Bästa betongblandaren 2022 – Test av olika betongblandare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Luna Belle Mini 150

SM 145 DE BRUK

Collomix TMX1000

ABM P 135

Klicka här för att se fler betongblandare.

Bästa betongblandaren 2022

Det kvittar om du är en hemmafixare eller ett etablerat företag – om du arbetar med betong så måste du köpa den bästa betongblandaren. Med hjälp av en bäst i test cementblandare så kan du enkelt blanda cement, sand och grus för att få en fin betongblandning. Du behöver inte anstränga dig med en omrörare utan en bäst i test betongblandare gör jobbet åt dig. Det är bara att hälla i sand, grus, cement och sen blanda. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en betongblandare bäst i test.

Men det är dock inte så enkelt att köpa den bästa cementblandaren på nätet. Det beror på att där finns en massa olika saker som gör att köpet blir ganska svårt. Betongblandare finns till exempel i flera olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det finns också tyvärr affärer som endast skriver om de positiva sakerna. Affärerna nämner alltså inte några negativa saker eftersom då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild av hur bra betongblandaren faktiskt är. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli hyfsat svårt.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för betongblandare. Jag vet själv att det inte är så enkelt att köpa en bra cementblandare på nätet. Men därför har jag gjort ett eget betongblandare test. Jag har satt ihop en köpguide genom att använda och testa några olika typer av betongblandare. Jag har även läst igenom kundrecensioner och andra tester på nätet. Den här informationen har jag sedan sammansatt till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa cementblandaren.

Köpguide för bäst i test betongblandare 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa betongblandaren på nätet. Det är för att där finns många olika saker som man måste tänka på när man köper en bäst i test betongblandare. Hela köpet kan dock bli mycket enklare genom att följa min strukturerade köpguide.

I guiden så skriver jag nämligen om de viktigaste sakerna att tänka på när man köper den bästa cementblandaren. Ovan rekommenderar jag även de bästa betongblandarna som man kan köpa just nu. Kom dock ihåg att du alltid ska välja en cementblandare utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa betongblandaren 2022:

 • Kapacitet
 • Motoreffekt
 • Storlek och formfaktor
 • Byggkvalitet
 • Hållbarhet
 • Rörlighet
 • Ram
 • Garanti
 • Trummaterial
 • Hjul
 • Prestanda
 • Bärbarhet
 • Hästkrafter

Kapacitet

Om du vill använda en viss betongblandare för att blanda mycket betong samtidigt, bör du välja en stor modell. Detta kan vara ganska praktiskt för både stora och mindre byggarbetsplatser där du vill spara tid genom att blanda ett mindre antal gånger.

Kapaciteten hos betongblandare ges i liter som 110 liter eller till och med 170 liter i vissa fall. Jämfört med varandra är kapaciteten på 170 liter ganska större än den andra. Sådana alternativ kan vara användbara för att blanda mycket betong samtidigt på din byggarbetsplats om det behövs.

Motoreffekt

Motoreffekt för din betongblandare är en annan mycket viktig faktor att kontrollera innan du köper en. Som du förväntar dig kommer alla betongblandare som levereras med en kraftfull att se till att alla ingredienser blandas ordentligt. Om du vill kontrollera motoreffekt på din betongblandare kan du hitta den antingen i HP eller RPM.

Varvtalet berättar helt enkelt om motorns rotationshastighet eller rotationshastighet för din blandningsmaskin. Den innehåller alternativ som 1000 RPM eller 1500 RPM-motorer, där högre hastighet resulterar i bättre prestanda. Å andra sidan kan du också hitta motorns effektbetyg som ⅓ HP eller ¾ HP i olika betongblandare. Precis som motorns rotationshastighet är ju högre ¾ HP motoreffekt desto bättre.

Storlek och formfaktor

Nästan alla betongblandare som finns i denna artikel är bärbara och gjorda för mindre applikationer. På grund av detta är storleken och formfaktorn för en viss betongblandare ganska viktig att kontrollera. Varje blandningsmaskin som är liten och kompakt tar mindre plats på arbetsplatsen såväl som i ditt garage medan den inte används. Förutom förvaring kan kompakta betongblandare enkelt lastas på baksidan av din lastbil för att enkelt ta dem från en plats till en annan.

Byggkvalitet

Om du är bekant med konstruktionsverktyg måste du veta att dessa möter mycket slitage på arbetsplatsen. På grund av detta, om du vill använda en viss betongblandare under lång tid, bör du kontrollera dess byggkvalitet och garanti.

När det gäller garantin erbjuder de flesta alternativ en 2-årig garanti, och vissa till och med erbjuder livstidsgaranti. Mer om detta kan du läsa längre ner. När man talar om byggkvaliteten är vilken stålblandningsmaskin som helst bättre än en aluminiummaskin. Några av alternativen där ute erbjuder även vattenbeständighet som IP45 eller IP55 för elmotorn. Detta är praktiskt för att skydda motorn från vattnet som används för att tillverka en betongblandning.

Hållbarhet

En viktig faktor som påverkar blandarens hållbarhet är de material som används för att tillverka maskinen. Cementresterna kommer lätt att finnas kvar i trumman varje gång efter användning. När du blandar en sådan tung belastning av murbruk eller stuckatur kommer det att lämna många sprickor och brister inne. Din trumma ska vara gjord av högkvalitativt stål istället för aluminium, så att den tål dessa angrepp.

Betongblandare i stål är också lätta att rengöra och lagra, vilket förlänger deras livslängd samtidigt som du sparar tid och ansträngning.

Rörlighet

Som du kanske märker finns det två typer av blandare i vår lista över bästa cementblandare: bulkblandare och handhållen blandare. Den handhållna typen är super lätt att flytta runt; dock kan du behöva en bulkblandare för professionellt bruk. I det här fallet bör du bry dig om dess rörlighet.

Din maskin ska ha hjul för bättre rörlighet på dina webbplatser. Hjulen gör också gjutningsprocessen mycket enklare. Hjulens design och material måste ha förmågan att stöta upp och arkivstabilitet. Dessutom måste de vara robusta för att motstå alla typer av ojämn väg eller tuffa golv, för att underlätta dina jobb och undvika arbetsrelaterade skador.

Om du letar efter en bärbar betongblandare bör du också titta på dess vikt. Du kommer definitivt inte att vilja flytta runt en sådan tung maskin!

Ram

Vi brukar ägna mer uppmärksamhet åt en mixers motor och lastkapacitet. Men ramen är också en viktig del av maskinen, vilket påverkar dess stabilitet och hållbarhet. Det här är den enda delen som du inte kan byta ut eller få den fixad, vilket innebär att du måste köpa en ny om den gamla ramen går sönder.

Vissa producenter vill sänka sina kostnader genom att använda aluminium till ramen. Eftersom betongblandning inte är ett skonsamt jobb, vill du dock ha en ram som är gjord av stål som ger maskinen tillräcklig styrka.

Garanti

Blandning av betong är som ni vet inte ett skonsamt jobb. Glöm därför inte att kontrollera maskinens byggkvalitet och garanti. I vår lista över de bästa betongblandarna 2020 erbjuder de flesta alternativen 1 år till 2 års garanti, samt gratis support under maskinens livstid.

Eftersom du måste spendera en hel del pengar för en betongblandare, bör du vara uppmärksam på denna faktor och välja ett pålitligt varumärke som ser till att ge dig service av hög kvalitet.

Trummaterial

Trummor är vanligtvis gjorda av stål. Stål är ett starkt och hållbart material som klarar testet. Andra kommer med stark plast eller polyeten. Som du kan förvänta dig är det största problemet med plastmodellen att den inte är så stark och hållbar. De är dock lätta att rengöra och lätta i vikt.

Vi rekommenderar dock en bärbar och enkel mixer för små och DIY-projekt. Därför är en trumma av förstärkt plast en bra idé.

Hjul

Det finns många cementblandare och alla har olika konfigurationer. Som ett resultat har vissa av dem skottkärror, medan andra inte behöver skottkärra. Det beror på att du enkelt kan hälla innehållet i en annan behållare eller skottkärra och transportera det till användningsstället.

Tänk också på att blandare normalt flyttas från en punkt till en annan. Som ett resultat är det viktigt att gå efter den med en stark ram som tål den tunga och robusta användningen.

Det är därför vi rekommenderar att du går efter en mixer med härdat stålram. Dessutom måste hjulen vara tillräckligt starka för att överleva en mängd olika terräng, allt från kuperad terräng till grovt byggande.

Hjulen bör också vara stora, tjocka och robusta för att ge stabilitet och stöd. Du vill inte att cementblandaren tippar och häller innehållet.

Prestanda

Du vill ha en betongblandare som håller i många år. Det bör också kunna hantera en mängd olika jobb. Det är därför hållbarhet är en av de viktigaste faktorerna att tänka på. En stark cementblandare med stor kraft kan vanligtvis leverera mer hållfasthet och hantera mer volym betong åt gången. Deras prestationer kommer definitivt att vara tillfredsställande.

Vissa blandare har fasta trummor men rörliga blad. Andra kan ha rörliga trummor, men knivarna kan eller kanske inte fixeras. Det finns tyngdkraftsblandare som hanterar betong som används för större byggnadsarbeten. Vi rekommenderar härdade ståltrummor eftersom de tål slitage i samband med blandningsprocessen.

Bärbarhet

Detta är också en av de viktigaste faktorerna för att välja en betongblandare. Helst kommer en fast betongblandare att fungera bra om du använder blandaren för dina personliga projekt. Men om du är en hantverkare eller en professionell som kommer att besöka många projektplatser, rekommenderar vi att du får en bärbar betongblandare som levereras med fästa hjul.

Betongblandare finns i olika modeller, och det finns typer med funktioner som du kan fästa dem på din lastbil eller ditt fordon. Det är enkelt att transportera dem från en arbetsplats till en annan.

Hästkrafter

Baserat på vilken typ och kraftkälla som används delas betongblandare i två bastyper. Vi har en bensin / dieseltyp och den elektriska typen. Om du föredrar en cementblandare som är lätt att använda med minimalt buller och lätt uppstart rekommenderar vi att du går efter den elektriska typen.

Allt du behöver göra är att ansluta det till nätadaptern. Det är också lätt och lätt att flytta runt. De kommer med motorer med olika betyg och hästkrafter.

Små cementblandare använder cirka 110 volt, och motorn har vanligtvis 1/3 till 1,5 hästkrafter. Tunga blandare använder å andra sidan enormt motorvärde, 220 volt och hästkrafter från 1 till 5.

Om din arbetsplats är avlägsen med begränsad tillgång till el, rekommenderar vi att du använder blandare för bensin / dieselcement. Bensin är ett ganska vanligt alternativ eftersom det kan producera mer kraft och starkare hästkrafter jämfört med eldriven cementblandare. Det har dock nackdelen med överdrivet buller och för många ångor. Du kan inte heller använda den inomhus.

Läs också >>> Betongslip test

Komponenter av betongblandare

En betongblandare som används för renovering av hus och landskapsarkitektur består av fyra huvudkomponenter:

 1. Trumma – Trummans storlek bestämmer blandarens kapacitet. Trummaterialet avgör hållbarhet och enkel rengöring.
 2. Motor – Motorn driver mixerns rotationshastighet och hastighet. Det kan vara elektriskt eller gasdrivet.
 3. Ram och hjul – En robust ram behövs för att hysa trumman och motorn, helst med stora slitstarka hjul för enkel förflyttning på grova ytor och motorvägar (om du drar den bakom en lastbil)
 4. Vev – Kontrollerar vinkeln på trumman (upp för blandning, ner för hällning). Vevhjul finns på större blandare som inte kan tippas manuellt uppåt eller nedåt.

Betongblandare trumkapacitet

Betongblandarens trummans kapacitet dikterar hur mycket betong du kan blanda i taget. Kapaciteten beräknas i liter.

När du blandar flera satser, desto mer konkret kan din mixer slita ut, desto mindre behöver du vänta på nästa sats, och desto mer konsekvent blir dina hällar. Detta blir viktigt för stora hällar som uteplatser och uppfart, särskilt i varmt väder.

Tänk på att inte hela mixerns kapacitet kan användas. Om du har en trumma på 140 liter kan du bara använda ungefär 110 liter av den (normalt 80% av den totala trumkapaciteten).

Vissa människor mäter en mixerns trumkapacitet efter antalet cementpåsar den kan bearbeta. Låt oss säga att du har en påse på 1000 kronor med Portland cement; detta motsvarar en volym på 30 liter. Om du kombinerar en vanlig blandning av 1 del cement, 2 delar sand och 3 delar grus eller sten, enligt Sakretes Portland Cement-specifikationer kommer detta att konverteras till cirka 130 liter betong.

Blandarens motoreffekt

Kraften hos en betongblandares motor är avgörande eftersom den avgör hur många gånger lösningen blandas på en minut. De flesta betongblandare för renovering av hemmet och hardscaping-projekt har motorer från 1 till 5 hästkrafter.

En stark och pålitlig motor är viktigt eftersom större jobb ofta kräver att en betongblandare arbetar timmar och timmar. Om motorn värms upp och saktar ner när den körs med full kapacitet kan det påverka hela jobbet.

Det är viktigt att inte förväxla varv per minut (RPM) med kraft. En mindre, mindre kraftfull motor kan “utrustas” för att snurra trumman vid högre varvtal, men detta lägger mycket mer stress på motorn. Motorn kan också köras vid högre varvtal för att vrida trumman snabbare. I båda fallen får du kortare livslängd. Vad du letar efter är rätt kraftnivå för den typiska storleken och frekvensen av jobb du kommer att göra.

Trummaterial

De två vanligaste materialen som används för betongblandartrummor är stål och plast (vanligtvis kallat poly-trummor).

Poly-trummor minskar blandarens totala vikt; de är lättare att rengöra eftersom betongen inte håller fast vid poly-materialet på samma sätt som stål. Men dessa trummor är mottagliga för snabbare slitage på grund av nötning från aggregatet.

Ståltrummor har vanligtvis mycket längre livslängd. De är mer motståndskraftiga mot nötning. Men de är tyngre, svårare att rengöra och kräver en kraftfullare motor. På den ljusa sidan, med en ståltrumma behöver du inte oroa dig om du behöver hamra ut härdad betong som sitter i trumman.

Ram, vev och hjul

Ramen på de bästa betongblandarna är tillräckligt robusta för att bära blandarens vikt vid full kapacitet på ojämnt underlag. Ramen måste vara tillräckligt hållbar för att hålla i många år i eller köras bakom en lastbil. Om ramen är tunn kan den skaka och vibrera när du fyller trumman med betong. Vibrationer spricker så småningom ramen och gör att komponenterna slits ut snabbare.

Vevhjulet är en del av större blandare. Den används för att svänga trumman separat från ramen för att hälla betong i en skottkärra, dike eller träform. Vevhjulet ska vara tillräckligt solidt för att klara vikten av en full trumma under många år. Den ska inte ha skarpa kanter. En diamantstruktur på hjulet ökar greppet när det är vått.

En bra betongblandare bör ha robusta hjul med stark axel och lager. Dessa bör vara stora pneumatiska eller massiva gummidäck. Om blandaren dras bakom en lastbil måste hjulen och däcken vara motorvägsbetyg.

Bensindriven eller eldriven betongblandare

Betongblandare för husrenovering och projekt för nedläggning kan ha antingen en gas- eller elmotor.

 • För småskaliga renoveringsjobb räcker det med elektriska blandare. De är enkla att hantera, kräver inget extra underhåll och är lätta att sätta ihop. De kräver dock närhet till en pålitlig elkälla eller stor generator. Elektriska betongblandare är idealiska för stadsmiljöer eftersom de tenderar att vara tystare.
 • Bensindrivna blandare är idealiska för jobb där det inte finns el. De tillåter mycket mer bärbarhet och kan användas långt ifrån byggnader. Men de är vanligtvis tyngre och större. Bensindrivna motorer kräver mer underhåll och en klar bränsletillförsel. De är också högre och mer skadliga för miljön (om du är en grön byggare).

Blanda olika typer av betong

Att blanda betong korrekt för jobbet är avgörande. Det korrekta förhållandet mellan cement, aggregat och vatten måste blandas konsekvent.

Du vill att den bästa betongblandaren ska täcka alla dina baser:

 • Betong med hög aggregering för uppfart och fundament
 • Slät murbruk för tegelväggar
 • Snabbtorkande betong för kallt väder och hål
 • Sprickbeständigt cement för uteplatser och gångvägar
 • Blandning i färgämnen, mjukgörare och kemikalier för specialdesignarbete

Förmågan att blanda betong snabbt och konsekvent med minimal manuell arbetskraft den bästa anledningen att investera i en bra blandare.

Tips om hur du använder en bra betongblandare

Oavsett vilken betongblandare du väljer för ditt hemrenoveringsprojekt eller hårda projekt, finns det några tips du bör följa.

 1. Om du inte använder en förblandad betongblandning, se till att du känner till förhållandet där du blandar ballast och cement. Olika konkreta förhållanden är bäst för olika jobb.
 2. Rengör mixern så snart du kan innan betongen torkar. Att mejla hård betong från en mixer är tråkigt och ökar slitaget.
 3. Håll betongbelastningen lite under högsta tillåtna vikt och volym. Detta ökar livslängden på din motor.
 4. Starta alltid mixern innan du laddar trumman. Högre startbelastningar belastar motorn mycket.
 5. Om inget annat krävs, prova att hälla i följande ordning: grus, cement, sand och vatten.

Det finns bara några bra metoder som hjälper dig att förlänga din betongblandares livslängd och hålla den hårt, istället för att ge ut mitt i ett jobb.

Läs också >>> Omrörare test

Att köpa en cementblandare eller att beställa betong

Vissa människor har sinnen som cement – grundligt blandade och permanent satta. Men om du har ett kommande projekt som innehåller en hel del betongarbete och behöver den bästa cementblandaren, eller den bästa betongblandaren, måste du känna till dina alternativ för att blanda cement och överväga dem alla.

Old-school tänkande skulle få dig att tro att det är enda sättet att ringa din lokala betongleverantör och beställa en lastbil med cement på 10 yard. Men du måste vara redo för cementbilen när den kommer. Himlen förbjuder att någon i din besättning ringer in sjuk eller att cementbilen hålls uppe i trafiken, eller det börjar regna och ditt konkreta projekt förstörs.

Om du har den bästa cementblandaren har du kontroll, inte cementleverantören. Du kanske inte vill tillbringa halva dagen med att släta ut våt betong. Med en bärbar cementblandare kan din besättning arbeta i sin egen takt. Du bestämmer när betongarbetet börjar och när det är klart.

Men innan du börjar arbeta med en betongblandare, glöm inte att kolla in OSHA: s webbplats för användbara tips och säkerhetsinformation för säker användning av cementblandaren.

Fördelar med att äga en cementblandare

Här är en lista över fördelar med att ha den bästa bärbara cementblandaren:

 • Du bestämmer när, var och hur länge du vill bearbeta betongen. Börja tidigt, stanna sent – det är upp till dig.
 • Du kan förbereda formulär när du går.
 • Du kan manövrera de bärbara cementblandarna genom trånga platser som en lastbil inte kan åka.
 • Du kan blanda stuckatur och murbruk i samma cementblandare.
 • Oplanerade avbrott är lättare att hantera eftersom du inte behöver lämna tillbaka din cementblandare till uthyrningsföretaget.
 • På mindre jobb har betongen som tillverkas på byggarbetsplatsen ingen förlorad tid i transporten, vilket ger arbetarna gott om tid att använda betongen innan den härdar.

Även de bästa bärbara cementblandarna är inte så dyra, och du kan matcha storleken på betongblandaren till storleken på jobbet. Cementblandare är helt enkelt byggda, hållbara och det finns inte mycket som kan gå fel med dem.

Det bästa cementet / betongen för jobbet

För det första är cement och betong inte samma sak. Betong är en blandning av cement, sand och grus. Cement är det torra pulverformiga ämnet som blandas med sand, grus och vatten för att bli ett bindemedel för betong. Att blanda sand, grus, vatten och cement i rätt proportion är viktigt för att producera hållbar betong av hög kvalitet.

Betongtyper

 • Snabbinställning
 • Hög styrka
 • Sprickbeständig

Snabbhärdande betong är det bästa valet för staketstolpar, postlådestolpar och plattor där möjligheten att använda dem snabbt är viktigare än utseenden. Snabbhärdande betong sätts vanligtvis upp på 30 minuter eller mindre.

Höghållfast betong är bäst för fundament och sidfot. Det är tätare och det tar längre tid att ställa in – vanligtvis på 10 till 12 timmar.

Sprickbeständig betong är en blandning av cement, sand, grus och andra material som förbättrar hållbarheten. Det måste se rätt ut och fungera bra, eftersom det används för uteplatser, trottoarer, uppfart och ytor som får mycket trafik.

Cementtyper

 • Portland cement
 • Murverk cement
 • Mortel cement

Portlandcement är den vanligaste typen. Den smälter samman med kalksten, lera och järn och binder samman allt för att göra betong. Detta används i uppfart, trottoarer, uteplatser, gatutrottoarer och strukturella plattor. Om du vill använda detta för ditt nästa projekt rekommenderar vi det här varumärket.

Murcement är det som används för att härda sten, block och tegel. Det blandas med sand och grus i olika procentsatser, baserat på önskad styrka.

Mortelcement är den svagaste av de tre typerna. Det är dock lättast att applicera och används för att lappa väggar, lägga tegel som inte är bärande och sätta prydnadssten.

(Och om du lägger murbruk för en öppen spis eller ugn, överväg att använda eldlera).

Uthyrning av cementblandare

I slutet av dagen kan du i slutändan besluta att hyra av cementblandare är vägen att gå. Detta är inte ett dåligt val om du inte planerar att använda cementblandaren för flera projekt. I slutändan kan du sluta spara mycket pengar. Som sagt, det finns några saker att hålla ihop när du hyr en cementblandare.

Det första är dock först, hur går det att hyra en cementblandare? Tja, det bästa sättet är bara med en enkel Google-sökning av “hyra av cementblandare nära mig.” Om du ska besöka ett företag på Google, se till att kontrollera recensionerna. Se till att recensionerna också ser legitima ut. Se också till att ringa minst fem företag och se vem som erbjuder det bästa priset. Kontrollera om de också erbjuder gratis leverans av mixern till dig (för, hej, varför inte).

Ett annat bra alternativ är att hyra en cementblandare från Home Depot. Inte bara kommer du att kunna se om cementblandaren är tillgänglig, du kan också se priset direkt. Du kan även välja storlek och typ av cementblandare. Ett bra alternativ till Home Depot är Sunbeltuthyrning, där du kan hyra en cementblandare under en längre tid till ett lågt pris.

En sak att kontrollera oavsett var du hyr den är hur gammal cementblandaren är. Gå med en nyare modell, det är hur som helst att hyra. Du vill inte fastna på ett jobb med en gammal cementblandare som kan gå sönder. Det kostar tid och pengar.

Hur man underhåller en cementblandare

Idealiskt är en cementblandare ett verktyg som ska användas om och om igen. Som ett resultat måste den vara i optimalt skick. Det bästa sättet att uppnå detta är via regelbundet underhåll. Med detta får du maximal produktivitet och effektivitet.

Med tanke på ovanstående har vi följande tips för att underhålla en cementblandare, vara av el- eller bensindriven typ

 • Alla delar av cementblandaren måste rengöras dagligen. Du måste se till att du blir av med alla spår av cement från trumman. Se också till att blandarskoveln också är ordentligt rengjord.
 • Vi rekommenderar att du använder en vattenslang för att bli av med cementen på blandaren efter varje användning. Detta för att förhindra att cement staplas upp. På en annan anteckning kan du använda en högtryckstvätt för att rensa bort cementet.
 • Motorn ska alltid rengöras också. Rensa bort damm och andra cementpartiklar från motorn. Du kan använda en luftkompressor för att uppnå detta.

Detta är ett bra sätt att minska dyra reparationer som kan inträffa senare i framtiden. Dessutom kommer en cementblandare med många rörliga delar. Det är en bra idé att smörja de rörliga delarna. Detta är viktigt för att minska friktionen som kan utlösa slitage.

Läs också >>> Betongvibrator test

Vanliga frågor om betongblandare

Vilken typ av betongblandare passar mig?

När du ska köpa en betongblandare så måste du välja utifrån dina egna behov:

 • Tillfällig användning – normalt för små arbetsplatser eller personligt bruk hemma: Om du bara behöver en betongblandare för en liten arbetsplats, skulle du bättre välja en elektrisk betongblandare som har en lastkapacitet på cirka 60 liter. Du bör också överväga en handhållen mixer, som är mycket lämplig för ett trångt utrymme.
 • Frekventa användningsområden – normalt för små till medelstora arbetsplatser: I det här fallet behöver du en betongblandare med en kapacitet på mellan 120 och 190 liter, beroende på storleken på dina projekt.
 • Intensiv eller regelbunden användning – normalt för stora projekt och professionella arbetsplatser: Om du behöver en betongblandare för daglig användning vid ett stort projekt kan du behöva en riktigt stor med extra effektivitet.

Även om du är en professionell användare eller bara en kille som vill göra betongblandningsarbetet själv, är det viktigt att veta vilka faktorer som gör den bästa cementblandaren. Det finns många saker att tänka på; Vissa egenskaper är dock viktigare än andra.

Finns det några tips för att ta hand om en bäst i test betongblandare?

Att välja rätt betongblandare är viktigt, det är också viktigt att veta hur man underhåller och lagrar det. Nedan följer några tips från oss om att spara en betongblandare:

 • Rengör alla delar med tryckvatten efter användning
 • Vanligt underhåll
 • Regelbunden rengöring med vattenslang eller högtryckstvätt
 • Förvaras på en nära plats där mixern inte påverkas av väderförhållanden som regn, sol etcetera.

Borde jag tänka på kraft när jag köper en bästa betongblandare?

Betongblandare drivs normalt av el eller gas, och en del av dem erbjuder både gas och el. Nästan alla produkter i vår lista över de bästa betongblandare fungerar med el. En sak du bör veta är att en elektrisk mixer är lågt underhåll och mer miljövänlig. Elektriska blandare är också tystare, kraftfullare och mer användarvänliga. Å andra sidan, om din byggarbetsplats inte har någon kraftpunkt, kan du behöva en bensin.

Som du kanske märker kommer betongblandare med många olika hästkrafter och motorhastigheter. Stora professionella blandare har normalt motoreffekten från ½ till 5 hästkrafter. Under tiden skulle de mindre som passar oprofessionellt bruk vara från ⅓ till ½ hästkrafter. Handbetongblandare tenderar också att ha lägre effekt än de andra. Tänk på dessa punkter när du väljer maskinen för dina personliga behov.

Vad menas med kapaciteten hos en bäst i test betongblandare?

En sak som du bör tänka på när du tittar på mixerns kapacitet är att den inte liknar produktionen. Eftersom betongblandaren normalt inte kan hålla full kapacitet, motsvarar utmatningen mängden cement som blandaren har minus ⅔. Annars behöver du bara veta att varje 50 liter kapacitet liknar en påse på 35 kg torr cement.

Beroende på dina projekt kan du välja rätt mixer med tillräcklig kapacitet. Om du bara behöver en maskin för ett litet projekt, skulle en trumvolym på mindre än 100 liter vara tillräcklig. Under tiden behöver du en större kapacitet för professionellt bruk.

Dessutom bör du vara uppmärksam på trumman. Om den är för liten behöver du mer tid och ansträngning för att ladda materialet i mixern. Kom ihåg att 40 cm diameter är populär och bra att använda.

Vad finns det för olika designer på bra betongblandare?

Betongblandare finns i två olika utföranden: tvångsblandare eller frifallsblandare.

 • I tvångsblandare förblir trumman fast och knivarna snurrar separat som en mixer.
 • I frifallsblandare roterar trumman och bladen förblir antingen stilla eller rör sig med trumman om den är fäst vid trumväggarna.

Båda designerna har sina för- och nackdelar, men de vanligaste är tyngdkraftsblandare eftersom de tenderar att vara enklare, mer pålitliga och billigare.

Cementblandare eller betongblandare?

Du ser att “betongblandare” och “cementblandare” används omväxlande genom hela den här artikeln. Tekniskt finns det inget sådant som en cementblandare, de är alla betongblandare. Eftersom det är så vanligt att cementblandare och betongblandare används omväxlande har vi det också.

Vad finns det för kvaliteter hos betongblandare?

När du köper en cementblandare är det viktigt att överväga vilka egenskaper som utgör den bästa betongblandaren. Vissa kvaliteter är viktigare än andra men den viktigaste kvaliteten när man köper en betongblandare är att köpa en som passar den typ av betongjobb du utför. Så överväga de konkreta projekten och arbeta dig bakåt.

Här är de bästa egenskaperna att leta efter:

 • Kapacitet: De flesta tillverkare listar cementblandarens trumkapacitet i liter. En sak att tänka på är att detta inte är detsamma som output. Om du försöker bestämma produktionen, ta kapaciteten för cement som blandaren rymmer och ta sedan två tredjedelar av den, eftersom de flesta cementblandare arbetar lutande och inte kan hålla hela kapaciteten. En bra tumregel är att för varje 50 liter kapacitet du har, kan cementblandaren hantera en påse på 35 kg betong (ex. 100 liter rymmer två påsar med 35 kg betong eller tre 27 kg påsar med betong).
 • Vikt: Cementblandare fungerar mest effektivt när viktrekommendationen följs. Att hålla sig under den tillåtna vikten säkerställer också att motorn inte brinner ut i förtid. Vikten tar hänsyn till cementet och vattnet, inte cementet ensamt.
 • Trumöppning: Trummaöppning är vanligtvis listad i diameter och trumman är också en viktig faktor att tänka på. Om valsöppningen är för liten kan det vara lite frustrerande när betongen läggs i blandaren. En diameter på 40 cm är vanlig och är en bra diameter att använda vid jämförelse av blandare (alla mindre tenderar att kännas för små).
 • Kraft: Cementblandare drivs vanligtvis av gas eller el. Hänsynen här är hur bärbar du behöver att mixern ska vara och hur mycket tillgång du har till elektriska källor. Om bärbarhet och bekvämlighet är viktigt för dig är det bättre med en gasblandare. Om du letar efter en mixer med lågt underhåll är elektrisk en bättre router. Vissa cementblandare på marknaden erbjuder dock både gas och elkraft och kan vara ett bättre alternativ om du behöver mer flexibilitet.
 • Det här är bara några av de överväganden du bör leta efter när du köper en betongblandare. Ytterligare överväganden inkluderar hjulstorlek, typ av motor / motor, hållbarhet för konstruktion, kostnad etcetera.

Är cement samma som betong?

Cement är inte detsamma som betong. Faktum är att cement faktiskt är en av de tre ingredienserna som utgör betong. Cement utgör cirka 1/10 av blandningen som gör betong. Cement är i grunden limet som håller betong ihop.

Vad är betong gjord av?

Betong är gjord av en blandning av cement (vanligtvis portlandcement), vatten och aggregat. Aggregaten är vanligtvis sten (eller grus) och sand. Gruset kallas vanligtvis ett grovt aggregat och sanden kallas vanligtvis ett fint aggregat.

Hur tillverkas cement?

Cement tillverkas genom att kombinera en kontrollerad mängd kalcium, kisel, aluminium, järn och andra ingredienser tillsammans. Några av de andra materialen som tillsätts för att göra cement inkluderar lera, skiffer, skiffer, järnmalm, slagg (från en masugn) och kiselsand. Efter att dessa material har kombinerats värms de upp vid olika temperaturer (upp till 1450 grader Celsius) och bildar föremål som liknar stenar. Dessa ”stenar” kyls sedan och mals till ett fint pulver, som äntligen kan kallas cement.

Hur tillverkas betong?

Det finns ingen formel som passar alla för att göra betong. Grundreceptet för att tillverka betong är emellertid följande: 3/6 finmaterial (sand), 2/6 grovmaterial (sten / grus), 1/6 cement (vanligtvis portlandcement). I allmänhet, ju mer grovt aggregat och cement du använder, desto större blir betongens hållfasthet.

Sanden och cement blandas sedan samman för att göra en välblandad blandning. Därefter tillsätts det grova aggregatet till sand / cementblandningen och blandas ihop. Vattnet tillsättes sedan långsamt och blandas tills blandningen blir fuktig. Generellt, ju mer vatten du använder desto mindre är betongens hållfasthet.

Vad är Portland Cement?

Portlandcement är inte bara en typ av cement. Faktum är att det finns många olika typer av portlandcement (typ I – typ V). Den allmänna formeln för portlandcement är emellertid kalcium, kisel, aluminium, järn och små mängder av andra föreningar, till vilka gips tillsätts i den slutliga slipningen för att reglera betongens härdningstid. Kalk och kiseldioxid utgör huvuddelen av blandningen (~ 85%).

”Uttrycket” Portland ”i Portlandcement har sitt ursprung 1824 när en engelsk murare fick patent på sin produkt, som han kallade Portland Cement. Detta berodde på att hans cementblandning producerade betong som liknade färgen på den naturliga kalksten som bröts på Isle of Portland i engelska kanalen.

Hur mycket betong behöver jag?

Det finns inget svar på denna fråga heller. Mängden betong du behöver beror på vilken typ av jobb du utför. Det finns dock några praktiska räknare som kan ge dig en uppskattning av hur mycket betong du ska använda. I allmänhet är det bäst att blanda cirka 5% mer konkret än du uppskattar, om inte mer, för att vara säker på att du inte tar slut och tappar tid på ett projekt.

Hur mycket är en kvadratmeter av betong?

Denna fråga ställs mycket. Återigen kommer svaret här att variera beroende på var du befinner dig, vilken typ av betong du behöver, marknadspriset etcetera. Som en tumregel varierar priserna från cirka 900 kronor per kvadratmeter till 1 200 kronor per kvadratmeter 2022.

Vad finns det för fördelar med att använda en cementblandare?

Det finns många fördelar med att ha och använda cementblandare. En av de starka punkterna är att den inte endast används för att blanda cement. Den kan också användas för djurfoder, färger och andra material. Bortsett från detta är några av fördelarna:

 • Det sparar tid: Oavsett hur liten cementblandare är, det sparar tid och ansträngning som skulle ha använts vid blandning av cement. Detta gäller alla maskiner eftersom användarna kommer att kunna slutföra fler jobb med minimal ansträngning och input.
 • Sparar kostnad: om du exempelvis hanterar ett stort projekt kan du behöva extra ansträngning om du behöver blanda betong för hand. Detta innebär att anställa och betala fler personer för jobbet.
 • Cementblandare förhindrar också slöseri. Detta hjälper dig att spara på materialkostnaden eftersom materialet används i rätt del.
 • Det är också hygieniskt: blandning av cement innebär betydande hälsorisker för arbetarna. Det betonar benen, orsakar ryggont, muskler och axelvärk. Med en maskin kan du dock undvika dessa hälsorisker.

Vad är användningen av en cementblandare?

En cementblandare är en utrustning som används för att blanda delar av sten, grus, ljud, vatten och cement för att bilda betong. Blandningsprocessen görs inuti en roterande trumma för att ge en jämn blandning.

Hur fungerar betongblandare?

Alla betongblandare har en roterande trumma som blandar alla beståndsdelar som matas in i den. Allt du behöver göra är att mäta och mata in materialet i mixern. Det ger en perfekt blandning för dig att arbeta med.

Vad är kapaciteten för en betongblandare?

Helst rymmer en betongblandare 80% av trumman. Som ett resultat rymmer en trumma med en kapacitet på 150 liter cirka 120 liter betong.

Hur lång tid tar det att blanda betong?

Helst tar det i genomsnitt fem minuter att få en homogen blandning som du kan använda för ditt byggnadsarbete från din betongblandare.

Vilka är typerna av cementblandare?

Det finns många kriterier för klassificering av typen av blandare. Baserat på kraftkällan finns det två typer: el och bensindriven typ.

Det finns också satsblandare och kontinuerliga blandare. De har olika konfigurationer och varierande effektivitet.

Borde jag bry mig om att skaffa en stark motor?

Motorns kapacitet är en av de viktigaste sakerna att tänka på innan du väljer din betongblandare. Med andra ord måste motorn matcha mixerns storlek. Detta beror på att en svag motor kommer att vara hjälplös att använda en stor mixer.

Med en stor mixer kan du till exempel göra mer konkret åt gången. En 1/3 hästmotor kommer inte att göra ett bra jobb. Om du ska använda en stor trumma behöver du en stark motor.

Ska man tänka på trumkapaciteten?

Trummans kapacitet innefattar antalet satser du måste göra innan du får den betong du behöver. Blandningskapaciteten är huvudsakligen alltid mindre än trummans volym. I genomsnitt är det vanligtvis 75% lägre. Med en tankvolym på 200 liter blir blandningsvolymen 150 liter.

Det är en bra idé att undvika överfyllning av tanken eftersom det påverkar betongens homogenitet. Om du inte fyller tanken väl kommer betongen sannolikt att hålla fast vid sidan av trumman. Det är därför du ska matcha storleken på jobbet till betongblandarens trumkapacitet.

Kom ihåg att en trumma med liten kapacitet är ineffektiv för stora betongoperationer eftersom du måste spendera mer tid på att blanda betong.

Om du emellertid får en betongblandare för små DIY-projekt som du kommer att göra då och då, gå till en betongblandare med liten kapacitet.

Läs också >>> Test av spånsug

Slutsats

Även om det finns många verktyg som används när man arbetar med betong, är en betongblandare en av de viktigaste. Det erbjuder många saker för användaren som gör det bättre än att manuellt blanda cement och betong. Vi har till och med nämnt några av de bästa betongblandarna i denna artikel, tillsammans med deras detaljer. De viktigaste funktionerna och specifikationerna som nämns i den här artikeln, tillsammans med en detaljerad köpguide, borde vara mer än tillräckligt för de flesta av er för att köpa en sådan blandningsmaskin.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top