Bästa inspektionskameran 2023 – Test av olika inspektionskameror

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

BOSCH GIC 120

Ridgid CA-150

Milwaukee M12

RIDGID CA-25 

Klicka här för att se fler inspektionskameror.

Inspektionskameran är ett unikt verktyg för att göra problemanalys på svåråtkomliga ställen som är väldigt användbart.

En inspektionskamera är en kamera som sitter fast på en kabel. Denna kabel används för att se på ställen som man annars inte hade kunnat.

Vissa kamerahuvud är vattentäta och har LED-lampor så att alla svåråtkomliga ställen kan inspekteras. Men alla har inte det, därför är det viktigt att du köper rätt.

Ställen som kan vara svåra att inspektera utan en inspektionskamera kan till exempel vara i ett rör eller bland komplex maskineri.

Vi tycker att inspektionskameran är ett utmärkt verktyg. Därför har vi nedan recenserat 4 olika alternativ så att du kan välja rätt kamera till byggarbetsplatsen eller till hemmet.

1. Bäst i test – Bosch GIC 120

BOSCH GIC 120 Inspektionskamera

Se bästa priset

Bosch GIC 120 är en smidig och professionell inspektionskamera. För den som behöver göra problemanalys på svåråtkomliga ställen är Bosch GIC 120 den inspektionskamera man bör köpa.

Kameran är utrustad med en 2,7-tums display med hög upplösning. Den har också compass-view som ger användaren enkel och optimal orientering i svåråtkomliga skrymslen.

Kameran har även digital zoom så att användaren kan identifiera fler detaljer. Kamerakabeln är 120cm lång, vilket gör det enkelt att hitta och nå problemstället.

Kameran kommer även med en stark LED för att kunna se på mörka ställen. Med alla dessa fantastiska och användbara funktioner har Bosch GIC 120 dessutom en garantilängd på 1år.

2. Populärast – Ridgid CA-150

Ridgid CA-150

Se bästa priset

Ridgid CA-150 har en stor färgdisplay på 3,5-tum vilket är optimalt för användaren som har svårt att se på små skärmar. Kameran kan ta bilder med färg och kan också videouppspela.

Kabellängden är 90cm men är förlängningsbar upp till 9m. På det vattentäta kamerahuvudet finns även justerbara LED-lampor för belysning i mörklagda skrymslen.

Köper man Ridgid CA-150 inkluderas även en förvaringsväska för skyddad transport och förvaring. Med inspektionskameran kan man även ta 20 stillbilder under problemanalysen som man senare kan spela upp på skärmen.

Ridgid erbjuder även livsgaranti på sina verktyg. Skulle kameran någonsin sluta fungera kommer Ridgid reparera eller ut byta ut kameran kostnadsfritt.

3. Premiumval – Milwaukee M12 ICAV3-201C

Milwaukee M12 ICAV3-201C

Se bästa priset

Milwaukee M12 ICAV3-201C med sitt kryptiska namn är en funktionsrik och exklusiv inspektionskamera för den som vill ha det bästa.

Kameran har den unika förmågan att ha en avtagbar roterbar skärm. Detta betyder att skärmen kan användas trådlöst med Bluetooth inom 10m räckhåll.

LCD-skärmen med upplösningen 320 x 240 i kombination med 4 starka ledlampor möjliggör en skarp och tydlig bild.

Köper man detta premiumval får man även följande tillbehör: Digitalkabel, 8GB SD kort (för video/bild lagring), 12V-batteri samt kameraväska.

Kameran har en displaystorlek på 85mm vilket är tillräckligt för en bra bild. Kameran har även en 4x zoom så du kan fokusera på små detaljer.

Något att tänka på med Milwaukees modell är dess höga prislapp. Men för detta pris får du också flera användbara och unika funktioner.

4. Billigast – Ridgid CA-25

RIDGID CA-25 Inspektionskamera

Se bästa priset

Ridgid CA-25 är en inspektionskamera med en låg prislapp . Trots detta erbjuder kameran många bra basfunktioner. Kamerahuvudet är vattentätt och utrustat med LED-lampor så att mörka, fuktiga och svåråtkomliga ställen kan undersökas. Modellen är således mycket bra som en avloppskamera.

Kameran har en skarp LCD-skärm på 2,7tum med färg. Denna skräm är helt tillräcklig för att göra grundliga problemanalyser med modellen.

Kameran har även videoutgång till externa enheter, vilket innebär att den kan kopplas till exempel till en dator för att se bilderna på en större display.

Funktioner som dessa är väldigt bra att ha. Att Ridgid CA-25 kan erbjuda så många bra funktioner för ett så lågt pris är väldigt imponerande. Ridgid CA-25 är därför en väldigt prisvärd inspektionskamera som de flesta kommer vara nöjda med.

Lista över de bästa inspektionskamerorna 2023

  • Bäst i test: Bosch GIC 120
  • Populärast: Ridgid CA-150
  • Premiumval: Milwaukee M12 ICAV3-201C
  • Billigast: Ridgid CA-25

Vanliga frågor om inspektionskamera

Vad är en inspektionskamera?

En inspektionskamera är ett verktyg som används för att undersöka på svåråtkomliga ställen. Kameran skiljer sig från en traditionell kamera genom att den är uppdelad i två delar. Det finns navigeringsapparaten med display. Sedan finns det en kabel med kamerahuvudet.

Det som kamerahuvudet fångar på bild visas på displayen så att du kan undersöka ställen som du annars inte hade kunnat se. Går du in på vår hemsida kan du se bilder på inspektionskameror så att du kan få en bättre bild av vad de är och hur det fungerar.

Hur väljer jag den bästa inspektionskameran?

När man ska köpa inspektionskamera finns det många saker att tänka på. Det korta svaret är att om du vill ha den absolut bästa inspektionskameran bör du välja den dyraste då den dyraste har flest funktioner och finesser.

De bästa inspektionskamerorna kan kosta uppåt 10000kr. Men man kan hitta funktionsrika och bra kameror för 2000-5000kr. Då är det viktigt att man hittar en kamera som har bra balans mellan pris och funktioner. På vår hemsida har vi recenserat 4 olika alternativ så att du kan välja en prisvärd kamera.

Vad ska jag använda en inspektionskamera till?

En inspektionskamera är ett utmärkt verktyg för att undersöka på svåråtkomliga ställen som i ett rör. Man kan även använda en inspektionskamera till att undersöka mellan komplex maskineri. Förslagsvis under en motorhuv.

Många kameror har även LED-lampor. Med dessa kan du undersöka mörkbelagda ställen som inne i en vägg exempelvis. På vår hemsida har vi recenserat 4 olika alternativ med olika användningsområden. 

Vad kostar en inspektionskamera?

De flesta inspektionskameror ligger mellan 2000kr och 10 000kr och brukar kosta cirka 4000kr. Dessa kameror brukar också vara mest prisvärda, då de har tillräckligt med funktioner. Vi har recenserat 4 olika alternativ i varierande prisklass på vår hemsida, så att du kan välja en bra inspektionskamera för ett bra pris.

Sammanfattning

Inspektionskameran är ett väldigt användbart verktyg. Inspektionskamera kan förslagsvis användas för att undersöka i en vägg.

Detta kan dem för de oftast är utrustade med LED-lampor. Men alla kameror är inte utrustade med LED-lampor.

Alla är heller inte vattentäta och har färgdisplay. Därför är det viktigt att du väljer rätt kamera från början, för annars kommer du ångra dig senare.

I detta inlägg har vi presenterat 4 olika alternativ så att du kan välja rätt inspektionskamera för rätt arbete.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen