Testet som torkar bort tvivel: Handdukstorkar granskade

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

 Taserud CMB40-RS

SVEDBERGS Bas

SVEDBERGS Vento 

SVEDBERGS Easy

Klicka här för att se fler handdukstorkar.

En handdukstork är förmodligen något alla behöver i sitt hem, om inte är det i alla fall en väldigt bekväm och smidig funktion att ha tillgång till i sitt badrum.

Om du är intresserad av att se lite olika typer av handdukstorkar går det utmärkt att scrolla ner och kika på de fyra olika modellerna vi presenterat.

Innan man ska köpa sin handdukstork finns det dock som alltid en del saker man bör överväga för att säkerställa att man blir nöjd. Några av dessa överväganden inkluderar:

  • Uppvärmd kontra utan värme
  • Montering
  • Storlek

En av de viktigaste sakerna man bör överväga är huruvida man vill ha en variant som är uppvärmd eller en vanlig handdukshängare som inte är det. Detta kan i sin tur även påverka vilket pris man får betala.

Fortsättningsvis så bör man säkerställa att man har en plan för var man ska montera handdukstorken och att detta kan ske på ett bra sätt.

Avslutningsvis bör man också fundera på hur stor man vill att ställningen ska vara, alltså hur många handdukar man har möjlighet att hänga upp.

Topplista

1. Bäst i test – SOMATHERM Taserud CMB40-RS

SOMATHERM Taserud CMB40-RS Handdukstork

Klicka här för att se bästa priset

Den här handdukstorken från varumärket Somatherm är en modell med inbyggd dimmer som är försedd med raka och tvärgående rör som både har en elanslutning på höger och vänster sida.

Stängerna är designade i kromat utseende och modellens mått är 81 x 53 cm. Modellen är relativt tidlös och borde passa in i de flesta badrum med sin diskreta design.

Modellens tre tvärgående rör borde räcka till de allra flesta men för de som är många i sitt hushåll är det självklart en nackdel att man inte får plats med fler handdukar. Avslutningsvis så ligger priset på den här modellen ligger på ca 2 700 kronor.

2. Populärast – Svedbergs Bas Handdukstork

SVEDBERGS Bas Handdukstork

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från det svenska varumärket Svedbergs är en handdukstork som går att ansluta både på elektriskt vis och genom ett befintligt radiatorsystem.

Vid köp av denna modell så levereras det medföljande tillbehör i form av 4 upphängningsbeslag med tillhörande skruvar och pluggar.

Handdukstorken är designad i klassisk stil med ett kromat utseende som passar i de flesta badrummen. Måtten uppgår till 100 x 50 centimeter och modellens djup är 5,7 centimeter.

Avslutningsvis så får man betala lite drygt 3 200 kronor för denna variant vilket inte är särskilt avstickande i förhållande till andra modeller på marknaden.

3. Premiumval – Svedbergs Vento Handdukstork

SVEDBERGS Vento Handdukstork

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter en modell som befinner sig mer i premiumsegmentet kan denna handdukstork från Svedbergs definitivt vara ett intressant val.

Denna modell är gjord i en unik och stilren design med en kromad och klassisk yta. Handdukstorken är utrustad med en så kallad G15-anslutning och går att ansluta både elektriskt och till ett befintligt radiatorsystem om man har tillgång till det.

Det finns inte heller några problem när det gäller upphängningen av handdukar tack vare de stora mellanrummen mellan de olika stängerna.

Fortsättningsvis så kan man montera modellen både åt höger och vänster tack vare att man kan vända på stängerna. Avslutningsvis så ligger priset för den här lite exklusivare modell på ungefär 5 000 kronor.

4. Billigast – Svedbergs Easy Handdukstork

SVEDBERGS Easy Handdukstork

Klicka här för att se bästa priset

Om du är ute efter en bra handdukstork men inte vill betala onödigt mycket pengar så kanske denna variant från Svedbergs kan vara ett alternativ som är värt att överväga.

Denna handdukstork i krom går likt många andra modeller att ansluta både som vanligt elektriskt och genom ett befintligt radiatorsystem.

Modellen är väldigt diskret i sin design och borde vara ett lämpligt alternativ för den som prioriterar produktens funktion högst. Vid köpet ingår det fyra upphängningsbeslag där även skruvar och pluggar medföljer.

Handdukstorken har en höjd på 80 cm och en bredd som uppgår till 50 cm. Om man skulle vara intresserad av att köpa denna modell så ligger priset på ungefär 2 500 kronor.

Handdukstorktestets slutsatser: Mer än bara värme

Vårt test av handdukstorkar visar att de bästa modellerna är de som erbjuder mer än bara värme.

De kombinerar effektivitet, hållbarhet och stil för att skapa en lyxig känsla i ditt badrum. En investering i en kvalitetshanddukstork är en enkel investering i ditt dagliga välbefinnande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen