Bästa diskbänken 2023 – Test av olika diskbänkar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Intra Atlantic 

Contura F10 

Contura Concert 

Intra Barents 

Klicka här för att se fler diskbänkar.

Diskbänken är något som vi alla behöver och troligtvis har i köket. Bänkarna monteras under kranen, oftast i samband med en kommod eller ett tvättställsskåp, och har i uppgift att fånga upp vatten.

Detta gör så att diskning blir smidigt och enkelt, då man kan fylla diskbänken med vatten och diska utan för mycket vattenåtgång. Köp en snålspolande köksblandare på det och minska din vattenanvändning avsevärt.

Diskbänken är något som vi kanske inte riktigt tänker särskilt mycket på, men funktionen som den utgör är viktig i alla hem. Diskbänkar brukar hålla ganska länge och används flitigt genom åren. Priset kan också vara ganska högt.

Just därför är det viktigt att man väljer rätt från början, för annars kan man bli mycket missnöjd senare. Just därför har vi nedan sammanställt ett antal recensioner på ett gäng modeller som vi tycker presterar extra bra.

1. Bäst i test – Intra Atlantic HB8

Intra Atlantic HB8

Klicka här för att se bästa priset

Denna rostfria diskbänk från varumärket Intra är en diskbänk med en stilren och tidlös design. Modellen är vändbar och har längden 80 cm och bredden 60 cm.

Materialet är av rostfritt stål och har mycket bra kvalité. Modellen är enkel att montera och har två stora disklådor, vilket är mycket praktiskt vid diskning.

Modellen har ganska stor yta att placera saker på. Detta är praktiskt för den som tänkt ställa tvättmedel jämte modellen på ett praktiskt och smidigt sätt. Diskbänken är också enkel att rengöra.

Köper du modellen får du också korgventiler, bräddavlopp och vattenlås på köpet, vilket vi tycker är väldigt bra.

Diskbänken har ett relativt lågt pris och just därför rekommenderar vi modellen starkt till den vill ha den bäst presterande varianten för bäst pris.

2. Populärast – Contura F10 Diskbänk

Contura F10 Diskbänk

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Contura är en mycket populär rostfri diskbänk. Detta beror på flera olika saker.

Modellen som har måtten 1000 x 635 x 30mm är av rostfritt stål och har en glänsande och vacker yta. Diskbänken levereras dessutom med vattenlås som är nödvändigt vid installation.

Modellen har en disklåda och består sedan av en större slät yta, som kan användas som avställningsyta. En avställningsyta är mycket praktisk om man tänkt ställa ett diskställ jämte vasken på ett smidigt sätt.

Priset på modellen är något högre än andra varianter, men det gör Conturas variant upp I, I kvalitet och funktionalitet.

3. Premiumval – Contura Concert C24P

Contura Concert C24P

Klicka här för att se bästa priset

Contura Concert är en rostfri diskbänk från varumärket Contura som är väldigt lyxig. Måtten på modellen är (L1135 x B490 x H160 mm).

Modellen är vändbar och har två disklådor, där en är stor och en är liten. Vid sidan finns även en avställningsyta som är mycket praktisk att ha, då man kan förslagsvis ställa ett mindre diskställ där.

Plåten är av rostfritt stål och kommer därför inte korrodera. Designen är tidlös och modern, med en elegant och slät yta.

Rengöring av modellen är enkel, tack vare de rundande hörnen. Den stora disklådan har måtten 380 x 420 mm och den lilla lådan har måtten 290 x 420 mm.

Båda lådorna har ett djupt djup på 160mm, vilket gör det enkelt att lägga kastruller och stekpannor i blöt.

Priset på modellen är högre än andra varianter, men designen och kvalitén är mycket bättre. Just därför rekommenderar vi denna modell till den som vill ha den lyxigaste varianten.

4. Billigast – Intra Barents A300

Intra Barents A300

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Intra är en mycket liten och smidig rostfri heltäckande diskbänk som har längden 260mm och bredden 300mm.

Modellen har runda kanter som gör det enkelt att rengöra den. Dessutom är varianten av rostfritt stål som betyder att metallen inte kommer korrodera av vatten och andra vardags kemikalier.

Modellen är väldigt smidig och liten, just därför är modellen perfekt för att monteras där utrymme är limiterat.

Dessutom är priset väldigt lågt på modellen, vilket är bra för den som inte vill lägga allt för mycket pengar i onödan.

Köper du modellen får du propp och bräddavlopp också. För den som vill ha en liten, praktisk, billig men fortfarande bra diskbänk, rekommenderar vi Intra Barents A300.

Lista över de bästa diskbänkarna 2023

  • Bäst i test: Intra Atlantic HB8
  • Populärast: Contura F10 Diskbänk
  • Premiumval: Contura Concert C24P
  • Billigast: Intra Barents A300

Vanliga frågor om diskbänken

Kan jag installera diskbänk själv?

För att byta diskbänk måste du ansluta vattenlåset på diskbänken till avloppet. Detta är ett jobb som man kan göra själv om man har någon förkunskap innan.

Har man inte det rekommenderar vi att ta hjälp av en VVS-installatör. Då kan du använda dig av ROT-avdraget för att få en lägre kostnad vid installation.

Vad ska jag tänka på när jag köper diskbänk?

När man köper diskbänk måste man tänka på den livsstil man har. Har man många barn till exempel kan en större diskbänk vara att föredra. Man måste också tänka på måtten så att diskbänken passar i köket. Vi har till exempel recenserat 4 olika varianter med olika storlekar.

Vilken diskbänk är bäst?

På vår hemsida har vi recenserat 4 olika modeller. Den modell som vi tycker presterar bäst i test är den som vi skulle rekommendera starkast till dig som söker en ny diskbänk, då den är mest prisvärd.

Hur mycket kostar det att byta diskbänk?

Kostanden på att byta diskbänk varierar förstås då produkten i sig kan kosta mellan 1500 och 5000 kr. Kan man inte göra jobbet själv kostar det mellan 450 och 640 kr i timmen för att anlita en hantverkare. På vår hemsida har recenserat 4 olika modeller i olika prisklasser.

Hur tar man bort repor från en diskbänk?

Grova repor måste slipas bort med våtslippapper 400–600. Viktigt att notera är att diskbänken är av rostfritt stål och inte har en tunn plastbeläggning, för då går det inte att slipa. Andra repor kan tas bort med medel för polering av rostfria ytor.

Sammanfattning

Diskbänken är kanske hjärtat i köket. På denna station i köket sköljs disken och händerna tvättas. Stationen är väldigt viktig att ha i köket och används flitigt.

Diskbänkarna håller väldigt länge och just därför köper man sällan en ny. När det väl är dags att köpa, så bör man alltså välja en som man kan känna sig nöjd med för annars kommer man vara missnöjd lång tid framåt.

För oss är det viktigt att du väljer rätt och just därför har vi skrivit denna artikel. I artikeln har vi recenserat 4 olika modeller.

Vi har även svarat på dina funderingar kring produkten, eftersom det är viktigt för oss att du köper rätt och gör rätt.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen