Bästa betongvibratorn 2023 – Test av olika betongvibratorer

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Dewalt DCE531N

Makita DVR850Z

Husqvarna AME600

Makita DVR45OZ

Klicka här för att se fler betongvibratorer.

En betongvibrator är maskin som låter dig blanda betong utan att det uppstår oönskade saker såsom luftfickor och bubblor. Man kan kort sagt säg att en betongvibrator gör att cementen man blandar blir jämn och bra.

Om du vill se lite olika modeller och typer av betongvibratorer råder vi dig att scrolla ner och kika på de olika produkterna vi presenterat.

Som du kanske förstår är denna maskin inte avsedd att säljas till privatpersoner utan snarare till företag och yrkesproffs.

Med maskinen går det att utföra flera olika typer av arbeten, detta inkluderar bland annat arbeten såsom:

  • Byggarbeten
  • Trottoararbeten

Man kan alltså säg att detta är en maskin som är bra att ha oavsett vad för betongarbete du ska göra. Med tanke på att man tar bort luftbubblor och liknande stärker man nämligen betongen runt armeringsjärnen och får en stabilare konstruktion.

Avslutningsvis så finns det också en del saker man bör tänka på när man ska köpa sin maskin. Detta inkluderar bland annat vibrationshastighet, motoreffekt och självklart priset.

1. Bäst i test – Dewalt DCE531N

test betongvibrator

Se bästa priset

Den här batteridrivna betongvibratorn från Dewalt är en maskin med 18V batterispänning och med en skaftlängd som uppgår till 1,2 meter.

För dig som vill kunna föra bort luft från betong och stärka dina betongkonstruktioner är detta en maskin du bör köpa.

Den här modellen klarar av att leverera hela 15 000 vibrationer per minut och har en vikt på ca 3 meter. Maskinens uteffekt ligger på 360 W och ljuden den avger ligger på 87 dB (A).

Priset du får betala för denna modell ligger på ungefär 4 000 kronor. Du bör dock vara medveten om att laddare och batteri inte ingår vid köpet.

2. Populärast – Makita DVR850Z

Se bästa priset

Den här betongvibratorn från Makita är en batteridriven modell som har en batterispänning på 18 V. Längden på maskinen är 2,4 meter och skaftets diameter ligger på 25 mm.

Den här modellen lämpar sig bra för dig som ska arbeta med byggnadsgrunder och grundplattor. Maskinen har även en design som gör att motorn och enhetens delar skyddas mot eventuellt betongstänk.

Med batteri uppgår maskinen totala vikt till ungefär 5 kilo och vid köpet ingår det tyvärr varken batteri eller laddare.

Priset du får betala för denna modell ligger på ungefär 4 500 kronor men då bör du som sagt ha i åtanke att du behöver köpa till batteri och laddare separat.

3. Premiumval – Husqvarna AME600

bästa betongvibratorn

Se bästa priset

För dig som är ute efter en stark betongvibrator som passar när du ska arbeta med bland annat pelare och fundament kan detta vara ett intressant val.

Denna variant från det svenska märket Husqvarna har en motor som levererar en effekt på 600 W när man arbetar på 3000 varv per minut.

Den här betongvibratorn drivs inte med ett batteri utan behöver kopplas in till ett vägguttag på 230 V. Detta innebär att man behöver ha ett uttag tillgängligt för att använda maskinen.

Fortsättningsvis så är maskinen utrustad med bland annat en kabel på 5 meter, ett skumfilter, avstängningsskydd och ett handtag som gör det möjligt med både horisontell och vertikal användning.

Avslutningsvis så bör man ha med sig att detta är ett rätt så dyrt alternativ med sitt pris på nästan 10 000 kronor. Det behöver dock inte betyda att det är ett dåligt köp med tanke på att den både är kraftfull och användarvänlig.

4. Billigast – Makita DVR45OZ

betongvibrator bäst i test

Se bästa priset

Det sista alternativet vi ska presentera är denna batteridrivna modell från Makita. Denna variant har ett batteri på 18V och en skaftlängd som uppgår till 1,2 meter.

För dig som ska arbeta med grunder och grundplattor är detta en modell som är lämplig att använda sig utav.

Man behöver inte heller oroa sig för att det stänker betong då maskinen är byggd för att skydda delarna mot eventuellt stänk.

Avslutningsvis så levererar denna betongvibratorn 13 000 vibrationer per minut och har en hyfsat lätt vikt på 3,5 kg. Priset är även hyfsat attraktivt och ligger på lite knappt 3 000 kronor.

Lista över de bästa betongvibratorerna 2023

  • Bäst i test: Dewalt DCE531N
  • Populärast: Makita DVR850Z
  • Premiumval: Husqvarna AME600
  • Billigast: Makita DVR45OZ

Vanliga frågor om betongvibratorer

Vad kostar en betongvibrator?

Priset på betongvibratorer kan variera en del precis som för de flesta andra maskiner och produkter. Man bör dock räkna med att få betala några tusen om man vill ha en bra modell. På vår sida kan du se lite olika alternativ i varierande prisklass som vi har listat.

Vad använder man en betongvibrator till?

En betongvibrator används för att förhindra att det finns luftbubblor kvar i betongen när den stelnar. Detta gör man genom att man vibrerar betongen så att eventuell luft försvinner.

Hur länge ska man vibrera betongen?

Man brukar säg att man ska vibrera betongen till att dess yta blir blank, detta kan ta lite tid och man bör därför inte ha bråttom. Om man inte ger det tillräckligt med tid är risken stor att det finns kvar luftbubblor när betongen stelnar.

Vad finns det för olika betongvibratorer?

När det kommer till att välja en betongvibrator finns det flera olika varianter och modeller att välja mellan. Den största faktorn som kan skilja olika modeller åt är dock om de är batteridrivna eller inte.

Om du är intresserad av att jämföra och se lite olika modeller får du gärna kika på alternativen vi listat på vår hemsida.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att en betongvibrator, precis som en bra betongblandare, är helt essentiellt för alla som arbetar med betong.

När man ska välja vilken betongvibrator man ska köpa finns det en del olika överväganden man bör ha i åtanke, detta inkluderar bland annat:

  • Batteridriven kontra nätansluten
  • Vibrationshastighet
  • Skaftlängd

Beroende på om du har god tillgång till strömuttag eller inte kan det vara opraktiskt att köpa en modell som är beroende av ett närliggande vägguttag. Om du ändå har ett elverk på arbetsplatsen är detta inget problem förstås.

Vibrationshastigheten är värd att hålla koll på den kan skilja sig en del mellan de olika betongvibratorerna. Avslutningsvis så bör du kika på skaftlängden som är viktig i och med att den avgör betongvibratorns räckvidd.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen