Test av hammare: Vi hittar de bästa

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Stanley FMHT1-51275

BAHCO Ergo

Hultafors TC 16L

Ironside 100106

Klicka här för att se fler hammare.

Alla vet vad en hammare är, men få vet skillnaden mellan en dålig och en bra hammare. De flesta använder hammare för at­t fästa tavlor eller montera möbler men en bra hammare kan användas till hur många saker som helst.

Hammare kommer i en stor prisskala och därmed är det svårt att hitta den som passar bäst. Hammare är väldigt lika varandra och på så sätt är det svårt att veta varför just en hammare kostar mer än en annan.

Hammare varierar från modell till modell, design, vikt, längd, egenskaper och grepp är bara en del saker som skiljer mellan varenda modell. En bra modell är effektiv och enkel att hantera och kan användas med säkerhet under längre perioder.

I och med att alla hammare är olika är det svårt att hitta ett verktyg för just dina ändamål, om du vill att den ska hamna inom rätt prisklass kommer du behöva leta länge.

Våra toppval

1. Bäst i test – Stanley FatMax FMHT1-51275 Antivibe

hammare bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Stanley FatMax FMHT1 är en perfekt hammare som är allsidig och fungerar bra för de flesta.

Hammaren kommer med vibrationsdämpande gummihandtag som ger dig både en ergonomisk känsla och skyddar din hand vid användning.

Med hjälp av gummimaterialet är det ingen chans att hammaren trillar ur handen på dig, därmed minskar risken för alla möjliga olika typer av arbetsskador.

Dessutom har den en böjd klo vilket låter dig enkelt använda hammaren för att ta bort spik, skruv, pluggar osv.

Den har en längd på 345mm och en slagdiameter på 41mm, perfekt storlek för att enkelt träffa rätt. Med något lättare vikt på 453 gram så är denna hammare fortfarande den mest allsidiga vi testat.

2. Populärast – BAHCO 529–16-L Ergo

bäst i test hammare

Klicka här för att se bästa priset

Bahco 529–16 är en populär hammare som med hjälp av sin vikt förmedlar mer kraft dit du slår.

Hammaren kommer med ett ergonomiskt handtag av gummi som absorberar mycket av kraften vid slag. Dessutom låter gummihandtaget dig hålla hammaren i olika positioner så du enkelt kan hantera den vid knepiga situationer.

Hammaren kommer med robust böjd klo som med enkelhet kan ta bort spikar, skruvar och annat som fastnat. Hammaren har dessutom optimerad balans så att du slår effektivt, vilket minskar muskeltröttheten.

Hammaren har en längd på 327mm och en något mindre slagdiameter på 31mm. Med en vikt på 775 gram så kommer denna hammare träffa mycket hårt.

3. Premiumval – HULTAFORS TC 16L

Hultafors TC 16L Hammare

Klicka här för att se bästa priset

Denna snickarhammare har rätt vinkel och form på slagytan, vilket tillåter en så effektiv hantering som möjligt. Dessutom har den ett stålskaft i L-profil vilket gör den mer ergonomisk.

Oavsett vilket snickeriprojekt du har planerat fungerar denna ergonomiska hammare utmärkt för att komma åt alla ytor. Hammaren är effektiv, robust och skön att hantera.

Utöver det har hammaren en vikt på 720 gram vilket leder till att mer kraft landar där du siktar. Dessutom är den 340mm lång vilket är en mycket bra längd för smidig hantering.

Hammaren är något dyrare än andra modeller men för en hållbar, effektiv och pålitlig hammare så är den inom en mycket rimlig prisklass.

4. Billigast – IRONSIDE 100106

test hammare

Klicka här för att se bästa priset

Detta är en bra hammare för den som inte kommer använda hammaren särskilt ofta. Den har ett stålrörsskaft som fördelar kraften från stöten jämt över hammaren.

Skyddet består av ett perforerat gummihandtag som låter dig hantera hammaren utan säkrare. Greppet ger högre friktion vilket gör att hammaren inte är lika lätt att tappa.

Därtill kommer greppet också ta emot en stor del av stöten när du slår så att du inte absorberar all kraft in i handen.

Hammaren är lite tyngre på 880 gram och lite längre vilket kan leda till att den är lite svårare att hantera. Annars är detta en mycket prisvärd hammare.

Våra slutgiltiga slag

Efter att ha testat ett brett utbud av hammare, kan vi konstatera att de bästa modellerna erbjuder en kombination av hållbarhet, balans och ergonomi.

Dessa hammare är inte bara verktyg; de är en förutsättning för framgångsrika projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen