Bästa garaget 2023 – Test av olika garage

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst dubbelgarage

Palmako Roger 24,8 m²

Palmako Roger 28,1 m²

Palmako Roger 19,8 m²

Palmako Roger 29,3 m²

Klicka här för att se fler garage.

När det gäller att investera i ett garage ställs vi inför flera beslut. Vilken typ av garage passar bäst för just mina behov? Hur påverkas priset av kvaliteten? Hur säkerställer jag att jag får valuta för pengarna?

Med dessa frågor i åtanke bestämde vi oss för att genomföra ett omfattande test av marknadens mest populära garagealternativ.

Med vår noggranna analys och expertbedömning hoppas vi kunna ge dig svaren på dessa frågor, så att du kan göra ett informerat val när du bestämmer dig för ditt nya garage.

1. Bäst i test – Palmako Roger 24,8 m²

Palmako Roger 24,8 m² Garage

När vi testade Palmako Roger 24,8 m² blev vi imponerade av hur väl genomtänkt och funktionellt detta garage är. För den som är ute efter ett enkelgarage som även erbjuder utrymme för förvaring, är detta verkligen ett utmärkt val. Garagets vindtäta dubbelhaksknutar och djupimpregnerade grundbalkar garanterar en robust konstruktion som står emot tidens tand.

En detalj som vi uppskattade var det stora fönstret samt den halvglasade dörren på ena gaveln. Dessa inte bara förskönar garaget utan bidrar även till en praktisk ingång i direkt anslutning till huset. Möjligheten att dela av garaget invändigt för att få ett separat förvaringsutrymme kändes också mycket funktionellt.

Dubbeldörrarnas design är både stilren och praktisk. Vi upplevde att de smälte in fint i helheten och verkligen underlättade tillträdet till garaget utan att behöva öppna hela porten. Dörrarna med riktiga handtag med lås höjde kvalitetskänslan ytterligare.

Materialvalet av långsamtväxande nordisk gran utstrålar hållbarhet. Denna träsort är känd för att tåla de tuffa svenska väderförhållandena och kvaliteten var verkligen märkbar.

Att garaget levereras i delar som knuttimras ihop var en annan stark punkt. Tekniken är enkel att följa, även för den oerfarne byggaren, och eliminerar behovet av skruvar och spik vid sammanfogning av väggarna.

Ett mindre minus var dock att takbeläggning inte ingick i leveransen. Även om detta var tydligt angivet, kände vi att det kunde vara en potentiell överraskning för vissa kunder. Det kan vara värt att tänka på att lägga till detta när du beställer.

Sammanfattningsvis erbjuder Palmako Roger 24,8 m² ett kvalitativt och genomtänkt garage som uppfyller de flesta behov och önskemål.

Fördelar

 • Välbyggd med robusta material
 • Praktisk design
 • Mycket lättmonterad
 • Eleganta dubbeldörrar med lås

Nackdelar

 • Takbeläggning inte inkluderad

2. Bäst premiumval – Palmako Roger 28,1 m²

Palmako Roger 28,1 m² Garage

När vi först tog i Palmako Roger 28,1 m² garage kände vi direkt att vi hade att göra med ett kvalitetsbygge. Med sin generösa yta erbjuder detta garage inte bara plats för en bil utan även ett dedikerat utrymme för extra förvaring. Detta kan vara särskilt användbart för de som behöver plats för trädgårdsredskap, bildäck eller trädgårdsmöbler.

Det stora fönstret och den halvglasade dörren på ena gaveln tillför inte bara estetik utan även ett givande ljusinsläpp, något som skapar en trevlig atmosfär inuti garaget.

Utedelen under taket ger också en smidig plats att förvara exempelvis trädgårdsslang eller sopkärl. När vi började montera garaget var vi imponerade av hur enkelt det var att knuttimra ihop delarna.

Den traditionella metoden, som saknar behovet av skruvar och spik, var oväntat enkel, även för oss som inte är experter på byggande. Det faktum att väggarna är förberedda för isolering vid behov ger ännu mer flexibilitet.

Materialet, långsamtväxande nordisk gran, kändes mycket robust och pålitligt. Dess anpassning för svenska väderförhållanden övertygade oss om dess hållbarhet. Men en sak vi lade märke till var att takbeläggningen inte ingick i leveransen. Det kan vara något att tänka på för de som planerar att skaffa detta garage.

Vid beställning av garaget blev det också klart att detta är en skräddarsydd produkt, vilket betyder att köpet inte kan avbrytas när beställningen är lagd. Leveransvillkoren var också specifika och kan kräva lite förberedelse för vissa kunder.

Överlag är Palmako Roger 28,1 m² ett utmärkt val för de som letar efter ett rymligt, hållbart och estetiskt tilltalande garage. Men, som med alla stora inköp, är det viktigt att noga granska detaljerna och se till att den uppfyller dina specifika behov.

Fördelar

 • Generöst utrymme
 • Kvalitativ nordisk gran
 • Enkel montering med knuttimring
 • Förberedd för isolering vid behov

Nackdelar

 • Takbeläggning ingår inte

3. Bäst budgetval – Palmako Roger 19,8 m²

Palmako Roger 19,8 m² Garage

När vi testade Palmako Roger 19,8 m² blev det uppenbart att detta garage representerade en kombination av traditionell skandinavisk konstruktion och moderna designval.

Som ett fristående utrymme erbjuder Palmako Roger en lösning som inte bara kan husera din bil, men även fungera som förvaring för trädgårdsmöbler, bildäck och andra saker. Väggarnas vindtäta dubbelhaksknutar och djupimpregnerade grundbalkar lovar långvarig stabilitet och hållbarhet, något som vi uppskattade mycket.

Ett stort fönster och en halvglasad dörr ger lätt tillgång till garaget och kan även erbjuda möjlighet att dela av utrymmet invändigt för extra förvaringsbehov. Konstruktionen i långsamtväxande nordisk gran står inte bara för hållbarhet, men även för kvalitet.

Vi fann också att det mest traditionella sättet att bygga, genom att knuttimra, var en välsignelse, särskilt eftersom vi kunde sätta upp väggarna utan skruvar och spik. Det är verkligen anmärkningsvärt att även en person utan tidigare byggerfarenhet kan sätta ihop detta garage utan större problem.

Men en sak vi märkte var att takbeläggning, innervägg och golv inte ingick i leveransen. Det kan vara något av en överraskning för vissa köpare.

Och medan det finns en mängd olika tillbehör som kan köpas för att komplettera byggnationen, kan de inte beställas separat, vilket innebär att du måste vara mycket uppmärksam när du beställer för att se till att allt du behöver finns med.

Leveransvillkoren är något att tänka på, eftersom vissa bostäder kanske inte kan uppfylla kraven på vägbredd eller bärighet för tunga lastbilar.

Och även om produkten från Palmako är en tillverkningsvara och inte kan avbeställas efter beställning, visar kvaliteten på produkten att företaget är dedikerade till att leverera en utomordentlig produkt.

Fördelar

 • Tillverkad av högkvalitativ nordisk gran
 • Enkel konstruktion med knuttimra
 • Mångsidighet i användning
 • Förberedda väggar för isolering vid behov

Nackdelar

 • Takbeläggning, innervägg och golv ingår inte.

4. Bäst dubbelgarage – Palmako Roger 29,3 m²

Palmako Roger 29,3 m² Garage

Garaget Palmako Roger 29,3 m² imponerade redan från start med sin gedigna konstruktion. Detta dubbelgarage, utformat att passa för två bilar eller som kompletterande förvaring, kommer i en enkel men robust design.

Med vindtäta dubbelhaksknutar och djupimpregnerade grundbalkar står garaget stadigt även under tuffa väderförhållanden. Det stora fönstret och den halvglasade dörren på ena gaveln är både praktiska och estetiskt tilltalande, vilket ger en behaglig atmosfär och enkel tillgång när garaget är placerat nära bostaden.

Kvaliteten på materialet är uppenbar. Tillverkat av långsamtväxande nordisk gran, är det skräddarsytt för de nordiska klimatförhållandena. Att bygga med knuttimring visade sig vara en fördel.

Detta traditionella sätt att bygga eliminerar behovet av skruvar och spik vid sammansättning av väggarna, vilket gör processen smidig även för de som kanske inte är vana vid byggprojekt.

Leveransen innehöll alla nödvändiga komponenter, och med de färdigkapade detaljerna kunde vi effektivt och korrekt bygga ihop garaget. Dessutom, med väggar som är förberedda för isolering, kan Palmako Roger anpassas efter individuella behov.

Dock är det viktigt att notera att takbeläggning inte ingår i leveransen, vilket kan vara ett minus för vissa köpare. Dessutom, med så många tillval av takbeläggning kan beslutet om vilken som passar bäst kännas överväldigande.

Vad som också är uppskattat är att allt kommer som ett paket. Det finns inget behov av att beställa tillbehör separat, vilket gör hela köpupplevelsen mer sömlös. Men, se till att granska leveransvillkoren noga. Kraven på vägbredd, höjd och bärighet kan ställa till problem för vissa kunder.

Sammanfattningsvis är Palmako Roger 29,3 m² ett kvalitativt och estetiskt tilltalande garage som kommer med många fördelar, men även några aspekter att beakta.

Fördelar

 • Robust konstruktion och material
 • Enkel sammansättning med knuttimring
 • Färdigkapade detaljer för montering
 • Förberedd för isolering

Nackdelar

 • Takbeläggning inte inkluderad

5. Populärt val – Palmako Rasmus 19,8 m²

Palmako Rasmus 19,8 m² Garage

Efter att ha provat Palmako Rasmus 19,8 m² kan vi verkligen säga att det är ett modernt och praktiskt garage som lever upp till förväntningarna.

Rasmus ger den extra ytan många av oss behöver, oavsett om det är för bilar, trädgårdsverktyg, möbler eller bildäck. Den enkla konstruktionen, förstärkt med vindtäta dubbelhaksknutar och djupimpregnerade grundbalkar, garanterar en robust och långvarig struktur.

Garagets estetik är också imponerande. Tillverkat av långsamtväxande nordisk gran ger det inte bara en naturlig skönhet utan erbjuder också ett hållbart material som klarar av Sveriges krävande väderförhållanden. En sak som särskilt imponerade oss var knuttimringstekniken som användes.

Att slippa skruvar och spik vid sammanfogning av väggarna var en överraskande men välkommen detalj. För de som kanske inte är särskilt händiga kommer detta garagesets “knuttimra ihop” design att vara särskilt tilltalande, med allt förberett för en enkel montering.

Ett litet klagomål vi hade var dock att takbeläggningen inte ingick i leveransen, även om den erbjuds som ett tillval. Vi kan förstå varför, men det hade varit bekvämt att ha allt inkluderat i ett paket. Men för dem som letar efter extra anpassningsmöjligheter, kan detta faktiskt vara en fördel eftersom det ger friheten att välja.

En annan funktion vi uppskattade var de två små fönstren och den insynsskyddade dörren som inte bara ger extra ljus men också ökar säkerheten. Sammantaget kan vi verkligen rekommendera Palmako Rasmus för den som letar efter en stabil, hållbar och estetiskt tilltalande lösning för sitt garagebehov.

Fördelar

 • Långvarig och robust konstruktion
 • Användarvänlig “knuttimra ihop” design
 • Tillverkad av hållbart nordiskt trä
 • Estetiskt tilltalande med moderna funktioner

Nackdelar

 • Takbeläggning ingår inte

6. Bra alternativ – Palmako Andre 32,1 m²

Palmako Andre 32,1 m² Garage

kombinerade funktion med estetik. Med en imponerande yta på 32,1 m² erbjuder den gott om utrymme för både fordon och förvaring, vilket kan vara idealiskt för de med ett bostadshus eller sommarstuga.

Omedelbart uppmärksammade vi att garaget kräver bygglov på grund av dess storlek, något som potentiella köpare bör ha i åtanke innan köp.

Materialet, den långsamtväxande nordiska granen, sticker ut både för dess hållbarhet och höga kvalitet. Vi uppskattade verkligen de färdiga väggelementen förstärkta med vind- och fuktskyddande fibermembran, vilket gav oss extra förtroende för att garaget skulle stå emot tuffa väderförhållanden.

En annan funktion som vi tyckte var mycket praktisk var den isolerade dörren med 40 mm EPS-isolering. Detta, tillsammans med sparkplåtar och riktiga lås, garanterar säkerhet och bekvämlighet.

En sak som dock kan vara lite av en besvikelse för vissa är att garaget levereras omålat. Detta kan ses både som en nackdel, eftersom det kräver extra arbete, men också som en möjlighet att anpassa garaget efter egna estetiska önskemål.

Vi måste också notera att takbeläggning inte ingår, så det är viktigt att köpare är medvetna om detta och förbereder sig på eventuella extra kostnader.

Leveransomfattningen var omfattande och inkluderade många nödvändiga detaljer som isolerglas och monteringsbeslag. Vi uppskattade särskilt det faktum att garaget kommer med en port, vilket underlättar tillgängligheten.

Slutligen bör de som överväger att köpa denna produkt noggrant läsa igenom specialvillkoren för Palmako tillverkningsvaror samt leveransvillkoren. Det är tydligt att produkten är väl genomtänkt, men det kräver noggrann förberedelse från köparens sida.

Fördelar

 • Högkvalitativt nordiskt granmaterial
 • Vind- och fuktskyddande fibermembran
 • Flexibel placering av fönster och dörr
 • Inkluderar isolerad säker dörr

Nackdelar

 • Takbeläggning ingår inte
Hur vi utförde vårt test av garage

Hur vi utförde vårt test av garage 2023

Att hitta det bästa garaget kan vara en svår uppgift, med tanke på det stora antalet alternativ som finns tillgängliga på marknaden.

Vi insåg detta och bestämde oss för att genomföra ett omfattande test av olika garage för att identifiera den produkt som verkligen är bäst i test.

För att erbjuda dig den mest transparenta och rättvisa jämförelsen har vi fokuserat på att göra vårt testprocess så grundlig som möjligt. Låt oss nu gå igenom hur vi utförde vårt test.

Uppställning av vår testmiljö

För att garantera rättvisa och konsekventa resultat började vi med att ordentligt förbereda vår testmiljö. Vi valde en yta som liknar en vanlig tomt där folk brukar köpa ett garage.

Miljön var fri från externa störningar, och vi såg till att alla garage vi testade var placerade på samma typ av grund, vilket ger lika förutsättningar. Vår fundering var om billigt garage skulle klara av miljön lika bra som några av de dyrare alternativen.

 • Läge: Alla garage placerades i samma riktning för att utesluta väderpåverkan.
 • Underlag: Ett stadigt underlag säkerställde att alla garage hade samma startförutsättningar.
 • Verktyg: Användning av liknande verktyg vid uppställning för enhetlig jämförelse.

Vår noggranna testprocess

Vi ville förstå hur varje garage skulle uppföra sig i olika situationer. Vår testprocess började med att montera varje garage, notera eventuella svårigheter och jämföra kvaliteten på byggmaterialen.

Palmako garage var en av de produkterna som drog vår uppmärksamhet, då det verkar vara ett populärt val bland många konsumenter.

Efter monteringen gick vi igenom en lista med olika testscenarion som simulerade vanliga situationer ett garage kan utsättas för.

Utförande av testerna

För att verkligen förstå vilket garage som var bäst i test, utförde vi varje test flera gånger. Varje garage testades tre gånger för att säkerställa konsekvens. Vi tittade specifikt på:

 • Hållbarhet: Hur tålde garaget vardagligt slitage och potentiella påfrestningar?
 • Skydd: Hur effektivt kunde garaget skydda innehållet mot yttre påverkan, som väder och inkräktare?
 • Tid: Hur lång tid tog det att montera och demontera varje garage?

Efter flera veckors testning och analysering av vår data, kom vi fram till ett slutligt beslut om vilket som verkligen var det bästa garaget på marknaden.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha utfört vårt omfattande test av olika garage, var nästa steg att noga utvärdera alla insamlade data. Vårt team samlades för att gå igenom varje testresultat och jämföra dem mot varandra.

Vi tog hänsyn till våra initiala funderingar och förväntningar, och jämförde dessa med våra faktiska upplevelser. Varje garage fick poäng baserat på prestanda, enkelhet i användning, och andra relevanta kriterier.

Genom att kategorisera varje garage efter deras starka och svaga sidor, kunde vi identifiera vilket som verkligen var bäst i test.

Vi funderade också på vilket som kunde betraktas som det mest prisvärda alternativet, med tanke på de som kanske letar efter ett billigt garage men inte vill kompromissa med kvaliteten.

Hållbarhet och våra långtidstester

Hållbarhet är en avgörande faktor när man ska köpa ett garage. Därför valde vi att utsätta alla garage för långtidstester.

Under flera månader utsattes varje garage för naturliga väderförhållanden, inklusive regn, snö, och stark sol. Vi övervakade tecken på slitage, eventuell rostbildning och hur materialen reagerade på skiftande temperaturer.

Ett intressant märke som stod ut i dessa tester var Palmako garage, som visade sig ha en imponerande livslängd. Denna fas av vårt test gav oss insikt i vilka garagen som sannolikt kommer att stå emot tidens tand.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Säkerhet kan aldrig kompromissas med, särskilt när det gäller att skydda ditt fordon eller andra värdefulla tillhörigheter. Under vår testprocess undersökte vi varje garages förmåga att stå emot yttre störningar, inklusive försök till inbrott.

Vi observerade hur väl varje garage kunde låsas, styrkan i dörrarna, och eventuella säkerhetsfunktioner som inkluderades. Pålitlighet handlade också om garagets förmåga att hålla tätt i dåligt väder och inte ge efter för starka vindar.

Vår test visade att medan vissa garagen presterade bra inom vissa säkerhetskategorier, var det endast ett fåtal som verkligen erbjöd fullständig pålitlighet och säkerhet.

Tips inför användning av garage

Tips innan du använder ditt garage

Innan du ger dig i kast med att använda ditt nyinköpta garage finns det vissa saker att tänka på.

Utifrån vårt omfattande test av olika garage, och de insikter vi samlat på oss, har vi listat några viktiga tips som kan hjälpa dig att få den bästa upplevelsen av ditt garage.

Placering och tillgänglighet

När vi testade garagen märkte vi hur viktig placeringen av garaget var. För att du enkelt ska kunna köra in och ut ur ditt garage, bör du överväga garagets placering i förhållande till din bostad och gatan.

Ditt garage bör också ha en väl fungerande garageport som är tillräckligt stor för ditt fordon, och som enkelt kan öppnas och stängas.

Utformning och lagring

Utifrån vårt test rekommenderar vi att du tänker på garagets interna utformning. Har du planer på att ha en arbetsbänk eller kanske till och med en liten verkstad i ditt garage?

Då bör du se till att det finns tillräckligt med plats för detta. Det är även viktigt att tänka på hur du ska förvara verktyg, cyklar eller andra föremål i garaget för att maximera utrymmet.

Skydd mot väder och vind

Under vårt test upptäckte vi att ett garage bör kunna stå emot alla typer av väder. Om du bor i ett område med mycket nederbörd eller snö bör du överväga att installera en carport framför ditt garage.

Detta ger extra skydd åt ditt fordon och förhindrar att snö och is byggs upp framför garageporten, vilket kan göra det svårt att komma in och ut.

Säkerhetsåtgärder

När du använder ditt garage är säkerheten av yttersta vikt. Under testet lade vi märke till vikten av:

 • Lås: Säkerställ att ditt garage har ett robust lås.
 • Belysning: Bra belysning avskräcker potentiella inbrottstjuvar och gör det lättare för dig att se på kvällen.
 • Ventilation: Om du planerar att använda garaget som en verkstad, se till att det finns tillräcklig ventilation för att undvika uppbyggnad av skadliga gaser.

Optimering av utrymmet

Slutligen märkte vi under vårt test hur viktigt det är att optimera utrymmet i garaget. Innan du använder ditt garage, överväg hur du kan maximera varje kvadratmeter.

Hyllor, krokar och lådor kan hjälpa dig att hålla ditt garage organiserat och fritt från röra.

Med dessa tips i åtanke kan du känna dig trygg i att du är väl förberedd när du börjar använda ditt garage. Och kom ihåg, det garage som verkligen var bäst i test tog hänsyn till alla dessa aspekter.

Vanliga frågor om garage

Vanliga frågor om garage 2023

Vad kostar det att köpa ett garage?

Priset för att köpa ett garage varierar beroende på storlek, material och tillverkare. Genomsnittspriset för ett standardgarage ligger mellan 10 000 och 50 000 SEK, men detta kan ändras beroende på specifikationer och extrafunktioner.

Var kan man köpa garage?

Garage kan köpas både online och i fysiska butiker. Med tanke på det breda utbudet och möjligheten att jämföra priser rekommenderar vi dock att man inledningsvis söker online för att hitta den bästa lösningen för sina behov.

Bör man köpa eller bygga garage?

Även om det finns en charm i att bygga sitt eget garage, rekommenderar vi att köpa ett färdigt. Detta på grund av den tidsbesparing och expertis som går in i tillverkningen av förmonterade garage.

Hur stort bör ett garage vara?

Storleken på ett garage bör baseras på dina specifika behov. Om du endast tänker parkera en bil bör ett standardgarage räcka. Men om du planerar att använda det som förvaringsutrymme eller verkstad bör du överväga ett större alternativ.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen