Bästa dörrklockan 2024 – Test av olika dörrklockor

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Klassiskt val

Honeywell DC313N

Honeywell DC315N

Honeywell Facet

Honeywell Ding Dong

Klicka här för att se fler dörrklockor.

Att välja en dörrklocka kan tyckas vara en enkel uppgift, men med tanke på den snabba tekniska utvecklingen och de många olika alternativen som finns tillgängliga på marknaden, kan det vara en överväldigande process.

Det är inte bara viktigt att överväga vilken typ av dörrklocka som passar bäst för din bostad, utan också att förstå de olika funktionerna och fördelarna som de kan erbjuda.

Det är en viktig aspekt av att skapa en inbjudande atmosfär för besökare och för att underlätta för dem att meddela sin ankomst. Därför har vi testat en mängd olika dörrklockor för att ge dig en inblick i vilka alternativ som passar bäst för just dina behov.

1. Bäst i test – Honeywell Home DC313N

HONEYWELL HOME DC313N Dörrklocka

Honeywell Home DC313N är en trådlös dörrklocka som lever upp till sitt rykte om att vara en av de mest tillförlitliga på marknaden. Denna dörrklocka imponerar verkligen när det gäller prestanda och funktionalitet, med en räckvidd på upp till 150 meter över öppen yta, vilket vi upplevde var mycket tillräckligt även i större hem.

Den inbyggda väderresistenta tryckknappen och klockans högkvalitativa ljud gör det till ett bra val för användare som letar efter en robust och pålitlig dörrklocka.

Under vår testning fann vi att Honeywell Home DC313N levererade en solid prestanda, särskilt i förhållande till dess rimliga pris. De sex olika signalerna som medföljer ger användaren många alternativ att välja mellan, och vi fann att de var tillräckligt skiljande och angenäma att höra på.

LED-lamporna för ljussignal var också mycket användbara, särskilt när man inte vill bli störd av ljudet. Den justerbara ljudstyrkan på upp till 84 dB var också en trevlig touch, eftersom den möjliggör för användaren att ställa in ljudstyrkan efter sina egna preferenser.

Trots alla dessa fördelar fann vi några mindre brister med Honeywell Home DC313N. Först och främst, dörrklockan kräver fyra stycken AA-batterier, vilka inte medföljer. Detta är en liten besvikelse eftersom det innebär en extra kostnad för användaren. Dessutom skulle vi ha uppskattat om det fanns fler val av ljudsignaler, särskilt med tanke på att andra dörrklockor i samma prisklass ofta erbjuder mer variation.

Slutligen, under vår testning, upptäckte vi att batteriets livstid var något kortare än vad vi hade förväntat oss. Trots att tillverkaren anger en livstid på upp till två år, fann vi att batterierna behövde bytas ut inom ett år, beroende på hur ofta dörrklockan används.

Sammanfattningsvis är Honeywell Home DC313N en bra dörrklocka för den som söker en pålitlig och prisvärd produkt. Den har flera användbara funktioner och en mycket imponerande räckvidd. Med några små förbättringar kunde detta bli en av de bästa dörrklockorna på marknaden.

Fördelar

 • Lång räckvidd
 • Väderresistent tryckknapp
 • Högkvalitativt ljud
 • Justerbar ljudstyrka

Nackdelar

 • Batterier medföljer ej
 • Begränsade ljudval

2. Bäst premiumval – Honeywell Home DC315N

HONEYWELL HOME DC315N Dörrklocka

Honeywell Home DC315N är en trådlös dörrklocka som vi upplevde som en enkel och användarvänlig produkt. Med en räckvidd på upp till 150 meter över öppen yta kunde vi höra den i hela huset, även i trädgården.

Med högkvalitativt ljud och en justerbar ljudstyrka upp till 84 dB, kunde vi enkelt justera volymen så att den passade våra behov. De sex olika signalerna som medföljer var varierade och uppskattade, och LED-lamporna för ljussignal var en praktisk funktion när vi ville stänga av ljudet.

En av de största fördelarna med denna dörrklocka är dess lätta installation. Det krävs ingen kabeldragning och installationen var färdig på nolltid. Väggfästet som medföljer gör det möjligt att enkelt montera dörrklockan mot vägg om så önskas. Vilo- och muteläget var också en funktion som vi uppskattade, särskilt vid tillfällen när vi inte ville bli störda.

Men det finns också några nackdelar som vi noterade under vår testning. Till att börja med kräver dörrklockan fyra AA-batterier som inte medföljer, vilket vi upplevde som lite irriterande. Dessutom märkte vi att den inbyggda väderresistenta tryckknappen var något känslig för fukt, så det är rekommenderat att installera tryckknappen på en plats som är skyddad från regn.

Under vår testperiod upplevde vi att Honeywell Home DC315N levererade en stabil prestanda och vi är överlag nöjda med dess funktioner och användarvänlighet. Med några små förbättringar, såsom en mer robust tryckknapp, kunde detta vara en utmärkt dörrklocka för alla typer av hem.

Fördelar

 • Lätt installation
 • Lång räckvidd
 • Vilo-/muteläge
 • LED-lampor för ljussignal

Nackdelar

 • Batterier medföljer ej
 • Tryckknappen känslig för fukt

3. Bäst budgetval – Honeywell Home Facet D107

HONEYWELL HOME Facet D107 Dörrklocka

Honeywell Home Facet D107 är en vit, fasetterad dörrklocka som imponerade på oss med sin tvåtoniga signal och eleganta design. Vid första anblicken ger dess distinkta fasetterade design en modern och sofistikerad känsla som ger en inbjudande estetik till alla entréer.

Under vår testning märkte vi att den klara, tvåtoniga signalen lätt hördes över hela huset med en räckvidd på cirka 60 meter, vilket är en tydlig fördel. När vi testade denna dörrklocka fann vi att ljudstyrkan, som kan nå upp till 80 dB, var tillräckligt hög för att höras även i en större bostad.

Vi upplevde att den tydliga och behagliga tonen skapade en välkomnande atmosfär för våra gäster. Installationen var också enkel, och vi uppskattade flexibiliteten att kunna driva klockan antingen med fyra R14/C-batterier eller en 8-16V trafo. Observera dock att batterierna inte medföljer.

Den största nackdelen vi noterade under vår testning var att denna dörrklocka är trådbunden. Detta kan vara en begränsning för vissa användare som inte har tillgång till en närliggande strömkälla eller som föredrar en trådlös installation.

Dessutom, trots att den har en snygg design och hög ljudkvalitet, erbjuder den endast en melodi, vilket kan vara en besvikelse för de som föredrar fler valmöjligheter.

Överlag är Honeywell Home Facet D107 en attraktiv och funktionell dörrklocka som är ett utmärkt val för den som vill ha en modern och elegant klocka med en distinkt, tvåtonig signal. Med en tvåårig garanti kan du känna dig trygg med ditt köp.

Fördelar

 • Modern fasetterad design
 • Tvåtonig signal
 • Räckvidd på 60 m
 • Ljudstyrka på 80 dB

Nackdelar

 • Trådbunden
 • Endast en melodi

4. Honeywell Home Ding Dong D117

HONEYWELL HOME Ding Dong D117 Dörrklocka

Honeywell Home Ding Dong D117 är en dörrklocka som förmedlar en tidlös, klassisk känsla med sin rena, vita design och två eleganta svarta linjer. Den bjuder på en tvåtonig signal som lätt hörs i alla rum, oavsett om du befinner dig nära entrén eller längre bort. Under vår testning fann vi att ljudnivån på 80 dB var tillräckligt hög för att höras i en större bostad, och räckvidden på 60 meter säkerställde att vi aldrig missade ett besök.

En av de mest positiva aspekterna av denna dörrklocka är dess flexibilitet i strömförsörjning. Den kan drivas med en 8-16V transformator eller fyra stycken R14/C batterier, vilket gör den lämplig för olika installationssituationer. Denna flexibilitet kom till nytta när vi testade klockan i olika hemmiljöer. Vi uppskattade också att alla nödvändiga tillbehör ingick i paketet, vilket gjorde installationen smidig och enkel.

Dörrklockans tvåtoniga signal gav en behaglig och välkomnande atmosfär till vårt hem. Den tidlösa designen passade in i alla hem, oavsett inredningsstil. Vi märkte dock att det endast fanns två ljudalternativ, vilket kan vara en begränsning för de som söker större variation. Ett annat minus är att batterierna inte ingår, så de måste köpas separat.

Slutligen är det värt att notera att denna dörrklocka är trådbunden, vilket innebär att en fysisk anslutning mellan dörrklockan och tryckknappen måste göras. Detta kan vara en nackdel för vissa användare som föredrar trådlösa lösningar. Trots detta fann vi att installationen var enkel, och klockan fungerade pålitligt under hela vår testperiod.

Sammanfattningsvis är Honeywell Home Ding Dong D117 en pålitlig och elegant dörrklocka som passar utmärkt för den som söker en klassisk design och en tydlig, tvåtonig signal. Med en garanti på två år kan du känna dig trygg i ditt val av denna dörrklocka.

Fördelar

 • Klassisk design
 • Tvåtonig signal
 • Flexibel strömförsörjning
 • Lätt att installera

Nackdelar

 • Endast två ljudalternativ
 • Batterier ingår ej

5. Honeywell Home Big Ben D3230

HONEYWELL HOME Big Ben D3230 Dörrklocka

Honeywell Home Big Ben D3230 är en vit elegant dörrsignal som kombinerar stil och funktionalitet. Med framhävda konturlinjer har den en distinkt och modern estetik som passar i alla hem. När vi testade denna dörrsignal blev vi imponerade av dess digitalt förstärkta, kristallklara ljud som verkligen skiljer sig från många andra dörrsignaler på marknaden. Den har en räckvidd på hela 60 meter och en ljudstyrka på 80 dB, vilket gör den hörbar även i större bostäder och utomhus.

En av de stora fördelarna med Honeywell Home Big Ben D3230 är dess inbyggda transformator. Den ansluts enkelt till 220V och behöver inte några extra batterier eller strömförsörjningsenheter. Vi uppskattade detta under vårt test eftersom det gjorde installationen mycket smidigare. Denna dörrsignal erbjuder också både dubbelton och enkelton, vilket ger användaren flexibilitet att välja önskad signaltyp.

Trots många positiva aspekter noterade vi en liten nackdel under vårt test. Dörrsignalen har endast två melodier att välja mellan, vilket kan vara begränsande för vissa användare som önskar en större variation. Men vi fann att de tillgängliga melodierna var behagliga och väl lämpade för att signalera besökare.

I paketet ingår även fästanordningar för väggmontering, vilket vi fann mycket användbart för en enkel och stabil installation. Det är dock viktigt att notera att tryckknappen måste köpas separat, så det är bra att vara medveten om detta när du köper denna dörrsignal.

Sammanfattningsvis är Honeywell Home Big Ben D3230 en högkvalitativ dörrsignal som erbjuder en kombination av elegant design och kristallklart ljud. Den passar perfekt i alla hem och dess räckvidd gör den idealisk för både inomhus- och utomhusbruk. Med en garanti på 2 år kan du vara säker på att få en tillförlitlig och varaktig produkt.

Fördelar

 • Kristallklart ljud
 • Inbyggd transformator
 • Lätt att installera
 • Dubbelton och enkelton

Nackdelar

 • Endast två melodier
 • Tryckknapp köpes separat

6. Byron DBY-23415

BYRON DBY-23415 Dörrklocka

Byron DBY-23415 är ett trådlöst dörrklocksset som utmärker sig genom sin användning av kinetisk teknologi. Denna dörrklocka behöver inga batterier och är utrustad med en tryckknapp som drivs av kinetisk energi. Under vår testning var vi mycket imponerade av denna funktion och uppskattade hur den eliminerar behovet av att ständigt byta ut batterier.

En annan framstående funktion hos Byron DBY-23415 är den trådlösa räckvidden på upp till 100 meter. Vi fann att dörrklockan kunde placeras var som helst i huset, även på vinden, utan att förlora signal. Detta gör den idealisk för större hem där räckvidd kan vara ett problem.

Vidare kunde vi enkelt installera tryckknappen och dörrklockan på bara några sekunder. Den medföljande dubbelhäftande tejpen var särskilt användbar för att fästa den vattentåliga tryckknappen utan att behöva använda verktyg eller borra hål i väggen.

Byron DBY-23415 har 16 olika melodier att välja mellan, vilket vi tyckte var en trevlig touch. Ringvolymen kan också justeras i fem olika ljudnivåer, vilket gör det möjligt att anpassa ljudet till dina personliga preferenser och hemmets storlek.

En av de få nackdelarna vi upptäckte under vår testning var att, även om dörrklockan (mottagaren) kan placeras i valfritt vägguttag inne i huset, den tar upp en del utrymme och kan vara i vägen om du har brist på lediga uttag.

Totalt sett är Byron DBY-23415 ett imponerande trådlöst dörrklocksset som är idealiskt för större hem och för dem som vill ha en långvarig och hållbar dörrklocka utan att ständigt behöva byta ut batterier. Med sin enkla installation, kinetiska tryckknapp och mångsidiga inställningar, är detta dörrklocksset ett utmärkt val för alla som letar efter en pålitlig och bekväm dörrklocka.

Fördelar

 • Kinetisk energi
 • Trådlös räckvidd 100m
 • 16 melodier
 • Enkel installation

Nackdelar

 • Tar upp utrymme
Hur vi utförde vårt test av dörrklockor

Hur vi utförde vårt test av dörrklockor2024

Att hitta den bästa dörrklockan för ditt hem kan vara en utmanande uppgift, med så många alternativ tillgängliga på marknaden.

I vår strävan att hitta den bästa dörrklockan har vi genomfört en rad test för att bedöma funktioner, prestanda, och användarvänlighet. Läs vidare för att ta reda på hur vi utförde vårt test och vilken dörrklocka som vi utnämnde till bäst i test.

Uppställning av testmiljö

För att säkerställa att vårt test var konsekvent och rättvist, valde vi att skapa en standardiserad testmiljö. Vi utvärderade varje dörrklocka i samma rum, med samma ljusförhållanden, och samma bakgrundsljud.

Detta för att undvika att externt ljud och annan påverkan skulle påverka testresultaten. Vi bestämde oss även för att utföra våra test på olika tider på dagen för att kunna observera hur varje dörrklocka presterade under olika förhållanden.

Vår testprocess

Testprocessen inleddes med att vi noggrant granskade varje dörrklocka vi hade valt ut för vårt test. Vi kollade på design, byggkvalitet, och funktioner.

Sedan ställde vi in varje dörrklocka enligt tillverkarens instruktioner och monterade dem på en standardiserad dörr. Under testet använde vi oss av följande kriterier för att bedöma varje dörrklocka: räckvidd, ljudstyrka, design och användarvänlighet.

Vi valde att testa flera olika modeller för att kunna ge en bred och rättvis bedömning av de bästa dörrklockorna på marknaden.

Utförande av testerna

När det kom till utförandet av testerna, testade vi varje dörrklocka fem gånger. Vi ville se till att varje test var konsekvent och att resultaten var tillförlitliga.

Varje test varade i cirka 10 minuter, vilket gav oss tillräckligt med tid för att bedöma varje dörrklockas prestanda och funktioner.

Under testerna fokuserade vi på hur bra dörrklockorna var på att varna oss när någon var vid dörren, hur väl de kunde höras i olika delar av huset, och hur användarvänliga de var.

Här är några av de faktorer vi beaktade under vårt test:

 • Ljudstyrka: Hur högt var ljudet från dörrklockan? Kunde det höras från andra rum?
 • Räckvidd: Hur långt kunde signalen nå från sändare till mottagare?
 • Design: Var dörrklockan estetiskt tilltalande? Passade den in i hemmets inredning?
 • Användarvänlighet: Hur enkelt var det att installera och använda dörrklockan?

Vår upplevelse av att testa dessa dörrklockor var mycket lärorik. Vi insåg att även om en dörrklocka kan se bra ut på papperet, är det viktigt att testa den i en verklig miljö för att verkligen förstå hur den presterar.

Genom att jämföra olika dörrklockor kunde vi se vilka som levererade bästa prestanda och mest värde för pengarna. Efter att ha utvärderat alla aspekter av dessa dörrklockor var vi redo att utse en vinnare som bäst i test.

Utvärdering

När vi hade genomfört alla testerna satte vi oss ner för att utvärdera resultaten. Vi jämförde varje dörrklockas prestanda mot de andra i testet, och tittade på hur de presterade i förhållande till våra förutbestämda kriterier.

Vi var noga med att ta hänsyn till alla aspekter av varje dörrklocka, inklusive ljudstyrka, räckvidd, design och användarvänlighet. Efter att ha sammanställt alla våra observationer och testresultat, var vi redo att göra vårt slutgiltiga val för bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

För att testa dörrklockornas hållbarhet genomförde vi långtidstest där vi använde varje dörrklocka under en längre period.

Vi tittade på hur väl varje dörrklocka höll upp under daglig användning och om det fanns några tecken på slitage eller minskad prestanda över tid. Vi observerade även hur varje dörrklocka klarade av att stå emot väder och vind, särskilt de som var placerade utomhus.

Vår upplevelse var att de bästa dörrklockorna var de som kunde hålla en konsekvent hög prestanda över tid, även under tuffa förhållanden.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet var två av de viktigaste faktorerna i vårt test. Vi ville vara säkra på att den dörrklocka vi rekommenderade var pålitlig och säker att använda.

Under testet observerade vi hur varje dörrklocka presterade när det gällde att varna oss när någon var vid dörren. Vi tittade även på eventuella säkerhetsfunktioner, såsom kryptering av signalen mellan sändare och mottagare. Vi noterade också hur varje dörrklocka klarade av eventuella störningar eller oväntade situationer.

Vår upplevelse var att de bästa dörrklockorna var de som kunde leverera en konsekvent och pålitlig prestanda, oavsett yttre omständigheter.

I vårt test upptäckte vi att det fanns en tydlig skillnad i prestanda mellan de olika dörrklockorna. Vissa dörrklockor presterade utmärkt i alla kategorier, medan andra hade brister i vissa områden.

Genom att utvärdera varje dörrklockas prestanda i förhållande till våra kriterier, kunde vi komma fram till vilken dörrklocka som var bäst i test. Vi rekommenderar att du överväger alla dessa faktorer när du ska köpa en dörrklocka för ditt hem.

Viktiga tips inför användning av din dörrklocka

Viktiga tips inför användning av din dörrklocka

Innan du börjar använda din dörrklocka finns det en del saker du bör tänka på. Under vårt omfattande test av dörrklockor upptäckte vi flera faktorer som påverkar dörrklockans prestanda och användarupplevelse. Nedan delar vi med oss av våra bästa tips för att få mest ut av din dörrklocka.

Rätt placering av dörrklockan

Dörrklockans placering är avgörande för att den ska fungera som den ska. När vi utförde vårt test insåg vi att placeringen av sändaren (knappen) och mottagaren (signalenhet) är viktig för att dörrklockan ska prestera optimalt.

Om du placerar dörrklockans sändare vid din ytterdörr, se till att den är synlig för besökare. Om dörrklockans mottagare däremot placeras vid en innerdörr, kontrollera att signalen inte blockeras av väggar eller andra hinder.

Val av ljudsignal

Det är viktigt att välja en ljudsignal som är lätt att höra och som inte är irriterande. Under vårt test fann vi att vissa ljudsignaler var för höga eller för irriterande, vilket påverkade vår upplevelse.

Om du bor i en lägenhet eller i ett område med många postlådor, välj en unik ljudsignal för din dörrklocka så att du kan skilja din dörrklockas signal från grannens.

Räckvidd och hinder

Räckvidden är en viktig faktor att tänka på när du installerar din dörrklocka. Vår test visade att räckvidden varierade beroende på dörrklockan och hur den installerades.

Var uppmärksam på att väggar, möbler och andra hinder kan påverka signalens styrka. Om du bor i ett större hus, se till att din dörrklocka har tillräcklig räckvidd för att signalen ska nå dig oavsett var du befinner dig i hemmet.

Batterilivslängd

Batteriets livslängd är en annan faktor att beakta. Under vårt test observerade vi att batteriets livslängd varierade beroende på dörrklockans märke och modell.

En dörrklocka med en längre batteritid kan vara mer praktisk om du inte vill behöva byta batterier ofta. Om du inte vill oroa dig för batteribyte kan du även överväga att köpa en dörrklocka som är ansluten till elnätet.

Säkerhetsfunktioner

Vissa dörrklockor har inbyggda säkerhetsfunktioner, som till exempel kameror eller rörelsesensorer. Under vårt test fann vi att dessa funktioner kan vara användbara för att förbättra säkerheten i ditt hem.

Om du är intresserad av att köpa en dörrklocka med säkerhetsfunktioner, kontrollera att dessa funktioner passar dina behov och att de är lätta att använda.

Sammanfattning av våra tips:

 • Placera dörrklockan synligt vid ytterdörren och se till att signalen inte blockeras.
 • Välj en ljudsignal som är lätt att höra och inte irriterande.
 • Kontrollera dörrklockans räckvidd och se till att den räcker för ditt hem.
 • Tänk på batteriets livslängd och överväg en dörrklocka som är ansluten till elnätet.
 • Om du vill ha extra säkerhet, överväg en dörrklocka med inbyggda säkerhetsfunktioner.

Genom att följa dessa tips, som vi har sammanställt baserat på vårt omfattande test, kan du förbättra din upplevelse av din dörrklocka och göra det enklare att välja rätt produkt för ditt hem. Vi hoppas att våra tips kommer att vara till hjälp när du ska köpa en dörrklocka som passar dina behov.

Vanliga frågor om dörrklockor

Vanliga frågor om dörrklockor 2024

Vad kostar det att köpa en dörrklocka?

Priset på en dörrklocka varierar beroende på funktioner och tillverkare. En grundläggande trådlös dörrklocka kan kosta runt 100 kronor, medan mer avancerade modeller med funktioner som inbyggd kamera och röststyrning kan kosta över 1000 kronor.

Får man ha en dörrklocka med kamera?

Ja, det är tillåtet att ha en dörrklocka med kamera i de flesta länder. Men det är viktigt att följa lokal lagstiftning när det gäller övervakningskameror och integritet, och att se till att kameran inte invaderar andras privatliv.

Hur kopplar man en dörrklocka?

Installationen av en dörrklocka varierar beroende på modellen. Trådlösa dörrklockor är ofta enklare att installera än trådbundna dörrklockor, eftersom de inte kräver några ledningar. Generellt sett kopplas tryckknappen vanligtvis till utsidan av dörren med skruvar eller tejp, medan mottagaren (dörrklockan) placeras inomhus i ett lämpligt vägguttag.

Måste man ha dörrklocka?

Det är inte ett krav att ha en dörrklocka, men det är en praktisk lösning för att meddela att någon är vid dörren. För de som bor i större hus eller har svårt att höra knackningar, är en dörrklocka en bekväm och användbar lösning.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen