Hur man väljer rätt lim för en limpistol

Hur man väljer rätt lim för en limpistol

Hur man väljer rätt lim för en limpistol

En limpistol är ett effektivt och bekvämt verktyg för att fästa olika material. Innan du väljer en limpistol måste du veta vilken typ av smältlim du behöver för ditt projekt. Snabba limpatroner grupperas efter de tre vanligaste applikationerna:

  1. Konst och hantverk
  2. Fixa och laga
  3. Installation

1. Konst och hantverk

Dessa typer av lim är perfekta för människor som gillar att skapa och skapa saker själva. Du kan välja mellan universallim, som är lämpligt för limning av de flesta material, och färgat lim för dekoration. Det finns två olika dimensioner av en limpatron:

  • 7 mm limpatroner ger ett lågt limflöde och en tunn limstråle för extra precision. De är bra för att dekorera och när du arbetar med små delar, till exempel modellbyggnad.
  • Ovala limpatroner är för värmekänsliga material som polystyren, silke, ballonger och glas. Dessa limpatroner har en lägre temperatur, upp till 130 grader.

2. Fixa och laga

Dessa limtyper är lämpliga för olika hemprojekt. Du kan till exempel använda dem för att fästa kablar eller reparera skor och porslin.

Vitt, svart och transparent universallim finns, samt speciallim för specifika material som textilier, trä och plastkabel. Speciella lim ger starkare vidhäftning mellan komponenterna som binds ihop.

Limpatroner är alltid 12 mm i diameter. Både korta och långa varianter finns tillgängliga. Korta limpatroner är bra om du behöver lite lim för ditt projekt eller om du behöver byta limtyp medan du arbetar.

3. Installation

Dessa limtyper är rätt val för dem som har större projekt som kräver mycket lim. Du kan till exempel limma golvlister och paneler men även installera kablar och försegla kartonger.

Vitt och transparent universallim finns, liksom speciallim för specifika användningsområden, såsom textilier, trä och plastkabel. Speciella lim ger starkare vidhäftning mellan komponenterna som binds ihop. Limpatroner har alltid en diameter på 12 mm och säljs i en stor förpackning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top