Test av effektiva hydroforpumpar: Vatten på dina villkor

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Kompakt val

GARDENA Comfort 5000

AL-KO HW 6000 FMS

AL-KO HW 3000 Inox

GARDENA 3700

Klicka här för att se fler hydroforpumpar.

En hydroforpump är en effektiv lösning för att förbättra vattentrycket i ditt hem eller företag. Denna pump arbetar för att öka trycket i ditt nuvarande vattensystem, vilket säkerställer ett konsekvent och kraftfullt vattenflöde.

Om du är nyfiken på vilka alternativ som finns tillgängliga, bläddra ner och utforska de fyra huvudalternativ vi har testat och granskat. Vi är säkra på att du kommer att hitta en hydroforpump som passar dina behov.

Våra testresultat

1. Bäst i test – GARDENA Comfort 5000 Eco

GARDENA Comfort 5000 Eco Hydroforpump

När vi testade GARDENA Comfort 5000 Eco hydroforpump var vi imponerade över dess kraft och effektivitet. Med en effekt på 1100 W och maximal leveranskapacitet på 4500 l/h, levererade denna hydroforpump stark prestanda samtidigt som den sparar energi.

Specifikationer
Effekt:1100 W
Leveranskapacitet:4500 l/h
Max. tryck:5 bar
Max. självsug:8 m
Vikt:17,5 kg

Vi uppskattade hur den enkelt distribuerar billigt regnvatten till huset och trädgården. Vi märkte att pumpens automatiska av- och påslagning utifrån vattenbehovet var särskilt ekonomisk i drift, och eco-läget med steglös justering sparar upp till 15 % energi jämfört med normal drift.

Säkerheten var också utmärkt i vårt test. Den inbyggda torrkörningsskyddsfunktionen med varningslampa gjorde att pumpen automatiskt stängdes av när den riskerade att torrköras. Dessutom fanns ett överhettningsskydd som aktiveras när vätskeflödet minskar, vilket vi tyckte var ett viktigt tillägg.

Vidare kunde vi bekräfta att tanken, som är stor med sina 24 liter, är underhållsfri i 5 år, vilket innebär att det inte krävs något membranbyte eller påfyllning av luft under den perioden. Denna hydroforpump inkluderade också ett inbyggt förfilter som skyddar pumpenheten mot smuts och sand.

Med sin kompakta, utrymmesbesparande design och högkvalitativa material, tyckte vi att GARDENA Comfort 5000 Eco hydroforpump är ett robust och effektivt val för alla som söker en tillförlitlig hydroforpump.

Fördelar

 • Energi- och kostnadseffektiv
 • Säkerhetsfunktioner som torrkörnings- och överhettningsskydd
 • Underhållsfri i 5 år
 • Inbyggt förfilter skyddar mot smuts och sand
 • Kompakt och utrymmesbesparande design

Nackdelar

 • Saltvatten, aggressiva och lättantändliga substanser samt livsmedel får inte användas i pumpen.
 • Gummifötter för tystare drift ingår inte.

2. Bäst premiumval – AL-KO HW 6000 FMS Premium

AL-KO HW 6000 FMS Premium Hydroforpump

När vi testade AL-KO HW 6000 FMS Premium hydroforpump på 1400W blev vi först imponerade av dess energieffektivitet. Med möjligheten att ställa om till Eco Mode från den digitala displayen, kunde vi minska elförbrukningen med omkring 15 %, vilket gör denna pump till ett energisparande alternativ.

Specifikationer
Motortyp:Elektrisk 1400 W
Max kapacitet:6000 l/t
Max. tryckhöjd:60 m
Antal pumphjul:5 st
Vikt:ca 20,8 kg

Vi noterade även att pumpen är utrustad med fem pumphjul, vilket förbättrade verkningsgraden och reducerade ljudnivån (max 73 dB).

Pumpen var enkel att använda, klar att kopplas in med komplett utrustning inklusive tryckmätare, tryckbrytare och anslutningskabel. Den är hållbar med en underhållsfri, robust motor med belastningsskydd mot överhettning.

Vi fann att pumpens kompakta design sparade plats, vilket var fördelaktigt för mindre utrymmen.

Hydroforpumpen är tillverkad med vattenbärande delar gjorda av oxidations- och korrosionsbeständigt material. Dock är den inte godkänd för dricksvatten, vilket är något att tänka på. Vi blev glatt överraskade av pumpens mässingsanslutningar, vilket minskar risken för läckage.

Fördelar

 • Energisparande med Eco Mode
 • Kompakt design sparar plats
 • Underhållsfri, robust motor
 • Oxidations- och korrosionsbeständiga material
 • Mässingsanslutningar för att undvika läckage

Nackdelar

 • Inte godkänd för dricksvatten

3. Bäst budgetval – AL-KO HW 3000 Inox Classic

AL-KO HW 3000 Inox Classic Hydroforpump

AL-KO HW 3000 Inox Classic Hydroforpump är ett kraftfullt och robust verktyg som vi hittade anmärkningsvärt driftsäkert i våra tester. Med en underhållsfri, robust motor med belastningsskydd mot överhettning, fungerade pumpen fläckfritt under hela testperioden. Pumphuset är gjort av rostfritt stål, vilket ökar produktens hållbarhet och livslängd.

Specifikationer
Motortyp: Elektrisk 650 W
Max kapacitet: 3100 l/t
Max. tryckhöjd: 35 m
Max sughöjd: 8 m
Vikt: ca 10,8 kg

Denna självsugande hydroforpump var mycket enkel att installera. Med en komplett utrustning, inklusive tryckmätare, tryckbrytare och anslutningskabel, kunde vi enkelt koppla på sug- och tryckslangen, fylla sugslangen med vatten och starta pumpen.

Dessutom kräver den inte mycket utrymme tack vare sin platsbesparande och kompakta design.

Pumpen är dock inte godkänd för dricksvatten, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Vi uppskattade att pumpen var klar att användas direkt ur lådan, vilket minskade installationsarbetet och tiden.

Fördelar

 • Driftsäker med underhållsfri, robust motor
 • Rostfritt stålhus för förbättrad hållbarhet
 • Enkel installation och användning
 • Kompakt design som sparar utrymme

Nackdelar

 • Inte godkänd för dricksvatten

4. Kompakt design – GARDENA 3700

GARDENA 3700 Hydroforpump

GARDENA 3700/4 Hydroforpump utmärker sig med sin förmåga att automatisera vattenförsörjningen till både hem och trädgård. Denna kraftfulla pump, som vi fann imponerande i våra tester, tillåter dig att använda regnvatten eller brunnvatten för att vattna din trädgård eller som servicetjänstvatten i ditt hushåll, exempelvis för toaletter.

Specifikationer
Effekt:800 W
Max leveranskapacitet:3700 l/h
Max tryck:4.1 bar
Max. vätsketemperatur:35°C
Kabellängd:1,5 m

Efter en enkel installation, blir denna pump en integrerad del av VVS-systemet, vilket gör att du kan pumpa vatten från brunnar, cisterner eller regnfat till var det behövs i huset och trädgården.

Vi uppskattade pumpens prestanda, med en imponerande effekt på 4,1 bar vid 800 W, och dess förmåga att pumpa upp till 3700 liter vatten per timme från ett djup på upp till 7 meter.

Pumpen är utrustad med en 19-liters vattentank med ett underhållssnålt EPDM-membran. En dräneringsplugg gör att vattnet snabbt kan tömmas från tanken, vilket är mycket användbart när frost förutses.

Den robusta konstruktionen, med ett glasfiberförstärkt plasthölje och ett keramiskt dubbeltätningssystem med pumpaxel i rostfritt stål, ger en lång livslängd. Ett integrerat termiskt stopp skyddar pumpen från överhettning.

Fördelar

 • Automatiserar vattenförsörjningen för hem och trädgård
 • Kan använda regnvatten eller brunnvatten
 • Hög kapacitet och effekt
 • Robust konstruktion med lång livslängd
 • Överhettningsskydd

Nackdelar

 • Kan vara komplicerad att installera för vissa användare
 • Behöver regelbunden tömning i kalla klimat för att förhindra frostskador

5. Robust design – GARDENA Classic 3000 Eco

GARDENA Classic 3000 Eco Hydroforpump

GARDENA Classic 3000/4 Eco Hydroforpump är ett exemplar av kombinerad kraft, effektivitet och smart design. Vi var särskilt imponerade av dess förmåga att tillhandahålla en solid vattenförsörjning samtidigt som den sparar energi.

Specifikationer
Effekt: 650 W
Max. leveranskapacitet: 2800 l/h
Max. tryck: 4 bar
Max. självsug: 8 m
Max. vätsketemperatur: 35 °C

Hydroforpumpens effekt på 650 W och maximala leveranskapacitet på 2800 l/h gör det enkelt att spara energi samtidigt som den distribuerar vatten till ditt hem och trädgård. Detta kan vara regnvatten insamlat från regntunnor, brunnar eller cisterner, vilket är ett utmärkt sätt att spara på både vatten- och energikostnader.

Vi uppskattade Eco-läget som med steglös justering sparar upp till 15 % energi jämfört med normal drift. Denna hydroforpump har även en automatisk av- och på-slagsfunktion beroende på vattenbehovet, vilket bidrar till att göra den ännu mer ekonomisk.

En annan styrka med denna pump är dess pålitlighet och hållbarhet. Den stora tanken på 24 liter är underhållsfri i fem år, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för att byta ut membranet eller fylla på luft under den perioden.

Det var lätt att få pumpen i drift tack vare den stora fyllningsöppningen och luftningsventilen. Dessutom finns det ett överhettningsskydd, vilket säkerställer att pumpen inte blir överhettad när vätskeflödet minskar.

Fördelar

 • Energisparande med Eco-läge
 • Automatisk av- och på-slagsfunktion beroende på vattenbehovet
 • Underhållsfri tank i 5 år
 • Inbyggt överhettningsskydd
 • Stor fyllningsöppning och luftningsventil för enkel driftstart

Nackdelar

 • Tål inte saltvatten, aggressiva och lättantändliga substanser samt livsmedel
 • Gummifötter för tystare drift ingår inte, måste köpas separat
 • Kan vara lite tung (14 kg) för vissa användare.

6. Populärt val – AL-KO HW 4500 FCS Comfort

AL-KO HW 4500 FCS Comfort Hydroforpump

AL-KO HW 4500 FCS Comfort Hydroforpump kombinerar kraft och pålitlighet på ett imponerande sätt. Med en motor på 1300W är den anpassad för vattenförsörjning och bevattning, vilket vi fann mycket praktiskt under våra tester.

Specifikationer
Motortyp:Elektrisk 1300 W
Max. kapacitet:4500 l/t
Max. tryckhöjd:50 m
Max sughöjd:8 m
Volym trycktank:17 L

Ett av de mest framstående dragen med denna hydroforpump är det stora XXL-filtret, utrustat med en backventil. Vi uppskattade hur lätt det var att rengöra detta filter, vilket bidrar till pumpens långa livslängd.

HW 4500 FCS skiljer sig från mängden med sitt effektiva torrkörningsskydd och dess Flow-Control-System. Om vattnet tar slut stannar pumpen automatiskt, vilket säkrar en lång livslängd och förhindrar potentiella skador på pumpen.

Displayen visar flödeskontrollen, vilket gör det enkelt att övervaka pumpens drift. Dessutom fann vi mässingsanslutningarna mycket användbara för att undvika eventuella läckage.

En nackdel vi märkte under testningen var att denna pump inte är godkänd för dricksvatten. Trots detta, om du letar efter en pålitlig och kraftfull hydroforpump för andra vattenbehov, är AL-KO HW 4500 FCS Comfort ett utmärkt val.

Fördelar

 • Kraftfull motor på 1300W
 • Effektivt torrkörningsskydd med Flow-Control-System
 • Lätt rengjort XXL-förfilter för lång livslängd
 • Mässingsanslutningar för att undvika läckage
 • Display med flödeskontroll

Nackdelar

 • Inte godkänd för dricksvatten
 • Ganska tung (ca 18 kg), kan vara svår att flytta runt
 • Endast ett pumphjul.

Avslutande tankar om vattenhantering

Vårt test av hydroforpumpar avslutar med en stark rekommendation av de modeller som utmärker sig genom sin överlägsna kvalitet.

Dessa pumpar erbjuder inte bara pålitlig vattenförsörjning, utan är också byggda för att hålla och minska energikostnaderna över tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen