycket som krävs för att förhindra installationskatastrofer!

Vanliga frågor om badkarsblandare

Hur väljer jag rätt badkarsblandare?

Oavsett om du uppdaterar ett befintligt badkar eller lägger till ett nytt i ditt hem, kan du upptäcka att det har mellan ett och fyra kranhål. Du måste hitta blandare som fungerar med antalet kranhål du har, så detta är värt att tänka på om du väljer ett nytt badkar. De flesta bad kommer inte med förborrade hål så du kan välja vilken modell som helst som du gillar stilen på, men se till att du kontrollerar produktinformationen om du köper ett nytt bad också.

Moderna bad har ofta ett kranhål, designat för ett monoblock eller engrepps kran. Vattenflödet kommer att styras av ett eller två handtag, och badet kommer att fyllas från en enda pip. Dessa är ett utmärkt val för eleganta, moderna badrum och både monoblock och engrepps blandare ger fördelarna med enkel användning.

Vad är tvärhuvudsblandare?

Ytbehandlingar med kromeffekt är mest populära för badkarsblandare. De fungerar bra med ett brett utbud av badkar och badrumsstilar, från de mer traditionella till supersnygga moderna stilarna. Det är också lätt att hitta ett tvättställsavfall som passar för ett sammanfogat utseende i ditt badrum. Om du vill komplettera en tidstypisk stil i ditt hem, varför inte prova en finish i guldeffekt?

Bör jag ha en badkarsblandare i badrummet?

När du köper badrumsblandare lönar det sig att överväga att köpa både ditt badkar och badkar som en komplett badrumsblandare, eftersom detta kommer att ge dig ett mer koordinerat utseende. Traditionella badkars- och badblandare kombineras med rundade piper och konventionella linjer, och finns i många olika konfigurationer. Sortimentet av moderna tvättställs- och badblandare är skräddarsydda för moderna badrum och erbjuder ett brett utbud av design från vattenfallsfyllmedel till öppna pipblandare och fyrkantiga linjer.

Vad behöver jag veta när jag köper badkarsblandare?

Förutom estetik finns det några viktiga överväganden när man vill köpa nya vattenblandare i badrummet, och vi har beskrivit dem nedan.

Badkar och blandare handlar om hur många hål som finns i ditt badkar, vilket direkt kommer att påverka vilken typ av badrumsblandare du kan köpa. Om du har ett kranhål kan du välja mellan monoblock och blandare. Som namnen antyder använder dessa diskbänksblandare en enda spak för att styra flödet av både varmt och kallt vatten från en pip. Många badkarsblandare kommer också att ha en pip men kan ha två handtag för att oberoende styra det varma och kalla vattnet. Blandare kommer att ha en blandare monterad i systemet för att säkert blanda det varma och kalla vattnet för att undvika brännskador eller skador på den keramiska diskhon.

Hur skaffar jag en modern badkarsdesign?

Om du har två kranhål måste du välja pelarblandare. Dessa badrumsblandare finns i en mängd olika stilar. Både traditionella och moderna blandare kan inkludera knoppade handtag, spak och korsformade handtag. Varje kran styr antingen varmt eller kallt vatten.

Självklart, om du byter blandare men behåller ditt badkar, kommer du att vara begränsad i de badrumsblandare som är tillgängliga för dig. När du letar efter nya blandare, mät alltid ditt tvättställ och de mått som dina nya blandare måste passa. Det finns inget mer frustrerande än att inte kunna klämma händerna under det rinnande vattnet. Du måste tänka på djupet på badkaren – hur långt bort från kanten av badkaren är kranhålen? Hur stor är badkaren? Har du några badrumsmöbler som kan göra det svårt att luta sig över ett badkar? Använder du badkaret bara för handtvätt?

En enkel regel för de flesta badkar är denna: leta efter blandare som sträcker sig så långt som till plugghålet. Nedre piper är bra för mindre garderobsbadrum där utrymmet är trångt. Högre piper gör det lättare att tvätta och raka sig. Längre piper är lämpliga för större badrum och badkar där utrymmet inte är ett problem.

Vilka är de olika materialen för en badkarsblandare?

Vilket bas- och ytmaterial du väljer beror på vilken stil du föredrar och vad som passar din badrumsmiljö. De olika typerna av material för badkarsblandare inkluderar metall, glas, keramik, betong, sten och trä. Det vanligaste materialet för badkarsblandare är metall. Kromad metall är mycket hållbar och kan hålla länge. Andra metallblandare kan också ha en finish i nickel, guld eller borstat stål. Glasblandare kan ge ditt utrymme ett modernt och rent utseende, men de kan lätt skadas och spricka och kan bli dyra.

Vad ska jag veta om munstycket för badkarsblandare?

Badkarsblandare som har en fristående typ av installation har vanligtvis ett duschhuvud (huvuddusch) eller handdusch kopplat till en 15 cm slang. Handduschen är ibland placerad på en vagga som är fäst vid badkarskranen. Handduschar fungerar som ett praktiskt alternativ till takdusch eftersom de gör sköljningen bättre tack vare enkel hantering. De passar bäst till badkar och utrymmen som är små. De kan också vara användbara för rengöring av badkaret.

Vilken typ av installation ska jag välja för min badkarsblandare?

Du kan välja mellan olika typer av installationer som inkluderar fristående, väggmonterade eller inbyggda och däckmonterade (även kallade Roman). Det är viktigt att tänka på badrummets egenskaper och formen på badkaret där din kran ska gå när du gör ditt val.

Hur görs badkarsblandare?

Alla blandare är gjorda av gjuten mässing som antingen är pläterad i krom eller guld. Kromplätering är den överlägset mest populära finishen och är extremt hållbar. Blandare kan också ha en finish i svart, nickel eller borstat stål. Mässingsgjutgodset har en keramisk skivpatron eller standardventil inskruvad, och ett handtag är monterat på ventilen eller patronspindeln för att slutföra kranen.

Vad är keramisk skivteknik?

Majoriteten av blandarna använder en keramisk skivkassett istället för traditionella gummibrickor. Blandare som använder keramisk skivteknik innebär ett slut på irriterande droppar och endast en 90-graders rotation för att slå på och stänga av kranen.

För några år sedan använde blandare gummibrickor för att förhindra dropp, vilket fungerar bra tills brickan börjar slitas ut och dropparna sedan börjar. Keramisk skivteknik är svaret på detta problem. Med blandare som använder keramisk skivteknik är allt som behövs för att stänga av kranen ett kvarts varv och vattnet stannar omedelbart. Keramiska skivor slits inte ut och kommer att fortsätta.

En keramisk skivpatron är gjord med två keramiska skivor, var och en med två hål för blandare eller ett enda hål för en kran med två handtag. En skiva monteras på plats, medan den andra skivan rör sig med kranhandtaget. När båda skivorna är inriktade kan vattnet rinna genom kranen, och när de inte är inriktade stannar vattnet.

Bör jag kontrollera mitt vattentryck?

Innan du bestämmer dig för badrumsblandare är det viktigt att kontrollera vilken typ av vattensystem du har. Den trycknivå som vattenutloppet har bestäms av höjden och tyngdkraften, så ju högre tanken förvaras, desto högre vattentryck. För lågtryckssystem måste du välja blandare som är designade för att arbeta vid detta tryck, detta säkerställer ett jämnt flöde av vatten. För högtrycksvattensystem kan du välja bland ett bredare utbud av blandare.

Hur rengör jag badkarsblandare?

Vi rekommenderar starkt att dina blandare rengörs med varmt tvålvatten och sköljs efteråt; vid behov kan de poleras med en mjuk trasa. Pläterade produkter är känsliga för syraangrepp, så undvik att använda några hushållsrengöringsprodukter eftersom de kan ha en varierande effekt på ytan, från svarta fläckar och ränder till gropbildning på ytan, varken kan tas bort.

Vilka typer av badkarsblandare finns?

Badrumsblandare delas in i olika kategorier. Standard pelarblandare – levereras vanligtvis i par för två tapphålsvaskar och badkar. Monobloc blandare – designade för ett kranhåls badkar och finns även för bidéer och badkar. Tre-håls vattenblandare finns också. Icke-konkussiva blandare – även känd som självstängande blandare, dessa är idealiska för kommersiella tillämpningar som skolor och offentliga toaletter.

Väggmonterade blandare – designade för att skapa en elegant, strömlinjeformad look. Badblandare finns som badfyllare och badduschblandare. Tre eller fyra kranhålsbadkar finns också tillgängliga. Fristående badblandare – designade för användning med fristående badkar. Designade för användning med två tapphålsvaskar, finns blandare för tvättställspelare tillgängliga i en rad olika stilar, inklusive moderna och traditionella. Dessa levereras som ett par – en kran för varmvattnet och en kran för kallvattnet.

Vad är vägghängd badkarsblandare?

Denna installation kräver montering av badkarskranen på en vägg bredvid badkaret. Det finns inget behov av att borra kranhål i badkaret eftersom denna typ av installation inte ansluter till badkaret alls. En väggmonterad kran är idealisk för ett badrum där det skulle vara komplicerat att komma åt golvet. Den är ansluten till vattenkällan bakom väggen.

Vad är badfyllningsblandare?

Tillgängliga i en mängd olika utföranden, badfyllningsblandare ger ett modernare alternativ till ett par badkarpelare. De låter vattnet blandas i krankroppen innan det går ner i badet – detta möjliggör bättre temperaturkontroll. Stort urval av stilar att välja mellan, Ger en snygg finish och ett modernare utseende, Förbättrad temperaturkontroll, Vattenfallsbadkarsblandare med modern handdusch

Vad är badduschsblandare?

Duschblandare för badkar kombinerar elegant utseende med utmärkt funktionalitet. Tillgängliga i en mängd olika utföranden, badduschblandare levereras med en duschlur och slang, som gör att du kan duscha i badkaret. Hundenheten och slangen ger också ett snabbt och enkelt sätt att skölja och rengöra runt ditt badkar. Stort urval av stilar tillgängliga, levereras med duschlur och slang, förbättrad temperaturkontroll, väggmonterad badkran med tre kranhål.

Badkar duschblandare ger dig den ultimata badrumskranen mångsidighet. De låter dig ha en traditionell badfyllare tillsammans med en duschhandenhet som sträcker sig från kranen. Dessa är perfekta för duschbad där utrymmet är litet eller för att skölja av håret i badet.

Vad bör jag tänka på när jag byter badkarsblandare?

Oavsett om du ska installera ett nytt badrum, renovera ett gammalt eller om du precis har råkat ut för en läckande kran, kan det bli nödvändigt att reparera eller byta blandare på ditt tvättställ, dusch eller badkar. Här är några viktiga punkter att notera:

Dubbelhandtagsblandare är inte särskilt effektiva eller praktiska att använda; de är främst valda för sin vintage-stil. Engreppsblandare är populära för tvättställ och duschar eftersom de är bekväma, billiga och effektiva. Termostatiska blandningsventiler är perfekta för duschar eftersom de reglerar och bibehåller temperaturer med precision (rekommenderas för äldre personer och personer med nedsatt rörlighet). Du kanske vill välja en vattenbesparande kran med en skållningsskyddsventil för att undvika risken att bränna dig. Om din kran har en pluggfäste (dvs en avloppsspak), kontrollera att pluggens storlek är kompatibel med ditt dräneringshål.

Enkla badrumsblandare tenderar att ha grundläggande design, ytbehandling av låg kvalitet och kommer ofta att vara de första blandarna som läcker. Om du vill undvika att behöva reparera eller byta kran efter 2 eller 3 års användning, är det viktigaste rådet att tänka på att välja ett välkänt varumärke som erbjuder en garanti som täcker minst 5 år. det, se till att välja rätt storlek på pip för ditt tvättställ och välj en kran som passar din smak! Från sida till topphandtag och modern eller traditionell design, det finns ett brett urval av blandare att välja mellan. När det kommer till att ta hand om din kran är de flesta modellerna förkromade, vilket innebär att de kan rengöras med vanliga rengöringsprodukter för hushållet. Enbart åldrade mässingsblandare kommer att kräva lite mer kärlek och uppmärksamhet.

Vad är skillnaden mellan engrepps och dubbelgrepps badkarsblandare?

Blandare med dubbla handtag har två handtag; den ena drar varmt vatten och den andra kallt vatten. För att uppnå rätt temperatur måste du blanda ihop det varma och kalla vattnet. Mängden kallt och varmt vatten måste justeras vid varje användning. Handtagen har vanligtvis blå och röda index för att indikera de kalla respektive varma blandarna. De varma och kalla handtagen på blandare med dubbla handtag finns i två olika typer:

Traditionella kranventiler stänger av vattnet via en gummibricka monterad på änden av en kompressionsventil. Denna gummitätning är utsatt för slitage och kan enkelt bytas ut. I händelse av en läcka, isolera helt enkelt din vattenförsörjning, ta bort krankåpan och skruva loss kranens skaft. Ta bort gummibrickan och se till att byta ut den mot en av samma storlek;

Keramiska kranventiler erbjuder bekvämare användning eftersom du inte behöver rotera handtaget flera varv; ett kvartsvarv borde räcka. Keramiska kranventiler har längre livslängd men bör ändå bytas ut vid läckor.

Engrepps blandare

Engrepps blandare har bara ett handtag som vrids från sida till sida för att justera vattnets temperatur och uppifrån och ned för att uppnå rätt flöde. Engreppsblandare är bekvämare eftersom du bara behöver en hand för att använda dem. De är också effektivare eftersom du kan lämna handtaget på plats för att hålla rätt temperatur. Vissa engreppsblandare har en skållningsskyddsventil försedd med en bricka för att begränsa flödet av varmvatten. Detta system är praktiskt för små barn och äldre personer (även om en termostatisk blandningsventil alltid kommer att vara det bättre valet).

Det är också möjligt att lägga till en flödesbegränsare till din kran. Dessa kopplingar är placerade i krankroppen och låter dig minska ditt flöde med cirka 50 %. Vissa modeller är utrustade med en tryckknapp som enkelt kan tryckas in för att återgå till normal flödeshastighet. Vattenfallsblandare används för allt fler bubbelbad. För ännu mer stil kan du välja en vattenfallsblandare utrustad med LED-ljus.

Vad är termostatiska blandningsventiler?

Termostatiska blandningsventiler erbjuder verklig komfort eftersom de låter dig göra exakta temperaturjusteringar av vattnet. Termostatiska blandningsventiler har två handtag: ett handtag används för temperaturjusteringar; det andra handtaget används för att reglera flödet.

Termostatiska blandningsventiler är märkta med temperaturer för enkla justeringar. Du behöver bara ställa in din ventil en gång för att njuta av samma temperatur varje gång du använder den. Termostatiska blandningsventiler har en temperaturgräns på 38° för att undvika skållningsrisk, vilket gör dem till ett bra val för äldre personer eller hushåll med små barn. De kommer också att bryta varmvattentillförseln om ditt kalla vatten misslyckas. Trots det rekommenderas inte termostatventiler om ditt varmvatten tillhandahålls av en momentan varmvattenberedare. Termostatiska blandningsventiler är bättre lämpade att använda med ackumulatorvattenberedare.

När det gäller underhåll är det tillrådligt att köra kallvattnet regelbundet (genom att sänka temperaturen till ett minimum) för att omkalibrera det inbyggda termostatelementet. Om dina temperaturinställningar blir felaktiga (dvs den markerade temperaturen reflekteras inte av vattentemperaturen) måste du justera termostatpatronen. Under ventilhandtaget finns en spindel som ska vridas tills rätt temperatur uppnås (du kan mäta temperaturen med en traditionell termometer).

Är duschventiler något jag bör överväga?

Duschventiler kan monteras på väggen eller en yta i din duschvägg. De kräver i allmänhet två hål och kan vara i plan med väggen eller försedda med en platta för bättre finish. Hundbenskopplingar kan användas för att hantera eventuella avståndsproblem mellan duschenheten och ventilen.

En avstängningsventil kan monteras mellan ditt duschhuvud och slang när du installerar din duschventil. Detta möjliggör större bekvämlighet och hjälper till att spara vatten. Se till att kontrollera att din duschventil eller kran är i linje med dina rör för att undvika att behöva använda kopplingar. Dina dusch- eller badblandare kan vara han- eller honanslutningar och kommer ofta i standardstorlek. Välj en kran efter ditt rörsystem eller se till att du har rätt kopplingar.

Bör jag använda en luftare?

Luftare är monterade i slutet av pipen och är silliknande tillbehör som arbetar för att tillföra luft till ditt vatten och koncentrera ditt vatten i en kanal för att undvika stänk. Luftare har också en filtrerande effekt och kan därför användas när dina rör används arbetat på för att undvika att blanda bråte med ditt vatten. Om du märker ett tryckfall från kranens pip efter arbete på rören, börja med att ta bort din luftare eftersom den kan vara delvis blockerad.

Lätt att montera och ta bort, din luftare bör avkalkas regelbundet om du bor i ett område med hårt vatten eller om du märker minskat vattenflöde. Rengör med en speciell avkalkningsprodukt eller helt enkelt en skvätt vit vinäger. Storleken på det silliknande fästet kommer att ha en direkt effekt på ditt vattenflöde. För att spara mer vatten, välj en luftare som kan föra in mycket luft i bäcken.

Hur hittar jag en badkarsblandare som passar mig?

Från klassiska och vanliga badrumsblandare till blandare i vintagestil eller modern, strömlinjeformad design finns en kran som passar alla badrum. Se till att matcha ditt tvättställ med din duschventil för att skapa ett dekorativt tema och se alltid till att färgen på blandarna matchar ditt tvättställ – speciellt om din enhet är färgad! Medan de flesta badrumsblandare är förkromade med en blank eller blank finish, kan du också välja borstat rostfritt stål eller åldrad koppar. Ditt materialval kommer också att påverka kranens övergripande stil.

Hur sparar jag vatten?

Välj en engreppsblandare om du vill minska din vattenförbrukning men inte kan installera en infraröd kran. Eller ännu bättre, välj en termostatisk blandningsventil. Att investera i en högkvalitativ luftare kommer att ge dig en större ström för samma mängd tryck. Om du inte vill sluta med läckor eller en lös pip, eliminera låga blandare från ditt val. En ständigt droppande kran kommer att öka i slutet av året!

Välj en kran med låg flödeshastighet (genomsnitt 12 l/min). Installera en avstängningsventil på ditt duschhuvud. Kolla in kranserier speciellt utformade för att spara vatten. Slutligen, kom ihåg att det första steget mot att spara vatten är att se till att stänga av kranen ordentligt!

Är vattentrycket viktigt?

Ditt vattentryck avgör vilka blandare du har i ditt badrum, så det är viktigt att du är medveten om detta i förväg. Om du installerar en kran som behöver ett högt tryck för att fungera, men som har lågt vattentryck i ditt hem, är det troligt att du inte får något mer än ett ynka duggregn tyvärr. Innan du väljer mellan olika typer av badrumsblandare måste du se till att du hittar en som passar ditt trycksystem för att säkerställa att den fungerar perfekt. Så länge ditt hem når det “minsta vattentrycket” som krävs av din nya kran, är du bra att gå.

I allmänhet är de flesta blandare lämpliga för vattentryck mellan 0,8 och 1,5 bar, vilket är standard. Det är bra att känna till ditt vattentryck innan du köper dina blandare, eftersom det kan finnas vissa fall där en kran kanske inte är lämplig för lågt eller högt tryck, är det bäst att kontrollera produktbeskrivningarna. Högt tryck anses vara 2,5 bar och över. Lågt tryck anses vara 0,3 bar och lägre, vanligtvis beror detta på en gammal panna som ett gravitationsmatat system. Blandare som golvblandare är vanligtvis inte lämpliga för lågtryckssystem eftersom de behöver högt tryck för att tvinga vattnet upp och genom röret.

Är kranhål viktiga?

Oavsett om du har fått tag i ett tjusigt helt nytt badkar (har tur!), eller om du bara byter ut en gammal kran, är det viktigt att du noterar eventuella förborrade kranhål. Om ditt badkar har ett förborrat kranhål, behöver du en blandare så att du kan få både ditt varma och kalla vatten genom en pip; Om du har två kranhål behöver du några pelarblandare – traditionellt en för varmt vatten och den andra för kallt vatten – eller alternativt en däcksmonterad blandare.

Naturligtvis, om du är ett fan av saker som ser extra moderna ut och har ett badrum utan förborrade tapphål, kan du antingen välja en väggmonterad kran eller borra så många tapphål som du vill beroende på typ av tapp. badrumsblandare du föredrar. Det är nästan för mycket frihet!

Hur väljer jag mellan olika krantyper?

Håll utkik när du köper dina blandare att du definitivt tittar på de rätta. Ofta kan du lägga vantarna på en matchande uppsättning badkar och badblandare, eller till och med ett par ihopbuntade. Men om du letar efter dem separat, vill du vara säker på att du får både ett specifikt badkar och ett badkarskran eftersom de inte är en affär som passar alla. Var försiktig med att du inte försöker montera en badkran i ett badkar – du kan sluta slösa bort dyrbar tid och pengar på ett olyckligt misstag.

Är Mono badkarsblandare bra?

Mono blandare är relativt självförklarande när du väl har dechiffrerat deras snygga namn. Mono, vilket betyder ett enda tryck; och blandare, vilket betyder en kran som blandar både ditt varma och kalla vattenflöde till en jämn ström.

Dessa är den vanligaste formen av vattenblandare i badrummet och finns i en mängd olika stilar och färger. De är idealiska om du redan råkar ha ett förborrat tapphål, eller till och med om du helt enkelt är ett fan av stilren minimalistisk estetik. Mono tvättställsblandare kommer definitivt inte att göra dig besviken. Mono badkarsblandare finns också i en mängd olika storlekar, så om du lägger till ett mindre badkar i din garderob och behöver en mini-mono badrumskran för att matcha, kommer du definitivt inte att kämpa för att hitta någon!

Är väggmonterade badkarsblandare bra?

Dessa gudomliga badrumsblandare är idealiska för den moderna designälskaren på grund av att de förirrar sig bort från de traditionella badkarsmonterade blandarna; även om, liksom alla bra typer av badrumsblandare, finns väggmonterade blandare tillgängliga i både modern och traditionell stil.

En stor fördel med väggmonterade blandare är det problemfria underhållet av ditt badkar och badkar. Det finns inga däckmonterade blandare för dig att besvärligt försöka städa runt, så du kan hålla dina däck så rena och rena som du vill. Även om det inte finns några kranhål som hindrar dina innovativa designidéer, är det naturligtvis viktigt att notera att du måste placera dessa blandare någonstans i praktisk plats till ditt badkar eller badkar. Spara de superhöga placeringarna för ditt lyxiga duschhuvud.

Är badkarsblandare med 3 hål bra?

De av er som älskar att göra ett uttalande kommer säkert att frestas av en slående 3-håls badrumskran. Det liknar en tvåhålskran i den meningen att du har både en varm och kall spak, där det tredje extra hålet är själva pipen i mitten.

Dessa typer av badkarsblandare är lämpliga för praktiskt taget alla badrumsstilar eftersom de finns i både modern och traditionell design. Dessutom finns de olika blandarna, 3-håls-badkaret och badblandarna i både väggmonterade och däckmonterade design, så att du kan njuta av denna stil oavsett vilken orientering du föredrar. Om du råkar ha en oborrad badkar är det möjligt att du kan ändra placeringen av dina trehålsblandare också. Vissa människor har alla tre i mitten av sitt badkar, medan andra har pipen i mitten och det varma och kalla kranhandtaget nära kanterna för en mer udda estetik.

Vad är brobadkarsblandare?

Dessa fantastiska badrumsblandare kräver två kranhål, ett vardera för de varma och kalla handtagen, som sedan möts och blandas i mitten vid pipen, vilket gör att ni två får den perfekta vattentemperaturen. Broblandare vänder sig mer till de traditionella bland oss, ofta med en lång pip och två handtag med tvärhuvud. Men låt inte deras traditionella utseende lura dig, dessa eleganta badrumsvattenblandare använder det senaste inom modern teknik för att säkerställa att du får produkter av högsta kvalitet.

Vilka typer av badkarsblandare finns det?

Pelarbadkarsblandare

Dessa blandare står sida vid sida och separerar varm- och kallvattenförsörjningen. Genom att ge individuell kontroll bestämmer du hur mycket varmt och hur mycket kallt vatten som ska användas. De finns i moderna stilar med spakhuvuden och traditionella stilar med korshuvuden. De är generellt lämpliga för alla vattentryck men är idealiska för lågtryckssystem. Med en enda pip blandar dessa blandare varm- och kallvattenförsörjningen. De kan styras med en enda spak på toppen av pipen som kan vridas åt vänster eller höger för att justera temperaturen eller så kan de ha ett handtag på vardera sidan av pipen för att styra det varma och kalla vattnet individuellt.

>>> Är toalettsits något du funderar på att köpa? Klicka här.

Duschbadsblandare

Precis som blandare tillhandahåller dessa dusch-/badblandare varm- och kallvattentillförseln genom en enda pip. Men de inkluderar också en duschslang/flex och en strömbrytare/spak, som när den dras omdirigerar flödet från pipen till duschslangen. De låter dig enkelt hitta önskad vattentemperatur genom pipen innan du växlar till duschläge.

Vattenfallsbadkarsblandare

Dessa blandare skapar ett modernt inslag i badrummet och finns för både badkar och badkar. De är precis som blandare där varm- och kallvattentillförseln kombineras, dock har pipen en speciell design där vattenflödet är synligt och skapar en vattenfallsliknande effekt.

Väggmonterade badkarsblandare

Väggmonterade blandare ger ett rent och sömlöst utseende, i både modern och traditionell stil. Idealiska för tvättställ och bad utan förborrade kranhål och för situationer där du inte vill ha en fristående kran, de kan vara lite dyrare att installera på grund av den väggborrning som krävs. I allmänhet behöver du ett vattentryck på minst 0,5 bar för denna typ av kran.

Väggmonterade badblandare är ett snyggt sätt att minska röran runt ditt badkar. Dessa blandare är fästa på väggen ovanför ditt badkar och sträcker sig ut för att fylla det. De är bra för dem som vill skapa ett minimalistiskt utseende och erbjuder mångsidighet, eftersom de kan placeras antingen vid foten eller bredvid badkaret. Väggmonterade blandare kan dock vara svårare att installera eftersom borrning i väggen krävs, vilket också innebär att det kan vara svårare att komma åt rör för underhåll.

Fristående badkarsblandare

Fristående blandare står ensamma och är idealiska för bänkskivor och fristående badkar utan förborrade kranhål. Badkarsblandare är fästa på bänkskivan eller underdelen i din diskbänk. Badkar fristående eller golvstående blandare är monterade på golvet och är höga för att nå badkarets kant. Dessa blandare behöver ett vattentryck på minst 1,5 bar för att fungera effektivt.

Däckmonterade badkarsblandare

Däckmonterade blandare fästs på ditt badkar med hjälp av hål som borras i din badkant. Däckmonterade blandare är förmodligen den vanligaste typen av badblandare du kommer att se eftersom de är enkla att installera och ger ett rent, minimalistiskt utseende.

Mono badkarsblandare

Mono badblandare är ett vackert förenklat badkarstillbehör. Med bara ett handtag för att kontrollera flöde och temperatur och en vattenpip, är dessa blandare idealiska för alla som vill skapa ett minimalistiskt badrumsutrymme.

3 håls badkarsblandare

3-hålsblandare ger enkel kontroll över varmt och kallt vatten. Dessa badblandare använder 3 hål, ett för varmvattenkontroll, ett för kallvattenkontroll och ett tredje för ett vattenuttag.

4 & 5 håls badblandare

4 och 5 håls badblandare har varm- och kallvattenkontroller och uttag i en mängd olika kombinationer. Förutom ett standardbadkar har de även en duschhandenhet som ger dig känslan av en uppfriskande dusch när du är i badet.

Vad är förborrade kranhål?

Innan du börjar är det bäst att titta på ditt badkar eller badkar, eftersom vissa kommer med förborrade kranhål och detta kommer att påverka vilka typer av blandare du kan välja mellan. De med två kranhål kommer att kräva pelarblandare, medan de med ett enda kranhål behöver en blandare. För dem utan kranhål kan du välja en fristående eller väggmonterad kran.

Är avfallet något jag behöver tänka på?

Avfallet är kanalen utformad för att låta vattnet i ditt badkar eller bad rinna bort. De flesta blandare innehåller ett avfall som har en klick-klackplugg, se bara till att kontrollera produktionsbeskrivningarna. Det finns också några olika stilar, vilket gör att du kan byta ut eller byta avfall. Tryckknappsavfall eller fjäderpluggar är det mest populära alternativet eftersom de är mycket lätta att använda. Pluggen sitter konstant på plats och du trycker helt enkelt ner den för att stänga pluggen och trycker på den igen för att öppna pluggen.

Badkar med bräddavlopp kommer att kräva ett slitsat avfall, detta beror på att när din badkar blir för full kommer vattnet att rinna ut ur badkaren (det lilla hålet på badkarens bakvägg) och rinna bort via det slitsade avfallet. Om ditt badkar inte har ett bräddavlopp, vilket vissa moderna stilar inte har, kommer det inte att krävas ett slitsat avfall och ett avlopp utan slits kan användas.

Behöver jag känna till mitt vattentryck?

För att få ett anständigt vattenflöde från dina blandare är det viktigt att du väljer de som är lämpliga för vattentrycket i ditt hem. Om du har ett gravitationsmatat system betyder det att du har lågt tryck medan ett kombinerat pannsystem betyder att ditt är medelhögt till högt tryck. Som en allmän regel kommer de flesta engreppsblandare, golvstående och väggmonterade blandare att behöva högt vattentryck för att fungera effektivt, medan blandare med två handtag och pelarblandare kan fungera effektivt med lågt tryck.

En lågtryckskran kommer att fungera bra med högtryckssystemet, men att använda en högtryckskran i ett lågtryckssystem kommer att resultera i ett långsamt vattenflöde, vilket innebär att det tar längre tid att fylla en badkar och ännu längre att fylla ett bad. Kontrollera alltid att kranen du vill ha är lämplig för ditt vattensystem, annars när du vill ha ett bad kan det sluta med att du väntar en halvtimme på att ditt badkar ska fyllas.

De flesta badkar i badrummet har antingen 1, 2 eller 3 förborrade kranhål. Många moderna tvättställ har sannolikt ett enda kranhål som rymmer en monoblandare. Traditionella badkar kommer sannolikt att ha två hål för separata varm- och kallpelare. En badkar med 3 kranhål rymmer varma och kalla handtag tillsammans med en separat vattenpip.

Hur påverkar mitt badkar valet av badkarsblandare?

De flesta vanliga akrylbad kommer utan kranhål så att din installatör helt enkelt kan borra de hål som behövs för ditt val av badblandare. Det går inte att borra hål med badkar av stenharts, stål eller gjutjärn, så du är begränsad till att använda förborrade hål eller om det inte finns några hål måste du välja en separat golvstående eller väggmonterad kran.

Hur väljer jag stil?

Den stil på kranen du väljer har stor inverkan på helhetsintrycket i ditt badrum och i vissa fall kan vackra blandare bli fokuspunkter i sig själva. Om du vill ge din befintliga badrumssvit ett nytt liv så är ett enkelt sätt att göra detta att bara byta ut trötta gamla blandare. Se till att du väljer blandare som alla kompletterar varandra visuellt – det finns inget värre än ett badrum som har felmatchade blandare.

Traditionell stil

Om du vill fånga essensen av förr så välj blandare med klassiska funktioner som korshandtag, utsökta detaljer och keramiska insatser i edvardiansk stil. Badkar med traditionella pelarblandare och badkar med utsmyckade duschblandare för badkar framkallar en tidlös elegans som aldrig ser daterad ut.

Samtida stil

För en mer banbrytande look, välj då moderna blandare med minimalistisk design, rena linjer och geometrisk stil. Moderna blandare finns med moderna funktioner som vattenfallspipar och beröringskänslig manövrering. Om du vill ha en högkvalitativ kran som står sig genom tiderna, så finns det flera aspekter som tyder på en överlägsen konstruktionsstandard.

Mässing stil

Välj om möjligt blandare av massiv mässing eftersom de är extremt motståndskraftiga mot korrosion. Medan återvunnen mässing oftast används, finns det modeller på marknaden från lyxkrantillverkaren Crosswater som är gjorda av ren “jungfrulig” mässing. Denna metall innehåller inga föroreningar och gör att vattnet inte har den vanliga konstiga smaken som normalt finns i vanliga badrumsblandare.

Keramisk stil

Blandare som innehåller keramiska skivor snarare än traditionella gummibrickor är mycket mer slitstarka och motståndskraftiga mot slitage, vilket gör dem till ett längre hållbart alternativ. De flesta keramiska skivblandare kräver bara ett ¾ varv för att gå från att vara avstängd till att vara på vilket gör dem lättare att använda.

Hur får jag till en bra finish på min badkarsblandare?

Vi har tittat på vad som finns inuti kranen så nu är det dags att titta på vad som finns på utsidan. Finishen på kranen är en annan viktig faktor när det gäller praktiska och övergripande badrumsdesign.

Krom är den mest populära finishen för badrumsblandare – de allra flesta blandare på marknaden är färdigbehandlade på detta sätt. Förkromade blandare är resistenta mot korrosion och repor medan deras glänsande, reflekterande finish är lätt att rengöra och skapar ett rent, modernt utseende.

Guldblandare har alltid varit ett populärt val i badrum i tidstypisk stil, även om de har fått ett rykte om sig att skala och smutsa ner eftersom guldfinishen bara var pläterad i stället för doppad. Men ett ökande antal nya blandare har en finish, ett lättare, blankare krom-guld som är mer robust eftersom det har doppats. Var medveten om färgskillnaden mellan de gamla mörkare guld- och nya guld-blandarna om du funderar på att byta ut liknande.

En annan relativt ny finish som ökar i popularitet är nickel, med prestigefyllda mässingsvarumärken som använder det för att ge sina blandare en högklassig finish. En nickelfinish kombinerar styrka och hållbarhet med en glänsande lätt gunmetall-look men den kommer också med en premiumprislapp.

Vad är skillnaden mellan badkarsblandare och badkarsblandare?

En av de första sakerna att lägga märke till när du tittar på blandare är om de är designade för badkar eller badkar. Även om vissa blandare är tekniskt utbytbara, finns det flera problem med att välja från fel sortiment. Till exempel kommer hål- och gängstorlekarna för att ansluta blandarna till vattenledningen och själva badkaret eller badkaret att vara olika. Krananslutningar är också skräddarsydda för antingen badkar eller badkarsstorlekar, så det finns en viss grad av enhetlighet i kranbranschen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top