Det bästa cykelskjulet 2023 – Test av cykelskjul

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Störst yta

Gardexa Cykelskjul 4 Cyklar 4 M²

Palmako Leif Cykelskjul 2,2 M²

Gop Cykelskjul 1,74 M²

Gardexa Cykelskjul 6.53M²

Klicka här för att se fler cykelskjul.

Innehållsförteckning

Bästa cykelskjulet 2023

Att ha ett bra cykelskjul är något alla med cyklar eller för den delen andra motordrivna fordon bör äga. Ett bra cykelskjul är både smidigt och möjliggör en förvaring som bevarar din cykels skick samtidigt som du minimerar stöldrisken. Ett cykelskjul är både smidigt och tryggt samtidigt som man maximerar cykelns livslängd.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa ett bra cykelskjul på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilket cykelskjul som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem cykelskjulet så är det kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa det bästa cykelskjulet. Det är just därför som vi här på hantverksproffset.se har skapat en tabell med de bästa cykelskjulen som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla cykelskjul som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram det bästa cykelskjulet inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test cykelskjul 2023

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa det bästa cykelskjulet på nätet. När du letar efter det bästa cykelskjulet finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter det bästa cykelskjulet enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta ett cykelskjul efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer det bästa cykelskjulet för dig:

 • Plats
 • Säkerhet
 • Miljöpåverkan
 • Gröna tak
 • Väderbeständighet
 • Tillgänglighet
 • Kvalitet
 • Storlek
 • Enkel montering
 • Material
 • Design
 • Förvaring

Plats

Det handlar såklart inte bara om vad du ska förvara i skjulet. Det handlar också om var du ska lägga skjulet. Och detta kan begränsa de storlekar som är tillgängliga för dig. Kanske har du begränsad golvyta. Kanske kommer höjden att begränsas av staket eller vägghöjder eller andra estetiska problem. Kanske finns det bygglovsbegränsningar? Du kommer att behöva ett torrt plant område som inte bara ger tillräckligt med utrymme för skjulet, utan också tillräckligt med utrymme för att enkelt komma åt och öppna dörrarna.

Välj först ett område som inte kan nås av tjuvarna. Även om du har köpt ett skjul som erbjuder maximal säkerhet för din cykel, är en inhägnad gård med låsbar grind fortfarande ett bättre val. För det andra bör du välja en plats där skjulets dörr är synlig från ditt hem. Det blir lättare för dig att titta in i den då och då för att säkerställa att din skjuls dörr är stängd. Det gör det också bekvämt för dig att upptäcka om det finns någon misstänkt aktivitet.

Säkerhet

Det finns också säkerhetsproblem här. Ett skjul i din trädgård eller trädgård, som är synligt för alla som går förbi ditt hus, är mycket mer utsatt än ett skjul som är gömt på baksidan av huset. Men ett skjul bör aldrig gömmas undan dig! En skjuldörr som är synlig från huset är mindre attraktiv för tjuvar än en där de kan arbeta med att bryta sig in privat. På samma sätt är skjul som ligger närmare huset säkrare, eftersom tjuven kommer att vara mer orolig för att deras verksamhet ska störa dig (särskilt om du har ett skjullarm). Generellt rekommenderar vi att du placerar skjulet bakom huset, bort från gatan och förbipasserande ögon. Men nära baksidan av huset med dörrarna synliga från dina bakrutor. Naturligtvis kommer detta inte att vara möjligt för alla och om du är tvungen att kompromissa, kommer vi att prata om extra säkerhetsåtgärder du kan vidta för att omintetgöra hotet senare.

Trygghet för många kommer att vara en avgörande faktor när de ska välja ett nytt cykelskjul. De bästa cykelskjulen kommer med inbyggda låsmekanismer. Dessa låsmekanismer ger extra säkerhet för cyklarna du förvarar inuti och fungerar som ett avskräckande medel för tjuvar som inte har det bra! Hög säkerhet, cykelförvaringslösningar tenderar att vara något dyrare. Vissa cykelskjul kommer också att tillhandahålla interna säkerhetselement; såsom ankarpunkter. Förankringspunkter & markankare, ger ett enkelt och säkert sätt att låsa in dina cyklar inne i skjulet. Om en tjuv lyckades slå upp ditt cykelskjul skulle de inte kunna ta bort cyklarna inuti utan kraftiga verktyg. Även om vissa skjul inte är utrustade med förankringspunkter, kan dessa monteras ganska enkelt själv.

Miljöpåverkan

Vi tycker att vi bör överväga miljöpåverkan av alla våra inköp nuförtiden. Men som med det mesta är det inte riktigt så enkelt som det först kan verka! Säkert: trä är det mest miljövänliga byggmaterialet av de tre. Till skillnad från metall eller plast, drar det kol från atmosfären när det växer och lagrar det under hela skjulets liv. Så virket i ett träskjul har ett negativt koldioxidavtryck. Medan enorma mängder CO2 och föroreningar produceras vid tillverkning av metall och plast.

All plast och metall som används i andra skjul kan återvinnas. Och det är väl och bra. Men glöm inte att återvinningsprocessen också producerar CO2! Träd lagrar kol. Så träskjul har negativa koldioxidavtryck! Med det sagt måste vi också tänka på livslängden. Hur länge håller ditt skjul? Vilket är bättre en träskjul som du behöver byta ut vart 6:e år eller ett plastskjul som håller i 30 år? Så vilken typ av skjul du än väljer, se till att den är av god kvalitet och att den är byggd för att hålla. “Köp billigt och köp två gånger” lyder det gamla talesättet. Detta är inte bara oekonomiskt, det är också dåligt för miljön.

Gröna tak

Ett “grönt tak” på ditt cykelskjul kan faktiskt ha en positiv miljöpåverkan. Täckt med sedum eller andra växter kommer det att fånga upp lite CO2, öka den biologiska mångfalden och ge skydd och näring åt insekter och pollinatörer. Dessutom kommer det också att skydda skjultaket från minusgrader och solskador som annars skulle förkorta dess livslängd. Många skräddarsydda cykelskjulföretag erbjuder möjligheten till ett grönt tak. Men var försiktig. Olika typer ger olika miljöpåverkan och ett dåligt valt grönt tak kan till och med dö ut inom några månader! Så det är värt att göra lite ordentlig research. Gröna takskydd placerar till exempel biologisk mångfald i hjärtat av designprocessen (snarare än som ett tillägg) och har en mängd material om de mest effektiva tillvägagångssätten.

Väderbeständighet

Att lämna en cykel utsatt för väder och vind under långa perioder är ingen bra idé. Som sagt, du skulle bli förvånad över hur många människor som lämnar sin cykel oskyddad utanför! De flesta av de bästa cykelskjulen är helt väderbeständiga, vilket betyder att din cykel kommer att hålla sig ren och torr. Om du väljer att förvara din cykel utomhus i regnet kommer du med tiden att spendera mer på cykelunderhåll än ett cykelskjul av god kvalitet skulle kosta! Det är ingen idé att använda ett cykelskjul som släpper in vatten. Dina cyklar blir rostiga och delar måste bytas ut. Håll din cykel någonstans skyddad. Eller använd åtminstone ett cykelskydd av god kvalitet.

Varje form av cykelförvaring utomhus bör vara väderbeständig. Att välja ett skjul av dålig kvalitet eller en tunn plastkåpa kan lämna din cykel utsatt för väder och vind och orsaka enorma problem längre fram. Det är bra att undersöka materialen som anges på tillverkarens webbplats och läsa kundrecensioner för att kontrollera hur väl cykelskjulet håller. Om du upptäcker något omnämnande av kondens eller böjning/skevning, överväg ditt köp igen.

Tillgänglighet

Om du som vi har flera cyklar som du använder regelbundet, kan det vara jobbigt att ta ut varje cykel ur ditt skjul, bara för att ta bort cykeln på baksidan. Det traditionella cykelskjulet i “box”-stil är utrymmeseffektivt men är inte nödvändigtvis det mest praktiska valet. Istället kommer en horisontell förvaringscykel att ge enklare åtkomst till dina cyklar. Om du tittar på majoriteten av de tillgängliga cykelskjulen kommer du att märka att de har breda dubbeldörrar med handtag. Dessa dubbeldörrar ger tillräckligt med utrymme för att möjliggöra enkel förvaring av cyklarna utan att stöta på någonting. Du kan nöja dig med skjutdörrar eller fönsterdörrar beroende på vad du föredrar eftersom de båda är lätta att använda.

Detta blir allt viktigare för dem som förvarar flera cyklar. Du bör kunna komma åt var och en av dem direkt för att ta din cykel och gå. Men vissa cykelskjul är designade utan detta i åtanke och innebär att du drar ut dem alla för att komma till den du behöver. Ett cykelskjul som kan öppnas framtill kan vara bra för vissa, men andra föredrar en lucka för att enkelt komma åt sina cyklar. Tänk på detta om du har begränsad tid!

Kvalitet

Om du köper ett billigt och trevligt cykelskjul kommer det bara att bli ett resultat. Du kommer inom kort att vara tillbaka på ruta ett med ett tunt, trasigt skjul som behöver bytas ut. Detta beror på att majoriteten av billiga cykelskjul använder undermåliga material och komponenter som inte är designade för att hålla. Ett billigare skjul kommer sannolikt fortfarande att göras med delar av lägre kvalitet, men det finns flera budgetcykelskjul som ger bra allround användbarhet. Tunn träpanel finns ofta på billigare cykelskjul. Det är ett utmärkt exempel på något du bör hålla utkik efter och undvika där det är möjligt. Detsamma gäller för cykelskjul i metall och plast. Om de är superbilliga kommer de sannolikt att vara av lägre kvalitet.

Att välja ett cykelskjul av dålig kvalitet kommer att besegra syftet med att köpa ett i första hand. Detta kommer att minska säkerheten, men det kommer också att innebära tungt underhåll och potentiellt utbyte efter några år. Undersök alltid materialen som används för att konstruera cykelskjulet du funderar på, eftersom detta påverkar dess livslängd och hur säkra dina cyklar är när de förvaras undan.

Storlek

När vi pratar om cykelskjul spelar storleken roll. Cyklar finns i många olika former och storlekar, så det är viktigt att köpa ett skjul som ger tillräckligt med utrymme, samtidigt som det passar det utrymme du har. När du bestämmer dig för storleken på ditt cykelskjul är det viktigt att tänka på hur många cyklar du ska förvara. Du kanske också vill förvara ytterligare föremål i ditt skjul, till exempel cykeltillbehör eller trädgårdsredskap. Om du tänker för dig själv “vilken storlek cykelskjul behöver jag?”, fortsätt läsa. Nedan hjälper vi dig att välja rätt storlek skjul för dina cyklar. Se till att du har tillräckligt med utrymme innan du köper ett nytt cykelskjul! Dubbelkolla dina mått. Men innan vi hjälper dig att hitta rätt skjulstorlek bör du bestämma dig för var du vill att ditt skjul ska gå och mäta måtten på området! Genom att ta tydliga mätningar av ditt valda område kommer du att kunna hitta den bästa cykelskjulen mycket lättare!

Hur många cyklar kommer du att förvara och var ska detta cykelskjul sitta? Se till att skjulet passar i det utrymme du har och att måtten är praktiska med tanke på hur mycket utrymme du behöver. Fundera på om du kommer att förvara extrautrustning, som pumpar, reparationssatser, reservslangar och däck, i skjulet också, och ta med dem i dina beräkningar när du bestämmer en lämplig storlek.

Enkel montering

Ingen vill ha ett cykelskjul som kommer att ta veckor att montera. Vissa cykelskjul kommer i mer individuella delar än andra, vilket innebär att det kommer att ta mer tid och ansträngning att sätta ihop det. Vissa skjul kommer också att ha bättre instruktioner än andra. Detta kommer också att påverka hur enkelt du kan montera skjulet. De bästa cykelskjulen använder inte superkomplicerade instruktioner och kommer att vara enkla att montera. För att ge varje skjul en enkel monteringspoäng talade vi med tillverkarna av varje skjul och bad dem om en genomsnittlig monteringstid för varje skjul.

Trä är ett av de enklaste materialen att arbeta med, och det är lätt att anpassa. Allt som behövs är att spika ihop de olika bitarna, och det kan ta mindre än en dag. Det mest utmanande cykelförrådet att montera är det metalliska. De kommer med massor av små delar och bitar och tunga bitar som alla måste skruvas ihop ordentligt. Detta kan vara skrämmande för människor som aldrig har satt ihop något tidigare. Plastskjul är å andra sidan lätta att montera. De kommer med få lätta delar, som kan tas isär och återmonteras på annat håll.

Material

Materialet kommer att påverka pris, vikt och hållbarhet. Träskjul är klassiska och attraktiva, men inte lika hållbara på lång sikt tack vare mögel och träröta. Metallskjul är säkrare, men är inte lika estetiskt tilltalande och kan vara svårare att montera. Plast- eller hartsskjul är lätta att montera och underhålla, och de är ofta också de mest prisvärda modellerna.

När du väl bestämt dig för rätt skjulstorlek är nästa viktiga faktor att tänka på dess byggmaterial. Cykelskjul är gjorda av olika material som plast, trä och metall. Träalternativ smälter väl in i dina utomhusmarker, medan de av plast är enkla att installera, bärbara och motståndskraftiga mot korrosion. Stålalternativ är hållbara och kräver lite eller inget underhåll. Cykelskjul av trä, plast, PVC och metall kan alla skydda dina cyklar från olika väderleksfaktorer, hålla dem otillgängliga för rånarna och behålla sin ordning när de inte används. Dessa skjul kommer sannolikt också att skydda den bilen från repor samtidigt som de packar in lite fler saker i mindre garageutrymme. Oavsett cykelförrådsmaterial kommer du sannolikt att få garanti för skydd. Men ditt val kommer att bero på ett antal saker. Hur är vädret i ditt närområde? Planerar du att byta någon annanstans? Är du villig att ta skjulet när du flyttar?

Cykelskjul kan vara av trä, metall eller plast beroende på vad du föredrar. Cykelskjul i trä är populära eftersom de är hållbara och lätt smälter in i miljön. Metalliska cykelskjul är vanligtvis gjorda av stål eller aluminium, och de är mycket prisvärda. Cykelskjul i plast kräver lite underhåll och beroende på plastens kvalitet är de normalt prisvärda. Oavsett vilket material som väljs är det väsentliga att materialet är robust och skyddat från väder och vind för att främja hållbarheten under åren.

Design

Du kommer att vilja kunna ta bort specifika cyklar utan att flytta andra ur vägen, så ta en närmare titt på hur cyklarna kommer att ordnas och organiseras i skjulet. Se dessutom till att du förstår hur skjulet nås. Har den en ladugårdsdörrdesign med två öppningsbara dörrar? Ett partiellt reglage? Lyfter den från toppen? Alla dessa faktorer kommer att påverka hur lätt skjulet är att hålla säkert, samt hur lätt det är att öppna för att komma åt cyklarna.

Förvaring

Om du förvarar cyklar vill du ha ett cykelskjul som är ganska vattentätt och åtminstone väderbeständigt. Lite fukt som fastnat i ditt skjul under en period av obruk kan se att dina cyklar blir rostiga. Så det är viktigt att leta efter något som kan stå emot elementen. Om du också ska förvara trädgårdsutrustning, traktorer, utsäde och liknande, kanske du vill ha något tillräckligt tufft för att stå emot inte bara vädret utan också besvärande djur. Även den bästa cykelskjulen kan bli måltavla för nyfikna djur, så överväg att vidta extra åtgärder för att skydda den. Om du har vassa verktyg som eventuellt kan punktera ditt cykelskjul, överväg något mer robust. Vassa eller tunga föremål kan behöva ytterligare stöd, så ju robustare bas du har, desto bättre, speciellt om du tittar på cykelskjul i plast.

Lista över de bästa cykelskjulen 2023

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av material

Trä

Trä är det material som traditionellt har använts för att göra skjul sedan skjul uppfanns! Och det finns många goda skäl till detta… Trä är relativt billigt, starkt, lätt att arbeta med och ser fantastiskt ut i trädgårdsmiljö. En välgjord, välskött träskjul kommer också att ge dina cyklar ett bra skydd mot vädret. Cykelskjul i trä finns i en mängd olika former och storlekar och de är lätta att anpassa, så du kommer alltid att kunna byta en så att den är precis som du vill ha den. Eller så kan du förstås bygga ditt cykelskjul! Och eftersom de är så lätta att arbeta med, finns det massor av saker du kan göra för att förbättra säkerhetsnivån “out of the box”.

Cykelskjul i trä är verkligen lätta att anpassa! Ett cykelskjul i trä är förmodligen det mest miljövänliga alternativet också (mer om detta senare). Men träskjul behöver massor av kärlek och uppmärksamhet! Du måste behandla om träet med några års mellanrum. Och även de bästa träskjulen kommer att behöva filta om taket så småningom. Du kan behöva anstränga dig för att hålla gnagare, insekter och andra djur ute. Och du måste se upp för röta som minskar säkerheten och förkortar livslängden för ett träskjul. Det viktigaste är att standardsäkerhetsnivån för de allra flesta cykelskjul i trä är mycket dålig. Så igen, du måste göra något åt ​​det. När du väljer ett cykelskjul i trä, se till att plankorna är minst 12 mm tjocka (allt mindre kommer inte att vara tillräckligt starkt) och gå för not och fjäder snarare än den billigare och sämre kvaliteten överlappande beklädnaden.

Ytterligare information

Cykelskjul i trä är det mest populära valet, av flera anledningar. För det första som förklarat ovan, är cykelförvaringsskjul i trä mycket lättare att anpassa än plast- eller metallskjul. Du kan enkelt lägga till ytterligare förvaringsfunktioner som hyllor och skåp, eller öka säkerheten i skjulet genom att lägga till en låsmekanism av högre kvalitet. Med plast- och metallskjul kan anpassningar göras, men det är inte lika enkelt som med cykelskjul i trä. De bästa cykelskjulen i trä använder behandlat trä, som är motståndskraftigt mot röta och kommer inte att skeva som lågvärdigt trä. Billiga cykelskjul i trä tenderar att vara tunna och är gjorda av lågkvalitativt, dåligt behandlat trä. Om du vill ha ett naturligt, mindre industriellt utseende, så är ett cykelskjul i trä ett bra val.

Den här typen av skjul kan likna den i ett typiskt träskjul. Detta innebär att det ska vara spår- eller överlappskonstruktion. Välj ett träskjul om estetiskt tilltalande och maximal anpassningsförmåga är dina prioriteringar. Det fina med detta material är att det är enkelt och snabbt att ändra stilen och storleken efter dina behov. Du bör dock vara redo att underhålla ett träskjul regelbundet. Ett trämaterial behöver en betydande nivå av underhåll under hela sin livslängd, som att applicera en konserverande försegling eller färgning. Slutligen bör man överväga möjligheten av en termitattack på en ruttnande träyta. Så välj ett kvalitetsträ som inte bryts ned på bara några år.

Metall

Metallskjul har också funnits länge och även om vi vanligtvis inte tänker på metall som traditionellt skjulmaterial, är det faktiskt väldigt användbart för förvaring av cyklar. Det bästa med cykelskjul i metall är säkerhetsnivån de ger. Ett metallskjul skyddar dina cyklar från stöld bättre än någon annan typ av utomhusförvaringslösning. De är också extremt väderbeständiga. De kommer inte att blekna, spricka eller böjas i solen. Och eftersom de är riktigt starka håller de sig bra mot tung snö och vind.

Ett bra metallskjul, som är ordentligt galvaniserat, rostar inte. De är resistenta mot gnagare, insekter och alla andra djur du kan tänka dig. Och precis som plastskjul är de praktiskt taget underhållsfria. En snabb sköljning med tvålvatten då och då är allt du behöver oroa dig för! Men metallskjul är inte det vackraste alternativet. De är också svårare att anpassa än träskjul. Du kan inte måla dem och det är svårare att lägga till hyllor och krokar. Och om de inte har ordentlig ventilation kan de drabbas av kondens.

Framför allt kan metallskjul vara en mardröm att montera! Det finns vanligtvis en blandning av massor av små, krångliga delar och några riktigt tunga, stora delar. Och det kan ta ett par personer per dag eller mer att få ihop allt. Tänk också på att de flesta metallskjul inte har golv. Så du måste förbereda någon form av jämn, torr bas! När du väljer ett cykelskjul i metall, leta efter paneler som är mer än 0,25 mm tjocka (för styrka), se till att den har ordentlig ventilation (för att förhindra kondens) och var beredd på en hel dag eller två av montering.

Ytterligare information

Stål är den mest populära metallen för att bygga cykelförråd. Ett pulverlackerat stål används normalt för att tillverka dessa skjul, som tilltalar dem som inte gillar att underhålla ett cykelskjul i trä. Trä kräver mycket underhåll, vilket du kan övervinna genom att byta till en metallisk version. Ett stål med pulverlackering behöver inget underhåll under hela sin livslängd. Den har dock inte det estetiska överklagandet av ett träskjul. Jämförelsevis är stålskjul långvariga och robusta, eftersom de är motståndskraftiga mot slitage. Däremot kan luftfuktighet lätt korrodera stål. Du kan dock behandla det väl för att förhindra denna skada. Det finns inte lika många stålalternativ som trä på marknaden. Dessutom är det ett lite tufft jobb att installera hyllor i ett stålskjul, vilket definitivt kräver vissa justeringar. Ändå, om sådana anpassningar är prioriterade, är ett cykelskjul i trä ett bättre val.

Plast

Cykelskjul i plast är lätta. De är lätta att transportera (eftersom de är så lätta). De är lätta att montera (eftersom de är så lätta och det finns så få delar). De är lätta att ta hand om (eftersom de inte ruttnar eller rostar). Och de är också lätta att ha råd med (eftersom de är relativt billiga)! De är immuna mot insekter och gnagare. Plus att de moderna plasterna är mindre benägna att blekna eller bli spröda och spricka i solen.

Faktum är att de är ganska underhållsfria. När de väl är sammansatta är allt du behöver göra att tvätta dem då och då med varmt tvålvatten. Du skulle dock inte kalla de flesta plastskjul attraktiva (estetiskt). De kan se billiga och falska ut. De flesta av dem är omöjliga att anpassa. Vilket betyder att du inte kan förbättra (i bästa fall genomsnittliga) säkerhetsnivåer “utanför lådan”. De är mindre robusta än trä- eller metallskjul. Så de kan skadas av hård vind eller kraftigt snöfall. Och varm, direkt sol kan få vissa plaster att böjas! Dessutom, precis som metallskjul, kan de drabbas av kondens om de inte ventileras ordentligt.

Plastskjul tenderar att vara mindre robusta än de andra typerna Så när du väljer ett plastskjul, leta efter sådana med stålstöd i tak och väggar (för extra styrka), dubbla väggar och ventilationsgaller (för att förhindra kondens) och UV-skydd (för att minska blekning och sprödhet). Om du tror att plast kan vara rätt material för ditt skjul, kolla in min fullständiga guide till att köpa ett cykelskjul i plast där vi pratar om allt detta mer i detalj.

>>> Är du intresserad av fågelholkar? Klicka här. 

Ytterligare information

Cykelskjul i plast är byggda för bekvämlighet. De kräver minimal ansträngning att montera och är inte så tunga som cykelskjul i metall eller trä. Cykelskjul i plast är resistenta mot korrosion och ruttnar inte som ett billigt träskjul. Jämfört med cykelskjul i metall kommer plast att börja visa tecken på slitage snabbare. Cykelskjul i trä och plast ger en liknande säkerhetsnivå. Plast spricker inte eller splittras som trä, men trä smälter eller skär inte lika lätt som vissa plaster. Plastskjul kan vara svåra att anpassa eller lägga till ytterligare säkerhetsfunktioner till, till skillnad från träskjul. Men om du letar efter bekvämlighet och ett cykelskjul som ger bra valuta för pengarna, är ett cykelskjul i plast ett bra val. Den här typen av skjul har alla egenskaper hos en stålmotsvarighet. Sådana skjul är ofta tillgängliga till låga priser. En annan poäng till deras fördel är att de inte behöver någon underhållsinsats. Plastskjul är också mycket funktionella. Detta är anledningarna till att flera hushållare väljer plast

Alternativ till cykelskjul

Väggmonterad cykelförvaring

En av de vanligaste typerna av inomhuscykelförvaring, det enkla väggfästet består vanligtvis av krokar som skruvas fast i väggen. De är antingen fästa på en regel, murverk eller en skiva över väggen – som är bultad till reglar. Väggfästen finns i en mängd olika former men med mer eleganta alternativ som också fungerar som hyllor och attraktiva väggmöbler. Men, trampa försiktigt om du hyr, och se till att du kör detta förbi din hyresvärd så att du inte riskerar att förlora din deposition för att du ville förvara din cykel mer moderiktigt.

Cykelförvaringsspecifika möbler

Om din hyresvärd eller medlem av ditt hushåll sätter kibosh på borrning, då behöver du något lite mindre permanent. Fler och fler människor hittar svaret i cykelförvaringsspecifika möbler. Denna omfattande term är baserad på fristående hyllor som har inbyggda cykelplatser eller hängplatser. Dessa lagrar inte bara cyklar utan kan lagra dina hjälmskor och -kit eller böcker, DVD-skivor och andra personliga bekvämligheter.

Fristående cykelförvaringsställ

Om du äger mer än en cykel eller bor i ett cyklisthus, kan det vara lite dyrt och inte särskilt utrymmeseffektivt att köpa cykelförvaringsspecifika möbler. I det här riket finns allt från fristående ställ som inte rör väggarna, till stolpar som skapar spänningar mellan golv och tak.

Remskiva och vinschsystem

Om du är fattig på golvyta men rik på vertikalt utrymme kan ett remskivasystem vara det bästa valet för dig. Direkt fastsatt i taket eller väggen högt upp, gör dessa att du kan förvara din cykel ovanför huvudet. Påminner om varvsarbetare och sjömän, du fäster din cykel i selen eller kroken och hissar upp din cykel mot taket. Dessa kommer vanligtvis med ett sekundärt fäste för att säkerställa att din cykel inte svänger med någon bris eller lätt beröring. Detta håller ditt golv fritt utan risk för att en fritt rörlig cykel hänger ovanför ditt huvud.

Typer av cykelskjul

Klassiskt cykelskjul

De flesta cykelskjul du ser har två dörrar framtill och ett sluttande (pent) eller spetsigt tak (apex). Detta är den klassiska stilen. Den klassiska stilen av cykelskjul tenderar att vara gjord av träpaneler, men du kan också hitta metall- och plastversioner tillgängliga online. Denna typ av cykelskjul har normalt två dörrar på framsidan för åtkomst till cyklarna inuti. Du kan hitta varianter med en, större enkeldörr eller utan dörr alls. Med de flesta klassiska cykelskjul med sidoåtkomst kan du bara ta bort cyklarna i den ordning de placerades. Det betyder att ju fler cyklar du förvarar inuti, desto svårare är det att komma åt den cykel du vill ha. För dem med 5 eller 6 cyklar kan ett vertikalt cykelskjul eller skjul för tunnel och framåt passage bättre.

Cykelskjul i låd och lockstil

Denna stil av cykelskjul tenderar att vara gjord av metall, men det finns trä- och plastversioner tillgängliga. Som du kanske har gissat har den här typen av cykelskjul ett lock som fälls/lyfts uppåt och avslöjar cyklarna inne i skjulet. Det finns vanligtvis dörrar på framsidan av dessa skjul, men det finns flera skjul i lådstil som inte använder dörrar och som öppnas helt med ett fällbart tak. Denna stil av skjul använder ofta gas eller fjäderassisterat tak för att hjälpa dig att komma åt dina cyklar. Detta kan vara till hjälp om yngre cyklister behöver komma åt sina cyklar.

Dessa cykelskjul ger tillgång till dina cyklar framifrån eller bakifrån och kan effektivt lagra flera cyklar samtidigt. Om du har flera cyklar och behöver konstant tillgång till dem alla kommer ett cykelskjul i tunnelstil att fungera bra för dig. Normalt inne i dessa skjul finns det någon form av cykelställ, antingen på golvet eller på bakväggen. Detta ställ håller dina cyklar upprätt och förhindrar att de välter. Den enda nackdelen med att använda ett cykelskjul med framåtkomst är att de tar upp en större mängd golvyta än alla andra typer av skjul. Om du vill ha konstant tillgång till alla dina cyklar, överväg ett tunnelskjul, men se till att du har plats för det först!

Vertikal förvaring/hängande cykelskjul

Vertikala cykelskjul lagrar dina cyklar som kläder som hänger i en garderob. Vertikala skjul kräver minsta möjliga markyta av något cykelskjul och ger utmärkt tillgång till dina cyklar. Normalt hängs cyklar från väggen eller taket i ett vertikalt skjul, men de kan också placeras på ett stativ som håller dem upprätt. Precis som tunnelcykelskjul är vertikala förvaringsskjul mindre vanliga och något svårare att hitta. Om du har begränsat utrymme i din trädgård/trädgård kommer ett vertikalt cykelskjul att tjäna dig väl. Där cyklarna förvaras vertikalt är dessa skjul högre än de andra typerna av cykelskjul, så tänk på det.

Faktorer att överväga

Mängd lagringsutrymme

Alla av oss har inte gott om förvaringsutrymme utomhus. Dock bör skjulet som du väljer passa inom det tillgängliga utrymmet. Därför är det viktigt att överväga mängden tillgängligt utrymme för förvaring av skjulet. Om utrymmet inte är mycket i din trädgård, uteplats eller gräsmatta, betyder det att du behöver ett effektivt skjul som är kompakt och ändå tillräckligt funktionell för att förvara cyklarna bekvämt. Detta gäller särskilt de som bor i lägenhet. Du skulle bli förvånad över hur många cyklister som beställer ett cykelskjul bara för att upptäcka att det inte är tillräckligt stort för att lagra deras samling. Oavsett hur mycket du älskar designen är det bäst att se till att lagringskapaciteten i ditt valda cykelskjul tillgodoser dina behov. Om du så mycket som funderar på att köpa fler cyklar i framtiden, skulle vi föreslå att du går till ett härbärge som lagrar minst två vuxencyklar.

Antal cyklar

Förutom förvaringsutrymmet avgör antalet cyklar som ska förvaras också storleken på förvaringsskjulet som ska beaktas. Om du bara har en cykel att förvara räcker det med ett litet och kompakt skjul. Men om du har tre cyklar och förvaringsskjulet utomhus är begränsad, behöver du ett stort men ändå kompakt skjul för att uppfylla dessa kriterier. I detta fall ska ett vertikalt cykelförråd vara ett idealiskt alternativ.

Skjulets storlek

Precis som förvaringsytan varierar så skiljer sig också storleken på olika skjul. Detta krävs för att hushållen ska kunna välja passform enligt det tillgängliga förvaringsutrymmet. Även om tillverkare levererar en mängd olika storlekar, beror valet av den mest lämpliga på tre faktorer: Antal cyklar du vill förvara, förvaringsutrymme utomhus och budget.  Som en tumregel gäller att ju större storlek desto dyrare ska den vara än de mindre. Dessutom tenderar priserna på cykelförvaringsskjul att skilja sig avsevärt även beroende på tillverkaren och materialet. Ändå kommer antalet cyklar och bakgårdsutrymmen att hjälpa dig att välja ett litet eller stort skjul. Om du bara behöver förvara två cyklar behöver du inte spendera pengar på den som får plats i fyra.

Hur många cyklar vill du förvara och hur mycket trädgårdsutrymme har du? Du vill ha ett skjul som rymmer alla dina cyklar, och kanske lämnar utrymme för att förvara små trädgårdsredskap. De flesta modellerna på marknaden rymmer bekvämt två vuxencyklar, men om du vill lagra fler än tre cyklar kommer du att spendera mer. Titta alltid på den kapacitet som erbjuds och jämför den med antalet saker du vill lagra.

Säkerhet

Om du bor i ett säkert område, kanske säkerhet och säkerhet inte är något större problem. Men samtidigt bör man komma ihåg att ingen gata är säker för alltid. På samma sätt är inte ens världens säkraste gator fria från sin mörka sida. Om en cykel är en värdefull eller dyr investering är det viktigt att hålla den på samma sätt som en bil.

Säkerhet och trygghet är därför nödvändigt. Därför är det, förutom att underhålla det, viktigt att skydda det från alla skadliga faktorer och stöldrisk. Både säkerhet och trygghet är beroende av vilket byggmaterial som används och priset du betalar. De måste säkerställas för att garantera flera års beundransvärd tjänst. Det är viktigt att notera att cykelns tillstånd lätt påverkas av vädret. Allt från det rostiga regnet till skadliga UV-strålar och snö, kommer ditt områdes väder sannolikt att påverka skjulets funktionalitet. Så det är bättre att överväga alla dessa faktorer och leta efter ett väderbeständigt skjul. Du måste ta hand om skjulet för att det ska ta hand om dig.

Ett av syftena med ditt cykelskjul är att skydda din cykel från stöld. Beroende på vilket område du bor i kan säkerhetsproblemen variera. Om du bor i ett säkert område, kanske säkerheten inte är ett stort problem för dig, även om du fortfarande måste ta hänsyn till det när du bygger ditt cykelskjul. Om du bor i ett osäkert område måste säkerheten i dina cykelskjul vara på topp. Detta beror till stor del på vilket material som används i konstruktionen. Metallskjul är till exempel det säkraste, följt av plastskjul och sedan, slutligen, träskjul.  Metalliska skjul är också de starkaste och är oftast utformade med säkerhet som prioritet. En inbrottstjuv är mer benägen att komma åt cyklarna i cykelskjulet genom att skruva loss gångjärnen och låset än genom att bryta sönder skjulet.

Varaktighet

Hållbarheten hos ett cykelskjul hänger ihop med kvaliteten på materialen som används och nivån på väderskyddet. Till exempel tycker du att tryckbehandlat trä är mer hållbart och kräver mindre underhåll jämfört med doppbehandlat trä. Pulverlackerade metallskjul är att föredra framför galvaniserade eftersom de erbjuder exceptionellt skydd mot väder och vind och finns i en mängd olika färger. Sammanfattningsvis, analysera nivån på väderskyddet för att avgöra om skjulet kommer att förbli i gott skick även efter ett decennium.

Sammansättning

Cykelförvaringsskjul är enkla designmässigt men vissa modeller kan vara en kamp att montera. Dåliga instruktioner och produktionsbrister som felinriktade monteringshål är stora hinder för enkel montering. För att slippa dessa monteringsutmaningar kan du alltid betala för professionell montering. Om professionell montering är för dyrt, be en händig vän eller familjemedlem som hjälper dig att sätta upp skjulet på halva tiden.

Garanti

Cykelskjul kommer med garantier och längden på garantin kommer att skilja sig från en produkt till en annan. Om du inte hittar någon garantiinformation i produktbeskrivningen, fråga leverantören om bekräftelse. Det är viktigt att notera att inte alla cykelskjul kommer med en garanti, särskilt de som tillverkas från långt borta länder.

Storlek

Hur många cyklar behöver du förvara? Om ditt förvaringsbehov slutar med bara en enda cykel kan du välja vilken förvaringslösning som helst som den passar inuti. Men om du vill lägga mer än en cykel, andra utomhusleksaker, trädgårdsutrustning, verktyg och förnödenheter utom synhåll, måste du öka storleken på ditt skjul. Om du mäter en cykel och bestämmer dig för att den passar i ett visst skjul, fundera på om det är värt det att uppgradera storleken på ditt cykelförråd lite för att göra förvaringen så mycket enklare och bekvämare. Vill du verkligen kämpa för att få plats med två cyklar i ditt skjul, eller måste du ta bort framhjulen för att få det att fungera?

Cykelskjul finns i en mängd olika storlekar. Vissa alternativ tar inte för mycket plats men du kan bara lagra 1 eller 2 cyklar på max, vilket inte är dåligt. Men om du äger flera cyklar måste du investera i ett mycket rymligt skjul. Rymliga skjul är inte bara för cyklar utan kan också lagra dina cykeltillbehör, trädgårdsutrustning, gräsklippare och till och med traktor! Det är en fantastisk investering eftersom de flesta av de rymliga skjul som nämns ovan är hållbara och kommer att hålla dig länge.

Cykelförvaringstillbehör

När du letar efter att förvara din cykel, särskilt i små garage, lägenheter, kontor eller hem, är det viktigt att se till att du har rätt tillbehör för cykelförvaring. Tillbehör för cykelförvaring inkluderar:

Cykelkrokar

Cykelkrokar har några fördelar. De tenderar att vara mycket prisvärda och de kan installeras var som helst: garage, i ditt hem, kontor, lägenhet; var du än har väggar. Cykelkrokar kan också designas efter dina behov, så att du kan ha graverade krokar, dekorativa eller helt enkelt enkla. Tricket med cykelkrokar är att se till att de kan bära vikten på din cykel och att du mäter ordentligt innan du installerar så att du inte slår för många hål i dina väggar.

Cykelhängare

Cykelhängare är otroligt populära eftersom de inte bara låter dig förvara din cykel, utan de tenderar också att vara säkrare än krokar. Som ett resultat är galgar i genomsnitt dyrare och kräver mer installation. Du kan dock göra några coola saker med cykelhängare: lås, hissar och remskivor; eller så kan du helt enkelt installera en vertikal eller horisontell hängare och låta den vara kvar. Med anständiga betyg och ett billigt pris, plus enkel installation, är det ett enkelt sätt att hänga upp hjulen när du inte åker.

Kraftiga hängkrokar

Istället för att välja specifika cykelkrokar kan du gå superprisvärt och helt enkelt skaffa kraftiga hängkrokar och montera dem på väggdubbarna. Återigen, kontrollera viktgränserna för dina krokar och mät din längd och höjd ordentligt innan du börjar borra.  Att välja rätt tillbehör för din förvaring betyder att du har valt det bästa sättet att förvara en cykel och ofta det bästa sättet att hänga en cykel. Men finns det ett bästa sätt överlag?

Tja, inte riktigt. Cykelförvaring beror verkligen på hur mycket utrymme du har, hur tung cykeln är och vad mer du förvarar (inklusive andra cyklar). Om du till exempel bor i en liten lägenhet, så kommer antagligen kraftiga hängkrokar eller cykelkrokar att vara det bästa alternativet eftersom du kan hänga upp din cykel på oanvänd väggyta och se till att den är säker. Om du däremot har ett hus med garage så har du fler alternativ som cykelväggfästen, stativ eller stora fästen som till och med kan gå i tak.

Kort sagt, det är viktigt att ta hänsyn till utrymmet, din cykel och dina behov när du bestämmer din cykelförvaring så att du kan välja rätt för dig. Många av dessa lösningar är bäst att använda i ett garage (även om du förvarar cyklar i ett litet garage), men de kan också överföras till förvaring av cyklar i ditt hem.

Vanliga frågor om cykelskjul

Vilken storlek på cykelskjulet behöver jag?

Vilken storlek förvaringsskjul du behöver beror självklart på exakt vad du vill ha där inne! Hur många cyklar? Vilken storlek är de? Hur många tillbehör kommer att anslutas till dem? Och kanske du vill ha lite utrymme att arbeta på dina cyklar också? Om så är fallet behöver du en plats för ett cykelställ och tillräckligt med utrymme för att arbeta runt det. Nu vet vi uppenbarligen inte svaren på dessa frågor! Men om vi tittar på den genomsnittliga cykelns dimensioner kan vi få en uppfattning om det minsta utrymme du behöver och vi kommer att kunna jämföra olika skjul därefter.

Naturligtvis är dessa siffror endast en allmän riktlinje. Du kanske har en större cykel. Eller en cykel med barnstol. Du kanske har en mycket mindre cykel. Du kanske bara vill förvara barncyklar. Uppenbarligen är det enda svaret här att mäta dina cyklar och allt annat du planerar att förvara i skjulet! Vad vi skulle säga är: var generös. Skjulet måste vara lätt att använda. Och om du måste klämma in allt så att det inte finns något manöverutrymme kommer det att bli riktigt stressigt och irriterande!

Hur kommer jag åt cyklarna?

Och kom ihåg, det handlar inte bara om huruvida de faktiskt kommer att passa in där. Det handlar också om processen att få in och ut dem! I det ideala skjulet kunde varje cykel läggas till och tas bort utan att störa någon av de andra cyklarna som redan finns i skjulet.  Åtkomst framåt (eller bakåt) är det mest praktiska, men mindre vanligt! Detta skulle innebära att cyklarna går framåt eller bakåt snarare än i sidled. Tyvärr finns det inte så många cykelförråd som tillåter detta! Sidoåtkomst är vanligast men mindre praktiskt! Om några av dina cyklar sällan används är detta inte så många problem. De kan gå längst bak. Men om du har flera cyklar som alltid används (vanligtvis av olika personer), så är det värt att leta efter ett skjul som tillåter åtkomst framåt.

Vad är bäst av metall, plast eller trä för säkerhet?

Rakt från fabriken är metallförvaringsskjul i allmänhet de säkraste. Sedan plastskjul. Och så till sist träskjul. Metall är uppenbarligen det starkaste konstruktionsmaterialet. Deras lås är vanligtvis anständiga. Och metalllagringsenheter är oftast speciellt utformade för säkerhet. Plastskjul tenderar att vara något säkrare än de som är gjorda av trä, om så bara för att när de attackeras kommer plasten att böjas snarare än att slita som trä. Men varken plast- eller träskjul är vanligtvis utformade med säkerhet som prioritet. En samlad attack kommer att besegra dem båda.

Det är enkelt att öka säkerheten i ett cykelskjul i trä! Skillnaden är: det finns mycket du kan göra för att öka säkerheten i ett träskjul, medan du med ett plastskjul är mycket mer begränsad. Så i slutändan, om du anstränger dig, kan träskjul faktiskt vara mycket säkrare än plastskjul! Kontrollera också att cyklarna täcks av din hushållsförsäkring när de förvaras i ditt skjul. Om de inte är det (eller du tycker att skyddet är otillräckligt) överväg en specialiserad cykelförsäkring.

Hur bygger jag mitt cykelskjul?

Vilket cykelskjul du än väljer, någon måste bygga det! Om det är ett plastskjul bör du kunna sätta ihop det själv, mycket enkelt, på max 2 eller 3 timmar. Det är en av de fantastiska sakerna med plastskjul! Om det är ett träskjul borde det inte vara så svårt att göra själv på en eftermiddag. Ett Power-cykelskjul i trä bör till exempel inte ta mer än 4 timmar som mest. Och kom ihåg, ju bättre kvalitet skjulet är, desto enklare och snabbare blir det att sätta ihop. Ännu en anledning att inte snåla!

Metallskjul är en helt annan sak. De kan vara ganska utmanande, och en svår kan ta två personer upp till två dagar att sätta ihop. De flesta skjulbutiker erbjuder dock möjligheten till såväl installation som leverans. Och om du är orolig för att du inte kommer att kunna bygga ett skjul själv, eller om du bara inte tycker om det, är detta definitivt något värt att undersöka. Naturligtvis om du är lite mer självsäker och kompetent i dina gör-det-själv-färdigheter (eller om du bara vill spara pengar), kan du göra ditt eget cykelskjul. Det finns gott om planer och videohandledningar online och om du har verktygen och är beredd att lägga ner tid på kan det vara värt det!

Fundament

Såvida du inte placerar ditt nya cykelskjul på en perfekt plan uteplats eller uppfart, måste du också installera ett skjul. Detta är grunden som ditt skjul kommer att sitta på, för att hålla det plant och borta från fukt. Om du inte bygger skjulet på ett jämnt underlag blir det svårt att sätta ihop (eftersom ingenting kommer att ställa sig rätt) och när det väl är byggt blir det knasigt, vilket kan göra det svårt att öppna och stänga dörren och till och med få eventuella fönster i skjulet att krossas! Dessutom kommer ett skuret skjul att vara strukturellt osund och detta kommer att förkorta dess livslängd allvarligt.

Ett knasigt skjul håller inte länge. Om du inte håller skjulet borta från fukt kommer träskjul snabbt att börja ruttna och falla isär väldigt snabbt. Och medan plast- och (i mindre utsträckning) galvaniserade metallskjul inte är lika känsliga för vattenskador själva, om de sitter på våt mark blir luften inuti skjulet fuktig, vilket kommer att skada din cykelram och komponenter.

Så en solid, jämn bas som håller ditt skjul borta från marken är absolut nödvändigt Det finns flera olika typer av skjulbottnar tillgängliga, de mest populära är: träramar, stenplattor, skjulbassatser i plast och betongplattor. Och de har alla fördelar och nackdelar. Att förstå hur de alla fungerar och hur man installerar dem kan påverka var du bestämmer dig för att placera ditt cykelskjul. Så det är värt att läsa min guide till skjulbaser innan du bestämmer dig för ett specifikt cykelskjul.

Vilka viktiga överväganden behöver jag göra?

Vill jag ha min cykel inne eller ute?

Om rullande smutsiga cyklar genom huset är ogillade kan du välja en utomhuslösning. Eftersom garageinbrott inte är ovanligt, kan någon form av säkert skjul vara den perfekta lösningen på ditt problem. Det finns några försäkringsgodkända säkra utomhusskjul på marknaden. Vissa modeller är också polisgodkända och kan levereras med praktiska hyllor för förvaring av ridutrustning och reservdelar.

Vill jag sätta skruvar i mina väggar?

Om du väljer inomhusförvaring måste du bestämma dig för om du är villig att borra hål i väggen. Om du är bekväm med att använda elverktyg, kommer enkla cykelkrokar eller något att göra att du kan utnyttja ditt väggutrymme. Om inte, kan ett fristående stativställ som går från golv till tak vara biljetten. Alternativt finns det några smarta möbler som också kan fungera som stativ, men dessa är allt annat än kompakta.

Vilken är miljöpåverkan beroende på cykelskjul?

I en ständigt värmande värld tror jag att det är viktigt att ta hänsyn till miljöpåverkan från varje enskilt köp vi gör. Oavsett om det är maten i ditt kylskåp eller cykelskjulet du köper, har allt vi konsumerar en inverkan på världen omkring oss. ör att betygsätta en produkts hållbarhet måste du ta hänsyn till dess miljömässiga, ekonomiska och sociala påverkan. Dessa faktorer är de tre huvudpelarna för hållbarhet.

Att jämföra hur miljövänliga cykelskjul är är svårt utan att analysera enskilda tillverkare och modeller. Tillverkare köper sitt material från olika platser och leverantörer. Vissa företag gör sitt genom att välja material med hållbara källor, andra strävar efter maximal vinst. När träd växer drar de ut CO2 från atmosfären. Detta lagras inuti dem under långa perioder. Kolet som lagras i träprodukter kompenserar nästan alla utsläpp som produceras under deras produktion. Det betyder att trä är det mest hållbara och miljöeffektiva valet av material för ditt cykelskjul.

När det gäller cykelskjul i metall och plast producerar de mer utsläpp under tillverkningen. De producerar en mycket liknande volym av utsläpp, så det är värt att titta på miljöpolicyn för företaget du bestämmer dig för att köpa från. Även om trä är det mest hållbara alternativet, är det värt att tänka på hur länge skjulet du köper kommer att hålla! Om du köper ett billigt cykelskjul i trä är det förmodligen inte hållbart framställt trä och det kommer sannolikt att försämras och behöva bytas ut inom flera år. Ett cykelskjul i metall av god kvalitet kan ge mer utsläpp under tillverkningen men kan hålla en livstid.

Varför behöver jag ett cykelskjul?

Cyklar stjäls lätt hemma i motsats till offentligt. Studier visar att två tredjedelar av de stulna cyklarna blir stulna när de befinner sig i eller runt huset. Det beror på att de flesta känner sig trygga hemma, så de låser inte in sina cyklar och lämnar dem utomhus. Det vet tjuvarna. De flesta föredrar också att inte parkera sina cyklar i huset på grund av smuts och smuts som de för in och det faktum att de förstör hemmets estetiska tilltal. Dessutom är cyklar ömtåliga och bör inte parkeras i huvudgaraget tillsammans med andra fordon och tunga maskiner, eftersom de riskerar att skadas av att bli vältade. Cykelskjul låter dig förvara din cykel, cykelutrustning och utrustning säkert, vilket gör dem nödvändiga.

Hur väljer jag rätt cykelskjul?

När det kommer till att välja ett lämpligt cykelskjul finns det flera alternativ, och de finns i olika former och former. Du bör välja den som bäst passar dina behov och ditt hem, beroende på storlek, material, säkerhetsbehov och tillgänglighet. Här är de viktigaste faktorerna du bör tänka på:

Antalet cyklar som förvaras kommer att påverka storleken på skjulet. Det är till exempel inte praktiskt att ha ett stort cykelskjul när du bara behöver förvara en cykel om du inte vill lägga till en annan eller bygga en samling. Så ett litet cykelförråd är idealiskt när du har en eller två cyklar. Storleken på cyklarna bör också beaktas. Om du till exempel förvarar barncyklar behöver inte cykelskjulet vara stort jämfört med det som används för att förvara vuxencyklar. Så överväg måtten på varje cykel för att effektivt uppskatta storleken du behöver för cykelförrådet.

Du behöver en plan yta som ger tillräckligt med utrymme för skjulet. Det bästa stället att bygga ditt cykelskjul är på din bakgård så att det bara är tillgängligt för medlemmar av din familj och inte lägger till röran på framsidan av ditt hus. Att placera skjulet framför ditt hus kommer bara att göra det mer synligt och bjuda in oönskad uppmärksamhet. Helst ska skjulet placeras nära huset med dörren mot den. Detta avskräcker tjuvarna av rädsla för att bli sedda. En dörr som vetter bort från huset ger inbrottstjuvar en chans att ta sig in utan att synas.

Vilka typer av material finns det?

Metall

Metall är ett bra val för att bygga ett cykelskjul. Den är populär eftersom den skyddar dina cyklar från stöld bättre än trä och andra material eftersom den är svår att bryta sig in i. Den är också vattentät och klarar kraftiga regn utan att ta skada. Dessutom är metall svår att böja, spricka eller skadas av insekter och gnagare. Stål är den mest populära typen av metall vid konstruktion av cykelskjul i metall. Pulverlackerat stål används vanligtvis för att tillverka cykelskjul vilket gör det så attraktivt för de flesta eftersom det inte behöver underhåll under hela sin livslängd. Om metallfärgen inte passar ditt hems estetik kan du måla den efter dina önskemål. Dessutom, eftersom fukt lätt kan korrodera stål, se till att du galvaniserar din metall så att den inte rostar när den utsätts för fukt och regn.

Metallskjul har många fördelar, förutom att de är flamskyddade. Det är också det mest hållbara av alla material. Dyra modeller har tjocka väggar som inte bara skyddar dina cyklar och grejer inuti dem från tjuvarna utan också skyddar din cykel från naturen. Den enda nackdelen med metallskjul är att det är ett hot mot rost. För att undvika detta, se till att ge den korrekt underhåll. Du kan också komma ihåg att inte alla metallskjul är gjorda av högkvalitativ metall. Om du investerade i ett billigt skjul kan du offra dess integritet och äventyra din säkerhet.

Trä

De flesta cykelskjul är gjorda av trä eftersom det har varit det traditionella byggmaterialet under lång tid. Dessutom är den billig och lätt att arbeta med. Ett träskjul smälter också in i din bakgård och skyddar cykeln och annan utrustning från element om den är rätt gjord. Se till att utrymmena är täta och att taket är gjort av vattenbeständigt material som järnplåt. Ett träskjul kräver mycket regelbundet underhåll eftersom det är känsligt för hårt väder och skador från insekter och gnagare. För att minska risken för skador, välj trä av god kvalitet som inte bryts ned på några år.

Om du är den typ av person som föredrar förvaring som passar dina utemöbler, kan du överväga vedskjul. Eftersom metaller kan se industriella ut, medan vissa plastskjul kan se klibbiga ut, kommer träskjul att ge din bakgård en rustik typ av skönhet med minimal ansträngning. Nackdelen med vedskjul är att det med största sannolikhet kommer att ruttna eller förfalla. Det kommer att krävas lite extra underhåll för att skydda träet från röta, termiter och andra möjliga skador. Så underhåll det ordentligt, och det kommer säkert att hålla länge.

Plast

Att bygga ett cykelskjul med plast är fortfarande ett relativt nytt koncept, men det växer stadigt i popularitet. Detta beror främst på att plast har nästan alla kvaliteter som erbjuds av cykelskjul i metall och är prisvärd. Liksom metallskjul behöver plastcykelskjul inte någon underhållsinsats. Plast är vattenbeständigt, och beroende på vilken typ du väljer att använda kan den tjäna dig under lång tid utan att buckla, flisa eller spricka. Nackdelen med att använda plast som material för ditt metallskjul är att det ser väldigt billigt ut, kan förstöra hela husets estetik och är omöjligt att anpassa efter din smak.

Om du är den typen av person som inte orkar måla över ditt skjul då och då, gillar ett skjul som är lite underhållsfritt och problemfritt att hålla, då är plastskjul något för dig. Plastskjul är också mycket billigare än trä- och metallförråd, vilket är ett stort plus! Även om dina cyklar inte är så säkrade i plastskjul jämfört med metall eller trä, vilket innebär att du måste vidta extra försiktighetsåtgärder för att säkerställa att din cykel och andra saker i ditt plastskjul är säkra. Också brist på ordentlig ventilation kommer att orsaka att din cykel rostar och kommer att förstöra kedjorna.

>>> Är du intresserad av en garageport? Klicka här. 

Tyg

Ett cykelskjul i tyg är ett bärbart förvaringsskjul som har en stålram och ett polyesterskydd. Ytterdörren på ett cykelskjul i tyg öppnas och rullas upp för att ge enkel åtkomst till din cykel och allt annat du vill förvara i den. Ett cykelskjul i tyg är designat för att hålla din cykel säker från väder och vind och kan stå emot hårt vinterväder. Det är också en fantastisk kompakt förvaringslösning: Dessa skjul är vanligtvis tillräckligt stora för att passa tre vuxna cyklar, men tillräckligt små för att användas på ett däck, balkong eller uteplats. Cykelförvaringsskjul i tyg är lätt att montera och demontera. Du kan rulla dem och förvara dem snyggt i din korg eller skåp om det inte behövs, vilket sparar mycket utrymme. Eftersom det är det mest prisvärda alternativet fungerar detta bäst för människor som har en stram budget.

Vilka potentiella problem kan cykelskjul medföra?

När du planerar inköp och installation av ditt cykelskjul bör du ha några saker i bakhuvudet för att undvika problem. Se till att du har en solid, jämn dyna för ditt skjul. Det behöver inte vara konkret, men ingen av dessa modeller vill sitta på något som bara stöds i hörnen. Och sitter den snett så håller den inte. Ett cykelskjul i metall klarar lite ojämnheter, men plastskjul kommer förmodligen att spricka om inte nästan helt plant. Och när den väl har spruckit kommer den inte att hålla dina cyklar säkra.

Beroende på var du bor och storleken på din trädgård kan du behöva ta hänsyn till lokala zonindelningsförordningar. Till exempel kanske du inte kan placera ett stort cykelskjul i metall utan tillstånd, eller ens små plastskjul nära fastighetsgränsen. Om du bor i ett område som ser betydande snö, bör du vara beredd att ta bort den från toppen av ditt skjul omedelbart efter en storm, särskilt om det är en lätt modell som några av de plastskjul vi har sett. Även med väderbeständiga cykelförråd utomhus, kommer borttagning av snön att bevara ditt skjuls strukturella integritet och hjälpa till att förhindra att snö smälter och droppar inuti.

Vad bör jag tänka på när det gäller cykelförvaring utomhus?

Förmodligen är det vanligaste du kommer att använda utomhus cykelförvaring av en eller annan rand. Detta håller din cykel lättillgänglig, separerar den från alla andra hushållsartiklar som kan göra att den blir rörig eller svår att komma till, och för många människor är den helt enkelt intuitiv. Cykelförvaring utomhus måste dock skötas noggrant. Cyklar kan lättare stjälas, skadas av väder eller olyckor, eller helt enkelt slitas ner snabbare från väder och vind. För att maximera livslängden på din cykel och skydda den är det viktigt att överväga dina alternativ och välja den som är rätt för dig.

Om du älskar din cykel eller har några cyklar att förvara, överväg då fördelarna med ett cykelförråd. Cykelskjul är vanligtvis mycket prisvärda eller har åtminstone utmärkt värde De är byggda för att tåla väder och vind, inklusive snö De flesta av dem är små nog att de kan ställas upp var som helst utan irriterande HOA, hyresvärdar eller någon annan. Många av dem kan beställas online och sättas ihop av en eller två personer på en eftermiddag

Förvaringsskjul för cyklar är användbara, men det finns några saker du bör överväga noggrant. Först, hur många cyklar behöver du förvara och hur vill du ha dem ordnade? Kom ihåg att cyklar kan vara bredare än de ser ut på grund av deras styre och pedalarrangemanget. Ett lömskt sätt att få plats med fler cyklar på mindre utrymme beskrivs i här. Det handlar i princip om att lyfta framhjulet på varannan cykel upp i luften på en ramp så att styret inte korsar. Se också till att dina pedaler är rakt upp och ner så att de har det utrymme de behöver också. Vissa skjul tillåter även att hänga upp din cykel, antingen från rummet eller från väggarna, men dessa tenderar att vara större och därmed dyrare.

Plats för ytterligare saker

Den andra saken att tänka på är att ett cykelskjul inte bara är till för cyklarna; du bör också se till att det finns plats för utrustningen som verktyg, hjälmar, lås och allt annat du använder för din cykel. Detta kan även inkludera spårpumpar eller rammonterade pumpar som kräver eget utrymme. Att hålla alla dina tillbehör tillsammans gör det enkelt att hitta när du ger dig ut och håller det borta från ditt vardagsrum. Om du får ett tillräckligt stort skjul kan du till och med ha en täckt arbetsyta eller dela utrymmet med trädgårdsredskap, en gräsklippare etc.

Placering

För det tredje, överväg platsen för ditt cykelförråd. Att hålla den nära dörren betyder att den är väldigt bekväm för att ge sig ut på en tur, vilket sparar ännu mer tid. För säkerhets skull är det också viktigt att ha ditt skjul placerat på ett sådant sätt att det inte är direkt uppenbart och ligger bakom all annan allmän gårdssäkerhet du har (staket etc.).

Beroende på var du bor, till exempel en hyra eller lägenhet, kanske du inte har så mycket val om vart ditt skjul kan ta vägen men gör ditt bästa för att placera den där den fungerar för dig. Du bör också se till att ditt skjul kan låsas upp och har ett sätt att låsa in dina cyklar också för att avskräcka tjuvar. Vad gäller att välja rätt förvaringsskjul för dina behov? Det kommer att bli väldigt personligt för dig. Allt beror på utrymmet du har tillgängligt, mängden prylar du behöver förvara, om du kan bygga det själv eller vill ha det prefabricerat och din budget. Vi rekommenderar att du gör en noggrann inventering av dina behov och sedan tittar på förvaringsskjul därifrån för att avgöra vad du behöver.

Vad bör jag tänka på när jag ska förvara min cykel under vintern?

Såvida du inte är en inbiten cyklist kommer du att vinterförvara en cykel varje år, och det kräver lite speciell hänsyn. Minusgrader på vintern, snö, plötsliga frysningar och tinningar, vind och is – är en hård årstid på cyklar. Din cykel står på ett ställe kanske månader i sträck och det kan orsaka sin egen skada med tiden. För att öka livslängden på din cykel måste du vinterförvara den ordentligt. Hur?

Att förvara en cykel för vintern börjar med att förbereda den för förvaring. Se till att din cykel är ordentligt rengjord, smörj kedjan och se till att bromsar och vajrar är helt torra innan förvaring. Utnyttja den här tiden för att göra en kontroll av din cykels ram, kablar, säte, däck och resten för eventuella lömska skador. Se till att dina däck är pumpade om inte cykeln inte kommer att stå i ett uppvärmt garage, i så fall kan du ta bort däcken och ta med dem i ditt hem för att skydda gummit. Du kan också göra en höstfinjustering av din cykel så att till våren är du redo att cykla igen.

När din cykel är redo för vintern är det enkelt att förvara den. Förvara på en varm plats med låg luftfuktighet (så gott du kan) och häng den upp och ner om möjligt för att minska slitaget på dina hjul. Om du är orolig för att elementen sipprar in, använd ett cykelskydd för ytterligare skydd. Återigen, om cykeln förvaras på en ouppvärmd plats, säger vissa människor att du kan ta bort däcken och ta dem till en varm plats, men du kanske inte måste, särskilt om du täcker cykeln helt. Att förvara en cykel för vintern är lätt att göra, men skär inte hörn på den heller. Att ta sig tid att rengöra och ställa in din cykel för en vintersömn kommer att avsevärt öka dess livslängd, för att inte tala om att det blir lättare att komma ut och cykla igen till våren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen