Den bästa billaddaren 2023 – Test av billaddare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Linocell MagSafe Billaddare 7,5 W

Linocell Billaddare Snabbladdning 30 W

Linocell FM-sändare BT + Laddare 18 W

Kjell Dubbel USB-billaddare 4,8 A

Klicka här för att se fler billaddare.

Bästa billaddaren 2023

En bra billaddare är verkligen något alla bilägare borde köpa. Det är inte bara väldigt nödvändigt utan även bekvämt att kunna ladda mobilen när man är på språng. Genom att ha en laddad mobil slipper man missa viktiga samtal eller för den delen riskera att telefonen dör samtidigt som man försöker navigera. En bra billaddare är därför något du som bilägare definitivt borde köpa och därmed underlätta vardagen.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra billaddare på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken billaddare som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem billaddaren så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa billaddaren. Det är just därför som vi här på hantverksproffset.se har skapat en tabell med de bästa billaddarna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla billaddare som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa billaddaren inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test billaddare 2023

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa billaddaren på nätet. När du letar efter den bästa billaddaren finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa billaddare enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en billaddare efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa billaddaren för dig:

 • Flera uttag
 • Pris
 • Ljus
 • Storlek
 • Inbyggd ledning
 • Effekt
 • Snabbladdning
 • Kvalitet
 • Nyckelfunktioner
 • Laddningskabel
 • Kompatibilitet
 • Byggmaterial
 • Porttillgänglighet

Flera uttag

Fundera på vad du kanske vill ladda. Hur många kommer du troligen att vilja ansluta åt gången? De flesta bil-USB-laddare har två utgångar, och det räcker ofta, men om det finns en möjlighet att fler krävs, så finns även bil-USB-laddare med fyra utgångar. Eftersom cigarettändaruttaget/tillbehörsportarna ofta är placerade nära växelspaken eller andra reglage för bilen, var försiktig så att du inte har för många ledningar i detta område. I vissa bilar finns det strömportar bakom föraren, i baksätena etc. För att hålla barn sysselsatta på långa resor kan en USB-laddare med fyra portar vara mer användbar här.

Köp inte någon produkt med endast en port (såvida det inte är en enport/en ansluten ledning eller endast en nödkabel). Det är bara ett kriminellt slöseri med fastigheter, eftersom tillbehörsporten kan slå ut några allvarliga ampere och spänning. Dra fördel av det genom att välja åtminstone en dubbel USB-billaddare som din vardagliga enhet.

Pris

Den sista är priset. Bara för att det är dyrt betyder det inte att det kommer att fungera väldigt bra för dig. Det finns några mer prisvärda laddare som skulle fungera kraftfullt och ändå är de billigare än andra populära märken. Priset beror också på modell. En liten skulle vara dyr om den innehåller kraftfulla laddningsmöjligheter och kan väl vara värd kostnaden; men det kanske inte är samtidigt. Om du har en större brädyta kanske du vill överväga en större, eftersom de tenderar att vara billigare men kanske fungerar lika bra. Kom ihåg att prova var och en innan du köper så att du vet att du får valuta för pengarna. Det här är det sista du vill tänka på. Du kan kontrollera priset som är kopplat till billaddaren och skapa en karta med din budget. Återigen, vi vill här upprepa att om du får en laddare av god kvalitet genom att spendera några kronor mer, är det värt att spendera lite extra. Detta var en kort köpguide och vi rekommenderar starkt att du läser detta innan du köper någon billaddare. Detta hjälper dig att säkerställa att du kan välja den bästa billaddaren för dig själv.

Ljus

Det är inte bara för att de ser riktigt coola ut – även om ingen kan förneka att de gör det. Det är också för att de gör laddaren lätt att använda – fan, de gör den säkrare. USB-portarna är små. När du kör och ljuset är dåligt och du vill koppla in din telefon vill du inte fumla runt i mörkret. Du vill titta ner, se exakt var den upplysta delen är och koppla in den. Det minimerar distraktioner när du kör, och det kan bara vara bra. (Pluss de ser riktigt coola ut, nämnde vi det?)

Storlek

Det är värt att överväga storleken på bilens USB-laddare. Detta kan vara viktigt om 12 volts tändare/strömuttag är placerad nära någon av förarkontrollerna. Kontrollera att någon USB-laddare inte blockerar något, och att kablarna också kan dras bort från fordonets kontroller. Vissa av laddarna med fler uttag och mer funktionalitet måste vara större och ofta högre. Kontrollera att alla enheter lätt kan rymmas.

Inbyggd ledning

Vissa bil-USB-laddare kommer med en ledning som redan är inbyggd som en del av monteringen. Även om individuella krav varierar, verkar detta inte vara en bra idé eftersom elektroden måste ha den nödvändiga kontakten på änden. Detta begränsar antalet enheter som kan laddas och kan göra laddaren oanvändbar om telefonen byts ut och den nya telefonen har en annan kontakt. Även om det finns ett USB-uttag kan sladden bli till besvär om den inte används. Kablar är också det första som går sönder, så en inbyggd ledning kan snabbt göra laddaren oanvändbar, eller om det finns ett extra USB-uttag kan det betyda att det finns en trasig ledning permanent ansluten till enheten. Så ur denna synvinkel laddare, är min uppfattning att laddare med inbyggda sladdar inte är en riktigt bra idé.

Effekt

Alla utgångar på bilens USB-laddare kanske inte är desamma. Kontrollera den nuvarande kapaciteten de tillhandahåller. Ofta ger de cirka 2,1 eller 2,4 ampere beroende på enheten, men kolla vad du behöver. Bil-USB-laddare som ger 2.1 och 2.4amp är nu vanliga. Det är viktigt att få en med en bra effekt som en laddare som är lägre än vad enheten kräver betyder att det tar längre tid att ladda. Se till att utgången är tillgänglig på alla USB-uttag. Vissa laddare kanske bara har hög effekt på ett begränsat antal av sina utgångar, så kontrollera det finstilta.

De nyare smartphones och surfplattor kan förbruka mer ström för att ladda dem eftersom batterierna är större. Det är bäst att kontrollera detaljerna på väggladdaren som medföljer telefonen och sedan se till att bil-USB-laddaren som köps har minst ett uttag med önskad utgång. Smartphones är idealiska för användning med appar som ger körinstruktioner. Den ständiga skärmanvändningen i kombination med att av GPS:en som behöver uppdateras ständigt tar ur batteriet snabbare än vanligt. Det betyder att det är särskilt viktigt att ha en bil-USB-laddare som kan ge tillräckligt med ström för att driva smarttelefonen. En typisk kapacitet på 2,4 ampere borde vara tillräcklig i de flesta fall, men det är alltid bäst att kontrollera.

Ström är extremt viktig när det kommer till dessa enheter, men det är hur den strömmen levereras som är nyckeln – och det mäts i ampere. Ingen enhet på den här listan levererar ström på mindre än 2,4 ampere. Det finns modeller där ute som gör det, vi har sett några med så lågt betyg som 1 ampere – och de är ett totalt slöseri med tid. De kommer fortfarande att försöka få upp din telefon till över 50 % trots att solen förbrukar jorden om några miljarder år.

Snabbladdning

De flesta av de senaste smartphones har en form av snabbladdning. Dessa standarder möjliggör en mycket snabbare laddning, samtidigt som den inte försämrar den långsiktiga prestandan hos batteriet i enheten. Eftersom standarden används på en mängd olika smartphones, finns denna i vissa bil-USB-laddare. Kolla vad din telefon stöder om du vill ha snabbladdningskapacitet. Alla USB-laddare levererar en tillräcklig mängd ström till dina enheter, men du kan köpa en som är mer kraftfull och effektiv. Snabbladdande biladaptrar har förmågan att ladda dina mobila enheter med mer effektivitet än en vanlig laddare. Innan du köper en USB-laddare till din bil, kontrollera utgångsspecifikationen och välj rätt för din smarta enhet. En ineffektiv laddare kanske inte kan ladda din enhet snabbt eller efter behov.

Kvalitet

Termen kvalitet kan vara en särskilt vag term, och en som är mycket svår att bedöma. Ofta är de populära varumärkena eller de med goda recensioner bäst. Det är värt att tänka på kostnaden. Även om detta inte är en fullständig indikator, är det osannolikt att de extremt billiga har alla tester och säkerhetsåtgärder på plats. När allt kommer omkring har de bättre varumärkena ett namn att skydda, så det kommer sannolikt att se till att deras produkter är pålitliga och följer rätt standarder.

Köp inte billiga bil-USB-laddare av tvivelaktig kvalitet – dessa kommer sannolikt att kompromissa med vissa säkerhetsåtgärder som andra modeller tillhandahåller för att hantera de spänningsfluktuationer som uppstår runt bilelektricitet eller för att ta hand om överhettningsproblem. Det är helt enkelt inte värt det. Det finns ett stort utbud av bil-USB-laddare på marknaden. Lyckligtvis är de flesta av de prisvärda laddarna pålitliga och ger utmärkt prestanda.

Förutsatt att du inte väljer de extremt billiga som finns och du väljer en som i stort sett har rätt funktionalitet och kapacitet, så kommer det sannolikt att ge bra prestanda. Tänk på punkter som tillgänglighet, sannolik tillförlitlighet, inbyggda leads och utgångskapacitet och allt borde vara bra. Också om du behöver ytterligare funktionalitet, återigen, gå inte för de som är för billiga, och kontrollera att funktionaliteten är precis vad du behöver.

Nyckelfunktioner

Strömstyrkan för en bil-USB-laddare är mängden elektrisk ström den använder för att ladda mobila enheter. Därför, ju högre strömstyrka en USB-billaddare har, desto kraftfullare är den. De flesta mobila enheter som Android-surfplattor och iPads behöver bara en förstärkare för att ladda med normala hastigheter. En iPhone behöver å andra sidan cirka 2,1 ampere för effektiv laddning. Tänk på detta när du handlar. Om du letar efter den bästa USB-billaddaren, vill du leta efter något med 4,8 ampere. Detta innebär att varje USB-port ger 2,4 ampere, vilket är mer än tillräckligt för att ladda två iPads samtidigt.

Det är viktigt att köpa en USB-billaddare som kan stödja alla dina enheter. Om du till exempel har fler än två enheter, leta efter en USB-laddare med mer än en port. Kontrollera också specifikationerna för USB-portarna. Avancerade USB-laddare har en något högre specifikation. Beroende på specifikationen kan din laddare kanske ladda snabbare eller rymma flera smarta enheter på ett säkert sätt samtidigt.

Laddningskabel

Om du har ägt några mobila enheter förstår du att kablar är benägna att misslyckas. Den bästa USB-billaddaren har inte en permanent ansluten kabel för bekvämlighet och flexibilitet. USB billaddaradaptrar som har kablar är inte fördelaktiga. När kabeln inte fungerar måste du köpa tillbaka hela enheten. Överväg att skaffa en laddare utan permanent kabel som du enkelt kan byta ut när den går sönder.

Kompatibilitet

Det finns inget som släcker dina lampor som att köpa en USB-billaddare som inte är kompatibel med din telefon. När du handlar efter en billaddare för dina mobila enheter, se till att du kontrollerar specifikationerna för din föredragna laddare i förväg. Se också till att den stöder din bils cigarettändaruttag. Detta är ett av de viktigaste övervägandena när du väljer en billaddare. Du måste se till att laddaren är kompatibel med din bil och din enhet. Medan laddare vanligtvis kommer med olika laddningstekniker, gör inte smartphones och surfplattor det. Det är därför det är viktigt att kontrollera om din enhet stöder de laddningsmöjligheter som billaddaren har att erbjuda.

Ett annat problem som de flesta normalt skulle försumma är kompatibilitetsproblemet mellan laddaren och enheten. Om du har en enda enhet eller flera enheter från samma märke eller kör samma operativsystem, skulle det vara enkelt att köpa en som är kompatibel med alla dina enheter. Detta kan vara ett problem om du har flera enheter från olika märken. Innan du köper en laddare, fråga säljaren om eventuella kända problem med laddaren och de garantier som följer med den ifall du behöver lämna tillbaka den. Vissa butiker tillåter även tester i butik så att du i förväg kan ta reda på om det kommer att fungera för dig.

Byggmaterial

USB-laddare gjorda av metall kommer vanligtvis att kosta lite av en premie jämfört med modeller tillverkade helt av plast. Du får två fördelar genom att välja en enhet med metall som primärt byggmaterial. För det första ser de riktigt coola ut och är också ganska tuffa och reptåliga. För det andra hjälper metall till att avleda värme. Dessa enheter kan bli ganska varma ibland, särskilt med flera portar igång. En USB-laddare i metall kommer att kunna hantera det lite bättre än sina plastbröder.

Om du köper en billaddare är det troligt att du kommer att använda den mycket. Kanske är du en taxichaufför eller helt enkelt reser mycket i jobbet. Oavsett din anledning, vill du vara säker på att din laddare kan ta stryk. Som sådan bör du bara köpa en billaddare som är väldesignad och med hållbara material. Vi har tagit på oss ansvaret för att hitta de mest hållbara alternativen på marknaden och tagit hänsyn till det i våra tester. Laddaren du köper ska klara av att kopplas in och ur flera gånger om dagen, och dess portar ska klara detsamma.

Porttillgänglighet

Billaddare är bara användbara om de effektivt kan ladda din enhet medan du kör runt, och vi rekommenderar alternativ som erbjuder mer än en port. De bästa billaddarna har minst två laddningsportar, men det finns några alternativ som erbjuder ännu mer. De flesta billaddare har USB-A-portar, vilket är den vanligaste laddningskabeln idag. USB-C blir dock mer och mer populärt, så håll utkik efter USB-C-portar på nyare billaddare. Vi inkluderade inga USB-C-billaddare på vår lista den här gången, men det kan ändras när de blir mer allmänt använda. Ett annat område vi inte fokuserade på för den här omgången av recensioner är trådlösa laddningsplattor. Det här är väldigt nytt och banbrytande, men vi fann att tekniken fortfarande är ganska dyr jämfört med ledande billaddare som finns tillgängliga idag och inte lika effektiva eller snabba som USB-billaddare.

Lista över de bästa billaddarna 2023

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av USB-billaddare

Trådbunden

Den trådbundna bil-USB-laddaren är ett äldre format som går tillbaka till de tidiga mobiltelefonerna. Eftersom de flesta inte behövde många enheter tidigare behöver den laddade bara täcka en enda telefon. Därför var laddarna kopplade och sprang helt enkelt från din mobiltelefon till din bils tillbehörsport. Kabelanslutna USB-billaddare är billaddare som har en ej löstagbar kabelkontakt och är vanligtvis avsedda för en viss eller enstaka enhet. Dessa typer av laddare var främst proprietära billaddare som nu har tappat sin popularitet. Den här äldre typen av billaddare är dock pålitlig och hållbar eftersom de erbjuder låga laddningshastigheter. Tyvärr har dessa typer av billaddare grundläggande skyddssystem.

>>> Är du intresserad av en komradio? Klicka här.  

Trådlös

USB-billaddare utan kabel är en modern version av USB-billaddaradaptern, och de utgör en stor del av de USB-billaddare som finns på marknaden idag. USB-billaddare utan kabel är populära på grund av deras mångsidighet. De kan ansluta till en mängd olika elektriska enheter och ladda dem alla samtidigt. Definitivt en modernare version av laddare, dessa utgör huvuddelen av enheterna vi tittade på ovan. De är särskilt användbara på grund av deras mångsidighet. De är inte längre designade bara för telefoner, de har kapacitet att ansluta till – och ladda – ett mycket brett utbud av elektriska enheter. Naturligtvis finns det även underkategorier även inom dessa breda kategorier, med USB-laddare som är jämna, vissa som har dubbla portar och vissa med så många som fem.

I stora drag, i denna moderna värld där vi ofta har flera elektriska prylar på gång samtidigt, är det vettigt att välja ett mer modem lös version av billaddare. Oanslutna billaddare är moderna versioner av trådbundna laddare. Det här är laddare som består av en kraftkloss med löstagbar USB-kabel. På senare tid har de blivit mycket populära på grund av deras förmåga att ladda telefoner med olika USB-portar. Mångsidighet är en av huvudhöjdpunkterna med en USB-laddare utan kablar.

Viktiga överväganden

Ström

En laddare med dubbla USB-portar med mindre än 2,1 ampere (eller 2100mA) per port? Ingen deal. Många nya enheter laddas inte ens ordentligt utan att 2 ampere eller mer strömmar in. Det lilla cigarettändaruttaget i din bil kan ladda många bärbara elektroniska prylar. Att koppla in en enhet i uttaget är rent av slöseri, eftersom de kan stödja en uppsjö av USB-baserade enheter utan någon ångra påfrestning på din bils elsystem. På grundval av det och de höga kraven på smartphones och surfplattor finns det ingen anledning att köpa en värdelös billaddare. Du bör alltid köpa en som kan ge dig minst 2,1 ampere per USB-port.

Ju högre strömstyrka en USB-billaddare har, desto snabbare laddas enheten. Eftersom inte alla smartphones kräver eller kan stödja en hög strömstyrka, är det viktigt att du kontrollerar din smartphones manual för att verifiera den maximala laddningshastigheten som stöds innan du köper en billaddare. En bra rekommendation skulle vara en billaddare med 4,8 ampere.

Antal portar

Fördelarna med att köpa flera portar laddare är uppenbarligen. En USB-billaddare med flera portar kan spara mycket tid och frustration från att behöva komma ihåg att stänga av mellan att driva olika enheter. Även om du bara har en enhet du behöver ström till, är det ingen mening att inte ha en sändport till hands för framtida enheter. Dessutom tillåter det alla på resan att ha en chans att slå på sina USB-prylar. USB-billaddare kommer med olika antal portar. Vissa har en enda portdesign medan andra har upp till 5 USB-portar. Men även detta kommer att bestämmas av din användning och antalet enheter. Om du har 2 eller 3 enheter som behöver laddas samtidigt är det klokt att köpa en USB-billaddare med minst 3 USB-portar. Kom ihåg att kontrollera specifikationerna för USB-portarna eftersom de kan variera beroende på kompatibilitet.

Körappar

Om du är en frekvent användare av körappar är det viktigt att köpa en dedikerad USB-laddare med snabba laddningshastigheter. Även om vissa nyare fordon redan har USB integrerat med bilen, har vissa portar bara 1 amp, vilket inte är mycket med tanke på hur många enheter du kanske vill ladda medan du kör och hur länge du skulle använda körappar. Om din bil klarar av att dra 1 ampere, kan du behöva leta efter en laddare som är märkt med minst 2,4 ampere per port, så en dubbelport skulle totalt 4,8 ampere. Detta gör att du kan ladda 2 telefoner samtidigt.

Byggkvalité

Billaddare är gjorda av olika materialkombinationer. Sorten sträcker sig från plasttyper till metaller. Dagligt slitage avgör till viss del produktens karaktär. I detta avseende, skaffa något med en anständig kvalitetskonstruktion som är reptålig, hjälper till att avleda värme och allmänt främjar stark konstruktion. Antal portar Antalet portar i mobilladdaren är för vidare utredning. Vi rekommenderar inte att du väljer en laddare med endast en port. Välj de som faktiskt kommer med minst 2 eller 3 portar. Detta kommer att vara minimikravet så att du kan ladda flera enheter samtidigt.

Säkerhet

Du vill inte skada din pryl eller din bil under laddningsprocessen. Inbyggda säkerhetsfunktioner är viktiga på alla sätt i en billaddare. För att säkerställa att inga allvarliga problem uppstår under användning, leta efter produkter som kan undvika överladdning, övermålning, överhettning, överspänning och andra säkerhetsproblem. Kanske kommer närvaron av ett certifikat från en lagstadgad eller ansedd säkerhetsmyndighet att hjälpa dig att fatta ett beslut.

Förstärkarutgång

De flesta smartphones kräver en förstärkareffekt på cirka 1,0 ampere. Den idealiska billaddaren bör erbjuda dig minst 2,1 ampere med varje USB-port. Anledningen till detta specifika utbud är så att du har möjlighet att ladda dina Android-prylar och Apple-produkter i optimal hastighet. Om du vill ha en dubbel USB-billaddare som lovar bästa prestanda, bör du hålla utkik efter USB-billaddare som ger 4,8 Amp utgång. Det betyder att du får en uteffekt på 2,4 Amp per USB-port, vilket är mer än tillräckligt för att ladda två Android-surfplattor eller Apple iPads samtidigt. Som sagt, om en billaddares Amp-utgång i varje USB-port är under 2,1 Amp, rekommenderas inte dessa billaddningar för att ladda surfplattor eller iPads. De kan dock fortfarande vara helt tillräckliga för att ladda smartphones.

USB uttag

Om du är någon som äger flera prylar, telefoner och datorer räcker det inte att äga billaddare med bara en port. Du kan undvika besväret och bortkastad tid helt och hållet genom att välja USB-billaddare med flera portar, vilket gör att du kan ladda dina prylar samtidigt. Du behöver inte oroa dig för att din telefon ska dö på dig när du laddar din bärbara dator. Dessutom, om du reser med kollegor eller andra passagerare, kommer en billaddare med flera portar att göra det möjligt för dem att ta sig in i laddningen också, något vi alla kan uppskatta.

Vanliga frågor om billaddare

Vad är en billaddare?

En bil-USB-laddare är en liten adapter som ansluts till cigarettändaruttaget/tillbehörsporten som finns på praktiskt taget alla bilar och ger en eller flera USB-utgångar. Eftersom cigarettändaruttaget/tillbehörsporten ger en nominell uteffekt på 12 volt, omvandlar bil-USB-laddaren denna spänning till de 5 volt som krävs för USB-försörjningen. Också som bilen kan 12-voltsförsörjningen variera avsevärt och även ha toppar och överspänningar på sig som ett resultat av bilens andra elsystem. Bilens USB-laddare behöver skydda mot dessa så att allt som är anslutet till USB-porten inte skadas av detta.

I sin grundläggande form kan bilens USB-laddare användas för att ladda en mängd enheter från smartphones och surfplattor till powerbanks och till och med vissa kameramodeller. Det är dock värt att komma ihåg att cigarettändaruttaget/tillbehörsporten på bilen endast är aktiv när motorn är igång. Detta görs för att bilbatteriet inte ska kunna laddas ur av misstag genom att en starkströmsapparat lämnas kvar i uttaget.

Vissa bil-USB-laddare kan innehålla mycket mer funktionalitet, fungera som ett anslutningsnav – vissa kan ansluta till musikspelare inklusive mobiltelefoner och utsända en FM-signal för att fångas upp av bilradion. Detta kan vara mycket användbart om det inte finns någon USB-funktion i bilen. De kan också göra det möjligt att ringa handsfree-samtal. Dessa bil-USB-laddare är mycket användbara när smartphones används som satellitnavigator eftersom de tenderar att använda mycket batteri eftersom skärmen är live hela tiden. De kan också vara användbara för att hålla batterier till surfplattor etc som används för att hålla barnen nöjda på långa resor.

Vilka är fördelarna med en USB-billaddare?

Inga fler avbrutna samtal. Att regelbundet använda en billaddare för mobiltelefon skapar vanan att ladda din smartphone när du sätter dig i ditt fordon. Det här är en idealisk tidpunkt att ladda upp telefonens batteri och se till att den inte tar slut på juice under dagen. I slutändan innebär detta färre pinsamma avbrutna samtal på grund av ett dött batteri. Ligg före ditt schema. Om du har ett jobb nio till fem kan du spendera en hel del timmar i veckan på att resa till och från jobbet, inte att förglömma enstaka utflykter utanför staden. Det är fördelaktigt att skaffa den bästa USB-laddaren – du kommer att ligga före ditt schema utan att bli frånkopplad.

Ladda mer än en enhet. Beroende på vilken mobil enhet eller typ av telefon du äger, finns det en mängd olika USB-billaddare tillgängliga. Ändå låter en universell biltelefonladdare dig ladda många olika enheter med en enda billaddare. Om du har en bil-USB-laddare med flera portar sparar du extra tid på att ladda flera enheter samtidigt. Ladda när du reser. När du reser på vägen har du inte nödvändigtvis tillgång till dina hemuttag. Att köpa en USB-billaddaradapter är det bästa alternativet. Denna enhet kommer att hålla din smartphone, såväl som andra mobila enheter, fulla med ström medan du är på resande fot.

Varför är billaddare viktiga?

Om du spenderar mycket tid i din bil kan det vara väldigt bekvämt att ladda dina enheter inuti den. Tänk på det, du sätter dig i bilen, du pendlar till jobbet. Ladda din telefon och kom till kontoret med ett laddat batteri. Du behöver inte längre låna en laddningskabel från Dave på konton och behöva spendera 15 minuter på att lyssna på hans tråkiga historier i gengäld. Vi förstår, Dave, du slösade bort ditt liv – ge mig nu laddaren.

Dessa små enheter kan också vara extremt användbara att ha till hands under en nödsituation. De är så små – och dessutom ganska hållbara – att du kan stoppa en i handskfacket och lämna den där på obestämd tid. Men du kan också vara säker på att den, om det skulle behövas, finns där redo att ladda upp din telefon eller GPS om du desperat behöver det.

Gör långa resor uthärdliga. Du kan också se på dessa enheter som eluttag i bilhytten. Om du är på en lång resa och vill använda din telefon som ett navigeringsverktyg samtidigt som du synkroniserar din iPod till bilradion, måste de laddas. Om du vill underhålla barnen i ryggen genom att visa samma film för 900:e gången på deras iPads, måste de laddas upp också. Att förlora en elektrisk apparat på en bilresa kan vara en förstaklassbiljett till helvetet.

Vilka faktorer bör jag tänka på i en USB-c billaddare?

Se till att billaddaren du väljer kan rymma en mängd enheter. Leta efter en laddare som erbjuder mer än en port för att driva flera enheter samtidigt. Laddningshastigheten är den viktigaste faktorn i en billaddare. Du måste skaffa en laddare som kan ladda dina enheter på kortast möjliga tid. Billaddare med Quick Charge-teknik och snabbladdningsmöjligheter gör de bästa laddarna.

Detta inkluderar enkel hantering och användning av laddaren. Hur den accepterar sladdar, insättning och borttagning, kompatibilitet med bilens DC-uttag bör vara smidig och bekväm. Dessutom är LED-lampor ett plus i detta avseende. Du ska enkelt kunna koppla in din telefon i laddaren i mörker utan att behöva titta bort från vägen för länge när du kör.

Använd rätt kabel. Du måste använda en kompatibel laddningskabel med billaddaren för en hälsosam, snabb och säker laddning. Oavsett hur bra och kraftfull en laddare är så fungerar den inte om du ansluter din enhet till den med fel sorts kabel. För att dina laddare ska hålla längre måste du se till att varje anslutning du gör är säker och säker. Detta innebär att kabeln och porten är helt sammankopplade för att göra en fullständig anslutning. Se till att din laddare är kompatibel med den eller de enheter du har. Små enheter som smartphones eller trådlösa hörlurar är oftast lätt kompatibla med alla typer av billaddare. Du kan titta på tillverkarens supportdokument för att se till att dina enheter är kompatibla.

Kan jag ladda mina enheter med min bilmotor avstängd?

Svaret på denna fråga är inte så enkelt som det låter. Detta beror helt på bilens märke. Vissa bilar är programmerade att stänga av cigarettändarportarna så fort motorn stängs av, medan andra kan ha en timer som låter den vara på under en kort period. Billaddare kan vara extremt praktiska, speciellt när man tar en långresa. Oavsett om du är på väg till flygplatsen, ett viktigt möte eller till och med ett familjeevenemang, kan en billaddare snabbladda dina elektroniska enheter medan du är på språng. De har blivit populära på grund av sin kompakta storlek och form, övergripande design och höga användbarhet. Alternativen handplockade för dig här är hållbara och kompatibla med flera enheter. När du väljer en, är det nödvändigt att hitta den perfekta passformen för din bil så att de inbyggda säkerhetsfunktionerna kan hålla dig och dina enheter säkra under varje resa.

Kan billaddare skada mina telefonbatterier?

Det här är inte en enkel ja eller nej fråga. Det finns en viss sanning i det, medan andra aspekter bara är myter. Du bör veta att laddning innefattar två komponenter: (1) en konsekvent källa för exakt spänning med strömmen kontrollerad på lämpligt sätt, och (2) en sensor som kan se när laddningen är klar. I äldre fordon var bilkraft inte riktigt den mest pålitliga källan. Fluktuerande spänning var ofta ett problem med gamla bilar. Men i nyare bilmodeller är deras system mer pålitliga och stabila.

Du kan fortfarande förvänta dig överspänningar, toppar och fluktuationer i situationer där du startar din bil. Så om du använder din cigarettändaruttagna billaddare under dessa uppstartsögonblick, bli inte chockad om några toppar eller överspänningar kommer i din väg. Det kan vara smartare att koppla in telefonen efter att du fått bilen igång.

Ändå är huvudfrågan, kan dessa spikar skada dina laddande elektroniska enheter? För det mesta, nej. Inga skador ska hända på dina prylar, speciellt om prylen och billaddarna inte är billigt tillverkade. Ändå bör du undvika att koppla in dina billaddare och enheter innan du startar bilen som en försiktighetsåtgärd. Du behöver dock inte oroa dig, eftersom de flesta väldesignade laddare kommer med smarta chips som kan mäta inströmmen och se om enheten eller laddaren är fulladdad och ändra spänningen samtidigt för att undvika överladdning och utbrändhet.

>>> Är du intresserad av en poolvärmepump? Klicka här. 

Hur använder man en billaddare på rätt sätt?

Det första du bör fokusera på är att undvika skador på ditt bilbatteri. För att säkerställa att din biltelefonladdare inte laddar ur batteriet bör du koppla ur den från strömkällan om den inte används. Även om det inte finns något inkopplat eller laddat, kan billaddaren förbli inkopplad tömma bilbatteriet eller tömma strömmen även om motorn är avstängd, så att du står utan en fungerande bil. De flesta nyare bilar har inte det här problemet, men du måste vara mer försiktig med äldre bilar som har svagare batterier.

Det finns några fantastiska billaddare som kommer med säkerhetsanordningar som automatiskt kan stänga av laddningsströmmen när den är klar så att ingen onödig bildränering äger rum. Du bör se till att se om din billaddare har sådana skydd innan du lämnar dem inkopplade i onödan. Det andra du bör överväga är att utvärdera kompatibiliteten hos din billaddare över de olika mobila enheter som du kanske äger. Har din pryl till exempel en egen kabel?

När dina prylar är helt laddade eller nästan där, ta bort billaddaren från strömkällan för att undvika skador på dina enheter och ditt bilbatteri Slutligen, om du letar efter en snabbare laddning, kan du ladda snabbare genom att stänga av dina enheter medan de är anslutna. Vissa enheter tar lång tid att få full laddning eftersom de ständigt arbetar i bakgrunden även om du inte använder dem. Att stänga av dina enheter minimerar den tid det tar att ladda så att du snabbt kan ha en fungerande telefon eller bärbar dator när det behövs. Detta är särskilt praktiskt för smartphones som är ökända för sin långsamma laddningshastighet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen