Den bästa hoppborgen 2023 – Test av hoppborgar

[tabell]

Klicka här för att se hoppborgar.

Bästa hoppborgen 2023

Att investera i en hoppborg är verkligen det ideala valet för alla barnfamiljer med en stor trädgård. Oavsett om hoppborgen ska användas till vardags eller till något speciellt tillfälle är det något alla barn uppskattar. Genom att köpa en hoppborg kommer du garanterat sysselsätta dina barn och kunna anordna fantastiska barnkalas vilket alla barn kommer uppskatta.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken hoppborg som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den hoppborgen du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din hoppborg är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa hoppborgen. Det är just av den anledningen som vi här på hantverksproffset.se har gjort en köpguide för den bästa hoppborgen. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa hoppborgen på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till hoppborgar så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa hoppborgarna inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer hoppborgar, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa hoppborgen kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en hoppborg som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test hoppborg 2023

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken hoppborg som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av hoppborgar som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat vår köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa hoppborgen så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa hoppborgen 2023:

 • Funktioner
 • Storlek
 • Energieffektivitet
 • Hållbarhet
 • Installation
 • Tillbehör
 • Budget
 • Elkrav
 • Moderna funktioner
 • Säkerhet

Funktioner

Det finns bara några få funktioner att hålla utkik efter när du köper en hoppborg för barn. Vissa nyckelfunktioner bör dock beaktas för barns välbefinnande och säkerhet: material: vanligtvis PVC och nylon (välj en högre densitet för krockmattor); sömmarna: bör ha förstärkta sömmar (ofta fyrdubblade); ljudnivån för fläkten: välj en tyst fläkt (särskilt om den måste vara ansluten hela tiden); höjden på krockmattan: för stötdämpning när barn hoppar; rekommenderade barns åldersintervall (minsta och högsta); barns vikt (max); barns höjd (för att bestämma höjden på den uppblåsbara strukturen, till exempel); antalet tillåtna barn på strukturen; medföljande leksaker och tillbehör såsom rutschkana, bollar, etc.; designad för poolbruk (vanligtvis kategoriserad som uppblåsbara poolleksaker).

Storlek

När du köper en hoppborg vill du vara säker på att alla i din familj kommer att trivas. Det betyder att storlek är ett av de viktigaste besluten i processen att köpa en hoppborg. Du vill vara säker på att det äldsta barnet i din familj inte bara kommer att ha gott om plats i hoppborgen utan kommer att fortsätta ha det även efter ett par års uppväxt. Tänk på detta när du väljer hur högt du vill att taket i din hoppborg ska vara. Nästa val är hur stort du vill att studsområdet ska vara. Det är viktigt att inte få en som är för stor för din trädgård. Du bör ha minst 1,5 meter utrymme mellan utsidan av din hoppborg och eventuella föremål. Att bryta mot denna regel kan vara mycket farligt – du vill inte att någon ska hamna i att hoppa in i huset eller en stolpe.

Du vill också undvika att få en hoppborg som är för litet eftersom det inte finns plats för många vänner där inne. Att ha mycket utrymme är det bästa sättet att hålla dina barn intresserade av hoppborgen i många år framöver. Vi rekommenderar att du mäter området där du vill placera hoppborgen så att du vet vilken storlek du kan få. Om du har en stor, platt och gräsbevuxen gård kan du förmodligen hoppa över det här steget, men för de med mindre utrymme ska du vara försiktig så att du inte får en hoppborg som är för stor. Det är också viktigt att vara uppmärksam på den maximala vikten av personer som kan komma in i hoppborgen. Det finns en hel del variation i detta mått, så se till att kolla upp det och räkna ut hur mycket dina barn väger och hur många andra barn som kommer att använda det regelbundet.

Energieffektivitet

Hoppborg använder el för att sprängas och hålla sig uppblåsta, så det är viktigt att hitta en hoppborg som inte dränerar för mycket för både din energiräkning och miljöns skull. Nästan alla fläktar för hoppborg är klassade till 115 volt, och därmed kan du koppla in dem i vilket eluttag som helst i ditt hem. Det som avgör mängden energi som en hoppborg drar är mängden hästkrafter som din fläkt har. Dessa enheter finns i tre typiska storlekar: 1 hästkrafter, 1,5 hästkrafter och 2 hästkrafter. En luftpump på 1 hästkrafter räcker för de flesta små hoppborg, medan vissa av de större modellerna kommer att kräva 2 hästkrafter. Enorma, kommersiella modeller kommer att behöva minst en 2 hästkrafter fläkt (och ibland flera fläktar).

Hållbarhet

Det finns några sätt att utvärdera hållbarheten hos en hoppborg som du funderar på att köpa. Du vill titta på materialen som hoppborgen är gjort av och hur tjockt plastskalet är. Hoppborgen som har extra material på ytorna som barn hoppar på är oftast mer hållbara. Det är också en bra idé att kolla in recensionerna av en hoppborg du tittar på för att se vilka problem andra ägare har haft med det. Om någon av dem har haft liknande problem med revor eller andra brott, kanske du vill fortsätta leta och hitta en som har bra recensioner.

Installation

Beroende på design är vissa hoppborg lättare och snabbare att sätta upp och uppblåsta än andra. I genomsnitt tar det mellan 10 och 35 minuter att sätta upp en hoppborg, vilket inkluderar att packa upp allt, lägga upp allt och få igång fläkten. Du kan försöka ta reda på hur lång tid det tar att blåsa upp hoppborgen från tillverkaren. Det är alltid bättre att få en hoppborg som blåser upp snabbt eftersom barn inte är kända för sitt tålamod. Du kan läsa vår guide om hur du sätter upp en hoppborg för mer information om steg-för-steg-processen.

Tillbehör

Att lägga till ett par fantastiska tillbehör till din hoppborg kan göra stor skillnad för dess underhållningsvärde. Det mest populära tillägget är en uppblåsbar rutschkana som är inbyggd i hoppborgen. Du måste betala lite extra för en hoppborg med rutschkana jämfört med ett som inte har en, men många skulle säga att det är värt det. Saken är att ha tillbehör i din hoppborg förlänger den tid dina barn kommer att vara glada att leka i den. För att få mest valuta för pengarna vill du se till att dina barn inte “åldras ur hoppborgen för snabbt. Du har fler alternativ än bara bilder för att uppnå detta mål. Du kan hitta hoppborg som inkluderar basketkorgar, som sportiga barn kommer att älska. Om du har ett gäng pojkar med mycket energi, kan du överväga att skaffa dem uppblåsbara tornerspelsstänger som dessa att använda inne i hoppborgen.

Så vad mer behöver du när du köper en hoppborg? Nåväl, tekniskt sett ingenting, men efter att ha använt dessa så länge som jag har har jag några tips på bra tillbehör att ha till din hoppborg. För det första en presenning under hoppborgen om du planerar att använda den på gräset. Det gör det lätt att rulla ihop och mindre fukt överförs till hoppborgen. För det andra en förlängningssladd. Medan jag sa att dessa hoppborgar i allmänhet har en generös sladd på fläkten, men att ha en förlängningssladd till hands kommer att eliminera att man måste ha hoppborgen nära ett eluttag. Till sist, bollar! Varför inte lägga till ytterligare ett lager kul med dessa studsbollar. De är perfekta för småbarn som bara funderar på hoppborgen, men jag upptäcker att när du får barn i skolåldern där, studsar de runt för hårt och behöver egentligen inte bollarna alls

Budget

Du vill vara säker på att du inte överanstränger din budget när du köper en ny hoppborg. Även om vi verkligen inte tycker att billiga hoppborg nödvändigtvis är värt det, bör du vara medveten om vad du har råd med. En hoppborg kommer att kosta dig runt 5 000 kr eller mer beroende på vilka funktioner du vill ha. Om du vill köpa en kommersiell hoppborg, kommer de sannolikt att variera från 10 000 kr till 30 000 kr beroende på storlek, tillbehör och alla andra faktorer som vi pratade om ovan. Begagnade hoppborg kommer vanligtvis också att kosta mindre, men kan komma med vissa bekymmer om tidigare underhåll, brist på garanti och andra potentiella problem. Att utvärdera din budget är viktigt innan du börjar undersöka vilken hoppborg för barn som är rätt för dig. De är lite lättare att budgetera för än de bästa studsmattorna, som kan variera från några hundra till några tusenlappar! De flesta av kvalitetshoppborgen kostar några tusen kronor.

Elkrav

Alla dessa uppblåsbara hoppborg till salu kräver konstant luft för att flöda in i dem. Detta möjliggör en starkare uppblåsbar båt och förhindrar över- eller underuppblåsning. Men nackdelen är att du behöver tillgång till el. De har i allmänhet generösa sladdar, men ibland behövs ett förspänningssnöre. Tänk på det om du planerar att använda dem utomhus. Konstantluftprodukternas design har luft som rinner ut ur sömmarna, så var inte orolig om du kan känna luften strömma ut.

Moderna funktioner

Moderna uppblåsbara lekstrukturer har inga av det gamla “månhusets” problem. Detta beror till stor del på framsteg inom textilteknik och tillverkningsteknik. Moderna textilier har resulterat i tuffare och mer hållbara ytor för barn att leka på. Dagarna när en övervuxen nagel punkterar tyget är förbi. Nya tyger ger den extra fördelen att de är mycket starkare för samma vikt. Detta resulterar i rejäla viktminskningar som gör det möjligt att sätta upp en hoppborg på några minuter och ensam. Fråga vilken ägare som helst av en erfaren uthyrningsfirma så får du en lyhörd om hur tunga gamla gummibåtar var att släpa runt på. Införandet av högpresterande plaster har också gjort det möjligt för blåsarna att vara mycket lättare. Gamla fläktar var gjorda av metall och var ganska bullriga.

Moderna gummibåtar har lätta och tysta fläktar. Faktum är att de flesta fläktar av mindre enheter  är ungefär lika högljudda som en dammsugare. Moderna symaskiner minskar också människors inblandning i att sy ihop panelerna. Detta resulterar i rakare linjer och inga tillverkningsfel, allt till ett lägre pris. Moderna sömmar är också starkare eftersom de har mycket mer förstärkningar i svaga områden än gamla mönster. Även om gamla “månhus” också kunde ha förstärkningar, gjorde det extra manuella arbetet att de var mycket dyrare. Eftersom sömmar nu är billigare än det brukade vara, kan designers lägga till extra funktioner samtidigt som priset är rimligt. Integrerade rutschbanor, uppblåsning av sidoväggar och klättrare var inte en möjlighet förr i tiden.

>>> Är du intresserad av lekställningar? Klicka här. 

Säkerhet

Visst, hoppborg är säkra jämfört med studsmattor men om du väljer fel kan ditt barn fortfarande skadas. Att säkerställa ditt barns säkerhet börjar med att köpa från en bra tillverkare. Här är ett par säkerhetstips som du bör tänka på när du handlar: Se till att hoppborgen kommer med tydlig instruktionsinformation. Hoppborgen måste innehålla detaljerade driftsriktlinjer. Om tillverkaren inte tillhandahåller en instruktionsbok, fråga om den är tillgänglig online.

Leta efter återkallelser från denna tillverkare. Om det skedde ett återkallande är det troligt att hela deras lager också har fixats. Bara för säkerhets skull, när du får din gummibåt, kontrollera att du inte fick en gammal version. Akta dig för leverantörer som gör vaga säkerhetsförklaringar och hävdar att det aldrig har inträffat några olyckor med deras produkter. Ingenting är viktigare än ditt barns säkerhet. Ha dessa viktiga säkerhetsriktlinjer i åtanke när du använder en hoppborg:

Övervaka barn som leker i och runt hoppborgen hela tiden. Om du inte kan, töm hoppborgen. Följ alla tillverkarens rekommenderade riktlinjer. Var noga uppmärksam på förankring och hur många barn som tillåts i strukturen samtidigt. Om du har barn som är under 6 år, övervaka deras lektid på hoppborget hela tiden. För yngre barn, välj hoppborg designade för småbarn. Låt inte barn i olika åldersgrupper komma in i hoppborgen samtidigt. En 10-åring som faller på ett litet barn kan orsaka skada. Låt inte vuxna eller äldre barn leka i hoppborgen om de är för stora för det. Följ tillverkarens rekommendationer. Vissa hoppborgar kan ta emot vuxna men informera dig själv först. Låt inte barn klättra på ytterväggarna. Detta kan störta hoppborgen. Barn kan också ramla av och slå i marken. Lämna inte hoppborgen uppblåst när det inte används. Barn kanske vill smyga in och lek utan tillsyn rekommenderas inte.

Lista över de bästa hoppborgarna 2023

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av hoppborgar

Tillsammans med studsmattor, gungor, klätterställningar och sandlådor hör hoppborgen till de mest klassiska trädgårdslekredskapen. Rolig och färgstark, deras mjuka struktur är perfekt för att ha kul och studsa runt säkert. När man ska köpa en hoppborg kan det vara knepigt att hitta rätt modell och storlek. Dessa strukturer finns också i alla färger för att matcha alla smaker. Föräldrar väljer ofta prinsesslott för flickor och piratskepp för pojkar men du behöver inte följa publiken! Det är dock väldigt viktigt att ta hänsyn till antalet personer som kommer att spela på hoppborgen. I allmänhet rekommenderar experter att tillåta cirka en kvadratmeter per barn. Ytterväggarna på den uppblåsbara strukturen måste vara högre än användarnas höjd. Det rekommenderas starkt att välja en hoppborg med tak för utomhusbruk. Detta kommer att hjälpa till att skydda barn från solen och kanske regnet också. Som ett resultat kommer dina barn att kunna njuta av hoppborgen längre och i alla väder.

Inomhus hoppborgar

Inomhushoppborg är mindre och kortare än traditionella alternativ på marknaden. För att få plats i eller i ett garage måste studsområdet vara mindre. Om du letar efter en liten hoppborg som du kan förvara i din källare eller ställa in i ditt barns rum, är detta det perfekta alternativet för dig. Men om du tänker ta den här typen av struktur utanför, måste du ha ett par saker i åtanke. Inomhushoppborg tillverkas vanligtvis med lättare material jämfört med andra studsare. Lägg ner en tjock presenning och säkra hoppborgen med markpålar. Tänk på att dessa hoppborgar inte kan användas i blåsigt väder eller i regn. På grund av sin låga vikt löper de stor risk att kastas av sig av vindbyar, även med barn inuti dem

Inomhus hoppborg är gjorda av nylon för icke-studsande områden medan själva hoppområdet är förstärkt med PVC. Dessa material kan lätt skadas av vassa stenar och grenar. Av denna anledning är det bäst att du inte ställer upp hoppborgen utomhus. Vissa inomhusvakter levereras inte med fläktar. De måste blåsas upp och sedan täckas. Med tiden tappar de trycket vilket gör dem mindre stela för att studsa runt i

Standard hoppborgar

Dessa uppblåsbara strukturer liknar bara hoppborg inomhus i utseende. Men de är gjorda av tjockare material. De har fler förstärkningar längs sömmarna och nära ingången. De kommer också med en fläkt som ger en kontinuerlig tillförsel av luft och tryck till dynan. Dessa uppblåsbara strukturer är något större och tenderar att vara tyngre än inomhusstudsar på grund av vikten av starkare material. Trots sin extra vikt bör dessa studsar fortfarande sättas upp på en presenning för att undvika punktering. Hoppslott utomhus kan ta emot fler barn på en gång jämfört med inomhus. Även om materialen kan hantera mer än vad tillverkaren rekommenderar, är den verkliga frågan säkerheten. Att ha för många barn som studsar runt nära varandra samtidigt kan leda till kollisioner och stötar.

Hoppborgar för vattenanvändning

Denna typ av hoppborg är avsedd för vattenanvändning. Standard hoppborg kan vara farliga när de är blöta. Dessa vattenparksstrukturer har dock ytterligare texturer som förhindrar olyckor via halka eller glidning. När du investerar i en vattenpark kan du välja ett antal funktioner, inklusive plaskpooler, slip ‘n’ rutschbanor och vattenrutschbanor. Dessa parker är bäst lämpade för användning under somrarna och kan i allmänhet njutas av människor i alla åldrar. Om du letar efter en vattenrutschbana, som är speciellt designad för hemmabruk, kan du hitta rutschkana som kan användas med pooler. En mindre nackdel med uppblåsbara vattenparker är dock att du måste vänta på att de torkar helt. Att vika och förvara dem när de är våta kan leda till mögel. Var säker, dessa få minuter av väntan är helt värda det.

Kommersiella uppblåsbara hoppborgar

Som namnet indikerar är dessa hoppborg designade för frekvent användning och kommer att motstå mer missbruk jämfört med sina konsumentmotsvarigheter. Om du är en evenemangsplanerare föreslår vi att du specifikt väljer kommersiella dörrvakter för att ta emot ett stort antal barn. Uppblåsbara hus av kommersiell kvalitet är gjorda av flera lager av material för att öka deras hållbarhet. Eftersom de vanligtvis är mycket stora, kräver vissa till och med flera fläktar för att hålla alla skrymslen och vrår trycksatta.

Underhåll

Om du vill att hoppborgen ska hålla i ett par år måste du vara uppmärksam på korrekt underhåll. Oroa dig inte, det är inte så tidskrävande eller svårt. Det bör dock utföras regelbundet. Här är ett par tips:

Rengöring

Om dina barn kommer att använda hoppborget varje helg, måste du hålla studsområdet rent. Barn som springer in och ut ur strukturen kommer att spåra i smuts. Det bästa sättet att rengöra är med en dammsugare. När du har dammsugit studsområdet kan du bli av med envisa smutsfläckar genom att skrubba dem med tvålvatten och en mjuk borste. Var särskilt försiktig när du väljer rengöringsformel. Det är bäst att du kontaktar tillverkaren och ber om en rekommenderad rengöringslösning. Att inte rengöra smutsfläckar kan leda till fläckar. Att rengöra hoppborgen kommer inte bara att förhindra att det samlar på sig damm, det är också viktigt för säkerheten. Smuts och skräp kan komma in i ett barns ögon.

Att tvätta hoppborgen med tvål och vatten är en bra praxis, men du måste också sanera den då och då. Du hittar en mängd olika desinfektionsvätskor på marknaden, men vissa kan skada det uppblåsbara husets tyg. Vissa hyresföretagare använder produkter avsedda för rengöring och desinficering av brottnings- och gymnastikmattor. Dessa produkter tenderar att vara kompatibla med hoppborg. För att vara säker på att du inte skadar din hoppborg, testa lösningen på ett litet område. Sanering är en enkel process. Spraya hela enheten, särskilt hörn, och torka av överskottet med en trasa. Detta kommer att förhindra att hoppborgen blir ett groddparadis.

Torka helt före förvaring

När du är klar med att tvätta och/eller desinficera tyget, låt det torka helt innan du förvarar det. Detta förhindrar mögeltillväxt eller att rengöringsprodukter samlas på fläckar. För att påskynda hur snabbt gummibåten torkar kan du använda en lövblås tills alla våta fläckar försvinner. Naturligtvis måste vattenparker torkas efter varje användning. Att vika en våt uppblåsbar struktur kommer att orsaka mögeltillväxt och obehagliga lukter. I det långa loppet kan detta till och med fläcka tyget.

Om hoppborget plötsligt börjar tappa luft är det dags att få barnen att gå ur så snabbt som möjligt. Små barn kanske inte inser att hoppborget tappar luft så var vaksam. Att hoppa in i en hoppborg som tappar luft kan orsaka skador på tyget. Tarperna stöds inte längre av en luftkudde och det extra “ge” kan orsaka en tår. Det extra slacket i materialet kan också skada sömmarna. En tömd hoppborg kan också leda till skador. Utan en trycksatt luftkudde kan ett barn som hoppar nedåt träffa den hårda marken. Det säkraste man kan göra är att få ut alla och åtgärda problemet.

Ytterligare underhållstips

Ta bort vassa föremål från barnfickor. Tänk på nycklar och pennor. Dessa kan punktera tyget eller leda till farliga skador. Lär barnen att inte trycka på varandra när de leker i den uppblåsbara strukturen. Rå hushållning kan få barn att stöta på en annan eller ännu värre, kastas ut ur hoppborgen. Om hoppborgen har väggar, lär barnen att inte studsa mot dem. Detta kan få hela strukturen att välta och resultera i skador. Se till att barnen har tagit av sig glasögonen, smyckena och skorna innan de går in i hoppborgen. Detta kan orsaka skada på tyget eller ännu värre skada ett annat barn.

Låt inte barn bära flaskor, mat och dryck inne i hoppborgen. Detta kan resultera i stök som du måste städa upp efteråt. En glasflaska eller bestick är också en säkerhetsfråga. Ställ upp hoppborgen borta från ditt husfönster, lusthus, växthus, trädgrenar och staket. Att ställa hoppborgen för nära dessa kan leda till farliga skador på strukturen eller skador. Glöm inte att barn också kan springa runt hoppborgen när de leker. Försök att ställa in den så att den är långt ifrån några hinder.

Viktiga överväganden

Storlek

När du bläddrar i hoppborg är det första du ska leta efter storleken. Du kommer att ha lite mer rörelseutrymme med utomhusmodeller, men se till att du har gott om plats på ett plant område. När du handlar efter det bästa hoppborgen för ditt hem, bör konsumenterna alltid överväga storleken på hoppborgen, de olika stilarna på hoppborgen och vilken typ av extra funktioner de vill ha. För inomhushoppare, dubbelkolla att du inte bara kan ta plats med kvadratmetern på golvet utan även höjden. Tänk också på att mindre hoppborgar är designade för två eller tre barn, medan större vanligtvis är lämpliga för fyra till sex barn. Att bestämma rätt storlek för din hoppborg beror också på ditt barns ålder. Små är perfekta för yngre barn medan barn i skolåldern och interpoleringar kommer att kräva något större. Större hoppborg är också en bra investering eftersom barn kommer att kunna växa in i det.

Hoppborgar finns i olika storlekar, om du planerar att använda en hoppborg inomhus, gör dig själv en tjänst och mät upp ditt utrymme innan du börjar titta på vilket som passar dig. Glöm inte att ta hänsyn till ditt tak. Om du har småbarn borde det inte vara ett stort problem, men att få några barn i skolåldern i ett och de kanske kommer ganska nära ditt tak! Också om du har en liten bakgård, kommer du att vilja köpa en liten hoppborg så att det inte skaver på staket eller sidan av huset etc.

Varaktighet

De flesta hoppborg är gjorda av vinyl-, nylon- eller PVC-belagda tyger, som var och en är särskilt robust och motståndskraftig mot rivning. Om du vill ha något som håller mer än en handfull användningsområden, leta efter en tröja med förstärkta sömmar. Liksom pooler, flottar och andra gummibåtar kommer många hoppborgen med reparationssatser för att lappa hål.

Stil

Många hoppborgar kommer med ett gäng extra funktioner som kan passa stora familjer eller stora evenemang bättre. Vissa kombinerar till och med vattenelement perfekta för sommaraktiviteter. För familjer som vill ha extra aktiviteter, vissa hoppborgar kan komma med ytterligare funktioner som en bollgrop, hinderbana, klättervägg och kardborrespel inbyggda i strukturen. Vissa hoppborg fungerar som en vattenrutschbana, och dessa kallas “våta eller torra kombinationer”. De är perfekta för användning året runt och kommer med en avtagbar vattenslang för kallare årstider. Det finns även hoppborg som kan blåsas upp både inomhus och utomhus.

Vanliga frågor om hoppborgar

Hur ställer jag upp en hoppborg?

Det är mycket viktigt att utvärdera området där hoppborgen kommer att ställas upp vid köp. I allmänhet kommer dimensionerna på din uppblåsbara struktur att tillhandahållas av tillverkaren och kan hittas i produktbeskrivningen. Du måste lämna ett utrymme på cirka 1,5 meter runt slottet. Om konstruktionen installeras inomhus är det viktigt att kontrollera takets höjd och att välja en modell med lämpliga mått. Faktum är att när de hoppar riskerar barn att slå i taket och skada sig själva.

Om din yta är sluttande går det fortfarande att sätta upp en hoppborg. Du måste dock se till att lutningen inte överstiger 5 %. Strukturen bör placeras för att ta hänsyn till detta. Om lutningen överskrider den rekommenderade gränsen, rekommenderas starkt att du väljer en annan plats. Grundläggande säkerhetsinstruktioner måste följas för att fullt ut kunna njuta av hoppborgen utan risk för skador. Den måste ställas upp på en ren och platt plats. Strukturen ska sättas upp på ett fritt utrymme så att den inte slits ut för snabbt på grund av upprepad friktion med andra föremål. En presenning bör placeras under strukturen för att skydda den från småsten eller skavning med något föremål som kan leda till skada.

Bör jag köpa eller hyra en hoppborg?

De flestas första tanke när det kommer till hoppborg handlar om uthyrningsföretag. Men när du tänker på att det är dyrt att hyra en hoppborg och att köpa ett inte är så dyrt som du kanske tror, ​​är idén att köpa ett plötsligt vettig. Vanligtvis kommer du att betala runt 1 000 kr för att hyra en hoppborg i några timmar. Efter det kommer det att försvinna, och dina barn kommer att ha inget annat än minnen av det. Ditt andra alternativ är att köpa en hoppborg, som du kan hitta för cirka 5 000 kr. Om du kan se dig själv använda den flera gånger – på en tråkig helg eller nästa födelsedagsfest – så är det förmodligen värt det att köpa. Femte gången du tar ut hoppborgen och använder det har du gått sönder på din investering. Och när du väl har en hoppborg kommer du att använda mer än du tror när dina barn ber dig att blåsa upp det igen och igen. För mängden underhållning dina barn kommer att få från hoppborgen är det ingen dålig affär.

Vad är historian bakom hoppborgar?

Uppblåsbara strukturer (eller hoppborg) designades först av en maskiningenjör vid namn John Scurlock 1959. Idén att designa ett uppblåsbart hus kom upp för honom när han såg sina anställda hoppa på de uppblåsbara överdragen till tennisbanor. John Scurlock anses vara en pionjär inom kupoler och uppblåsbara tält. En av hans största prestationer var att designa säkerhetsluftkudden: en anordning som främst används för att fånga människor som hoppar från höjder eller byggnader. När han såg sina anställda hoppa på ett uppblåsbart skydd utvecklade han idén att starta ett eget företag som heter Space Walks. Under samma tid använde några studenter i England denna idé för att samla in pengar. Istället för termen hoppborg kallade folk dessa uppblåsbara strukturer för “månhus”. Namnet kom från känslan av att gå på månen.

Dessa uppblåsbara strukturer marknadsfördes allmänt för barnevenemang, som mässor, picknickar och födelsedagsfester. Det enda problemet folk hade med tidiga uppblåsbara konstruktioner var att de inte erbjöd några höljen. Att kastas av och på den hårda marken var en verklig möjlighet. Detta utgjorde ett säkerhetshot. Lyckligtvis, några år senare, inkorporerades trycksatta toppar och väggar.

>>> Är du intresserad av fasadfärg? Klicka här. 

Var kan man sätta en hoppborg?

En hoppborg bör alltid placeras på plan terräng med tillräckligt med plats för förankring. Området du bestämmer dig för att placera den i bör också vara fritt från överflödigt skräp och vassa föremål. Du bör överväga att lägga ner en presenning eller skyddsskikt innan du sätter upp det. Ytor som relativt plant gräs och betong är idealiska för att förankra en hoppborg. Du kan sätta en på din uppfart, på din främre gräsmatta, på en bakgård eller i ett garage. Se alltid till att förankra din hoppborg efter att du har blåst upp det eftersom detta är en avgörande säkerhetsåtgärd. Hoppborgen kommer att förskjutas när det blåser upp, så det är bäst att placera ankarna efter uppblåsningen för att säkerställa att det är ordentligt fastsatt.

Du bör också överväga var din närmaste strömkälla finns innan du bestämmer dig för var du ska installera din hoppborg. Om du inte har en generator att ansluta din luftfläkt till, behöver du en förlängningssladd för att ansluta den till närmaste eluttag.

Hur städar man en hoppborg?

Att städa en hoppborg kan verka som en skrämmande uppgift, men du kan göra det på ett kostnadseffektivt sätt med rätt verktyg. Du vill rengöra den på en stor presenning med en butiksdammsugare (eller kvast), svampar, tvätttrasor, en borste, milt diskmedel, vinäger, en trädgårdsslang och rena, torra handdukar. Skapa en rengöringslösning som är ungefär tre delar vatten och en del vinäger med några droppar milt diskmedel.

Börja med att ta bort allt större skräp och smuts med dammsugaren eller kvasten. Borsta ner det därifrån och skrubba sedan din hoppborg noggrant med rengöringslösningen. Om du har desinficerande våtservetter är det en bra idé att använda dem på de områden i hoppborgen som barn rör vid mest. När du är klar, spola ner den helt och torka av den med torra handdukar så mycket som möjligt. Låt resten av svåråtkomliga områden torka i solen.

Hur förvarar jag en hoppborg?

För att hålla din hoppborg i bästa möjliga form, vill du alltid rengöra och torka det noggrant innan du förvarar det. Både hoppborg och luftfläktar bör förvaras i tjocka, tåliga påsar som tål transport vid behov. Du kommer också att vilja förvara din hoppborg på en sval, torr plats som ett skjul, garage eller källare för att skydda det från väder och vind. Överväg att ställa den säkert på en hylla utom räckhåll för insekter eller andra potentiella skadedjur som kan skada den.

Hur lappar man en hoppborg?

Om din hoppborg av misstag punkteras behöver du ett lappkit för att fixa det. Även om vissa hoppborg kommer med sin egen reparationssats, är det inte alltid garanterat. Om din speciella hoppborg inte kommer med ett, kan du fortfarande köpa ett oberoende patchkit från återförsäljare som – de är relativt billiga och lätta att använda för små tårar. Se bara till att din lappreparationssats är designad speciellt för hoppborg. För större revor kan den behöva sys om med syl eller ett professionellt reparationsjobb. För att lappa en liten punktering, börja med att rengöra området runt den så att plåstret fastnar helt. Klipp en liten, rund lapp från din reparationssats och platta till den hela vägen. Applicera vinyllim runt hålet i din hoppborg och på plåstret. Tryck på plåstret ordentligt och tryck på det i några sekunder. Kontrollera att kanterna på plåstret är förseglade och att ingen luft längre kommer ut från området.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen