Duschhyllornas dag i rampljuset: Test av duschyllor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Tebo Details Malmö

Tebo Details Stockholm

Tebo Details Tile In

Gelia Aqualine

Klicka här för att se fler duschhyllor.

Badrummet är en plats i ett hus där det inte finns något utrymme för kompromisser när det handlar om komfort, avslappning och estetik. Att ha ett välorganiserat badrum är en viktig del i att uppnå ett välstädat, bekvämt och snyggt badrum.

För att uppnå och upprätthålla en hög nivå av organisation i en badrumsmiljö krävs det att man har rätt tillbehör. Ett utmärkt tillbehör för en sådan svår uppgift är en duschhylla.

Att köpa rätt duschhylla är inte världens enklaste uppdrag, därför har vi på hantverksproffset.se sammanställt en övergripande artikel för att vara till din hjälp vid köp av duschhylla. Det finns nämligen väldigt många aspekter kring ett köp av duschhylla som man måste ta hänsyn till och se över noggrant.

Topplista

1. Bäst i test – TEBO Details Malmö

Klicka här för att se bästa priset

En duschhylla som presterat mycket bra på våra omfattande tester är modellen TEBO Details Malmö från TEBO Byggtillbehör AB, ett företag specialiserat på byggnadsmaterial med säte i Rosersberg.

TEBO Details Malmö är en elegant duschhylla tillverkad av rostfritt och borstat eller svart stål av typen AISI 304. Godstjockleken ligger på 1 mm.

Vad gäller montering av TEBO Details Malmö så fästs duschhyllan i fogen med hjälp av silikon och passar i hörn med 90 graders vinkel. Modellen är ej syrafast.

Övriga mått är 268,5 x 118 x 50 mm. Med sådana mått borde det inte vara något problem att få plats med duschhyllan i ditt badrum.

2. Populärast – TEBO Details Stockholm

Klicka här för att se bästa priset

Om du som köpare är ute efter ett mer populärt val behöver du inte titta längre än modellen TEBO Details Stockholm. Duschhyllan är alltså från samma företag som tillverkat vår nuvarande ”bäst i test” modell.

TEBO Details Stockholm är en duschhylla med utpräglad elegans, likt sin systermodell TEBO Details Malmö. Duschhyllan är tillverkad av borstat och rostfritt eller svart stål och med en godstjocklek på 1 mm.

När det kommer till frågan om montering så fästs hyllan i fogen med silikon och passar i 90 graders vinklade hörn. Modellen är ej syrafast.

I övrigt så besitter TEBO Details Stockholm mått på 268,5 x 118 x 50 mm. Måtten gör modellen lätt att få plats med, även i tajta badrumsmiljöer.

3. Premiumval – TEBO Details Tile In

Klicka här för att se bästa priset

Om du som köpare är lite mer av en lyxlirare så är vårt premiumval TEBO Details Tile In det perfekta valet just för dig. Modellen är tillverkad av rostfritt och borstat eller svart stål av typen AISI 304.

TEBO Details Tile In är ej syrafast, passar i 90 graders hörn och har en godstjocklek på 1,5 mm.

Duschhyllan är skräddarsydd för montering med eller utan keramiska plattor i hyllan. I samband med plattsättning fästs hyllans kant bakom plattan.

TEBO Details Tile In har mått som ligger på 290 x 195 x 20 mm. Duschhyllan skiljer sig därmed lite från andra modeller av TEBO Byggtillbehör AB, men är fortfarande ett utmärkt val för alla typer av badrum – stora som små.

4. Billigast – Gelia Aqualine

Klicka här för att se bästa priset

Om du som köpare jobbar utifrån en stramare budget är duschhyllan Gelia Aqualine ett utmärkt val för dig. Modellen har tillverkats av Gelia, ett retailföretag som specialiserar sig på el- och VVS-produkter.

Gelia Aqualine är en universal och förkromad duschhylla, utformad för att passa de flesta duschstänger. Den är tillverkad i plast med basfärgen glansig krom och har måtten 250 x 30 x 100 mm.

Modellen monteras utan verktyg och duschstången behöver inte skruvas ner vid montering. Den passar samtliga stänger med en diameter på 18–25 mm.

Denna specifika modell skiljer sig en aning från de andra duschhyllorna som vi nämnt i vår artikel. Det beror på att Gelia Aqualine monteras fast i själva duschanordningen, i stället för att vara monterad i duschväggarna.

Duschhyllans höjdpunkter

Efter att ha testat en rad duschhyllor, står det klart att de bästa modellerna erbjuder en kombination av hållbarhet, design och användarvänlighet.

Dessa hyllor är mer än bara förvaringslösningar; de förvandlar din dusch till en funktionell och estetiskt tilltalande plats.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen