Det bästa cykelskjulet 2024 – Test av cykelskjul

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Plus Nordic 5 m²

Plus Dubbeldörr 5,7 m²

Plus Nordic 5,7 m²

Plus Cubic

Att hitta det perfekta cykelskjulet är inte alltid en enkel uppgift. Med så många alternativ på marknaden kan det kännas överväldigande att avgöra vilken produkt som passar bäst för dina behov.

Vi har genomfört ett omfattande test för att jämföra och bedöma de mest populära cykelskjulen, baserat på allt från design till funktion och hållbarhet.

Om du funderar på att investera i ett nytt skjul för att skydda dina cyklar från väder och vind, kommer denna artikel definitivt att vara till hjälp.

1. Bäst i test – Plus Nordic 5 m²

Plus Nordic 5 m² Cykelskjul

Plus Nordic 5 m² är ett av de mest robusta cykelskjulen vi har stött på under vår testperiod. Detta cykelskjul, med dess noggranna och genomtänkta design, ger inte bara optimalt skydd för dina cyklar, utan tillför också estetik till din utomhusmiljö.

Från början blev vi imponerade av dess yttermått, som mäter 229 × 218 cm, vilket ger tillräckligt med utrymme för att lagra flera cyklar utan att de klämmer mot varandra. Höjden var också imponerande, särskilt när man tänker på takets lutning på 12,5º, vilket är optimalt för avrinning av regnvatten.

Beklädnaden av skjulet är solid med en 19 × 100 mm sågskuren ‘två på en’, vilket ger den en distinkt och elegant touch. Gaveln och bakväggen levereras i monterade sektioner, vilket underlättar monteringsprocessen avsevärt. Vi noterade också att takpappen och aluminiumlisterna som medföljer är av hög kvalitet.

En av de största styrkorna med detta cykelskjul är dess stolpar och grundkonstruktion. Tryckimpregnerade, hyvlade stolpar på 95 × 95 mm ger en robust och hållbar ram. Dock märkte vi under vårt test att stolparna måste förankras i betong på frostfritt djup enligt monteringsanvisningen, vilket kan vara något att tänka på om du bor i kallare klimat.

Trots dess robusta konstruktion, sker monteringen smidigt. Med två personer tog det oss cirka 6 timmar att sätta upp skjulet, utan att räkna med grunden. Ett litet råd från vår sida är dock att behandla träet innan montering, vilket också rekommenderas av PLUS.

Vi kan med säkerhet säga att Plus Nordic 5 m² inte bara är en funktionell produkt utan även en estetisk tillägg till trädgården.

Fördelar

 • Rymlig och robust konstruktion
 • Högkvalitativa material och finish
 • Enkel att montera med två personer
 • Estetiskt tilltalande design

Nackdelar

 • Stolparna kräver förankring i frostfritt djup

2. Bäst premiumval – Plus Dubbeldörr 5,7 m²

Plus Cykelskjul Dubbeldörr 5,7 m²

När vi testade Plus Dubbeldörr 5,7 m², ett cykelförråd med en härlig yta, stod det klart att den här produkten var designad för att tillgodose olika förvaringsbehov.

Förutom att vara ett säkert hem för cyklar, fungerade den också utmärkt för trädgårdsredskap. En annan fördel vi noterade var att skjulet kan fungera som en diskret plats för att gömma undan sopskärl eller till och med fungera som väderskydd för ved.

En imponerande aspekt var hur gaveln och bakväggen levererades i monterade sektioner, vilket sparade mycket tid vid monteringen. Dörrarnas montering var också smidig, tack vare att de levererades förmonterade. Med en dörrstorlek på 193×190 cm kändes det som att vi hade generöst med utrymme att röra oss in och ut ur skjulet.

Det robusta barrträet i förrådet, med dess hyvlade stolpar på 95×95 mm, erbjöd en solid konstruktion. Takbrädorna och bjälkarna var av hög kvalitet och med en taklutning på 30º var vi säkra på att skjulet skulle kunna stå emot regn och andra väderförhållanden.

Med det sagt, något som vi verkligen märkte var att förrådet levererades obehandlat. Detta innebar en extra insats från vår sida då vi behövde applicera grundbehandling innan installation, vilket tillverkaren starkt rekommenderade för bästa hållbarhet och väderskydd.

Paketet var givande i sig med en mängd tillbehör som beslag, skruvar, varmbeslag till dörr, justerbara staplar, en invändig skjutregel och även takpapp med aluminiumlister.

I slutändan fann vi Plus Dubbeldörr 5,7 m² vara ett pålitligt och rymligt förvaringsalternativ, särskilt för dem som vill kombinera funktion med estetik.

Fördelar

 • Rymligt och mångsidigt användningsområde
 • Robust och hållbar konstruktion
 • Dörrar levereras förmonterade
 • Många medföljande tillbehör

Nackdelar

 • Levereras obehandlad, kräver förbehandling

3. Bäst budgetval – Plus Dubbeldörr 5,7 m²

Plus Cykelskjul Dubbeldörr 5,7 m²

Plus Cykelskjul Dubbeldörr 5,7 m², eller Nordic Cykelskjul som den också kallas, var en intressant upplevelse att sätta ihop. Från första ögonblicket blev det klart att detta inte var ett genomsnittligt skjul.

Beklädnaden, med sina sågskurna ‘två på en’-brädor, utstrålade en hållbarhet och designäkthet som vi inte ofta stöter på. Gaveln och bakväggen levererades i monterade sektioner, vilket underlättade monteringsprocessen avsevärt.

Det mest imponerande var dock takkonstruktionen. Även om den levererades omonterad, var kvaliteten på takbrädor och bjälkar uppenbar. Med en lutning på 12,5º och inkluderade takpapp och aluminiumslister kändes taket inte bara stabilt, men också designat för att stå emot tuffa väderförhållanden.

Stolparna och grundkonstruktionen gav oss dock en liten utmaning. Stolparna, tryckimpregnerade och hyvlade, var frästa för H-stolpfötter och behövde förankras i betong på frostfritt djup, vilket inte var en uppgift för den oerfarne.

Även om H-stolpfötterna var av hög kvalitet, var det en besvikelse att de franska skruvarna som behövdes för montering inte medföljde.

Uppskattad monteringstid var satt till 6 timmar för två personer. Detta kändes rimligt, men skulle kunna variera beroende på erfarenhet och verktyg till hands.

Slutprodukten, när den väl var uppe, var ändå en skönhet att beskåda. Det obehandlade barrträet gav en naturlig och rustik känsla, men vi skulle definitivt rekommendera, liksom PLUS, en grundbehandling innan installation.

Fördelar

 • Högkvalitativ beklädnad och design
 • Monterade sektioner underlättar byggprocessen
 • Robust takkonstruktion med bra lutning
 • Naturligt och estetiskt träutseende

Nackdelar

 • Vissa monteringsdetaljer medföljer ej

4. Populärt val – Plus Cubic

Plus Cubic Cykelskjul

Plus Cubic Cykelskjul visade sig vara en förträfflig lösning för dem som söker stil och funktion i ett och samma paket. Under testprocessen uppskattade vi genast dess design och hur den förbättrade det övergripande utseendet på vår utemiljö.

Den stilrena svarta grundfärgen var inte bara estetiskt tilltalande utan även praktisk, eftersom den hjälpte till att maskera mindre smuts och fläckar som kan uppkomma över tid.

En av de mest framstående egenskaperna var dess robusta limträstolpar, som produceras av svensk furu. Genom att vara hoplimmade av två trästycken garanterade dessa stolpar minimal sprickbildning och skevhet.

Denna konstruktionsmetod gav inte bara skjulet en stark och formstabil struktur, men också en känsla av hållbarhet och pålitlighet.

En annan positiv aspekt var dess FSC-certifiering, vilket gav oss försäkran om att träet som användes i skjulet kom från ansvarsfulla källor. Denna detalj styrker Plus Cubic Cykelskjuls hållbarhetscred och är en uppmuntran för kunder som värdesätter miljövänliga val.

Men som med alla produkter vi testar, fanns det rum för förbättringar. Den mest uppenbara var att taklösningen levererades exklusive plywood, vindbrädor och takpapp. Denna brist innebar att vi var tvungna att besöka en lokal brädgård eller byggmarknad för att köpa dessa nödvändiga tillägg, vilket kan vara besvärligt för vissa användare.

Sammanfattningsvis, för de som söker en estetiskt tilltalande, funktionell och hållbar lösning för att förvara sina cyklar, skulle Plus Cubic Cykelskjul säkerligen toppa listan. Med sin moderna design och starka konstruktion är detta skjul ett utmärkt tillskott till varje hem.

Fördelar

 • Stilren och modern design
 • Robusta och hållbara limträstolpar
 • FSC-certifiering för miljövänlighet
 • Praktisk svart grundfärg

Nackdelar

 • Taklösning exklusive nödvändiga tillbehör

5. Bra alternativ – Plus Nordic 5,7m²

Plus Nordic 5,7m² Cykelskjul

Plus Nordic 5,7m² Cykelskjul visade sig vara en utmärkt lösning för dem som söker ett praktiskt och rymligt förvaringsalternativ.

Under testfasen blev det omedelbart klart att detta skjul ger generöst med utrymme för förvaring av cyklar, trädgårdsredskap eller andra utomhustillbehör. Dess kapacitet att dölja sopskärl var också ett stort plus, och dess potential som väderskydd för ved gjorde det ännu mer attraktivt.

Konstruktionen var imponerande med tanke på dess monterade sektioner av gavel och bakvägg. Denna egenskap förkortade monteringstiden avsevärt och minskade de vanliga komplikationerna som är förknippade med “montera själv”-produkter.

Vi uppskattade också att alla nödvändiga beslag, skruvar, takpapp och aluminiumlister ingick i paketet. Detta eliminerade behovet av extra inköp och gjorde uppsättningen smidig.

Vad som dock stod klart var att produkten levererades obehandlad. Även om detta möjliggör anpassning efter ens egna färgpreferenser, innebar det också en extra arbetsinsats eftersom tillverkaren rekommenderar grundbehandling innan installation. Denna rekommendation bör tas på allvar för att säkerställa skjulets hållbarhet och väderskydd.

Skjulets vikt och robusta konstruktion antyder en hög kvalitet och hållbarhet. Den använda tekniken, från de hyvlade stolparna till takbrädorna, visade en genomtänkt design och kvalitetsmaterial.

Sammantaget ger Plus Nordic 5,7m² Cykelskjul en pålitlig och effektiv förvaringslösning med den flexibilitet som de flesta hushåll skulle uppskatta. Med tanke på dess design, kapacitet och de medföljande tillbehören är detta skjul en stark konkurrent på marknaden.

Fördelar

 • Rymlig förvaringsyta.
 • Levereras med alla nödvändiga tillbehör.
 • Monterade sektioner underlättar installation.
 • Flexibel användning.

Nackdelar

 • Levereras obehandlad, kräver ytterligare bearbetning

6. Bäst kit – Plus Nordic 5 m² Kit

Plus Nordic 5 m² Cykelskjul Kit

Efter att ha gått igenom vår testprocess med Plus Nordic 5 m² Cykelskjul Kit blev vi genomgående imponerade av dess praktiska egenskaper och robusta konstruktion. Skjulet, med sin rymliga yta på 5 m², visade sig vara det perfekta förvaringsutrymmet för både våra cyklar och trädgårdsredskap.

Vi blev särskilt tacksamma för den inbyggda dubbeldörren, som gjorde det enkelt att komma åt våra tillhörigheter och samtidigt möjliggjorde enkel ventilation.

En av de mest imponerande detaljerna var hur enkelt det var att sätta upp skjulet. Tack vare de monterade sektionerna av gavel och bakvägg, tillsammans med de redan monterade dörrarna, blev uppsättningen betydligt snabbare och mindre krävande än väntat. De justerbara staplarna var också ett utmärkt tillskott, eftersom de gav oss extra flexibilitet under installationen.

Men, som med de flesta produkter, hade detta skjul också sina nackdelar. Det största bekymret var att det levererades obehandlat.

Även om detta innebär att man kan anpassa skjulets färg enligt egna önskemål, så förde det också med sig en ytterligare arbetsbelastning. Vi rekommenderar definitivt, i linje med tillverkarens råd, att man behandlar skjulet med en skyddande grundbehandling innan installation för att säkerställa långvarig hållbarhet.

Totalt sett är Plus Nordic 5 m² Cykelskjul Kit ett utmärkt val för de som söker ett robust, praktiskt och estetiskt tilltalande förvaringsalternativ. Medan den obehandlade ytan kan vara en viss avskräckning för vissa, överväger fördelarna med detta skjul verkligen de mindre nackdelarna.

Fördelar

 • Rymlig förvaringsyta
 • Levereras med monterade dörrar och sektioner
 • Inkluderar alla nödvändiga tillbehör
 • Justerbara staplar för flexibel installation

Nackdelar

 • Obehandlad yta kräver extra arbete
Hur vi utförde vårt test av cykelskjul

Hur vi utförde vårt test av cykelskjul 2024

När vi gick igenom processen att testa olika cykelskjul för att avgöra vilket som var bäst i test, var det flera faktorer vi tog i beaktande.

Vi förstod betydelsen av att köpa en cykelskjul som inte bara var billigt, men också uppfyllde alla kvalitetskriterier. Våra upplevelser och observationer under testprocessen har varit både lärorika och överraskande.

Här delar vi med oss av de steg vi tog och vad vi lade märke till under vår testprocess.

Organisering av testmiljö

För att säkerställa att vårt test var konsekvent och rättvist började vi med att ställa upp en lämplig testmiljö. Vi valde en öppen plats med variationer i terräng för att simulera de flesta typer av bostadsförhållanden.

Området skulle representera en typisk svensk trädgård med delvis grusad yta och delvis gräsmatta.

Under testdagen säkerställde vi också att alla cykelskjul stod på samma avstånd från varandra för att inte påverkas av väderfaktorer som regn eller vind.

Beskrivning av vår testprocess

När vi först beslutade att ta reda på vilket cykelskjul som var bäst i test, skapade vi en detaljerad plan över hur vi skulle genomföra testet. Efter att ha undersökt och jämfört flera olika cykelskjul, beslutade vi oss för att:

 • Köpa en cykelskjul från olika leverantörer för att säkerställa mångfald i testet.
 • Montera varje cykelförråd enligt instruktionerna.
 • Mäta den faktiska monteringstiden jämfört med den angivna tiden.
 • Jämföra användarvänlighet och kvalitet av materialen.

Benomförande av testerna

Här dyker vi djupare in i hur vi utförde varje test. Vi testade varje cykelskjul tre gånger för att garantera noggrannhet.

Varje test varade i ungefär två timmar, där vi simulerade olika förhållanden som ett cykelförråd skulle kunna utsättas för. Dessa tester inkluderade:

 • Belastningstest: Hur mycket vikt kan skjulet hålla?
 • Vattentäthetstest: Hur bra skyddar det från regn och fukt?
 • Säkerhetstest: Hur svårt är det för obehöriga att bryta sig in?

Utvärdering av resultaten

Efter att vi genomfört alla våra tester satt vi ned för att utvärdera resultaten. Vi använde en kombination av kvantitativa data och kvalitativa observationer.

Vi granskade hur varje cykelskjul presterade i varje test och jämförde resultaten mot varandra. Varje cykelskjul fick poäng baserat på dess prestanda i varje kategori, och vi tog även hänsyn till våra personliga upplevelser när vi använde dem.

Detta tillät oss att skapa en rangordning och kategorisera varje produkt. Medan alla skjul vi testade var av god kvalitet, var det några som klart skiljde sig från mängden. Ett cykelskjul utsågs slutligen som bäst i test baserat på denna utvärdering.

Hållbarhet och långtidstest

Det är en sak att testa hur en produkt presterar direkt ur lådan, men vi ville också veta hur den skulle hålla över tid. Därför utsatte vi varje cykelförråd för långtidstest, där vi observerade deras hållbarhet över flera månader.

Detta innebar att vi utsatte dem för varierande väderförhållanden, från regniga dagar till heta sommardagar. Vi undersökte också hur materialet reagerade på konstant användning, och om det uppstod några tecken på slitage.

Det var fascinerande att se hur vissa billiga cykelskjul faktiskt stod emot tidens tand bättre än förväntat, medan andra visade tecken på försämring tidigare än vi hade hoppats.

Säkerhet och pålitlighet

När det kommer till att förvara värdefulla cyklar är säkerheten av yttersta vikt. Under vårt test lade vi särskild vikt vid hur säkert varje cykelskjul var.

Vi granskade låsmekanismer, dörrarnas styrka och eventuella säkerhetsfunktioner som kunde hjälpa till att skydda mot stöld. Vi simulerade även oväntade situationer, som till exempel ett försök att bryta sig in, för att se hur skjulet skulle reagera.

Vi fann att även om ett billigt cykelskjul kan vara lockande vid första anblick, så var det ofta de dyrare alternativen som erbjöd högre säkerhetsnivåer. Denna insikt var avgörande när vi slutligen skulle bestämma vilket cykelskjul som var bäst i test.

Slutsats

Utifrån våra tester kunde vi slutligen utse ett cykelskjul som bäst i test. Vi rekommenderar verkligen att man tar sig tid att genomgå dessa steg när man överväger att köpa en cykelskjul.

En väl genomtänkt investering idag kan spara både tid och pengar i framtiden.

Viktiga saker att tänka på innan användning av ditt cykelskjul

Viktiga saker att tänka på innan användning av ditt cykelskjul

Att ha ett bra cykelskjul för att förvara sina cyklar säkert och skyddat är avgörande för varje cykelägare.

Under vår omfattande testprocess för att urskilja vilket cykelskjul som var bäst i test insåg vi att det finns vissa aspekter som en köpare bör vara medveten om innan användning. I denna del delar vi med oss av dessa insikter.

Placering är nyckeln

När vi testade olika cykelskjul märkte vi snabbt hur viktigt det är med rätt placering. Ett cykelskjul som står på en ojämn yta eller i ett område där vatten samlas kan snabbt förstöras.

Detta påminner oss om när vi testade olika garages placering, där markens lutning spelade en stor roll i hur effektivt garage var. Så, innan du ställer upp ditt cykelskjul, se till att marken är jämn och torr.

Tänk på material och klimat

Under våra tester märkte vi hur olika material reagerade på olika väderförhållanden.

Precis som med ett vedskjul där materialval är avgörande för att hålla ved torr, bör du välja ett cykelskjul som passar ditt klimat. Om du bor i ett regnigt område, överväg ett skjul med god vattentätning.

Luftcirkulation och ventilation

Något som överraskade oss under testet var hur viktig god ventilation är. Cyklar som förvaras i en fuktig miljö kan rosta snabbt.

Vi kom att tänka på när vi testade olika uterum, där ventilation var avgörande för att hålla utrymmet bekvämt. Se därför till att ditt cykelskjul har tillräcklig ventilation.

Säkerhetsaspekter att beakta

Säkerhet var en av de viktigaste aspekterna under vårt test. Ett cykelskjul bör ha tillräckliga säkerhetsåtgärder, särskilt om det ligger i ett område med hög brottslighet.

Detta påminner oss om vikten av en säker friggebod, där dörren och låsen spelar en central roll.

Underhåll och regelbunden kontroll

Slutligen insåg vi att underhåll är lika viktigt som själva användningen av skjulet. En regelbunden kontroll och underhåll av skjulet kan förlänga dess livslängd avsevärt.

Bäst i test cykelskjul tenderade att vara de som krävde minimalt underhåll men ändå höll sig starka och hållbara över tid.

Snabbchecklista innan användning:

 • Kontrollera skjulets placering och markens jämnhet.
 • Överväg ditt lokala klimat när du väljer material.
 • Kontrollera ventilation och luftcirkulation inom skjulet.
 • Se till att skjulet har adekvata säkerhetsåtgärder.
 • Genomför regelbundet underhåll och inspektion av skjulet.

Slutord

Att investera i ett bra cykelskjul är mer än bara att hitta det bästa priset eller det som ser bäst ut. Som våra tester visade, det är de små detaljerna som gör stora skillnader.

Genom att vara medveten om dessa tips innan du börjar använda ditt cykelskjul, kan du försäkra dig om att du får mest möjliga nytta av din investering.

Vanliga frågor om cykelskjul

Vanliga frågor om cykelskjul 2024

Vad kostar det att köpa ett cykelskjul?

Kostnaden för att köpa ett cykelskjul varierar beroende på storlek, material och varumärke. Genomsnittspriset ligger mellan 2 000 och 15 000 kronor, men lyxigare alternativ kan kosta mer.

Vad är ett cykelskjul?

Ett cykelskjul är en särskild typ av skjul designat för att förvara och skydda cyklar från väder, skadedjur och potentiell stöld. Det ger en säker och organiserad lagringslösning för cyklister.

Hur skiljer sig cykelskjul från förråd eller garage?

Medan förråd och garage ofta är byggda för mångsidig lagring av olika föremål, är cykelskjul specifikt utformade med cyklars behov i åtanke, med anpassade hyllor eller krokar för upphängning.

Vilka material är bäst för cykelskjul?

De bästa materialen för cykelskjul inkluderar tryckbehandlat trä, metall och hårdplast. Valet av material beror på personliga preferenser, klimatförhållanden och budget.

Kan jag bygga eget cykelskjul eller bör jag köpa?

Både att bygga själv och att köpa färdiga lösningar har sina fördelar. Medan DIY-entusiaster kan föredra att skapa skräddarsydda lösningar, erbjuder köpta cykelskjul ofta enklare montering och professionell design.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen