Bästa sortimentlådorna 2024 – Test av olika sortimentlådor

i samarbete med PriceRunner

Välkommen till detta test och köpguide där vi dyker ner i den fascinerande världen av sortimentlådor. Du kanske undrar, vad kan vara så fascinerande med en låda? Svaret ligger i dess unika förmåga att skapa ordning och reda utifrån kaos.

Med en väl vald sortimentlåda kan du förvandla din arbetsplats till en bastion av effektivitet, och din hobbyverkstad till en utställningslokal. Låt oss nu gå igenom varför dessa små mirakel av organisation är ett så oumbärligt tillbehör i varje verktygslåda.

Lista över de bästa sortimentlådorna 2024

 • Bäst i test: RAACO CarryLite 80
 • Premiumval: Essve Essbox
 • Billigast: Stanley Fatmax

Köpguide för sortimentlådor 2024

Varför du behöver en sortimentlåda

De flesta av oss har varit där; vi har ett projekt som behöver göras, vi behöver en viss skruv, men vi kan inte hitta den. Vi vet att vi har den någonstans, men efter att ha spenderat en evighet på att leta igenom lådor och påsar ger vi upp i frustration.

Här kommer sortimentlådan till undsättning. Detta mästerverk av förvaring är designat för att hålla dina smådelar organiserade, lättillgängliga och skyddade mot skador. Oavsett om du är en professionell hantverkare, en DIY-entusiast eller bara någon som vill ha mer ordning på sina saker, kommer en sortimentlåda att förbättra ditt liv betydligt.

Varje gång du behöver en skruv, en plugg, eller vilken liten del som helst, kommer den att finnas exakt där du förväntar dig att hitta den. Som den amerikanska grundlagsförfattaren Benjamin Franklin sa:

“För varje minut som spenderas på att organisera, vinner man en timme”.

Att välja rätt sortimentlåda för dina behov

När du väl har bestämt dig för att investera i en sortimentlåda, är nästa steg att välja den rätta för dina behov. Den perfekta sortimentlådan är en balans mellan storlek, material och design.

Du vill ha tillräckligt med utrymme för alla dina smådelar, men du vill också att lådan ska vara kompakt nog att passa in i din arbetsyta eller förvaringslåda. Materialvalet är också viktigt, eftersom det påverkar lådans hållbarhet och utseende. Plastlådor är lätta och billiga, medan metallådor är mer robusta och ger en mer professionell känsla.

Designen är kanske den mest personliga aspekten av valet. Föredrar du en låda med små fack för att organisera dina delar, eller föredrar du en mer öppen design där du kan se allt på en gång? Det finns inget rätt eller fel svar på dessa frågor. Det viktiga är att välja en sortimentlåda som passar dina personliga behov och preferenser.

Vad ska du förvara i din sortimentlåda?

När du tänker på en sortimentlåda kanske du först och främst tänker på skruvar och pluggar. Och visst, dessa är definitivt de mest vanliga sakerna att förvara i sådana lådor.

Men möjligheterna är faktiskt nästan oändliga! Smycken, konstnärsutrustning, sömnadsartiklar, elektronikkomponenter – nästan allt som är litet nog att passa i en låda kan organiseras i en sortimentlåda. Du kanske till och med vill ha flera olika lådor för olika ändamål. Tänk på detta när du väljer din sortimentlåda.

En låda med små, tätt sittande fack kanske är perfekt för pärlor eller små skruvar, medan en låda med större, mer flexibla fack kanske är bättre för större objekt eller objekt av olika storlekar. Kom ihåg att den perfekta sortimentlådan inte bara passar dina nuvarande behov, utan också kan anpassas till dina framtida behov.

Skötsel och underhåll av din sortimentlåda

Även om sortimentlådor i allmänhet inte kräver mycket underhåll, finns det några saker du bör tänka på för att hålla din låda i toppskick.

För det första, försök att hålla lådan ren. Dammsug eller torka av den regelbundet för att förhindra att smuts och damm samlas. Om du förvarar metallskruvar eller andra objekt som kan rosta, kanske du vill använda silikagel-påsar för att hålla fuktigheten nere.

För det andra, var försiktig med hur mycket vikt du lägger i lådan. Även om de flesta sortimentlådor är ganska robusta, kan de fortfarande bli skadade om de överbelastas.

Slutligen, om du märker att ett av facken börjar bli slitet eller skadat, försök att reparera det så snart som möjligt. Ett litet problem kan snabbt bli stort om det ignoreras, så det är bäst att ta hand om det medan det fortfarande är hanterbart.

Att doppa tårna i havet av sortimentlådor

När det gäller sortimentlådor är variationen otroligt stor. Från små lådor avsedda för specifika syften till massiva, modulära system, finns det något som passar alla behov. Låt oss nu dyka djupare in i dessa olika typer och utforska deras unika funktioner och fördelar.

Små sortimentlådor

Dessa kompakta underverk är perfekta för att hålla reda på små föremål som lätt går förlorade. De är oftast tillverkade av plast, vilket gör dem lätta och billiga.

Oavsett om du är en smyckestillverkare, en modellbyggare eller bara någon som behöver hålla reda på olika sorters skruvar, kommer dessa små sorteringshjältar att bli din bästa vän.

Funktioner och fördelar:

 • Lätta och portabla
 • Ofta billiga
 • Perfekta för små föremål
 • Håller ordning på föremål som lätt går förlorade

Medium sortimentlådor

Medium sortimentlådor är fantastiska för att hålla reda på en större mängd små föremål. Dessa kan vara tillverkade av plast eller metall, och ofta har de ett handtag på toppen för enkel transport. De är perfekta för DIY-entusiaster, elektriker, rörmokare och andra yrkesverksamma som behöver ha sina delar organiserade och lättillgängliga.

Funktioner och fördelar:

 • Robusta och hållbara
 • Bra för större mängder små föremål
 • Handtag för enkel transport
 • Kan vara låsta för säker förvaring

Stora sortimentlådor

Stora sortimentlådor är ofta modulära, vilket betyder att du kan anpassa dem efter dina behov. De kan vara tillverkade av plast eller metall och kommer ofta med hjul för lättare förflyttning. Dessa är perfekta för verkstäder, garagen, eller någon annan plats där du behöver hålla reda på en stor mängd delar och verktyg.

Funktioner och fördelar:

 • Mycket utrymme för förvaring
 • Modulär design för maximal flexibilitet
 • Robusta och hållbara
 • Hjul för enkel förflyttning

Specialiserade sortimentlådor

Slutligen har vi de specialiserade sortimentlådorna. Dessa är designade för att passa specifika behov, till exempel att hålla reda på fiskeutrustning, elektronikdelar, konstnärsutrustning och mycket mer. De kan vara små eller stora, billiga eller dyra, men de har alla en sak gemensamt – de är skräddarsydda för att passa ett specifikt syfte.

Funktioner och fördelar:

 • Specialdesignade för specifika syften
 • Mycket praktiska
 • Kan vara anpassade för att passa specifika behov
 • Ger utmärkt organisation och effektivitet

Oavsett vad dina behov är, finns det en sortimentlåda som är perfekt för dig. Med så många olika typer att välja mellan, är det bara att hoppa in och börja utforska! Lycka till på din upptäcktsresa i sortimentlådornas spännande värld.

Konsten att organisera: Din guide till en perfekt sortimentlåda

Att ha en sortimentlåda är bara halva striden; att veta hur man organiserar den är den andra halvan. Att välja en organisationssmetod kan vara en utmaning, men det är viktigt att hitta en strategi som fungerar bäst för dig. Här följer några steg för att organisera din sortimentlåda för maximal effektivitet och bekvämlighet.

Identifiera dina behov

Först och främst, tänk på vad du förvarar i din sortimentlåda. Är det skruvar och pluggar? Smycken? Konstnärsutrustning? Varje typ av objekt kan kräva en annan strategi för organisering. Skruvar kan till exempel sorteras efter storlek och typ, medan smycken kanske organiseras efter färg eller material.

Börja med en tom låda

När du börjar organisera, kan det vara en bra idé att börja med en tom låda. Ta ut alla föremål och rengör lådan om det behövs. På så sätt får du en bättre överblick över ditt utrymme och kan planera din organisering mer effektivt.

Sortera dina objekt

Nu är det dags att börja sortera dina objekt. Du kan göra detta på olika sätt beroende på vad du förvarar. Du kan sortera skruvar efter storlek och typ, pärlor efter färg, eller batterier efter storlek. Nyckeln är att hitta en metod som gör det enkelt för dig att snabbt hitta det du behöver.

Placera objekten i lådan

Nu när dina objekt är sorterade, är det dags att placera dem i lådan. Försök att placera de objekt du använder mest i lättåtkomliga områden. Om din låda har lock, kan du överväga att märka varje fack med dess innehåll för att göra det ännu enklare att hitta det du behöver.

Utvärdera och justera

Slutligen, efter att du har organiserat din låda, använd den ett tag och se hur det fungerar. Kanske upptäcker du att vissa saker skulle vara bättre på en annan plats, eller att du behöver fler eller färre fack för vissa objekt. Var inte rädd för att justera din organisering om du märker att något inte fungerar så bra som du tänkt.

Att organisera en sortimentlåda är både en konst och en vetenskap. Det kräver tålamod, tänkande och lite experiment. Men när du har hittat den perfekta organisationen för dig, kommer du att uppskatta den tid och energi du sparar. Lycka till med ditt organisatoriska äventyr!

Raaco, Stanley, Essve, Wago - Tillverkare av sortimentlådor

Olika tillverkare av sortimentlådor: Möt mästarna bakom verken

Organisering är en konst, och det krävs mästare för att forma verktygen som hjälper oss att skapa ordning ur kaos. Raaco, Stanley, Essve och Wago är dessa mästare. Låt oss ta en djupare dykning in i dessa företags historier, värderingar och bidrag till världen av sortimentlådor.

Raaco: Lådans konstnärer från Danmark

Raaco är ett företag som kanske inte är känt av alla, men bland de som värdesätter organisation är det ett företag vars namn förknippas med kvalitet. Grundat i Danmark 1956, har Raaco en imponerande historia av att tillverka robusta och praktiska organisatoriska verktyg.

Från sina tidiga dagar som en liten verkstad har företaget växt och utvecklats, men dess kärnfokus på att skapa högkvalitativa organisatoriska lösningar har aldrig sviktat. Raacos sortimentlådor är bland de bästa på marknaden, kända för deras hållbarhet och pålitlighet.

Vare sig du är en mekaniker som behöver hålla reda på en myriad av olika skruvar, eller en konstnär som behöver organisera dina konstmaterial, finns det en Raaco sortimentlåda för dig. Och bakom varje produkt ligger en kompromisslös hängivenhet till kvalitet och funktionalitet, vilket gör att Raaco produkter står testet av tid och användning.

Stanley: Förändringens kraft och traditionens styrka

Stanley är ett namn som behöver liten introduktion. Grundat 1843, har detta ikoniska varumärke länge varit en stolpe i verktygsindustrin, känd för sina hållbara och funktionella produkter. Stanley är inte bara ett företag; det är ett arv, ett arv som bygger på att skapa produkter som människor litar på och förlitar sig på.

I hjärtat av Stanley’s förvaringslösningar hittar vi deras sortimentlådor. Stanley tillverkar sortimentlådor som speglar företagets långa tradition av utmärkt hantverk och innovativ design.

Deras lådor är robusta och hållbara, designade för att tåla de tuffaste miljöerna samtidigt som de erbjuder användarvänlig organisation. För proffs som arbetar under tryck och behöver kunna lita på sina verktyg, är Stanley ett märke att lita på.

Essve: Organiseringens mästare från Sverige

Essve började sin resa som en liten skruvfabrik i Sverige 1970. Sedan dess har företaget blomstrat till att bli en ledande aktör inom området fästteknik.

Men Essve är mer än bara skruvar och fästdon; de är också experter på organisation, och deras sortimentlådor är testamenten till detta. Essve sortimentlådor är skapade med samma omsorg och precision som företagets skruvar och fästdon. Deras lådor är robusta och funktionella, designade för att hålla dina fästdon organiserade och lättillgängliga.

Med fokus på hållbarhet, användarvänlighet och praktisk design, har Essve skapat en rad organisatoriska verktyg som både yrkesverksamma och hobbysnickare kan lita på.

Wago: Tysk precision och innovation

Wago är ett tyskt företag känt för sina innovativa elektriska kopplingar och automationslösningar. Men deras kompetens sträcker sig även till området för organisatoriska verktyg, särskilt sortimentlådor.

Wago erbjuder en rad sortimentlådor som är specialdesignade för att hålla ordning på dina elektriska komponenter. Wagos sortimentlådor är byggda med samma precision och kvalitet som företagets elektriska komponenter. Dessa lådor är både funktionella och hållbara, designade för att hjälpa dig att hålla ordning på dina komponenter på ett effektivt sätt.

Med sin strävan efter innovation och högsta kvalitet, är Wago ett namn att lita på när det gäller att organisera dina elektriska komponenter. Oavsett om du behöver en sortimentlåda för ditt garage, din verkstad, eller din konststudio, finns det en tillverkare som har det du behöver.

Raaco, Stanley, Essve och Wago – dessa fyra mästare av organisering erbjuder högkvalitativa lösningar som kommer att hjälpa dig att hålla dina saker organiserade och till hands. Ta steget in i organiseringens värld och upptäck kraften i en bra sortimentlåda.

Vanliga frågor om sortimentlådor

Vilken är den bästa sortimentlådan i test?

Den bästa sortimentlådan i test är Raaco CarryLite 80, tack vare dess robusta konstruktion och utmärkta organisatoriska egenskaper.

Hur organiserar man en sortimentlåda?

Att organisera en sortimentlåda handlar om att kategorisera objekt, märka fack och regelbundet underhålla ordningen för att hålla saker och ting överskådliga.

Hur mycket bättre är en dyrare sortimentlåda?

En dyrare sortimentlåda är inte nödvändigtvis bättre, men den kan erbjuda högre kvalitet, bättre hållbarhet och mer avancerade organisatoriska funktioner.

Sammanfattning

Där har du det. Med en sortimentlåda i ditt liv kommer du aldrig mer att behöva slösa tid på att leta efter den där försvunna skruven eller pluggen.

Du kommer att få mer tid att ägna åt ditt verkliga arbete eller din hobby, och du kommer att njuta av en känsla av ordning och effektivitet som du aldrig tidigare upplevt. Tack för att du tog dig tid att läsa denna guide. Lycka till med ditt nästa projekt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen