Introduktion till najmaskiner

introduktion till najmaskiner

Introduktion till najmaskiner

Innan najmaskinen uppfanns, var arbetarna tvungna att manuellt fästa stålarmeringsstänger, en upprepad uppgift som kan orsaka långvariga skador längs linjen. Genom att investera i modern utrustning kan du spara mycket tid och pengar, skydda dina arbetare och förbättra deras säkerhet och förbättra produktiviteten på byggarbetsplatsen. Lär känna najmaskiner och förstå hur det kan vara ett praktiskt verktyg för dina projekt:

  • Hur det hjälper – Förstärkning av stål (armeringsjärn) är nätet av ståltrådar för att förstärka murverk och betong. Armeringsjärn som formas till en matris eller rutnät måste bindas samman vid viktiga anslutningspunkter för att stärka betongkonstruktionen. I byggandet kallas armeringsjärn för ”stångavstängning” och ”stavarbetare” avser de människor som gör det. Dessa arbetare behöver en najmaskin för att minimera belastningen av uppgiften på händer och armar, samt för att öka deras säkerhet när de gör sitt jobb.
  • Det är ett mångsidigt verktyg – najmaskinen är batteridriven och automatiserar bindningsprocessen. På samma sätt säkerställer det att nätet av nät runt förstärkta strukturer är fast och stabilt.
  • Lätt att använda – Enheten är placerad vid skärningspunkten mellan armeringsstålen. Den matar automatiskt den nödvändiga ledningen runt stängerna när du drar avtryckaren. Lämna vridningen och skärningen på najmaskinen så att du inte behöver göra någonting. Hela processen sker snabbt, samtidigt som det garanteras en fast lindning runt stålarmeringsstänger.
  • Fantastiska funktioner för din bekvämlighet – Vissa najmaskiner kan utföra bindningen på en sekund. De levereras med litiumjonbatteri som kan hålla över 2200 band för varje laddning. En borstlös motor hjälper till att förlänga verktygets livslängd. Spänningen är justerbar och du kan använda den på stänger som är 30 till 60 mm i diameter.
  • Du kan köpa den online – Skaffa en högkvalitativ automatiserad armeringsbindningsenhet från en ansedd tillverkare och återförsäljare. På det här sättet är du garanterad en högkvalitativ produkt som kommer att hålla länge och prestera som bäst.

Arbetet med en najmaskin

Automatiska najmaskiner har påskyndat processen att binda armeringsjärn och förbättrat kvaliteten på knutarna. Manuell bindning av armeringsjärn, som är repetitiv till sin natur, kan orsaka skador på arbetare på lång sikt. Vi väger in arbetet på armeringsmaskinen för att hjälpa dig förstå hur den kan ersätta manuellt arbete och erbjuda anställda högre produktivitet och säkerhet.

Hur fungerarar armeringsjärn?

Armeringsjärn, känt som armeringsstål, är en stålstång eller ett nät av ståltrådar som används i armerad betong och murverk. Armeringsjärnen som är placerade i form av ett rutnät eller matris binds ihop vid olika anslutningspunkter. Detta hjälper till att stärka betongkonstruktionen. Armeringsjärnarbetet är känt som stångbyte i byggsektorn. Och arbetarna som utför stångsprängning kallas stångarbetare.

De tre olika metoderna för armeringsbindning:

  • Tänger – Detta är den konventionella metoden för stångbindning. Detta är beroende av linjetång tillsammans med en diagonal fräs och en trådrulle. Tången används främst för att klippa, hålla och vrida tråden. Trådspolen är vanligtvis fäst vid bältet i arbetarnas midja. Arbetaren drar en trådlängd från spolen, lindar den runt armeringsjärnet med tången, knyter ihop den genom att vrida de två ändarna av tråden och skär sedan av överflödig tråd med hjälp av linjetången.
  • Grissvans – Arbetaren använder en förskuren tråd och ett vridverktyg som ser ut som en grissvans. Denna bindningsmaskin används vanligtvis av icke erfarna stavarbetare på sådana platser som inte kräver mycket bindning.
  • Najmaskin- Najmaskiner är batteridrivna verktyg som placeras vid korsningen av armeringsjärn. Vid nedtryckningen av en avtryckare matar verktyget automatiskt den nödvändiga ledningen runt armeringsjärnen, vrider den och skär den. Detta görs i hög hastighet med ett fast omslag runt armeringsjärnen.

Som framgår är automatiska najmaskiner det absolut bästa sättet att säkerställa att förstärkta strukturer har ett fast nät av nät.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen