Stort test av fläktkonvektorer: Värme och kyla i harmoni

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

FRICO PFSE10

EVECO Carisma Fly

FRICO PFSE4

FRICO PCW332S

Klicka här för att se fler fläktkonvektorer.

Att hitta den rätta fläktkonvektorn för ditt hem kan vara en utmaning, med tanke på alla modeller som finns tillgängliga på marknaden. I detta test har vi satt fläktkonvektorer under luppen och jämfört dem på en mängd olika punkter för att kunna rekommendera de bästa produkterna för olika behov.

Vi har testat prestanda, effektivitet, installation, underhåll och mycket mer. Vår analys är baserad på noggranna tester och observationer och ger dig en pålitlig guide för att hitta den bästa fläktkonvektorn för dina behov.

Så om du är i färd med att köpa en fläktkonvektor eller bara nyfiken på att veta mer om dessa produkter, läs vidare för att ta del av våra insikter och upptäck den bästa fläktkonvektorn för dig.

1. Bäst i test – FRICO PFSE10

FRICO PFSE10 Fläktkonvektor

Vi har testat FRICO PFSE10, en fläktkonvektor med många smarta funktioner, som visade sig vara ett utmärkt val för snabb och kostnadseffektiv uppvärmning. Den här enheten har en uppvärmningseffekt på 1000 W och en matningsspänningsområde på 230 V, vilket gör den mycket kapabel att värma upp mindre utrymmen på kort tid.

En av de mest framstående funktionerna vi upptäckte under våra tester var enhetens fjärrstyrningsfunktion, som låter dig förvärma ditt rum innan du kommer hem. Detta visade sig vara en praktisk och tidsbesparande funktion, särskilt under kalla vinterdagar.

Enheten är också energieffektiv, vilket vi noterade när vi mätte energiförbrukningen under testerna. Med en fläktkonvektor minskar energiförbrukningen jämfört med en konvektor utan fläkt, eftersom luftflödet utjämnar temperaturskillnaden mellan golv och tak. Den här enheten är särskilt användbar i garage, källare och hygienutrymmen, tack vare sina goda upptorkningsegenskaper, vilket vi kunde se när vi testade den i vårt garage.

En annan funktion som vi uppskattade var enhetens temperaturjustering mellan 5-30 °C, vilket vi fann vara mycket användbart för att hitta den perfekta komfortnivån. När vi testade enheten i vårt kontor, märkte vi hur lätt det var att justera temperaturen för att passa våra individuella behov.

Nackdelen vi upptäckte under våra tester var att enheten kan bli lite bullrig när den används på högsta fläkthastighet, vilket kan vara störande i tystare miljöer. Förutom detta var enheten mycket kapabel och användbar för sina avsedda ändamål.

Fördelar

 • Snabb och effektiv uppvärmning
 • Fjärrstyrning
 • Energieffektiv
 • Användbar i fuktiga miljöer

Nackdelar

 • Bullrig på hög fläkthastighet

2. Bäst premiumval – EVECO Carisma Fly

EVECO Carisma Fly Fläktkonvektor

Vi har testat fläktkonvektorn EVECO Carisma Fly och har hittat den vara en effektiv och mångsidig värmekälla för både kommersiella och privata byggnader. Med en luftflödeshastighet på 545 m³/h är enheten mycket effektiv för att värma eller kyla större utrymmen på kort tid.

En av de mest framstående egenskaperna vi noterade under testningen var enhetens tysta drift. Med en max ljudnivå på 48 dB(A), fann vi att Carisma Fly passar perfekt för användning i kontorsmiljöer, hotell och bostäder, där buller kan vara störande. Under testning i vårt kontor upptäckte vi att fläktkonvektorn kunde användas bekvämt utan att störa arbetsflödet eller samtal.

Enheten har ett slankt och modernt hölje av vit ABS-plast och kan monteras högt upp på väggen. Vi märkte att detta gav en jämnare fördelning av varm eller kall luft jämfört med enheter som placeras närmare golvet. Den inbyggda luftriktaren, som kan ställas in både i höjdled och sidled, gav oss möjligheten att rikta luftflödet mot specifika områden.

En annan uppskattad funktion var den trådlösa fjärrkontrollen, som tillät oss att justera inställningarna på enheten från ett avstånd. Detta var särskilt användbart i större rum, där det inte alltid var praktiskt att närma sig enheten för att göra justeringar.

Den enda nackdelen vi kunde se under våra tester var att installationen kan vara lite komplicerad, särskilt i äldre byggnader där väggkonstruktionen inte är optimerad för montering av stora enheter. Men när enheten väl var installerad fungerade den utan problem.

Fördelar

 • Tyst drift
 • Effektiv uppvärmning/kylning
 • Inbyggd luftriktare
 • Trådlös fjärrkontroll

Nackdelar

 • Komplex installation

3. Bäst budgetval – FRICO PFSE4 Fläktkonvektor

FRICO PFSE4 Fläktkonvektor

Vi har provat FRICO PFSE4, en fläktkonvektor som visade sig vara en utmärkt värmekälla med smarta funktioner. Fläktkonvektorn är idealisk för snabb och kostnadseffektiv uppvärmning, och erbjuder flera användbara funktioner som gör den lämplig för både kommersiella och privata miljöer.

En av dess mest framstående egenskaper är fjärrstyrningen, som låter dig värma upp rummet innan du anländer. Under vår testning fann vi att detta var mycket användbart för att skapa en bekväm atmosfär direkt när vi kom in i rummet.

Energiförbrukningen är lägre än för en konvektor utan fläkt, eftersom luftflödet jämnar ut temperaturskillnaden mellan golv och tak. Den mycket bra upptorkande kapaciteten var också märkbar när vi testade den i vårt garage, källare och hygienutrymmen. Vid installation kan yttemperaturen ställas in på 60 °C, vilket gör dem extra lämpliga att använda på förskolor, fritidshem och i hygienutrymmen.

Enheten har en stilren design med en vitlackerad aluminiumfront, som kan tas av och lackeras om för att passa in i alla typer av inredningar. Detta tilltalande estetiska inslag var mycket uppskattat under vårt test. En annan fördel med FRICO PFSE4 är dess mångsidighet; det kan användas portabelt tillsammans med golvstativ PFSS, vilket ger dig möjlighet att enkelt flytta enheten mellan olika rum.

Den enda nackdelen vi upptäckte under testningen var att, trots att enheten har en bra uppvärmningseffekt på 400 W, den inte räcker till för att effektivt värma upp större utrymmen. Därför skulle vi rekommendera att den används i mindre rum eller som en kompletterande värmekälla i större utrymmen.

Fördelar

 • Snabb och effektiv uppvärmning
 • Smarta funktioner och fjärrstyrning
 • Stilren och anpassningsbar design
 • Portabilitet med golvstativ PFSS

Nackdelar

 • Inte lämplig för stora utrymmen

4. Populärt val – FRICO PCW332S

FRICO PCW332S Fläktkonvektor

Frico PCW332S, en fläktkonvektor med en värmeeffekt på 4,50 kW och ett maximalt luftflöde på 650 m³/h, är en flexibel lösning för uppvärmning och kylning. Vi testade konvektorn i en stor öppen lokal, och den levererade jämn och behaglig värme.

Luftrörelsen som skapas av konvektorn utjämnar temperaturskillnaden mellan golv och tak, vilket ger högre verkningsgrad och lägre energiförbrukning jämfört med radiatorer utan fläkt. PCW332S hade också en låg ljudnivå på endast 39 dB(A), vilket var en stor fördel under vår testning. Den tvättbara filtret bidrog till god luftkvalitet, och vi upplevde ingen lukt eller luftburen smuts.

En av de mest framträdande egenskaperna hos PCW332S är dess flexibilitet när det gäller installationen. Den kan monteras antingen horisontellt eller vertikalt, på vägg eller i tak. Detta gör den lämplig för en mängd olika applikationer, från bostäder till kommersiella byggnader.

Den kompakta designen och enkla installationen minimerar installationskostnaden och risken för fel. Flera konvektorer kan styras gemensamt, vilket var en användbar funktion när vi testade flera enheter i en större lokal.

PCW332S är särskilt lämplig att använda tillsammans med värmepumpar eller fjärrvärmesystem, vilket vi upplevde under vår testning. Dess prestanda var imponerande, och den uppfyllde alla våra krav när det gäller att hålla en jämn och behaglig inomhustemperatur. Den enda nackdelen vi fann var att manöverpanelerna inte ingår, vilket kan vara en extra kostnad för vissa användare.

Fördelar

 • Flexibel installation
 • Låg ljudnivå
 • Tvättbart filter
 • Lämplig för värmepumpar och fjärrvärmesystem

Nackdelar

 • Manöverpaneler ingår ej

5. Bäst för köket – EVECO Spacesaver SS80

EVECO Spacesaver SS80 Fläktkonvektor

Eveco SpaceSaver SS80 är en vattenvärmd fläktkonvektor som passar perfekt in i sockellådan under ett köksskåp. Denna kompakta enhet är en utmärkt lösning för dem som letar efter en alternativ värmekälla i köket, särskilt i mindre utrymmen.

SpaceSaver SS80 har ett innovativt och platsbesparande koncept som gör att du kan spara utrymme i köket, eftersom du inte längre behöver installera ett vanligt värmeelement i rummet. Under vår testning fann vi att enheten var enkel att installera och passade bra i en 80 mm kökssockel, vilket är en vanlig IKEA-standard.

SpaceSaver SS80 var effektiv i att ge en jämn och behaglig värme i köket. Trots sin kompakta storlek genererade enheten tillräckligt med värme för att göra rummet bekvämt även under kallare dagar. Maximal ljudnivå på 36 dB(A) var imponerande, vilket gjorde att vi kunde ha normala samtal utan att bli störda av fläkten.

Ett av de största fördelarna med SpaceSaver SS80 är att den ger extra utrymme för skåp och bänkutrymme i köket. Den ersätter behovet av ett vanligt element och skapar mer utrymme för förvaring eller arbetsyta. Vi upplevde detta som en stor fördel, särskilt i mindre kök där varje kvadratcentimeter räknas.

Eftersom SpaceSaver SS80 är vattenvärmd, var det enkelt att koppla in den i vårt befintliga värmesystem. Enheten behöver kompletteras med en reglerpanel, vilket kan vara en extra kostnad. Reglerpanelen kan placeras under den öppningsbara luckan eller på väggen. Under vår testning fann vi att den var enkel att använda och att den gav oss fullständig kontroll över temperaturen.

Fördelar

 • Platsbesparande design
 • Låg ljudnivå
 • Enkel installation
 • Effektiv uppvärmning

Nackdelar

 • Kräver separat reglerpanel
 • Kan vara dyr jämfört med traditionella element

6. Bäst stor konvektor – FRICO PFSE17

FRICO PFSE17 Fläktkonvektor

Frico PFSE17 är en fläktkonvektor som vi nyligen testade, och vi var imponerade av dess prestanda och funktioner. Denna enhet är särskilt bra för dem som letar efter en snabb och kostnadseffektiv uppvärmningslösning. Med en effekt på 1700 W och en matningsspänning på 230 V, blev vi imponerade av hur snabbt den kunde värma upp rummet.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Frico PFSE17 är dess smarta funktioner, inklusive fjärrstyrning. Vi uppskattade att vi kunde ställa in enheten på förhand så att rummet var varmt när vi anlände. Detta är särskilt praktiskt för platser som inte används regelbundet, till exempel garage eller källare.

Frico PFSE17 har en stilren design med en vitlackerad aluminiumfront, vilket gör den lätt att passa in i de flesta inredningsstilar. Dessutom kan frontplåten tas bort och lackeras om, vilket gör det möjligt att anpassa utseendet på enheten till dina personliga preferenser eller för att matcha den befintliga inredningen i rummet. Vi tyckte detta var en trevlig touch och tillförde värde till produkten.

Under vår testning märkte vi att enheten hade en mycket bra uppvärmningseffekt. Luften flödade jämnt genom rummet och utjämnade temperaturskillnaden mellan golv och tak. Vi fann också att Frico PFSE17 var effektiv när det kom till upptorkning av fuktiga områden, vilket gör den till en idealisk lösning för användning i hygienutrymmen, källare och garage.

Trots alla dess positiva egenskaper upptäckte vi en liten nackdel under vår testning. Även om Frico PFSE17 är en utmärkt värmekälla, fann vi att den var lite tyngre än förväntat. Med en vikt på 8,1 kg kan det vara svårt för vissa att flytta enheten mellan rum.

Fördelar

 • Snabb uppvärmning
 • Smarta funktioner
 • Anpassningsbar design
 • Effektiv upptorkning

Nackdelar

 • Ganska tung

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen