Bästa kabelsökaren 2023 – Test av olika kabelsökare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Djupast räckvidd

LEICA DD120

LEICA DD120+DA220

Laserliner CableTracer

RIDGID NaviTrack

Klicka här för att se fler kabelsökare att välja mellan.

En kabelsökare är något som både privatpersoner och företag kan ha stor användning av. När det gäller företag är det faktiskt så att man är tvungen att använda kabelsökare för att undvika skador vid utförda arbeten. Om du scrollar ner kan du se olika alternativ av kabelsökare som vi har listat.

Man kan använda en kabelsökare till flera saker däribland att leta efter avbrott i sladdar och kablar som till exempel är i en vägg eller under marken.

Man kan också använda apparaten till att söka efter andra saker som ledningar i metall. Den främsta anledningen till att man använder kabelsökare är för att slippa skador på kablar när man till exempel ska renovera eller bygga något.

Avslutningsvis så finns det en del saker att fundera på och komma ihåg innan man köper sin kabelsökare såsom räckvidd eller hur pass bred mätkapacitet apparaten har.

1. Bäst i test – LEICA DD120

LEICA DD120 Kabelsökare

LEICA DD120 kabelsökare imponerade verkligen på oss under våra tester. Den utmärkte sig framförallt genom sin förbättrade precision och dess förmåga att identifiera strömsatta kablar på djup upp till 3 meter.

Specifikationer
Maxdjup:3 meter
Skyddsklass:IP54
Driftstid:15 timmar
Vikt:2,7 kg
Batterityp:6xAA

Under vår testprocess uppskattade vi verkligen dess enkla inställningar via den tydliga LCD-displayen. Denna kabelsökare var både praktisk och användarvänlig, vilket gjorde det lättare för oss att hantera och förstå dess funktionaliteter.

En annan aspekt som vi verkligen gillade var dess autoläge. Detta var en praktisk funktion som gjorde att vi kunde hitta nedgrävda spänningssatta kablar med lätthet. Displayen kombinerat med en ljudsignal var väldigt användbar under våra tester.

Vid användning i kombination med DA220 Signalgenerator, kunde vi på ett effektivt sätt hitta strömförande kablage på djup upp till 3 meter. Men kabelsökaren var också effektiv i radioläget, vilket visade sig vara bra för att söka efter telekablar.

Vi uppskattade dess långa driftstid, som möjliggjorde för oss att arbeta ute i fältet hela dagen utan att behöva byta batterier.

Trots dess utmärkta funktioner och prestanda, märkte vi några nackdelar. Bland annat var enheten något tyngre jämfört med andra kabelsökare vi testat. Dessutom, trots sin höga precision, varierade noggrannheten något beroende på de olika sökmetoderna.

Fördelar

 • Högre precision
 • Lång driftstid
 • Användarvänlig LCD-display

Nackdelar

 • Tyngre vikt
 • Variabel noggrannhet

2. Bäst premiumval – LEICA DD120 + DA220

LEICA DD120 + DA220 Kabelsökare

Vårt test av Leica DD120 kabelsökare tillsammans med Leica DA220 signalgenerator gav oss en förståelse för varför dessa produkter tillsammans bildar en mycket effektiv lösning för att lokalisera både strömsatta och icke strömsatta kablar. Detta paket är inte bara komplett, det ger även förvånansvärd precision.

Specifikationer
Noggrannhet:Cirka ±10%
Mätmetoder:Energisökning, Radio, Generator
Driftstid:15 timmar
Vikt:2,7 kg
Frekvenser:8 och 33 kHz

När vi använde Leica DD120 i energisökningsläge tillsammans med signalgeneratorn DA220 var det möjligt att spåra strömförande kablar på upp till 3 meters djup.

Funktionen visade sig vara pålitlig, och den digitala displayen erbjöd lättläst och snabb information om kabelns position. Precisionen var verkligen imponerande, med en noggrannhet på cirka ±10%.

Vår testning i radioläge var också framgångsrik. Leica DD120 kunde effektivt lokalisera telekablar på upp till 2 meters djup. Enligt vår erfarenhet är detta sällsynt, och det var glädjande att se hur effektivt denna produkt fungerade.

När vi gick över till generatorläge för att hitta icke-strömsatta kablar var det enkelt att koppla upp signalgeneratorn DA220. Med hjälp av 8 och 33 kHz-inställningarna kunde vi framgångsrikt lokalisera kablar.

Driftstiden på omkring 15 timmar var mer än tillräckligt för en hel dags arbete. Och även om det skulle vara en lång arbetsdag behöver du inte oroa dig, eftersom batterierna kan bytas ut på fältet med 6xAA batterier.

Detta paket kommer också med tillbehör som Leica DigiTex Jordspik och Krokodilklämma, samt en praktisk väska. Tillbehören bidrog till att göra upplevelsen ännu smidigare, vilket var ett stort plus.

Fördelar

 • Imponerande precision
 • Lätt att använda
 • Lång batteritid
 • Inkluderar praktiska tillbehör
 • Söker både strömsatta och icke-strömsatta kablar

Nackdelar

 • Kan vara dyrt för vissa användare
 • Något tung, 2,7 kg

3. Bäst budgetval – LASERLINER CableTracer Pro

LASERLINER CableTracer Pro Ledningssökare

Laserliner CableTracer Pro ledningssökare, en universell och flexibel enhet för lokalisering av kablar, stod upp mot vårt intensiva testningsprotokoll med imponerande resultat. Dess användbarhet med och utan nätspänning samt den höga frekvensen på 125 kHz ger verktyget en fördel när det gäller att lokalisera elektriska kablar, säkringar, skyddsbrytare och till och med metallrör som värmeledningsrör.

Specifikationer
Mätområde: 0 till 2 m mätdjup
Frekvens: 125 kHz
Batterityp: 9V block
Mått: 59 x 192 x 37 mm
Vikt (inklusive batteri): 240 g

Den kan också spåra ledningsbrott och kortslutningar i befintliga installationer, vilket gör den till en värdefull tillgång för alla med behov av dessa tjänster.

Vårt test av denna ledningssökare inkluderade både sändare och mottagare. Vi fann att den beröringsfria följningen av sändningssignalen via mottagaren fungerade smidigt och effektivt. Det var särskilt uppskattat att den kunde hantera flera sändare – upp till sju, faktiskt – med bara en mottagare.

Indikeringen av lik- och växelspänning var tydlig, vilket gjorde det lätt att tolka mätresultaten. Den inbyggda AC-spänningssökaren och den permanenta AC-spänningsvarningen gav extra säkerhet och trygghet vid användning. Dessutom var den integrerade mätpunktsbelysningen en ovärderlig egenskap i mörkare arbetsmiljöer.

Verktyget kom med en mängd tillbehör, inklusive en bärväska, kopplingskabel, testklämmor, mjukt fodral och ett 9V batteri. Alla dessa tillbehör bidrog till att göra upplevelsen ännu bättre.

Fördelar

 • Universell och flexibel
 • Kan användas med och utan nätspänning
 • Följer ledningar beröringsfritt
 • Kommer med användbara tillbehör
 • Lätt att bära, endast 240g

Nackdelar

 • Kan vara komplicerat för nybörjare
 • Begränsad räckvidd jämfört med vissa konkurrerande modeller

4. Djupgående sökning – RIDGID NaviTrack Scout

RIDGID NaviTrack Scout Kabelsökare

RIDGID NaviTrack Scout, en kabelsökare konstruerad för de mest krävande lokaliseringarna, överträffade våra förväntningar under testning. Dess förmåga att skapa en förbindelse med en fjärransluten sändare var enastående, och den inbyggda sökutrustningen för flera riktningar förbättrade användbarheten betydligt.

Specifikationer
Sondfrekvenser:16-874 kHz
Spårningsfrekvens:128Hz – 33kHz
Passiv AC-sökning:60/50 Hz
Strömförsörjning:4 C-celler
Vikt:1,4 kg

Med Scout’s flerriktade antennteknik kunde vi se hela signalen hela tiden. Detta eliminerade risken för att förlora den, som vi har märkt med vissa andra modeller.

Dessutom gav den automatiska beräkningen av djupet en mängd bekvämlighet som vi sällan har sett i andra produkter.

En särskilt uppskattad egenskap var mikrokartdisplayen som verifierade lokaliseringspositionen.

Den markerade ut distinkta poler både framför och bakom målet, vilket garanterade en exceptionellt noggrann lokalisering. Med denna egenskap kunde vi hitta målet med otrolig precision.

Fördelar

 • Noggrann lokalisering
 • Användarvänlig display
 • Automatisk djupberäkning
 • Lång driftstid, ca 24 tim
 • Lätt vikt, endast 1,4 kg

Nackdelar

 • Kräver C-cellsbatterier
 • Kan vara komplex för nybörjare

5. Prisvärd – BEHA-AMPROBE AT-6020-EUR

BEHA-AMPROBE AT-6020-EUR Kabelsökare

BEHA-AMPROBE AT-6020-EUR Kabelsökare imponerade på oss med sin förmåga att spåra både elektrifierade och icke elektrifierade ledningar, kablar, brytare och säkringar.

Specifikationer
Spårningsmetod:Aktiv/Passiv
Snabb kabeldetektering:Ja
Strömförsörjning:12xAA-batterier
Automatisk känslighet:Ja
Inkluderat tillbehör:Mottagare, Transmitter, Testkabel

Under vår testprocess märkte vi att det både aktivt och passivt kunde hitta signalen i ledningar och kablar, vilket var oerhört hjälpsamt i svåråtkomliga områden.

En imponerande detalj var mottagarens sensorspets, vilket gjorde att vi enkelt kunde söka efter kablar i trånga utrymmen och kopplingslådor. Denna användarvänliga funktion var till stor hjälp när vi behövde arbeta i trånga hörn.

Dessutom uppskattade vi den avancerade sökfunktionen i brytar/säkringsläget. Denna funktion hjälpte oss att hitta och identifiera rätt brytare/säkring snabbt och enkelt.

Slutligen fann vi den automatiska känslighetsfunktionen särskilt användbar, eftersom den möjliggjorde snabb lokalisering av brytare utan att vi behövde gissa.

Fördelar

 • Lokaliserar både elektrifierade och icke-elektrifierade ledningar
 • Effektivt även i trånga utrymmen
 • Avancerad sökfunktion för brytare/säkring
 • Automatisk känslighetsfunktion

Nackdelar

 • Kräver 12 AA-batterier

6. Mångsidig – FLUKE 2042

FLUKE 2042 Kabelsökare

FLUKE 2042 Kabelsökare är ett imponerande verktyg för kabelsökning och felsökning, både i väggar och mark. Under våra tester kunde vi upptäcka att den effektivt kunde spåra allt från säkringar och brytare till avbrott och kortslutningar i golvvärmeslingor och kablar.

Specifikationer
Kabelspårning:Elektrifierade/icke-elektrifierade
ExtrafunktionerFicklampa, auto-avstängning, LC-display
Tillbehör:Mätledningar, batterier, klämmor osv.
Strömförsörjning:9V & 1,5V batterier
Kabelläggningssökning:0-2,5m mark/vägg

Denna mångsidighet, tillsammans med förmågan att spåra metallvatten- och värmeledningar, gjorde den till ett oumbärligt verktyg i vårt arbete.

Mottagaren har en ficklampsfunktion, vilket vi fann oerhört praktiskt vid arbete på svagt upplysta platser. Denna funktion var speciellt uppskattad under fältarbeten i trånga utrymmen med dålig belysning.

Vi var också imponerade av kabelsökarens digitalt kodade sändarsignal, vilket säkerställde en pålitlig signalidentifiering under alla våra tester.

Dessutom gjorde mottagarens bakgrundsbelysta LC-display det lätt att avläsa inkommande signaler, vilket var en stor fördel när vi arbetade i mörkare miljöer.

Fördelar

 • Mångsidig användning
 • Inbyggd ficklampsfunktion
 • Säker signalidentifiering

Nackdelar

 • Behöver flera batterier

Hur vi testar kabelsökare

Välkommen till vår omfattande artikel där vi granskar och jämför olika kabelsökare som vi har testat för att hitta den bästa ledningssökaren på marknaden.

Vi har utfört noggranna tester och varit mycket detaljorienterade för att ge dig de mest tillförlitliga resultaten. Låt oss dyka in i hur vi organiserade och genomförde våra tester.

Uppställning av testmiljö

För att ge varje kabelsökare vi testade rättvisa förhållanden, var det nödvändigt med en ordentlig uppställning av testmiljön. Vi började med att välja en plats där vi kunde simulera olika verkliga scenarier.

Vi valde att inkludera både inomhus och utomhusmiljöer för att mäta produkternas prestanda under olika förhållanden. Vi använde oss av flera olika material, bland annat trä, betong och gips för att se hur kabelsökarna presterade i att upptäcka ledningar i dessa olika typer av väggar.

Vår testprocess

Vårt test av dessa kabelsökare följde en noggrant planerad och detaljerad process. Vi började med att läsa igenom varje produkts instruktionsbok för att säkerställa att vi använde varje kabelsökare på rätt sätt.

Därefter testade vi varje produkt individuellt, där vi noterade hur de utförde i olika miljöer och material. Vi var särskilt intresserade av att testa hur effektiva de var på att upptäcka ledningar i väggarna, vilket gjorde kabelsökare vägg till ett viktigt element i vårt test.

Utförande av testerna

När vi utförde testerna tog vi oss tid att testa varje produkt noggrant och metodiskt. Varje produkt testades minst tre gånger under olika förhållanden för att garantera konsekventa resultat.

Vi mätte hur lång tid varje test tog och dokumenterade dessa tider för jämförelse. Vi testade även kabelsökarnas precision, hållbarhet och användarvänlighet.

Utvärdering

Efter att ha genomfört alla tester, var det dags för oss att utvärderingen av resultaten. Vi utvärderade varje kabelsökare baserat på flera kriterier. Dessa inkluderade precision, användarvänlighet, hållbarhet och tillförlitlighet.

Vi jämförde varje produkts prestanda i olika miljöer och hur väl de upptäckte ledningar i olika material, med speciell fokus på kabelsökare vägg. Vi tog också hänsyn till feedback från användare och vår egen erfarenhet av att använda produkterna.

Efter en noggrann analys av all data, kategoriserade vi varje produkt baserat på deras prestanda och funktioner. Denna process hjälpte oss att utse vilken produkt som blev bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

Vi ville inte bara bedöma kabelsökarnas initiala prestanda, utan också hur de höll över tid. För att göra detta genomförde vi långvariga tester där vi använde varje kabelsökare över en längre period, under olika förhållanden och på olika material.

Vi observerade om prestandan minskade över tid eller om det uppstod några tekniska problem. Detta långtidstest var avgörande för att utvärdera varje produkts hållbarhet och att bestämma vilken ledningssökare som verkligen stod ut från mängden.

Säkerhet och pålitlighet

Förutom prestanda och hållbarhet var säkerhet och pålitlighet andra viktiga faktorer som vi tog i beaktning när vi utvärderade varje kabelsökare. Vi granskade varje produkts säkerhetsfunktioner, inklusive överhettningsskydd och skydd mot felaktiga avläsningar.

Vi testade också varje kabelsökares förmåga att hantera störningar och oväntade situationer, exempelvis kraftiga temperaturförändringar och andra extrema förhållanden. Dessa tester var avgörande för att bedöma produkternas pålitlighet och deras förmåga att leverera korrekta och säkra resultat under alla omständigheter.

Genom att noggrant granska dessa faktorer kunde vi sätta ihop en omfattande och informativ granskning av de bästa kabelsökarna på marknaden, och på så sätt hitta den som var bäst i test.

4 tips för kabelsökare från våra tester

En kabelsökare är ett ovärderligt verktyg för att hitta och spåra kablar, men att använda en kan vara en utmaning om man inte är förtrogen med hur den fungerar. Utifrån våra omfattande tester och erfarenheter har vi sammanställt en lista med tips för att hjälpa dig att optimera användningen av din kabelsökare.

Vi tror att dessa tips kommer att vara mycket värdefulla för dig som köpare. Varje råd har sin grund i våra tester, vilket ger dig en inblick i varför vi anser att dessa tips är så viktiga.

 1. Kontrollera strömförsörjningen noggrant.
 2. Minimera potentiella störningar.
 3. Gör prövningar på kända kablar först.
 4. Noggrann genomläsning av bruksanvisningen.

1. Kontrollera strömförsörjningen noggrant

Under våra tester märkte vi att batteri- och strömförsörjningen till din kabelsökare är avgörande för enhetens prestanda och effektivitet. Om du börjar använda enheten med lågt batteri, kan du märka att enhetens effektivitet minskar, vilket kan leda till mindre tillförlitliga resultat.

Därför rekommenderar vi starkt att du alltid kontrollerar att din kabelsökare är fulladdad eller har fräscha batterier innan du börjar använda den. Detta kommer att garantera att du får mest möjliga nytta av din enhet och dess funktioner.

2. Minimera potentiella störningar

Under testprocessen noterade vi att elektromagnetiska och radiostörningar från andra elektroniska enheter kan ha en negativ inverkan på din kabelsökares prestanda.

Sådana störningar kan förvränga de signaler som kabelsökaren försöker identifiera, vilket kan leda till felaktiga eller vilseledande resultat. För att minimera dessa störningar rekommenderar vi att du använder din kabelsökare i en miljö som är så fri från elektroniska störningar som möjligt.

3. Gör prövningar på kända kablar först

Innan du kastar dig ut i okända vatten, föreslår vi att du börjar med att testa din kabelsökare på kablar vars position du redan känner till.

Detta kommer att ge dig möjlighet att förstå hur enheten fungerar, och vad de olika signalerna och avläsningarna betyder. Under våra tester lade vi märke till att denna strategi gav oss en mycket bättre förståelse för hur man tolkar resultaten från kabelsökaren, vilket gjorde oss mer säkra när vi sedan tog oss an mer komplexa uppgifter.

4. Noggrann genomläsning av bruksanvisningen

Bruksanvisningen för din kabelsökare är en guldgruva av information. Även om det kan vara frestande att skippa den och börja använda enheten direkt, fann vi under våra tester att de som tog sig tiden att läsa igenom bruksanvisningen noggrant hade en mycket lättare upplevelse när det kom till att använda kabelsökaren effektivt.

Bruksanvisningen kommer att ge dig viktig information om hur man använder enheten säkert, och kommer också att innehålla tips och tricks för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din kabelsökare.

Att tänka på innan du köper en kabelsökare

Som vi redan nämnt finns det en del faktorer och saker att överväga innan man gör sitt köp. Det kan därför vara klokt att läsa igenom vad vi skrivit nedan om du vill få mer information om kabelsökare. Om du inte har tid för det kan du också kolla direkt på alternativen som vi listat ovan.

Typ

I och med att olika modeller är anpassade för specifika användningsområden och har vissa särskiljande egenskaper kan det vara klokt att skapa sig en bild av de tillgängliga alternativen. Här är några olika typer:

 • Aktiva och passiva kabelsökare
 • Underjordiska kabelsökare
 • Kabelsökare för strömproblem

Man brukar säg att de finns två olika huvudvarianter av kabelsökare som man delar in i aktiva och passiva. Fortsättningsvis finns det kabelsökare till mark som används när man ska identifiera kablar under jord.

Ett klockrent exempel på när kabelsökare till mark kan behövas är om man har en robotgräsklippare med strulande ledningar. Det kan därför vara klokt att köpa en kabelsökare till din robotgräsklippare.

Till sist så har vi de modellerna som är avsedda att användas när man ska hitta ett lokalt strömproblem. Det kan till exempel vara att man använder sin kabelsökare till väggen för att undersöka strulande sladdar.

>>> För dig som är ute efter regelsökare, klicka här! 

Spänning

För att ens enhet ska fungera på ett så bra sätt som möjligt gäller det att man är medveten om dess spänningskapacitet. Om man känner till denna så kan man undvika diverse skador och obalans. Om man däremot inte gör det finns det en risk att apparaten blir överbelastad.

Användning

När du ska använda din kabelsökare gör du det sannolikt för att identifiera strulande kablar eller helt enkelt bara för att lokalisera dem. Som vi redan nämnt finns i sin tur olika modeller som lämpar sig olika bra beroende på vad du ska göra för något.

Några av de vanligaste sakerna man använder sin kabelsökare till är att leta kablar i marken eller väggen. Detta är dock väldigt förenklat då verktyget kan användas till fler saker än så.

>>> Kika även in kabelklämmor

Pris

Som med allt annat kan du hitta modeller i varierande prisklass vilket gör att man behöver vara någorlunda medveten om vad man behöver. Vet man inte detta finns det en risk att man betalar för onödiga funktioner eller går miste om något man kunde haft användning av.

Beroende på hur pass avancerad du kräver att din modell ska vara kan man få betala allt mellan någon tusenlapp och tiotusentals kronor. Som vi nämnde är det därför viktigt att du inte betalar för funktioner du inte behöver.

Ett alternativ som finns är att hyra en kabelsökare om man behöver en extra avancerad modell eller bara ska använda den vid ett enstaka tillfälle.

Anslutning

Något som är viktigt när man pratar om kabelsökare är att se till så att anslutningen fungerar som den ska. Om man inte ansluter sökaren på ett korrekt sätt kan den nämligen inte upptäcka allt den ska kunna.

Driftstid

Med tanke på att din sökare är elektronisk drivs den också av batterier vilket innebär att du kommer behöva byta ut dessa med jämna mellanrum. Hur ofta du behöver göra detta beror dock dels på modellen, dels batterierna.

Självklart vill man helst undvika att byta ut batterierna ofta så du bör därför se till att du både har en modell med lång driftstid och kvalitativa batterier.

Justerbarhet

Om man vill kunna ändra frekvensen och intervallet på kabelsökaren gäller det att man har en modell som är tillräckligt justerbar. Anledningen till att detta kan behövas är för miljön och den specifika situationen kan ha en stor inverkan på hur känslig sökaren är.

Hur pass känslig enheten är kan till exempel skilja sig beroende på om kabelsökaren används till mark eller till exempel väggar.

Frekvens

Desto fler frekvensnivåer en kabelsökare desto bättre är den på att hitta fel och avbrott i kablar. Du bör därför se till att du väljer en modell som har tillräckligt många frekvensnivåer.

En bredare frekvensnivå innebär bland annat att en större mängd av materialtyper kan eftersökas vilket innebär att man kan hitta fler sorters kablar.

Anledningen till att detta är så viktigt är då man inte vill missa en viss typ av kabel bara för att den är gjord i ett mer sällsynt material. Dessutom kommer du uppmäta olika frekvenser beroende på materialet.

Räckvidd och mätområde

Även om noggrannheten så klart är viktig när det gäller kabelsökare så är räckvidden och vilket område den klarar av att mäta minst lika viktig.

Om mätaren har för dåligt mätområde är nämligen risken överhängande att man missar kablar som är benägna på dolda ställen eller längre i väg.

Man bör därför se till att kabelsökaren har tillräckligt stort mätområde för att identifiera kablar i marken och i väggar.

Som vi pratade om tidigare kan en kabelsökare behövas om man har en robotgräsklippare där ledningen strular. Då är det viktigt att man har ett tillräckligt stort mätområde för att enkelt hitta felet.

Överbelastningsskydd

När man pratar om överbelastningsskydd syftar man på ett skydd som gör att din sökare klarar av den höga spänningen som kan uppstå vid användning. Detta är något de flesta bör införskaffa då det är väldigt tragiskt att förstöra ett instrument man kan lagt mycket pengar på.

Om du inte har ett överbelastningsskydd finns risken att för många olika signaler samtidigt gör att sökaren förstörs. Om du däremot har ett skydd så ser det till att enheten inte råkar ut för detta.

Maxdjup

Som vi har nämnt vill man att räckvidden och området apparaten kan nå är tillräckligt stort. Det samma gäller när man pratar om maxdjupet som är hur långt ner i marken man kan söka efter kablar.

Anledningen till att detta är så viktigt är för att man vill kunna vara säker på att man inte till exempel inte råkar gräva eller borra för djupt och därmed skadar oidentifierade kablar.

“För alla som använder kabelsökare i yrket är det väldigt viktigt med ett bra maxdjup”

Ficklampa

Som med alla verktyg och maskiner kan det vara skönt att även i sämre ljus eller när det är mörkt ute kunna se tillräckligt bra.

Därför kan det vara klokt att köpa en modell med ficklampa så att man klarar av att använda verktyget oavsett vilken tid på dygnet det är.

Självklart kan man alltid ha med sig en vanlig ficklampa men att slippa detta är både mycket skönare med också enklare.

Display

För att du tydligt ska kunna avläsa vad din sökare visar är det självklart viktigt med en tydlig display. I och med att siffrorna oftast visar i svart kan det vara skönt att ha en bakgrundsbelysning som gör att man kan se tydligt även på kvällen.

Vanliga frågor om kabelsökare

Vad är en kabelsökare?

Kortfattat så en är kabelsökare ett instrument eller verktyg som man bland annat kan använda till att identifiera kablar i marken eller i väggar. För att se lite olika modeller kan du kolla på alternativen vi har listat på vår sida.

Var går olika kablar?

Kablar och ledningar kan ligga på en mängd olika ställen och kan därför vara svåra att känna till och veta om. Det är därför kabelsökare kan vara ett hjälpfullt verktyg så du med hjälp av den kan söka efter kablar och ledningar. Om du är intresserad av att läsa mer kan du kolla på vår sida där vi bland annat har listat flera olika alternativ.

Vad kostar en kabelsökare?

En kabelsökare kan variera väldigt mycket i pris då olika modeller kan skilja sig mycket när det gäller bland annat frekvensnivåer och andra funktioner. På vår sida har vi listat flera olika modeller i varierande prisklass.

Sammanfattning

När du ska köpa din kabelsökare finns det några olika varianter du kan välja mellan och beroende på vad du ska använda den till lämpar sig modellerna olika bra.

Fortsättningsvis så finns det en rad olika saker att överväga såsom spänningen, driftstiden eller frekvensen på sökaren.

Anledningen till att spänningen är viktig är då den kan vara avgörande när det kommer till hur mycket ditt instrument klarar av utan att överbelastats.

Driftstiden har också stor betydelse i och med att kabelsökare är elektroniska verktyg och därmed inte fungerar hur länge som helst utan att man behöver byta batterier.

Till sist så är frekvensen viktig då den avgör hur pass mångsidigt ens sökande kan vara. Det är nämligen så att en bredare frekvens och fler frekvensnivåer gör att man kan identifiera fler typer av material och därmed mer kablar.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen