Testet som sköljer bort tvivel: De bästa diskbänkarna

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Intra Atlantic 

Contura F10 

Contura Concert 

Intra Barents 

Klicka här för att se fler diskbänkar.

Diskbänken är något som vi alla behöver och troligtvis har i köket. Bänkarna monteras under kranen, oftast i samband med en kommod eller ett tvättställsskåp, och har i uppgift att fånga upp vatten.

Detta gör så att diskning blir smidigt och enkelt, då man kan fylla diskbänken med vatten och diska utan för mycket vattenåtgång. Köp en snålspolande köksblandare på det och minska din vattenanvändning avsevärt.

Diskbänken är något som vi kanske inte riktigt tänker särskilt mycket på, men funktionen som den utgör är viktig i alla hem. Diskbänkar brukar hålla ganska länge och används flitigt genom åren. Priset kan också vara ganska högt.

Just därför är det viktigt att man väljer rätt från början, för annars kan man bli mycket missnöjd senare. Just därför har vi nedan sammanställt ett antal recensioner på ett gäng modeller som vi tycker presterar extra bra.

Testvinnare

1. Bäst i test – Intra Atlantic HB8

Intra Atlantic HB8

Klicka här för att se bästa priset

Denna rostfria diskbänk från varumärket Intra är en diskbänk med en stilren och tidlös design. Modellen är vändbar och har längden 80 cm och bredden 60 cm.

Materialet är av rostfritt stål och har mycket bra kvalité. Modellen är enkel att montera och har två stora disklådor, vilket är mycket praktiskt vid diskning.

Modellen har ganska stor yta att placera saker på. Detta är praktiskt för den som tänkt ställa tvättmedel jämte modellen på ett praktiskt och smidigt sätt. Diskbänken är också enkel att rengöra.

Köper du modellen får du också korgventiler, bräddavlopp och vattenlås på köpet, vilket vi tycker är väldigt bra.

Diskbänken har ett relativt lågt pris och just därför rekommenderar vi modellen starkt till den vill ha den bäst presterande varianten för bäst pris.

2. Populärast – Contura F10 Diskbänk

Contura F10 Diskbänk

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Contura är en mycket populär rostfri diskbänk. Detta beror på flera olika saker.

Modellen som har måtten 1000 x 635 x 30mm är av rostfritt stål och har en glänsande och vacker yta. Diskbänken levereras dessutom med vattenlås som är nödvändigt vid installation.

Modellen har en disklåda och består sedan av en större slät yta, som kan användas som avställningsyta. En avställningsyta är mycket praktisk om man tänkt ställa ett diskställ jämte vasken på ett smidigt sätt.

Priset på modellen är något högre än andra varianter, men det gör Conturas variant upp I, I kvalitet och funktionalitet.

3. Premiumval – Contura Concert C24P

Contura Concert C24P

Klicka här för att se bästa priset

Contura Concert är en rostfri diskbänk från varumärket Contura som är väldigt lyxig. Måtten på modellen är (L1135 x B490 x H160 mm).

Modellen är vändbar och har två disklådor, där en är stor och en är liten. Vid sidan finns även en avställningsyta som är mycket praktisk att ha, då man kan förslagsvis ställa ett mindre diskställ där.

Plåten är av rostfritt stål och kommer därför inte korrodera. Designen är tidlös och modern, med en elegant och slät yta.

Rengöring av modellen är enkel, tack vare de rundande hörnen. Den stora disklådan har måtten 380 x 420 mm och den lilla lådan har måtten 290 x 420 mm.

Båda lådorna har ett djupt djup på 160mm, vilket gör det enkelt att lägga kastruller och stekpannor i blöt.

Priset på modellen är högre än andra varianter, men designen och kvalitén är mycket bättre. Just därför rekommenderar vi denna modell till den som vill ha den lyxigaste varianten.

4. Billigast – Intra Barents A300

Intra Barents A300

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Intra är en mycket liten och smidig rostfri heltäckande diskbänk som har längden 260mm och bredden 300mm.

Modellen har runda kanter som gör det enkelt att rengöra den. Dessutom är varianten av rostfritt stål som betyder att metallen inte kommer korrodera av vatten och andra vardags kemikalier.

Modellen är väldigt smidig och liten, just därför är modellen perfekt för att monteras där utrymme är limiterat.

Dessutom är priset väldigt lågt på modellen, vilket är bra för den som inte vill lägga allt för mycket pengar i onödan.

Köper du modellen får du propp och bräddavlopp också. För den som vill ha en liten, praktisk, billig men fortfarande bra diskbänk, rekommenderar vi Intra Barents A300.

upptäck mästerverken:

vårt test har korat de diskbänkar som är överlägsna i kvalitet och prestanda, och kommer att förbättra ditt kök.

En blick in i framtiden

Från de mest robusta materialen till innovativ design, dessa diskbänkar står inte bara för kvalitet utan även för en ny era inom köksdesign.

De framträdande vinnarna erbjuder en kombination av hållbarhet, stil och användarvänlighet som är svår att överträffa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen