Bästa limpistolen 2022 – Test av olika limpistoler

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Luxorparts Limpistol

Metabo KE 3000

Rapid EG360

Stanley 6-GR15

Klicka här för att se fler limpistoler.

Bästa limpistolen 2022

Håller du ofta på med olika typer av DIY-projekt? Behöver du ett verktyg för att limma med exakt precision? Då måste du köpa den bästa limpistolen. Med hjälp av en bäst i test limpistol så kan du enkelt limma vad du vill. Det är väldigt enkelt att använda en bra limpistol eftersom du behöver bara sikta och trycka på avtryckaren. De flesta är också säkra så att de kan användas som limpistol för barn. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att köpa en limpistol bäst i test.

Men något som inte är enkelt är att köpa en bra limpistol på nätet. Det är faktiskt inte så enkelt eftersom det finns en massa saker som gör köpet svårt. Limpistoler finns till exempel i flera olika modeller som i sin tur även finns i olika prisklasser. Dessutom så finns det tyvärr affärer som inte skriver om de negativa sakerna. Vissa affärer nämner alltså bara de positiva sakerna eftersom då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte alltid får en klar bild av hur bra en batteridriven limpistol faktiskt är. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli ganska svårt.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för limpistoler. Jag har nämligen gjort mitt eget limpistol test. Jag listar även de bästa limpistolerna i toppen av artikeln. Jag har satt ihop den här guiden genom att använda och testa mina egna limpistoler. Jag har även läst igenom andra tester och kundrecensioner. Den här informationen har jag sedan sammansatt till en bra och komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa limpistolen.

Köpguide för bäst i test limpistol 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa limpistolen på nätet. Det finns nämligen så mycket som man måste tänka på och det gör att köpet blir svårt. Men genom att använda min köpguide som en grund så kommer hela processen bli mycket enklare. När man köper bäst i test limpistol så finns det några huvudsakliga faktorer som man ska tänka på. Det är även viktigt att man väljer utifrån sina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa limpistolen 2022:

 • Temperaturkontroll
 • Effekt
 • Storlek
 • Ytterligare alternativ
 • Med eller utan sladd
 • Typ av limpistol
 • Bärbarhet
 • Stativ
 • Munstycke eller spetsstorlek
 • Avtryckare
 • Säkerhet
 • Kostnad
 • Uppvärmningstid
 • Matning
 • Limpatron
 • Ergonomisk design

Temperaturkontroll

Hur snabbt limpistolen producerar lim beror på hur varmt det är. Vissa limpistoler erbjuder ingen temperaturkontroll – bara en av / på-omkopplare – medan andra modeller låter dig vrida temperaturen upp eller ner för att producera lim i en snabbare eller långsammare takt. Detta är viktigt om du behöver mer lim snabbt eller vill sakta ner flödet för invecklade projekt. I mitt limpistol test såg jag tydligt att temperaturkontroll är väldigt bra att ha.

Effekt

När det gäller limpistoler går kraft och värme hand i hand. Mer effekt innebär en varmare limpistol, snabbare uppvärmning och förmågan att hålla sig varm längre medan du arbetar. Ett betyg på 10 till 20 watt är vanligt för limpistoler med låg temperatur. Högtempelpistoler börjar vid 20 watt värmeeffekt och kan gå upp till 100 watt eller mer. Om ett projekt kräver mycket lim, som att skapa en tung krans från kottar, har du mindre stillestånd om du använder en högtemperaturpistol med 60 watt eller mer. Du kan fortfarande skapa kransen med en lågtemperaturpistol, men du kan behöva vänta en minut efter att ha fäst varje kon för att låta pistolen värmas upp igen.

Storlek

Limpistoler finns i full storlek eller ministorlek, och deras storlek avser vilken typ av limpatron de tar. En minilimpistol tar smala ”mini” -patroner som bara är 7 mm i diameter och limpistoler i full storlek tar större patroner som är 11 mm i diameter. Vapen i full storlek dispenserar en större volym hett lim med varje press, medan minipistoler dispenserar en mindre mängd, vilket gör dem perfekta för att packa in gåvor och göra känsliga hantverksföremål som julpynt.

Ytterligare alternativ

Du hittar inte många snygga klockor och visselpipor på de flesta limpistoler; deras design är ganska enkel, men du kan hitta några alternativ som kan göra utformningen enklare.

 • Av / På-omkopplare: de flesta limpistoler är på som standard när de är inkopplade, men några har Av / På-omkopplare som gör att du kan stänga av den medan pistolen är inkopplad.
 • Stativ: Många limpistoler har ett nedfällbart stativ som balanserar limpistolen när du sätter ner den, men vissa har ett separat stativ där du kan vila pistolen tills du behöver den nästa. Ytterligare andra har en upprätt design som kan stå på sin egen bas. Mer om detta kan du läsa längre ner.
 • Ärmspets: Den säkraste limpistolen har en värmebeständig hylsa som täcker det mesta av metallutmatningsspetsen. På det sättet är det mindre troligt att du bränner fingrarna.

Med eller utan sladd

I flera år måste den enda typen av limpistol bäst i test på marknaden anslutas till ett vägguttag, men de nya limpistolerna är sladdlösa modeller som arbetar på ett uppladdningsbart litiumjonbatteri eller engångsbutanpatroner. En bra limpistol sladdlös gör det möjligt att nå platser där det inte finns ett utlopp, som att limma ner den lösa singeln på trädgårdshuset. En enda butanpatron eller ett fulladdat 18-voltsbatteri driver en bra limpistol för hobby i ungefär två till tre timmar.

Typ av limpistol

Den perfekta limpistolen för barn beror på vilket projekt du arbetar med. Om du ska använda en batteridriven limpistol för limning av keramik, glas, metall eller trä i kommersiella applikationer, är en högtemperatur varmlimspistol som lutar sig på den industriella sidan idealisk. Men om du är en hobbyist eller någon som ibland struntar i mindre hushållsprojekt eller konst och hantverk, räcker det med en varm temperaturpistol med låg temperatur.

Bärbarhet

Faktor i storlek och bärbarhet när du köper en limpistol. Om du behöver binda små pärlor eller om du behöver munstycket för att komma in i trånga utrymmen, skaffa dig sedan en liten och kompakt limpistol.

Stativ

Kontrollera verktygets stativ (en bit tunn metall framför limpistolen) innan du köper en. Munstycket bör vara så långt bort som möjligt från ytan för att förhindra att det brinner eller droppar smält lim på bordet du arbetar med.

Munstycke eller spetsstorlek

Munstycks- eller spetsstorlek beror helt på projektets typ. Vanligtvis fungerar stora spetsar bra för att bearbeta mycket lim.

Om du behöver detta för precisionsarbete ska du välja något mindre. Små tips fungerar bra med små pärlor eller smycken.

Vissa limpistoler kommer med flera tips som kan bytas ut medan andra inte kan. Om du letar efter mer mångsidighet, välj sedan en pistol med flera tips.

Avtryckare

En batteridriven limpistol bäst i test har alltid en användarvänlig avtryckare. Det spelar en viktig roll i funktionen för varma limpistoler. Försök hitta en pistol som hjälper dig att minska handutmattningen.

Såsom, tvåfingers- eller trefingersavtryckare är mer användbar än en avtryckare för ett finger. Du kommer också att bli lättad från symtom på karpaltunnelsyndrom för detta.

Mer så, försök att fokusera på trigger-framdrivningskontroll som förhindrar att snabbt lim flyter. Än sen då? Ingen chans att slösa bort ditt lim på ditt projekt.

Säkerhet

Många limpistoler har LED-indikator för att indikera temperaturen. Eftersom överhettning är mycket farligt för ditt projekt och huvudsakligen kan det orsaka brandrisk. Så var försiktig med det.

Det är viktigt att försöka välja en limpistol bäst i test med temperaturindikatorfunktion. Såvitt vi vet innehåller limpistolen hett lim, så det kan orsaka skadliga situationer.

Kostnad

Naturligtvis är priset ett viktigt övervägande innan du köper någon produkt. Om du hittar alla önskade överväganden men priset är högt kan du inte köpa det här. Så försök att kontrollera priset först.

Vanligtvis är limpistoler inte för dyra. För DIY-entusiaster behöver du inte spendera för mycket på den här limpistolen.

Men om du behöver denna limpistol hobby för tillverkningsändamål måste du försöka köpa en limpistol barn av hög kvalitet. När du får din produkt till din budget, leta efter några extra funktioner.

Uppvärmningstid

Du måste vara uppmärksam på uppvärmningstiden när du börjar använda limpistolen. Uppvärmningstid är den tid det tar för din pistol att börja smälta lim.

De flesta limpistoler tar mindre än fem minuter att värma upp. När du avslutar ditt projekt bör du också låta pistolen svalna lite för att förhindra skador. Så överväga också att vara uppmärksam på limning eller kylningstid.

Matning

Matning avser hur limpatronen matas genom pistolen i smältprocessen. Det enklare alternativet är avtryckaren, där limpatronen automatiskt trycks genom munstycket när du trycker på avtryckaren på limpistolen.

I en manuell bäst i test limpistol måste du mata limmet själv genom pistolen genom att kontinuerligt trycka på limpatronen medan du arbetar, vilket är mycket mindre bekvämt.

Limpatron

Om du ska lappa dina favoritjeans med lim eller skapa dina egna handdockor som du inte syr, eller vad du än vill, kan du behöva mycket starkt lim runt.

Innan du köper din pistol bör du kontrollera vilken typ av limpatron som limpistolen skulle vara kompatibel med.

Detta innebär att man kontrollerar smältemperaturen och limstickans diameter för att se till att patronen passar ordentligt och limmet smälter sömlöst med pistolen du köper.

Vissa limpatroner är dyrare än andra, så du bör ta hänsyn till kostnaden för limpatronerna när du köper din limpistol. Vissa märken tillverkar också limpatroner som fungerar bäst med sina modeller. Så du kan överväga att få märket limpatroner för att säkerställa en smidig upplevelse.

Ergonomisk design

Pistolens design kan vara ergonomisk beroende på dess totala vikt och vilken typ av grepp handtaget erbjuder. Pistolen ska vara tillräckligt lätt så att du kan använda den under långa timmar utan trötthet, och handtaget ska ha gummigrepp som möjliggör ett fäste på pistolen.

Läs också >>> Bäst i test lödstation

Hur jag valde bäst i test limpistoler

Här nedan så kan du läsa om hur jag valde de bästa limpistolerna i mitt limpistoler test. Jag hade några olika faktorer som jag tittade på under mitt limpistol test. Dessa var:

 • Effekt (Watt)
 • Extra egenskaper
 • Typ av limpistol
 • Temperaturvariation
 • Storlek
 • Spetsstorlek
 • Limpistolsäkerhet
 • Storlek på limpatron

Effekt (Watt)

Watt är en annan viktig funktion att tänka på. Ju mer watt det använder desto mindre tid tar det att smälta limpatronerna.

Det är viktigt att du inte behöver mer än 100 W limpistol för hantverk eller hushållsapplikationer. Omvänt, om du behöver en kraftfull modell för industriella ändamål, välj mer än 100 watt.

Ytterligare en oro för ström är om din limpistol har en nätsladd eller inte. En batteridriven limpistol sladdlös är ibland perfekta för svåråtkomliga områden. Men det har en begränsad tid att köra.

I så fall kan du arbeta med en limpistol hobby med sladd så mycket du behöver genom att ansluta till en strömförsörjning.

För långvariga projekt rekommenderar jag dig att gå efter en elektrisk limpistol. Kontrollera bara sladdlängden som betyder att du kan flytta var som helst så mycket som sladdlängden.

Tydligen har någon limpistol bäst i test som också kan kopplas ur. Ja, du kommer att få det bästa från båda världens anläggning.

Extra egenskaper

Några extrafunktioner som inte är väsentliga men de gör det lättare att använda limpistolen än tidigare. Kvalitetslimpistoler säkerställer alltid dessa funktioner som ett unikt basstativ, en på / av-brytare, livstidsgaranti etcetera.

Också en limpistol för barn som kommer med bonuslim är bra. Dessa praktiska funktioner säkerställer dina frekventa användningar utan problem.

Om du inte vill vänta länge och bråttom, gå till en limpistol för barn som värms upp inom några minuter.

Typ av limpistol

Om du är ny användare av limpistolen eller vill byta ut din gamla måste du behöva veta vilka typer av limpistol bäst i test som finns och som jag undersökte i mitt bra limpistol test. Om du också är hantverkare, kontrollera först vilken typ som är bättre för att skapa.

Det finns tre typer av limpistol på marknaden. Här är skillnaderna mellan dem.

 • Limpistol med låg temperatur: Dessa typer av pistoler kan värmas upp till 120° C. Det är bäst för hantverkare. Du kan enkelt applicera den här pistolen på mjuka material som chiffong.
 • Limpistol med hög temperatur: Dessa kanoner kan producera upp till 200° C värme. Dessa är de bästa för tunga material. Eftersom det kommer att skapa ett starkt band mellan dem.
 • Limpistol med dubbel temperatur: Dessa pistoler är mer mångsidiga än andra. Du kan enkelt justera temperaturen på dessa pistoler. Lyckligtvis kan du göra båda typerna av arbeten med en pistol. Men det blir ganska dyrt än de andra.

Temperaturvariation

Det första du bör tänka på är limpistolens arbetstemperatur. Lågtemperaturmodeller värmer lim till 120 grader eller mindre medan högtempelpistoler fungerar vid 300 grader eller högre. Det viktigaste att tänka på här är vilken typ av material du kommer att arbeta med. Medan lim som värms upp till högre temperaturer faktiskt har en starkare bindning kan det också skada känsliga material.

Därför är modeller med låg temperatur perfekta för användning med föremål som band, tyg, skum och plast. Den lägre temperaturen förhindrar att limmet blöder igenom eller skadar materialet. Å andra sidan är en bäst i test limpistol med hög temperatur som är idealisk för användning på starkare material som trä, sten, metall och glas.

Medan de flesta limpistoler bara erbjuder en viss temperaturnivå, är vissa modeller utformade med justerbara temperaturinställningar. Dessa vapen erbjuder det bästa från två världar och är perfekta för alla som planerar att arbeta med en mängd olika material.

Storlek

Varma limpistoler finns i mini- eller fullstora modeller. En minipistol är kompakt och lätt. De är också perfekta för detaljerat arbete som kräver applicering av lim med precision. Det är därför många hantverkare som tillverkar invecklade föremål som smycken brukar använda en minilimpistol. Limpistoler i full storlek är större men ger högre volymer lim.

De kan tappa bort när det gäller precision men de kompenserar mer än det när du har mycket arbete som behöver göras. Dessa pistoler är idealiska för applikationer som att göra stora dekorationer och hemreparationer.

Spetsstorlek

Om du ska använda din batteridrivna limpistol hobby för att arbeta med olika material kan du behöva flera spetsar. Stora spetsar är bra för ett projekt som behöver mycket lim medan mindre spetsar är perfekta för detaljerat arbete. Om du bara använder din nya limpistol barn för en viss typ av applikation, välj bara den modell som passar dina behov. Men om du vill ha flexibilitet, leta efter en limpistol barn med utbytbara spetsar.

Limpistolsäkerhet

En ljusindikator som säger om pistolen är på eller av är en viktig säkerhetsfunktion. Inte bara kan det förhindra brännskador, men om du arbetar i en stor verkstad och det finns många verktyg som ligger runt, kan det också förhindra bränder. Om du köper en pistol som är batteridriven, se också till att den har en indikator som visar om den laddas eller inte.

Storlek på limpatron

Vissa typer av vapen kan endast hantera en viss limsticka, det vill säga mindre patroner som mäter upp till 12 mm eller större patroner som är 15 mm eller mer. Innan du köper pistolen, se till att den är kompatibel med din limstorlek, så att du inte får slöseri med material.

Bäst i test limpistol med låg eller hög temperatur

Varma limpistoler med hög temperatur är utmärkta för material som behöver robust och omedelbar limning. Du kan också betrakta det som en industriell limpistol.

Trä, blommor, sten, plast, tjockare tyger (var försiktig med att bränna fingrarna), lera och metall är bäst att arbeta med denna högtemperaturlimpistol. Dess smälta lim är mycket varmt och inte säkert för barn.

Å andra sidan är limpistolen med låg temperatur perfekt för dagliga hushållsapplikationer och känsliga material som kan deformeras eller smälta lätt. Det fungerar bäst med tyger, tunn folie, plast, band.

Denna limpistol med låg temperatur är också het men vissa ultralåga limpistoler är perfekta för barnanvändning. Dessutom har du mindre chans att bränna fingrarna.

Så vilken bra att köpa? Det är enkelt. Det beror helt på din projekttyp. För hantverkare & DIY-entusiaster föreslår jag alltid limpistoler med låg temperatur. Omvänt kan du välja en hög temp limpistol om du har stora projekt.

Typer av limpistoler

Limpistoler finns i tre huvudtyper – låg temperatur, hög temperatur och dubbel temperatur – var och en med sina bästa användningsområden.

Låg temperatur

En limpistol för hobby med låg temperatur värmer upp limmet till cirka 120 grader. Även om limpistolen fortfarande blir mycket varm vid spetsen är den säkrare att använda och mindre sannolikt att orsaka oavsiktliga brännskador än ett verktyg vid hög temperatur. Limpistoler med låg temperatur är ofta det valbara verktyget för barnvänligt hantverk, men barn bör fortfarande ha vuxenövervakning när de använder någon limpistol. Limpistoler med låg temperatur är endast avsedda för användning med limpatroner med låg temperatur, som är tillverkade med en silikonbas som lätt smälter vid lägre temperaturer. Denna typ av batteridriven limpistol för barn är lämplig för lätta projekt, som till exempel papperskedjor och scrapbooking.

Hög temperatur

Att nå temperaturer på cirka 190 grader, högtemperaturlim kan smälta många olika typer av limpatroner, inklusive patroner som innehåller termoplastiska föreningar, polymerer och akrylbeståndsdelar som skapar en stark bindning på plast, trä och till och med metall . Nackdelen är att det superhetta limmet är mer benägna att bränna eller blåsar huden om det berörs medan det fortfarande är varmt. Av denna anledning är högtemperaturlimpistoler bättre lämpade för vuxna hantverkare och hobbyister.

Dubbel temperatur

De flesta limpistoler har en enda temperatur, men några har justerbara kontroller som gör att användaren kan växla mellan hög och låg temperatur efter behov. För ett stort antal hantverksprojekt kan ditt bästa val vara en pistol med justerbar temperatur.

Välj rätt limpistol bäst i test för dina behov

Oavsett om du arbetar med tyg, trä, metall eller plast finns det limpistoler som är perfekta för dina behov. Dessa kompakta handhållna enheter låter dig ta itu med många hantverksprojekt och hushållsreparationer på några sekunder. När du letar efter en limpistol, fokusera på de typer av material du kommer att arbeta med och om du planerar att göra detaljerat arbete eller behöver en modell som skjuter en stor volym lim. Genom att fokusera på dessa faktorer kommer du att kunna hitta den perfekta modellen för dina behov.

Tips från experter

Om du vill ha expertresultat måste du ha tålamod och låta din professionella limpistol värmas upp helt. Ju varmare ditt lim är, desto mjukare kan det appliceras och desto bättre fungerar det. Läs mer om hur man använder en limpistol effektivt.

Visste du

När du väljer mellan att använda en limpistol bäst i test med låg eller hög temperatur är det viktigt att överväga vilken typ av material du ska arbeta med. Lim med låg temperatur är bäst för känsliga material som kan skadas av hög värme som tyg, band, isopor eller hantverksskum. Medan högtemperaturlim är mer hållbart och är perfekt för hårda föremål som glas, trä, metall och sten.

Säkerhet

Information tillgänglig från regeringen anger att de flesta heta limpistelskadorna som resulterade i sjukhusbehandling var brännskador på fingrar och händer. Färre skador berodde till stänk av hett limmaterial i ögonen. Mest av dessa skador kunde ha förhindrats om det varma limpistolanvändaren höll fokus på limningsuppgiften och följt flera enkla säkerhetsåtgärder.

Under mitt limpistol test kom jag fram till att säkerhet är väldigt viktigt.

Aktiviteter före användning

 • Granska och förstå informationen som tillhandahålls av varmlimspistolen manual med särskild uppmärksamhet åt beskrivningar av säkerhetsförfaranden.
 • Kontrollera alltid den limpistolen före skador på höljet innan du använder den. Dessutom, försäkra på / av-omkopplaren (om sådan finns) fungerar korrekt och inspektera elkabeln och kontakt för slitage eller andra skador.
 • Om den limpistolen misslyckas med din inspektion, informera din gruppledare, förälder eller vårdnadshavare och ta bort den från användning.

Försiktighetsåtgärder vid användning

 • Använd alltid läder- eller värmebeständiga handskar och skyddsglasögon eller skyddsglasögon när du använder en lim pistol.
 • Håll den limpistolen borta från lättantändliga material och använd den i rena arbetsytor och torka.
 • Använd ett tråd- eller metallskydd för att hålla i den limpistolen när du inte använder den för att limma föremål. Lägg aldrig en limpistol på sidan.
 • Lägg ett papper eller en kartong under säkerhetsstället för att få heta limdroppar och förhindra skador på den underliggande ytan.
 • Fokusera alltid på limningsuppgiften. Om du behöver titta bort från limningen, sluta använda det limpistolen och placera den i säkerhetsstället.
 • Rör inte vid det uppvärmda munstycket på en limpistol.
 • Förhindra inandning av heta limångor genom att använda limpistolen i väl ventilerade utrymmen.
 • Rikta aldrig ett hett munstycke med batteridriven limpistol hobby mot någon annan
 • Koppla bort limpistolen och låt den svalna innan du byter munstycke.
 • Luta inte ett hett limpistelmunstycke uppåt eller försök att använda en het limpistol barn för att limma över huvudet föremål.
 • Lämna aldrig en inkopplad varm bäst i test limpistol utan uppsikt.
 • Hud som kommer i kontakt med hett lim bör omedelbart kastas i kallt vatten.
 • Om hett lim kommer i kontakt med ett öga, bevattna ögat med kallt vatten och kontakta läkare omedelbart.
 • Om du skadas av en limpistol, meddela din projektledare, förälder eller vårdnadshavare. Sök läkarvård om skadan är allvarlig.

Läs också >>> Bäst i test kabelsax

Vanliga frågor om limpistoler

Ska man tänka på effekt när man köper en limpistol?

För att bestämma en limpistols värmekraft, var uppmärksam på dess effekt. Limpistoler på ingångsnivå har vanligtvis cirka 20 watt värmare, vilket kan vara tillräckligt för grundläggande projekt men förmodligen inte räcker för hemförbättringsprojekt eller tunga material. Mer mångsidiga limpistoler fungerar med var som helst mellan 60 och 220 watt eller mer.

Vad finns det för olika typer av limpistoler?

När man ska köpa den bästa limpistolen så finns det en massa saker som man måste tänka på. En av dessa viktiga faktorer är vilken typ av bra limpistol som du vill köpa. Här nedan listar jag de tre olika typerna av limpistoler:

 • Limpistoler med låg temperatur
 • Limpistoler med hög temperatur
 • Limpistoler med dubbel temperatur
Limpistoler med låg temperatur

Limpistoler med låg temperatur kan nå upp till 120° C för att smälta limpatronen. Temperaturen är tillräckligt varm för att hålla sig till olika typer av material, såsom tyg, plast, skum och mer. Eftersom temperaturen är relativt låg är denna typ av varmlimspistol idealisk för känsliga material (spetsar, band etcetera).

Om du är intresserad av konst och hantverk eller bara vill ha en pålitlig varmlimspistol för tillfälliga DIY-projekt och mindre hushållsprojekt, så är det här det perfekta hetpistolen för dig. Det anses i allmänhet säkrare än motsvarigheterna vid hög temperatur, och det är den perfekta limpistolen att använda om barnen är i närheten medan du arbetar.

Limpistoler med hög temperatur

Limpistoler med hög temperatur är idealiska för limning av tyngre material, inklusive trä, keramik, glas och mer. Detta såg jag tydligt i mitt limpistol test. Det kan smälta lim vid 190° C, därav dess namn. Om du är en hobbyist som arbetar på keramik eller glas eller är en hantverkare som ofta arbetar med trä och andra tyngre material, så är detta den perfekta limpistolen för dig.

Det är svårare att hitta högtemperaturlimpistoler på marknaden. Barn är också förbjudet att använda högtemperaturlimpistoler eftersom risken för brännskador är högre.

Limpistoler med dubbel temperatur

Om du vill ha det bästa av två världar kan en limpistol bäst i test med dubbla temperaturer bara vara något för dig. Som namnet antyder kan denna typ av bra limpistol lätt växla från låg temperatur till hög temperatur.

Temperaturen och mängden lim är lättare att kontrollera tack vare den inbyggda omkopplaren. Varma limpistoler med dubbla temperaturer är vanligtvis dyrare än de två första typerna av limpistoler.

Borde man köpa en limpistol barn med eller utan sladd?

Överväg att köpa en limpistol med sladd om du ska arbeta inomhus eller om du har tillgång till ett eluttag eller en förlängningssladd. Men välj en batteridriven limpistol sladdlös om du arbetar utomhus eller om arbetsplatsen ännu inte har elektricitet. Om du ska köpa en varmlimmad pistol med sladd, se till att sladdlängden är tillräcklig. Du vill inte flytta ett tungt skrivbord över rummet eller behöva skaffa en förlängningssladd varje gång du arbetar eftersom kabeln till din batteridriven limpistol bäst i test är för kort.

Vad finns det för olika effekter på limpistoler?

Limpistoler finns i olika watt. Du kan välja mellan 15W, 20W, 25W, 60W och 100W. Vissa kraftiga limpistoler kan till och med gå så högt som 120W, 125W och 220W. I genomsnitt kan värmeelementet smälta en limpatron 3 till 5 minuter efter att du har anslutit den till ett eluttag eller slå på strömbrytaren. Så när du väljer en limpistol är tumregeln ju högre effekt, desto snabbare värms den upp. Men oroa dig inte. Det finns många tillförlitliga och högkvalitativa limpistoler på marknaden som är inom 60W och 100W.

Ska man tänka på storlek?

Limpistolen finns i olika storlekar som mini, stor eller full storlek. Det beror på hur mycket lim som ska bearbetas. Som en mini limpistol hobby levererar liten mängd lim, medan en pistol i full storlek bearbetade enormt lim åt gången.

Välj bara en baserat på dina krav. Om du bara letar efter hantverk är minilimpistol det bästa alternativet för dig. Minipistolen är också perfekt för hushålls DIY-projekt.

Omvänt kan du välja en fullstor pistol om du har många stora projekt som behöver mycket limning. Det måste också arbeta med trämaterial eller mattor.

Hur stor temperaturvariation finns det?

Temperatur är en viktig faktor att tänka på för att köpa en limpistol. 180° C till 200° C är standardtemperaturområdet för en limpistol. Mindre än 150° C anses vara låg temperatur.

Vill du arbeta med känsliga tyger? Då är limpistolen med låg temperatur det perfekta alternativet för dig. Ditt tyg förblir säkert från att skada eller brinna.

Annars, om du behöver en limpistol för många tunga uppgifter, välj sedan en produkt som du kan använda vid hög temperatur.

Känner dig spänd? Oroa dig inte. I den här listan nämnde jag redan den bästa limpistolen för hantverk och andra hushållsarbeten.

Dessutom får du massor av het pistol på marknaden som har justerbara temperaturinställningar. Så du har möjlighet att arbeta med olika temperaturer med bara en limpistol.

Som DIY-entusiast rekommenderar jag dig att gå efter en limpistol med justerbar temperaturinställningsfunktion. Tydligen kan du verifiera limpistolens säkerhet med denna UL-certifiering (Underwriters Laboratories).

Kan jag använda limpatroner för hög temperatur i en bra limpistol med låg temperatur?

Nej. Det kan skada dina projekt. För att säkerställa din säkerhet, försök alltid att använda limpatroner med låg temperatur på en bra limpistol med låg temperatur.

Om du har limpistol för hobby med justerbara temperaturinställningar kan du också använda limpatroner för alla ändamål. Detta var något som visade sig i mitt limpistol test.

Kan jag använda en limpistol på plast?

Ja, du kan använda. Detta varmsmält lim är mycket användbart för att fästa eller härda plastmaterial. Var noga med temperaturen på limpistolen innan du använder den.

Kan du använda hett lim på trä?

Ja, du kan använda hett lim på trä med en limpistol. Men du måste använda en smältlimspistol för hög temperatur. Du kan inte använda en limpistol för barn med låg temperatur för att sammanfoga trämaterial.

Kan jag använda en minilimpistol för industriellt ändamål?

Det beror främst på limpistolens kapacitet. Du kan inte använda alla minilimpistoler för detta ändamål.

Vanligtvis är små minipistoler utformade för DIY-projekt och hemanvändning. Du behöver en högeffekt limpistol för kommersiella applikationer.

Fästs varmt lim på glas?

Ja. Du kan försiktigt använda hett lim för limning av glasmaterial. Försök också använda en batteridriven limpistol med låg temperatur snarare än en limpistol med hög temperatur. Eftersom tunna eller känsliga glasmaterial kan gå sönder eller sluta för överhettning.

Finns det olika limpatroner i olika storlekar?

Ja, limpatroner är vanligtvis olika för olika typer av limpistoler. Vanligtvis använder maximala limpistoler standardstorleken 11 mm.

Du får olika alternativ för limpatroner på en kraftfull varmlimspistol. När du behöver en bra limpistol för tungt arbete, måste du gå för längre limpatroner.

Är lim för pistollim giftigt?

Nej, det här heta limmet eller limpatronerna är inte giftiga. Men ångorna kan vara skadliga för din hälsa. Försök att använda vid rekommenderad temperatur. Ibland orsakar överhettning de giftiga ångorna.

Kan du använda en bäst i test limpistol på papper?

Ja, det kan du! Men du måste behöva en limpistol för låg temperatur för att skapa papper.

Kan jag ta bort den oanvända limpatronen?

Nej. Försök inte ta bort en oanvänd limpatron efter att du har slutfört ditt projekt. Det kan hämma din limpistol.

Det är bättre att hålla denna delmältade limpatron på limpistolen för ditt nästa projekt. Men rengör pistolmunstycket ordentligt innan det förvaras.

Finns det någon chans att deformera plasten för överhettning?

Absolut inte. Generellt är dessa limpistoler tillverkade av stark och högkvalitativ plast som inte har någon chans att deformeras vid hög temperatur. Det finns inte heller någon chans att klistra fast det heta limmet på plasten.

Vad kan jag göra om mitt munstycke för limpistol hobby har blockerats efter användning?

Det kan hända att lite smältlim förblev kvar i pistolmunstycket efter att du har slutfört din uppgift. Du kan försiktigt använda en nål för att rensa munstyckshålet. Försök också att använda alkohol för att rengöra röra.

Finns det några bra tips för limpistolsäkerhet?

Även om det är ett enkelt verktyg att använda för alla syften, försök att följa några säkerhetstips för att undvika risker. Här nämner jag några användbara tips att följa före arbetstid.

 1. Kontrollera först hela limpistolen, munstycket, avtryckaren och nätsladden för fel eller brott.
 2. Rengör limpatronerna ordentligt så att pistolmunstycket inte blockeras.
 3. Försök att undvika fuktig miljö och håll ett lämpligt avstånd till barn.
 4. Försök inte vidröra hett lim eller munstycke under arbetstiden. Du kan också bära fingerskydd av gummi för att undvika brännskador.
 5. När du håller din pistol för uppvärmning (3–5 minuter), tryck inte på pistolavtryckaren. Det kan ta sönder din pistolavtryckare.
 6. Försök inte dra ut kvarvarande limpatroner när du har slutfört din uppgift.
 7. Håll bort pistolspetsen från kroppen och vänta tills limmet kyls ordentligt.
 8. Stäng av strömbrytaren och håll munstycket nedåt med metallställ efter varje användning. Vissa limpistoler har droppande problem. Sedan kan du lägga ett papper eller en kartong under limpistolen, det förhindrar droppar på ytan.

Säkerhet är extra viktigt om det är en limpistol för barn.

Ska man tänka på kraft när man köper bäst i test limpistol?

Nästa sak att tänka på är kraften i den professionella limpistolen. Effekten av dessa enheter är viktig eftersom den påverkar hastigheten som pistolen kan värma upp limpatroner. Ju högre effekt, desto snabbare är ditt verktyg redo att börja arbeta. Medan de flesta modeller värms upp inom 3 till 5 minuter kan vissa högre wattmodeller värmas upp på mindre än 90 sekunder.

En annan sak att tänka på är kraftkällan för limpistoler. De flesta drivs av en elkabel men vissa modeller körs på uppladdningsbara batterier. Dessa trådlösa limpistoler är fantastiska om du vill arbeta på vägen eller inte vill begränsas av din nätsladd.

Hur många watt är en bra limpistol med låg temperatur?

Bra limpistoler med låg temp är perfekta för att arbeta med känsliga material. Värmeelementet i dessa enheter värmer lim till cirka 120 grader eller mindre. Även om enskilda konstruktioner kan variera, kommer de mest pålitliga limpistolerna att arbeta med 10 till 20 watt.

Hur lång tid tar det för en limpistol hobby att värmas upp?

Hur snabbt en batteridriven limpistol för barn värms upp beror på dess kraft. Modeller med högre watt kommer att värmas upp snabbare än modeller med lägre watt. I genomsnitt kommer en högkvalitativ professionell varmlimspistol att värmas upp inom 3 till 5 minuter medan vissa premiumalternativ är redo att användas på mindre än 90 sekunder.

Vad är användningen av en limpistol?

Med en varm limpistol kan du applicera ett smält lim på praktiskt taget vilket material som helst, trä, tyg, tyg, trä, glas, metall och mer. Även om de oftast förknippas med konst och hantverk – och i synnerhet konstgjorda blomsterarrangemang – finns det otaliga sätt som dessa ovärderliga verktyg kan användas.

Limpistoler kan användas för att reparera skor eller klädföremål som knappar som saknas. De kan användas för hantverksprojekt som smycken eller scrapbooking. De är perfekta för att fästa dekorationer på fönster eller väggar och till och med göra präglade mönster på kort eller ornament.

Du kan även använda dem för att göra formar eller ändra storlek på en ring tillfälligt. Tack vare förmågan att skjuta upp uppvärmt lim och binda ihop alla material är antalet användningar du kan hitta för limpistoler praktiskt taget obegränsat.

Är lim från en limpistol bäst i test starkare än superlim?

Superlim är starkare än ett vanligt varmt lim på grund av flera anledningar, men beroende på projektets karaktär bör du bestämma vilken typ av lim du vill använda.

Hur bra är en limpistol sladdlös?

En sladdlös limpistol är väldigt skön att ha då du kan ta med dig den var du vill. Det som är extra bra med en limpistol sladdlös är att du så klart inte behöver vara kopplad till ett eluttag. Detta innebär att med hjälp av en bra limpistol sladdlös kan du röra dig hur mycket du vill. Du är inte begränsad av sladdens längd och detta gör att du mycket enklare kan använda limpistolen. En limpistol sladdlös kan alltså vara väldigt bra att ha då det finns många fördelar.

Varför du vill köpa en sladdlös limpistol:

 • Rörelsefrihet Du kan röra dig var du vill och du måste inte vara nära ett uttag.
 • Energisparande – Sladdlösa limpistoler kräver inte mycket energi.
 • Billig – En sladdlös limpistol kostar inte så mycket.

Hur mycket kostar en limpistol hobby?

En limpistol för hobby kostar faktiskt inte så mycket. De proffesionela limpistolerna för hobby kostar dock en del. Men du kan säkerligen få en limpistol hobby för mellan 200 till 500 kronor. Det kan alltså vara värt att investera i en limpistol för hobby.

Läs också >>> Bäst i test plåtsax

Slutsats

När du väljer den bästa limpistolen för ditt träbearbetningsprojekt måste du komma ihåg en mängd olika faktorer, varav de flesta nämns ovan. En varm batteridriven limpistol barn för träbearbetning underlättar många uppgifter för dig, som att sätta ihop ett projekt och fixera några trasiga delar utan att behöva använda muttrar och bultar. Beroende på dina unika behov och krav kan du välja en av produkterna i listan ovan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top