Bästa kompressorn 2022 – Test av olika luftkompressorer

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

DeWalt DPC6MRC

Aerfast AC10304

Nardi Extreme 3T2CV1400

Makita DMP18OZ

Klicka här för att se fler kompressorer.

Bästa kompressorn 2022

Behöver du en bra maskin för att kunna driva luftdrivna verktyg? Vill du kunna pumpa dina däck på ett simpelt sätt? Då måste du köpa den bästa kompressorn. Med hjälp av en bäst i test kompressor 12v så kan du enkelt använda olika typer av luftdrivna verktyg. Du behöver bara koppla den bästa luftkompressorn med verktyget och sen kan du använda det. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en bäst i test luftkompressor.

Men det är faktiskt inte så enkelt att köpa en tyst kompressor bäst i test på nätet. Det finns flera olika saker som gör det ganska svårt. Det finns ju till exempel en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Dessutom så finns det tyvärr affärer som bara skriver om de positiva sakerna. Affärerna skriver alltså inte om de negativa sakerna men detta gör att man inte får en klar bild av hur bra en 12v kompressor billig faktiskt är. Så när du väl får hem varan är den kanske inte som du förväntat dig. Om du inte är så insatt kan det därför bli svårt att köpa en luftkompressor bäst i test.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för kompressorer. Jag har nämligen gjort mitt eget kompressor test. Med hjälp av min köpguide så kommer det bli mycket enklare att köpa en bra kompressor. Jag har byggt upp den här guiden genom att testa och använda min egen kompressor. Men jag har även läst igenom andra tester och kundrecensioner. Jag har sedan använt all information till att göra en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så lovar jag att du enkelt kan köpa den bästa luftkompressorn.

Köpguide för bäst i test kompressor 2022

Som jag skrev innan är det alltså inte så enkelt att köpa den bästa kompressorn på nätet. Men genom att använda min köpguide som en grund så kommer det att bli mycket enklare. Det finns nämligen några viktiga saker man ska tänka på när man köper en kompressor. Det är även viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa kompressorn 2022:

 • Bensin eller el
 • Hästkrafter
 • PSI
 • CFM
 • Oljesmord eller oljefri pump
 • Tankstorlek
 • Ljudnivå
 • Driftcykel
 • Vikt
 • Storlek

Bensin eller el

Det finns två huvudtyper av luftkompressorer: bensin och elektriska.

 • Bensindrivna luftkompressorer har många av samma fördelar som de flesta bensindrivna verktyg har jämfört med sina elektriska konkurrenter. Den extra kraften som tillhandahålls av bensinförbränning gör att dessa luftkompressorer kan vara betydligt större och ha högre HP, PSI och CFM. Medan deras större storlek gör dem svåra att transportera utan hjul, undviker bensindrivna luftkompressorer att vara bundna till ett eluttag, vilket ger dem rörelsefördelar jämfört med elektriska modeller.
 • Eldrivna luftkompressorer kan använda en sladd för att ansluta till ett eluttag eller använda batteriström. De eldrivna kompressorerna är mindre och mycket mer rörliga, förutsatt att en gratis elektrisk källa, som en generator, är tillgänglig. Elektriska kompressorer är betydligt tystare än bensindrivna luftkompressorer, men deras effekt är också lägre. Lyckligtvis kan de flesta elektriska luftkompressorer möta HP, PSI och CFM som krävs för DIY-uppgifter, såsom fästning med en nagelspikare.

Att välja mellan de två typerna baseras på dina användningskrav. De flesta hus har tillgängliga eluttag och behöver inte den kraftiga kraften från en bensinluftkompressor. Men professionella ramar och takläggare drar nytta av rörligheten och produktionen från en bensindriven modell.

Hästkrafter

Hästkrafter kan verka som en udda mätning för en luftkompressor. Nya vanliga modeller har inkluderat en eller två motorer för att hålla jämna steg med kraven från kontinuerliga pneumatiska verktyg, som färgsprutor eller slipmaskiner. Vissa otroligt kraftfulla luftkompressorer har hästkraftsmätningar långt över 1- eller 2-HP, ibland mer än fördubblar effekten med upp till 5- eller 6-HP.

För många hemprojekt är det dock inte nödvändigt med en motor med hög hästkrafter. De flesta luftkompressorer i hemmet har bara en hästkrafterskala mellan 0,7 och 1 HP. Denna storlek på motorn är mer än tillräckligt för spikning, borrning och mer. Så om du inte letar efter kontinuerlig effekt från din luftkompressor är en motor med lägre hästkrafter tillräcklig.

PSI

PSI mäter det tryck som luftkompressorn kan utöva när tanken är fulladdad. Denna mätning spelar inte in för de flesta DIY-projekt, eftersom mängden PSI som krävs är lägre än den genomsnittliga maximala PSI för en lågluftskompressor.

PSI är dock en utmärkt indikation på luftkompressorns uteffekt. Till exempel kan en liten 8 liters tank klassad för 150 PSI rymma lika mycket luft som en 11 liters tank vid 100 PSI. Så ju högre den maximala PSI-värdena på en enhet, desto mer luft kan behållaren inne i tanken utan att öka tankens storlek.

Luftkompressorer som arbetar med en maximal PSI på mellan 90 och 150 PSI är de vanligaste kompressorerna som finns tillgängliga för DIY-användning. PSI-maximum som överstiger 150 PSI är avsett för bilreparationer och industriella ändamål. Luftkompressorer som inte når max 90 PSI kommer att kämpa när de används med pneumatiska verktyg, men de är perfekta för att blåsa upp sportutrustning, cykeldäck och bildäck.

CFM

Det viktigaste övervägande för en luftkompressor är CFM. Denna mätning indikerar mängden luft som en tyst kompressor billig kan producera inom en minut vid en specifik PSI (vanligtvis 90 PSI). Om ett verktyg använder luft snabbare än luftkompressorn kan förse den med, måste du ta en paus mellan naglarna eller medan du målar för att låta kompressorn komma ikapp.

Spikning eller häftning kräver inte hög CFM eftersom tanken har tid att fylla på mellan spikar och häftklamrar. Spraymålning eller slipning kräver kontinuerligt luftflöde, vilket innebär att efterfrågan på hög CFM är mycket större. Om kompressorn inte kan ge tillräckligt med luft för dessa projekt kan du välja en större tank för att kompensera för några av överlappningarna i utbud och efterfrågan, eller titta på en högre CFM-kompressor.

Ett äldre 12v kompressor test visade att CFM är ganska viktigt att tänka på när man ska köpa en 12v kompressor billig.

Oljesmord eller oljefri pump

Luftkompressorer krävde regelbundet smörjning av kolvkamrarna i pumpen tills teknik och konsumenternas efterfrågan fick tillverkarna att skapa oljefria pumpar.

 • Oljesmorda pumpar ses inte längre ofta på luftkompressorer i hemmet. Men industriella luftkompressorer kan fortfarande använda denna stil eftersom de större komponenterna kräver regelbunden smörjning för att fortsätta arbeta. Oljesmorda luftkompressorer tenderar att hålla längre än oljefria kompressorer eftersom de också får rutinunderhåll.
 • Oljefria luftkompressorer är inte fria från olja. Denna term hänvisar till det faktum att du inte behöver köpa eller använda olja för denna kompressor. Kolvkamrarna är försmorda och förseglade, vilket gör att pumpen fungerar i allmänhet utan exponering för luft vilket minskar smörjmedlets viskositet. Men dessa versioner slits ut före de oljesmorda kompressorerna, så om du planerar att använda din kompressor varje dag, bör du överväga en oljesmord luftkompressor. Regelbundna DIY-projekt bör inte sätta tillräckligt på kompressorn för den kortare livslängden för att göra en betydande skillnad.

Tankstorlek

Tankstorleken bestämmer volymen luft som kan lagras med hjälp av ett mått liter. De flesta luftkompressorer i hemmet har tankar av medelstor storlek mellan 4 och 23 liter. Dessa är bra för att slutföra alla utom de mest krävande DIY-uppgifterna. Verktyg som kräver kontinuerligt luftflöde drar också mest nytta av att ha en stor tank för att hantera överlappningen mellan utbud och efterfrågan.

För sprutmålning, slipning eller slipning, överväg en luftkompressor med en tank på 40 till 300 liter så att kompressorn inte behöver ha högsta CFM för att kunna ge ett konstant tryck genom det pneumatiska verktyget.

Innan du väljer en stor tankstorlek, överväga vad du kommer att använda för luftkompressorn. Ett engångsfärgjobb bör inte kräva ett 300 liters tankköp, men om du sprayar färgbilar eller använder en pneumatisk slipmaskin varje dag kan det vara ett fördelaktigt köp.

Ljudnivå

Luftkompressorer kan vara bullriga! Lägg i en liten bensinmotor så blir de tillräckligt höga så att du vill ha hörselskydd.

Ett sätt att minska buller är med körstilen. Bältdrivkompressorer går tystare än direktdrift av naturen.

Om du ofta arbetar inomhus, i ockuperade utrymmen eller runt bullerkänsliga campus, leta efter en tyst kompressor. Dessa kan falla ner under 60 decibel (även om de flesta är fler) och fungera på en nivå som du faktiskt kan hålla en konversation bredvid.

De tystaste modellerna är på den nedre luftleveranssidan, så det är osannolikt att du hittar en som är bra för slipning eller takläggning.

Driftcykel

Driftcykel är ett betyg som berättar hur mycket tid din kompressor kan köra. Exempelvis säger en kapacitet på 50% att den behöver 30 minuters stillestånd för varje 30 minuters körning.

Om du letar efter den bästa modellen i en miljö med hög användning, kolla bedömningen av arbetscykeln. Leta efter en kompressor med 100% arbetscykel för arbete med hög efterfrågan. För arbete som inte gör att en kompressor arbetar för att hålla jämna steg (vanligast) är en 50% arbetscykel helt bra.

Vikt

Vikt är också en stor fråga om du letar efter en luftkompressor att använda runt huset. Om det här är något du ska ställa in i ditt garage och springa från den platsen, skulle jag inte hänga för mycket på vikten på din luftkompressor.

Men om det är något som du tror kommer att användas runt huset är vikten ett stort övervägande.

Från färgsprutande väggar när du dekorerar till att använda dina nya luftverktyg, om du planerar att använda dem runt ditt hus är vikten på din kompressor en övervägande.

I det bästa av resten av avsnittet nedan tittar jag på några av de mindre luftkompressorerna som erbjuds, men som kanske inte har luftflödet för färgsprutning, men säkert kan kopiera med luftkraftsverktyg för användning runt ditt hem.

Storlek

I likhet med kompressorns vikt kommer storleken att spela när du funderar på var den främst kommer att lagras. Om du har gott om utrymme i ett garage eller skjul för att förvara det och driva det från, spelar storleken på din luftkompressor inte så mycket roll.

Om det här är något som du ska flytta eller kommer att förvaras under trappan måste du ta hänsyn till enhetens storlek.

Läs också >>> Markvibrator bäst i test

Lista över de bästa luftkompressorerna 2022

 • Bäst i test: DeWalt DPC6MRC
 • Populärast: Aerfast AC10304
 • Premiumval: Nardi Extreme 3T2CV1400
 • Billigast: Makita DMP18OZ

Fördelarna med att äga en luftkompressor

Den viktigaste fördelen med att lägga till ett verktyg som en kompressor i din heminventering är att du kan börja arbeta med pneumatiska verktyg och sprutor som annars skulle vara omöjliga att använda. Denna öppna dörr till en helt ny verktygsnisch introducerar den ivriga DIYer-sprutmålningsprojekten som minskar arbetstiden jämfört med en borste och en rulle, samtidigt som de uppnår en jämnare finish.

Luftkompressorer kan också användas för däckbyggnad, stängsel och takläggning om du använder den med en spikpistol. Dessa luftdrivna spikare minskar den tid det tar att avsluta ett av dessa projekt på hälften och gör jobbet lättare – mindre svett och mer njutning. Om dessa standardförbättringar av DIY-projekt inte räcker för att övertyga dig om värdet av en luftkompressor, överväga de dyra bilreparationer som du måste betala för bara för att du saknar verktygen för att göra det själv. En kompressor utrustad med en pneumatisk spärr kan nå de flesta muttrar och bultar så att grundläggande bilreparationer nu kan falla inom din DIY-expertis.

 • Genom att lägga till en kompressor billig i ditt lager kan du arbeta med pneumatiska verktyg, som efterspikare och luftspärrar, vilket kommer att påskynda dina projekt.
 • Att använda en luftkompressor för spraymålning skapar en jämnare finish som du kan uppnå på kortare tid än den traditionella borste- och rullmetoden.
 • Spikpistoler kan snabbt arbeta med däck- eller stängselprojekt.
 • Dyra bilreparationer kan bli DIY-projekt om du använder en luftkompressor och ett pneumatiskt spärrverktyg för att komma åt svåråtkomliga muttrar och bultar.

En liten kompressor billig förklarad

De viktigaste interaktionspunkterna är på / av-omkopplaren, justering av utgångstrycket och utgångsporten / -portarna. Utgångsporten ansluts till en slang som sedan ansluts till dina tillbehör.

Det noteras vid denna tidpunkt att justeringen av utgångstrycket är en regulator mellan den lagrade luften och verktyget i slutet av utgångsslangen. Vissa verktyg kräver mer eller mindre lufttryck för att fungera bra, så att du kan justera det med denna ratt.

Visas inte på bilden (men det kommer att vara uppenbart på de flesta modeller) är en säkerhetsventil som kan dras för att snabbt dränera luft från tanken utan att använda det bifogade verktyget. Du vill tömma luften varje gång du är klar med kompressorn eftersom du aldrig vill lagra en tank med tryck. Tryckluft kan skapa kondens som med tiden kan rosta ut din kompressortank, därav dräneringsventilen i botten. Om du vill lära dig mer, läs min luftkompressoravtappningsguide.

Verktyg för luftkompressor

En luftkompressor är värdelös utan verktyg, ofta känd som redskap. Några populära användningar är:

 • Blåspistol
 • Luftpump
 • Spikpistol
 • Vinkelslip
 • Färgspruta
 • Slipmaskin
 • Slagnyckel
 • Smörjpistol
 • Spärrskaft
 • Och många fler…

Det enklaste tillbehöret är en sprängpistol – som helt enkelt släpper ut tryckluften. En sprängpistol kan också ha sina egna fästen, som en gummispets för att komma under ytor eller en ventil för att fylla en basketboll. Tillbehör som detta säljs normalt i kit, som kostar cirka 250 till 500 kronor. Sådana kit ingår i vissa luftkompressorer men finns inte med basmodeller eller professionella.

Luftkompressorer kan driva elverktyg, som en lufthammare, slagdrivare, spikspikare eller vändbar borr. Verktyg som slagdrivare och slipmaskiner är vanligtvis begränsade till större, kraftfullare luftkompressorer och du kan inte effektivt köra dem med en typisk 23 liters hemmakompressor. Titta på SCFM- och PSI-kraven på verktygen du vill använda och du vet vilken kompressor du ska köpa.

SCFM-betyg

Det enkla att göra när du handlar efter en tyst kompressor 12v är att leta efter kapaciteten som mäts i liter och PSI och sedan köpa kompressorn om de ser bra ut. Men missa inte kontrollen av standard CFM (SCFM), som är ett mått på luftflödet från kompressorn. När allt kommer omkring är högt tryck (uppmätt i PSI) i tanken bara användbart om luften kan tas i bruk. Det är precis vad CFM mäter.

Tänk på det så här: en hemmakompressor har tillräckligt tryck för att manövrera en spikare – för att den har hög PSI – för att flytta en spik tar mycket tryck, inte en hög volym luft. Att använda en lufthammare eller kvarn kräver minutvis användning vid högt tryck, vilket innebär hög CFM-effekt, inte bara hög PSI.

Vanligtvis kommer en hemluftkompressor att behöva 2–5 SCFM, men detta kan variera mycket beroende på det arbete du planerar att göra.

Längst ner i artikeln hittar du några minimikrav för luftverktyg för SCFM och tryck. Det här är betyg i hemmagarage, inte proffsbetyg som du hittar i en butik. Tänk på att du behöver väldigt lite SCFM för en spikspikare (cirka 0,2 SCFM) men mycket för ihållande verktyg, som en matris (7 SCFM). I mellanområdet har du din slagskruvdragare och borrverktyg.

Delar i en luftkompressor

Om du är ny på luftkompressorer kan du behöva förklara vad du tittar på. En typisk installation, som på min Porter-kabel på bilden, kommer att ha några få delar du behöver veta om.

 • Tanktrycksmätare – Indikerar lufttrycket på insidan av tanken
 • Reglerad tryckmätare – Trycket skickas ut till slangen. Alltid mindre än lufttankens tryck
 • Regulator – En ratt som sänker trycket från tanken till den utgående slangen
 • On / Off Switch – Slår på och stänger av luftkompressorn
 • Säkerhetsventil – Detta öppnas om det inre trycket är för högt. Det kan också dras så att du kan ta bort lufttrycket från din tank. En tank ska inte lämnas under tryck när den inte används.
 • Luftslangutgång – En snabbkoppling där slangen kan anslutas

Ett viktigt föremål som inte visas är dräneringsventilen på botten av luftkompressorn. Detta används för att tömma botten på tanken när du inte använder den. Tanken håller luft vid högt tryck, vilket får vatten att kondensera på insidan. Du vill inte att det här vattnet ska sitta längst ner i tanken, så du måste tömma det ibland.

Fördelar med den bästa kompressorn för garaget

Varje hemgarage idag ska ha en luftkompressor. Ja, du kanske tror att du har överlevt tillräckligt länge utan att ha en. Lita på att jag alla också undrar hur jag gjorde någonting tidigare utan det. När du väl vet de saker du kan använda en kompressor hemma för blir det ingen idé att faktiskt få en till dig själv. För tydlighetens skull är här fördelarna du kan hämta från att äga en kompressor hemma:

 1. Istället för att gå till bensinstationen för att fylla luft i däck kan du nu göra det från ditt garage. För dina bil-, cykel- och skottkärrdäck, glöm kampen om att leta efter en bensinstation och se till att däcken alltid är välfyllda i ditt hem.
 2. Kommer du ihåg det energiintensiva projektet du har skjutit upp? Det beror förmodligen på hur mycket energi du behöver för att använda sågen, häftpistoler eller hammare. Tja, säg inte mer. En luftkompressor kan hjälpa dig genom att lyfta mycket av den ansträngning du behöver för att använda dessa verktyg. Om du till exempel vill använda din lufthammare kan du använda din luftkompressor för att underlätta arbetet. För de flesta elverktyg skulle de orsaka mycket trötthet på grund av det manuella sättet de arbetar på. Nu kan du dock ersätta elverktygen med deras pneumatiska motsvarigheter och utnyttja din kompressor bättre. Från hamring till sågning, slipning, slipning, polering och borrning kan du få pneumatiska verktyg som skulle använda trycket från din kompressor som gör ditt arbete så mycket lättare.
 3. Om du har smutsiga eller dammiga hemväggar eller elektroniska prylar, kommer en luftkompressor för hemmabruk verkligen till hands för att rensa bort dammet. Du behöver bara vara försiktig med att maskinens tank innehåller tryckluft vid högt tryck. Du måste få ett blåsmunstycke som hjälper dig att kontrollera och koncentrera luftrörelsen till exakta positioner för rengöringsändamål. Nu kan du bland annat städa upp din TV, hemmabio, väggar, dator, videospel. När du arbetar med trä i ditt hem eller garage kan du också använda luftkompressorn för att blåsa bort träpartiklar och hålla ditt garage rent.
 4. Vad händer om du har en enorm händelse och behöver fylla många ballonger med luft? Tja, luftkompressorn kan hjälpa dig med det också. Tack vare det behöver dina käkar inte skada från att blåsa luft i ballonger med munnen.

Nackdelar med en bäst i test kompressor för garaget

 1. Säkerhet är avgörande när du använder luftkompressorer. Arbetssäkerhets- och läkemedelsmyndigheten (OSHA) har gjort det klart att luft med över 30 PSI aldrig bör riktas direkt mot en persons hud. Detta beror på att högt tryck och hastighet gör denna luft extremt farlig när den riktas mot någon.
 2. Om du köper en bensinluftkompressor jämfört med en elektrisk luftkompressor, kom ihåg att bensinen är mycket brännbar och kan utgöra en enorm fara för ditt hem vid brand.
 3. Liksom för elektriska luftkompressorer är korrekt jordning viktigt. Annars kan det leda till elektriska stötar för kompressoranvändarna eller irreparabla skador på själva maskinen.

Kända märken för en 12v kompressor bäst i test

Bostitch

Ursprungligen känd som Boston Wire Stitch Company grundade Thomas Briggs Bostitch 1896 för att tillverka trådsömningsmaskiner som används vid tillverkning av tryckvaror, hattboxar och mer. Idag har Bostitch sitt huvudkontor i East Greenwich, R.I., och är specialiserat på tillverkning av fästelement, kontorsutrustning, handverktyg, bilverktyg, elverktyg och pneumatiska verktyg och tillbehör.

Craftsman

Sears, Roebuck och Co. lanserade först märket Craftsman 1927 för en ny serie handverktyg. Idag fokuserar det Chicago-baserade varumärket på tillverkning av handverktyg, bilverktyg, elverktyg, pneumatiska verktyg och tillbehör, utomhusutrustning och verktyg samt garage- och verktygslagringslösningar.

DeWALT

År 1924 lanserade Raymond DeWalt företaget som bär sitt namn och specialiserat sig på eldrivna träbearbetningsmaskiner. Idag är DeWalt baserat i Towson, Md. Företaget producerar ett brett utbud av fästelement och verktyg, inklusive hand- och bilverktyg, elverktyg, utomhusverktyg och andra arbetsplatsrelaterade artiklar, såsom luftkompressorer, högtryckstvättar och generatorer.

Makita

Makita Corporation grundades 1915 med fokus på försäljning och reparation av elmotorer. Idag har detta japanska företag sina amerikanska kontor i La Mirada, Kalifornien och Buford, Ga. Företaget är specialiserat på elverktyg, pneumatiska verktyg och drivna utomhusverktyg.

Simpel förklaring av en kompressor

När jag tittar på hur en luftkompressor fungerar är det ett ganska tekniskt fördjupat ämne. Det finns en video som jag stötte på YouTube nedan som undersöker den djupare. Men i den här artikeln vill jag ta en översikt på hög nivå och försöka förklara grunderna.

Ovanpå huvuddelen eller cylindern finns en luftinloppsventil. Inuti cylindern finns en kolv, luftinloppsventilen är initialt öppen så att när kolven går ner kan luft fylla cylindern. När kolven når botten av cylindern stängs luftinloppsventilen och luftutloppsventilen öppnas.

Kolven skjuter sedan upp luften från cylindern upp och ut ur luftutloppsventilen i luftbehållaren. Luftutloppsventilen stängs när kolven når toppen igen, i sin tur öppnas luftinloppsventilen och processen startar igen.

När lagringstanken börjar fyllas med tryckluft övervakar en sensor i tanken den så att den vet när den har kapacitet eller vid den maximala mängden bar eller PSI för tryck för kompressorn.

När det har hänt stängs elmotorn som driver kolven upp och ner. Eftersom luft används från kompressorn med elverktyg etcetera startar motorn igen för att hålla lagringstanken full och under tryck.

Det finns en oljepanna som vevaxeln (fäst vid kolven) sitter i, håller alla rörliga delar smorda och kyler de rörliga delarna. Tryckluft genererar mycket värme och det är därför viktigt att hålla oljenivån rätt.

Det finns också ett filter som tar bort fukt från luften, eftersom fukt som ansamlas inuti kompressorn skulle börja ruttna kompressorn och orsaka rost, och du vill inte heller överföra fukt till något du spraymålade eller till dina verktyg.

Jag uppskattar att det finns mycket att smälta och när jag undersökte den här artikeln var jag tvungen att läsa olika källor och det tog fortfarande ett tag att få huvudet runt det.

Videon nedan hjälper också till att förklara det och förhoppningsvis kan bilden ovan låta dig se de olika komponenterna jag pratade om.

Användningar av en luftkompressor

Spraymålning

När det gäller spraymålning med en kompressor är du ute efter två saker, hög volym och lågt tryck. Medan vissa kompressorer kan sparka ut upp till 140 PSI, letar du bara efter upp till cirka 70 PSI för spraymålning, men du behöver dock är volym!

Varje sprutpistol kräver en annan specifik luftkompressor så det är värt att kontrollera om du redan har en sprutpistol eller om du tänker köpa en sprutpistol och luftkompressor.

Ett genomsnitt skulle kräva cirka 12 CFM för att köra. Du vill titta på en kompressor som ger mer än så att den inte ständigt kämpar.

Den inhemska industrin för sprutning av färg har öppnats under de senaste åren och du har inte bara möjlighet att använda traditionella färgsprutor som körs via en separat kompressor utan även HVLP eldrivna sprutpistoler.

Dessa möjliggör en konstant mängd tryck och minskar risker som att vatten och olja kommer in i sprutan.

Luftdrivna verktyg

Majoriteten av min webbplats tittar på elverktyg, batteridrivna, nätdrivna men väldigt få luftdrivna verktyg. Det här är något jag kan se över mer i framtiden, men de köps inte lika mycket, säkert på hemmamarknaden som elnät och batteridrivna verktyg.

De flesta har inte en kompressor som sparkar runt i sitt kök när de behöver göra en DIY-sak och de är inte precis vad du skulle kalla bärbar. Så är det någon nytta och varför finns de?

Tja, luftdrivna elverktyg är fenomenala kit av några anledningar;

 • Inga motorer, så mindre underhåll och risk för fel minskar.
 • Till skillnad från batteridrivna verktyg är strömkällan konstant och tar slut.
 • De är mycket kraftfullare.
 • De är också oftast billigare att köpa på grund av inga motorer.

Om du emellertid har en 12v kompressor för andra uppgifter, är det verkligen inte en dålig idé att överväga att använda några lufttillförda elverktyg. Du kan köpa ett kit som det nedan som har ett grundläggande urval av elverktyg för att komma igång. Med en luftstötförare, luftmejsel, en luftborr och en skruvmejsel.

När du tänker på det priset på satsen, skulle ett av dessa verktyg ensam som är ett anständigt märke och batteridrivet kosta det!

Underhåll av en kompressor

Kompressorer är ganska lite underhållsartiklar idag. De klumpiga, opålitliga och oljekrävande kompressorerna från förr har till stor del ersatts med snygga, pålitliga modeller som kräver lite eller inget underhåll. Med detta sagt måste du tömma din kompressor varje gång du använder den för bästa resultat.

Varje gång du fyller tanken på din kompressor med luft finns det en chans att en del av fukten kommer in i tanken. Detta kan orsaka rost beroende på tankmaterialet. Detta är problematiskt av några anledningar. Fukt i dina luftledningar kan orsaka att många ytor molnar eller har andra problem om du använder en sprutpistol ansluten till kompressorn för att applicera dem.

I de mest extrema fallen kan tanken även spricka om den skadas av långvarig exponering för fukt, rost och korrosion, vilket orsakar mycket allvarliga (potentiellt till och med dödliga) säkerhetsproblem. Det behöver inte sägas att tömning av kompressortanken är avgörande och du vill att den ska vara så bekväm och smärtfri som möjligt.

Alla kompressorer jag valde är utrustade med en avtappningsventil som gör att kompressorn kan gå från full till tom på mindre än en minut, men de två olika stilarna jag stött på (skruvformade såväl som spakmanövrerade kulventiler) kan ge användaren ganska olika upplevelser som kan leda till försämring eller en enkel, enkel upplevelse.

Jag föredrog överväldigande spakdriften framför skruvstilen efter flera cykler med att fylla tanken och tömma den. Detta är uppenbarligen ner till preferens, men det kan inte förnekas att det är snabbare att vända en spak och tar bort några gissningar ur proceduren. Små skillnader som detta kan vara avgörande för användarupplevelsen med artiklar som kompressorer.

Hur man kontrollerar sitt däcktryck

 1. Först vill du skaffa dig en digital däcktrycksmätare. Även om vanliga däcktrycksmätare är billigare och gör jobbet är en digital mätare mer exakt och lättare att använda.
 2. Hitta ditt rekommenderade däcktryck i förarsidans dörrkarm eller i din manual och se till att du noterar om de främre och bakre däcken har olika värden.
 3. Du vill kontrollera ditt däcktryck när dina däck är kalla eller inte har körts i minst 30 minuter. Däcken värms upp när du kör och trycket ökar, vilket ger dig en felaktig avläsning. Det rekommenderade däcktrycket som anges på klistermärket i dörrkarmen eller i handboken är för kalla däck.
 4. Ta bort ventilskaftets lock från dina däck och lägg dem i fickan eller någonstans säkert, där du inte tappar dem.
 5. Tryck på däcktrycksmätaren på ventilspindeln så visas en avläsning på din däcktrycksmätare. Om du använder en standardmätare skadar det inte att göra kontrollen två eller till och med tre gånger för att se till att du har en korrekt avläsning.
 6. Om något av dina däck har ett tryck som är lägre än de rekommenderade värdena, vill du pumpa upp dem för att säkerställa att du får bästa möjliga bränsleekonomi, samtidigt som du ser till att dina däck inte upplever för tidigt slitage.
 7. Sätt tillbaka ventilkåporna innan du glömmer!

Hur man pumpar upp sina däck ordentligt

Jag rekommenderar att du köper din egen bärbara däckpump eller 12v kompressor så att du kan fylla på dina däck hemma. Det finns ett brett utbud av bärbara uppblåsare och luftkompressorer, några som använder din bils inbyggda 12-volts cigarettändare eller ett standarduttag. Kraftigare kompressorer som fyller på däck snabbare måste anslutas till bilens batteri. De flesta 12-volts uppblåsare gör inte jobbet snabbt, men de är bekvämare och du behöver inte betala för att använda en luftkompressor på en bensinstation.

Om du inte vill köpa en bärbar uppblåsare har de flesta bensinstationer en luftkompressor. Vissa stationer laddar och andra inte. När du har bestämt vilken metod du ska använda för att fylla på dina däck, följ dessa steg:

 1. Dra in så nära kompressorn som möjligt om du använder en på en bensinstation. På så sätt kommer du enkelt åt alla fyra däck utan att behöva flytta ditt fordon.
 2. Ta bort ventilskaftets lock från alla fyra hjulen och lägg dem i fickan eller någonstans förlorar du dem.
 3. Slå på kompressorn och tryck ner slangkopplingen på ventilspindeln. Du ska kunna berätta om däcket pumpas upp.
 4. De flesta luftkompressorer har en inbyggd mätare så att du kan kontrollera ditt däcktryck medan du fyller på. Med digitala kompressorer, varav vissa finns på bensinstationer, kan du ställa in önskat däcktryck och kompressorn stängs automatiskt av när den når det värdet.
 5. Det är bättre att överdriva dina däck när du använder en kompressor, eftersom det är lätt att släppa ut luft igen från däcken efteråt.
 6. Justera alla fyra däck på samma sätt. Om du fyller på efter att dina däck har värmts upp, vill du pumpa cirka 3 PSI över det rekommenderade värdet. Se till att kontrollera ditt däcktryck när dina däck är kalla.
 7. När du är klar att fylla på alla fyra däck, gör en sista kontroll av trycket med din digitala mätare. Du vill göra detta när däcken är kalla.
 8. Sätt tillbaka ventilskaftets lock.

Läs också >>> Bilningshammare test

Vanliga frågor

Hur fungerar en luftkompressor?

En kompressor fungerar genom att omvandla kraft till potentiell energi i form av tryckluft med hjälp av en elmotor eller bensinmotor. Luft tvingas in i tanken där trycket börjar byggas. När trycket i tanken når tankens övre säkerhetsgränser stängs den av tills luften släpps ut eller används med ett pneumatiskt verktyg.

När den används ger luftkompressorn en sprängning eller ström av kraftfull, komprimerad luft för att avfyra spik från en spikpistol, sprayfärg från en spruta eller lossa bilmuttrar med en luftspärr. Tanken börjar sedan tryckavlastning tills den återgår till sina övre tryckgränser. Stäng av kompressorn genom att helt enkelt stänga av den och släppa tryckluften med ASME säkerhetsventil. När PSI har sänkts till 10, släpp avloppsventilen på enhetens botten så att eventuell ackumulerad fukt rinner in från tanken.

Vilken storlek luftkompressor behöver jag?

Storleken på luftkompressorn och tanken beror på vilken typ av arbete du kommer att göra. Jobb som kräver små, intermitterande luftutbrott, som spikning efter avslut, hanteras enkelt med en liten hemluftkompressor.

Om kraven på jobbet kräver en mer kraftfull kompressor, överväga att hålla fast vid en mindre tank, men uppgradera PSI- och CFM-klassificeringen. När allt kommer omkring är en tank bara användbar om pumpen och motorn inte kan följa jobbet.

Sprutmålning behöver en större tank eftersom utloppet av tryckluft under sprutmålningen måste vara kontinuerligt. En liten tank på en kompressor har inte tillräckligt med tid att fylla igen innan tryckluften tappas ut. Med en stor tank på 75 till 300 liter kommer alla underskott mellan den komprimerade luften som behövs för sprutan och den komprimerade luften som produceras av pumpen och motorn att fyllas med överflödet av komprimerad luft i tanken.

Tänk på dina applikationer och besluta sedan om en luftkompressorstorlek som passar dig.

Vilka projekt används en hemkompressor för?

En luftkompressor för hemmet är ett mångsidigt verktyg som du kan använda för många olika projekt. En liten nagelspikare kan drivas med en luftkompressor för att snabbt och enkelt byta ut styrkort eller dörrkarmar. Luftkompressorn kan också paras ihop med ett avskärningsverktyg för att skära igenom metallplåt för underhåll av bilar eller kanalreparationer.

Du kan också använda dessa otroliga verktyg med pneumatiska borrar, ramspikare och sprutor. De kan till och med användas med en luftspärr för att applicera ytterligare vridmoment på fasta muttrar eller bultar. Så länge du kan driva ett verktyg med tryckluft kan du använda det, men rätt storlek och effekt kommer att bero på projektet.

Hur köper man en bäst i test kompressor för garaget?

El eller bensin

Luftkompressorer är antingen elektriska eller bensindrivna, och typen av kraftverk i maskinen avgör vilken effekt och PSI som erbjuds. Elektriska kompressorer är den vanligaste typen, men de har begränsningar i intervallet. Du måste använda en elektrisk modell med en förlängningssladd, och om det inte finns något eluttag någonstans i närheten är din kompressor värdelös.

Bensindrivna modeller har inte samma problem med sortimentet som elektriska modeller. Bensindrivna luftkompressorer gör att du kan rulla runt vart du än går. Ta med dem på arbetsplatser eller rulla dem runt fabriken.

Normalt är bensindrivna modeller det bästa valet för entreprenörer, men många företag använder också elektriska modeller. Med en bensindriven modell begränsar tankens kapacitet maskinens körtid. Detta bör dock inte vara ett problem, eftersom allt du behöver göra är att fylla tanken och fortsätta med ditt arbete.

Bensindrivna modeller är också dyrare, och du kan förvänta dig att betala en premie för att ha allt det trycket tillgängligt.

SCFM eller CFM

När du utvärderar kandidaterna för din 12v kompressor måste du vara uppmärksam på de två viktigaste specifikationerna på dessa maskiner. CFM och SCFM är de faktorer som bestämmer luftvolymen som kompressorn rör sig under drift.

CFM anger kompressorns påfyllningshastighet. Gaser som luft förändrar vikt och densitet vid olika temperaturer och luftfuktighetsnivåer. Därför måste du se till att din modell kan fungera i kalla väderförhållanden.

SCFM är ett mer omfattande mått som står för Standard CFM. SCFM mäter maskinens prestanda vid ett specifikt tryck och en temperatur, så att du kan jämföra prestandan mellan modellerna.

Om du vill att kompressorn ska driva pneumatiska verktyg, gå till det högsta möjliga antalet när du väljer din maskin.

Många husägare och entreprenörer gör misstaget att tro att större tankstorlek är vägen att gå. En stor tank betyder dock inte mycket om påfyllningshastigheten är högre än kompressorns maximala luftuttag.

Om tankstorleken är nära SCFM- eller CFM-klassificeringen, välj sedan tanken med större storlek. Med större tankar kan du använda kompressorn under längre perioder när du använder pneumatiska verktyg. Du behöver inte vänta på att tanken ska fyllas när du använder skiftnyckeln.

Kompressorernas fyllningshastighet sjunker när trycket inuti tanken ökar. Denna operation skulle vara meningsfull, eftersom det är mer utmanande att komprimera 150 PSI än att komprimera luften till 50 PSI, och motorn som driver pumpen kräver en konstant elkälla.

Det är viktigt att kontrollera tryckmätningen för utvärdering av SCFM och CFM. Genom att använda denna strategi får du den bästa metoden för att jämföra luftkompressorernas prestanda.

Oljefri drift

När du granskar kompressorerna kommer du att märka att vissa erbjuder en “oljefri” operation. Oljefria kompressorer är det bästa valet eftersom de kräver mindre underhåll.

Oljefria modeller betyder att du inte behöver oroa dig för oljeläckage, för att hålla ditt hem och verkstad rena. Det finns ingen bortskaffande av gammal olja och du behöver inte kontrollera oljenivåerna i maskinen innan du använder den. Låt dig inte glömma miljöpåverkan som dumpning av begagnad olja.

Oljebaserade kompressorer kräver också att du byter ut lufttorkarna då och då, vilket ökar underhållskostnaderna för att äga maskinen.

Oljefria kompressorer är dock inte lika hållbara som oljemodeller, och de ger dig inte samma långa livslängd som du får från oljebaserade maskiner. Oljefria kompressorer tenderar också att springa högre än oljefria modeller.

Motorkraft

När du väljer din luftkompressor, se till att du också är uppmärksam på maskinens effekt. Motorns hästkrafter bestämmer kraften för maskinens påfyllningsverkan. Leta efter maskiner med höga hästkrafter om du är entreprenör.

Max PSI lufttryck

Ett annat viktigt övervägande för att välja din perfekta kompressor är PSI som maskinen producerar under drift. PSI avser tryck som kompressorn arbetar i en normal miljö.

Luftkompressorer kräver minst 90 PSI för att vara effektiva. Du bör undvika kompressorer som erbjuder mindre än 100 PSI. Entreprenörer som använder pneumatiska verktyg med maskinen kräver ett minsta arbetstryck på 125 PSI för att vara effektivt.

De flesta luftkompressorer arbetar i två steg. I det första steget bygger maskinen trycket i lufttanken till cirka 90 PSI. I det andra steget ökar maskinen trycket upp till driftsnivåer mellan 125 och 200 PSI, beroende på modell.

Tankkapacitet

Tankens kapacitet avser volymen luft som lagras inuti maskinen vid full kapacitet. Tankkapacitet är endast användbar för entreprenörer eller verkstäder som har gott om verktyg som arbetar samtidigt genom delade linjer.

Om du köper en kraftfull maskin med hög SCFM behöver du inte oroa dig för tankens kapacitet, speciellt om du använder kompressorn för DIY-projekt. I de flesta fall kommer kompressorn att vara tillräckligt stark för att ersätta luften när du använder dina verktyg.

Du måste dock notera att kompressorer med större tankar vanligtvis kostar mer. Därför, om du är en husägare som letar efter den bästa maskinen att använda runt huset, ska du inte fokusera på tankstorlek som en viktig kvalificerande komponent i din luftkompressor.

Hur ställer du in en luftkompressor?

Innan du startar en uppgift med din luftkompressor måste du lära dig hur du ställer in den. Om du använder en oljebaserad maskin, kontrollera sedan oljenivån innan du startar den. Fyll kompressorn vid behov efter att ha kontrollerat nivåerna och fäst slangen på luftregulatorventilen.

När du har anslutit slangen klämmer du fast det pneumatiska verktyget. De flesta kompressorer har universella anslutningar för enkel installation med ditt pneumatiska verktyg. Se till att du ansluter slangen och verktygen innan du slår på maskinen.

Om du använder en elektrisk modell, se till att du inte slår på strömbrytaren förrän du är klar med att ställa in kompressorn.

Efter att ha slagit på strömmen börjar maskinen det första påfyllningssteget och höjer trycket till cirka 90 PSI. Det är viktigt att du inte använder verktygen medan du väntar på att tanken ska fyllas. När tanken når sitt andra trycksteg och stannar är maskinen nu redo att användas.

Använd regleringsknappen eller omkopplaren för att justera trycket efter dina perfekta arbetsförhållanden.

Ska jag välja en 12v kompressor för att möta mina behov?

Välj rätt kompressor för att möta dina behov. Entreprenörer kan få mer värde av en kraftfull maskin som trycker luft upp till 150 eller 200 PSI. Dessa tryck är dock inte nödvändiga för hemmabruk.

För DIY-kompressorer, se till att köpa en enhet som erbjuder mellan 125 och 150 PSI. Om du planerar att använda massor av verktyg med maskinen kan det vara en bättre idé att gå med en modell som ger bästa prestanda.

Hur arbetar en kompressor bäst i test?

Luftkompressorer arbetar via en bensindriven eller elektrisk motor. Motorn omvandlar elektrisk energi till kinetisk energi genom att ta luften runt maskinen och dra den in i tanken där pumpen trycker på den till rätt driftstryck.

Tanken lagrar tryckluften och när operatören aktiverar verktyget som är anslutet till flygbolaget rusar luften till verktygshuvudet. Användaren använder sedan tryckluften för att manövrera maskinen.

Måste jag tömma kompressorn efter användning?

Ja, lufta alltid ut kvarvarande luft efter att du har använt maskinen. Att lämna luften i tanken kan orsaka för tidigt slitage på trycktätningarna.

Hur ofta behöver jag byta olja i oljebaserade maskiner?

Du måste byta olja var 7 000 till 8 000 arbetstimmar. För tung användning betyder det att du förmodligen byter olja var tredje månad.

När behöver jag byta ut insugningsfiltret?

Vissa elektriska och oljebaserade modeller har ett luftfilter för att förhindra att partiklar tränger in i maskinen under användning. Om du märker några tårar eller hål i filtret, byt ut det så snart som möjligt.

Kan jag köra min kompressor på en generator?

Generatorer orsakar ofta fluktuationer i kraft som kan påverka din kompressors prestanda. Jag rekommenderar att du undviker att ansluta kompressorn till en generator.

Vad händer med kompressorn om jag får vatten i luftledningen?

Denna situation uppstår på grund av en eller kondensatfälla. Ta din maskin till din lokala återförsäljare för reparation.

Vad kan man använda en kompressor 12v till?

En luftkompress är ett verktyg som skapar en högtryckszon för lagring av tryckluft. Den luften släpps sedan ut på ditt kommando. Varför är det användbart? Det fungerar som ett omvänt vakuum eller kanske en lövblåsare, förutom med många verktygsfästen. Dessa verktyg utnyttjar tryckluftens kraft och använder den för att göra några mycket användbara saker.

Här är några vanliga användningsområden för en luftkompressor i ett garage:

 • Blåser smuts och lämnar ut ur ditt garage
 • Blåsa bort veddamm efter slipning (och före målning) av möbler
 • Påfyllning av cykel-, bil- och skottkärra-däck eller ballonger
 • Spikar små naglar, häftklamrar och brads på plats, som när cederträ foder en garderob
 • Slipning eller slipning med ett pneumatiskt verktyg, som med en pneumatisk palmslipmaskin
 • Måla med en sprutpistol
 • Applicera fett med en fettpistol
 • Drivbultar med en skiftnyckel

Vad är en oljefri luftkompressor?

Vissa kompressorer är oljesmorda medan andra är oljefria. Oljefria luftkompressorer använder inte olja till smorda rörliga delar utan har utbytbara delar och speciella lågfriktionsytor. Oljesmorda luftkompressorer brukade vara tystare och längre än oljefria modeller, men så är det inte längre eftersom oljefria konstruktioner har förbättrats kraftigt genom åren.

Vad ska jag veta om kompressorer?

Luftkompressorn levereras med en av / på-knapp, justeringsknappar för utgångstryck och utgångsportar. Du använder utgångsportarna för att ansluta till en slang som sedan ansluts till ditt munstycke eller andra tillbehör.

Funktionen för justering av utgångstrycket eller en regulator är att hjälpa dig att kontrollera trycket i luften som kommer ut ur kompressorn.

De flesta kompressorer kommer och bör ha en säkerhetsventil. Det här är funktionen som hjälper dig att bli av med tryckluft från tanken efter att ha använt den. Du bör inte förvara din kompressor under tryck.

Det beror på att tryckluft sannolikt kommer att orsaka kondens som i sin tur orsakar rost i tanken.

Att lagra en tom behållare är det bästa sättet att hålla din luftkompressor i många år och säkerhetsventilen gör att du blir av med all luft innan du lagrar den.

Dessutom kan ett munstycke ha ett fäste som hjälper dig att göra ett visst jobb. Därför kan tillbehör också läggas till på munstycket, till exempel om du vill fylla ett bildäck eller en fotboll.

Vad finns det för faktorer att tänka på när du köper den bästa kompressorn för garaget?

 • PSI – Detta är den mängd kraft som din 12v kompressor kan leverera. Du vill att din hemmakompressor ska ha över 120 PSI.
 • Kapacitet – Detta är den mängd luft som din luftkompressortank kan lagra i liter. Ju högre desto bättre. Men för den bästa kompressorn för hemmabruk bör över 19 liter vara bra att gå.
 • SCFM – Detta är vad som kommer att bestämma kompressorns flödeshastighet. Med andra ord är det mängden luft från en kompressor vid en given trycknivå. En högre CFM innebär att din kompressor kan användas för även stora applikationer. Detta är en viktig faktor eftersom din luftkompressor bara är lika användbar som CFM. Till exempel, när du använder verktyg som behöver mycket tryck under långa perioder, kommer en hög CFM att se till att din luftkompressor kan leverera detta höga tryck tillräckligt i flera minuter.
 • Tillbehör – Du kan köpa en kompressor 12v med eller utan tillbehör. Den bästa kompressorn för hemgaraget kommer att säljas tillsammans med vissa tillbehör som kommer att öka priset. Kompressorer utan tillbehör kommer alltid att bli billigare. Beroende på din budget är det rimligt att säga att ju mer tillbehör, desto mer komplett är luftkompressorn. Utan budgeten för tillbehör, vet alltid att du kan köpa tillbehören separat åt gången.
 • Storlek – Luftkompressorer som har mer vikt är vanligtvis större och därför lämpliga för mer intensiva applikationer. Ju mindre kompressorn är, desto mer sannolikt är det en lätt kompressor.
 • Oljefri eller oljesmord – Det finns två typer av kompressorer. Den oljefria konstruktionen använder inte olja vid smörjning av kolvarna. Den smörjer själv för att möjliggöra rörelse av kolvar inom cylinderväggarna. Detta är vanligtvis tystare och ger mycket renare luft till följd av att den är oljefri. Därför mindre föroreningar till miljön. En oljesmord pump är tvärtom. Den använder olja för smörjning, producerar förorenad luft som ett resultat och rekommenderas vanligtvis för hemmabruk. Det är den vanligaste luftkompressorn särskilt för industriella miljöer. Den tekniska utvecklingen avvecklar emellertid den för mindre förorening från oljefria kompressorer. Därför är det självklart att den bästa luftkompressorn för hemgaraget är en som använder den oljefria designen.
 • Ljudnivå – En tyst kompressor är alltid bättre för att undvika buller. I hemmiljö gillar inte människor att bli störda av buller bara för att du fixar något i garaget. Ju tystare kompressorn är, desto bättre är den för hemmabruk.
 • Garanti – Kontrollera alltid garantin som medföljer kompressorn du köper. En längre garanti är en utmärkt garanti från tillverkarens kvalitet på deras luftkompressor för hemmabruk.

Vad finns det för viktiga saker som leder upp till en bäst i test kompressor?

Luftkompressorns syfte

Eftersom du förvärvar en luftkompressor till elverktyg måste du först och främst överväga de verktyg du ska ta med ombord för att användas med luftkompressorn. Dessa verktyg sträcker sig från spikpistoler, bildäck, cykeldäck, slagskiftnycklar, färgsprutor, lufthammare, roterande slipmaskiner etcetera.

Du vill identifiera kraven på tryck och luftmängd för dessa specifika verktyg. På så sätt kan du enkelt matcha dessa krav med den perfekta luftkompressorn. Det enklaste sättet att göra detta är att köpa en kompressor som har 50% mer PSI och luftvolym än verktyget med de högsta behoven.

Typ av luftkompressor

Du kommer att stöta på olika typer av kompressorer från pannkaka, korv, dubbla stack och skottkärra kompressorer, men de är antingen i den stationära eller bärbara kategorin. Stationära kompressorer har massiva tankar som lagras på en plats i verkstaden. Dessa används vanligtvis för tuffa jobb som kräver körning under längre perioder.

Bärbara luftkompressorer har å andra sidan små lagringstankar med hjul och handtag. De är rörliga från plats till plats, och hjulen förbättrar manövrerbarheten beroende på platsen.

Strömförsörjning

Bensindrivna luftkompressorer är inte vanliga eftersom de behöver mycket underhåll och är utformade för industriellt bruk. Det är därför elektriska kompressorer är vanliga eftersom de är lätta att underhålla och enkelt använder hushållskraft. De föredras eftersom de är tystare än bensindrivna kompressorer. På så sätt kan de användas inomhus utan krångel.

Termiskt överbelastningsskydd

Om du kommer att använda enheten kontinuerligt kommer den att värmas upp på grund av komponenternas friktion. Det sista du vill ha är din luftkompressor skadad av överbelastning. Med överbelastningsskydd bryts strömmen till motorn automatiskt vilket skyddar enheten om den överhettas.

Pålitlig dräneringsventil

Luft innehåller fukt. Fukten kan samlas i tanken, vilket kan korrodera de inre komponenterna, särskilt om de är gjorda av gjutjärn. Som sådan är det viktigt att din luftkompressor innehåller en dräneringsventil som du kan lita på för att ta bort överflödig fukt.

Ska man tänka på PSI när man köper en luftkompressor bäst i test?

Känd som PSI kraften eller trycket hos luft som levereras från luftkompressorn. Ju högre PSI, desto mer desto mer arbete kommer du att göra eftersom tanken inte behöver ständig påfyllning.

Om du till exempel använder luftkompressorn för att fylla stora släpvagnsdäck, behöver du kompressorn för att uppfylla eller överträffa PSI-kraven för alla däck på trailern. På detta sätt behöver du inte fylla på tanken mitt i jobbet.

Är tankstorlek en viktig faktor att tänka på?

Tankstorleken följer med PSI. Om du har en liten tank med hög PSI har du en fördel genom att du kan bära dem runt arbetsstationen och ändå få ström för de flesta av dina verktyg. De kan hantera medelstora jobb, men du kan inte fångas med ett när du hanterar ett stort jobb. Som sådan är alltid en stor tank med hög PSI önskvärd. Dessutom kan stora tankar ha dubbla uttag så att flera användare kan använda den samtidigt.

Borde jag tänka på CFM hos en bästa kompressor?

De flesta människor lägger mer tonvikt på CFM än på PSI som jag alla kan komma överens om. Detta beror på att den berättar hastigheten med vilken luft kommer att tillföras från kompressorn. Om du använder ett verktyg som suger upp luft snabbare än luftkompressorn kan ge, måste du stanna medan du väntar på att kompressorn matchar hastigheten för det specifika verktyget.

Bör jag bry mig om dB-betyg?

Du måste ha en maskin som är trevlig att använda. En luftkompressor med 80dBA är fyra gånger så hög som den med en 60d-klassning. Den här funktionen gör stor skillnad när du arbetar på en station där du kan behöva lyssna på en handledares instruktioner eller när du vill ha bästa kundnöjdhet när du arbetar i ett hem med familjen fortfarande i huset.

Vill jag att min kompressor ska vara bärbar?

Kompressorns vikt avgör hur lätt det är att bära, uppför en trappa. Men det är inte det enda. När du vill äga en bärbar kompressor är det också viktigt att titta på kompressorns form. Vissa använder upprättstående tankar med handtag medan andra är horisontellt orienterade med transporthjul. De inkluderar också ett handtag där du kan skjuta eller dra i tanken.

Vad finns det för fördelar med en liten kompressor bäst i test?

 • Ökad produktivitet. Som med större enheter ger små luftkompressorer användarna möjlighet att använda pneumatiska verktyg, vilket avsevärt kan förbättra produktiviteten i olika sammanhang. Med möjligheten att enkelt flytta runt dessa enheter kommer användarna också att slutföra jobb på platser som annars skulle vara oåtkomliga med pneumatiska verktyg.
 • Bärbarhet. Små kompressorer ger användarna en motor i bekväm storlek som driver pneumatiska verktyg samtidigt som de bibehåller ett litet, relativt lätt fotavtryck. Dessa bärbara kompressorer passar fint på baksidan av en lastbil eller bil för enkel transport.
 • Jämfört med större enheter är små luftkompressorer en stjäl av en affär. De flesta luftkompressorer med 10-liters tankar kostar cirka 1 500 kronor eller mindre, vilket sänker inträde och ger mycket ström för de flesta användare.

Vad är kraft och effektivitet?

Luftkompressorns effekt och effektivitet mäts i hästkrafter, PSI och CFM. Hästkrafter mäter motoreffekten och anger hur snabbt den fyller på en tank eller genererar lufttryck. PSI anger mängden tryck en full lufttank kommer att innehålla, och CFM betyder hur mycket luft i volymmängd som kan strömma genom utloppsmunstycket och slangen. För maximal kapacitet och värde, var noga med att prioritera CFM först och hästkrafter sist.

Är luftkapacitet något som man borde tänka på?

De flesta kompressorer använder en lufttank för att lagra tryckluft. När denna butik är utarmad startar motorn för att börja återställa trycket. Lufttankens kapacitet, kombinerat med dess flödeshastighet (CFM), gör det möjligt för användare att mäta hur länge en enda tank håller mellan påfyllningarna. Ju större kapacitet (mätt i liter) och ju lägre flödeshastighet, desto längre håller tanken. Som tumregel är större tankar bättre.

Vad är flödeshastighet för något?

Innan luftkompressorn sänker sig bör köparna förstå flödeshastigheten, som vanligtvis mäts i CFM eller standard CFM (SCFM). CFM mäter mängden luft som lämnar en kompressor 12v på en minut när lufttanken har ett specificerat tryck, vanligtvis 90 PSI. SCFM mäter CFM inom vissa miljöförhållanden. Även om CFM och SCFM är likartade är de inte identiska och bör aldrig jämföras med varandra.

Vad finns det för underhållskrav med en luftkompressor?

Medan luftkompressorer är relativt enkla i sin design, kräver vissa fortfarande regelbundet underhåll. Motorerna inom dessa enheter kräver viss smörjning. Som namnet antyder behöver oljesmorda kompressorer olja för att fungera smidigt. Även om dessa enheter har sina fördelar är de tyngre och större än oljefria alternativ, och de kräver oljebyten. På baksidan använder oljefria enheter kemiska beläggningar och ytbehandlingar för att behålla sina rörliga delar.

Låter en liten bäst i test kompressorer mycket?

Medan små luftkompressorer kan ta upp begränsade mängder utrymme kan de fortfarande vara ganska höga. Innan du väljer en enhet bör du överväga var och när enheten ska användas och hur det kommer att påverka närliggande personer, till exempel grannarna. Historiskt sett tenderade oljelösa luftkompressorer att vara mycket högre än deras oljesmorda motsvarigheter. Tack och lov är detta vanligtvis inte fallet för moderna enheter.

Vad finns det för typer av små kompressorer?

 • Elektrisk: De flesta små (och stora) kompressorer drivs via växelström (AC). Som sådan kräver dessa enheter ett vanligt 120-volts eluttag för att fungera. Detta gör dem till ett utmärkt val för garage- och verkstadsanvändning. Oavsett om det är lätta jobb eller hobbyarbete, kommer dessa enheter att rymma nästan alla civiliserade installationer.
 • Batteridriven: Medan de flesta små luftkompressorer förlitar sig på växelström, tar några få utvalda batterikraft. Medan vissa är uppladdningsbara använder många av dessa enheter bilbatterier för att generera lufttryck. Även om dessa enheter främst är avsedda att hjälpa terrängbilar att blåsa upp sina däck på leden, kan de också anpassas för andra användningsområden, om än med en mer begränsad kapacitet.

Vad kostar en liten kompressor?

 • Under 1 500 kronor: Enheter i denna prisklass är batteridrivna och är huvudsakligen utformade för däckinflation.
 • 1 500 kronor och uppåt: De allra flesta av dessa enheter tar slut av växelström och är mer kraftfulla och mångsidiga än sina batteridrivna bröder.

Finns det några tips för hur man använder en liten kompressor?

 • Första gången köpare bör överväga att köpa en luftkompressor som innehåller en uppsättning tillbehör, såsom beslag, munstycken, slangar och gängförseglingstejp.
 • När du jämför olika enheter, jämför CFM-betyg med andra CFM-betyg men inte SCFM-betyg.
 • När du matchar kompressorer med luftverktyg, försök hitta en kompressor som genererar en högre flödeshastighet (CFM eller SCFM) än verktyget kräver.
 • För särskilt höga luftkompressorer, överväga att bygga en ljudisolerad låda där den ska förvaras. Se bara till att kompressorn har tillräckligt med luftflöde för att låta den ”andas” fritt.

Är en oljesmord kompressor bättre än en oljefri?

För de flesta användare är en oljefri kompressor billig ett utmärkt val. Även om dessa enheter genererar lägre CFM- och PSI-värden än de oljebaserade motsvarigheterna, är de mer effektiva och kräver mycket lite underhåll. Men för användare som söker högre tryck och effekt kommer en oljekompressor att passa bättre.

Läs också >>> Bästa betongblandare

Hur stor luftkompressor funkar bra till att köra luftverktyg?

Luftkompressorer med större tankar och högre CFM-betyg fungerar bättre eftersom de kräver mindre frekventa tankpåfyllningar samtidigt som de levererar betydande kraft. Använd om möjligt en kompressor som kan generera mer CFM / SCFM än verktygets angivna betyg, med tanke på att CFM och SCFM inte är likvärdiga mätningar.

Vad ska man leta efter när man köper en kompressor?

 • Typ: Det finns två typer av luftkompressor: stationär och bärbar. Stationära luftkompressorer är större och är utformade för att stanna på ett ställe, som en verkstad. Bärbara luftkompressorer är mycket mer mångsidiga och vanligare för bostadsbruk eftersom de lätt kan flyttas.
 • Kraftkälla: Kompressorer kan drivas med antingen bensin eller el, även om elektriska modeller är vanligare. De kräver mindre underhåll, är tystare och är lämpliga för inomhusbruk. Bensindrivna modeller rekommenderas endast om du arbetar utomhus med begränsad eller ingen elektricitet.
 • Tankstorlek: Mindre 15 till 23 liters tankar är tillräckliga för de flesta hushållsprojekt, medan större tankar är bättre lämpade för storskaliga projekt eller kommersiellt bruk.

Borde jag överväga vilken kraftkälla en bäst i test kompressor 12v använder?

De vanligaste luftkompressorerna går antingen på bensin eller el. Elektriska modeller kan vara antingen 120V eller 240V, beroende på prestandanivån.

Mindre elektriska kompressorer är mycket bärbara och kan köras på en generator om du inte har en direkt växelströmskälla i närheten. Å andra sidan tenderar större enheter att installeras på plats och ledas till de mest praktiska platserna där du installerar kontakter för dina slangar.

Bensindrivna kompressorer är vanligtvis reserverade för jobb som kräver hög luftleverans när rörlighet är en prioritet.

Batteridrivna kompressorer blir alltmer populära bland flera stora elverktygsmärken som gör dem. Det här är vanligtvis lägre effektalternativ som är bäst för spikare och andra applikationer med låg leverans.

Vad är CFM och PSI för något hos en bra kompressor?

När du handlar efter en luftkompressor är CFM och PSI de viktigaste specifikationerna som berättar mest om prestanda.

CFM (ofta uppmätt vid 90 PSI) låter dig veta vilken volym luft enheten kan hålla. Du kan faktiskt få högre CFM ur tankarna, men pumpen kommer inte att kunna ersätta den så fort du använder den och du måste ta några pauser. Vissa verktyg, till exempel nagelspikare, kräver mycket lite CFM för att hålla jämna steg med arbetet. Andra verktyg, som luftslipmaskiner, behöver mycket högre CFM-värden för att hålla igång.

PSI är ett mått på det maximala trycket pumpen kan sätta i tanken. Ju högre tryck, desto större mängd luft kan tanken hålla. 125 PSI är en bra utgångspunkt och 200 PSI tar dig in i den höga änden av spektrumet för de vanligaste enheterna.

Verkligheten är att varje verktyg har sina egna krav på CFM och PSI. Kontrollera paketet eller manualen för det verktyg du funderar på och se till att luftkompressorn du köper kan hantera båda. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din kompressor rekommenderar jag att du går med en modell som ger dig 50% högre CFM än ditt högsta verktygs behov.

Hur stor tank har en kompressor?

Tankkapacitet är ett mått på mängden luftvolym som din kompressor 12v kan hålla. Varje tank har ett tryckvärde och kopplas ihop med en pump. Ju högre tryck pumpen levererar, desto större är den totala mängden luft som tankarna håller, även om de begränsar sig till ett visst antal liter tills du släpper ut den i verktyget.

Vad finns det för olika pumptyper hos en kompressor bäst i test?

Utan att gå in på massor av detaljer om luftkompressorpumpar finns det två bastyper: oljad och oljefri. Oljefria modeller är mycket bekvämare eftersom du inte behöver oroa dig för oljenivåer och behöver mindre underhåll.

Var inte rädd för oljesmorda kompressorer. De kräver inte massor av påfyllning även om du bör hålla ett öga på nivåerna ofta. I slutändan är din bästa satsning kompressorn som uppfyller dina verktygs krav, oavsett om den behöver olja eller inte.

Vilka är de viktigaste funktionerna hos en kompressor?

Oljefri

Du kanske märker att några av kompressorerna i listan ovan är oljefria medan andra inte är det. De oljefria är mycket mindre underhåll och mycket mindre röra, vilket gör dem lite lättare för dig att använda. Inte bara detta, men de är också mycket mer kostnadseffektiva eftersom du inte behöver köpa olja eller slänga den alls. Olja i en luftkompressor kan också leda till att du måste byta ut lufttorkarna, vilket också kan vara dyrt. De har också en bättre inverkan på miljön.

Det finns dock också några fördelar med oljesmorda kompressorer, eftersom de faktiskt kan vara mycket tystare och kommer att hålla dig mycket längre än en oljefri kompressor. Därför, om du behöver använda en luftkompressor mycket och det är mer för allvarliga DIY-jobb, kan en oljesmord vara bättre för dig.

Hästkrafter

En sak du måste titta på innan du köper en luftkompressor är hur mycket hästkrafter den har eftersom det kommer att avgöra hur kraftfull den är. Det enda problemet är att många kompressorer tenderar att överdriva hur mycket hästkrafter de har. Det finns ett sätt som du kan kontrollera om det är en riktig hästkraft, det vill säga genom att titta på hur mycket elkraft den använder när den är igång.

Till exempel är att luftkompressorn anger att den har en 5 hästmotor så kan den dra upp till 24 ampere på en enfas effekt (220 volt). För mer effekt, se dessa luftkompressorer med mycket större kapacitet.

Lufttryck

Du kanske märker på luftkompressorn att det finns PSI som står för lufttryck och vanligtvis behöver varje verktyg 90 PSI för att kunna arbeta. Du bör kunna se på produktbeskrivningen hur mycket lufttryck kompressorn du vill ha. Luftkompressorer tenderar också att ha två steg, och det första steget bygger upp till 90 PSI medan i det andra steget kan luftkompressorn bygga upp till så mycket som 175 PSI.

Innan du använder den bör du alltid kontrollera att det inte finns några hinder som begränsar slangen i kompressorn, eftersom detta kan hindra lufttrycket från att fungera till sitt maximala.

Tankens storlek

Det här är faktiskt inte för mycket av en stor sak, eftersom en luftkompressor bara lagrar luften och då kommer du mer än troligtvis att använda den omedelbart, så olika tankstorlekar begränsar inte hur mycket du kan använda luftkompressorn. Den enda skillnaden mellan olika tankstorlekar tenderar att vara priset på dem, och sådana som har större tankar tenderar att vara lite dyrare.

Det finns bara en situation att du behöver en tank i större storlek, och det är om du vill att ditt verktyg ska köra stadigt, eftersom det snabbt kan producera så mycket luft som verktyget behöver springa i denna takt. Det enda skälet till att du behöver en större tank är att mindre luftkompressorer ibland har för vana att stoppa och starta, så med en större tank har du inte det här problemet.

Vad ska man göra för att lyckas med en kompressor?

Innan du använder en kompressor måste du ställa in den. För att göra detta kan du behöva kontrollera oljenivåerna om den inte är oljefri. Du måste då fästa slangen på regulatorventilen. När du har gjort detta är nästa steg du behöver göra att fästa ditt elverktyg i slangen och sedan måste du ansluta huvudkontakten till ett eluttag.

Detta är sedan inställt för dig att använda, men innan du faktiskt använder det måste du titta på verktyget du planerar att använda för att se hur mycket tryck det behöver, och sedan kan du justera inställningarna med hjälp av reglerknappen . Du måste också vänta tålmodigt på att kompressorn trycker innan du använder den.

Vad påverkar vilken storlek luftkompressor som jag behöver?

Detta beror verkligen på vad du behöver använda det till; på verktyget planerar du att använda det ska säga hur mycket lufttryck det behöver för att kunna arbeta. När du väl har fått reda på det här behöver du bara titta på beskrivningarna av luftkompressorerna och se vilken som skulle fungera med ditt verktyg.

Varför blir kompressorer mer och mer populära?

Luftkompressorer blir mer och mer populära eftersom de är mycket praktiska att använda för flera saker och du kan enkelt transportera dem runt. De har faktiskt bara en motor, och den kan enkelt omvandla elektrisk energi till kinetisk energi. Det gör det genom att helt enkelt ta luft som finns runt omkring oss, och när den har gjort detta komprimerar den ner den och lagrar den sedan. Denna luft kan sedan användas för att bearbeta en spikpistol till exempel, för när luftens tryck släpps kan den skjuta spikarna in i en vägg.

Borde man tänka på DBA-betyg när man handlar efter en tyst kompressor?

När du vill välja en tyst kompressor är det värt att titta på DBA-betyg som den kommer med, detta kommer att visa dig ungefär hur högt det kommer att vara. Men hur ska du veta hur högt 80 DBA är till exempel?

Jag har haft frågan om när jag läser verktygsspecifikationer och försöker föreställa mig hur högt något är baserat på ett DBA-betyg ett tag nu, så jag tittade längre. Du kan läsa mer om detta på djupet HÄR men i huvudsak finns det en app du kan ladda ner till din iPhone som du kan se en länk till nedan.

Om du sedan använder något i och runt ditt hus, till exempel en hårtork, kan du sätta på appen och se hur högt det är i DBA. Du kan också använda volymkontrollen på din TV för att få dig till önskad ljudnivå, jag tycker att det är ganska enkelt och snyggt.

Under mitt oljefri kompressor test kom jag fram till att en tyst kompressor bäst i test är väldigt skön att ha.

Är slangar till en tyst kompressor universella?

Ja, till en viss grad. Även om kommersiella luftslangar kan ha en annan storlek, är huvudsakliga hushållsluftslangar universella och kan användas med vilken kompressor som helst. Beroende på din kompressor 12v kan det finnas behov av olika adaptrar och kopplingar.

Kan en lkompressor explodera?

Ja, överskott av värme och tryck i en luftkompressor kan orsaka en explosion. Det är därför det är viktigt att förvara det någonstans så att det inte blir knackat eller nära brandfarliga produkter.

Varför startar min luftkompressor inte?

Det finns flera saker som kan orsaka detta, de första sakerna att kontrollera är att kompressorn är ansluten till ett uttag direkt och inte en förlängningskabel, är säkringen bra, har kompressorn olja i sig. Efter detta är det värt att konsultera manualen för fler felsökningssteg.

Varför borde man använda en kompressor för verktyg?

Luftdrivna verktyg erbjuder mycket mer kraft än elnätet eller batteridrivna motsvarigheter, de är vanligtvis mycket billigare och har färre delar att bära.

Kan en luftkompressor överhettas?

Ja, det rekommenderas att du förhindrar att luftkompressorn täcks och att du kontrollerar oljenivån i kompressorn före varje gång du använder den.

Vad är det som indikerar det maximala luftflödet hos en kompressor?

CFM indikerar det maximala luftflödet från en luftkompressor under dess drift. Alla luftverktyg har ett luftflöde som krävs för att de ska fungera. Därför är den viktigaste informationen du bör leta efter när du väljer den bästa bärbara luftkompressorn dess CFM eller specifikt SCFM.

Innan du går till hårdvaruaffären eller innan du klickar på kassaknappen är det bäst att kontrollera CFM-luftflödeskraven för dina luftverktyg och välja en luftkompressor som överstiger dess luftflödeskrav. Om du inte hittar luftverktygets nödvändiga CFM i din användarmanual kan du gå till tillverkarens webbplats och kontrollera informationen där.

Låt säga att ditt luftverktyg körs vid 6 CFM. Multiplicera den med 1,2 eller 1,5 för att få luftkompressorn med rätt CFM för ditt luftverktyg. Detta för att säkerställa att luftkompressorn kan leverera den nödvändiga CFM och att verktyget inte kommer att vara underdrivet.

Vad är det som lufttryck mäts i?

Lufttrycket mäts i PSI. Majoriteten av luftverktyg på marknaden kräver 90 PSI för optimal prestanda. Men för att se till att trycket bibehålls vid 90 PSI, se till att du har en kompressor med högt avstängningstryck.

Enstegspumpar stiger till cirka 125 till 155 PSI innan de stängs av. Tunga luftkompressorer har ofta tvåstegspumpar som först stängs av vid cirka 90 PSI och sedan vid 175 PSI eller mer.

Vad är olika tankstorlekar idealiska för?

Bärbara kompressorer med mindre tankar är idealiska för uppgifter som behöver korta luftutbrott under drift. Om du använder en pneumatisk inramningsspikare eller en spärrnyckel, räcker det med en liten kompressor.

Om du till exempel använder en slipmaskin och använder den kontinuerligt, är det bättre att du får en bärbar luftkompressor med en större tank.

Vad drivs olika kompressorer av?

Vissa kvalitetsluftkompressorer drivs av elektricitet, medan andra drivs av bensin. Om du har tillgång till ett eluttag och du kommer att göra många av dina uppgifter inomhus, är en eldriven bärbar luftkompressor perfekt för din applikation.

Bensindrivna luftkompressorer har å andra sidan fördelen med bärbarhet och mångsidighet. De är perfekta för arbetsplatser utomhus eller för dem som inte har tillgång till el.

Varför ska man använda en kompressor?

DIYers har flera användningsområden för kompressorer inklusive att driva pneumatisk utrustning / luftverktyg och spruta färg eller finish. Det här är de två mest krävande uppgifterna för denna typ av luftkompressor, men det finns flera fler som den genomsnittliga husägaren kan ha. Detta inkluderar uppblåsning av däck eller fritidsutrustning samt användning av tryckluft för att rengöra svåråtkomliga platser (som ett kompakt tangentbord).

Med detta sagt är en av de vanligaste användningarna för luftkompressorer av denna storlek att köra en pneumatisk spikpistol eller två. Spikpistoler används ofta för möbeltillverkning, reparationer eller installation av gjutning i ditt hem. Detta kräver vanligtvis inte en kompressor med en gigantisk tank, men 23 liter är ungefär det lägsta du vill ha om du har en tidsgräns och behöver konsekvent prestanda. 23 liter fungerar också om du planerar att köra två spikpistoler samtidigt.

Hur mycket liter behöver jag i min nya kompressor?

8 och 11 liter kompressorer finns att tillgå i hemmacenter och till och med varuhus. De är billiga och tar inte mycket utrymme. De är praktiska för den genomsnittliga husägaren som bara vill blåsa upp några däck. Varje annan uppgift kan visa sig vara för mycket för kompressorn.

Du kan spika några spikar med en kompressor 12v på 8 liter, men om du rör dig med någon form av snabbhet kan du hitta dig själv att vänta på att tanken fyller eller skjuter en spik som inte träffar önskat djup. Om du använder en splitter för att köra två verktyg med dessa små kompressorer dränerar du dem snabbt, vilket leder till en enorm mängd stillestånd medan tanken fylls.

Större kompressorer är inte lika lättillgängliga som deras mindre motsvarigheter. De är också mycket dyrare och kan ta mycket utrymme. Det är mer sannolikt att stora kompressorer behöver oljebyten, vilket gör dem mindre bekväma än de små kompressorerna som sällan kräver underhåll. Slutligen är de flesta kompressorer över cirka 30 liter långt ifrån bärbara.

Tanken med 23 till 30 liter intervall är den goda platsen för en majoritet av konsumenterna. Detta gör att du kan utföra nästan alla uppgifter du behöver utan att spendera en förmögenhet. Kompressorer i den här storleken är också tillräckligt små för att förvaras när de inte används och är lätta att flytta runt.

23 liter kompressorer kan köra två spikpistoler i snabb takt utan att svettas, vilket framgår av den ganska vanliga designen med två utlopp för kompressorer i denna klass. Dessa kompressorer fokuserar också på bekvämlighet och användarvänlighet eftersom de riktar sig till mer avslappnade användare. Detta leder till lättåtkomliga avlopp och inga oljebyten.

Vad följde jag för att välja en bäst i test kompressor?

 • Tankstorlek: Som jag nämnde långt upp så räcker det med 8 och 11 liter tankar om du bara planerar att köra några naglar vid ett sällsynt tillfälle eller fylla på ett cykeldäck. En tank på 23 liter är bekvämare för nästan allt annat. Större tankar än 23 liter börjar göra kompressorn otrevlig om du förväntar dig att flytta den alls.
 • Buller: Om du aldrig har hört en luftkompressor förut kanske du inte förstår hur högt de kan vara. Majoriteten av mina kompressorer var i genomsnitt i mitten av 80 decibelområdet uppmätt från fem meter bort. Detta indikerar att de bara är några decibel tystare än din genomsnittliga gräsklippare.
 • PSI: Detta är det maximala tryck som kompressorn kan producera. Du vill se till att din kompressor kan producera mer än det minsta PSI som krävs för ditt mest krävande verktyg. Dessutom kan en kompressor med högre PSI fungera som om den har en något större tank än en kompressor med samma storlek som har mindre PSI.
 • CFM: anger luftflödets massa vid en given PSI. Återigen, titta på tillverkarens angivna krav för dina verktyg för att avgöra vilka som är mest krävande. Se till att din kompressor kan tillhandahålla åtminstone den CFM åtminstone. Ytterligare CFM-funktioner gör att du kan arbeta längre innan tanken behöver påfyllas, men det är viktigast att uppfylla minimikraven.
 • Vikt och bärbarhet: I denna klass är alla kompressorer avsedda att vara bärbara. Kompressorns totala vikt, liksom ergonomin i tanken och motorhuset, gör emellertid vissa kompressorer mer besvärliga att röra sig än andra. Om du planerar att flytta kompressorn runt ett hus medan du installerar formning eller drar ut den varje gång barnens cyklar behöver luft, kan detta vara en kritisk faktor.
 • Enkelt underhåll: Jag valde alla oljefria kompressorer eftersom större delen av branschen har flyttat på detta sätt för bärbara modeller. Detta undviker enstaka krångel med att byta olja. Du måste emellertid regelbundet tömma lufttanken på kompressorn för att förhindra att ånga samlas upp och orsakar rost. Kompressordesign kan göra detta smärtfritt eller till en verklig olägenhet.

Varför är mitt däcktryck viktigt?

Att ha ordentligt uppblåsta däck gör inte bara körningen säkrare, men det kan påverka din plånbok. Underdrivna däck har en negativ effekt på både bränsleekonomi och för tidigt slitage, vilket kan kosta tusentals kronor om du inte kontrollerar det regelbundet. Även om din bil är utrustad med ett däcktrycksövervakningssystem (TPMS), vill du inte vänta tills lampan tänds för att kontrollera ditt däcks tryck. Det beror på att de flesta TPMS bara varnar dig när trycket är 25 procent under tillverkarens rekommendation, och då offrar du redan din bränsleekonomi.

Du behöver inte nödvändigtvis ha en punktering eller läcka för att ditt däck ska tappa trycket. Det uppskattas att för varje 3 PSI under rekommendationen använder ditt fordon en procent mer bränsle och lägger till 10 procent mer däckslitage. Betyder det inte att du bara kan överdriva dina däck och inte behöva oroa dig för tryckförlust? Inte riktigt, eftersom överdrivna däck ger en tuffare åktur och skadas lättare av gropar eftersom de är styvare.

Du vill vana att rutinmässigt kontrollera ditt däcktryck en gång i månaden eller så för att se till att de är så nära specifikationen som möjligt. Detta kommer att säkerställa att dina däck håller så länge som möjligt samtidigt som de uppskattade bränsleekonomiska siffrorna bibehålls.

Hur vet jag vilken PSI som är rekommenderad för mina däck?

Nästan alla fordon har ett klistermärke placerad på förarsidans dörrkarm med rekommenderat däcktryck. Var noga med värdena som anges på klistermärket, eftersom vissa fordon har olika rekommenderade tryck för fram- och bakdäcken. Om du inte kan hitta klistermärket inuti förarsidans dörrstång, har bilens manual också de rekommenderade däcktrycksvärdena.

Hur genomförs ett kompressor test?

Det är faktiskt väldigt enkelt att göra ett eget kompressor test. Först och främst måste du hitta några produkter som du ska köpa och sen testa i ditt test kompressor. Du köper alltså hem några luftkompressorer och sen sätter du upp några riktlinjer som du ska följa och testa efter i ditt kompressor test. Efter det så är det dags att faktiskt testa kompressorerna. Detta är inte svårt om du satt upp bra riktlinjer. Efter ditt tyst kompressor test så ska du sammansätta alla resultaten och komma fram till vilka kompressorer som blev bäst i test. Som du kan se så är det väldigt enkelt att göra ett kompressor test.

Det är inte alls svårt att göra ett kompressor test för att komma fram till en tyst kompressor bäst i test.

Läs också >>> Bästa verkstadspress

Slutsats

Nu ska du ha en bra uppfattning om den bästa luftkompressorn som passar dina behov. Är du fortfarande på staketet med ditt köpbeslut efter att ha läst igenom vår köpguide? Koppla av, låt oss göra jobbet åt dig. Välj en av våra mest rekommenderade modeller så kan du inte gå fel med ditt köp. Välj den bästa kompressorn för garaget och gå aldrig igenom att använda manuella verktyg igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top