Bästa handdukstorken 2022 – Test av olika handdukstorkar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

SOMATHERM Taserud CMB40-RS

SVEDBERGS Bas Handdukstork

SVEDBERGS Vento Handdukstork

SVEDBERGS Easy Handdukstork

Klicka här för att se fler handdukstorkar.

Bästa handdukstorken 2022

Brukar dina handdukar vara blöta alldeles för länge? I så fall kan det vara smart att köpa den bästa handdukstorken. Med hjälp av en bäst i test handdukstork så kan du snabbt och smidigt torka dina handdukar. En handdukstork är väldigt prisvärd och torkar handdukarna helt automatiskt. Du behöver bara hänga handdukarna på torken. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att köpa en handdukstork bäst i test.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa handdukstorken på nätet. Det finns nämligen många olika saker som du måste tänka på när du köper en handdukstork bäst i test. Handdukstorkar finns i olika modeller som så klart även finns i olika prisklasser. Det finns också tyvärr affärer som ibland bara skriver om de positiva sakerna. De skriver alltså inte om de negativa sakerna för att då säljer det så klart bättre. Men detta gör att man inte får en klar bild av hur bra handdukstorken är. Man vill ju inte spendera pengar på något som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan det därför bli ganska svårt att veta vilken handdukstork som är bäst.

Men det är just därför som jag här på Hantverksproffset.se har satt ihop en köpguide för handdukstorkar. Jag rekommenderar även de bästa handdukstorkarna som man kan köpa just nu 2022. Med hjälp av min köpguide så kommer det bli mycket enklare att köpa en bäst i test handdukstork. För att göra guiden så har jag testat och använt några olika handdukstorkar från nätet. Jag har även läst igenom andra kundrecensioner och tester. All den här informationen har jag sedan satt ihop till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa handdukstorken.

Läs även >>> Bäst i test badrumsskåp

Köpguide för bäst i test handdukstork 2022

Det kan alltså vara ganska svårt att köpa den bästa handdukstorken på nätet. Men processen kan bli mycket enklare om du bara följer min köpguide. Det finns faktiskt några viktiga saker som du ska tänka på när du köper en bäst i test handdukstork. Det är dock viktigt att du väljer rätt handdukstork utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa handdukstorken 2022:

 • Var du hänger handdukstorken
 • Var man kan hänga torken
 • Montering
 • Storlek
 • Timer
 • Material
 • Beläggning
 • Kylarventiler
 • Prisklass
 • Stil
 • Wattal
 • Fysisk storlek
 • Energieffektivitet
 • Energibesparing
 • Tillbehör
 • Vvs eller elektrisk
 • Köpguide för handdukstork med dubbelt bränsle

Var du hänger handdukstorken

Ta dig tid att överväga väggen där du vill montera din handdukstork. Om du renoverar eller monterar om ditt badrum, måla eller kakel bakom din handdukstork innan du monterar det, eftersom det blir lättare för dig. Tänk på befintliga rörledningar för handdukstorkar. Om du byter ut en befintlig värmeelement, mät ditt utrymme och aktuella handdukstorkade dimensioner för att minimera VVS-förändringarna. En smalare handdukstork kan kräva fler ändringar av den befintliga rören, särskilt om rören stiger upp från golvet snarare än att gå längs väggen. Förändringar av befintliga golvvatten kräver att golvbrädorna lyfts så att du först vill kontrollera med en rörmokare.

Var man kan hänga ett uppvärmt handduksställ

Nästan alla väggar i hemmet kommer att vara en lämplig yta för ditt handduksställ. Detta beror på förbättrad isolering av moderna fastigheter. Men helst monterar du den på den kallaste väggen i rummet.  Detta tenderar att vara ytterväggen. Så när det är möjligt, försök att fästa din nya handduksställning eller kylare på väggen med ett fönster eller någon yttervägg.  Genom att göra detta kan du garantera att värmen fördelas jämnt i rummet. Effektiviteten förbättras och du kommer garanterat att alltid ha ett mysigt varmt utrymme att njuta av.  Det är också viktigt att tänka på var din handdukstork ska placeras. Tänk på närheten till badkaret eller duschen.

Du vill inte lämna en härlig varm dusch eller bad och promenera över kalla badrumsplattor för att nå dina handdukar. Tänk noga på detta scenario. Hur lätt blir det att komma åt dina smakliga handdukar? Fråga dig själv det innan du förbinder dig till en position för installation. OBS! Det finns flera betyg som kan diktera hur nära din komponent kan placeras vid en vattenkälla. Så se till att du kontrollerar specifikationerna för alla apparater innan du köper. Om du inte är 100 procent säker på din bedömning, fråga en professionell yttrande.

Montering och installation

En annan viktig punkt att tänka på är enkel installation. Överlägset det enklaste och mest DIY-vänliga är de elektriska plug-in-modellerna. De flesta använder en vanlig 120V-kontakt och kan anslutas till ett eluttag som alla andra hushållsapparater. Fristående plug-in-modeller är bärbara och kan enkelt flyttas efter behov.

Även om installationen av handdukstorkar vanligtvis är enkel, finns det många möjliga variabler i VVS och elektriska konfigurationer. Av denna anledning kräver korrekt installation av trådbundna elektriska och hydroniska handdukstork ofta kompetensen hos en licensierad elektriker eller rörmokare för att upprätthålla tillverkarens garanti, vilket kommer att öka din initiala kostnad. Det finns tre primära typer av installation: väggmontering, golvmontering och fristående. Väggmonterade handdukstork är en fantastisk idé för områden med begränsat golvyta och kan ersätta konventionella handdukstänger. Väggmonterade enheter finns i både hydroniska och elektriska versioner och kan antingen vara plug-in eller trådbundna. Alla handdukstorkar är antingen vägg- eller golvmonterade eftersom de måste anslutas till befintliga varmvatten- eller strålningsvärmesystem.

När du väljer mellan en vägg och en golvmonterad enhet, överväga placeringen på väggen. Om du har en badrumsväggsdesign som innehåller ett element som wainscoting, eller om den nedre halvan av väggen är kaklad medan toppen är platt, måste du avgöra om du föredrar att enheten placeras ovanför kakellinjen, på golvet framför väggen, eller kanske hitta en enhet som kan göras jämnt på ojämna väggar. Å andra sidan ger en fristående handdukstorkare stor flexibilitet vid placering och användning. Dessutom är installationen en lek: även de mest nybörjade DIY-tillverkarna kan ta itu med den här! Alla fristående handdukstork är elektriska och de flesta använder en vanlig hushållsuttag för att använda.

Det är viktigt att arbetet utförs av en professionell installatör, elektriker eller rörmokare när det gäller de mer komplicerade handdukstork. Tänk också på att skaffa dig nödvändiga tillstånd enligt lokala myndigheter och skaffa dem innan du startar ditt projekt. Ta reda på om du behöver inspektera ditt arbete genom att kontakta dina lokala kodmyndigheter. Elektriska produkter har potentiell brandrisk och måste installeras enligt tillverkarens specifikationer. Om frågor uppstår före, under eller efter installationen, tveka inte att kontakta tillverkaren direkt, eftersom de kan svara på de flesta, om inte alla, dina frågor.

Storlek och stil

Det finns verkligen en handdukstork för varje badrum! Listan över stilar är omfattande, allt från samtida till klassisk, konstnärlig till traditionell och till och med antik stil. Böjda eller raka skenor? Välvda eller raka toppar? Oavsett din smak finns något för dig! När du väljer ett sådant iögonfallande tillskott för ditt hem är det viktigaste att välja något som speglar din personliga stil. En viktig del av detta är ytbehandlingen: medan vissa tillverkare kan välja att hålla sig till de vanligaste polerade mässings- eller kromytorna, finns handdukstorkar i en rad designerfärger som oljestorat brons, antikt guld, satin nickel och mer . Om du lägger till din handdukstork i ett badrum med befintliga armaturer, välj en som kompletterar deras stil och finish.

Vissa enheter kan innehålla en hylla för förvaring och / eller extra uppvärmning eller en mantelkrok. Även om det finns många alternativ och alternativ, överväg din egen personliga användning av varmaren: vissa funktioner kanske verkligen inte är nödvändiga. Att eliminera onödiga funktioner kan också spara lite pengar. Tänk på storleken tillsammans med stilen. Hur många handdukar förväntar du dig att vara på din varmare vid varje given tidpunkt? Kommer en större enhet att påverka estetiken i ditt rum? Kom ihåg att ju större ytarea varmare desto snabbare värms och torkas handdukarna. Om du inte bara vill värma eller torka dina handdukar utan också att värma ditt rum bör du överväga att köpa en större enhet som ger mer värme.

Timers och omkopplare

Moderna handdukstork är mycket energieffektiva och det mest effektiva sättet att använda dem är att låta dem vara på kontinuerligt. Detta beror på att den energi som används för att initialt värma enheten är betydligt mer än vad som behövs för att hålla enheten varm när den är uppvärmd. Tillverkare har dock hållit användarnas preferenser i åtanke med många timers och avstängningsomkopplare. Med en timer kan du ställa in att din varmare ska sätta på långt innan du badar eller duschar så att din handduk blir snygg och toasty när du går ut.

Vissa tillverkare erbjuder inbyggda timers eller switchar direkt på enheten, medan andra erbjuder dem som ett separat alternativ. Vissa modeller erbjuder också en termostat för att hålla temperaturen på den varmare som du önskar. För ett så enkelt koncept finns det säkert många alternativ och punkter att överväga. Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig i din beslutsprocess och att du har hittat din perfekta handdukstork. Om du har det, fortsätt läsa för några användbara tips som hjälper dig att få ut det mesta.

Om du är intresserad kan du kolla in min köpguide för den bästa arbetsbänken på den svenska marknaden.

Material

När du köper en kylare eller en handdukstork är kylmaterialet en viktig faktor. Generellt är radiatorer gjorda av gjutjärn, mjukt stål, rostfritt stål eller aluminium. I början användes gjutjärn för att bygga radiatorer och är fortfarande populärt bland husägare som söker en inredning med viktorianskt tema. Panelradiatorer och designradiatorer använder milt stål eftersom det är ett billigt och effektivt alternativ till rostfritt stål.

Krom

Krom är ett av de mest populära materialen av goda skäl. Det är rent, ljust, effektivt och billigt att köra. Den har en fantastisk BTU-utgång vilket innebär att du får en hel del smäll för pengarna, och kromradiatorer är i allmänhet överkomliga men ändå hållbara.

Rostfritt stål

Om du har ett mer fuktigt badrum kanske du vill välja en kylare i rostfritt stål. Dessa är motståndskraftiga mot korrosion, rost och fläckar, vilket kan vara svårt att bli av med. Radiatorer av rostfritt stål kommer i allmänhet att hålla sig i bra skick under mycket lång tid! Dessa är också exceptionellt robusta och ser helt fantastiska ut.

Fördelar med rostfritt stål

Det bästa materialet för värmeelement är rostfritt stål eftersom det har otaliga fördelar som motstånd mot flingning, rost eller korrosion. Radiatorer i rostfritt stål kan användas med alla rörsystem inklusive öppna system. Rostfria stålskenor är tillverkade av 100% stål och erbjuder en elegant lösning året runt för att torka och värma upp dina handdukar. Handdukstorkar finns också som batteridrivna enheter, förutom de plug-in elektriska typerna. Batteridrivna enheter har extrem bekvämlighet när det gäller bärbarhet och de blir allt populärare på marknaden.

Mässing

De allra första ursprungliga handduksskenorna i traditionell stil gjordes av koppar, men detta torkade för lätt, så mässing användes sedan som ett bättre alternativ. Mässing är mjukare än stålpolerar bra, så du får ofta den allra bästa ytan på en förkromad handdukstork av mässing, även populär för guldpläterade handdukstorkar, av samma anledning. Perfekt för vanlig centralvärme och även lämpligt för öppna kretssystem, även om rostfritt stål förmodligen är det bästa alternativet för öppna kretsar idag. Sammanfattningsvis mässing av högkvalitativt material, som oftast används vid tillverkning av traditionella och skräddarsydda handdukstorkar.

Aluminium

Ett modernt material för produktion av radiatorer, det har designfördelar som gör det möjligt att tillverka radiatorer med låg vattenvolym (billigare att köra), liksom stora värmeeffekter på grund av värmekonvektion och expanderade ytarealer, skapade av extruderad rördesign som gör att åsar och finnar kan produceras inuti rören. Om du letar efter en miljövänlig handdukstork är det förmodligen det första materialet att titta på.

Milt stål

Slutligen har vi milt stål, ett av de mest populära kylmaterialen. Handdukstorkar av mjukt stål är billiga att producera, vilket gör dem till ett utmärkt värde. Men priset reflekterar inte kvaliteten; milda stålradiatorer är lika solida och robusta som de kommer, vilket gör dem till en favorit i badrummen runt om i landet.

Beläggning

Beläggningar är lika viktig som materialet, med rätt finish hjälper till att vackert komplettera ditt badrum. Det finns några fantastiska ytor tillgängliga, men det kan vara svårt att veta vad man ska gå till. Se nedan för olika beläggningar.

Polerade uppvärmda handdukstorkar

En polerad yta är snygg och snygg. De fungerar fantastiskt i alla badrum men är särskilt hemma i mindre badrum på grund av den reflekterande ytan. Detta hjälper till att öppna utrymmet genom att lysa upp området i det, liksom resten av rummet! Polerade handdukstorkar är mycket eleganta och ser dyrare ut än de är. De är inte tråkiga, vilket betyder att de kommer att se bra ut som nya och vackert glänsande i många år framöver.

Vita uppvärmda handdukstorkar

Vita handdukstorker är en favorit och kan se vackra ut i alla badrumsstil. Medan traditionella badrum ofta har vita handdukstorkar ser de lika lysande ut i ett mer minimalistiskt eller monokromt inspirerat rum. En vit yta värmer dina handdukar väl och lyser upp rummet. De är också perfekta om du har ett mindre utrymme och vill göra ditt badrum ser större ut.

Antracit / svart uppvärmd handdukstork

Om du är ute efter något mer galet kommer en antracit eller svart handdukstork att vara precis uppe på din gata. Dessa handdukstorkar ger ett riktigt stiluttal och är det perfekta tillskottet till ett minimalistiskt eller monokromt inspirerat rum. Antracithandduksskenor ser perfekt hemma i moderna badrum och kan bidra till att rummet känns lite extra mysigt. De seriöst upp på stilinsatserna när det gäller badrumsdekor, jag kan praktiskt taget garantera att du får några komplimanger från besökare!

Skräddarsydda färgytor

Om du är en drottning med färgschema (eller kung!) Kanske du vill kolla in några skräddarsydda färgytor. Även om jag inte skulle rekommendera att dyka rakt in i en skräddarsydd färgad handdukstork utan lite planering, kommer en unik finish på rätt sätt att göra ditt badrum praktiskt taget oslagbart stilmässigt.

Kylarventiler

Ja, du behöver ett par kylventiler för att styra värmeeffekten för din handdukstorkare. Du kan hitta en rad ventiler tillgängliga separat. Välj en manuell ventil och låsskärm för att styra värmen i ditt badrum. Om du har ett större badrum och vill reglera värmen mer effektivt rekommenderar jag att du använder en termostatventil (TRV). Både vårt sortiment av TRV: er och manuella ventiler finns i olika former och finish för att säkerställa att de matchar dina handdukstork och karaktären och stilen på ditt badrum.

Prisklass

Dagens marknad möjliggör ett brett utbud av priser. Oavsett om du söker en måttligt prissatt enhet eller absolut designfinesse, finns värmare för nästan vilken budget som helst. Värmare kan variera i pris beroende på stil, storlek och installationstyp – bara för att nämna det mest uppenbara. Som jag kommer att diskutera vidare finns det många sätt att installera en handdukstorkare, liksom potentiella budgetöverväganden för enheter som kan kräva professionell installation. Många tillverkare erbjuder en budgetvänlig serie handdukstork som är tillgängliga för under 3000 kr, samt imponerande, förstklassiga enheter i designfinish som kan överstiga 4000 kr. Att bläddra med din budget i åtanke är det första steget i att välja en handdukstork som bäst passar dina behov.

Stil

Standard stege stil

Som namnet antyder är handdukstork för stegen baserade på en stege med stegstegen så att du kan hänga flera handdukar. De är monterade på väggen och har antingen en platt eller böjd profil. Handdukstork för stegen finns i en mängd olika storlekar som passar många badrum och har antingen en vit eller kromeffekt. Välj att vitt ska smälta in med befintlig inredning, eller krom för att göra ett snyggt uttalande. Det är värt att tänka på att vita radiatorer har en något högre värmeeffekt och kan vara mindre underhåll eftersom metalliska ytor kan bli smutsiga snabbt och är svårare att rengöra.

Traditionella handdukstork

Handdukstork i traditionell stil kan vara en vacker funktion i ditt badrum och fångar all charm av gammaldags kolonnradiatorer men med alla fördelarna med modern teknik. De är idealiska för tidiga bostäder, med en kulledsdesign som kompletterar traditionella värmesystem och ger ditt hem karaktär. Välj mellan en kolumnradiator i traditionell stil med metallstänger på sidan och toppen som kan användas som handdukstorkar. Den vita ytan på kylaren optimerar värmeeffekten medan kromfinishskenorna ovanför och åt sidan ger klassisk stil.

Handdukstork

Handdukstork är som namnet antyder, det perfekta alternativet om du vill göra din kylare till en utmärkt funktion i ditt badrum. Det här är unika uttalande delar som finns i olika former och färger för att säkerställa att ditt badrum är elegant.

Handdukstork

Handdukstork är perfekta om du vill ha en kylare som smälter in i ditt rum. De finns i ett större utbud av färger, former och storlekar än de flesta andra handdukstork. Tänk på en platt profil om du vill använda så lite utrymme som möjligt – fyrkantiga stegstänger och skenor ger ett djärvt, modernt utseende, eller välj cirkulära skenor och stegsteg för en mer traditionell och strömlinjeformad finish. Om du har ett större utrymme kan en böjd skena vara ett bra val eftersom de är lättare att hänga handdukar på – bra om du har en stor familj. Förutom vita och kromade ytor finns designade handdukstorker också i trendiga grå och rostfria ytor som ser fantastiska ut i moderna miljöer. Här är några stilar tillgängliga i vårt sortiment.

Wattal

Wattage mäter din handdukstorks maximala effekt. Vilket effekt du behöver beror på ditt badrums storlek, kvaliteten på isoleringen och platsen för din fastighet. Om din handdukstork blir den enda formen för uppvärmning i ditt badrum, måste du välja en modell med en watt som är lika med eller större som den watt som rekommenderas av miniräknaren. Om du kombinerar din handdukstork med andra former av badrumsuppvärmning, måste du välja värmeprodukter som ger upp till önskad effekt. Här är några exempel:

Russel planerar att värma upp sitt badrum med golvvärme och en handdukstork. Badrummet behöver 750 watt värmeeffekt, så han kombinerar ett golvvärmesystem på 500w med en handdukstork på 250w. Natalia vill lägga till en handdukstork till ett badrum som redan har en 400w radiator för centralvärme. Hennes badrum behöver 950 watt värmeeffekt, så hon fyller på en 600w handdukstork.

Om du är osäker, välj alltid en värmare med högre effekt. Om du inte specificerar din uppvärmning kommer dina värmare att arbeta hårdare och mindre effektivt för att värma upp rummet. Om du väljer mer kraftfulla radiatorer utrustade med termostater stängs de helt enkelt av när rummet når temperatur, använder mindre ström och fungerar mer effektivt. Om ditt badrum redan är tillräckligt uppvärmt och du bara vill ha en handdukstork för att torka dina handdukar, kommer den fysiska storleken på handdukens radiator att vara viktigare än wattförbrukningen.

När du renoverar eller bygger nytt badrum kan det även vara värt att fundera över att köpa en ny varmvattenberedare. Kola in min köpguide för den bästa varmvattenberedaren på nätet för att hitta rätt för dig.

Fysisk storlek

Se till att du har mätt exakt det utrymme där du vill montera handduksskenan. Kontrollera alltid måtten på enskilda produkter för att säkerställa att handduksskenan passar utrymmet. De flesta handdukstorkar är långa och vertikala och kräver vanligtvis en tom väggsträcka. Men om du är på plats för utrymme kanske du vill överväga en kort, horisontell eller takmonterad handdukstork som kan monteras ovanför eller under konkurrerande badrumsmöbler.

Hur många handdukar vill du hänga på din handdukstork? Om du värmer upp ett hektiskt familjebadrum vill du välja en större handdukstork med böjda skenor som gör det lättare att hänga en stor samling handdukar. Om du värmer upp ett eget badrum eller ett privat badrum bör en mindre handdukstork vara tillräcklig. Glöm inte att kontrollera djupet på din handdukstork. I ett litet badrum kan handdukstångens djup göra stor skillnad, särskilt om det är nära en dörröppning. Böjda stänger kan göra det lättare att hänga handdukar men de kommer också att tränga längre in i rummet. För en optimal platsbesparing, välj en slimmad handdukstork med raka stänger.

Energieffektivitet

Alla elektriska handdukstorkar har följande energibesparande fördelar: Till skillnad från handdukstorkar för centralvärme fungerar elektriska handdukstorkar oberoende av resten av ditt hemvärme. Detta är en stor fördel eftersom ditt badrums uppvärmningsbehov skiljer sig mycket från resten av ditt hus. Detta är aldrig mer användbart än på sommaren, där du kan hålla dina handdukar varma och torra utan att behöva slå på värmen.

Elektriska handdukstorkar är 100% effektiva vid användning. I ett centralvärmesystem går energi bort när värmen strålar ut från rören. Elektriska handdukstorkar är kompatibla med ditt val av sofistikerade elektroniska timers, termostater och programmerare.

Energibesparande funktioner

För att maximera den energibesparande potentialen i din elektriska handdukstork är det viktigt att du ser till att den är installerad med en viss nivå av värmekontroll. Du kan antingen köpa en handdukstork med inbyggd värmekontroll eller välja en oförstärkt handdukstork och montera den med en programmerare du väljer. Här är några av dina alternativ för värmekontroll:

Timer

Timers erbjuder den mest grundläggande nivån på uppvärmningskontroll. Med en timer kan du programmera handdukstorken att stängas av efter en viss tid, en användbar funktion om handdukstorkens huvudfunktion är att torka handdukar.

Termostat

En termostat är viktig om du vill använda din handdukstork som ditt primära badrumsuppvärmningssystem. Termostaten slår på och stänger av handduksskenan för att bibehålla önskad rumstemperatur, vilket förhindrar att handduksskenan slösar bort energi som överhettar rummet. Ju mer exakt din termostat, desto effektivare fungerar din handdukstork. Digitala termostater är vanligtvis mer exakta än mekaniska termostater.

Programmerare

Programmering av handduksskenan ger dig verkligt utrymme att minska energianvändningen i ditt badrum. De flesta av oss tillbringar mest tid i våra badrum på morgnarna och kvällarna, och om vi är ute under huset behöver vi verkligen inte värma ett tomt badrum hela dagen. Programmerare finns i alla former och storlekar, från grundläggande programmerare med förinställda uppvärmningsscheman till sofistikerade 24/7 digitala programmerare som gör att du kan anpassa din uppvärmning till närmaste grad.

Fjärrkontroll

En fjärrkontroll gör programmeringen lite enklare om du kämpar med små skärmar.

Dubbel bränsleuppvärmningskontroll

Med dubbla bränsleuppvärmningskontroller kan du ansluta din elektriska handdukstork till ett centralvärmesystem. Du kan välja om du vill köra handduksskenan från el eller som en del av ditt centralvärmesystem. För vissa människor erbjuder denna lösning det bästa från två världar: de kan integrera handduksskenan i sitt centralvärmesystem på vintern samtidigt som de fortsätter att använda den självständigt på sommaren.

Tillbehör

Få ut det mesta av din handdukstork med dessa fantastiska värmetillbehör.

Värmeelement

Med 150 eller 250 watts kit med dubbla bränsleelement kan en handdukstork användas på elnätet och inte som en del av centralvärmesystemet – perfekt för sommarmånader när centralvärme är avstängd. Använd alltid en kvalificerad professionell för att montera ett uppvärmt element och kontrollera att den handdukstork du vill köpa är kompatibel.

Kylventiler

Det finns en mängd funktionella och designade radiatorventiler, alla med kromfinish av hög kvalitet. I de flesta fall måste du köpa dessa till din handdukstork, men vissa produkter levereras med ventiler inkluderade, så kolla innan du köper.

Handdukar

När du väl har investerat i din handdukstork, vill du ha några snygga, fluffiga handdukar att hänga på! För en flytande stil i ditt badrum, köp handdukar som passar in i accentfärger och det övergripande färgschemat.

VVS eller elektrisk?

Ditt hem har förmodligen redan ett varmvatten- eller elvärmesystem installerat. Du är dock inte begränsad till att använda ditt befintliga system när du installerar en ny handdukstork.

VVS

Om du har ett centralvärmesystem kan du välja antingen en VVS-version eller en elektrisk version. Det enklaste sättet att byta ut en liten kylare eller en handdukstorkare är att välja en med identiska rörcentra och liknande storlekar. Om du stänger av centralvärmesystemet stoppas vattenflödet till handdukstorkaren så att du inte behöver komma ihåg att sätta på den.

Dubbel bränsle

Dubbelbränsle erbjuder det bästa från båda världar. Dessa handdukstork är installerade med ett elektriskt värmeelement installerat, vilket gör det till dubbelt bränsle. Detta innebär att handdukstorkn värms upp när din centralvärme är på på vintern och ger dig också möjlighet att använda värmeelementet självständigt när centralvärmen är avstängd.

Det elektriska elementet styrs med en strömbrytare och en termostat så att du kan slå på och stänga av den för att ge extra värme när det behövs – perfekt för användning under sommarmånaderna. Leta efter värmeelement med timerfunktioner så att du kan ställa in handdukstorkn så att den går när centralvärmen inte är på. Tänk på att även om alternativ med dubbla bränslen erbjuder stor flexibilitet så behöver du både VVS och elnät där du planerar att installera din handdukstork.

Elektrisk

Elektriska tillval är en bra lösning om du inte vill förlänga ditt befintliga varmvattenvärmesystem eller oroa dig för rörledningar. Elektriska handdukstork fungerar med ditt befintliga elnät och är dubbelisolerade för säkerhet. De kommer också förfyllda med vattenbehandling för att skydda mot korrosion och kalk. Precis som en VVS-radiator monteras de på väggen men måste installeras av en kvalificerad elektriker.

Vissa elektriska handdukstorker levereras med termostatreglage, snarare än standard på / av-reglage. Dessa gör att du kan ställa in temperaturen på din kylare efter dina behov, eller förinställa den temperatur du vill att ditt rum ska värmas upp till. Kylaren styr intelligent sin värmeeffekt för att bibehålla önskad rumstemperatur genom att cykla på och av, vilket hjälper till att minska energianvändningen.

Premiumalternativ erbjuder också möjligheten att ställa in ett tidsschema, så att kylaren kommer på önskade tider på dagen, liknande ditt centralvärmesystem. Termostatstyrda elektriska handdukstorker erbjuder också frysskyddsfunktioner som automatiskt tänds om temperaturen i rummet sjunker tillräckligt lågt för att rören eventuellt ska frysa vilket hjälper till att förhindra skador från frysta rör. Du måste låta kylaren vara på, men den genererar inte värme förrän den blir mycket kall. Det är perfekt när du är hemifrån.

Köpguide för handdukstork med dubbelt bränsle

Snyggt, praktiskt och ett utmärkt sätt att hålla handdukarna smutsiga och ditt badrum varma året runt. I den här ultimata köpguiden ger jag dig nedgången på allt du behöver veta om dubbla bränslehandduksskenor.

Enkelt uttryckt är en handdukstork med dubbla bränslen en handdukstork som är ansluten till både din centralvärme OCH din elnät – vilket innebär att apparaten kan värmas upp av din panna eller av ett elvärmeelement. Så på vintern kan du driva handduksskenan med centralvärme – precis som resten av huset – men på sommaren kan du bara byta till el och låta värmeelementet göra jobbet för att hålla ditt badrum mysigt och dina handdukar varma och torka.

Detta är perfekt när du tänker på det. Vad är poängen med att skjuta upp värmesystemet för hela huset när allt du behöver är handdukstorken i ditt badrum för att klicka på och hålla det utrymmet varmt? Det här praktiska uppvärmningsalternativet ger dig större kontroll över hur du använder din handdukstork – stäng bara av den när centralvärmen är på och slå på den när värmen är avstängd.

Varför du bör köpa en handdukstork med dubbelt bränsle

Tanken att du kan ha varma och toasty handdukar till hands varje gång du går ut ur duschen, borde vara tillräckligt för att övertyga även den största sparsamheten att investera i dubbel bränsleuppvärmning. Men om du tar lite mer övertalning än de flesta, kanske följande viktiga aspekter av handdukstorker med dubbla bränslen kan hjälpa till att stöta dem närmare toppen av din badrumslista.

Flexibel uppvärmning med dubbla bränslen

Oavsett om det är höjden på sommaren eller det kalla mörka djupet på vintern, kommer det alltid att bli en lyxig upplevelse att hälsas av en varm handduk från ditt badrum. Men när det är 30 grader ute, vill du inte att hela huset ska värmas upp och att värma upp ditt handdukstork ensamt skulle innebära att vandra runt i ditt hem och stänga av varje kylare individuellt – vem har tid för det? Dubbla bränslehandduksskenor ger dig den flexibilitet du behöver för att värma ditt badrum med centralvärme på vintern och elektricitet på sommaren – det bästa från båda värmevärldarna.

Kostnadseffektiv och effektiv

Denna flexibilitet gör dubbla bränslen mer kostnadseffektiva än en centralt uppvärmd badrumsradiator eller en enda eldriven handdukstork. Att ha möjlighet att välja vilket sätt att driva apparaten baserat på årstiden gör en handdukstork med dubbla bränslen mycket mer energieffektiv. Du kan utöka detta ytterligare genom att kombinera handduksskenan med en extern termostat och dra nytta av ännu mer energibesparande briljans. Ställ in en timer så att handdukarna är klara att gå på morgonen eller kvällen, och eftersom resten av huset inte värms upp behöver du inte oroa dig för någon slösad energi eller pengar!

Varför du kanske inte vill ha en handdukstork med dubbelt bränsle

Naturligtvis kan du välja en elektrisk handdukstork, men medan de fungerar oberoende av din centralvärme är de mycket mindre effektiva och effektiva att använda året runt. Även om de är idealiska för användning på sommaren, så snart vädret börjar vända, kommer de inte att vara lika kostnadseffektiva som en handdukstork med dubbla bränslen som kan drivas av din centralvärme. Med dubbla bränslen får du det bästa av både den elektriska och den rörförsedda kraften, vilket ger dig fördelarna med både centralvärme och el i ett attraktivt paket!

Hur man använder en handdukstork med dubbelt bränsle

På sommaren

Hur man gör din dubbla bränslehanddukstork elektrisk

 • Stäng av inlopps- och utloppsventilerna helt – detta för att säkerställa att du isolerar kylaren från resten av centralvärmesystemet.
 • Lossa antingen avluftningsventilen eller returventilen – se till att du gör det försiktigt och bara lite – det är viktigt för att förhindra för mycket tryck inuti handduksskenan.
 • Vid behov kan du sedan säkert slå på strömförsörjningen till ditt värmeelement.
På vintern

Så här byter du tillbaka din dubbla bränslehanddukstork till VVS

 • Stäng av värmeelementet.
 • Dra åt avluftnings- eller returventilen, var försiktig så att du inte drar åt för hårt och gör inga skador.
 • Sätt tillbaka in- och utloppsventilerna i helt öppet läge.

Lista över de bästa handdukstorkarna 2022

 • Bäst i test: Lvi Handdukstork Nila R
 • Populärast: Krom Handdukstork Easy
 • Premiumval: Tango Handdukstork Pax
 • Billigast: Pax Handdukstork TR 65

Tips för användning av handdukstorkare

Handdukar är för det mesta gjorda av lösa fibrer. Ett enda lager draperat över den varmare låter värmen passera genom handduken och det kan vara bra om du bara vill att din handduk ska torka. Vill du få din handduk så varm som möjligt? Försök lägga din handduk över den varmare. Kom ihåg att även om dessa enheter kommer att producera strålningsvärme, bör handdukar vara i direkt kontakt med de varmare stängerna för att uppnå bästa prestanda.

Om ditt badrum är väldigt dragigt eller luftkonditionerat kan det hända att du ser att det översta lagret på handduken är svalare än de inre lagren. Detta beror på att den svala luften i rummet drar upp värmen från handdukens yttre lager. För att åtgärda detta, försök att placera en extra handduk ovanpå den du vill ha varmast. Detta ger en isolerande effekt och handdukarna under kommer att förbli underbart varma.

Om du föredrar att stänga av värmaren när den inte används måste du i allmänhet ge tillräckligt med tid för att värmen ska byggas upp i handdukens fibrer. Medan uppvärmningstiderna varierar mellan modellerna, när de inte används kontinuerligt, behöver de flesta elektriska modeller cirka 15-30 minuter för att handdukstorkaren ska värmas upp och ytterligare 35-45 minuter för att värmen ska stråla ut genom handdukens lager. Eftersom hydroniska handdukstork använder redan uppvärmt vatten som värmekälla kommer deras väntetid att vara betydligt mindre än en elektrisk enhet.

Former och stilar av handdukstorkar

Raka handdukstorkar

Raka handdukstorkar visar en stege-liknande exteriör med barer anordnade bredvid varandra i ett klassiskt vertikalt arrangemang. Dessa apparater kommer i krom eller vitt, med svarta ytor också snabbt ikapp. Det polerade glänsande utseendet på krom är fortfarande mest populärt bland rostfritt stål och polerat rostfritt stål som hävdar sin position som de mer lyxiga erbjudandena.

Raka element sitter tätt mot väggen och tar inte för mycket utrymme. De flesta av dessa kan användas med centralvärme, dubbla bränslen eller el. Raka handdukstorkar kan köpas i olika längder, så att du kan montera dem på en mängd olika platser. Vissa människor väljer flera skenor, vilket gör det möjligt för ett antal olika handdukar att hålla sig vackert. Omvänt kan en enda skena bara vara att hålla en handduk på rätt plats. För en avancerad samtida accent, varför passar du inte dessa med olika längder?

Böjda handdukstorkar

Som namnet antyder liknar dessa typer rak rakar, men de främre kurvorna är något utåt vilket ger ett elegant utseende. Designen behåller den grundläggande stegenliknande strukturen och utför alla funktioner som liknar raka radiatorer. Krom bländar i den här versionen som den mest populära ytan, medan vita, rostfria och svarta ytor också snabbt vinner mark. Kontrollera vårt utbud av böjda handdukstorkar.

Traditionella handdukstorkar

Dessa är en underbar sammanslagning av gammaldags traditionell design med modern värmeteknik. Dessa är effektiva och estetiskt tilltalande och passar perfekt för inredning i viktoriansk stil och period. Dessa är antingen monterade på både vägg och golv i L-format, väggmonterade eller golvmonterade. De är utrustade för att ge dig heta handdukar i en mer historisk miljö och är skapade för centralvärmesystem som standard, men moderna elektriska och dubbla bränslealternativ har dykt upp i det senaste förflutna. Kontrollera vårt utbud av traditionella handdukstorkar.

Elektriska handdukstorkar

Elektriska handdukstorkar utgör ett snabbt och enkelt sätt att få värme till ditt badrum eller kök. Dessa går på el med hjälp av speciella värmeelement och kan användas lätt året runt. Dessa kan vara väggmonterade av en kvalificerad elektriker och kan också flyttas enkelt. De flesta av dessa har standard på / av-kontroller, men vissa är termostatiska. Dessa låter dig förinställa temperaturen, och vissa erbjuder också frysskyddsfunktioner. Värme fördelas jämnt över ytan och eliminerar kalla fläckar.

Färgade handdukstorkar

Idag experimenterar användare med olika nyanser i alla delar av hemmet, inklusive val av handdukstorkar. När vi omger oss med våra favoritfärger kommer vi sannolikt att känna oss mer positiva och energiska. Dessa färgade handdukstork passar perfekt med alla inredningar och passar vintage, traditionell eller den modernaste inredningsstil. Färgade radiatorer finns i ett urval av färger, från gröna och blå till levande röda. Dessa ljust färgade skönheter är effektiva, estetiskt tilltalande och roligare än deras klassiska motsvarigheter.

Tips inför köp av handdukstork

Få det att passa in

Badrummet är vanligtvis ett litet utrymme. Dessutom kan det behövas hela tiden på dygnet. Människor klär sig ofta av i detta område och det är ofta fuktigt och fuktigt. Så vad är den bästa lösningen? En handdukstork är ett mångsidigt alternativ som fungerar bra i de flesta badrum, inklusive badrum och garderober. Handdukstorkar för badrum uppvärmer rummet, värmer dina handdukar – och ser också snygg ut.

Tillgängligt utrymme

Det låter självklart, men innan du väljer en handdukstork måste du bedöma ditt utrymme. Var realistisk med avseende på hur mycket utrymme på väggen (och golvet) som finns. Om du är välsignad med ett stort badrum, kan du i alla fall skämma bort dig med en handdukstork i full storlek. Tänk på att den kommer att dominera större delen av väggen den är monterad på, så se till att du inte behöver det området för något annat.

Beräkna höjden

Om du är fäst för utrymme, tänk hårt på höjden. En mindre handdukstork kan monteras i midjan och frigör utrymme nedan för förvaring. Ibland är den bästa väggen för din handdukstork inte den mest uppenbara, så undersök alla alternativ. Till exempel, om ditt badrum är bijou, slösa inte bort området bakom din dörr. Det kan vara den perfekta platsen för en smal handdukstork.

Sätt att hänga handdukarna på

Glöm inte att tänka på hur många handdukar din handdukstork behöver rymma. Behöver du bara hänga en liten handduk i en kompakt garderob? Eller behöver du hålla ett stort badlakan torrt och fluffigt i ditt familjebadrum? Se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan varje skena på din valda handdukstork så att den kan fullgöra sin roll.

Frågan om stil

Det finns så många olika handduksstilar att välja mellan. Tänk vad som skulle fungera bra med resten av ditt badrumsinredning – och din egen personliga smak. Är du arg på det ultramoderna? Eller ett fast fan av traditionella?

Lyft fram handdukstorken

Varför inte tänka på hur mycket av en kontaktpunkt du vill att din handdukstork ska vara? Om du föredrar att din skena ska smälta in väljer du en modell som matchar dina brickor – vitt på vitt fungerar bra. Alternativt gör din handdukstork ditt badrums kontaktpunkt. Var djärv med färg och / eller konsistens. Varför inte välja en slående böjd design?

Beräkna kapciteten

Nu har du vägt upp alla dina alternativ. Det finns en sista sak att tänka på innan du delar med dina hårt förvärvade pennor. När det gäller ditt handdukstork är funktionen lika viktig som formen. Så du måste ta hänsyn till värmeeffekten för din valda modell. En ansedd värmeingenjör bör kunna ge dig råd.

Vanliga frågor om handdukstorkar

Vad är en hydronic handdukstork?

Hydronic handdukstork är ett av de perfekta alternativen för hem som redan har en panna för uppvärmning. Det befintliga hydroniska systemet är anslutet till den hydronic handdukstorkn för att ge en jämn och jämn värme, både för att värma ditt utrymme eller för att värma handdukar. I denna typ av handdukstorkare kan varmvattensrörsystemet också användas för att driva dessa handdukstork.

Processen säkerställer att varmt vatten rinner genom handdukstorkaren för att hålla den fräsch och varm. Det är ett faktum att komma ihåg att hydroniska handdukstork faktiskt är anslutna till det befintliga värmesystemet så att de medför en liten kostnad, och de är också mer fördelaktiga på grund av att de har lägre driftskostnader, särskilt jämfört med elektriska handdukstork.

Det finns dock en sak till att komma ihåg att du bara kan få denna fördel när du kommer att slutföra den svåra och kostsamma installationsprocessen. Om du bygger ett nytt hem kommer dina kostnader att bli lägre för att göra ett system för en handdukstork som ska installeras senare, men om ditt befintliga hem inte har den här anläggningen, måste du bära lite extra kostnad i detta avseende. Så om du vill njuta av det energieffektiva och kostnadseffektiva alternativet på lång sikt, är en handdukstork varmare ett alternativ för dig.

Vad är en elektrisk handdukstork?

Här är ett annat betydande alternativ att använda en handdukstorkare, särskilt i en höghus och lägenheter, eller lägenheter med mindre utrymme, eftersom elektriska handdukstorkar är enkla att installera och använda. Det är också det bästa att använda i utrymmena när det inte finns ett tillgängligt centralvärmesystem. Det är uppenbart att elektriska handdukstork förbrukar mycket låg energi. Ibland är energiförbrukningen lika låg som med en glödlampa på 120 watt.

Elektriska handdukstork har två typer av modeller: en levereras med ett element som ger uppvärmning till mineralolja som används i enheten, och det andra kommer med ett torrt element. Det andra betydande alternativet som finns i en elektrisk handdukstork är en plug-in eller en fast handdukstork. Plug-in-modellen liknar andra hushållsapparater som att du helt enkelt kopplar in en elektrisk strömbrytare för att slå på den, medan trådbundna modeller kan användas genom att installera dem i det elektriska systemet i din byggnad.

Båda typerna av modeller kan enkelt manövreras med en brytare som har ett på / av-alternativ. Det som är bra med elektriska handdukstork är att om de är stora i storlek kan de användas för att till och med värma ditt rum eller kök. Det här alternativet används inte i stor utsträckning, men du kan få det om du behöver det. De elektriska modellerna har så många mönster och alternativ, och du kan välja en som passar in i ditt heminredning. Jämfört med hydroniska handdukstork läggs en mängd olika elektriska handdukstork till med fler stilar att välja mellan. En husägare som vill använda en enda enhet bör överväga att köpa en elektrisk handdukstork eftersom de är vackra för att ge ditt hem elegans och installation är också bekvämt.

Vilka olika bränsletyper finns till handdukstorkar?

Det finns tre huvudsakliga sätt att värma handduksskenan på ett centralvärmesystem, en fristående elektrisk enhet eller ett dubbelt bränslesystem, här är en förklaring av var och en tillsammans med proffsen och nackdelarna.

 • Centralvärme – detta är fortfarande det mest populära sättet att värma bostäder i Sverige. Om du har centralvärme i ditt hem bör anslutning av en handdukstork i ditt badrum vara rakt framåt och ett kostnadseffektivt sätt att värma upp rummet och torka dina handdukar. Nackdelen med att ha en handdukstork i din centralvärmekrets är att du inte kommer att dra nytta av härliga varma handdukar under sommarmånaderna, när din centralvärme inte går.
 • Dual Fuel – du kan lägga till ett dubbelt bränslesats i många handdukstorkinstallationer, det här gör att du kan köra handdukstorken med din centralvärme under vintermånaderna och sedan på sommaren stänger du helt enkelt inlopps- och låssköldvärdet ( för att undvika att värma upp hela systemet) och slå på elelementet. Det finns ett antal element som kan användas, från enkel på / av-typ till termostatstyrda enheter. Elementet behöver en isoleringspunkt, normalt en smält spår, där en integrerad timer också kan monteras för full kontroll och energieffektivitet.
  Tips: Innan du stänger av värmeventilerna, lufta kylaren för att säkerställa att den är full av vätska, detta kommer att undvika att elementet bränns ut om kylaren råkar vara halv tom. När du väl har låst av dina kylarventiler skruvar du av låsskärmen ¼ till ½ varv, detta möjliggör expansion och sammandragning av vattnet när det värms upp och svalnar. Även om det är väldigt praktiskt och erbjuder komfort året runt, är den enda verkliga nackdelen med dubbla bränslehanddukstork som kommer att tänka på att installationen förmodligen är mindre estetiskt tilltalande än antingen centralvärmeventiler eller en elektrisk enhet.
 • Endast elektriskt – från personliga erfarenheter är endast elektriska handdukstork vägen framåt. De är lätta att installera och erbjuder värme året runt och mysiga torra handdukar, de är vad majoriteten av teamet har installerat i sina familjebadrum och badrum, tillsammans med elektrisk golvvärme för att hålla tårna varma. Även om det förmodligen inte är lika effektivt som att använda ditt centralvärmesystem kan du använda en timer för att begränsa den elektriska användningen och det finns snygga styrenheter som kan justera värmeeffekten från ett standardelement (för en lägre temperatur under sommarmånaderna), eller som högteknologiska termostatiska element som erbjuder ytterligare funktioner och funktioner.

Vad gör uppvärmda handdukstorkar?

Handduksskenan används för att värma upp och i vissa fall torka handduken. Anledningen till att dessa är så populära är värmefaktorn. Ta detta scenario, till exempel har du den mest avkopplande duschen och kliver ut i de kyliga rumstemperaturerna. Detta avslutar den euforiska känslan av din dusch med en plötslig smäll i ansiktet. Din föryngrande dusch har just förstörts och nu är du eländig.

Nu spelar vi det scenariot med en handdukstork installerad. Du avslutar din varm varm dusch och kliver ut i ditt badrum. Du sträcker efter din handduk och den producerar värme som värmer din kropp. Det finns inget annat än avkoppling och varma känslor.

Handduksställen värmer upp handdukarna för att producera en varm handduk som är redo att lindas runt dig efter en dusch. Andra användningsområden för handduksskenorna är att torka handdukar eller kläder inomhus. Du kan lägga fuktiga våta handdukar eller kläder på de uppvärmda skenorna för att torka dem. Detta multifunktionella järnvägssystem är perfekt för inomhus och för att förbättra kvaliteten på din duschupplevelse.

Är elektriska eller hydroniska handdukstorkar bättre?

Det finns två huvudtyper av handdukstork – elektriska och hydroniska – och båda är mycket effektiva. Elektriska handdukstork har vanligtvis mycket låga energiförbrukningshastigheter: många förbrukar samma effekt som en vanlig glödlampa (60 watt). Elektriska modeller innehåller en av två typer av lågeffektelement: vissa använder ett torrt element, medan andra använder ett element för att värma mineralolja i enheten. Elektriska handdukstork finns som antingen trådbundna eller plug-in. Hårbundna enheter måste integreras i byggnadens elsystem, medan plug-in-modeller helt enkelt ansluts som alla andra apparater. Båda typerna av elektriska handdukstork kan manövreras med en av / på-brytare eller med en timer. Några av de större elektriska enheterna kan ge tillräckligt med värme för att värma ett rum, även om elektriska enheter vanligtvis används tillsammans med en annan värmekälla för att värma upp ett rum mest effektivt.

Hydronic-modeller använder helt enkelt dina varmvattenrör för att producera värme genom att rinna varmt vatten genom handdukstorkaren. Detta kan göras på två sätt: genom att ansluta till hemmets varmvattenberedare (öppet system) eller till ett specifikt hydroniskt värmesystem (stängt system). I de flesta fall kan handdukstorkn inte bara vara den mest effektiva energibesparingsmetoden utan också vara den svåraste att installera om den inte ingår under den ursprungliga nybyggnaden av huset eller under ett fullständigt ombyggnadsprojekt. Dagens handdukstork innehåller många säkerhetsfunktioner som termostater och automatiska avstängningsfunktioner som gör säkerheten till en sak när du fattar ditt beslut. Eftersom handdukstorkar inte har några rörliga delar att slita ut är de ett mycket tillförlitligt val av apparat.

Vem köper dessa handdukstorkar?

Alla kan köpa en handdukstork, dessa är inte begränsade till kändisar. handdukstorkar är överkomliga och prissatta för en genomsnittlig familj att dra nytta av. Kan du sätta pris på att förbättra din duschkvalitet på morgonen eller kvällen? Inte om du är som mig och tycker om att duscha med en varm handduk av. Ingenting kommer nära att ha en varm dusch följt av att använda en nyuppvärmd handduk för att torka ner. När du kopplar av maximalt är känslan efter en dusch minst sagt trevlig.

Hur lång tid tar det innan min handduk torkar?

Olika omständigheter påverkar hur snabbt din handduk torkas, till exempel hur våt handduken är. Om handduken är våt, i motsats till bara fuktig, tar handduken längre tid att torka. Även om temperaturen i rummet är sval kan det också påverka torktiden. Om du sprider handduken i ett jämnt, enstaka lager kan du torka optimalt.

Är handdukstork säkra runt barn?

Handdukstork kan användas runt barn, men du bör aldrig låta barn leka på eller med någon handdukstork. Som med alla elektriska eller uppvärmda apparater är noggrann övervakning nödvändig när barn är närvarande. Vissa handdukstorkar kan vara varma vid beröring, men det bör inte skålla eller orsaka permanenta skador om det kommer i kontakt med huden i upp till 4 sekunder. I allmänhet är handdukstork utformade för att fungera vid en förinställd maximal säker temperatur, så att de ger bästa möjliga handdukstorkning och uppvärmning utan att utgöra en potentiell fara. Hydroniska handdukstork använder samma temperatur som vattnet i värmesystemet gör, vilket placerar handdukstork helt i husägarens kontroll – vilket kan öka risken för brännande eller skållande hud om den används felaktigt. För extra skydd när du använder handdukstorkaren runt barn, installera en timer eller av / på-brytare så att användaren kan ha mer kontroll över när enheten värms upp och minska risken för brännskador eller andra skador.

Ska man köpa en golvstående eller väggmonterad handdukstork?

Beroende på tillgängligt utrymme kan du välja antingen en golvstående eller väggmonterad modell; det senare är idealiskt där golvytan är hög, till exempel i mindre badrum. Om du väljer en vägghängd handdukstork, se till att de fästen du använde är lämpliga för väggen och att själva väggen kan ta belastningen. Om du är osäker rekommenderas att du använder en kvalificerad professionell.

Kan jag använda min handdukstorkare utanför badtunnan?

Ja, men det är viktigt att förstå att det alltid finns en risk för att installera och använda elektriska apparater i områden som utsätts för elementen – och detta kan eventuellt upphäva tillverkarens garanti om enheten är UL / CUL endast för inomhusbruk. Om du väljer att installera handdukstorkaren utomhus måste du vidta försiktighetsåtgärder för att installera, underhålla och använda enheten ordentligt.

Om det finns en stor mängd vatten som kan komma bakom frontplattan och in i de elektriska ledningarna kan det leda till att enheten kortsluts. Det rekommenderas starkt att du installerar handdukstorkaren av en professionell licensierad entreprenör, på en täckt plats, med hjälp av väderbeständiga trådkontakter utomhus och förseglar frontplåten med silikon och / eller användning av en enda-packboxpackning.

Dessutom, om du ska installera och använda handdukstorkaren utomhus på kustnära platser eller i närheten av saltvatten / luft, notera att rostfritt stål klarar dessa förhållanden mycket bättre än mässing, men det rekommenderas ändå att du skyddar din handdukstorkare så långt som möjligt från dessa förhållanden. Om du inte kan ta eller inte är beredd att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att installera, underhålla och använda handdukstorkaren utomhus, föreslår jag att du köper en fristående handdukstork som kan tas utomhus och användas när så önskas och sedan tas med inomhus när den är behövs inte längre.

Hur installerar man en handdukstork?

Vi har tittat på vilka typer av handdukstork som hjälper dig att hitta ett stort alternativ för dig; nästa sak är att tänka på är installationen av handdukstorkarna. Du kan välja att välja ett alternativ som lämnar det andra på grund av enkel installation. Det finns tre huvudtyper av installationsalternativ: Väggmonterad, fristående och golvmonterad. Om du har begränsat golvyta, är väggmonterade handdukstork gjorda för dig.

Om du inte har några problem med golvyta och vill lägga till lite elegans i ditt utrymme, är en handdukstork för golv det bästa alternativet. Båda dessa alternativ kräver emellertid korrekt installation från experter och du måste bära en del kostnader. Det finns dock ytterligare ett alternativ för att undvika installation är de fristående handdukstorkarna. Fristående handdukstork är elektriska värmare, som enkelt kan användas genom att ansluta en elektrisk strömbrytare.

Hur köper man en handdukstork?

Det fanns en tid (för länge sedan) när en uppvärmd handdukstork – eller handdukstork – ansågs vara något av en lyx i det genomsnittliga svenska hemmet – och normalt reserverat för de mer välmående i världen. Du vet, vilken typ av folk som har monogramhanddukar och morgonrockar (ledsen om det är du, men kom igen, verkligen?). Skämt åt sidan, tack vare modern teknik, bättre material och mer intelligent design, är handdukstorkar nu överkomliga, måste-ha artiklar som kan ge en vital uppvärmnings- och torkfunktion i varje badrumssvit i landet. Så hur ska du välja den perfekta handdukens radiator för ditt hem och hur ska du spendera dina hårt förvärvade pengar och göra det bästa valet?

Vilken stil passar mitt badrum?

Nu vet du hur du använder din handdukstork, var du ska installera den och vilken storlek du behöver. Det är dags att besluta om de sista delarna. För det första måste du bestämma vilken finish kylaren ska vara? Generellt finns de i förkromade, vitmålade, borstat rostfritt stål eller polerat rostfritt stål. För det andra måste du ta lite tid att titta på alla tillgängliga stilar. Du kan nöja dig med en vanlig handduksstege av stege eller en traditionell stil är precis vad du letar efter. Alternativt, en designad handdukstrålare som ser fantastisk ut och kompletterar ditt avancerade badrum.

Slutligen, beroende på din valda användningstyp, ta reda på och välj de delar du behöver för din inställning, t.ex. värmeelement och kylarventiler. Om du är osäker på vilka delar du behöver eller använder kan du gärna få råd eller kontakta vårt tekniska rådgivningsteam. Kom ihåg att överväga andra element och funktioner i ditt badrum när du väljer din finish, stil och delar. Om ditt badrumsoverall har ett traditionellt utseende, försök sedan hålla fast vid en traditionell handdukstork som kommer att smälta in med resten av funktionerna. Om dina kranar, duschmunstycken eller liknande är förkromade och fyrkantiga, är en fyrkantig handdukstorksradiator och fyrkantiga ventiler det bästa alternativet.

Vilka är storlekarna på uppvärmd handdukstork?

När det gäller att välja en handdukstork till ditt badrum är det viktigt att ta hänsyn till storleken på badrummet. Ja, storleken på din handdukstork bör återspegla ditt badrums storlek och struktur. Om du har ett litet badrum, en liten handdukstork är bra och om du har ett rymligt badrum behöver du en handdukstork med högre effekt och större dimensioner. Genom att ta från handdukstorkar i kompakt storlek till rymliga handdukstorkar för badrum kan du välja det bästa för ditt badrum.

Vad sägs om den bästa handduksförvaringen?

Handduksförvaringen är mycket viktigt att tänka på eftersom det finns många medlemmar som skulle använda badrummet. Tänk därför på antalet personer som använder badrummet och välj den som passar dig. För en familj med fler medlemmar är en stor handdukstork med ett antal handduksstänger lämplig eftersom den rymmer ett antal handdukar åt gången. Och med en liten familj är små handdukstorkar bra att gå med.

Inte bara antalet medlemmar som använder badrummet bestämmer handdukstorken utan också storleken på badrummet är viktigt. Om ditt badrum är tillräckligt rymligt, rekommenderas en stor handdukstork. Se till att be om extra tillbehör för handdukstorkar när du köper den. Ytterligare funktioner som förvaringshyllor och andra användbara tillbehör hjälper dig att hålla dina kläder i själva badrummet.

Var installerar man en handdukstork?

Exakt var du ska installera ditt uppvärmda handduksställ bestäms av en mängd olika faktorer. Följande är bara några av dem:

 • Layouten och formen på ditt badrum, badrum, garderob eller kök.
 • Dimensionerna för det specifika området.
 • Din befintliga rörledning.
 • Rör, dörrar och befintliga badrumsinredningar (toalett, handfat, badkar etc.)
 • Oavsett om du väljer ett handduksställ för vvs, el eller dubbla bränslen.
 • Storleken på komponenten du föredrar eller behöver.

Det är absolut nödvändigt att ta dig tid innan du bestämmer var du ska placera ditt handduksställ. Se till att du placerar den i ett lämpligt område för tillgänglighet, utseende, användbarhet och bekvämlighet.  Om du planerar en totalrenovering av ditt utrymme, måla eller kakel bakom där handdukstorkn ska placeras innan du monterar den.  Om du redan har ett handduksställ installerat kan du spara mycket krångel. Registrera avståndet och dimensionerna mellan rörinloppen. Du kan fortsätta använda dessa mått efter eget gottfinnande när du köper en ny handdukstork.

Om dina mätningar är korrekta bör du kunna byta relativt lätt. Detta hjälper dig att hålla nere kostnaderna också. Invasivt VVS-arbete krävs inte. Och din rörmokare kommer att ha en ganska enkel installationsuppgift relativt sett. Smala handdukställ kan dock kräva justeringar av befintlig VVS och rörledning. Speciellt om rörledningarna kommer från golvet i motsats till att färdas längs väggen.

Golvbrädorna måste lyftas för att göra ytterligare ändringar av rören på golvet. Så det måste övervägas om nya golv nyligen har lagts. Var noga med att hålla koll på dina utgifter också. Kostnaderna kan snabbt spira och orsaka en större belastning än du kanske hade trott på din budget.  Du bör också notera att energibesparingar kanske inte är lika stora med en ny elektrisk handduksställning. Du märker en större skillnad om du bara byter ut en elektrisk värmare. Be din rörmokare eller elektriker om det bästa stället att installera din nya värmekomponent. Detta ger dig en stark uppfattning om det är en idé som är värt att driva.

Vad ska kostnaden för den uppvärmda handduksskenan vara?

Tja, det finns många faktorer som bör övervägas när du bestämmer lämplig kostnad för din handdukstork. Om du ska använda den regelbundet är det bästa att köpa en handdukstork i kombination med dubbel bränsleadapter och det elektriska värmeelementet. Komponenten i T-adaptrar fungerar för att köra handduksskenan oberoende i badrummet utan att värma något annat område i ditt hem.

Kommer ett uppvärmt handduksställ att värma mitt badrum?

Flera faktorer kommer att avgöra om ett uppvärmt handduksställ är en adekvat värmekälla för ditt badrum. Det är möjligt att ytterligare en komponent måste installeras.  Varje badrum är annorlunda. Och de har mycket olika krav på temperatur.  Vanligtvis är ett badrumsutrymme milt fuktigt och varmt. Badrum är vanligtvis det första vi går till på morgonen och det sista vi besöker före sängen. Som sådan har de förståeligt några unika uppvärmningskrav.

Uppvärmda handdukshängare är främst utformade för att säkerställa att handdukar hålls torra och varma. Men de kan möjligen användas som en huvudvärmekälla för mindre badrum och badrum.  Du kan alltid överväga att köpa andra värmare för att öka värmen. Storleken på ditt utrymme kommer att avgöra om de ryms bekvämt.

Hur mycket kostar det att ha ett uppvärmt handduksställ installerat professionellt?

Kostnaden för en professionell uppvärmd handduksställning kan bestämmas av vilken typ av handdukstork du väljer. I grund och botten, oavsett om den fungerar via ett varmvattencentralvärme, elkraft eller båda i form av en dubbel bränsleservett.  Du kanske upptäcker att vissa kvalificerade hantverkare är väl insatta i både el och VVS. Men detta är verkligen inte fallet med dem alla, så för att hitta det bästa värdet är det viktigt att du identifierar rätt person för ditt specifika jobb.

Lyssna på om du planerar att installera ett handduksställ för handdukar. Om du vill att det ska fungera i ett system med pannor och andra värmare behöver du en certifierad rörmokare för att slutföra jobbet.  Alternativt kan din handdukstork fungera genom att ansluta till huvudströmförsörjningen. I det här fallet måste du anställa en kvalificerad elektriker.

En hel del pappersarbete kan krävas för att säkerställa att ditt arbete överensstämmer med byggreglerna. Så se till att din valda professionella har mycket att rekommendera dem.  Slutligen, om du vill montera ett handdukstativ med dubbla bränslen, måste du rådfråga en professionell som kan slutföra båda jobben lagligt. Alternativt kan du hyra en separat rörmokare och elektriker.

Med de många variablerna involverade kan de resulterande installationskostnaderna variera något avsevärt. Det är också värt att komma ihåg att installationspriset kan variera beroende på din plats. Arbetsbelastningen för den professionella du anställer kan också spela en roll. Och om en avgift för nödanrop måste betalas kan också påverka priset. Kostnaderna nedan är en grov uppskattning av vad du sannolikt kommer att betala i genomsnitt.

För installation av ett konventionellt handduksställ kan du förvänta dig att betala:

 • Mellan 2500 och 4000 kr för arbete
 • Mellan 2000 kr och 3000 kr för komponenten

För att installera ett elektriskt handduksställ laddas du –

 • Cirka 2500 kr för arbete
 • Mellan 2000 och 2700 kr för apparaten

Och för att montera ett handduksställ med dubbla bränslen måste du antagligen dela med –

 • Mellan 4000 kr och 7000 kr för arbete
 • Mellan 2000 kr och 3000 kr för handdukstorkaren

OBS! Ett bra sätt att sänka kostnaden för installationen av handduksstället är att köpa apparaten själv och bara betala för arbetet för att montera den.

Hur ska man använda sin handdukstork?

Innan du lägger handen i fickan, räknar dina öre och köper en ny handdukstork måste du vara säker på hur du tänker använda den. Naturligtvis är den vanliga platsen du tänker på när du visar en handdukstork på väggen badrummet, men du är inte begränsad till det utrymmet alls. Det är inte ovanligt att en handdukstork installeras till exempel i ett kök eller tvättstuga – och det finns naturligtvis ensuite eller garderobssvit (om du har turen att ha en eller båda), som jag har redan nämnts. Men vart du än tänker installera det finns det i allmänhet tre huvudsakliga sätt att använda en handdukstork hemma och tre sätt att driva på den.

Hur mycket kostar en handdukstork?

Undrar du om prisklassen för handdukstork? Den goda nyheten är att marknaden erbjuder en stor variation när det gäller prissättning. Om du vill köpa en handdukstorkare med måttlig design och pris eller letar efter en sofistikerad design och pris, finns handdukstorkarna tillgängliga för att uppfylla olika budgetbudget. Du måste förstå en sak som design, stil, användning samt installationstyp.

Bara för att ge en idé, om du går för en konventionell handdukstork, kan den ha ett intervall från 2000 till 4000 kr, med en extra installationskostnad som sträcker sig från 2000 till 3000 kr. En elektrisk varmare kan kosta runt 2000 till 3000 kr med en extra arbetskostnad runt 2500 kr. Detta är bara uppskattningar; För att vara säker på priser och arbetskraftskostnader kan du rådfråga de företag som erbjuder handdukstorkar och tjänsteleverantörerna som erbjuder installationstjänster.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top