Bästa lekstugan 2023 – Test av olika lekstugor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Jabo Lara Vit

Lekstuga

EXIT Loft 150 Röd Lekstuga

AXI Milan Brun/Vit Lekstuga

Modul M Jungle Gym Lekstuga

Klicka här för att se fler lekstugor.

Bästa lekstugan

Nästintill alla barn drömmer om att ha sitt eget lilla hus och trädgård att leka i och sköta om. Det är just därför jag skulle rekommendera alla med barn som har tillgång till en tomt att investera i den bästa lekstugan på marknaden. Det finns otroligt många alternativ att välja mellan så jag har letat fram och testat några av de bästa lekstugorna i vardera kategori för att göra ditt letande så mycket enklare.

En lekstuga kan vara väldigt rolig för barnen men det finns en massa olika modeller med olika prisklasser. Det är inte alltid lätt att köpa något på nätet. Många online affärer brukar skriva saker som de vill att du ska höra. Men när du väl får hem varan så är den inte som du förväntat dig. Du vill ju inte spendera en massa pengar på något som inte fungerar som du hade tänkt dig. Om man inte är så insatt kan det därför vara väldigt svårt att veta vilken lekstuga som är bäst.

Men det är därför jag här på hantverksproffset.se har satt ihop en komplex guide för att du ska veta exakt vilken lekstuga som är bäst för just dig. Jag har gjort ett lekstuga test där jag testar några olika typer av lekstugor. Men jag har även läst igenom andras tester och många kundrecensioner. Med hjälp av detta har jag sammansatt en bra och enkel guide så att du ska kunna köpa den bästa lekstugan.

Läs även >>> Bäst i test paviljong

Köpguide för bäst i test lekstuga 2023

När du ska köpa en lekstuga så måste du välja utifrån dina egna personliga preferenser. Men det blir mycket enklare att välja när du har en strukturerad och enkel guide att följa. Den här köpguiden kommer att hjälpa dig att veta vad du borde tänka på när du köper en lekstuga. Här är vad du ska tänka på när du köper en bäst i test lekstuga 2023:

 • Kreativa färdigheter
 • Kvalitetslekhus
 • Plats
 • Typ
 • Säkerhet
 • Ålder
 • Material
 • Taktyp
 • Storlek och form
 • Design
 • Montering
 • Kvalitet
 • Mått
 • Hopsättning
 • Gömställe
 • Lekrum
 • Konst
 • Fönster
 • Lagring
 • Våningar
 • Budget
 • Kostnad
 • Underhåll
 • Några råd

Kreativa färdigheter

De flesta av föräldrarna tenderar att tro att det är bra för sina barn att köpa ett dyrt och stort lekstuga. Lite visste de att det inte alltid är saken! Barn kan helt enkelt ha kul i ett litet lekstuga. Med detta sagt kan föräldrar gå till det enklaste lekstugan som finns på marknaden och låta sin kreativitet springa vild med sina konstnärliga färdigheter! De kan förvandla ett enkelt lekstuga till ett vackert och färgstarkt med deras fantasifull skicklighet.

Kvalitetslekhus

Att vara så strukturellt distinkt, det finns olika överväganden att tänka på när man köper en lekstuga i trä eller plast. När du handlar för det senare vill du vara uppmärksam på dess totala vikt och stabilitet. Vissa billigare produkter blir mycket tunnare än dyrare erbjudanden. Det är också viktigt att lekstugan är UV-skyddat. Detta ökar dess livslängd och säkerställer att dess färger förblir levande längre. Det kommer trots allt att tillbringa större delen av sitt liv utanför. .

Eftersom de vanligtvis är mycket mer komplexa är det lite mer en involverad process att välja ett lekstuga av hög kvalitet. Det är viktigt att se till att materialet som används överallt är betydande, vilket minskar risken för brott, vilket kan leda till skada. Var uppmärksam på träets tjocklek och de byggnadsmetoder som används. Till exempel kommer en produkt med 12 mm tunga och spårbeklädnad att vara en mycket kraftigare produkt än en som använder enstaka plywoodskivor eller en kompositträprodukt. Även om det är billigare, kommer produkter som spånskivor eller OSB (orienterad strängbräda) i allmänhet inte att hålla så länge som de som byggs med kvalitetsvirke.

Plats

Nästa sak du behöver tänka på och slutföra är storleken och materialet på lekstugan när du har klarat av sakerna angående budgeten. Oavsett om det är en lekstuga inomhus eller utomhus, se till att det finns tillräckligt med utrymme för byggnaden. Om du planerar att få en större och placera den i din trädgård, se till att du har tillräckligt med utrymme kvar för andra utomhusaktiviteter.

Var man kan bygga en lekstuga

När du planerar var du ska placera barnens lekstuga i din trädgård finns det en hel del att tänka på. Först och främst kommer du att vilja ha det med tanke på ditt hus så att du kan hålla ett vakande öga över upptåg av speltid. Du kommer också att behöva se till att du har ett lämpligt jämnt område att bygga på, och se till att undvika skarpa eller giftiga växter och hårda kanter som kan finnas i din trädgård.

Jag rekommenderar inte att du placerar en lekstuga för nära gränsväggar eller andra strukturer i trädgården. Inte bara kan barn skada sig själva på sådana funktioner, men de skulle förmodligen också uppskatta lite trädgårdsutrymme runt deras nya enstycke för att leka. Dessutom måste trälekstadsägare lämna lämpligt utrymme mellan ett lekstuga och staket, häckar, väggar eller träd för att möjliggöra periodisk behandling av virket.

Basen

När du väl vet var i din trädgård du vill bygga ditt lekstuga kan du tänka på en bas. Med ett lekstuga av plast behöver du förmodligen inte mycket mer än en jämn gräsyta eller beläggning för att placera byggnaden på. Dessa lekstugor är vanligtvis lätta att montera och demontera. Deras relativt lilla storlek och låga vikt gör dem också bärbara, vilket innebär att du kan flytta byggnaden när barnen har haft kul.

Med trälekstugor är en bas mycket viktigare. De flesta tillverkare rekommenderar att man bygger på en betong- eller beläggningsplatta. Lekhusdesigner i trä har vanligtvis ett lakan eller golv, vilket gör utrymmet mer mysigt och hemtrevligt. Sådana baser kan inkludera förankringspunkter för att ge ytterligare strukturellt stöd och extremt väderbeständighet för lekstugor.

Om du vill att din lekstuga ska hålla, se till att du bygger det på en solid, jämn bas. Motstå frestelsen att bygga direkt på ett trädgårdsområde. Trägolv som läggs på fuktig mark kommer att ruttna snabbt och måste bytas ut. Vissa lekstugor ger mindre traditionell stuga-atmosfär och mer en känsla av en trädfästning. Sådana tornlekstugor kräver ofta ingen bas och i stället rekommenderar tillverkare att benen är gjutna i marken.

Typ

Det finns två typer av lekstugor som du kan välja – trähusets lekhus och plasten. Vissa föräldrar väljer lekstuga av plast eftersom de är billigare, lätta att underhålla och lätta att hålla det inomhus. Ett lekstuga av plast är ett bra alternativ för föräldrar som har små barn. Å andra sidan är trähusets lekstuga perfekt för din trädgård eftersom de är mer starka och långvariga. Föräldrar kan välja storlek beroende på dina barns ålder och utrymme.

Säkerhet

Det första steget för att säkerställa ett säkert lekstuga är att se till att köpa en robust som inte kommer att kollapsa under de ofta testande förhållandena för speltid. Det enklaste sättet att vara säker på en kvalitetsprodukt är att kontrollera om den har ett EN-71 säkerhetsintyg. Som en del av EN-71-godkännandeprocessen kommer byggnaden att kontrolleras för dess förmåga att stå emot dåligt väder, om fönstertäckningsmaterial är lämpliga för barn och att träkanterna är rundade och utan splinter. Om byggnaden höjs måste säkerhetsräcken vara tillräckligt robusta och all lekutrustning (rutschbanor, klätterutrustning etc.) testas för hållbarhet. Du kan vara säker på att alla lekstäder som visar säkerhetsstandardcertifikat är tillräckligt säkra för dina barn.

För att säkerställa att ditt lekstuga förblir i perfekt skick under många år framöver är det viktigt att följa alla rekommendationer för montering eller underhåll som tillverkaren ger. Du bör också använda din egen sunt förnuft. Se till att naglarna är helt inklämda och osannolikt kommer att fånga små ben eller armar.

Om det är möjligt att besöka tillverkaren för att se en modell konfigurerad är det en bra idé. Ett besök på platsen gör att du kan se hur väl byggd byggnaden är. Om du handlar online, använd tillverkarens produktbilder och försäljningsmaterial för att få en god uppfattning om extra detaljer som kommer att öka den totala livslängden och därmed säkerheten för strukturen. Du kan också hitta leverantörens e-postadress och kontakta dem för information som kan saknas i försäljningsmaterialet.

Ålder

Lekstugans storlek och dimensioner kommer att avgöra åldersintervallet de är avsedda för. Du kan hitta mönster som skapats för småbarn och vad som helst ovan. Lekhus med mer komplicerade funktioner kommer dock att vara mer lämpliga för äldre barn, från cirka 5 år gamla. Från tidig tid fängslas barn av tanken på att ha sitt eget privata utrymme. I det här huset kan de spela, sitta ner för att läsa eller helt enkelt vila i sitt eget utrymme. Rekommenderad ålder för varje hus anges i instruktionerna och paketet.

Flera barn

Detta kommer huvudsakligen att avgöra storleken på lekstugan du får lika bra som nödvändiga tillbehör. Vissa barn skulle älska att ha sin enhet för att spela, och ryttare du vill ge dem var och en vad de önskar, det är därför antalet barn du har kommer att driva ditt köpbeslut.

Material

Trä

Utomhuslekstugor måste vara tillräckligt robusta för att motstå elementen, minska din val av material till antingen trä eller plast. Trälekstugor ser bra ut, är långvariga och är lätta att sätta upp. De tenderar att vara större än plastlekstugor så kommer att hålla dina barn i många år snarare än bara ett par säsonger. De kräver regelbundet underhåll. Men det är enkelt att skräddarsy ett trälekstuga medan du tar hand om det – vilket betyder årets rosa prinsessborgen kan bli nästa års undercover superhjälte gömställe, med bara en slick av färg.

Plast

Plastlekstugor är också lätta att sätta upp. De är i allmänhet mindre än trä lekstugor, med lägre huvudhöjd, vilket betyder de passar bäst för mycket små barn och växer snabbt ut. Plastlekstugor finns i en rad ljusa färger, men dessa kommer att blekna i solen och en plastlekstuga kan snart se trött ut. De rengörs enkelt med en högtryckstvätt och kräver inget underhåll. Tillverkad av fast, sammankopplade plastpaneler, en gång spruckna, de är svåra att reparera.

Tält och teepee

Dessa är gjorda av tyger och är mycket lätta och de lättaste att montera. De är också överkomliga, finns i färgglad design, lätta att packa och bära med sig. Men de är bäst för inomhusbruk eftersom användning av dem utomhus kan hota deras hållbarhet. Lektält håller inte lika länge som plast- och trähus.

Kartong

Pappers lekhus konstruktion innebär användning av kartong eller wellpapp. De är överkomliga också och mer; det är återvinningsbart. Kartonglekstäder fungerar också bra för personalisering. Barn kan måla, designa och sätta sitt prägel på sina lekstugor. De är dock mycket ömtåliga på grund av sin lätta konstruktion och de brukar inte hålla länge.

Ska jag köpa en lekstuga i plast eller trä?

Jag tror att trä är det bästa materialet för en lekstuga. För det första ser det mer autentiskt ut än plast och kommer att passa perfekt med alla utomhusmiljöer. Wendy-trähus bibehåller också sitt attraktiva utseende längre än plast eftersom de inte skadas av solen. Trälekstugor är också mer robusta och hållbara, med robust klädsel för att hålla ut vind och regn. Dessutom är de lättare att anpassa: du kan måla dem, fästa krokar på väggarna eller till och med sätta upp dekorationer.

Trä kommer naturligtvis att behöva ta hand om, men om du inte vill använda ett årligt lager konserveringsmedel, väljer du ett tryckbehandlat lekstuga, vilket garanteras mot röta och svampförfall i 15 år och som inte kräver åter- behandling.

Taktyp

När det gäller att välja en taktyp för din lekstuga, det finns mer att tänka på än bara utseende. Tänk på höjd – hur lång gör det det måste vara så att dina barn inte växer ut också snabbt? Behöver du extra lagringsutrymme för leksaker? Finns det något i din trädgård som kommer begränsa lekstugans höjd? Lekhustak faller i dessa två kategorier: Apex eller Nederländska.

Apex-tak har en traditionell A-form utseende med två paneler lutande sida till sida eller fram och bak. De ger gott om takhöjd och låt regn löpa fritt. Nederländska ladugårdstak har en unik form med fyra paneler som skapar en välvd form. Detta ger gott om utrymme i hela lekstugan.

Storlek och form

Lekhus finns i många olika former och storlekar. Större är i allmänhet bättre, särskilt om du vill att dina barn ska använda lekstugan i flera år att komma. Det är värt att överväga var du är kommer att placera lekstugan (se ”Varför att uttrycka det senare i den här guiden) och sedan välja det största lekstugan du har råd med. Några av de mest populära formerna för lekstuga inkluderar: traditionell, torn och två våningar. Traditionella lekstugor är klassiska i en våning byggnader. De fungerar bra i mindre trädgårdar och gårdar. Och utan trappor eller stegar att oroa sig för, traditionella lekstugor är perfekt för yngre barn.

Tower lekhus är upphöjda från marken på styltor. Barn kommer in i lekstugan med en extern stege och njut av en fantastisk utsikt uppifrån topp. Tower playhouse är mycket populära eftersom de ge ett stort underutrymme som kan vara används för lagring av leksaker eller som en skuggig lekplats. Tvåvånings lekstugor är uppdelade på två våningar, igen med en intern stege. De på övervåningen är “rummet” större än på loftet lekstuga och spelarens totala höjd byggnaden är större.

Design

Nu är det dags att överväga någon annan design funktioner du vill ha i en lekstuga – saker som fönster och fönsterluckor, dörrar, verandor och upphöjda balkonger. Fönster och fönsterluckor: Alla spelhus kommer att göra det har någon form av fönster för att tillåta ljus in i byggnaden. Vissa har öppna ytor för fönster som kan släppa in regn och vind. Väsentlig fönsterluckor kan hjälpa till att hålla ut elementen. Glaserade fönster släpper in ljus samtidigt som de hålls dåligt väder ute och därmed hålla lekstugan bekvämt året runt. Om du föredrar glaserade fönster, skulle jag rekommendera splittrande plastfönster i stället för traditionellt glas för säkerhetsskäl.

Dörr: En lekstuga med en stängbar dörr kommer att vara varmare och torrare. Ett bra lekstuga borde har minst 2 cm avstånd mellan dörren och ram för att förhindra att små fingrar blir fångad.

Veranda: Om du har plats, kanske du vill ha en lekstuga med en veranda. Detta skyddad uteplats gör lekstugan känner sig mer rymlig och låter små få lite frisk luft även på regniga dagar.

Balkong: Lekhus med två våningar och torn kommer ofta med en upphöjd säkerhetsbalkong. Räcken håller barnen säkra medan de trivs fågelperspektiv av deras utomhusriket.

Unikt: En holländsk ladugård, pirat eller till och med en hobbit huset ger ännu mer bränsle för fantasier samtidigt som du behåller all säkerhet funktioner i de traditionella lekstugorna.

Montering

Lekstugans stil kommer i slutändan att diktera hur svårt ditt leksak är att montera. Lekhus som inte är av trä tar vanligtvis några minuter att ställa in. Många exempel på denna typ av lekstuga kommer att bestå av stora paneler, med dörr- och fönsterdetaljer och andra detaljer redan på plats. ”Byggarens” jobb är helt enkelt att spela ihop bitar. Den lätthet med vilken sådana modeller kan gå upp och ner gör dem till ett mer flexibelt alternativ än deras mer permanenta träkollegor.

Montering av ett trälekstuga kräver vanligtvis minst måttliga DIY-färdigheter och några verktyg. Det kommer att ta ett par timmar och du kommer troligtvis behöva ett team med minst två vuxna. Varje lekhus har sina egna monteringsanvisningar, som bör följas noggrant. Tänk också på att mer komplexa konstruktioner sannolikt kommer att kräva mer konstruktionsexpertis. Kontrollera hur svårt en lekstuga är att bygga innan du köper det! Även om tillverkarna gör sina konstruktioner så enkla att montera som möjligt, kommer vissa att tillhandahålla en installationstjänst mot en extra kostnad. Detta kan vara ett bra alternativ för dem som lider av rörlighet, äldre eller de som är helt för djupt när de står inför en hammare och naglar.

Kvalitet

En lekstuga av god kvalitet håller dig år framöver. Försök att få bästa kvalitet lekstuga du kan för din budget. Här är några saker att tänka på: Trälekstugor ska behandlas och träet ska ha en lång (10-årig) anti-rot garanti. Leta efter shiplap tunga och spår beklädnad som skapar en stark, väderbeständig panel och hyvlat virke hela tiden till förhindra splinter. Dubbelramade hörn och robusta golvbjälkar ger styrka och stabilitet till lekstugan, medan ett solitt tak och golv skapar en vattentät barriär.

Plastlekstugor bör vara UV-skyddade för att minimera yttre färgblekning. Plastlekhus varierar i vikt och stabilitet. Du vill inte ha en lekstuga så tunn att det blåser över i kraftiga vindar eller välter med barn inuti. Välj en lekstuga som är robust tillräckligt för att stanna ute året runt.

Hållbarhet

För det mesta beror det på hur länge lekstugan slutar, beroende på vilket material det är konstruerat med. Vissa plastenheter är extremt slitstarka och kommer inte bara att slita. Hur det tål väderelement informerar också hur länge det kommer att pågå. Å andra sidan är trä som är tuffa, vattentäta och robusta nog.

Mått

Storleken på barnens lekstuga du väljer kommer att vara nära kopplad till ditt barns ålder och storlek. Om du tänker på en gåva till en tvååring är ett litet hus på cirka 100 cm högt. Ju bredare och högre lekstugan är, desto bekvämare blir det för flera barn att komma in och ut ur det medan de leker tillsammans. Det betyder att du också bör överväga höjden på alla som kommer att använda lekstugan. Om huset är för barn i skolåldern är en höjd på minst 150 cm lämplig. När du överväger dimensioner bör du också tänka på utrymmet där du planerar att installera. Att hålla alla dessa saker i åtanke hjälper dig att välja den perfekta storleksmodellen.

Hopsättning

Sist men inte minst, se till att överväga hur involverad monteringen av lekstugan är. Vanligtvis bygger föräldrarna huset med hjälp av barnet, men du vill fortfarande att installationen ska vara så enkel som möjligt. Detta hjälper dig att se till att huset är helt säkert för ditt barn och dina vänner. De flesta lekstugor kommer med instruktioner, alla delar och verktygen du behöver för att montera det. Att se till att detta är fallet hindrar dig från att behöva köpa ytterligare verktyg och material för att få jobbet gjort. I slutet av dagen ska du inte behöva professionell hjälp för att montera en av dessa leksaker.

Gömställe

Barn älskar att bygga hål och gömma sig i dem; det är ett utrymme de kan känna sig mysiga och tanken på att ha ett gömställe är verkligen kul för dem. Vi skulle alla gärna vilja ha en liten plats att fly till och koppla av och barnen är inte annorlunda. Lekstugor är ett utmärkt utrymme för ett litet gömställe där barnen kan koppla av, titta på filmer eller läsa böcker. Om du planerar att använda ditt lekstuga på detta sätt kan du behöva överväga saker som el om du inte planerar att ha elektriska föremål där inne. Det kan därför vara nödvändigt att ha lekstugan närmare huvudbyggnaden.

Lekrum

Som namnet antyder är lekstugor bra som ett separat utrymme för barn att leka. Det ger dig en plats som är avsedd för speltid vilket innebär att huvudbyggnaden är lite snyggare och att deras rum är speciellt för sömn. Allt detta kan vara till nytta för dig och dina barn. Om så är fallet kommer barnen antagligen att behålla de flesta av sina leksaker i lekstugan, så det måste vara tillräckligt stort för att lagra dem.

Konst

Om dina barn är intresserade av konst och hantverk så många kan det vara ett bra sätt att skapa ett särskilt utrymme för att ha en lekstuga. Håll röra ur huvudbyggnaden genom att skapa ett hantverksområde i lekstugan. Håll alla förnödenheter där inne och sätt upp ett litet bord för dem att göra sitt hantverk utan att oroa sig för att de kommer att förstöra något i huset.

Fönster

Utomhuslekstugor är naturligtvis gjorda för små barn. Vad detta betyder är att du måste hålla ett öga på dem medan de spelar i huset. Därför måste du köpa en lekhusmodell som har ett stort fönster. Leta efter ett utomhuslekstuga som har stora och breda utskärningar och fönstren måste vara tillräckligt låga för att du ska kunna se vad som händer. Med detta sagt är en lekstuga med fönster och dörrar som kan öppnas och stängas mer idealiskt.

Lagring

Om du köper en lekstuga specifikt kommer inte ditt huvudsyfte att vara lagring eftersom jag har ett antal andra mer lämpliga alternativ för detta men du kanske vill använda en del av det för att lagra leksaker eller konstmaterial så om det här är om du kanske vill överväga ett större lekhus eller ett med ett integrerat garage eller potentiellt lagringsutrymme.

Våningar

Tvåvånings lekstugor är stora minihem i din trädgård för barn att leka i. Med större modeller som erbjuder integrerade garage och flera fönster. Vackert utformade, dessa större lekstugor är ett utmärkt tillskott till trädgården. Med olika alternativ när det gäller tillägg, färger och mönster kommer du säkert att hitta något som tilltalar både dina barn och passar din trädgårdsestetik.

Budget

Du måste också överväga din budget innan du tittar på tillgängliga alternativ. Från grundläggande, små lekstugor till stora, sofistikerade mönster med klätterramar eller glidbanor inbyggda i dem, det finns ett brett utbud av lekstugor att välja mellan. Även om det finns lekstugor med underbara mönster, finns det andra med lekdesigner, och detta kommer också att säga till om priset. Materialet som används för att bygga lekstäderna kommer också att avgöra dess pris och dess övergripande utseende. Så snart du har bestämt hur mycket du vill spendera på ett utomhuslekstuga kan du sedan begränsa din sökning och hitta de typer som ligger inom din budget.

Kostnad

Med tanke på fördelarna och årets kul som de ger, är barnens lekstugor fantastiskt valuta för pengarna. Prisskillnader tenderar att återspegla lekstugans storlek, funktioner och material som används för att bygga det.

Underhåll

En plastprodukt kommer att behöva rengöras regelbundet. Det bör också förvaras antingen under lakan under vintern eller demonteras för användning igen nästa vår. Under tiden kommer trälekstäder att behöva mer engagemang för att hålla dem i perfekt skick. Strax efter montering bör du behandla produkten med en oljebaserad träkonserver. Det är viktigt att verkligen få behandlingen i varje litet hörn och även under golvbrädor och andra områden där fukt kan skada virket. Sådan behandling bör appliceras på nytt en gång om året. Den tid då du utför behandlingen är ett utmärkt tillfälle att undersöka lekstugan för eventuella skador som kan ha uppstått. Du bör sträva efter att byta ut komponenter så snabbt som möjligt för att hålla byggnaden i toppskick och säkert för dina små.

Några råd

Positionering

Den avsedda användningen av ditt lekstuga kommer sannolikt att diktera den bästa positioneringen för det. Om du behöver ha elektricitet som når ditt lekstuga kanske du vill placera den närmare ditt hem; på samma sätt om du tror att du kan behöva bära tunga föremål till och från den vill du inte att den ska vara för långt borta. Eftersom dina barn sannolikt kommer att vara i deras ganska ofta, vill du inte ha det för dolt eller långt borta annars kommer du inte att kunna se dem tydligt.

Baser

Som med alla trädgårdsbyggnader måste du ha en stark, jämn bas förberedd före installationen av din byggnad; detsamma gäller lekstugor. Det rekommenderas att basen är konstruerad av plattor, betong eller kraftig terrass. Att ha en stark bas garanterar din byggnads livslängd; ju bättre bas desto mindre sannolikt är det för fukt att bo i ditt lekstuga. De flesta lekstugor har möjlighet att installeras, så du behöver inte oroa dig för att installera det själv; allt jag ber är att du har en bas förberedd.

Lista över de bästa lekstugorna 2023

 • Bäst i test: Jabo Lekstuga Lara
 • Populärast: Axi Lekstuga
 • Premiumval: Palmako Lekstuga Marie
 • Billigast: Sunny Lodge Lekstuga

Fördelar med lekstugor

Om du funderar på att köpa ett lekstuga för ditt barn kanske du vill veta fördelarna de erbjuder först. Nedan följer några fördelar med ett lekstuga för barn.

Starkare muskler och ben

All krypning, klättring och glidning som dina barn kommer att göra på lekstugan ger dem stora fysiska fördelar. Musklerna och benen i ryggen, händerna och benen kommer att bli starkare och förbättra deras totala tillväxt och hälsa.

Håller dem friska

Barn behöver mycket motion, särskilt när de fortfarande växer. Det är bra att uppmuntra dem att delta i utomhusaktiviteter som att spela i en lekstuga är ett utmärkt sätt att hålla dem aktiva och friska. Dessutom kommer detta att hjälpa dem att bekämpa fetma och ge dem ett fördelaktigt och roligt alternativ till att titta på TV och spela videospel.

Främjar samordning

De olika funktionerna och elementen i ett utomhuslekstuga är ett utmärkt sätt att stimulera barn och hjälpa dem att lära sig att använda sina ben och händer samtidigt och på ett naturligt sätt.

En god natts vila

När dina barn leker hela dagen i lekstugan blir sannolikheten att de sover djupt. Sömn tar en viktig roll i ditt barns trevliga utveckling, och sömn är en viktig faktor som stärker deras mentala och fysiska utveckling.

Bättre sociala färdigheter

Att ha ett lekstuga utomhus på din uteplats ger dina barn den perfekta chansen att få nya vänner och förbättra deras sociala färdigheter. Vänskapen som bildas i lekstugan eller lekplatsen är viktiga för dina barns övergripande utveckling och kommer att lägga en solid grund för hälsosamma, lyckliga relationer när dina barn växer upp.

Undervisar ansvar

Lekuppsättningar och lekstugor är ett bra verktyg som dina barn kan lära sig om ansvar. De måste lära sig att spela ansvarsfullt och se upp för sina vänner, samtidigt som de följer de regler du har lagt för lekplatsen.

Snabbtips innan du köper en lekstuga

Såvida du inte väljer en helt konstruerad design kommer det att behövas en viss montering. Beroende på vilken av de många valda modellerna kommer vissa att kräva mer arbete än andra för att slutföra. Innan du ger dem din kreditkortsinformation, se till att ha dessa principer i åtanke.

Om lekstugan är gjord av trä, kontrollera om det har behandlats i alla fall. Cederträ och tryckbehandlat virke behöver inte nödvändigtvis beläggas, men det kommer att vädra och bli en silverfärg efter ett år eller så. Att applicera en fläck eller utomhusfärg kommer att öka konstruktionens livslängd med många år. Vissa fläckar kan behöva appliceras varannan år.

Om du fortfarande vill prova på att bygga något för barnen utöver satsen, är de fria svinguppsättningarna ett utmärkt val för ett extra tillbehör!

Om du inte har någon platt klass på din fastighet kan du behöva bygga ett ödäck för lekstugan att vila på. Detta kräver grävning av hål, hällning av betong eller användning av block och inramning av balkar, ungefär som ett bifogat husdäck.

När du väljer storleken på lekstugan, se till att du inte får något som barnen kommer att växa snabbt, men inte heller något så stort att det kommer att förlora den intimitet som barnen behöver för att leka i den. Att placera insatser och snöre på marken för att simulera väggarna är ett utmärkt sätt att se om dina barn gillar storleken de får.

Om du vill maximera användningen av ditt barns nya 2: a hem, överväga också att anställa en elektriker för att koppla upp strömmen. Detta öppnar upp alternativet för att hålla lamporna tända när solen går ner och driva en rymdvärmare under de kallare vintermånaderna. Kanske till och med ge en plats att ladda sin iPad om de har varit bra.

Bara för att du köper ett kit betyder inte att barnen inte kan hjälpa till att lägga till sin egen kreativitet också. Vanligtvis har interiören inte målats, vilket resulterar i massor av ledigt utrymme för dem att hjälpa till att färga och dekorera. Allt tomt inre utrymme måste också fyllas. Det finns många on-line och brink & murbruk butiker som erbjuder barnstorlek möbler jag är säker på att de kommer att älska att hjälpa till att plocka ut.

Området runt lekstugan ska inte ignoreras. Den omedelbara landskapsarkitekturen runt strukturen kan ge en hel del personlighet till en annars ren byggnad. En flaggstenbana, ett vitt staket och välplacerade växter och lövverk går långt.

Lekhustillbehör för barn

Så du har precis bestämt dig för vilken lekstilsdesign du ska bygga, så vad nu? Jag vet alla att själva lekstugan är köttet och potatisen av kul bakgårdskul, men varför inte lägga till lite kryddor? Från gungor, lastnät, rutschkanor eller bara en middagsklocka ger kringutrustning mycket roligt för alla bakgårdsprojekt. I listan nedan följer de mest populära, barngodkända tillbehören som barn skulle älska att lägga till sin nya utomhusresa.

Rutschbanor

Det finns alla typer av rutschbanor du kan välja mellan. Rak, böjd, vågig, spiralformad, sluten, exponerad, kommersiell, bostads-, statisk, sektionell och för att inte tala om de olika storlekarna. De tar alla ner dig, men ju mer komplex designen är, desto högre går priserna. För de flesta är en enda statisk rutschbana perfekt. Kontrollera plattformens höjd innan du gör det.

Observera att 180 cm cm rutschbanor är mer sällsynta än 150 och 200 cm rutschbanor. Om din däckshöjd är mellan 150 och 180 cm, kan du använda en 150 cm rutschbana om du gör en liten plattform för att den ska vila på längst ner. Om du omger detta område med växter borde det inte vara ett problem. En riktig 6 rutschbana är vanligtvis 2-3 gånger dyrare än en 150 cm rutschbana.

Observera också att sanna 180 och 200 cm däckhöjdsskivor kostar två till tre gånger så mycket som en 150 cm däckhöjdsskiva. Om du behöver något ännu större och inte riktigt vill betala för en överdimensionerad rännsten av kommersiell kvalitet kan du få ett sektionsskjutpaket som du skulle köpa timmer till och bygga själv.

Det näst största alternativet är att installera en spiralrutschbana. Det slag som används för ett hemlekstuga är lite överväldigande jämfört med det i skolan, men det är ditt, eller snarare, ditt barns egen personliga spiralrutschbana. Det finns något att säga för det. Dessutom, om du har en plattform som är mellan 4-5 kan du också få en böjd rutschbana för att skaka upp saker lite.

Det är ganska mycket för bostäder rutschbaneaternativ. Några av tillverkarna ger dig alternativ för olika färger och de mindre alternativen kan komma i olika ojämnhetsnivåer, men det är det. Alla metallrutschbanor och höga enstaka enheter är mest reliker från en annan tid och kostar din förstfödde om du bestämmer dig för att det är rätt väg att gå.

Fönster

Många av lekstäderna på denna webbplats innehåller fönster i olika storlek. När du ser en design som använder fönster är de ojämna öppningarna för verkliga fönster som du kan köpa. Det finns många olika storlekar som används genom alla planer. Det slag du behöver kommer att listas på de planer du köper.

Trädhusplattformar

Om du har ett eller flera träd på din fastighet, varför inte integrera dem i din lekstilsdesign? Dessa plattformssatser för trädhus låter dig installera en upphöjd plattform som kan användas för att sätta din lekstuga ovanpå eller helt enkelt ha ett öppet däck bland löven.

Markankare

För områden med mycket vind kan utgjutna markankare och balkmonterade ytankare användas för att förhindra att lekstugor och lekuppsättningar rör sig eller blåser över.

Väderbeständighet

Många av de mönster som erbjuds är inte bäst lämpade för traditionella takapplikationer. Lägga till en flexibel underbeläggning av gummi innan du målar kommer att öka vattentåligheten i ditt nästa projekt kraftigt!

Klättringsutrustning

Tillräckligt med de saker som bara går ner, vad sägs om tillbehören som faktiskt tar dig upp i livet? Oroa dig inte, det finns gott om tillbehör till bakgården som gör exakt det. En av de billigaste och enklaste att installera är det klassiska lastnätet. Mycket lik lastnätet är den enastående repstegen. Där den förstnämnda används mer som en extra ingång till en lekstuga eller trädhus, fungerar stegen mer som huvudinträdet till lekfortet. Det finns otaliga variationer av denna typ av tillbehör från storlek, kvalitet och stil.

Många av lekstugorna på denna webbplats innehåller någon form av bergsklättringsvägg. Egentligen kan allt användas för barnen för att få händer och fötter något att trycka på, men för lite mer strömlinjeformat utseende kan klättring av klippor användas. Du kan till och med hoppa över alla smidiga grejer och gå rakt fram för ett klättringsrep. För några av dina förhöjda lekuppsättningsplaner kan apstänger monteras under bjälkarna för ännu mer klättring och interaktivt spel.

Gungor

Om din idé om roligt är att flytta runt utan avsikt att faktiskt gå någonstans, möter ett par bakgårdsvängningar biljetten! Och goda nyheter, det finns en annan kopp te för varje nyanserad sving aptit. Glöm inte att plocka upp några av de mindre saker du kan glömma som gunghängare.

Linbana

Hur kan jag ta hand om lekhustillbehör och inte nämna linbanor? Även om de normalt inte fäster vid en struktur, ger de ett mycket spännande tillskott i trädgården. Om du har ett platt, mindre utrymme är de mer ekonomiska designarna allt du behöver. Men om det finns en perfekt plats med en liten nedgång och över 30 meter lång, kanske du vill överväga de mer tunga alternativen. Du kanske till och med vill överväga en planeringsplanplan för en linbana.

Flaggstänger

De bästa flaggstolparna används som eldstång. Många av designerna på denna webbplats använder flaggstänger som en snabb flykt från en andra berättelseplattform. Var medveten om att super billiga stolpar inte bara håller på att låta en person glida ner dem ofta, de kan också ha små flänsar och andra föremål som sticker ut som gör att det glider ner dem mycket obekvämt. En enda flaggstång är mest idealisk, även om den är den dyraste. Sektionsstolpar är billigare, men håller inte så länge och har sömmar som du kommer att känna på vägen ner.

Lekhjul

Oavsett vart du går, om du ser en lekstuga ser du troligen ett hjul fäst vid det någonstans. När du har en hel del av din webbplats som ägnas åt lekstugor med fordonstema, är dessa ett måste. Överraskande finns det ett antal olika stilar att välja mellan.

Pirattillbehör

Om du inte har sett så säljer tillverkare flera typer av piratskepps lekhusplaner. Det är bra, men jag kommer att behöva lägga lite salt och peppar i denna lekstuga. Pirathjulet och jolly roger-flaggan borde vara de mest uppenbara sakerna att tänka på.

Anledningar att köpa en lekstuga

Lekhus är en investering

Tänk på ett trähus Wendy som en investering. Det kommer inte bara att finnas i jul, utan i många år framöver. En lekstuga blir inte föråldrat eller ersätts av nästa generation spelhus; chansen är att det till och med kommer att njutas av dina barnbarn också.

Att spendera tid ute är bra för hälsan

Barn som spenderar för lite tid utomhus kan drabbas av dåligt immunförsvar och troligen inte tränar tillräckligt. Tillsammans med dålig kost är den senare den största orsaken till fetma. Eftersom de inte utsätts för tillräckligt med solljus är det osannolikt att de får tillräckligt med D-vitamin heller, vilket kan leda till psykiska problem. Att stirra på en skärm för länge och inte testa barnets långsiktiga syn kommer dessutom oundvikligen att leda till dålig syn.

En lekstuga främjar lärande, fantasi och kreativitet

Att komma i kontakt med den naturliga världen stimulerar frågor och lärande. Barn är angelägna om att ta reda på mer om vilda djur, växter och träd, vilket ger dem en ordentlig uppskattning av deras naturliga omgivning. Varför inte försöka placera en trädgårdsplanter bredvid lekstugan och sedan ge dina barn några plastverktyg? Du kan uppmuntra dem att odla sina egna grönsaker så att de lär sig var maten kommer ifrån.

Att utveckla ett barns fantasi är lika viktigt. Till skillnad från de flesta skärmbaserade spel är det inte ett förutskapat scenario att spela i ett hus i trä. Ett lekstuga är flexibelt och kan förvandlas till allt som ett barn önskar att det ska vara: det kan bli en fästning, ett hem, en restaurang och så mycket mer.

Oberoende och ägande

Att ge dina barn sitt eget utrymme i trädgården är det perfekta sättet att hjälpa dem att agera självständigt, men i en helt säker miljö. En lekstuga är någonstans som dina barn kan ringa sina egna. Denna känsla av ägande är viktig eftersom den skapar en känsla av ansvar.

En lekstuga håller ditt hem snyggt

Fingermålning, lerpajer och lekdeg kan alla vara mycket roliga, såvida de inte förstör din soffa och matta, förstås. Ett trähus från Wendy gör att dina barn kan njuta av dessa aktiviteter utan att du oroar dig för röran.

Lekhus ger roligt väder

En lekstuga är inte bara för soliga dagar. Även när det regnar ute kan dina barn ta på sig sina kullar och leka i pölar genom att använda lekstugan för att skydda sig från de tyngsta duschar. Med några få bönsäckar, filtar och böcker får de en mysig lekstuga.

Hur man bygger en lekstuga

Ett barns lekstuga är en underbar plats för kreativ lek. Att bygga en lekstuga är ett fantastiskt familjeprojekt som alla kommer att tycka om att delta i. Dina barn kommer att älska att ha sitt eget lekhus och kommer att glädja sig åt att planera och dekorera sitt hus med dig. Följ dessa steg för att lära dig hur du kan bygga en lekstuga. Samla dina material. Detta är den mest omfattande och tidskrävande metoden för att bygga en lekstuga, men det ger de bästa resultaten. Det finns dock en ganska lång lista med leveranser, så se till att du har samlat dem alla innan du börjar bygga.

Materialet du behöver inkluderar brädor, plywood, galvaniserade skruvar, träspår, kvartsformning, bältros och takspikar. Du behöver ett sortiment av verktyg inklusive en cirkelsåg, en sticksåg, en fram- och återgående såg, en borr, en plan, en inramningsfyrkant, en hammare, en rak kant, en verktygskniv och måttband. Ett alternativ är att inkludera plexiglas för att skapa riktiga fönster i stället för utomhusrum i ditt lekstuga.

Välj en plats. Lekstugan kommer att mäta några meter och behöver åtminstone så mycket utrymme plus lite extra utrymme för entré. Detta lekstuga är tänkt att vara utomhus, men kan säkert placeras inomhus om du vill. Skapa basen. För att bygga basen på lekstugan använder du dina brädor och täcker sedan den med plankorna. Denna bas kommer att utgöra plattformen för lekstugan att sitta på och kommer också att visa sig vara en veranda framför entrén

Forma en rektangel genom att mäta och klippa dina brädor. Klipp de två sidokorten så att de är korta så att de passar perfekt mellan de två längsta korten. Använd dina skruvar för att foga ihop brädorna och skapa en tom rektangel. För att ge golvet stabilitet, använd ytterligare två brädor för att skapa golvbjälkar. Dessa bör skäras så att de passar utrymmet som löper längs mittgolvet. Använd dina skruvar för att fästa dessa på sidorna.

För att täcka fundamentet och skapa golvet, mät och skär din däckplankering så att den passar basen på bredden (det kortare avståndet). Använd så att de täcker hela basen, utan mellanrum mellan varje bräda. Använd dina skruvar för att se till att de är helt fästa. Klipp av överflödiga brädor med din cirkelsåg. Skapa väggramarna. För att bygga lekstugans väggar måste du först skapa tomma ramar som sidorna kan fästas på. Mät in på basens omkrets, eftersom väggramarna kommer att sitta på golvet snarare än att vara fästa på utsidan.

För att göra den bakre ramen, mät först brädorna som skapar topp och botten. Dessa bör klippas från dina brädor och mäta några decimeter så att den inte överlappar golvkanten. Ta sedan fem brädor och mät dem så att de går ihop jämnt med de andra ramarna utan att överlappa önskad bredd. Fäst två av tavlorna på kanterna på de två tavlorna, skapa en tom rektangel. Lägg sedan till de tre stödbalkarna i mitten av rektangeln, jämnt fördelade mellan dem för att skapa fyra mindre tomma sektioner . Skapa den främre väggramen genom att göra samma process som beskrivs ovan för att göra bakväggsramen. Utöver det, lägg till en tvärbräda under det översta brädet mellan ditt val av två dubbar. Detta skapar ramen för dörren.

Gör sidoväggarna genom att ta dina brädor och klippa fyra av dem (två för varje sidovägg). Ta ytterligare fyra brädor och skär till dem för sidans övre och nedre del. Använd dina galvaniserade skruvar för att fästa dessa och skapa två rektangulära sidor. Klipp två brädor för varje sida för att lägga till mitten av ramarna för stöd. Lägg till dessa i mitten av varje sidoram och fäst dem med skruvarna. I vardera sidoramen mäter du från toppen och botten och lägg till ett bräde som passar mellan tapparna här. Detta skapar ramen för två sidofönster.

Fäst väggramarna på basen. Börja med bakväggen, ställ den upprätt på kanten av bottenplattan. Använd flera galvaniserade skruvar för att fästa den på golvet. Gå sedan till sidoväggarna; fäst dessa först på golvet och sedan på kanterna på bakväggen med fler skruvar. Den sista väggen som ska läggas till är den främre väggen. Kom ihåg att den här har ett utrymme på två meter framför en veranda. Skruva fast det i golvet och sedan åt de båda sidorna och se till att det passar smidigt med de andra väggramarna.

Bygg taket. När väggramarna är ordentligt fästa på golvet kan du gå vidare till att skapa taket till lekstugan. För att göra detta skapar du först en ram och täcker den sedan med plywood. Mät ridgeboard, brädan som kommer att löpa längs mitten av det triangelformade taket. Skär stagarna, takets stödjande kant, av brädor. Ger dem till rätt vinkel för att passa mot ridbrädet och toppen av väggramarna. Skapa de åtta takbjälkar gjorda av brädor. Du kommer att använda fyra av vart och ett av dessa brädor i takets mitt mellan stödbenen för att ge stöd till taket. Ger dem så att de passar vinkeln på ridbordet och toppen av väggramarna.

Börja med att fästa stagarna på ridbordet och lägg sedan till takbjälken. Fäst takramen på toppen av väggramarna. Det ska finnas två tomma likbentade triangelformer i ramens ändar, ovanför de två sidoväggarna. Klipp plywood för att passa taket. Du kommer att fästa bältros på toppen av plywood, så se till att hela takramen är täckt (exklusive sidotrianglarna). Skruva fast dessa delar till toppen av ramen när du har fått rätt mått. Skruva fast spärren och fjäderbenen på ramen direkt ovanför dubbarna för att ge extra stöd till din lekhusstruktur. Avsluta väggarna. Använd din träklädsel för att lägga till ytterkanten på dina väggar. Mät väggramarna så att du får rätt storlek och klipp sedan träet så att det passar. De två sidobitarna ska ha formen av en femkant för att inkludera de triangelformer som bildas av taket.

Skruva in väggarna i ramen längs stödbalkarna. Markera platsen för fönster och dörr. Använd en sticksåg för att klippa ut dessa bitar och slipa de grova kanterna när du är klar. Om du väljer att använda plexiglas för fönstren, sätt in dem nu. Avsluta fönstren (med eller utan plexiglas) med kvartsrundformningen runt kanterna.

Ringa taket. Rikta upp den första raden av bältros längs kanten och låt sedan alla angränsande bältrosrader överlappa varandra. Använd fyra takspikar per singel för att fästa dem på plywoodtaket. Eftersom åsbrädan kommer att exponeras, skär bältrosarken i enskilda bitar och vrid dem åt sidan. Spik dem på åsbrädan så att hela taket täcks. Använd din verktygskniv för att skära av överflödigt bältros. Avsluta ditt lekstuga. Vid denna tidpunkt är byggnadsprocessen för din lekstuga slutförd. Nu kan du lägga till pricken över i det för att göra det unikt. Måla utsidan, lägg till fönsterlådeplanterare och lägg in små möbler. Njut av ditt färdiga lekhus!

Vanliga frågor om lekstugor

Varför bör man köpa en lekstuga?

Att köpa en lekstuga är ett perfekt sätt att uppmuntra dina barn att komma ut, sträcka benen och bränna bort överflödig energi. I dag, med teknik som alltid är lockande borta från naturen, kan det vara svårt att få små att släppa videospel eller mobiltelefoner och få lite frisk luft. Även ett blygsamt lekstuga kommer att uppmuntra dina barn att använda sin fantasi och kommer utan tvekan att ge dem otaliga timmar av glädje. Naturligtvis, med ett högkvalitativt lekhus kan du alltid njuta av lugn och ro att veta att de är ute och tränar och har en rolig och säker tid i trädgården.

Tål utomhuslekstäder utomhus alla väderförhållanden?

Barnlekstugor är vanligtvis avsedda att placeras utanför, vilket innebär att de i allmänhet tillverkas med material som inte bara kommer att tåla tidens gång, utan också påverkan av väderförhållanden. Om lekstugan du väljer inte är tillverkat med lämpliga material kan regnet eller till och med fortsatt sol exponering snabbt skada och försämra det. Av denna anledning föreslår jag att du väljer en modell som är tillverkad med bestående material som robust trä eller plast.

Vilka är några av fördelarna med lekstugor för barn?

Dessa leksaker är inte bara dekorativa och roliga, men de erbjuder också ett heligt och personligt utrymme för ditt barn att leka. Dessa är leksaker ger också många fördelar för barns fysiska och mentala utveckling. Det kommer också att uppmuntra kreativ och fantasifull lek, där barn kan skapa och spela ut olika scenarier och situationer.

Som nämnts tidigare är lekstugor också bra verktyg för att främja självständighet och ensam lek. Detta gör det möjligt för vårdgivare att njuta av lite fritid, oavsett om det används för att slappna av eller göra saker gjorda. Dessutom uppmuntrar lekhus lagarbete och kooperativt spel när de delas med vänner. Sist men absolut inte minst stöder och odlar dessa leksaker ett barns förhållande till utomhus.

Vad ska man tänka på innan man bygger en egen lekstuga?

Du har valt ditt perfekta lekstuga och hittat den bästa platsen i din trädgård för att placera den. Men innan du tar ut elverktygen, gör dig ordentligt förberedd. Detta nästa avsnitt tittar på montering, dekoration och underhåll.

Hur säkert är en lekstuga?

Nästan alla lekstugor har olika säkerhetsfunktioner som standard och fullständiga, specifika produktsäkerhetsdetaljer finns i produktbeskrivningarna. Jag gör allt jag kan för att garantera säkerheten för mina lekstugor och jag rekommenderar vuxenövervakning när det är möjligt och att du tänker på att lekstugor ska vara lätt synliga från huset så att du kan hålla koll på barnen när de är där inne.

Hur ser man till att man köper en säker lekstuga?

Slutligen är dina barns säkerhet viktigare. Så om du ska skaffa dem en lekstuga, se till att kolla in ålderskriterierna. Oroa dig inte, de flesta marknader eller butiker erbjuder alltid sina kunder ett produktförslag baserat på ålderskriterierna. Följ deras ålderskriterier för att garantera dina barns säkerhet. Att se sina barn lyckliga är ett av målen för varje förälder. Så var noga med att investera i rätt lekstuga för dina barn som kan gå längs vägen eftersom de kommer att spendera bra barndomsminnen i det lekstugan.

Vilken storlek är bäst för små barn?

Storlek är en viktig faktor att titta på beroende på utrymmet som kan erhållas utomhus. bestäm en enhet som är tillräckligt rymlig för att passa ditt utomhusutrymme. Det borde inte ta mycket av utrymmet att det verkar som ett gigantiskt lekstuga att du knappt kan få lite utrymme för att förbli dina andra saker. Tro också vilken typ av roligt ditt barn ska ha. Det borde vara tillräckligt stort för att ditt barn ska kunna spela gärna.

Kartlägg den plats utomhus där du ska installera enheten. Detta kommer att ge dig tanke på hur stort en lekstuga du kommer att få. Andra faktorer att tänka på när du bestämmer storleken på lekstugan inkluderar möjligheten att ha andra barn som leker med dina småbarn. Om du inte kan hålla ett öga på de unga måste du ha andra äldre barn som leker med småbarnen.

Hur viktigt är säkerhet?

Säkerhet är alltid en stor faktor när du väljer allt som är relaterat till barn. Du vill se till att utomhuslekstugan har varit välbyggt och hållbart, så se till att läsa recensioner online eller kolla in innan du köper. Se också till att tillverkaren av modellen du köper uppfyller säkerhetsnormerna i Europa.

Hur stor lekstuga ska man köpa till sina barn?

Storlek kommer att vara en annan stor faktor i ditt beslutsfattande. Naturligtvis vill du ha något med tillräckligt med utrymme för ditt barn att leka lyckligt men inte vill att det ska konsumera hela din trädgård eftersom du också behöver lite utrymme för dina personliga saker. Titta runt din trädgård mycket bra och kontrollera vad du redan har i din trädgård så att du kan planera det område som är perfekt för dina barns lekstuga. Detta ger dig en uppfattning om vilken typ av lekstuga som är perfekt för din trädgård.

Finns det något föredraget material för att bygga en lekstuga?

Materialet som lekstugan är byggd av kan göra stor skillnad när det gäller bärbarhet och hållbarhet. Trälekstugor är mycket långt de mest robusta och är väderbeständiga. Plastmodeller kan vara lite lättare att sätta ihop men de är alltid mindre hållbara och brukar ha en mindre livslängd jämfört med trähus. Det finns också nätlekstugor som är gjorda för inomhus. Medan de är mer bärbara är de inte lika robusta som lekstugor i trä eller plast.

Vilken ålder passar lekstugor?

Lekhus är inte lämpliga för personer under 36 månader och för personer över vuxenövervakning är viktigt. När det gäller högsta åldrar rekommenderas det att en viktgräns på 50 kg erkänns för tvåvånings lekstugor.

Ska en lekstuga ha fönster?

Dessa lekstugor är för små barn. Vad det betyder är att du alltid behöver hålla ett öga på dem när de spelar. Av den anledningen behöver du en enhet som har ett stort fönster. Sök efter en lekstuga som kommer med stora och breda utskärningar. De ska vara tillräckligt låga så att du kan få en glimt av vad barnet gör. Som man tror, ​​är en öppen modell med fönster och dörrar som öppnas och stängs korrekt. Barn gillar känslan av sitt eget utrymme. Vissa har fortfarande picknickbord och stolar eller bänkar som fungerar som barnbord eller sittplatser under familjetillfällen.

Hur länge kommer mitt lekhus att vara?

Lekstugans livslängd beror på hur bra du underhåller det, och som nämnts basens kvalitet. Om du håller på med regelbunden rengöring och har en stark bas bör den hålla i barndomen och bortom.

Montering

Hjälp: Oavsett om du väljer en trä- eller plastlekstuga, behöver du två vuxna för konstruktion eftersom paneler kan vara tunga. Om du vill kan du boka installationstjänst och låta ett professionellt team göra det för dig.

 • Bas: En plan, platt bas är viktigt. Utan en plan bas, dörrar och skruvhål får inte justeras, fönster kan skadas och din lekstuga kommer att vara sårbart för röta och nedsänkning. Använd en vattenpass för att säkerställa din trä, stenläggning eller betongbas är helt nivå.
 • Delar: Kontrollera förpackningen och se till att du har alla delar som listas.
 • Instruktioner: Följ alltid monteringen instruktioner som medföljer ditt lekstuga.
 • Verktyg: Instruktionerna visar de verktyg du har behöver. Du kan behöva några av eller alla följande: en stjärnskruvmejsel, Stanley-kniv, träsåg, trappstege och borra med 2 mm bit.
Dekoration

Att dekorera ett nytt lekhus kan vara mycket kul, särskilt när det gäller trä lekstugor, som är en tom duk för din barns fantasi. Här är några tips för att göra ditt lekstuga unik: Få barnen inblandade: Om du inte planerar ett överraskningsprojekt, uppmuntra dina barn för att hjälpa till att utforma sitt nya utrymme. Beroende på på deras ålder kanske de vill rita några bilder av deras drömlekstuga.

Måla utsidan: Trälekstugor är lätt att anpassa med en slick färg. Målning ditt lekstuga kommer att förlänga sitt liv och göra det är ett hem hemifrån för dina barn. Skapa en prinsessakudde med ett stänk av rosa och vitt; måla strandränder för att ge den strand-hydda överklagande; eller dekorera den i färgerna på deras favoritfotbollslag. Skönheten i ett trähus är det när deras smak förändras är det enkelt att skapa en annorlunda utseende.

Inredning: Måla innerväggar, häng bilder eller affischer, och lägg till gardiner eller persienner för en hemtrevlig känsla. Bli vild med mattor, bönsäckar, kuddar och kast för att skapa en bekväm utrymme dina barn vill spendera mycket av tid in. Använd mjuk inredning för att ge karaktär till plast lekstugor. Och lägg till förvaringsbadkar eller lådor till håll det snyggt. Belysning: Batteridrivna eller sollampor kommer att ge ett varmt sken till deras lekstuga när det är mörkare dagar.

Underhåll

Behandla ditt trälekstuga årligen med träbehandling eller färg för att bevara dess garantera och se till att den förblir utmärkt skick. En liten TLC en gång om året kommer att skydda ditt lekstuga från väderskador och håll det snyggt. Plastlekstugor kräver inte årliga behandling men behöver tvättas med en högtryckstvätt för att avlägsna smuts och alger. Du har nu all information du behöver att välja rätt lekstuga för din familj. Följ den här guiden så får du njuta av din nya köp i många lyckliga år framöver.

Hur viktigt är det att man väljer bra material?

Materialets tillverkning av lekstugan är ett annat alternativ du är belastad med. Många människor ignorerar det ofta, men det spelar verkligen en roll i barnets hållbarhet och säkerhet. De två stora kategorierna av material som används för att skapa dessa enheter är plast och trä. Båda har sina fördelar och nackdelar. Plastlekstugor är lätta, rörliga och lätta att montera. På samma sätt är de lätta att underhålla och rengöra. De tål också vissa väderförhållanden. Kanske är en av de imponerande funktionerna för plasttyperna hur den inte behöver byggas på.

De är också små och mer lämpliga för de unga. Å andra sidan är träenheter lite skrymmande men perfekta för andra fixturer som ska läggas till exempelvis gungor, glidbanor och stegar. Det smälter bra med ditt utomhus och är mindre troligt att ge efter för slitage. Slutligen, det som betyder något här är vilken typ av spel dina barn spelar.

Varför köpa ett lekstugskit?

Det finns många DIY-minded människor som kan arbeta med en skruvmejsel och hammare, men tanken på att bygga ett komplett utomhuslekstuga från en hög med virke och en låda med skruvar från den lokala järnaffären verkar lite för skrämmande. Medan många tillverkare erbjuder många olika typer av barns lekplaner att välja mellan för de med kunskapen och uppriktigt sagt finns det också ett stort utbud av professionellt förbyggda klubbhuspaket som du kan köpa och levereras till slutet av din enhet sätt.

Lekhussatser erbjuder vanligtvis mer information och val än vad ett skrapprojekt rimligt har råd med. Nästan alla nedanstående satser tillverkas i ett lager eller en monteringslinje där snäva toleranser hålls, vilket ger strukturerna en kvalitet och ett precisionstillstånd som de flesta inte skulle kunna uppnå. Trots att barnens lekstyckssatser är lite av en nisch, kan man inte förneka lyx och ekonomisk marknad för hantverksklubbhus. Glöm inte att lägga till några coola tillbehör till din nya utomhusbostad också!

Vilka material är bra till lekstugor?

När man tittar på lekstugans material är det viktigt att tänka på saker som deras hållbarhet och motståndskraft mot hårt väder. På grund av sin storlek placeras dessa hus ofta utanför, vilket innebär att du måste ta hänsyn till väderförhållandena i ditt tillstånd. Om du till exempel bor i Seattle (mycket regn), bör du välja korrosionsskyddande eller plastmaterial. Dessutom är trä också ett mycket lämpligt material för att motstå elementen. Kvalitetsträ, som tall, är faktiskt ett av de mest hållbara materialen. Ändå bör den behandlas ordentligt för att säkerställa varaktig hållbarhet. De färdiga produkterna som används bör alltid vara säkra och giftfria.

Hur håller man sin lekstuga säker för sina barn?

Att hålla dina barn säkra bör komma först över allt annat. Under de senaste åren har säkerhetsbestämmelser om leksaker i världen blivit ännu strängare. Det är därför du måste hålla dig före de nya standarderna så bra som alla återkallelser för dina barns säkerhet. Några av dessa utomhuslekstugor har en stege, en glidning eller ett djungelgym. De erbjuder ett roligt sätt för dina barn att alltid vara livliga både inomhus och utomhus.

Det påverkar absolut barnets akademiska prestationer. Ändå vill du välja ett litet småbarnshus som har en bra konstruktion, och ryttare det är tillverkat av plast, det ska vara tillräckligt hållbart efter att ha monterat det korrekt. Var noga med att gå igenom många barns lekstuggranskningar av vilken typ av föremål du vill ha och efter köpet, kontrollera insidan innan du låter barnen leka i den. Se till att företaget följer industriella säkerhetsstandarder.

Sammanfattning av köpguide för lekstugor

Om du har slutfört det genom denna recension och guide är det uppenbart för dig att berätta att lekstugor finns i olika storlekar, material, dimensioner och former. De är inte lite av konfigurationer och fantastiska funktioner. Perse, alla kommer att få exakt vad de letar efter, men frågan är, vad är det bästa utomhuslekstugan för barn? Allt tunnas ner till ovanstående överväganden. Rummet du har, hur mycket du är villig att använda, antalet barn du har och dess seghet bland andra hjälper dig att bestämma.

Kom alltid ihåg att barn är små, ömtåliga och att deras system är svagare än du är personlig. Tänk på det här när du får en lekstuga utomhus i trä när det drar getingar och andra insekter. Endast ett fåtal stick kan orsaka så mycket skada än det skulle göra för en vuxen. Håll säkerhet en prioritet. Jag kommer att rekommendera dig att hålla enheten borta från direkt solljus eftersom vissa kan bli för heta på sommaren och det kan skada barnen.

Låt dem aldrig krypa på småbarnsföraren, deras spel är för intensivt. Det antas att de ovannämnda produkterna har allt du behöver för att dina småbarn ska ha kul och använda sin mentala fantasi. Låt dem inte vara bland de 10 procent som använder tid inomhus. Det kommer att hjälpa dem att utvecklas, samordna med andra, och framför allt ha kul. Jag hoppas att en av dem kommer att glädja allt du letar efter, och om det inte gör det kommer guiden att ge dig den väsentliga insikt du behöver för att göra ett informerat alternativ om den exakta typ av lekstuga som dina små kommer att njuta av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen