Test av de bästa borrhammarna: Slående resultat

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

BOSCH GBH 2-28 

Makita HR2811FT

Bosch GBH 5-40 

MAKITA HR1841FJ

Klicka här för att se fler borrhammare.

En borrhammare är ett kraftfullt verktyg som främst är designad för att borra i betong. Däremot är många av dagens alternativ utrustade med funktioner som gör att borrhammaren också kan användas precis som en vanlig borr.

Användningsområdena är därför väldigt många då borrhammaren kan användas till betong, sten, trä, metall etcetera, däremot kräver de olika materialen olika borrspetsar.

Det finns massor olika modeller vilket gör valet av borrhammare svårt och inför ditt köp behöver du tänka på många faktorer såsom effekt, pris och kraftkälla.

Det är även oerhört viktigt att reflektera över vilket material du planerar att främst använda din borrhammare till.

Våra toppval

1. Bäst i test – BOSCH GBH 2-28 F

BOSCH GBH 2-28 F Borrhammare

Klicka här för att se bästa priset

BOSCH GBH 2-28 F är en borrhammare på 880 W som är robust och tillförlitlig, samt erbjuder kvalitativa resultat under sin långa livslängd. Verktyget kan användas med slagborrning i betong men även utan slaggenerator i material där det inte behövs, exempelvis trä och metall.

Produkten erbjuder blixtsnabba byten mellan dess SDS-plus-chuck och snabbchuck, vilket gör det snabbt och smidigt att byta mellan olika borrar och bitsar.

Likt många andra verktyg från märket bosch, innehar denna borrhammare kompatibiliteten Bosch Professional. BOSCH GBH 2-28 F är därmed kompatibel med andra verktyg från samma serie och kan använda samma tillbehör.

Garantin för denna borrhammare ligger på 1 år, men vid en kostnadsfri registrering kan du förlänga den till 3 år. Utöver de två chuckarna inkluderar leveransomfattningen hantverkarvsäska, maskindunk och stödhantag.

2. Populärast – Makita HR2811FT

MAKITA HR2811FT Slagborr

Klicka här för att se bästa priset

Makita HR2811FT är ett av de allra populäraste valen på marknaden just nu för borrhammare. Verktyget är väldigt allsidigt och kombinerar slagborrning, bilning och borrning i en och samma maskin.

Arbetseffekten ligger på 800 W och med sin SDS-plus chuck fixar borrhammaren betongborrning upp till 28 mm. Chucken erbjuder även ett oerhört enkelt byte mellan metall och träborrar.

Makita HR2811FT är designat med ett vibrationsdämpat sidogrepp och ett gummibeklätt handtag som båda ger användaren ett ergonomiskt fast grepp för ett säkert arbetssätt.

Borrhammaren har även LED-belysning, vilket ger användaren en mycket bra sikt över arbetet. Produkten väger 3,4 kg och har en sladd på 4 m, vilka båda gör verktyget enkelt att manövrera och hantera.

Precis som många andra borrhammare går det att gratis förlänga garantin till 3 år. För detta möjlighet ska kunden registrera produkten inom 4 veckor från inköpsdatumet för att få den utökade garantin.

3. Premiumval – Bosch GBH 5-40 DCE

BOSCH GBH 5-40 DCE Slagborr

Klicka här för att se bästa priset

Bosch GBH 5-40 DCE är ett utmärkt premiumval som erbjuder det bästa på marknaden för borrhammare. Allroundmaskinen är oerhört robust och med sin långa livslängd sviker den dig inte i första taget.

Borrhammaren har en motor på 1150 W, kraftig slaggenerator och funktionen Turbo Power, vilket resulterar i effektiv borrning och en stor och snabb avverkning vid bilning.

För att göra arbetet så smidigt som möjligt har premium borrhammaren en servicedisplay, standby indikering och konstantelektronik.

SDS-Max fästet ger användaren möjligheten att göra snabba verktygsbyten med endast en hand och precis som andra Bosch verktyg är denna borrhammare kompatibel med tillbehör från samma serie.

Produkten har funktionen Vibration Control som ger dig en mycket bra vibrationsdämpning för en bättre arbetsmiljö.

Bosch GBH 5-40 DCE kommer med något större prislapp, men i det här fallet får man vad man betalar för. Verktyget är väldigt kvalitativt, har flera unika funktioner och utan problem får arbetet gjort.

4. Billigast – MAKITA HR1841FJ

MAKITA HR1841FJ Borrhammare

Klicka här för att se bästa priset

MAKITA HR1841FJ är en av de allra billigaste borrhamrarna men trots det är den smidig och effektiv att hantera.

Likt många andra borrhammare har denna två funktioner, vanlig borrning och slagborrning. Motorn arbetar med effekten 470 W.

Makita har i det här fallet försökt skapa ett verktyg som är lätt och kompakt för en enkel användning och med vikten på endast 2,0 kg kan man säga att de har lyckats.

Trots det mindre priset har detta verktyg inom flera områden nästan samma prestanda som dyrare modeller, exempelvis när det gäller antal slag som i det här fallet ligger på 4800/min.

LED-belysning är också något som detta verktyg levereras med, trots att maskinen är av den billigare varianten.

Vår slutgiltiga bedömning: Kraft möter precision

Efter att ha testat ett brett utbud av borrhammare, står det klart att de bästa modellerna erbjuder en kombination av råstyrka, precision och hållbarhet.

Dessa borrhammare överträffar konkurrenterna och säkerställer effektivitet i varje borrtillfälle, vilket gör dem till de mest pålitliga valen för professionella användare och hantverkare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen