Bästa duschblandaren 2023 – Test av olika duschblandare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Oras Nova 7464

Gustavsberg Estetic 

Gustavsberg GB

GROHE GRT 800

Klicka här för att se fler duschblandare.

Om du är ute efter en uppgradering eller på väg att byta ut din dusch så är en duschblandare en av de viktigaste komponenterna du kommer behöva. Kanske ska du investera i en duschhörna och vill ha en blandare som matchar dess kvalité. 

En bra blandare kan betyda skillnaden mellan en bra dusch och en sämre dusch. Allting från trycket, temperaturen och smuts i vattnet kan återkopplas i stor del till produkten.

Om du scrollar lite längre ner så kan du kika på olika listade varianter av duschblandare som toppar i sina respektive kategorier.

Enkelt förklarat så blandas kallt och varmt vatten i blandaren som sedan sprutar ut det i förbestämda temperaturen som du ställer in, väldigt likt badkarsblandare. 

Något som kommer med bra modeller är också att de kan anpassa sig till förändringar i temperatur på det kalla och varma vattnet och på så sätt hålla temperaturen jämn ändå.

Det även viktigt att tänka på nedanstående saker vid ett köp av duschblandare:

  • Den ska passa med ditt duschhandtag
  • Den ska vara kompatibel med ditt vattensystem hemma
  • Priset

1. Bäst i test – Oras Nova 7464

Oras Nova 7464

Klicka här för att se bästa priset

Oras Nova 7464 är en duschblandare som prioriterar kunden och dina behov i en stor utsträckning.

Den här modellen erbjuder bland annat kontroll för Ecoflöde och keramisk överdel vilket ger dig som användare mer frihet och kontroll över produkten.

För att göra det enklare för kunden och dess behag så finns även en säkerhetsspärr på temperatursidan av duschblandaren på 38°C.

Oras Nova 7464 har också, likt andra modeller, backventiler och smutsfilter installerade vilket är essentiellt för att bygga upp kraft i strålen samt se till att smuts inte kommer igenom.

Något att tänka på är att priset av denna duschblandare är lite högre än de andra, dock så erbjuder den här också väldigt mycket och har en större utsträckning av funktioner än andra varianter.

Produkten har ett arbetstryck på 100 – 1000 kPa vilket passar in perfekt i det intervall som det maximala drifttrycket bör ligga. Tack vare produktens större intervall av arbetstryck har produkten möjligheten att nå ut till fler behov som du kan ha.

2. Populärast – Gustavsberg Estetic GB41208304

Gustavsberg Estetic Duschblandare

Klicka här för att se bästa priset

Gustavsberg Estetic GB41208304 är en väldigt populär duschblandare som trots dess lite billigare pris lyckas göra nästintill allt och lite till.

Blandaren, med dess fina kromfärg, passar till vilket badrum som helst och kan vara ett utmärkt tillskott till just ditt hem. Det är även den vanligaste färgen bland produkten vilket gör det lite svårt för kunder som är ute efter en svart duschblandare till exempel.

Den förbestämda vattentemperaturen hålls jämn utan avvikelser tack vare produktens förmåga att reagera snabbt på tryck- och temperaturförändringar i vattenflödet.

Ytterligare en fördel men den här blandaren är Safe Touch funktionen som hjälper ytterdelen av materialet att hålla sig relativt svalt vid eventuellt temperaturökning.

Blandaren låter även användaren justera maxtemperaturen till en behaglig nivå för ett ökat skållningsskydd.

Denna produkt har fått väldigt positiv feedback från nöjda kunder som uppmärksammar hur produkten mötte deras goda förväntningar om den.

3. Premiumval – Gustavsberg GB41205442

Gustavsberg GB41205442 Duschblandare

Klicka här för att se bästa priset

Gustavsberg GB41205442 är ett premiumval och en suverän blandare för dig som vill spara vatten och energi samtidigt som du får en produkt av bra kvalitet. Du får en duschblandare med utanpåliggande rör av kvalite.

“Om du vill spara pengar i längden bör du köpa en blandare med hög kvalitet, trots att den kan kosta lite mer.”

Modellen kommer även med Safe Touch vilket är ett stort plus i kanten, speciellt för kunder med barn som kan skada sig på produkten om den blir för varm.

Att tänka på under installation och montering av blandaren är att ledningarna måste vara renspolade ända fram till blandaren.

Den här varianten av duschblandare är snittet dyrare än de andra men det är just för att du får en premiumprodukt. Duschblandaren har fått många bra kundrecensioner vars kvaliteten av produkten påpekas.

4. Billigast – GROHE GRT 800

GROHE GRT 800 Duschblandare

Klicka här för att se bästa priset

GROHE GRT 800 är en utmärk duschblandare för dig som vill ha en blandare som gör ett bra jobb för en billig peng.

Produkten är utrustad med Grohe EcoJoy, en vattenbesparande teknologi som hjälper dig spara på pengar i längden.

GROHE GRT 800 med dess blanka förkromade yta är även försedd med Grohe StarLight® – ytbehandling vilket motverkar sprickbildning och deformationer på produkten. Tack vare detta kan du förvänta dig en hållbar och kvalitativ blandare.

Kunder uppmärksammar produktens användarvänlighet och dess billiga pris som något mycket bra. Det är även värt att notera att en skruv för väggmontering även med följer vilket gör ditt jobb enklare när det väl kommer till montering.

Lista över de bästa duschblandarna 2023

  • Bäst i test: Oras Nova 7464
  • Populärast: Gustavsberg Estetic Duschblandare
  • Premiumval: Gustavsberg GB41205442
  • Billigast: GROHE GRT 800

Vanliga frågor om duschblandare

Vilken duschblandare är bäst?

Det finns många olika duschblandare med olika förmåner som varierar från produkt till produkt men om du kikar på tabellen vi har listat på vår hemsida så kan du se vilken produkt som är just bäst i test.

Kan man byta blandare i duschen själv?

Det är inget som säger skarpt nej emot att göra jobbet själv, dock så rekommenderas du att ta hjälp av en rörmokare om du känner dig osäker då det kan bli väldigt dyrt om något går fel.

I vår tabell av olika varianter kan du leta efter en duschblandare med enkel installation om du insisterar på att göra det själv.

Hur mycket kostar det att byta duschblandare?

Priset beror helt på faktorer som kvalitet och hållbarhet, du kan hitta duschblandare för några hundra kronor ända upp till några tusen kronor.

På vår hemsida har vi listat varianter som är väldigt billiga och vissa lite dyrare, kika in där och kolla på skillnaderna.

Hur lång tid tar det att byta duschblandare?

Tiden det tar att byta duschblandare kan variera beroende på vem som installerar samt vilken typ av blandare det är. Dock behöver du inte förvänta dig flera timmar av jobb, det brukar gå relativt snabbt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så kan slutsatsen dras om att duschblandare är en nödvändighet och en produkt som alla behöver i hemmet.

Med alla olika typer av duschblandare och alla de förmåner som kommer med kan det såklart bli svårt att göra ett val som passar just dig. Därför hänvisar vi er till dessa punkter för att göra ert val lite enklare:

  • Hållbarhet
  • Installation
  • Pris

Du vill köpa en blandare med bra hållbarhet för att spara pengar i längden genom att slippa byta ut delar och betala för underhåll. Det kan även vara bra att investera i ett bra duschhuvud till din nya blandare.

För att göra ditt liv enklare bör du också satsa på en duschblandare som är simpel att installera och byta då du inte vill riskera att du gör ett fel i installationen och efter ett tag bemötas av ett hav av problem. I samband med detta är höjden av duschblandaren också viktig, en för stor modell kan vara svår att installera.

Till sist är priset också något att ha i fokus när du väljer din blandare. Du vill självklart få din produkt så billigt som möjligt men håll koll så att det inte påverkar hållbarheten av produkten eller hur svårt det är att installera.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen