Bästa hygrometern 2022 – Test av olika hygrometrar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Digital Hygrometer med prob

Wilfa Selina

Testo 622

Rubicson Digital hygrometer

Klicka här för att se fler hygrometrar.

Bästa hygrometern 2022

Behöver du ett bra mätinstrument för att mäta luftfuktighet? I så fall måste du köpa den bästa hygrometern. Med hjälp av en bäst i test hygrometer så kan du enkelt mäta hur fuktigt något är. En hygrometer kan användas till mycket som att till exempel hålla koll på fuktigheten i ditt hem. Den används dock även i väderstationer för att göra väderprognoser. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en hygrometer bäst i test.

Men det är faktiskt inte så enkelt att köpa den bästa hygrometern på nätet. Det är svårt att veta vilken typ man ska köpa om man inte är så insatt. Många affärer brukar också skriva om sådant som de vill att du ska höra. Men ibland när du väl får hem varan så är den inte alltid som du tänkt dig. Du vill ju inte spendera en massa pengar på något som du inte tycker om. Dessutom så finns det en massa olika hygrometrar med flera olika prisklasser.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en komplex köpguide för hygrometrar. Jag vet själv att det kan vara riktigt svårt att veta vilken hygrometer som är bäst. Det finns ju så mycket att välja emellan. Av den anledningen så har jag gjort mitt eget hygrometer test. Jag har själv några olika typer av hygrometrar. Därför kan jag också ganska mycket om just hygrometrar. Jag har alltså byggt upp den här guiden genom att använda mig av min egen kunskap. Ibland har jag dock behövt läsa igenom andra tester men även kundrecensioner. Med hjälp av all den här informationen har jag satt ihop en komplex köpguide så att du ska kunna köpa den bästa hygrometern.

Köpguide för bäst i test hygrometer 2022

Som jag skrev innan kan det vara riktigt svårt att veta vilken hygrometer som är bäst. Men för att göra hela den processen enklare har jag gjort en köpguide. När du ska köpa den bästa hygrometern så finns det några viktiga faktorer som du måste tänka på. Något av det viktigaste är dock att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa hygrometern 2022:

 • Användningsområde
 • Noggrannhet
 • Strömkälla och batteritid
 • Fjärrövervakning och varningar
 • Ytterligare sensorstöd
 • Användargränssnitt
 • Dataloggning
 • NIST-certifiering
 • Pris
 • Digital eller analog
 • Lätt att läsa
 • Kalibrering
 • Skärm
 • Expanderbarhet
 • Bärbarhet
 • Design

Användningsområde

Att handla och välja den bästa fuktighetsmätaren beror till stor del på var du planerar att använda enheten. Letar du efter den bästa fuktighetsmonitorn inomhus, den bästa hygrometern för cigarrer eller en hygrometer för ditt växthus? Nedan följer några vanliga applikationer för en digital hygrometer.

Hemanvändning

Om din digitala hygrometer är för grundläggande hemanvändning behöver du kanske inte samma precision som för en cigarrhumidor. Överväg exakt vad dina behov är, inklusive om du vill övervaka flera rum samtidigt, där du behöver placera din fuktighetsmätare och om du behöver fjärrövervakning och realtidsvarningar. Du kan till exempel behöva ett system med flera sensorer för inomhus och utomhus eller en fjärrsensor för svåråtkomliga områden som en vind.

Om du mest är intresserad av väderförhållandena utomhus, kommer en hemväderstation att vara ett bättre instrument för dina behov. Ta en titt på våra väderstationsrecensioner för att se de bästa modellerna.

Att förstå dessa faktorer kommer att säkerställa att du köper den mest exakta digitala hygrometern för ditt hemmabruk, som specifikt tillgodoser dina individuella behov.

Cigarrfuktare

En fuktighetsmätare är ett viktigt instrument för att hålla cigarrer fräscha och fyllda med smak. Så du kan ha olika faktorer att tänka på för att hitta den bästa cigarrhygrometern. Noggrannhet är nyckeln här, och vi finner att hygrometrarna som medföljer luftfuktare ofta är av låg kvalitet, så det kan vara värt att köpa en separat högkvalitetsmodell för att effektivt övervaka dina cigarrer.

Se till att den är tillräckligt liten för att passa i din humidor och överväga hur du monterar enheten. Vissa användare tycker att en monteringsmekanism som magnetfäste kan vara fördelaktig. Bestäm om du vill investera lite mer i en digital hygrometer med fjärrövervakningsfunktioner för att bedöma förhållandena från din smartphone, eller om en enklare enhet räcker.

Instrumentfodral

Ett musikinstrument är en betydande investering, så det är viktigt att du skyddar det ordentligt för att förhindra snedvridning, sprickbildning, krympning eller andra dyra problem. Därför rekommenderar experter att alltid förvara instrumentet i sitt fall. En viktig faktor för att hålla din gitarr (eller andra träinstrument) borta från verkstaden är den fuktighetsnivå den förvaras i, vilket kan vara skadligt även i fodralet. Skydda din gitarrs integritet genom att placera en fuktighetsmonitor i fodralet.

Terrarier

För att hålla dina reptiler friska och glada är det viktigt att du övervakar luftfuktigheten och temperaturnivåerna i ditt terrarium. Undersök lite om ditt husdjur för att förstå om de skulle dra nytta av låga luftfuktighetsnivåer och deras ideala temperatur.

När du väljer en enhet kanske du vill få en kombinationstermometer / hygrometer, men se till att den passar dina behov för båda mätningarna. Till exempel, om ditt husdjur har ett solområde och ett svalare område, rekommenderar experter att du övervakar temperaturen på båda ställen, så du kan behöva två enheter.

Växthus

För att sköta plantorna i ditt växthus ordentligt vill du övervaka förhållandena för att ge den bästa miljön för dina växter att trivas. En växthustermometer hjälper dig att kontrollera fuktighetsnivåerna, särskilt när de ändras under olika årstider eller tider på dygnet. Det finns inte en idealisk fuktighetsnivå för ett växthus, utan det är snarare viktigt att förstå de korrekta förhållandena för dina egna växter och begränsa dramatiska förändringar i förhållandena, så att de inte får negativa effekter.

Noggrannhet

Som förklarats tidigare är noggrannhet ett viktigt problem vid bestämning av den bästa fuktighetsmätaren för dig. Behöver du en extremt exakt mätare, eller räcker det med en standard, billig enhet? Var noga med att kontrollera noggrannhetsbetyg och intervall när du utvärderar dina alternativ och deras speciella funktioner.

När du läser digitala hygrometerrecensioner, leta efter ±% RH-betyg, detta är den felmarginal som sensorn har. De mest exakta fuktighetsgivarna på marknaden har en marginal på ± 1% RH, men upp till ± 4% RH eller till och med lite högre räcker för många ändamål.

Strömkälla och batteritid

En viktig faktor att tänka på när du handlar är enhetens strömkälla och batteritid. Är den trådlös eller måste den anslutas? Om trådlös, vilken typ av batterier behövs och hur lång är den förväntade batteritiden?

Fjärrövervakning och varningar

En mycket fördelaktig funktion för de bästa hygrometrarna är fjärrövervakning och varningar. Med andra ord kan du fjärrövervaka din enhet från en app och få varningar om nivåerna överstiger dina förinställda gränser. Vårt bästa val, Temp Stick, har WiFi-anslutning för att leverera dessa fjärrfunktioner. Du kommer att betala mer för Temp Stick och andra avlägsna temperaturövervakare, men funktionaliteten är värt extra kostnaden för 24/7 övervakning för att undvika dyra och irreparabla skador på din egendom eller ägodelar.

Bland de enheter som inkluderar fjärrövervakning, kontrollera deras specifika funktioner. Kan du anpassa varningarna du får och kan flera användare få varningarna? Hur ofta mäter och rapporterar enheten avläsningar? Dessa variationer kan göra stor skillnad i huruvida du i slutändan blir nöjd med ditt köp.

Ytterligare sensorstöd

Om du behöver övervaka flera platser samtidigt, till exempel i flera rum, behöver du en hygrometer som kan ansluta ytterligare sensorer till ett system. Tänk på hur många områden du behöver övervaka, liksom avståndet mellan dem, eftersom många enheter har ett begränsat intervall.

Användargränssnitt

Tänk på användargränssnittet för varje enhet när du utforskar olika modeller. Är skärmen tydlig och lätt att läsa? Om du (eller den avsedda användaren) är äldre eller har problem med att se, kommer skärmen att vara tillräckligt stor för att se? Om det finns en kompletterande app, är det gränssnittet enkelt att navigera och förstå snabbt?

Fokusera på foton av produkten, liksom vad granskarna säger, för att få en god uppfattning om kvaliteten på användargränssnittet och den allmänna användarvänligheten.

Dataloggning

När du tittar på olika alternativ, överväga om du behöver eller vill komma åt historiska data. Vissa enheter loggar obegränsade data, vilket kan vara nödvändigt om du behöver en historisk rapport om fuktighetsnivåerna. Å andra sidan fångar vissa hygrometrar en begränsad mängd data som höga och låga under det senaste dygnet, och vissa enheter har inga datalagringsalternativ alls.

NIST-certifiering

Om du behöver en särskilt exakt hygrometer (till exempel för industriell användning) för att uppfylla ISO och andra myndighetskrav för produktens noggrannhet och spårbarhet, se till att leta efter en med en NIST-certifiering, som är en nationellt erkänd kalibreringsstandard.

Pris

Naturligtvis är priset alltid ett viktigt övervägande när du handlar, men det är viktigt att utvärdera varje pris i samband med funktioner och noggrannhet. Till exempel kan en dyrare hygrometer med fjärrövervakning vara av bättre värde på lång sikt, jämfört med en liten och billig hygrometer utan smartphone-app.

Digital eller analog

Hur lätt du kan läsa din hygrometer har mycket att göra med dess användbarhet och hur mycket du tycker om att använda den. Gå in i den stora debatten: digital kontra analog.

När det gäller att läsa din hygrometer snabbt på avstånd är det svårt att slå en analog hygrometer. Dessa mekaniska hygrometrar har nålar som pekar på det allmänna intervallet på ratten, vilket är allt du behöver i de flesta scenarier. Nackdelen med en analog urtavla är att det är svårt att säga exakt avläsning. Också, små nya förändringar i tiondelar av grader är omöjliga att upptäcka.

Digitala skärmar är valet när du behöver veta det exakta värdet på luftfuktigheten. Med en elektrisk hygrometer digital display, om fukten börjar förändras, kommer du sannolikt att märka det förr och lättare. Siffrorna kommer att förändras i motsats till små rörelser från en nål. Nackdelen är att lågkvalitativa eller små digitala skärmar kan vara utmanande att läsa, eftersom vissa siffror kan vara svåra att dechiffrera från varandra på avstånd.

Lätt att läsa

Du behöver en hygrometer som kan läsas snabbt när du öppnar humidoren. Att ha dörren öppen i mer än bara några minuter kommer att balansera både luftfuktighet och temperatur, så se till att du hittar en modell som har en tydlig och lättläst skärm som du kan ta en snabb titt på. Alla interna hygrometrar i den här listan är lätta att läsa.

Kalibrering

En hygrometer kommer sannolikt att komma ut ur lådan förkalibrerad, men om du vill vara dubbel säker på att den är korrekt kommer en kalibreringsmetod att förklaras för dig. Vi rekommenderar att du följer detta i din humidor eftersom det säkerställer bästa noggrannhet.

Skärm

Om du vill kunna se fuktighetsnivåerna från själva enheten behöver du bara överväga hygrometrar som har en display på dem. Se till att du tänker på förhållandena där du kommer att titta på skärmen också. Kommer den omgivande belysningen vara låg? Ska du överväga något med bakgrundsbelysning? I vissa fall kanske du tittar genom glas i vilket fall du vill se till att siffrorna är tillräckligt stora för att läsa längre bort.

Expanderbarhet

Som du såg ovan finns det några hygrometrar som rymmer flera sensorer som kommer tillbaka till ett enda gränssnitt. Detta kan vara mycket praktiskt om du behöver flera avläsningar i ditt hem eller flera platser runt om i landet. Innan du bestämmer vilken som är den bästa hygrometern för dig, se till att överväga överallt att du kanske vill ha en fuktighetsmätare eller sensor för övervakning.

Bärbarhet

Detta är en kritisk faktor om du har flera växrum. Istället för att köpa hygrometrar för varje odlingsområde, köp en som du kan använda i alla odlingsrum.

Portabilitet är en faktor du kan tänka på om du äger flera växrum.

Design

Du måste överväga utformningen av hygrometern du väljer att använda. Bästa hygrometrar kommer med mönster som gör att du kan placera dem var du vill och ändå få korrekt läsning.

Läs också >>> Bäst i test radonmätare

Hur du justerar luftfuktigheten i ditt hem

Övervakning och kontroll av förändrade förhållanden i ditt hem är viktigt av både komfort och hälsoskäl. När luftfuktigheten är för hög kan kondens bildas på väggar och fönster, vilket kan leda till vattenskador och mögeltillväxt. När luftfuktigheten är för låg är irriterade bihålor och torr hud ett vanligt problem. Här är några sätt att öka luftfuktigheten i ditt hem och minska luftfuktigheten.

1. Använd en luftfuktare

En luftfuktare höjer luftfuktigheten i ditt hem (eller ett visst rum). De används ofta under vintern när luften är torrast. Om du kör din värmare också på vintern är det ännu viktigare att övervaka fuktighetsnivåerna eftersom när du värmer upp luften sjunker luftfuktigheten och dess torrhet blir allt tydligare. Vi rekommenderar att du använder en stor luftfuktare för att se alla fördelar.

2. Använd en avfuktare

Avfuktare är utformade för att filtrera luften och suga upp överflödig fukt, vilket gör dem till ett bra sätt att sänka luftfuktigheten i ditt hem. Du kanske vill använda en avfuktare endast i vissa områden, såsom källare eller förvaringsutrymmen, för att måtta luftfuktigheten i dessa fuktrika miljöer.

3. Odla lövrika växter

Om låg luftfuktighet är en vanlig förekomst i ditt hem kan du ta itu med det naturligt genom att odla lövväxter. Vatten från växterna kommer att avdunsta i luften och öka luftfuktigheten.

4. Öppna fönster

Under våren och hösten kan det enklaste sättet att reglera luftfuktigheten i ditt hem vara att öppna några fönster. Om du gör det svalnar inte bara ditt hus, vilket minskar luftfuktigheten, men det utnyttjar också fuktigheten ute för att reglera ditt hems nivåer.

5. Sätt på luftkonditionering på sommaren

Att kyla ditt hem med en luftkonditionering kan inte bara sänka temperaturen utan också reglera luftfuktigheten på sommaren. Moderna luftkonditioneringsapparater tar bort fukt som en del av kylprocessen.

Digital eller analog hygrometer

Många gånger kommer en humidor med en analog hygrometer inkluderad. Med analogt menar jag att det finns faktiska små pilar som anger mätvärdena. Det är frestande att lita på dessa eftersom de normalt ingår i en humidor och gör det enkelt men de är ofta väldigt felaktiga. Tyvärr gör tillverkarna inte mycket test på dessa enheter och de tillverkas ofta billigt.

Vi rekommenderar starkt att du uppgraderar till en digital hygrometer för mer exakta avläsningar och tillförlitlighet. När allt kommer omkring kommer du sannolikt att lägga ett vitt öre i din cigarrsamling, du måste se till att du kan hålla ett öga på dem.

Hur man kalibrerar en digital hygrometer

Även om du har en digital hygrometer kan de vara lite felaktiga ur lådan. Därför måste du kalibrera dem – vilket innebär att du måste se till att luftfuktigheten och temperaturavläsningarna är korrekta.

 • Steg 1: Köp ett Boveda-kalibreringspaket eller använd bara ett Boveda-paket och en Ziploc-väska.
 • Steg 2: Sätt på hygrometern och placera den i en Ziploc-påse.
 • Steg 3: Försegla nu påsen och placera den i en låda i 24 timmar för att begränsa yttre stötar som ljus, värme etcetera.

Din fuktighetsavläsning för hygrometer kan vara ett par punkter från vad Boveda-paketet säger på förpackningen. Om så är fallet, justera helt enkelt avläsningen på din hygrometer. Beroende på märke och modell är detta lite annorlunda för var och en men bör beskrivas ganska enkelt i bruksanvisningen.

Fördelar med en hygrometer

Här är några av anledningarna till varför du ska köpa en hygrometer för ditt hem:

 • Det hjälper dig att minska hälsoproblemen i ditt hem: Att säkerställa att alla i ditt hem är friska bör alltid vara din prioritet, och du kan använda hygrometern för att säkerställa att ditt hus förhållanden främjar allas välbefinnande. Detta beror på att äga en hygrometer kommer att se till att du kan övervaka inomhusfuktigheten i ditt hem så att du kan hålla den på nivåer som minimerar tillväxten av mögel och bakterier. Detta minskar risken för att du eller dina nära och kära får infektioner i ditt hem.
 • För att förbättra din komfort hemma: Många tillbringar för närvarande mest av sin tid inomhus. För att göra detta måste deras hem alltid vara bekväma. När luftfuktigheten i ditt hem överskrider de rekommenderade nivåerna, kommer din trolighet troligen att äventyras. Att ha en hygrometer säkerställer att du övervakar väderförändringar i ditt hem och vidtar lämpliga åtgärder för att hålla den på bekväma nivåer.
 • Du kan skydda din egendom: Extrema fuktighetsnivåer skapar en miljö för tillväxt av mögel, alger och mögel, vilket kan skada dina möbler, kläder och andra föremål. Du kan använda din hygrometer för att övervaka luftfuktigheten inomhus och se till att du kontrollerar vattennivån i atmosfären. Detta gör det möjligt för dig att förhindra tillväxt av mögel, alger och mögel för att skydda din egendom från mögel / mögelskador.
 • Det gör det enkelt att sköta din trädgård: Oavsett om du har ett växthus eller den typiska uteplatsen, behöver du en hygrometer så att du kan mäta luftfuktigheten och hålla den på de nivåer som krävs för optimal växttillväxt. När du har ett växthus kommer en hygrometer till nytta eftersom det gör det enkelt för dig att kontrollera luftfuktigheten i den. Detta kommer att säkerställa att dina växter trivs och minimerar problem relaterade till hög luftfuktighet.

I mitt bästa hygrometer test kom jag fram till att en hygrometer har väldigt många fördelar.

Den fuktighet man vill uppnå

Torr luft

Med för lite luftfuktighet och allt blir mycket torrt. Torr luft gör vår hud torr och kliande och det blir mycket obekvämt för oss fysiskt. Dessutom börjar andningsorganen och näsgångarna få problem. De blir känsliga och näsblod blir vanligare. Du kanske också märker uppbyggnaden av statisk elektricitet och de smärtsamma elektriska stötar varje gång du rör vid ett metallföremål som dörrhandtag.

Torr luft gör mer än bara att våra kroppar torkar ut. Det tar bort fukten från allt, inklusive byggmaterialen i våra hem. Du märker detta mest i saker gjorda av trä. Trägolv kan börja krypa eller springa, dörrar kan bli svåra att öppna och stänga, och träfönster kan till och med öppna luckor som tillåter kall luft. Dessa kan alla leda till långvariga negativa effekter och kostsamma skador på våra hem.

Fuktig luft

Motsatsen gäller också. Luft som har för mycket luftfuktighet kan också orsaka problem. Hög luftfuktighet inomhus kan leda till våta fläckar, smaklös lukt och kondens på fönster. Dessutom gör det förhållandena mogna för mögel och mögel att bildas. Detta kan orsaka skador på byggmaterial, men också hälsoproblem för människor och husdjur.

Optimal luftfuktighet

Optimal luftfuktighet är en relativ term. När vi pratar om våra hem är det ungefär 40–50% relativ luftfuktighet (RH). Men inte alla som läser igenom den här sidan letar efter en hygrometer som kan användas i sitt hem. Många av de andra användningsfallen (många noteras nedan) har olika nivåer av optimal fuktighet. Du vill till exempel inte att en humidor ska ha 40% RH.

Användningar av en hygrometer

Hem

Det finns många anledningar till att du kanske vill övervaka luftfuktigheten i ditt hem med en hygrometer. Det första och vanligaste är att bara ha en termometer / hygrometer-kombination någonstans i ditt hem för att kontrollera fuktigheten då och då. Andra gånger kanske du vill kontrollera det i flera delar av hemmet.

Semesterhus

En annan vanlig applikation för en hygrometer är ett andra hem. Du är inte där mycket av tiden, men du vill övervaka temperatur och luftfuktighet för att se till att inget har gått fel. För den här applikationen behöver du wifi på platsen och en wifi-hygrometer som har fjärrövervakning.

Cigarrhumidor

Detta kan vara den största totala användningen för hygrometrar. För att cigarrer ska hålla sig fräscha bör de förvaras i ett område som har cirka 70% relativ fuktighet. Ofta är det bästa sättet att uppnå detta med användning av en humidor. Eftersom luftfuktare vanligtvis är små passar en mindre hygrometer eller fuktighetsmätare bäst. Även om luftfuktare ofta kommer med en hygrometer, är de vanligtvis billiga skräp. Överväg att köpa en bättre hygrometer separat från humidoren.

Växthus

Växthus är ett annat fall för hygrometrar. Beroende på vad som växer i växthuset vill du veta fuktighetsnivåerna. Detta kan göras med en billig hygrometermalm inomhus som övervakas på distans för enkelhets skull.

Fodral för musikinstrument

Eftersom många instrument är gjorda av trä och öppningar, hål och luckor i dem är kritiskt stora för att de ska kunna skapa bra musik kan fuktighetskontroll vara mycket viktigt. Eftersom det finns lite område för dem och de flesta fall inte är klara, kan en Bluetooth-hygrometer passa bra.

Inkubatorer, reptiltankar (terrarier) osv

Det finns flera andra applikationer där temperatur och fuktighet är avgörande för övervakning och mätning. Det viktigaste att tänka på är enhetens storlek och hur du vill få dina avläsningar. Vill du se dem på enheten? Behöver du kunna se dem på distans? Om det är fjärrkontroll, kan det ske via Bluetooth (upp till 15 meter bort) eller behöver det vara via wifi (var som helst i världen)? Detta bör hjälpa dig att välja ett bra val av den bästa hygrometern för dina behov.

Typer av hygrometrar

Som nämnts i början av denna sida, det finns många termer för hygrometrar, och de gör verkligen alla samma grundläggande sak för att övervaka fukt. Det finns dock några olägenheter och anledningar till att du kanske vill välja en typ framför en annan i olika applikationer. Några exempel på de olika termer du kan höra hygrometrar kallas inkluderar: analog hygrometer, digital hygrometer, wifi hygrometer, fuktighetsmätare, fuktighetsmätare, fuktmätare, psykrometer, daggpunkthygrometer och mekanisk hygrometer.

Några av dessa termer kan användas omväxlande, men inte alltid. Faktum är att många av dem ofta används felaktigt för att beskriva fel sak. Vissa av dem har faktiskt ytterligare funktioner som kan vara viktiga för dig i ditt specifika användningsfall. Av den anledningen ska vi diskutera några av de mer populära typerna nedan.

Analog hygrometer

En analog hygrometer är ett relativt billigt instrument för att övervaka fuktnivåer. De är ofta mindre, mindre exakta enheter som skulle användas där fuktighetsnivåerna inte är kritiska eller dyra om de förbises eftersom de inte har fjärrövervakningsfunktioner. Ibland ser du analoga hygrometrar, även kallade fuktighetsmätare.

Digital hygrometer

En digital hygrometer, även ibland kallad elektrisk hygrometer, är i grunden en fuktighetsmätare som visar avläsningar digitalt. De bästa digitala hygrometrarna visar stora, ljusa karaktärer som är lätta att läsa på avstånd och under alla ljusförhållanden. De bästa digitala hygrometrarna har förmågan att också mäta andra saker än fuktighet, till exempel temperatur.

Wifi-hygrometer

Wifi-hygrometrar är ganska ny teknik jämfört med andra hygrometrar som diskuteras på denna sida. Dessa instrument ansluts direkt till ditt hem wifi-anslutning och har därför inte alltid en lokal skärm. Det är vanligast att dessa enheter är anslutna via en mobilapp som låter dig se fuktighetsnivåerna på distans. Detta kan göras via en iPad eller din mobiltelefon. Det här är ett utmärkt alternativ när du behöver övervaka luftfuktigheten på platser som det inte är lätt att komma åt snabbt. Några exempel inkluderar cigarrfuktare, pistolskåp, fritidshus, förvaringsenheter, avlägsna byggnader på din fastighet, etc. De bästa Wifi-hygrometrarna gör att du kan ansluta fjärrkontroll från var som helst i världen och kontrollera enheten och identifiera den aktuella och historiska fuktighetsnivån . Eftersom de kan övervaka och varna din, kallas dessa också ofta “fuktighetsmonitorer”.

Fuktighetsmätare

En fuktighetsmätare är en annan typ av hygrometer. Även om termen tekniskt sett kan hänvisa till många former av en hygrometer, tänker jag på en enhet som ser specifikt ut som en mätare eller urtavla när jag hör termen fuktighetsmätare. Jag tänker på något som är runt i form, ofta analogt, men som kan vara digitalt.

Luftfuktighetsmätare

En fuktighetsmätare är mer ett handhållet verktyg än en bildskärm du placerar någonstans. Det är en enhet som en person skulle ha med sig för att snabbt kontrollera luftfuktigheten på flera ställen och använda den mer som en mobil enhet.

Fuktmätare

På samma sätt som en fuktighetsmätare är en fuktmätare ett handhållet verktyg. Med dessa verktyg kan du mäta fuktinnehållet i byggmaterial snarare än miljön. Vår rekommendation för bästa fuktmätare är General Tools MMD4E.

Psykrometer

En psykrometer mäter relativ luftfuktighet genom användning av två termometrar, en våt glödlampa och en torr glödstermometer. Luftfuktigheten beräknas utifrån skillnaden mellan vad termometrarna mäter. Psykrometrar är billiga och lätta att använda, men de kan vara ömtåliga och ha potentiellt dålig upplösning.

Daggpunkthygrometer

En daggpunkthygrometer, ibland kallad kyld spegelhygrometer (CMH), fungerar genom att kyla en speglad yta vid ett konstant tryck tills vatten börjar kondensera. När kondens uppstår och små vattendroppar uppträder har den hittat daggpunkten.

Mekanisk hygrometer

En mekanisk hygrometer skiljer sig från en digital eller elektrisk hygrometer. Detta beror främst på att det använder någon form av ämne som expanderar eller dras samman med fukt, såsom människohår i en hårhygrometer. Det är denna expansion och sammandragning som rör en nål i hygrometern för att indikera luftfuktigheten i det omgivande området.

Hur man ökar luftfuktigheten i ett rum

Det enklaste och mest raka sättet är med en luftfuktare. Det finns tre huvudtyper av luftfuktare, luftfuktare för små rum, stora luftfuktare och luftfuktare för hela huset. Här är våra favoritexempel på var och en.

Ultraljudsfuktare

Ultraljudsfuktare är den senaste och bästa luftfuktartekniken och används vanligtvis i mindre utrymmen snarare än i hela hemmet. Se nedan för vår favorit ultraljud luftfuktare.

Avdunstande luftfuktare

Avdunstningsfuktare har funnits länge och fungerar bra i stora utrymmen som en hel våning i ditt hem. Se nedan för vår favorit evaporativa luftfuktare på Amazon.

Hel luftfuktaren

Luftfuktare för hela huset arbetar tillsammans med din ugn för att ge fukt i hela ditt hem, med hjälp av HVAC-luftrörelsen för att sprida den genom hela.

Med hjälp av en hygromer bäst i test kan du enkelt öka luftfuktigheten.

Hur man ökar luftfuktigheten utan luftfuktare

Att få mer vattenånga i luften är namnet på spelet här. Här är några enkla, gratis sätt att göra just det utan att köpa en luftfuktare.

Vrid ner ugnen

Att köra ugnen värmer upp luften och tar därmed bort vattenångan. Genom att sätta på en tröja och stänga av ugnen, skulle det hålla en del av luftfuktigheten i ditt hem. Detta alternativ sparar också pengar och blir bättre för miljön eftersom du inte kommer att använda så mycket el (eller gas) i ditt hem.

Lufttorka dina kläder inuti

Genom att lufttorka dina våta kläder inuti kommer vattnet från dina fuktiga kläder att avdunsta och göra atmosfären fuktigare. Det fungerar ännu bättre om det finns luftrörelser och tvätten kan torkas i närheten av fläkt, luftventil, etc., som kör luften förbi de våta kläderna.

Lämna dörren öppen när du duschar

Den här kanske inte är möjlig på grund av integritetsskäl beroende på din levningssituation, men om du kan lämna dörren öppen när du tar en dusch, kommer ångan som kommer ut ur duschen att ge ytterligare fuktighet i hela den delen av ditt hem.

Koka vatten på spisen

På samma sätt som att lämna dörren öppen när du duschar, kommer kokande vatten på kaminen att släppa ut ånga inuti ditt hem, vilket höjer luftfuktigheten i det området.

Odla stora bladväxter i ditt hem

Vattnet från växterna kommer att avdunsta i ditt hem och höja luftfuktigheten. Växter tenderar också att vara ett utmärkt sätt att öka luftkvaliteten i ditt hem.

Hur man minskar luftfuktigheten

Som diskuterats ovan kan för höga fuktighetsnivåer orsaka problem med mögel och mögel, vattenfläckar och kondens på fönstren. Kanske värst av allt, potentiellt mögel och dålig inomhusluftkvalitet på grund av hög luftfuktighet kan leda till hälsorisker för dig och din familj. Det är viktigt att du övervakar luftfuktigheten med en hygrometer om du börjar se något av ovanstående symtom. Här är några sätt att minska luftfuktigheten i ett hus med för mycket vattenånga i luften.

Avfuktare

Det enklaste sättet att minska luftfuktigheten är med en avfuktare. Naturligtvis är detta en produkt som är gjord för det enda syftet att ta bort fukt från atmosfären i ditt hem. Det finns olika storlekar av avfuktare för olika storlekar.

Duscha snabbt

Tvärtom ovanifrån, genom att ta snabba duschar, har mindre ånga möjlighet att komma in i den omgivande luften och förhindrar att den absorberas.

Sätt på fläktar och kör luftkonditioneringen

Flyttande och cirkulerande luft skjuter ut luftfuktigheten. När den sitter vilande för länge blir den inaktuell och främjar mögeltillväxt. Att använda avgasfläktar, särskilt när du tar en dusch, hjälper till att driva fukten ut ur ditt hem.

Läs också >>> Tryckmätare bäst i test

Vanliga frågor om hygrometrar

Här nedan så kan du läsa de vanligaste frågorna om hygrometrar.

Vad är en bra hygrometer?

En hygrometer, ibland känd som en fuktighetsmätare eller fuktighetsmätare, är en anordning för att mäta luftfuktigheten. Med andra ord mäter hygrometrar mängden fukt i en viss miljö, vanligtvis genom att beräkna temperatur- och tryckförändringar. Det finns många typer av hygrometrar, inklusive elektriska eller digitala modeller, psykrometrar, mekaniska hygrometrar och daggpunkthygrometrar.

Digitala hygrometrar används ofta i industrilokaler, växthus och andra utomhusytor för snabba och exakta fuktavläsningar. Det finns också många personliga och inomhusanvändningar för digitala hygrometrar, som att hålla matlagringsutrymmena fuktfria, bevara cigarrer och övervaka vinkällare.

Hur kalibrerar du en hygrometer?

När du använder fuktighetsmonitorer är noggrannheten i alla scenarier den mest kritiska faktorn. Även om de flesta hygrometrar är fabrikskalibrerade, rekommenderar vi alltid att du kalibrerar det själv när du först får det för att säkerställa högsta noggrannhet. Det är också viktigt att ibland kontrollera och kalibrera din hygrometer eftersom mätningarna från sensorn kan glida över tiden.

Hur justerar man luftfuktighetsnivån i en sluten miljö?

En exakt inomhushygrometer mäter luftfuktigheten i en sluten miljö som en cigarrhumidor, gitarrfodral eller en förvaringsbehållare – men hur justerar du nivån om förhållandena inte är lämpliga?

Den finns olika typer av paket för att justera luftfuktighetsnivån. Den patenterade tekniken inuti en förpackning antingen lägger till eller avlägsnar fuktighet när förhållandena kräver och bibehåller det specifika fuktinnehållet som är konstruerat i varje förpackning. Boveda-förpackningarna finns i fuktighetsnivåer på 49, 58, 62, 65, 69, 72, 75 och 84% och de är korrekta till ± 1% RH i en lufttät miljö. Undersök bara den ideala nivån för din specifika applikation och välj lämpliga kontrollpaket.

Vilken typ av hygrometer är bäst i test?

Som du kan se från våra hygrometergranskningar fokuserar vi främst på elektriska eller digitala hygrometrar eftersom de är de vanligaste och avancerade modellerna. Lär dig om de fyra huvudtyperna av hygrometrar nedan och hur de mäter luftfuktigheten.

1. Elektriska hygrometrar

Elektriska hygrometrar använder antingen motstånd eller kapacitans för att mäta fukt. Resistiva hygrometrar mäter motståndsförändringen när el passerar genom en bit keramisk substans (mer vattenånga kondenserar inuti keramiken när luften blir fuktigare). Kapacitiva hygrometrar mäter den elektriska laddningen mellan två metallplattor, vilket ändras när luftfuktigheten stiger.

2. Psykrometrar

En psykrometer använder två termometrar (en med en torr glödlampa och en med en blöt glödlampa). Luftfuktighet orsakar avdunstning i den våta glödlampan, vilket sänker temperaturen. Skillnaden i temperatur mellan de två glödlamporna används för att beräkna mängden fukt i luften.

3. Daggpunkthygrometrar

Daggpunkthygrometrar är de mest exakta, vanligtvis används i områden där även den minsta mängden fukt måste upptäckas. Dessa hygrometrar innehåller vanligtvis en polerad metallyta. När fuktigheten stiger kondenseras fukt på ytan, som används för att mäta den aktuella luftfuktigheten.

4. Mekaniska hygrometrar

Mekaniska hygrometrar använder en organisk substans som människohår, som kontraherar och expanderar när luftfuktigheten förändras. Denna sammandragning eller expansion gör att en nål på ratten rör sig, vilket indikerar mängden fukt i luften.

Vad finns det för olika typer av hygrometrar?

Hygrometrar finns i flera varianter, men var och en är effektiv för att känna av och visa fuktigheten i en viss miljö. Medan de mest populära hygrometrarna idag är elektriska eller mekaniska är daggpunkthygrometrar och psykrometrar värda att lära sig att uppskatta vetenskapen bakom dessa instrument.

Tänk på att många hygrometrar också visar temperaturen, vilket kan vara särskilt användbart i matlagringsutrymmen eller vinkällare.

Elektrisk

Elektriska hygrometrar är de mest använda hygrometrarna som finns idag och de mest högteknologiska. Dessa enheter mäter förändringarna i elektriskt motstånd – över en halvledare eller sensor – orsakade av luftens fuktinnehåll. När fuktinnehållet förändras orsakar det motståndet att öka eller minska, vilket hygrometern visar digitalt.

Idag använder de flesta elektriska hygrometrar batterier för ström. Flera modeller har Bluetooth-anslutning, så att du kan kontrollera hygrometerns avläsningar från din smartphons bekvämlighet.

Mekanisk

Om du någonsin har varit på ett barns vetenskapsmässa har du förmodligen sett en mekanisk hygrometer. Detta populärvetenskapliga projekt använder förändringarna i organiska material som orsakas av fuktinnehåll för att visa fuktnivåer.

I sin enklaste form använder mekaniska hygrometrar organiska material som oxtarmar eller människohår för att kontrollera en nål som pekar på en fuktighetsskala. När fuktinnehållet i luften stiger absorberar det organiska materialet fukten, dras samman och blir tyngre, vilket i sin tur höjer nålen. När luften torkar blir materialet lättare och sträcker sig lite så att nålen faller.

Daggpunkthygrometrar

Daggpunkthygrometrar har polerade metallspeglar på vilka fukt kondenserar. Genom att notera den lufttemperatur vid vilken vatten börjar kondensera på spegeln kan experimenter bestämma daggpunkten. Dessa enheter kräver extremt enhetliga förhållanden, inklusive konstant atmosfärstryck och konstant ånghalt, för att ge exakta avläsningar.

Daggpunkthygrometrar är väldigt gammaldags teknik, med den första som uppfanns 1751. De används inte alls, om inte alls längre, men moderna hygrometrar är skyldiga denna tidiga enhet.

Psykrometrar

Du hittar inte psykrometrar i många köksfönster eller växthus. De används dock fortfarande i meteorologi. De är också populära för användning i vildmarkens brandbekämpning för att upptäcka risken och potentialen för en brand.

Psykrometrar använder två typer av termometrar för att mäta luftens fuktinnehåll. Det är en ganska komplicerad process som innebär att en av termometrarna slås in i en våt trasa och snurrar på båda termometrarna. Experimentet matar sedan in värdena från termometrarna i en ekvation för att bestämma luftfuktighetsnivån.

Ska man tänka på sitt användningsområde när man köper en bästa hygrometer?

Användningsområdet för din hygrometer gör en betydande skillnad när du väljer den bästa modellen. Om du till exempel övervakar luftfuktighetsnivån i ett växthus kanske du vill ha en annan produkt än om du kollar på förhållandena i en reptiltank.

I de flesta situationer fungerar en digital hygrometer som du kan placera på en bokhylla eller ett bord. Men du kanske föredrar en liten hygrometer eller en som fungerar utan batteri för nischbehov och applikationer. Oavsett dina behov kan du ta hänsyn till dem innan du köper en hygrometer.

Är noggrannhet viktigt hos en bäst i test hygrometer?

Sammantaget är hygrometrar relativt tillförlitliga och konsekventa instrument. De flesta är korrekta inom 5 procent. För att säkerställa att du får en kvalitetshygrometer, se till att din fungerar inom denna procentsats. Utöver detta kommer noggrannhet till kalibrering.

Om du misstänker att din hygrometers noggrannhet kan vara avstängd måste du kalibrera den. Du kan köpa en hygrometerkalibreringssats (tillgänglig på Amazon), som kräver att du placerar din hygrometer i en förseglad påse under en föreskriven tid. Hygrometeravläsningen i förhållande till satsens procent kommer att avgöra om du behöver kalibrera den. Digitala hygrometrar har kalibreringsknappar och återställningsknappar. De flesta analoga hygrometrar har justerskruvar på baksidan.

Bör jag bry mig om strömkälla och batteritid med en bra hygrometer?

Om du använder en elektrisk hygrometer måste du välja rätt strömkälla för dina behov. Detta kom jag fram till i mitt hygrometer test.

Det finns många hygrometrar i bänkskivan som levereras med 110-volts elektriska adaptrar som du kan ansluta till ett uttag. Du kan också välja att köra dessa modeller på batteri, vilket kan ta mer än sex månader åt gången.

Om du använder en fjärransluten Bluetooth-aktiverad enhet kan batteritiden vara viktigare. Om du till exempel övervakar ett terrarium som du föredrar att hålla stängt så mycket som möjligt är det viktigt att få en sensor som är sparsam med batteritid. Vissa modeller använder uppladdningsbara batterier, vilket kan vara särskilt praktiskt så länge batteriet räcker under en längre tid.

Ska man överväga fjärrövervakning och varningar?

Övervakning av luftfuktighetsnivåer handlar inte alltid om personlig komfort eller bekvämlighet. Ibland krävs det av en favorithobby eller strävan. Till exempel kan övervakning av din vinkällare eller cigarr humidors fuktighetsnivå vara skillnaden mellan att behålla ett underbart urval eller att skämma bort en dyr samling.

För hjälp med att hålla dessa områden inom ett viktigt fuktighetsintervall är det värt att köpa en hygrometer som du kan kontrollera från din smartphone eller en fjärrskärm. Det viktigaste är kanske att flera av dessa enheter gör att du kan ställa in ett visst intervall och skicka varningar när luftfuktigheten ligger utanför det intervallet. Tack vare den varningen kan du eventuellt vidta åtgärder och spara din cache innan den förstörs eller formas.

Vill man undvika samtrafik och användargränssnitt?

Tack vare framstegen inom Bluetooth, WiFi och smart home-teknik har du många alternativ när det gäller att ansluta en hygrometer till din personliga teknik.

Många av dessa enheter använder sina egna appar, så att du kan övervaka dina fuktighetsnivåer via Bluetooth från din smartphone. Detta kan vara till stor hjälp när du försöker undvika att öppna en känslig miljö som ett växthus eller terrarium. Var dock uppmärksam på att inte alla appar har samma användbarhet och funktion, så kolla in detta innan du bestämmer dig för en hygrometer.

Från din smartphone kan du komma åt temperatur- och luftfuktighetsavläsningar i ditt hem när du inte ens är där från en WiFi-aktiverad app. Några av de bästa hygrometrarna kan interagera med dina smarta hem-enheter. Du kan komma åt deras avläsningar med Alexa, Google Assistant eller andra digitala assistenter. Om du har tillgång till din hemmetermostat från din smartphone kan du sedan justera hemmets temperaturinställningar baserat på information från din hygrometerapp.

Behöver man dataloggning på sin hygrometer bäst i test?

Om du menar allvar med att kontrollera luftfuktigheten i ditt hem av hälsoskäl, hobbyer eller av någon annan anledning måste du samla in data. Du kanske vill överväga en hygrometer som registrerar fuktighetsvärden och temperaturer. Du kan spåra dina uppgifter och hålla dig före säsongs- eller miljötrender och behålla en mer konsekvent miljö.

Vissa enheter håller dataloggar i sina appar, så du har upp till två års information till hands. Möjligen viktigare, du kan exportera ett kalkylark med denna kritiska data, som du sedan kan lagra på din dator eller skriva ut.

Var ska en hemhygrometer placeras?

En huvudbostadsyta är oftast det bästa stället för en hygrometer. Fukt som skapats av ett kök eller badrum kan kasta avläsningarna, så det är bäst att hålla din hygrometer i ett torrare utrymme som ett vardagsrum eller kontor.

Kan man kalibrera en hygrometer?

Med hjälp av en kalibreringssats kan du bestämma hur långt borta din hygrometer är innan du kalibrerar den. Analoga hygrometrar har justerskruvar på baksidan av mätaren som du kan manipulera för att justera avläsningen. Digitala termometrar har justeringsknappar som du kan ringa in till rätt luftfuktighetsnivå.

Hur kan man tillföra fukt till luften?

Om du behöver tillsätta lite fukt i luften kan du använda en luftfuktare som avger vattenånga i luften. Om du behöver sänka luftfuktigheten hjälper en avfuktare. Dessa maskiner drar in luft, tar bort fukten och släpper ut den torrare luften i miljön.

Hur vet du om din hygrometer fungerar?

Utanför kalibreringen finns det enkla sätt att kontrollera om din hygrometer fungerar. Du kan placera den i en lufttät behållare tillsammans med ett flasklock med salt och ett stänk vatten. Efter flera timmar bör du märka en skillnad i hygrometern.

Varför behöver man en hygrometer?

En hygrometer är en enhet som mäter luftfuktigheten i atmosfären. Även känd som en fuktighetsmätare eller fuktighetsmätare, mäter hygrometrar mängden fukt i en specifik miljö. Det gör detta genom att beräkna förändringar i tryck och temperatur.

Det finns ett antal olika typer av hygrometrar, inklusive digitala (även känd som elektriska) hygrometrar, mekaniska hygrometrar, psykrometrar och daggpunkthygrometrar. Digitala hygrometrar är de vanligaste hygrometrarna. De används oftast i växthus, industrilokaler och andra utomhusmiljöer för snabba och exakta fuktavläsningar. Det finns några olika typer av personliga fuktighetsmätare och inomhusanvändning som används för att hålla matlagringsytorna fuktfria, övervaka vinkällare och bevara cigarrer.

Vad är en cigarrfuktare?

Ett av de mest populära användningsområdena för hygrometrar är för cigarrentusiaster. För att hålla cigarrerna färska måste du se till att de lagras ordentligt. Cigarrentusiaster kommer att köpa en trälåda som kallas en cigarrfuktare för att förvara sina cigarrer i. Dessa trälådor är avsedda att bibehålla luftfuktigheten trots yttre förhållanden.

Cigarrfuktare tillåter cigarrer att hålla sig fräscha och bibehålla en viss fuktnivå. Detta är avgörande eftersom tobaksblad som dras samman eller expanderar beroende på luftfuktigheten i luften runt dem.

Hygrometrar används inte dock bara för cigarrfuktare. Det finns olika anledningar till att människor använder dem:

 • Att upprätthålla fuktighet i ett specifikt rum av medicinska skäl
 • Minimera fuktigheten för att förhindra mögeltillväxt
 • Att säkerställa att ett djur eller husdjurs miljö hålls i stabilt skick (vanligtvis reptiler)
 • Minskar risken för astmainducerande medel inklusive damm, svampar och andra virus och bakterier
 • Skydda dyr utrustning inklusive viner från att förstöras av överdriven luftfuktighet

Vill man köpa en digital eller analog hygrometer?

Det finns två typer av hygrometrar: analog och digital. Analoga hygrometrar är den ”traditionella” hygrometertypen som har använts i århundraden för att mäta fukt. Dessa är vanligtvis utformade med en metallram och innehåller ett ansikte som liknar en klocka som innehåller pilar som pekar på vissa siffror i ett hjul för att beteckna mätvärdena.

Ofta har cigarrhumidorbehållare redan en inbyggd analog hygrometer. Men även om analoga hygrometrar kan ge en “vintage” -känsla är de i allmänhet mindre exakta än digitala hygrometrar.

Även om de erbjuder ett bättre utseende är analoga hygrometrar också svårare att kalibrera.

Digitala hygrometrar ger en mycket mer exakt bild av luftfuktigheten i ditt rum eller humidor. Numera fungerar digitala hygrometrar också som termometer och kan till och med ge dig dagliga medelvärden eller historiska data.

De mest avancerade hygrometrarna ansluter till och med direkt till din smartphone via en app så att du kan läsa data direkt från din mobiltelefon.

Vilka är de viktigaste faktorerna som man ska tänka på när man köper en hygrometer?

Den bästa digitala hygrometern att köpa passar dina specifika behov. För ett enklare val av en lämplig hygrometer för en humidor, bör du överväga dessa faktorer:

Pris

Priset är ett viktigt övervägande vid varje shopping. Du bör dock utvärdera varje pris baserat på noggrannheten och egenskaperna hos en hygrometer för en humidor. Till exempel är en dyr hygrometer med fjärrövervakning av bättre värde jämfört med en billig hygrometer utan fjärrövervakning.

Precision

Precision är en viktig faktor vid bestämningen av den bästa gitarrhylsemätaren. Se till att du har kontrollerat precisionsbetyg och intervall för alla val du gör. Fråga dig själv, om du vill ha en mycket noggrann eller vanlig hygrometer för hemmet.

Dessutom bör du söka efter + -% RH-betyg när du kontrollerar recensionerna av en fuktighetsmätare. + -% RH-betyget visar felmarginalen för den sensorn. De mest exakta luftfuktighetssensorerna har faktiskt + -1% RH marginal. Ändå räcker det med en max på + -4% RF eller lite högre för många användningsområden.

Användargränssnitt

När du tittar på olika modeller, kom ihåg att kontrollera användargränssnittet för varje enhet. Här är några frågor att ställa dig själv; om hygrometern har en app, är gränssnittet lättare att förstå och navigera? Om du har ögonproblem, är skärmen tillräckligt stor för att se? Har den en tydlig och lättläst display?

Batteriets livslängd och strömkälla

En av de viktigaste faktorerna att komma ihåg när du handlar efter en digital hygrometer är dess batteritid och strömkälla. Är den trådlös eller måste den anslutas? Om trådlöst, vilken typ av batterier använder den? Hur lång är batteriets livslängd?

Användningsområde

Valet av den bästa hygrometern för ett hem beror i hög grad på var du tänker använda instrumentet. Letar du efter en hygrometer att använda i ditt växthus eller den bästa inomhushygrometern? Här är några vanliga användningsområden för en digital hygrometer:

Växthus

För effektiv vård av dina växter i ett växthus måste du kontrollera fuktighetsförhållandena för att erbjuda den bästa miljön för dem att växa. Det är dock bara en digital hygrometer som kan hjälpa dig att reglera luftfuktigheten. Nivåerna ändras under olika tider på dagen eller årstiderna.

Ett växthus har ingen specifik luftfuktighetsnivå. Det är dock bra att du förstår de perfekta förhållandena för dina växter. Försök i sin tur att kontrollera dramatiska förändringar i förhållandena, för att förhindra att växterna drabbas av negativa effekter.

Cigarrfuktare

En hygrometer för luftfuktare är viktig för att hålla cigarrer fräscha och med den ursprungliga smaken. Därför måste du överväga olika faktorer för att få den bästa cigarrhygrometern. En av dem är noggrannhet. I de flesta fall är hygrometrar med luftfuktare av lägre kvalitet. Därför överväger du att köpa en högkvalitativ hygrometer för effektiv övervakning av dina cigarrer.

Se också till att din hygrometer för luftfuktare är mindre för att passa i humidoren. Tänk också på hur du monterar enheten. Du kan bestämma om du vill ha en enkel digital hygrometer eller en med fjärrövervakningsförmåga.

Hemanvändning

Om du vill ha en inomhushygrometer för enkel hemanvändning behöver du inte samma noggrannhet för en cigarrhumidor. Tänk på dina specifika hembehov. Till exempel, om du vill kontrollera många rum samtidigt, om du behöver fjärrövervakning med varningar i realtid och var du ska placera din gitarrhylsa.

Genom att förstå dessa faktorer kommer du att kunna köpa en exakt digital hygrometer som tillgodoser specifika behov.

Terrarier

Vill du hålla dina reptiler glada och friska? Då måste du kontrollera luftfuktigheten och temperaturen i ditt terrarium. I själva verket bör du undersöka ditt specifika husdjur för att veta rätt luftfuktighet och temperaturnivåer.

När du väljer en enhet, överväga att köpa en kombinerad hygrometer / termometer. Se dock till att enheten passar dina krav för båda mätningarna.

Instrumentfodral

De flesta musikinstrument är en dyr investering. Därför är det viktigt att du skyddar dem väl för att undvika krympning, sprickbildning, vridning och andra dyra problem. Detta är faktiskt anledningen till att yrkesverksamma rekommenderar att du lagrar dina instrument i sina fodral.

Om du inte vill ta några av dina träinstrument som en gitarr till verkstaden, kontrollera fuktighetsnivån på din förvaringsplats. Detta kräver att du placerar en hygrometer för gitarrfodral i fodralet.

Fjärrövervakning och aviseringar

Fjärrövervakning och aviseringar är bland de viktigaste funktionerna för de bästa digitala hygrometrarna. Med den här funktionen kan du fjärrkontrollera din enhet från en app och få aviseringar om nivåerna överskrider dina inställda gränser.

Även om digitala hygrometrar med dessa avlägsna förmågor är dyra än analoga hygrometrar, är denna funktion värt kostnaden. Med 24/7 övervakningen kan du undvika kostsamma och irreversibla skador på din egendom.

Ändå bör du kontrollera detaljerna för dessa enheter. Till exempel, hur många användare kan få aviseringar? Är det möjligt att anpassa aviseringarna? Vilka är tidsintervallen för mätning och rapportering av avläsningar? Alla dessa kommer att avgöra om din valda enhet passar dina behov eller inte.

Extra sensorstöd

Vill du övervaka många platser som många rum i ditt hem samtidigt? Om så är fallet behöver du en inomhushygrometer med möjlighet att ansluta extra sensorer till ett system. Förutom det, överväga antalet år du vill övervaka och avståndet mellan dem. Det finns ett begränsat utbud i de flesta enheter.

NIST-certifiering

Letar du efter en särskilt noggrann digital hygrometer för att tillgodose ISO-behov? Om så är fallet, leta efter en hygrometer för en humidor med NIST-certifiering. Kalibreringsstandarden är acceptabel nationellt.

Dataloggning

När du letar efter olika hygrometrar, överväg om historiska data är viktiga för din användning. Om du behöver en historisk rapport om fuktighetsnivåerna i ett visst område, gå till enheter som loggar obegränsade data.

Tvärtom kan du välja en digital hygrometer som fångar en begränsad mängd data som data under de senaste 24 timmarna. Ändå kan du välja en utan val av datalagring.

Hur fungerar en hygrometer?

En hygrometer är en enhet som mäter andelen fuktighet i luften (även kallad relativ fuktighet). I mitt hygrometer test såg jag att en hygrometer faktiskt mäter fuktighet väldigt bra. Tidigare var de bara rattar som visade en grov uppskattning. Tack vare tekniska framsteg har vi nu hygrometrar som ger exakta luftfuktighetsavläsningar digitalt och inkluderar en uppsjö av ytterligare funktioner. Vissa länkar till och med till appar så att fuktavläsningarna kan ses på distans.

Hygrometrar är extremt fördelaktiga för trädgårdsmästare, särskilt de med växter inomhus. Med en vet du alltid exakt vad de omgivande väderförhållandena är och kan se till att skydda dina växter från låg eller hög luftfuktighet. Men hygrometrar är inte bara begränsade till trädgårdsanvändning. De har en mängd olika användningsområden, som alla är fördelaktiga.

Vad kan en hygrometer användas till?

De flesta typer av hygrometrar kommer förkalibrerade och färdiga att användas. Om de ansluter till en app måste du ladda ner den och para ihop den med sensorn. Placera sensorn var du än behöver för att spåra luftfuktigheten och testa den!

Som jag nämnde kan en hygrometer låta dig veta många olika saker. Här är några exempel som ger dig en uppfattning om deras mångsidighet:

 • Övervaka ett växthus eller odlingsrum för att säkerställa korrekt fuktighet för växter
 • Kontrollera fuktigheten i ett barns rum
 • Att avgöra om låg eller hög luftfuktighet är ett problem för din hälsa
 • Se till att din ägginkubator eller reptiltank är på rätt nivå för korrekt vård
 • Förvaring av saker som kräver en viss luftfuktighet, t.ex. cigarrer, viner eller musikinstrument
 • Hjälper dig att förhindra mögeltillväxt i badrum, kylskåp, krypplatser etc.

Vilka extra funktioner vill man ha i sin hygrometer?

Bara genom att göra en Google-sökning ser du att alla hygrometrar inte skapas lika. Det finns så många funktioner där ute att det kan vara svårt att välja. Innan du shoppar, överväga vad du ska använda hygrometern för och vilka funktioner som är viktigast för dig. Då kan du leta efter specifika applikationer utan att bli distraherad av alla krusiduller.

 • Noggrannhet är kanske den viktigaste funktionen. Tyvärr är ingen hygrometer perfekt så det kommer alltid att finnas en felmarginal. I produktbeskrivningen visas den som en liten procentsats. De flesta felmarginaler är ± 2–3% RH (relativ luftfuktighet). Om det här är en väldigt viktig funktion för dig får du inte något med en felmarginal på cirka 3%.
 • Många hygrometrar är nu mycket tekniskt kunniga. De kopplas ihop med appar där informationen finns tillgänglig på dina enheter på distans. De flesta arbetar med WiFi så att du kan kontrollera luftfuktigheten när du inte är hemma. Vissa parar i stället med Bluetooth, vilket låter dig visa informationen på platser utan WiFi-åtkomst. Dessa har dock vanligtvis ett kort anslutningsområde.
 • Höga och låga mätningar finns i varje digital hygrometer vi har stött på. De tar vanligtvis dessa mätningar från det senaste dygnet – några från all data. Denna praktiska funktion låter dig kontrollera dagens ytterligheter för att få en bättre uppfattning om dina totala temperatur- och luftfuktighetsnivåer.
 • Om du inte bor i ett litet utrymme är chansen att du har flera rum som måste övervakas. Lyckligtvis finns det gott om hygrometrar som stöder flera sensorer. Dessa sensorer är vanligtvis ansiktslösa och parar ihop med en huvudenhet. Då behöver du bara hålla koll på en bildskärm för att läsa temperaturen och luftfuktigheten i varje rum. Många hygrometrar som parar ihop med en app stöder flera eller till och med obegränsade sensorer.
 • Storlek är också något att ta hänsyn till. Om du har en liten cigarrhumidor behöver du inte en monsterenhet som tar upp hela rummet inuti. Fjärrsensorer kan vara ganska små, men det finns också hygrometrar som är utformade för att passa in i mindre utrymmen. En som är tänkt som en allmän inomhushygrometer kan vara större och placeras på en vägg eller hylla där du vill övervaka fukt och temperatur.
 • Slutligen vill du överväga användargränssnittet. Hur lätt är det att använda? Vill du se all information på en gång utan att trycka på knappar eller dra upp en app? De flesta vill att en digital hygrometerskärm ska vara enkel att använda och användarvänlig. Om du har låg luftfuktighet i ett visst område vill du att din fuktighetsmätare ska berätta det så snart som möjligt.

Behöver man ha bra noggrannhet på luftfuktighet?

Luftfuktighet är inte lika lätt att mäta som temperatur, men vissa av hygrometrarna ovan har en noggrannhetsnivå så bra som +/- 1%. Vi rekommenderar att det är dessa modeller du tänker på, eftersom den noggrannhetsnivån innebär att du alltid kommer att ha en läsning som är sant som möjligt. Med en noggrannhet på 3% kan en avläsning av, till exempel, 68% som gränsar till acceptabelt faktiskt vara 65%, vilket kan lämna dina cigarrer för torra och smaklösa. Prisskillnaden mellan de exakta modellerna på listan och de mindre exakta är försumbar.

Behöver man också en bra noggrannhet på temperatur?

Temperatur är också en viktig faktor för att hålla cigarrer. Helst är en blandning av 70% och 70F den föredragna fognivån, och alla mindre variationer på detta kan övervakas. Temperaturnoggrannheten för de som finns på listan tenderar att vara runt +/- 1%, vilket är helt acceptabelt och standard.

Vad är den idealiska fuktigheten i en hygrometer?

Detta är mycket viktigt så vi kommer att täcka det en gång till: den allmänna regeln är mellan 70% och 75%, med lite spelrum på båda sidor. När du första säsongen och ställer in din humidor kan du se att den faller under detta, och detta är normalt eftersom träet absorberar fukten. Fyll bara på tills du kommer tillbaka dit du behöver vara.

Vilken temperatur ska min hygrometer vara?

Återigen är detta en viktig punkt när man överväger cigarrer. Den vanliga tumregeln är den idealiska temperaturen på 21 Celsius, med några grader på båda sidor är bra. Var försiktig så att du inte placerar humidoren i ett rum där temperaturen varierar kraftigt, eftersom detta påverkar atmosfären inuti lådan.

Behöver jag en hygrometer?

Du kan njuta av cigarrer utan humidor, men du kommer att tycka att de smakar mycket bättre och håller mycket längre när de förvaras i den miljö som är utformad för att skydda dem. Om du verkligen bryr dig om fina cigarrer är en humidor en nödvändig investering, och det finns helt bra exempel som är långt ifrån dyra.

Vad gör en så kallad hygrometer?

Även kallad en fuktighetsmätare, mäter en hygrometer luftens fuktighetsnivå. Med andra ord används instrumentet för att övervaka och mäta fukten i miljön genom att beräkna lufttrycket och temperaturförändringarna.

Hygrometrar har följande typer:

 • Elektrisk eller digital
 • Mekaniska hygrometrar
 • Psykrometrar
 • Daggpunkt Hygrometrar

Digitala hygrometrar är de mest avancerade hygrometrarna som finns där just nu. Den kan användas på många ställen, inklusive industrilokaler, utomhusutrymmen och växthus, för perfekta och exakta fuktberäkningar. Fördelarna inomhus med digital hygrometer är: övervakar vinkällare, håller förvaringsplatserna fria från fukt.

Vad finns det för användningar av en hygrometer?

Att köpa den bästa hygrometern för fuktövervakning beror på din planering var du ska plantera enheten. Vad letar du efter? Den bästa fuktighetsmonitorn för hemmet eller växthushygrometern eller den bästa enheten för cigarrer. Se upp nedanstående applikationer och köp sedan en digital hygrometer.

För hemmet

Den digitala hygrometern för hemmabruk eller en cigarr humidor, eftersom båda är olika när det gäller precision. Du måste ta hänsyn till din exakta efterfrågan, inklusive om du väljer övervakning av flera rum eller ett enkelrum. Om du vill veta mer om utomhusförhållanden rekommenderar vi hygrometrar som levereras med flera sensorer. Om inte, är kompakta hygrometrar vägen att gå.

Instrument

Om du älskar musikinstrument är att köpa en hygrometer ett bra val för dig. Gitarrer är ett bra exempel på ett instrument som kräver fuktkontroll. Om luftfuktigheten är hög i gitarrfodralet skadas gitaren. Så att skydda den från fukt kräver en digital hygrometer.

Terrarier

Vill du hålla dina reptiler glada och friska? Då måste du hålla reda på fuktighet och temperatur. För det måste du övervaka terrariet. Det är bättre att hålla ett öga på ditt husdjur och undersöka om de är bekväma i låga luftfuktighetsnivåer eller vad deras ideala överlevnadstemperatur är.

När du väljer en viss produkt kan du välja en kombination av termometer / hygrometer. Men se till att det passar mätbehovet. Forex – om ditt husdjur bor i ett kallare område eller solar område, måste du få hem två enheter för att övervaka båda områdena.

Växthus

Att ta hand om växterna i växthuset behöver din tid. Men nu kan du spara enorm tid genom att få den bästa digitala hygrometern. Dina växter trivs med att bli lättade från det hårda klimatet. Nu hjälper den digitala hygrometern dig att kontrollera fuktighetsnivån. Så innan du köper, kolla in de rätta förhållandena för ditt växthus och få sedan rätt hygrometer.

Vad är noggrannhet för något hos en hygrometer?

Ovanstående förklaring har säkert lärt dig att noggrannhet är ett viktigt problem för att skildra rätt fuktighetsanordning för dig. Vad behöver du? En exakt hygrometer eller så kan du välja en standard och fickvänlig enhet. När du utvärderar enhetsfunktionerna, se till att du måste kontrollera noggrannhetsintervallen och betyg.

Vad innebär batteriets livslängd och strömkälla?

När du handlar efter den bästa digitala hygrometern måste du fatta ett beslut klokt och kontrollera enhetens strömkälla och batteritid. Du vill ha en trådlös enhet eller ett plugin som fungerar för dig. Om din efterfrågan är trådlös, vilken sort av batteri och batteritid förväntar du dig?

Hur förklaras fjärrövervakning och varningar?

Nyare generationens hygrometrar ger funktionen att övervaka och ge varningar, så att du kan få information om din plats i en app och få varningar när temperaturen eller luftfuktigheten överstiger eller understiger de inställda siffrorna.

Enligt våra uppgifter kommer Temp Stick att göra underverk eftersom den har Wi-Fi-anslutning och kan leverera fjärrpotentialerna. Den bästa delen av den här enheten är 24 × 7 övervakningsförmåga för att eliminera extra kostnader för dina ägodelar.

Enheterna med fjärrövervakning har markerat dess efterfrågan på marknaden, kolla de innovativa funktionerna och kontrollera om du kan få varningar och kan användas av många användare.

Vad är ytterligare sensorstöd i en bästa hygrometer?

Vill du övervaka flera platser samtidigt? Då måste du boka en hygrometer med den inbyggda möjligheten att ansluta extra sensorer till centralsystemet. Du måste först överväga, vilka områden du vill övervaka, och fokusera på avståndet mellan dem, eftersom de flesta enheter fungerar inom ett begränsat intervall.

Vill man köpa en hygrometer bäst i test med NIST-certifiering?

Gå till NIST-certifiering eftersom det är en nationellt erkänd kalibreringsstandard att certifiera hygrometrar. Om du gör en beställning för din branschanvändning måste hygrometern uppfylla ISO-certifiering och krav från det fungerande tillsynsorganet eftersom certifiering är ett bevis på enhetens tillförlitlighet och spårbarhet.

Behöver man tänka på hur mycket en hygrometer kostar?

Den främsta faktorn är att priset på enheten måste matcha upp till dina fickor. Pris spelar en viktig roll i utvärderingen av produktens egenskaper och noggrannhet. Till exempel är en utvald smartphone-app och fjärrövervakning av dyr hygrometer mer värt det än en liten och billig.

Hur justerar jag luftfuktigheten i en sluten miljö?

Att justera luftfuktighetsnivån i en sluten atmosfär kräver mer exakta hygrometeranordningar inomhus för att optimalt mäta luftfuktighetsnivån. Till exempel – i en gitarr, matbehållare eller i en cigarr humidor. Men huvudfrågan som strävar efter hos kunden är hur man justerar luftfuktighetsnivån om det inte finns lämpliga förhållanden.

Boveda Humidity Control-paket lanseras på marknaden. Den innovativa produkten fungerar med patenterad teknik som finns i förpackningarna. Det eliminerar eller ökar fuktighetsnivån enligt kravet och bibehåller fukten som utvecklats i varje förpackning. Produkten finns i olika luftfuktighetsnivåer, initierad från 49,58, 62, 65, 69, 72. 75 och 84%.

Hur justerar jag luftfuktigheten i en sluten miljö?

Boveda har en noggrannhet på +/- 1 RH i en luftpackad miljö. Gör ordentlig undersökning av den ideala nivån för den applikation du behöver och välj sedan de nödvändiga kontrollpaketen.

Hur justerar jag luftfuktigheten i mitt hem?

Är fukt den främsta orsaken till dålig hälsa? Ja Detta är sant. Det är viktigt att kontrollera och behålla de fuktiga och temperaturförhållandena hemma för att ha god hälsa och komfort. Om luftfuktigheten överskrider gränsen kan kondens förekomma på fönster och väggar, vilket kan orsaka mögeltillväxt och vattenskador. På grund av låg luftfuktighet uppstår problemet med svåra bihålor och torr hud. Nedan följer några sätt som ökar eller minskar luftfuktigheten hos dig:

Använda luftfuktare

På vintern arbetar luftfuktare med perfektion eftersom luften är torrast, så för att höja luftfuktigheten i hem eller rum kan du använda en luftfuktare. De är mycket bättre än konventionella värmare som orsakar torrhet och klåda. Vi rekommenderar att du går till en stor luftfuktare och ser dess magi.

Använda avfuktare

Produkten är designad för luftfiltrering och blötläggning av extra fukt i luften. Det gör luftfuktigheten låg i ditt rum eller hem. Vi föreslår avfuktaren eftersom den kan hjälpa dig somrar eller förvaringsplatser, källare eller fuktrika platser. Du kan kolla in listan över avfuktare och få en som passar dig.

Gröna växter

Om du lider av låg luftfuktighet hos dig kan du i så fall odla fler växter. När vattnet inuti växterna avdunstar ökar den totala luftfuktigheten i ditt rum.

Öppna fönster

Under vår- eller höstsäsongen är det bästa sättet att reglera fuktigheten att öppna fönster så att den naturliga luften svalnar ditt hem och minskar luftfuktigheten. Det reglerar också den yttre luftfuktigheten för att reglera den inomhus.

Sätt på luftkonditioneringen

Luftkonditioneringsapparater kommer oundvikligen att kyla ner hemmet genom att reglera luftfuktigheten. Så AC kommer att arbeta för att minska luftfuktigheten och öka kylningen.

Vad ger en hygrometer oss?

Hygrometrar ger oss beräkning och kalibrering av tryck- och temperaturförändringar. Detta resulterar i fuktvärdet i luften. Det är ganska användbart för att spåra fuktighetsnivåerna i ett område.

Är hygrometrar lätta att använda?

Ja, de flesta hygrometrar är både enkla att installera och installera. Om du får en digital är det i grunden barnspel eftersom du blir ombedd med all statistik på ett lättläst sätt.

Vilka typer av hygrometrar kan du köpa?

Hygrometrar har följande typer:

 1. Elektrisk eller digital
 2. Mekaniska hygrometrar
 3. Psykrometrar
 4. Daggpunkthygrometrar

Hur mycket luftfuktighet är för hög?

Allt över 50–55% av luftfuktigheten öppnar grogrund för mögel och bakterietillväxt. Därför rekommenderar vi att du håller den till en figur nedan.

Behöver man en hygrometer för sina cigarrer?

En hygrometer är en enhet som mäter fukt i luften, även känd som fuktighet. Denna lilla enhet är din försäkring att dina cigarrer åldras snyggt i din cigarrhumidor genom att övervaka temperaturen och luftfuktigheten inuti. För att vara tydlig fungerar den enbart som en monitor, den reglerar faktiskt inte temperatur eller fuktighet.

En hygrometer är en av två viktiga delar för din cigarrsamling. Den andra viktiga delen är en fuktningsanordning som faktiskt håller fukten i schack.

Vi har nyligen genomfört en stor del av alla de olika metoderna för fuktning av cigarrer där ute om du vill veta mer.

Varför är en hygrometer viktig?

En hygrometer är viktig eftersom den ger dig en läsning om hur förhållandena är inne i din humidor. Tyvärr kan du inte bara kasta dina cigarrer i en gammal cigarrlåda, det måste finnas fukt så att de kan behålla den läckra smaken. En hygrometer är ditt bästa skydd mot skalbaggar, mögel eller dina cigarrer som torkar ut. Du skulle bli förvånad över hur mycket din temperatur och fuktighet kan skilja sig från utsidan, speciellt om din humidor är i solljus, ovanpå en dator eller i en källare. Alla dessa platser kan påverka temperaturen och luftfuktigheten, så var försiktig!

Vad är den bästa fuktigheten och temperaturen för cigarrer?

Ah, den gamla frågan … snabbt svar: det beror på och det är en fråga om personlig preferens.

Jag har tillbringat många timmar på att leta i forum och du kommer alltid att hitta en expert någonstans som hävdar att en viss temperatur och fuktighet är slutet, allt är regel. Du hittar dock olika åsikter överallt. Min personliga regel, och den vanligaste, är att komma så nära 70 för varje åtgärd.

Många kubanska cigarrrökare föredrar att vara närmare 65% luftfuktighet och strävar efter att hålla sina cigarrer under 70 grader (F). Ett personligt tips jag har hittat är att om du håller din humidor på 70 grader (F) och 70% luftfuktighet, kanske du vill “torka” cigarrerna innan du röker. Torrboxning betyder egentligen att bara lägga cigarren i en låda tillfälligt (12 – 24 timmar) innan du röker den. Detta hjälper verkligen att eliminera den lilla chansen att din cigarr kommer att anslutas och kan hjälpa till att förhindra brännproblem om du gör cigarrer vid 70/70. I slutändan är alla cigarrer olika – vissa kan röka bättre vid en viss temperatur jämfört med andra. Välj ett värde som du är bekväm med och gå med det!

Hur borde jag tänka angående köpet av en bäst i test hygrometer?

Planerar du att köpa en hygrometer för ditt hem? Om ja, måste du känna till de faktorer som du måste tänka på innan du köper den för att slå dig ner på den som kommer att tjäna dig bäst och se till att du får valuta för pengarna. Här är faktorer som du bör tänka på när du köper en hygrometer för ditt hem:

 • Välj en hygrometer som är enkel att använda: Om du handlar efter en hygrometer för hemmabruk, undvik att gå efter en komplicerad modell som kan vara svår för dig att använda. Köp en modell som är enkel att använda och som inte kräver mycket att underhålla. Det är värt att notera att vissa professionella hygrometrar kan vara svåra och komplexa att använda. Som sådan bör du undvika dem om du inte har tidigare erfarenhet av att använda dem.
 • Noggrannhet: Även om hygrometrar har olika effektivitetsnivåer, överväga en mer exakt modell om du handlar för en att använda hemma. Hygrometrar med exakta avläsningar gör det enkelt för dig att övervaka din inomhusfuktighet och temperatur utan att du behöver beräkna för att ta hänsyn till felmarginalerna.
 • Köp dem med en automatisk avstängningsfunktion: Många är medvetna om behovet av bekvämlighet när de använder sig av miljövänligt boende. Att skaffa en enkel hygrometer med en automatisk avstängningsfunktion kan hjälpa dig att minska din elräkning eftersom den stängs av när den inte används. Kom ihåg att besparingarna kanske inte är betydande, men de kommer att påverka din totala elräkning, särskilt i kombination med andra miljövänliga tekniker.
 • Kostnad: När du köper en hygrometer för ditt hem är det viktigt att notera att du inte behöver investera för mycket pengar för att få en som kan tjäna dig bra. Höga priser betyder inte alltid hög kvalitet eftersom vissa modeller är relativt billiga men mycket effektiva. I själva verket, om du gör lite forskning, hittar du en kostnadsvänlig modell som kommer att tjäna dig bra.

Vilken typ av hygrometer erbjuder fjärrövervakning?

Ett par av mina val för de bästa hygrometrarna inkluderar en fjärrövervakningsfunktion. Det betyder att du inte behöver titta på själva enheten för att kontrollera luftfuktigheten. Om du behöver den här funktionen är det viktigt att du förstår din närhet till enheten när du vill kontrollera den. Om du alltid är i närheten kan Bluetooth vara ett alternativ.

Enligt min mening bör du överväga en wifi-hygrometer som den ultimata anslutningen. Det beror på att du kan kontrollera saker överallt i världen så länge du har en internetanslutning på din mobila enhet. Många av dessa avancerade hygrometrar med fjärrövervakning kan förse dig med push-aviseringar och varningar när en nivå utanför det normala området detekteras. Beroende på din applikation kan detta vara kritiskt. Om du kör en Bluetooth-hygrometer och inte är i närheten får du inte den varningen!

Varningar och push-meddelanden är något att hålla koll på hygrometrar som kan fjärrövervakas i kombination med en mobilapplikation. De flesta av dessa gör att du kan förinställa höga och låga nivåer. När dessa nivåer registreras varnar appen dig så att du kan vidta åtgärder om det behövs. Detta kan vara till stor hjälp om en fjärrövervakad hygrometer skickar en varning om att luftfuktigheten dramatiskt har ökat i ditt fritidshus. Om du ser detta synkroniserat med en lågtemperaturvarning kan det finnas ett rör som spricker. Fördelarna med dessa varningar kan vara oändliga och det kan vara ovärderligt att spara dig från katastrof.

Behöver man ett batteri som varar länge?

En annan viktig sak att tänka på när du handlar för den bästa hygrometern är batteriets livslängd. Nästan alla hygrometrar idag är batteridrivna och när batterierna dör fungerar de inte. Speciellt i ett fall där du använder en fjärrövervakad wifi-hygrometer vill du inte byta batterier ofta. Vi försökte inkludera den beräknade batteritiden i var och en av hygrometerrecensionerna ovan. Det är ganska standard att se intervall mellan 6 månader och 1 år. Allt som är längre än 1 år är mycket bra!

Är det viktigt att min bäst i test hygrometer är prisvärd?

Du bör inte välja en hygrometer endast på priset, annars är oddsen att du inte är nöjd med det du valde. När du har begränsat alla andra kategorier i den här listan är det dock en bra idé att balansera vikten mellan pris och kundrecensioner. Om två olika enheter från våra bästa hygrometrar listar båda passar dina behov, överväga både pris och användaråterkoppling från recensioner kvar på Amazon. De kan vara till stor hjälp i ditt val.

Vad är en digital hygrometer?

En digital hygrometer mäter fuktnivån i luften och ger dig en mätning i procent. Det berättar ungefär hur mycket fukt som finns i rummet. Detta kan hjälpa dig att avgöra om du behöver slå på luftfuktaren eller avfuktaren.

Hygrometrar används vanligtvis av meteorologer och även i alla industrier där det är viktigt att känna till fuktnivåer (till exempel när du målar, använder ett växthus eller arbetar med kemikalier).

Men hygrometrar används också i hem och kontor – de hjälper människor att justera fuktnivån i sina hem. Detta är viktigt för komfort och för att förhindra problem som mögel, som kan uppstå i små, mörka utrymmen som badrum och källare.

Andra användningsområden för hygrometrar inkluderar att bevara cigarrer, använda inkubatorer för att kläcka ägg, i bastur och varma rum och hålla dina trämusikinstrument i gott skick.

Varför ska jag köpa en digital hygrometer?

De flesta luftfuktare har nu en inbyggd luftfuktare, som i huvudsak är en typ av hygrometer. Luftfuktare använder luftfuktaren för att avgöra om den önskade luftfuktighetsnivån har uppnåtts – och när den når denna nivå stängs maskinen vanligtvis av.

Hygrometrar är dock inte alltid korrekta och kan bara mäta luftfuktighetsnivån i hemmets omgivning. För att få en mer exakt avläsning av luftfuktighetsnivån i ett helt rum är det bättre att du köper den mest exakta hygrometern.

En hygrometer är en fuktighetsmätare som mäter hur mycket vattenånga som finns i luften. Den visar fuktighetsnivån i procent. Detta hjälper dig att avgöra om du behöver fukta eller avfukta ett rum eller hela ditt hem, beroende på dina personliga behov.

Till exempel vill en astmatiker eller person med andra andningsbesvär förhindra torrhet i luften, vilket kan irritera andningsorganen. Genom att använda en digital hygrometer kan en astmatisk person hålla ett öga på fuktnivåerna och när de faller under en viss punkt kan de slå på luftfuktaren.

En digital hygrometer kan också hjälpa dig att mäta hur fuktigt ett rum är så att du kan justera luftfuktigheten och förhindra att mögel och bakterier byggs upp. Vissa områden i hemmet är mer benägna att fukta såsom badrum och tvättstugor. Detta kan leda till färg- och möbelskador samt andningsbesvär.

Om du letar efter en digital termohygrometer har du inga problem att hitta en som kan mäta både temperatur och luftfuktighet.

Om du är budgetmedveten eller någon som föredrar att minska energiförbrukningen av miljöskäl kan du använda den bästa inomhushygrometern. I stället för att lämna en luftfuktare att köra i timmar kan en digital hygrometer meddela dig när önskad luftfuktighetsnivå har uppnåtts. Vissa digitala hygrometrar har ett larm som meddelar dig. Du kan sedan slå på eller stänga av luftfuktaren eller avfuktaren, vilket sparar pengar på dina energiräkningar.

Vad är det första man ska tänka på när man köper en hygrometer?

Hygrometerns noggrannhet bör vara det första man tänker på när man köper en hygrometer. Detta beror på att om du inte får en hygrometer som ger korrekt avläsning kommer ditt jordbruk att påverkas.

Odlingsrum kräver en viss luftfuktighet. Du kan inte ta chansen att felberäkna fuktighetens noggrannhet i odlingsrummet.

Om du får en hygrometer som inte ger korrekta avläsningar kommer dina växter att leda enorma förluster.

Med en exakt hygrometer vet du när du ska höja luftfuktigheten i odlingsrummet.

Hygrometrar har noggrannhetsklasser och intervall. Den bästa hygrometern bör ha en sensor noggrannhet på +/- 1% till +/- 4%. Varje annan hygrometer som inte ligger inom detta intervall bör inte användas i odlingsrum.

Utan tvekan rekommenderar vi alla ovanstående hygrometrar till dig. De kommer att leverera fantastisk noggrannhet.

För bästa prestanda, gå till hygrometrar med 1% betyg.

Vad är en bra hygrometer?

Det spelar ingen roll hur bra en hygrometer är om du inte kan använda den på egen hand. Det innebär att du kommer att spendera större delen av din tid på att försöka lista ut hur den används. Och värst av allt, du kan felbedöma avläsningarna.

En bra hygrometer är lätt att använda. Du kan köpa, ställa in det och ta avläsningar utan att be om hjälp.

Leta efter hygrometer med en stor skärm. En stor skärm hjälper dig att enkelt läsa temperaturer. Det är knappar och andra tillbehör ska vara lätta att använda.

Vi rekommenderar att du kontrollerar alla funktioner i hygrometern du väljer att använda. Titta på deras manual och se till att du är bekväm att ta avläsningar med den.

Det är inte värt att ha det om du inte kan använda det själv.

Ska man tänka på batterier hos den bästa hygrometern?

Hur länge håller din hygrometer utan att behöva ladda den. Detta är en annan viktig faktor du måste tänka på. Du vill inte köpa en hygrometer som inte behöver laddas efter några minuter.

Titta också på hur länge batteriet håller. Vissa hygrometrar har batterier som kan hålla i många år utan att behöva bytas ut. Andra hygrometerbatterier behöver bytas ut regelbundet. Detta kommer att öka dina kostnader.

Leta efter en hygrometer med långvariga batterier.

Vad finns det för extra egenskaper hos hygrometrar?

Leta efter funktioner som är effektiva nödvändiga för ditt fall. Några av funktionerna att tänka på är;

 • Flera monteringsalternativ
 • Inspelning av lägsta och högsta avläsning
 • Fjärrövervakning
 • Robust design för att motstå hårdhet utomhus

Tanken är att hitta funktioner som gör det lätt och roligt att läsa fuktighet för dig. Några av funktionerna är nödvändigheter medan andra ger dig bekvämlighet med att använda en hygrometer.

Varför behöver jag en hygrometer?

En hygrometer är en väsentlig om än ibland förbisedd komponent för någon självrespektande humidor. Även med en högkvalitativ humidor är en noggrann och kalibrerad hygrometer grundläggande.

Cigarrer är naturliga produkter och de är mycket känsliga för både fukt och temperatur. Följaktligen måste de lagras i en kontrollerad miljö för att förhindra att de blir torra eller mögliga av för mycket fukt.

Om du inte har en enhet som låter dig övervaka dessa nivåer flyger du i princip blind och kommer inte att kunna ta hand om dina cigarrer ordentligt.

Som nämnts ovan kan du ha en oklanderlig humidor med en lufttät tätning. Men du kanske inte kan redogöra för alla faktorer som befuktningssystemets nivåer och förändringar i den yttre miljön.

Du kan till exempel införa nya cigarrer i din humidor som är för torra och inte har anpassats till din önskade fuktighetsnivå. Som ett resultat kommer du inte att inse att det har orsakat den totala relativa luftfuktigheten (RH) att sjunka.

På samma sätt kräver träfuktare regelbundet krydda eftersom träet kan börja torka. Ändå behöver du en hygrometer för att inse att detta händer och agera därefter innan cigarrerna skadas.

Oavsett scenario är en pålitlig hygrometer av yttersta vikt vid förvaring av cigarrer.

Hur använder man en hygrometer?

Att använda en hygrometer är relativt enkelt i sig. Med detta sagt kan dess avläsningar indikera att du kommer att ha uppgifter att utföra för att säkerställa att cigarrernas biosfär förblir stabil.

Kort sagt, du behöver helt enkelt regelbundet kontrollera hygrometerns avläsningar. Även om vi gör det dagligen, kan du så lite som en gång i veckan. Ändå är det viktigt att notera hygrometerns siffror mentalt.

Som vi utan tvekan kommer att täcka i en framtida guide mer detaljerat, bör luftfuktigheten ligga inom ett fönster på 65% till 71%. Det kan finnas några mindre fluktuationer över tiden men de får inte vara för plötsliga heller.

Du kan redan lära dig om de olika nivåerna i det här fönstret tack vare min guide. Eftersom Boveda erbjuder en mängd olika förpackningar med olika relativa fuktnivåer, bryter vi ner deras olika fördelar och varför du bör överväga dem.

Till exempel tenderar luftfuktighetsnivåerna närmare 65% att vara bättre för kubanska cigarrer medan 69% är mer lämpade för så kallade “New World” -blandningar.

Helst bör hygrometerns avläsningar vara konsekventa, vilket indikerar en stabil miljö. Men om luftfuktigheten ökar eller minskar över en acceptabel gräns kan du behöva gå in och vidta åtgärder.

Om luftfuktigheten är för låg kan luftfuktningssystemet behöva laddas upp igen eller din humidor kan till och med behöva krydda enligt beskrivningen ovan. Under tiden kan en för hög luftfuktighet indikera ett överdrivet fuktighetssystem, som ibland kan lindras av något så enkelt som att lufta humidoren.

Slutligen kan du också använda en digital hygrometer för att spåra temperaturen. I de flesta fall vill du att cigarrer ska förbli under 20 ° C (68 ° F) men det finns argument för specifika temperaturer.

Varför finns det i princip inga analoga hygrometrar?

Som du kanske har märkt i posterna ovan inkluderade jag inga analoga hygrometrar. Om du inte känner till dem är analoga hygrometrar relativt rudimentära enheter som dikterar fukt med en traditionell hand på en urtavla.

Det är dock troligt att du redan vet vad som är en analog hygrometer med tanke på att de ofta levereras med de flesta luftfuktare.

Även om vi uppskattar deras estetik är analoga hygrometrar tyvärr inte särskilt tillförlitliga. De flesta analoga hygrometrar har en metallfjäder som dras åt eller lossnar när den utsätts för olika fuktnivåer. Detta är aldrig alltför exakt eftersom våren kan röra sig olika beroende på omgivningen.

Under en kort tidsperiod kommer fjädern att förlora sin begränsade noggrannhet, vilket innebär att den kommer att behöva kalibreras. Tyvärr finns det inget exakt sätt att veta när det är annat än om du lyckas observera onormala förändringar i dina avläsningar.

Ändå finns det några undantag. Exempelvis använder analoga hygrometrar av högre kvalitet ett syntetiskt eller människohår istället för en metallfjäder. Ibland kan detta till och med vara mer exakt än digitala hygrometrar. Ändå behöver den fortfarande underhållas ordentligt med frekvent kalibrering.

Slutligen kommer analoga hygrometrar inte att kunna informera dig om temperaturen, vilket är en annan av de många fördelarna med digitala.

Vad är smarta sensorer hos hygrometrar?

Nu för tiden räcker inte med digitala hygrometrar för den digitala tidsåldern. När allt kommer omkring lever vi i en ansluten värld där du i princip kan styra ett helt hushåll från din handflata. Därför är det ingen överraskning att smarta hygrometrar – eller smarta sensorer – fortsätter att växa i popularitet.

Ändå är dessa enheter bara en gimmick för digitala hygrometrar eller är det något mer till det?

Vi är faktiskt mycket förtjusta i smarta sensorer och bekvämligheten som följer med dem. Som antyds ovan ger dessa smarta sensorer dig möjlighet att kontrollera din cigarrsamling från din telefons bekvämlighet.

Detta kan vara särskilt praktiskt om du har flera luftfuktare eller lagringslösningar eftersom de alla kommer att samlas i en enda app. Dessutom behöver du inte ens öppna behållarna och kan kontrollera dem alla samtidigt.

Om du vill lära dig mer om smarta sensorer och de bästa du kan köpa, gå till vår dedikerade smarta sensorguide.

Behöver du kalibrera en hygrometer?

Som nämnts några gånger ovan måste hygrometrar kalibreras ordentligt för att säkerställa att de ger dig exakta avläsningar. Detta är viktigt eftersom vissa hygrometrar kan vara helt av med så mycket som 10% RH när de tas ur sin låda.

Som du kan föreställa dig kan detta vara katastrofalt eftersom du kanske är helt omedveten om att nivåerna i din humidor är farligt för låga eller höga. Detta kan resultera i torra cigarrer, utbrott av mögel eller till och med tobakbaggar!

Om du är en försiktig samlare och använder flera hygrometrar kanske du har märkt några avvikelser. Som ett resultat kan du försöka uppskatta den faktiska relativa luftfuktigheten. Detta är dock i huvudsak gissningar och har sina egna risker.

Lyckligtvis är det vanligtvis ganska enkelt att kalibrera en hygrometer och det tar sällan mer än 24 timmar att slutföra.

Ibland kommer vissa märken stolt att meddela att deras hygrometrar kommer förkalibrerade. Men så mycket som vi litar på dem vill vi inte bara ta deras ord för det. Därför ser vi till att vi kalibrerar våra hygrometrar innan de används.

När allt kommer omkring är det enkelt att kalibrera en hygrometer för att det inte är värt att spela! Lär dig hur du gör det ordentligt med vår fullständiga guide om hur man kalibrerar en hygrometer!

Läs också >>> Bäst i test fuktmätare

Slutsats

Oavsett om du håller ditt hems relativa luftfuktighet på hälsosamma nivåer, säkerställer korrekt förvaring av ovärderliga konstverk eller övervakar din cigarrhygrometer – noggrant spårning av luftfuktigheten är extremt viktigt. En digital hygrometer kan ge dig en exakt avläsning så att du vet exakt när förhållandena behöver justeras.

Det finns många fuktighetsmätare på marknaden, med ett brett utbud av funktioner, noggrannhet och priser. Vissa hygrometrar är grundläggande enheter som mäter luftfuktigheten på ett ställe. Andra kan innehålla flera sensorer för att övervaka förhållandena i flera områden, och vissa möjliggör fjärrövervakning via en medföljande smartphone-app.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top