Hur man organiserar en verktygslåda

hur man organiserar en verktygslåda

Hur du organiserar din verktygslåda

Sluta slösa bort tid på att söka efter rätt verktyg och ordna din verktygslåda. Dessa tips hjälper dig att hitta precis vad du behöver när du behöver det!

Steg 1: Sortera alla dina verktyg

För att hålla din verktygslåda organiserad måste du först samla alla verktyg på en plats. Ta redskapen från ditt skjul, din lastbil, källaren, överallt där du lagrar verktyg och lägg dem i en hög. Det är en bra idé att lägga dem på en arbetsduk eller presenning för att skydda golvet.

Därefter sorterar du dem efter typ av verktyg. Börja med att sortera små verktyg, stora verktyg, elverktyg etcetera. Skruvmejslar går alla i en hög, hammare i en annan. Sortera sedan efter underkategori. Så, platta skruvmejslar går i sin egen hög som Phillips-skruvmejslar. Sortera dem så mycket som möjligt.

Steg 2: Ta några beslut

När allt är ordnat är det dags att ställa de tuffa frågorna och fatta svåra beslut så att du kan skapa den bästa verktygslagringslösningen för dina behov.

Ställ följande frågor för varje verktyg:

  • Är detta ett duplicerat verktyg? Om så är fallet, hur många av dem behöver jag?
  • Har jag någonsin använt det här verktyget?
  • Fungerar det?
  • Har jag ett multifunktionellt verktyg som nu gör det här verktyget onödigt?

När du har svarat på frågorna för varje verktyg, placera det i en av tre högar: behåll, donera / ge bort, kasta bort.

Trasiga verktyg ska kastas. Verktyg som fortfarande fungerar och är i bra skick kan säljas online. Verktyg som har använts men inte längre behövs kan doneras till välgörenhetsorganisationer eller ges bort till familjemedlemmar.

Nyckeln är att bara behålla de verktyg du använder och behöver.

Steg 3: Bestäm en lagringsplats

Nu när allt har sorterats och du har bestämt vilka verktyg du ska behålla och vilka du ska bli av med, är det dags att fundera över var du vill lagra allt.

Några av verktygen kan gå tillbaka till platserna där du samlade dem, men att skapa en central plats hjälper dig att hålla saker organiserade.

Sortera verktygen i deras slutdestination så att beslut kan fattas om vilken typ av förvaringsbehållare du behöver och det utrymme du har tillgängligt.

Steg 4: Välj din verktygslåda eller förvaringsbehållare

Små, bärbara verktygslådor är perfekta för lägenheter eller för att ta med dig när du är på språng. För lastbilsägare kan en större verktygslåda som passar in i lastbilens säng vara vettigare.

När du organiserar ett verktygsområde i en skjul, källare eller garage, tänk vertikalt. Väggarna är bra ytor för att installera pegboards och andra typer av kroksystem.

Ett skåp är också ett utmärkt alternativ för att hålla saker lagrade men utom synhåll.

Steg 5: Lägg allt tillsammans för att skapa den bästa verktygslådororganisationen någonsin

Som någon som älskar att organisera är detta mitt favoritsteg. Sätt ihop ditt skåp eller hyllor när det kommer och gör dig redo att ordna!

När du placerar objekt i verktygslådan eller annat lagringssystem, ordna saker så att de:

  • Är lätta att komma åt
  • Ha gott om plats och överlappar inte varandra
  • Arrangeras med de mest använda objekten fram och i mitten
  • Var meningsfullt för hur och hur ofta du använder dem.

Med andra ord, placera inte skruvmejslarna på baksidan eller i ett svåråtkomligt område när du använder dem hela tiden.

Glöm inte att märka hyllor, påsar, soptunnor och lådor så att du vet vad som finns i varje behållare. Det hjälper inte bara med den inledande organisationen av utrymmet, men det gör det också lättare att hålla saker organiserade eftersom du vet exakt var du ska placera det när du är klar med att använda det.

Slutsats

Ta den extra tid du behöver för att verkligen tänka igenom ditt organisationssystem och se till att det fungerar med dina behov och utrymme. Det finns ingen magisk organisering av en storlek som passar alla när man räknar ut hur man organiserar en verktygslåda, men med tipsen ovan bör du kunna börja organisera din verktygslåda eller arbetsyta på ett sätt som kommer att tjäna dig bäst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top