Bästa fågelskrämman 2024 – Test av olika fågelskrämmor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Silverline Blackbird

Green-it Teleskop

Tarmo Drake

Uggla plast

Klicka här för att se fler fågelskrämmor.

Alla som har balkonger, odlingar eller terrasser kommer utan tvekan få det bättre med en fågelskrämma. Fågelskrämmor används för att hålla undan fåglar och deras spillning från de platser där vi inte vill ha dem.

Om du redan nu är övertygad så kan du scrolla ned och jämföra några tillgängliga alternativ som vi har valt ut.

Som tidigare nämnt så är fågelskrämmor viktiga för att hålla fåglarna borta från din odling, balkong eller terrass. Fågelskrämmor är effektiva på att hålla borta fåglar och till och med gnagare från din tomt. På så sätt undviker du fågelspillning på terrassen, balkongen eller i håret. Dessutom håller du din odling säker från oinbjudna gäster.

Fågelskrämmor har använts väldigt länge och de moderna fågelskrämmorna har utvecklats till att vara så effektiva att de håller undan nästan alla fåglar. Se dock till att du skaffar en fågelskrämma som får plats, och som kan täcka hela det valda området.

1. Bäst i test – Silverline Blackbird Drake

Silverline Blackbird Drake Fågelskrämma

Klicka här för att se bästa priset

Silverline Blackbird Drake är en populär fågelskrämma som använder sig av en drake som imiterar en stor rovfågel för att skrämma fåglar. Den använder sig av reflekterande ögon på fram och baksidan av vingarna. På så sätt så ses dessa reflexer oavsett hur draken är placerad.

En nackdel med denna modell är att den är något mindre än dyrare modeller. Detta är dock inräknat med det något lägre priset och den låga vikten på endast 140 gram.

Den kommer med förstärkta sömmar och starka infästningar vilket skyddar draken mot attacker där många andra fågelskrämmor går sönder. Denna effektiva fågelskrämma installeras med en lina kopplad till en teleskoppåle som går att sätta nästan överallt. På så sätt kan du skydda ditt trädgårdsland, fiskebåt eller åker på enkelt sätt.

2. Populärast –Green-it 4m Teleskop

Green-it 4m Teleskop Fågelskrämma

Klicka här för att se bästa priset

Green-it 4m är en klassisk fågelskrämma som med hjälp av en lina skrämmer bort de flesta fåglarna. Den smarta fågelskrämman använder en drake som liknar en stor rovfågel som avskräcker alla måsar, duvor, kråkor och kajor.

Med draken och lite vind kan en rovfågels siluett och rörelser simuleras. Med hjälp av linan och drakens design så varierar hastigheten, flyghöjden och mönstret och därför upplevs den som ett hot av fåglar vid den även den minsta vindpusten.

Den effektiva fågelskrämman kan placeras nästan överallt där drakens bana inte är blockerad. Därmed kan du vara säker på att ditt trädgårdsland är skyddat. Nackdelen med dessa typer av fågelskrämmor är att de kan vara svåra att sätta upp på stora öppna ytor, däremot är denna modell en av de mest effektiva överallt.

3. Premiumval – Tarmo Drake 4m

Tarmo Drake 4 m Fågelskrämma

Klicka här för att se bästa priset

Tarmo Drake 4m är en komplett fågelskrämma med en mängd olika unika funktioner för den som letar efter det lilla extra.

Den speciella draken använder sig av UV-skydd vilket låter dig använda fågelskrämman året runt, därmed behöver du aldrig höra på kajornas tjat när du vaknar på morgonen. Draken är enorm med en höjd på 150cm, bredd på 140 och ett djup på 70cm. Därmed kommer draken hålla mot en mängd attacker och dessutom håller till och med rovfåglar sig undan.

Draken sätts upp med en installationsstav på 3m med 13mm i diameter och har en 3m lång flätad tråd vilket minskar risken för att tråden går av. Fågelskrämman är något dyrare, vilket inte är konstigt nät man tänker på storleken.

4. Billigast – Uggla plast 40cm

Uggla plast 40 cm Fågelskrämma

Klicka här för att se bästa priset

Uggla plast 40cm är en trädgårdsdekoration som också fungerar som en effektiv fågelskrämma.

Fågelskrämman fungerar genom att imitera en uggla, vilket skrämmer bort många mindre fåglar som duvor, kajor och skator. Den snygga statyn kan hängas i ögla som sitter längst upp men kan också stå själv.

Den statiska fågelskrämman är dock mindre effektiv än andra modeller med drakar då det finns chans att fåglarna helt enkelt missar den. Den kommer dock inte ta lika mycket plats och kan ställas överallt.

Det är inte konstigt att statyn är på det billigare sidan då den är gjord av plast, men för den som har en mindre yta att skydda som till exempel en balkong så är den mycket prisvärd.

Lista över de bästa Fågelskrämmorna 2024

  • Bäst i test: Green-it 4m
  • Populärast: Silverline Blackbird Drake
  • Premiumval: Tarmo Drake 4m
  • Billigast: Uggla plast 40cm

Vanliga frågor om fågelskrämmor

Varför används fågelskrämmor?

Fågelskrämmor har använts av bönder i tusentals år för att hålla fåglar borta från deras skörd. På vår hemsida kan du jämföra fyra olika fågelskrämmor som alla har varierande användningsområde. Därigenom kan du finna en som fungerar bäst för dina ändamål.

Vilka djur skrämmer en fågelskrämma?

Moderna fågelskrämmor fungerar bättre en gamla stationära fågelskrämmor. Många använder sig av en drake som liknar en stor rovfågel och med denna moderna teknik kan katter, grävlingar, möss och större rovfåglar som ugglor hållas undan.

Vad är en fågelskrämma?

En fågelskrämma är ett objekt som placeras utomhus vars uppgift är att hålla bort fåglarna från ett specifikt område. På vår hemsida har vi jämfört 4 olika fågelskrämmor som du kan finna inspiration ifrån.

Vilken fågelskrämma ska jag använda?

Dina behov påverkar vilken fågelskrämma du bör välja. Det kan bero på hur stor yta du vill skydda eller vilken sorts yta du vill skydda, till exempel så är inte stationära små fågelskrämmor så effektiva på fiskebåtar. På vår hemsida listas fyra olika fågelskrämmor som fungerar olika bra på olika platser.

Måste jag ha en fågelskrämma?

En fågelskrämma är nödvändig för att hålla undan fåglar från din skörd. Men om du är okej med att dela med dig av en del av skörden till fåglarna så behöver du faktiskt inte en fågelskrämma. På vintern och hösten växer inte så mycket så då kan du faktiskt ta ned den.

Sammanfattning

Avslutningsvis så kan vi rekommendera fågelskrämmor till alla med någonting de vill skydda från fåglar, oavsett om det är dina öron, din skörd eller din balkong.

Innan du bestämmer dig för vilken fågelskrämma du tycker är bäst för dig bör du fundera över en rad faktorer, här är ett par som är extra viktiga.

  • Pris
  • Modell
  • Storlek

Till sist så bör du fundera över vart du ska sätta din fågelskrämma och hur effektiv den kommer vara där.

“När du köper din fågelskrämma är det likt allt annat, du bör alltså tänka på priset, kvalitén och vad du får för pengarna.”

Källor

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen