Limma och skapa: Ett test av limpistoler för alla projekt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Rapid BGX300 

Metabo KE 3000

Rapid EG360

Stanley 6-GR15

Klicka här för att se fler limpistoler.

En limpistol är ett verktyg som tillåter användaren att smidigt foga samman och fästa olika material.

Användningsområdena är egentligen oändliga och det är bara din fantasi som begränsar dig, men produkten är främst designad för pyssel och lagningar, även om den alldeles utmärkt kan hantera större projekt. Vissa drar till och med ut bucklor med limpistoler.

Visserligen kommer verktyget upp i väldigt höga temperaturer som kan skada hud och objekt, men om man har den risken i åtanke är limpistolen mycket simpel och kan användas av både äldre som yngre. Dock rekommenderar vi att unga barn alltid har uppsyn av en vuxen under arbetet.

Köpet kan dock ses som enkelt eftersom själva verktyget är ganska simpelt i sig, men marknaden erbjuder dig många alternativ vilket innebär att du behöver ställa dig flera frågor kring vad ditt planerade arbete kräver för modell.

1. Bäst i test – Rapid BGX300 batteridriven

Rapid BGX300 Batteridriven Limpistol

Klicka här för att se bästa priset

Rapid BGX300 Batteridriven är en mycket bra och unik modell som erbjuder konsumenten hög prestanda, kvalité och enkel sladdlös hantering av dess 12 mm limstavar.

Precis som namnet säger är limpistolen batteridriven, vilket är mycket unikt och fördelaktigt. Då verktyget inte kräver vägguttag vid användning blir limpistolen oerhört portabel och kan komma åt i de mest trånga utrymmena.

Batteriet erbjuder utnyttjande i 60 min innan det behöver laddas vilket för majoriteten av projekt är mer än nödvändigt. Det kraftfulla batteriet på 7,1 V resulterar även i en snabb uppvärmning på 3 till 6 min.

Limpistolen är utrustad med en lampa som talar om för användaren när den patenterade uppvärmningstekniken för verktyget är tillräckligt het och därmed är redo för användning.

Produkten kommer med en garanti på 2 år vilket är ett bevis på företagets självsäkerhet om att Rapid BGX300 är hållbar och inte kommer svika dig i första taget.

2. Populärast – Metabo KE 3000

bäst i test limpistol

Klicka här för att se bästa priset

Metabo KE 3000 är ett utmärkt val av limpistol och är mycket populär, vilket inte är särskilt förvånande då produkten både är kvalitativ och har en bra prestanda.

Precis som för många andra modeller hanterar denna limpistol en stiftdiameter på 11 mm och i kombination med sin limningskapacitet på 18 g/min resulterar det i ett smidigt arbete och fantastiskt resultat.

Vid användning av verktyget gäller det att vara försiktig då bearbetningstemperaturen ligger på ca 200 °C och därmed kan skada huden, dock är den kraftiga värmen en viktig förutsättning för att limmet ska smältas snabbt.

Produkten är mycket allsidig och kan användas till flera olika projekt då smältlimmet fäster på majoriteten av material, men främst är verktyget avsett för arbeten såsom fogning, tätning och reparationer.

Utöver själva limpistolen inkluderar köpet en limstav som tillåter dig att börja arbetet med det samma. Efter köper finns det också en möjlighet att förlänga garantin till hela 3 år om elverktyget registreras senast 4 veckor efter inköpsdatumet.

3. Premiumval – Rapid EG360

bästa limpistolen

Klicka här för att se bästa priset

Att köpa en limpistol kan ses som en svår uppgift, men om du vill ha något av det absolut bästa och mest exklusiva på dagens marknad finns det ett perfekt alternativ, vilket är Rapid EG360.

Verktyget på 300 W är oerhört kraftfullt och hanterar så mycket som 1800 gram lim per timme, vilket innebär att du inte behöver varar orolig för att limpistolen inte klarar av det arbete du tänker utsätta den för.

Produkten har flera unika funktioner som majoriteten av andra modeller inte har, exempelvis så kan temperaturen enkelt regleras mellan 120 °C till 230 °C, vilket innebär en möjlighet för anpassning av olika material.

Limpistolen har en mycket snabb uppvärmningstid på endast 1 till 3 min beroende på vilken temperatur, samt ett väldigt ergonomiskt gummerande grepp som resulterar i optimal precision.

Visserligen kostar limpistolen något mer än många andra modeller men enklast kan man säga att man får vad man betalar för. Produkten är kvalitativ, kraftfull och genomför ditt projekt utan krångel.

4. Billigast – Stanley 6-GR15

test limpistol

Klicka här för att se bästa priset

Stanley 6-GR15 är en limpistol som med sin lilla prislapp ger de flesta vad de behöver och därmed är ett bra alternativ till framförallt barn.

Limpistolen har precis som andra verktyg både fördelar och nackdelar, främst när det gäller dess lilla storlek. Produkten har en något lägre effekt på 15 W och använder mindre limstavar på 7 mm, men å andra sidan resulterar storleken i en mycket lättare hantering och möjliggör arbete i trängre miljöer.

Visserligen har det lägre priset resulterat i något sämre kvalité och prestanda men flera användbara funktioner finns fortfarande, däribland ett praktiskt nedfällbart stöd och omkopplare för hög/låg temperatur.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen