BĂ€sta betongblandaren 2021 – Test av olika betongblandare

BĂ€st i test

PopulÀrast

Premiumval

Billigast

Luna Belle Mini 150

SM 145 DE BRUK

Collomix TMX1000

ABM P 135

Klicka hÀr för att se fler betongblandare.

BĂ€sta betongblandaren 2021

Det kvittar om du Ă€r en hemmafixare eller ett etablerat företag – om du arbetar med betong sĂ„ mĂ„ste du köpa den bĂ€sta betongblandaren. Med hjĂ€lp av en bĂ€st i test cementblandare sĂ„ kan du enkelt blanda cement, sand och grus för att fĂ„ en fin betongblandning. Du behöver inte anstrĂ€nga dig med en omrörare utan en bĂ€st i test betongblandare gör jobbet Ă„t dig. Det Ă€r bara att hĂ€lla i sand, grus, cement och sen blanda.

Men det Àr dock inte sÄ enkelt att köpa den bÀsta cementblandaren pÄ nÀtet. Det beror pÄ att dÀr finns en massa olika saker som gör att köpet blir ganska svÄrt. Betongblandare finns till exempel i flera olika modeller som Àven finns i olika prisklasser. Det finns ocksÄ tyvÀrr affÀrer som endast skriver om de positiva sakerna. AffÀrerna nÀmner alltsÄ inte nÄgra negativa saker eftersom dÄ sÀljer det sÄ klart bÀttre. Men detta innebÀr Àven att man inte fÄr en klar bild av hur bra betongblandaren faktiskt Àr. Om man inte Àr sÄ insatt kan dÀrför köpet bli hyfsat svÄrt.

Men det Àr just av den anledningen som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för betongblandare. Jag vet sjÀlv att det inte Àr sÄ enkelt att köpa en bra cementblandare pÄ nÀtet. Men dÀrför har jag gjort ett eget betongblandare test. Jag har satt ihop en köpguide genom att anvÀnda och testa nÄgra olika typer av betongblandare. Jag har Àven lÀst igenom kundrecensioner och andra tester pÄ nÀtet. Den hÀr informationen har jag sedan sammansatt till en komplex köpguide. Efter att du har lÀst igenom min köpguide sÄ garanterar jag att du enkelt kan köpa den bÀsta cementblandaren.

Köpguide för bÀst i test betongblandare 2021

Det Àr alltsÄ ganska svÄrt att köpa den bÀsta betongblandaren pÄ nÀtet. Det Àr för att dÀr finns mÄnga olika saker som man mÄste tÀnka pÄ nÀr man köper en bÀst i test betongblandare. Hela köpet kan dock bli mycket enklare genom att följa min strukturerade köpguide.

I guiden sÄ skriver jag nÀmligen om de viktigaste sakerna att tÀnka pÄ nÀr man köper den bÀsta cementblandaren. Ovan rekommenderar jag Àven de bÀsta betongblandarna som man kan köpa just nu. Kom dock ihÄg att du alltid ska vÀlja en cementblandare utifrÄn dina egna personliga preferenser. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta betongblandaren 2021:

 • Kapacitet
 • Motoreffekt
 • Storlek och formfaktor
 • Byggkvalitet
 • HĂ„llbarhet
 • Rörlighet
 • Ram
 • Garanti
 • Trummaterial
 • Hjul
 • Prestanda
 • BĂ€rbarhet
 • HĂ€stkrafter

Kapacitet

Om du vill anvÀnda en viss betongblandare för att blanda mycket betong samtidigt, bör du vÀlja en stor modell. Detta kan vara ganska praktiskt för bÄde stora och mindre byggarbetsplatser dÀr du vill spara tid genom att blanda ett mindre antal gÄnger.

Kapaciteten hos betongblandare ges i liter som 110 liter eller till och med 170 liter i vissa fall. JÀmfört med varandra Àr kapaciteten pÄ 170 liter ganska större Àn den andra. SÄdana alternativ kan vara anvÀndbara för att blanda mycket betong samtidigt pÄ din byggarbetsplats om det behövs.

Motoreffekt

Motoreffekt för din betongblandare Àr en annan mycket viktig faktor att kontrollera innan du köper en. Som du förvÀntar dig kommer alla betongblandare som levereras med en kraftfull att se till att alla ingredienser blandas ordentligt. Om du vill kontrollera motoreffekt pÄ din betongblandare kan du hitta den antingen i HP eller RPM.

Varvtalet berĂ€ttar helt enkelt om motorns rotationshastighet eller rotationshastighet för din blandningsmaskin. Den innehĂ„ller alternativ som 1000 RPM eller 1500 RPM-motorer, dĂ€r högre hastighet resulterar i bĂ€ttre prestanda. Å andra sidan kan du ocksĂ„ hitta motorns effektbetyg som ⅓ HP eller Ÿ HP i olika betongblandare. Precis som motorns rotationshastighet Ă€r ju högre Ÿ HP motoreffekt desto bĂ€ttre.

Storlek och formfaktor

NÀstan alla betongblandare som finns i denna artikel Àr bÀrbara och gjorda för mindre applikationer. PÄ grund av detta Àr storleken och formfaktorn för en viss betongblandare ganska viktig att kontrollera. Varje blandningsmaskin som Àr liten och kompakt tar mindre plats pÄ arbetsplatsen sÄvÀl som i ditt garage medan den inte anvÀnds. Förutom förvaring kan kompakta betongblandare enkelt lastas pÄ baksidan av din lastbil för att enkelt ta dem frÄn en plats till en annan.

Byggkvalitet

Om du Àr bekant med konstruktionsverktyg mÄste du veta att dessa möter mycket slitage pÄ arbetsplatsen. PÄ grund av detta, om du vill anvÀnda en viss betongblandare under lÄng tid, bör du kontrollera dess byggkvalitet och garanti.

NÀr det gÀller garantin erbjuder de flesta alternativ en 2-Ärig garanti, och vissa till och med erbjuder livstidsgaranti. Mer om detta kan du lÀsa lÀngre ner. NÀr man talar om byggkvaliteten Àr vilken stÄlblandningsmaskin som helst bÀttre Àn en aluminiummaskin. NÄgra av alternativen dÀr ute erbjuder Àven vattenbestÀndighet som IP45 eller IP55 för elmotorn. Detta Àr praktiskt för att skydda motorn frÄn vattnet som anvÀnds för att tillverka en betongblandning.

HĂ„llbarhet

En viktig faktor som pÄverkar blandarens hÄllbarhet Àr de material som anvÀnds för att tillverka maskinen. Cementresterna kommer lÀtt att finnas kvar i trumman varje gÄng efter anvÀndning. NÀr du blandar en sÄdan tung belastning av murbruk eller stuckatur kommer det att lÀmna mÄnga sprickor och brister inne. Din trumma ska vara gjord av högkvalitativt stÄl istÀllet för aluminium, sÄ att den tÄl dessa angrepp.

Betongblandare i stÄl Àr ocksÄ lÀtta att rengöra och lagra, vilket förlÀnger deras livslÀngd samtidigt som du sparar tid och anstrÀngning.

Rörlighet

Som du kanske mÀrker finns det tvÄ typer av blandare i vÄr lista över bÀsta cementblandare: bulkblandare och handhÄllen blandare. Den handhÄllna typen Àr super lÀtt att flytta runt; dock kan du behöva en bulkblandare för professionellt bruk. I det hÀr fallet bör du bry dig om dess rörlighet.

Din maskin ska ha hjul för bÀttre rörlighet pÄ dina webbplatser. Hjulen gör ocksÄ gjutningsprocessen mycket enklare. Hjulens design och material mÄste ha förmÄgan att stöta upp och arkivstabilitet. Dessutom mÄste de vara robusta för att motstÄ alla typer av ojÀmn vÀg eller tuffa golv, för att underlÀtta dina jobb och undvika arbetsrelaterade skador.

Om du letar efter en bÀrbar betongblandare bör du ocksÄ titta pÄ dess vikt. Du kommer definitivt inte att vilja flytta runt en sÄdan tung maskin!

Ram

Vi brukar Àgna mer uppmÀrksamhet Ät en mixers motor och lastkapacitet. Men ramen Àr ocksÄ en viktig del av maskinen, vilket pÄverkar dess stabilitet och hÄllbarhet. Det hÀr Àr den enda delen som du inte kan byta ut eller fÄ den fixad, vilket innebÀr att du mÄste köpa en ny om den gamla ramen gÄr sönder.

Vissa producenter vill sÀnka sina kostnader genom att anvÀnda aluminium till ramen. Eftersom betongblandning inte Àr ett skonsamt jobb, vill du dock ha en ram som Àr gjord av stÄl som ger maskinen tillrÀcklig styrka.

Garanti

Blandning av betong Àr som ni vet inte ett skonsamt jobb. Glöm dÀrför inte att kontrollera maskinens byggkvalitet och garanti. I vÄr lista över de bÀsta betongblandarna 2020 erbjuder de flesta alternativen 1 Är till 2 Ärs garanti, samt gratis support under maskinens livstid.

Eftersom du mÄste spendera en hel del pengar för en betongblandare, bör du vara uppmÀrksam pÄ denna faktor och vÀlja ett pÄlitligt varumÀrke som ser till att ge dig service av hög kvalitet.

Trummaterial

Trummor Àr vanligtvis gjorda av stÄl. StÄl Àr ett starkt och hÄllbart material som klarar testet. Andra kommer med stark plast eller polyeten. Som du kan förvÀnta dig Àr det största problemet med plastmodellen att den inte Àr sÄ stark och hÄllbar. De Àr dock lÀtta att rengöra och lÀtta i vikt.

Vi rekommenderar dock en bÀrbar och enkel mixer för smÄ och DIY-projekt. DÀrför Àr en trumma av förstÀrkt plast en bra idé.

Hjul

Det finns mÄnga cementblandare och alla har olika konfigurationer. Som ett resultat har vissa av dem skottkÀrror, medan andra inte behöver skottkÀrra. Det beror pÄ att du enkelt kan hÀlla innehÄllet i en annan behÄllare eller skottkÀrra och transportera det till anvÀndningsstÀllet.

TÀnk ocksÄ pÄ att blandare normalt flyttas frÄn en punkt till en annan. Som ett resultat Àr det viktigt att gÄ efter den med en stark ram som tÄl den tunga och robusta anvÀndningen.

Det Àr dÀrför vi rekommenderar att du gÄr efter en mixer med hÀrdat stÄlram. Dessutom mÄste hjulen vara tillrÀckligt starka för att överleva en mÀngd olika terrÀng, allt frÄn kuperad terrÀng till grovt byggande.

Hjulen bör ocksÄ vara stora, tjocka och robusta för att ge stabilitet och stöd. Du vill inte att cementblandaren tippar och hÀller innehÄllet.

Prestanda

Du vill ha en betongblandare som hÄller i mÄnga Är. Det bör ocksÄ kunna hantera en mÀngd olika jobb. Det Àr dÀrför hÄllbarhet Àr en av de viktigaste faktorerna att tÀnka pÄ. En stark cementblandare med stor kraft kan vanligtvis leverera mer hÄllfasthet och hantera mer volym betong Ät gÄngen. Deras prestationer kommer definitivt att vara tillfredsstÀllande.

Vissa blandare har fasta trummor men rörliga blad. Andra kan ha rörliga trummor, men knivarna kan eller kanske inte fixeras. Det finns tyngdkraftsblandare som hanterar betong som anvÀnds för större byggnadsarbeten. Vi rekommenderar hÀrdade stÄltrummor eftersom de tÄl slitage i samband med blandningsprocessen.

BĂ€rbarhet

Detta Àr ocksÄ en av de viktigaste faktorerna för att vÀlja en betongblandare. Helst kommer en fast betongblandare att fungera bra om du anvÀnder blandaren för dina personliga projekt. Men om du Àr en hantverkare eller en professionell som kommer att besöka mÄnga projektplatser, rekommenderar vi att du fÄr en bÀrbar betongblandare som levereras med fÀsta hjul.

Betongblandare finns i olika modeller, och det finns typer med funktioner som du kan fÀsta dem pÄ din lastbil eller ditt fordon. Det Àr enkelt att transportera dem frÄn en arbetsplats till en annan.

HĂ€stkrafter

Baserat pÄ vilken typ och kraftkÀlla som anvÀnds delas betongblandare i tvÄ bastyper. Vi har en bensin / dieseltyp och den elektriska typen. Om du föredrar en cementblandare som Àr lÀtt att anvÀnda med minimalt buller och lÀtt uppstart rekommenderar vi att du gÄr efter den elektriska typen.

Allt du behöver göra Àr att ansluta det till nÀtadaptern. Det Àr ocksÄ lÀtt och lÀtt att flytta runt. De kommer med motorer med olika betyg och hÀstkrafter.

SmÄ cementblandare anvÀnder cirka 110 volt, och motorn har vanligtvis 1/3 till 1,5 hÀstkrafter. Tunga blandare anvÀnder Ä andra sidan enormt motorvÀrde, 220 volt och hÀstkrafter frÄn 1 till 5.

Om din arbetsplats Àr avlÀgsen med begrÀnsad tillgÄng till el, rekommenderar vi att du anvÀnder blandare för bensin / dieselcement. Bensin Àr ett ganska vanligt alternativ eftersom det kan producera mer kraft och starkare hÀstkrafter jÀmfört med eldriven cementblandare. Det har dock nackdelen med överdrivet buller och för mÄnga Ängor. Du kan inte heller anvÀnda den inomhus.

LÀs ocksÄ >>> Betongslip test

Komponenter av betongblandare

En betongblandare som anvÀnds för renovering av hus och landskapsarkitektur bestÄr av fyra huvudkomponenter:

 1. Trumma – Trummans storlek bestĂ€mmer blandarens kapacitet. Trummaterialet avgör hĂ„llbarhet och enkel rengöring.
 2. Motor – Motorn driver mixerns rotationshastighet och hastighet. Det kan vara elektriskt eller gasdrivet.
 3. Ram och hjul – En robust ram behövs för att hysa trumman och motorn, helst med stora slitstarka hjul för enkel förflyttning pĂ„ grova ytor och motorvĂ€gar (om du drar den bakom en lastbil)
 4. Vev – Kontrollerar vinkeln pĂ„ trumman (upp för blandning, ner för hĂ€llning). Vevhjul finns pĂ„ större blandare som inte kan tippas manuellt uppĂ„t eller nedĂ„t.

Betongblandare trumkapacitet

Betongblandarens trummans kapacitet dikterar hur mycket betong du kan blanda i taget. Kapaciteten berÀknas i liter.

NÀr du blandar flera satser, desto mer konkret kan din mixer slita ut, desto mindre behöver du vÀnta pÄ nÀsta sats, och desto mer konsekvent blir dina hÀllar. Detta blir viktigt för stora hÀllar som uteplatser och uppfart, sÀrskilt i varmt vÀder.

TÀnk pÄ att inte hela mixerns kapacitet kan anvÀndas. Om du har en trumma pÄ 140 liter kan du bara anvÀnda ungefÀr 110 liter av den (normalt 80% av den totala trumkapaciteten).

Vissa mÀnniskor mÀter en mixerns trumkapacitet efter antalet cementpÄsar den kan bearbeta. LÄt oss sÀga att du har en pÄse pÄ 1000 kronor med Portland cement; detta motsvarar en volym pÄ 30 liter. Om du kombinerar en vanlig blandning av 1 del cement, 2 delar sand och 3 delar grus eller sten, enligt Sakretes Portland Cement-specifikationer kommer detta att konverteras till cirka 130 liter betong.

Blandarens motoreffekt

Kraften hos en betongblandares motor Àr avgörande eftersom den avgör hur mÄnga gÄnger lösningen blandas pÄ en minut. De flesta betongblandare för renovering av hemmet och hardscaping-projekt har motorer frÄn 1 till 5 hÀstkrafter.

En stark och pÄlitlig motor Àr viktigt eftersom större jobb ofta krÀver att en betongblandare arbetar timmar och timmar. Om motorn vÀrms upp och saktar ner nÀr den körs med full kapacitet kan det pÄverka hela jobbet.

Det Ă€r viktigt att inte förvĂ€xla varv per minut (RPM) med kraft. En mindre, mindre kraftfull motor kan “utrustas” för att snurra trumman vid högre varvtal, men detta lĂ€gger mycket mer stress pĂ„ motorn. Motorn kan ocksĂ„ köras vid högre varvtal för att vrida trumman snabbare. I bĂ„da fallen fĂ„r du kortare livslĂ€ngd. Vad du letar efter Ă€r rĂ€tt kraftnivĂ„ för den typiska storleken och frekvensen av jobb du kommer att göra.

Trummaterial

De tvÄ vanligaste materialen som anvÀnds för betongblandartrummor Àr stÄl och plast (vanligtvis kallat poly-trummor).

Poly-trummor minskar blandarens totala vikt; de Àr lÀttare att rengöra eftersom betongen inte hÄller fast vid poly-materialet pÄ samma sÀtt som stÄl. Men dessa trummor Àr mottagliga för snabbare slitage pÄ grund av nötning frÄn aggregatet.

StÄltrummor har vanligtvis mycket lÀngre livslÀngd. De Àr mer motstÄndskraftiga mot nötning. Men de Àr tyngre, svÄrare att rengöra och krÀver en kraftfullare motor. PÄ den ljusa sidan, med en stÄltrumma behöver du inte oroa dig om du behöver hamra ut hÀrdad betong som sitter i trumman.

Ram, vev och hjul

Ramen pÄ de bÀsta betongblandarna Àr tillrÀckligt robusta för att bÀra blandarens vikt vid full kapacitet pÄ ojÀmnt underlag. Ramen mÄste vara tillrÀckligt hÄllbar för att hÄlla i mÄnga Är i eller köras bakom en lastbil. Om ramen Àr tunn kan den skaka och vibrera nÀr du fyller trumman med betong. Vibrationer spricker sÄ smÄningom ramen och gör att komponenterna slits ut snabbare.

Vevhjulet Àr en del av större blandare. Den anvÀnds för att svÀnga trumman separat frÄn ramen för att hÀlla betong i en skottkÀrra, dike eller trÀform. Vevhjulet ska vara tillrÀckligt solidt för att klara vikten av en full trumma under mÄnga Är. Den ska inte ha skarpa kanter. En diamantstruktur pÄ hjulet ökar greppet nÀr det Àr vÄtt.

En bra betongblandare bör ha robusta hjul med stark axel och lager. Dessa bör vara stora pneumatiska eller massiva gummidÀck. Om blandaren dras bakom en lastbil mÄste hjulen och dÀcken vara motorvÀgsbetyg.

Bensindriven eller eldriven betongblandare

Betongblandare för husrenovering och projekt för nedlÀggning kan ha antingen en gas- eller elmotor.

 • För smĂ„skaliga renoveringsjobb rĂ€cker det med elektriska blandare. De Ă€r enkla att hantera, krĂ€ver inget extra underhĂ„ll och Ă€r lĂ€tta att sĂ€tta ihop. De krĂ€ver dock nĂ€rhet till en pĂ„litlig elkĂ€lla eller stor generator. Elektriska betongblandare Ă€r idealiska för stadsmiljöer eftersom de tenderar att vara tystare.
 • Bensindrivna blandare Ă€r idealiska för jobb dĂ€r det inte finns el. De tillĂ„ter mycket mer bĂ€rbarhet och kan anvĂ€ndas lĂ„ngt ifrĂ„n byggnader. Men de Ă€r vanligtvis tyngre och större. Bensindrivna motorer krĂ€ver mer underhĂ„ll och en klar brĂ€nsletillförsel. De Ă€r ocksĂ„ högre och mer skadliga för miljön (om du Ă€r en grön byggare).

Blanda olika typer av betong

Att blanda betong korrekt för jobbet Àr avgörande. Det korrekta förhÄllandet mellan cement, aggregat och vatten mÄste blandas konsekvent.

Du vill att den bÀsta betongblandaren ska tÀcka alla dina baser:

 • Betong med hög aggregering för uppfart och fundament
 • SlĂ€t murbruk för tegelvĂ€ggar
 • Snabbtorkande betong för kallt vĂ€der och hĂ„l
 • SprickbestĂ€ndigt cement för uteplatser och gĂ„ngvĂ€gar
 • Blandning i fĂ€rgĂ€mnen, mjukgörare och kemikalier för specialdesignarbete

FörmÄgan att blanda betong snabbt och konsekvent med minimal manuell arbetskraft den bÀsta anledningen att investera i en bra blandare.

Tips om hur du anvÀnder en bra betongblandare

Oavsett vilken betongblandare du vÀljer för ditt hemrenoveringsprojekt eller hÄrda projekt, finns det nÄgra tips du bör följa.

 1. Om du inte anvÀnder en förblandad betongblandning, se till att du kÀnner till förhÄllandet dÀr du blandar ballast och cement. Olika konkreta förhÄllanden Àr bÀst för olika jobb.
 2. Rengör mixern sÄ snart du kan innan betongen torkar. Att mejla hÄrd betong frÄn en mixer Àr trÄkigt och ökar slitaget.
 3. HÄll betongbelastningen lite under högsta tillÄtna vikt och volym. Detta ökar livslÀngden pÄ din motor.
 4. Starta alltid mixern innan du laddar trumman. Högre startbelastningar belastar motorn mycket.
 5. Om inget annat krÀvs, prova att hÀlla i följande ordning: grus, cement, sand och vatten.

Det finns bara nÄgra bra metoder som hjÀlper dig att förlÀnga din betongblandares livslÀngd och hÄlla den hÄrt, istÀllet för att ge ut mitt i ett jobb.

LÀs ocksÄ >>> Omrörare test

Att köpa en cementblandare eller att bestÀlla betong

Vissa mĂ€nniskor har sinnen som cement – grundligt blandade och permanent satta. Men om du har ett kommande projekt som innehĂ„ller en hel del betongarbete och behöver den bĂ€sta cementblandaren, eller den bĂ€sta betongblandaren, mĂ„ste du kĂ€nna till dina alternativ för att blanda cement och övervĂ€ga dem alla.

Old-school tÀnkande skulle fÄ dig att tro att det Àr enda sÀttet att ringa din lokala betongleverantör och bestÀlla en lastbil med cement pÄ 10 yard. Men du mÄste vara redo för cementbilen nÀr den kommer. Himlen förbjuder att nÄgon i din besÀttning ringer in sjuk eller att cementbilen hÄlls uppe i trafiken, eller det börjar regna och ditt konkreta projekt förstörs.

Om du har den bÀsta cementblandaren har du kontroll, inte cementleverantören. Du kanske inte vill tillbringa halva dagen med att slÀta ut vÄt betong. Med en bÀrbar cementblandare kan din besÀttning arbeta i sin egen takt. Du bestÀmmer nÀr betongarbetet börjar och nÀr det Àr klart.

Men innan du börjar arbeta med en betongblandare, glöm inte att kolla in OSHA: s webbplats för anvÀndbara tips och sÀkerhetsinformation för sÀker anvÀndning av cementblandaren.

Fördelar med att Àga en cementblandare

HÀr Àr en lista över fördelar med att ha den bÀsta bÀrbara cementblandaren:

 • Du bestĂ€mmer nĂ€r, var och hur lĂ€nge du vill bearbeta betongen. Börja tidigt, stanna sent – det Ă€r upp till dig.
 • Du kan förbereda formulĂ€r nĂ€r du gĂ„r.
 • Du kan manövrera de bĂ€rbara cementblandarna genom trĂ„nga platser som en lastbil inte kan Ă„ka.
 • Du kan blanda stuckatur och murbruk i samma cementblandare.
 • Oplanerade avbrott Ă€r lĂ€ttare att hantera eftersom du inte behöver lĂ€mna tillbaka din cementblandare till uthyrningsföretaget.
 • PĂ„ mindre jobb har betongen som tillverkas pĂ„ byggarbetsplatsen ingen förlorad tid i transporten, vilket ger arbetarna gott om tid att anvĂ€nda betongen innan den hĂ€rdar.

Även de bĂ€sta bĂ€rbara cementblandarna Ă€r inte sĂ„ dyra, och du kan matcha storleken pĂ„ betongblandaren till storleken pĂ„ jobbet. Cementblandare Ă€r helt enkelt byggda, hĂ„llbara och det finns inte mycket som kan gĂ„ fel med dem.

Det bÀsta cementet / betongen för jobbet

För det första Àr cement och betong inte samma sak. Betong Àr en blandning av cement, sand och grus. Cement Àr det torra pulverformiga Àmnet som blandas med sand, grus och vatten för att bli ett bindemedel för betong. Att blanda sand, grus, vatten och cement i rÀtt proportion Àr viktigt för att producera hÄllbar betong av hög kvalitet.

Betongtyper

 • SnabbinstĂ€llning
 • Hög styrka
 • SprickbestĂ€ndig

SnabbhÀrdande betong Àr det bÀsta valet för staketstolpar, postlÄdestolpar och plattor dÀr möjligheten att anvÀnda dem snabbt Àr viktigare Àn utseenden. SnabbhÀrdande betong sÀtts vanligtvis upp pÄ 30 minuter eller mindre.

HöghĂ„llfast betong Ă€r bĂ€st för fundament och sidfot. Det Ă€r tĂ€tare och det tar lĂ€ngre tid att stĂ€lla in – vanligtvis pĂ„ 10 till 12 timmar.

SprickbestÀndig betong Àr en blandning av cement, sand, grus och andra material som förbÀttrar hÄllbarheten. Det mÄste se rÀtt ut och fungera bra, eftersom det anvÀnds för uteplatser, trottoarer, uppfart och ytor som fÄr mycket trafik.

Cementtyper

 • Portland cement
 • Murverk cement
 • Mortel cement

Portlandcement Àr den vanligaste typen. Den smÀlter samman med kalksten, lera och jÀrn och binder samman allt för att göra betong. Detta anvÀnds i uppfart, trottoarer, uteplatser, gatutrottoarer och strukturella plattor. Om du vill anvÀnda detta för ditt nÀsta projekt rekommenderar vi det hÀr varumÀrket.

Murcement Àr det som anvÀnds för att hÀrda sten, block och tegel. Det blandas med sand och grus i olika procentsatser, baserat pÄ önskad styrka.

Mortelcement Àr den svagaste av de tre typerna. Det Àr dock lÀttast att applicera och anvÀnds för att lappa vÀggar, lÀgga tegel som inte Àr bÀrande och sÀtta prydnadssten.

(Och om du lÀgger murbruk för en öppen spis eller ugn, övervÀg att anvÀnda eldlera).

Uthyrning av cementblandare

I slutet av dagen kan du i slutÀndan besluta att hyra av cementblandare Àr vÀgen att gÄ. Detta Àr inte ett dÄligt val om du inte planerar att anvÀnda cementblandaren för flera projekt. I slutÀndan kan du sluta spara mycket pengar. Som sagt, det finns nÄgra saker att hÄlla ihop nÀr du hyr en cementblandare.

Det första Ă€r dock först, hur gĂ„r det att hyra en cementblandare? Tja, det bĂ€sta sĂ€ttet Ă€r bara med en enkel Google-sökning av “hyra av cementblandare nĂ€ra mig.” Om du ska besöka ett företag pĂ„ Google, se till att kontrollera recensionerna. Se till att recensionerna ocksĂ„ ser legitima ut. Se ocksĂ„ till att ringa minst fem företag och se vem som erbjuder det bĂ€sta priset. Kontrollera om de ocksĂ„ erbjuder gratis leverans av mixern till dig (för, hej, varför inte).

Ett annat bra alternativ Àr att hyra en cementblandare frÄn Home Depot. Inte bara kommer du att kunna se om cementblandaren Àr tillgÀnglig, du kan ocksÄ se priset direkt. Du kan Àven vÀlja storlek och typ av cementblandare. Ett bra alternativ till Home Depot Àr Sunbeltuthyrning, dÀr du kan hyra en cementblandare under en lÀngre tid till ett lÄgt pris.

En sak att kontrollera oavsett var du hyr den Àr hur gammal cementblandaren Àr. GÄ med en nyare modell, det Àr hur som helst att hyra. Du vill inte fastna pÄ ett jobb med en gammal cementblandare som kan gÄ sönder. Det kostar tid och pengar.

Hur man underhÄller en cementblandare

Idealiskt Àr en cementblandare ett verktyg som ska anvÀndas om och om igen. Som ett resultat mÄste den vara i optimalt skick. Det bÀsta sÀttet att uppnÄ detta Àr via regelbundet underhÄll. Med detta fÄr du maximal produktivitet och effektivitet.

Med tanke pÄ ovanstÄende har vi följande tips för att underhÄlla en cementblandare, vara av el- eller bensindriven typ

 • Alla delar av cementblandaren mĂ„ste rengöras dagligen. Du mĂ„ste se till att du blir av med alla spĂ„r av cement frĂ„n trumman. Se ocksĂ„ till att blandarskoveln ocksĂ„ Ă€r ordentligt rengjord.
 • Vi rekommenderar att du anvĂ€nder en vattenslang för att bli av med cementen pĂ„ blandaren efter varje anvĂ€ndning. Detta för att förhindra att cement staplas upp. PĂ„ en annan anteckning kan du anvĂ€nda en högtryckstvĂ€tt för att rensa bort cementet.
 • Motorn ska alltid rengöras ocksĂ„. Rensa bort damm och andra cementpartiklar frĂ„n motorn. Du kan anvĂ€nda en luftkompressor för att uppnĂ„ detta.

Detta Àr ett bra sÀtt att minska dyra reparationer som kan intrÀffa senare i framtiden. Dessutom kommer en cementblandare med mÄnga rörliga delar. Det Àr en bra idé att smörja de rörliga delarna. Detta Àr viktigt för att minska friktionen som kan utlösa slitage.

LÀs ocksÄ >>> Betongvibrator test

Vanliga frÄgor om betongblandare

Vilken typ av betongblandare passar mig?

NÀr du ska köpa en betongblandare sÄ mÄste du vÀlja utifrÄn dina egna behov:

 • TillfĂ€llig anvĂ€ndning – normalt för smĂ„ arbetsplatser eller personligt bruk hemma: Om du bara behöver en betongblandare för en liten arbetsplats, skulle du bĂ€ttre vĂ€lja en elektrisk betongblandare som har en lastkapacitet pĂ„ cirka 60 liter. Du bör ocksĂ„ övervĂ€ga en handhĂ„llen mixer, som Ă€r mycket lĂ€mplig för ett trĂ„ngt utrymme.
 • Frekventa anvĂ€ndningsomrĂ„den – normalt för smĂ„ till medelstora arbetsplatser: I det hĂ€r fallet behöver du en betongblandare med en kapacitet pĂ„ mellan 120 och 190 liter, beroende pĂ„ storleken pĂ„ dina projekt.
 • Intensiv eller regelbunden anvĂ€ndning – normalt för stora projekt och professionella arbetsplatser: Om du behöver en betongblandare för daglig anvĂ€ndning vid ett stort projekt kan du behöva en riktigt stor med extra effektivitet.

Även om du Ă€r en professionell anvĂ€ndare eller bara en kille som vill göra betongblandningsarbetet sjĂ€lv, Ă€r det viktigt att veta vilka faktorer som gör den bĂ€sta cementblandaren. Det finns mĂ„nga saker att tĂ€nka pĂ„; Vissa egenskaper Ă€r dock viktigare Ă€n andra.

Finns det nÄgra tips för att ta hand om en bÀst i test betongblandare?

Att vÀlja rÀtt betongblandare Àr viktigt, det Àr ocksÄ viktigt att veta hur man underhÄller och lagrar det. Nedan följer nÄgra tips frÄn oss om att spara en betongblandare:

 • Rengör alla delar med tryckvatten efter anvĂ€ndning
 • Vanligt underhĂ„ll
 • Regelbunden rengöring med vattenslang eller högtryckstvĂ€tt
 • Förvaras pĂ„ en nĂ€ra plats dĂ€r mixern inte pĂ„verkas av vĂ€derförhĂ„llanden som regn, sol etcetera.

Borde jag tÀnka pÄ kraft nÀr jag köper en bÀsta betongblandare?

Betongblandare drivs normalt av el eller gas, och en del av dem erbjuder bĂ„de gas och el. NĂ€stan alla produkter i vĂ„r lista över de bĂ€sta betongblandare fungerar med el. En sak du bör veta Ă€r att en elektrisk mixer Ă€r lĂ„gt underhĂ„ll och mer miljövĂ€nlig. Elektriska blandare Ă€r ocksĂ„ tystare, kraftfullare och mer anvĂ€ndarvĂ€nliga. Å andra sidan, om din byggarbetsplats inte har nĂ„gon kraftpunkt, kan du behöva en bensin.

Som du kanske mĂ€rker kommer betongblandare med mĂ„nga olika hĂ€stkrafter och motorhastigheter. Stora professionella blandare har normalt motoreffekten frĂ„n Âœ till 5 hĂ€stkrafter. Under tiden skulle de mindre som passar oprofessionellt bruk vara frĂ„n ⅓ till Âœ hĂ€stkrafter. Handbetongblandare tenderar ocksĂ„ att ha lĂ€gre effekt Ă€n de andra. TĂ€nk pĂ„ dessa punkter nĂ€r du vĂ€ljer maskinen för dina personliga behov.

Vad menas med kapaciteten hos en bÀst i test betongblandare?

En sak som du bör tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du tittar pĂ„ mixerns kapacitet Ă€r att den inte liknar produktionen. Eftersom betongblandaren normalt inte kan hĂ„lla full kapacitet, motsvarar utmatningen mĂ€ngden cement som blandaren har minus ⅔. Annars behöver du bara veta att varje 50 liter kapacitet liknar en pĂ„se pĂ„ 35 kg torr cement.

Beroende pÄ dina projekt kan du vÀlja rÀtt mixer med tillrÀcklig kapacitet. Om du bara behöver en maskin för ett litet projekt, skulle en trumvolym pÄ mindre Àn 100 liter vara tillrÀcklig. Under tiden behöver du en större kapacitet för professionellt bruk.

Dessutom bör du vara uppmÀrksam pÄ trumman. Om den Àr för liten behöver du mer tid och anstrÀngning för att ladda materialet i mixern. Kom ihÄg att 40 cm diameter Àr populÀr och bra att anvÀnda.

Vad finns det för olika designer pÄ bra betongblandare?

Betongblandare finns i tvÄ olika utföranden: tvÄngsblandare eller frifallsblandare.

 • I tvĂ„ngsblandare förblir trumman fast och knivarna snurrar separat som en mixer.
 • I frifallsblandare roterar trumman och bladen förblir antingen stilla eller rör sig med trumman om den Ă€r fĂ€st vid trumvĂ€ggarna.

BÄda designerna har sina för- och nackdelar, men de vanligaste Àr tyngdkraftsblandare eftersom de tenderar att vara enklare, mer pÄlitliga och billigare.

Cementblandare eller betongblandare?

Du ser att “betongblandare” och “cementblandare” anvĂ€nds omvĂ€xlande genom hela den hĂ€r artikeln. Tekniskt finns det inget sĂ„dant som en cementblandare, de Ă€r alla betongblandare. Eftersom det Ă€r sĂ„ vanligt att cementblandare och betongblandare anvĂ€nds omvĂ€xlande har vi det ocksĂ„.

Vad finns det för kvaliteter hos betongblandare?

NÀr du köper en cementblandare Àr det viktigt att övervÀga vilka egenskaper som utgör den bÀsta betongblandaren. Vissa kvaliteter Àr viktigare Àn andra men den viktigaste kvaliteten nÀr man köper en betongblandare Àr att köpa en som passar den typ av betongjobb du utför. SÄ övervÀga de konkreta projekten och arbeta dig bakÄt.

HÀr Àr de bÀsta egenskaperna att leta efter:

 • Kapacitet: De flesta tillverkare listar cementblandarens trumkapacitet i liter. En sak att tĂ€nka pĂ„ Ă€r att detta inte Ă€r detsamma som output. Om du försöker bestĂ€mma produktionen, ta kapaciteten för cement som blandaren rymmer och ta sedan tvĂ„ tredjedelar av den, eftersom de flesta cementblandare arbetar lutande och inte kan hĂ„lla hela kapaciteten. En bra tumregel Ă€r att för varje 50 liter kapacitet du har, kan cementblandaren hantera en pĂ„se pĂ„ 35 kg betong (ex. 100 liter rymmer tvĂ„ pĂ„sar med 35 kg betong eller tre 27 kg pĂ„sar med betong).
 • Vikt: Cementblandare fungerar mest effektivt nĂ€r viktrekommendationen följs. Att hĂ„lla sig under den tillĂ„tna vikten sĂ€kerstĂ€ller ocksĂ„ att motorn inte brinner ut i förtid. Vikten tar hĂ€nsyn till cementet och vattnet, inte cementet ensamt.
 • Trumöppning: Trummaöppning Ă€r vanligtvis listad i diameter och trumman Ă€r ocksĂ„ en viktig faktor att tĂ€nka pĂ„. Om valsöppningen Ă€r för liten kan det vara lite frustrerande nĂ€r betongen lĂ€ggs i blandaren. En diameter pĂ„ 40 cm Ă€r vanlig och Ă€r en bra diameter att anvĂ€nda vid jĂ€mförelse av blandare (alla mindre tenderar att kĂ€nnas för smĂ„).
 • Kraft: Cementblandare drivs vanligtvis av gas eller el. HĂ€nsynen hĂ€r Ă€r hur bĂ€rbar du behöver att mixern ska vara och hur mycket tillgĂ„ng du har till elektriska kĂ€llor. Om bĂ€rbarhet och bekvĂ€mlighet Ă€r viktigt för dig Ă€r det bĂ€ttre med en gasblandare. Om du letar efter en mixer med lĂ„gt underhĂ„ll Ă€r elektrisk en bĂ€ttre router. Vissa cementblandare pĂ„ marknaden erbjuder dock bĂ„de gas och elkraft och kan vara ett bĂ€ttre alternativ om du behöver mer flexibilitet.
 • Det hĂ€r Ă€r bara nĂ„gra av de övervĂ€ganden du bör leta efter nĂ€r du köper en betongblandare. Ytterligare övervĂ€ganden inkluderar hjulstorlek, typ av motor / motor, hĂ„llbarhet för konstruktion, kostnad etcetera.

Är cement samma som betong?

Cement Àr inte detsamma som betong. Faktum Àr att cement faktiskt Àr en av de tre ingredienserna som utgör betong. Cement utgör cirka 1/10 av blandningen som gör betong. Cement Àr i grunden limet som hÄller betong ihop.

Vad Àr betong gjord av?

Betong Àr gjord av en blandning av cement (vanligtvis portlandcement), vatten och aggregat. Aggregaten Àr vanligtvis sten (eller grus) och sand. Gruset kallas vanligtvis ett grovt aggregat och sanden kallas vanligtvis ett fint aggregat.

Hur tillverkas cement?

Cement tillverkas genom att kombinera en kontrollerad mĂ€ngd kalcium, kisel, aluminium, jĂ€rn och andra ingredienser tillsammans. NĂ„gra av de andra materialen som tillsĂ€tts för att göra cement inkluderar lera, skiffer, skiffer, jĂ€rnmalm, slagg (frĂ„n en masugn) och kiselsand. Efter att dessa material har kombinerats vĂ€rms de upp vid olika temperaturer (upp till 1450 grader Celsius) och bildar föremĂ„l som liknar stenar. Dessa ”stenar” kyls sedan och mals till ett fint pulver, som Ă€ntligen kan kallas cement.

Hur tillverkas betong?

Det finns ingen formel som passar alla för att göra betong. Grundreceptet för att tillverka betong Àr emellertid följande: 3/6 finmaterial (sand), 2/6 grovmaterial (sten / grus), 1/6 cement (vanligtvis portlandcement). I allmÀnhet, ju mer grovt aggregat och cement du anvÀnder, desto större blir betongens hÄllfasthet.

Sanden och cement blandas sedan samman för att göra en vÀlblandad blandning. DÀrefter tillsÀtts det grova aggregatet till sand / cementblandningen och blandas ihop. Vattnet tillsÀttes sedan lÄngsamt och blandas tills blandningen blir fuktig. Generellt, ju mer vatten du anvÀnder desto mindre Àr betongens hÄllfasthet.

Vad Àr Portland Cement?

Portlandcement Ă€r inte bara en typ av cement. Faktum Ă€r att det finns mĂ„nga olika typer av portlandcement (typ I – typ V). Den allmĂ€nna formeln för portlandcement Ă€r emellertid kalcium, kisel, aluminium, jĂ€rn och smĂ„ mĂ€ngder av andra föreningar, till vilka gips tillsĂ€tts i den slutliga slipningen för att reglera betongens hĂ€rdningstid. Kalk och kiseldioxid utgör huvuddelen av blandningen (~ 85%).

”Uttrycket” Portland ”i Portlandcement har sitt ursprung 1824 nĂ€r en engelsk murare fick patent pĂ„ sin produkt, som han kallade Portland Cement. Detta berodde pĂ„ att hans cementblandning producerade betong som liknade fĂ€rgen pĂ„ den naturliga kalksten som bröts pĂ„ Isle of Portland i engelska kanalen.

Hur mycket betong behöver jag?

Det finns inget svar pÄ denna frÄga heller. MÀngden betong du behöver beror pÄ vilken typ av jobb du utför. Det finns dock nÄgra praktiska rÀknare som kan ge dig en uppskattning av hur mycket betong du ska anvÀnda. I allmÀnhet Àr det bÀst att blanda cirka 5% mer konkret Àn du uppskattar, om inte mer, för att vara sÀker pÄ att du inte tar slut och tappar tid pÄ ett projekt.

Hur mycket Àr en kvadratmeter av betong?

Denna frĂ„ga stĂ€lls mycket. Återigen kommer svaret hĂ€r att variera beroende pĂ„ var du befinner dig, vilken typ av betong du behöver, marknadspriset etcetera. Som en tumregel varierar priserna frĂ„n cirka 900 kronor per kvadratmeter till 1 200 kronor per kvadratmeter 2021.

Vad finns det för fördelar med att anvÀnda en cementblandare?

Det finns mÄnga fördelar med att ha och anvÀnda cementblandare. En av de starka punkterna Àr att den inte endast anvÀnds för att blanda cement. Den kan ocksÄ anvÀndas för djurfoder, fÀrger och andra material. Bortsett frÄn detta Àr nÄgra av fördelarna:

 • Det sparar tid: Oavsett hur liten cementblandare Ă€r, det sparar tid och anstrĂ€ngning som skulle ha anvĂ€nts vid blandning av cement. Detta gĂ€ller alla maskiner eftersom anvĂ€ndarna kommer att kunna slutföra fler jobb med minimal anstrĂ€ngning och input.
 • Sparar kostnad: om du exempelvis hanterar ett stort projekt kan du behöva extra anstrĂ€ngning om du behöver blanda betong för hand. Detta innebĂ€r att anstĂ€lla och betala fler personer för jobbet.
 • Cementblandare förhindrar ocksĂ„ slöseri. Detta hjĂ€lper dig att spara pĂ„ materialkostnaden eftersom materialet anvĂ€nds i rĂ€tt del.
 • Det Ă€r ocksĂ„ hygieniskt: blandning av cement innebĂ€r betydande hĂ€lsorisker för arbetarna. Det betonar benen, orsakar ryggont, muskler och axelvĂ€rk. Med en maskin kan du dock undvika dessa hĂ€lsorisker.

Vad Àr anvÀndningen av en cementblandare?

En cementblandare Àr en utrustning som anvÀnds för att blanda delar av sten, grus, ljud, vatten och cement för att bilda betong. Blandningsprocessen görs inuti en roterande trumma för att ge en jÀmn blandning.

Hur fungerar betongblandare?

Alla betongblandare har en roterande trumma som blandar alla bestÄndsdelar som matas in i den. Allt du behöver göra Àr att mÀta och mata in materialet i mixern. Det ger en perfekt blandning för dig att arbeta med.

Vad Àr kapaciteten för en betongblandare?

Helst rymmer en betongblandare 80% av trumman. Som ett resultat rymmer en trumma med en kapacitet pÄ 150 liter cirka 120 liter betong.

Hur lÄng tid tar det att blanda betong?

Helst tar det i genomsnitt fem minuter att fÄ en homogen blandning som du kan anvÀnda för ditt byggnadsarbete frÄn din betongblandare.

Vilka Àr typerna av cementblandare?

Det finns mÄnga kriterier för klassificering av typen av blandare. Baserat pÄ kraftkÀllan finns det tvÄ typer: el och bensindriven typ.

Det finns ocksÄ satsblandare och kontinuerliga blandare. De har olika konfigurationer och varierande effektivitet.

Borde jag bry mig om att skaffa en stark motor?

Motorns kapacitet Àr en av de viktigaste sakerna att tÀnka pÄ innan du vÀljer din betongblandare. Med andra ord mÄste motorn matcha mixerns storlek. Detta beror pÄ att en svag motor kommer att vara hjÀlplös att anvÀnda en stor mixer.

Med en stor mixer kan du till exempel göra mer konkret Ät gÄngen. En 1/3 hÀstmotor kommer inte att göra ett bra jobb. Om du ska anvÀnda en stor trumma behöver du en stark motor.

Ska man tÀnka pÄ trumkapaciteten?

Trummans kapacitet innefattar antalet satser du mÄste göra innan du fÄr den betong du behöver. Blandningskapaciteten Àr huvudsakligen alltid mindre Àn trummans volym. I genomsnitt Àr det vanligtvis 75% lÀgre. Med en tankvolym pÄ 200 liter blir blandningsvolymen 150 liter.

Det Àr en bra idé att undvika överfyllning av tanken eftersom det pÄverkar betongens homogenitet. Om du inte fyller tanken vÀl kommer betongen sannolikt att hÄlla fast vid sidan av trumman. Det Àr dÀrför du ska matcha storleken pÄ jobbet till betongblandarens trumkapacitet.

Kom ihÄg att en trumma med liten kapacitet Àr ineffektiv för stora betongoperationer eftersom du mÄste spendera mer tid pÄ att blanda betong.

Om du emellertid fÄr en betongblandare för smÄ DIY-projekt som du kommer att göra dÄ och dÄ, gÄ till en betongblandare med liten kapacitet.

LÀs ocksÄ >>> Test av spÄnsug

Slutsats

Även om det finns mĂ„nga verktyg som anvĂ€nds nĂ€r man arbetar med betong, Ă€r en betongblandare en av de viktigaste. Det erbjuder mĂ„nga saker för anvĂ€ndaren som gör det bĂ€ttre Ă€n att manuellt blanda cement och betong. Vi har till och med nĂ€mnt nĂ„gra av de bĂ€sta betongblandarna i denna artikel, tillsammans med deras detaljer. De viktigaste funktionerna och specifikationerna som nĂ€mns i den hĂ€r artikeln, tillsammans med en detaljerad köpguide, borde vara mer Ă€n tillrĂ€ckligt för de flesta av er för att köpa en sĂ„dan blandningsmaskin.

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Scroll to Top