Säkerhet möter stil: Det stora garageportstestet

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Takskjutport Stil 3M 

Takskjutport Randig 

Lindab Basic Takskjutport

Takskjutport Spegel 

Klicka här för att se fler garageportar.

Garageportar är förmodligen något alla kommer komma i kontakt med någon gång i sitt liv, framförallt om du har hus. De allra flesta hus med garage har även en garagedörr. Även om man kan tänka sig att garageportar är något väldigt enkelt finns det en del saker som kan skilja olika varianter åt.

Om du direkt vill kika på lite olika alternativ att välja mellan när det gäller garageportar kan du scrolla ner och kika på alternativen vi listat.

Som vi nämnde finns det några saker som kan särskilja olika varianter av portar. Detta inkluderar bland annat:

  • Garageport eller utan motor
  • Garageport med dörr
  • Dubbelgarageport

Detta är saker som kan vara bra att känna till när man ska välja vilken typ av port man ska köpa. Man bör även vara medveten att priset kan variera beroende på vilka egenskaper garageporten har.

Till sist ska man också komma ihåg att tänka på att tillbehören kan ha betydelse och att saker såsom fjärrkontrollen till garageporten är viktig att komma ihåg.

Topplista

1. Bäst i test – Takskjulsport Stil 3M Garageport

Takskjutport Stil 3M Garageport

Klicka här för att se bästa priset

Den här garageporten är en port som är 3 meter bred och har en slät yta. Isoleringen på denna modell är gjord med Neufoam teknologin som både är miljövänlig och freonfri.

Fortsättningsvis så är själva porten försedd med ett skydd som förebygger att man klämmer sina fingrar. Detta är väldigt tacksamt speciellt om man har barn och vill garantera att ingen skadar sig.

Som nämnt är portens bredd 3 meter och höjden är 2 meter, portens material är i galvaniserad stålplåt som både är materialet in och utvändigt.

Avslutningsvis så bör man känna till att man behöver köpa till en separat motor om man önskar detta till sin port.

2. Populärast – Modern Takskjulsport Randig Garageport

Klicka här för att se bästa priset

Den här vita och stabila garageporten har en yta i trästruktur som gör att den får den där lilla extra detaljen genom att inte vara helt slät.

Fortsättningsvis är porten både isolerad och CE-märkt samt är fri från freoner. De kullagrade löphjulen bidrar också till en enkel förflyttning av porten.

Dessutom så har porten ett skydd som gör att man inte riskerar att klämma sina fingrar. Nackdelen med denna port är tyvärr att man behöver köpa till en separat motor om man önskar denna funktion.

Avslutningsvis så kostar denna port drygt 10 000 kronor och har mått på 2,4 x 2 meter.

3. Premiumval – Lindab Basic Takskjulsport

Lindab Basic Takskjutport Garageport

Klicka här för att se bästa priset

Den här garageporten från Lindab är en dansktillverkad modell som är anpassad för att hantera det nordiska klimatet.

Porten är byggd med en högisolerad kärna och tillverkad i robust stålplåt för att ge en bra och lång hållbarhet.

Tillverkaren Lindab är den enda tillverkaren som gör sina portar med extruderad polystyren som kärna vilket är något som ger en väldigt bra isolering. Samtidigt är materialet väldigt bra på att stöta bort vatten och absorberar hela 84 % mindre än andra vanliga material.

Något väldigt tacksamt är också att motor till porten ingår och du slipper därmed köpa till detta. Det ingår även en kontroll till motorn för att man enkelt ska kunna manövrera porten.

Det enda som man ska ha i åtanke är att priset sticker ut lite på uppsidan när det gäller denna modell. Detta har dock sin rimliga förklaring i att man bland annat får till en motor och att porten är byggd i kvalitativt material.

4. Billigast – Modern Takskjulsport Spegel Garageport

Modern Takskjutport Spegel Garageport

Klicka här för att se bästa priset

Den här takskjulsporten är en stabil port som är gjord med en yta i trästruktur. Detta ger generellt sett en lite snyggare finish och gör att ytan ser bättre ut.

Måtten på porten ligger på 2,4 x 2 meter vilket är ungefär samma som de flesta andra tillgängliga alternativen på marknaden.

Färgen på porten är vit men det går också att välja andra färgalternativ såsom svart. Det finns alltså goda möjligheter för dig att få den att matcha resten av ditt hus.

Avslutningsvis så ligger priset på 10 000 kronor och man får dessvärre köpa till en motor till porten om detta är något man önskar att ha.

Garageportstestets slutsatser: Vägen framåt

Vårt omfattande test av garageportar har varit en upptäcktsfärd i teknologi, design och säkerhet. Det är tydligt att det bästa valet beror på dina individuella behov och preferenser.

En bra garageport är en investering i både din fastighets värde och din personliga komfort. Välj klokt, och låt våra tester vara din guide

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen