Bästa borrskruvdragaren 2024 – Test av olika borrskruvdragare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

DeWalt DCD

Milwaukee M18

Black & Decker BCD

Bosch GSR

Klicka här för att se fler borrskruvdragare.

När det kommer till att utföra diverse hantverksprojekt är valet av rätt verktyg avgörande för slutresultatet. Borrskruvdragare har blivit ett oumbärligt verktyg för både professionella hantverkare och hemmafixare.

Med rätt borrskruvdragare kan arbetsprocessen bli snabbare, smidigare och ge bättre slutresultat. Men med en marknad överflödad av olika modeller, hur vet du vilken som är den rätta för dig?

I vår omfattande genomgång kommer vi att presentera resultatet av vårt test, för att hjälpa dig göra ett informerat val.

1. Bäst i test – DeWalt DCD791D2

DeWalt DCD791D2 borrskruvdragare

När vi nyligen genomförde vår testprocess av borrskruvdragare, var DeWalt DCD791D2 en av de framstående modellerna som verkligen gjorde intryck på oss. D

en här maskinen på 18V med en kolborstfri motor inte bara levererar en solid prestanda men imponerar även genom sin hållbarhet och effektivitet.

DeWalt DCD791D2 är särskilt anmärkningsvärd för sin kompakta design och lätta vikt, vilket gör den idealisk för arbete i trånga utrymmen.

Med sin tvåväxlade transmission i metall garanterar den inte bara en längre gångtid utan även en imponerande livslängd. Dessutom var dess 15-positioners momentkontroll en höjdpunkt under vårt test, vilket tillåter för enastående precision när det kommer till skruvdragning.

En annan viktig egenskap vi uppmärksammade var den intelligenta strömbrytaren som ger en total kontroll över maskinen. Och med en 13mm snabbchuck var bitsbytet verkligen snabbt och problemfritt.

Dess vitt LED-ljus med fördröjning var exceptionellt användbart, särskilt i svagt belysta utrymmen, vilket också dubbleras med en praktisk ficklampsfunktion.

Den ergonomiska designen av DeWalt DCD791D2, tillsammans med dess gummigrepp, erbjuder en bekvämlighet och komfort som vi sällan ser i andra modeller. Dessutom var bältesklämman i stål och den starka magnetiska bitshållaren en mycket uppskattad funktion.

Slutligen var det fantastiskt att se att DeWalt DCD791D2 kommer med två 18V 2,0 Ah XR Li-Ion batterier, en multiladdare, en bälteskrok, en magnetisk bitshållare och en förvaringslåda som standard.

Dock, som med alla produkter, fann vi en nackdel. Med tanke på all den kraft och funktionalitet den har, kunde batteriets livslängd ha varit lite längre för att verkligen göra den perfekt för längre arbetspass.

Fördelar

 • Kompakt och lättviktigt design
 • 15-positioners momentkontroll för precision
 • Starkt vitt LED-ljus med fördröjning
 • Utmärkt ergonomisk design

Nackdelar

 • Batterilivslängden kunde vara längre

2. Bäst premiumval – Milwaukee M18 FDD3-502X

Milwaukee M18 FDD3-502X Borrskruvdragare

Under vår senaste testprocess kom vi över Milwaukee M18 FDD3-502X, en borrskruvdragare som snabbt blev en av våra favoriter. Med en kolborstfri POWERSTATE-motor visade den både kraft och pålitlighet i en kompakt form.

Denna maskin levererade ett imponerande vridmoment på 158 Nm, vilket var tillräckligt för de flesta av våra applikationer.

En av de saker vi uppskattade mest var dess smidighet. Trots sin kraft är den endast 173 mm lång, vilket gjorde den otroligt praktisk i trånga utrymmen.

Dess varvtal utan belastning på 0-550/0-2100 rpm betyder att du kan justera den efter dina behov, och med REDLINK PLUS elektronik kände vi att den var i säkra händer från överbelastning och överhettning.

AUTOSTOP kastskyddet var en annan särskild egenskap som vi värderade, särskilt när vi hanterade mer krävande uppgifter.

Vi märkte också den användbara laddningsindikatorn och LED-lampan, som lyste upp vårt arbetsområde i dåligt belysta förhållanden. Dess bälteskrok visade sig vara ovärderlig när vi behövde ha händerna fria för andra uppgifter.

Med en maximal borrkapacitet på 89 mm i trä och 16 mm i stål, var denna borrskruvdragare redo att ta sig an de flesta uppgifter vi kastade på den. En liten oro vi hade var dess vikt. Med en vikt på 2,1 kg med batteri kände vi att det kunde vara lite tungt efter längre perioders användning.

Det är också värt att nämna att Milwaukee M18 FDD3-502X kommer med två 5,0 Ah REDLITHIUM-batterier och en 59 min. M12-18FC laddare. Dessutom inkluderar den ett extrahandtag i en robust HD-box.

Fördelar

 • Kompakt storlek med kraftfull motor
 • REDLINK PLUS elektronik för säkerhet
 • AUTOSTOP kastskydd för ökat skydd
 • Inkluderade tillbehör

Nackdelar

 • Något tung vid längre användning

3. Bäst budgetval – Black & Decker BCD001C1-QW

Black & Decker BCD001C1-QW Borrskruvdragare

När vi nyligen beslutade oss för att testa Black & Decker BCD001C1-QW borrskruvdragare blev vi omedelbart imponerade av dess ultrakompakta och lätta design.

Den slanka formen var perfekt när vi behövde komma åt på de där svåråtkomliga, begränsade platserna. Men låt inte dess mindre storlek lura dig; med ett maximalt vridmoment på 37 Nm och en hastighet på 0-600 varv/min kunde vi enkelt borra i både trä och metall.

En av de funktioner vi uppskattade mest var de 11 momentinställningarna. De erbjöd oss den exakta kontroll vi behövde, oavsett om vi borrade i trä, metall eller plast. LED-lampan var också ett utmärkt tillskott, särskilt när vi arbetade i mörka utrymmen.

Det medföljande 1,5Ah Li-ion batteriet visade sig vara en dold juvel. Trots intensiv användning kunde skruvdragaren bibehålla laddningen. Ännu imponerande var att batteriet kunde hålla sin laddning i upp till 18 månader utan att användas.

Det betyder att den alltid är redo för användning utan att behöva vänta på en laddning. Dock fann vi att laddningstiden på 3,75 timmar var lite längre än förväntat.

Den ergonomiska utformningen och greppet gjorde att vi kunde använda borrskruvdragaren under längre perioder utan att känna obehag. Den medföljande 400Ma laddaren var enkel att använda, och slide-pack batteriet gjorde batteribyten snabb och enkel.

Fördelar

 • Ultrakompakt och lätt design
 • 11 momentinställningar för precision
 • LED-lampa för arbete i mörka utrymmen
 • Batteri håller laddningen upp till 18 månader

Nackdelar

 • Laddningstid på 3,75 timmar

4. Populärt val – Bosch GSR 18V-60 C

Bosch GSR 18V-60 C Borrskruvdragare

När vi satte igång med att testa Bosch GSR 18V-60 C var en av de mest framträdande egenskaperna den moderna möjligheten att styra skruvdragaren med hjälp av en smartphone via bluetooth-modulen Simply Connected.

Den kolborstfria motorn bidrog till en tyst och effektiv drift, och med sitt vridmoment på 60Nm kunde vi hantera de flesta uppgifter med lätthet.

Vi blev särskilt imponerade av skruvdragarens inbyggda säkerhetsfunktioner. Elverktyget som automatiskt stängs av om det plötsligt börjar rotera kring borraxlarna är ett lysande exempel.

Bosch Electronic Cell Protection, som förhindrar överladdning, överhettning och djupurladdning av batteriet, är ytterligare en stark punkt. Denna funktion säkerställde att vi aldrig behövde oroa oss för att batteriet skulle skadas under arbetsprocessen.

Komforten medan vi använde verktyget var en annan stark sida. Det korta huvudet och det nydesignade handtaget gjorde hanteringen bekväm, även under längre arbetspass. Den inbyggda LED-belysningen var också en ovärderlig tillägg, särskilt när vi arbetade i dåligt upplysta områden.

Med all den teknik och innovation som denna skruvdragare bjuder på, var det ändå en nackdel som vi inte kunde bortse från – att den inte inkluderade ett batteri.

Detta innebär en extra kostnad och ett steg till innan verktyget är redo för användning, särskilt med tanke på att Bosch Professional-serien endast är kompatibel med andra produkter i samma serie.

Fördelar

 • Styrbar med smartphone via bluetooth
 • Högsta säkerhet med auto-stopp
 • Bekvämt handtag och inbyggd LED-belysning
 • Lång livslängd tack vare innovativa batterier

Nackdelar

 • Batteri ingår ej

5. Bäst kompakt – Milwaukee M12 BDD-202C

Milwaukee M12 BDD-202C Borrskruvdragare

När vi först fick syn på Milwaukee M12 BDD-202C blev vi imponerade av dess kompakta design. Denna borrskruvdragare är verkligen ett redskap för yrkesmannen som behöver komma åt i trånga utrymmen, något som den klarar av med bravur.

Med sin längd på 185 mm, fann vi att verktyget var optimalt för arbete i begränsade utrymmen, något som vi ofta stött på i tidigare uppdrag.

En annan aspekt som snabbt stod ut var den 10 mm metallsnabbchucken. Byten av bits gick snabbt och smärtfritt och vi kände att chucken gav en förbättrad hållbarhet jämfört med många andra modeller vi tidigare har använt.

Den inbyggda LED-lampan var ovärderlig i mörkare arbetsmiljöer, och den lät oss se precis var vi borrade eller skruvade.

Vi kände även en distinkt skillnad när det kom till batteriprestanda. REDLITHIUM-ION™ batterierna skiljde sig verkligen från mängden.

Med påståendet att leverera upp till 2x längre batteritid jämfört med andra litium-ion-teknologier, fann vi att denna borrskruvdragare sällan behövde laddas, även under längre arbetsdagar. Batteriindikatorn var en bekväm funktion som lät oss hålla koll på när det var dags för en laddning.

Men även om det finns mycket att älska med denna borrskruvdragare, kände vi att dess vridmoment på 30 Nm kanske inte räcker till för de allra tuffaste uppgifterna. För allmänna sysslor och jobb i trånga utrymmen är den dock en utmärkt kamrat.

Fördelar

 • Kompakt design för trånga utrymmen
 • Snabb och hållbar metallsnabbchuck
 • Utmärkt batteriprestanda
 • Inbyggd LED-lampa för mörka arbetsmiljöer

Nackdelar

 • Begränsat vridmoment för tuffare uppgifter

6. Bra alternativ – DeWalt DCD800NT-XJ

DeWalt DCD800NT-XJ Borrskruvdragare

Efter att ha provat DeWalt DCD800NT-XJ under några arbetsdagar, är det tydligt att denna borrskruvdragare erbjuder en balans mellan kraft och precision som få andra verktyg i dess kategori kan matcha.

Den kolborstfria motortekniken förbättrar definitivt effektiviteten, vilket vi märkte när vi använde verktyget under längre perioder utan märkbar nedgång i prestanda.

Det vi särskilt uppskattade var den 3-läges LED-lampan med vridningsfunktion. I situationer där arbetsytan var dåligt belyst, var det en fröjd att kunna justera ljuskällan så att vi kunde fortsätta arbeta obehindrat.

Den 15 positions momentkontrollen var också ett stort plus, eftersom det möjliggjorde konsekvent skruvdragning i en mängd olika material. Denna precision, kombinerad med det intelligenta avtrycket, gav oss total kontroll över varje uppgift.

Även om DeWalt DCD800NT-XJ är en utmärkt borrskruvdragare, fann vi att frånvaron av både en väska och ett batteri i paketet var en besvikelse.

Att inte inkludera dessa grundläggande tillbehör gör att användaren behöver en initial större investering, vilket kan vara avskräckande för vissa.

Trots detta mindre klagomål kan vi inte hjälpa att vara imponerade av DeWalts senaste tillskott. Bälteskroken av stål och den magnetiska bitshållaren var bekväma extrafunktioner som vi uppskattade, särskilt när vi var på språng och behövde en säker förvaringslösning för våra tillbehör.

Fördelar

 • Kolborstfri motorteknik för ökad effektivitet
 • Anpassningsbar LED-lampa
 • 15 positions momentkontroll för precision
 • Stabil bälteskrok och magnetisk bitshållare

Nackdelar

 • Inget batteri eller väska ingår
Hur vi utförde vårt test av borrskruvdragare

Hur vi utförde vårt test av borrskruvdragare 2024

När vi bestämde oss för att ta reda på vilken borrskruvdragare som är bäst på marknaden idag, ville vi vara säkra på att vår metod var både grundlig och rättvis.

Att köpa en borrskruvdragare kan vara en betydande investering för många, och vi ville vara säkra på att vårt test kunde hjälpa dig att göra det bästa valet.

Efter flera veckors research, planering och tester, utsåg vi slutligen vår “bäst i test” vinnare. Låt oss nu dyka ner i de detaljer som formade vårt test och våra slutsatser.

Uppställning av vår testmiljö

För att säkerställa att varje borrskruvdragare fick en rättvis chans i vårt test, skapade vi en standardiserad testmiljö. Vi valde en lugn och fri från störningar plats, med konstant temperatur och belysning.

På detta sätt kunde vi eliminera eventuella yttre faktorer som kunde påverka testresultaten.

 • Plats: Inomhus, skyddad från väder och vind.
 • Temperatur: Konstant 22°C.
 • Belysning: Neutral dagsljusbelysning.

Stegen i vår testprocess

Innan vi kunde dyka ner i själva testandet, behövde vi utforma en tydlig och systematisk plan. Vårt test inleddes med att ladda varje borrskruvdragare till full kapacitet, för att sedan jämföra hur lång driftstid de hade.

Vi ville även testa funktioner, hållbarhet och användarvänlighet. Varje borrskruvdragare testades genom att borra i både trä och betong, och skruva i varierande storlekar av skruvar.

Vi noterade våra upplevelser, vilket ledde till våra slutsatser och rekommendationer.

Utförande av testerna

Detaljerna kring hur vi utförde testerna är avgörande. Vi testade varje borrskruvdragare inte bara en gång, utan tre gånger för att säkerställa konsekvens.

Varje testomgång tog ungefär 30 minuter. Under denna tid noterade vi saker som ljudnivå, vibration och hur lätt den var att hantera. Vi upptäckte att medan en billig borrskruvdragare kan fungera bra i början, hade de en tendens att inte hålla samma standard genom upprepade tester.

Våra funderingar ledde oss till insikten att det verkligen lönar sig att investera i kvalitet när man ska köpa en borrskruvdragare.

Så, efter flera veckors test och övervägande, kunde vi med tillförsikt säga vilken borrskruvdragare som var bäst i test. Med vår rigorösa metod och uppmärksamhet på detaljer, hoppas vi att vår guide hjälper dig att göra det rätta valet.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört de initiala testerna, var nästa steg att granska och utvärdera resultaten. För att säkerställa objektivitet konsulterade vi flera experter inom området.

Med hjälp av en omfattande kriterielista jämförde vi produkternas prestanda, effektivitet och användarvänlighet. En av de största överraskningarna under denna utvärdering var att den bästa borrskruvdragaren inte alltid var den dyraste.

Vårt test visade att det fanns en balans mellan pris, kvalitet och prestanda. Ett systematiskt poängsystem användes för att rangordna varje borrskruvdragare, vilket gjorde det lättare för oss att utse en tydlig “bäst i test”-vinnare.

Hållbarhet och långtidstest

Förutom de ovanstående testerna, var det viktigt för oss att bedöma varje borrskruvdragares hållbarhet. Därför genomförde vi ett långtidstest där vi använde varje verktyg regelbundet under en tidsperiod på tre månader.

Vi fokuserade på att identifiera eventuella tecken på slitage, batteriförbrukning och eventuell minskning av prestanda över tid.

Vår upplevelse var att även om en billig borrskruvdragare kan verka lockande vid första anblick, så kan den i långa loppet visa sig vara mindre kostnadseffektiv än en dyrare modell som håller längre.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerheten hos en borrskruvdragare är en prioritet. Under vårt test granskade vi varje produkts säkerhetsfunktioner, såsom överhettningsskydd, bromsfunktioner och ergonomisk design.

Pålitlighetstester innefattade att utsätta borrskruvdragarna för olika situationer, från att borra i hårdare material till att hantera oväntade störningar som strömavbrott.

Vi var imponerade av hur de bästa borrskruvdragarna kunde hantera dessa situationer utan problem. Denna del av testet bekräftade för oss vikten av att investera i en pålitlig och säker produkt när man ska köpa en borrskruvdragare.

Tips inför användning av borrskruvdragare

Tips inför användning av borrskruvdragare

Att använda en borrskruvdragare kan verka enkelt vid första anblicken, men det finns några nyckelaspekter att tänka på för att få ut det mesta av din upplevelse och säkerställa att jobbet blir utfört korrekt.

Under vår omfattande testprocess har vi samlat några insikter och tips som vi anser att varje köpare bör vara medveten om innan de börjar använda sin borrskruvdragare. Låt oss ta en närmare titt.

Korrekt verktygsval

Innan du börjar med din borrskruvdragare, fundera på om det verkligen är det bästa verktyget för jobbet. Under vårt test upptäckte vi att vissa uppgifter krävde andra verktyg.

Till exempel, när vi behövde borra i betong var en borrhammare ett bättre alternativ. Det är viktigt att välja rätt verktyg för rätt uppgift för att uppnå bästa resultat och för att säkerställa att din borrskruvdragare inte skadas i processen.

Rätt tillbehör

Det kan vara lockande att använda vilken skruvmejsel eller bits som helst som du har till hands. Men genom vårt test insåg vi hur viktigt det är att matcha rätt bits med rätt skruv.

Det minskar risken för att skruven skadas och ger en jämnare och snabbare skruvning.

Kraftinställning

När vi jämförde olika borrskruvdragare, märkte vi hur viktig korrekt kraftinställning är.

Om kraften är för hög kan det resultera i att skruvarna dras för hårt in i materialet, medan för låg kraft kan lämna skruvarna för löst fastsatta. Att känna till och justera kraftinställningen kan vara avgörande för ditt arbete.

Undvik överdriven kraft

Vi lärde oss under testet att användning av för mycket kraft kan skada både borrskruvdragaren och det material du arbetar med.

En slagskruvdragare, till exempel, levererar en pulserande kraft som kan vara för intensiv för vissa material eller skruvar. Använd alltid lämplig kraft och överväg andra verktyg om nödvändigt.

Säkerhetsförberedelser

Under vårt test noterade vi följande säkerhetstips som är värda att beakta:

 • Se till att arbetsområdet är välbelyst.
 • Använd skyddsglasögon.
 • Håll alltid borrskruvdragaren med båda händerna.
 • Försäkra dig om att alla inställningar är korrekta innan du startar.

Slutsats

Genom vår testprocess upptäckte vi flera viktiga aspekter av att använda en borrskruvdragare.

Vi hoppas att dessa insikter hjälper dig att använda ditt verktyg på bästa sätt och att ditt val av borrskruvdragare blir det som passar bäst i test för dina specifika behov.

Vanliga frågor om borrskruvdragare

Vanliga frågor om borrskruvdragare 2024

Vad kostar det att köpa en borrskruvdragare?

Priset för en borrskruvdragare kan variera kraftigt beroende på märke, kapacitet och funktioner. Generellt kan priset ligga mellan några hundra till flera tusen kronor.

Var kan man köpa borrskruvdragare?

Borrskruvdragare kan köpas både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderas det ofta att handla online, där utbudet är större och det ofta är lättare att jämföra produkter och priser.

Vad är en borrskruvdragare?

En borrskruvdragare är ett elektriskt verktyg som kombinerar funktionerna av en borrmaskin och en skruvdragare. Den är utformad för att borra hål i olika material samt skruva i och ur skruvar.

Vad använder man en borrskruvdragare till?

En borrskruvdragare används huvudsakligen för att borra hål i trä, plast, metall och andra material samt för att snabbt och effektivt skruva i och ur skruvar vid montering eller demontering av objekt.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen