Kraften under ytan: Ett test av dränkbara pumpar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

AL-KO Twin 14000 

AL-KO SUB 13000 

GRUNDFOS KP250

GARDENA 9000 Dirt

Klicka här för att se fler dränkbara pumpar.

Vare sig du använder det i ditt arbete eller i hemmet är en dränkbar pump en mycket bra sak att ha.

Att ha ett redskap att förlita sig på när det väl behövs är ett vist val. Det kan handla om många saker som du inte tänker på förens det kommer på fråga, saker som:

  • Översvämningar
  • Dränering av pooler
  • Länsning

Det finns mängder av dränkbara pumpar där ute, alla är bra på sitt sätt. Samtliga har dock en sak gemensamt, pumpa vatten.

Vissa dränkbara pumpar gör bättre ifrån sig vad gäller att pumpa vatten men kan därmed komma att kosta lite mer också. Nedan har vi konstruerat en lista och rangordnat en del modeller i olika kategorier som du kan kika på och bestämma dig.

1. Bäst i test – AL-KO Twin 14000 Premium

AL-KO Twin 14000 Premium Dränkbar Pump

Klicka här för att se bästa priset

Denna dränkbara pump av AL-KO har en kapacitet på hela 15 000 liter/h och i kombination med dess effekt på 850 W är det en mycket universell pump med flera användningsområden.

Det snabba flödet gör den här pumpen till ett utmärkt alternativ oavsett det arbete du vill utföra. Vare sig det gäller ur-pumpning av översvämningar, dammar, regntunnor eller simbassänger kan du förlita dig på den här dränkbara pumpen.

Notera dock att den här modellen ej är lämplig att använda för saltvatten, sandigt vatten eller vatten med starka kemikalier. Klorerat vatten, poolvatten, är inga problem.

Bortsett från ovanstående är det en mycket användbar pump som konstateras vara bäst i test och kan hjälpa dig i din vardag eller i ditt arbete.

2. Populärast – AL-KO SUB 13000 DS Premium

AL-KO SUB 13000 DS Premium Dränkbar Pump

Klicka här för att se bästa priset

En väldigt populär och omtyckt dränkbar pump är den här modellen av AL-KO som utöver dess kapacitet på 10 500 liter/h och effekt på 650 W även är lite billigare än andra varianter.

Pumpen har även en integrerad nivåvakt som gynnar ditt arbete i trånga områden där det kan vara svårt att nå.

Trots dess egenskaper och funktioner är denna dränkbara pump inte särskilt stor utan är ca 20 cm i bredd och längd samt 31 cm i höjd. Detta i kombination med den lätta vikten, 6 kg, gör förflyttning av pumpen väldigt enkel.

Likt andra pumpar är denna modell ej lämplig att användas med saltvatten, sandigt vatten eller vatten med starka kemikalier.

Nöjda kunder menar att det är en bra pump för små schakt samt att den är relativt tyst vilket alltid är ett plus i kanten.

3. Premiumval – GRUNDFOS Unilift KP250-AV-1

GRUNDFOS Unilift KP250-AV-1 Dränkbar Pump

Klicka här för att se bästa priset

Denna dränkbara pump av Grundfos är ett premiumval och ett suveränt alternativ för dig som är villig att lägga en extra peng för en pump av hög kvalitet och hållbarhet.

Till skillnad från andra pumpar så är den här varianten anpassad för lätt förorenat grund- och gråvatten. På grund av detta är den här dränkbara pumpen lite mer mångsidig och har lite större användningsområden än andra modeller.

“Det kan vara värt att betala mer för en dränkbar pump som gör mer.”

Något att lägga märke till är att både pumpen och pumphjulen är av rostfritt stål vilket ger dig betydligt mycket mer frihet om vart du ska bevara din pump och hur du ska ta hand om den.

Priset av den här dränkbara pumpen är som sagt högre än andra varianter men det är just eftersom du betalar för högre kvalité, bättre hållbarhet och större användningsområden.

4. Billigast – GARDENA 9000 Dirt

GARDENA 9000 Dirt Dränkbar Pump

Klicka här för att se bästa priset

GARDENA 9000 Dirt är en högpresterande dränkbar pump som både är billigare och har lägre energiförbrukning än andra pumpar. Med den här pumpen av Gardena sparar du pengar vid köp, men även vid elräkningar.

Trots en motoreffekt på 300 W kan den här energibesparande pumpen pumpa hela 9 000 liter/h.

Utöver priset gynnas du även av den dränkbara pumpens mångsidiga aspekter, såsom att olika typer av slangar kan anslutas direkt. Tack vare detta slipper du gå ut och spendera massa extra pengar på en specifik trädgårdsslang, utan du kan använda det du har.

Den dränkbara pumpen är tillverkad av hållbara material och är av kvalité, till följd av detta konstateras pumpen alltid vara stabil och säker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen