Bästa inspektionskameran 2022 – Test av olika inspektionskameror

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

BOSCH GIC 120

Ridgid CA-150

Milwaukee M12 ICAV3-201C

RIDGID CA-25 

Klicka här för att se fler inspektionskameror.

Bästa inspektionskameran 2022

Behöver du en bra kamera för att kunna inspektera utrymmen där en vanlig kamera inte kommer åt? I så fall måste du köpa den bästa inspektionskameran. Med hjälp av en bäst i test inspektionskamera så kan du enkelt fota och filma svåråtkomliga platser som annars hade varit otillgängliga. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en inspektionskamera bäst i test.

Det är dock inte så enkelt att köpa en bra inspektionskamera avlopp på nätet. Många affärer brukar inte skriva om de negativa sakerna för då säljer deras inspektionskamera iphone bättre. Men detta gör även att man inte får en så klar bild av hur bra deras inspektionskamera till mobil faktiskt är. Så när du väl får hem ditt endoskop är det kanske inte som du tänkt. Dessutom så finns det en massa olika typer av inspektionskamera android i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa en inspektionskamera USB på nätet.

Men det är just därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en komplex köpguide. Jag har nämligen gjort mitt eget inspektionskamera test. Med hjälp av min köpguide så kommer det att bli mycket enklare att köpa ett bra boroskop. Jag gjorde den här köpguiden genom att testa och använda några olika typer av inspektionskameror. Jag läste även igenom kundrecensioner på nätet. Jag satte sedan ihop all informationen till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa inspektionskameran.

Köpguide för bäst i test inspektionskamera 2022

Det kan alltså vara riktigt svårt att köpa den bästa inspektionskameran på nätet. Men om du följer min köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. Här nedan skriver jag om några viktiga saker som du måste tänka på. Det är dock viktigt att du väljer inspektionskamera efter dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa inspektionskameran 2022:

 • USB-kompatibel
 • Högupplöst kamerakvalitet
 • Sladdlängd
 • Vattentät
 • Långvariga LED-lampor
 • Stöd för flera plattformar
 • Batteriliv
 • Mobilanpassad eller med dedikerad skärm
 • Inspelningskvalitet
 • Brännvidd
 • Visningsalternativ
 • Hållbarhet
 • Styv eller flexibel
 • Diameter
 • Trådbunden eller trådlös
 • Riktning av kamera
 • Synfält och förstoring
 • Pris

USB-kompatibel

Dessa dagar är nästan alla inspektionskameror som är värda saltet USB-kompatibelt. USB är standardanslutningen för datorer i dessa dagar och detta gör att du kan ansluta din inspektionskamera wifi direkt till din bärbara dator så att du kan få en levande bild av problemet. Om du stöter på en inspektionskamera iphone som är en liten gammal skola och inte har en USB-kabel ansluten till den, kommer du förmodligen att vilja fortsätta leta.

Högupplöst fotokvalitet

Det är fantastiskt att kunna ansluta din inspektionskamera till din dator, men det gör inte mycket för dig om bilderna du tittar på är suddiga eller förvrängda. Det är viktigt att vara uppmärksam på inspektionskameras upplösning också. Den ska åtminstone ha 640 x 480 och helst något ännu högre. Du kanske måste betala lite mer för en äkta HD-kvalitetsbild, men det är väl värt extra kostnader.

Sladdlängd

Jag kom över en inspektionskamera wifi häromdagen med en 2,7 meter sladd på och jag var tvungen att fråga mig själv vad poängen var. Enligt min åsikt, om en endoskop inte har minst en 3 meter kabel på den, är den helt enkelt inte tillräckligt lång.

De flesta problem är inte bekvämt placerade nära slutet av ett rör eller avloppssystem. I de flesta fall måste du gräva djupt för att komma till problemet och det krävs en kabel som är tillräckligt lång för jobbet i fråga.

Vattentät

Du kanske tror att det säger sig självt, men det är viktigt att kontrollera recensionerna för alla inspektionskameror du funderar på för att se till att den är vattentät. Mitt inspektionskamera test visade att vattentäthet är väldigt viktigt. Alla tillverkare kommer att hävda att en inspektionskamera som till stor del används i VVS-arbeten är vattentät, men verkligheten skiljer sig ofta mycket från påståendet. Vissa börjar ganska bra men börjar misslyckas efter bara några månaders användning. De få extra minuterna du tar för att kontrollera produktens historia kan spara mycket besvär på vägen.

Långvariga LED-lampor

Din inspektionskamera android kommer att leta runt på några ganska mörka platser så du vill ha en som är väl upplyst för att hjälpa dig hitta dig. Du bör leta efter en med en tillförlitlig uppsättning LED-lampor, eftersom dessa vanligtvis är långvariga och konsekventa i sin styrka. En LED-lampa av hög kvalitet kan hålla i upp till 25 000 timmar eller mer och det borde ge dig många års användning.

Stöd för flera plattformar

Jag har redan nämnt att de flesta inspektionskameror idag är USB-kompatibla vilket gör det enkelt att ansluta dem till din bärbara dator, men hur är det med andra enheter? Några av boroskopen av bättre kvalitet är nu utrustade med en adapter som låter dig ansluta dem till de flesta smartphones eller surfplattor. Detta är ett utmärkt alternativ om du inte vill behöva släpa din bärbara dator med dig till varje arbetsplats.

Batteriliv

Om du arbetar med en batteridriven inspektionskamera till mobil måste du veta om kameran och Wi-Fi-chipet, om tillämpligt, använder mycket ström. Om du har ett batteri med en kapacitet på 1000 milliamp timmar eller mindre får du två timmar eller mindre juice per laddning.

Å andra sidan kan en inspektionskamera 10m som har batteripaket med 2000 plus milliamp timmar ge mer än fem timmars arbete. Om du letar efter en enhet som kan fungera en stor del av en arbetsdag behöver du en enhet med ett stort batteri.

Mobilanpassad eller med dedikerad skärm

Det första stora valet du måste göra när du köper en inspektionskamera iphone är om du ska få en Android / iOS-kompatibel enhet som ansluts till din smartphone eller en som är ett allt-i-ett-verktyg med en dedikerad skärm.

De är båda specialiserade på olika saker, så det är viktigt att veta vilka huvudskillnaderna är och vilken typ som passar bäst för din avsedda användning. Låt mig börja med de dedikerade endoskopen.

För- och nackdelar med dedikerade inspektionskameror

Dessa är de traditionella allt-i-ett-inspektionskamera mobiletelefon som består av en ormkamera fäst på en LCD-skärm. Det finns ingen WiFi-signal att oroa sig för eller något hot om att anslutningar “tappar”.

Dessa stora fördelar med denna typ av inspektionskameraskamera är att de tenderar att ha längre batteritid och kameradiametern är vanligtvis mycket mindre. Kamerastorleken gör dem bättre lämpade för mer invecklade uppgifter än deras inspektionskamera för Android-motsvarigheter.

De förlitar sig inte på en trådlös WiFi-signal heller, vilket ibland kan vara käftigt. Enligt min mening är dedikerade inspektionskameror mer pålitliga enheter.

Men de är inte utan sina brister jämfört med inspektionskamera android / inspektionskamera till mobil. Smarta telefoner är i allmänhet mycket dyra enheter som kan visa bilder med mycket hög upplösning. Den lilla LCD-skärmen i en dedikerad inspektionskamera kan inte matcha denna typ av bildtrohet. Därför är bildupplösningen (bildkvaliteten) för dessa enheter inte lika bra.

Det är också en fråga om kostnaden. Dedikerade enheter inkluderar uppenbarligen en skärm som ökar den totala kostnaden. Generellt sett kostar de minst dubbelt så mycket som Android-inspektionskamera. De tenderar dock att ha längre garantier.

För- och nackdelar med mobilanpassade inspektionskameror

Android-inspektionskamera / inspektionskamera till mobil är mycket billigare än deras motsvarigheter. Det faktum att de inte innehåller en skärm påverkar verkligen priset.

Genom att använda en smart telefonskärm med hög kvalitet kan de också producera video med mycket högre upplösning. De kan vanligtvis spela in med en upplösning på 1600 x 1200 med 30 bilder per sekund. Är skillnaden verkligen märkbar när du tittar på något på en liten skärm? Det är öppet för tolkning.

Att använda en trådlös signal för att överföra video till en smart telefon är ett riktigt bekvämt verktyg. Att ha bilder och videor på din telefon gör det väldigt enkelt att skicka dem vidare till kunder. Med vissa modeller kan du faktiskt sända flera live-videoströmmar till olika enheter också, vilket är ett användbart alternativ att ha.

När det gäller nackdelarna är de två stora batteriets livslängd och beroende av en WiFi-signal. Batteriets livslängd och därför är inspelningstiden i allmänhet mycket mindre än med dedikerade inspektionskamera. Detta beror främst på det faktum att de måste sända sin egen WiFi-signal.

Jag har tidigare utropat användningen av en trådlös WiFi-signal och en smarttelefon som en stor positiv, och för det mesta är det, men det är inte perfekt. Trådlösa signaler är inte alltid de mest tillförlitliga, och då är det frågan om att ta emot samtal eller meddelanden under inspelning. En sista punkt är att de appar som behövs för att spela in på din smartphone inte alltid är av högsta kvalitet.

Mitt test inspektionskamera 10m visade att en inspektionskamera android är väldigt enkel och bra att använda, den kan dessutom användas som en inspektionskamera usb.

Inspelningskvalitet

Kvaliteten på videon eller bilden du får beror verkligen på två faktorer. Det finns bildupplösningen och bildfrekvensen. Låt mig ta en titt på dem två och hur de påverkar digitala inspektionskameror.

Upplösning

En bilds upplösning påverkar direkt hur mycket detaljer jag kan se i en bild eller video. Upplösningen är i grunden antalet pixlar (de små prickarna av färger som skapar en digital bild) som jag kan se på skärmen.

High Definition (HD) -video börjar med en skärmupplösning på 1280 x 720. Detta beskriver mängden pixlar jag kan se. Det finns 1280 horisontella pixlar och 720 vertikala pixlar vilket ger totalt 921 600 eller 0,9 megapixlar på skärmen i en bildruta.

Android-inspektionskamera mobiletelefon kan vanligtvis hantera upplösningar på ännu högre än detta, vilket ger en mycket skarp och detaljerad bild.

Bildhastighet

En video består av en serie stillbilder som spelas i en sådan hastighet att min hjärna inte kan säga att de är unika bilder. Bildfrekvensen beskriver den hastighet med vilken dessa bilder spelas upp. Den mänskliga hjärnan kämpar för att skilja bilder som visas med en bildhastighet på över 10 bilder per sekund (fps) men jag måste gå mycket högre än detta innan en smidig videorörelse uppfattas.

En typisk bildfrekvens för ett endoskop för Android skulle vara 30 bilder per sekund, vilket är utmärkt. Tänk på att Hollywood-filmer i allmänhet spelas in med 24 bilder per sekund och de ser ganska bra ut för mig!

Brännvidd

Brännvidden för en kamera är det avstånd som linsen måste vara från det avsedda målet för bilden för att producera en fokuserad bild.

Om linsen är utom detta intervall blir bilden inte klar. Brännvidden för en digital inspektionskamera till mobil är i allmänhet mycket kort. Det betyder att du måste bli väldigt nära till målet för att få ett bra skott. Helst vill jag att brännvidden ska vara så stor som möjligt så att jag har gott om “vickrum” för att få en bra bild.

Tänk på din typiska användning för kameran och hur uppnåelig det skulle vara att få kameran så nära målet. Om detta är ett bekymmer för dig så finns det kameror med zoom eller stora fokusområden är tillgängliga som kan göra livet enklare.

Visningsalternativ

Om du arbetar i ett team där flera personer behöver se inspelningarna, skulle en Android-enhet göra livet så mycket lättare för dig. De kan visa live videoströmmar för flera personer samtidigt. Det faktum att inspelningarna sparas på din smarttelefon betyder också att de kan skickas via e-post eller meddelandetjänster till klienter genom att trycka på några få knappar.

Vissa dedikerade inspektionskamera android har AV-utgångar som låter dig se livevideo på en stor skärm som en TV eller bildskärm.

Hållbarhet

De vattentäta värdena för dessa enheter är i allmänhet IP67. Detta innebär att de tål att vara nedsänkta i vatten med maximalt 1 meters djup i upp till 30 minuter. Detta beskriver endast kameran och kabeln och täcker inte batteriet eller kroppen.

Styv eller flexibel

Det här är det första du kommer att stöta på när du handlar efter en inspektionskamera, och det är det som i princip kommer att diktera hur du använder den. Beroende på rörets typ och form har du styva eller flexibla inspektionskamera. Båda typerna har sina egna fördelar och nackdelar.

Med en styv inspektionskamera mobiletelefon kan du nästan bara skjuta det framåt eller djupare inuti hålet du inspekterar. Detta kan vara begränsande beroende på vad du vill använda inspektionskameran till, men uppåt är att bildkvaliteten är betydligt bättre än en flexibel inspektionskamera, och de tenderar också att kosta mycket mindre. De används ofta när du behöver inspektera saker som cylindrar, vapen, hydraulik eller bränsleinsprutare.

Å andra sidan, om du väljer en flexibel inspektionskamera 10m får du några saker. Först bör du välja mellan ett artikulerande och ett icke-artikulerande. Med ett rakt område får ett icke-ledande boroskop jobbet gjort. Men om du har ett område som kräver mycket rörelse, vill du få ett ledande inspektionskamera, som har ett tips som du kan fjärrstyra. Även om de är mycket mer mångsidiga när det gäller användning, kommer du att märka en betydande kvalitetsförlust med en flexibel inspektionskamera. Få bara en om du verkligen behöver flexibiliteten.

Diameter

Diametern är också ganska viktig, eftersom det ganska mycket kommer att diktera hur du kommer att kunna använda inspektionskameran. Ju mindre spetsen på kameran är, desto mindre är det möjligt att undersöka området. En större diameter ger dig dock vanligtvis lite mer när det gäller bildkvalitet.

Rörets längd dikterar också vilken typ av scenarier du kommer att kunna använda inspektionskameran i. Till exempel, med ett längre rör kan du utforska mer av ett visst område. Röret kommer dock att bli mycket svårare och nitpicky när du har ett längre rör. Ett kortare rör ger dig mer precision och vanligtvis lite mer när det gäller bildkvalitet.

Trådbunden eller trådlös

Eftersom en inspektionskamera för mobil i grund och botten är en kamera, vill du ha ett sätt att se vad det fångar. När det gäller inspektionskamera iphone är den vanliga lösningen att ha en skärm monterad i den andra änden av röret. Detta är fortfarande den valda lösningen för vissa modeller, men den skärmen lägger till en hel del till priset, och upplösningen och kvaliteten kan vara sämre än du förväntar dig.

Å andra sidan har du idag en mängd trådlösa inspektionskamera. Istället för att ha en skärm ansluter de trådlöst till din smartphone och levereras med en app som du kommer att använda som skärm. På det här sättet har du telefonens skärm som vanligtvis är bättre än vad du skulle hitta i en inspektionskamera, och du får en hel del när det gäller kvalitet. Åh, detta sparar också lite pengar, så du har en liten vinst där också.

Riktning av kamera

Kameran i slutet av röret pekar inte alltid rakt fram. Ibland har du ett ämne som är rakt framåt, men andra gånger har du ämnen som är mycket nära ingångspunkten. I den första situationen är en 0 graders kamera bäst, eftersom du ser längst fram. Men med ämnen som ligger nära ingångspunkten, till exempel motorventiler nära hålet för ett tändstift, vill du antingen ha en 90 graders vinkel eller till och med en bakåtpekande 120 grader. Allt beror på hur du kommer att använda inspektionskameran.

Synfält och förstoring

Synfältet är en annan viktig sak som kommer att påverka hur du kan använda inspektionskameran. Du kan vanligtvis välja mellan ett smalt, medelstort, brett eller extremt brett synfält, och det ska bero på vad du ska använda inspektionskameran till.

Ett smalt synfält visar vanligtvis vad som ligger framför inspektionskameran, men inte mycket mer. Du kan få runt 30 grader, och det handlar om det. Ett medium synfält är cirka 40 grader, medan ett brett synfält kommer att gå upp till 65 eller 67 grader. Om du inte har mycket utrymme att röra dig är ett extremt brett synfält vanligtvis runt 90 grader, så det borde få jobbet gjort.

Synfältet är omvänt proportionellt mot förstoringen. Ett smalare synfält möjliggör större förstoring utan att förlora bildkvaliteten. Ju närmare motivet, desto större bild har du av det, så om du inte har ett stort motiv kan du gå till ett längre rör och komma närmare det, vilket är ett sätt att få lite större förstoring.

Pris

Sist men inte minst tror jag att jag måste nämna priset som en viktig faktor när du köper den bästa inspektionskameran. Beroende på olika typer och olika faktorer som påverkar inspektionskamerans kvalitet kan det vara mycket budgetorienterat eller extremt dyrt.

Så, vad är det bästa sättet här? Tja, det skulle vara smart att bestämma vad du behöver inspektionskameran för och sedan se hur mycket kvalitet du faktiskt behöver. När du har gjort det ur vägen kan du bestämma en budget och försöka hålla sig inom den.

Läs också >>> Värmekamera bäst i test

Användningsområden för inspektionskameror

Medicinsk

Inspektionskameror används ofta inom den medicinska sektorn, särskilt för diagnostik. I kirurgiska sammanhang kallas ett sådant verktyg ofta för en endoskop istället för inspektionskamera.

När den är utformad för användning inom medicinsk praxis och kirurgi, gör denna typ av diagnostisk kamera att medicinsk personal kan utföra fjärrvideovisning av oåtkomliga områden i människokroppen. Detta kan inkludera olika organ, kroppshåligheter eller cirkulationssystemet.

Mekanisk

En mekanikers kamerasond kan också kallas en motorinspektionskamera wifi eller en autoinspektionskamera. Återigen ger de en möjlighet att utföra detaljerade visuella inspektioner av områden som inte lätt kan ses utanför fordonet utan att demontera olika komplexa komponenter. Typiska exempel kan inkludera insidan av motorkamrar och bränsletankar.

Flexibla kamerasonder kan fjärransända videobilder från dessa olika typer av komponenter och mekanismer. Detta är extremt praktiskt i alla former av diagnostik och reparation av fordon. Det betyder ofta att problem, orsaker och potentiella lösningar kan identifieras utan att först behöva demonteras motorn eller andra rörliga delar. Ett digitalt boroskop kan ofta spara både mekanikern och kunden betydande mängder tid och pengar vid diagnos av problem eller planeringsfixar.

Fastighetsunderhåll

Det finns otaliga jobb relaterade till fastighetsunderhåll som kan dra nytta av användningen av en flexibel sondinspektionskamera. En vanlig användning är att diagnostisera problem med rörledningar, VVS-system och VVS-system.

Digitala inspektionskameror gör det möjligt att identifiera problem och korrigeringar utan att behöva demontera stora kanaler. VVS-inspektionskameror levereras ofta med extra långa sondrullar och har högre IP-klassificeringar speciellt avsedda för användning i våta miljöer.

En annan viktig användning av dessa sonder vid fastighetsunderhåll och konstruktionsarbete är att utföra en hålväggskamerainspektion. När de används som en kameraomfattning på insidan av väggen tillåter dessa tittare att identifiera och undvika ledningar och tapparbete.

Dessa enheter används också i stor utsträckning som undersökande kameror när de söker efter bevis på skadedjur som skadedjur, insekter, mögel och andra skadliga angrepp.

Olika typer av inspektionskameror

Inspektionskamera

Som beskrivits ovan är en inspektionskamera mobiletelefon ett paraplybegrepp som används för att hänvisa till alla typer av inspektionskameror som inte är specifikt avsedda för human medicinsk användning. Det finns två huvudtyper av inspektionskameror: stel och flexibel. Styva inspektionskamera för mobil var en gång normen, men idag blir flexibla produkter alltmer populära.

Både styva och flexibla inspektionskamera 10m kan tillverkas runt en samling fiberoptiska eller stavbaserade linser och bildledare. När detta är fallet kallas dessa fiberoptiska inspektionskameror ofta för ”fiberskop”. Standardinspektionskamera är dock vanligtvis tillräckliga för de flesta typer av dagliga, icke-destruktiva industri- eller utrustningsinspektioner.

När man jämför inspektionskamera android och inspektionskamera avlopp finns det några viktiga skillnader att tänka på. Eftersom endoskop huvudsakligen är utformade för användning i människokroppen tenderar de att vara mindre i diameter och mer flexibla. Små inspektionskameror, ibland märkta som miniinspektionskameror i Storbritannien, kan också vara praktiska för ett brett spektrum av specialiserade icke-medicinska användningsområden.

Den större inspektionskameran har ofta ett ljusare ljus än de flesta inspektionskamera. Det erbjuder vanligtvis ett bredare synfält (var som helst från 50 till 120 grader). Detta synfält kan ofta justeras via den anslutna handenheten eller visningsenheten. En nspektionskamera iphone kan vanligtvis ge större förstoring eller zoom än vanliga inspektionskamera, perfekt för mer detaljerad närbildsvy.

Trådlösa inspektionskameror

En trådlös inspektionskamera 20m är en generisk term som ibland faktiskt används för inspektionskamera 10m. Oavsett instrumentets primära syfte kan en trådlös inspektionskamera avloppsrör sända sin streamingvideo till en fjärrskärm via Wi-Fi. Detta kan vara praktiskt i vissa miljöer och applikationer, där det är obekvämt att filmerna vidarebefordras direkt till en ansluten handhållen visningsmodul via en ansluten ledning.

Bluetooth-inspektionskameror är ett annat alternativ för fjärrvisning genom att använda en ihopparad Bluetooth-anslutning till en enhet snarare än en Wi-Fi-internetanslutning.

Idag erbjuder många modeller av ormkamera trådlös funktionalitet, inklusive både styva och flexibla inspektionskamera. De gör det möjligt att titta på videoflöden från en bärbar dator, telefon, surfplatta, stationär dator eller annan typ av LCD-skärm. Beroende på signalomfång och styrka kan detta ofta ske på en helt separat plats för själva kameran. Av denna anledning kan trådlösa inspektionskameror ofta kallas fjärrkontrollkameror.

För avancerad användning i farliga eller mycket oåtkomliga områden finns också specialinspektionskameror som kan styras helt fjärrstyrt av en handhållen styrenhet.

Flexibla inspektionskameror med ljus

Du ser ofta en flexibel inspektionskamera 10m med ljus som ett vanligt inslag i många högkvalitativa inspektionskameror. Belysning är en av de största fördelarna med att använda en inspektionskamera, tillsammans med möjligheten att justera ditt synfält och zooma in på specifika områden för närmare inspektion.

I applikationer som VVS och rörledningsanalys, autodiagnostik och inspektion av kavitetsväggar är det mycket viktigt att ha ett starkt ljus fäst vid din flexibla inspektionskamera. Det hjälper till att uppnå en tydligare bild i många små och ofta mörka utrymmen, särskilt där naturligt ljus inte tränger lätt in, och detaljer annars skulle vara svåra att få fram.

Observera att de flesta inspektionskameror som är utformade för användning i människokroppen inte tenderar att ge samma belysningsintensitet som vanliga endoskop. De kan dock erbjuda ökade synfält och zoomfunktioner.

Teleskopiska inspektionskameror

Om du behöver inspektera områden på höjd kan en teleskopisk inspektionskamera mobiletelefon vara ett lämpligt alternativ. Dessa fungerar på samma sätt som de flesta vanliga inspektionskameror men tenderar att monteras på en längre teleskopstång så att de når större höjder. De är vanligtvis styva av uppenbara stabilitetsskäl, även om de kan ha ett flexibelt huvud mot slutet av polen där kameran och ljuset är monterat.

Läs också >>> IR termometer bäst i test

Vanliga frågor om inspektionskameror

Vad bör jag tänka på innan jag köper en inspektionskamera?

Jag har gett dig mina val för de bästa inspektionskamerarorna och endoskopen på marknaden. Här är några av kriterierna jag tittade på, plus vad du bör tänka på innan du köper en inspektionskamera.

Som du kan se från min lista över de fyra bästa inspektionskamerorna som finns tillgängliga på marknaden idag finns det många alternativ att välja mellan, varav några kommer att passa bättre för dina behov än andra.

För att hjälpa dig att begränsa sakerna ganska mycket har jag sammanställt några viktiga faktorer som du vill tänka på innan du tar avtryckaren på denna typ av köp. Gå igenom den här snabba checklistan innan du gör en investering i en ny inspektionskamera avlopp så kommer du alltid att ha rätt teknik framöver!

Hur du planerar att använda din inspektionskamera

Hur du planerar att använda din nya billig inspektionskamera avloppsrör kommer att påverka nästan allt om ditt köp, så du vill bli så konkret om dina förväntningar som du kan innan du börjar undersöka alternativ.

De som behöver ett nytt endoskop för att göra sina liv som professionella mycket enklare dagligen kommer att ha andra förväntningar och andra krav på detta verktyg än husägare eller gör-det-själv-användare som kanske bara använder inspektionskameran en handfull gånger varje år – om det där.

Tänk verkligen på hur du förväntar dig att använda ditt nya verktyg framöver och det kommer att göra det mycket enklare att välja bland de många tillgängliga alternativen direkt utanför porten.

Vilken typ av budget du har

Jag delade åtta olika topp-inspektionskameraalternativ som styr spektrumet av prispoäng i denna produktkategori, vilket visar att det är möjligt att få tag på en kvalitetsinspektionskamera 20m oavsett vad din budget kan vara – men det är fortfarande viktigt att fastställa din budget före tid.

Återigen, hur du planerar att använda ditt boroskop och de specifika funktionerna du behöver för att inkludera kommer att ha en enorm inverkan på den budget du sannolikt kommer att lägga till bordet när du köper den här tekniken.

De som behöver alla typer av klockor och visselpipor och nästa nivå hållbarhet / flexibilitet från sin inspektionskamera wifi bör förvänta sig att spendera en hel del mer än de som behöver ett ganska grundläggande eller barben-inspektionskamera då och då.

Sortera din budget direkt och du kommer också att kunna begränsa dina val.

Kameraupplösning gör stor skillnad

Kamerans upplösning på din inspektionskamera iphone kommer att ha en enorm inverkan på dess användbarhet. Det är här du vill spendera merparten av dina pengar och få en inspektionskamera mobiletelefon med en så hög kameraupplösning som möjligt – särskilt i svagt ljus.

Det finns många sätt att utöka flexibiliteten i din inspektionskamera efter att du har köpt det, men kamerans upplösning som det kommer med direkt ur lådan är så permanent som möjligt. Träna alltid mot för mycket upplösning (om det är möjligt) än tillräckligt.

Kabellängd och flexibilitet är nyckeln

Vissa inspektionskameror kan förlängas med extra kablar och eftermarknadskomponenter men du riskerar alltid att offra viss tydlighet och stabilitet när du börjar tippa med den inställning som ditt endoskop kommer med direkt utanför porten.

Leta efter ett verktyg som erbjuder lite mer längd och flexibilitet än vad du förväntar dig behöver och du kommer vanligtvis att upptäcka att det klarar nästan vad du än kastar på det. Om du behöver extra längd eller flexibilitet, leta efter kvalitetskomponenter i eftermarknaden som du kan lita på och lita på, men din initiala investering i ett något längre eller mer “böjligt” inspektionskamera lönar sig vanligtvis.

Fokusera på batterierna

Många inspektionskameraalternativ inkluderar idag externa kraftpaket, tar slut på dina vanliga AA-batterier (ibland ingår uppladdningsbara alternativ) eller har ett internt kraftpaket som kan laddas regelbundet.

Externa kraftpaket som kan bytas ut som batteriets livslängd (helt naturligt för denna typ av teknik) och system som använder AA-batterier är ganska framtidssäkra på ett sätt som interna kraftpaket inte är, inte bara för att ditt interna kraftpaket ska vara nästan omöjligt att byta ut utan att byta ut hela inspektionskameran.

Batteriets livslängd är en annan stor bit i pusslet när du handlar för den här typen av verktyg. Du vill inte ha en inspektionskamera avlopp som väljer mellan batterier åt vänster och höger (vilket ökar driftskostnaderna genom taket) precis som du inte vill behöva ständigt ladda eller låta din inspektionskamera 20m vara inkopplat.

Dagens litiumjonbatteriteknik är bättre än någonsin tidigare, med dessa batterier som ger högsta prestanda och livslängd som du inte kommer att få ut av även den mest avancerade NiCad-installationen.

Hur fungerar en inspektionskamera android?

En billig inspektionskamera android är faktiskt bara en typ av många industriella inspektionskameror där ute. De som jag har presenterat i den här listan kan inte bara användas för fordonsinspektioner, utan de kan också användas för andra uppgifter som att kontrollera avlopp, titta inuti väggar etcetera.

Bilinspektionskameror består vanligtvis av enhetens kropp, en kabel och sedan en liten kamera i slutet av kabeln. Kabeln är vanligtvis var som helst från cirka 5 mm till 8 mm i storlek, men detta varierar beroende på tillverkare. Kablar är vanligtvis halvstyva, så de kan böjas i form och många är vattentåliga eller vattentäta.

Vissa bilinspektionskameror och inspektionskamera avloppsrör har en inbyggd skärm som låter dig visa bilder och video från kameran direkt på själva enheten. Andra har inte en inbyggd skärm och parar i stället med din telefon (Android eller iOS) för att visa bilden. Många bilinspektionskameror kan också fånga och spela in bilder på enheten för visning vid en senare tidpunkt, och vissa högre ändar (som NTS500 ovan) kan också spela in ljud.

Kameran på kabellängden har vanligtvis ungefär samma storlek i diameter som kabeln. De flesta enheter har en serie lampor runt kameran som gör det möjligt för användare att justera exponeringen och vissa inspektionskamera avloppsrör har flera kameror som möjliggör ett mycket bredare synfält.

Bilinspektionskameror finns nu ofta i många verkstäder och används av mekaniker för att se områden i ett fordon som normalt inte är synliga för blotta ögat. Några av de vanliga användningsområdena är att leta efter kolavlagringar, blockeringar, slitage, trasiga komponenter och mer.

Varför är det en bra idé att äga en inspektionskamera för bil?

Nedan hittar du några anledningar till varför en inspektionskamera bil eller inspektionskamera avlopp är en bra enhet att ha i din verktygslåda eller bilinspektionssats:

 • Att kontrollera skador eller slitage i en motor utan att behöva ta isär den – Att kunna kontrollera de interna komponenterna och svåra att se områden på din motor för slitage eller skador utan att ta isär det hela är inte bara en enorm tidsbesparing men det kan spara pengar. Om du kan diagnostisera ett problem innan du tar isär din motor kommer det att påskynda reparationsprocessen.
 • Att leta efter problem inom andra delar av ett fordon – En inspektionskamera 20m är inte bara ett bra verktyg för att kontrollera din motor, men det är också användbart för att inspektera andra delar av ditt fordon. Du kan till exempel använda en av dessa enheter för att kontrollera undersidan av ditt fordon för rost, skador eller slitna komponenter utan att behöva lyfta upp bilen.
 • För inspektioner av begagnad bil – Om du ska titta på en begagnad bil är det en bra idé att ta en anordning som inspektionskamera bil eller inspektionskamera iphone. På detta sätt kan du se delar av bilen som normalt är dolda och du kan upptäcka något som kan orsaka allvarliga kostnader och problem om du köper fordonet.
 • För andra uppgifter runt om i huset – En inspektionskamera wifi för fordon är inte bara bra för att kontrollera svåra att se områden i ditt fordon, men det är också ett användbart verktyg för andra jobb runt om i huset. Har du ett blockerat rör? Du kan använda ett av dessa verktyg för att se vad som orsakar blockeringen och var den är.
 • Det kan spara pengar – Om du kan ta reda på vad ett problem är utan att behöva ta isär allt kan det spara mycket pengar.

Hur använder man ett endoskop?

Att använda en av dessa enheter är lätt. Beroende på vilket endoskop du har kan du behöva ansluta den till din iOS- eller Android-enhet. Om inspektionskameran eller inspektionskameran du har köpt har en inbyggd skärm, ser du en bild på det när du sätter på verktyget.

För de som behöver paras ihop med en iOS- eller Android-enhet måste du ladda ner den specifika tillverkarens app som gör att bilden från kameran kan skickas till din smartphone eller surfplatta.

När du har tagit igång inspektionskameran är det så enkelt som att mata in kabeln i det område där du vill se. De flesta fordonsinspektionskameror har en halvstyv kabel som håller sig i form om du böjer den. De har också lampor som gör att du kan ändra exponeringen för bilden, så om området du försöker se är för mörkt kan du lysa upp bilden.

Kan en inspektionskamera till mobil användas i vatten?

Detta beror helt på vad tillverkaren har beskrivit. Många inspektionskameror för fordon har en vattentät kamera och kabel, medan verktygets kropp vanligtvis är regntät.

Vad ska du se upp för när du köper en billig inspektionskamera android?

Även om det kan verka som en ganska enkel process att köpa en inspektionskamera bil, finns det några saker att tänka på:

 • Kamerakvalitet och upplösning – Högre inspektionskameror har vanligtvis inte bara fler funktioner, men de har vanligtvis också kameror av bättre kvalitet. Om kameran inte är av god kvalitet eller upplösningen är för låg kan det vara svårt att exakt bestämma vad du letar efter och om det är ett problem.
 • Kamerakabellängd – Det är viktigt att ta reda på vilken kabellängd du behöver innan du köper en fordonsinspektionskamera eller inspektionskamera. Medan de flesta bilinspektionsuppgifter inte kräver en enorm lång kabel, vill du inte vara kvar med något som är för kort. Dessutom, om du planerar att använda kameran för andra uppgifter som att inspektera avloppet i ditt hus kanske du vill köpa inspektionskamera avlopp med en längre kabel.
 • Kamerans synfält – Vissa inspektionskameror som de Teslong som visas i den här artikeln har två kameror för ett bredare synfält. Detta låter dig se mer av det område som du vill se, vilket kan vara extremt praktiskt när du letar efter ett problem.
 • Vattentålighet – De flesta fordonsinspektionskamera eller endoskop kommer med någon form av vattentålighet, men vissa billigare gör det inte. Jag rekommenderar att du får något som har åtminstone viss motståndskraft mot vatten.
 • Inbyggd skärm – En inspektionskamera bäst med en inbyggd skärm är vanligtvis lättare att använda eftersom du inte behöver oroa dig för att para ihop verktyget med din smartphone eller surfplatta. Dessutom behöver du inte hantera två enheter samtidigt, så det gör inspektioner enklare. Alternativt, om du vill ha något mindre eller billigare kan en Bluetooth- eller Wifi-inspektionskamera 20m vara ett bra alternativ.
 • Storlek och bärbarhet – Om du planerar att använda en inspektionskamera avlopp för något som inspektioner av begagnade bilar, kan det vara bättre att använda en mindre enhet som du kan passa i fickan eller i en liten verktygslåda. Alternativt, om du bara vill använda den hemma, kan en större enhet med en inbyggd skärm ge bättre funktionalitet.
 • Batteri och ström – Beroende på hur länge du behöver inspektioner för att hålla, kommer det att vara en stor sak att tänka på. Till exempel har den billigaste inspektionskameran på min lista ett litet batteri som kan driva enheten i upp till en timme, medan den dyraste enheten har ett större batteri över 3000 mAh som ger en användbar driftstid på cirka fem till sex timmar.

Hur fungerar en bäst i test inspektionskamera?

Inspektionskameror är i allmänhet anslutna till en flexibel kabel som kan vara allt från 1 till 10 meter lång. Slutet på kameran är vanligtvis utrustad med LED-lampor för att belysa de mörka rören eller sprickorna så att du kan se exakt vad som händer. Kameran är vanligtvis ansluten till en LCD-sökare för att se vad kameran tittar på. Det finns också trådlösa alternativ som kan anslutas till din telefon eller mobila enheter via WiFi.

Varför behöver jag en inspektionskamera?

För alla som någonsin har spenderat över 10 000 kronor på en bilverkstad bara för att ta hem det och problemet kvarstår, eller någon som någonsin har “fixat” VVS under diskbänken bara för att upptäcka att läckan fortfarande finns – ett boroskop är det verktyg du saknar. Vissa problem, särskilt hushållsrör och fordon, kan vara omöjliga att diagnostisera utan att börja ta isär saker – och du kanske inte ens vet vad du letar efter när du tar bort saker och det kan leda till fler problem.

Inspektionskameror ger dig möjlighet att ta reda på exakt vad som händer i din VVS eller motor innan du jackar upp din bil och börjar ta isär saker. Detta gör att du kan skapa en plan för att åtgärda problemet, vilket kan spara mycket pengar på lång sikt.

Vilken typ av inspektionskamera iphone behöver man?

Traditionellt har dessa verktyg varit handhållna enheter med en inbyggd skärm och en kabel ansluten. Längden kan vara från 1 till 100 meter. Vissa kan vara ganska robusta, vilket de måste vara för många uppgifter.

På senare tid har trådlösa inspektionskameror introducerats med WiFi för att ansluta till din smartphone eller surfplatta. Själva kameran är vanligtvis väldigt kompakt – bara en liten låda som innehåller en sändare och batterier.

Den största fördelen med att använda en WiFi-inspektionskamera till mobil är att du har potential för en större skärm. Nackdelen är att även om din telefon kan vara ett avstånd från enheten kan den fortfarande behöva placeras någonstans där det finns risk för skada. För DIY-användning är de förmodligen bra, men för kommersiellt bruk vill du förmodligen fortfarande ha den fristående typen.

Funktioner
Bildkvalitet

Oavsett vilken typ du väljer beror bildkvaliteten på den lilla kameran i slutet av kabeln. Det är verkligen en fråga om hur mycket detaljer du behöver. Billiga modeller kan ha ganska låg upplösning, medan de bästa erbjuder 1080p HD 2 megapixlar (MP). Vissa har omkopplingsbar upplösning. Att använda lägre siffror innebär att du kan spara längre videor. Kameror har alltid LED-lampor, och de flesta har justerbar ljusstyrka – men hur mycket varierar det. Brännvidden är ofta fast (vilket innebär att du kan behöva vrida kabeln lite för att få en tydlig bild) men några erbjuder fokuskontroll. Om det är viktigt beror igen på hur skarp en bild du behöver.

Kabellängd

De flesta allmänna modeller erbjuder allt från 3,5 till 10 meter eller mer. Men för många uppgifter behöver du bara några meter, och hela den längden kommer bara att vara i vägen. Vapenspecialister behöver till exempel förmodligen bara en kort modell. Diametern kan också vara en faktor – 8 millimeter är vanligt. Smalare kabel finns, även om flex kan göra det svårt att skjuta dem någon väg. Tunga rörledningskameror är betydligt större.

Kraft

Alla dessa enheter behöver batterier, men frustrerande är de ibland inte inkluderade. De flesta använder den uppladdningsbara litiumjontypen, vilket ger allt från två till sex timmars användning. Men några använder standard AA-typen, i vilket fall du förmodligen vill ha reservdelar.

Tillbehör

Det är ofta möjligt att fästa en spegel, magnet eller krokar i slutet av kabeln, vilket är användbart för att hämta förlorade föremål. Dessa tillhandahålls inte alltid, och även om de finns som en extra kostnad måste du kontrollera om de faktiskt kan fästas. Så är det inte alltid.

Pris

De billigaste inspektionskamerorna är de som fungerar med din smartphone, från cirka 250 kronor. Tyvärr kan tillförlitlighet vara lite hit och miss. Mer pålitliga modeller kostar cirka 400 kronor. Fristående enheter går från cirka 600 kronor, upp till flera tusen kronor för långväga kommersiella modeller.

Kan jag överföra bilder från en inspektionskamera avlopp till min dator?

De flesta kommer, men inte alla. WiFi-enheter som fungerar med din telefon eller surfplatta gör det enklast. Med andra kan du behöva spara på ett minneskort och överföra filen till din dator med en kortläsare. Kontrollera noga innan du beställer.

Du kan enkelt överföra bilder från din inspektionskamera avlopp till din dator, detta funkar även med en billig inspektionskamera till mobil.

Vad är en inspektionskamera till mobil utformad för?

En inspektionskamera, ibland kallad ormkamera, är en digitalkamera utformad för att vara liten och flexibel nog för att glida in i trånga eller på annat sätt oåtkomliga utrymmen.

Instrumentens huvudsyfte är att fungera som en undersökande kamera. Detta kan vara i VVS-applikationer, medicinsk diagnostik, mekaniska reparationer eller ett brett spektrum av andra scenarier. De tillåter användaren att se ett livevideoflöde med detaljerade, närbildsbilder som sänds från platser som annars inte lätt kunde ses med blotta ögat.

Inspektionskameror består vanligtvis av en lång, flexibel sond eller arm, fäst vid någon form av handhållen basenhet. Själva miniatyrkameramodulen är monterad på änden av sonden. Vissa inspektionskamerasatser innehåller en liten skärm för visning av livevideoreläet. Andra är utformade för att fungera trådlöst och strömmar bilderna som de tar till en fjärrskärm (t.ex. på en dator eller telefon) via Wi-Fi.

Vad finns det för viktiga egenskaper i inspektionskameror?

 • Kamerastorlek – Den genomsnittliga kamerahuvudstorleken varierar från 10 till 18 millimeter. Ett större kamerahuvud betyder direkt att det kan producera en bättre bild och fler videofiler. Motsatsen är också sant. Du kan också välja en med ett större kamerahuvud för kvalitetsbilder och videor.
 • Upplösning – De flesta inspektionskameror erbjuder 320 x 240 och 640 x 480 upplösningar. Även om de kan verka lägre jämfört med de upplösningar mobiltelefoner ger idag, kan dessa inspektionskameror fortfarande producera fantastiska bilder och videoinspelningsfiler.
 • Belysning – Bra ljus möjliggör synlighet i svåråtkomliga områden. Inspektionskameror är byggda för att ge en tydlig bild i mörka och svåråtkomliga områden. Ljusen är därför en nödvändig funktion för att förbättra synligheten. Vissa inspektionskameror ger ljusare ljus än andra och utan tvekan kommer effektiva lampor att ge bättre resultat i bilder och videor.
 • Kabellängd – Som en anslutning mellan kamerans skärm och det riktade visningsobjektet bestämmer kabellängden hur långt du kan se ett objekt bort från kameran. Vissa kameror tillåter en justerbar kabelplats vilket innebär att du alltid kan fixa i en annan kabel som uppfyller dina behov.
 • Engångsbatterier eller uppladdningsbara batterier – Engångsbatterier kan vara ett bättre val för användning i en miljö där elförsörjningen inte är lätt tillgänglig. I sådana situationer är det viktigt att ha tillräckligt med extra batterier till hands. Å andra sidan kan man hävda att uppladdningsbara batterier är ett bättre val ekonomiskt, förutsatt att el är tillgängligt hela tiden.

Ska jag tänka på kompabilitet när jag köper en inspektionskamera bäst i test?

Det viktigaste att tänka på innan du köper en billig inspektionskamera iphone är vilka enheter det kommer att vara kompatibelt med. Många av inspektionskamera avlopp på min lista fungerar via Wi-Fi med smartphones, medan andra ansluter via USB-kabel till vissa telefoner och datorer.

Om du ska arbeta ute är det en bra idé att få ett endoskop som ansluts till smartphones, eftersom du vanligtvis inte vill släpa en bärbar dator eller stationär dator där ute. Om du arbetar främst inomhus kan det vara okej att få en som ansluts via USB.

Behöver jag bry mig om kamerans kvalitet på boroskop?

Medan du kanske hoppas få en kamera som ger skarp full-HD-video, innebär miniatyriseringen som går in i den här processen att full-HD-video kan vara riktigt dyr i inspektionskamera. Men du har fortfarande några alternativ som kan leverera skarp video utan en enorm prislapp.

1200p inspektionskamera är ett bra val. De ger bildkvalitet ungefär halvvägs mellan 720p och 1080p, men det är inte lika standardiserat som de andra två, så det kan variera. 720p-inspektionskamera android ger också bra bildkvalitet till ett rimligt pris.

Hur viktigt är egentligen längden på kabeln?

Längden kan vara vilseledande med inspektionskamera. Medan du kanske tror att mer alltid är bättre, tycker många användare att de bara behöver några cm eller några meter kabel och allt utöver det kommer i vägen.

Något annat att tänka på är att de flesta inspektionskamera avloppsrör på min lista använder halvstyv kabel. Halvstyva kabelböjningar, men det krävs lite kraft för att göra det. Det kan göra denna typ av endoskop dålig för att utforska rör eller trånga områden med många smala böjningar. Det finns andra typer av inspektionskamera vvs som är bättre för dessa applikationer.

Hur uppfanns den första inspektionskameran?

Det första inspektionskameran designades långt tillbaka 1806 av en tysk stipendiat vid namn Philipp Bozzini. Det använde inte ens elektricitet och förlitade sig på reflekterat ljus. Att använda ett verktyg för att undersöka människokroppens interna funktion var en sådan uppenbarelse vid den tiden att uppfinningen faktiskt inte godkändes av prestigefyllda organ som Wien Medical Society.

Vad är en inspektionskamera?

En inspektionskamera är en flexibel slang med en kamera och ett ljus anslutet till det. Som ett resultat gör det möjligt för läkare eller hälsoexperter att se bilderna på en persons matsmältningskanal på en färgmonitor. För närvarande finns det många avancerade inspektionskameror tillgängliga på marknaden. I synnerhet tillåter dessa avancerade inspektionskameror hälsoexperter att se orgeln på Android eller smartphone. Specifikt har några av de bästa inspektionskamera wifi-anslutning och andra funktioner. Jämfört med normala inspektionskamera iphone gör sådana enheter hela processen mycket bekvämare och effektivare. I allmänhet misstas inspektionskamera till mobil ofta som otoskop; de två enheterna är dock inte desamma.

En kortfattad beskrivning av inspektionskameror

Generellt, för att genomföra övre inspektionskameror, passerar läkare ett boroskop genom halsen, munnen och matstrupen. Som ett resultat kan de enkelt se mage, matstrupe och övre delen av tunntarmen. Av denna anledning måste man välja det bästa inspektionskameran som finns tillgängligt online.

Ett annat sätt att genomföra inspektionskameror är att passera inspektionskameran genom tjocktarmen eller tjocktarmen via ändtarmen. Därför hjälper denna specifika inspektionskameror till att undersöka tarmområdet. Eftersom det är baserat på hur långt kolon analyseras är processen känd som koloskopi.

En annan typ av inspektionskameror är endoskop retrograd eller ERCP. Detta gör det särskilt möjligt för experter att få bilder av gallblåsan, bukspottkörteln och andra relaterade strukturer. Generellt behöver biopsier och stentplacering denna form av inspektionskameror.

Finns det några bra tips för hur man väljer en bra inspektionskamera?

Att välja det bästa inspektionskameran är en tidskrävande uppgift. På grundval av min expertundersökning och kundrecensioner får jag därför några tips att tänka på innan jag köper det bästa inspektionskameran.

1. Verktyg

Om du letar efter en inspektionskamera avlopp som du kan använda dagligen är ett med en halvstyv kabel ett utmärkt val. Detta beror på att dessa inspektionskamera till mobil är mer hållbara, erbjuder en rad anpassningar och är lätta att använda. Dessutom klämmer dessa endoskop inte i fickan.

2. Trådlöst eller Wi-Fi-inspektionskamera

Eftersom dessa inspektionskameror med inbyggd Wifi inte kräver någon kabelansluten kontakt eller kabel är de ganska praktiska. Dessutom kan du enkelt ansluta inspektionskameran till din hem-Wi-Fi-anslutning. Mer så kan den stödja flera enheter samtidigt. Därför, om du letar efter en praktisk lösning, finns det inget bättre alternativ än ett Wi-Fi-inspektionskamera.

3. Upplösning

I synnerhet har de bästa inspektionskamera iphone en HD-upplösningskamera. Det beror på att en kamera med HD-upplösning låter dig spela in videor av hög kvalitet och ta perfekta bilder.

4. Lagringskort

Med tanke på att du inte vill förlora de bilder eller videor du har tagit, bör en billig inspektionskamera med ett lagringskort vara det bästa alternativet. Så småningom kan du säkert överföra dem till dina surfplattor eller bärbara datorer.

5. Kontroll

Nästa viktiga funktion att överväga är inspektionskamerakontrollen. Med andra ord, för att göra en ordentlig undersökning bör du ha fullständig kontroll över din enhet. Välj därför en inspektionskamera avlopp som är bekväm att kontrollera och använda.

6. Kabel

En annan viktig del av en boroskop är dess kabel. Därför måste du välja en inspektionskamera vvs med en högkvalitativ kabel. Specifikt måste den vara vattentät och vara idealisk för alla typer av miljöer.

7. LED-ljus

Och slutligen, om du köper en inspektionskamera android för att inspektera trånga utrymmen, välj ett med LED-lampor. Eftersom LED-lampor gör att du kan fånga en tydlig bild kan det gå långt för att identifiera problemet.

Vad är dagens inspektionskameror i grunden?

Dagens inspektionskameror är i grunden en förbättring av en idé som har funnits sedan John Tyndall först tänkte använda fiberoptik 1854. Tyndall drog slutsatsen att du kan leda ljus med en ånga av vatten.

Senare, 1930, använde Henrich Lamm först en bunt optiska fibrer för att bära en bild. Du hade observationer i realtid, men det fanns inget sätt att spela in något. Med utvecklingen av medicin uppfanns den första inspektionskameran 1964. Enheten hade förmågan att ta foton och är i grunden föregångaren till det jag har idag.

Vad använder du en inspektionskamera avloppsrör för?

Det är faktiskt ingen överraskning att många användare inte har någon aning om vad du kan använda en inspektionskamera avloppsrör till. Den primära användningen, som nämnts tidigare, är i medicinska scenarier. Ett endoskop används för att nå platser inuti en patients kropp som du annars inte skulle kunna nå om du inte skulle skära patienten.

Men idag har jag många användningsområden för inspektionskamera som är långt ifrån medicinska. Vad är det mest populära? Mekaniskt arbete. Om du till exempel någonsin har slagit motorkåpan på din motor kommer du att upptäcka att det finns många platser du bara inte kan komma åt om du inte tar bort delar. Eftersom borttagning av delar inte alltid är rätt lösning behöver du ett sätt att se vad du har att göra med och identifiera potentiella problem. Gå in i inspektionskameran. Du kan inte bara nå svåra platser med det, men du kan också komma in på platser som inuti motorns cylindrar eller inuti oljebehållaren etcetera och se om allt är rätt där också.

Du kan också använda en inspektionskamera när du gör hemrenoveringar. Låt mig säga att du har kablar som går genom väggarna istället för utanför. Vad händer om en kabel börjar fungera, men på den synliga delen verkar allt bra? Att dra ut hela kabeln kan vara svårt för vissa typer av installation, så du behöver ett sätt att titta inuti och inspektera kabeln. Återigen, gissade du det, en inspektionskamera kan vara till stor hjälp i detta avseende.

Som du kan se, medan de främst används för medicinska ändamål, har inspektionskamera hittat sin väg i många människors vardagsscenarier, eftersom de utför en funktion som i princip inget annat verktyg kan utföra.

Behöver man ett bra ljus till en inspektionskamera bäst i test?

Det knepiga med inspektionskameror är att du ofta använder dem i områden där det är lite eller inget ljus. Därför kommer många inspektionskamera med någon form av belysning. Vanliga alternativ inkluderar glödlampor, men den moderna lösningen är faktiskt fiberoptik. De är mycket säkrare, mycket mer exakta och producerar inte nästan lika mycket värme som en glödlampa. Om du har möjlighet, gå i alla fall för fiberoptisk belysning – det kommer att hjälpa avsevärt.

Hur genomförde jag mitt inspektionskamera test?

När jag gjorde mitt test inspektionskamera så fanns det några viktiga saker som jag tittade efter. Det var faktiskt inte så svårt att genomföra ett billig inspektionskamera test. Jag satte först upp några riktlinjer som jag skulle följa under hela mitt test inspektionskamera och sen utförde jag testet. Här nedan kan du läsa om vad jag testade.

Belysning

Det är troligt att varje plats du använder din trådlösa inspektionskamera avlopp blir mörkt. Utan tillräcklig belysning som du kan styra, till exempel dimbar LED, är det omöjligt att få en skarp diagnostisk bild eller video, oavsett hur bra kameran är.

Kamera

En bra trådlös inspektionskamera till mobil bör ha en kamera som kan ta videor eller foton. Upplösningen varierar mycket, och mer är mer, särskilt när det gäller att fånga små detaljer. De bästa kamerorna erbjuder bilder och video i full HD-upplösning.

Kabel

Kabellängden du behöver beror på hur du använder din trådlösa inspektionskamera. Om du kommer att snaka den genom rören, vill du ha tillräckligt med längd för att komma till problemplatsen. Du vill också ha en halvstyv kabel så att du kan trycka den genom trångare utrymmen utan rädsla för att den fälls tillbaka på sig själv och fastnar. Kablar sträcker sig i längd från cirka 3 till 10 meter.

Vattentät och dammtät

Eftersom du sannolikt kommer att använda din trådlösa inspektionskamera vvs i fuktiga, våta, dammiga eller smutsiga förhållanden, vill du ha en modell som är både vattentät och dammtät. Om du arbetar under extrema förhållanden kan du behöva en IP68- eller IP69K-klassad enhet, men för de flesta hemreparationer och diagnostik bör en IP67-klassning vara bra.

Användarvänlig app

Helst bör appen som följer med din modell vara intuitiv så det finns ingen märkbar inlärningskurva. Se också till att modellen du köper har en app för ditt operativsystem (vanligtvis Android eller iOS).

Fokusavstånd

Kameran måste kunna fokusera om det är några cm från motivet eller 30 cm bort. Helst vill du ha en modell med vidvinkelobjektiv och zoomfunktioner för att fånga de bästa bilderna.

Tillbehör

Vissa trådlösa inspektionskamera har ett sortiment av utbytbara tips som gör att du kan fiska saker som mynt, smycken och nycklar från trånga utrymmen.

Pris

Du kan få en budgetvänlig trådlös inspektionskamera android med en 3 till 4 meter kabel för så lite som 500 kronor. Om du har råd med 500 eller 1 500 kronor hittar du modeller med längre kablar och bättre kameror. För 1 500 kronor eller mer kan du få en professionell modell som är vattentät och har en HD-kamera och mångsidig LED-belysning.

Under mitt inspektionskamera test kom jag fram till att pris är väldigt viktigt hos en inspektionskamera iphone.

Varför är en trådlös inspektionskamera avlopp bra?

En trådlös inspektionskamera är ett otroligt användbart verktyg. Du kan använda den för att se platser som annars skulle vara omöjliga att undersöka. Det är praktiskt för att titta på saker som bilbarnstol eller stora, tunga möbler; inuti saker, såsom ventiler och avlopp; eller kring saker, som bilmotorer och apparater.

Är min inspektionskamera till mobil trasig om bilden inte är klar?

Det kan finnas några anledningar till detta. Kontrollera först att linsen är ren och att enheten är fulladdad så att lysdioden lyser som den ska. Kontrollera sedan kamerainställningar som fokus och upplösning. Slutligen sakta ner – om du flyttar kameran för snabbt kommer ditt ämne inte att vara i fokus.

Är det enkelt att köpa inspektionskamera avlopp?

Det är väldigt enkelt att köpa en inspektionkamera för avlopp. Det enda du behöver göra är att klicka på en av inspektionskamerorna i min tabell. Sen för att köpa inspektionskamera avlopp behöver du lägga till din vara i kundkorgen. Efter det slutför du ditt köp och skickar hem varan. Det är alltså inte alls svårt att köpa inspektionskamera avlopp på nätet.

Läs också >>> Multimeter test

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top