Bästa fettsprutan 2024 – Test av olika fettsprutor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bahco BCL32G1

DeWalt DCGG571M1

Bahco BCL32G1K1

Metabo DFP 400

Klicka här för att se fler fettsprutor.

Alla som arbetar med maskiner, bilar eller fordon kommer utan tvekan att behöva använda en fettspruta i sitt arbete. Fettsprutor är nämligen ett superbra hjälpmedel för att smörja alla in svåråtkomliga ställen och därmed möjliggöra att maskinerna håller så länge som möjligt.

Om du redan nu vill se några olika typer av fettsprutor och några av de tillgängliga alternativ som finns bör du scrolla ner och kika på valen vi listat.

Som vi redan nämnt är fettsprutor väldigt viktiga för att garantera maskiners funktion och för att minska risken för slitage.

Detta innefattar bland annat smörjning av olika sorters lager och andra sorters komponenter. Fortsättningsvis så är en stor fördel med sprutor att de kan vara rätt så precisa och även snabba.

Med tanke på sprutans väldigt exakta funktion kan man både spara pengar på att inte göra av med onödigt fett och genom att man slipper ersätta dåliga komponenter lika ofta.

1. Bäst i test – Bahco BCL32G1

fettspruta bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Den här fettsprutan från Bahco på 14,4 V är en modell med ett arbetstryck som uppgår till 6000 pst per 414 bar. Detta innebär att sprutan passar bra att använda till fordon såsom lastbilar eller jordbruksmaskiner.

Tyvärr så ingår det inget batteri eller laddare när man köper sprutan vilket innebär att detta är något du får köpa till separat.

Fortsättningsvis så är enheten utrustad med en säkerhetsventil som gör att överflödig luft kan dräneras samtidigt som den har förstärkta slangkopplingar.

Tack vare ett plastlock eliminerar man också risken att fettet läcker och för att tydligt markera handtaget och avtryckaren är de gjorda i orange. Avslutningsvis så får man betala 2 300 kronor för denna modell.

2. Populärast – DeWalt DCGG571M1

bäst i test fettspruta

Klicka här för att se bästa priset

Den här fettsprutan från DeWalt på 18 V har en vattenslang på 1 meter som kan leverera ett arbetstryck på 690 bar. Dessutom så ingår det både ett batteri och laddare vid köpet vilket innebär att man slipper köpa till det.

Fortsättningsvis så lämpar det sig bäst att använda fettpatroner på 400 ml till denna modell. Tack vare den långa slangen får man också bättre åtkomlighet.

Jämfört med en vanlig manuell fettspruta så kan man med denna batteridrivna modell utföra en vanlig smörjning dubbelt så fort.

Tack vare att maskinen är utrustad med LED- ljus kan man också arbeta i utrymmen där det är mörkt och svårt att se.

Avslutningsvis så är priset på denna modell rätt så högt och ligger på ca 4 800 kronor. Detta har dock sin naturliga förklaring genom att man bland annat kan arbeta mycket snabbare och mer effektivt.

3. Premiumval – Bahco BCL32G1K1

bästa fettsprutan

Klicka här för att se bästa priset

Den här modellen från Bahco på 14,4 V är en fettspruta som har ett arbetstryck upp till 6000 psi per 414 bar. Vid köpet ingår både en laddare samt ett batteri vilket är skönt då man slipper köpa till det.

Verktyget lämpar sig bra att användas till olika fordon såsom lastbilar och hjullastare för att utföra kontinuerlig smörjning.

Fortsättningsvis så är modellen försedd med en ventil som dränerar överflödig luft samt förstärkta slangkopplingar.

Med tanke på att man inte gärna vill att det läcker eller droppar fett finns det därför ett plastlock vars funktion är att förhindra detta. Avslutningsvis så får man betala knappt 4 000 kronor för denna modell.

4. Billigast – Metabo DFP 400

test fettspruta

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter en spruta som är lite billigare kan denna modell från Metabo definitivt väcka ditt intresse.

Fettsprutan har ett arbetstryck på 2–10 bar och har ett luftbehov på 0,4 liter per slang och väger drygt 1,5 kilo. Tack vare en flexibel anslutning samt en smörjnippel får man också en bra åtkomlighet och en enklare hantering.

Verktyget är dessutom gjort för att vara rent och effektivt och inte spilla något fett. Patronerna som bör användas till denna modell är 400 gramsvarianter vilket är den mest förekommande typen.

Avslutningsvis så får du betala drygt 1 000 kronor för denna modell, vilket är förhållandevis lite. Man ska dock ha i åtanke att man inte får samma egenskaper som i många dyrare modeller.

Lista över de bästa fettsprutorna 2024

  • Bäst i test: Bahco BCL32G1
  • Populärast: DeWalt DCGG571M1
  • Premiumval: Bahco BCL32G1K1
  • Billigast: Metabo DFP 400

Vanliga frågor om fettsprutor

Hur fungerar en fettspruta?

En fettspruta är ett rätt enkelt verktyg som används med hjälp av ett handtag och en patron där fettet förvaras. Om du vill veta mer så går det utmärkt att kika bland de olika modellerna vi listat på vår sida.

Vad kostar en fettspruta?

En fettspruta kan variera väldigt mycket i pris beroende på vilka egenskaper den har. Ett klokt val är därför att själv göra en jämförelse genom att förslagsvis kika på alternativen vi listat på vår hemsida.

Vilken fettspruta ska jag välja?

Vilken fettspruta du ska välja beror på vilka behov och individuella preferenser du har. Om du vill ha lite inspiration rekommenderar vi dig att kika bland de olika modellerna vi listat på vår sida.

Vad används fettsprutor till?

Fettsprutor är verktyg som används när man ska behandla delar och lager i olika sorters fordon och maskiner. Fettet som appliceras gör nämligen att risken för slitage minskar vilket innebär att man kan spara mycket pengar.

Sammanfattning

När du ska köpa en fettspruta finns det en del saker att tänka på. Detta inkluderar bland annat:

  • Typ
  • Pris
  • Batteridriven kontra manuell

När man frågar sig själv vad för typ av spruta man ska köpa är det viktigt att man funderar på sina personliga behov. Fettsprutor kan användas för större maskiner som grävmaskiner men även mindre som t.ex. en bandsåg.

När det gäller priset så ska man först och främst köpa en modell som ligger i en rimlig prisklass och som man har råd med. Sen så ska man också se till att man får valuta för pengarna.

Avslutningsvis så ska man komma ihåg att det går att välja mellan batteridrivna och manuella fettsprutor. Dessa kan skilja sig en del i pris men enkelheten kan också vara avgörande.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen