Bästa däckstolen 2024 – Test av olika däckstolar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Venture Home Kenya 444

Eden Wood Capri

Venture Home Peachy

Brafab Everton

Klicka här för att se fler däckstolar.

När solen skiner och temperaturen stiger är det dags att koppla av i en bekväm däckstol. Men med så många alternativ på marknaden, hur vet man vilken däckstol som passar bäst? Vi har utfört ett omfattande test av flera däckstolar för att hitta den bästa produkten i flera kategorier.

Vi har tagit hänsyn till allt från komfort och hållbarhet till design och pris, så att du kan fatta ett välgrundat beslut när du köper din nästa däckstol. Läs vidare för att upptäcka våra resultat och tips för att välja den bästa däckstolen för dina behov.

1. Bäst i test – Venture Home Kenya 444

Venture Home Kenya 444 Däckstol

Venture Home Kenya 444 är en stilren och tidlös loungestol i teak, perfekt för att möblera din uteplats eller inomhusområde. Den är enkel att placera, matcha och använda under lata dagar.

Vi testade denna loungestol i vår testprocess och fann den mycket bekväm att sitta i. Sitthöjden på 45 cm var perfekt för de flesta av våra testare, och sittdjupet på 43 cm tillät en bekväm position oavsett längd. Den medföljande dynan var också av hög kvalitet, vilket gjorde det ännu trevligare att använda stolen.

Det mest framstående inslaget i Venture Home Kenya 444 är dess konstruktion i teak. Teak är känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot väderpåverkan, vilket gör den till ett utmärkt val för utomhusmöbler. Eftersom detta träslag innehåller mycket olja behöver möblerna inte impregneras lika ofta.

Dessutom produceras Venture Designs teakmöbler av certifierad teak som odlas för ändamålet, vilket innebär att inga regnskogar skövlas för att tillverka dessa möbler.

Under vårt test noterade vi också att loungestolen har en viktkapacitet på 100 kg, vilket är tillräckligt för de flesta användare. Den gyllene färgen på träet ger stolen en varm och inbjudande estetik som passar i de flesta miljöer.

En nackdel vi noterade under testet var att stolen kan vara lite tung att flytta runt. Med en total höjd på 100 cm och en bredd på 86 cm, kan det vara utmanande att hantera stolen om du ofta behöver flytta den.

Sammanfattningsvis är Venture Home Kenya 444 en utmärkt loungestol för den som letar efter en högkvalitativ, bekväm och hållbar möbel. Dess naturliga teakmaterial ger en elegant och tidlös design som är lika lämplig för inomhus som utomhusbruk.

Fördelar

 • Tillverkad av hållbart teak
 • Bekväm sitthöjd och djup
 • Inkluderad kvalitetsdyna
 • Estetiskt tilltalande design

Nackdelar

 • Lite tung att flytta

2. Bäst premiumval – Eden Wood Capri

Eden Wood Capri Däckstol

Eden Wood Capri är en rejäl däckstol som är gjord i högkvalitativ teak och erbjuder både bekvämlighet och stil. Under vårt test av produkten blev vi omedelbart imponerade av dess robusta konstruktion och bekväma design.

En av de mest framstående aspekterna av denna däckstol är dess reglerbara rygg, som har fem olika lägen. Detta möjliggör att du kan anpassa stolens position för att passa dina specifika behov och hitta din favoritposition. Dessutom är denna däckstol väldigt bekväm och i kombination med en mjuk dyna blir det en perfekt plats i din trädgård under härliga sommarstunder.

Med sina mässingsbeslag är Eden Wood Capri en både vacker och praktisk möbel. Den passar perfekt oavsett om du väljer att placera den på verandan, balkongen eller i trädgården. Däckstolen är också mycket funktionell, eftersom den kan fällas ihop och stuvas undan när den inte används.

Under testet uppskattade vi också att däckstolen är tillverkad i FLEGT-certifierad teak, vilket garanterar att träet kommer från ansvarsfullt skötta skogar. Detta är ett viktigt bidrag till en mer hållbar produktion av trämöbler.

En nackdel vi upplevde under testet var dock att däckstolen kan vara lite tung att flytta runt. Med en totallängd på 150 cm och en totalbredd på 58 cm, kan det vara svårt att hantera stolen om du behöver flytta den ofta.

I slutändan är Eden Wood Capri en fantastisk däckstol för den som söker en bekväm, stilren och hållbar möbel att njuta av under varma sommardagar. Den ger en lyxig känsla till din trädgård och kommer garanterat bli din nya favoritplats att koppla av på.

Fördelar

 • Reglerbar rygg med fem lägen
 • Både vacker och praktisk design
 • Högkvalitativ och hållbar teak
 • Kan fällas ihop och stuvas undan

Nackdelar

 • Kan vara tung att flytta

3. Bäst budgetval – Venture Home Peachy

Venture Home Peachy Däckstol

Venture Home Peachy är en fällbar strandstol som erbjuder en idealisk kombination av komfort och bärbarhet. Med sin nätta konstruktion är Peachy lätt att justera, fälla ihop och flytta mellan olika platser. Under vår testperiod imponerade den oss med sin enkelhet och användarvänlighet.

Peachy är tillverkad i det stilsäkra materialet acacia, som ger den en rustik och naturlig look. Stolens ben är gjorda av akacia och sitsen/ryggen av polyester, vilket gör den både slitstark och bekväm att sitta i. Med en total höjd på 80 cm och en total bredd på 57 cm, samt en sitthöjd på 26 cm, ger den en avslappnad sittställning som är perfekt för att sola eller koppla av med en bok.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Peachy är dess bärbarhet. Med en vikt på bara 6 kg är den enkel att ta med sig till stranden, parken eller till och med i trädgården. Den fällbara designen gör den även enkel att förvara när den inte används. Under vårt test fann vi att den var mycket enkel att fälla ihop och ta med oss, vilket är en stor fördel för dem som ofta byter platser.

Viktkapaciteten för Peachy är 160 kg, vilket gör den lämplig för de flesta personer. Vi testade den med personer i olika storlekar och fann att den var stabil och robust nog att stödja dem alla bekvämt.

Den enda nackdel vi upplevde under vårt test var att strandstolen saknar hjul, vilket skulle ha gjort den ännu lättare att förflytta.

Sammanfattningsvis är Venture Home Peachy en fantastisk strandstol för dem som söker bärbarhet och enkelhet. Den är idealisk för dem som ofta byter platser och vill ha en stol som är enkel att ta med sig. Den rustika och naturliga designen i kombination med komfort gör den till ett utmärkt val för sommardagar.

Fördelar

 • Lättviktig och bärbar
 • Fällbar för enkel förvaring
 • Robust och bekväm
 • Attraktiv och naturlig design

Nackdelar

 • Saknar hjul

4. Populärt val – Brafab Everton

Brafab Everton Däckstol

Brafab Everton är en elegant och klassisk däckstol tillverkad i akacia, ett hårt och tåligt träslag som är känt för sin hållbarhet och naturliga skönhet. Under vårt test av denna däckstol blev vi imponerade av dess kvalitet och komfort, särskilt i kombination med en dyna.

Everton är fällbar, vilket gör den enkel att förvara när den inte används. Detta underlättar inte bara transport utan även förvaring under vintersäsongen. Under vårt test upptäckte vi att däckstolen var lätt att fälla ihop och att den tog liten plats i förvaringen.

Akaciaträet är känsligt för fukt, så Brafab rekommenderar att olja in däckstolen direkt efter köp och att upprepa detta flera gånger varje år, särskilt på våren när möblerna tas fram. Vi upplevde att detta var en enkel process, och resultatet var att däckstolen behöll sin naturliga skönhet och glans under hela testperioden. Dessutom rekommenderas det att däckstolen förvaras under tak under vintern för att undvika onödigt slitage.

En av de stora fördelarna med Everton är den fantastiska komforten. Med en dyna blev däckstolen ännu mer bekväm, och vi kunde tillbringa flera timmar i den utan att känna oss obekväma. Den klassiska designen passar in i de flesta trädgårdsstilar, och akaciaträet ger en naturlig och varm känsla till utomhusmiljön.

Den enda nackdel vi upplevde under vårt test var att underhållet av däckstolen kan kännas krävande, särskilt om man har flera utemöbler i akacia. Det regelbundna oljandet kan ta tid, men resultaten i form av hållbarhet och skönhet är värt ansträngningen.

Sammanfattningsvis är Brafab Everton en utmärkt däckstol för den som söker en hållbar och bekväm möbel för utomhusbruk. Med rätt underhåll kommer denna däckstol att förbli vacker och funktionell i många år framöver.

Fördelar

 • Hållbar akacia
 • Fällbar design
 • Fantastisk komfort
 • Klassisk och naturlig estetik

Nackdelar

 • Kräver regelbundet underhåll

5. Venture Home Kenya 244

Venture Home Kenya 244 Däckstol

Venture Home Kenya 244 solsäng är en stilren och elegant möbel som förhöjer bekvämligheten och atmosfären på din uteplats. Under vårt test blev vi genast imponerade av solsängens estetiska utseende. Den naturliga teak-utseendet ger varje möbel en unik karaktär och lägger till en sofistikerad touch till din utomhusmiljö.

Det första vi upptäckte var kvaliteten på materialet. Kenya 244 är tillverkad av certifierad teak, vilket inte bara är hållbart och tåligt utan också mycket estetiskt tilltalande. Det naturliga teak-materialet är känt för sina resistenta egenskaper mot skador och yttre påfrestningar, och vi kunde märka det under testet.

Vi uppskattade att teakmaterialet inte behöver impregneras lika ofta som andra träslag. Tack vare dess naturligt höga oljeinnehåll förhindras sprickbildning och möblerna kan hålla sig i toppskick under lång tid. Detta var särskilt tydligt under testets gång, där vi kunde uppleva den hållbarheten och kvaliteten på träet.

Den komfort som Kenya 244 solsäng erbjuder är också en av dess höjdpunkter. Trots att solsängen är gjord av trä, kändes den bekväm att ligga på och vi kunde tillbringa en hel eftermiddag i den utan problem. Stommen och sitsen var båda bekväma och vi märkte att vi kunde koppla av och njuta av den avkopplande känslan som solsängen erbjuder.

En nackdel som vi upptäckte under vårt test var dock att solsängen inte är hopfällbar. Detta kan göra det svårare att transportera eller förvara den när den inte används, särskilt om du har begränsat utrymme.

Sammanfattningsvis är Venture Home Kenya 244 solsäng en idealisk möbel för den som söker en bekväm och stilfull solsäng i teak-utseende. Den höga kvaliteten på materialet och den eleganta designen gör att den sticker ut från andra solsängar på marknaden och vi rekommenderar den starkt.

Fördelar

 • Stilfull teak-look
 • Certifierad teak
 • Naturligt hållbar
 • Bekväm sittkomfort

Nackdelar

 • Inte hopfällbar

6. Eden Wood Capri EW

Eden Wood Capri EW Däckstol

Eden Wood Capri EW är en elegant adirondackstol som utmärker sig genom sin klassiska design och sköna fotpall. Vi satte oss ner för att testa denna produkt och blev genast imponerade av dess höga kvalitet och bekvämlighet. Den robusta stolen tillverkas helt av massiv teak och inkluderar en fotpall, vilket ger extra avkoppling och stöd för fötterna.

Under testet kunde vi inte hjälpa att uppskatta hur solid och bekväm denna stol kändes. Träet är hållbart och det blir tydligt att denna stol kommer att hålla under många år. Dessutom säljs denna stol inklusive fotpall, vilket ger ytterligare avkoppling.

Det kändes underbart att kunna sträcka ut benen och njuta av utsikten från vår veranda. Med en totalbredd av 80 cm och en totalhöjd av 88 cm är detta en väldigt inbjudande stol som kan rymma de flesta bekvämt.

Denna adirondackstol är gjord av teak, som är känt för sin hållbarhet och resistens mot väderförhållanden. Att det är gjord av FLEGT-certifierad teak är också en stor fördel, eftersom det innebär att träet kommer från hållbara källor. Med andra ord, om du köper denna stol bidrar du till att skydda regnskogarna och motverka skövlingen av regnskogen.

En sak vi tyckte var viktig att notera var att trots att stolen och fotpallen är tillverkade i massivt trä, kan de vara något tunga att flytta runt. Detta är dock ett mindre problem med tanke på den bekvämlighet och hållbarhet de erbjuder.

Den här stolen från Eden Wood skulle vara ett utmärkt komplement till din veranda, terrass eller trädgård. Med sin tidlösa design och förstklassiga konstruktion kommer den att bli en del av din utomhusinredning under många år framöver. Kombinationen av en adirondackstol och fotpall gör denna produkt till en riktig höjdare.

Fördelar

 • Högkvalitativ teak
 • Skön fotpall inkluderad
 • FLEGT-certifiering
 • Tidlös design

Nackdelar

 • Något tung
Hur vi utförde vårt test av däckstolar

Hur vi utförde vårt test av däckstolar 2024

Att hitta den bästa däckstolen kan vara en utmanande uppgift, med tanke på det stora utbudet på marknaden. För att hjälpa dig i ditt sökande har vi genomfört ett omfattande test av olika däckstolar. I detta avsnitt kommer vi att förklara hur vi gick tillväga för att utföra vårt test och vilka faktorer vi tog i beaktande.

Vi har noggrant analyserat varje aspekt av dessa produkter och hoppas att våra insikter kommer att vara användbara för dig när du ska köpa en däckstol. En punktlista med relevant information kommer också att presenteras för att ge en överblick över våra kriterier.

Uppställning av vår testmiljö

För att säkerställa att vi genomförde vårt test under konsekventa och rättvisa förhållanden, upprättade vi en väldefinierad testmiljö.

Vi valde en plats utomhus som simulerade en typisk trädgård eller terrass där däckstolar vanligtvis används. Vi testade stolarna under olika väderförhållanden, inklusive soliga, molniga och regniga dagar, för att bedöma hur de klarar sig under olika förhållanden.

Vi kontrollerade även varje stols hållbarhet genom att testa dem under långa perioder. Allt detta gjordes för att erbjuda dig en fullständig och korrekt analys av de bästa däckstolarna på marknaden.

Vår testprocess i detalj

Vi började vår testprocess genom att noggrant välja ut däckstolar baserade på popularitet och användarrecensioner.

Vi gjorde en lista över de mest lovande kandidaterna och undersökte deras specifikationer och priser. När vi hade samlat in alla däckstolar satte vi igång med vårt test. Vi började med att montera varje stol enligt tillverkarens anvisningar och noterade hur enkelt eller svårt det var.

Vi bedömde sedan varje stols komfort, ergonomi och hållbarhet genom att använda dem under långa perioder och jämförde dessa upplevelser med våra förväntningar.

Utförande av testerna

För varje däckstol i vårt test noterade vi vår upplevelse vid montering, komfort, ergonomi och hållbarhet. Varje produkt testades flera gånger under en veckas tid för att kunna ge en rättvis bedömning.

Under våra tester fokuserade vi på hur varje däckstol kändes att sitta i under långa perioder, hur lätta de var att fälla ihop och förvara samt hur väl de höll emot väder och vind.

Vi övervägde även prisvärdhet och tog hänsyn till eventuella extrafunktioner som till exempel justerbar ryggstöd eller mugghållare. Efter att ha sammanställt alla våra observationer och intryck kunde vi koronera den bästa däckstolen som bäst i test.

 • Testmiljö utomhus simulerande en trädgård eller terrass
 • Testade under olika väderförhållanden
 • Montering enligt tillverkarens anvisningar
 • Bedömning av komfort, ergonomi och hållbarhet
 • Testade flera gånger under en veckas tid
 • Prisvärdhet och extrafunktioner beaktades

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört vårt noggranna test av däckstolarna började vi vår utvärderingsprocess. Vi sammanställde och analyserade resultaten för att få en klar överblick av varje produkts prestanda.

Vi kategoriserade stolarna baserat på pris, hållbarhet, komfort och andra relevanta aspekter. För att bestämma vilken produkt som skulle vara i vilken kategori, jämförde vi våra testresultat med våra förväntningar och krav.

Vi var också uppmärksamma på eventuella brister eller problem som uppstått under testet. Slutligen vägde vi samman alla dessa faktorer för att utse en däckstol som bäst i test, vilket vi baserade på övergripande prestanda och värde.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarhet är en viktig faktor när det gäller att köpa en däckstol, så vi genomförde långvariga tester för att bedöma produkternas hållbarhet.

Under dessa tester utsatte vi däckstolarna för intensiv användning i en månad. Vi noterade hur de höll sig över tid och om de visade några tecken på slitage, försvagning eller andra problem. Dessutom testade vi stolarnas motståndskraft mot väderförhållanden genom att utsätta dem för regn, sol och vind.

Vi var noga med att kontrollera hur varje stol klarade av dessa förhållanden och om de visade några tecken på rost, blekning eller andra skador.

Säkerhet och pålitlighet under test

Säkerhet och pålitlighet är avgörande när det gäller däckstolar. Under vårt test utvärderade vi hur säkert och pålitligt varje produkt presterade.

Vi kontrollerade stabiliteten i varje stol och om de var tillräckligt starka för att bära en persons vikt utan att vicka eller kollapsa. Dessutom granskade vi eventuella säkerhetsfunktioner som låsmekanismer eller antiglidfötter.

Vi bedömde också hur varje däckstol klarade av eventuella störningar eller oväntade situationer, till exempel plötsliga vindbyar eller att en person rör sig mycket i stolen.

Vi fann att de bästa däckstolarna inte bara var bekväma och hållbara utan också säkra och pålitliga. Dessa aspekter var avgörande för vår utvärdering och vår slutliga bedömning av vilken däckstol som var bäst i test.

Viktiga saker att tänka på innan du använder din däckstol

Viktiga saker att tänka på innan du använder din däckstol

Att sitta och koppla av i en däckstol är ett utmärkt sätt att njuta av solen och frisk luft. Men innan du slår dig ner och njuter av din nya stol, finns det några saker du bör tänka på.

Vi har samlat några viktiga tips som vi upptäckte under vårt test av däckstolar. Här delar vi med oss av dessa tips så att du kan få en säker och bekväm upplevelse.

Placera din stol på ett stabilt underlag

När du ställer upp din däckstol är det viktigt att placera den på ett fast och jämnt underlag. Under vårt test upptäckte vi att stolar som placerats på ojämnt underlag kunde vicka eller bli ostabila.

En stabil grund är särskilt viktigt om du planerar att använda däckstolen som en solsäng eller positionsstol, eftersom dessa ofta har justerbara ryggstöd som kan läggas ner.

Ett ostabilt underlag kan medföra risk för att stolen välter när du lutar dig tillbaka eller ändrar position.

Kontrollera stolens viktgräns

Innan du sätter dig i däckstolen bör du alltid kontrollera stolens viktgräns. Under testet upptäckte vi att olika stolar har olika bärkapacitet.

Att överskrida viktgränsen kan leda till att stolen brister, vilket i sin tur kan orsaka skador. Se till att din vikt, inklusive eventuell extra last såsom handdukar eller en bok, inte överstiger stolens maximala bärkapacitet.

Ta hänsyn till vädret

Under vårt test märkte vi att däckstolarnas material kan påverkas av olika väderförhållanden. För att skydda din stol bör du överväga att täcka den med en presenning eller förvara den inomhus när det regnar eller snöar.

Om du har en hammock som du vill använda istället för en däckstol när det är varmt och soligt, tänk på att placera den i skuggan för att undvika överhettning.

Sitt bekvämt

För en optimal upplevelse i din däckstol, se till att du sitter bekvämt. Under vårt test märkte vi att vissa stolar är bekvämare än andra.

Om du har en solstol, se till att ligga bekvämt och undvika att ligga på ena sidan för länge, eftersom det kan leda till obehag i rygg och axlar. Om du har en positionsstol, justera ryggstödet till en lämplig vinkel så att du sitter bekvämt.

Försiktighet vid justering

När du justerar din däckstol, oavsett om det är en solstol, positionsstol eller annan typ av stol, var försiktig så att du inte klämmer fingrar eller händer.

Under testet märkte vi att det kan vara lätt att klämma sig om man inte är försiktig när man justerar stolen. Var därför alltid uppmärksam när du ändrar stolens position.

Sammanfattning

Att använda en däckstol kan vara en härlig upplevelse, men det är viktigt att tänka på några saker för att få en säker och bekväm upplevelse. Här är en sammanfattning av de viktigaste tipsen vi har gett i denna artikel:

 • Placera din stol på ett stabilt underlag
 • Kontrollera stolens viktgräns
 • Ta hänsyn till vädret
 • Sitt bekvämt
 • Var försiktig när du justerar stolen

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att njuta av din däckstol på bästa sätt. Genom att följa dessa råd kan du ha en avkopplande och säker tid i din däckstol.

vanliga frågor om däckstolar

Vanliga frågor om däckstolar 2024

Vad kostar det att köpa en däckstol?

Priset på en däckstol kan variera beroende på flera faktorer, som till exempel material, design och tillverkare. Du kan hitta billiga däckstolar för så lite som 300 kronor, medan premiumalternativ kan kosta upp till 2 500 kronor eller mer.

Vilket material är bäst för däckstolar?

Det finns flera material som används i däckstolar, såsom trä, plast, metall och textil. Valet av material beror på dina preferenser och behov. Trä är ett hållbart och estetiskt tilltalande material, men det kan kräva mer underhåll. Plast och metall är lättskötta alternativ, medan textil ger extra komfort.

Kan man använda en däckstol som en solstol?

Ja, det är möjligt att använda en däckstol som en solstol. Många däckstolar har justerbara ryggstöd, så att du kan luta dig tillbaka och sola. Om du letar efter en däckstol som är särskilt lämplig för solning, välj en modell med ett bekvämt ryggstöd och en liggyta som är tillräckligt lång för att stödja hela kroppen.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen