Test av duschslangar: Nyckeln till din perfekta morgondusch

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

GROHE Silverflex 

MORA 139835

GROHE Metal Longlife

FM MATTSSON 

Klicka här för att se duschslangar.

Det finns några saker som vi alla använder i stort sett dagligen och en av dem är duschen, därför är det viktigt att du har en hel och ren duschslang som passar för dig.

Kanske har du en ny dusch eller har den befintliga börjat läcka, oavsett behöver en ny duschslang köpas in.

Däremot är marknaden stor och erbjuder konsumenten flera olika längder på slangen och storlekar på kopplingarna, för att välja rätt gäller det därför att reda ut vad just du behöver.

Fokusera framför allt på de viktiga faktorerna: material, kopplingar och mått, men även kulör och pris är betydelsefulla att resonera kring.

I denna artikel får du möjligheten att läsa om fyra olika alternativ och dess fördelar, samt en köpguide som förhoppningsvis underlättar valet av duschslang.

1. Bäst i test – GROHE Silverflex Duschslang

GROHE Silverflex Duschslang

Klicka här för att se bästa priset

GROHE Silverflex är en utmärkt duschslang som med sin längd på 1,75 m resulterar i att den fungerar för majoriteten av användare och dess duschar.

Produkten är gjord av plast och med sin kromade GROHE StarLight ytbehandling blir det en väldigt fin finish.

Till skillnad från många andra alternativ gjorda i metall, är en fördel med slangen att den inte trasslar in sig, tack vara sin fantastiska TwistFree funktion.

Den släta ytan är designad för att vara så enkel som möjlig att rengöra och modellen är antifold böjsäker, vilket innebär att man inte behöver vara oroligt för att slangen ska böjas för mycket.

Brottgränsen ligger på det optimala 500 N och tryckmotståndet på upp till hela 5 bar. Anslutningen G 1/2″ x 1/2″ är universell och funkar till många duschar.

2. Populärast – MORA 139835. AE Duschslang

MORA 139835.AE Duschslang

Klicka här för att se bästa priset

När det gäller duschslangar finns det några saker som alla vill ha: stil, kvalité och lågt pris, vilka ofta är svåra att kombinera. Men denna Duschslang från Mora har lyckats väldigt bra, vilket också är anledningen till dess popularitet.

För att passa ett stort spann av kunder har även denna modell av duschslang en längd på det optimala 1,75 m.

Slangen från Mora är metallomspunnen, vilket är perfekt då det resulterar i en makalös rörlighet men samtidigt hållbarhet och trycktålighet.

Den fina kromade produkten är främst designad för Moras egna duschsystem, men så länge din dusch använder innergängor på ½ tum passar duschslangen utmärkt.

Innerslangen är fri från både PVC och BPA vilket talar för att företaget verkligen tänkt till under utvecklingen av sin produkt.

3. Premiumval – GROHE Relexaflex Metal Longlife

GROHE Relexaflex Metal Longlife Duschslang

Klicka här för att se bästa priset

Om du gillar att duscha med hårt tryck behöver du en duschslang som klarar av det och därför har företaget GROHE designat denna produkt: Relexaflex Metal Longlife.

Utförandet har drastiskt blivit förstärk vilket resulterat i en makalös draghållfastighet på 750 N och tryckmotstånd på upp till 16 bar.

Produkten på 1,5 m är något kortare än vissa andra alternativ men det brukar inte vara några problem, snarare tvärt om. Det blir nämligen enklare att undvika trassel och skruvningar på slangen.

Duschslangen är även perfekt för dig som gillar att duscha varm då den har en värmetålighet på 75 °C och med sin AntiFold design behöver du inte vara orolig för att slangen ska skadas vid kraftiga böjningar.

Finishen är GROHEs egna StarLight kromyta och tillsammans med metallkonturerna skapar det ett fint estetiskt uttryck.

För att minska risken att duschslangen inte passar just din dusch kommer produkten med de smidiga anslutningarna G 1/2″ x 1/2″ som är universella.

4. Billigast – FM MATTSSON 3484-1750

FM MATTSSON 3484-1750 Duschslang

Klicka här för att se bästa priset

Ofta är det inte lätt att hitta en bra duschslang som både är billig och kvalitativ, men det är just vad FM MATTSSON 3484-1750 är.

Själva yttersidan är gjord av metall medan innerslangen är plast, däremot PVS- och BPA-fri vilket är perfekt.

Längden ligger på 1,75 m och med dess innergängor på ½ tum är slangen ganska optimal för många konsumenter och deras duschar.

Trots det lägre priset har denna duschslang en unik funktion som majoriteten av dyrare modeller inte har, vilket är en flödesreglerare. Det blir därmed mycket enkelt att begränsa ditt användande av vatten om du så önskar.

Tack vara yttersidan designad med överlappande metall blir duschslangen väldigt rörlig och enkel att hantera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen