BĂ€sta kompressorn 2021 – Test av olika luftkompressorer

BĂ€st i test

PopulÀrast

Premiumval

Billigast

Metabo Basic 250-50 W

Aerfast AC10304

Nardi Extreme 3T2CV1400

Makita DMP18OZ

BĂ€sta kompressorn

Oavsett om du Àr en firma eller en hantverkare och hemmafixare sÄ Àr en kompressor vÀldigt bra att ha. Det Àr en praktisk och anvÀndbar utrustning som borde finnas i varje garage. En luftkompressor kan anvÀndas till flera olika saker sÄ som att pumpa dina dÀck eller att driva en kraftig maskin. NÀr du har Àgt en kompressor i nÄgra mÄnader sÄ kommer du undra hur du nÄgonsin klarade dig utan den.

Du kommer aldrig att behöva anvÀnda ett manuellt verktyg igen. SÀtt ihop den med pneumatiska verktyg som till exempel en slagskiftnyckel och undvik allt det onödiga krÄnglet. Med en luftkompressor sÄ sparar du bÄde tid och energi.

Men att vÀlja den bÀsta kompressorn Àr dock inte sÄ lÀtt som man kan tro. Det finns ett dussintal olika modeller att vÀlja mellan. Hur ska du dÄ veta vilken kompressor som Àr bÀst för just dig?

I den hÀr recensionen sÄ kommer jag att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta kompressorn.

Klicka hÀr för att se mer kompressorer.

Kompressor köpguide

Innan du köper en ny luftkompressor, ta nÄgra minuter att lÀra dig om nÄgra av de viktigaste funktionerna att tÀnka pÄ och hur ditt projekt eller din anvÀndning avgör vilken typ av luftkompressor du behöver.

Luft vs el

Det finns tvÄ huvudtyper av luftkompressorer: luft och elektriska.

 • Luftdrivna kompressorer har mĂ„nga av samma fördelar som de flesta luftdrivna verktyg har jĂ€mfört med sina elektriska konkurrenter. Den extra kraften som tillhandahĂ„lls av bensinförbrĂ€nning gör att dessa kompressorer kan vara betydligt större och ha högre hĂ€stkrafter (HP), pund per kvadrattum (PSI) och kubikfot per minut (CFM). Medan deras större storlek gör dem svĂ„ra att transportera utan hjul, undviker luftdrivna kompressorer att vara bundna till ett eluttag, vilket ger dem rörelsefördelar jĂ€mfört med elektriska modeller.
 • Eldrivna luftkompressorer kan anvĂ€nda en sladd för att ansluta till ett eluttag eller anvĂ€nda batteriström. De eldrivna kompressorerna Ă€r mindre och mycket mer rörliga, förutsatt att en gratis elektrisk kĂ€lla, som en generator, Ă€r tillgĂ€nglig. Elektriska kompressorer Ă€r betydligt tystare Ă€n
 • Luftdrivna kompressorer, men deras effekt Ă€r ocksĂ„ lĂ€gre. Lyckligtvis kan de flesta elektriska luftkompressorer möta HP, PSI och CFM som krĂ€vs för DIY-uppgifter, sĂ„som fĂ€stning med en nagelspikare.

Att vÀlja mellan de tvÄ typerna baseras pÄ dina anvÀndningskrav. De flesta hus har tillgÀngliga eluttag och behöver inte den kraftiga kraften frÄn en kompressor. Men professionella ramar och taklÀggare drar nytta av rörligheten och produktionen frÄn en luftdriven modell.

HĂ€stkraft

HÀstkrafter kan verka som en udda mÀtning för en kompressor. Nya vanliga modeller har inkluderat en eller tvÄ motorer för att hÄlla jÀmna steg med kraven frÄn kontinuerliga pneumatiska verktyg, som fÀrgsprutor eller slipmaskiner. Vissa otroligt kraftfulla luftkompressorer har hÀstkraftsmÀtningar lÄngt över 1- eller 2-HP, ibland mer Àn fördubblar effekten med upp till 5- eller 6-HP.

För mÄnga hemprojekt Àr det dock inte nödvÀndigt med en motor med hög hÀstkrafter. De flesta luftkompressorer i hemmet har bara en hÀstkrafterskala mellan 0,7 och 1 HP. Denna storlek pÄ motorn Àr mer Àn tillrÀckligt för spikning, borrning, ratcheting och mer. SÄ om du inte letar efter kontinuerlig effekt frÄn din kompressor Àr en motor med lÀgre hÀstkrafter tillrÀcklig.

Pund per kvadrattum (PSI)

Pund per kvadrattum, eller PSI, mÀter det tryck som kompressorn kan utöva nÀr tanken Àr fulladdad. Denna mÀtning spelar inte in för de flesta DIY-projekt, eftersom mÀngden PSI som krÀvs Àr lÀgre Àn den genomsnittliga maximala PSI för en lÄgluftskompressor.

PSI Àr dock en utmÀrkt indikation pÄ kompressorns uteffekt. Till exempel kan en liten 2-liters tank klassad för 150 PSI rymma lika mycket luft som en 3-liters tank vid 100 PSI. SÄ ju högre den maximala PSI-vÀrdena pÄ en enhet, desto mer luft kan behÄllaren inne i tanken utan att öka tankens storlek.

kompressorer som arbetar med en maximal PSI pÄ mellan 90 och 150 PSI Àr de vanligaste kompressorerna som finns tillgÀngliga för DIY-anvÀndning. PSI-maximum som överstiger 150 PSI Àr avsett för bilreparationer och industriella ÀndamÄl. Luftkompressorer som inte nÄr max 90 PSI kommer att kÀmpa nÀr de anvÀnds med pneumatiska verktyg, men de Àr perfekta för att blÄsa upp sportutrustning, cykeldÀck och bildÀck.

Kubikfot per minut (CFM)

Det viktigaste övervÀgande för en luftkompressor Àr kubikfot per minut eller CFM. Denna mÀtning indikerar mÀngden luft som en kompressor kan producera inom en minut vid en specifik PSI (vanligtvis 90 PSI). Om ett verktyg anvÀnder luft snabbare Àn luftkompressorn kan förse den med, mÄste du ta en paus mellan naglarna eller medan du mÄlar för att lÄta kompressorn komma ikapp.

Spikning eller hÀftning krÀver inte hög CFM eftersom tanken har tid att fylla pÄ mellan naglar eller hÀftklamrar. SpraymÄlning eller slipning krÀver kontinuerligt luftflöde, vilket innebÀr att efterfrÄgan pÄ hög CFM Àr mycket större. Om kompressorn inte kan ge tillrÀckligt med luft för dessa projekt kan du vÀlja en större tank för att kompensera för nÄgra av överlappningarna i utbud och efterfrÄgan, eller titta pÄ en högre CFM-kompressor.

Oljesmörjad vs oljefri pump

Luftkompressorer krÀvde regelbundet smörjning av kolvkamrarna i pumpen tills teknik och konsumenternas efterfrÄgan fick tillverkarna att skapa oljefria pumpar.

 • Oljesmorda pumpar ses inte lĂ€ngre ofta pĂ„ kompressorer i hemmet. Men industriella kompressorer kan fortfarande anvĂ€nda denna stil eftersom de större komponenterna krĂ€ver regelbunden smörjning för att fortsĂ€tta arbeta. Oljesmorda kompressorer tenderar att hĂ„lla lĂ€ngre Ă€n oljefria kompressorer eftersom de ocksĂ„ fĂ„r rutinunderhĂ„ll.
 • Oljefria kompressorer Ă€r inte fria frĂ„n olja. Denna term hĂ€nvisar till det faktum att du inte behöver köpa eller anvĂ€nda olja för denna kompressor. Kolvkamrarna Ă€r försmorda och förseglade, vilket gör att pumpen fungerar i allmĂ€nhet utan exponering för luft vilket minskar smörjmedlets viskositet. Men dessa versioner slits ut före de oljesmorda kompressorerna, sĂ„ om du planerar att anvĂ€nda din kompressor varje dag, bör du övervĂ€ga en oljesmord luftkompressor. Regelbundna DIY-projekt bör inte sĂ€tta tillrĂ€ckligt pĂ„ kompressorn för den kortare livslĂ€ngden för att göra en betydande skillnad.

Tankstorlek

Tankstorleken bestÀmmer volymen luft som kan lagras med hjÀlp av ett mÄtt gallon. De flesta kompressorer i hemmet har tankar av medelstor storlek mellan en och sex liter. Dessa Àr bra för att slutföra alla utom de mest krÀvande DIY-uppgifterna. Verktyg som krÀver kontinuerligt luftflöde drar ocksÄ mest nytta av att ha en stor tank för att hantera överlappningen mellan utbud och efterfrÄgan.

För sprutmÄlning, slipning eller slipning, övervÀg en luftkompressor med en tank pÄ 10 till 80 liter sÄ att kompressorn inte behöver ha högsta CFM för att kunna ge ett konstant tryck genom det pneumatiska verktyget.

Innan du vÀljer en stor tankstorlek, övervÀga vad du kommer att anvÀnda för kompressorn. Ett engÄngsfÀrgjobb bör inte krÀva ett 80-liters tankköp, men om du sprayar fÀrgbilar eller anvÀnder en pneumatisk slipmaskin varje dag kan det vara ett fördelaktigt köp.

Motorkraft

NÀr du vÀljer din kompressor, se till att du ocksÄ Àr uppmÀrksam pÄ maskinens effekt. Motorns hÀstkrafter bestÀmmer kraften för maskinens pÄfyllningsverkan. Leta efter maskiner med höga hÀstkrafter om du Àr entreprenör.

BĂ€rbarhet

Innan du köper, övervÀga var du ska anvÀnda din luftkompressor. Kommer du att stÀlla upp den i ett garage eller verkstad med en lÄng 50-fots slang, eller kommer den att rida runt pÄ baksidan av ditt fordon för nödsituationer? Luftkompressorer kan vara skrymmande och tunga med höga hÀstkrafter för kontinuerlig anvÀndning, eller de kan ha en mer bÀrbar design som du kan bÀra frÄn plats till plats eller projekt till projekt. Enheter med mindre storlekar har ocksÄ mindre ström, sÄ du mÄste vÀga bÀrbarhetsbehov mot strömbehov.

Tillverkare har Àndrat formen för att kompensera kompressorns vikt, vilket gör dem lÀttare att manövrera. Stora kompressorer kan ha tvÄ till fyra hjul fÀsta vid en metallram, sÄ de behöver bara lyftas in och ut ur ett fordon innan de rullas till arbetsplatsen. Hemluftkompressorer har pannkaka-, hotdog- och skottkÀrraformer med bÀrhandtag och fÀrdiga sladdar och slangar.

De mest bÀrbara kompressorerna anvÀnds i fordon för nöduppblÄsning, med strömförsörjning som ansluts direkt till bilen. Denna stil Àr ocksÄ den minst kraftfulla och lÀttaste, vilket gör dem lÀtta att bÀra.

Fördelarna med att Àga en kompressor hemma

Den viktigaste fördelen med att lÀgga till ett verktyg som en luftkompressor i ditt heminventering Àr att du kan börja arbeta med pneumatiska verktyg och sprutor som annars skulle vara omöjliga att anvÀnda. Denna öppna dörr till en helt ny verktygsnisch introducerar den ivriga DIYer-sprutmÄlningsprojekten som minskar arbetstiden jÀmfört med en borste och en rulle, samtidigt som de uppnÄr en jÀmnare finish.

kompressorer kan ocksĂ„ anvĂ€ndas för dĂ€ckbyggnad, stĂ€ngsel och taklĂ€ggning om du anvĂ€nder den med en spikpistol. Dessa luftdrivna spikare minskar den tid det tar att avsluta ett av dessa projekt pĂ„ hĂ€lften och gör jobbet lĂ€ttare – mindre svett och mer njutning. Om dessa standardförbĂ€ttringar av DIY-projekt inte rĂ€cker för att övertyga dig om vĂ€rdet av en kompressor, övervĂ€ga de dyra bilreparationer som du mĂ„ste betala för bara för att du saknar verktygen för att göra det sjĂ€lv. En luftkompressor utrustad med en pneumatisk spĂ€rr kan nĂ„ de flesta muttrar och bultar sĂ„ att grundlĂ€ggande bilreparationer nu kan falla inom din DIY-expertis.

 • Genom att lĂ€gga till en kompressor i ditt lager kan du arbeta med pneumatiska verktyg, som efterspikare och luftspĂ€rrar, vilket kommer att pĂ„skynda dina projekt.
 • Att anvĂ€nda en luftkompressor för spraymĂ„lning skapar en jĂ€mnare finish som du kan uppnĂ„ pĂ„ kortare tid Ă€n den traditionella borste- och rullmetoden.
 • Spikpistoler kan snabbt arbeta med dĂ€ck- eller stĂ€ngselprojekt.
 • Dyra bilreparationer kan bli DIY-projekt om du anvĂ€nder en kompressor och ett pneumatiskt spĂ€rrverktyg för att komma Ă„t svĂ„rĂ„tkomliga muttrar och bultar.

Kompressordelar

delarna i en luftkompressor

Om du Àr nybörjare i luftkompressorer kan du behöva en förklaring pÄ vad du tittar pÄ:

 • TanktrycksmĂ€tare – Indikerar lufttrycket pĂ„ insidan av tanken
 • Reglerad tryckmĂ€tare – Trycket skickas ut till slangen. Alltid mindre Ă€n lufttankens tryck
 • Regulator – En ratt som sĂ€nker trycket frĂ„n tanken till den utgĂ„ende slangen
 • On / Off Switch – SlĂ„r pĂ„ och stĂ€nger av kompressorn
 • SĂ€kerhetsventil – Detta öppnas om det inre trycket Ă€r för högt. Det kan ocksĂ„ dras sĂ„ att du kan ta bort lufttrycket frĂ„n din tank. En tank ska inte lĂ€mnas under tryck nĂ€r den inte anvĂ€nds.
 • LuftslangutgĂ„ng – En snabbkoppling dĂ€r slangen kan anslutas

Ett viktigt föremÄl som inte visas Àr drÀneringsventilen pÄ botten av kompressorn. Detta anvÀnds för att tömma botten pÄ tanken nÀr du inte anvÀnder den. Tanken hÄller luft vid högt tryck, vilket fÄr vatten att kondensera pÄ insidan. Du vill inte att det hÀr vattnet ska sitta lÀngst ner i tanken, sÄ du behöver för att tömma det ibland.

Fördelar med att ha en luftkompressor hemma

Varje hemgarage idag ska ha en luftkompressor. Ja, du kanske tror att du har överlevt tillrÀckligt lÀnge utan att ha en. Lita pÄ att vi alla ocksÄ undrar hur vi gjorde nÄgonting tidigare utan det. NÀr du vÀl vet de saker du kan anvÀnda en luftkompressor hemma för blir det ingen idé att faktiskt fÄ en till dig sjÀlv.

För tydlighetens skull Àr hÀr fördelarna du kan hÀmta frÄn att Àga en kompressor hemma:

 1. IstÀllet för att gÄ till bensinstationen för att fylla luft i dÀck kan du nu göra det frÄn ditt garage. För dina bil-, cykel- och skottkÀrrdÀck, glöm kampen om att leta efter en bensinstation och se till att dÀcken alltid Àr vÀlfyllda i ditt hem.
 2. Kommer du ihÄg det energiintensiva projektet du har skjutit upp? Det beror förmodligen pÄ hur mycket energi du behöver för att anvÀnda sÄgen, hÀftpistoler eller hammare. Tja, sÀg inte mer. En kompressor kan hjÀlpa dig genom att lyfta mycket av den anstrÀngning du behöver för att anvÀnda dessa verktyg. Om du till exempel vill anvÀnda din lufthammare kan du anvÀnda din luftkompressor för att underlÀtta arbetet. För de flesta elverktyg skulle de orsaka mycket trötthet pÄ grund av det manuella sÀttet de arbetar pÄ. Nu kan du dock ersÀtta elverktygen med deras pneumatiska motsvarigheter och utnyttja din kompressor bÀttre. FrÄn hamring till sÄgning, slipning, slipning, polering och borrning kan du fÄ pneumatiska verktyg som skulle anvÀnda trycket frÄn din kompressor som gör ditt arbete sÄ mycket lÀttare.
 3. Om du har smutsiga eller dammiga hemvÀggar eller elektroniska prylar, kommer en luftkompressor för hemanvÀndning verkligen till hands för att rensa bort dammet. Du behöver bara vara försiktig med att maskinens tank innehÄller tryckluft vid högt tryck. Du mÄste fÄ ett blÄsmunstycke som hjÀlper dig att kontrollera och koncentrera luftrörelsen till exakta positioner för rengöringsÀndamÄl. Nu kan du bland annat stÀda upp din TV, hemmabio, vÀggar, datorer, videospel. NÀr du arbetar med trÀ i ditt hem eller garage kan du ocksÄ anvÀnda luftkompressorn för att blÄsa bort trÀpartiklar och hÄlla ditt garage rent.
 4. Vad hÀnder om du har en enorm hÀndelse och behöver fylla mÄnga ballonger med luft? Tja, kompressorn kan hjÀlpa dig med det ocksÄ. Tack vare det behöver dina kÀkar inte skada frÄn att blÄsa luft i ballonger med munnen.

Nackdelar med att anvÀnda en kompressorer hemma

 1. SÀkerhet Àr avgörande nÀr du anvÀnder luftkompressorer. YrkesmÀssig sÀkerhet och hÀlsovÄrd (OSHA) har gjort det klart att luft med oevr 30 PSI aldrig bör riktas direkt mot en persons hud. Detta beror pÄ att högt tryck och hastighet gör denna luft extremt farlig nÀr den riktas mot nÄgon.
 2. Om du köper en kompressor jÀmfört med en elektrisk luftkompressor, kom ihÄg att luften Àr mycket brÀnnbar och kan utgöra en enorm fara för ditt hem vid brand.
 3. Liksom för elektriska kompressorer Àr korrekt jordning viktigt. Annars kan det leda till elektriska stötar för kompressoranvÀndarna eller irreparabla skador pÄ sjÀlva maskinen.

Vanliga frÄgor om en kompressor

Du bör aldrig köpa en produkt innan du Àr nöjd med att alla dina frÄgor har besvarats. Ta en titt pÄ dessa vanliga frÄgor om kompressorer och deras svar nedan.

Hur fungerar en kompressor?

En luftkompressor fungerar genom att omvandla kraft till potentiell energi i form av tryckluft med hjÀlp av en elmotor eller gasmotor. Luft tvingas in i tanken dÀr trycket börjar byggas. NÀr trycket i tanken nÄr tankens övre sÀkerhetsgrÀnser stÀngs den av tills luften slÀpps ut eller anvÀnds med ett pneumatiskt verktyg.

NÀr den anvÀnds ger kompressorn en sprÀngning eller ström av kraftfull, komprimerad luft för att avfyra spik frÄn en spikpistol, sprayfÀrg frÄn en spruta eller lossa bilmuttrar med en luftspÀrr. Tanken börjar sedan tryckavlastning tills den ÄtergÄr till sina övre tryckgrÀnser. StÀng av kompressorn genom att helt enkelt stÀnga av den och slÀppa tryckluften med ASME sÀkerhetsventil. NÀr PSI har sÀnkts till 10, slÀpp avloppsventilen pÄ enhetens botten sÄ att eventuell ackumulerad fukt rinner in frÄn tanken.

Vilken storlek pÄ kompressor behöver jag?

Storleken pÄ kompressorn och tanken beror pÄ vilken typ av arbete du kommer att göra. Jobb som krÀver smÄ, intermitterande luftutbrott, som spikning efter avslut, hanteras enkelt med en liten hemluftkompressor.

Om kraven pÄ jobbet krÀver en mer kraftfull kompressor, övervÀga att hÄlla fast vid en mindre tank, men uppgradera PSI- och CFM-klassificeringen. NÀr allt kommer omkring Àr en tank bara anvÀndbar om pumpen och motorn inte kan följa jobbet.

SprutmÄlning behöver en större tank eftersom utloppet av tryckluft under sprutmÄlningen mÄste vara kontinuerligt. En liten tank pÄ en kompressor har inte tillrÀckligt med tid att fylla igen innan tryckluften tappas ut. Med en stor tank pÄ 20 till 80 liter kommer alla underskott mellan den komprimerade luften som behövs för sprutan och den komprimerade luften som produceras av pumpen och motorn att fyllas med överflödet av komprimerad luft i tanken.

TÀnk pÄ dina applikationer och besluta sedan om en luftkompressorstorlek som passar dig.

Vilka projekt anvÀnds en hemkompressor för?

En luftkompressor Àr ett verktyg som skapar en högtryckslagringszon för tryckluft och sedan slÀpper ut den pÄ ditt kommando. Men varför Àr det anvÀndbart med en kompressor? Det Àr som ett omvÀnt vakuum eller en lövblÄsare, förutom med mÄnga verktygsfÀsten.

HÀr Àr nÄgra vanliga anvÀndningsomrÄden för en kompressor i hemmiljö:

 • Rengöring av smuts ur ditt garage
 • Att blĂ„sa bort trĂ€ efter slipning (och innan mĂ„lning) möbler
 • PĂ„fyllning av dĂ€ck för cykel, bil och hjulborr
 • Fyllning av ballonger

HÀr Àr delarna av den typiska luftkompressorn:

De viktigaste anvĂ€ndarinteraktionspunkterna Ă€r pĂ„ / av-omkopplaren, justering av utgĂ„ngstrycket (detta kan stĂ€ngas helt) och utgĂ„ngsporten / -portarna. UtgĂ„ngsporten ansluts till en slang som ansluts till dina tillbehör. De flesta av dessa kommer att vara uppenbara, men det Ă€r vĂ€rt att notera justering av utgĂ„ngstrycket – det Ă€r regulatorn mellan den lagrade luften och slangen som styr trycket pĂ„ luften som slĂ€pps ut frĂ„n tanken.

Visas inte pÄ bilden men det kommer att vara uppenbart pÄ de flesta modeller Àr en sÀkerhetsventil som kan dras för att snabbt drÀnera luft frÄn tanken utan att anvÀnda det bifogade verktyget. Du vill dra detta varje gÄng du Àr klar med tanken eftersom du aldrig vill lagra den under tryck. Tryckluft kan skapa kondens som med tiden kan rosta ut din kompressortank, dÀrav drÀneringsventilen i botten.

NÄgra populÀra bilagor Àr:

 • BlĂ„spistol (hur du blĂ„ser luft med hög kraft ut ur kompressorn)
 • BlĂ„spistol med förlĂ€ngning
 • Luftchuckpump med dubbla huvuden för Schrader-ventiler (anvĂ€nds för att fylla en cykel eller bildĂ€ck)

BlÄspistolen kan ocksÄ ha sina egna fÀsten, som en gummispets för att komma under ytor eller en ventil för att fylla en basket. Tillbehör sÀljs normalt i kit, som kostar ungefÀr $ 25- $ 50. SÄdana kit ingÄr i vissa luftkompressorer men finns inte med basmodeller eller professionella.

Kompressorer kan ocksÄ driva elverktyg, som en lufthammare, slagdrivare, spikspikare eller vÀndbar borr. Verktyg som slagdrivare och slipmaskiner Àr vanligtvis begrÀnsade till större, kraftfullare luftkompressorer och du kan inte effektivt köra dem med en typisk 6-liters hemmakompressor. Titta pÄ CFM- och PSI-kraven pÄ verktygen du vill anvÀnda och du vet vilken kompressor du fÄr!

Hur stÀller du in en luftkompressor?

Innan du startar en uppgift med din luftkompressor mÄste du lÀra dig hur du stÀller in den. Om du anvÀnder en oljebaserad maskin, kontrollera oljenivÄn innan du startar den. Fyll kompressorn vid behov efter att ha kontrollerat nivÄerna och fÀst slangen pÄ luftregulatorventilen.

NÀr du har anslutit slangen klÀmmer du fast det pneumatiska verktyget. De flesta kompressorer har universella anslutningar för enkel installation med ditt pneumatiska verktyg. Se till att du ansluter slangen och verktygen innan du slÄr pÄ maskinen.

Om du anvÀnder en elektrisk modell, se till att du inte slÄr pÄ strömbrytaren förrÀn du Àr klar med att stÀlla in kompressorn.

Efter att ha slagit pÄ strömmen börjar maskinen det första pÄfyllningssteget och höjer trycket till cirka 90 psi. Det Àr viktigt att du inte anvÀnder verktygen medan du vÀntar pÄ att tanken ska fyllas. NÀr tanken nÄr sitt andra trycksteg och stannar Àr maskinen nu redo att anvÀndas.

AnvÀnd regleringsknappen eller omkopplaren för att justera trycket efter dina perfekta arbetsförhÄllanden.

Vad du ska leta efter i en kompressor

Bostadsköpare som inte Àr vana vid luftkompressorer köper dem vanligtvis eftersom de har ett specifikt syfte i Ätanke, som att behöva en spikpistol för ett kommande projekt eller för att de vill klÀ en garageverkstad.

Det typiska köpet som Àr vettigt Àr:

 • Luftkompressor
 • Oljefri design
 • Minst 5-liters kapacitet
 • Över 120 psi maximalt lufttryck

SekundĂ€ra övervĂ€ganden bör vara SCFM, storlek, ljudnivĂ„, garanti, tillbehör och naturligtvis priset. TĂ€nk pĂ„ att priset kommer att variera mycket beroende pĂ„ de medföljande tillbehören – en vĂ€lutrustad kompressor kan kosta dubbelt sĂ„ mycket som en barebones. Du kanske ocksĂ„ vill övervĂ€ga vikten och mĂ€ngden hĂ€stkrafter. Mer vikt och mer hĂ€stkrafter Ă€r inte sĂ€ker pĂ„ att det Ă€r tecken pĂ„ kvalitet, men de Ă€r ett tecken pĂ„ en bĂ€ttre kompressor.

MÄnga föredrar en oljefri design eftersom den ger renare luft och mindre utslÀpp nÀr de kör. Oljefria konstruktioner Àr ocksÄ obligatoriska för drift i vissa professionella miljöer, sÀrskilt inomhus. Generellt sett Àr oljefri vÀgen att gÄ för hemmet eller lÀtta anvÀndare.

Vad Àr en oljefri kompressor?

Vissa luftkompressorer Àr oljesmorda medan andra Àr oljefria. Oljefria luftkompressorer anvÀnder inte olja till smorda rörliga delar utan har utbytbara delar och speciella lÄgfriktionsytor. Oljesmorda luftkompressorer brukade vara tystare och lÀngre Àn oljefria modeller, men sÄ Àr det inte lÀngre eftersom oljefria konstruktioner har förbÀttrats kraftigt genom Ären.

Hur vÀljer jag rÀtt kompressor?

VÀlj rÀtt kompressor för att tillgodose dina behov. Entreprenörer kan fÄ mer vÀrde av en kraftfull maskin som trycker luft upp till 150 eller 200 psi. Dessa tryck Àr dock inte nödvÀndiga för hemmabruk.

För DIY-kompressorer, se till att köpa en enhet som erbjuder mellan 125 och 150 psi. Om du planerar att anvÀnda massor av verktyg med maskinen kan det vara en bÀttre idé att gÄ med en modell som ger bÀsta prestanda.

Behöver jag tömma kompressorn efter anvÀndning?

Ja, blöda alltid resten av luften efter att du har anvÀnt maskinen. Att lÀmna luften i tanken kan orsaka för tidigt slitage pÄ tryckförseglingarna.

Hur ofta byter jag olja i oljebaserade maskiner?

Du mÄste byta olja var 7 000 till 8 000 arbetstimmar. För tung anvÀndning betyder det att du förmodligen byter olja var tredje mÄnad.

NÀr behöver jag byta ut insugningsfiltret?

Vissa elektriska och oljebaserade modeller har ett luftfilter för att förhindra att partiklar trÀnger in i maskinen under anvÀndning. Om du mÀrker nÄgra tÄrar eller hÄl i filtret, byt ut det sÄ snart som möjligt.

Kan jag köra min kompressor pÄ en generator?

Generatorer orsakar ofta fluktuationer i kraft som kan pÄverka din kompressors prestanda. Vi rekommenderar att du undviker att ansluta kompressorn till en generator.

Vad hÀnder med luftkompressorn om jag fÄr vatten i luftledningen?

Denna situation uppstÄr pÄ grund av en torkad torktumlare eller kondensatfÀlla. Ta din maskin till din lokala ÄterförsÀljare för reparation.

Slutsats

Nu ska du ha en bra uppfattning om den bĂ€sta kompressorn som passar dina behov. Är du fortfarande pĂ„ staketet med ditt köpbeslut efter att ha lĂ€st igenom vĂ„r köpguide? Koppla av, lĂ„t oss göra jobbet Ă„t dig. VĂ€lj en av vĂ„ra mest rekommenderade modeller sĂ„ kan du inte gĂ„ fel med ditt köp.

VÀlj den bÀsta kompressorn och gÄ aldrig igenom att anvÀnda manuella verktyg igen.

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Scroll to Top