Den bästa duschhörnan 2022 – Test av olika duschhörnor

[Tabell]

Klicka här för att se duschhörnor.

Bästa duschhörnan 2022

Duschhörnor är en väldigt smidig uppfinning som gör att du på ett snyggt, smidigt och effektivt sätt kan få plats med en dusch i ditt badrum oavsett hur stort det är. Genom att duschen placeras i en hörna utnyttjas ytan i badrummet till max och resten av utrymmet kan användas för andra ändamål. Duschhörnor är inte bara utrymmeseffektiva utan ser även bra ut och det finns förvånansvärt många modeller att välja mellan.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken duschhörna som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den duschhörna du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din duschhörna är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa duschhörnan. Det är just av den anledningen som vi här på hantverksproffset.se har gjort en köpguide för den bästa duschhörnan. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa duschhörnan på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till duschhörnor så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa duschhörnorna inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer duschhörnor, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa duschhörnan kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en duschhörna som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan.

Köpguide för bäst i test duschhörna 2022

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken duschhörna som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av duschhörnor som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat vår köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa den bästa duschhörnan så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa duschhörnan 2022:

 • Budget
 • Storlek
 • Utrymme
 • Placering
 • Plats
 • Glas
 • Glastjocklek

Budget

En viktig sak är att tänka på vilken budget du har? Tack och lov har du fördelen av ett stort utbud av duschhörnor på marknaden idag, så det borde inte vara så svårt att hitta en duschhörna som passar både din budget och din stilsmak. Det viktiga att komma ihåg är dock att kvaliteten kan bli lidande om du köper en smutsbillig. Det är inte alltid fallet, naturligtvis, badrumsåterförsäljare är ständigt engagerade i att sänka priserna för att locka nya kunder, så att hitta ett fynd betyder inte automatiskt att duschhörnan kommer att falla isär inom några månader.

Bortsett från kvaliteten bör du alltid se till exakt vad du får för pengarna innan du betalar en slant. Titta på allt produkten erbjuder; gångjärn, lager, handtag, snabbkopplingshjul och mer kanske inte betyder så mycket för dig om detta är din första duschkabin eller heminredning någonsin, men de är alla viktiga i processen för att se till att du kan njuta av en kvalitet – och till och med en lågt pris – duschhörna i många år framöver.

Storlek

Storleken på din duschhörna bestäms huvudsakligen av det tillgängliga utrymmet och layouten i ditt badrum. Om du har ett stort badrum kanske du vill överväga en duschkabin, men om det inte finns mycket utrymme, erbjuder en dubbelvikbar dörr eller ett kvadranthölje ett platsbesparande alternativ. Därefter förklarar vi hur man mäter för en duschhörna. När du mäter för en duschhörna behöver du höjden, bredden och djupet på utrymmet där skåpet eller duschkabinen ska installeras.

Se till att dubbelkolla måtten för att vara på den säkra sidan. Här är några tips på hur man mäter för en duschhörna. Ta hänsyn till formen på duschbrickans kant. Om brickan har fyrkantiga kanter, ta sedan måttet från kanten, men om det är rundat måste måttet tas från den punkt där kurvan slutar.

Om duschkabinen ska monteras mellan två väggar måste du göra tre mått på tre olika höjder. Detta beror på att avståndet mellan väggarna är osannolikt att vara detsamma hela vägen upp. Duschdörrar och glaspaneler har en justeringstolerans för att säkerställa en perfekt passform för. För ett skåp som ska monteras i ett hörn, måste du mäta från utsidan av duschbrickan till väggen på båda sidor. Om du har en gammal kapsling och vill byta ut den på samma sätt, ta helt enkelt måtten på den befintliga kapslingen för att spara tid.

Utrymme

Det kan tyckas självklart, men det allra första du måste tänka på är om du faktiskt kan passa in en duschhörna i ditt badrum. Om du gör en liknande förändring med en äldre kapsling eller byter ut ett badkar mot en dusch, bör detta vara relativt enkelt. Men om du monterar en inhägnad i ett utrymme för allra första gången måste du noggrant överväga dimensionerna och layouten på ditt rum.

Andra punkter att tänka på är den faktiska typen av rum du vill skapa en duschhörna för, Är det för ditt huvudbadrum? Är det för ditt eget eller separata duschrum? Om så är fallet kan det påverka vilken typ av duschhörna som passar just dina behov. Med planering. det är möjligt att passa in en dusch i ett trångt utrymme och göra livet lite lättare i ditt hushåll. Tänk på exakt hur mycket utrymme och höjd som finns tillgängligt. Om du till exempel vill klämma in en dusch på ett trångt ställe som en fördjupning, välj en pivot eller en vikbar duschdörr.

Placering

Det är viktigt att du funderar över var du ska placera kapslingen. Kommer det att vara i hörnet eller i ett separat slutet område? Detta kommer att påverka vilken typ av duschbricka och vilken typ av dörr du behöver. Om du till exempel ska montera i ett urtag behöver du kanske bara en duschdörr, snarare än en hel inkapsling. Dessutom, om du byter ut en gammal duschhörna, om möjligt, placera din nya dusch i samma position som din gamla eftersom detta kommer att kräva mycket mindre VVS-arbete, eftersom dina vattenledningar och avlopp redan kommer att vara på rätt plats.

Plats

Det kan tyckas självklart, men det första du måste tänka på är om du faktiskt kan passa in en duschhörna i ditt badrum. Om du gör ett liknande byte med en gammal kapsling eller byter ut ett badkar mot en dusch, borde detta göra det enklare. Men om du monterar en inhägnad i ett utrymme för allra första gången måste du överväga måtten på ditt rum. Du bör också överväga vilken typ av rum du vill skapa en duschhörna för. Är det för ditt huvudbadrum? Alternativt, är det för ett eget eller separat duschrum? Detta kan påverka vilken typ av duschhörna som passar dina behov. Rätt planering gör det möjligt att passa in en dusch i ett trångt område.

Det är viktigt att du funderar över var du vill placera din duschhörna eftersom det kan påverka andra frågor. Kommer det att vara i hörnet, som många inhägnader, eller i ett separat slutet område, till exempel en alkov? Du kan till och med ha den mot en enda vägg om du har ett stort utrymme. Allt detta kommer att påverka vilken typ av duschhörna och dörr du behöver. Som vi har sagt, om du monterar i en infälld kapsling, kanske du bara behöver en dörr, snarare än en hel kapsling.

Om du byter ut en gammal duschhörna eller byter ut ett badkar mot en inbyggnad, placera din nya dusch i samma position som din gamla, om du kan. Detta kommer då att kräva mycket mindre VVS-arbete, vilket potentiellt sparar pengar, eftersom dina vattenledningar och avlopp redan kommer.

Glas

Vilka typer av dörrar som kan användas till olika duschhörnor varierar, men vilken glastyp du än väljer kan du förvänta dig samma höga kvalitet. 8 mm eller 10 mm härdat glas är mycket hållbart, långvarigt, säkert och även lätt att rengöra vilket gör antingen ett perfekt val Härdat säkerhetsglas är alltid ett bra val för ett våtrum eller duschhörna

Det är värt att komma ihåg att tjockare glas kommer att behöva mer stöd på grund av den extra vikten beroende på formen, ju större glaset eller ju mer krökt det är, desto mindre tjocklek kan uppnås tack vare designen Om kostnaden är ett problem, eller om du inte gillar utseendet på tjockare glas, är 4 mm eller 6 mm glas bra alternativ Håll utkik efter glas med en lättrengörande beläggning som hjälper till att minska ansamlingen av tvål, smuts och kalk

Kantskydd – glas som inte har en skyddande ram kan lättare sönderslitas och krossas, särskilt i livliga familjebadrum. En duschhörna med kraftig aluminiumram kommer att stödja glaset och hålla det väl skyddat kan du vara säker på att glaset du väljer till din duschhörna kommer att uppfylla alla säkerhetsstandarder.

>>> Är du intresserad av köksblandare? Klicka här.

Glastjocklek

När du väljer vilken duschhörna, panel eller dörr som helst kommer du att upptäcka att glastjockleken ingår i produktnamnet, så att du direkt vet vilken typ av glas det innehåller. Om du är osäker på vilken glastjocklek du ska välja så är duschhörnor fantastisk valuta för pengarna genom att kombinera högkvalitativa aluminiumramar och 4 mm säkerhetsglas. Ett generöst justerbarhetsområde möjliggör enkel installation och ger dig ett snyggt, robust hölje som du kan köpa med tillförsikt.

Det finns några fler funktioner du bör hålla utkik efter när du letar efter den perfekta kapslingen. Först och främst, ta en titt på glastjockleken och om det är härdat säkerhetsglas eller inte för att undvika otäcka olyckor. De allra flesta duschpaneler idag är det, men det är bäst att se till. Om du inte hittar rätt storlek på panelen eller duschbrickan för ditt skåp, se till att kontrollera om den är justerbar. Många tillåter en liten justering för att kompensera för ur verkliga väggar, eller om du inte har fått dina mått exakta.

Lista över de bästa duschhörnorna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av duschhörnor

Duschhörnor med glasbrickor

Att köpa en duschhörna och brickpaket innebär att du inte behöver oroa dig för att välja en bricka separat och det säkerställer också en perfekt passform. Moderna duschbricka är lätta men ändå extremt hållbara, och tack vare framsteg inom tekniken är de också mycket mer slimmade jämfört med vad de brukade vara. Vissa är bara 30 mm höga för en mycket snyggare finish på ditt badrum.

Om du behöver höja din duschbricka för att möjliggöra VVS över golvet, kan du köpa ben- och panelsatser separat. En annan fördel med att köpa en duschhörna med bricka är att du kan spara pengar på att köpa dem separat.

Dushchörnor utan ram

Om du vill skapa ett renare, mer modernt utseende, välj då en ramlös duschhörna. Ramlösa duschkabiner är perfekta för att förstärka känslan av rymd och är lätta att rengöra och ser supersnygga ut. Du kan montera en ramlös duschdörr med en matchande sidopanel eller en våtrumsglasskärm som antingen monteras direkt på golvet eller på en lågnivåduschbricka.

Duschhörnor med kvadrantdesign

Kvadrat duschhörnor är det perfekta valet om du vill spara utrymme i ditt badrum. Perfekt för en svit och små badrum, kvadranthöljen har en böjd front som maximerar utrymmet. Designade för att passa in i ett hörn, kvadrantduschar har vanligtvis en eller två skjutdörrar, men vissa har gångjärnsdörrar. Det finns också förskjutna kvadranthöljen tillgängliga, vilket är där den ena sidan är längre än den andra.

Sparar utrymme, Idealisk för små badrum, Utbud av storlekar att välja mellan, Snygg och praktisk, hörningång duschhörna. Hörnduschhörnor är designade för att passa in i hörnet av badrummet, vilket hjälper till att spara utrymme. De finns i olika storlekar inklusive 760 mm, 800 mm och 900 mm, och har två dörrar som kan öppnas från det yttre hörnet, vilket möjliggör enkel åtkomst. Hjälper till att spara utrymme, Utbud av storlekar att välja mellan, Snygg och praktisk design, Skjutdörrar för enkel åtkomst, Försänkt dusch med svart inramad skjutdörr till dusch och duschbricka.

Den mest populära typen av duschhörna är denna. Där utrymmet är litet är en kvadrantdusch ett utmärkt val, som passar in i ett hörn och säkerställer att du fortfarande kan äga en dusch även om utrymmet är trångt. I likhet har dessa dock en vägg längre än den andra – en utökad version av kvadrantkabinettet. Ett förskjutet skåp är idealisk när du vill ha en större duschyta men ändå ha din dusch i ett hörn. Du måste välja vänster- eller högerhandsalternativ, vilket hänvisar till sidan av den kortare längden när du står framför den.

Duschhörnor med panel av glas

Slimmad duschbricka, med ena änden öppen så att du enkelt kan gå in. En av de främsta fördelarna med en duschkabin är att den är lite underhållsfri och lätt att rengöra. inga spår eller svåråtkomliga delar. En annan fördel med en duschkabin är att den är idealisk för dem som är mindre rörliga eftersom det inte finns några dörrar att öppna eller stänga. Du kan till och med göra plats för en duschkabin genom att ta bort ett badkar som nästan aldrig blir använt. Kan användas för att ersätta ett badkar, Rymlig dusch- och torkplats, Skapar en modern look, Som tillval finns gavel, Utbud av storlekar.

Kvalitets duschhörnor

Tack vare ett stort urval av duschhörnor och storlekar sortimentet utformat för att passa ditt utrymme. Med ett minimum av 6 mm glas, tjocka polerade profiler, generös justerbarhet för utom äkta väggar och förkromade beslag, kommer dessa kapslingar att lägga till ett elegant, långvarigt designuttryck till alla badrum eller badrum.

Lyxiga duschhörnor

Lyxiga duschhörnor har konstruerats med premiumkomponenter, vilket ger en hög nivå av stil och prisvärd lyx. Varje hölje kommer med 8 mm glas, starka dämpade magnetiska tätningar och solid mässing, förkromade handtag och beslag. Aluminiumprofilerna är de tjockaste i vårt sortiment och har en högpolerad finish. Detta säkerställer att alla 8 mm duschhörnor behåller sitt fantastiska utseende även vid vanlig familjeanvändning.

Som en del av kategorin hittar du också en rad eleganta, ramlösa duschkabiner. Tillverkad med minimalistisk design i åtanke, erbjuder denna serie alla premiumfördelarna med våra 8 mm kapslingar, samtidigt som de ger en känsla av öppen yta till ditt badrum – det senaste inom modern livsstil.

Premium duschhörnor

Premiumssortimentet av duschhörnor och glaspaneler, är toppen av elegant, ramlös design och möjliggör ett stort utbud av utrymmeskonfigurationer genom ett brett urval av storlekar. De solida mässingsstödarmarna och golvsökarna är förkromade enligt högsta standard, och 10 mm glaset erbjuder ett lyxigt rejält våtrums-, walk-in- eller duschkabininstallation.

Inramad och ramlös duschhörna

Den vanligaste typen av duschhörna kommer med en ram, vanligtvis av aluminium, som håller glaspanelerna och dörrarna på plats. Men för en mer designad look, varför inte välja en ramlös duschhörna? Med bara en väggprofil och ibland ett väggstöd kommer denna typ av kapsling att bidra till att ditt badrum känns rymligare.

Fyrkantiga duschhörnor

Fyrkantiga duschhörnor tar upp lite utrymme så de är lämpliga för badrum i de flesta storlekar. En fyrkantig kapsling erbjuder dig ett brett urval av alternativ, eftersom många av våra sortiment inkluderar en mängd olika dörrstilar och glasfinish.

De är praktiska, använder hörnet av ett rum till fullo och ger dig fortfarande gott om utrymme att manövrera runt och passa i andra viktiga badrumsmöbler. Om du har ett större utrymme tillgängligt, är en rektangulär duschhörna en lyx du säkerligen kommer att njuta av. Rektangulära kapslingar kan placeras i hörn mot två väggar, eller mot en vägg med två sidopaneler. Det är också ett bra sätt att göra din dusch tillgänglig för personer med mindre rörlighet.

En kvadrant duschhörna passar mot två väggar, med en böjd dörrpanel. Den är idealisk för mindre badrum eftersom den böjda sidan gör att den använder mindre utrymme än en kvadratisk duschhörna. Större än kvadrantduschar, förskjutna kvadranter är rymligare eftersom de använder en större andel av en vägg, vilket innebär att de är perfekta för större badrum.

Den fyrkantiga duschhörnan erbjuder praktisk och stil, använder utrymmet i dina badrumshörn väl och kan ha en mängd olika duschdörrar monterade på den. Den kan till exempel förses med pivå- eller dubbelvikdörrar för en generös entréstorlek. En dubbelvikt dörr fälls in i sig själv för att göra utrymme för användare att enkelt gå in och ur duschen.

Fyrkantiga duschhörnor tar väldigt lite plats så de rymmer små och stora badrum. Det är vanligtvis installerat i hörnet av ett badrum och kan ha en mängd olika dörrar fästa vid den.

Rektangulära duschhörnor

Ungefär som det förskjutna skåpet och kvadranten, är det rektangulära skåpet en utökad version av den fyrkantiga duschhörnan. En rektangulär duschhörna gör att den kan använda liknande golvyta som ett standardbadkar. Den erbjuder också en hel del duschutrymme och är perfekt för större rum där det finns gott om utrymme.

Rektangulära duschkabiner tar i allmänhet upp mer utrymme än kvadratiska duschkabiner. Men om du har utrymme att arbeta med är en rektangulär duschhörna ett mycket lyxigt val som ger dig gott om utrymme att njuta av. Vanligtvis placeras rektangulära kapslingar i ett hörn mot två väggar, eller mot en vägg med två sidopaneler.

Typer av duschdörrar

Vilken typ av dörröppning du väljer beror på, Det utrymme du har tillgängligt Vilken typ av duschhörna du vill ha.  Duschdörrar med gångjärn är enkla att använda och ser bra ut i moderna badrum. Våra gångjärnsförsedda duschdörrar och skåp är minimalistiskt utformade för att bibehålla en lätt, öppen och luftig känsla. Du måste dock se till att dörren inte blockeras av andra armaturer i ditt badrum.

Skjutbara dörrar

Duschhörnor med skjutdörrar är idealiska för att spara utrymme i alla badrum och är lätta att manövrera, så det är enkelt att ta sig in och ut ur duschen. En ramlös duschdörr med klarglas är idealisk för den som vill ha en lätt och öppen känsla i badrummet. Skjutdörrar finns med två eller tre paneler. Två panelskjutdörrar är större och passar kvadratiska eller rektangulära kapslingar. Tre panelskjutdörrar är för mer kompakta skåp. Det erbjuds även duschkabiner med hörningång, som finns i kvadrant, offsetkvadrant och fyrkantiga skåp. De två dörrarna glider in och ut från hörnen. Genom att använda två dörrar till skillnad från en, blir det mer utrymme att kliva in och ut ur duschen.

Om du inte vill offra något yttre eller inre utrymme är en skjutdörr till duschen det bästa alternativet. Den skjutbara duschdörren är vanligtvis reserverad för större duschhörnor, och den smidiga skjutverkan gör det enkelt att öppna och stänga efter behag. Bifoldiga duschdörrar öppnas in i duschutrymmet med en hopfällbar handling. Eftersom dörren viks finns det ingen chans att dörren kommer in i ditt externa badrumsutrymme, plus att de är lätta att komma åt tack vare en smidig och snabb öppningsmanöver.

Högkvalitativa duschdörrar

Högkvalitativa duschdörrar är förmodligen den vanligaste typen av duschdörrar som finns. De är antingen höger- eller vänstersvängda och vilken typ av gångjärn som används beror på badrummets form och konfiguration. De flesta svängdörrar öppnas utåt bort från duschen så det är alltid viktigt att överväga var resten av din badrumssvit kommer att vara innan du bestämmer dig för en konfiguration. Den svängbara duschdörren och svängdörrens duschkabin kommer också med vackra kromprofiler och universaldörrar, vilket gör dem utmärkta val.

Dubbelvikta duschdörrar

Dessa är bra utrymmesbesparande alternativ, så det behövs mindre utrymme för att de ska kunna öppnas. Våtrum och duschkabiner är båda populära val för moderna badrum och båda har sina fördelar. En duschkabin använder fortfarande en bricka, som en vanlig dusch, men ger mer utrymme för användaren. Walk in showers är ett bra alternativ i utrymmen där ett våtrum inte rekommenderas.

Ett våtrum är ett helt vattentätt rum, vanligtvis utrustat med dusch och vanligtvis helt klätt i kakel. Ett våtrum måste tankas eller helt vattentätas innan det kan användas, men när det väl har förseglats kan det hjälpa till att eliminera fuktproblem från ditt hem. Eftersom det inte finns något behov av en duschbricka finns det inget steg för att komma in i eller ur duschen, vilket gör ett våtrum till ett utmärkt alternativ för personer med begränsad rörlighet.

10 mm glaspaneler skapar ett rent, skarpt utseende i alla storlekar av rum. Våtrumsdesign inkluderar att placera en eller två paneler på olika plan för att skapa ett lysande öppet hölje. En “returpanel” (även känd som en “ändpanel”) ingår vanligtvis inte i de huvudsakliga våtrumspanelerna, men kan köpas separat, tillgängliga med en standardbredd på 250 mm. Detta ger extra skydd mot stänk.

Svängdörrar

Svängdörrar öppnas som en vanlig dörr – de svänger utåt. Helsvängbara dörrar, även kända som gångjärnsdörrar, är helt öppna eftersom gångjärnen är på sidan av dörren, som en vanlig dörr. Halvvridbara dörrar har gångjärn upptill och nedtill och är så öppna halvvägs. Om du har ont om utrymme skulle en halvsvängdörr ge mer utrymme.

De flesta svängbara duschdörrar svänger utåt från duschhörnan, vilket sparar utrymme i duschutrymmet. Eftersom de öppnas utåt måste du vara medveten om allt runt din duschhörna och se till att det finns tillräckligt med utrymme för dörren att svänga fritt utan att slå i någonting. Pivotdörrar kan vara höger-, vänster- eller mittsvängda.

Dubbla dörrar

Dessa utrymmesbesparande dörrar har två paneler som fälls upp när de öppnas. De är idealiska för mindre badrum eftersom de inte tar upp något utrymme utanför duschhörnan. De kommer inte heller att droppa vatten på golvet när de öppnas, vilket kan hända med svängdörrar.

Walk-in duschdörrar

Om du vill ha något att göra ett uttalande, då är en duschkabin den ultimata passformen. De finns i en mängd olika former men består mestadels av två separata paneler och en duschbricka. De kräver i allmänhet ganska mycket utrymme eftersom duschutrymmet måste vara tillräckligt stort för att skärmen ska förhindra att vatten stänker in i badrummet.

Infällda duschdörrar

Allt du behöver för en infälld duschhörna är en dörr. Det är det perfekta alternativet när du har en alkov i badrummet. Den använder de befintliga väggarna för att skapa duschen, snarare än att ta upp extra utrymme någon annanstans i badrummet. Du kan bygga din egen alkov om du verkligen vill ha ett infällt hölje, även om du måste väga upp kostnaden för att göra det.

Gångjärnsförsedd duschdörr

Duschdörrar med gångjärn är det klassiska valet, eftersom de helt enkelt svänger ut i ditt badrum för att ge dig en generös entréyta för att bekvämt komma in och ut ur din dusch. Även om de ger dig ett stort entréutrymme, passar de kanske inte ett mindre badrum där utrymme är en premie på grund av den stora dörren som sticker ut i ditt badrum när den är öppen.

Ångduschhörnor

Dessa kapslingar som används är ofta kopplade till spabad minuskostnad, tid och ibland krångel. Ångduschkabiner har många fördelar, bland annat hjälper användaren att slappna av och minska stress, 1100 x 700 mm kvadrant ångduschkabinett är ett utmärkt ångduschkabinett som ger dig en mängd fördelar inklusive Bluetooth-anslutning.

Ytterligare funktioner att överväga innan du köper en duschhörna

Utrymme

Beroende på konfigurationen av ditt badrum, ett huvudbadrum eller separat duschrum kan det påverka vilken typ av duschhörna som du köper för ditt utrymme. Men med planering är det fullt möjligt att passa in en dusch i ett trångt område och göra livet lite lättare för dig. Tänk till exempel på exakt hur mycket utrymme och höjd som finns tillgängligt, eftersom det kan påverka ditt beslut. Om du vill klämma in en dusch på ett trångt ställe, som en fördjupning, är det lämpligt att välja en skjut- eller fällbar duschdörr.

Placering

Var är den bästa positionen för din duschhörna? Kommer det att vara i hörnet av rummet, mitten av väggen eller i ett separat slutet område? Det är viktigt att tänka igenom detta noggrant, eftersom det kommer att påverka vilken typ av duschbricka och typ av skåpdörr du kan köpa. Till exempel, om du väljer en central position mot en vägg, kan du behöva en “D”-formad duschhörna.

Om du byter ut en gammal duschhörna är det lämpligt att hålla din nya dusch i samma läge. Detta kommer att kräva mycket mindre VVS-arbete (eftersom dina dränerings-, kall- och varmvattenledningar redan kommer att vara på rätt plats) och hjälper dig att skära ner på eventuella extra kostnader för ditt nya badrumsutrymme.

Typ av duschglas

Vilka typer av duschdörrar som kan användas till olika duschhörnor varierar kraftigt. För det första måste du överväga tjockleken på glaset som används i din duschhörna. Du kan välja mellan fyra huvudtjocklekar: 4 mm: Om du letar efter en billig duschhörna, eller om du inte gillar utseendet på tjockare glas, är 4 mm duschhörnor ett bra alternativ.

6 mm: På samma sätt som 4 mm är 6 mm duschkabiner ganska billiga och erbjuder bra kvalitet och värde för pengarna. 8 mm: 8 mm duschhörnor anses ofta vara “lyxiga” eftersom de är tillverkade av förstklassiga och högkvalitativa material. 10 mm: ”Premium” 10 mm glas är perfekt att använda som våtrumspaneler och duschhörnor.

När du väljer glas är det klokt att söka efter duschhörnasglas med en lättrengörande beläggning, som hjälper till att minska uppbyggnaden av tvål, smuts och kalk. Detta kommer ofta med härdat glas, som är mycket hållbart, hållbart och lätt att rengöra. Se dessutom alltid till att din duschhörna i glas kommer med en stark aluminiumram för att stödja glaset och hålla det skyddat, för att undvika att det uppstår spån eller sprickor. Tänk dock på att om du väljer tjockare glaspaneler kan din duschhörna behöva ytterligare stöd på grund av den extra vikten.

Duschbricka

Om du letar efter en allt-i-ett-lösning är det lämpligt att köpa en duschbricka med ditt skåp, eftersom brickan är utformad speciellt för att passa just den inbyggnaden. Detta är ofta fallet med duschkabiner som är kompletta med en matchande bricka för att hjälpa till med dränering. Att ha en dåligt passande duschhörna och bricka kan öka risken för vattenläckage – det sista du behöver när du precis har monterat en ny badrumssvit. Att dessutom köpa ett hölje och en bricka tillsammans innebär att du inte behöver tänka på brickstorlek och själv mäta utrymmet, vilket kan vara knepigt. Du måste dock noga överväga storleken på brickan och duschdörren när du planerar en fördjupningsdusch, till exempel.

Skydda väggarna från fukt

Kom ihåg att innerväggarna i din duschhörna kommer att behöva skydd mot vatten, eftersom detta kan uppnås med duschhörnaspaneler eller kakel. Duschhörnaspaneler håller snabbt på att bli ett populärt alternativ till kakel och har en rad fördelar:

De är snabbare och enklare att installera – ingen injektering eller formning krävs. De är mer kostnadseffektiva. De är lättare att underhålla. De erbjuder en sömlös finish, utan några synliga skarvar. De finns i ett brett utbud av färger och mönster, inklusive sten- och träeffektdesigner, för att passa din inredning. Trots detta kanske du vill hålla fast vid traditionen och istället välja väggplattor på grund av deras stilrena utseende och slitstarka karaktär.

Det är viktigt att tänka på att alla plattor måste vara ordentligt kaklade och täta på rätt sätt, för att undvika att vatten tränger in i väggarna. Detsamma gäller när du installerar ett våtrum, eftersom du måste se till att alla områden – inklusive golv och väggar – är vattentäta. Alternativt kanske du vill välja en duschkabin som minskar mängden kakel för golvytan eftersom du kan använda en duschbricka istället.

Storlek

Storleken på duschhörnor kan variera kraftigt beroende på badrummets totala storlek och hur mycket uppmärksamhet du vill ge duschutrymmet. Genomsnittliga storlekar sträcker sig från kompakta 700 mm för små gästbadrum och badrum till lyxiga 1600 mm för tresidiga duschkabiner och promenader i våtrum. Det finns massor av generösa duschhörnor nu tillgängliga eftersom många människor föredrar ett lyxigt område framför ett badkar. Ett bra sätt att se till att du beställer rätt storlek är att markera ut duschens längd och bredd på badrumsgolvet med krita. Detta kommer att säkerställa att dina mått är perfekta.

Om du lägger till en duschhörna till ett befintligt badrumsutrymme, kom ihåg att tänka på hur det kommer att påverka de andra badrumsartiklarna. Att markera det kommer att hjälpa till med detta också eftersom du kommer att vara medveten om var duschen kommer att sitta i förhållande till allt annat i badrummet.

Form

Livsstilsfotografi av en förskjuten kvadrantdusch När du har bestämt dig för vilken storlek du kan välja har du ett urval av olika former. Det finns ett brett utbud av duschbricka tillgängliga att basera ditt skåp på från den vanliga fyrkantiga formen till kvadrantformer och till och med den unika pentangelformen som är idealisk för besvärliga badrumsutrymmen. Om din badrumsstil vill ha en geometrisk design kommer de fyrkantiga eller rektangulära brickorna att vara idealiska. För att lägga till mjukhet i ditt badrum valde du sedan en kvadrantform som har en mjuk kurva till framkanten. Den böjda formen på kvadrant- och förskjutna kvadrantskåp ger dig ett generöst duschutrymme.

Position

Duscharna placeras vanligtvis i hörn eftersom detta i allmänhet är den mest utrymmeseffektiva positionen. Som sagt, det blir allt mer trendigt att installera ett duschrum eller placera skåpet centralt mot en vägg, vilket gör duschen till något av ett uttalande. Oavsett vilken position du väljer, finns det ett stort utbud av kapslingar som erbjuds för att förverkliga din vision.

Hörnduschar kommer vanligtvis i form av kubform, kvadrant och offset-kvadrant. Kvadrantkapslingar ger dig det bästa av två världar; de passar snyggt in i hörnet av badrummet men deras böjda front skapar ett generöst utrymme inuti skåpet. För att få ännu mer utrymme i ditt duschutrymme så hjälper dubbelduschdörr dig att maximera detta. De skapar ännu mer utrymme tack vare sin hopfällbara design och är perfekta för mindre badrum eftersom de inte belastar ditt utrymme.

För dem som vill påverka är stora skjutdörrar och promenader i våtrum dramatiska, imponerande och moderna inslag i de traditionella duschkabinerna. Om du inte vill skada befintligt kakel, kolla in de fristående duschkabinerna som kan placeras var som helst i badrummet vilket ger dig större flexibilitet i dina badrumsdesigner.

Vanliga frågor om duschhörnor

Varför bör jag köpa en duschhörna?

För det första är det viktigt att bestämma vilken typ av badrum din duschhörna ska vara för. Är det för ett badrum eller huvudfamiljens badrum? I ett hektiskt familjebadrum måste duschhörnan stå emot vardagliga smällar, smällar och stötar, så det är värt att betala lite extra för att säkerställa kvalitet och hållbarhet. Om det är för ett litet badrum, måste du titta på utrymmesbesparande design.

Det finns många anledningar till att du ska köpa en duschhörna till ditt badrum, den främsta är att den ger en snygg och praktisk duschlösning, jämfört med ett badkar. Med en duschhörna kan du enkelt kliva in och ut, och det finns många utföranden som passar alla badrum. En duschhörna är också idealisk för att ersätta ett badkar som aldrig riktigt har använts.

Vad bör jag tänka på innan jag köper en duschhörna?

Innan du köper en duschhörna är det flera saker du måste tänka på först. Du måste ta hänsyn till det tillgängliga utrymmet och bestämma vilken typ av duschhörna du vill ha, till exempel en duschkabin eller en vanlig duschkabin.

Är duschhörnan för ett badrum eller huvudfamiljens badrum? Detta kan påverka vilken typ av kapsling som är rätt för dina krav. Med noggrann planering är det möjligt att installera en duschkabin i ett litet utrymme, vilket kan hjälpa till att frigöra huvudbadrummet för att underlätta morgonrusningen. Tänk på det tillgängliga utrymmet och höjden på rummet. Pivot- eller dubbelvikbara duschdörrar är idealiska för att passa in i ett kompakt utrymme som mellan två väggar.

Var ska duschhörnan monteras? Kommer det att vara i hörnet eller i ett separat slutet område? Detta påverkar vilken typ av duschbricka och -hölje du behöver. Till exempel, om du planerar att montera en dusch i ett centralt läge mot väggen, behöver du en duschhörna i d-form.

Förutom att överväga vilken typ av duschhörna, bör du också notera de mindre detaljerna. Det är en bra idé att välja ett skåp med snabbkopplingshjul (finns på skjutbara och dubbelvikbara duschdörrar), eftersom de gör rengöringen av din dusch mycket enklare. Tänk på glastjockleken och om glaset har en lättstädad skyddsbeläggning.

Magnetiska självstängande tätningar på dörrar är viktiga för att säkerställa en perfekt passform och för att förhindra läckage. Dolda täcklock och remsor döljer fästen för att skapa en sömlös finish Skjutdörrar och dubbelvikbara dörrar behöver högkvalitativa rullar för att säkerställa långvarig hållbarhet och en jämn glidverkan. Undvik dörrar med plastrullar, eftersom de ofta behöver bytas ut.

Se till att glaset uppfyller säkerhetsstandarder, så håll utkik efter certifieringar i specifikationen. Väggprofiler och ramar finns i krom, vit och svart finish, så att du kan skapa ett koordinerat schema.

Hur mycket kostar en duschhörna?

Duschhörnor varierar mycket i pris, men an du förvänta dig att betala från, 2 500 kr för en kvadrantkapsling, 1 400 kr för en dubbelvikt duschdörr, 1 500 kr för en skjutdörr till duschen, 1 500 kr för en pivåduschdörr, 1 700 kr för ett hörnduschkabin, 2 200 kr för en duschkabin och en bricka, 1 800 för våtrumsdusch och avlopp.

Det finns flera saker som påverkar kostnaden för en duschhörna som glastjockleken – ju tjockare detta är, desto mer kan du förvänta dig att betala, och självklart storleken också. En stor duschkabin kommer att kosta mer än en dubbelvikt duschdörr på 760 mm. Men oavsett din budget bör du köpa den bästa kvaliteten du har råd med. Duschhörnor finns i en mängd olika stilar och storlekar för att passa alla behov. De har alla härdat säkerhetsglas för fullständig sinnesfrid. De viktigaste typerna av duschkabiner är:

Kvadranthöljen: är böjda och designade för att passa in i ett hörn. Svängbara duschdörrar: öppnas in i badrummet. Dubbelfällbara duschdörrar: öppnas inåt för att spara utrymme Skjutbara duschdörrar: tenderar att vara större och kan användas för att ersätta ett badkar. Ångduschkabiner: erbjuder lyxen av en ångdusch i kombination med multifunktionsdusch.

Spelar glastjockleken någon roll?

Duschhörnor är tillverkade av härdat säkerhetsglas, som finns i olika tjocklekar, vilket påverkar priset. I den nedre änden har billigare duschkabiner 4 mm glas, mellanklasser använder 6 mm glas och i övre änden används 8 mm glas. Glastjockleken är inte den enda kvalitetsindikatorn, gångjärnen, rullarna och hjulen spelar också en roll. 8 mm härdat glas: ett premiumalternativ som erbjuder högsta strukturella integritet för en ramlös duschhörna. Extremt tufft och hållbart, 8 mm glas är perfekt för att tillföra lyx till alla badrum.

6 mm härdat glas: ger ett säkert, robust och hållbart alternativ. Ett mer prisvärt val än 8 mm glas, detta mellanklassalternativ är idealiskt om du letar efter något mer studie än 4 mm glas på ingångsnivå. 4 mm härdat glas: minsta glastjocklek för ramlösa duschhörnor. 4 mm glas ger kvalitet men till ett överkomligt pris.

Är det lätt att rengöra duschhörnor?

Vissa duschhörnor har glas som är lätta att rengöra för att göra rengöringen enkel. Vid tillverkningstillfället appliceras en speciell beläggning på en enda sida av glaset – detta hjälper till att förhindra ansamling av smuts, smuts, olja, kalkavlagringar, fläckar och ränder – vilket innebär att din duschhörna kommer att se ut som ny för längre.

Vad bör jag tänka på om jag har ett litet badrum?

Små duschhörnor som dubbla dörrar börjar från 700 mm breda, och dessa är idealiska för ett badrum med begränsat utrymme. Kvadrant-duschenheter är också bra för att spara utrymme, och de är ett alternativ till ett rektangulärt eller fyrkantigt hörn. Den rundade fronten maximerar golvytan och skjutdörrarna möjliggör enkel åtkomst.

En annan lösning för ett litet badrum är att passa in en duschkabin och en bricka mellan två väggar. Du kan välja en gångjärns-, vrid-, skjut- eller dubbelvikt duschdörr. Om utrymmet är trångt, välj en skjut- eller dubbla dörrar.

Behöver jag tänka på duschdörrar?

Duschdörrar finns i ett brett utbud av storlekar för att passa alla badrum, och de kan monteras mellan två väggar och i ett hörn med en sidopanel för att bilda en hel duschkabin. Typer av duschdörrar inkluderar dubbelvikt, skjutbart, svängbart och gångjärn. Skjutbara duschdörrar hjälper till att spara utrymme och ser bra ut när de monteras i ett urtag. En panel är fäst vid ramen, medan den andra skjuts bakåt för enkel åtkomst.

Duschdörrar med dubbelvikt har två eller flera paneler. En panel är fäst vid ramen och den andra panelen fälls tillbaka på gångjärn, vilket innebär att den inte tar upp värdefull plats i ett litet badrum. Svängbara duschdörrar roterar på en stiftmekanism och öppnas in i badrummet. Den bortre kanten av dörren svänger tillbaka in i duschområdet och behöver därför inte lika mycket utrymme som en gångjärnsdörr. Duschdörrar med gångjärn öppnas in i badrummet, så du måste kontrollera om det finns tillräckligt med utrymme för att tillåta detta.

En gångjärnsförsedd duschdörr ger bred tillgång till duschen, och passar bäst till ett rymligt badrum. Walk-in duschar har blivit ett populärt val för att lägga till elegant, minimal stil till badrummet, vilket främst har drivits av önskan att skapa en våtrumslook. En duschkabin med en duschbricka med låg profil gör att du får våtrumsutseendet men utan allt krångel och kostnad för att tanka väggar och golv.

Behöver jag tänka på vilken glasskärm jag köper?

Tillgängliga i en mängd olika storlekar, våtrumsglasskärmar skapar den ultimata minimala looken. Lämplig för montering direkt på golvet eller ovanpå en duschbricka på låg nivå, en våtrumsglasskärm skyddar föremål som toalettrullar och handdukar från att bli täckta av vattenstänk i en våtrumsmiljö. En våtrumsskärm kan monteras på egen hand eller kombineras med en annan skärm, så att du kan skapa en skräddarsydd duschyta.

Kan monteras direkt på golvet eller med en låg duschbricka, Kan kombineras med ytterligare en glasskärm, Skapar en elegant, minimal look, Utbud av storlekar Duschkabiner ger en fantastisk duschupplevelse och är ett utmärkt alternativ för att lägga till lyx i spa-stil till ditt badrum. De är gjutna av akryl till en design i ett stycke, och innehåller vanligtvis en power-shower och kroppsstrålar, och vissa har till och med en sits, spegel och lampor.

För den ultimata avkopplingen kanske du vill välja en lyxig ångduschkabin, som har en ånggenerator och Bluetooth-högtalare, så att du kan lyssna på din favoritmusik medan du kopplar av.

Hur rengör jag en duschhörna?

Att rengöra en duschhörna är inte det bästa jobbet, men tyvärr är det något som måste göras regelbundet. Duschhörnasglas kan snart grumlas av tvål- och schampoavlagringar, vilket tar bort dess glans. Se till att följa dessa fyra bästa tips för att hålla ditt hölje på bästa sätt.

Rengör duschglaset regelbundet för att förhindra ansamling av kalk. Använd en duschskrapa för att torka rent och hjälpa till att torka av ytor. Detta kommer att hjälpa till att ta bort hårt vattenavlagringar. En glasrengörare hjälper till att hålla duschglaset gnistrande rent. Vit vinäger är också idealiskt för att hålla duschglaset gnistrande.

Hur installerar jag en duschhörna?

Såvida du inte har erfarenhet är det bäst att installera en duschhörna till en professionell badrumsmontör. Men om du har de nödvändiga kunskaperna, ta en titt på vår guide om hur du monterar en duschhörna för steg-för-steg-instruktioner.

För att installera en duschhörna behöver du en elektrisk borr, tätningsmedel, vattenpass och en skruvmejsel. Väggkanalerna måste monteras på väggen först, följt av glaspanelen/dörren. När du är nöjd med placeringen av glaspanelerna kan allt sedan sättas in säkert på plats. Handtaget kan monteras, och sedan kan du silikontäta runt skåpets ytterkanter.

Bör jag ha en duschbricka till min duschhörna?

Du hittar du en rad duschhörnor som kommer med eller utan brickor. Om du letar efter en allt-i-ett-lösning är att köpa med en bricka ett bättre alternativ, eftersom brickan kommer att utformas speciellt för att passa just den där exakta kapslingen, vilket minskar risken för läckage. Att köpa ett skåp och en bricka tillsammans betyder att du inte behöver tänka på brickstorleken, men du måste noga överväga storlekarna på brickan och duschdörren när du planerar en fördjupningsdusch. Vissa kapslingar levereras komplett med matchande bricka, vilket garanterar en bra passform

Behöver jag skydda mina väggar?

Innerväggarna i din duschhörna kommer att behöva extra skydd mot vatten, och detta kan uppnås med duschhörnaspaneler eller kakel. Duschhörnaspaneler håller snabbt på att bli ett populärt alternativ till kakel på grund av följande fördelar. De är snabbare och enklare att installera, utan att det krävs någon knepig injektering eller formning. Skär helt enkelt dina panel(er) till storlek och passform

De är mer kostnadseffektiva och kostar vanligtvis mindre per kvadratmeter än plattor, de är lättare att underhålla, utan injekteringslinjer där mögel kan utvecklas, de erbjuder en sömlös finish, med skarvar praktiskt taget osynliga. De finns i ett enormt utbud av färger och mönster, inklusive sten- och träeffektdesigner, för att perfekt passa din inredning

Väggplattor är också ett populärt val, på grund av sitt stilrena utseende och slitstarka karaktär. Här är några punkter att tänka på när du kaklar väggarna i ditt duschområde. När du installerar en infälld dusch, tänk noga på ditt val av kakel och hur mycket du ska kakla innan du installerar duschbrickan, då du bara behöver kakla ner till brickan. När du installerar ett våtrum måste du se till att alla områden, inklusive golv och väggar, är kaklade och tätade på rätt sätt. Även om du kan välja en duschkabin som minskar mängden kakel för golvytan.

Vad finns det för typer av duschhörnor?

Det finns olika typer av duschhörnor som du kan välja mellan beroende på din smak och storleken på utrymmet du har. När du överväger duschhörnor är det också viktigt att ta hänsyn till vilken typ av glas du vill välja. Du kan välja olika glastyper inklusive härdat glas, säkerhetsglas och glas som har belagts i en lättrengörande lösning.

Det finns olika typer av duschhörnor tillgängliga som passar olika områden. I trånga utrymmen, särskilt i hörn, är en kvadrantduschhörna, som har en böjd form, idealisk, särskilt för små badrum eller ett badrum. Duschkabin med 6 mm skjutdörrskvadrant passar perfekt in i hörnet av ditt rum och sparar mycket utrymme.

Den förskjutna kvadrantduschhörnan är en variant på denna modell. Med en längre kurva erbjuder den här typen av dusch extra utrymme att duscha i, vilket är bra för större badrum. För dem som har mer utrymme att avvara är offset-kvadranthöljet ett utmärkt alternativ. En annan variant är den femkantiga duschhörnan, som, som namnet antyder, har 5 sidor. Dörringången är rak, snarare än böjd. Om utrymmet är högst i ditt badrum, kan en kvadrantduschhörna vara svaret. Känd inom badrumsområdet som en praktisk platsbesparare med skjutdörrar, detta är idealiskt för mindre badrum eller till och med ett badrum. Vi tycker att det är ett perfekt sätt att förvandla ett livlöst hörn.

Bör jag välja rektangulära eller runda duschhörnor?

Ett annat mycket populärt val, rektangulära duschkabiner kanske inte erbjuder de utrymmesbesparande egenskaperna hos en kvadrantdesign men erbjuder en rymlig upplevelse när du duschar. Fyrkantiga duschhörnor, även om de är ganska kompakta, är perfekta för mindre badrum. Rektangulära kapslingar, som är inramade skjutdörrsdesign är idealiska där utrymmesbesparing inte är en primär fråga

Om du letar efter den ultimata duschupplevelsen är en duschkabin idealisk. Gjuten av högkvalitativ akryl som ett stycke, hittar du ett duschkit med glidskena, justerbara kroppsstrålar och, i vissa fall, till och med en invändig handdukstork, spegel och sits – perfekt för att skapa ett lyxigt spabadrum precis i ditt eget liv Hem. Du kommer till och med att upptäcka ett brett utbud av lyxiga ångkabiner, med alternativ för aromaterapi och färgterapibelysning, för att inte tala om integrerad Bluetooth-anslutning och en mängd otroliga funktioner.

Vad är bäst av samtida kontra traditionella duschhörnor?

Medan duscharnas historia sträcker sig tillbaka till tidens dimmor, har duschkabiner blivit populärt relativt nyligen. Det är därför de flesta kapslingar är moderna eller moderna i stil. Men om du vill ha design som passar till ett badrum eller badrum i traditionell stil, erbjuder vi ett fantastiskt urval av traditionella duschhörnor, med vintagedetaljer, som ytterhandtag och handtag.

Vart ska jag ställa duschhörnan?

När du planerar din duschhörna måste du först bestämma var den ska hamna i ditt badrum. Vilka komponenter du behöver för skåpet beror på var du placerar duschen. Byter du bara ut duschen och vill behålla den där den är? Eller monterar du om ditt badrum? Om det är det senare kanske du vill flytta det till en annan plats i rummet. När du bestämmer dig för var du ska placera den, överväg det utrymme som behövs för dörröppningen och alla andra funktioner du vill lägga till, till exempel handdukstorkar. Ta hänsyn till befintliga funktioner som rörsystem, ventiler och lampor.

Tänk på hur många väggar du har tillgängliga för duschhörnan. En vägg – Om du har ett stort utrymme kanske du vill göra en del av duschen genom att placera den i mitten av en vägg. Det betyder att du behöver två sidopaneler till höljet, samt en dörrpanel för framsidan. Två väggar – Den konventionella och vanligare metoden är att passa in duschen i hörnet av rummet, mot två väggar. Detta är mest lämpligt för små till medelstora badrum. För detta behöver du en sidopanel och en dörrpanel.

Tre väggar – Du behöver bara en dörrpanel för framsidan. Nu har du bestämt dig för vart duschen ska gå, nästa sak att tänka på är hur mycket utrymme du har. Hur stor vill du att duschen ska vara? Om du har det tillgängliga utrymmet, varför inte välja en större dusch för att göra den till en utmärkande funktion i rummet.

Hur bestämmer jag vilken duschdörr jag ska köpa?

Du har bestämt var duschen ska gå och vilken form den ska ha, så nu är det dags att bestämma vilken typ av dörrar du vill ha på duschen. Vi går igenom alternativen. Välj mellan antingen vänster- eller högerhänt skåp och bricka för att passa duschen i ditt valda utrymme. För att fastställa vilken du behöver, stå med ryggen mot hörnet av rummet. Om den längsta sidan är på vänster sida behöver du ett vänsterhänt hölje och vice versa.

Hur väljer jag vilken typ av duschkabin jag vill ha?

En duschkabin ger en lyxig touch till alla badrum och är ett idealiskt val för våtrum. Det finns flera varianter för duschkabiner. Välj mellan en fast duschskärm för en mer öppen duschkabin, eller lägg till en annan fast skärm för mer av ett skåp.

Det finns raka, böjda eller L-formade duschhörnor, beroende på vilken form och stil du önskar för din duschkabin. Vi erbjuder även duschhörnor med en mindre extra mobil panel som svänger så att användaren kan justera den där de vill ha den – vilket möjliggör enkel åtkomst men ändå förhindrar att vatten rinner ut.

>>> Funderar du på att köpa en spegel? Klicka här.

Vad finns det för glasstilar?

Tydlig – enkel och traditionell, för att passa alla badrumsstilar. Spegel – en modern touch som både ser bra ut och är praktisk. Frostad effekt – vita frostade paneler för avskildhet. Striped – en snygg design med horisontella vita ränder. Semi-spegel – en subtil och sofistikerad finish. Rökt – en elegant och modern gråton till glaset

Dessa ytbehandlingar är sortimentsspecifika – se de tillgängliga ytskikten per serie på nästa flik. Där kommer du också att ta reda på alla andra nyckelfunktioner för var och en av våra serier, såsom glastjocklek och garantilängd, för att hjälpa dig välja det som bäst passar dina behov och budget. De flesta duschhörnorna har härdat glas, men tjockleken skiljer sig över våra serier, från 4 till 8 mm. Ju tjockare glas, desto mindre vibrationer när du öppnar och stänger dörren.

Behöver du en duschbricka? Du kanske redan har en duschbricka och håller på att byta ut skåpet, eller så kan ditt paket levereras komplett med en duschbricka. Kontrollera först om du behöver en. Om du gör det kommer vi att förklara skillnaderna mellan våra duschbricka så att du kan få den rätta som passar din duschhörna, i den stil du är ute efter.

Bör jag köpa en duschbricka?

Duschbricka finns i olika former, stilar och djup. För en duschkabin med traditionellt utseende, välj en högväggig, djup duschlåda. För ett mer modernt utseende, särskilt för våtrum och duschkabiner, välj en duschbricka med ultralåg profil så att din bricka smälter samman med ditt golv. Det erbjuds även duschbricka med låg profil som ligger mittemellan – för att skapa en tydlig skillnad mellan duschhörnan och resten av rummet, men lågt på djupet för att göra det lätt att ta sig in och ut. Se till att du får rätt djup och typ av bricka (vänsterhänt eller högerhänt) för att passa in i din kapsling.

Duschbricka finns i en mängd olika material. Duschbricka i gjutsten – Tillverkade av en blandning av kalksten och harts. Duschbricka i akryl – Det mest prisvärda materialet som är flexibelt och lätt. Som ett alternativ med lägre budget är duschbricka i akryl mer utsatta för skador än kraftigare material. Duschbricka i harts – Tillverkade av en blandning av mineraler och hartser. Ett robust och hållbart material som sannolikt håller längre än duschbricka i akryl och som är tillräckligt starkt för att tåla slitage.

Flytande duschbricka (bilden) – Flytande duschbricka är tillverkade av XPS (extruderat polystyrenskum), murbruk och glasfiber. De är designade så att du kan skapa en skräddarsydd look genom att använda ditt eget val av kakel ovanpå. Se till att använda halkfria plattor.

Hur bör jag tänka angående duschutrymmet?

Om du väljer att ha en duschkabin eller våtrum snarare än en traditionell duschhörna, måste du tänka på hur du lägger golvet. Det finns två sätt att lägga ett våtrumsgolv, beroende på vilken typ av golv du har. Plantillträde – avfall monteras mellan bjälklag (trägolv) för att ge ett helt plant våtrumsgolv (bilden). Upphöjd våtzon – För installationer där avfallet inte kan läggas in i golvet (till exempel betonggolv). Skapar en upphöjd zon ovanför golvet där avfallet kan installeras. Det erbjuds även kompletta våtrumssatser för något av dessa alternativ, som båda kan kaklas över för att skapa en skräddarsydd look.

Oavsett om du väljer en duschhörna eller en duschkabin måste du täcka väggarna för att skydda dem från vatten. Det vanligaste tillvägagångssättet för detta är att kakla väggarna. För att helt vattentäta väggarna erbjuder vi kakelplattor som är lämpliga att lägga bakom kakel på väggar eller golv, för att hålla ditt badrum i gott skick.

Är väggpaneler viktigt till en duschhörna?

Ett snyggt alternativ till väggplattor är panel. Montera en komplett panel på väggen för ett alternativ som är lätt att rengöra och lätt att applicera. Duschpaneler finns i ett stort urval av färger och ytbehandlingar, för att passa alla badrumsstilar. Välj en livfull färgpanel för att lysa upp rummet, marmor för elegans, eller till och med ett stjärndammsmönster för extra gnistra. Du kan välja att använda panel runt om i ditt badrum, i samma eller en blandning av färger och mönster, eller bara runt duschhörnan.

Vad är en duschhörna?

Duschhörnor kan komma i många utföranden och storlekar, så du har inga problem att hitta en som passar ditt badrum. De kan ibland kallas “duschkabiner” och kan placeras nästan var som helst i ditt badrum så länge som VVS tillåter det. Hörnet är det vanligaste läget för en kapsling, men du kan montera en mellan två väggar för att spara utrymme.

Först och främst undrar du kanske vad en duschhörna är? Ibland även kallad duschkabin, en duschhörna används för att omsluta din dusch från resten av ditt badrum. Duschhörnor finns i alla former och storlekar, ibland med eller utan duschbricka. Oftast är den vanligaste duschstorleken cirka 800×800 mm och 900×900 mm.

För det mesta kommer duschhörnor med en eller flera glaspaneler, samt en dörr, som antingen kan vara en skjut-, vrid- eller vikbar design. En duschhörna kan till och med ha en walk-in-design utan dörr också, vilket bildar ett våtrum. Att bestämma sig för vilken duschhörna man ska köpa kan vara svårt, speciellt när det finns flera olika typer av duschhörnor på marknaden, alla med unika fördelar för olika badrum. Men beslutet beror helt och hållet på konfigurationen av ditt badrum och vad din personliga preferens är.

Hur mäter jag duschutrymmet?

När du mäter för en duschhörna behöver du höjden, bredden och djupet på utrymmet där skåpet ska installeras. Dubbelkolla alltid dessa mått. Om kapslingen ska monteras mellan två väggar måste du göra tre mätningar, var och en på olika höjder, eftersom avståndet mellan väggarna är osannolikt att vara detsamma hela vägen upp. Om ditt skåp ska monteras i ett hörn måste du mäta från utsidan av duschbrickan till väggen på varje sida.

Hur väljer jag rätt duschbricka?

När du surfar kan du ha hittat en rad duschhörnor som kommer med eller utan duschbricka. Om du letar efter en allt-i-ett-lösning är det ett bättre alternativ att köpa med en bricka. Detta beror på att brickan kommer att utformas specifikt för att passa just den duschhörnan, vilket minskar risken för läckage eller installationsproblem. Att köpa en kapsling och bricka tillsammans betyder att du inte behöver tänka på brickstorlek.

Vissa duschar kan komma utan behov av duschbricka, till exempel vissa duschkabiner, där det är ändrat golv med VVS rakt in i klinker. Den erbjuder en sömlös övergång till duschen och en lyxig hotellkänsla. Du kan dock låta duschbricka för dessa typer av skåp sänkas ner i golvet också.

Behöver överväga mina duschhörnor?

Innerväggarna i din duschhörna kommer att behöva extra skydd mot vatten, som med bad-duschkombinationer, och detta kan göras med väggpaneler eller kakel. Om dina badrumsväggar redan är kaklade, bra, det kommer att göra jobbet briljant. Men om det bara finns färg på dina badrumsväggar måste du ta ett beslut. Duschhörnaspaneler håller snabbt på att bli ett populärt alternativ till kakel på grund av deras fördelar. De är snabba och enkla att installera, kostnadseffektiva, har ett stort utbud av design och enkla att underhålla.

Väggplattor är alltid ett populärt val, på grund av sitt stilrena utseende och hållbarhet. När du kaklar väggarna i ditt duschutrymme finns det några punkter att tänka på. Tänk på hur användningen av plattor kommer att påverka storleken du har tillgänglig, särskilt för en alkov.

Vad påverkar kostnaden för en duschhörna?

Oavsett om du vill hålla nere kostnaderna eller ha en stor budget så finns det duschhörna för alla och alla badrum, men det finns faktorer som kan höja priset. Tjockleken på glaset för en kapsling är ett område som kan öka kostnaden. Kapslingar är tillverkade av härdat, härdat säkerhetsglas och finns i olika tjocklekar, från 3 mm till över 10 mm. Ju tjockare glas desto mer hållbart är det, men det kommer att innebära att priset också kommer att öka.

Precis som glastjockleken, ju större duschhörna, desto dyrare blir det. Ju större val av kapsling du har desto mer material krävs för att göra den. En skräddarsydd, skräddarsydd storlek kommer att öka kostnaderna eftersom en specialist kan behöva bygga den åt dig. Den andra viktiga faktorn som kan öka kostnaderna är stilen på duschhörnan. Stilen på ditt hölje bör inte ändra priset för mycket, och medan de flesta stilar börjar till ett rimligt pris, är vissa dyrare än andra. Detta kommer ofta att bero på faktorer som storlek och materialförändring som ökar priset.

Har badrumsstorleken betydelse?

Innan du börjar surfa på sajter efter en duschkabin och blir förvirrad måste du förstå vilket utrymme du har. Ställ dig själv följande frågor: var skulle du vilja installera din duschhörna? Byter du bara ut duschen och vill behålla den där den är? Eller flyttar du din dusch till ett annat område?

När du bestämmer var du ska placera den, överväg det utrymme som behövs för dörröppningen samt se till att du tar hänsyn till dina befintliga armaturer. Se till att mäta området korrekt. En felaktig mätning kan leda till att du lägger mer tid och pengar på att försöka rätta till felet.

Vilken duschdörr ska man välja?

Med duschar som blir allt populärare idag, väljer fler människor att köpa duschhörnor för att skapa extra utrymme i sina badrum. Men en av de viktigaste frågorna om husägares läppar är vilken typ av duschdörr ska du välja för din inhägnad? Ska du välja en skjutdörr som maximerar utrymmet, eller skapa ett stiluttryck med en vikdörr? Vår duschhörna och duschdörrguide hjälper dig att ta reda på vilken som är rätt för dig.

Svängdörrar

De enklaste duschdörrarna på marknaden är pivådörrar. Dessa är traditionella öppna duschdörrar, som kan konfigureras för att öppna utåt och inåt beroende på ditt badrums design. Pivot badrumsdörrar är idealiska för dem som har lite mer utrymme i sitt badrum, eftersom de när de är stängda skapar mycket utrymme, men när de väl öppnats kan de få ett litet rum att kännas ännu mer knäppt. Om du väljer en pivåduschdörr, kom ihåg att utåtgående dörrar kan göra golvet blött, så dessa dörrar fungerar bäst i badrum i våtrumsstil med smarta halkfria golv.

Skjutdörrar

Skjutbara duschdörrar kan hjälpa till att spara utrymme i mindre badrum, eftersom de säkerställer att hela duschkabinen förblir kompakt – till skillnad från till exempel en utåtgående svängdörr. Den här typen av duschdörrar finns ofta på moderna modeller (som den på bilden), såväl som på kvadrantduschhörnor som kan monteras i hörnet av ett badrum för att optimera utrymmet. Som ett resultat är denna typ av duschhörnasdörr idealisk för små gästbadrum och i synnerhet kapprum.

En extra bonus är att dessa duschdörrar inte kräver något extra utrymme i badrummet. Således kan det extra utrymmet som sparas från en utåtgående dörr användas för att skapa ett rymligare duschkabin också – en win-win.

Dubbelvikbara dörrar

Ett annat alternativ inkluderar dubbelvikbara dörrar, som kan bidra till att skapa ett slående designuttryck, till skillnad från en traditionell öppen-stängd duschdörr. Den kantiga designen ger inte bara stor funktionalitet, den är perfekt för en lyxig och modern bostad. Den här typen av duschkabinsdörr hjälper till att se till att duschen är rummets fokuspunkt, vilket är idealiskt om en dusch är den mest använda funktionen i badrumsutrymmet. Det är också idealiskt om utrymmet är ett premium, eftersom dubbelvikta duschhörnor kan köpas med två, eller till och med tre, veck.

Gångjärnsdörrar

En annan enkel stil med duschdörrar är gångjärnsdörrar, eftersom de helt enkelt öppnas och stängs som en traditionell dörr. Denna typ av design är lämplig för både raka eller svängda duschhörnor och kan köpas för att öppna på vänster eller höger sida. Denna klassiska duschdörr finns i flera olika stilar, från modern till traditionell, för att passa alla badrumsdesigner. Den här typen av dörrar är bäst lämpade för ett stort badrum, eftersom de öppnar ut i ditt badrumsutrymme, vilket kräver utrymme runt kapslingen för att dörren ska kunna förlängas.

Duschkabinsdörrar

Alternativt, om inget av alternativen ovan passar dig, kanske du vill överväga att installera ett våtrum för att dra nytta av ett rymligare rum utan dörrar. Allt du behöver är en duschkabin, som är sammanställd med glaspaneler för att lägga till struktur, utan att ta upp onödigt utrymme i rummet. För en duschkabin/våtrum behöver du bara installera ett duschmunstycke var som helst på väggen. Du behöver inte oroa dig för att köpa någon form av kapsling eller skydda resten av rummet från översvämning – förutom att kakla rummet för att göra det vattentätt och lägga till ett avlopp, så klart.

Är duschdörrar viktigt?

Med ett brett utbud av design tillgängliga, kan duschdörrar också köpas för att passa alla badrumsstilar, från tidlös och traditionell till elegant och chic. Typen av dörr är ofta avgörande för en perfekt fungerande duschhörna snarare än stilen. Det viktigaste att tänka på när du väljer den perfekta duschdörren är hur den kommer att passa med resten av badrummet.

Gångjärns- eller svängbara dörrar är idealiska för större badrum eftersom de öppnar ut mot ditt badrum och som sådana kräver ett visst utrymme för att du ska kunna göra detta. För mer kompakta badrum fungerar en skjut- eller dubbelvikdörr perfekt eftersom de inte påverkar själva badrummet.

Är väggar och placering viktigt?

Utformningen av ditt badrum kan påverka vilket arbete som behöver utföras för att du ska nå dina duschmål. Planerar du att behålla din dusch på befintlig plats? Om så är fallet kan mängden arbete som kommer att behöva utföras vara minimalt eftersom det befintliga rörsystemet redan borde vara på plats. Att ändra placeringen av din duschhörna kommer att medföra extra byggnadsarbete och kostnader. Men tiden och de ekonomiska konsekvenserna kommer att vara värt det om du vill revolutionera din toalett.

Spelar det någon roll på vilket sätt duschdörren öppnas?

Du måste överväga åt vilket håll duschkabinens dörrar ska öppnas, annars kan det bli rörigt. Det kan tyckas vara sunt förnuft, men ibland är det de enklaste sakerna att missa. Du vill inte installera en duschhörna, bara för att upptäcka att den kolliderar med andra badrumsenheter – mardröm! Ta dig tid att tänka på utrymmet, estetiken och funktionen hos din dusch så att din dörr kan svänga ut till ett fritt utrymme.

Andra positioneringsfrågor att tänka på är placeringen av alkover, vänster- eller högerhänt svängning på duschdörren och om du behöver justera för slitna väggar. Våra duschbågar är justerbara med upp till 15 mm så att du kan uppnå den perfekta passformen.

Vad ska jag tänka på innan jag köper en duschbricka?

Först måste du se till att duschbrickan du köper passar din duschhörna perfekt för att skydda mot läckage mellan springorna. Helst vill du köpa brickan och duschhörnan tillsammans så att du är förberedd och redo att installera. Om du köper en bricka separat, eller till och med byter ut en bricka, var noga med att mäta måtten på ditt hölje i förväg.

Kvadrantduschbricka är byggda för att passa en kvadrant duschhörna. Det betyder att de har en böjd design som passar perfekt in i hörnet av ditt badrum. De är idealiska om du behöver maximera utrymmet eftersom de ger dig mer utrymme att manövrera. Förskjutna kvadrantduschbricka liknar kvadrantduschbricka genom att de är designade för att passa hörnet av ett badrum. De är dock längre i formen med ett mer rundat hörn. Om du har lite mer utrymme men fortfarande vill maximera utrymmet med en svängd, modern design, kan detta vara ett bra val.

Rektangulära duschbricka passar en rektangulär duschhörna. Den här typen av duschbricka ger dig utrymme att manövrera och lämpar sig väl för skåp som använder skjutbara duschdörrar. Denna typ av brickor är populär på grund av dess förmåga att passa många typer av badrumslayouter. Perfekt om du vill spara utrymme.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top