BĂ€sta betongslipen 2022 – Test av olika betongslipar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bosch GBR 15 CA

Metabo RSEV 19-125 RT

Flex LD18-7

Makita NPC5000C

Klicka hÀr för att se fler betongslipar.

BĂ€sta betongslipen 2022

Det kvittar om du Ă€r en enkel hemmafixare eller ett etablerat företag – om du arbetar med betong sĂ„ mĂ„ste du ha en betongslip. Det Ă€r ett extremt bra verktyg som kan hjĂ€lpa till mycket nĂ€r man arbetar med betong. Oavsett om du arbetar med golv eller andra ytor sĂ„ Ă€r det alltid trevligt om man fĂ„r en snygg yta. Betong Ă€r Ă€ven ett material som fortsĂ€tter att öka i popularitet med varje Ă„r. Det Ă€r just dĂ€rför som det har blivit vĂ€ldigt populĂ€rt att köpa just betongslipar och slipar i övrigt.

Men det Àr dock inte sÄ enkelt att köpa en bra betongslip pÄ nÀtet. Det finns mÄnga affÀrer som endast brukar skriva om de positiva sakerna. DÀrmed fÄr du inte reda pÄ hela sanningen och nÀr du vÀl fÄr hem varan sÄ Àr den kanske inte som du förvÀntat dig. Du vill ju definitivt inte spendera en massa pengar pÄ nÄgot som inte Àr bra. För att göra det Ànnu svÄrare finns det Àven en massa olika modeller med flera olika prisklasser. Om man inte Àr sÄ insatt kan det dÀrför bli vÀldigt svÄrt att köpa den bÀsta betongslipen pÄ nÀtet.

Men det Àr just dÀrför som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har sammansatt en köpguide för att du ska kunna hitta den bÀsta betongslipen. Jag har gjort den hÀr guiden genom att anvÀnda mig av min egen och andras kunskap. NÀr jag byggde mitt eget hus sÄ anvÀnde jag mig av betong. Vid det tillfÀllet köpte jag Àven en betongslip och dÀrför kan jag mycket om just betongslipar men Àven andra slipar. Men nÀr jag gjorde denna köpguide sÄ lÀste jag Àven igenom andra tester och kundrecensioner för att göra ett sÄ bra test som möjligt. Med hjÀlp av all information har jag satt ihop en komplex och enkellÀst köpguide för betongslipar. Efter att du har lÀst igenom min köpguide sÄ kan jag garantera att du har hittat den bÀsta betongslipen.

Köpguide betongslip 2022

Det kan alltsÄ vara vÀldigt svÄrt att köpa en bra betongslip pÄ nÀtet. Det finns ju sÄ mÄnga olika faktorer att tÀnka pÄ. Men med hjÀlp av min köpguide sÄ lÀr hela processen bli mycket enklare. I den hÀr köpguiden sÄ har jag listat allt du behöver tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta betongslipen. Men som jag brukar skriva sÄ Àr det viktigaste att du vÀljer utifrÄn dina personliga preferenser. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta betongslipen:

 • Slipskivan
 • Skivans storlek
 • Torr eller vĂ„t slipning
 • HandhĂ„llna alternativ
 • Kraft
 • RPM
 • Damm
 • Slipdjup
 • Elektriska eller bensindrivna modeller

Slipskivan

De viktigaste slipmaterialen som anvÀnds i slipskivor Àr kiselkarbid (Àven kallat karborundum) eller diamantverktyg.

Diamantverktyg avser diamantbelagda material som Àr fÀsta pÄ slipskivan.

Det vanligaste diamantverktyget som anvÀnds i koncentratslipar Àr diamantslipningshjulet.

Detta Àr en koppformad slipskiva pÄ vilken man anvÀnder metallbindning, Ätminstone en rad diamantsegment (vanligtvis finns det 8 diamantsegment i varje rad).

Dessa slipande material gör att slipskivan kan gnugga (slipa eller gnugga) det översta lagret pÄ betongen (eller nÄgon annan) yta som bearbetas av betongslipen.

Detta innebÀr att slipmaskiner inte kan anvÀndas för att skÀra eller borra hÄl i betongytor, och de anvÀnds vanligtvis för att slipa bort upp till 3 mm av betongtjockleken.

Skivans storlek

Det finns ocksÄ fyrskivsenheter som vanligtvis Àr mÀrkta som kraftiga betongslipmaskiner, eftersom de Àr utformade för att utföra högproduktionsgaller och polering av stora plattor.

Slipskivans storlek varierar vanligtvis mellan 25 och 30 cm i diameter. DÀrför kan enheten med dubbla skivor slipa 50-60 cm yta per pass, medan trippel enhet kan slipa cirka 75 cm per pass.

I enheten med flera skivor finns en vÀxel som Àr fÀst vid navet (eller den centrala axiella stÄngen) som roterar varje skiva.

Dessa kugghjul ingriper med varandra sÄvÀl som ingrepp med kugghjulet monterat pÄ motornavet.

NÀr motorn snurrar överförs dÀrför dess roterande rörelse omedelbart och samtidigt samtidigt till alla roterande slipskivor.

Beroende pÄ vÀxelorientering kan en skiva rotera medurs i enheter med dubbla skivor medan den andra roterar moturs och detta tjÀnar till att minska slips svÀngningsrörelse.

Torr eller vÄt slipning

Betongslipning kategoriseras i allmÀnhet i torrslipning eller vÄtslipning.

Normalt kan slipskivor hantera mycket spÀnning eftersom de behöver för att övervinna den glidande friktionen hos ytmaterialen sÄ att de kan ta bort de översta skikten pÄ betongytorna.

Om denna slipning görs pÄ ett torrt betonggolv kan det emellertid orsaka att moln av fint betongdamm slÀpps ut under processen för torrslipning. Arbetare i omrÄdet kan sluta andas in detta damm som ett resultat.

Av denna anledning kommer de flesta betongslipmaskiner som anvÀnds för torrslipning med en hakad dammpÄse som suger bort damm frÄn arbetsomrÄdet nÀr det slÀpps.

Ett annat sÀtt att minska dammgenerering Àr att vÄta ytan som ska rivas med ett tunt lager av vÀtska, och den efterföljande slipningen beskrivs som vÄtslipning.

HandhÄllna alternativ

HandhÄllna betongslipmaskiner Àr lÀtta, bÀrbara och kompakta slipverktyg som Àr utformade för att transporteras runt pÄ arbetsplatsen, samt nÄ begrÀnsade utrymmen.

SÀllan har handslipmaskiner mer Àn en skiva, eftersom detta skulle göra dem skrymmande och svÄra att anvÀnda eftersom arbetare skulle fÄ hÀnderna svÀngda frÄn sida till sida genom rörelse av roterande slipskivor. Storleken pÄ dessa slipskivor Àr antingen 13 cm eller 18 cm.

Kraft

Betongslipar Àr vanligtvis runt 12,5 ampere. Detta Àr mycket för de flesta anvÀndningsomrÄden, Àven proffs. Vid denna effekt kommer de att kunna slipa betong med mycket liten kraft frÄn din sida. Detta minskar tröttheten och gör slipen bekvÀmare att anvÀnda totalt.

Men inte alla betongslipar Àr sÄ kraftfulla. I vÄra recensioner kom vi över nÄgra betongslipar som var sÄ lÄga som 10 ampere. Allt under 10 ampere kommer inte att kunna slipa betong effektivt. Detta kommer att göra att ditt projekt tar lÀngre tid, och du kommer sannolikt att fÄ sÀmre resultat. Samtidigt kan överbelastning av maskinen orsaka skador, vilket kommer att slita slipen snabbare med tiden. HÀr Àr en lista över de olika krafterna hos en betongslip.

 • <10 ampere: Alla slipar under 10 ampere kommer troligen inte att vara idealiska för betong. Inget av verktygen vi har visat hĂ€r Ă€r under 10 ampere,
 • 10 – 12,5 ampere: Detta kommer att vara perfekt för de flesta jobb eftersom det kan leverera en professionell kraftnivĂ„. Du kanske behöver ett kraftfullare verktyg om du konsekvent slipar grovare ytor.
 • Över 12,5 ampere: Detta kommer att kunna slipa mycket betong med bara en liten mĂ€ngd kraft. För yrkesmĂ€n som krĂ€ver konstant anvĂ€ndning skulle det vara lĂ€ttare att anvĂ€nda en slip med hög effekt.

RPM

Varvtal Ă€r anslutna till maskinens effekt, men andra faktorer gĂ„r in i maximalt varvtal. MĂ„nga lĂ„gdrivna maskiner kan producera mycket varvtal tills de försöker slipa betong. ÄndĂ„ bör du leta efter en maskin som kan producera mĂ„nga varvtal, eftersom du behöver en hel del för att slipa bort betong effektivt.

Överallt frĂ„n 8 000 till 11 000 RPM Ă€r vanligtvis ett acceptabelt intervall. NĂ„got under det, och du kan mĂ€rka en betydande förĂ€ndring av din arbetseffektivitet.

Damm

Betongslipar kan producera mycket damm. NÀr allt kommer omkring nÀr de slipar bort betongen förvandlar de den till damm. Betongdamm kan vara farligt. Det kan skada dina lungor och ögon. Dessutom Àr denna typ av damm inte bara farligt för dem som har andra hÀlsoproblem. Betongdamm kan orsaka dödliga lungskador hos friska vuxna.

NÀr du slipar ska du alltid ha pÄ dig en mask. Detta Àr ditt första försvar mot att andas in massor av damm. Men Àven om du har en kvalitetsmask som ligger runt vill du inte behöva rensa dammhögar nÀr du Àr klar. Detta damm kan ocksÄ hitta sin vÀg in i maskinkomponenter och andra delar av ditt hem om det blir okontrollerat.

Det enklaste sÀttet att undvika detta Àr att vÀlja en maskin som har ett bra dammhanteringssystem som till exempel en spÄnsug. Storleken pÄ maskinens anslutningar kommer att bli viktig. Om du har en affÀrsutrymme du vill anvÀnda bör du se till att du kan anvÀnda den med vilken maskin du köper. Du kan behöva en butiksledning eller ett industriellt vakuum, beroende pÄ projektets storlek.

Du mÄste ocksÄ se till att dammet riktas mot vakuumet. Annars kommer det inte att göra dig mycket bra. Olika slipar har olika sÀtt att uppnÄ detta. Oavsett hur slipen Ästadkommer det, vill du inte att maskinen ska spotta damm över hela rummet!

Slipdjup

Slipdjupet hÀnvisar till slipnivÄn som hÀnder i ett enda bladvarv. JÀmfört med större golvebetongslips modeller har mindre handhÄllna betongslipar en lÀgre slipintensitet. Vissa större modeller anvÀnder flera slipskivor och Àr dÀrför lÀmpliga för större ytor eller kommersiella projekt.

TÀnk pÄ att med en större slipskiva riskerar du att hoppa över omrÄden dÀr golvet inte Àr plant.

VÀlj handhÄllna slipmaskiner nÀr:

 • Du vill ha en lĂ€tt och bĂ€rbar utrustning
 • MĂ„let Ă€r finess och en mycket polerad yta
 • Sliparbete Ă€r nĂ„got du bara gör ibland
 • Du arbetar bara pĂ„ smĂ„ ytor
 • Att arbeta bekvĂ€mt i svĂ„rĂ„tkomliga omrĂ„den Ă€r viktigt

VÀlj golvbetongslipar nÀr:

 • Hastighet Ă€r av avgörande betydelse
 • Du vill tĂ€cka en större yta med minimal anstrĂ€ngning
 • Din arbetsyta bestĂ„r av supertĂ„lig betong

Elektriska eller bensindrivna modeller

Betongslipar drivs antingen med gas eller en elektrisk kraftkÀlla. BegrÀnsningen med elektriska slipmaskiner Àr att du alltid mÄste arbeta nÀra en plats med strömförsörjning. Om du arbetar pÄ en avlÀgsen plats kan en gasbetongslip vara det perfekta valet.

LÀs ocksÄ >>> Test av bandsÄgar

Hur man slipar betong

Vinkelslipning av betong

Först behöver du en konkret vinkelslip, det sÀger sig sjÀlvt. Du vill ocksÄ ha en kvalitetsdammsugare med ett bra filter pÄ, som ett HEPA-filter. Vi rekommenderar Bosch Dust Extractor pÄ grund av dess kapacitet och prestanda. Du mÄste ocksÄ ha ett dammskydd. De flesta betongvinkelslipar levereras med en, men om den inte gör det kan du enkelt köpa den frÄn tillverkaren som ett tillbehör för din vinkelslip. Eller sÄ kan du ocksÄ köpa ett universal dammskydd för ytslip.

DÀrefter behöver du en kvalitetsslipskiva eller -skiva. Vi rekommenderar en Thinset Bit för dess höga kvalitet och det faktum att den har en diamantmatris som möjliggör snabb och tunn borttagning. Du behöver ocksÄ ett kvalitetsskyddsglasögon av hög kvalitet samt en lÀmplig Niosh- eller N95-dammmask (du Àr nog trött pÄ att höra om dem jag Àr sÀker pÄ) eller andningsskydd. Vi rekommenderar Sundstroms andningsskydd för kiseldamm.

DÄ vill du ta bort damm, partiklar eller alla typer av föroreningar som finns pÄ golvytan. Installera ditt hölje, installera ditt blad, gör ditt vakuum klart och du Àr redo att gÄ.

Det spelar ingen roll var du börjar men mÄnga killar gillar att börja med ett hörn, arbeta i omkretsen och sedan arbeta sig in i mitten. Under hela processen samlas damm pÄ betongytan. Var noga med att suga upp dammet regelbundet innan du slÄr pÄ betongen igen med din slip. Detta förhindrar att överflödigt damm flyger upp i luften.

Din betongvinkelslip blir ocksÄ varm under anvÀndning. Var noga med att möjliggöra pauser mellan slipningarna sÄ att din bit och ditt verktyg kan svalna. Det tar bara nÄgra minuter innan det svalnar sÄ att det inte minskar din effektivitet för mycket. Om det blir för varmt kan du blÄsa ut motorn.

HÄll alltid skivan sÄ jÀmn som möjligt under slipning. Skynda inte jobbet. Om du tar dig tid sparar du tid till slut. Du vill inte behöva gÄ tillbaka och i huvudsak göra jobbet en andra gÄng.

Golvbetongslip

För att komma igÄng behöver du all sÀkerhetsutrustning som vi nÀmnde ovan för betongvinkelslipning. Dessutom vill du ocksÄ ha ett trevligt par stövlar av stÄltÄ för att skydda dina fötter. Du vill ocksÄ ha hörselskydd, vi rekommenderar 3M H10A hörselskydd.

Innan du anvÀnder betongslipen, se till att justera handtaget sÄ att det Àr ca 15-18 cm under din navel. Det Àr bra att ha det lÀgre eftersom du mÄste tvinga ner vikten pÄ handtagen sÄ att du kan ta bort en del av trycket frÄn slipskivan. Du kan ocksÄ köpa nÄgra vikter för att fÀsta pÄ din betongslip nÀra handtagen. (Vissa företag bÀr dessa för sina betongslipmaskiner andra inte).

Bifoga vilka skivor eller dynor som du ska anvÀnda till slipen. Skivor Àr frÀmst för slipning medan dynor anvÀnds för polering. Börja alltid med de mest aggressiva bilagorna och arbeta dig sedan ner till minst aggressiva.

FÀst sedan dammutsugars slang pÄ betongslips slanganslutning. Du kan ocksÄ lÀgga vatten pÄ ytan för att sÀnka dammnivÄn. Detta kommer dock att skapa en uppslamning och lite röra. Om du anvÀnder vatten kan du dock inte anvÀnda vakuumet (det borde vara sjÀlvklart).

Se till att golvet Àr rent. Dammsug damm, smuts, skrÀp etc. och se till att det inte finns nÄgot kvar pÄ betongytan. Leta först efter de höga punkterna. Hitta de högsta platserna och slipa upp och ner tills den Àr i nivÄ. Detta Àr mycket bÀttre om det görs med en mindre maskin. Om du har en större maskin (stor betongslip med en huvud) anvÀnder du den nÀr de höga flÀckarna Àr jÀmna.

AnvÀnd en större maskin (om du har den) för huvudytan. NÀr du Àr klar anvÀnder du en mindre maskin för kanterna. Flytta maskinen lÄngsamt över betongen pÄ ett stadigt sÀtt. Se till att dammsuga mellan gÄngarna eftersom det hjÀlper till att öka synligheten och eliminera att damm blir luftburet. Om du mÄste komma in i mindre omrÄden, anvÀnd en betongvinkelslip för dessa svÄrare att nÄ flÀckar.

Om du har att göra med vÀggar och du mÄste komma direkt pÄ kanten mÄste du anvÀnda en kanthölje. Du anvÀnder den mindre betongslipen med en kantskydd. Detta gör att du kan fÄ slipen direkt upp mot vÀggen. Detta hjÀlper till att ge dig en fin jÀmn och stadig slipning.

Betongslipning och damm

Coronaviruspandemin frÄn 2020 förÀndrade för alltid vÄrt sÀtt att tÀnka pÄ smÄ, osynliga partiklar som flyter i luften eller vilar pÄ ytor. Betongslipningsprocessen skapar mycket damm i form av kristallin kiseldioxid och hÀlsoriskerna Àr allvarliga (se artikeln i sidofÀltet för detaljer).

Enligt lag mĂ„ste betongplanerare tillhandahĂ„lla en tillfredsstĂ€llande metod för att samla dammet och bli av med det. Alla hyvlarna pĂ„ vĂ„r lista uppfyller – i de flesta fall överstiger OSHA: s krav pĂ„ dammreducering.

Men det finns en andra del av ekvationen som du inte fÄr trivialisera. Betonghyvlarna har ett tÀtt passande hölje som tvingar dammet att gÄ ut via en port pÄ sidan eller toppen av enheten. Du mÄste ansluta en pÄse eller en slang som gÄr till ett vakuum (föredras). Detta vakuum mÄste ocksÄ uppfylla OSHA-standarder för att eliminera kristallint kiseldamm.

Problemet Àr att ibland kommer dessa tillbehör i vÀgen nÀr du anvÀnder maskinen bredvid en vÀgg. Höljena kan tas bort för dessa situationer, och de anslutna slangarna kan lossas, men nu har du damm som flyger ut överallt. VÀlj en hyvel med ett svÀngbart handtag som gör att den kan anvÀndas pÄ motsatt sida.

Farorna med kristallin kiseldioxid

Kiseldioxid Àr bara ett annat namn för kvarts och det finns i sand, betong, murverk, sten och andra platser pÄ byggarbetsplatser. I sitt naturliga tillstÄnd Àr det inte sÀrskilt giftigt för mÀnniskor, men nÀr det mals i damm genom slipning, hyvling, borrning, nötning och skÀrning innebÀr det allvarliga hÀlsorisker.

Kristallina kiseldioxidpartiklar sÄ smÄ att de inte kan ses av det blotta ögat kan lÀtt inhaleras och distribueras till lungorna och luftvÀgarna. Effekten av upprepad exponering för kiseldioxidpartiklar kan vara förödande. Silikos Àr en inaktiverande, irreversibel och ibland dödlig sjukdom som uppstÄr nÀr knölar fÄngar kiseldioxidpartiklarna och fettvÀvnad byggs runt knölarna. Med tiden kan detta leda till extrema andningsproblem.

OSHA har strikta regler för verktyg som producerar kiseldamm. Dessa regler, som antogs 2016 och tillÀmpades frÄn och med 2017, Àr till förmÄn för arbetstagare. Minskningen av kristallin kiseldioxid Àr den enda effektiva metoden för att förebygga associerade lungproblem.

Utrustning och fÀstealternativ

Att investera i ett sortiment av redskap för din slip maximerar dess mÄngsidighet och lÄter dig utföra ett bredare utbud av uppgifter med en maskin.

De tre vanligaste typerna av slipfÀsten Àr:

 • Slipstenar av kiselkarbid
 • Volframkarbidinsatser
 • Diamantsegmenterat verktyg

Vissa slipar finns ocksÄ med skÀrande redskap för att ta bort tjockare belÀggningar och mastics.

Finns i olika korn för grov eller finpolering, kiselkarbidstenar Àr ett ekonomiskt val för sÄdana applikationer som utjÀmning av murslevsmÀrken eller grova ytor och utjÀmning av höga flÀckar mindre Àn 1,6 mm. Dessa stenar kan dock tÀppas lÀtt, vilket kan göra dem ineffektiva för att ta bort de flesta belÀggningar.

Volframkarbidinsatser och diamantslipningstillbehör tar bort ytbelÀggningar med högre hastighet och effektivitet. Volframkarbidinsatser Àr hÄrdmetallblock med avfasade kanter som kan ta bort tyngre uppbyggnader eller belÀggningar utan att grÀva i betongen. Deras avlÀgsnande, som liknar att anvÀnda en skrapa, fungerar bÀst i material som Àr tjockare Àn 1,6 mm. TillÀmpningarna inkluderar avlÀgsnande av lim, tjocka fÀrger, hartser, tjÀra, industriell uppbyggnad och gummiavlagringar.

För profilering och avlÀgsnande av tunnfilmsbelÀggningar eller belÀggningar med höga hÄrdhetsvÀrden, sÄsom uretaner och epoxier, Àr diamantsegmenterade slipmedel i allmÀnhet den bÀsta lösningen. Andra applikationer inkluderar polering och avlÀgsnande av mindre ytfel. Diamantsegmenten, som Àr bundna till en stödplatta eller till avtagbara blockinsatser eller pluggar, sitter pÄ ytan och Àr inbÀddade i en metall- eller hartsmatris. Under slipningen försvinner matrisen gradvis för att exponera nya diamanter. Du kan vÀlja diamantverktyg i olika kornnivÄer, allt frÄn fin till grov, och med olika bindningshÄrdheter, former och diamantkoncentrationer, sÄ att du kan matcha verktyget till dina projektkrav.

Oavsett vilken redskap du anvÀnder, leta efter skÀr eller slipskivor som Àr lÀtta att byta ut. Detta gör att du lÀttare kan flytta frÄn grovare till finare kornnivÄer.

Tips för betongslipning

 • Trots sin mĂ„ngsidighet Ă€r slipmaskiner i allmĂ€nhet inte utformade för aggressiva profileringsjobb, och det finns vissa belĂ€ggningar som en traditionell slip inte kan ta bort. De Ă€r mest effektiva för att ta bort tunna belĂ€ggningar och fĂ€rger eller för rengöring och lĂ€tt slipning av golvytor.
 • NĂ€r man vĂ€ljer mellan hĂ„rdmetallfĂ€sten och diamantfĂ€sten för avlĂ€gsnande av belĂ€ggning Ă€r de viktigaste faktorerna att tĂ€nka pĂ„ materialtyp och tjocklek och styrkan hos den mekaniska bindningen till ytan. En tillverkare erbjuder detta tips: Om materialet som ska avlĂ€gsnas kan skĂ€ras med en kniv, anvĂ€nd volframkarbid. Diamantsegment Ă€r mer lĂ€mpliga för tunnare belĂ€ggningar som inte överstiger 1,6 mm.
 • NĂ€r du anvĂ€nder diamantverktyg Ă€r det viktigt att vĂ€lja rĂ€tt bindningshĂ„rdhet för matrisen (materialet som hĂ„ller diamantsegmenten) för att uppnĂ„ högre effektivitet och maximera verktygets livslĂ€ngd. AnvĂ€nd i allmĂ€nhet en hĂ„rd bindning vid slipning av mjuka material och en mjuk bindning för hĂ„rda material. Mjukare material sliter bort diamanterna snabbare.
 • Vikten av slipande slipmaskiner kan göra skillnad i slipprestanda. Tyngre enheter tillĂ„ter mer aggressiv slipning eftersom de lĂ€gger mer vikt pĂ„ skivorna sĂ„ att de fĂ„r bĂ€ttre kontakt med ytan. Ballastvikter kan lĂ€ggas till i vissa maskiner för att hantera svĂ„rare materialavlĂ€gsnande.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta vÄtslipmaskinen

Vanliga frÄgor om betongslipar

Vad Àr en betongslip?

Betongslipen Àr avsiktligt utformad för att riva och slipa ytor av betong, marmor och granit (redo för senare polering).

De Àr byggda i tvÄ huvudkonfigurationer; den kvarvarande slipen och den handhÄllna vinkelslipen.

Oavsett konfiguration Àr en slips baskomponenter en roterande slipskiva som snurras av en motor.

Det Àr den plana cirkulÀra markvÀnda (bottenvÀnda) ytan pÄ den roterande skivan som utför slipverkan. Detta innebÀr att skivytan Àr tÀckt av ett slipande material.

Hur mycket kan en betongslip ta bort?

En betongslip kan vanligtvis bara ta bort smÄ mÀngder betong, tillsammans med fÀrg, lim och andra brister. Detta Àr inte ett verktyg som anvÀnds för att Àndra lutningen pÄ en betongplatta eller nÄgot liknande. IstÀllet kommer det att ta bort smÄ stötar. Beroende pÄ slipens storlek och styrka kan du ta av ungefÀr 1,6 mm.

Kan du slipa betong med en vinkelslip?

Ja, du kan slipa bort betong med en vinkelslip. Du behöver emellertid en diamantkopphjulsfÀste och en dammsugare av nÄgot slag (oavsett om det Àr en butik eller industriell modell). NÄgra av maskinerna i vÄra recensioner ovan Àr vinkelslipmaskiner som har de nödvÀndiga redskapen.

Kan jag anvÀnda en slip för att slipa betong?

Kanske, vissa maskiner har tillrÀckligt med kraft för att skÀra betong. Men de kommer sannolikt att utföra jobbet dÄligt, och du kommer att vara dÀr för alltid. För att kapa betong bör du anvÀnda en bakÄtgÄende betongsÄg, helst. De Àr utformade speciellt för detta ÀndamÄl.

Hur vÀljer jag ett slipfÀste för min betongslip?

Vilken typ av sliphjul du vĂ€ljer beror pĂ„ vilken typ av efterbehandling du vill ha. Om du vill ha grovslipning, vĂ€lj sedan en slipskiva med ett lĂ€gre kornantal. Å andra sidan, om du vill polera betong, vĂ€lj sedan ett sliphjul med högre kornantal.

Kan jag anvÀnda en betongslip för att ta bort fÀrg frÄn mitt betonggolv?

Ja det kan du, se bara till att slipskivan du anvÀnder Àr avsedd för att ta bort fÀrg.

Kan jag ta bort lim frÄn en betongyta med en betongslip?

Ja, en betongslip Àr idealisk för att ta bort lim och andra lim frÄn en betongyta.

Vad Àr bÀttre mellan en vÄt och en torr betongslip?

En vĂ„t betongslip förhindrar damm och minskar friktionen vid slipning. Emellertid lĂ€mnar vĂ„tslipning en uppslamningspasta som krĂ€ver rengöring efter slipning. En vĂ„t betongslip krĂ€ver ocksĂ„ vattenförsörjning och kan vara utmanande att anvĂ€nda i ett omrĂ„de dĂ€r en vattenanslutningspunkt Ă€r utmanande att komma Ă„t. Å andra sidan lĂ€mnar en torr betongslip en blankare yta och krĂ€ver inte vatten och mycket rengöring efter slipning. Sammantaget bör ditt val baseras pĂ„ dina personliga preferenser.

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top