Bästa infravärmaren 2024 – Test av olika infravärmare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Home It 1500W

Eva Solo HeatUp

Hortus 211-352

Bluegaz Bullet

Med vinterkylan som knackar på dörren och de kortare dagarna som bringar tidigare solnedgångar, är det naturligt att leta efter värmekällor som kan hålla oss bekväma.

Men det handlar inte bara om värme – det handlar om att hitta den rätta typen av värme. Ett test av infravärmare visar sig vara lösningen många söker efter.

Denna teknik, som utnyttjar infraröd strålning för att direkt värma objekt, har revolutionerat sättet vi tänker på uppvärmning. Låt oss dyka djupt in i resultaten och avslöja vad vårt test har upptäckt.

1. Bäst i test – Home It 1500W

Home It 1500W Infravärmare

När vi först kom över Home It 1500W uteplatsvärmare var vi initialt imponerade av dess eleganta och moderna design.

Den svarta färgen och aluminiumkonstruktionen ger en lyxig känsla, och när vi hängde upp den märkte vi att den smälte in väl med många utomhusdekorationer. Dess storlek på Ø450 mm gjorde den till en kompakt men ändå tillräckligt kraftfull enhet för att värma upp vårt uteområde.

Under våra tester uppskattade vi särskilt hur snabbt Home It 1500W kunde värma upp. Kolfiber värmeelementet visade sig vara effektivt, och med tre värmenivåer att välja mellan kunde vi enkelt anpassa den till våra behov.

När det blev riktigt kyligt på kvällen satte vi den på högsta nivån, och den erbjöd tillräckligt med värme för att hålla oss bekväma under flera timmar.

En av de mest distinkta fördelarna med denna uteplatsvärmare är LED-lamporna. Inte bara är de estetiskt tilltalande, men de tillförde även en extra dimension av belysning som gjorde vårt uteområde ännu mysigare.

Fjärrkontrollen var också en ovärderlig funktion. Istället för att ständigt stiga upp för att justera inställningarna kunde vi enkelt göra ändringar på avstånd, vilket var särskilt användbart när vi hade gäster över.

Stänkskyddet med IP34-klassning var en annan positiv aspekt, särskilt när vi upplevde några oväntade lättare regnskurar. Men trots alla dessa positiva aspekter, märkte vi en liten brist under testningen.

När vi använde värmaren på full effekt under längre perioder blev kedjan som den hänger i anmärkningsvärt varm. Detta var inte en dealbreaker för oss, men det kan vara något att tänka på om man har små barn som kan vara nyfikna på att röra vid kedjan.

Sammanfattningsvis anser vi att Home It 1500W är en solid uteplatsvärmare som kombinerar funktionalitet med stil. Den erbjuder både värme och belysning på ett sätt som många andra produkter på marknaden inte gör.

Fördelar

 • Snabb och effektiv uppvärmning
 • LED-lampor som ger extra belysning
 • Bekvämlighet med fjärrkontroll
 • Stänkskyddad design

Nackdelar

 • Kedjan blir väldigt varm vid långvarig användning på hög effekt
 • Timer begränsad till 24 timmar
 • Viss vikt som kan kräva robust upphängning

2. Bäst premiumval – Eva Solo HeatUp

Eva Solo HeatUp Infravärmare

När vi först stötte på Eva Solo HeatUp terassvärmare blev vi omedelbart imponerade av dess snygga design och kompakta storlek. HeatUp är inte bara stilren i sin svarta nyans, utan den är också otroligt funktionell och praktisk.

Under våra testnoterade vi hur snabbt värmaren kunde nå sin fulla kapacitet. Med en uppvärmningstid på bara 5 sekunder var den redo att ge oss den värme vi behövde för att hålla de kalla kvällsbrisarna i schack.

Med tre värmeinställningar kunde vi anpassa uppvärmningen till våra specifika behov, vilket visade sig vara en fördel när kvällens temperatur fluktuerade.

Ett annat plus som vi verkligen uppskattade var värmarens miljövänliga natur. Då HeatUp drivs av elektricitet, utan att använda gas eller olja, kunde vi känna oss trygga med att vi gjorde ett miljömedvetet val.

Den kontinuerliga strömförsörjningen säkerställde också att vi aldrig skulle behöva oroa oss för att värmaren skulle få slut på bränsle under natten.

Stabiliteten på denna enhet stod också ut. Med sina tre ben kände vi oss säkra på att HeatUp skulle förbli upprätt även på ojämna ytor eller i milda vindar. Och den inbyggda tippsäkringen, som automatiskt stänger av enheten om den välter, gav oss en extra sinnesro.

Om det fanns något att anmärka på, skulle det vara vikten. Med en vikt på 8,8 kg kan vissa individer ha svårt att flytta den utan hjälp, men vi kände att stabiliteten det erbjöd vägde upp för det lilla besväret.

I sin helhet känner vi att Eva Solo HeatUp är en utmärkt investering för dem som vill njuta av sina utomhusområden till fullo under de kallare månaderna.

Fördelar

 • Snabb uppvärmning
 • Miljövänlig drift
 • Inbyggd tippsäkring
 • Tre värmeinställningar

Nackdelar

 • Tyngre än förväntat
 • Kan behöva förlängningssladd

3. Bäst budgetval – Hortus 211-352

Hortus 211-352 Infravärmare

När vi satte igång med att testa Hortus 211-352 terrassvärmare blev vi genast imponerade av dess snabba starttid. På bara en sekund nådde den sin fulla kapacitet, vilket innebär att du inte behöver vänta länge för att känna den sköna värmen, även under de kallaste kvällarna.

Med en effekt på 1500 W och den unika förmågan att omvandla 92 % av energin direkt till värme, är denna värmare både kraftfull och effektiv.

Vi uppskattade att den har en räckvidd på 3 till 5 meter, vilket ger en behaglig värme för alla som befinner sig inom detta avstånd.

Golden Tube-röret, med en livstid på minst 7000 timmar, verkar vara av hög kvalitet och förväntas vara långvarigt. Ett stort plus var inkluderingen av en fjärrkontroll, vilket gör att du kan justera värmaren från en bekväm position.

Ett annat skäl till varför vi blev särskilt imponerade av Hortus 211-352 var dess IP55-klassificering. Detta betyder att den är vattentät och kan monteras i områden som kanske inte är helt skyddade från väder och vind. Så oavsett om det är en lätt dusch eller en tung regnskur behöver du inte oroa dig för att din terrassvärmare tar skada.

Om vi skulle peka ut en nackdel skulle det vara CO2-utsläppet på cirka 1 kg per timme. Med tanke på den nuvarande miljödebatten hade det varit önskvärt med ett något lägre utsläpp.

Sammantaget känner vi att Hortus 211-352 erbjuder en solid, effektiv och pålitlig lösning för alla som vill förlänga de sköna stunderna utomhus, även under kallare dagar och kvällar.

Fördelar

 • Snabb starttid
 • Kraftfull och effektiv värmeomvandling
 • Lång livslängd på röret
 • Vattentät design

Nackdelar

 • CO2-utsläpp per timme

4. Populärt val – Bluegaz Bullet Infravärmare

Bluegaz Bullet Infravärmare

När vi utforskade Bluegaz Bullet terrassvärmare blev vi snabbt förtjusta i dess stilrena design och unika koniska brännare.

Den geniala konstruktionen av brännaren gjorde att värmen utstrålades från en optimal vinkel, vilket vi fann vara mycket effektivt under våra tester, speciellt under svalare kvällar. Med en effekt på mellan 5 till 13 kW kunde vi enkelt justera värmeläget stegvis för att hitta den perfekta temperaturen för varje given stund.

Säkerheten med Bluegaz Bullet imponerade oss verkligen. Tippsäkringen, som automatiskt stänger av värmaren om den skulle välta, gav oss extra trygghet.

Vi uppskattade även de inbyggda hjulen, vilket gjorde förflyttningen av värmaren till en lek. Och även om den är lätt att flytta på, fanns det monteringshål på foten som möjliggjorde en fastare installation om man så önskar.

Estetiskt sett passade den vackra designen av Bluegaz Bullet perfekt på vår uteplats. Dess rostfria stålfinish och den stora reflektorn gjorde att den både var ett funktionellt verktyg och ett snyggt tillskott till vår uteplats.

Ett litet men viktigt minus var dock att slang och regulator inte ingick, vilket innebar att vi behövde göra ett extra inköp för att få allt att fungera.

Sammanfattningsvis anser vi att Bluegaz Bullet terrassvärmare är ett utmärkt val för dem som vill njuta av utomhuskvällar i det nordiska klimatet. Den kombinerar säkerhet, effektivitet och design på ett sätt som gör att den sticker ut från mängden.

Fördelar

 • Optimal värmeutstrålning med konisk brännare
 • Högeffektiv med steglös reglering
 • Stilren design
 • Extra säkerhetsfunktioner som tippsäkring

Nackdelar

 • Slang och regulator ingår ej

5. Opranic Thor 2000W

Opranic Thor 2000W Infravärmare

När vi satte igång med vår testning av Opranic Thor 2000W infravärmare blev vi omedelbart imponerade av dess minimalistiska moderna design. Den pärlsvarta aluminiumkonstruktionen var inte bara estetiskt tilltalande utan kändes också mycket gedigen i handen, vilket gjorde att den passade perfekt in i exklusivare miljöer.

En av de stora fördelarna med Thor var dess IR-X-teknik. Med en brinntid på 10 000 timmar, som är mer än dubbla livslängden jämfört med Classic-teknik, märkte vi att värmen strålade ut extra brett.

Det skapade inte bara en varm och skön atmosfär, utan den djupt glödande skenet absorberades också mycket bra av människorna omkring. Dessutom var en av de mest uppskattade funktionerna att den värmer upp föremål direkt, vilket undviker energiförluster och bibehåller luftfuktigheten.

Vi använde Opranic Thor i olika miljöer, alltifrån uteplatser till större inomhusutrymmen som garage och lager. Dess kraftfulla golvstående konstruktion, som går att justera från 1200 till 2000 watt, visade sig vara mycket effektiv i alla miljöer vi testade den i.

Det var särskilt imponerande hur den breda värmespridningen kunde värma upp flera personer samtidigt.

Som alla produkter hade även Opranic Thor sina begränsningar. Trots dess kraft och breda värmespridning fann vi att den kunde bli lite för varm i mindre utrymmen. Det krävde en del justeringar för att hitta den rätta balansen.

Slutligen, med en IPX4-certifiering och en rostfri konstruktion, kände vi oss trygga med att använda den både inomhus och utomhus. Vi rekommenderar varmt Opranic Thor 2000W infravärmare för alla som söker en kraftfull och pålitlig värmekälla.

Fördelar

 • Modern och gedigen design
 • IR-X-teknik med lång brinntid
 • Bred värmespridning
 • IPX4-certifierad och rostfri

Nackdelar

 • Kan bli för varm i mindre utrymmen

6. Veito CH1800RE

Veito CH1800RE Infravärmare

Vid första anblicken av Veito CH1800RE imponeras vi direkt av dess stilrena och moderna design. Denna golvstående infravärmare, med sin konstruktion i aluminium, förenar både funktionalitet och estetik.

Dess justerbara höjdstativ ger användaren en skräddarsydd upplevelse beroende på användningsområdet, och det inbyggda bärhandtaget gör att den enkelt kan flyttas mellan olika rum. Vi var särskilt nöjda med hur effektivt CH1800RE värmer upp utrymmen tack vare dess senaste kolfiberteknik.

Det märktes tydligt att golvet, möblerna och personerna i rummet snabbt blev varma med de infraröda strålarna, och den stora besparingen – upp till 25% jämfört med traditionell infravärme – blev en positiv överraskning. Veito CH1800RE blir därför ett utmärkt miljövänligt val för den medvetna användaren.

En annan särskilt uppskattad egenskap var den medföljande fjärrkontrollen. Med den kunde vi enkelt justera termostaten, ställa in tid och växla mellan de fyra effektnivåerna (800W/ 1100W/ 1400W/ 1700W). Denna infravärmare var också förvånansvärt tyst under drift, vilket var en trevlig överraskning.

Däremot upplevde vi en liten nackdel med CH1800RE. För större utrymmen över 20 kvadratmeter kände vi att den inte alltid kunde ge den optimala värmenivån. För mindre till medelstora rum var det dock inget problem.

Sammanfattningsvis är Veito CH1800RE en infravärmare med hög prestanda, elegant design och utmärkt funktionalitet.

Den är perfekt för en rad olika användningsområden, från hemmet till restauranger och arbetsplatser. Dess moderna kolfiberteknik och medföljande fjärrkontroll gör den till ett ypperligt val för dem som söker effektivitet kombinerat med stil.

Fördelar

 • Stilren och modern design
 • Effektiv kolfiberteknik
 • Medföljande fjärrkontroll
 • Tyst under drift

Nackdelar

 • Mindre effektiv i större utrymmen över 20 m2
Hur vi utförde vårt test av infravärmare

Hur vi utförde vårt test av infravärmare 2024

När vi beslutade oss för att utforska världen av infravärmare, ville vi inte bara hitta den bästa infravärmaren, utan även erbjuda våra läsare den mest heltäckande och pålitliga informationen.

Därför tog vi oss tid att metodiskt genomföra en omfattande testprocess. Vi ville förvissa oss om att när vi rekommenderade en infravärmare som “bäst i test”, var den verkligen värd den titeln.

Nedan beskriver vi våra steg, överväganden och vår noggranna process.

Uppställning av vår testmiljö

När vi började vårt test var det av största vikt att skapa en testmiljö som var konsekvent och rättvis.

Vi valde en utomhusplats med liknande förhållanden som en genomsnittlig svensk terass, för att efterlikna situationen för någon som kanske ville köpa en infravärmare för sin terassvärmare.

Vår testmiljö var fri från vind och andra väderfaktorer som kunde påverka resultaten. Vi tog även hänsyn till saker som material på golvet och omgivande strukturer, eftersom dessa kan påverka hur värmestrålningen känns.

Vår testprocess

Vårt test bestod av flera steg. Först samlade vi in en mängd olika infravärmare från ledande märken, inklusive både dyra och billig infravärmare.

Vi studerade varje produkts manual för att förstå den bästa användningen. Varje infravärmare installerades sedan enligt tillverkarens instruktioner.

När vi ville köpa en infravärmare till testet, tog vi hänsyn till användarrecensioner och expertrekommendationer för att säkerställa att vi hade ett representativt urval.

 • Produktval baserat på varumärke och pris
 • Installation enligt tillverkarens anvisningar
 • Tidsinställning och övervakning av varje test

Utförande av testerna

När vi väl hade vår testmiljö och process på plats, utförde vi testerna med största noggrannhet. Varje infravärmare testades tre gånger för att säkerställa konsekvens.

Varje test varade i någon timme, under vilka vi mätte värmefördelningen, effektiviteten och energiförbrukningen. Vi diskuterade också våra personliga upplevelser, noterade om någon infravärmare kändes för het eller inte tillräckligt kraftfull.

Vårt mål var att ge våra läsare en balanserad uppfattning, så när du bestämmer dig för att köpa en infravärmare, kan du göra det med fullständig insikt om vårt test.

Utvärdering av testresultaten

Efter att vi utfört alla tester var det dags att djupdyka i våra upptäckter. Vi gick igenom alla mätvärden, anteckningar och observationer vi samlat under testprocessen.

Varje infravärmare fick poäng baserat på prestanda, effektivitet och användarvänlighet. Vi övervägde också feedback från vårt team om vilken infravärmare som kändes bäst på huden och vilken som var mest effektiv i kalla förhållanden.

Efter noggrant övervägande kunde vi tilldela titeln “bäst i test” till den infravärmare som överträffade alla andra i flera kategorier.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarhet är en kritisk faktor när man ska köpa en infravärmare, speciellt om man vill ha en billig infravärmare som fortfarande presterar bra.

Vi utsatte varje infravärmare för en långvarig testprocess där de kördes kontinuerligt i 72 timmar. Under denna tid observerade vi eventuella tecken på slitage, överhettning eller avbrott.

Vår ambition var att säkerställa att även den bästa infravärmaren kunde stå emot de krav en användare ställer i en verklig miljö, och inte bara i en kort testsession.

Säkerhet och pålitlighet i testet

Säkerheten kan inte kompromissas med när det kommer till terassvärmare. Varje infravärmare genomgick därför en rigorös säkerhetsgranskning. Vi kontrollerade säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och automatisk avstängning.

Vi simulerade också oväntade situationer, som att produkten tippade över, för att se hur den reagerade. Pålitlighet är en annan avgörande faktor. Vi ville försäkra oss om att varje gång du vill köpa en infravärmare och slå på den, kommer den att fungera som den ska.

Därför testade vi upprepade start- och stoppcykler för varje produkt för att se hur de stod sig över tid. Vårt test gav oss värdefull insikt i vilka produkter som verkligen var värdiga sin prislapp och sin position på marknaden.

Tips inför användning av infravärmare

Tips inför användning av din infravärmare

När man har beslutat sig för att investera i en infravärmare, finns det en del saker att tänka på för att säkerställa optimal användning och säkerhet.

Vårt omfattande test av infravärmare gav oss en djupare förståelse för just dessa aspekter. Medan vi inte nämner specifika produkter här, vill vi dela med oss av de insikter vi fick under testet, inklusive de bäst i test-momenten, för att hjälpa dig få ut det mesta av din infravärmare.

Placering är nyckeln

Under vårt test fann vi att placering av infravärmaren spelar en avgörande roll för dess prestanda. Liksom med en värmefläkt, är det viktigt att placera infravärmaren på en plats där den inte är blockerad av möbler eller andra objekt.

En fri luftväg säkerställer en jämn värmespridning. Detta insåg vi när vissa infravärmare i vårt test gav bättre resultat beroende på deras position.

Överväg energikällan

När du tänker på att köpa en infravärmare, är det också viktigt att överväga vilken typ av energikälla du föredrar. Precis som med element och luftkonditionering, varierar energiförbrukningen.

Vårt test visade att vissa infravärmare var mer energieffektiva än andra, vilket kan påverka driftskostnaden.

Förstå dina behov

Beroende på storleken på utrymmet du vill värma upp, kan dina behov variera. Detta blev tydligt under vårt test. Liksom med en termostat, är det viktigt att kunna justera värmenivån efter dina specifika behov.

En infravärmare som är för kraftfull för ett litet utrymme kan leda till obehag, medan en för svag kan vara otillräcklig för större ytor.

Säkerhetsföreskrifter

Säkerhet bör alltid komma först, oavsett vilken produkt det handlar om. Under vårt test märkte vi att vissa infravärmare hade bättre säkerhetsfunktioner än andra.

Även om vi inte nämner specifika märken här, rekommenderar vi starkt att du undersöker säkerhetsfunktionerna innan köp. Se till att din infravärmare har funktioner som överhettningsskydd och en stabil bas för att förhindra att den välter.

Sammanfattningsvis, baserat på vårt test, rekommenderar vi att du:

 • Noga överväger placeringen av din infravärmare.
 • Tar hänsyn till energikällan och hur det kan påverka dina elkostnader.
 • Anpassar valet av infravärmare baserat på dina specifika behov.
 • Inte kompromissar med säkerheten.

Att följa dessa tips baserade på vår testupplevelse kommer säkerligen att ge dig en positiv upplevelse när du börjar använda din infravärmare.

Vanliga frågor om infravärmare

Vanliga frågor om infravärmare 2024

Vad kostar det att köpa en infravärmare?

Priset för en infravärmare varierar beroende på modell och kapacitet. En grundläggande modell kan börja på några hundra kronor, medan högpresterande modeller kan gå upp till flera tusen kronor.

Hur mycket el drar en infravärmare?

Elförbrukningen för en infravärmare beror på dess effekt och hur ofta den används. Generellt kan en infravärmare förbruka mellan 500W till 2500W eller mer, beroende på dess storlek och inställningar.

Vilken typ av infravärmare är bäst?

Det beror på användningsscenario och personliga preferenser. För utomhusbruk, kan en stående modell vara bäst medan för mindre utrymmen kan en väggmonterad vara idealisk.

Hur stor yta värmer en infravärmare?

En standard infravärmare kan värma en yta på cirka 10-25 kvadratmeter, men det varierar beroende på modellens effekt och den omgivande temperaturen.

Kan man använda infravärme inomhus?

Ja, infravärmare kan användas inomhus. De erbjuder en ren och luktfri värmekälla, men det är viktigt att följa tillverkarens säkerhetsrekommendationer vid inomhusanvändning.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen