Fördelarna med stiftpistoler

Fördelarna med en stiftpistol

Fördelarna med stiftpistoler

Ta reda på varför dessa tysta, lättanvända verktyg är en tillgång för din verkstad.

Föreställ dig att du kan fästa trim, gjutning och små träbitar direkt och osynligt med ett pekfinger. Inga mer uppenbara stifthål; inte mer fyllning. En stiftpistol lovar detta, och även om de inte är en ersättning för efterbehandling av pistoler, har de mycket att erbjuda. Dessa specialiserade pneumatiska och elektriska fästpistoler ger betydande fördelar som få hemmabruk har upplevt än. De är också tysta och trevliga att använda.

Hur fungerar de?

Alla stiftpistoler skjuter samma typ av ultratunna fästelement av metall. Huvudlösa 23/10 stift finns i olika storlekar från 1,5 cm till så lång som 5 cm; dock inte alla modeller kan hantera alla längder. Ett stift med 23/10 har ungefär samma tjocklek som ett sömstift och det är den här lilla diametern som gör stiftpistoler så hjälpsamma. De flesta stiftpistoler kan lätt tränga in i de hårdaste träslag. Även om stiften inte har några huvuden, ger de överraskande hållkraft. För maximal hållbarhet, lägg lite lim på dina fästa fogar, använd stiften för att byta klämmor i många situationer.

Låset lyser när det används vid installation av små och medelstora gjutformar på skåp, möbler och inredningsverk. Eftersom gjutning ofta har en oregelbunden form är det svårt att hålla med klämmor när limmet torkar. Att använda naglar för att hålla trim är också problematiskt eftersom stifthålen ser fula ut, även efter fyllning. Några stift från en 23/10 pistol kan dock hålla ihop bitar utan spår.

Lätta träbitar är inte de enda saker som passar bra för stiftpistoler. Att limma och klämma ihop större träbitar exakt kan ofta bli en hal brottmatch eftersom även noggrant applicerat klämtryck får komponenterna att glida. Ett par skott med en stiftpistol löser dock detta problem. Stiften förhindrar rörelse från sida till sida av limbelagda trädelar.

Stiftpistoler är finessverktyg, och en stor del av deras framgång kommer från deras förmåga att leverera stift precis där de behövs. Verksamhetsänden på en stiftpistol är vanligtvis mycket annorlunda än vad du hittar på alla andra typer av pneumatiska fästverktyg. Andra pistoler har ett infällbart nässtycke som måste pressas ner mot arbetsstycket innan pistolen kommer att skjuta, men stift gör vanligtvis inte. De flesta tillverkare anser att detta arrangemang är för skrymmande för att möjliggöra full synlighet av pistolspetsen. Istället använder de flesta stiftpistoler ett dubbelt avtryckararrangemang för att förhindra oavsiktlig felaktighet. Du måste trycka ner en avtryckare för att aktivera verktyget, sedan en andra avtryckare när du faktiskt vill avfyra. Utformningen av detta säkerhetsspärrsystem har mycket att göra med hur en viss pistol fungerar.

Även om stiftpistoler förmodligen inte är det första pneumatiska fästverktyget du ska köpa till din verkstad, kan det vara det andra. Projektmonteringshastighet och mer förfinade möbler, skåp och dekorationer är anledningarna. Stiftpistoler kan vara nya verktyg, men de är definitivt här för att stanna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top