Lyftande resultat: Test av populära domkrafter

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bahco BH11500

Chicago Pneumatic CP80030

Cattini YAK 217/N

Stanley STMT81251-1

En domkraft är ett av de mest grundläggande verktygen i ett hushåll och även om det ofta ingår en liten domkraft när man köper en bil är det även viktigt att köpa en ordentlig att ha hemma i garaget.

Det främsta användningsområdet och det de flesta associerar domkrafter med är att lyfta upp bilar under däckbyten eller andra tillfällen då man behöver komma åt underredet.

De kan dock användas till att lyfta vilket fordon eller tungt föremål som helst. Marknaden för domkrafter är relativt stor vilket kan göra det svårt när man ska veta vad man ska köpa.

Det du främst behöver tänka på är användningsområdet, alltså när och till vad just du ska ha en domkraft till.

Våra toppval

1. Bäst i test – Bahco BH11500

bäst i test domkraft

Klicka här för att se bästa priset

Bahco BH11500 är rankad som den absolut bästa domkraften på grund av dess höga kvalité och pålitlighet. Den har en ingångshöjd på 70mm och en lyfthöjd på 610mm.

Det är en extra lång domkraft med en maximal belastning på 1,5 ton. Den har en extra stor fotpedal vilket gör den lättåtkomlig från alla lägen samt dubbla kolvar vilket minskar antalet pumpningar med 50%.

Denna domkraft ligger i den lite högre prisklassen men man får vad man betalar för och med tanke på dess många fördelar och höga kvalité är den definitivt värd sitt pris.

2. Populärast – Chicago Pneumatic CP80030

domkraft bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Chicago Pneumatic CP80030 är en väldigt populär domkraft med en maximal belastning på 3 ton.

Den har ett helt stålsvetsat chassi och förstärkta, tystgående hjul. Ingångshöjden är 95mm och maxhöjden 550mm.

Den har två pumpar och en fotpedal vilket gör den väldigt snabb och enkel att hantera.

3. Premiumval – Cattini YAK 217/N

bästa domkraft

Klicka här för att se bästa priset

Cattini YAK 217/N är ett premiumval och passar perfekt till dem som är villiga att lägga lite mer för att få det allra bästa. Den är en höglyftande domkraft.

Den har en maximal belastning på 40/20 ton och är utformad att lyfta lite större fordon med luftfjädring där man behöver åtkomst nära hjulen. Det är en stor domkraft och den har ett arbetande lufttryck på 8–12 bar och väger 40 kg.

Något man dock borde tänka på är att denna domkraft kostar mer än majoriteten av domkrafter. Den är mer idealisk för till exempel verkstäder och kan vara för dyr för att användas till hemmabruk.

4. Billigast – Stanley STMT81251-1

test domkraft

Klicka här för att se bästa priset

Stanley STMT81251-1 är en billig domkraft till dem som inte har råd att lägga så mycket pengar. Den har en maximal belastning på 2 ton och väger själv 13 kg.

Den har en 360 graders svängbar sadel samt en gummiklädd patta vilket skyddar bilen och förhindrar skador. Det är en väldigt kompakt och lätt domkraft vilket gör den lätthanterlig och smidig. Den är också väldigt liten.

Den har ett ergonomiskt bärhandtag för enklare transportering samt bred ramkonstruktion för ökad stabilitet. Nackdelen med denna kan vara att den på grund av dess låga pris kan vara av lite sämre kvalité och därför inte hålla lika länge som ett lite dyrare alternativ.

Reflektioner över domkrafttestet: Ett säkert lyft

Vårt test av domkrafter understryker vikten av att välja ett verktyg som inte bara är kraftfullt, utan också tillförlitligt och säkert.

En högkvalitativ domkraft är en viktig investering för alla som ofta hanterar tunga lyft, och vårt test ger vägledning för att hitta den optimala modellen för dina behov.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen