Bästa infravärmaren 2022 – Test av olika infravärmare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Veito Blade 2000W

Master TS 3A

Sunwind Terrassvärmare

Opranic Nova

Klicka här för att se fler infravärmare.

Bästa infravärmaren 2022

Brukar du sitta och frysa på din uteplats eller i uterummet? I så fall måste du köpa den bästa infravärmaren. Med hjälp av en bäst i test infravärmare så kan du enkelt värma upp antingen din uteplats eller ditt uterum. En infravärmare fungerar väldigt effektivt och de påverkas inte heller av vinden. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att köpa en infravärmare bäst i test.

Med vad du än tror så är det faktiskt inte så enkelt att köpa en bra infravärmare på nätet. Det finns många affärer som endast brukar skriva de positiva sakerna. På grund av detta så kan man inte alltid få en så bra bild av hur bra värmaren faktiskt är. Du vill ju definitivt inte köpa en infravärmare som du inte tycker om. För att göra det ännu svårare så finns det en massa olika modeller av infravärmare i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför bli väldigt svårt att köpa den bästa infravärmaren på nätet.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en köpguide för bäst i test infravärmare. Jag har nämligen genomfört mitt eget infravärmare test. Jag vet själv hur svårt det kan vara att köpa en bra infravärmare. Jag byggde upp den här köpguiden genom att använda mig av min egen och andras kunskap. När jag skulle köpa min egen infravärmare så lärde jag faktiskt mig väldigt mycket. Men för att göra köpguiden ännu bättre läste jag även igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av all information så gjorde jag en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa infravärmaren.

Läs även >>> Bästa tvättstället 2022

Köpguide för bäst i test infravärmare 2022

Som jag skrev innan kan det alltså vara väldigt svårt att köpa en infravärmare bäst i test på nätet. När du väljer rätt infravärmare så finns det ganska många saker som du måste tänka på. Du måste även välja bäst i test infravärmare utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa infravärmaren 2022:

 • Hur du tänker använda den
 • Vad den kommer användas
 • Hur man hittar rätt
 • Typ av uteplats
 • Designalternativ
 • Kraftkälla
 • Driftkostnad
 • Säkerhet
 • Garantier
 • Typiskt väder
 • Estetik och atmosfär
 • Enkel användning
 • Förvaring
 • Placering
 • Städning och underhåll
 • Ytterligare funktioner

Hur du tänker använda den

Detta är utan tvekan det viktigaste övervägande för dig att göra när du köper en infravärmare. Storleken och formen på din trädgård och uteplats, de situationer du kommer att använda den i, hur många människor som vanligtvis kommer att vara i utrymmet och utnyttjar värmaren – det är viktigt att tydligt definiera och beakta alla dessa faktorer för att välja en infravärmare som kommer att tillfredsställa dina behov.

Om ditt yttre utrymme är litet och du och dina vänner brukar hålla dig nära ett bord eller område när du är ute, kommer en bordsvärmare att göra susen. Om du har ett utrymme som är täckt eller inneslutet som du vill hålla uppvärmt, måste du utesluta alla alternativ utom de elektriska infravärmare. Om du vill att värmaren ska fungera som en kontaktpunkt under sociala situationer, snarare än något som är funktionellt och i bakgrunden, är det bra med en eldstad. Vilket val som är bäst beror helt på sammanhang och personliga preferenser.

Var den kommer användas

Gasvärmare är ENDAST för utomhusbruk men är mycket mer rörliga eftersom de inte är bundna till ett utlopp. Elvärmare behöver – ja, elektricitet och kommer ofta med en mycket kort sladd. Tänk på säkerhetsmätningarna när du lägger till sladdförlängningar och tillgängliga platser för kontakten.

 • Väder. Om du vill ha möjlighet att lämna din infravärmare ute på natten, kommer regn eller sken, är du säkrast med en gasvärmare. Vi vet alla att el och vatten inte går bra tillsammans, så om du inte vill ta in värmaren eller alltid komma ihåg att täcka över det, är det bättre med en gasvärmare. Med detta sagt är ett lock fortfarande en bra idé eftersom vädret kommer att försämra enheten och förkorta dess livslängd oavsett dess strömkälla.
 • Flexibilitet: De flesta elektriska infravärmare (inte de väggmonterade) kommer med ett stort antal justeringsnivåer, vilket kan vara ganska bekvämt. Gasvärmare avger värme till omgivningen och är mycket lättare att anpassa till önskad värmeeffekt än eldrivna, eftersom de senare vanligtvis har fasta utgångsinställningar.
 • Miljö: Elvärmare är mycket billigare att använda än propangasdrivna. Detta gäller både för dig och för miljön. Elvärmare lämnar ett 15% mindre koldioxidavtryck än de som drivs med gas. En elektrisk infravärmare genererar också mycket mer värme än de som går på gas, mätt genom energiförbrukning.

Hur man hittar rätt

Den “bästa” infravärmaren beror på dina specifika behov. Det finns flera viktiga faktorer som du måste tänka på när du väljer det bästa alternativet för ditt utrymme. Även om den här listan är långt ifrån komplett är den ett bra ställe att börja på.

Uppvärmningskrav

Se till att din infravärmare kan värma ditt utrymme tillräckligt. En infravärmare med fel storlek gör att dina gäster blir kalla och obekväma. Om en infravärmare inte gör jobbet kan du överväga att lägga till flera infravärmare som är placerade tillräckligt långt ifrån varandra för att maximera värmefunktionerna. Om du lägger till flera gasvärmare i ditt utomhusutrymme måste du också se till att du har tillräcklig gasförsörjning för att bränna alla dina infravärmare. Återigen vill du anställa en professionell gasrör för att hantera denna process.

Monteringsalternativ

Tänk på din planritning. Detta kommer att avgöra om din infravärmare kommer att vara fristående, väggmonterad eller bärbar. Var noga med att ta hänsyn till detaljer som golv- eller väggyta och eventuella gas- eller elektriska anslutningar du behöver använda. Om dessa anslutningar inte är tillgängliga måste du se till att nya linjer kan köras till önskad plats.

Säkerhet

En av de viktigaste detaljerna du måste vara medveten om när du installerar en infravärmare är avstånd till brännbara material som trä. Följ alltid tillverkarens riktlinjer för installation för att säkerställa korrekt säkerhet. Leta dessutom efter enheter som har certifieringar eller andra tecken på kvalitetssäkring. Dessa certifieringar betyder att värmaren har genomgått omfattande tester för tillförlitlighet och säkerhet.

Även om certifierade enheter kan kosta lite mer i fronten, kommer de att spara tid och ansträngning i underhållskostnader senare. Slutligen överväga dina kontrollalternativ för din infravärmare. Oavsett om du letar efter en enkel av / på-omkopplare, timerstyrning eller någon form av fjärrfunktion, kan många infravärmare ställas in på flera sätt för att möta behoven i ditt utrymme.

Typ av uteplats

Uttrycket uteplats kan användas ganska löst beroende på vilken del av Sverige du bor i. I vissa delar av landet hänvisar folk till uteplatser som verandor, och dessa uteserveringar kan också vara täckta eller utomhus. För vissa husägare kan en uteplats vara en enkel betongplatta med bord och plats för några stolar. I andra fall är det ett område där människor underhåller eller leder in i ett poolområde. Medan målet med den här guiden är att hjälpa dig att hålla dig varm på din utomhusdäck eller uteplats, måste du överväga dess storlek och hur du använder den på hösten och vintern innan du tänker på en stil av infravärmare.

Designalternativ

Du har också ett antal olika typer av infravärmare att välja mellan när det gäller design.

Golvstående infravärmare

Golvvärmare är ett populärt alternativ och en av de vanligaste typerna du ser om du väljer att gå med en gasvärmare. Dessa infravärmare är vanligtvis långa, tunna och ger en bra mängd värme. Det här är den typ av infravärmare som du oftast ser på platser som restauranger eller kaféer som har uteplatser. Du hittar ett brett utbud av priser med dessa alternativ som varierar beroende på vilken typ av bränsle de använder och deras storlek och effekt.

Hängande och väggmonterade infravärmare

Hängande och väggmonterade infravärmare är populära bland dem som vill spara golvyta på sin uteplats. Värmaren släpper ut tillräckligt med värme för att hålla dig bekväm medan du håller dig ur vägen medan du använder utrymmet. De kan variera kraftigt i pris och storlek, är nästan alltid elektriska och kräver vanligtvis lite installationstid från dig. Beroende på hur praktisk du är är det osannolikt att du kommer att behöva anställa någon för att installera den här värmaren på din uteplats. De flesta tycker att det är tillräckligt enkelt att göra på egen hand.

Bordsvärmare

Bordsvärmare är den minsta värmaren i listan och värmer vanligtvis bara ett mycket begränsat utrymme, men de är ett särskilt prisvärt alternativ om du bara behöver det lilla utrymmet uppvärmt. De är vanligtvis elektriska, men du kan hitta några gasmodeller. Många av dem ser ut som miniatyrversioner av golvstående infravärmare – samma design, bara tillräckligt liten för att sätta ovanpå ett bord. Om du tillbringar större delen av din uteplats vid ett bord kan det vara det mest praktiska alternativet för dina behov.

Eldgropar och chimineas

Eldgropar och chimineas lägger till den vedeldade atmosfären vi pratade om. Du kan hitta prisvärda alternativ för varje, även om eldstäder kan bli dyrare om du väljer större eller snyggare modeller. De kräver mer underhåll än andra typer av infravärmare, men för många människor kan den atmosfär som de tillhandahåller bara inte slå.

Kraftkälla

I de flesta fall finns det tre alternativ när det gäller el- och infravärmare. Var och en har sina egna distinkta fördelar och nackdelar, och ditt val kan begränsas av din budget eller tillgång till utomhus också.

Elektriska infravärmare

För husägare med snäva budgetar är en elektrisk infravärmare ett utmärkt val. De finns i olika storlekar med golvstående modeller och infravärmare som du kan montera på väggen. Ofta hittar du också fler funktioner på dessa modeller, inklusive fjärrkontroller, elektroniska termostater och timers.

Alla elektriska infravärmare kräver tillgång till ett eluttag, så du måste ha ett 120- eller 240-voltuttag i närheten. Det betyder att du också måste överväga sladdlängden och placeringen av dessa infravärmare såvida de inte är trådbundna. Elektriska infravärmare är underhållsfria, men de håller kanske inte så länge som ett gasbaserat system som är byggt för utomhusbruk.

Propan

Propanvärmare är ett bra alternativ till en elektrisk verandavärmare och ger flera fördelar som visar varför de är den mest sålda typen av infravärmare. Dessa infravärmare använder propantankar, som kan döljas i själva värmaren eller anslutas till en gasledning. De har betydligt mer kraft än en elektrisk modell och är perfekta när du behöver värme snabbt utomhus.

Nackdelen med propanvärmare är prissättning. Propanvärmare är dyrare framåt och du måste också leverera gas till systemet. Du kan använda små 0,5 kg tankar med bordsvärmare men kan behöva plocka upp 10 kg tankar ofta under vintern för större infravärmare. Gasläckor och säkerhet är också bekymmer, även om värmaren får tillräcklig ventilation utomhus.

Naturgas

Sist men absolut inte minst är infravärmare som använder naturgas. Om du redan har naturgas i ditt hem för din spis eller ditt HVAC-system, vill du starkt överväga denna typ av infravärmare eftersom de är effektiva och prisvärda att använda när kallt väder börjar sätta in. Du kommer att vara något begränsad när den kommer dock till formfaktorer, eftersom de flesta av dessa infravärmare är monterade.

Den uppenbara nackdelen med naturgasvärmare är kostnaden för att driva en ny linje för din infravärmare. Även om du har en befintlig gasledning är det inte exakt billigt att knacka på den för en ny linje. Kolmonoxiddetektorer och andra säkerhetsåtgärder bör finnas på plats när du använder naturgasvärmare också.

Driftkostnad

Kostnaden för att använda en infravärmare är en av de viktigaste frågorna jag får från mina läsare regelbundet och med goda skäl. Vissa infravärmare är effektivare än andra, och om du planerar att använda värmaren dagligen är det en bra idé att veta hur mycket det kommer att kosta att köra. El säljs per kilowattimme, och priset varierar beroende på var du bor och tid på året. Hur länge du faktiskt driver värmaren spelar också roll, men du kan snabbt räkna ut de grova kostnaderna för alla elektriska infravärmare så länge du känner till priset för el i ditt område.

Saker och ting är annorlunda med propan, som vanligtvis säljs i förfyllda tankar. En liten kapsel på 0,5 kg är billig men kanske inte håller länge, beroende på dina inställningar. 10 kg tankar ger mer förbränningstid, men du måste fortfarande överväga kostnaden för propan själv. Du kan förvänta dig att betala var som helst mellan 20 och 40 kr per liter för att tanken ska fyllas på, beroende på var du bor. Naturgas är en överkomlig värmekälla, och precis som propan kommer priset att variera under hela året. Det faktureras som term på din elräkning om du redan har en gasledning till ditt hem. Annars måste du kontrollera naturgasnivåerna i ditt område för att hitta kostnaden för att driva en infravärmare som drivs av naturgas.

Säkerhet

När du använder en infravärmare ska du alltid tänka på säkerheten oavsett stil eller hur den drivs. Vissa typer av infravärmare anses vara säkrare än andra, och det finns några andra saker du vill tänka på med infravärmare. Det första du måste tänka på när du använder eller använder en infravärmare är frigöring. Du måste följa tillverkarens riktlinjer till punkt och pricka och se till att du har tillräckligt med utrymme runt värmaren. Håll allt fjärrbrännbart borta från värmaren, tillsammans med allt som kan smälta som plastkoppar eller leksaker.

Med golvstående infravärmare måste du se till att de är tillräckligt tunga för att inte välta eller fästa dem på plats. Det är sant för både höga infravärmare och bordsmodeller, oavsett säkerhetsfunktioner som vippomkopplare. Om du använder naturgas eller propan, överväga också ventilation. Det borde inte vara ett problem med öppna verandor, men korrekt ventilation är ett måste om du vill att dessa infravärmare ska fungera säkert och effektivt.

Det sista området jag vill beröra har att göra med montering. Många infravärmare kommer att kräva en viss montering och att sätta ihop en propan eller naturgasvärmare fel kan vara katastrofalt. Även om det inte borde vara ett problem med en bra bruksanvisning, kommer skarpa kanter på massiva metallvärmare att skära händerna öppna på några sekunder. Det kommer definitivt att sakta ner installationsprocessen och händer oftare än du tror.

Garantier

Vissa kan erbjuda längre garantier på vissa delar av sina system som brännaren, men en kort garanti är verkligen inte perfekt med tanke på priset på några av dessa infravärmare. Vårt bästa råd när du köper någon av infravärmare i min lista över en dyr modell är i allmänhet att överväga en utökad garanti. Det är något du kan köpa via nästan alla återförsäljare online eller lokalt, särskilt när du har att göra med stora företag. Reservdelar är också ett alternativ, men vanligtvis endast tillgängliga för avancerade infravärmare.

Typiskt väder

Det typiska klimatet i ditt område kommer att påverka hur mycket värme du vill ha och vilken typ av infravärmare som är mest vettigt. Om ditt område är utsatt för regelbunden regn, kommer en eldstaden inte att använda mycket. Om du ofta ser kraftiga vindar kan en golvstående infravärmare vara svår att hålla upprätt. Tänk på hur vädret vanligtvis ser ut under de tider på året som du helst vill använda din infravärmare och se till att du följer en modell som är praktisk för ditt klimat.

Estetik och atmosfär

Vissa människor kommer att vara nöjda med alla infravärmare som fungerar. Andra vill ha en som lägger till något i utseendet på deras trädgård eller uteplats. De flesta golvstående modeller faller mest i funktionskategorin, men vissa är utformade för att ge en fin estetisk touch till det område du placerar dem i. Många väljer ett alternativ som har en öppen låga för den extra atmosfären som den ger. Om utseende och atmosfär är viktiga överväganden för dig, ta dig tid att bläddra bland dina alternativ och se vilka som ser ut som hoppar ut mot dig som passar perfekt för ditt utomhusområde.

Enkel användning

Vissa infravärmare är extremt enkla att använda från det ögonblick du får dem så länge du har dem. Andra kommer att presentera arbete eller underhåll för dig. Hur svårt kommer din infravärmare att tändas? För de flesta el- och gasmodeller blir det så enkelt som att vända en brytare. För eldgropar och chimineas tar det lite mer arbete och tid. Hur svårt blir det att sätta ihop när du får det?

Vissa modeller kräver mer involverad montering eller installation än andra, så du vill se till att du är beredd på vad din modell kräver. Elvärmare behöver oftast bara anslutas och naturgasvärmare behöver bara anslutas en gång, medan andra modeller kräver att du byter ut bränslekällorna med viss regelbundenhet. Väg arbetet med att äga den typ av infravärmare du gillar bäst mot vad du är villig att göra. Vissa människor har inget emot att lägga lite ansträngning för att få vad de vill. Andra kanske tycker att det arbete som krävs är avskräckande för att faktiskt använda sin produkt.

Förvaring

Det finns många frågor att ta hänsyn till för rätt lagring av din bakgårdsenhet. Dessa inkluderar;

 • Bränsletypen. Behöver det till exempel en propantank eller naturgas?
 • Lämplig placeringsposition för din infravärmare.
 • Investera i ett kvalitetsskydd för bakgårdsenheter.
 • Förbättrar din infravärmare stabilitet.
 • Demontera din bärbara uteplats på rätt sätt.
 • Rengöring av tillgängliga delar.
 • Bestämning av en idealisk lagringsplats för din bakgårdsenhet.

Om du lagrar din infravärmare på rätt sätt kommer den att tjäna dig under en längre tid; därmed kommer du att njuta av dess fulla värde. Nedan finns en detaljerad översikt över hur du förvarar din infravärmare.

Placering

Innan du utför andra rutiner för underhåll av bakvärmare, är det första att hitta en lämplig placeringsposition. Antag att du inte flyttar din infravärmare mycket. De avgörande övervägandena är;

 • Tittar på närheten för din infravärmare till andra föremål.
 • Bestäm vindens styrka på var du vill placera din infravärmare.
 • Bestämma stabiliteten och fastheten på ytan där du placerar din infravärmare.
 • Bestämma enkel åtkomst och luftning av området.

Normalt bör infravärmare ha ett avstånd på minst 3 ′ runt sig. Medan många upprätthåller dessa avstånd glömmer de bort området över bakvärmaren. Håll det rekommenderade avståndet när du använder infravärmare under täckta utrymmen. På samma sätt som när du använder en eldstad, avstå från att placera din infravärmare under ett träd. Torra löv kan falla in i din enhet och fånga direkt eld. Dessutom kan skadedjur skapa ett hem ur din infravärmare.

Väderförhållandena påverkar livslängden på din infravärmare. Ta reda på vilken del av din uteplats som mottar starka vindar och vilken som har bättre vindskydd. Vind kan leda till att vält eller blåsa lättantändliga material i värmaren. Det kanske inte är lätt att upptäcka de områden som minst påverkas av vind. Du kan dock titta på vindens allmänna effekt på olika delar av din fastighet. Du bestämmer sedan var din infravärmare kommer att ha mest skydd mot den.

En stabil och fast mark, som en betongplatta, är utmärkt för att öka din värmares livslängd. Se till att undvika gräsmattor när du använder en infravärmare, eftersom gräs har en robust yta. Detta kan påverka stabiliteten på din bakvärmare. Så din infravärmare kan välta, vilket kan leda till brott eller gasläckage. Dessutom är gräs som brandfarligt det inte det bästa materialet att ha runt en infravärmare.

Städning och underhåll

Rengöra din infravärmare

ör att rengöra en infravärmare, torka bara av ytorna med vatten och mild tvål eller en fuktig trasa. Sliprengöringsmedel och ugnsrengöringsmedel kan skada dem, så se i din bruksanvisning för specifika rengöringskrav.

Underhåll

Det behövs lite underhåll med infravärmare, vilket är en av deras största fördelar. Förutom enstaka torkning är det enda verkliga underhållet du behöver oroa dig för att byta ut gastankar (för propanvärmare).

Ytterligare funktioner att tänka på

Monteringstyp

De flesta infravärmare vi erbjuder är åtminstone delvis monterade, vanligtvis tar det cirka en timme att montera helt. Många modeller, kommer helt monterade i en låda. Du måste helt enkelt fästa toppen / kupolerna för vissa modeller. Var noga med att leta efter den här funktionen, eftersom det kan ta mycket tid att bygga helt omonterade infravärmare. Om du letar efter en modell kan du omedelbart ta bort och börja använda, hitta en som kommer helt monterad.

Elektroniska kontroller

Modeller med elektroniska kontroller för att justera värmenivåerna och slå på och av värmen är mycket lättare att använda. Leta efter infravärmare med en knapptryckning och enkla inställningar Vissa modeller har till och med en fjärrkontroll.

Justerbara lågor

De flesta propan- och naturgasvärmare innehåller någon typ av låga, och många av dessa lågor kan justeras för att matcha önskad atmosfär och värmenivå.

Garantilängd

Om din infravärmare har en lång garanti (vissa har upp till 5 års begränsade garantier), kan du vara säker på att den är byggd med kvalitetsmaterial och inte kommer att drabbas av tuffa miljöförhållanden.

Lista över de bästa infravärmarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Fördelar med infravärmare

Infravärmare är ett utmärkt alternativ för utomhusuppvärmning eftersom de använder strålningsvärme för att värma ett utrymme. Medan värmen från varmlufts- eller konvektionsströmvärmare kan transporteras bort av vinden på en blåsig dag, fungerar en strålningsvärmare annorlunda – tänk värmen från solen på en klar dag.

Infravärmare finns i olika former, storlekar och prispunkter för att uppfylla behoven för din installation. Dessa produkter har också ganska lågt underhåll, så även om din initiala investering kan vara hög beroende på det område du vill värma upp, bör en korrekt installerad infravärmare hålla i många år – även i oförlåtligt väder. Nedan finner du fler fördelar med infravärmare:

Drift med lågt underhåll

Infravärmare kräver i allmänhet lite eller inget underhåll. Mest underhåll är tyngst när värmaren använder mest, och de flesta kräver enkel underhåll inklusive kontroll av hinder i gasledningen, kontroll av gasanslutningar med avseende på läckage, rensning av insektsbrännaren och kontroll av propanivåerna i din tank.

Tyst, direkt strålningsvärme

Infravärmare och eldstäder använder strålningsvärme. Strålningsvärme, eller infraröd uppvärmning, värms upp som solen, eftersom den använder osynliga energivågor som infunderar omgivande föremål och människor med värme. När fotoner träffar föremålens hud eller ytor absorberas och behålls värmen, vilket håller dig och din omgivning varmare, längre. Slutligen är värmen tyst, så det kommer inte att drunkna i konversationer och musik.

Attraktiva konstruktioner

Som en värmeapparat använder många nu attraktiva mönster för att ge mer elegans och atmosfär till utomhusutrymmen. I eldstaden finns nu mosaikplattor, hartstextildesigner och metalltillverkning för manteldesigner, medan fristående och monterbara infravärmare har rena mönster med matt eller blank yta, glasrör, exteriör av rostfritt stål och mer.

Luftkvalitet

Förutom att alla propangasledningar är åtdragna och säkrade, äventyras inte luftkvaliteten så länge den används i rätt utomhusutrymmen. Vidare skapar traditionella vedeldade eldstäder ask, sot och rök som kan irritera andning och ögon, och det måste rengöras senare.

Hållbar

Även om vi inte förespråkar att lämna dem utomhus året runt, är de flesta tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål och hartsplattor för hållbarhet. Vissa har till och med ett skydd för att hålla dem skyddade mot UV-strålar och fukt när de sitter ute under högsäsong.

Typer av infravärmare

Väggmonterad infravärmare

Infravärmare som du kan installera på din vägg eller i ditt tak är en mycket bra lösning för att spara utrymme om du har en mindre uteplats men ändå vill ha tillräckligt med utrymme för att umgås. Dessa infravärmare är vanligtvis elektriska och använder en slags infraröd värme för att värma upp ditt utomhusutrymme. De kan installeras med väggmonterade fästen som gör att värmaren kan pekas uppåt eller nedåt.

Medan de sparar utrymme, se till att monteringsfästena passar in i din vägg. De flesta applikationer för gips och ark kommer att vara optimala för montering, men om du har exponerat tegel eller betong som din vägg och redan har beställt din infravärmare, måste du lägga den på marken, eftersom dessa material inte tillåter att fästena montera ordentligt.

Elektriska infravärmare har funnits sedan metallurg Albert Leroy Marsh uppfann dem någonstans runt tidigt 1900-tal. Eftersom väggmontering redan hade varit en teknik som redan hade utvecklats är det säkert att säga att dessa panelvärmare tillverkades strax efter.

Bordsvärmare

Infravärmare för bänkskivor är återigen idealiska för att spara utrymme på din uteplats. Om du bara sitter runt bordet eller vill äta ute men det är kallt kan du sätta på bordsaggregatet och få en bekväm upplevelse. Dessa typer av uteplatser är vanligtvis de minsta och finns i elektriska och propan sorter. Du kommer att upptäcka att de mindre typerna av infravärmare i den här listan drivs av elektricitet medan gasdrivning fungerar för större modeller som använder mer energi. Vissa modeller har tippvikter för att undvika att de välter om dina gäster blir lite för bråkiga. Medan bordsvärmare inte sprider värmen till ett stort utrymme, är de perfekta för att sitta och umgås runt ett bord.

Som du kan se ser bordsvärmare ut som en miniatyrversion av fristående infravärmare. Dessa utvecklades ursprungligen som ett sätt att göra den fristående värmaren till en lättare, mer bärbar uppvärmningsapparat. När tillverkarna kunde lägga till viktade baser för dessa miniatyrpatronvärmare började de marknadsföra dem genom att sätta dem ovanpå borden.

Fristående infravärmare

Förmodligen den mest allestädes närvarande stilen för en infravärmare, fristående infravärmare är den ursprungliga modellen som utvecklades för att säkerställa värme när du var ute. På grund av detta finns det ett brett utbud av olika typer av fristående terrassvärmare:

Kvartsrör

En unik design gör att kvartsrör sticker ut som en infravärmare. Medan huvudfunktionen verkar vara designutseendet är det en mycket mindre fristående infravärmare som ger dig gott om utrymme att röra dig på din uteplats utan att det kommer i vägen. Tyvärr sprider dessa inte värmen runt och är minst effektiva när det gäller uppvärmning.

Svampstil

Den ursprungliga stilen för infravärmare, den svampformade infravärmare finns i många olika storlekar (med vissa idealiska infravärmare). De är kända för sin designeffektivitet. Svampformen möjliggör att infraröd värme, om värmaren är elektrisk, kan spridas ut och värma upp ganska stora utrymmen från en mindre källa. Även om den här typen av infravärmare är billigast att köpa, kan de vara lättast att välta eftersom vissa modeller inte har viktade baser.

Början på infravärmare börjar verkligen med fristående infravärmare som ursprungligen utvecklades från rymdvärmare som skapades för att värma upp ett enda, litet område. De är för närvarande också några av de vanligaste sakerna som människor använder för att värma upp sina lägenheter under de iskalla vintrarna i New York City. Genom att använda samma principer för rymduppvärmning kunde ingenjörer omvandla en rymdvärmare till en utomhusvärmeenhet som drivs av propan, naturgas eller el.

Hängande infravärmare

En mycket unik design till en redan existerande enhet, den hängande uteplatsen är förmodligen den minst intuitiva men den mest slagkraftiga enheten på den här listan. Istället för att montera din infravärmare på en vägg (som kan ta bort utrymme från andra väsentligheter som tv eller darttavlor) eller sätta upp den på golvet eller bordet (som tar bort rörelseutrymme) hänger den hängande uteplatsen upp från väggen och ger den värma ner från himlen.

Jag antar att du inte har några planeter hängande från ditt tak, så det som är vettigast är att ha en hängande infravärmare. Detta kan vara extremt användbart om din uteplats har ett hårt tak för taket från vilket du kan fästa värmaren. Om det inte gör det kanske det inte är rätt produkt för dig. Dessutom kräver de en längre installationstid beroende på om du vill installera den själv eller hyra någon som gör det åt dig.

Fortsättningen av elvärmarehotet, eftersom de flesta hängande infravärmare är elektriska, utvecklades dessa när jag hade grundat den väggmonterade uteplatsen. Hängande infravärmare visade sig vara en platsbesparande lösning på problemet med elektrisk uppvärmning.

Multifunktionell infravärmare

Multifunktionella infravärmare fungerar i det unika utrymmet att kunna värmas både inomhus och utomhus. Det var lika uppenbart att skriva som det troligen var att läsa. Ändå är dessa infravärmare extremt mångsidiga när det gäller hur låg eller hur hög temperatur de kan nå. De är också bra för uteplatser som fungerar på den konstiga platsen att vara inomhus men inte helt inte utomhus. Medan de är bra som mångsidiga rymdvärmare cirkulerar de vanligtvis bara värme inom ett litet område så att du kommer att behöva tränga dig runt dem för att få värdefull värme. Den bästa metoden här är att få flera av dessa och placera dem över uteplatsen. Detta kan orsaka vissa hinder men åtminstone uteplatsen blir nu bekvämare.

Ta ut värmaren och ta ut den. Det är den korta historien om inomhus- / infravärmare. Bara skojar men på en mer allvarlig nivå, denna typ av infravärmare uppstod av ren praktik och var sannolikt de första infravärmare eftersom de var inomhuslösningar för värmeproblem som redan fungerade för människor. Att göra temperaturen bättre för utomhusändamål var en senare utveckling i den evolutionära tidslinjen för uteplatsuppvärmning.

Infravärmare med LED

Ett utmärkt komplement till designen och utseendet på din bakgård, upplysta infravärmare kan tjäna två syften genom att vara det definitiva konstverket i din trädgård och samtidigt betjäna dina gäster som en underbar värmekälla. Dessa infravärmare finns i alla olika former och storlekar men finns oftast i stora pyramidvarianter av rostfritt stål.

Som du kanske har gissat används dessa vanligtvis för kommersiella och restauranginställningar, så om du planerar att skaffa en till ditt eget hem, se till att du har tillräckligt med utrymme och är redo för den kostnad det tar att generera värmaren. Själva lamporna är gjorda av en LED-basfyrkant med en burlåga som skjuter ut överst. Dessa är bra tillbehör att ha vid ingångarna till din restaurang eller hem. De använder propan och är de dyraste men om du siktar på ett dekorativt utseende är de väl värda kostnaden.

Dessa upplysta infravärmare uppstod när LED-belysningstekniken hade avancerat till en sådan nivå att du kunde lägga till dem som skärmar på värmarens botten. Det som är coolt är också att dessa LED-lampor byter färger så att du kan få ett unikt färgbytesschema som matchar den festliga andan i din plats.

Parasollmonterade infravärmare

Även kända som elektriska parasoller är dessa infravärmare de närmaste släktingarna till den hängande uteplatshängaren. Liksom hängande infravärmare sparar de utrymme genom att bosätta sig på en plats där människor inte störs av dem och vanligtvis drivs via el. Dessutom är många också vattentäta, så det är förmodligen en ganska bra idé att använda dem på vintern med snö. De värms inte upp för långt, så som bordsvärmaren måste du sitta runt bordet under paraplyet för att få full effekt av den värme som levereras.

När montering av infravärmare på väggar och tak var en möjlighet var det bara vettigt att nästa plats vi kunde sätta en infravärmare på skulle vara under paraplyer och parasoller. Bordsparaplyteknologi har funnits ett tag så tanken att montera en värmeenhet på en var inte en mycket banbrytande idé men var ändå en bra idé.

Eldstad

Ibland känns det som om vi använder tekniken så mycket att vi glömmer hur livet var innan det kom till det bättre (eller sämre). Detta leder mig till den sista typen av infravärmare och verkligen den mest originella typen av uppvärmningsmekanism i människans historia. Utomhus eldstad uppvärmning är ett mycket kostnadseffektivt sätt att värma din bakgård under ett evenemang.

Medan du kan gräva upp en grop, kasta in tändningen och tända den på eld, är det förmodligen en bättre idé att få en verklig grop utformad för att bibehålla en brinnande värmekälla. Medan du har en väldigt enkel och lättanvänd enhet i eldstaden är ibland eldstäder inte de mest miljövänliga och kan vara en olägenhet att underhålla, till skillnad från deras avlägsna plug and play elektriska kusiner. Även om de lägger till lite mer av en rustik bloss, kan de kräva en speciell installation som inte är så lätt som det verkar.

Var ska jag ens börja med det här? De tidigaste groparna grävdes i marken av våra förfäder som ett sätt att förhindra lågor från att spridas och varna rovdjur och fiendestammar om att veta var vi befinner oss. Det utvecklades sedan till ett sätt att kontrollera värmekällor så att vi kunde sova lugnt under de kalla vintrarna (som vi gör idag).

Bord med inbyggd infravärmare

Detta är faktiskt en mycket smart bordsstil infravärmare eftersom den avger värme till alla runt bordet. Som du kan se finns det ingen propan. Istället är strömkällan el.

Mobil infravärmare

Faktum är att de flesta fristående infravärmare kommer med hjul, men de är fortfarande otrevliga. Hjulen är små och inte särskilt starka så att du bara kan flytta dem runt uteplatsen och inte någon annanstans. Vissa infravärmare har dock bättre hjulsystem som är utformade för att flyttas runt.

Smart infravärmare

Som du kan med de flesta saker i hemmet kan du nu köpa “smarta” infravärmare som är alternativ som du kan styra via appar eller något annat smart styrsystem. Här är ett exempel. Observera att de smarta alternativen är ganska begränsade så jag är inte säker på att det är värt det, men för tekniska entusiaster är det ett alternativ.

Fördelar och nackdelar med olika bränsletyper

Infravärmare använder vanligtvis en av fyra huvudtyper av bränslekällor – naturgas, propan, el och trä – var och en med sin egen uppsättning fördelar och nackdelar. Vi ska nu titta närmare på var och en av bränsletyperna och hjälpa till att begränsa vilken som är bäst för dig.

Propan

Propanvärmare är ganska lätta att lägga till på din uteplats eller gård. De kräver vanligtvis inte professionell installation, så det handlar bara om att sätta ihop dem, fästa bensintanken och sätta på dem. Tyvärr kostar de mer än utomhusgasvärmare i det långa loppet och du bör planera att byta ut bensintanken så ofta om du går med det här alternativet, men startkomforten tilltalar många användare. Och när propanbehållaren tar slut är det otroligt enkelt att byta ut tanken mot en ny.

Fördelar:

 • Värm upp snabbt.
 • Ingen installation krävs.
 • Bärbara; Kan flyttas dit du behöver värmen mest.

Att komma ihåg:

 • Propan kostar mer än naturgas.
 • Bensintankar måste bytas ut regelbundet.
 • Bör inte användas i ett täckt eller slutet utrymme.

Naturgas

Infravärmare för naturgas kräver vanligtvis professionell installation, eftersom du behöver dem för att anslutas till din gasledning. På grund av detta kan de kosta en hel del mer på förhand än andra typer av infravärmare – både för själva värmaren och installationskostnaderna. De är dock billigast att använda när du har installerat dem och de är otroligt enkla att underhålla.

Fördelar:

 • Billigt att använda.
 • Lätt att underhålla.

Att komma ihåg:

 • Dyrt att köpa och installera.
 • Kan inte användas i ett täckt eller slutet utrymme.
 • Kan vara svår att flytta på grund av naturgasledningen.

Elektrisk

Elektriska infravärmare är vanligtvis ett mycket bekvämt alternativ. Med undantag för hängande och väggmonterade modeller behöver elektriska infravärmare inte installeras utan behöver bara anslutas. Det största besväret du kan uppleva är att hålla din elvärmare nära ett uttag. El kostar mer än gas och ved för kontinuerlig användning, men elektriska infravärmare är mycket enkla att använda och underhålla och de är den enda typen av infravärmare som det är säkert att använda i ett slutet eller täckt utrymme.

Fördelar:

 • Bekväm att använda – bara anslut den.
 • Säker att använda i täckta eller slutna utrymmen.
 • Lätt att använda och underhålla.

Nackdelar:

 • Kostar mer att använda på lång sikt.
 • Kan endast användas nära ett uttag.
 • Kan visa sig vara långsam att värma upp.

Trä

Trä är ett favoritval för den atmosfär det ger. Det kräver mer underhåll – du måste ständigt lägga till mer ved för att hålla elden igång och rensa ut aska efter, men eldstäder och chimineas är populära eftersom människor uppskattar stämningen att sitta vid en eld och lukten som trä släpper när den brinner.

En eldstad eller chiminea kan ibland vara svårare att antända än dina andra uppvärmningsalternativ, särskilt på en blåsig dag. Dessutom har du mindre kontroll över värmenivån än vad du skulle göra med något som du enkelt kan stänga av eller sätta på en viss temperaturinställning. För många människor gör utseendet på en vedeldad avvägning värt det.

Fördelar:

 • er fantastisk atmosfär.
 • Prisvärd att köpa eller bygga.

Att komma ihåg:

 • Kräva mer underhåll än andra alternativ.
 • Knepigare att antända och bibehålla vid önskad uppvärmningsnivå.
 • Det kan vara svårt eller dyrt att få trä om du bor i staden.

 

Märken

En av de sista sakerna du bör vara säker på att tänka på i din sökning efter en infravärmare är rykte om det varumärke du går med. För att ge dig lite inblick i vad du kan förvänta dig av några av de bästa infravärmare märkena, undersökte vi användarrecensionerna av infravärmare som säljs av var och en för att få en känsla för vad faktiska kunder tycker.

Blue Rooster

Blue Rooster gör attraktiva chimineas i en rad stilar och priser som oftast får bra recensioner från kunder. De enda klagomålen vi stötte på hade att göra med att chimineas var mindre än kunden hade hoppats på, så var noga med att kontrollera specifikationerna innan du beställer. De flesta granskare kommenterar hur snygga chimineasna ser ut och kvaliteten på det material de är gjorda av.

Endless Summer

Endless Summer tillverkar mestadels elektriska infravärmare, men de har några modeller som också faller i andra kategorier (inklusive golvvärmare och eldstäder). De flesta recensionerna vi hittade var för bordsmodellerna, som tenderar att vara populära bland kunderna. Granskare berömmer utseendet på sina infravärmare och gillar att vissa modeller fungerar bra som lampor och infravärmare. På grund av sin lilla storlek går värmen från dessa bordsvärmare bara så långt, men de flesta kunder var nöjda så länge de hade en realistisk uppfattning om vad de kunde förvänta sig.

Fire Sense

Fire Sense säljer ett brett utbud av infravärmare i olika stilar, typer och mönster. Trots det breda utbudet av alternativ fick nästan alla modeller vi tittade på bra recensioner från kunderna. Fire Sense har rykte om att sälja infravärmare av hög kvalitet som är lätta att använda och fungera effektivt.

Infratech

Infratech tillverkar väggmonterade infravärmare. Vi hittade inte bara en hel del kundrecensioner på deras modeller, men de vi stötte på tyder på att företaget har ett gott rykte för produkter som fungerar bra och är tillförlitliga.

Outdoor Greatroom

Outdoor Greatroom gör ett antal attraktiva, avancerade eldstäder. Kunderna raser om sina eldstäder i recensionerna, särskilt hur bra de ser ut. Om estetik är en prioritet och du har lite pengar att spendera på din infravärmare, är Outdoor Greatrooms eldstäder ett bra val att gå med.

Patina

Patina gör prisvärda eldstäder med enkla men trevliga mönster som får ganska konsekvent positiva recensioner från användarna. Många säger att de är nöjda med prisvärdet och flera nämnde att deras eldgropar är gjorda av robust stål. Vi såg ett par varningar om att produkterna rostade – att använda ett skydd när din eldstad inte används är en smart idé. Annars verkar konsensus ganska positivt på Patina eldstäder.

Real Flame

Real Flame säljer eldstäder som får solida recensioner från kunder. Granskare berömmer hjärtligt företagets design och många granskare säger att deras eldgropar är gjorda av kvalitetsmaterial byggda för att hålla (även om detta verkar vara sant för vissa modeller mer än andra). För en snygg eldstad är Real Flame värt att kolla in.

Solaira

Solaira tillverkar väggmonterade infravärmare som får blandade recensioner från kunder. Vissa granskare är helt nöjda med sina infravärmare, andra tycker att värmen är för svag eller det ljus som den avger motbjudande. De får poäng för att vara gjorda av kvalitetsmaterial och vara säkra för hem med husdjur och barn.

Sunglo

Sunglo säljer golvstående infravärmare och hängande infravärmare. Ingen av typerna har bara en mängd recensioner online att surfa på, men i stort sett tenderade de recensioner vi hittade mot det positiva.

Sunpak

Sunpak är ett annat företag vars infravärmare har begränsade recensioner online, men de vi hittade var alla positiva. De säljer väggmonterade elektriska infravärmare som kunder verkar mycket nöjda med prestanda för, förutom att infravärmare inte erbjuder flera inställningar.

Varför din infravärmare kanske inte fungerar

Fortsätter din infravärmare att stängas av? Det måste vara frustrerande. Om det finns snö nära din infravärmare kan du börja tänka att det skulle vara problemet, men du är inte säker. Efter att ha inspekterat luftuppvärmningsutrustningen upptäcker du inget vatten på den från regnet. Så vad är problemet? Det finns flera anledningar till att din infravärmare ständigt släcks. Se nedan för exempel.

Naturliga element

När regndroppar landar på din elektriska infravärmare kan den gå av. Elektriska infravärmare lider oftast när de kommer i kontakt med regnet. Om du vill undvika stressen att slå på enheten, placera den under skyddet där det inte kan komma regn. Dessutom kan vinden blåsa ut din infravärmare och utsätta dig för den hårda nattkylan. Investera i vindrutor avsedda för att spärra infravärmare utan att störa värmekonvektionen. Håll dig också borta från dessa naturliga element.

Smuts i värmaren

Vissa människor glömmer att ta hand om sina infravärmare. Som ett resultat kommer troligen damm att sätta sig på infravärmaren. Andra former av smuts som samlats övertid på värmegenererande enheter kommer att skada den. Följaktligen uppstår ett behov av regelbundet underhåll av värmaren. Stäng först av enheten. För det andra, fukt en trasa och använd den för att ta bort den från uteplatsvärmaren uppifrån och ner. För att rengöra spindelnät och damm, leta efter en ren handduk och använd den för att torka av infravärmaren försiktigt.

Skadat termoelement

När du använder din värmeenhet för att ge dig den välbehövliga tröstvärmen krävs underhåll. På grund av uteplatsvärmarens användning utomhus och förmågan att locka myggor sugs de in. Vidare blockerar dessa insekter vitala delar av värmaren och orsakar problem med dess värmesystem. Därför måste du ta bort dessa inkräktare. Lossa muttrarna som användes för att skruva in termoelementet och inspektera det noggrant och ta bort eventuella föroreningar. Med ett rent termoelement kommer gas att ha ett avbrutet flöde vilket resulterar i otillräcklig uppvärmning.

Lös gasventil

När du manipulerar dina infravärmare kommer du att lossa ventilen om du använder mer kraft än nödvändigt, även omedvetet. Av denna anledning, om vredet lossnar, kommer din värmeutrustning att ha problem med att fungera optimalt. Du måste därför dra åt gasventilen med en skiftnyckel. Se dock till att det inte är för hårt för att minska risken för att det går sönder.

Gasläcka

Infravärmare för gas är utsatta för gasläckage efter att ha använts under lång tid. Av denna anledning bör du alltid inspektera värmarens gasslang för läckor. Förslut alla hål du hittar för att ge din infravärmare den kraft den behöver. Om du arbetar med full effekt kan den effektivt förse dig med värme när du njuter av dina utomhusaktiviteter.

Vanliga frågor om infravärmare

Vad kostar det att driva en infravärmare?

Kostnaden för olika alternativ varierar ganska beroende på storlek, typ och stil du går med. Många infravärmare på bordsskivor faller inom intervallet 500 – 2000 kr. Golvvärmare kostar vanligtvis mer än 2 000 kr och kan uppgå till över 10 000 kr för modeller som använder naturgas. Hängande och väggmonterade infravärmare har ett lika brett utbud baserat på storlek, kraft och stil. Du kan hitta modeller för mindre än 1 000 kr, men enkelt betala mer än 10 000  för större och mer kraftfulla infravärmare.

Eldgropar och chimeneas kostar vanligtvis några tusen kronor. Du kan hitta modeller för ungefär 1 000 kr om du är ok med en liten, enkel eldstad eller chimenea, men kan hitta större alternativ gjorda med bättre material och snyggare mönster om du är villig att betala mer. Det är klokt att ha en uppfattning om att din budget går in så att du vet vilket intervall du ska söka i. Några av de dyrare modellerna är fina och kan vara värda att spendera – eller när det gäller naturgasvärmare kan du spara mer på lång sikt spring – men om dina behov och önskningar är enkla finns det ingen anledning att betala mer än du behöver.

Hur fungerar en infravärmare?

Infravärmare fungerar annorlunda än inomhusvärmare, som använder en fläkt för att värma och cirkulera luften i ett rum. En infravärmare arbetar med en bränslekälla – antingen elektrisk, naturgas eller propan – för att skapa värme som riktas mot ett infravärmare i enheten. När värmeelementet värms upp avger det värme i strålar som absorberas av omgivande ytor. Detta kallas strålnings- eller infraröd uppvärmning. På detta sätt är infravärmare effektiva för att värma upp människor och föremål men torkar inte ut luften i ett rum eller skapar statisk elektricitet.

Hur använder man en infravärmare på ett säkert sätt?

Infravärmare kommer med risker. En golvstående terrassvärmare måste viktas ordentligt för att klara blåsiga dagar – om den faller över medan den är på, riskerar du brand. Många modeller kommer med en automatisk avstängningsfunktion för detta ändamål. Om starka vindar är typiska där du bor, bör du definitivt söka efter en modell som erbjuder den här funktionen. Eller åtminstone hitta ett sätt att förankra värmaren.

Alla gas- eller vedvärmare ska förvaras i öppna utrymmen. Om du placerar en på en sluten eller täckt uteplats riskerar du både kolmonoxidbildning och brandrisk. Elvärmare tenderar att vara det säkraste alternativet, men du vill ändå vara försiktig så att du inte placerar dem för nära något mycket brandfarligt.

Eftersom eldstaden i bakgården involverar öppen eld är de den typ av infravärmare som du bör vara mest försiktig med. Se till att du alltid släcker elden helt när du är klar och att du förvarar elden i själva gropen så att den inte kan spridas bortom. Som i många saker faller mycket av infravärmare på användaren. Om du läser bruksanvisningen för din infravärmare och var försiktig när du använder den, kommer du att minska dina säkerhetsrisker avsevärt.

Vilka uppvärmningsmekanismer finns?

Och ytterligare ett övervägande är om du föredrar strålningsvärme eller infraröd värme. Jag föredrar överlägset strålningsvärme, men du kanske gillar infraröd.

Strålande

Strålningsvärme är värme som styrs genom rymden. Det är den vanligaste typen av värme för infravärmare. Med propandrivna terrassvärmare avges strålningsvärme. Du känner värmen (till skillnad från infraröd teknik).

Infraröd

Infraröda infravärmare går på el och avger vågor som värmer din kropp. Du känner inte värmen (till skillnad från strålningsvärme) men det värmer dig ändå. Det fungerar som en infraröd bastu.

Vilka typer av bränsle / kraftkällor använder infravärmare?

Infravärmare kan använda olika typer av bränslekällor. Många behöver bensin eller propan för att fungera. Vissa kan dock använda el och andra till och med drivs av solenergi och ett batteri. Tänk på att en infravärmare är utformad för att fungera som en eld. Så de flesta enheter använder en brinnande bränslekälla för att ge värme.

Du kan också köpa elektriska modeller och ansluta dem till en utomhuskälla i din trädgård. Att försiktigt köra utomhusförlängningssladdar från ditt hem till din uteplats eller skjul är ett annat alternativ. Du kan till och med använda en utomhusgenerator för att driva din elektriska infravärmare. Solvärmare skapar elektricitet från solen och använder sedan lagrad energi i en smet för att driva enheten.

Är infravärmare säkra att använda inomhus?

Infravärmare är konstruerade för utomhusbruk. Medan du kan använda dem inuti ditt hem, bör du antagligen överväga ett annat uppvärmningsalternativ för detta ändamål. Problemet med infravärmare är att de främst använder en fossilbaserad bränslekälla för energi. Att bränna bensin eller propan i en sluten miljö är en dålig sak att göra. Det är ett säkert sätt att förgifta alla i ditt hem med kolmonoxidgas.

Så om du bestämmer dig för att använda en bränslebaserad terrassvärmare inuti, måste du öppna alla dina fönster i ditt hem för att undvika farliga gaser. Även då skulle du fortfarande riskera din familjs välbefinnande. Du kan använda en el- eller soldriven terrassvärmare inomhus. Tänk på att enheten måste övervakas eftersom den avger mycket värme. Om du har små barn eller husdjur kan detta utgöra en brännrisk. I slutändan, använd en infravärmare utomhus.

Är terrassvärmare vattentäta? Kan de användas i regnet?

Infravärmare måste vara utformade för att motstå elementen. Om de inte är det kommer de inte att vara effektiva för användning utomhus. Infravärmare är inte nödvändigtvis vattentäta om de inte är utformade för att vara så. De kan dock skapas för att motstå regn, snö och andra former av fuktighet utomhus. Även dagg eller frost är andra former av vatten och de kan förstöra en uteplats som inte tål dessa element. Glöm inte att vissa uteplatsuppvärmningsenheter levereras med beläggningar eller specialhöljen som skyddar mot överdriven fukt.

Avger infravärmare värme?

En infravärmare kan avge ljus om den har en eld eller om den har designats med lampor. Infravärmare används inte nödvändigtvis för belysning. Men eftersom de avger värme betyder det att de kan avge ljus. Värmekällor producerar vanligtvis tillräckligt med värme för att avge ljus. Din uteplatsuppvärmningsenhet ger ljus beroende på hur den har designats.

Hur beräknar jag hur många infravärmare jag behöver?

Sanningen är att du inte behöver ta reda på det här. Kom ihåg att en bra storlek på uppvärmningsenheten ger tillräckligt med värme för att värma din uteplats. Nu, om du är en person med mycket egendom, kom bara ihåg att större uteplatsvärmeenheter kommer att värma upp stora områden. Som en tumregel gör en infravärmare som lägger ut tillräckligt med värme jobbet. Om du vill köpa mer än en enhet får du mindre infravärmare som värmer upp ett litet område. Du bör inte behöva mer än tre eller fyra enheter för detta ändamål.

Är infravärmare eller eldplatser bättre?

Vissa kunder anser eldstäder eller eldstäder för sitt utomhusutrymme, men de är inte det bästa alternativet för många människor. Medan eldstäder ger atmosfär använder många infravärmare – särskilt naturgas- och propanvärmare – riktiga, justerbara lågor och eleganta mönster som förbättrar utomhus. Dessutom finns det många faktorer som driver kunderna mot gasdrivna terrassvärmare i stället:

Glöm röran

Eldstäder utomhus och eldstäder är röriga och kräver mycket rengöring och underhåll. Du behöver inte oroa dig för aska, trä och andra röriga komponenter om du använder en infravärmare.

Luftkvalitetsfrågor

Eldstäder orsakar också mycket rök och kan irritera gästernas ögon och allergisymtom.

Innehållen värme

I allmänhet är infravärmare mycket säkrare att använda. Du behöver inte se upp för aska och gnistor i samband med öppen eld.

Är infravärmare säkra?

Infravärmare är i allmänhet säkra och har säkerhetsmekanismer, som avstängning och överhettningsskydd. De flesta har också grundliga och enkla riktlinjer. Som sagt, använd alltid din infravärmare försiktigt. Detta gäller både för el- och gasdrivna infravärmare. Följ ALLTID produktens riktlinjer.

En infravärmare blir naturligtvis varm, så lämna den inte nära föremål som kan smälta eller brinna. Stäng av dem när du lämnar utrymmet. Kontrollera monteringen, sladden och kontakten ofta och var noga med att köpa ett skyddshölje för det – förutom att säkerställa säkerheten kommer det att göra att din infravärmare håller mycket längre. När du tänker på vattentålighet, titta på enhetens IP-klassning. IP65 är regntät, där lägre siffror bara anger “stänksäker”.

Kan jag hyra infravärmare?

Du kan hyra en infravärmare. De kommer att kosta mellan 500 och 3000 kr för att göra det. Du kan hyra dessa enheter i vissa butiker eller i hårdvaruaffärer. Vissa hemträdgårdsbutiker kommer också att hyra dem. Det finns olika typer av storlekar och enheter som du kan hyra för att värma upp din trädgård.

Hur fungerar infraröda terrassvärmare?

Infraröda terrassvärmare använder en bränslekälla för att generera energi. När denna energi har skapats släpps den sedan i föremål och människor. Hur händer detta? Värmen rör sig genom luften men i stället för att stanna där rör sig den direkt in i ett föremål. Kom ihåg att konvektions- eller luftuppvärmningsenheter använder fläktar för att blåsa värme in i luften infraröda infravärmare bara utstrålar värme för att värma upp ett objekt. De lägger inte mycket värme i luften för att utföra denna uppgift.

Vad ska man tänka på när det kommer till plats och säkerhet?

Innan du installerar din infravärmare finns det flera säkerhetsöverväganden att se upp för:

 • Endast utomhusbruk: Propan- och naturgasvärmare är endast avsedda för utomhusbruk. Vissa elektriska infravärmare kan användas i semi-utomhus utrymmen som täckta verandor.
 • Nivåytor: Infravärmare ska sitta på helt plana ytor som kan hålla sin vikt.
 • Hinder: De ska inte placeras i områden med mycket vind eller nära låghängande trädgrenar eller växter som kan ta eld.
 • Rensning: Kontrollera avstånden till brännbara ämnen och väggavstånd som erbjuds av tillverkaren – denna information finns i din bruksanvisning.
 • Kläder: Häng aldrig kläder eller annat lättantändligt material på eller nära värmaren.
 • Allmänt underhåll: Stäng av värmaren innan du slutför underhållet eller flyttar den till en annan plats.

Hur nära kan en infravärmare vara taket?

Vissa människor tvekar att använda infravärmare eftersom det har förekommit fall där de har orsakat en brand. Men det är säkert att använda alla typer av infravärmare från propanvärmare, naturgasvärmare, svampvärmare, gasvärmare och alla andra typer. Tricket för att säkerställa säkerheten är att följa alla tillverkarregler och framför allt se till att infravärmaren placeras på rätt avstånd för att ge den varma luften ett utlopp.

Vad är rätt avstånd från taket?

Även om det är bra att notera att avståndet du placerar enheten beror på värmen som värmaren producerar per timme. Tillverkarens instruktioner ger mer insikt. För infravärmare måste de vara 300-500 mm från den övre delen. Att placera värmaren på rätt avstånd och skapa utrymme för god luftcirkulation säkerställer korrekt värmefördelning och förhindrar att den täckta uteplatsen överhettas. För säkerhetsåtgärder, se till att dina infravärmare och propantanken går till service efter vartannat år för att säkerställa att de är säkra att använda.

Kan du använda infravärmare i regnet?

Infravärmare är konstruerade för att motstå exponering för vatten. Observera att varken de infraröda värmarna eller någon annan elektrisk infravärmare är vattentät. Så i det här fallet bör elektriska infravärmare inte lämnas i regnet. Propanvärmare och andra gasvärmare tål regn, men regnet påverkar hur de fungerar och hur länge de tjänar dig. Å andra sidan kan du överväga att få ett skydd för infravärmaren för att skydda din infravärmare från regn.

I de flesta fall är infravärmare så tunga. Att bära dem in och ut är mycket arbete och nästan omöjligt om du är ensam. Således är de oftast kvar utomhus. Bortsett från det kan du vara hemifrån när det regnar och det slutar med att det regnar på. Det är här en uteplats till värmaren kommer att rädda dagen.

Kan jag lämna min infravärmare utomhus?

Infravärmare kan vara tunga, vilket gör det svårt att fortsätta ta dem inuti och ute när du behöver dem. Kan du lämna uteplatsvärmaren utanför? De flesta infravärmare är konstruerade för att klara nästan alla väderförhållanden. Men om du planerar att lämna din infravärmare hela tiden, är det bra att notera följande saker.

När infravärmare utsätts för mycket regn kommer det att påverka deras livslängd eftersom vissa delar kan drabbas av överflödigt vatten. I de flesta fall är infravärmare användbara under de kalla månaderna mellan december och februari. För att säkerställa att uteplatsvärmaren fungerar bra under nästa kalla säsong, bör du överväga att förvara den väl efter att den kalla årstiden är över.

Kan du använda infravärmare i ett garage?

Ursprungligen tillverkades infravärmare för utomhusbruk. Terrängvärmare av propan använder propangas, som är förrädisk på grund av dess brandfarliga natur. Vidare producerar infravärmare farliga växthusgaser såsom kolmonoxid, kvävedioxid och kväveoxid. När det används i ett hölje med dålig luftventilation är propanvärmarens koldioxidutsläpp dödliga. Om du använder en naturgasvärmare, låt garagets dörr stå öppen för att omvandla ditt utrymme till ett halvöppet område.

Ventilationen i arbetsområdet bör underlätta tillräcklig luftcirkulation. Korrekt ventilation i arbetsytorna hjälper till att undvika överflödig koldioxidinandning. Det är bäst att undvika att placera föremål ovanför aggregatets huvudenhet eller under propanbehållaren. Om du placerar ett lättantändligt föremål under propancylindern i en naturgasvärmare finns det en sannolikhet för en explosion, särskilt om föremålet är under en propanbehållare.

Är det säkert att ha en propanvärmare i garaget?

Obehaget i ett frysande arbetsutrymme kräver användning av en propangasvärmare. Ett bilgarage är ett av dessa utrymmen. Olika människor använder olika typer av infravärmare för att värma upp sina arbetsstationer. Användning av infravärmare uppstår som ett svar för att förbättra arbetsområdet. Några säkerhetsproblem uppstår dock genom att använda propan för att driva dessa enheter.

Till skillnad från vinter uteplats uppvärmning, garage uppvärmning är lite mer komplicerat. Efter en noggrann analys av förhållandena är användning av en rymdvärmare en logisk lösning. Utmaningen är att välja lämplig infravärmare. En skräddarsydd propandriven infravärmare är ett säkert svar på värmeproblem. Dessa enheter är effektiva på grund av deras huvudleveranssystem i både stora och små garage.

Vilken typ av infravärmare är bäst för ett garage?

Fläktdrivna infravärmare

Letar du efter en infravärmare som passar ett litet rum? Fan force är svaret du behöver. Det är en bärbar infravärmare som skjuter luft genom ett uppvärmt element som är elektriskt. På detta sätt värms rummet upp gradvis genom den tvingade luften.

Kvartsvärmare

Kvarts är det bästa för att hålla en varm plats och hålla ett kallt luftflöde. Den drivs av infraröd strålning. De är bäst på att ge mycket värme på kort tid. Du kan använda den för att värma upp en viss plats, kanske sängen i stället för hela sovrummet, eftersom den fungerar perfekt.

Keramiska infravärmare

Det är nästan detsamma som värmefläkten. Men för keramik svarar det på alla dina värmeproblem genom att trycka luft genom ett infravärmare, till skillnad från det elektriska som fläktkraften. Denna infravärmare använder en keramisk infravärmare som gör den perfekt att värma upp ett stort rum. Keramik är den perfekta värmaren för en restaurangs uteplats.

Naturliga gasvärmare

Denna kategori av infravärmare har naturgas som sin bränslekälla och producerar värme genom att producera en liten ram. De är perfekta för uppvärmning av små utrymmen. Det som är bra med denna typ är att de är bärbara och att du kan använda dem nästan överallt eftersom de inte behöver el.

Kan du använda en infravärmare under en täckt veranda?

Tanken på att tillbringa en mysig kväll på din uteplats väcker glada känslor. Men om du har en täckt uteplats kan du vara bekymrad över säkerheten för att använda infravärmare. Utmanande väderförhållanden uppmanar husägare att köpa infravärmare som är lätta att använda. Med högkvalitativa och certifierade infravärmare behöver du bara följa några säkerhetsåtgärder. När du vill placera dina infravärmare för din värme på din täckta uteplats är det bra att ha följande i åtanke:

Spelrum

När du använder gasbaserade infravärmare måste du se till att du ger tillräckligt med utrymme från uteplatsskyddet. När du monterar gasbaserade infravärmare ska du lämna ett avstånd på cirka två meter mellan värmarens huvudenhet och uteplatsskyddet. Kärnan i att göra detta är att se till att lågorna inte når det brandfarliga materialet som används för att täcka uteplatsen. Även små gnistor har potential att starta en brand som oundvikligen förstör din kväll och orsakar en brand som även regnet inte kan stoppa.

Ventilation

Det näst viktigaste övervägandet är luftflödet på din uteplats genom ventilation. Hur har du täckt din uteplats? Om du har utformat din uteplats med mer ventilationsutrymme, befinner du dig i en fördel med att använda infravärmare. Å andra sidan täcker din uteplats i stor utsträckning och lämnar små ventilationsutrymmen hämmar korrekt uppvärmning. Kolmonoxiden som avges av uteplatsvärmaren är dödlig vid inandning i överskott. Av denna anledning, om du vill hålla din utomhusfest i gång även med regnet, överväga din uteplats ventilation. En bra idé i sådana fall är att använda en elektrisk uteplats.

Material som används i konstruktion

Materialet du använder för att konstruera uteplatsen har en betydande inverkan på att använda en infravärmare. Om du använder mer brandfarligt material måste du därför bli mer försiktig. Å andra sidan är mindre material som är mindre benägna att elda ett bra alternativ. När du använder en infravärmare som producerar rök riskerar du att fläcka din uteplats. Efter några månader av fortsatt användning kan du börja märka svarta fläckar som skapats av sotet.

Fungerar infravärmare på vintern?

Utevärmare är konstruerade för att dra sin drivkraft från två bränslekällor. Dessa källor är antingen el eller gas, som antingen är propan eller naturgaser. När du strategiskt sätter upp en infravärmare under vintermånaderna får du strålande värme. Både elektriska infravärmare och gasvärmare avger strålningsvärme som är viktigt för att hålla alla varma.

Varför är strålningsvärme så viktigt i infravärmare? Den här typen av värme kan passera genom luften. Till skillnad från normal värme, som stagnerar i luften, reser den genom luften och håller alla runt uteplatsen varma. Något som skiljer dessa värmesystem är hur de värmer luften. På ena sidan är det bara föremålen och människorna som står i kö som kommer att känna den strålande värmen. Å andra sidan överför rumsvärmare mer av sin värme direkt till luften, vilket får alla att känna värmen.

Rumsvärmare kan också användas under vintermånadens kalla väder. Det är sant, det finns en nackdel med att de tar längre tid att värma alla uteplatspassagerare. Av denna anledning är några av dessa infravärmare utformade för att rymma hela natten utan överhettning. Den mest effektiva värmaren för den här säsongen är infravärmare. Detta beror på att din trädgårds lufttemperatur inte begränsar hur de värmer människor direkt i linje med deras strålningsvärme. Dessutom är dessa infravärmare miljövänliga, vilket betyder att deras utsläpp inte förorenar luften.

Kan en infravärmare användas under tak?

Alla terrassvärmare har säkerhetsåtgärder som säkerställer värmarnas säkerhet. Till exempel kommer de med en automatisk avstängningsbrytare för strömmen eller gasen om infravärmare lutar. Men det betyder inte att de är 100% säkra. Därför bör du följa alla säkerhetsstandarder för att säkerställa att du och dina vänner är säkra. En av de vanligaste frågorna är, är infravärmare säkra för användning under tak? Ja det är de. Du kan använda dem under en täckt uteplats. Allt du behöver är att försäkra dig om att webbplatsen du följer rätt godkännande. Varje typ av infravärmare har sitt eget spelrum i manualen. Gå därför igenom handboken innan du sätter upp värmaren.

Det är bra att notera att infravärmare inte ska användas inomhus eftersom de är utformade för att samarbeta med en öppen luftcirkulation. För säkerhets skull, skaffa en lämplig hushållsapparat och helst en elektrisk uteplats som inte har öppen eld. Montera dem på en säker plats i ditt hem där ingen baby kan komma åt dem. Om du använder eldstäder riskerar du att andas in den skadliga produkten, som är giftig rök. För infravärmare för propan och terrassvärmare för naturgas bör de hållas borta från brandfarligt material eftersom de kan antända.

Kan jag använda en infravärmare under ett lusthus?

Du har friheten att använda en infravärmare under ett lusthus. Det finns dock strikta riktlinjer som du måste följa. Ett annat alternativ är att använda elektriska infravärmare om riktlinjerna är mer krävande för dig. Utformningen av ditt lusthus avgör vilken typ av infravärmare du ska använda. Vissa lusthus har ett litet slutet utrymme. Å andra sidan finns det de som är utformade med helt stängda utrymmen. Terrassvärmare för naturgas avger rök som kan vara dödliga om de inandas i överskott. Följaktligen kommer att använda en elektrisk infravärmare underlätta din utomhuskomfort utan rädsla för berusning.

När allt kommer omkring har detta sagts, din nya fråga är, “hur väljer jag rätt infravärmare?” Du måste förstå storleken på ditt lusthus och hur mycket pengar du tänker spendera på att värma ditt utomhusutrymme. En annan fråga som kan uppstå är hur blåsigt är din uteplats? Vindintensiteten på din uteplats dikterar placeringen av uteplatsen. Se till att du placerar den i rätt position när du befinner dig i ditt utomhusutrymme.

Vilka säkerhetsfunktioner är väsentliga?

De grundläggande säkerhetsfunktionerna som finns i elektriska tornvärmare är också viktiga för infravärmare:

 • Automatiskt avstängningsskydd
 • Kontrollampa (för infravärmare för propan / naturgas)
 • Tippskyddsbrytare

Kom ihåg att infravärmare för propan endast är avsedda för utomhusbruk. Använd dem inte inne i huset! Det finns en farlig risk för kolmonoxidförgiftning om den används i ett slutet utrymme. Placera en bärbar fristående terrassvärmare ute på en helt plan yta. Det bör inte finnas trädgrenar, växtblad eller brandfarliga material i närheten. Placera propan terrassvärmare där vinden inte stör gasflamman.

Det tar inte mycket tid att underhålla din infravärmare. Torka av den före användning med en fuktig trasa för att avlägsna ansamlat damm eller smutsiga fläckar. Det kan vara en bra idé att köpa ett heltäckande infravärmare för vinyl för att hålla det torrt och rent. Skaffa ett skydd som passar din terrassvärmare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top