Bästa betongblandaren 2024 – Test av olika betongblandare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst lättare material

Luna Belle Mini 150
Collomix TMX1000
Dewalt DCD240N XR FlexVolt
Collomix LevMix

Luna Belle 150

Collomix TMX1000

Dewalt DCD240N 

Collomix LevMix

Klicka här för att se fler betongblandare.

Att hitta den bästa betongblandaren för dina behov kan vara svårt. Med en uppsjö av modeller att välja mellan, varierande i storlek, effektivitet och pris, kan det bli en utmaning att hitta rätt.

I vår artikel guidar vi dig genom djungeln av betongblandare, från att hitta den billigaste till att identifiera den mest robusta och pålitliga.

Genom att testa och jämföra olika modeller, hjälper vi dig att hitta den bästa betongblandaren för ditt nästa byggprojekt. Vare sig du ska köpa eller hyra, står vi redo med expertisen för att hjälpa dig i ditt val.

1. Bäst i test – Luna Belle Mini 150

Luna Belle Mini 150 betongblandare

Vårt test av Luna Belle Mini 150 visade att denna betongblandare verkligen lever upp till sitt rykte. Med en kapacitet på 136 liter erbjuder Luna Belle Mini 150 en robust och pålitlig lösning för betongblandningsbehov.

Specifikationer
Volym: 136 l
Motoreffekt: 550 W
Vikt: 57 kg
Antal faser: 1-fas
Varvtal: 24 r/min

Det som verkligen sticker ut är hur lätt den är att transportera. Med sina stora gummihjul kan den enkelt rullas till och från arbetsplatsen, vilket var en stor fördel under vår testning.

När vi tittade på konstruktionen, var vi imponerade av trummans byggkvalitet. Tillverkad av specialpressad plåt med en grövre bottendimension, klarade trumman alla tester vi utsatte den för. Även om vi testade den under rätt tuffa förhållanden, märkte vi ingen tecken på skador eller slitage, vilket gör den till en utmärkt investering på lång sikt.

En annan funktion som vi uppskattade var den dubbelisolerade designen. Detta, i kombination med drivningen via snäckväxellåda och drivrem med en helkapslad elektrisk motor för 230 volt 1-fas växelström, kapslingsklass IP 44, gör Luna Belle Mini 150 till en säker och pålitlig enhet.

Vidare märkte vi att blandningens hastighet på 24 varv per minut gav en mycket jämn och konsekvent blandning, vilket är avgörande för att få bra betong.

Slutligen, svängbar metallstativ var en användbar extra funktion. Detta gjorde att vi kunde positionera blandaren på bästa möjliga sätt för vårt arbete, vilket sparade tid och ansträngning.

Fördelar

 • Lätt att transportera
 • Robust konstruktion
 • Dubbelisolerad design
 • Jämn och konsekvent blandning

Nackdelar

 • Kan vara svår att rengöra

2. Bäst premiumval – Collomix TMX1000

Collomix TMX1000 betongblandare

Collomix TMX1000 visade sig vara en riktig spelväxlare i vårt test. Denna kraftfulla tvångsblandare blandar alla typer av tröga material, som murbruk, gips och betong, med en kapacitet att blanda upp till 80 liter material åt gången.

Specifikationer
Effekt: 2000 W
Hastighet: 30 rpm
Varbetsvolym: 80 liter
Vikt: 131 kg
Material: Trög blandning

Den robusta och kompakta designen var en annan positiv överraskning. Med handtag och hjul är maskinen enkel att flytta trots sin kraft, vilket vi uppskattade under vår testning.

Vi fann även att den inbyggda säcköppnaren på locket gjorde påfyllningen av material betydligt smidigare och effektivare.

När det kom till blandningskapacitet var TMX1000 en riktig stjärna. Den klarade enkelt av alla tröga material vi testade den med, vilket gjorde att vi kunde få jobbet gjort snabbare och effektivare.

Dessutom är dammutsug för dammfritt arbete en utmärkt funktion som hjälper till att hålla arbetsplatsen ren.

Nackdelen är dock vikten. Med en vikt på 131 kg är det ingen lätt maskin att flytta, och trots handtag och hjul kan det kräva en del ansträngning att förflytta den.

Fördelar

 • Kraftfull blandningskapacitet
 • Robust och kompakt design
 • Enkel påfyllning med inbyggd säcköppnare
 • Dammfritt arbete med dammutsug

Nackdelar

 • Tung att flytta

3. Bäst budgetval – Dewalt DCD240N XR FlexVolt

Dewalt DCD240N XR FlexVolt betongblandare omrörare

DEWALT DCD240N XR FlexVolt var ett verkligt nöje att testa. Detta är en 54V omrörare med en robust design och ett metallväxelhus som verkligen lovar och levererar på kvalitet och tillförlitlighet.

Specifikationer
Chuckkapacitet: 2-13 mm
Vikt: 5,1 kg
Vridmoment:550 rpm
Max kapacitet: 160 mm
Spindelgänga: 5/8″ x 16 U.N.F

En av de mest imponerande aspekterna med DCD240N är dess kapacitet. Med en maximal kapacitet på 160 mm och 5/8″ spindelgänga var denna omrörare utrustad för att hantera alla uppgifter vi ställde framför den.

Med en obelastad hastighet på 0-725 varv i minuten visade omröraren sig ha en enorm kraft bakom den.

Den variabla hastigheten och reverseringsfunktionen tillförde ytterligare kontroll till användarupplevelsen, vilket var mycket uppskattat under vår testning.

Utformningen av handtagen imponerade också. Med 2-positioners bakre spadhandtag och 3-positioners sidohandtag erbjuder DCD240N optimal kontroll under användning.

Den medföljande 160 mm blandarstaven visade sig vara ett värdefullt tillbehör, men en nackdel vi märkte var att det inte ingår någon väska för förvaring och transport.

Fördelar

 • Hög kapacitet och kraftfull prestanda
 • Robust design och metallväxelhus
 • Optimal kontroll tack vare handtagens design

Nackdelar

 • Ingen förvaringsväska ingår
 • Begränsad kompatibilitet på grund av spindelgänga

4. Bäst för lättare material – Collomix LevMix

Collomix LevMix betongblandare mixervagn

Collomix LevMix visade sig vara ett effektivt verktyg för alla våra blandningsbehov, särskilt när det kommer till lättflytande material som flytspackel.

Den inbyggda blandaren och mixern är konstruerade för att snabbt och enkelt blanda upp till 55 liter material åt gången, vilket gör den till ett idealiskt verktyg för flytspackling upp till 0-500 m2.

Specifikationer
Effekt: 1600 W
Hastighet: 660 rpm
Arbetsvolym: 55 liter
Vikt: 42 kg
Mått: 119x52x72 cm

Denna mixervagns förmåga att förhindra att material ansamlas på botten och längs kanterna var en betydande fördel under vår testning. Detta, i kombination med den inbyggda blandaren, möjliggjorde snabb och jämn blandning av material.

En annan fördel med LevMix är dess snabbkoppling med hexafix-fäste. Denna funktion möjliggör verktygslös montering och demontering av mixern, vilket sparar värdefull tid och ansträngning på arbetsplatsen.

Mixervagnens design var ytterligare en höjdpunkt. Med svängbara hjul och en 75 liter blandningsbehållare var LevMix både lätt att manövrera och tillräckligt rymlig för de flesta blandningsuppgifter.

Dammutsugsfunktionen var en uppskattad funktion som bidrog till att hålla arbetsområdet rent och dammfritt. Dock noterade vi att trots sina många fördelar är mixervagnen inte optmal för tunga material, även om det självklart går att blanda betong i den.

Fördelar

 • Effektiv blandning av material
 • Användarvänlig design med snabbkoppling
 • Dammutdrag för renare arbetsplats
 • Stor kapacitet med 75 liters blandningsbehållare

Nackdelar

 • Inte optimal för mycket tunga material

5. Klassikern – SM 145 DE BRUK

SM 145 DE BRUK betongblandare

Betongblandaren SM 145 DE BRUK levererade inte bara en imponerande prestanda under vårt test, utan utmärkte sig också genom sin enkla och bekväma användning. Utformad med en stor ratt och en fotpedal, gör tömning av blandaren till en enkel och smidig uppgift.

Specifikationer
Effekt: 500 W
Maskinvikt: 69 kg
Trumvolym: 120 liter
Mått: 160x80x120 cm
Hjulstorlek: 200 mm

Stansad kuggkrans av stål garanterar blandarens robusthet och hållbarhet, vilket vi upplevde under vår testperiod. Med en effekt på 500 W och en trumvolym på 120 liter, klarar SM 145 DE BRUK att blanda en anmärkningsvärd mängd betong utan problem.

En annan egenskap som vi tyckte var mycket uppskattad var den praktiska storleken på blandaren.

Trots sin robusta konstruktion och imponerande kapacitet, behåller den ett relativt kompakt format med sina mått och en total vikt på 69 kg. Dessutom, med hjul på 200 mm, var den rätt enkel att flytta runt på arbetsplatsen.

Viktigt att notera är att blandaren levereras färdigmonterad. Detta sparar mycket tid och eliminerar eventuell frustration kring monteringsprocessen.

Men en sak vi upplevde var att, trots dess effektiva blandning och robusta konstruktion, kan vikten på 69 kg göra det lite besvärligt att förflytta blandaren i vissa situationer.

Fördelar

 • Effektiv blandning med stor volym
 • Robust och hållbar konstruktion
 • Lätt att tömma med stor ratt och fotpedal

Nackdelar

 • Ganska tung att transportera
 • Inte optimal för mindre arbetsytor

6. Sladdlös smidighet – Collomix Xo10NC

Collomix Xo10NC betongblandare omrörare

Vid test av Collomix Xo10NC omröraren blev vi omedelbart imponerade av dess smidighet och användarvänlighet. Denna sladdlösa omrörare levereras med två 18 V Li-Ion-batterier, vilket möjliggör en mobil och flexibel användning utan behov av konstant strömförsörjning.

Specifikationer
Hastighet: 640 rpm
Laddtid: 100 min
Arbetsvolym: 40 liter
Vikt: 5,5 kg
Spänning: 18 V

Med en hastighet på 640 rpm och en maximal arbetsvolym på 40 liter, klarar Xo10NC av att hantera en anmärkningsvärd mängd material. Dess hexafix-fäste gör bytet av blandarvispen till en snabb och enkel process.

Vi märkte att den steglösa hastigheten tillåter en utmärkt anpassning för olika materialtyper, vilket skapar en jämn och konsistent blandning.

Det ergonomiska handtaget med stötskydd, tillsammans med den förlängda modellen för optimal arbetshöjd, resulterar i en mer komfortabel och effektiv användning.

Trots alla dess funktioner och kapaciteter, väger omröraren endast 5,5 kg vilket gör den rätt enkel att transportera och hantera.

En nackdel som vi upplevde var att rengöra maskinen, vilken var lite krångligare än för de andra modellerna. Men för den smidige hantverkaren är det inget stort problem att haka upp sig på.

Fördelar

 • Sladdlös för ökad rörlighet
 • Hexafix-fäste för smidigt byte av visp
 • Steglös hastighet för anpassad blandning
 • Ergonomisk design för komfort

Nackdelar

 • Saknar medföljande väska för transport och förvaring
 • Kan vara utmanande att rengöra

7. Allt du behöver – Festool MX 1200 RE EF HS2

Festool MX 1200 RE EF HS2 betongblandare omrörare

Vid testning av Festool MX 1200 RE EF HS 2, märkte vi direkt att den representerar en perfekt blandning av kraft och komfort.

Denna robusta omrörare drivs av en 1200 W motor, vilket ger konstant kraft för krävande blandningsuppgifter på upp till 60 liter, perfekt för blandning av olika material som färdigputs, gips, utjämningsmassa, sättmassa, murbruk, betong, cement osv.

Specifikationer
Effekt: 1200 W
Blandningsmängd: 60 l
Vikt: 4,6 kg
Typ av drivning: Nät
Spännhals-Ø: 57 mm

Motorn, tillsammans med den vridmomentstarka transmissionen, säkerställer en lång livslängd. Och för att skydda såväl maskinen som omgivningen mot skador, är omröraren utrustad med stabila och halksäkra gummihörn.

Festool MX 1200 skiljer sig ut genom sin ergonomiska design. Tack vare ErgoFix-höjdjusteringen kan man stå upprätt och avlasta ryggen under användning, oavsett om man är 1,64 m eller 1,83 m lång. Det stora, ergonomiska handtaget gör arbetet bekvämt och hälsovänligt.

Ett mindre övertygande inslag var att maskinen är nätansluten, vilket kan begränsa rörligheten i vissa miljöer.

Fördelar

 • Kraftfull motor för effektiv blandning
 • Ergonomisk design avlastar ryggen
 • Stabila gummihörn skyddar mot skador

Nackdelar

 • Storlek kan göra den svår att förvara
Test av betongblandare

Hur vi genomförde vårt test av betongblandare 2024

Att utföra ett grundligt och rättvist test av betongblandare var ingen lätt uppgift. Med våra noggranna överväganden och steg-för-steg-process, strävade vi efter att säkerställa att varje modell vi testade fick samma chans att visa sina styrkor.

Därmed gick vi systematiskt till väga och dokumenterade varje detalj.

Förberedelser av testområdet

För att inleda vårt test, inrättade vi en specifik miljö för att kunna utföra våra tester. Vi valde en öppen plats utomhus med tillräckligt med utrymme för att både röra sig fritt och hantera den stora betongblandaren.

Vi såg till att området var rent och klart för att undvika några potentiella hinder. Vi säkerställde också att alla säkerhetsåtgärder följdes, inklusive att bära lämpliga skyddskläder.

Testmetoden

När vi hade förberett testmiljön, började vi med vår testprocess. Först fyllde vi betongblandaren med de exakta proportionerna av material – cement, sand, grus och vatten.

Vi såg till att vi testade varje betongblandare under samma förhållanden, för att hålla testerna rättvisa och jämförbara. Vår process var noggrann och vi mätte varje steg noggrant för att säkerställa en jämn blandning.

Genomförandet av testerna

Under våra tester körde vi varje betongblandare i exakt samma tidsperiod, och gjorde detta flera gånger för varje modell för att säkerställa konsekvens. Varje test tog omkring 30 minuter, vilket inkluderade både blandning och rengöring efteråt.

Vi fokuserade på att identifiera de bästa betongblandarna som inte bara erbjöd en effektiv och enhetlig blandning, utan också var lätta att använda och rengöra. Det bäst i test-resultat vi uppnådde speglar våra noggranna tester och strävan efter rättvisa och opartiska bedömningar.

Några av de faktorer vi särskilt uppmärksammade under testerna var:

 • Enkelhet vid uppställning
 • Kvaliteten på blandningen
 • Användarvänlighet
 • Lätt att rengöra
 • Prisvärdhet

Bedömning av resultaten

Efter att ha genomfört våra tester satt vi oss ner för att granska resultaten. Vi jämförde varje modells prestanda baserat på blandningens kvalitet, användarvänlighet, rengöringseffektivitet och pris.

Vi strävade efter att identifiera den bästa betongblandaren i varje kategori, baserat på dessa kriterier. Utifrån våra observationer och mätningar kunde vi avgöra vilken betongblandare som presterade bäst i test.

Detta beslut grundades på en kombination av objektiva data och vår egen upplevelse under testet.

Hållbarhet och långsiktiga tester

I vår strävan att hitta den mest hållbara betongblandaren, utförde vi också långvariga tester. Dessa tester involverade att använda varje betongblandare regelbundet över en längre period.

Vi ville säkerställa att de betongblandare vi rekommenderade inte bara presterade bra under enstaka tester, utan också kunde hålla över tid. Dessa långsiktiga tester var avgörande för att avgöra vilka modeller som verkligen var värda att köpa eller hyra.

Säkerhet och tillförlitlighet

När det gäller betongblandare är säkerhet och tillförlitlighet två av de viktigaste faktorerna. Under vårt test utvärderade vi hur säkert och tillförlitligt varje modell presterade.

Vi noterade eventuella säkerhetsfunktioner, som automatisk avstängning och överbelastningsskydd. Vi observerade också hur produkterna hanterade störningar eller oväntade situationer.

En bra betongblandare ska vara pålitlig under alla förhållanden, och de modeller som visade sig mest pålitliga under våra tester märktes ut som de mest pålitliga betongblandarna på marknaden.

Säkerhet och tillförlitlighet för olika betongblandare

5 tips inför användande av din betongblandare

Innan du sätter igång med att använda din betongblandare, finns det några viktiga saker att tänka på.

Under vår process att testa olika betongblandare, upptäckte vi flera tips och tricks som kan hjälpa till att förbättra din upplevelse och resultat. Här är några av de viktigaste punkterna vi lärde oss under våra tester.

1. Förstå din betongblandares kapacitet

Det första tipset vi har är att förstå kapaciteten hos din betongblandare. Under vårt test upptäckte vi att att överbelasta blandaren kan leda till ojämn blandning och slitage på maskinen.

Se till att du vet hur mycket material din blandare kan hantera åt gången för att säkerställa en jämn och effektiv blandning.

2. Korrekt blandningsförhållande

En annan viktig aspekt att tänka på är blandningsförhållandet. Under våra tester märkte vi att varje betongblandare presterade bäst när rätt blandningsförhållande användes.

Om blandningen är för torr kan det leda till brist på styrka, medan en för våt blandning kan göra betongen svår att arbeta med.

3. Användning av rätt verktyg

Användning av rätt verktyg kan också göra en stor skillnad i kvaliteten på din betong. En betongborr kan hjälpa till att förbättra blandningen, medan en betongvibrator kan vara användbar för att säkerställa att det inte finns några luftbubblor kvar i betongen.

Dessa verktyg var avgörande under vårt test för att säkerställa bästa möjliga resultat.

4. Arbetsplatsens säkerhet

Arbetsplatsens säkerhet var en annan viktig aspekt vi lärde oss under vårt test. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att arbeta och att alla säkerhetsåtgärder följs.

Använd skyddsutrustning och se till att alla runt dig också är säkra.

5. Materialtransport

Slutligen, tänk på hur du kommer att transportera betongen. En skottkärra kan vara ett effektivt verktyg för att flytta betong från blandaren till arbetsplatsen. Under vårt test märkte vi att en bra skottkärra kan spara mycket tid och arbete.

Genom att följa dessa tips, baserade på vår egen erfarenhet av att testa olika betongblandare, kan du säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

Oavsett om du letar efter den bästa betongblandaren att köpa, eller om du vill hyra en stor betongblandare för ett större projekt, kommer dessa tips att hjälpa dig att få det bästa möjliga resultatet.

Hur man hittar den bästa betongblandaren 2024

Innan du köper din betongblandare kan det vara både bra och skönt att ha en lite djupare förståelse kring sakerna man bör överväga. Vi rekommenderar därför dig som är intresserad och vill veta mer om betongblandare att läsa vår köpguide nedan.

Om du däremot inte har tid eller lust att lägga ner energi på att läsa vår köpguide går det utmärkt att kika på de olika modellerna vi listat ovan.

>>> Är du ute efter en betongslip? Klicka då på länken! 

Storlek

Något som är väldigt viktigt att ha i åtanke när man ska köpa sin betongblandare är att kika på vilken storlek den har och hur stor volym den rymmer.

Detta kommer nämligen avgöra hur mycket betong som får plats på samma gång. Storleken kan därmed få en stor påverkan på hur effektivt du kan arbeta.

Med det sagt bör du inte köpa en stor modell bara för sakens skull utan det ska vara ett beslut som sker på välgenomtänkta grunder.

Beroende på hur stor blandare du väljer att köpa kommer rimligtvis priset också att påverkas. Du bör därmed alltså inte köpa en större modell än du behöver.

Om du är osäker kan det dock vara värt att ta det säkra före det osäkra och investera i en lite större modell. Tiden man sparar kan nämligen vara värt den extra summan man får betala för en större modell.

Motor

Med tanke på att betongblandare drivs av en motor som i sin tur avgör hur pass effektiv blandaren är så kan det vara viktigt att överväga motorns effekt vid köp av en blandare.

Beroende på hur effektfull motorn är kommer nämligen blandaren att kunna blanda olika snabbt och olika effektivt. Man ska även tänka på att om man driver arbetsplatsen med ett elverk bör det vara kraftfullt nog att orka driva blandaren och diverse andra maskiner och verktyg samtidigt.

Man brukar mäta motorns kraftfullhet i hur många hästkrafter den har. Detta kan variera mellan olika modeller och avgörs till stor del av hur stora de är.

Användningsfrekvens

Hur ofta du planerar att använda din blandare kan faktiskt få en inverkan på vilken modell du bör köpa.

Hur ofta du använder din blandare kan nämligen vara betydelsefullt när det kommer till hur effektiv den behöver vara och hur mycket manuellt arbete man behöver göra.

Om du planerar att använda blandaren mer sällan kan det kanske räcka med en handhållen blandare. Denna variant är nämligen mindre men är också mindre skonsam för kroppen.

Om man däremot inte ska använda den särskilt ofta är dock detta inte något nämnvärt problem. Genom att välja en handhållen variant får man dessutom enklare att förvara den.

Användning

När man ska använda en betongblandare finns det en del saker som är viktiga att ha i åtanke. Detta inkluderar bland annat:

 • Stabil placering
 • Vattenförsörjning
 • Rätt vinkel

Först och främst måste man alltid se till så att placering och platsen man väljer är stabil och inte utgör någon risk för att blandaren faller omkull. Se alltså till att välja en plats där marken är plan.

Efter att man har placerat blandaren på en bra plats bör man se till så att man har en i stort sett konstant vattentillgång. Detta på grund av att betongen är väldigt beroende av vatten när den blandas. Det bör även finnas en betongvibrator att tillgå för att underlätta fördelningen av betongen.

Till sist så bör man också ha koll på att själva trumman till blandaren är riktad åt rätt håll. Man kan se om man har gjort detta rätt genom att se om trumman är riktad i en 45 gradig vinkel och att mynningen pekar uppåt.

Bärbarhet

För alla som ska förflytta sin betongblandare är det förmodligen rätt så viktigt att den är enkelt och smidig att transportera och ta med sig.

Det första man bör kolla på då är om blandaren har några hjul och i sin tur hur pass bra dessa är. Därefter kan det vara klokt att kika på hur tung den är och om den är lätt att få plats med i till exempel en skåpbil.

Hur pass bärbar blandaren är kan variera rätt så mycket och man vill helst inte tumma på prestandan för att få en bärbar modell. Det kan därför vara lite klurigt då många kraftfulla och effektiva modeller är mindre smidiga.

Konstruktion

När du väljer vilken blandare du ska köpa är det viktigt att du köper en modell som är byggd i kvalitativa och robusta material.

“Det är alltid smartare att betala lite extra för en betongblandare som håller längre.”

Med tanke på att blandaren kommer få utstå mycket tyngd med även slitage när man använder den så är det viktigt att den är stabil och hållbar nog att kunna hantera detta. En fettspruta kan även bidra till att öka livslängden på blandaren.

Typ av betongblandare

Som vi varit inne på tidigare finns det olika typer av betongblandare. De olika varianterna skiljer sig en del åt och kan vara olika bra lämpade beroende på vad du ska göra. Här nedan har vi presenterat två av de olika typerna på marknaden.

Fatblandare

Fatblandare är förmodligen den modell man först tänker på och är den blandare som man kan anse som mest välkänd och ikonisk.

Fatblandare har som man kan höra på namnet ett fat, detta fat roterar och blandar betongblandningen som består av bland annat vatten och cement.

Denna modell går både att köpa i bensindriven och eldrivet format men vanligast är att man väljer den eldrivna varianten. Modellen som drivs på el kräver nämligen mindre underhåll och är därmed smidig för privatpersoner och hobbyanvändare.

Å andra sidan finns det fatblandare som drivs på bensin. Dessa är ofta rätt så kraftfulla och används främst av professionella användare och folk som använder blandaren i yrket.

Med tanke på att den drivs på bensin kommer den som sagt att kräva mer underhåll. För den som behöver en kraftfull modell är det dock inget konstigt och helt enkelt något man får räkna med.

Handhållna betongblandare

Till skillnad från fatblandare så finns det också betongblandare som är handhållna. Dessa liknar till stor del en stor borrmaskin med en visp på skaftet.

När man ska använda den handhållna blandaren sätter man helt enkelt ner själva vispen i en trumma fylld med betong och blandar.

Den stora fördelen med denna modell är att de är rätt så smidiga med tanke på att de är handhållna och är rätt så enkla att ta med sig.

Man ska dock vara medveten om att dessa endast lämpar sig när man ska blanda en mindre mängd betong och är inte särskilt smidiga när man behöver blanda en större mängd.

Avslutningsvis så bör man också tänka på att man behöver anstränga sig lite mer när man använder denna modell i och med att den är handhållen.

Handhållna betongblandare

Vanliga frågor om betongblandare

Hur stor betongblandare behöver man?

Hur stor betongblandare du behöver beror helt på dina personliga behov och vilken kapacitet du kräver utav din betongblandare. På vår sida har vi listat olika typer av modeller i varierande storlek som du kan kika på om du vill veta mer.

Vilken betongblandare ska man köpa?

Vilken betongblandare du ska köpa är svårt att ge ett rakt svar på i och med att det beror på. Om du däremot vill veta mer och få en bild av lite olika valmöjligheter kan du spana in de olika alternativen vi listat på vår sida.

Vad kostar en betongblandare?

Precis som med allt annat så kan betongblandare variera i pris beroende bland annat storlek och modell. Om du vill bilda dig en uppfattning om prisbilden på marknaden går det utmärkt att kika på de olika modellerna vi listat på vår hemsida.

Vad är skillnaden mellan betong och cement?

Skillnaden mellan betong och cement är förmodligen något många undrar över. Det är dock rätt enkelt, cement är nämligen ett bindemedel som används när man tillverkar betong. Man kan alltså säg att betong bland annat består av cement.

Hur tunt kan man blanda betong?

Betong kan blandas tunt, men det påverkar dess hållbarhet och styrka. Generellt sett bör en betongblandning inte vara tunnare än en yoghurtkonsistens för att behålla sin strukturella integritet.

Hur använder man en betongblandare?

Att använda en betongblandare börjar med att lägga till rätt mängd av varje ingrediens i blandaren - cement, sand, grus och vatten. Därefter sätts blandaren igång, vilket skapar en enhetlig, fast massa som är redo att användas.

Sammanfattning

När man ska köpa en betongblandare finns det som med alla andra köp en del saker som man bör ha i åtanke. Detta innefattar bland annat saker såsom:

 • Storlek
 • Motor
 • Bärbarhet

Storleken är nämligen viktig då den har en stor inverkan när det gäller hur mycket betong du har kapacitet att blanda. Man bör alltså se till att köpa en tillräckligt stor betongblandare som kan blanda den mängden man önskar.

Fortsättningsvis så har betongblandarens motor även en stor betydelse för hur effektivt och snabbt man kan blanda betongen. Motorns styrka och kraftfullhet kan nämligen variera en del beroende på modellen du väljer att köpa.

Avslutningsvis så bör man ha bärbarheten i åtanke innan man väljer den mest lämpade modellen. Bärbarheten kan nämligen skilja sig mycket åt mellan olika typer av betongblandare.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen