Bästa garaget 2023 – Test av olika garage

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Garage Palmako Roger 29,3 m2

Garage Palmako Roger 28,1 m2

Garage Palmako Roger 29,2 m2

Garage Palmako Roger 19,8 m2

Klicka här för att se fler garage.

Bästa garaget 2023

Att investera i ett garage kan leda till ett flertal positiva saker. Kanske har du flyttat in i ett hus utan garage eller så tänkte du att du aldrig skulle behöva det, eller kanske du vuxit ur ditt garage och behöver nu ett större med plats till fler bilar och mer förvaring. Hur situationen än ser ut kan vi garantera att minst ett av våra val kommer fungera fint för dig.

Det är dock inte så enkelt att köpa det bästa garaget på nätet. Många affärer brukar inte skriva om de negativa sakerna för då säljs det bättre. Men detta gör även att man inte får en så tydlig bild av hur bra garaget faktiskt är. Så när du väl får hem garaget är det kanske inte som du tänkt. Dessutom så finns det en massa olika modeller i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa det bästa garaget på nätet.

Men det är just därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en komplex köpguide. Jag har nämligen gjort mitt eget garage test. Med hjälp av min köpguide så kommer det att bli mycket enklare att köpa ett bra garage. Jag gjorde den här köpguiden genom att testa och använda några olika bra garage. Jag läste även igenom kundrecensioner på nätet. Jag satte sedan ihop all informationen till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så lovar jag att du enkelt kan köpa ett bäst i test garage.

Det är mycket viktigt att ha bra ventilation i sitt garage så kolla in vårt test av luftkonditionering och välj det som är rätt för dig.

Köpguide för bäst i test garage 2023

Det kan alltså vara riktigt svårt att köpa ett garage bäst i test på nätet. Men om du följer min köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. Här nedan skriver jag om några viktiga saker som du måste tänka på. Det är dock viktigt att du väljer ett bäst i test garage efter dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper det bästa garaget 2023:

 • Frågor att ställa sig
 • Storlek och tillgänglighet
 • Planering
 • Vatten och el
 • Ventilation
 • Mätningar
 • Estetik
 • Åtkomstpunkter
 • Parkeringshjälpmedel
 • Takstil
 • Längd
 • Sidohöjd
 • Certifiering
 • Ytterligare överväganden
 • Installation och platsförberedelse
 • Saker att tänka på när du köper ett trägarage

Frågor att ställa sig innan man köper ett garage

Att lägga till ett garage i din fastighet kan lösa många rymdproblem. Kanske byggdes ditt hem utan garage eller kanske ditt garage är för fullt med förvaringsartiklar, trädgårdsutrustning och barnleksaker för att rymma dina bilar. Kanske har du vuxit ur ditt nuvarande tvåbilsgarage och behöver en extra plats för att lagra klassiska bilar, motorcyklar, ATV eller båtar. Oavsett vad din situation är behöver du helt enkelt mer garage. Det finns garagehandböcker som svarar på alla frågor du kan ha om att lägga till ett garage i ditt hem. Från att öka ditt fastighetsvärde och välja ett garage i lämpligt storlek till att lära dig om alla olika garagestilar har jag inkluderat allt du behöver veta.

Är det en bra idé att investera i ett garage?

Svaret är ja! När du pratar med potentiella husägare är ett garage bland de mest populära funktionerna som de letar efter i ett nytt hem. Så om ditt hem inte har ett garage bör det vara en prioritet att lägga till ett. Men samtidigt vill du se en avkastning på investeringen för eventuella uppgraderingar av din fastighet.

Ett typiskt fristående garage med dubbla bilar kan kosta dig cirka 500 000 kr och kan tillföra 300 000 kr till värdet på ditt hem. Detta är en avkastning på 66%. Att köpa ett fristående dubbelbilsgarage i stället för att bygga ett på din fastighet, kostar dock 270 000 kr. Med det här alternativet kan du returnera 100% av din investering.

Vilka är fördelarna med ett fristående garage?

Kanske har du aldrig övervägt alternativet med ett pre-fab garage, som byggs utanför anläggningen och sedan levereras och monteras hemma. Här är bara några fördelar med att lägga till ett för-fab, fristående garage istället för att bygga ett bifogat garage.

 1. Bättre säkerhet: Bifogade garage är utgångspunkten för många heminvasioner. Om en brottsling får tillgång till ett fristående garage är ditt hem fortfarande säkert.
 2. En smidigare installation: Det finns mindre störningar i din egendom när de förkonstruerade bitarna i ditt garage levereras och monteras.
 3. Mindre buller: Om ditt garage fungerar som en verkstad hjälper en fristående struktur att förhindra överflödigt buller från elverktyg och andra material från att störa alla i ditt hem.
 4. Fler placeringsalternativ: Du kan välja den bästa placeringen för ditt garage på din fastighet. Och du är inte begränsad av designen och formen på ditt hem som du skulle vara med ett bifogat garage.

Vad är det bästa materialet för ett garage?

Majoriteten av de garage som du kan lägga till i din egendom är tillverkade av trä eller vinyl. Dessa är två av de mest populära byggmaterialen utomhus. Båda är kvalitetsmaterial som är hållbara och kommer att hålla i flera år. Trä är ett efterfrågat material som många husägare föredrar på grund av dess naturliga estetik som kan smälta in sömlöst på din fastighet. Samtidigt finns det många alternativ för färg eller fläckar som kan göra att ditt trähus verkligen sticker ut.

Träkonstruktioner kommer att kräva regelbundet underhåll eftersom trä har större chans att ske, klyva eller brytas ned när de utsätts för elementen. Du måste slutföra regelbundet underhåll för att undvika ett tråkigt eller nedslitet utseende. Många tillverkare använder högkvalitativt trä för att bygga trägarage. Det här materialet har en stark inre kärna av plywood och en hård hårdpappsfasad som motstår klyvning eller sprickbildning.

Vinylmaterial är mycket hållbara och kräver mindre underhåll. Vinyl är också motståndskraftig mot fukt och insekter och tål bra mot extrema väderförhållanden med minimal risk för splittring, vridning eller vridning över tiden. Med vinyl undviker du behovet av årlig färgning, målning eller försegling. Utanför en årlig rengöring krävs det mycket lite underhåll för en vinylstruktur.

Men när du väljer en färg till ditt vinylskåp är alternativen mer begränsade. Tillverkare erbjuder olika vinylfärger att välja mellan, men det finns mindre möjlighet för en exakt färgmatchning till ditt hem. Du kanske också vill överväga de olika takalternativen för ditt nya garage, jag rekommenderar arkitektoniska bältros.

Storlek och tillgänglighet

Bilar och förvaringsutrymme är de två viktigaste faktorerna som avgör storleken på ditt garage. Om du inte bor på Malta äger du förmodligen en bil och står därför inför den dagliga frågan om att hitta en parkeringsplats. För många människor handlar ett garage om att ha en plats att hålla sitt fordon. För andra handlar det om extra lagring. För de flesta är det nog båda.

Men underskatta inte vikten av tillgänglighet. Hur lätt är det att komma åt garaget? I maltesiska garagekomplex är det inte ovanligt att ha grannar som är arbetare – som snickare eller mekaniker – som utför arbete från sitt garage. Kommer detta att påverka ditt utrymme på grund av buller, smuts, avgaser eller blockerad åtkomst? På samma sätt, om du letar efter ett garage för ditt företag är storlek och tillgänglighet ännu viktigare för dig. Du kanske använder dig av en jordfräsare till uppgifter i trädgården och då är det skönt att få plats med den i garaget.

Den bästa pergolan kan även den prestera som ett relativt bra garage. För den som kanske har begränsad yta att jobba med är ett garagetält också ett utmärkt alternativ.

Planering

Är inte ett garage bara ett enkelt rum? Nej, det är mycket mindre enkelt än så. Låt dig inte luras att tro att ett garage inte behöver kontrolleras tillräckligt. Precis som alla andra fastigheter, se till att du anlitar en professionell för att undersöka garaget noggrant. Jag kan inte betona vikten av att få en arkitekt tillståndsrapport tillräckligt.

Frågan är, varför? De flesta garage är färdiga med betong och för det otränade ögat är det svårt att veta vad betongen kan täcka. Arkitekter vet att hålla ögonen på för alla slags synder, inklusive fukt, läckage och de hårsprickor som jag ofta saknar. På Malta är det särskilt viktigt att se upp för sprickor i tak som härrör från rost i det förstärkta stålnätet som används i tak.

Vatten och el

Det tas ofta för givet att alla fastigheter är anslutna till en vatten- och elförsörjning. Men detta är inte alltid fallet, särskilt när man talar om garage. Att veta om du behöver vatten och el är ett snabbt sätt att filtrera bort egenskaper när du börjar din sökning.

Tillgång till vatten och el handlar mest om enkelhet och användbarhet. Du kanske tror att tillgång till vatten och el inte är viktigt eftersom du sedan kan utforska garage i en lägre prisklass. Jag uppmanar dig dock att föreställa dig din dagliga användning av garaget. Sannolikheten är att vatten och el kommer att göra ditt liv enklare. Förutom det praktiska gör det ditt garage till en mer värdefull investering för framtiden.

Ventilation

Ett garage är förmodligen den fastighetstyp som kräver mest robust ventilation. Ångor från bilar, lagrad färg eller kemikalier och andra gifter ackumuleras till anmärkningsvärt höga nivåer. Det genomsnittliga garaget hålls stängt för det mesta och öppnas bara för att köra bil in eller ut. I sådana garage kommer dålig ventilation snart att bli en säkerhetsfråga. Den främsta bland dessa föroreningar är kolmonoxid, som kan bli mycket koncentrerad när bilar startas och körs i garage. Dessutom håller rätt luftcirkulation låg luftfuktighet och fukt och mögel i avstånd

Mätningar

När du väl har bestämt var du vill hitta ditt nya skjul och kontrollerat att det inte bryter mot några gränser eller lättnader, mät sedan det tillgängliga utrymmet. Det är också viktigt att mäta all stor utrustning du kan behöva lagra i ditt skjul. Tänk på framtiden och alla bilar, utrustningsbåtar du kanske vill köpa i framtiden. Du vill verkligen se till att byggnaden är tillräckligt stor för att lagra vad du vill.

Estetik

Storlek, färg och design kommer alla att spela en viktig roll för hur ditt skjul kommer att se ut på din fastighet. Tänk på andra befintliga byggnader på din mark och skapa en färgkombination för din nya skjul som passar. Att köpa ett garageskur är en seriös investering. När du vill lägga till din fastighet, se till att du gör din forskning och köp ett stålgarage som kommer att öka värdet på din fastighet, se bra ut och också vara en funktionell byggnad som kommer att hålla.

Åtkomstpunkter

Tänk var du vill ha åtkomstpunkterna i ditt garage. Du vill inte ha några hinder när du lägger bort din utrustning och dina verktyg. Tänk också om du behöver ytterligare åtkomst genom skjutdörrar eller personliga dörrar.

Parkeringshjälpmedel

Har du ett litet garage, ett stort fordon, en ny förare, eller kanske har du bråttom? Om något av detta är sant kan du antingen ha stött på väggen eller skurit en stötfångare med garageporten när den kom ner. Båda är frustrerande och orsakar extra, onödigt reparationsarbete. Dessa parkeringshjälpare är billiga, enkla att installera och sparar huvudvärk i framtiden.

Tennis boll

Börja med det billigaste alternativet: tennisbollen som hänger från taket. Dra din bil till sin säkra plats, gör mätningar (från framsidan av garaget till kontaktpunkten på vindrutan, från sidoväggen till kontaktpunkten på vindrutan) och dra ut din bil. Installera en ögonkrok i taket från dina mått och häng strängen med tennisbollen fäst, lämna lite extra så att du kan göra justeringar när bollen är på plats och voila, parkeringshjälp!

Parkeringsmål

Förmodligen en av de enklaste att installera är parkeringsmålet. Denna produkt levereras med dubbelsidig tejp, men vi vet alla att det vanligtvis inte är en långsiktig lösning för många saker, så om du har otätad betong eller vill se till att ditt mål inte rör sig kommer konstruktionslim att göra tricket. Dra din bil till sin säkra plats, markera platsen på golvet där ditt främre däck träffar, dra tillbaka och fäst den i sitt nya hem. Ganska lågteknologiska och enkla, men fungerar bra.

Stopp skylt

Det finns många versioner av garaget stoppskylt tillgängliga, men många har blandade recensioner. Uppsidan av den här är att det inte finns någon installation: bara släpp den på sin plats. Nackdelen är att vissa granskare säger att de är instabila och att de faller över, vilket gör dem värdelösa, men detta kan orsakas av användarfel.

Laserparkeringsassistent

För gadgetnördarna finns laserparkeringsassistenten. Det finns ett nästan obegränsat urval för laserparkeringsassistenter, men det som är underbart med några av dessa är att de fungerar med ditt garageöppnarsystem. Även om du inte behöver ha en automatisk garageportöppnare för de flesta av dem, är det en trevlig funktion om din garageportöppnare är nyare. Systemen fungerar genom att peka ett laserljus från taket i ditt garage till en sensor som är ansluten till instrumentpanelen eller rikta ett starkt laserljus till en plats som du bestämmer är din säkra parkeringsplats. De flesta system behöver inte vara fastkopplade men behöver tillgång till ett uttag.

Väggstötfångare

Väggstötfångaren är mindre parkeringshjälpmedel, mer sparar din bildörr / garageväggsprodukt. Du kan använda den för att hjälpa till att parkera om du vill uppskatta genom att låta din spegel stämma med kanten av den, men den är inte riktigt lika exakt som några av de andra alternativen. För de supertäta garage som lämnar lite utrymme för att öppna din dörr och skimrar ut i sidled är detta en fantastisk liten produkt. Öppna din dörr till ett gummistopp i stället för att göra kontinuerliga tappar i din gips eller repa kanten på din bildörr. Enkelt att installera, vissa kräver skruvar, andra har dubbelsidig tejp.

Takstil

Avsluta ditt metallgarage med något robust som kommer att stå upp mot elementen. Många tillverkare erbjuder flera metallgaragealternativ. Alla takstilar kan certifieras för strukturell integritet, men det är viktigt att hitta rätt taktyp för ditt klimat och behov. Titta igenom metallgaragefoton för att hitta något som passar din stil när du står upp mot starka vindar eller kraftiga snöar. Du vill hitta en stark taktyp som passar ditt hem och kommer att stå upp mot elementen.

Vertikal takstil

Om du bor i ett klimat med kraftigt snöfall eller kraftigt regn rekommenderar jag den vertikala takstilen. De vertikala takpanelerna gör att snö och regnvatten kan komma ut från sidorna. Detta är ett tak med A-ram och paneler installerade vertikalt, med korrugeringarna som går från takets högsta punkt nerför byggnadens sida. Jag rekommenderar också att alla byggnader längre än 10 meter använder ett vertikalt tak.

Horisontell takstil

Detta är också en A-ramdesign, men snarare än vertikala paneler installeras dessa paneler horisontellt. Detta är mer överkomligt eftersom det inte har hattkanalbitar som behöver installeras med vertikalt tak. Bra för områden där det är mycket vind men inte får mycket snö eller kraftiga regn.

Vanlig takstil

Denna takstil är den mest ekonomiska. Här på det vanliga taket går korrugeringarna från slut till slut. Denna takstil är utmärkt om du bor i ett område utan kraftiga vindar och regn. Perfekt för att skydda dina bilar från solsken och skador från exponering för solen.

Längd

Återigen, hur kommer detta att användas? Kommer du att lagra flera bilar här? De flesta metallgarage till salu kan anpassas till den längd du behöver. Branschstandardlängden för metallgarage är 5-10 meter och uppåt i steg om några meter. Om du planerar att använda garaget för något annat ändamål än att lagra bilar, som att lagra familjecyklar eller annan sportutrustning, kanske du vill överväga ett längre garage. Om du bara vill lagra en vanlig medelstor bil borde 6 meter passa dig bra. Många tilverkare erbjuder också metallgarage av standardtyp som passar de flesta bilar i standardstorlek.

Sidohöjd

Kom ihåg att du fortfarande behöver kunna få ditt fordon in i garaget! Garagehöjd mäts av sidohöjden, vilket betyder höjden på metallkonstruktionens sidor, inte från takets översta punkt till marken. Sidohöjd används för att se till att ett fordon klarar garagets lägsta punkt. Om du planerar att installera ytterligare funktioner som en garageport i framtiden är det bäst att få den nödvändiga höjden nu så att strukturen är tillräckligt hög för att rymma en garageport.

Certifiering

En certifierad byggnad har designats av en ingenjör och har betyg för vind- och snölast. Vissa lokala förordningar kräver att du certifierar alla byggnader som du bygger. Målet med dessa byggregler är att säkerställa säkerheten och att skydda allmänheten. Vissa stater kräver inte att byggnader ska certifieras eftersom de kanske inte behöver oroa sig för kraftiga snöfall och kraftiga vindar.

Vissa kräver att alla strukturer ska inspekteras, medan andra bara kräver att ockuperade strukturer inspekteras innan människor bor eller arbetar inne. De flesta tillverkare kan förbereda och installera garage och metallbyggnader för att uppfylla kriterierna för certifiering. När du förbereder din bas för ditt garage eller metallbyggnad, var noga med att marken är plan och att betongplattan som hälls är tillräckligt bred för att stödja carporten och ankaren.

Observera att det inte finns någon ytterligare garanti på certifierade byggnader. En certifierad byggnad betyder helt enkelt att byggnaden är byggd enligt specifikationer och certifierad av en professionell ingenjör för att uppfylla lokala byggkrav. Om du behöver certifiera din byggnad behöver du troligen en kopia av ritningarna som ingenjörerna kan granska.

Ytterligare överväganden

Fönster

Låt naturligt ljus komma in i ditt garage. Många tillverkare erbjuder 75×75 cm som standardfönsterstorlek, som kan installeras på valfri del av ditt slutna specialgarage. Andra fönsterstorlekar är tillgängliga, men varierar beroende på plats.

Dörrar

Många tillverkare erbjuder flera alternativ för gångdörrar. Gångdörrar är ett utmärkt tillskott och kan alltid läggas till senare när du stänger av en anpassad carport av metall och förvandlar den till ett garage. Många kunder föredrar att ha dörröppningar till en del av garaget för att göra det lättare att komma till fordon och föremål som lagras i garaget. Det finns dörrar tillgängliga med fönster eller utan. Ange om du inte vill ha fönstret när du gör din beställning.

Isolering

Isolering är viktigt om du planerar att förvara klassiska bilar och temperaturkänsliga fordon i ditt garage. De flesta tillverkare kan installera bubbelinstallation i enheterna som byggs för att hjälpa till att isolera från kyla och värme. Isolationen som tillhandahålls har ett R-värde på 4,3, vilket är standardmåttet på termisk motståndskraft som används i byggnad och konstruktion. Detta innebär att isoleringen förhindrar kondens och att majoriteten av värmen kommer ut från den specialbyggda metallbyggnaden.

Att ha ett isolerat metallgarage är ett utmärkt sätt att förbättra känslan av metallförvaringsbyggnader och skydda dina föremål hela vintern. Om du planerar att använda ditt anpassade garage som en del av ett verkstadsutrymme kommer isoleringen att göra en lång väg för att göra dig mer bekväm när du arbetar. Vill du lära dig mer?

Paneler

Många garagepaneler är 1 meter breda och erbjuds som ett extra alternativ endast för 10 meter och 12 meter. Många kunder lägger till dessa paneler i befintliga strukturer som anpassade carportar för att helt stänga carporten och skapa ett garage. Tillverkare arbetar nära metallbyggnadstillverkare för att se till att du får den bästa produkten till ett pris du har råd med. Det betyder ibland att bygga den perfekta metallförvaringsbyggnaden eller metallgaragebitarna åt gången. Ytterligare paneler kan förvandla en anpassad carport av metall och ge liv åt din befintliga struktur.

Bågar och fackverk

Extra bågar och fackverk kan lägga till din struktur för att göra den starkare. Klicka här för mer information. Bågar och fackverk är de strukturella stöd som passar in i taket på din struktur för att ge styrka och stabilitet i ditt garage. och längs sidorna för att bättre stödja och stabilisera din byggnad. Om du bor i ett område med kraftig snö eller intensivt väder, bör du överväga att lägga bågar eller fackverk för att ge din metallbyggnad extra styrka. Alla garage upp till 7 meter har en båge och alla enheter som är bredare än 7 meter har ett fackverk.

Ankare

Mycket viktigt alternativ och kan variera beroende på installationstyp. Ankare är ett av de viktigaste alternativen att tänka på när du köper ett garage. Det är detta som håller oss jordade när vi har kraftiga vindar. För att upptäcka vilket ankare som fungerar bäst för dina behov, läs vårt blogginlägg här och prata med en kundtjänstrepresentant för att hitta rätt alternativ för din budget.

Installation och platsförberedelse

Plan yta

Se till att du har planerat installationsområdet. Om du installerar en certifierad byggnad måste platsen vara plan till 8 cm fram och bak och från sida till sida. Om webbplatsen inte är jämn när installationsteamet kommer ut för att installera strukturen kan de behöva planera om installationen för ett senare datum, vilket innebär en extra avgift för returresan.

Betongplatta

Betongplattan bör vara byggnadens exakta mått. Betongplattan ska vara bredare än byggramens mått och byggnadens exakta längd. Betongplattan måste vara fyrkantig – dimensionen från hörn till hörn – över varje diagonal måste vara exakt densamma. Varje enskild stad eller landsting har olika krav på grund av väder och förhållanden i ditt område. Är kundens ansvar att kontrollera med sina lokala byggnads- och zonavdelningar vilken typ av sidfot som krävs för deras struktur.

Saker att tänka på när du köper trägarage

Trägarage har blivit den senaste designtrenden för att verkligen sopa fastighetsmarknaden. De är vackra, funktionella och robusta, de ger ditt hem omedelbart värde. En del av det är hur de ser ut, eftersom det ökar estetiken oavsett resten av fastigheten. Men hållbarhet är det en annan viktig faktor i dess värde eftersom trä kan vara längre och mer producerat än många av sina plåtar.

Användning

Det finns en vanlig missuppfattning bland första gången husägare särskilt om vad det är ett garage används för. Visst, det kan vara en plats att parkera en bil, men det är så mycket mer än så. Kommer det till exempel bara att rymma en bil? Två? Tre? Kommer andra projekt, som DIY eller mekanisk tinkering, att göras där? Kommer det att fungera som ett skjul för att hålla verktyg, trädgårdsredskap och andra odds och slut runt ditt hem?

Att veta vad du behöver i förväg kommer att göra vanliga trägarage till multifunktionella utrymmen som kan anpassas för alla syften du kan tänka dig. Deras mångsidighet är en del av överklagandet. Om du planerar att spendera mycket tid i ditt garage, till exempel för att göra projekt, se till att överväga utrymme och isolering.

Du vill ha ett tillräckligt stort område för att du bekvämt kan göra vad du än behöver. Det måste emellertid också vara tillräckligt isolerat för att vara varm på vintern eller behålla sval luft på sommaren. Även om du inte planerar att göra mer än att lagra bilar eller verktyg där, kan extra isolering minimera skador för vad du än väljer att förvara i ditt garage.

Trätyp

När du tittar på trägarage kan du märka att de har olika träslag att välja mellan. Olika raser har olika fördelar, så du bör välja klokt. Låt oss ta en titt på de tre vanligaste urvalen och deras fördelar / nackdelar:

Redwood – Redwood väljs inte ofta i moderna hus. Inte för att det inte är ett vackert och mycket starkt trä, för det är både av dessa saker och mer hållbart än antingen plywood eller ceder. Det är bara betydligt dyrare på grund av den relativa bristen på Redwood-träd. Om du väljer det här träet, se till att du använder återvunnet virke, både för att det är bättre för miljön och billigare än nyavverkade stockar.

Cederträ – Cederträ är ett mellanval i träval som är välkänt för sina livfulla röda eller vita färger och den söta, träiga lukten eller barken. Du kan vanligtvis hitta både prefabricerade och specialbyggda garage med ceder eftersom det är ett flexibelt trä som ger en bra balans mellan prisvärdhet och hållbarhet. Det erbjuder också mer värde för ett hem än plywood, eftersom det är ett mer önskvärt träval.

Plywood – Det billigaste av alla träslag du kan använda för ett garage, plywood är inte det mest robusta materialet att välja mellan. Det kan bryta igenom lättare och är mer benägna att skadas vid dåligt väder än andra skogar. Du kan välja att öka dess robusthet genom att lägga till ett extra lager av ett annat trä, men det kräver extra isolering mellan de två och kanske fortfarande inte är så starkt som du vill. Å andra sidan har det fördelen att det är vanligt bland prefabricerade trägarage, så det är enkelt och prisvärt.

Betsning

En viktig anledning till att människor undviker att köpa trägarage är att de behöver mer underhåll än metallbodar. Men arbetet och kostnaderna är förvånansvärt lätta och väl värda det om du vill öka ditt hems värde och ha ett garage som håller dig hela livet. För att underhålla ditt trägarage bör du behålla det regelbundet.

Var femte år är minimum, men vart tredje är bättre om du verkligen vill skydda den mot rutt, fukt, sprickor och skadedjur. Detta kommer också att hålla färgen levande och snygg under året. Se till att du kontrollerar ditt trägarage varje säsong för att se till att inga hål eller sprickor har utvecklats i träet. Att använda ett starkare trä hjälper till att förhindra mot detta.

Kostnad

Det kan vara frestande att gå med det billigaste möjliga alternativet och välja en plywoodfabrik. Även om detta verkligen kommer att tillföra värde till ditt hem till en mycket låg kostnad, kanske det inte är värt det på lång sikt. Att betala mer nu och se till att underhålla ditt garage ordentligt kommer att löna sig genom att lägga till större värde och ta mindre arbete för reparationer. Tänk på detta som en investering i riktning mot ditt hus återförsäljningsvärde och spendera lite mer nu för att få större avkastning senare.

TIllbygge

Ett annat alternativ som kan öka ditt hems värde avsevärt är att skapa en svärmor lägenhet eller pensionat tillägg till ditt garage. Trägarage är perfekta för detta eftersom de är robusta och ger mindre ljud än metallgarage i stormar och när de används. Du kan lägga till ett tillägg ovanpå eller bakom ett garage för att göra det till en vacker plats för andra att bo. Några andra idéer som människor har haft för dessa tillägg är träningsrum, läshörn och till och med växthus eller trädgårdsrum.

Du skulle bli förvånad över de val du har när det gäller att göra ditt garage mer funktionellt. Trä är omedelbart mer mångsidigt än metall. Om du frågar lokala entreprenörer som är specialiserade på trägarage bör de kunna visa planritningar och ritningar för dessa unika delade garagelägenheter och pensionat. De har olika storlekar och mönster, både enkla och dubbla staplade nivåer. Vissa av dem är snyggare än husen de är byggda för att passa! Trägarage är ett fantastiskt sätt att ge ditt hus lite extra.

Lista över de bästa garagen 2023

 • Bäst i test: Garage Rasmus
 • Populärast: Beijer Garage
 • Premiumval: Byggmax Dubbelgarage
 • Billigast: Palmako Garage Roger

Hur man gör garagestädningen enkel

Garage kan vara för våra bilar, men de kan alltför lätt bli ett hushållsplats för kläder som barnen har vuxit ur, tomma färgburkar och saker som är trasiga eller som du bara inte vill ta itu med. Men när vårstädning rullar runt är det äntligen dags att göra ditt garage djupt rent. En dag (eller två) tillägnad att rensa och organisera ditt garage gör dig redo för alla aktiviteter i varmt väder precis runt hörnet. Låter inte det trevligt?

Ha en plan

Många saker kan hända i eller till ett garage under en lång vinter, så ditt första fokus kommer våren bör vara att återställa ordningen. Jag föreslår att du börjar med ett mål i åtanke. Är du en ivrig trädgårdsmästare? Behöver du bara enkel åtkomst till din favoritsportutrustning, eller behöver ditt garage dubbelt så mycket som förvaring och tvättstuga? Att ha en plan för den slutliga funktionaliteten i utrymmet är nyckeln till en lyckad vårrengöring. Gör en lista över saker som behöver göras eller skissera en grov plan för det slutliga resultatet. Öppna sedan dörrarna, låt luft och ljus komma in, backa ut bilen och börja. Att sätta på några inspirerande låtar eller en engagerande podcast skadar inte heller.

Välj din process

Att hantera ett utrymme som garaget kan verka skrämmande, så det är viktigt att först räkna ut det bästa sättet att få jobbet gjort. gillar att göra de enklaste sakerna först, som att samla in återvinningsbara produkter eller märka föremål som du kan donera eller ta med till soptippen. Då är målet att tömma hela garaget och bygga upp det, bit för bit. Det kan ta en dag eller två – eller till och med några helger – så gör ditt bästa för att återställa ordningen i slutet av varje session.

Om du kan lämna allt ute på uppfarten eller gräsmattan, täck bara över dem med en presenning på natten för att avvärja tittare och regn på våren. Om det verkar för intensivt, föreslår jag att du väljer en liten sektion som stör dig mest och börjar där. Försök att lossna från att känna dig skyldig att du har låtit garaget komma till den här punkten och leda med tankesättet att bara komma igång. När du har tacklat ett hårt område kommer resten att vara tårta. Ställ in ytterligare ett tidsblock för den följande veckan och fortsätt i de korta spurterna tills det är klart.

Hur mycket du använder saker

En vanlig regel när du städar din garderob är att om du inte har använt den på mer än ett år är det dags att säga adjö; samma riktlinjer kan tillämpas på ditt garage. Om ingen har rört på rullskridskor på över ett decennium är det okej att släppa dem. Om din familj inte tog till söndagskrokettmatcher som du hade tänkt dig, slå inte dig själv om det. Donera dem så kan de få lite användning istället för att samla damm. Var ärlig om dina hobbyer, aktiviteter, ägodelar och liv. På baksidan, älskar du att åka skidor?

Är du stor för att fixa saker i ditt hem? Om så är fallet bör materialet för dessa aktiviteter hedras och få bästa fastigheter. Om du har problem med att släppa saker föreslår jag att du specificerar saker i kategorierna “använd regelbundet”, “använd årligen”, “använd aldrig” och “sentimental lagring”. Allt i “aldrig använda” kan doneras eller kastas; kontrollera objekt för årlig och regelbunden användning för tecken på slitage och byt ut eller lagra; när det gäller saker som är rent sentimentala, fokusera på vad du verkligen vill behålla och vad du faktiskt har utrymme att förvara säkert.

Skaffa ett bra lagringssystem

Om du inte redan har ett ordentligt organisationssystem är det nu din chans att ordna saker. Den bästa typen av lagring är allt som går upp. Om dina hyllor är vägg- eller takmonterade, ännu bättre. Ett garage med en parkerad bil eller två är tätt, så använd dina väggar, även tak, så gott du kan för att maximera utrymmet. De perfekta alternativen är öppna metall- eller trådhyllsystem, med badkar och soptunnor för saker som semesterdekorationer. Glöm inte locken för det övre lagret av soptunnor. Det döda utrymmet ovanför ditt lagringsutrustning kan fungera bra som en plats för att lagra extra pappershanddukar eller vattenkylare under lågsäsongen.

Häng upp saker

Om kvadratmeter är ett problem, använd en pinnbräda med krokar för vertikal väggupphängning. De flesta trädgårdsredskap har handtag, så försök att hänga spader och murslev på väggen för att spara utrymme och hålla föremål från golvet. Du kan också hänga golfpåsar, tennisracketar och definitivt cyklar om du inte använder dem dagligen (ett golvparkeringsställ är bra om du är en ivrig cyklist). Ingenting ger en mer nervös parkeringsupplevelse än en cykel som lutar osäkert mot en garagevägg. En annan lösning: Använd en pinnesökare och skruva in en S-krok i taket och häng sedan din cykel vid däcket. De är lättare att ta ner så här och kommer att vara ur vägen. Det är också bra att lagra bollar och sportutrustning i nätväskor som hängs i ögonhöjd så att du kan se vad du letar efter.

Rulla sakerna

Om du inte är välsignad med ett trädgårdsskur är ditt garage det näst bästa. Du kan lagra jord, krukor och planteringsmaskiner på en krukhylla, men ett annat alternativ är att hålla dina verktyg i en skopa eller skottkärra så att du enkelt kan dra ut den när du behöver arbeta med ogräset. Om din trädgårdsutrustning bara tar för mycket utrymme tycker jag att ett annat alternativ är en magert skjul som är fäst vid ytterväggen i ditt garage. Dessa små skjul kan byggas för att passa dina behov och kan fungera som ett trädgårdsskur komplett med potten.

Hitta alternativ lagring

Det är så lätt för garaget att bli en otrolig plats, men vi letar inte efter en skräp i livsstorlek – och vissa saker är bara inte lämpliga för garage. Om du använder något regelbundet ska det förvaras i huset. Ett klädhängare i garaget kan verka som en bra idé, men dina kläder kan utsättas för vad som helst som kryper runt där inne och de fuktiga, kalla eller fuktiga förhållandena kan leda till mögel. Det gäller även möbler, mjuka leksaker och fotoalbum. Och talar om critters, undvik att hyra torra varor eller andra livsmedel i garaget. Om du förvarar fågelfrö eller andra typer av djurfoder är det bäst att hålla en metallkorg bort från fukt. Jag tycker också att man måste vara försiktig när man lagrar bränslen och brandfarliga vätskor, de bör hållas åtskilda i ett område där de inte kan slås eller spillas.

Överväg placering

Ett garage ska fungera som förvaring i ditt hem, så tänk på placeringen och se till att föremålen du använder oftare finns i mer tillgängliga områden. Alla tips i världen hjälper inte om jobbet strider mot din naturliga rutiner. Bygg ett organisationssystem som accentuerar dina mönster. Om du alltid sparkar av dig skorna vid garageporten, lägg en skokorg där. Om du behöver slangen varje dag på uteplatsen, skaffa slangförvaring där ute för att undvika att dra tillbaka den och framåt eller bara lämna det i gräset.

Ge varje artikel ett hem

Ett bra sätt att få alla i familjen ombord (och imponerade) av ditt nya organisationssystem är att märka allt från krokar och pegboardstationer till dina förvaringsfack. Detta kommer också att säkerställa att föremål kommer tillbaka på rätt plats. Det kan tyckas jobbigt, men de kommer att uppskatta hur lätt det är att hitta sina fotbollsskor i brådska för att träna. Det kommer att gå långt för att hålla ditt garage trassligt och dörröppningar och golv rena och klara året runt.

Ett annat sätt jag föreslår att ditt hushåll blir involverat är att ge alla en del av garaget att ta hand om. Vårstädning är inte en enda typ av aktivitet. Som att gå till gymmet måste du behålla träningen. Se till att alla har en plats eller åtminstone att de vet var deras favoritartiklar bor. När ett barn (eller en partner) får ansvar och struktur för sina ägodelar, Jag är stolt över att upprätthålla underhållet.

Hur man installerar garagebelysning

Starta din design på papper

Det bästa sättet att komma igång med din belysningslayout är att skaffa dig ett ark grafpapper och börja designprocessen där. Att planera saker på papper är fantastiskt av många anledningar, och det hjälper dig att planera andra saker också i framtiden. När du planerar på papper kostar misstagen bara den tid det tar att radera en rad.

När du gör ett misstag i verkligheten med din belysning kan du behöva avinstallera den, lappa gipsväggen och sätt sedan upp ett nytt ljus. Det är en hel del arbete utan anledning. När du startar din design på papper istället för att bara vinga den kan du också spara lite pengar genom att inte överköpa dina lampor. När allt är planerat på papper blir du förvånad över att se hur lite LED-lampor du behöver för din butik.

Placera alla större verktyg och bänkar

Det första du ska göra på ditt papper är att skissera din butiks form och sedan placera alla dina större verktyg och bänkar direkt på diagrammet. Detta kommer att visa dig en toppvy av hur din butik ser ut och hjälper dig att placera din belysning. Använd rutorna för grafpapper och hitta den skala som är vettig för papperet du använder. Butiken måste passa på papperet och vara tillräckligt stor för att du kan berätta ett verktyg från ett annat.

När du väl har nått din omkrets, mäter du de viktigaste verktygen och bänkarna som inte rör sig så mycket och placerar dem också i skala på diagrammet. När du är klar, placera något annat stort eller något område du spenderar mycket tid på att arbeta. Målet med den här delen av övningen är att få din butik utformad, så att du kan gå tillbaka och placera belysningsarmaturer över större områden där du gör mycket arbete. Det är enklast att göra detta på papper, eftersom du kan se vilka områden ljuset kommer att påverka mycket lättare.

Tänk på var du står och arbetar

En av de största övervägandena är var du står och arbetar. Den allra största delen av tiden i din butik spenderas vanligtvis bara på ett fåtal platser. För det mesta kommer det att bli din bänk och ett par viktiga verktyg. När du placerar din belysning i dessa områden är det mycket viktigt att du utformar belysningslayouten på ett sätt som inte skapar några skuggor. Du vill till exempel inte ha all belysning bakom dig när du står över din bänk.

Om belysningen utformades på detta sätt skulle du ständigt kasta skuggor ovanpå din arbetsbänk. Detta innebär att du också skulle kasta skuggor ovanpå dina projekt, vilket gör det mycket svårare att göra enkla uppgifter som att mäta och markera. Målet är att ha ljus överallt i butiken, men särskilt i områden där du arbetar mest och spenderar mest tid. Det här är de platser där skillnaden i belysning kommer att uppskattas mest och där du kan göra störst påverkan i ditt garage.

Lägg till lampor för att fylla hela området

När du har placerat din större belysning över verktygen på de platser du tillbringar mest tid, lägg till ytterligare lampor för att fylla hela området. Du vill inte ha ett riktigt ljust område på en plats och sedan ett riktigt mörkt område på en annan plats. Det är viktigt att belysningen är ganska jämn från plats till plats, men det kan vara lite bättre i vissa områden och andra. Vad du inte vill ska hända går från en väl upplyst bänk till en dåligt upplyst bandsåg, vilket kan vara en säkerhetsfråga.

När du lägger till lampor i ditt diagram, håll dem jämnt fördelade, och ljuset ska fylla hela området. Det fina med att arbeta med diagrammet och rita upp dina skalor är att du enkelt kan se hur stora de är i förhållande till rummet. Att bara se det på papper gör det mycket uppenbart var du behöver mer belysning och var du kan sprida belysningen lite. Det här är super hjälpsamt och du kan spara en hel del pengar på belysningslayouten.

Eliminera alla mörka fläckar

Utöver att ge bra belysning som lyser upp alla skuggor, särskilt viktiga områden där du skulle göra mycket arbete, är den sista biten i pusslet att belysa alla mörka fläckar från din garage. Många gånger är det helt enkelt en fråga om att bara hänvisa till ditt diagram och leta efter områden som är lösare än andra. När du hittar dessa områden, lägg antingen till ytterligare lampor eller justera befintliga lampor för att fylla eventuella mörka områden.

Mörka fläckar är ett säkerhetsproblem. Det är inte uppenbart när du arbetar i ett väl upplyst område och övergår till ett dåligt upplyst område. Det verkar som om det skulle vara, men det är faktiskt ganska enkelt att inte inse att du ser så mycket som du borde. Det är här misstag kan hända, och din säkerhet och fingrarnas säkerhet kan vara i fara. Låt inte det hända och eliminera alla mörka områden i din butik när du utformar ditt belysningssystem.

Ljus över bänkar och arbetsområden

Det är viktigt att lamporna över alla bänkar i arbetsområden täcks från några olika vinklar. Detta hjälper till att säkerställa att oavsett vilket område du stod i, kommer det alltid att finnas ljus på ditt projekt. Ett av de bästa sätten att göra detta är att sätta ljus direkt ovanför bänken, men lite längre framåt i den riktning som du står inför när du står vid bänken. Detta gör det svårare för dig att kasta skuggor. Koppla ihop det med några lampor till vänster eller höger, och fältet som de skapar hjälper dig att hålla allt på din bänk synligt. De extra lamporna i butiken kommer också att fylla, och det gör din bänk superlätt att se.

Ljusplacering

Med lampor i taket är det inte så vanligt att det är ett problem, men ibland kan lampor som hänger lite lägre orsaka bländning i ögonen. Detta är definitivt något du vill undvika i en träbearbetningsbutik, av flera skäl. Först och främst kan lampor direkt i ögonen orsaka stora problem när du använder kraftutrustning och kan orsaka säkerhetsproblem. Du vill definitivt inte behöva kämpa med ett bländande ljus i dina ögon medan du använder din bordssåg. Därefter kan låghängande lampor orsaka ett problem med att du måste anka runt dem eller arbeta runt dem när belysningen skulle vara helt ur vägen.

Spendera tid på din layout och se till att du inte sätter någon belysning för lågt eller på en plats där den kommer att slå dina ögon direkt. En annan gång detta händer är när det finns hyllor på väggen och du bestämmer dig för att sätta belysning under hyllorna. Om hyllorna är högre än din höga nivå får du mycket ljus direkt i ögonen från dessa glödlampor. Men om hyllorna är mycket lägre kan du använda det att ljuset har väsentligen icke-riktat ljus och fylla ljus mycket effektivt. Se till att det inte slår dig direkt i ögonen, och din belysning kommer alltid att vara bekväm i din butik.

Hur du driver din garagebelysning

När du väl har bestämt dig för hur du ska göra din belysningslayout är nästa sak du måste ta hänsyn till hur du ska driva dem alla. Det fina med de flesta LED-butiksbelysning är att de ansluts direkt till varandra och sedan till ett vägguttag. Detta kan vara bra för samma uttag som driver din garageportöppnare. Vanligtvis har uttaget två kontakter, men det kan bara ha en. Det är enkelt att installera en dubbelgångsenhet istället för en enda, eller låta en elektriker göra det om du är orolig.

Ta en titt på belysningens lastkapacitet och se till att du inte sätter för många av dem i samma krets. Återigen är det fina med LED-lampor att du kan placera ett överraskande stort antal av dem på ett uttag. Kontrollera sedan med tillverkaren i rekommendationerna och följ dem så att du inte har ytterligare risk i din butik.

Ljustemperatur

När du köper din belysning är en annan sak att tänka på lampornas temperatur i förhållande till den typ av ljus de producerar. De flesta hushållslampor anses vara mjuka vita, men det finns mycket mer att välja på än det. Det finns ett annat alternativ som liknar dagsljus, och det är närmare 5000 Kelvin för temperaturvärdet. Det finns några som är högre och några som är lägre, med de högre siffrorna är ett klart ljus och de lägre siffrorna är mer gula.

Det finns ett antal olika tankeskolor när det gäller belysning, med vissa som föreslår att man går för en jämn blandning av temperaturer och andra säger att gå dagsljus hela vägen. I min butik går jag dagsljus hela vägen, och jag har aldrig ångrat den tydliga belysning som den producerar. Dessa typer av lampor ligger i området 5000 till 6000 Kelvin, och de producerar ett ljus som är mycket klart och som liknar dagsljus. Jag tycker att det är väldigt enkelt att arbeta i en sådan miljö och det känns också mycket ljusare där inne.

Hur man ventilerar ett garage

Har du någonsin gått in i en grannas garage och märkt en smaklös doft omedelbart? Var inredningen dåligt varm på sommaren eller bitande kall på vintern? Garage har en tendens att försummas. Människor bortser ofta från dem som förvaringsenheter, liksom andra klassens rum i sina hem. Att inte ventilera ditt garage ordentligt är dock ett stort nej. Dålig ventilation i ett garage är dåliga nyheter av två viktiga skäl. För det första är rök och kemikalier som genereras från ditt fordon, liksom maskiner eller verktyg som du kan använda inne i garaget, farliga om de sipprar in i andra delar av huset.

För det andra gör värmen som byggs upp i ett anslutet garage under sommarmånaderna också resten av ditt hem obehagligt. Det bifogade garaget kan ha en liknande effekt på vintern. För att ventilera ett garage korrekt investerar många husägare i saker som en avgasfläkt för att hjälpa till med luftflödet. Här är några grunder för att förstå vad du behöver göra för att bedöma ditt garage samt använda rätt material för att få jobbet gjort.

Inspektera ditt garage

Om ditt garage lider av dålig ventilation är det lite du kan göra åt det utan dyra reparationer eller renoveringar. Så om du inte har medel för att installera fler fönster eller inte vill hålla dörren sprucken öppen för att hjälpa till med problemet av säkerhetsskäl, är den näst bästa lösningen en avgasfläkt. Inspektioner relaterade till garage ventilation är inte så komplicerade. Är du obekväm när du står i rummet? Är det för varmt eller för kyligt? Även om garage inte har samma rumstemperaturreglering som resten av ditt hem, bör de åtminstone vara uthärdliga.

Dessutom märker du om garaget avger starka, oönskade lukter. Intensiva, kemiska lukter är alltid en dålig indikation på dålig ventilation så att ditt garage inte ska lukta som om du precis gick in i en riskzon. Om du har kommit till slutsatsen att det är dags att ventilera garaget är nästa steg att få områdets kvadratmeter. Om du inte redan känner till den siffran, mäter du höjd och bredd på området och multiplicerar sedan de två för totalt kvadratmeter.

Fläkt

Garage har en tendens att utveckla dåliga ångor och lukt på grund av vad du lagrar i dem, avgas som går in från bilar och bristen på fönster eller fläktar som kan leda till luftrörelser. Som ett resultat investerar många i någon typ av avgasfläkt för att generera luftflöde. Avgasfläktar kan köpas i din lokala hårdvaruaffär och många av dem säljs i kit som är ganska lätta att självinstallera. Om du har några frågor om produkten, till exempel hur många kvadratmeter av området det kommer att hjälpa till att ventilera, liksom placeringen av fläkten, bör du fråga en rep på hårdvaruaffären. Det finns många varianter av garageavgasfläktar med olika prisklasser.

Förbered för installation

Avgasfläktens kit bör gå igenom installationsanvisningarna. Men eftersom instruktioner som publiceras på en produktetikett inte alltid är de mest specifika eller tydliga, är här de grundläggande stegen:

 • Klipp ett hål i garagetaket där du vill placera avgasfläkten.
 • När du har klippt igenom taket ska du kunna hitta den elektriska ledningsboxen.
 • Innan du börjar bråka med den elektriska ledningsboxen är det extremt viktigt att du stänger av all ström i garaget. Du har att göra med ledningar så att du inte vill bli elektriskt.
 • Kör sedan nya ledningar från närmaste kopplingsdosa till öppningen. Om du installerar en stor fläkt kanske du vill skapa en separat krets eller två, eftersom dessa fläktar kan dra mycket elektricitet och kan överbelasta befintliga kretsar.

Installera en ny garagefläkt

Nu när förberedelsearbetet är klart är det dags att installera den faktiska fläkten. Här är grunderna:

 • Anslut avgasslangen till fläkten och tryck den genom taket tills munstycket är helt igenom.
 • Fäst slangen på takets utsida med de monteringsfästen som medföljer en sats.
 • Anslut sedan ledningarna till fläkten och skruva in fläkten i taket eller sidoväggen.
 • När fläkten är fäst, täta runt kanten på höljet för att förhindra att luft strömmar ut direkt från garaget.
 • Slå på strömmen igen i garaget och testa den nya fläkten. Om den inte är i drift vill du först kontrollera felsökningsdelen i handboken.

Andra faktorer att tänka på med luftventilation

Fläkten kommer långt för att hålla ditt garage vid behagligare temperaturer och eliminera otäcka lukter. Det finns ytterligare åtgärder du kan vidta eftersom ett avgasfläkt bara kan göra så mycket. Söder- och västläge verkar med värsta temperaturer som värst på grund av hur solen bär på dem under dagen. Även om en fläkt kommer att hjälpa, har södra och västerläge garage fortfarande en nackdel och det är väldigt svårt under sommaren att hålla dem helt svala.

Du bör också försöka undvika att omedelbart parkera bilar i ett garage. När du tänker på att bilar har varit ute på vägen och genererat en vansinnig mängd värme kommer det att ta en stund innan motorns mekaniska delar svalnar. Så även om du tar ut fordonet i 15 minuter eller mindre, bör du fortfarande överväga att parkera det utanför garaget i några timmar tills det börjar svalna. Det kommer inte att utstråla så mycket värme in i garaget.

Slutligen, medan isolerade garageportar är otroligt effektiva under vintermånaderna för att förhindra att kall luft kommer in i ditt garage, är de faktiskt kontraproduktiva under de varma månaderna. Isolerade dörrar håller faktiskt varm luft fast i garaget. Det är inte ett problem om du bor norrut och upplever långa, bittra vintrar. Men om du bor i ett mildare klimat skulle du göra bättre för att undvika att installera denna typ av garageport.

Luftflöde

Garage är inte bara obehagliga om de är varmare / kallare än resten av huset och har stark lukt, men de påverkar också resten av huset negativt. Om garaget är för varmt eller kallt kommer de angränsande rummen att påverkas. Det är omöjligt att stoppa denna överföring av värme eller kall luft. Följaktligen är ditt bästa sätt att bekämpa problemet massor av luftrörelser. Ditt garage kan bara bli lika svalt som temperaturen ute. Men genom att installera ett eller flera tak- eller sidoväggsfläktar hjälper det till att hålla temperaturen inom rimlig grund. Avgasfläktar som är placerade högt på väggen eller i taket, liksom mittemot huvudgarageporten, ger mest effektivitet.

Bra mål för garageägare

Ett garage som ser snyggt och rent ut

Den största husdjurskänslan hos alla som är missnöjda med sitt garage är att det alltid ser ut som en röra. Att ha garage golv röran kan kännas som en av de saker i livet som du bara måste acceptera. Det är faktiskt inte svårt alls att eliminera det. Allt du behöver göra är att använda bättre lagringssystem (som slatwall-paneler) som håller saker organiserade med mindre ansträngning. Förvaringssystem kan ställas in för att hänga upp verktyg och rymma alla de sällan använda sakerna (som skrymmande säsongsföremål) som permanent täcker ditt garagegolv.

Till och med att använda mer dolt förvaringsutrymme med skåp blir av med den visuella röran som en massa föremål som lagras på öppna hyllor skapar i ett garage. Moderna tillägg för garageförvaring och uppgraderingar har en enorm inverkan på utseendet på garage. Det finns till exempel ingen jämförelse mellan hur mycket renare ett polyaspartikum belagt golv ser ut jämfört med det typiska garagegolvet, som är sprickat, dystert och matt grå. Och naturligtvis är ett rörigt garage så mycket lättare att rengöra.

Mer förvaringsutrymme

Varje garage-önskelista kommer att ha mer lagringsutrymme som högsta prioritet. Vissa husägare tillgriper att göra sitt garage större, köpa ett skjul eller hyra en egenförvaringsenhet för att uppfylla sina lagringsbehov. Att välja något av dessa alternativ är dock onödigt. Huvudnyckeln för att maximera ditt garages lagringsutrymme är faktiskt ganska enkelt – välj bara rätt lagringssystem och utnyttja väggarna och takytorna mer effektivt. Ditt garages underutnyttjade vertikala utrymme är din bästa vän i kampen mot golvbelastning. Slatwall-paneler är en utmärkt lagringslösning och kan anpassas efter dina behov med hängande tillbehör som kan ordnas i ett oändligt antal konfigurationer.

Väggmonterade och överliggande förvaringsställ för skrymmande saker som däck, utemöbler, förvaringsfack med semesterdekorationer och andra säsongsbetonade artiklar hjälper till att få ut det mesta av ditt garageförvaring. Ett mer organiserat garage innebär att det blir enklare att parkera fordon, men du kan till och med dra nytta av ditt oanvända takutrymme för att lägga till en bilhiss för förvaring av ett annat fordon. Gör inga misstag – om du har samlat skräp i flera år i ditt garage, kommer det att krävas en hälsosam investering av din tid för att rensa dina tillhörigheter till bara det som verkligen behövs. När det väl är gjort är du dock på god väg att njuta av en del av ditt hem som kan vara mycket mer funktionell.

Ett organiserat utrymme där saker är lätta att hitta

“Garageorganisation” kan verka som en oxymoron för de med kategori 5-garagekatastrofer på sina händer. Röriga garage slutar frustrerande att kosta dig timmar av bortkastad tid varje år för att försöka hitta saker. När ditt garage är inrättat med ett ordentligt organisationssystem som förenklar hur saker lagras, undrar du varför du väntade så länge på att åtgärda problemet. Att skapa lagringszoner som håller saker ihop efter kategori hjälper, liksom att göra dina mest använda artiklar mer tillgängliga.

Låt oss till exempel säga att du lever i ett nordligt klimat. Från våren till senhösten bör trädgårds- och trädgårdsredskap hängas på en lättillgänglig plats på lamellväggen. Cyklar och sportutrustning som ofta används under denna tid på året skulle också vara kandidater för det främsta lagringsutrymmet för slatwall. När vintern kommer, vrid ut sakerna som är lagrade på de vägghängande utrymmena och ersätt dem med föremål som snöskovlar och vintersportutrustning. För de mest sällan använda föremålen i garaget, lägg upp dem högt och ur vägen i överliggande rack. Något som skrymmande plastförvaringsfack fyllda med juldekorationer behöver bokstavligen bara hämtas en gång om året från garaget. Varför låta dem ta golvyta mot garageväggen under 10 eller 11 månader om året?

Handverktyg går ofta vilse eftersom de är små och inte har ett särskilt lagringsutrymme. Förutom förvärringen av att inte kunna hitta ett verktyg som behövs för ett visst jobb blir förlorade verktyg återköpta. Med ett skåpförvaringssystem blir bekymmer för verktygsorganisation ett minne blott. När allt i ditt garage har ett hem är det mindre gissningar att hitta saker. Chanserna att dina tillhörigheter kommer att sättas tillbaka på sin rättmätiga plats förbättras också kraftigt.

Gott om parkeringsplats

Ett garages huvudsyfte är att parkera fordon, men enligt en undersökning sa knappt hälften av de 1000 husägare att de hade problem med att parkera i sina garage. En energistudie visade att 25% av personer med 2-bilgarage inte parkerar alls i dem. En tredjedel kan bara parkera en bil. Det finns en stor chans att din garage-önskelista innehåller huvudvärkfri parkering som mål.

Att hantera din röran öppnar ditt garage ännu en gång för att rymma fordonsparkering och njuta av alla fördelarna med garageparkering. Kom ihåg att dina fordon ska äga utrymmet på ditt garagegolv, inte en massa dammiga, sällan använda röror. Och nöj dig inte med tillräckligt med utrymme för att knappt klämma in dina bilar i garaget. Genom att frigöra hela ditt golvutrymme kan du köra in och ut ur garaget (liksom att komma in och ut ur fordon) bekvämt. För att komplettera mängden garageparkeringsplats som finns tillgänglig, överväga att få en bilhiss. Denna praktiska och lättanvända produkt kan lagra en bil på en upphöjd plattform, samtidigt som du kan parkera ett annat fordon säkert under det.

Användningsområden för garage

Traditionella garageanvändningar

Jag antar att detta är mycket självförklarande. Du använder vanligtvis ditt garage för att parkera din bil (er) och eventuellt lite extra lagring. Det betyder inte att det måste vara tråkigt! Oavsett om du använder ditt garage som en gigantisk hemmabio eller en traditionell plats för att parkera din bil, det finns sätt att klä ut det. För att bygga ett traditionellt garage rekommenderar jag att du börjar med en fin och enkel garagegolvrulle för att hålla ditt golv snyggt och rent. För att ta ditt traditionella garage utöver, kolla in några andra traditionella garageanvändningar.

Bilgarage

Det mest traditionella garaget är den typ som håller dina bilar medan du inte använder den. Nu kanske du tänker, “Vad behöver jag göra mot ett garage som gör sin mest grundläggande funktion?” Tja, om du använder ditt garage som någon form av bilaffär för att arbeta på ditt fordon, finns det få saker du kan lägga till för att ditt garage ska bli ännu mer funktionellt.

Till exempel, om du försöker arbeta på ditt fordon men inte lämnar stora oljefläckar på dina betonggaragegolv, på grund av att hyra ett utrymme eller bara renhet i allmänhet, kan du börja med att lägga till lite garage, så att ditt fordon kan parkera på något annat och ser fantastiskt ut. När det gäller ditt garage eller bilverktyg förtjänar de inte ett eget hem? Självklart! Det finns verktygslådor som kompletterar ditt nya garage. Nu ser ditt “traditionella garage” mer ut som ett professionellt garage för parkering eller för allmänt underhåll.

Organiserat förråd

Är du en person som har många saker? Liksom inte det vanliga beloppet som passar bra i din hallskåp och bokhylla. Men du har samlat saker sedan du var tre år och har ännu inte kastat någon av dem? Då är du förmodligen någon som kan använda en garage förvaringslösning! Här är saken – de flesta gör garageförvaringen helt fel. De skjuter allt de inte använder dagligen i garaget och hoppas på det bästa. Föremål staplas upp och innan du vet ordet av kan du inte ens gå runt där inne, än mindre hitta något.

Traditionellt är ett garage ett hemmaplan för de saker du inte använder dagligen. Du är välkommen att fylla barnet med dina saker. Låt oss bara göra det på ett organiserat och civiliserat sätt. Börja med att ta tag i några hyllor och garageförvaringsskåp, lägg till några verktygslådor om du har överflödiga verktyg som ligger runt, sedan voila, du har en viss organisation i ditt garage. En liten organisation från början sparar mycket tid (och ånger) senare.

Underhållningsutrymme

Om du är någon som älskar att underhålla men bara inte har rummet eller resurserna i ditt hem, kan ett garageunderhållningsrum vara precis vad du behöver. Det finns flera sätt att underhålla så tänk på om du vill lägga till en soffa och en storbilds-TV, en arkad, en snygg matplats osv. Möjligheterna är oändliga. Du kan skapa ett bonusrum, ett lekrum, en mansgrotta eller till och med en formell matsal i ditt garage om du inte har för avsikt att parkera i den. Men var börjar du bygga detta underhållningscenter? Låt oss börja med hur du vill underhålla.

Håla

Ett hems “hål” är ett rum som är mer privat där hushållets medlemmar kan koppla av eller leka. Det kan skapa extra utrymme för aktiviteter, till exempel en spelkväll, ett TV-rum eller till och med en hemmabio. Men var ska man börja? Med golvet förstås! Beroende på hur du vill använda din hål kan du använda golv i hemmet som vinyl eller laminatgolv, sedan lägga till några möbler och kalla det en dag. Kanske vill du ha en varmare, mysigare atmosfär, så att du kan gå med några lyxiga mattor eller mattor. Hur som helst kan du ha ett fantastiskt bonusrum i huset för att göra vad du vill!

Lekrum

En sak jag hör mycket från föräldrar är tanken på att gå tillbaka till aktivt spel. Det råder ingen tvekan om att vi lever i en tid som domineras av teknik. Att ha ett dedikerat teknologifritt lekrum med utrymme att springa runt och leka är dock något som många föräldrar fortfarande önskar. Inte alla har plats i sitt hem för att skapa ett lekrum för barnen. Ofta glömt, garaget kan bara vara din plats! Om jag föreslår att dina barn leker på den hårda, smutsiga betongen, skulle du förmodligen tro att jag var nötter. Jag håller med dig. Tack och lov finns några alternativa golvalternativ för lekrum. Om du inte planerar att parkera din bil i garaget kan du enkelt lägga ner mattan med en kuddig underlägg eller mjuka skumplattor för att hålla de små säkra. Glöm inte lite förvaring för alla deras leksaker.

Mancave

Det verkar som sedan jag älskar dig Man kom ut, har mangrottan haft en ökad popularitet. Garage är det perfekta utrymmet för att bygga din drömmangrotta för alla dina manliga aktiviteter och hobbyer. Det är också en utmärkt plats för dig att komma undan och ha ditt eget utrymme, vilket kan vara svårt, särskilt om du har barn hemma. Eftersom varje man är annorlunda, är varje mans grotta också annorlunda. Tack och lov är en mansgrotta anpassningsbar av ägaren. Så var det en plats att titta på spelet själv (eller med några kompisar), eller ett spelrum för att spela ditt favoritspel, allt baseras på killen som bor där.

Arbetsplatser

Ibland behöver du ett särskilt utrymme för att göra ditt hantverk eller din hobby. Garaget kan vara ett bra ställe att behålla dina projekt, särskilt de röriga. Det är enkelt att ställa in ditt garage som en delad parkeringsplats och arbetsyta. Eller om du har massor av saker på gång kan du göra det till ett helt dedikerat arbetsområde. Låt oss chatta om några av dina arbetsytealternativ.

Hemmakontor och studie

Om du inte har extra utrymme inne i huset och tenderar att göra mycket arbete hemma, kan garaget vara ett utmärkt ställe att skapa ditt hemmakontor och bibliotek. Du kan avdela ditt garage för att lämna utrymme för att parkera din bil eller gå ut och ta upp hela saken. De flesta väljer att gå den billiga mattvägen, men ett trevligt vinylark eller några lyxiga vinylplankor skulle också vara bra. Om du fortfarande vill parkera i en del av garaget eller vill göra en senare övergång mer tillgänglig, prova en garagegolv.

Det kommer fortfarande att ge en fin golvyta för ditt kontor, men det är mångsidigt och mindre begränsat. Behöver du några kontorsmöbler? Om du är en ivrig läsare har du förmodligen drömt om att skapa ett bibliotek. Det kan vara din! Inred ditt garage med snygga bokhyllor, dina favoritböcker och underbara golv i hemmet. Det kommer att vara ett unikt, stoppande utrymme som dina gäster kommer ihåg. Då behöver du bara dina kontorsmöbler och lite förvaring för att behålla dina saker.

Hantverk och verkstad

Oavsett hur mycket du älskar vad du gör, vet alla inuti huset är inte det bästa stället att såga genom trä eller skönt hantverk. Det här är röriga jobb. Dessutom måste skapare ibland lägga ut förnödenheter för inspiration till vad de ska skapa nästa! Du vill inte vara ute på sommaren eller vintern, så det ger dig uppgiften att räkna ut en dedikerad arbetsyta som är skyddad från elementen. Vilken perfekt användning för ditt garage!

Om du inte parkerar där inne är vinylgaragevalsar som är lätta att rengöra ett utmärkt alternativ för en träbearbetningsbutik. Jag skulle också med säkerhet titta på de super-överkomliga vinylskivorna för skal och stick. Din plånbok kommer att älska dig och de är så enkla att installera själv. Till sist, se till att du har alla dina verktyg och, naturligtvis, lite förvaring och / eller hyllor för dem att bo i / på.

Träningsstudio

Jag har sett några söta garage gym under min tid. När du tänker på det är det verkligen det perfekta stället att placera ditt hemgymnastik om du inte vill parkera din bil där. Garage är i allmänhet måttligt stora och öppna med ett betonggolv som du inte behöver oroa dig mycket för. Träning och träning betyder olika saker för många människor. Här är några idéer för hur du kan skapa ditt hemgarage.

Traditionellt gym

Om du vill starta ett träningsregime men inte är mycket passionerat för någon specifik typ av träning, är ett traditionellt hemgym i ditt garage ett bra ställe att börja. Allt du behöver är dina gummigymnastikrullar eller sammankopplade plattor och vilken utrustning du vill använda, till exempel löpband, elliptiska, fria vikter, total hemmagym, etc. Du kan sätta upp motiverande träningsaffischer, speglar och / eller allt annat som motiverar dig.

CrossFit gym

Det här är mitt drömgarage här. Hela idén med CrossFit är en slags garagestämning utan krusiduller, så det är mycket vettigt att sätta ditt eget CrossFit-träningsutrymme i ditt garage. Du behöver inga klockor och visselpipor. Allt du behöver göra CrossFit är ett bra, tjockt gummigolv för att hantera alla tunga olympiska hissar, en skivstång och några vikter. Ett rack, uppdragbar bar, kettlebell och roddmaskin är också bra att ha runt, men du kan klara dig med det allra viktigaste om du behöver.

Yoga Studio

Detta kan vara så enkelt eller så komplicerat som du vill göra det. Du kan helt enkelt lägga ner billigt golv som en vinylrulle (om du inte planerar att parkera där inne) eller skala och klistra in kakel och sedan lagra det med några av dina favorit yogamattor, block, remmar och handdukar. Du har förmodligen redan det mesta hemma.

Alternativt kan du göra en yogamatta i full golv med mjuka plattor som du kan använda för all din yoga och stretching utan att behöva ta ut din matta. Det här är bra om du har flera personer som tränar samtidigt. När din golvsituation är klar, lägg till lite lugnande belysning och inredning för att göra detta till ett avkopplande och meditativt utrymme. Ju mer zen, desto bättre.

MMA studio

Har ni någonsin föreställt er att ha en egen studio i ditt garage för er kampsportentusiaster? Föreställ dig de förbättringar du kan göra med ett dedikerat träningsutrymme bara 20 steg från ditt vardagsrum. Skapa ditt eget dedikerade träningsutrymme genom att täcka ditt garagegolv med kampsportmattor. Upp i ante genom att lägga till krockkuddar på väggarna för extra säkerhet. Därifrån lägger du till någon dekor eller skyltar som du vill anpassa ditt utrymme. Och glöm inte lite extra förvaring för din gi och eventuella bälten du kan samla på.

Dansstudio

Jag minns tydligt att jag övade piruetter på mitt köksgolv eftersom det var det största utrymmet som inte var heltäckningsmatta. Kampen är verklig för dansare som vill träna utanför dansstudion. Goda nyheter! Ditt garage är ett utmärkt ställe att skapa din egen personliga dansstudio. Med gott om öppet utrymme är det perfekt för allt från centrum till över golvet. Du kan installera dansgolv, sätta i balettstänger, du heter det. Glöm inte att ha lite förvaring för att lagra saker som dansskor, benvärmare etc.

Vad du bör förvara i ditt garage

För det mesta har de föremål som du bör förvara i ditt garage ett gemensamt tema: De är alla föremål som du brukar använda utomhus.

Biltillbehör

Om du har en bil tillbringar den förmodligen mycket tid i ditt garage eller parkerat i närheten. Så det är logiskt att lagra föremål som du använder till din bil, inklusive torkvätska och däckpumpar, i ditt garage. Garaget är också ett bra ställe för föremål som du ofta transporterar i eller på din bil, såsom takräcke eller campingutrustning.

Om du har plats, häng skrymmande föremål som takräcken på garaget eller väggen. Detta hjälper till att hålla garagegolvet öppet för att parkera din bil. När det gäller de mindre föremålen, överväga ett plastförvaringsställ med soptunnor eller ett förvaringsskåp som är avsett för garaget. Detta kommer att hålla utrymmet organiserat och göra det enkelt att hitta saker när du behöver dem.

Gård och trädgårdsredskap

Garaget är det perfekta hemmet för verktyg och apparater som du bara använder utomhus. Tänk skyfflar, slangar, förlängningssladdar utomhus, gräsklippare, trädgårdsredskap, blomkrukor och mer. Påsar med krukväxt, hinkar av is smälter och andra utomhusförnödenheter som kommer i skrymmande förpackningar är också bra kandidater för garage. Överväg att sätta upp pegboard eller en liknande produkt för att hänga upp verktyg där du enkelt kan se dem och ta tag i vad du behöver.

Utomhusleksaker

Alla produkter som är gjorda för utomhusunderhållning tål elementen, så det är vanligtvis OK att förvara den i garaget när den inte används. Detta inkluderar barnleksaker, pooltillbehör, cyklar och utemöbler. Överväg att hänga föremål som gräsmatta från krokar på väggen för att få dem ur vägen. Och du kan förvara leksaker i tråd eller genomskinliga plastförvaringsfack, så att du enkelt kan se vad som finns där inne.

Ofta använda föremål

Om du behöver lagra föremål som du sällan använder är garaget – som källaren eller vinden – ofta ett bra ställe att gömma bort. Garaget kan också vara en bra tillfällig förvaringsplats för föremål som du i slutändan planerar att bli av, liksom föremål som bara inte har ett annat hem just nu. Tänk bara på att robusta, väderbeständiga föremål kommer att göra det bättre i garaget. Mer känsliga föremål, som dokument och elektronik, kommer att hålla sig bättre i en källare eller på vinden.

Vad du inte bör förvara i ditt garage

Föremål som du inte borde förvara i garaget faller i tre huvudkategorier: vissa farliga material, föremål som kommer att locka skadedjur och känsliga föremål.

Farliga material

Var alltid försiktig med brandfarliga eller på annat sätt farliga material. Håll till exempel propantankar, som kan läcka och antändas, ut ur garaget (och andra slutna utrymmen). Förvara dem istället ute i ett väl ventilerat utrymme. Bensin kan lagras i ett garage. Men se till att du använder en lämplig behållare och håll den långt ifrån antändningskällor, såväl som barn och husdjur. Dessutom, om du håller fast vid farliga material som du inte längre behöver, är det bättre att vara säker än ledsen. Ta dig tid att kasta dem ordentligt, snarare än att sticka dem ur sikte och ur sinnet i garaget.

Föremål som lockar insekter

Insekter och skadedjur är ganska bra på att hitta sig in i garage, även om du tror att du har förseglat alla hål. Så fresta dem inte genom att förvara föremål i ditt garage som de kan göra en måltid av eller ett hem i. Detta inkluderar kläder, sängkläder, böcker, papper och ved. Och håll naturligtvis inte verklig mat tillgänglig i garaget, inklusive husdjursfoder och vildfågelfrö. Skadedjur kan ofta upptäcka mat, även om den är förpackad i en förvaringsbehållare.

Bräckliga eller värdefulla föremål

Även om du har gjort arbete för att isolera ditt garage är det troligen mer utsatt för utetemperaturvariationer än resten av ditt hem. Så som en allmän regel, förvara inte något i ditt garage som du inte skulle lagra i bagageutrymmet på din bil. Extrema temperaturer, liksom överdriven luftfuktighet, kan orsaka att många saker förvränger, spricker eller på annat sätt skadas.

Även om garaget kan verka som en bekväm plats för ett extra kylskåp eller frys, måste dessa apparater använda mycket energi i varmt väder för att hålla maten kall. Slutligen, riskera inte att lagra saker i garaget som är värda mycket för dig, varken monetärt eller känslomässigt. Förutom att vara utsatt för väder, är ett garage ofta ett mål för tjuvar.

Hur du rengör ditt garagegolv

Om du har tillbringat någon tid i ett garage vet du att golvet inte är orört länge. Bilar läcker olja och vätskor, smuts och löv hittar sig in och rostiga verktyg lutar sig i hörnet. Vid något tillfälle måste du få det rensat, men vad är det bästa sättet? Här är lite information om hur du rengör ditt garage på rätt sätt.

Behöver jag verkligen rengöra mitt garage?

Rengöring av ditt garagegolv handlar inte bara om att få det att se snyggt ut, även om det verkligen är en fördel att se en glittrande ren yta när du går in. Regelbundet underhåll av garagegolv hjälper också det att hålla längre och minska skador från slitage. Ditt hems golv kommer att tacka dig för att du inte spårar in olja och smuts, och det gör dina kläder och skor också om du spenderar tid på projekt i garaget. Slutligen, om du planerar att göra några uppgraderingar till golvet som tätning, målning eller epoxibeläggning, är en bra rengöring en del av förberedelseprocessen.

Var ska man starta

Innan du börjar bör allt som inte är permanent tas bort från garaget. Dra ut bilar och cyklar, kasta skräp och begagnade trasor och förvara verktyg och lådor någon annanstans för en liten stund. Du kommer att få vatten och rengöringsmateriel överallt och vill inte skada någon av dina fastigheter. Hyllor kan vara kvar så länge du är säker på att de inte kommer i vägen och blir våta av vattenspray. Därefter vill du lägga upp en presenning eller lakan över din gips och utlopp och sopa ut löst skräp med en kvast.

Hur man tar bort rostfläckar från ens garage

Nästa steg är att undersöka golvet för eventuella rostfläckar och städa upp dem. Om det finns några fasta bitar måste de skrapas bort för att avslöja den färgade betongen. Du behöver något surt för att lösa upp rostfläckar, så se inte längre än ditt eget skafferi. Häll lite ren vit vinäger eller citronsaft direkt på platsen och låt den sitta i femton minuter.

Använd sedan en tålig borste och så mycket armbågsfett som möjligt för att skrubba bort fläcken och skölj med kallt vatten. Om dessa naturliga alternativ inte fungerar kan du köpa en kommersiell rostavlägsnande produkt från alla hem- och trädgårdsbutiker och följa tillverkarens anvisningar.

Hur man tar bort oljefläckar från ens garage

Oljefläckar är kanske det vanligaste problemet med garagegolv, eftersom det är där vi underhåller våra fordon och de droppar ofta vätskor. De är inte bara fula – de är också en hal fallrisk! För att ta bort en oljefläck från ditt betonggolv, svep först området och lägg sedan lite kattavfall över platsen.

Låt den sitta över natten för att suga upp all överflödig olja, kasta sedan kullen och förbered dig för att skrubba bort den återstående fläcken. Du kan använda en rengöringslösning som ett olje- och fettrengöringsmedel eller till och med någon bra fettskärande diskmedel. Häll vätskan på platsen, låt den sitta i några minuter och skrubba sedan, skrubba, skrubba.

Hur man tvättar sitt garage

När du har tömt och sopat ditt garage och tagit hand om rostiga eller oljiga fläckar kan du få ditt golv gnistrande genom att rengöra det med en högtryckstvätt. Du kan använda vilken typ av rengöringsmedel du vill ha – oavsett om det är en avfettningsmedel, en kommersiell betongrengörare eller ett milt rengöringsmedel – och applicera över hela golvet med en sprayflaska.

Du kan spraya på en tvål och vattenkombination med lågt tryck och skölj sedan med högt tryck, börja på baksidan och skjut det använda tvålvattnet utomhus. En högtryckstvätt är ett utmärkt val för detta jobb, eftersom det använder mycket mindre vatten än en vanlig trädgårdsslang och inte skadar garagegolvet.

Säkerhetsöverväganden för högtrycksvätt

När du har skurit bort gips och eluttag med droppdukar vill du rikta lite uppmärksamhet mot självskydd under tryckvätt. Sprayen är extremt kraftfull och kan potentiellt skada människor, växter och djur. Se till att det inte finns några barn eller husdjur medan du arbetar, och använd ögonskydd tillsammans med stövlar eller tuffa skor. Använd en tuff presenning över alla växter i ditt garage och flytta eventuellt krukväxter någon annanstans. Slutligen, när du använder en gasdriven enhet, se upp för kolmonoxid och se till utmärkt ventilation genom att hålla din garageport öppen.

Andra sätt att rengöra ett betonggolv

Även om en högtryckstvätt är ett kraftfullt och snabbt sätt att rengöra ditt garage, är det inte det enda sättet. Du kan också använda en hårdborstmopp med din rengöringslösning eller gammaldags händer och knän med en borste och en hink. Du kanske också är intresserad av att hyra en golvbuffermaskin från din lokala hemförbättringsbutik. En golvbuffert skrubbar betongen med mycket mer kraft än en mopp eller borste. För att använda den applicerar du bara rengöringsmedlet på golvet och leder bufferten över ytan en sektion i taget. Du kan skölja bort det använda tvålvattnet med en slang.

Hur man rengör en garagegolvmatta

En golvmatta i garaget håller verkligen betongrenaren, men mattan tar allt missbruk från olja, lera, smuts och snö. En gummi- eller vinylmatta kan svepas, moppas eller sprutas av med en slang och sedan torka. En tygmatta är lite tuffare att rengöra, men du kan dra ut den och sopa eller skaka av den, sedan spraya den med en slang. Tuffa oljefläckar kan skrubbas ut med diskmedel eller avfettningsmedel – försök inte använda en dammsugare eller ångrengöringsmaskin, eftersom dessa kan skada golvmattan. Låt torka och lägg sedan tillbaka mattan till ditt garage.

Håll ditt garage golv renare, längre

Du kan förlänga rengöringsjobbets livslängd genom att göra lite förebyggande underhåll här och där. Låt inte något metall sitta direkt på betongen där det kan lämna rostfläckar, och om du droppar någon olja lägg omedelbart lite kattströ på den för att suga upp den. Överväg att lägga ner en matta för att parkera bilen och se till att sopa ut damm och löv innan de har en chans att samlas.

Försegla ditt garagegolv

Nu när du har ett orört garagegolv kan du överväga att täta eller måla det. Detta kommer att öka ytans fläckresistenta egenskaper och göra det lättare i framtiden att rengöra smuts och olja. Du kan köpa golvtätningsmedel i den färg du väljer och till och med använda dekorativa flingor. Du rullar på beläggningen med en borste och undviker att gå på den i några dagar och köra på den i en vecka. Inte bara kommer ditt garagegolv att se ut som helt nytt, utan det blir också lättare att rengöra i framtiden.

Hur man applicerar epoxibeläggning på ett garagegolv

Läs den här guiden för att hjälpa dig att avsluta garagegolvet med epoxi från förberedelse till slutlig topplack. Vill du sätta pricken över i ditt garage? En färgstark, blank epoxigolvbeläggning får dig – och din bil – att känna att du kör in i ett showroom varje gång du kommer hem.

Är det värt det att applicera epoxi på garagegolvet?

Det är värt det att epoxisera ditt garagegolv, eftersom epoxi inte bara toppar pro-looken utan också motstår oljefläckar, pärlvatten och våtservetter som en köksbänk. Färgflis och anpassade färgfärger döljer irriterande brister i betongen, och halkskyddstillsatser ger dig det grepp du behöver på en snöig dag.

Kan man applicera epoxi på ett garagegolv själv?

Om du vill göra DIY-applicering av epoxi på ditt garage, planerar du att ägna en helg till projektet. Här är vad du behöver tänka på innan du börjar ditt projekt. Att applicera en epoxibeläggning på ett betonggolv är lika enkelt som att måla väggar, men som med målning är framgången i förberedelserna. När beräkningarna, färgvalet och rengöringen har tagits hand om verkar applikationen som den enklaste delen.

För att binda bra kräver epoxi en jämn, något grov och helt ren yta. Det innebär att lappa alla gropar och sprickor och låta dem bota helt. Betong måste vara minst 60 dagar gammalt och inte förseglat för att epoxin ska fästa. Du kan se om ditt golv redan har en förseglare om vatten pärlor på det eller om etsningslösningen inte skumar; om så är fallet måste du ta av förseglaren med en kemisk avisolator eller en speciell maskin. (Målade golv kan ommålas om det inte finns någon skalning.)

Om du strippar golvet rengörs det dock inte. Allt fett eller smuts kommer att äventyra epoxihäftningen, så rengöring och etsning är ett steg som inte får rusa. Olika tillverkare erbjuder olika typer av rengöringsmedel, så kolla ingredienserna innan du väljer vilken typ som är bäst för dig. Kemiska rengöringsmedel varierar mycket, från hårda avfettningsmedel och etsare till säkrare men mindre effektiva organiska ämnen. Du kan skära ner armbågsfettet genom att hyra en maskin som kallas golvhållare för cirka 400 kr per dag.

Epoxibeläggningar finns vanligtvis i kit med allt du behöver. När du väl har valt en bestämmer du om du behöver beställa extra förnödenheter. Tillverkare kan föreslå två lager epoxifärg och topplack, men de flesta standardpaket levererar bara tillräckligt för ett lager. Om du väljer att lägga till färgflingor, vilket hjälper till att dölja betongens inneboende brister, bestäm hur tungt du ska sända dem över golvet så att du inte kommer kort.

Dessutom, om ditt garagefundament stiger över betyget längst ner på väggarna, kan du överväga att belägga ytterligare några centimeter uppåt på de vertikala ytorna för att göra det enklare att rengöra garaget. Bestäm sedan om du vill inkludera ett halkskyddsmedel, granulat som ger det färdiga golvet en sandpapperliknande yta. Detta kan vara ett bra alternativ i regniga eller isbenägna områden.

När golvet är rent och klart för beläggning, kommer allt ner till tidpunkten. Välj en dag att utföra arbetet när betongen inte blir fuktig från regnigt väder och när temperaturen är mellan 50 och 80 grader; Annars kan applikationen bubbla och skalas. När du väl har blandat epoxifärgen och härdaren har du bara ungefär två timmar på dig att arbeta med den, så du måste planera i förväg hur du bäst målar dig själv ut ur garaget och börjar i ett bakre hörn. Den svåraste delen väntar: Den typiska torktiden mellan varje steg är 12 till 24 timmar. Och när hela våningen är klar måste du fortfarande parkera bilen på den i ytterligare 72 timmar.

Hur man applicerar epoxi på garagegolvet

Förbered och tvätta garageytan

Använd målartejp för att fästa plastfolie på väggarna längs kanten på fundamentet, eller i den höjd som du kommer att applicera epoxin upp på väggarna. Sopa golvet ordentligt för att ta bort smuts och damm. Använd en gammal pensel för att damma ut hörn och sömmar. För målade golv: Använd en golvunderhållare utrustad med en lättslipad kudde och skrubba färgen för att tappa den. Sopa bort dammet. Använd sedan en borstborste och skrubba ner ytan med en universalrengöringsmedel. Skölj golvet ordentligt och låt det torka i minst 4 timmar.

Etsa garage golvet

För ny eller ren betong: Blanda etsningslösningen med vatten i en vattenkanna av plast enligt tillverkarens anvisningar. Se till att använda skyddshandskar, gummistövlar och skyddsglasögon när du arbetar med kemikalierna. Fukta golvet med en trädgårdsslang. Häll lösningen över ett 3-3 meters område i hörnet längst bort från din utgångspunkt.

Använd en borstborste och skrubba området i en riktning och gå sedan över det igen i en vinkelrät riktning. Fortsätt att etsa golvet i små sektioner. När du är klar med hela garaget, skölj golvet med en trädgårdsslang, börja i ditt första hörn och gå framåt. Fortsätt att skölja tills vattnet rinner helt klart. Låt golvet torka i minst 4 timmar.

Blanda upp epoxifärgen

Öppna både epoxifärg- och epoxihärdarens burkar. Börja omröra epoxifärgen och häll sedan långsamt härdaren i den. Se till att skrapa ut varje sista bit av härdaren i färgen. Rör försiktigt om de två komponenterna i 3 minuter tills de är helt blandade. Lägg locket löst tillbaka på burken och lägg det åt sidan, borta från solen, i 30 minuter. Burken kan kännas varm vid beröring när kemikalierna reagerar med varandra.

Måla på epoxin

När epoxiformeln är klar måste du använda den inom två timmar för att den ska bota ordentligt, så arbeta snabbt. Håll alltid garaget väl ventilerat medan du arbetar. Häll epoxin i en rullbricka utrustad med ett foder. Använd en 8 cm pensel, skär i en epoxirad runt gränsen till det område som ska täckas och måla den i sömmar och hörn.

Rulla epoxifärgen

Gå till hörnet längst bort från utgången. Rulla en 3-3m sektion med epoxifärg med en tuppvals med en förlängningshandtag. Epoxin ska kännas lite tjockare och klibbigare än vanlig husfärg. Återvätta rullen och gå över sektionen i en vinkelrät riktning och fjädra ut ojämna linjer igen. Fortsätt täcka golvet sektion för sektion. Om du planerar att använda två lager, avsluta hela golvet, låt det torka 12 till 24 timmar (längre i fuktigt eller kallt väder) och belägg det sedan igen på samma sätt.

Applicera Color Flakes

När du applicerar toppbeläggningen med färg, stanna efter varje sektion för att lägga ner färgflingorna medan området fortfarande är vått. Fördela flingorna över området genom att först strö dem lätt och bygg sedan långsamt upp distributionen tills du har rätt beläggning. Ta en handfull flingor och skaka dem genom fingrarna på samma sätt som du skulle strö gräsfrö. Arbeta dig från baksidan till framsidan av garaget i samband med att rulla på epoxin. När hela golvet är belagt, låt det torka i 12 till 24 timmar (längre i fuktigt eller kallt väder).

Förbered Top Coat

Häll härdaren i den klara topplacken, se till att skrapa ut det hela och rör om blandningen i 3 minuter tills den är helt blandad. Lägg locket löst tillbaka på burken och lägg det åt sidan, borta från solen, i 30 minuter. Rör om blandningen i ytterligare en minut innan du är redo att applicera topplacken. Om du planerar att använda halkskydd, lägg till dem nu.

Applicera topplacken

Du har bara cirka 2 timmar att arbeta med blandningen. Använd en ren pensel, skär in i hörn, kanter och sömmar. Börja sedan med en tuppvals, vid en punkt längst bort från utgången och rulla på den klara pälsen i 3-3m sektioner som du gjorde med epoxifärgen. Arbeta först i en riktning, sedan i vinkelrät riktning på varje sektion och ta dig framåt tills hela golvet är täckt. Beläggningen kommer först att vara vit eller mjölkaktig men torkar klar. Tillåt 24 timmars torktid för fottrafik och upp till 72 timmar innan du parkerar en bil – längre i fuktigt eller kallt väder.

Det bästa sättet att bygga ett garage

Att bygga ett nytt garage är ett stort företag, men det är ett av de projekt som många praktiska, erfarna husägare väljer att klara av sig själva. Om du funderar på att göra ditt garage, är du förmodligen intresserad av att känna till de olika byggmetoderna du kan använda, liksom vilka som är det mest kostnadseffektiva sättet att bygga ett garage. Här ger jag dig min rekommendation om det bästa och mest kostnadseffektiva sättet att bygga ett garage, och jag visar varför.

För att husägaren planerar att göra hela sitt garage, rekommenderar jag av några anledningar konstruktion efter ram. Jag tar en djupare titt på vart och ett av dessa skäl lite djupare i artikeln, men de inkluderar: Det är en överkomlig investering på förhand, konstruktion efter ram ger det största värdet under byggnadens livstid, du väljer den design du gillar bäst, ett garage efter ram installeras enkelt och med färre händer.

Även med dessa fördelar med konstruktion efter ram i åtanke kanske du undrar, “hur är det med garagesatser?” eller “hur är det med vanlig stickramning?”. Dessa är båda mycket vanliga metoder för att bygga ett garage, men de är inte de mest kostnadseffektiva alternativen. Här är en titt på fördelarna och nackdelarna med alla dessa tre garagebyggnadsmetoder. Om du inte är säker på vilken byggnadsmetod som är bäst för ditt garageprojekt, eller om du ännu inte säljs på konstruktion efter ram, låt oss ta en snabb titt på tre populära sätt som många husägare väljer att bygga och bryta ner sina fördelar och nackdelar.

Garagesats

Många stora lådbutiker erbjuder garage och skjutsatser. De levereras med allt du behöver för att bygga ditt garage, förpackat och redo att monteras. Det största problemet är att du inte har något val i vilka material som används eller i utformningen av byggnaden.

 • Fördelar: Du behöver inte fatta beslut, allt du behöver, allt i ett köp, relativt överkomligt
 • Nackdelar: Vad du ser på lådan är exakt vad du får, du får inte välja material, du får mycket grundläggande byggnadskomponenter på nybörjarnivå, som kanske inte håller så länge på lång sikt, underhålls- och reparationskostnader över tid kan öka, vilket ökar den totala kostnaden för garaget

Postramkonstruktion

Efterramkonstruktion är en populär byggnadsmetod som du ser på stavladdar överallt. Konstruktion efter ram är känd för att vara snabb att installera, kostnadseffektiv och exceptionellt hållbar.

 • Fördelar: Snabb, robust konstruktion som är designad för att hålla, exakt det garage du vill ha – du bestämmer dig för storlek, finish, funktioner och mer, en prisvärd byggmetod, du väljer material du litar på för att stödja ditt garage i många år framöver
 • Nackdelar: Du måste skaffa ditt eget material, du sätter ihop din byggnadsdesign, kan kosta något mer än ett stavsats på förhand

Traditionellt garage

Ett vanligt garage är bäst om du planerar att bygga ett anslutet garage för att matcha ditt hem, men det är bra att veta att det här är den mest komplicerade och dyra av dessa tre metoder för att bygga ett garage.

 • Fördelar: Anpassa enkelt ditt garage till ditt hem, ett hållbart byggalternativ
 • Nackdelar: En dyr garagebyggnadsmetod, du kan behöva en entreprenör, särskilt om du bygger ett anslutet garage, du måste köpa mer material än de andra två metoderna, byggandet tar längre tid och kan kräva fler händer

När man tittar på dessa fördelar och nackdelar är det lätt att se att konstruktioner efter byggnad och garagesatser är de mest prisvärda byggmetoderna för din DIY-byggnad. Traditionell stickramning är ett alternativ, men de flesta DIY-husägare kommer att tycka att detta är det längsta och mest kostsamma valet. Med det i åtanke, varför rekommenderar jag konstruktion efter ram över garagesatser för DIY-husägaren? Här är bara några av de främsta anledningarna

Vanliga frågor om garage

Varför ska jag lägga till isolering i mitt garage?

Om du lägger till isolering i ditt garage kommer du att vara bättre skyddad från väder och vind. Inte bara kommer du att skydda din bil eller din utrustning bättre mot kyla, men med isolering förhindrar du också att svettning eller kondens samlas in i det slutna metallgaraget.

Vad behöver jag göra för att förbereda mig för installationen?

Det här är en fråga som ofta ställs av första gången köpare. För att säkerställa att metallgaraget är installerat så säkert och säkert som möjligt är det viktigt att förbereda ytan och fundamentet som carporten eller strukturen vilar på. Ytan måste vara plan och lättillgänglig. För alla specialanpassade metallbyggnader rekommenderar jag att fundamentet är plant inom 8 cm från vänster till höger och framifrån och bak. Var noga med att ta bort skräp eller vegetation från området också.

Finns det ett sätt att bygga mitt garage i steg för att spara på kostnaden?

Ja, du kan bygga ditt metallgarage i etapper genom att först köpa en anpassad carport av metall och sedan lägga över panelerna och dörrarna för att stänga den i ett specialgarage. Om du är intresserad av att gå denna väg, vänligen kontakta en kundtjänstrepresentant så att de kan hjälpa dig att välja rätt storlek för framtida paneler och garageport. Observera också att det kommer att tillkomma en extra kostnad för den andra installationen av gångdörren, garageporten och sidopanelerna i framtiden. Tillverkare kan samarbeta med dig för att stänga och isolera din nuvarande anpassade metallbyggnad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen