Bästa bilningshammaren 2024 – Test av olika bilningshammare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Bosch GSH 11 VC

DeWalt D25981K-QS

DeWalt D25902K

Bosch GSH 27 VC

Klicka här för att se fler bilningshammare.

Bilningshammare är ett ovärderligt verktyg för dem som behöver kraft och precision vid arbete med hårda material. Med en myriad av alternativ på marknaden kan det vara en utmaning att hitta den rätta för ditt specifika behov.

Vårt omfattande test har tagit hänsyn till allt från prestanda och hållbarhet till användarvänlighet och säkerhet.

Läs vidare för att få reda på insikterna vi har dragit av vår rigorösa testning och upptäck nyckeltips och råd för att maximera din användning av detta kraftfulla verktyg.

1. Bäst i test – Bosch GSH 11 VC

Bosch GSH 11 VC Bilningshammare

Bosch GSH 11 VC Professional imponerade oss direkt när vi tog den i våra händer. Med en slagfrekvens på 900 till 1700 slag per minut och en slageffekt på 23 J levererade denna bilningshammare på 1700W en kraft som var svår att jämföra med andra maskiner vi tidigare stött på.

Även om den är kraftfull, var det effekt-till-vikt-förhållandet som verkligen gjorde intryck. Med en vikt på endast 11,4 kg, enligt EPTA, kände vi verkligen att vi fick en stark maskin i ett hanterbart paket.

Vi märkte snabbt fördelen med den ställbara slageffekten, som möjliggör en skräddarsydd användning beroende på material och arbetsuppgift. Det var också bekvämt att kunna justera mejselläget i 12 olika steg tack vare Vario-Lock-funktionen, särskilt när vi arbetade med olika arbetsuppgifter som krävde specifik precision, som att använda kakelmejslar.

Bosch har verkligen tänkt på användarens bekvämlighet och säkerhet. Låg vibrationsnivå om 8 m/s² är tacksamt för dem som kommer att använda maskinen under längre perioder, vilket minskar trötthet och ökar produktiviteten.

Designen är också väldigt genomtänkt; den långa konstruktionen av bilningshammaren optimerade hanteringen vid markarbeten.

En av de saker vi verkligen uppskattade var servicedisplayen. Att maskinen talar om när det är dags att byta kolborste är en ovärderlig funktion för att bibehålla maskinens effektivitet och livslängd. Med robusta metallkomponenter kan vi se att denna maskin är byggd för att hålla.

Och för dem som är angelägna om kompatibilitet, är det viktigt att notera att Bosch Professional-maskiner och tillbehör endast är kompatibla med den blå Bosch Professional-serien.

Sist men inte minst, med leveransomfattningen var det en lättnad att se så många användbara tillbehör medföljande. RTec Speed-spetsmejsel som ingår gör att man kan komma igång direkt, och den medföljande hantverkarväskan är både praktisk och robust.

Den enda nackdelen vi märkte var att även om maskinens kompatibilitet garanterar hög kvalitet och prestanda, begränsar den användarna till den blå Bosch Professional-serien, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa.

Fördelar

 • Kraftig med suveränt effekt/vikt-förhållande
 • Låg vibrationsnivå för långvarig användning
 • Ställbar slageffekt och mejsellägesjustering
 • Högkvalitativa och robusta komponenter

Nackdelar

 • Begränsad kompatibilitet

2. Bäst premiumval – DeWalt D25981K-QS

DeWalt D25981K-QS Bilningshammare


När vi satte igång med att testa DeWalt D25981K-QS, var vi genast imponerade av dess oöverträffade effektivitet. Med en motor på 2100 W levererade bilningshammaren en rå styrka som skiljde den från andra modeller vi tidigare stött på. Den stora och kraftiga mekanismen förstärkte verkligen dess destruktionsförmåga och hållbarhet.

Aktiv vibrationskontroll är en av de mest noterbara funktionerna. När vi använde maskinen märkte vi att den kraftfulla motorprestandan inte kom på bekostnad av användarvänligheten.

Faktum är att trots dess kraft, upplevde vi minimala vibrationer, vilket ledde till att vi kunde arbeta längre utan att känna trötthet. Med en av de lägsta vibrationsvärdena på marknaden, var det en märkbar skillnad från andra maskiner.

En annan framstående funktion var den optimerade motor- och hammarmekanismen som verkligen gav bästa möjliga prestanda. Maskinens tekniska data bekräftade dess överlägsenhet med en slaghastighet på 960 slag per minut och en slagstyrka på 62 J.

Trots den höga effekten kunde vi också notera att ljudtrycket var inom acceptabla gränser, även om det kunde vara något att tänka på i bullriga arbetsmiljöer.

Den medföljande vagnen var en användbar tillägg, vilket gjorde transport och förvaring av maskinen bekvämare. Men en sak som vi märkte var maskinens vikt. Med en vikt på 31 kg var den definitivt på den tyngre sidan, vilket kan vara en faktor att överväga för dem som behöver flytta runt den regelbundet.

Fördelar

 • Oöverträffad motorprestanda på 2100 W
 • Aktiv vibrationskontroll för minskad trötthet
 • Optimerad mekanism för topprestanda
 • Medföljande vagn för enkel transport

Nackdelar

 • Tung vikt på 31 kg

3. Bäst budgetval – DeWalt D25902K

DeWalt D25902K Bilningshammare

När vi satte igång med att prova DeWalt D25902K, blev vi genast medvetna om dess kraft. Med en 1550W motor kombinerad med en slageffekt på 19J och en imponerande slagfrekvens på upp till 2100 slag/min, kunde denna mejselhammare verkligen leverera när det gällde prestanda.

Men det var inte bara rå kraft som den här maskinen hade att erbjuda. Den aktiva vibrationskontrollen, som kombinerade en motviktsbalans med ett flytande handtag, var en verklig höjdpunkt.

Vi kände verkligen att de extremt låga vibrationerna, tillsammans med den raka designen, gjorde det mycket enklare och mer bekvämt att arbeta under längre perioder.

Vi uppskattade särskilt den kompakta och avlånga utformningen, vilket underlättade arbetet i trånga utrymmen. Dessutom gav det magnesiumbaserade höljet en kombination av lättvikt och hållbarhet, vilket var en välkommen fördel. Modulkonstruktionen förenklade servicen, vilket innebar att eventuella reparationer eller underhåll skulle vara en bris.

En annan funktion som verkligen stack ut för oss var den mjuka starten. Detta eliminerade mejselns tendens att vandra vid start, vilket ledde till mycket mer exakta och kontrollerade resultat.

Dessutom var det justerbara sidohandtaget, som kunde placeras runt hela maskinen, mycket användbart för arbeten i olika positioner.

Perform & Protect-märket tillförde en extra försäkring om produktsäkerhet, vilket var särskilt betryggande när vi övervägde potentiella vibrationer och dammexponering.

Det enda vi noterade var att, trots dess många innovativa funktioner, kunde ljudtrycksnivån på 89,0 dB(A) vara något hög i vissa arbetsmiljöer.

Fördelar

 • Extremt låga vibrationer
 • Kompakt och lätt tack vare magnesiumhuset
 • Mjukstart för exakt mejsling
 • Modulkonstruktion för enkel service

Nackdelar

 • Ljudtrycksnivån kan vara hög i vissa miljöer

4. Populärt val – Bosch GSH 27 VC

Bosch GSH 27 VC Bilningshammare

När vi tog Bosch GSH 27 VC Professional i händerna kände vi genast att vi stod inför en riktig kraftkälla. Med en imponerande effekt på 2000W, en slageffekt på 62 J och en slagfrekvens om 1000 slag/min, fanns det ingen tvekan om att detta var ett verktyg skapat för de mest krävande uppgifterna.

En av de mest framträdande fördelarna med denna bilningshammare var den otroligt låga vibrationsnivån. Tack vare frigjorda handtag och den vibrationsdämpade slaggeneratorn, kunde vi arbeta i längre perioder utan att känna obehag eller trötthet i händerna.

Vidare var den ergonomiska designen med Softgrip-handtaget och den låga tyngdpunkten verkligen märkbar när vi behövde hantera enheten under längre arbetspass.

Vi noterade också hur den glidsäkra ytan var användbar, speciellt på ojämna arbetsytor. Det förhindrade verktyget från att välta, vilket inte bara skyddade verktyget utan även förbättrade vår säkerhet.

Kvaliteten på komponenterna var uppenbar. Både aluminium- och ståldelarna gav en stark känsla av hållbarhet, vilket gav oss förtroende för att detta verktyg skulle hålla i många år framöver.

Det enda vi fann något begränsande var att spetsmejseln inte medföljde och behövde köpas separat. Detta kändes som en liten överraskning, särskilt med tanke på verktygets pris och professionella natur.

Kompatibiliteten mellan Bosch Professional och andra Bosch-produkter var också något vi tog i beaktande. Det är viktigt att påpeka att den blå Bosch Professional-serien endast är kompatibel med sig själv och inte med den gröna Bosch DIY-serien.

Fördelar

 • Otroligt låg vibrationsnivå
 • Ergonomisk design med Softgrip
 • Kvalitetskomponenter i aluminium och stål
 • Glidsäker yta för bättre stabilitet

Nackdelar

 • Spetsmejsel ingår ej

5. Bra alternativ – DeWalt D25951K

DeWalt D25951K Bilningshammare

Under vår tid med DeWalt D25951K blev vi snabbt medvetna om att detta var mer än bara en vanlig bilningshammare. Med en kraft på 1600W och SDS Max-fäste, kunde vi hantera många olika arbetsuppgifter med lätthet. Slagtalet på 1620 slag i minuten, tillsammans med en slageffekt på 22,5 J, visade sig vara imponerande i praktiken.

En viktig egenskap med denna bilningshammare var dess förhållandevis lätta vikt på 12 kg, vilket gjorde det smidigt att transportera och hantera under arbetsdagen.

Men det som verkligen skiljde DeWalt D25951K från andra verktyg vi testat var “Perform & Protect”-märket. För de oinvigda kanske detta bara verkar som ett marknadsföringsknep, men vi kunde uppleva skillnaden det innebar i praktiken.

Minskad vibrationsnivå märktes tydligt när vi använde hammaren över längre perioder. Det minskade obehaget för händer och armar och minimerade riskerna för långsiktiga skador som HAVS eller karpaltunnelsyndrom.

Dessutom uppskattade vi verkligen de inbyggda funktionerna för att minska inandning av skadligt damm. Detta är inte bara en fördel för den omedelbara arbetsmiljön, utan också för användarens långsiktiga hälsa, med tanke på riskerna för sjukdomstillstånd som dammlunga eller KOL.

Ett annat område där “Perform & Protect”-märket verkligen visade sitt värde var i kontrollen. Även om det kan verka som en liten detalj, var den inbyggda säkerhetsfunktionen som kontrollerar momentet en riktig spelväxlare. Det gav oss en extra nivå av förtroende, vetande att risken för skador på verktyget eller personskador var minimerad.

Om vi skulle peka på en nackdel med DeWalt D25951K, skulle det vara priset. Med tanke på alla dess avancerade funktioner och skyddskapaciteter, kommer den med en kostnad som kanske inte passar alla budgetar.

Fördelar

 • Kraftfull med 1600W effekt
 • Lätt vikt för enkel hantering
 • Minskad vibrationsnivå för ökad säkerhet
 • Inbyggda skyddsfunktioner mot damm

Nackdelar

 • Högre pris jämfört med liknande verktyg

6. Enklast användning – HIKOKI H60MEY

HIKOKI H60MEY Bilningshammare

Under vår testning av HIKOKI H60MEY mejselhammare blev vi verkligen imponerade över dess prestanda och design. Med en effekt på 1500W och en slageffekt på 26,5J kunde vi utan problem tackla diverse arbetsuppgifter.

Slagfrekvensen på 2100 slag/min, tillsammans med den kolborstfria motorn, gjorde det tydligt att detta verktyg var skapat för att hålla och prestera på topp.

Det som verkligen stod ut för oss var dock alla de genomtänkta egenskaperna som tillkom för användarens komfort och säkerhet.

Hitachis avancerade antivibrationsteknologi, tillsammans med det stora vibrationsdämpande D-handtaget, gjorde det möjligt för oss att arbeta längre utan att känna obehag. Även om vi var medvetna om att alla verktyg har en viss nivå av vibration, kände vi verkligen skillnaden här.

Det robusta och slagtåliga aluminiumhuset gav också en extra känsla av pålitlighet. Vi kände oss trygga i att detta verktyg skulle tåla både tiden och de påfrestningar som kommer med tungt arbete.

Dessutom uppskattade vi den enkla “One click” verktygsfästningen, som sparade oss mycket tid vid byte av verktyg.

Ett litet irritationsmoment var dock ljudnivån. Även om detta kanske inte är den högsta på marknaden, ligger den på 88,0 dB(A) för ljudtryck och 99,0 dB(A) för ljudeffekt, vilket kan vara lite störande under längre arbetspass.

Slutligen var det en fin bonus att HIKOKI H60MEY kom med en del användbara tillbehör, inklusive ett sidohandtag, en nyckel och en förvaringsväska. Väskan i synnerhet var praktisk för förvaring och transport.

Fördelar

 • Stark och effektiv med 1500W effekt
 • Hitachis avancerade antivibrationsteknologi
 • Robust aluminiumhus för hållbarhet
 • Enkelt “One click” verktygsfäste

Nackdelar

 • Högre ljudnivåer kan vara störande.
Hur vi utförde vårt test av bilningshammare

Hur vi utförde vårt test av bilningshammare 2024

När vi bestämde oss för att ta reda på vilken bilningshammare som verkligen förtjänade titeln ”bäst i test”, visste vi att vi stod inför en utmaning.

Vi har satt bilningshammare på prov i flera situationer, jämfört deras prestanda med varandra och kollat på vilken bilmaskin som fungerade bäst med de olika hamrarna.

I vår strävan efter att köpa en bilningshammare som verkligen levererar, insåg vi snart att nyckeln till framgång ligger i testprocessen. Låt oss dyka ner i hur vi gick tillväga.

Uppställning av en konsekvent testmiljö

Vårt första steg i detta omfattande test var att säkerställa att vi hade en konsekvent testmiljö. Vi ville att varje bilhammare skulle testas under exakt samma förhållanden, så att vi kunde dra rättvisa slutsatser. Vår uppgift var:

 • Att välja en testplats som simulerar de mest troliga förhållandena där en billig bilningshammare skulle användas.
 • Att se till att temperaturen, luftfuktigheten och andra miljöfaktorer var lika genom hela testet.

Våra funderingar kretsade kring hur vi bäst kunde återskapa verkliga arbetsförhållanden, och vi kom fram till en optimal miljö för vårt test.

Detaljer kring vår testprocess

Efter att ha upprättat vår testmiljö gick vi vidare till den faktiska testprocessen. Vi ville att vår metod skulle vara genomtänkt och metodisk, så vi:

 • Kategoriserade varje bilningshammare efter dess specifikationer och föreslagna användningsområden.
 • Skapade en checklista för varje testmoment för att säkerställa att ingenting missades.
 • Använde varje bilningsmaskin med varje bilhammare för att testa kompatibiliteten.

Våra upplevelser under denna process var blandade. Vissa bilningshammare levererade direkt medan andra krävde lite mer finjustering.

Utförande av testerna

Detaljerna i hur vi utförde varje test var kritiska för att utse den bästa bilningshammaren:

 • Varje bilningshammare testades inte mindre än tre gånger för att undvika eventuella fel.
 • Varje test varade i 30 minuter för att ge en ordentlig känsla av verktygets prestanda och hållbarhet.
 • Under testerna antecknade vi specifika observationer som effektiviteten av bilningshammaren med varje bilmaskin.

Genom hela testprocessen var vårt mål att inte bara hitta bäst i test, utan också att ge läsaren en förståelse för vad man ska titta efter när man vill köpa en bilningshammare.

Utvärdering av testresultaten

Efter att ha genomfört varje test var det dags att utvärdera resultaten. Med tanke på att vårt mål var att identifiera den bästa bilningshammaren var det viktigt att vi hade en tydlig och strukturerad utvärderingsprocess. För varje testade bilhammare:

 • Sammanställde vi poäng baserat på prestanda, effektivitet och användarvänlighet med varje bilmaskin.
 • Jämförde vi våra anteckningar med våra faktiska upplevelser under testprocessen.
 • Diskuterade vi varje produkts styrkor och svagheter, och hur de staplade upp mot konkurrensen.

Under utvärderingsfasen fann vi att vissa bilhammare som kanske inte var de billigaste bilningshammarna presterade bättre i vissa kategorier. Vårt bäst i test-val framkom inte bara genom poäng, utan även genom djupgående diskussion och analys.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarhet är en kritisk faktor när man ska köpa en bilningshammare. För att säkerställa att vi hade full förståelse för varje produkts livslängd:

 • Lät vi varje bilningshammare fungera under belastning i flera timmar för att observera eventuell nedbrytning eller minskad effektivitet.
 • Kontrollerade vi eventuella tecken på slitage, som kan indikera en kortare livslängd.

Vårt långtidstest avslöjade att även om en bilningshammare kan imponera under kortare tester, är det de långvariga sessionerna som verkligen testar dess mettle.

Säkerhet och pålitlighet under test

För oss var säkerhet och pålitlighet av yttersta vikt. En produkt kan vara effektiv, men om den inte är säker att använda eller opålitlig under oväntade situationer, kan den knappast räknas som bäst i test.

 • Vi observerade varje produkts säkerhetsfunktioner, som skydd mot överhettning eller säkerhetslås.
 • Under våra tester utsatte vi medvetet bilningshammarna för störningar för att se hur de hanterade oväntade situationer.

Lyckligtvis var de flesta produkterna upp till uppgiften, men vissa skilde sig verkligen ut när det gällde att leverera pålitlig prestanda i alla situationer.

Detta hjälpte oss att skapa en mer omfattande bild av vilken bilningshammare man bör överväga att köpa.

Tips inför användning av bilningshammare

Förberedelser innan du använder din bilningshammare

Att använda en bilningshammare effektivt och säkert kräver förberedelser. Genom vår omfattande testning har vi identifierat några nyckelområden som varje användare bör beakta innan de dyker in i sitt arbete.

Med vårt bäst i test-resultat i åtanke har vi förstått att dessa förberedelser kan göra en stor skillnad i både prestanda och säkerhet.

Förstå din arbetsuppgift

Innan du ens börjar använda din bilningshammare, är det viktigt att klart definiera och förstå uppgiften framför dig. Vi märkte under testet att:

 • Förberedelse leder till snabbare och mer effektiv användning av bilningsmaskinen.
 • En klar förståelse av uppgiften minimerar risken för fel och skador.

Det är lika viktigt att veta när man ska använda en borrmaskin eller en slagborr, som att veta när man ska byta till en vinkelslip eller din bilningshammare.

Välj rätt tillbehör

Att välja rätt tillbehör för din bilhammare kan vara skillnaden mellan ett framgångsrikt projekt och onödiga komplikationer. Under vårt test:

 • Bemärkte vi att vissa bilhammare fungerade bättre med specifika tillbehör.
 • Insåg vi vikten av att alltid ha lämpliga tillbehör till hands.

Nyckelpunkter att komma ihåg:

 • Använd alltid tillverkarens rekommenderade tillbehör.
 • Se till att tillbehören är i gott skick innan användning.

Kontrollera din arbetsmiljö

Under testet lade vi märke till att arbetsmiljön spelade en stor roll i hur väl varje bilningshammare presterade. Därför rekommenderar vi att:

 • Du säkerställer en stabil yta att arbeta på.
 • Håller området väl upplyst och fritt från hinder.

Vår bäst i test-erfarenhet visade att en välorganiserad arbetsplats inte bara förbättrar effektiviteten utan också ökar säkerheten.

Säkerhetsrutiner

Det är avgörande att alltid prioritera säkerhet när du använder kraftfulla verktyg som en bilningshammare. Under testet:

 • Använde vi skyddsutrustning som skyddsglasögon och hörselskydd.
 • Säkerställde vi att bilningshammaren var i avstängt läge när den inte användes.

Genom att införliva dessa säkerhetsrutiner kan du säkerställa att du använder bilningshammaren på det säkraste sättet möjligt.

Regelbunden underhåll

Under vårt test insåg vi att regelbunden kontroll och underhåll av bilningshammaren var nödvändigt för att säkerställa att den alltid presterar på topp. Därför rekommenderar vi att:

 • Rengör och smörj regelbundet alla rörliga delar.
 • Kontrollera regelbundet verktyget för tecken på skador eller slitage.

Följande dessa riktlinjer hjälper inte bara din bilningshammare att vara bäst i test-kvalitet längre, men det säkerställer också att den är säker att använda.

Genom att följa dessa tips och rekommendationer, baserade på vår noggranna testning, kan du se till att du får ut mesta möjliga av din bilningshammare, samtidigt som du säkerställer säkerhet och effektivitet.

Vanliga frågor om bilningshammare

Vanliga frågor om bilningshammare 2024

Vad kostar det att köpa en bilningshammare?

Priset på en bilningshammare varierar beroende på märke, kvalitet och specifikationer. Generellt sett kan de sträcka sig från några hundralappar till flera tusen kronor för professionella modeller.

Var kan man köpa bilningshammare?

Bilningshammare finns tillgängliga både online och i fysiska butiker. Med tanke på det stora utbudet och möjligheten att jämföra priser rekommenderas det dock att handla online.

Vad är en bilningshammare?

En bilningshammare är ett kraftfullt verktyg designat för att bryta, krossa eller bilning av hårda material som betong och sten.

Hur bilar man i betong?

Att bila i betong kräver rätt verktyg och teknik. Man börjar med att markera området som ska bilas. Därefter använder man bilningshammaren, med lämpligt tillbehör, för att gradvis och systematiskt bila bort önskat material.

Vad kan man använda en bilningsmaskin till?

En bilningsmaskin används främst för att bryta och ta bort hårda material som betong, sten eller tegel. Den kan också användas för renoveringsarbeten, vägbyggnad eller att skapa öppningar i väggar och golv.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen