Hur man använder en markvibrator

hur man använder en markvibrator

Hur man använder en markvibrator

Om du behöver hantera löst grus, ojämn smuts eller särskilt sandigt område är en markvibrator en idealisk utrustning!

Markvibratorn klappar ner den lösa ytan till en mer solid och kompakt form, vilket skapar en stabil bas perfekt för säkert och säkert beläggningsmaterial som ska läggas. Oavsett om du vill skapa en bas för ett växthus eller skjul, trottoaren en uppfart eller skapa en stig, är en markvibrator användbar.

Varför är komprimering viktigt?

Professionella entreprenörer skulle aldrig bygga en konstruktion utan att se till att marken är robust och ordentligt komprimerad men det är en av de mest såg aspekterna av DIY byggprojekt. Detta är inte begränsat till att bygga grundar, men också om du lägger ihop varandra.

I områden som upplever kalla temperaturer kan “frysa / tina” -cykeln orsaka problem, särskilt om marken inte har komprimerats korrekt eftersom luftfickor kanske finns där vatten kan sedimentera, frysa och expandera och tina och orsaka att beläggningen sitter ojämnt höjder som inte bara ger ett fruktansvärt utseende utan också en risk för tripp.

Starta markvibratorn

Elektrisk

Med en 110V-maskin behöver du en transformator, generator eller 110V-nätaggregat för att driva verktyget. Om du är hemma så oroa dig inte eftersom vi kan förse dig med en transformator som en del av din hyra. För att starta 110V-maskinen, anslut bara transformatorn till en normal 240V-strömförsörjning och anslut sedan transformatorn till markvibratorn. Du är då redo att gå, tryck bara på ”PÅ / AV” -knappen och maskinen börjar komprimera!

Bensin

Följ stegen nedan för att starta bensinmaskinen:

 • Öppna bränslekranen genom att flytta bränslespaken ”PÅ / AV” helt åt höger. Om du startar motorn från kyla måste du sätta på choken genom att flytta chokespaken helt åt höger. Om du startar om en varm motor krävs vanligtvis inte choken, men om motorn har svalnat kan det vara nödvändigt med delvis choke.
 • Vrid sedan ”PÅ / AV” -omkopplaren medurs till “I” -läget.
 • Ställ maskinens gasreglage i tomgångsläge genom att flytta spaken helt ner till botten.
 • Ta sedan tag i kontrollhandtaget med din minst dominerande arm, ta tag i rekylstartaren med din mest dominerande arm och dra mot dig tills motståndet känns och låt sedan rekylhandtaget återgå till sitt startläge. Upprepa detta steg tills motorn startar (detta bör inte ta mer än två eller tre drag när de flesta av våra maskiner startar första gången). Om maskinen inte startar efter 6 eller 7 försök dubbelkolla att du har följt startproceduren korrekt och om problemet kvarstår, vänligen kontakta oss omedelbart så att vi kan åtgärda problemet!
 • När motorn har startat sätter du chokern gradvis i läge “AV” genom att flytta chokespaken åt vänster.

Använd markvibratorn

På grund av centrifugalkopplingen börjar markvibratorn inte vibrera förrän motorhastigheten har ökats.

 • Ställ gasreglaget helt öppet och sedan vibrerar maskinen på sitt mest effektiva sätt.
 • Vibrationens rörelse får markvibratorn att krypa längs. Ta ett löst men fast grepp på handtagen och genom att trycka lite framåt tryck flytta markvibratorn i en strippformation upp och ner i projektområdet

Stoppa markvibratorn

För att stoppa maskinen följer du helt enkelt 3-stegsguiden nedan när du är klar med utrustningen.

 • Återställ gasreglaget till tomgång och låt motorn gå i minst 2 minuter (detta är tillverkarens riktlinjer).
 • Efter 2 minuter vrider du motorns “PÅ / AV” -brytare moturs till “O” -läget.
 • Stäng sedan av bränslet och maskinen får inte stoppa helt.

Topptips

 • Förvara alltid utrustningen på ett torrt och säkert ställe när det inte används.
 • Markvibratorer för bensin / diesel är speciellt utformade för utomhusbruk och ska aldrig användas inomhus eller i trånga utrymmen. Om du vill komprimera material inomhus, använd vår 110V-maskin.
 • Om du använder utrustningen flera dagar i rad rekommenderas att du rengör maskinen i slutet av varje dag snarare än i slutet av hyresperioden.
 • Kontrollera regelbundet bränslenivån för att se till att maskinen inte börjar ta slut och fyll på vid blyfri bensin vid behov.
 • Fyll ALDRIG på maskinen igen när motorn är varm eller går.
 • Det viktigaste är att aldrig skjuta utrustningen bortom dess operativa gränser, eftersom det kan skada utrustningen. Om verktyget inte gör det du önskar med relativ lätthet då du kanske har valt fel utrustning, kontakta oss för att se om vi kan ta fram en lösning eller svara på några frågor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen