De mest exakta IR-termometrarna: Ett djupgående test

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Beha-Amprobe 

Flir TG56

Fluke 568

Stanley STHT0-77365

Klicka här för att se fler IR termometrar.

Alla har säkerligen en termometer i hemmet, vare sig det är för matlagning eller mätning av inomhustemperatur. Något man inte tänker på förens man behöver det är en infraröd termometer, även kallat IR-termometer.

IR-termometrar är mer eller mindre en nödvändighet. De är inte endast för arbetsplatser utan de används även för att mäta saker i din vardag och i hemmet såsom:

  • Avslöja värmeläckor i ditt hus
  • Kontrollera att golvvärmen värmer rätt
  • Temperaturen i pannan eller maten du lagar
  • Kolla temperaturen i kylen eller frysen

Det går säkert att mäta ovanstående saker med en vanlig termometer också men det blir betydligt svårare och tar mycket längre tid att kanske hitta en värmläcka då.

En IR-termometer kan göra allt och ännu mer än vad en vanlig termometer har möjlighet att göra. Nedan har vi listat olika typer av IR-termometrar som du kan kika på och se vilka som möter just dina behov, det finns billiga alternativ men även dyrare, välj den som passar dig bäst.

Testresultat

1. Bäst i test – BEHA-AMPROBE IR-720-EUR

BEHA-AMPROBE IR-720-EUR

Klicka här för att se bästa priset

Beha-Amprobe är en mycket kraftigt och avancerad IR-termometer med ett temperaturområde som sträcker sig från -32°C ända upp till hela 1050°C. Genom test kan den här ir termometern konstateras vara bäst.

Modellen är en mycket noggrann variant som försäkrar sig vara pålitlig för dig som användare. Utöver detta så har den även snabb svarstid vilket reducerar tiden du behöver stå med den nära ett varmt material.

Detta verktyg har verkligen användarens behag i åtanke dels tack vare den snabba svarstiden, dels med en automatisk displaybelysning för enklare avläsning.

Slutligen är det värt att notera att verktyget, inklusive batteriet endast väger 290 g. I kombination med den lilla storleken av termometern gör att den både blir enkel att använda och ha med sig.

2. Populärast – FLIR TG56

FLIR TG56

Klicka här för att se bästa priset

FLIR TG56 är en väldigt populär IR-termometer som gynnar många i vardagen. En termometer som möter nästan alla dina behov som du kan bemöta på en daglig basis.

Först och främst ger denna produkt mycket snabba mätningar med en snabb responstid på endast 150 millisekunder. Ytterligare har IR-termometern en inbyggd laserstråle för dig att se vad du mäter, samt möjligheten för dig att justera emissiviteten efter din preferens.

Denna IR-termometern har inte ett märkvärdigt stort temperaturområde, utan det ligger på -30°C till 650°C. Med det sagt kompenseras den restriktionen tack vare att produkten gör sitt jobb utmärkt med laserstråle för precision och snabb responstid utan stora avvikelser.

FLIR TG56 är ett strålande alternativ för dig som behöver en IR-termometer i hemmet eller i ditt arbete och som inte är i behov av att mäta material upphettade över 650°C.

3. Premiumval – FLUKE 568

FLUKE 568

Klicka här för att se bästa priset

FLUKE 568 är IR-termometer som erbjuder betydligt mycket fler funktioner än andra IR-termometrar. Om du vill få en premiumprodukt som kan mäta mindre föremål på längre avstånd samtidigt som pålitlig mätning upprätthålls är det denna IR-termometer du vill införskaffa.

Programvaran FlukeView medföljer denna produkt och gör det möjligt för dig att även se dina värden omedelbart i en bärbar dator genom USB-anslutning.

Denna IR-termometern säkerställer precision med en mätnoggrannhet på 1 % och ljud- samt bildlarm som utlöses när mätvärdena befinner sig utanför förinställda gränser.

Avslutningsvis är den här produkten dyrare än de andra vi har listat men det är eftersom den är bättre i flertal aspekter och en produkt värd att kika in på. Om du vill få en premiumprodukt och är villig att lägga en större peng är FLUKE 568 vad du behöver.

4. Billigast – STANLEY STHT0-77365

STANLEY STHT0-77365

Klicka här för att se bästa priset

Den sista modellen vi presenterar är en billigare variant av Stanley.

För ett sådant billigt pris förväntas inte mycket men denna produkt går emot alla fördomar genom att vara ett väldigt bra och träffsäkert verktyg med exakta mätningar.

Likt andra varianter krävs inte kontakt med materialet som mäts och en inbyggd laserpekare ingår för att se vad som mäts.

Den här IR-termometern fungerar utmärkt för att hitta värmeläckage i hemmet genom att sätta en referenstemperatur och skanna ett område. För en billig peng kan du slippa en högre värmeräkning och tjäna pengar i längden.

Avslutningsvis har den här produkten från Stanley fått mycket positiva kundrecensioner där många är enade över att det är en mycket bra produkt till ett mycket bra pris.

Avslutande tankar om mätteknik

Vårt test av IR-termometrar avslutar med en stark rekommendation av de modeller som utmärker sig genom sin överlägsna kvalitet.

Dessa termometrar erbjuder inte bara snabba och exakta mätningar, utan är också byggda för att hålla länge, vilket gör dem till ett smart val för alla dina temperaturmätningsbehov.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen