Bästa badrumsskåpet 2022 – Test av olika badrumsskåp

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Gustavberg Graphic

Gustavberg Nordic

Ifö Option High

Svedbergs NY-50

Klicka här för att se fler badrumsskåp.

Bästa badrumsskåpet 2022

Behöver du ett nytt skåp till badrummet? I så fall måste du köpa det bästa badrumsskåpet. Med hjälp av ett bäst i test badrumsskåp så kan du enkelt organisera dina saker i badrummet. Dessa skåp är väldigt bra att ha och de kostar faktiskt inte så mycket. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha ett badrumsskåp bäst i test.

Men det är dock inte så enkelt att köpa det bästa badrumsskåpet på nätet. Det finns nämligen en del saker som gör det hela ganska svårt. Badrumsskåp finns i en massa olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det kan därför vara svårt att veta vilken modell som passar just dig bäst. Dessutom så finns det tyvärr affärer som inte skriver om de negativa sakerna. De skriver bara om de positiva sakerna och detta gör att man inte får en så bra bild av hur badrumsskåpen faktiskt är. Man vill ju inte köpa ett badrumsskåp som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan det därför bli ganska svårt att köpa det bästa badrumsskåpet.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en komplex köpguide för badrumsskåp. Jag har nämligen gjort mitt eget badrumsskåp test. Jag har gjort den här guiden genom att testa och använda några olika badrumsskåp. Jag har även läst igenom andra tester och kundrecensioner. Jag satte sedan ihop all information till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så kommer det bli mycket enklare att köpa det bästa badrumsskåpet.

Köpguide för bäst i test badrumsskåp 2022

Det är alltså inte så enkelt att köpa det bästa badrumsskåpet på nätet. Det finns ju så mycket att tänka på. Men genom att använda min köpguide som en grund så kommer det att bli mycket enklare. Det finns nämligen några viktiga faktorer som man måste tänka på när man köper ett badrumsskåp. Som vanligt är det även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper det bästa badrumsskåpet:

 • Att tänka på
 • Storlek
 • Material
 • Estetik
 • Stil
 • Färg
 • Förvaring
 • Plats
 • Justerbarhet
 • Design
 • Hållbarhet
 • Lagringskapacitet
 • Utrymmessparande
 • Typ av badrumsskåp
 • Skåplådor
 • Extra funktioner
 • Tips för underhåll

Saker att tänka på inför köp av badrumsskåp

Det är oerhört viktigt att komma ihåg att badrummet är en arbetshäst i ett utrymme och måste tåla vatten, spill från mediciner, smink eller hårprodukter, tandkräm och otaliga andra livshändelser som äger rum i rummet. När du köper eller bygger ett badrumsskåp eller ett badrumsskåp är det viktigt att du väljer ett badrumsdesign och material som passar ditt hushåll och din livsstil samt din budget.

Praktik är nyckeln till en framgångsrik idé om badrumsfänga. Tänk på saker som tandkrämstänk, hårprodukt spill i hyllorna och badrumsskåp bänkskiva när du väljer material och färger för ditt badrumsskåp. Jag rekommenderar att du alltid köper badrumsfönster av högsta kvalitet som du har råd med, och inte plaskar ut med fina färger; håll dig till en neutral färgpalett, särskilt om du planerar att sälja inom de närmaste fem åren.

Blanda material som ett badrumsskåp i trä med stenbänkskivor för ett tidlöst utseende. Hamptons-stilen är dock en klar vinnare för badrumsfönsterdesign just nu, med massor av vitt på vitt och stänk av grått. Det här utseendet är mångsidigt och kan utvecklas med din egen personliga stil genom åren, vilket gör det till det perfekta valet.

Om du tänker göra det själv

Standardhöjden för ett badrum är mellan 85cm och 90cm, men de kan installeras högre om det behövs. Men om du planerar att sälja fastigheten inom en snar framtid, kom ihåg att familjer med barn, eller som är korta, inte kommer att uppskatta en badrumsskåp i anpassad höjd. Dessutom bör denna höjd anpassas för att passa den typ av handfat du väljer för din badrumsskåp.

En diskbänk som sitter i jämnhöjd med bänkskivan behöver inte justeras, medan en stenbassäng eller liknande som sitter ovanpå bänkskivan kräver att badrumsskåpet sänks något så att händerna kan tvättas bekvämt. Häng spegeln i ögonhöjd, vanligtvis mellan 160-175 cm i genomsnitt.

Planera noggrant var du vill badrumsskåpet placerad, med tanke på befintlig VVS. Om du renoverar och vill spara på kostnader, sparar flyttningskostnaderna från din rörmokare att behålla badrumsskåpet där den befintliga VVS är. Andra saker att tänka på är badrumsflödet och inloppsdörrens inriktning så att badrumsskåp inte sitter i öppningsutrymmet.

Jag rekommenderar att du dubbelkollar alla dina badrumsmått för att säkerställa att lådorna och dörrarna på ditt badrumsskåp inte kolliderar med andra element i badrummet, som dusch, badkar, toalett, handdukshängare eller till och med ingångsdörren. Välj ett badrumsskåp som passar utrymmet väl utan att ta över området, och som har gott om förvaring och stil samt funktionalitet.

De bästa materialen

De flesta badrumsskåp är gjorda av laminerad plåt eller MDF eller massivt trä. Du kan sedan välja mellan ett urval av bänkskivor, som sten, marmor, glas, timmer, glasfiber eller porslin.

Hur man tar hand om bänkskivor för specialbadrum

Träbänkskivor bör lackeras för att skydda dem från vattenfärgning och ruttnande, medan marmor kräver extra vård och uppmärksamhet. Marmor är en mjuk sten som reagerar på syror som finns i vissa rengörings- och skönhetsprodukter och vissa livsmedel som vinäger. Om några liknande produkter släpper ut på marmorn måste de tappas omedelbart för att undvika skador.

Renoveringsexperter förklarar att försiktighet måste vidtas med heta strykjärn och papiljotter, eftersom det kan orsaka att marmor spricker om de placeras direkt på marmor. Jag rekommenderar Ceaser-sten eftersom den är lite mer robust, men en mild rengöringsprodukt bör användas.

Storlek

Skåpets storlek är den första faktorn du behöver titta på. Men när du surfar på webbplatser hittar du otaliga alternativ. Och eftersom badrumsskåp finns i ett urval av storlekar, färger och stilar är det inte lätt att bestämma den rätta om du inte vet de exakta måtten på ditt badrum. Medan de mest föredragna bredare storlekar är 60 cm, 90 cm, 120 cm, 150 cm och 182 cm, behöver du inte oroa dig även om ditt badrum är för litet för ett 60 cm badrumsskåp. Du kan köpa ett 30 cm badrumsskåp. Ja det stämmer!

Medelhöjden varierar från 80 cm till 90 cm och medeldjupet från 43 cm till 60 cm. Men det finns enorma variationer i dessa dimensioner. Och med otaliga val i badrumsskåp kommer du snabbt att inse att nästan alla storlekar, färger och stil är en verklig möjlighet. Du behöver bara bestämma rätt storlek för ditt badrum.

Material

Hållbarheten hos det material du väljer är också av yttersta vikt. Badrumsskåp placeras vanligtvis i våta, fuktiga och livliga omgivningar. Ditt valda badrumsskåp borde kunna hålla i flera år i denna hårda bakgrund. De mest populära materialen inkluderar trä, MDF, metall och termofolie. Om miljön i ditt badrum är avgörande gynnsam, kan du välja ett träskåp. Se bara till att träet är ordentligt förseglat och lackerat. Men om miljön i ditt badrum är särskilt brutal, är trä inte det bästa valet. Och nöja dig inte med ett badrumsskåp som har 1 års garanti. Var försiktig. Köp ett badrumsskåp med 2 års, 5 års eller till och med 10 års garanti.

Skåpkvalitetsbetyg

På samma sätt som köksskåp finns badrumsskåp i tre baskvaliteter (original, halvanpassad och anpassad). Original badrumsskåp är i allmänhet prisvärd men erbjuder liten variation i dörr stil, storlek och material. Halvanpassade badrumsskåp erbjuder ett brett utbud av dörr- och lådstilar, material och ytbehandlingar, men liksom originalskåp mäts semi-custom i 7 cm steg och ger inte en helt skräddarsydd passform. Anpassade badrumsskåp är helt anpassade för att passa ett givet utrymme. Med specialbyggda badrumsskåp finns det inga gränser när det gäller stil, material, ytbehandlingar eller dekorativa element, men avvägningen kan vara extremt dyr. Ledtid på badrumsskåp kan vara var som helst från samma dag leverans med original badrumsskåp till åtta veckor eller mer på anpassade beställningar.

Estetik

När du bygger om ditt badrum eller bygger ett nytt kan förvaring ofta ligga bakom estetiken i den ordning som är viktig. Och med rätta. Det är först när badrummet är färdigt och fullt funktionsdugligt, du inser att ett väggskåp kan ha varit en lönsam investering. Lyckligtvis är det aldrig för sent att lägga till ett badrumsskåp. Se bara till att badrumsskåpet du köper är en perfekt matchning för estetiken i ditt badrum. Eftersom ett förvaringsskåp är en nyckelkomponent i ditt badrums visuella stil, välj ett som antingen kompletterar eller kontrasterar ditt handfat, badkar och dusch.

Förbättra utseendet

För att förbättra utseendet måste man välja en enhet som smälter samman med dina plattor och väggar. Det finns mycket mångsidighet som du kan skräddarsy efter det “utseende” du tänker på ditt badrum. Till exempel kan öppna hyllor i rackstil låta dig visa dina fluffiga vita handdukar på ett tilltalande och luftigt sätt. Denna typ av utseende är särskilt bra för ett litet utrymme där du inte vill överväldiga rummet. Alternativt, särskilt i större badrum, kan ett badrumsskåp med en solid dörrstängning ge ett stramt och rent utseende.

Intressant är att metallfinish kan visa sig vara ett fantastiskt val om ditt badrum är i trendig stil; även speglade dörrar kan vara ett mycket bra alternativ, eftersom de kan lägga till mer krydda i din inredning, eftersom det får ett rum att se större ut. Även om ytbehandlingar av rostfritt stål och trä är populära och tjänar till att förbättra den visuella upplevelsen av badrumsutrymmen, finns det ingen brist på val när det gäller badrumsmöbler. Dämpade, vita och pastellfärger är dock karakteristiska för detta utrymme.

Fristående och väggmonterad enhet i olika storlekar, sportiga minimalistiska mönster och flera hyllor gör det enkelt att underhålla badrum. Akrylskåp är det gamla beredskapsläget för, men förutom att riskera att se datum kan de så småningom bli missfärgade, eller så kan de till och med bubbla och skeva. Rostfritt stål är ett material som du aldrig behöver oroa dig för sådana saker med!

Stil

Moderna badrumsmodeller är byggda efter trender som populariserades under mitten av århundradets moderna period. Dessa badrumsskåp förstärker minimalistiska känslor med en kärlek till skarpa, djärva och förenklade linjer. Svartvitt med krom / borstad nickelhårdvara är vanligt för moderna badrumsskåp. Tanken är att hålla designen enkel och lägga tonvikten på badrummets funktionalitet. Enkel åtkomst, bekväm förvaring och enkel rengöring.

 • Antik – Antika badrumsskåp är mycket mer detaljerade och dekorativa. Många gånger inspirerade av vintageuttryck från Art-Deco-perioden fångar antika badrumsskåp det rustika utseendet från det förflutna. Du hittar äldre badrumsskåp med utsmyckade accenter som sträcker sig in i badrumsskåpets ram och slingrar benen och förkunnar mode, elegans och överflöd. Böjda och pilasterben är en annan vanlig egenskap. Antika badrumsskåp finns i variationer av rustika och lantliga stilar. Denna stil är idealisk för hem som har design som inkluderar gammaldags mode, rustik, lantlig, stugstil och ranchhem.
 • Transitional – Transitional är en stil som blandar det gamla med det nya, en hybrid om du får. Med övergångsfängelser ser du ofta en ramkonstruktion som liknar en modern badrumsskåp. Badrumsskåpet i sig kommer att ha lite mer dekor med fasade paneler och små accenter för att ge badrumsskåpen någon typ av djup. Övergång är ett utmärkt val om du tycker att moderna badrumsskåp är för vanliga men antika badrumsskåp är för gammaldags för din smak.
 • Möbelstil – Möbelstil badrumsskåp är bland de senaste trenderna för att slå baddesignindustrin. Möbler stil badrumsskåp är de som efterliknar vanliga badrum badrumsskåp den enda skillnaden är att de måste underlätta VVS för handfat och kran.
 • Europeiska badrumsskåp – Europeiska badrumsskåp blir alltmer populära i även i exempelvis USA. Dessa badrumsskåp är vanligtvis smala och använder en ljusare färgpalett för att påverka det omgivande utrymmet på ett sätt som främjar djupet.

Färg

Badrumsmöbler finns i många färger, allt från ljusa nyanser till lugnande neutrala färger. Du kan välja något djärvt för ett färgschema eller subtila färger för att skapa en avslappnad och lugn känsla.

 • Vit är det perfekta alternativet för att skapa ett friskt, modernt utseende och kan kombineras med vilken färg du vill.
 • Neutrala toner som grädde och elfenben ger badrummet värme och hjälper till att skapa en lugn känsla.
 • Pastellfärger är perfekta om du inte vill ha något för djärvt eller om neutrala toner inte är tillräckligt kontrasterande. Tänk blekblå, rosa och gröna för en touch av färg.
 • Svarta möbler är ett utmärkt alternativ för att lägga till designerstil i ditt badrum, och ett svartvitt system är en tidlös kombination.
 • Grå har blivit ett populärt alternativ för badrummet och det är perfekt för att skapa ett coolt, trendigt utseende. Det fungerar bra med andra färger som rosa och gult.

Förutom färger kan du välja mellan olika finish och texturer inklusive glans, matt och trä. Glansiga och matta ytor skapar ett smart, modernt utseende, medan träeffektstrukturer ger elegans och har en tidlös tilltalning.

Lagring

Badrumsskåp ger dig en hållbar förvaringslösning. Och när du väljer ett badrumsskåp med lådor som har fack, ger de dig extra förvaringslösning. Du måste dock ta hänsyn till vad du verkligen använder i ditt badrum. Först då kan du bestämma hur mycket lagringsutrymme du behöver. Gör inventering av alla föremål som finns kvar i ditt badrum. Organisera allt så att du har dem inom räckhåll. Nu får du en tydlig bild av hur mycket utrymme du behöver. Spela det säkert genom att lägga till 25% mer utrymme än du tror du behöver. Köp sedan ett badrumsskåp som ger dig det lagringsutrymme du behöver.

Plats

Placeringen av ditt förvaringsskåp är av största vikt för ditt badrums övergripande utseende och känsla. Titta på potentiella hinder och bestäm den bästa platsen för ditt nya badrumsskåp. Mät ditt badrums mått korrekt för att säkerställa att storleken, formen och stilen på den förvaringsenhet du köper matchar naturligt omgivningen. Placera (om badrumsskåpet är fristående) eller montera (om det är väggmonterat) badrumsskåpet på en plats som inte stör det naturliga flödet av badrumstrafik.

De viktigaste punkterna att tänka på när du bestämmer placeringen av ditt badrumsskåp är:

 • Toaletten: Vill du ha ditt badrumsskåp framför, bakom eller bredvid toaletten? Kommer du att stöta på badrumsskåpet när du försöker använda toaletten?
 • Dörrsvängning: Om din badrumsdörr svänger inåt (de flesta dörrar gör) och träffar badrumsskåpet kan det vara irriterande. Och det är en ineffektiv lagringslösning.
 • Duschenheten: Har din dusch en dörr, inte en gardin? Redogör för duschdörrens gunga innan du placerar ditt badrumsskåp.
 • Flödet av trafik: Se till att ditt badrumsskåp gör det enkelt att navigera i alla delar av ditt badrum – särskilt badkaret och duschhöljet. Du blir frustrerad om du ständigt oroar dig för att stöta på ditt badrumsskåp och försöka undvika något annat.

Justerbarhet

Det är användbart att ha flexibla lagringsalternativ och du får detta med justerbarhet. Det bästa sättet att erbjuda mångsidiga förvaringslösningar är att ha hyllor som kan flyttas runt. Ofta har du två eller tre positioner som ger dig lagring för högre föremål om du behöver det. Om du vill kunna justera förvaringsskåpets läge bör du välja en underdel som kan flyttas runt. Det kan vara en som står på golvet eller ett badrumsskåp som finns på hjul.

Design

Designen av badrumsmöblerna som du väljer är en fråga om personlig preferens. Du kan välja att dra nytta av det utrymme som finns tillgängligt i rummet och / eller för att du gillar utseendet på produktens designidéer. Vissa människor föredrar öppna hyllor där de kan visa föremål som en badrumsspegel, men andra föredrar ett badrumsskåp med en låda eller hyllor som är dolda bakom en skåpdörr, för föremål du inte använder så ofta som tandborstdesinfektionsmedel eller badsalt. Detta ger dig chansen att lagra privata toalettartiklar utom synhåll.

Normalt skulle ett medicinskåp ha en skåpdörr och många medicinskåp har ett lås och en nyckel för säkerhet. Öppna hyllor används för att visa badhanddukar eller attraktiva tvålar och lotioner och dessa designidéer är populära hos kunderna. Design och mått är viktiga eftersom ett badrumsskåp ofta används för att passa in i ett litet område i ett badrum för att ge värdefullt förvaringsutrymme. Badrumsskåp är ofta mycket smala och höga, så de ger maximal lagringsutrymme utan att ta upp mycket utrymme på golvet. Andra utrymmesbesparande designidéer inkluderar rundade hyllor och över toalettförvaring vilket frigör mycket utrymme i hemmet.

Hållbarhet

Förutom att tillhandahålla värdefull förvaring måste badrumsskåp kunna klara villkoren i ett badrum. De måste vara väl konstruerade av material som tål konstant användning. Det är också viktigt att det material som används för att göra badrumsskåp badrumsskåpet är lätt att rengöra (dvs icke-poröst) och tål badrumets fuktiga förhållanden. Om materialet är poröst, såsom MDF, måste det beläggas med färg eller lack. Ett material som tål vatten är plast men inte alla konsumenter är nöjda med att använda detta material i sina hem. Rostskyddad metall är ett annat alternativ för badrumsförvaringsidéer.

Lagringskapacitet

Badrumsskåp måste ge tillräckligt med utrymme för att organisera alla dina badrumsartiklar som toalettpapper, tvålar, rakhyvlar och handdukar. Ett medicinskåp är vanligtvis ganska litet eftersom det bara krävs att läkemedel och tabletter förvaras. Det finns några geniala idéer för att få ut det mesta av små utrymmen i badrummet och i resten av hemmet. Tänk på vad du vill förvara i badrumsskåpet och hur höga eller breda de är. Det är alltid en avvägning mellan det interna lagringsutrymmet och hur mycket utrymme badrumsskåpet tar upp.

Utrymmessparande

Designarna av badrumsförvaring har kommit med några utmärkta idéer för hur man kan erbjuda lite välbehövligt extra förvaring i ett litet badrum, som duschkuddar och badkar. Många kan också användas i alla andra små rum runt hemmet, till exempel en tvättstuga. Viss badrumsförvaring är väggmonterad så att det inte tar plats på golvet, ett medicinskåp är ett typiskt exempel. Andra badrumsskåp badrumsskåp är mycket smala så att de kan passa in i ett litet utrymme men är mycket långa så att de använder värdefullt väggutrymme men lämnar gott om utrymme att gå runt. Andra utrymmesbesparande idéer för badrumsfängsskåp inkluderar rundade hyllor och lådor utan handtag.

Typ av badrumsskåp

Speglade badrumsskåp

Ett speglat badrumsskåp tjänar två syften. Det ger dig förvaringsutrymme medan du fungerar som din badrumsspegel. Många spegelskåp levereras också med någon typ av belysning. Om du vill spara utrymme och bli av med röran runt ditt handfat, är det här badrumsskåpet ett bra köp.

Höga badrumsskåp

Om du letar efter en praktisk förvaringslösning som ser bra ut, är det minimalistiska tallboy-badrumsskåpet rätt passform. Höjden och storleken på detta badrumsskåp ger dig generöst förvaringsutrymme vilket gör det till den perfekta platsbespararen. Detta badrumsskåp gör det också möjligt att lagra olika badrumstillbehör utom synhåll och ändå behålla utformningen av ditt badrum.

Förvaring Tvätt Badrumsskåp

Ett tvättskåp för förvaring är ett effektivt val för funktion och bekvämlighet. Och detta badrumsskåp offrar inte stil för funktion. Om estetisk spetskompetens är viktigt för dig är detta badrumsskåp ett utmärkt val.

Förvaringsbänkar

En förvaringsbänk är i grunden en elegant sittbänk med en förvaringshylla. Detta badrumsskåp är ett definitivt lyft för ditt badrum. Eftersom den här produkten finns i ett brett utbud av färger kan du enkelt hitta en som uppfyller dina specifika estetiska behov.

Hörn badrumsskåp

Formen på hörnbadrumsskåpet innebär att du kan använda varje kvadratmeter hörnutrymme i ditt badrum för att skapa ett extra förvaringsutrymme. Detta fristående eller väggmonterade badrumsskåp ökar inte bara förvaringsutrymmet utan förbättrar också inredningen i ditt badrum.

Badrumsskåp med ram

Som namnet antyder har ett ansiktsramskåp en ram gjord av lövträ på framsidan av plywood- eller spånskåpslåda. Ramen gör badrumsskåpet stel och ger en stark bas för gångjärn. Dörrar eller dragfronter ligger vanligtvis över ramen, men de kan vara jämna eller förskjutna. På badrumsskåp med ansiktsramar är standardförskjutna gångjärn delvis synliga framifrån.

På grund av den extra styvheten från ramen har dessa badrumsskåp inte en toppanel och de har bara en delvis rygg eller en rygg av tunt material. De har integrerade baser. Ramen kan rakas så att den passar en oregelbunden vägg och gör det möjligt att använda prisvärda material av låg kvalitet till badrumsskåpets sidor. Ansiktsramen smalnar öppningsstorleken för dörrar och lådor.

Ramlösa badrumsskåp

Ramlösa badrumsskåp i europeisk stil är konstruerade som lådor, från paneler färdiga på båda sidor och kantade med ett enkelt laminatband eller smal remsa. De flesta typer har hål borrade i steg om 32 mm vertikalt längs varje badrumsskåp sidopanel; dessa kan vara försedda med europeiska gångjärn, skåpsbeslag, lådglas, hyllstift och annan hårdvara. De flesta ramlösa badrumsskåp har speldörrar och dolda gångjärn. Ramlösa badrumsskåp har vanligtvis en solid topp och rygg och basenheter och är vanligtvis monterade ovanpå en separat sockel eller tåspark.

Fristående badrumsskåp

Fristående badrumsskåp ser vanligtvis ut som ett möbel – till exempel en badrumsskåp eller en liten byrå. Dessa har blivit alltmer populära de senaste åren eftersom badrummen har fått utseendet på vardagsrum. Fristående konsolskåp har vanligtvis ben, vilket ger dem en mindre skrymmande känsla än konventionella badrumsskåp. Deras öppenhet fungerar bra i badrum med minimalt utrymme. Många tillverkade konsolskåp har hyllor, dörrar och lådor, även om VVS under diskbänken avbryter den fulla användningen av lådor och hyllor, så falska fronter används vanligtvis för vissa lådor eller badrumsskåp.

De fungerar särskilt bra med handfat i badrummet som sitter ovanpå bänken (snarare än att spola med bänken), eftersom skålen inte tar skåputrymme med en diskbänk. I vissa fall kan möbler gjorda för andra rum – till exempel ett badrumsskåp i sovrum – konverteras för användning i ett badrumsskåp. För att göra detta måste lådor och hyllor modifieras för att möjliggöra handfat och VVS.

Utdragbar

Det kan vara irriterande att försöka hitta något som en liten flaska nagellack på baksidan av ett badrumsskåp, så varför inte bygga in några utdragbara hyllor i ett smalt utrymme? Detta är en perfekt lösning för ett litet badrum. Eftersom majoriteten av badprodukterna är ganska små ger den precis rätt mängd lagring. Du kanske har sett denna typ av förvaring i kök, men det är faktiskt ett bra alternativ för badrum också.

Golv-till-tak

Om du har ett stort badrum med en vägg som inte har handfat eller toalett monterad mot det, är det vettigt att bygga in lite förvaring. badrumsskåp från golv till tak är perfekta för att gömma bort toalettartiklar, skönhetsprodukter, loo-rullar och rengöringsprodukter. Denna smarta förvaringslösning kan till och med hjälpa till att frigöra golvyta i ditt badrum för ett fristående badkar.

Badrumsskåp i rostfritt stål

Badrumsskåp i rostfritt stål är lätta att arbeta med och erbjuder en mängd fördelar för det moderna badrummet. Det erbjuder ett rent utseende och en faktiskt ren yta. Med dessa enheter kan ett modernt utseende klä upp eller klä sig beroende på vilken stil du försöker gå efter; justerbarhet och mångsidighet, vilket är användbart oavsett om du äger ditt eget hem eller hyr och vill känna att ditt badrum ser bra ut och återspeglar din stil ändå; och prisvärdhet, som alla kan uppskatta.

Det bästa med att använda rostfritt stål i din inredning är att den kan matcha med nästan vilken färg eller mönster du än har i åtanke. För ett roligt och ungdomligt utseende kan du använda ljusa färger och former i dina accentbitar. För ett klassiskt, exklusivt utseende kan du matcha med mörka färger, glas och rostfria accenterade bitar som glasburkar med lock i rostfritt stål.

Skåpslådor

Oavsett vilken klass du väljer, se till att du väljer ett välkonstruerat badrumsskåp med lådor som är minst 2 cm tjocka, särskilt på botten. Undvik häftad konstruktion. Kontrollera att lådorna sitter tätt i lådan, öppnar tyst och glider smidigt. De ska inte hänga när de är helt förlängda. Träsidor och svanssvanssnickeri markerar kvalitetsbyggnadsmetoder men substrat, såsom plywood, spånskiva och fiber med medium densitet (MDF) med doweled snickeri är ett lämpligt och prisvärt alternativ.

Extra funktioner

Rakuttag

Den genomsnittliga mannen spenderar drygt en timme i veckan på rakning – en uppgift som underlättas när allt som behövs hålls tillsammans på ett ställe. Upplysta badrumsspegelskåp kräver ledningar i elnätet, så har ofta ett inbyggt rakapparatsuttag för ytterligare funktionalitet. De flesta företag har båda ett bra urval av moderna eleganta upplysta badrumsspegelskåp med rakuttag.

Dimskydd

Vissa badrumsspegelskåp har en integrerad värmekomponent som rensar kondens från spegelns yta när det behövs – ännu en hjälpsam funktion för att underlätta upptagna morgnar.

Platsbesparande badrumsskåp

Det finns en rad alternativ som passar alla badrum om utrymmet är trångt, till exempel enkla badrumsskåp med minskat djup samt bredd, hörnskåp, de med skjutdörrar och infällda enheter, infällda i väggen. Ett infällt eller halvt infällt badrumsskåp kan ge tillräckligt internt förvaringsutrymme och underbar belysning och ändå ge en strömlinjeformad, modern och rymlig känsla till badrummet.

Tips för att skydda badrumsskåp

För att hålla din underdel eller badrumsskåp lika bra som den dag du köpte det, se till att följa mina bästa tips om hur du skyddar och sköter om dina badrumsmöbler.

 • Hårda rengöringskemikalier kan leda till fläckar och repor som inte kan tas bort, så undvik att använda slipande produkter för att rengöra dina badrumsmöbler.
 • Rengör dina badrumsmöbler med varmt tvålvatten och torka med en mjuk trasa.
 • Om dina badrumsmöbler stänker i vatten, torka genast för att förhindra vattenskador.
 • Det är inte bara utsidan av möblerna som behöver rengöras, interiören bör också rengöras regelbundet. Ta bort allt från enheten och torka av alla inre ytor med en fuktig trasa och torka sedan ordentligt.

Lista över de bästa badrumsskåpen 2022

 • Bäst i test: Gustavberg Graphic
 • Populärast: Gustavberg Nordic
 • Premiumval: Ifö Option High
 • Billigast: Svedbergs NY-50

Hur man sätter upp ett badrumsskåp

Om du är bekväm med mellanliggande DIY-uppgifter kan du spara tid och pengar genom att montera ditt eget vägghängda badrumsskåp eller enhet. I den här experthandboken visar jag dig hur, med steg-för-steg-instruktioner. Att montera ett snyggt spegelskåp är ett utmärkt sätt att lägga till förvaring i ditt badrum, särskilt om du saknar golvyta. Eftersom det inte handlar om VVS eller elarbete är det något du kan göra själv. Om du verkligen inte känner dig bekväm med DIY-jobb som detta är det alltid bäst att konsultera en professionell. Badrumsskåp finns i ett stort urval av former, storlekar och mönster, från små spegelskåp till höga förvaringsenheter. Samma principer gäller dock när du försöker installera.

Innan du gör något

Se till att du packar upp och inspekterar ditt väggskåp så snart det levereras. I sällsynta fall att din produkt kommer skadad eller med delar saknas är det bättre att upptäcka detta nu än i ett senare skede. Stäng alltid av vattnet i elnätet innan du gör något DIY i badrummet och kontrollera att väggen du vill hänga upp ditt badrumsskåp är lämplig för installation. Om du är osäker, kontakta en certifierad professionell.

Verktyg du behöver:

 • Elektrisk borr
 • Hammare
 • Penna
 • Säkerhetsutrustning
 • Vattenpass
 • Standard skruvmejslar
 • Måttband

Så här monterar du ett vägghängt badrumsskåp eller enhet

 • För att starta, packa upp din enhet och ge den en gång, kontrollera om det finns skador eller saknade delar.
 • Du kan ta bort alla dörrar vid denna tidpunkt för att underlätta hanteringen av enheten.
 • Mät avståndet från enhetens överdel till fästet. Använd befintliga möbler som en guide när du placerar din enhet.
 • Markera platsen för fästet på väggen.
 • Kontrollera området för rör och ledningar med en detektor.
 • Borra hålen för dina skruvar. Kom ihåg att använda nödvändig säkerhetsutrustning och att också använda rätt borr och borr för ytan. Om din enhet levereras med extra fästskruvar, kom ihåg att borra hål för dessa också.
 • Knacka in en väggpropp och fäst sedan fästet på plats och kontrollera att det är plant med vattenpass.
 • Montera enheten på väggen och skruva på plats med fästskruvarna.
 • Byt ut dörrar och gångjärn.
 • Färdigt!

Stilguide för badrumsskåp

Badrumsinredning kan göra det till omslaget för endast ett fåtal utvalda tidskrifter, men det är fortfarande värt att noga överväga. Syftet med detta rum går långt bortom VVS: ett perfekt utsett och elegant badområde är en fristad som ägnas åt vila, förfriskningar och restaurering. Utility och skönhet har en mycket nära relation i alla tvättrum, särskilt när det gäller att välja en förvaringsenhet.

Med så många alternativ på marknaden kan det vara en tidskrävande process att välja den perfekta. För att göra det enklare har jag sammanställt den här guiden för att köpa en underdel. När du bestämmer vilken typ av enhet som bäst passar ditt utrymme, stil och familj finns det några frågor du kan ställa dig själv för att begränsa dina alternativ.

Om du har lite utrymme i ditt badrum kan det vara klokt att lägga till lite extra förvaring med en stor eller dubbel handfat. Ett snyggt och snyggt badrum är ett välkommet tillflyktsort, men mängden groomingtillbehör och tillbehör som används av det genomsnittliga hushållet kan snabbt störa alla tillgängliga ytor. Att ha tillräckligt med förvaring i ditt pulverrum är det bästa sättet att hålla det snyggt hela tiden, men inte alla har lyxen med inbyggda garderober och badrumsskåp. Med en stor förvaringsenhet under handfatet kan du hålla alla dina baddrycker, lotioner och rengöringsmedel dolda utom synhåll: det är bekvämt, praktiskt och attraktivt.

När du handlar efter din ideala badrumsskåp, håll dina lagringsbehov framför dig: hur många kommer att använda badrummet regelbundet? Behöver du hyllor, lådor eller några av var och en? Det finns många typer av badrumsskåp på marknaden idag, så du kan behöva lite hjälp med att begränsa dina val. Här är några frågor att tänka på i din strävan efter de perfekta förvaringsmöblerna:

Väggmonterade badrumsskåp

Ett vägghängt handfat kan hjälpa till att göra ett stort badrum ännu mer rymligt. Flytande handfat med badrumsskåp undertill verkar flyta över golvet och dess snygga design döljer en enorm mängd praktisk förvaring, från skönhetsprodukter till badleksaker och bortom. I de flesta badrum runt om i landet finns det inget annat än rör, böjningar och stoppventiler i utrymmet under diskbänken. Dessa rör är nästan uteslutande omgivna av en stor och påträngande piedestal som, även om den kan dölja den fula VVS, inte gör något för att öka det tillgängliga utrymmet och estetiken i rummet.

Underdelar använder det annars bortkastade utrymmet som finns under handfat. Dessa enheter har också en annan viktig fördel jämfört med alternativet med en fast piedestal för att dölja rören. I en nödsituation måste du ta bort sockeln för att komma till rören. Medan majoriteten av badrumsskåp enheter levereras komplett med en avtagbar panel bakom badrumsskåpet, vilket möjliggör åtkomst till VVS utan att äventyra enhetens integritet.

Detta är en viktig punkt att notera, eftersom försäkringsanspråk för skador orsakade av spruckna rör är i storlek miljoner kronor per år. Ett stort antal av dessa påståenden kan förhindras genom snabb åtkomst till rören bakom badrumsskåpet, så att investera i en rätt enhet kan mycket väl spara mycket tid och pengar till slut.

Modern design

Ditt badrumsfack är ett mittpunkt, och det är fixturen som har mest att säga om din inredning. Om du sätter ihop ett minimalistiskt badrum är enkla linjer och orörda högglansiga ytor ett vackert sätt att signalera en modern estetik. Moderna badrumsskåp är lika användbara som de är vackra, med ett brett utbud av praktiska förvaringsalternativ. Lådor är underbara för att organisera små bitar som nagellack och smink, och de stora badrumsskåpen erbjuder utrymme för skrymmande föremål.

Traditionell design

I ett periodhus vill du att alla dina inventarier ska ge en känsla av tradition och historia. Det är möjligt att förse ditt badrum med verkliga antikviteter, men de är svåra och dyra att köpa och montera om. Traditionella badrumsskåp är ett underbart alternativ. Klassiska badrumsskåp kombinerar klassiska linjer och färgat trä i vintagestil för en ny känsla för ett vackert gammaldags tema.

Utrymme

Denna extremt praktiska fråga borde vara det första du tänker på. Det är lätt att bli kär i möbler vid första anblicken, men storleken på ditt utrymme kommer att diktera många av dina val. En utsmyckad dubbel enhet som skulle vara kronjuvelen i ett stort överdådigt område kan vara förtryckande i ett mindre badrum. Om du handlar efter ett mer kompakt område behöver du fortfarande inte kompromissa med stilen.

Placering

När du väl har bestämt dina mått måste du tänka på exakt var lagringsenheten ska placeras. Att hitta rätt plats beror på många saker. Behöver du hantera befintlig VVS? Kommer öppningen att störa trafikflödet och användningen i området? Kan badrumsdörren svänga fritt utan att slå på badrumsskåpet? Du vill ha möjlighet att enkelt komma åt alla områden för rengöring. Placeringen du väljer kommer att avgöra många faktorer, till exempel möbelns form och storlek och stil på lådorna och dörrarna. Placering avgör också vilken typ av installation du behöver.

Fristående badrumsskåp är de mest populära, men kanske inte passar alla utrymmen. Hörnbadrumsfack kan vara mycket praktiskt när du vill maximera det användbara området, medan väggmonterad underdel kan hjälpa dig att få ut det mesta av ditt golvyta. Utrymmet bör utnyttjas för att uppnå bästa visuella arrangemang. Ett systematiskt utseende maximerar utrymmet vilket innebär att du inte behöver oroa dig även om du har ett litet badrum. Tänk dock på kraven från dina familjemedlemmar för att undvika trånga rum. Skriv ner en lista över alla saker du önskar innan du bestämmer dig för en viss.

Notera: Tidningar är fulla av ovärderlig information som du kan använda för att dekorera ditt badrum. Du kan fortfarande skapa ett personligt utseende genom att låna idéer eller till och med smälta två eller flera tillsammans. Det finns många eleganta moderna idéer som fokuserar på organiska material och raka linjer. Dessa är mångsidiga mönster som kan vara relevanta i flera år. Att kombinera natur med en teknisk touch är ett genidrag. Till exempel kan du använda lönn- eller teakfinish för lagringsenheter och sedan blanda utseendet med granitplattor. Marmorplattor passar perfekt i bilden.

Material

Det finns så många val i dagens moderna bad & badrumsskåp, men det som har mest inflytande på inredningen är materialet från vilket enheten är gjord. Naturligtvis måste det först stå emot en fuktig miljö och tung användning. Men ett element av stil är lika viktigt. Rika träslag, färgglada plattor och glänsande stål har varje personlighet.

Passande handfat

Diskbänken, eller handfatet, ser mest nytta av någon del av badrumsskåpet, och den ska vara lika snygg som den är funktionell. Från traditionell keramik till den rustika skönheten i sten, återigen är du bortskämd för valet, och det är innan du ens börjar överväga formen eller monteringstypen på diskbänken. Din största oro här är personlig preferens och enkel rengöring och skötsel. När det gäller montering av handfat har du tre grundläggande val. Insatsbassänger installeras under disken, vilket innebär att det inte finns några exponerade kanter.

Handfatet är i jämnhöjd med bänken och ger ett rent utseende och lätt att rengöra. Ditt nästa val är halvfällbara handfat. Dessa kallas också drop-in eller top-mount. Här sitter diskbänken i en öppning i bänken och dess kanter vilar ovanför den. Slutligen har du diskbänken. Vanligtvis skålformade, dessa vilar på motytan. Denna version är utformad för att installeras över disken för ett renare utseende. Du måste också bestämma hur många handfat du vill att dina förvaringsmöbler ska ha. Har du tillräckligt med utrymme för dubbla handfat eller räcker det med ett handfat för dina behov?

Lagringsutrymme

En av de viktigaste uppgifterna som alla möbler måste utföra är att gömma bort alla drycker och produkter du inte vill se. Ditt tvättrum har sin andel av hårtorkar, manikyrsatser, rengöringsspray och schampoflaskor, och det är viktigt att hålla utrymmet snyggt och vackert. Om du har turen att ha en stor tvättrumsskåp, kan det hända att den mängd förvaring som din badrumsskåp erbjuder inte är särskilt viktig. För många mindre badrum är dock badrumsskåp den huvudsakliga förvaringsenheten. Lådor, hyllor och dörrar blir alla extremt viktiga.

Två hyllor inuti erbjuder gott om plats för stapling av svampar, bubbelbad, nagellack och mer, och den mjuka stängningsmekanismen på de dubbla dörrarna förhindrar obehagliga smällar. För maximal förvaring i ett litet badrum kan en enhet som denna göra hela skillnaden. Jag hoppas att denna köpguide hjälper dig att hitta en bit som kommer att tjäna dig och din familj bra i många år.

Mest populära typer av badrumsskåp

Läs vidare för en omfattande grundfärg om olika badrumsskåpstyper, deras ytbehandlingar och färger, och ytterligare information om stänkskydd. Badrummet är ofta det första rummet som husägare kommer att ta upp när de överväger att ombygga eller uppgradera sina hem. Tillsammans med köket har badrummet den uppskattade positionen att vara bland de viktigaste rummen i ett hus. Medan köksområdet uppmuntrar till gemensam samling, rekreation och produktivitet, är badrummet det lokala som odlar avkoppling, lugn och den typ av lugn som bara kommer från att vara ensam med dina tankar, långt ifrån liv och rörelse.

Smarta husägare är väl medvetna om det viktiga värdet av att uppgradera sina badrum. De är mycket medvetna om att badrummen har en viss kraft och gungar med hemköpare. Badrummen har stor betydelse eftersom de kan tjäna till att skapa spänning hos potentiella köpare eller förstöra intresset helt och hållet. Men husägare uppgraderar inte alltid sina badrum i avsikt att sälja eller öka återförsäljarvärdet för sina hem. Faktum är att många husägare uppgraderar sina badrum av mycket mer personliga skäl. Bland dessa skäl hänvisar husägare till att hälsa och avkoppling är det främsta problemet.

I dagens moderna tid blir människor alltmer fasta med ansvar och sysslor på jobbet och hemma också. När livet blir alltmer hektiskt kan stress och ångest komma att tynga människor på betydande sätt. Husägare svarar på denna fråga genom att bygga om sina hem och börja med badrummet i avsikt att skapa spa-liknande fristäder som de kan fly till och varva ner.

Badrumsrenoveringsplaner tar nästan alltid upp de omedelbara farorna med att skapa gott om utrymme och välja det perfekta badkaret, handfat och dusch. Bänkskivor, kakelplattor och hårdvara behandlas också lätt. Det är dock badrumsskåpen som ofta ignoreras och försummas. Tyvärr lämnas badrumsskåp ofta i befintligt skick, med tonvikt på armaturer, hårdvara och kakel. Verkligheten är att badrumsskåp är bland de viktigaste funktionerna i alla väldesignade badrum. Vackert utformade badrumsskåp kan hjälpa till att skapa ett utrymme som är estetiskt tilltalande men också mycket funktionellt. Skönheten och funktionaliteten hos kvalitetsskåp kan faktiskt ha en transformerande effekt på hela badrummet.

Medan badrumsskåpets utsida visar ögonvänliga detaljer som polerat trä och handgjorda knoppar, är funktionaliteten i badrumsskåpets inre lika, om inte viktigare. badrumsskåp rymmer toalettartiklar, verktyg, lotioner och drycker som människor använder varje dag för att städa, sköta och försköna sig själva. Utan badrumsskåp får husägare förvara föremål på bänkskivor, vilket resulterar i ful och otrevlig röran och visuellt kaos. Inom ramen för badrumsskåp kan badrumsboende säkert och säkert förvara sina tillhörigheter ur vägen och helt utom synhåll.

Utan tvekan är badrumsskåp en väsentlig del av alla stora badrum och är en investering som är värdefull och nödvändig när det gäller att lägga till både estetiskt och funktionellt värde. Läs vidare nedan för en omfattande grundfärg om olika typer och stilar av badrumsskåp, deras ytbehandlingar och färger, och ytterligare information om bakplattor, vilket är ett underbart sätt att ge ditt badrum en unik glans, men ofta försummas av husägare som badrumsskåp.

Vanliga skåpstilar

Platt stil badrumsskåp

Badrumsskåp i platt stil är ett snyggt enkelt designalternativ för problemfri elegant styling. Minimal hårdvara och detaljer används på platt stil, vilket gör det till ett utmärkt val för moderna, samtida och industriellt utformade badrum. Vanligtvis konstruerade av trä eller budgetvänligt laminat och erbjuds i ett brett utbud av färger och glans, är platta badrumsskåp det bästa valet för många husägare som vill ha ett enkelt och prisvärt sätt att uppgradera badrumsskåp.

Vittrade badrumsskåp

Vittrad stil badrumsskåp erbjuder en avsiktligt vittrad vintage look som är elegant och unik unik. De här skåpens robusta utseende accentueras perfekt av snygga accenter som tillbehör i borstat metall, klar kristallbelysning och stora glänsande speglar. Det väderbitna utseendet uppnås med speciella oroande tekniker och ger precis rätt mängd patina för att göra dessa badrumsskåp perfekta för badrumsstilar inklusive, men inte begränsat till, stuga, shabby chic, bondgård och eklektisk.

Badrumsskåp för pärlstavsstil

Beadboard stil badrumsskåp är en studie i noggrant praktiserad stuga-stil chic. Traditionellt används som en dekorativ väggbehandling, har pärlplåtpaneler använts i årtionden som ett sätt att lägga omgående intriger till kala väggar. Beadboard badrumsskåp erbjuder samma intriger; invecklade detaljer och färgade accenter gör dessa badrumsskåp till en syn att se. Perfekt passande i alla stugstil, shabby chic, bondgårdar eller eklektiska badrum, är beadboard badrumsskåp ett bra sätt att kombinera skönhet och funktion.

Luvered Style Badrumsskåp

Badrumsskåp i jalousisk stil är omedelbart igenkännliga med sin lamellkonstruktion. Lamellerna som används i Louvered-stilen överlappar inte varandra. snarare placeras varje lamell nära nästa, vilket ger tillräckligt med utrymme för att erbjuda ventilation. För husägare som behöver ventilerade badrumsskåp är en Louvered-stil ett fantastiskt alternativ som är det perfekta äktenskapet med tidlös form och tydligt oöverträffad funktionalitet.

Shaker stil

Shaker-stil badrumsskåp skiljer sig från att vara den mest populära stilen för badrumsskåp som används i kök idag. Den utilitaristiska stilen och de rena linjerna i denna stil av badrumsskåp gör dem också perfekt för badrumsinställningar. Shaker-styling är mycket mångsidig på grund av sin enkla men eleganta estetik och skulle vara ett fantastiskt tillskott till badrumstyper som traditionella, samtida, eklektiska, övergångsmedel och mer.

Inbyggda stilskåp

Inbyggda badrumsskåp skiljer sig från andra skåpstilar på grund av den höga precisionskunskap som krävs i deras konstruktion. Lådorna och lådhuvudena som visas i infällda badrumsskåp mäts och skärs med laserskarp precision för att skapa en perfekt passform i ramöppningen. Denna skåpstil är en av de dyraste på marknaden, men för dem som har råd med det, garanterar det hantverksmässiga hantverket en hållbar produkt som kommer att vara i evighet.

Badrumsskåp i termofilstil

Ironiskt nog innehåller Thermofolie inte metall eller folie. Snarare är Thermofolie en process som involverar tunna skikt av vinyl eller annan typ av plastbeläggning som vakuumpressas ovanpå fiberplattor med medium densitet och bakas under hög temperatur för att skapa en ogenomtränglig tätning. Thermofolie-badrumsskåp är budgetvänliga, lätta att rengöra och finns i ett brett spektrum av färger och simulerade träslag. Som sådan förblir denna skåpstil extremt populär.

Badrumsskåp med anpassad stil

Skräddarsydda badrumsskåp erbjuder husägare möjligheten att vara delaktiga i designprocessen och få sina badrumsskåp byggda enligt deras exakta specifikationer och specifika utrymme och storlek. Många människor borde anpassa badrumsskåp när de har olika badrumsskåp med olika vinklar, eller om de önskar ett specifikt trä, en finish eller en typ av detaljer. Många väljer också skräddarsydda badrumsskåp när de vill ha en personlig design som har sina egna individuella detaljer och återspeglar deras personligheter.

Moderna kontra traditionella badrumsskåp

Traditionellt och modernt är de två mest populära badrumsmöbler. Traditionellt är perfekt för att skapa ett klassiskt och elegant utseende, medan modernt lägger till ett elegant, minimalistiskt badrum. Båda fungerar bra i badrummet och kan göra ett uttalande, men det är en bra idé att välja en stil och bära denna genom hela rummet.

Att skapa ett modernt badrum kan vara att föredra framför ett traditionellt system. Moderna armaturer är perfekta för att skapa ett lyxigt spa-liknande utseende, och om det är den stil du vill ha finns det många möbelalternativ tillgängliga. Moderna badrumsmöbler kan ha böjda eller vinklade linjer, och lådorna är vanligtvis utan handtag för ett sömlöst utseende. När du handlar efter möbler online kommer du att upptäcka att de flesta moderna möbler har matt eller blank yta.

Traditionella möbler kommer att lägga till vintage stil till ett badrum. Den har vanligtvis dekorativa detaljer som paneldörrar, detaljerade handtag och träeffektfinish. Så som du kan se finns det många badrumsmöbler att välja mellan, vilket innebär att du inte har några problem att skapa en look du kommer att älska.

Väggmonterade kontra fristående badrumsskåp

Förutom stilar kan du välja mellan väggmonterade och fristående badrumsmöbler. Väggmonterade möbler är idealiska för att öka känslan av utrymme i små badrum. Det skapar ett modernt utseende och gör golvet enklare att rengöra. Vägghängda möbler är inte lika enkla att installera jämfört med fristående enheter, men det är värt den extra ansträngningen att få det utseende du vill ha. För en touch av klass och ett enklare installationsalternativ är fristående möbler det bästa alternativet. Denna typ av möbler fungerar bra i stora badrum men kan få ett litet utrymme att kännas trångt.

Mönstrade skåpstilar

Mönstrade badrumsskåp i glas

Mönstrade glasskåp är detaljerade på ett vackert läckert sätt och skulle vara ett perfekt tillskott till stugstil, shabby chic, bondgård och badrumsdesign med eklektisk stil. Den mångsidiga estetiken i mönstrade glasskåp passar också väl till traditionella och övergångsdesignkoncept.

Kaklade badrumsskåp i mosaik

Mosaiska badrumsskåp är en underbart färgstark syn att se. Fylld med livfulla färger och intressanta former, skulle den här utsmyckade stilen gå mycket bra i ett badrum i Medelhavsområdet eller till och med i ett badrum utformat på ett eklektiskt sätt.

Speglade & etsade badrumsskåp

Speglade badrumsskåp är fantastiska designelement för alla badrumsinredningar. De genomskinliga speglarna i glas ger den ultimata mångsidigheten så att dessa badrumsskåp passar perfekt i nästan vilken stil som helst, från övergångs, modern och modern till eklektisk, industriell och till och med sjaskig stil eller stuga.

Kaklade badrumsskåp i mosaik

Gitterskåp är delvis knäppa, delvis söta feminina och alla delar unika. Gittereffekten kan uppnås via överlägg, färg eller stenciler. Det är ett prisvärt och mycket effektivt sätt att lägga till detaljerade detaljer och visuellt intresse för alla badrum. Dekorativt galler skulle fungera mycket bra i ett sjaskigt chic eller stuga badrum förutom övergångsstilar och eklektiska stilar.

Stencilerade & målade badrumsskåp

Stencilsskåp är vackra, unika och fulla av personlighet. Konsthantverkens atmosfär i dessa badrumsskåp passar bra till hantverksstil eller badrum i bondgårdstil. Rustik, jordnära, men rik på individualism, är stencilskåp ett prisvärt och enkelt sätt att snabbt ge ett visuellt lyft till det inre av badrummet.

Mest populära färger för badrumsskåp

Skåpdörrar finns i alla färger, glans, yta och mönster som kan tänkas. Klassiska neutrala färger som beige, vita, svarta och bruna är lätt tillgängliga i en mängd olika nyanser och nyanser. Djärvare val som orange, lila och gula är också tillgängliga för heminredare som önskar starkare och mer individualiserade färger för sina dekorationsbehov. En undersökning av 273 770 badrum ger värdefull konsumentinformation om färska val av badrumsskåp som gjorts av heminredare. Populärast är vit, grå, mörkt trä och vanligt trä.

Mest populära Stänkskydd-material i badrum (ändra stänkskydd, bakplattor, stänkskydd

Stänkskydd betraktades en gång som designelement som var rent funktionella och användbara. Under de senaste åren har dock stänkskydd betraktats som en integrerad del av dekorations- och renoveringsscheman. Tidigare användes stänkskydd för att skydda mot fläckar och stänk. Nu används stänkskydd för att förvandla hela rum, förutom att de är en möjlighet att uttrycka kreativ individualitet och personlig stil.

Många heminredare anser att stänkskydd är en form av designelement som används för att försköna och förvandla rum på kraftigt slående sätt. Ett brett utbud av material som kakel, trä och marmor används i en mängd levande och neutrala färger för att lägga till visuell kontrast till neutrala utrymmen. Badrummen drabbas särskilt av den färgstarka kontrasten och texturintresset från expansiva stänkskydd. Läs vidare nedan för att se några av de mest populära materialen som används av heminredare i badrumsstänkskydd idag.

Kaklade bakplattor

Långt borta har kakel varit den fleråriga favoriten i stänkskydd materialval för heminredare överallt. Den perfekta korsningen av form och funktion, kaklade stänkskydd erbjuder optimal stil och mångsidighet tillsammans med praktisk. Finns i glänsande solida färger samt tryckta mönster gjorda för att efterlikna utseendet på trä och sten, kakel är också rep, värme och vattentålig och lätt att rengöra. Reparationer är relativt enkla, som en repa, chip eller spricka kräver helt enkelt en ersättningsplatta. Kakels mångsidighet lämpar sig väl för dekorationsscheman på alla sätt. Perfekt hemma i alla badrumsstilskoncept, finns kakel i moderna, industriella, lantliga, rustika, övergångsliga, traditionella och eklektiskt utformade miljöer.

 • Fördelar: Lätt att rengöra; ett brett utbud av mönster, färger, texturer och tryck; perfekt äktenskap mellan form och funktion; lätt att reparera
 • Nackdelar: Plattorna måste bytas ut när de är skadade och kräver extra matchande brickor till hands

Stenplattans bakplattor

Stenplattans bakplattor erbjuder enorm naturlig skönhet i badrummen. Stenplatta ger ett unikt, rustikt och organiskt utseende, en aura av skräddarsydd lyx som är mycket unik och svår att hitta i andra stänkskyddmaterial. De rena och obrutna linjerna av stenplattor gör detta material till ett föredraget val bland heminredare som vill framhäva deras moderna, minimalistiska eller övergångsbadrum. Samtidigt gör den rustika, organiska känslan av sten det till ett perfekt komplement till en mängd andra badrumsstilar som eklektisk eller Medelhavet.

 • Fördelar: Breda vidder av obrutna linjer är perfekta för moderna badrum och heminredare som letar efter ett mycket unikt alternativ; ojämförligt hållbar och kommer att vara evigt kräver lite underhåll; lätt att städa.
 • Nackdelar: Kräver professionell installation; kostsam; tung;

Stänkskydd av glas

Ett alltmer populärt val, glas är ett allmänt använt material i badrumsstänkskydd. Otroligt vackert, glas är ett glänsande accentmaterial som är perfekt i alla rum i ett hem, särskilt badrum. Mycket mångsidig, den kan användas för att dekorera för ett modernt utseende, ge en ren, avkopplande känsla perfekt i strandteman eller lägga till ett polerat utseende för att knyta ihop eklektiska badrum. Härdat glas är det bästa valet bland heminredare, eftersom det är hårdare än vanligt glas och mindre troligt att repa eller flisas.

 • Fördelar: Kan enkelt ändras; digitala tryck och skärmtryckta alternativ är vanliga anpassade val; lätt att städa; mycket mångsidig; ett brett utbud av mönster, färger, texturer och utskrifter
 • Nackdelar: Dyrt; kräver professionell installation för precisionspassning; svårt att reparera

Speglade stänkskydd

Den glittrande kristallina skönheten hos speglade stänkskydd är enorm och ojämförlig. Bred utvidgning av obrutna linjer ger speglade stänkskydd en look av skräddarsydd lyx. Den övergripande estetiken är mångsidig; detta material kan lätt användas i moderna badrum och stugor.

Speglat material kan tolkas efter en heminredares mycket specifika och individuella smak. Med en övad hand kan detta material dekoreras med sött romantiska accenter eller minimalistisk klädsel som matchar den rena och obrutna tonen. Utan något annat stänkskydd-material kan du hitta denna lyxiga look. Mycket reflekterande, ytan studsar ljuset och får rum att känna sig större än vad de verkligen är.

 • Fördelar: Stark och hållbar; lätt att städa; få rum att kännas större; finns i stora längder för att skapa ett sömlöst utseende
 • Nackdelar: Kan inte användas i situationer med hög värme; dyr; kräver professionell installation för precisionspassning; svårt att reparera; kräver regelbunden polering för att avlägsna fläckar

Stänkskydd i marmor

Den naturliga skönheten i marmor är svår att slå. Marmor är lyxigt och präglar elegans, tidlös design och smak. Högre badrum använder ofta marmor som designmaterial, och de senaste åren har marmorbackplattor vuxit i popularitet. Inte för dessa heminredare för praktiska och användbara egenskaper, marmor är ett material som lätt repas med en mycket porös yta som kräver regelbunden tätning för skydd. Perfekt för dem som letar efter ett mycket unikt designalternativ för sina bakplattor, marmor har naturliga färgvariationer, åder och strimmor hela tiden.

 • Fördelar: Lyx; mycket unik med naturliga variationer; mångsidig estetik som passar för ett brett utbud av badrumsstilar och miljöer
 • Nackdelar: Kräver konsekvent och periodisk tätning och återförslutning; kräver professionell installation; kostsam; benägen att repa

Tegelstänkskydd

Tegel stänkskydd har vuxit i popularitet under de senaste åren. Med sina olika nyanser av rost fungerar tegelstenar fantastiskt när de ställs ihop med skarpa vita färgkontraster. Tegelstenar erbjuder också mycket mångsidighet och fungerar utmärkt i en mängd designteman. En stänkskydd gjord av tegelmaterial skulle passa perfekt i industriella, moderna och samtida badrum och kan till och med bearbetas och smidigt smälta in i shabby chic, stuga och övergångsstil.

 • Fördelar: Mångsidighet betyder att den kan kläs upp eller ner och användas för en gammal världskänsla eller för att accentuera samtida miljöer; lätt att installera; prisvärd.
 • Nackdelar: Svår att skära; kräver en speciellt utsedd såg för kapning; kan visa sig vara svårt att matcha på grund av de många nyanser som finns i tegelstenar; svårt att rengöra; Absorberande och mycket porös

Fönsterstänkskydd

Fönsterstänkskydd är ett relativt nytt designkoncept som har blivit lätt omfamnat av heminredare. Den växande populariteten för fönsterstänkskydd kan tillskrivas dess många fördelar när det gäller att skapa luftiga och öppna inställningar. Fönsterstänkskydd ger möjlighet till frisk luft och välbehövlig ventilation i badrummen. Stänkskydd konstruerade av fönster ger också gott om naturligt ljus, vilket gör att rum känns större och mer expansiva. De stora mängderna ljus ger mindre badrum en öppen och luftig känsla.

 • Fördelar: Ger maximala ljusnivåer och erbjuder en luftig och öppen aura till ett badrum; förstorar små utrymmen; ger utsikt över utsidan
 • Nackdelar: Svårt att hålla rent eftersom glasfönster utsätts för elementen från utsidan; hög synlighet från utsidan av huset; begränsade design- och färgalternativ

Trästänkskydd

Träbackplattor är det perfekta tillskottet till badrummen med hantverkare, bondgård eller rustik stil. En stänkskydd designad med träelement erbjuder en rustik estetik som är praktisk och funktionell men också unikt elegant i en jordnära och krångelfri typ av sätt. Även om det inte är lika populärt som stänkskyddmaterial som kakel, sten eller glas, är ett trästänkskydd definitivt värt att överväga. Det kan erbjuda en unik atmosfär till ett badrum med ett högt visuellt intresse genom texturkontrast. Överväg att använda stora mängder färskt, rent och skarpt vitt för att kompensera de jordnära och rustika tonerna i en trästänkskydd, för ett polerat och sammanbundet utseende som är perfekt för övergångsinställningar.

 • Fördelar: Mångsidigt utseende gör det lämpligt i nästan alla badrumsstilar och inställningar; kan vara klädd med polermedel och accenter eller klädd och hållas rå och oavslutad för ett mer rustikt utseende; prisvärd; lätt att rengöra och underhålla
 • Nackdelar: Trästänkskydd ser bäst ut i stora och expansiva mönster med stora mängder material inblandade och kan visa sig vara kostsamma; rå och oavslutat trä kan vara svårt att hålla rent och utan fläckar; svårt att byta ut när den är kraftigt skadad

Skifferstänkskydd

Den främsta försäljningsargumentet för skiffer är dess oöverträffade skönhetsnivå som inte finns i något annat stänkskydd-material. Med ett överflöd av naturliga och rustika färger med massor av variation i hela, är skiffer ett unikt material som perfekt accentuerar ett brett utbud av badrumsstilar. Med sina blandningar av rost, oliv, taupe och gråaktiga nyanser erbjuder skiffer en palett som fungerar perfekt för att sammanfoga elementen i badrumsmiljöerna. Att använda rostfärgade accenter som skålformad diskbänk som visas ovan kan fungera för att få fram den naturliga skönheten i färgerna i plattorna. Vattentät, fläckbeständig och lätt att rengöra, skiffer är det perfekta äktenskapet mellan form och funktion samtidigt som det ger stora mängder naturskönhet utan motstycke.

 • Fördelar: Naturlig skönhet med en blandning av jordfärger som är lätta att matcha i hela badrummet; vattentät; fläckbeständig; lätt att städa
 • Nackdelar: Skiffer gör att den är benägen att flisas; kan bryta med stark kraft; kräver regelbunden tätning för skydd; tung; kräver specialverktyg och professionell installation

Cementstänkskydd

Definitivt sällsynta alternativ som utövas av heminredare, cementstänkskydd är en studie i äventyrlig dekoration och kan ge enorma arkitektoniska utbetalningar. Vackert sömlös med obrutna linjer och stora ytor av slät och sval grå färg, en cementstänkskydd är verkligen original. Cement är mycket prisvärd och anpassningsbar genom nyanser, stenciler och färger. Fläckar används ofta för att efterlikna utseendet på granit eller natursten. Oförfalskat cement ger en sval färgsträng som är lämplig för ett brett spektrum av inställningar inklusive, men inte begränsat till, industriella, moderna, samtida och övergångsstilar.

 • Fördelar: Extremt hårt material; tuff och hållbar; står upp för slitage; mycket anpassningsbar; prisvärd; unik
 • Nackdelar: Känslig för fläckar; kräver regelbunden och konsekvent tätning för skydd; höga underhållsnivåer

Badrumsskåp varumärken

James Martin Furniture

James Martin Furniture är en ledande tillverkare av traditionell och modern heminredning av hög kvalitet. Detta världsomspännande företag har över 20 000 möbler och är inte främmande för badens badrumsskåp. James Martin Furniture är känd för sina unika och utsmyckade designer badrumsskåp som är utsökta och lockande. De har varit pionjärer inom genren Möbelstil Vanities och har varit en meningsfull kraft i utvecklingen av badrumsdesign. James Martin badrumsskåp är byggda med massivt trämaterial och erbjuder mycket detaljerade mönster som en del av deras Designer Collection.

JWH Living

JWH Living specialiserar sig på moderna badrumsfångar, vilket framgår av deras signatur Grand Crater och Soft Focus badrumsskåp. JWH Living är mycket hållbara, tillverkade med en mögel- och mögelresistent tätningsmedel som förhindrar vridning orsakad av överdriven fukt. Nyligen avslöjade de en Undermount Collection som avviker från fartygssänktrenderna i slutet av 2000-talet. JWH Living bärs bara in av ett fåtal exklusiva återförsäljare. Deras badrumsskåp är några av de finaste när det gäller stil och tidlös konstruktion. Några av deras mest populära modeller inkluderar Scorpio Reversible Vanity, Rigel och Grand Rana. JWH-badrumsskåp är byggda av massivt hårt träslag och säljs till några av de bästa priserna jämfört med andra tillverkare.

Bosconi

Bosconi är ett äldre företag som har funnits i över ett halvt sekel. De har genomgående visat sig vara en av de bästa badtillverkarna i branschen. Det finns många anledningar att handla med tillförsikt när du köper en Bosconi badrumsskåp. Bosconi använder den senaste tekniken i sitt massiva lager på västkusten. På grund av detta ger de några av de bästa tjänsterna med leveranser i tid och exakta lagerräkningar. Om du någonsin har gjort en beställning för en badrumsskåp vet du att det här kan vara en stor huvudvärk. Bosconi är också en miljömedveten tillverkare som stolt visar sina CARB PH2-certifierade badrumsskåp som uppfyller luftkvalitetskraven som minskar föroreningar inomhus av skadliga VOC Chemicals och formaldehydutsläpp.

Stufurhome

Stufurhome är en välskött pärla. De är mer kända för sina mest populära modeller inklusive Cansano Double Vanity som har en läcker krämvit yta med en naturlig baltisk brun marmortopp. Denna modell erbjuds också i en mörkare finish. Stufurhome är känt för klassiska venetianska och eleganta mönster som sträcker sig från 56 till 182 cm i bredd. Du hittar mycket detaljerade handskurna lister, antik mässing och handmålade detaljer som gör dessa badrumsskåp till verkligt konstnärliga skapelser.

Design Element

Design Element är ett annat varumärke med moderna fångenskap. Design Element badrumsskåp lägger vikt vid funktionalitet och trendig design. Deras badrumsskåp är handgjorda av skickliga hantverkare och är mycket behagliga för ögat. Några av de bästa badrumsskåpen från Design Element inkluderar Hudson, Arlington och London Vanity.

Hardware Resources

Hardware Resources (HR) är en växande tillverkare av badrumsskåp och hårdvarutillbehör. HR har många övergångsstycken som rider den fina linjen mellan modern och traditionell design. Egenskaper inkluderar fasade dörrpaneler, pilasterben och modern borstad nickelhårdvara. Hårdvaruresurser har bevisat meritlista genom sitt engagemang med många branschorganisationer och föreningar. De har lager över hela landet så deras badrumsskåp kommer i tid.

Wyndham Collection

Wyndham Collection badrumsfängelser är mycket eftertraktade. Många känner dem eftersom de bärs av stora hårdvaruaffärer. Många känner igen Wyndham Collection-badrumsskåp från att gå genom stora lådaffärer och senare handla för de lägsta priserna från onlinehandlare, en taktik som kallas “showrooming”. Wyndham Collection badrumsskåp sträcker sig från mitten av århundradet modernt till samtida modernt. Du hittar några mycket unika mönster samt en handfull piedestalhandfat och glasfack som är perfekta för små badrum.

Silkroad Exclusive

Silkroad Exclusive är en importör och grossist av fina badrumsmöbler. Silkroad Exclusive erbjuder rika naturliga träfläckar och badrumsskåp i marmor. Det här är ett bra ställe att börja om du letar efter antika eller vintage badrumsskåp. Ibland kan mer traditionella mönster vara svåra att hitta med den växande populariteten hos moderna stilar. Av denna anledning lägger Silkroad till marknaden med några av de bästa antika badrumsskåpen.

Legion Furniture

Även om det inte är lika känt som några av de andra varumärkena på den här listan, har Legion Furniture flugit under radaren i många år. Legion Furniture tillverkar badrumsskåp som är rustika, stuga och lantliga. De erbjuder färgade och ofärgade badrumsskåp som är perfekta för dem som vill lägga till sin egen finish.

Vanliga frågor om badrumsskåp

Vilka material används oftast i badrumsskåp?

Att välja rätt material för ditt badrum är ett av de viktigaste besluten du fattar när du köper ett badrumsfack. Fuktighet och fukt är ett av de största problemen med trämöbler, så det är av yttersta vikt att välja material. Heltäckande badrumsskåp erbjuder störst hållbarhet medan gummiträ också är ett mycket genomförbart alternativ som erbjuder 90% styrka av ek. Här är några ytterligare resurser som jag föreslår att du tar dig tid att läsa. De visar dig vad som anses vara “massivt trä” och berättar skillnaden mellan MDF, plywood, massivt trä etc.

Hur bestämmer man vilken storlek som är bäst?

Även om det finns standardmått för badrummet är inte alla bostäder byggda desamma. Mät dimensionerna på din nuvarande badrumsskåp och börja därifrån. Badrumsskåp finns normalt i steg om 7 cm, så det är en bra tumregel att tänka på. Denna sida här låter dig filtrera genom bullret och handla badrumsskåp efter storlek. Om du letar efter en riktigt udda storlek kan du behöva överväga att gå den anpassade eller halvanpassade vägen. Detta kommer att kosta mer än vanliga skåp. Halvanpassade badrumsskåp finns i steg om 1/8 ″ och helt skräddarsydda badrumsskåp finns i nästan vilken storlek som din lokala skåptillverkare kan tillverka.

Kan badrumsskåp målas?

Nästan alla ytor kan målas. Det är viktigt att se till att badrumsskåpen är i god form före målningsprojekt. Ibland, särskilt i badrum, kan badrumsskåp skadas av vatten eller fukt. Om du funderar på att måla dina badrumsskåp och de inte är i bästa form kan det vara bättre att byta ut dem. Inte bara kommer den nya, målade ytan inte att hålla mycket bra, men dolda vattenskador i badrumsskåp kan skapa områden där mögel och mögel kan växa och orsaka hälsoproblem för vissa människor.

Kan badrumsskåp byggas om?

Återmontering av badrumsskåp är ett ekonomiskt sätt att ge rummet ett helt annat utseende. Under renoveringsprocessen har du möjlighet att bryta gamla skåpdörrar, lådfronter och badrumsskåp, eller så kan du installera nya dörrar och lådor över det befintliga badrumsskåpet. Ett traditionellt överlägg kommer att täcka de befintliga dörrarna, lådfronterna och de andra utsatta delarna av badrumsskåpet. Eller så kan du ha ett helt överlägg där nya dörrar och lådfronter är utformade för att helt täcka badrumsskåpet själv.

Med renovering kan du välja mellan många olika ytbehandlingar, material och färger, och ändrar hela badrumsstilen utan den kostsamma kostnaden för att byta ut badrumsskåpen. Du kan också lägga till ny hårdvara för att slutföra utseendet. Dekorativa vred, handtag och gångjärn är en perfekt finish för renoverade badrumsskåp.

Kan badrumsskåp återställas?

Badrummen är det vanligaste rummet i huset och tar mest missbruk. Träbadrumsskåp kommer att börja visa lite slitage över tiden. Och om träet fortfarande är i gott skick, kan det återhållas. Det finns några praktiska produkter som är tillgängliga för enkla touch-ups om träet blir repat eller ytan slits ut på platser. Eller så kan du skaffa om badrumsskåpen. Det kan vara en process, särskilt om du själv tar itu med det. Men det är ett ganska ekonomiskt sätt att blåsa nytt liv i dina badrumsskåp.

Hur långa är badrumsskåp?

Badrumsskåp kan variera var som helst från 75 till 90 cm lång. Standardhöjden mäter 80 cm. Vissa badrum är också utformade med andra skåpfunktioner som toalettbord eller garderober. Dessa höjder kan variera beroende på deras användning. Och badrumsskåp kan enkelt byggas för höjder som är bättre lämpade för rullstolar.

Hur djupa är badrumsskåp?

Du kan alltid ha den storlek du behöver utformad för ditt badrum. Det vanligaste standarddjupet för badrumsskåp i badrummet är 50 cm. Men om du arbetar med ett mindre badrum kan du också hitta förkonstruerade storlekar så små som 30 cm djupa. Väggskåp faller vanligtvis i samma djupintervall som badrumsskåp och kan anpassas till alla badrum.

Kan badrumsskåp gå till taket?

Badrumsskåp kan installeras för att nå taket. Den enda verkliga nackdelen skulle vara om du ville använda kronformning på badrumstaket. Men att ha badrumsskåp som går hela vägen till taket är ett utmärkt sätt att lägga till attraktivt förvaringsutrymme, speciellt om du har att göra med ett mindre badrum.

Hur länge håller badrumsskåp?

De flesta badrumsskåp är utformade för att hålla i många år, kanske till och med för hela hemmets liv. Tyvärr kan de fuktiga förhållandena i badrummen orsaka att något skåpmaterial tappar en viss strukturell integritet över tiden. Att köpa kvalitetsskåp och få dem att installeras professionellt av någon som har erfarenhet av badrumsskåp och fuktbarriärer är det bästa sättet att få ut det mesta av deras livslängd.

Kan badrumsskåp målas?

De kan målas. Och processen är ganska enkel. Se till att badrumsskåpen är ordentligt rengjorda och torra. Slip lätt ytan för att ta bort en del av den gamla täckfärgen och skapa lite grus för ny grundfärg och färg att fästa vid, och rensa bort sågspån ordentligt med en torr pensel följt av en våt svamp.

När det är helt torrt applicerar du en solid grundfärg, helst en som är avsedd för våta områden. Låt grundfärgen torka några timmar och den är klar för färg. Två eller tre skikt av högkvalitativ badrumsfärg fungerar med en lätt slipning mellan varje skikt. Och avsluta det med några applikationer av en förseglare som är utformad speciellt för badrum. Du kan antingen göra jobbet själv eller anställa en professionell.

Vilka material är badrumsskåp tillverkade av?

De vanligaste typerna av material som används för att göra badrumsskåp är lövträ, plywood och MDF, även känd som fiberplatta med medelhög densitet. MDF tillverkas genom att binda tunna lager av träfiber blandat med vax och harts. Naturliga lövträd som ek, lönn eller körsbär är det mest populära materialet som används för badrumsskåp.

De håller vanligtvis längst och är de mest hållbara i badrummen om de är korrekt installerade, förseglade med ett skyddsmedel och underhålls. MDF-badrumsskåp kan inte återvinnas på grund av vaxet och hartserna som används i tillverkningsprocessen. Och limet som används i både plywood- och MDF-badrumsskåp kan inte återvinnas. Badrumsskåp kan inte heller brännas på grund av kemikalierna i fläckar, förseglare och lim. Det enda sättet att hålla dem borta från en deponi är att hitta ett sätt att återanvända dem.

Kan du använda badrumsskåp i ett kök?

Badrum och köksskåp är utformade lite annorlunda för specifika användningsområden. Och deras storlekar är inte helt desamma. Den största skillnaden är bänkskivans djup. Köksskåp tenderar att vara 60 cm djupa medan badrumsfönster är 50 cm djupa, vilket kan vara ett problem.

Vilka färger är vanligast på badrumsskåp?

För att göra ditt badrum till en förlängning av din heminredning finns det badrumsskåp i många färger och stilar. Välj en lättare finish för ett litet badrum så att rummet känns ljusare och rymligare. Å andra sidan kan en elegant vit eller grå bas vara minimalistisk och trendig, medan en mörk träfläck ser klassisk och tidlös ut. Var noga med att kontrollera produktbeskrivningen för den medföljande topp eller fixturer. Kom ihåg att badrumsskåp, hårdvara och tillbehör kombinerar för att skapa det övergripande utseendet, oavsett om du vill skapa kontrast eller ge ett mer samordnat utseende.

Svart

Svart är tidlöst, mångsidigt, flexibelt och nästan alltid i. Med nyanser av espresso, lätt espresso och klassisk svart, är det inte svårt att hitta den perfekta nyansen för det utseende du söker.

Vit

Vit är utan tvekan den mest populära färgen. Med klassisk benägenhet, lantlig charm och en ren, skarp silhuett, skulle du ha svårt att hitta ett badrum där en vit badrumsskåp inte passar rätt.

Grå

Modern, ren och ger kraftfull kontrast i ljusare badrum, grå är ett populärt val. Välj mellan en mängd olika nyanser inklusive, gråblå, franskgrå och kellygrå för den perfekta nyansen.

Rotting / trä

För ett klassiskt och jordnära utseende finns rotting / trä i en mängd olika fläckar för att arbeta med befintliga färger och ytor i ditt hem. Välj mellan ytbehandlingar av antik körsbär, mörk körsbär och mörk valnöt för att nämna några.

Brun

Naturligtvis är brunt ett annat sätt att förfina rotting / träfinish. Vissa bruna ytor inkluderar tobak, restaurerat kakiträ, antikbrunt och lönn

Silver

Lite längre bort från vit hittar du flerfärgade alternativ och glittrande alternativ, inklusive silver för en märkbart modern twist.

Hur stort badrumsskåp ska man köpa?

Skåpets storlek kan mycket väl dikteras av ditt badrums mått och utformning, men om du har plats för en större enhet är det i allmänhet aldrig en dålig idé att ha gott om förvaring. Detta gäller särskilt om det är ett familjebadrum. Om badrumsskåpet ska vara väggmonterat, se till att badrumsskåpet inte är för brett eller för nära en intilliggande vägg eller duschskärm, vilket kan hindra öppningen av dess dörrar.

Är belysta badrumsskåp bra?

Speglar reflekterar ljus, så ett badrumsspegelskåp lyser upp rummet och ger intrycket av ett större utrymme. Men extra elektriskt ljus är vanligtvis alltid viktigt för ett badrum, så många spegelskåp har också inbyggd belysning. Det är oumbärligt för användning i närbildspeglar, t.ex. rakning, smink eller någon personlig grooming, och ljuset kan fokuseras med hjälp av spotlight-stil downlighters eller en mer diffus LED-striptyp. Dessa måste installeras av en kvalificerad elektriker, men att ha allt det otroligt bekväma ljuset exakt där det behövs mest är verkligen värt det. Vissa enheter har också användbara inre lampor och nedljus under badrumsskåpet som lyser upp diskbänken.

Vilka olika deisngstilar använder sig badrumsskåp av?

Speglade badrumsskåp kan vara antingen traditionella eller moderna, utformade för att återspegla och komplettera din valda badrumsstil. Tillägget av LED-belysningsremsor förbättrar det moderna utseendet och öppnar designalternativen, så många badrumsskåp med belysning erbjuder banbrytande former. Håll utkik efter moderna funktioner som ramlösa dörrar, böjda skåphörn, LED-ljusinsatsmönster, dimmerfunktioner och ljustonvariationer.

Både vintage- och ultramoderna badrumsskåp kan visa upp moderna färger och material så att de kan smälta sömlöst med alla övergripande system. Vit är ett tidlöst val, medan träfaner och starka färger är modiga och många märken erbjuder flera olika attraktiva ytbehandlingar. Vi ser också att klassiska toner blir mycket eftertraktade för badrumsskåp, såsom djup marinblå, bensinblå och en rad gråtoner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top