Bästa häftpistolen 2024 – Test av olika häftpistoler

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Milwaukee M12 

DeWalt DWHTO

Makita DST221Z

DEWALT DWHTTR350

Klicka här för att se fler häftpistoler.

En häftpistol är ett mycket användbart verktyg som de flesta hemmafixare behöver äga. Produkten är oerhört allsidig och kan användas till flera olika arbeten, men främst är häftpistolen avsedd för att hantera textiler, papper och mjukare trä. När det kommer till hårdare material bör du kolla in mer på en stiftpistol eller en najmaskin ifall du vill binda fast flera objekt. För att sätta i perspektiv är den, inom vissa aspekter, ganska lik limpistoler

Marknaden är stor och erbjuder konsumenterna flera alternativ, vilket gör valet av häftpistol svårt för dig. Du måste ha klart för dig om häftpistolen ska vara manuell, elektrisk eller drivas av tryckluft.

Häftpistolens syfte är också viktigt att fundera över, ska verktyget användas ofta? Och vilka projekt planerar du att genomföra?

1. Bäst i test – Milwaukee M12 BST-202X

MILWAUKEE M12 BST-202X

Klicka här för att se bästa priset

När det gäller elektriska häftpistoler är Milwaukee M12 BST-202X ett av de allra bästa valen, eftersom produkten har hög prestanda, utmärkt kvalité och flera unika funktioner.

Häftpistolen är batteridriven och ligger på 12 V, vilket resulterar i ett bra tryck som undviker problem trots att maskinen får tackla kraftiga och hårda material.

Med en kapacitet på 100 klamrar och en teknologi för att avfyra dem i serieföljd, kan häftpistolen göra ett väldigt effektivt arbete, men för precision finns även enskild avfyrning som ett tillgängligt val.

Häftpistolen är mycket smidig att ha med sig och hantera då den är framtagen med en kompakt design. Produkten har en bälteskrok, som möjliggör att hänga av sig verktyget men ändå ha det nära till hands.

Batteriet ligger på 1,5 Ah och med den energin kan häftpistolen avfyra upp till 1500 klammer. Till verktyget följer det med två batterier, vilket är perfekt för att undvika laddtid och stopp i arbetet.

2. Populärast – DeWalt DWHT0-TR510

DEWALT DWHT0-TR510

Klicka här för att se bästa priset

DeWalt DWHT0-TR510 är en av de mest populära häftpistolerna som finns att köpa idag, vilket inte är särskilt konstigt. Verktyget är effektivt och kvalitativ trotts sin något mindre prislapp.

En fördel med häftpistolen är att den är manuell då den inte har något drivmedel såsom el, gas, eller tryckluft, därmed behöver arbetet aldrig avbrytas för att ladda eller fylla på gas. Verktyget drivs istället av en klämteknik som endast kräver ett lätt tryck.

Många häftpistoler kan ha problem med blockeringar av klamrar i maskinen, men inte DeWalt DWHT0-TR510 då den har en anti-jam funktion som förhindrar klamrar från att fastna eller avfyras på ett felaktigt sätt.

Häftpistolens design är väldigt minimalistisk och simpel men ger ändå hållbarhet med sin gjutna kropp av materialet aluminium. Precis som många andra häftpistoler har även denna en bälteskrok som möjliggör upphängning av sitt verktyg.

3. Premiumval – Makita DST221Z

MAKITA DST221Z

Klicka här för att se bästa priset

Makita DST221Z är ett fantastiskt premiumval när det gäller elektriska häftpistoler och med sin kvalité, prestanda och allsidighet erbjuds konsumenten ett verktyg som utan tvekan är ett av de bättre valen på marknaden.

Häftpistolen drivs av el och med sina 18 V kan användaren vara säker på att verktyget klarar av de allra mest krävande uppgifterna, hårt trä är inga problem. Häftpistolen går även snabbt att ladda.

Varje laddning kan avfyra upp till 3000 klammer och pistolen har ett justerbart stiftdjup, vilket är perfekt för att genomföra ett kontinuerligt och allsidigt arbete.

Vid ett köp av denna elektriska häftpistol har köparen valet att gratis förlänga garantin till 3 år endast genom att registrera sin produkt inom 4 veckor efter inköpsdatumet.

Visserligen är Makita DST221Z något dyrare än andra alternativ av häftpistoler men när det gäller detta verktyg får man verkligen vad man betalar för. Produkten är bekväm att arbeta med, pålitligt och klarar av tuffa projekt.

4. Billigast – DEWALT DWHTTR350-0

DEWALT DWHTTR350-0 Häftapparat

Klicka här för att se bästa priset

Om du är ute efter en billig häftpistol är DEWALT DWHTTR350-0 det perfekta alternativet då den utöver sin lilla prislapp även ger konsumenten vad som behövs.

Precis som de flesta billigare häftpistolerna är även denna manuell och drivs av en enkel handpressning, därmed finns det ingen risk att du behöver stanna och ladda ditt verktyg mitt under arbetet.

Om arbetet kräver en viss mobilitet är häftpistolens aluminiumkropp till din fördel, då materialet är väldigt lätt men samtidigt hållbart och pålitligt.

Häftpistolens anti-jam teknik underlättar arbetet mycket då det effektivt förhindrar felskott och klamrar från att fastna i magasinet eller mynningen. Produkten har ett lättillgängligt magasin och tillåter därför dig att snabbt och smidigt fylla på med klamrar.

Lista över de bästa häftpistolerna 2024

  • Bäst i test: Milwaukee M12 BST-202X
  • Populärast: DeWalt DWHT0-TR510
  • Premiumval: Makita DST221Z
  • Billigast: DEWALT DWHTTR350-0

Vanliga frågor om häftpistoler

Vad är en häftpistol?

En häftpistol är ett verktyg som tillåter användaren att fästa små klamrar i olika material, vilket kan användas till många olika arbeten. Verktyget kan antingen drivas på el eller gas och därmed vara helt automatiskt eller så är det manuellt och kräver ett svagt tryck från handen.

Till vad används en häftpistol?

En häftpistol används på samma sätt som en spikpistol men är främst avsedd för mindre arbeten, såsom detalj och dekorationsprojekt. Verktyget är utmärkt för att stoppa möbler, fästa textiler eller genomföra mindre träprojekt.

Hur öppnar jag verktyget?

Öppningen av häftpistolen sker på olika sätt beroende på vilken modell du har, därför bör du läsa i instruktionsboken. Ofta ska du ta tag i den lösa metalldelen i bakkanten av verktyget, föra den inåt och lyfta delen.

Vilken häftpistol är bäst?

Det är väldigt svårt att svara på vilken häftpistol som är bäst för just dig, då marknaden är stor och det finns flera olika modeller att välja mellan. Inför köpet behöver du fundera över hur du planerar att använda verktyget och ställa dig frågor kring prestanda, drivmedel och pris.

Vad kostar en häftpistol?

Häftpistoler kan vara väldigt varierande i pris då spannet brukar ligga mellan 250 kr och 3000 kr. Ett stort verktyg som drivs av el och har mycket kraft är betydligt dyrare än de mindre och smidigare modellerna som är manuella.

Var köper jag stift/klamrar?

Häftstift eller klamrar finns att köpa i de flesta pyssel och byggaffärer, men även på internet. Det allra enklaste när stiften tar slut är att söka sig till det ställe där jag köpte min häftpistol.

Sammanfattning

Vid ditt köp av häftpistol måste du se till att välja en modell som passar dig och dina ändamål, behöver verktyget vara kraftfullt eller är det viktigare att prioritera en modell som är mindre och smidigare?

Priset kan vara väldigt avgörande eftersom alla har sin egen budget och man inte vill riskera att spendera pengar på en produkt som inte är bra. Däremot är vår rekommendation att hellre gå upp i pris då du får en mer kvalitativ och kraftfull häftpistol då.

>>> Intresserad av kabelklämmor? Klicka här! 

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen