Bästa luftrenaren 2022 – Test av olika luftrenare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Xiamo Mi Air Purifier Pro

Coway Storm AP-1516D

Woods ELFI 900

Sensibo Pure Luftrenare

Klicka här för att se fler luftrenare.

Bästa luftrenaren 2022

Brukar du tycka att din luft är smutsig och dålig? Har du allergier och vill göra något åt det? Då måste du köpa den bästa luftrenaren. Med hjälp av en bäst i test luftrenare så kan du på ett enkelt sätt rena luften från smuts och andra farliga partiklar. Dessa maskiner är väldigt billiga och kan faktiskt hjälpa till mycket. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en luftrenare bäst i test.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa luftrenaren på nätet. Detta beror på att där finns många saker som gör köpet svårt. Luftrenare finns till exempel i flera olika modeller som i sin tur även finns i olika prisklasser. Det finns tyvärr också affärer som endast skriver om de positiva sakerna. Online affärerna nämner alltså inte de negativa sakerna eftersom då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild av hur bra luftrenaren faktiskt är. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli ganska svårt.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för luftrenare. Jag har nämligen gjort mitt eget luftrenare test. Ovan så listar jag även de bästa luftrenarna som man kan köpa. Jag har satt ihop den här guiden genom att använda och testa några olika luftrenare. Jag har dock även läst igenom kundrecensioner och tester på nätet. All information har jag sedan sammansatt till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa luftrenaren.

Köpguide för bäst i test luftrenare 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa luftrenaren på nätet. Det blir svårt eftersom där finns så många olika saker som man behöver tänka på. Men köpet kan bli mycket enklare genom att helt enkelt bara följa min köpguide. I den här köpguiden så nämner jag de viktigaste faktorerna som man ska tänka på när man köper en bäst i test luftrenare. Jag svarar dessutom på några av de vanligaste frågorna. Men när du väljer en bra luftrenare är det även viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa luftrenaren 2022:

 • Antibakteriell behandling
 • Smarta sensorer
 • Ljussensor
 • Viloläge
 • Wi-Fi-anslutning
 • Pris
 • Buller
 • Effektivitet
 • Stil
 • Täckningsområde
 • Filterbyte
 • Användarvänlighet
 • Storlek och vikt
 • Garanti
 • Fläkt
 • Bärbarhet
 • Rummets storlek

Antibakteriell behandling

Denna behandling förhindrar tillväxt av bakterier, mögel och svampar i ett luftfilter. Detta förlänger filtrets livslängd och minskar lukt orsakad av dessa mikroorganismer.

Smarta sensorer

Dessa sensorer övervakar luftkvaliteten i ett rum och berättar luftrenaren hur man justerar sig för att eliminera föroreningarna. Gemensamma typer av smarta sensorer inkluderar sådana för damm och lukt. När höga nivåer av någon av dessa föroreningar detekteras justerar luftrenaren fläkthastigheten automatiskt för att minska dem.

Ljussensor

Denna sensor övervakar ljusnivåerna i ett rum. När det blir för mörkt utlöser ljussensorn luftrenaren att gå i viloläge.

Viloläge

Detta läge sätter luftrenaren i en tystare och mer energieffektiv driftscykel för nattetid. Det är en bra funktion att leta efter i den bästa hemmaluftrenaren för ditt sovrum om låg ljudnivå och decibelnivåer uppskattas.

Wi-Fi-anslutning

Detta gör att luftrenaren kan styras av en mobil enhet med ett iOS- eller Android-operativsystem via en tillhörande app. Wi-Fi-anslutningen sker via Bluetooth. Med smarta luftrenare bäst i test kan du ställa in scheman och tidtagare och spåra nedbrytningen av filtren. Vissa appar inkluderar också övervakning i realtid av luftkvaliteten, vilket gör att du kan se hur bra eller dålig luften är inne i ditt hem när som helst.

Pris

Bärbara luftrenare bäst i test för hemmet finns i ett prisintervall från cirka 2 000 till 8 000 kronor. Detta upptäckte jag när jag skulle köpa luftrenare till mitt luftrenare test. Beroende på dina behov kan en billigare modell vara bra. Några av de dyrare modellerna har finansiering och kan vara värda extra pengar om du har andningsbesvär.

Buller

Om du är en lätt sovhytt kan bulleröverväganden vara viktiga. Beroende på vilka typer av fläktar och motorer som används kan det finnas ett brett utbud av ljudnivåer för reningsenheter. Vissa enheter har mer hastighetsvariation än andra att välja mellan, vilket kan hjälpa till att kontrollera buller.

Effektivitet

Kvaliteten och typerna av filter kan göra skillnad i hur väl enheten rengör luften i ditt sovrum. HEPA-filter eller PECO-filter är ett måste för att filtrera bort fina partiklar. Alla bra reningssystem har dessa typer av filter. Att bestämma vilka ytterligare filter du vill beror på vad som är viktigast för dig: pollen, dammkvalster, bakterier eller lukt.

Stil

Traditionella mönster har en boxig konstruktion och brukar ha filtreringen endast på framsidan av enheten, medan vissa nyare modeller har innovativa 360-gradersdesign. Vissa alternativ har också väggmonteringsalternativ och olika färger att välja mellan. Gillar du ett borstat metallutseende eller enkel gjuten plast? Allt beror på din heminredning och din personliga smak.

Täckningsområde

Olika modeller av luftrenare fungerar bäst för specifika kvadratmeter. Om du har andningsbesvär kan du behöva filtrera luften i ditt sovrum upp till fyra gånger i timmen. Kontrollera den oberoende testade Clean Air Delivery Rate (CADR) innan du köper ett luftreningssystem. CADR för ditt luftfilter ska mäta minst två tredjedelar av rummets yta. Få mer teknisk information med AHAMs filtreringshastighetsguide.

Filterbyte

Vissa luftreningssystem har tvättbara återanvändbara filter för förfiltret och HEPA-filtret. Vissa företag har rabattprogram när du registrerar dig för automatiska filterbyten. Ta reda på hur ofta du måste byta ut filtren så att du vet de verkliga årliga driftskostnaderna för att köra ditt luftreningssystem.

Användarvänlighet

Gillar du att vara en nörd med många alternativ för att anpassa ditt luftreningsschema eller vill du hellre ha ett system som känner av luftkvaliteten och automatiskt justerar därefter? Gillar du att ha en app som du kan kontrollera när du är hemifrån eller en sofistikerad fjärrkontroll? Var noga med att kontrollera kundrecensioner för detaljer om hur enkelt systemet är att använda innan du köper.

Storlek och vikt

Vissa luftreningssystem kommer på hjul eller har handtag och är lätta att flytta från rum till rum medan vissa är tunga och är verkligen avsedda att förvaras på ett ställe. Beroende på dina behov kan detta vara en viktig faktor.

Garanti

Vissa företag har ett års garanti och betalar inte för fraktreturer, medan andra företag har upp till 5 år för garantin och täcker kostnaderna för att skicka tillbaka utrustningen. Se till att du läser det finstilta så att du kan testa en maskin innan du förbinder dig att behålla den.

Fläkt

Leta efter en modell med ett bra utbud av fläkthastigheter. Du vill ha kraftfullt luftflöde när du behöver rengöra ett rums luft snabbt, men ett milt luftflöde för användning på natten i ett sovrum. En oscillerande åtgärd är användbar för att täcka mer av rummet.

Om renaren inte har ett bra antal fläkthastigheter (eller ingen fläkt alls) är det värt att överväga att använda en vanlig fläkt i samma rum, till exempel en piedestal eller takfläkt. Det är viktigt att ha god luftcirkulation medan renaren är igång; annars kan det bara sluta rengöra luften runt sig själv och lämna föroreningar i luften i andra delar av rummet.

Var medveten om att luftrenaren kan vara ganska högljudd på sina högsta inställningar.

Bärbarhet

Luftrenare kan vara ganska tunga apparater – de kan väga cirka 10 kg eller mer – så om du planerar att flytta enheten mellan rummen, kontrollera att dess vikt är hanterbar. Hjul och bärhandtag kan göra det lättare att flytta.

Rummets storlek

De flesta modeller har en rekommenderad rumsstorlek, något som jag såg tydligt i luftrenare test. Det kan vara värt att få en modell som är klassad för ett större rum än du planerar att använda den i. Det kan innebära att renaren rensar luften snabbare på sin högsta inställning, men ändå bekvämt håller luften klar på lägsta och tystaste hastighet (bra för när du försöker sova).

Läs också >>> Bäst i test avfuktare

Vad en luftrenare bäst i test är för något

I sin kärna är en luftrenare inte så komplicerad att förstå. Enkelt uttryckt tar dessa enheter bort föroreningar och allergener från luften så att du inte andas in i lungorna. Fördelarna med att ha en luftrenare är:

 • Det hjälper dig att andas bättre
 • Det håller dig friskare genom att bli av med skadliga luftburna gifter

Sanningen är att det finns miljontals mikroskopiska partiklar som flyter i luften runt dig. Några av dessa partiklar inkluderar luftföroreningar utomhus medan andra produceras av inomhusprodukter. Med varje inandning av ditt andetag drar du några av de skadliga partiklarna in i lungorna. Om du har astma eller allergier, märker du utan tvekan de negativa biverkningarna av att andas in dåliga partiklar snabbare än någon som inte har dessa tillstånd.

Andfåddhet, en täppt näsa och väsande andning är säkra tecken på att föroreningar har inandats. Jag märker inte nödvändigtvis effekterna av luftföroreningar förrän jag har haft långvarig exponering för dem. Cancer, hjärtsjukdomar och hjärnskador är några av de värsta fallen medan huvudvärk, dålig sömn och trängsel är vanliga dagliga förhållanden.

Vanliga problem och hur en bäst i test luftrenare hjälper till

1, för att hjälpa till med dina allergier

Varje år diagnostiseras cirka 2000 personer med näshålan i ett land. Luftburna allergener orsakar kaos på immunsystemet och orsakar många obehagliga symtom som ögonirritation, hosta, nysningar, smärtsam huvudvärk och mer. Äkta HEPA-filterluftrenare är det bästa för dig.

2, för att minska astma

Återigen bör du sikta på äkta HEPA Filter. Om du har några problem med jon, sluta använda ditt joniseringsfilter omedelbart.

3, För att förhindra damm

För att förbättra luftrenarens livslängd bör du använda den med förfilter. Luftrenare med HEPA-filter hjälper till att förhindra damm så mycket som möjligt.

4, för att fånga djurhår

Alla HEPA-luftrenare (speciellt äkta HEPA) kan fånga djurhår utan problem.

5, För att ta bort rök och lukt

Du måste leta efter ett aktivt kolfilter (eller kolfilter) för att avlägsna alla rök och dofter.

6, För att skydda dina barn i barnkammaren

Spädbarn föds med ett omoget immunsystem och har underutvecklade försvarsmekanismer. Men de andas in dubbelt så mycket luft (och förorenad luft) mer än någon vuxen. Om en förälder har allergier mot luftburna föroreningar är det 25% risk att ett barn också blir allergiskt.

Stor eller bärbar luftrenare

På den här sidan rekommenderade jag och granskade bärbara luftrenare. Bärbara luftrenare är den mest kostnadseffektiva lösningen för de flesta människors behov eftersom de enkelt kan ställas in och användas i husets viktigaste rum. Du kan också flytta dem från rum till rum om du vill.

Det finns dock luftrenare bäst i test för hela huset om du vill få ett fullstädningssystem för hemmet. Hela luftrenare ansluter VVS-systemet och filtrerar all luft som passerar genom det.

En hel luftrenare för hemmet är mycket dyrare än en bärbar luftrenare och det kräver professionell installation. Under mitt bärbara luftrenare test kom jag dock fram till att dessa är trevliga att ha. Man behöver inte oroa sig för att de väger så mycket. Men om du vill ha hela luften inuti ditt hus renad, kanske du vill överväga ett helt alternativ.

Luftrenare eller luftkvalitetsskärm

Populariteten för luftkvalitetsskärmar ökar och många luftreningsmärken erbjuder nu dessa enheter förutom sina luftreningsanordningar.

Det är dock viktigt att känna till skillnaden mellan en luftrenare bäst i test 2020 och en luftkvalitetsskärm så att du vet att du gör rätt val.

Som du redan vet rengör luftrenare luften genom att filtrera bort partiklarna. Luftkvalitetsskärmar, å andra sidan, har inga luftreningsfunktioner utan snarare bara mäta och rapportera nivån av föroreningar i luften.

Som förklarats på min sida om luftkvalitetsskärmar kan dessa enheter upptäcka föroreningar som allergener, koldioxid, formaldehyd, ozon, mögelsporer, PM2.5, radon, VOC och mer. Dessutom kan de berätta den exakta nivån för varje ämne som mäts i luften.

Luftkvalitetsskärmar är ett bra val för människor som vill ha mest tillgängliga data för luftkvaliteten i sitt hem. Medan bra luftrenare som enheterna som granskas på den här sidan kommer att rengöra luften effektivt genom att ta bort föroreningarna, är det inte många produkter som faktiskt rapporterar nivån på föroreningar om de inte är smartaktiverade.

Om du är särskilt intresserad av vilka partiklar som finns i luften runt ditt hem kan du överväga att få en luftkvalitetsskärm förutom din nya luftrenare om den inte har dessa mät- och rapporteringsfunktioner.

Hur man ställer in och använder en luftrenare bäst i test för hemmet

Att köpa en ny luftrenare är det första steget för att få ren luft och förbättra din hälsa. Men för att få ut mesta möjliga av din luftrenare måste du ställa in den ordentligt, använda den på rätt sätt och utföra lite mindre underhåll för att den ska fungera bra. Här är en lista över hur du ställer in, använder och underhåller din luftrenare:

1. Ta bort filteromslagen

De flesta luftrenare bäst i test kommer med de filter som redan är installerade inuti enheten. Mitt luftrenare test visade att många av dessa filtren i alla fall är hyfsat bra. Men många av dessa filter är också inslagna och förseglade i plast. Om du inte tar bort plastöverdraget innan du sätter på luftrenaren fungerar det inte korrekt. Så se till att öppna maskinens filterpanel och se om filtren är insvept. Om så är fallet, packa upp dem och installera om dem i samma ordning som du tog ut dem.

2. Placera den på rätt plats

Alla luftrenare behöver utrymme för att “andas”. Om du installerar enheten för nära väggen eller andra fasta föremål cirkulerar den inte ordentligt. Det bästa stället att placera din nya luftrenare är nära mitten av rummet. Det ger tillräckligt med utrymme för att dra in maximal luftmängd i enheten. Håll också enheten minst 60 cm från en vägg och eventuella möbler. Annars kan luftflödet vara begränsat.

3. Använd en bäst i test luftrenare per rum

Luftrenare fungerar bäst i ett slutet utrymme. Och de kan inte arbeta genom väggar. Om du vill städa luften i mer än ett rum är det bäst att få en dedikerad luftrenare för vart och ett av dessa rum (se hur man väljer en luftrenare för mer vägledning). Det andra alternativet är att ta med dig en enda luftrenare runt huset. Många luftrenare är lätta och har ett handtag för enkel transport; Det är dock inte alltid praktiskt att köra en enhet med dig i hela hemmet. Så överväga att få mer än en enhet att placera i de rum du besöker mest, som vardagsrum och sovrum.

4. Skaffa rätt storlek

Varje luftrenare har en maximal rumsstorlek som den kan hantera. Denna specifikation är märkt som kvadratmeter. Den totala rumstäckningen baseras på CADR-värdena för pollen, damm och rök. Därför vill du alltid få en enhet som kan möta eller överstiga storleken på rummet du vill använda den i. Det är bättre att ha en överdriven luftrenare än en underdriven enhet. För att hitta kvadratmeterstorleken på ett rum, mät bara längden och bredden (i meter) och multiplicera dessa två siffror tillsammans.

5. Håll det igång dygnet runt

För att få ut mesta möjliga av din luftrenare bör du alltid hålla den igång. Ju fler gånger en luftrenare bäst i test 2019 kan återvinna samma luft inuti ett rum, desto renare blir luften. De bästa luftrenarna kommer med en automatisk inställning som tar alla gissningar ur hur man använder enheten. När detta läge är inställt kommer luftrenaren att övervaka luftkvaliteten och justera sig automatiskt för att bli av med de luftburna partiklarna. Om några få partiklar upptäcks kommer enheten att gå med lägsta inställning för fläkthastighet. Om ett stort antal partiklar känns av, kommer det att sparka in i en högre fläkthastighetsinställning för att avlägsna dessa föroreningar. Och när luften är ren kommer enheten att sjunka ner igen med den lägsta snabba hastigheten. Denna process säkerställer att din enhet använder minst energi och ger dig den renaste luften att andas.

6. Håll fönster och dörrar stängda

Förutom att köra luftrenaren hela tiden, bör du också hålla fönstren och dörrarna stängda i rummet där du använder enheten. Om ett fönster eller dörr lämnas öppen kommer enheten ständigt att suga in ofiltrerad luft. När fönstren och dörrarna är stängda kan luftrenaren återvinna samma volym luft om och om igen tills det mesta antalet luftburna partiklar filtreras bort. Om du någonsin måste lämna rummet av någon anledning kan du öppna dörren för det ändamålet. Stäng det bara bakom dig.

7. Rengör förfiltret

De flesta av de bästa luftrenarna inkluderar ett förfilter. Vissa är permanenta medan andra behöver bytas ut. För att få bästa möjliga resultat av din luftrenare och för att hålla de andra filtren längre, vill du dammsuga eller skölja av förfiltret var 30:e dag för att hålla det i gott skick. Förfiltret fångar upp de största partiklarna, som hår och smuts, så de andra interna filtren, som ett HEPA-filter, kan fungera obehindrat på de mikroskopiska partiklarna.

8. Håll koll på filterbyten

När din luftrenare kör, samlar den upp luftburna föroreningar. Och med tiden blir dessa filter mättade med partiklar. Så du måste byta ut filtren så ofta om du inte får en luftrenare med tvättbart filter som kan rengöras. Det är bäst att följa tillverkarens rekommendation för tidslinjen för byte av filter, men många av de bästa luftrenarna inkluderar en indikator för filterbyte på apparaten. Denna lampa tänds när det är dags att byta ut filtret så att du inte behöver gissa när du ska göra det.

Betyg för luftrenare

Det finns två olika luftreningsvärden som hjälper dig att bedöma enhetens effektivitet. Dessa klassificeringar av luftrenare bäst i test inkluderar CADR- och ACH-mätningar, som diskuteras nedan.

CADR-betyg

Denna förkortning står för Clean Air Delivery Rate. CADR-värdena för en luftrenare kommer från en uppsättning strikta laboratorietester utförda av AHAM. Det finns CADR-värden för tre vanliga luftburna partiklar: damm, pollen och rök, och CADR-mätningarna hänvisar till CFM, vilket är den hastighet med vilken luft strömmar in i enheten. Exempel på CADR-värden på en luftrenare skulle vara 300 damm, 320 rök och 300 pollen (eller andra liknande siffror). De bästa rumsluftrenarna har CADR-nummer som är lika med minst två tredjedelar av den rumsstorlek som enheten kan hantera

ACH-betyg

Denna förkortning står för Air Changes Per Hour och detta betyg berättar hur ofta luftrenaren kan byta ut hela luftvolymen i ett rum. Till exempel innebär en luftrenare med en 4x ACH-klassning att enheten kan byta befintlig rumsluft med ren luft fyra gånger varje timme eller var 15:e minut. De vanligaste ACH-värdena som du hittar på de bästa luftreningsmärkena är 2x, 3x, 4x och 5x ACH.

Bäst i test luftrenare med permanent eller utbytbart filter

 • Permanenta filterluftrenare är mindre kraftfulla enheter och är vanligtvis bara bra för små rum under 25 kvadratmeter. Vissa utbytbara filter kan rengöra luften i stora rum upp till 185 kvadratmeter.
 • Luftrenare bäst i test med utbytbara filter kan fånga mindre föroreningar ned till 0,3 mikrometer. Detta är bättre för mikroskopiskt damm, allergener, mögelsporer och bakterier, varför det finns i den bästa luftrenaren för allergier. Permanenta filter fångar ofta bara partiklar som är 2 mikrometer och större vilket saknar många finare föroreningar.
 • Luftrenare med permanenta filter har inga underhållskostnader. Luftfiltret kan rengöras och återanvändas under hela enhetens livslängd. Utbytbara filterluftrenare medför en rutinunderhållskostnad under hela året. Vissa utbytbara filter håller bara 3 till 6 månader innan ett utbyte behövs medan andra håller upp till 12 månader eller mer.
 • Utbytbara filterluftrenare tenderar att ha mer avancerade funktioner, såsom Wi-Fi-kontroll, luftkvalitetssensorer, en fjärrkontroll, automatiska lägen, avancerade timerfunktioner etcetera. Permanenta filterluftrenare har ofta mycket få alternativ förutom några manuella fläkthastigheter inställningar, en grundläggande timer och en filterrengöringsindikator.
 • Bäst i test luftrenare med permanenta och utbytbara filter kan båda ha ytterligare luftreningsfunktioner som en joniserare eller ultraviolett ljus. Varumärkesalternativen kommer dock att begränsas med permanenta filterenheter eftersom det inte finns många tillverkare som har sådana avancerade funktioner. Utbytbara filterenheter har ett större urval att välja mellan.

Hur man rengör ett permanent luftfilter

 1. Stäng av och koppla bort luftrenaren.
 2. Ta bort filterhöljet.
 3. Dra ut luftfiltret.
 4. Om det är ett tvättbart filter, tvätta det i varmt tvålvatten. Skölj sedan filtret och låt det torka ordentligt innan du placerar det tillbaka i luftrenaren.
 5. Om det är ett icke-tvättbart filter, ta en dammsugare med borstfästverktyg och gå över filtermaterialet flera gånger för att suga smuts och skräp från båda sidorna av de veckade lagren.

Hur en luftrenare bäst i test kan hjälpa din lägenhet

Vad gör en luftrenare? Luftrenare är fantastiska vid screening och att bli av med luftburna partiklar som kan vara skadliga för din hälsa eller orsaka en kvarvarande lukt i din lägenhet.

Dessa kraftfulla maskiner kan vara till nytta i din lägenhet genom att ta bort vanliga föroreningar som:

 • Bakterier, bakterier och virus
 • Allergener som pollen från träd, växter eller blommor
 • Damm- och dammkvalster
 • Forma
 • Lukt från matlagning
 • Sällskapsdjur och hår, om du bor med husdjur
 • Tobaksrök
 • Partiklar som irriterar astma eller andra andningsförhållanden

De största källorna till luftburna föroreningar i hyreshus tenderar att variera, men det finns få stora synder som verkar påverka varje byggnadskomplex oavsett var du bor, inklusive:

1. Allergener

Allergener är vanliga över hela världen och de kan sprida sig i din lägenhet om du inte har något att ta bort dem ur luften.

Pollen, damm och husdjursskräp är de vanligaste allergener som fastnar i lägenheter. Dessa partiklar kan tas in från utomhus på dina kläder (och skor), flyta in genom ett öppet fönster eller komma genom VVS-systemet.

Så hjälper luftrenare med allergier? Ja, dessa enheter kan extrahera allergener från inomhusluften.

2. Kemisk avgasning

En ny färgfärg, nya möbler eller till och med mattor kan se fantastiska ut i din lägenhet, men dessa material innehåller ofta flyktiga organiska föreningar (VOC) som sakta släpps ut i din lägenhet.

Denna kemiska process kallas ”avgasning” och är en allvarlig fråga med många byggmaterial och möbelprodukter.

Tyvärr kan du inte alltid lukta på dessa avgasande kemikalier och det enda sanna sättet att hålla dig säker är att använda en luftrenare.

Om du ägde ditt eget hem kan du fatta klokare beslut om vilka typer av färg, mattor och byggmaterial du använder, men så är det inte fallet för hyresgäster som slutligen får vad hyresvärden kan installera billigast.

Om du vill veta vilka partiklar och deras nivåer som faktiskt finns i luften kan du få ett hemluftsprovpaket som förklaras på den här sidan om hur man testar luftkvaliteten i ditt hem.

3. Mögel

Många lägenheter har dålig ventilation, vilket möjliggör fukt och fuktighet på platser som badrum, tvättstuga och kök.

Så småningom kan denna fukt uppmuntra mögeltillväxt och det kan utlösa en allergisk reaktion hos personer som har känslighet eller andningsbesvär.

Kommer en luftrenare att hjälpa till med mögel? Det kan det säkert. För att hålla dig frisk, är det bäst att filtrera mögelsporer ur luften du andas genom att använda en luftrenare bäst i test 2018 som är gjord för att hantera dem.

4. Rök

Även om du inte röker kan en rökig lukt enkelt krypa in i din lägenhet från en granne och dröja kvar i ditt utrymme.

Tobaksrök är en av de svåraste lukterna att bli av med eftersom den kan hålla fast vid din matta, draperi, möbler och kläder.

Lyckligtvis kan den bästa luftrenaren för lägenheten bli av med röklukt utan problem alls.

Om du är rökare kan du faktiskt också röka i din egen lägenhet medan du kör den här enheten och ändå hålla ditt utrymme luktande friskt som om det inte ens röktes in. Ta en titt på min # 1 rekommenderade luftrenare nedan för att se hur kraftfull det verkligen är.

5. Lukt

En av de värsta sakerna med att bo i en lägenhet är att den lätt kan fånga lukt från matlagning, husdjur eller grannens dåliga rengöringsvanor.

Men tar luftrenare bort lukt?

Lyckligtvis kan en luftrenare med ett specialfilter ta bort luktframkallande partiklar ur luften så att din lägenhet alltid luktar ren.

Vad sägs om kolmonoxid eller radon

Många undrar om en luftrenare bäst i test kan ta bort kolmonoxid eller radon från luften. Tyvärr är dessa maskiner inte utformade för att filtrera bort dessa typer av gaser.

Om du är orolig för halterna av kolmonoxid eller radon i din lägenhet är det bäst att du installerar en dedikerad luftkvalitetsdetektor för just de gaserna.

Andra sätt att förbättra din luftkvalitet

Tillsammans med att få en av luftrenare av bästa kvalitet finns det flera saker du kan göra för att förbättra din lägenhets inomhusluftkvalitet. Dessa inkluderar:

1. Öppna fönster

Som en allmän regel är utomhusluft vanligtvis renare än inomhusluft såvida du inte bor i ett mycket trafikerat trafikområde.

Om du öppnar fönstren, även i ungefär en timme om dagen, kan du förbättra luftkvaliteten inomhus eftersom det gör att skadliga föroreningar flyter ut.

Att lägga till en lådfläkt i ditt fönster kan också hjälpa till att förbättra luftflödet och göra stor skillnad, särskilt i mindre lägenheter och loft.

2. Kontroll av föroreningskällor

Om du vet att din lägenhet har en föroreningskälla, försök mildra den eller ta bort den helt.

Om någon röker, låt dem röka ute. Överväg att byta dina rengöringsprodukter till giftfria, gröna eller alla naturliga versioner som inte avger VOC.

3. Damning och dammsugning regelbundet

Att städa din lägenhet en eller två gånger i veckan genom att damma och dammsuga är ett enkelt sätt att bli av med damm som flyter i luften i din lägenhet samt dammkvalster som kan leva i mattan.

4. Ta bort dina skor vid dörren

Varje gång du lämnar din lägenhet och kommer in igen, ta bort dina skor vid dörren.

En hel mängd föroreningar kan samlas på dina skor när du går utomhus och du vill inte spåra dessa partiklar runt ditt inre utrymme.

5. Kontrollera dina luftfuktighetsnivåer

Om det är för fuktigt i din lägenhet kan mögel växa snabbare och det ger dammkvalster en bättre miljö att trivas.

Du vill hålla luftfuktigheten mellan 30–50% året runt för att minska antalet dammkvalster och mögelsporer i ditt hem.

Detta kan enkelt uppnås genom att använda en billig avfuktare för att extrahera extra fukt som kan byggas upp inomhus.

6. Prata med din hyresvärd

Om du misstänker att du har ett allvarligt mögelproblem i din lägenhet eller om VVS-systemet pumpar in förorenad luft, prata med din hyresvärd.

Du bör ta upp dina bekymmer omedelbart så att de kan hanteras innan några långsiktiga hälsoeffekter uppstår. Det finns många skillnader mellan en luftrenare bäst i test och luftkonditionering och du vill inte bo med en felaktig luftkonditioneringsenhet.

Läs också >>> Bäst i test värmefläkt

Vanliga frågor om luftrenare

Vad kan en luftrenare bäst i test 2020 göra för mig?

HEPA-luftrenare gör en sak och gör det mycket bra: ta bort fina partiklar från luften. De är särskilt bra på att snabbt filtrera bort de vanligaste luftburna allergenerna, inklusive damm och pollen. mögel, svampsporer; sällskapsdjur och deras avföring; sot från bilar; och tobak, marijuana och rökeld. HEPA-renare fångar också upp många luftburna patogener, inklusive de flesta bakterier och virus.

Luftrenare erbjuder omfattande, nästan universellt vittnesbörd om att maskinerna förbättrar sömnen, minskar deras allergier eller minskar deras astmasymtom, och nya studier har börjat undersöka ett samband mellan partikelföroreningar och degenerativa hjärnsjukdomar, inklusive Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom.

I många länder kan dock inte luftrenare marknadsföras som medicintekniska produkter. Det beror på att det är utomordentligt svårt att avskilja de kända luftkvalitetseffekter som anges ovan från andra miljö- och genetiska faktorer som påverkar hälsan.

HEPA-filter (högeffektiva partiklar luft) fångar inte upp flyktiga organiska föreningar (VOC, eller mer allmänt, lukt och ångor). För att minska dem behöver du betydande mängder av ett adsorbent (vanligtvis aktivt kol och / eller aluminiumoxid, som kemiskt binder till och neutraliserar VOC). Vissa använder också en klass av mineraler som kallas zeolit, vars extremt fina porer gör att de kan fungera som molekylära filter.

Ingen bäst i test luftrenare kan göra något åt ​​allergener, bakterier eller virus som har lagt sig på möbler och andra ytor. För att ta bort allergener som sällskapsdjur och pollen behöver du en dammsugare eller dammmopp. För att bli av med virus och bakterier behöver du ett desinfektionsmedel.

Kan bäst i test luftrenare hjälpa till med löpeldsrök?

Ja. HEPA-luftrenare är extremt effektiva för att ta bort rökpartiklar från luften. (Jag använder rök för att testa dem, i själva verket så att mina val direkt återspeglar deras förmåga att ta bort den.) Men i ett löpeldsevenemang är renare en del av en större rökreducerande strategi. Det är bra att tänka på dem som en central del av en omfattande plan.

Fungerar egentligen luftrenare bra?

Kort sagt, ja. För att rengöra luften använder dessa apparater filter och fläktar för att avlägsna partiklar och cirkulera den renade luften tillbaka in i rummet. De kan förbättra luftkvaliteten och faktiskt hjälpa dig att andas lättare. Av denna anledning kan personer som lider av allergier eller astma hitta luftrenare med ett HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) eftersom de hjälper till att ta bort fina partiklar och vanliga allergener från luften de andas in. Men medan luftrenare fungerar bra när det kommer för att ta bort partiklar som damm, rök och pollen är deras förmåga att ta bort gaser (som de från rengöringsprodukter och färg) begränsad.

Hur ska man lyckas med att köpa en bäst i test luftrenare?

CADR

De flesta luftrenare har ett CADR-nummer (clean air delivery rate) som hjälper konsumenter att förstå hur effektiv enheten är i en viss rumsstorlek. Ju högre antal desto fler partiklar kan renaren ta bort och desto större utrymme kan den rengöra.

Siffrorna representerar hur många kubikmeter per minut en luftrenare kan rengöra. Målet är att rengöra all luft i ett rum på cirka 15 minuter, så ett rum på 30 kvadratmeter skulle behöva en luftrenare bäst i test med en CADR på cirka 200, förutsatt att taket var 3 meter högt och dörrarna stängdes.

Vissa enheter har olika CADR-värden för rök (den minsta partikeln), damm och pollen (den största partikeln).

Inte varje renare testas med hjälp av CADR-klassificeringssystemet, men verkliga recensioner kan ge dig en känsla av enhetens effektivitet om det inte finns någon klassificering.

Filtertyper

I allmänhet vill du leta efter en renare som använder ett äkta högeffektivt partikulärt luftfilter (HEPA).

Offentliga myndigheter och yrkesgrupper rekommenderar HEPA-filter som standard för luftrening. Dessa filter fångar 99,97% av partiklarna som är minst 0,3 mikrometer i storlek.

Vissa enheter har HEPA-filter, som fungerar på samma sätt men inte hålls enligt samma prestandastandarder. Vissa modeller använder ett HyperHEPA-filter som antas fånga ännu mindre partiklar än ett vanligt HEPA-filter.

Din renare kommer sannolikt också att levereras med ett förfilter (vissa kan du rengöra, andra måste du kasta efter några månader) som fångar de stora grejerna som päls och människohår innan den når huvudfiltret.

Vissa enheter har ytterligare filter, som kol- eller kolfilter, som fångar upp petroleumbaserade gaser som kallas flyktiga organiska föreningar (VOC).

Ljudnivå

Luftrenarens ljudnivåer sträcker sig från nästan tyst till stadig brummande, som en AC-enhet. Beroende på fläkthastigheten du använder och var du placerar din renare kanske du föredrar en tystare enhet.

Extra kostnader

Inköpspriset för din luftrenare är en sak. Pågående filterbyte och energikostnader är en annan. Till exempel har vissa maskiner filter som håller i flera år men är dyra att byta ut, medan andra arbetar med filter som är billiga att köpa men som måste bytas ofta.

Du vill också överväga kostnaden för el. Några av de bästa luftrenarna jag rekommenderar är energistjärna-certifierade, men alla drar olika mängder ström på olika fläkthastigheter.

Enheter för större rum och med högre hastigheter brukar använda mer el. även om detta inte är en hård och snabb regel. Vissa enheter har också ekolägen.

Extra funktioner

Vissa funktioner är trevligare att ha extra än absoluta krav. I allmänhet kommer dyrare renare med fler funktioner, såsom filterindikatorlampor, dimbara lampor och programmerbara timers.

Hur testade jag olika luftrenare bäst i test i mitt luftrenare test?

I det här stycket kan du läsa om hur jag genomförde mitt luftrenare test. När jag testar en bäst i test luftrenare finns det flera saker som jag letar efter, till exempel den hastighet med vilken den rengörs, ljudnivå och mer.

Förutom praktisk testning vänder jag mig till andra etablerade granskare för deras bedömningar under deras luftrenare test. Baserat på mina och andra experters forskning och testning och genom att titta på tillverkarens specifikationer kan jag jämföra de viktigaste prestationsindikatorerna för toppmodellerna.

Här är de viktigaste attributen jag titade på under mitt luftrenare test.

 • CADR: Clean Air Delivery Rate är en klassificering som utvecklats och som används för att bestämma hur många kubikmeter luft en apparat kan rengöra på en minut. Om du multiplicerar CADR med 1,875 kan du bestämma vilken rumsstorlek luftrenaren kan städa fyra gånger på en timme, vilket är det rekommenderade minsta antalet luftbyten per timme (ACH). Denna beräkning förutsätter en genomsnittlig takhöjd på 2,7 meter. Oroa dig inte om det låter förvirrande: Jag lägger det i lättförståeliga termer i min guide.
 • Ljudnivå: En bra luftrenare fungerar i bakgrunden utan att de flesta märker det. Höga luftrenare är en affärsbrytare. Jag använder en ljudmätare placerad fyra meter från luftrenaren och mäter decibel när fläkten har lägsta hastighet och högsta hastighet. Den genomsnittliga enheten bör registrera mindre än 40 decibel (som lätt regn) för det mesta och cirka 60 decibel (normal konversation) på hög.
 • Långsiktiga kostnader: Luftreningsfilter håller inte för alltid. De måste bytas ut var tredje till 24:e månad, beroende på typ av filter. När du köper en luftrenare måste du ta hänsyn till filterkostnader och driftskostnader. Leta efter Energistjärna-certifierade enheter om du vill spara pengar på el.
 • Underhåll: Om dina filter är smutsiga kommer de inte att fungera bra. Du måste rengöra dina filter regelbundet. Jag föredrar en luftrenare bäst i test 2017 som berättar när det är dags för rengöring. Detta kom jag på under mitt luftrenare test. En trådlös handdammsugare är allt du behöver för att rengöra de flesta filter. Du kan rengöra en del med vatten, men läs bruksanvisningen för att se till att det är okej innan du gör det, och se till att du torkar filtret ordentligt innan du använder det igen.
 • Filtrering: Du vill ha ett äkta HEPA- eller HEPA-filter som kan ta bort minst 99,97% av 0,3 mikrometer luftburna partiklar. Renarna i min guide uppfyller alla detta krav. Dessutom har vissa modeller joniserare. Joniserare är kontroversiella, men de producerar enligt uppgift negativa joner som fäster vid luftföroreningar, vilket gör dem lättare att filtrera eller suga upp.

Under mitt pollen luftrenare test så kom jag fram till att en pollen luftrenare bäst i test är väldigt bra att ha.

Varför behöver jag en luftrenare?

Luftrenare kan hjälpa till att rengöra inomhusluft för rökelse, matlagningsfett och rök och mer – i princip gör det vad namnet antyder. För de med allergier kan det också hjälpa till att rensa luften från pollen och mer.

Enligt EPA är luftrenare utrustade med ett HEPA-filter ett effektivt sätt att avlägsna partiklar från rök och aska och kan vara särskilt användbara för att förbättra symtom för individer med astma eller KOL som utlöses av löpeld.

Vad betyder HEPA?

HEPA står för “högeffektiv partikulär luft.” Enligt definitionen i EPA kan HEPA-filter fånga upp åtminstone 99,97% av alla luftburna partiklar, inklusive damm, mögel, bakterier och pollen, som har en diameter på 0,3 mikrometer.

Kan en bäst i test luftrenare förhindra spridningen av det nya coronaviruset?

Om du överväger en luftrenare för att skydda mot det nya coronaviruset, enligt EPA, är det inte tillräckligt med en bärbar luftrenare. Men när det används tillsammans med andra bästa metoder som rekommenderas såsom handtvätt och social distansering, kan man använda en luftrenare vara en del av en plan för att skydda dig och ditt hushåll.

Kan HEPA- eller H13-renare fånga upp virus, inklusive coronavirus?

HEPA-luftrenare hjälper till med coronaviruset men kommer inte att helt eliminera. Viruset är mindre än vad luftrenare bäst i test brukar fånga. De flesta virus, inklusive coronavirus, är 0,06 till 0,12 mikrometer. HEPA-filter är utformade för att filtrera bort minst 99,97% av luftburna partiklar i storlek 0,3 mikrometer.

Men medan en luftrenare ensam inte räcker kan det vara ett annat verktyg för skydd när det används i samband med social distansering, handtvätt och maskslitage.

Var borde man placera en luftrenare?

Du vill sannolikt ha en luftrenare i ditt sovrum, vardagsrum eller kök – det här är vanliga områden som får mycket trafik, och i fallet med ditt kök kan det hjälpa till att ta bort rök från matlagningen.

Hur använder du en luftrenare bäst i test 2016?

De flesta luftrenare behöver bara anslutas för att börja arbeta – det är vanligtvis ingen installation eller installation inblandad (om du inte försöker ansluta till en app).

Placera en luftrenare ungefär 30 cm från väggen och anslut den till ett närliggande utlopp. Om din modell har en indikatorlampa kan det säga att luften är mycket förorenad, så gör nödvändiga justeringar som att öppna ett fönster eller en ventil.

När luften har rensats ut enligt luftrenaren, håll den igång för att säkerställa kontinuerlig rengöring. Några av modellerna i min guide har tidtagare så att du kan ställa in den och gå på dagen.

Hur bra fungerar luftrenare?

Det finns dem som ofta frågar om bäst i test luftrenare egentligen fungerar. Svaret till det är ja! Luftrenare använder filter för att fånga upp partiklar som damm, rök, mjäll från husdjur och mögel. De bästa luftrenarna är så effektiva att de kan ta bort upp till 99% av föroreningarna och föroreningarna från inomhusluften. Det är dock viktigt att se till att du byter filter regelbundet, annars är din luftrenare inte lika effektiv.

Luftrenare finns i alla former och storlekar och fungerar till och med på helt olika sätt. De flesta har det som kallas ett mekaniskt filter och är i allmänhet mycket effektiva för att avlägsna föroreningar. En renare med ett HEPA-filter är utformat för att ta bort minst 99,97 procent av damm, pollen, mögel och bakterier, plus alla luftburna partiklar 0,3 mikrometer eller större.

Det finns också andra typer av luftrenare. Vissa genererar till exempel ett jonfält som avger negativt laddade joner. Dessa joner lockar positivt laddade joner, i partiklarna i luften, vilket får dem att falla ut ur luften. Det låter effektivt, men många av dessa enheter skapar ozon, vilket har sina egna hälsoproblem.

Oavsett den underliggande tekniken, håll ett öga på hur stort utrymme en luftrenare bäst i test klarar. Många modeller anger luftförändringar per timme för en viss storlek rum. Eller så kan du se att luftrenare hänvisar till deras CADR (ren luftleveranshastighet), som mäter hur mycket ren luft de levererar per minut.

Kan du köra en bäst i test luftrenare dygnet runt?

Ja, det är säkert att köra din luftrenare dygnet runt. Eftersom luftkvaliteten förändras ständigt är luftrenare utformade för kontinuerlig användning. Vissa luftrenare har smart teknik som läser luftkvaliteten i realtid och automatiskt justerar inställningarna för att spara energi när rening inte behövs.

Ska jag sova med en luftrenare på?

Ja. Luftrenare tar bort damm, lukt och allergener som kan hindra din andning och avbryta sömnen. Att sova med en luftrenare på kan hjälpa till att städa luften medan du sover, vilket kan bidra till en mer vilsam natts sömn.

Hur ofta behöver du byta filter på din luftrenare?

Det beror på din luftkvalitet. De flesta tillverkare rekommenderar att du byter filter vart tredje till sex månader, men om din inomhusluft verkligen är förorenad kan du behöva byta filter oftare.

Kan en luftrenare bäst i test faktiskt få jobbet gjort?

Ja. Läs recensionerna eftersom vissa är bättre än andra och du bör välja rätt maskin för din rumsstorlek. Men ja, de tar bort allt från damm till mycket fina partiklar från luften, tyst och osynligt. På sommaren är att öppna dörrar och fönster för ventilation ett utmärkt sätt att förbättra luftkvaliteten inomhus – om du inte bor på en riktigt överbelastad väg. Men under kallare månader är en luftrenare bara biljetten.

Vad är en luftrenare bra för?

Att förbättra inomhusluftkvaliteten är till nytta för alla. Med valet mellan att gå en förorenad huvudväg eller en sidoväg bredvid en park, skulle du välja den senare varje gång. Inomhusluftkvaliteten hotas av förorenade ämnen, allergener, dammpartiklar, ljus, öppna bränder, flyktiga organiska föreningar (VOC) från rengöringsprodukter och ”avgasning”. Detta är en process där VOC frigörs från färger och plast i flera år. Så att använda en luftrenare bäst i test är som att ta den löviga sidan av vägen. De kan vara särskilt användbara om någon i familjen har astma eller allergier.

Var ska jag placera min luftrenare?

Maskinen rengör och cirkulerar all luft i rummet. Så det enda som är viktigt är att inte placera den för nära väggen eller möblerna. Du vill ha 10 cm runt det på alla sidor för att garantera luftflöde in och ut ur luftrenaren. Rumsmässigt, om du väljer ett rum, välj sovrummet. Du tillbringar ungefär en tredjedel av ditt liv där inne, förhoppningsvis med dörren stängd (vilket också är bättre för brandsäkerhet). Den rena luften hjälper till att främja djup sömn och är bra för din hälsa.

Hur lång tid tar det för en luftrenare bäst i test 2015 att städa ett rum?

Det beror inte bara på luftrenaren utan hur stort rummet är. Mät din golvyta och leta efter en maskin som lovar att städa luften i ett rum av den storleken fem gånger i timmen. Vilket innebär att det filtrerar all luft i rummet en gång var 12:e minut. Maskiner hävdar ibland att de rengör stora utrymmen men då lovar de bara att rengöra luften ett par gånger i timmen.

Vilka är de olika typerna av filter och vilka behöver jag?

Ju fler steg av filtrering, desto bättre, för att ta bort partiklar av olika storlek.

 • Dammförfilter – tänk på luftfiltrering som siktande sand på en strand. Du vill ta bort de stora stenarna först med en stor sikt innan du använder en finare. Annars blir det fina filtret igensatt.
 • HEPA-filter – detta fångar mer damm, pollen, andra allergener, till och med bakterier, så du andas renare oavsett om du lider av husdjursallergi eller hösnuva. Mina PM10-testresultat är ett mått på partiklar som inte är större än 10 mikrometer breda.
 • Elektrostatisk filtrering – detta laddar små partiklar så att de lättare fastnar på filtren.
 • Aktivt kol – det här är utmärkt för mycket små partiklar från trafikångor, cigarettrök och flyktiga organiska föreningar (VOC) som bär obehagliga dofter. De kan till och med ta bort virus från luften. Mina PM2.5-testresultat är ett mått på partiklar som inte är större än 2,5 mikrometer breda, vilket innehåller mycket tunnare partiklar.

Hur får jag rätt maskin till mitt rum?

Mät din golvyta i m². Välj sedan en maskin som lovar att städa luften i rummet fem gånger i timmen. Takhöjderna är ganska jämna så det är tillräckligt noggrant. Om du gillar matta läxor kan du mäta utrymmets volym i m³ och titta på CADR för olika maskiner för att se vilken som passar dig bäst.

Är buller något man borde tänka på?

Buller om du är känslig för det, mätt i decibel (dB). Om du vill ha en diskret luftrenare, överväga en maskin som är tyst på lägsta inställning. Eller ett med ett autoläge som är tyst såvida det inte behöver skrubba luften mer, vilket är osannolikt mitt på natten.

Sömntimer är ok för sängen, men det är säkert bättre att ha en tyst maskin som du kan lämna på, så att luften är ren hela natten.

Ska man tänka på typ av filter när man köper den bästa luftrenaren?

Den klassiska luftrenaren levereras med ett HEPA-filter. Vissa kan ha andra filter för specifika behov, här är terminologin och definitionerna:

 • Förfilter – En viktig egenskap hos luftrenare som använder ett HEPA-filter. Förfiltret fångar upp stort damm och husdjursdandare för att förlänga huvudfiltrets livslängd. De flesta förfilter är tvättbara och återanvändbara och håller livet ut.
 • Äkta HEPA-filter – Detta är det högsta standard luftfiltret du kan få för en bästa luftrenare. För att kunna bära denna etikett måste filtret uppfylla strikta regler och fånga upp minst 99,97% av partiklar så små som 0,3 mikrometer. Ett äkta HEPA-filter måste bytas ut efter 6 månader till 1 år, och du bör använda en lämplig ersättning för dina luftrenare.
 • Aktivt kolfilter (eller kol) – Detta filter kan adsorbera luktande partiklar och gaser. Det är därför det kan ta bort lukten från rök, husdjur, matlagning, kemikalier etc.
 • Joniskt filter (eller joniseringsmedel) – Detta filter avger negativa joner för att ladda små partiklar som damm, pollen och bakterier och samla dem i en platta.
 • UV-C-ljus – Det ultravioletta ljuset förstör bakterier och virus genom att sterilisera dem. UV-C-ljuset (UV-ljus typ C) är ofarligt för människor.
 • Permanent HEPA-filter – En teknik från Hamilton Beach, som gör att deras HEPA-filter kan rengöras med vakuum, därför behöver du inte byta ut deras HEPA-filter.
 • HEPA-filter – Det här filtret är en version av sant HEPA-filter av lägre kvalitet och uppfyller inte de standarder som fastställts av US DOE som nämns ovan.

Vad rekommenderas det att man kontroller hos en luftrenare?

Det rekommenderas starkt att du kontrollerar luftrenarens storlek och kapacitet. Storleken på en luftrenare varierar, och om du inte har plats för din nya luftrenare, skulle det vara en katastrof.

Rumskapacitet, eller hur väl din luftrenare kan täcka är också en avgörande faktor. Du vet, luftrenare är inte en maskin som passar alla storlekar. De flesta luftrenare är utformade för ett litet rum på 100 till 400 kvadratmeter. För ett större rum behöver du en extra luftrenare eller en större täckning. Annars uppfyller inte din luftrenare dina krav och kostar dig mycket mer energi än normalt.

Varför behöver du en luftrenare bäst i test för dina barn?

En luftrenare är definitivt ett nödvändigt föremål att ha i ditt barns rum, speciellt när du eller din partner aktivt har allergier mot luftburna föroreningar.

För din information, låt mig kontrollera svaret på den här frågan: Är luftrenare säkra för spädbarn?

Spädbarn, spädbarn och småbarn är mycket utsatta för alla typer av luftföroreningar, och de kommer att möta en större hälsorisk om de kontinuerligt andas in förorenad luft.

Här är några skäl för dig att bestämma dig och köpa den bästa luftrenaren för baby just nu:

 • Spädbarn föds med ett omoget immunsystem och har underutvecklade försvarsmekanismer. De är mer utsatta för alla typer av attacker, och det är mindre troligt att alla typer av cellskador kommer att återvinnas.
 • Spädbarn andas snabbare än vuxna. De kommer att suga in mer luft (och tyvärr mer förorenad luft) än någon vuxen, så tidig exponering för förorenad luft kan orsaka livslång hälsoskada. Eller värre, plötsligt spädbarnsdödssyndrom.
 • Inomhusluftkvaliteten är 5 gånger mer förorenad än utomhusluftkvaliteten. Så tänk inte om du håller dörrar och fönster stängda är dina barn säkra från luftburna föroreningar.

Om en förälder har allergier är det 25% risk att ett barn också blir allergiskt. Risken är 60 till 70% högre om båda föräldrarna har allergier. Därför är luftrenare så viktiga för både dig och ditt barn.

Varför behöver man en luftrenare för cigarettrök?

Jag vet alltid om risken för passiv rökning. Många studier och undersökningar visar att minst 2,5 miljoner icke-rökare har dött av cigarettrök. Om du är rökare är det farligt för dina familjemedlemmar, särskilt dina barn om de utsätts för cigarettrök under lång tid.

Tobaksrök består av flyktiga organiska föreningar, vilket är farligt för både vuxna och barns hälsa. De möjliga hälsoproblemen du kan stöta på vid rökning är hjärtinfarkt, hjärnskada, astmaattack och till och med lungcancer. Den illaluktande lukten från cigarrer och tobak kan orsaka dålig andedräkt och fläckade tänder för rökare.

Det är därför du behöver en luftrenare för rök. Enligt vissa studier kan HEPA-filter från luftrenare fånga upp de flesta föroreningar. Det certifierade Äkta HEPA-filtret kan till och med fånga 99,97% av förorenande partiklar ned till 0,3 mikrometer.

Vilket luftfilter är bäst för rök?

HEPA filter

När du hittar en luftrenare bäst i test 2019 för rökare kan du ha stora chanser att stöta på ordet ”HEPA-filter”. Denna term står för ”High Efficiency Particulate Arresting”, det vanligaste filtret i luftrenare idag.

Kärnan är att HEPA-filter är ett ultrafint glasfiberfilter. Genom diffusionsmekanismen, avlyssning och tröghetspåverkan kan HEPA-filter enkelt fånga mikroskopiska partiklar.

De flesta tror att HEPA-luftfilter fungerar som fysiska barriärer som fungerar på en go / no go-basis. Förorenande partiklar som är större kommer att fångas upp och partiklar som är mindre än filtreringen kan passera rakt igenom. Men det här är bara avlyssningsprocessen för HEPA-filter. För att säkerställa att dessa förorenande partiklar som cigarett eller cigarrök stannar kvar i filtret kommer diffusionsmekanismen att användas.

Det finns många akronymer för HEPA, till exempel HEPA-liknande eller HEPA-typ. Men om du vill ha ett ultimat skydd behöver du ett med etiketten “Äkta HEPA filter”. Denna etikett är endast avsedd för luftrenaren som har certifierats och testats för att fånga 99,97% av partiklarna på 0,3 mikrometer. Storleken på 0,3 mikrometer väljs eftersom det är den minsta partikelns storlek som kommer in i lungorna.

Aktiverat kolfilter

Medan HEPA-filtret är kraftfullt för att rena luften runt dig hjälper det luftfiltret dig inte med saker som cigarrlukt eller matlagning. Det är därför du behöver känna till ett aktiverat kolfilter.

Aktivt kolfilter består av en speciell form av aktivt kol som består av miljoner små adsorberande porer. Dessa små porer ökar ytan på mediet och gör att gasformig cigarettrök kan samlas upp genom en adsorptionsprocess.

I en luftrenare för rök kan detta luftfilter adsorbera och neutralisera flyktiga kemikalier på molekylär basis, såsom cigarett- och cigarrlukt. När de har fastnat kommer dessa förorenande partiklar att ändras från gasfas till fast fas. Då kommer det att samlas in av andra filter, oftast HEPA-filtret.

Vad finns det för fördelar med att använda en luftrenare mögel bäst i test i ett hem med husdjur?

 • Minska rengöringstiden: Även utan de farliga och irriterande husdjursallergierna kommer du att ha problem med att rengöra ditt hundhår eller kattfläck ofta. Dessa bästa luftrenare för husdjur tar inte bara bort djurpäls och allergener, men också bra för att samla damm och smutspartiklar. Och ju mer tid du kör din luftrenare desto mindre tid spenderar du på att städa ditt hem.
 • Bättre hemluftkvalitet: Din luft blir frisk utan att din hund och katt luktar och luktar. Katter är typiska frittflyttande, men bor bara inomhus. Och om du är hundägare vet du hur dålig hundens lukt är. Situationen är mycket värre när du håller husdjur endast inomhus som hamster, gris eller fåglar … Naturligtvis rekommenderas att du regelbundet rengör burarna eller kokkärlen från dessa djur, men det är bättre att ha en lösning för att hålla frisk luft så snart som möjligt.

Vad är det som luftrenare gör så bra?

Luftrenare fungerar och jag har en hel artikel om hur effektiva luftrenare är. Vad du behöver veta här är att det har utförts många undersökningar och tester genomförda för att verifiera påståenden om luftrenare som tar bort partiklar som leder till allergiska luftvägssjukdomar.

Vanligtvis fångar luftrenare damm, rök, mögel, allergener, bakterier, virus och mer. Så är en luftrenare värt det? Ja. Du behöver inte oroa dig för att luftrenare är slöseri med pengar på grund av alla fördelarna med luftrenare.

Bärbara bäst i test luftrenare använder en kombination av en kraftfull fläkt och en uppsättning filter för att dra luft in i enheten och fånga föroreningar som passerar genom systemet. När luften i ett rum fortsätter att återvinnas om och om igen blir luften renare och friskare att andas.

Om du vill ha ren luft att andas kan en av de tio bästa luftrenarna på denna sida vara en bra investering.

En HEPA luftrenare är den bästa typen att köpa om den innehåller ett äkta HEPA-filter. Denna version av ett HEPA-filter är certifierat för att ta bort 99,97% av partiklarna så små som 0,3 mikrometer.

Och enligt detta Harvard-forskningspapper har partiklar bäst i test luftrenare visat sig vara effektiva för att förbättra luftkvaliteten i klassrum genom att ta bort partiklar.

En högkvalitativ luftrenare för babyrum är också en bra sak att ha för alla som förväntar sig en baby eller redan ett eller flera barn hemma.

Vilka bäst i test luftrenare kan skydda mot coronaviruset?

Luftrenare med högkvalitativa HEPA-filter kan skydda mot coronaviruset. Dessa luftfilter är klassade för att fånga 99,97% av partiklarna vid 0,3 mikrometer.

Forskning visar att partikelstorleken hos SARS-CoV-2, viruset som orsakar COVID-19, är cirka 0,1 mikrometer. Men viruset går i allmänhet inte genom luften av sig själv och fastnar ofta i andningsdroppar som släpps ut när man pratar, sjunger, andas och hostar.

Dessa droppar med COVID-19 viruspartiklar har en storlek på cirka 5 mikrometer. Så i huvudsak kan de bästa HEPA-luftrenarna skydda dig mot Coronavirus genom att fånga mänskliga genererade viruspartiklar som är associerade med SARS-CoV-2.

CDC rekommenderar luftrenare som en lagerstrategi för ventilation i byggnader för att minska exponeringen för Coronavirus.

Kommer en luftrenare bäst i test att hjälpa till med skogsrök?

Jag har pratat mycket om HEPA-filter, och du kanske undrar om ett HEPA-filter tar bort rök?

De bästa HEPA-luftrenarna som granskas på den här sidan är mycket effektiva för att ta bort rökpartiklar från luften. Och i händelse av löpeld är en luftrenare av hög kvalitet en viktig del av rökreduceringsstrategin.

Luftrenare kan ta bort de luftburna partiklarna som utgör löpeldsrök med ett HEPA-filter och bli av med luktmolekylerna med ett aktivt kolfilter.

Hur bör jag köra en luftrenare?

Du bör köra en luftrenare hela dagen. Luftrenare fungerar bäst när de arbetar kontinuerligt. Ju fler gånger en luftrenare kan filtrera luften i ett rum, desto renare får rumsluften.

Samma råd gäller om du undrar: “Ska jag lämna min luftrenare på när jag inte är hemma?” eller “Är det ok att lämna en luftrenare på hela natten?”

Svaret på hur länge luftrenaren ska köras är 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan om du vill använda enheten så effektivt som möjligt. Detta gäller särskilt om du vill bli av med lukt. Jag pratar djupt om detta i min guide om hur luftrenare tar bort lukt.

Om hushållens lukt är ett problem, kan det också hjälpa att bli av med lukten när du driver en luftrenare. Se min luftrenare för lukt sida för recensioner om de bästa produkterna för detta ändamål.

Forskning visar att filtrering med bärbara luftrenare bäst i test kan vara ett bra komplement till källkontroll och ventilation i enkelrum.

Är bäst i test luftrenare billiga att hålla igång?

Luftrenare är billiga att använda och använder mycket lite el. Beroende på fläkthastighetsinställningen förbrukar luftrenare mellan 20 och 100 watt per timme eller 0,026 kronor till 0,13 kronor. Med 12 timmars daglig användning uppgår detta till 9,5 till 47,5 kronor per månad eller 120 till 570 kronor per år.

Om du skulle använda en luftrenare i 24 timmar per dag, vilket jag rekommenderar, skulle den totala elkostnaden vara 20 till 100 kronor i månaden eller 230 till 1140 kronor per år.

När det gäller de billiga luftrenare som granskas på den här sidan kan du förvänta dig att betala i den nedre delen av dessa siffror, vilket gör dem billiga att köra. Den genomsnittliga wattan som används av dessa bäst i test luftrenare är 20 till 30 watt, vilket motsvarar 9,5 till 14,2 kronor per månad eller 120 till 170 kronor per år för 12 timmars daglig användning. Vid 24 timmars daglig drift skulle kostnaden vara cirka 18,9 till 30 kronor per månad eller 230 till 340 kronor per år.

Hur många timmar ska en luftrenare mögel bäst i test vara igång?

Som ett minimum bör en luftrenare gå i 12 timmar per dag. Men för att få ut mesta möjliga av luftrenaren bör den gå 24 timmar om dagen. Ju mer du kör din luftrenare, desto friskare och renare blir luften i ett rum.

Därför rekommenderar jag att du alltid låter luftrenaren gå och bara stänger av den om du lämnar huset under en längre tid. Till exempel att åka på en lång semester eller stanna borta från huset i två eller flera dagar.

Så snart en luftrenare slutar gå kan föroreningarna i rummet börja byggas upp igen. Det är därför det är bra att hålla både dyra och billigare luftrenare i drift dygnet runt.

Kan du tvätta och återanvända luftreningsfilter?

Ja, du kan tvätta och återanvända luftreningsfilter så länge de är gjorda för att rengöras och återanvändas.

Faktum är att inte alla luftreningsfilter kan tvättas, och om du tvättar ett icke-tvättbart luftfilter blir det förstört.

Tvättbara filter innehåller en speciell typ av material som inte bryts ner när det sänks ner i vatten.

Så se till att leta efter en luftrenare bäst i test som innehåller ett tvättbart filter som de produkter som beskrivs i den här guiden.

Är tvättbara filter bra?

Ja, tvättbara filter är bra för att rengöra luften.

Tvättbara luftfilter är vanligtvis bra för att samla in större dammpartiklar, husdjursskador, synlig rök och allergener som pollen, vilket kan hjälpa dig att andas bättre och få lindring för allergisymtom.

Det enda du behöver komma ihåg är att engångsfilter är mer effektiva för att fånga upp de mindre partiklarna, såsom ultrafint damm, bakterier och partiklar (PM2.5).

För de finare föroreningarna behöver du en mer avancerad och dyr luftrenare. Forskning visar att luftfilter som tar bort partiklar kan leda till ”betydande hälsofördelar för patienter med astma och hjärt-kärlsjukdomar.”

Men de flesta utan allvarliga andningsbesvär går bra med en av de bästa billiga luftrenarna som använder tvättbara eller permanenta filter.

Är tvättbara HEPA-filter lika effektiva?

Tvättbara HEPA-filter är effektiva. Många tvättbara HEPA-filter har en effektivitetsgrad på 99,97% för att ta bort partiklar från luften. En liknande typ av filter som kan tvättas och återanvändas kallas ett iFD-filter. Den har en 99,99% effektivitetsgrad.

Jag har detaljerad artikel om hur effektiva luftrenare är om du vill läsa den. Det förklarar också vad luftrenare är bra för om du vill lära dig mer om detta.

Kan kolfilter tvättas?

De flesta kolfilter kan inte tvättas. Det varumärkesskyddade tvättbara luftfiltret för avancerad luktkontroll (AOC) har utformats speciellt för att tvättas och återanvändas i upp till 12 månader.

Att tvätta ett standardkolfilter med tvål och vatten kommer att upphäva kolens förmåga att filtrera luften. Du kan dock förlänga livslängden för vissa kolfilter genom att dammsuga dem.

Fortsätt bara med den rengöringsprocessen innan filtret blir för igensatt med smuts och skräp. Om du gör det kan kolfiltret hålla längre när det inte kan tvättas.

Vad är ett permanent HEPA-filter?

Ett permanent HEPA-filter är ett filter som aldrig behöver bytas ut.

Permanenta HEPA-filter tar bort skadliga föroreningar från luften precis som ett HEPA-filter för engångsbruk, förutom att den permanenta typen kan dammsugas och återanvändas om och om igen.

Den största fördelen med ett permanent HEPA-filter är att du inte behöver betala för en ersättning.

Kan HEPA-filter tvättas och återanvändas?

Vissa HEPA-filter kan tvättas som återanvänds, men de flesta är engångsbruk.

Du måste leta efter en speciell typ av luftrenare bäst i test som använder ett tvättbart HEPA-filter som de produkter som granskas på den här sidan.

En annan typ av filter som kan tvättas och återanvändas kallas ett “iFD-filter”. Det fungerar på samma sätt som ett HEPA-filter för att ta bort föroreningar från luften men har en annan materialkomposition.

Varför behöver man en luftrenare allergi bäst i test för en lägenhet?

Eftersom lägenheterna är mindre än ett vanligt hem, finns det några speciella utmaningar att lösa om du vill upprätthålla en högre nivå av luftkvalitet inomhus.

Lyckligtvis är luftrenare effektiva i att hjälpa till med de flesta av dessa problem.

Eftersom lägenheter har en mer kompakt och restriktiv layout än ett hus kan det vara extremt svårt för dig att få ordentlig ventilation i hela utrymmet.

Ett annat problem är att du absolut inte har kontroll över vad dina grannar gör i sina egna lägenheter och deras livsstilsval kan enkelt påverka ditt välbefinnande och komfort.

Vanligtvis delar lägenhetsenheter i en byggnad samma värme- och kylsystem (VVS).

Det ger dig mycket mindre reglering över vad du andas in än om du bodde i ett enfamiljshus eftersom du måste lita på din hyresvärd eller komplexa chef för rengöring och underhåll av byggnadens VVS-system.

Det betyder att damm, allergener, mögel och andra föroreningar lätt kan pumpas in i din lägenhet genom luftventilerna dagligen.

Så att få en luftrenare är en viktig del för att förbättra luftkvaliteten du andas inomhus. Miljöskyddsbyrån rekommenderar till och med dem om du alls skulle ifrågasätta, behöver jag en luftrenare.

Ett annat vanligt problem är att rök, lukt och andra föroreningar kan ta sig in i din lägenhet som kommer från andra grannar som bor i samma byggnad.

Även om du är en ren person och håller ditt utrymme snyggt, är en elak granne allt som krävs för att förstöra luftkvaliteten i din egen enhet.

Eftersom du har väldigt lite eller ingen direkt kontroll över vad som förorenar luften som cirkulerar genom hela din lägenhet, är det bästa du kan göra att investera i en luftrenare så att den kan rengöra och fräscha luften du andas in.

Om rök är särskilt besvärande för dig, kommer mina recensioner av bra luftrenare allergi bäst i test för rökare också att fungera bra för dig här.

Behöver du mer än en luftrenare i din lägenhet?

Om du befinner dig i en väldigt liten lägenhet som ett loft eller en studiolägenhet behöver du kanske inte flera luftrenare.

Du behöver troligen bara en luftrenare som täcker det totala kvadratmetern av ditt aktiva bostadsutrymme.

Men om du är i en större lägenhet kan flera luftrenare vara en bra idé så att du kan få den renaste, färskaste luften som möjligt.

Luftrenare har inte förmågan att arbeta genom väggar och de gör inte det bästa jobbet med att filtrera luft runt hörnen.

Om du har en riktigt stor lägenhet med många väggar eller dörröppningar, vill du ha åtminstone en dedikerad luftrenare för det huvudsakliga vardagsrummet eller området i ditt utrymme och överväga en sekundär för ditt sovrum.

Ett annat alternativ oavsett om du är i en liten eller stor lägenhet är att ha en eller två mindre och mer bärbara luftrenare som du enkelt kan flytta från rum till rum. Du kan kolla in mina bästa billiga luftrenare recensioner för att hitta de mest prisvärda alternativen eller bara välja två produkter som rekommenderas på den här sidan.

Är det okej att lämna en bäst i test luftrenare på hela natten eller hela dagen i min lägenhet?

Ja. I själva verket är det bäst om du aldrig stänger av luftrenaren alls eftersom ju mer tid det har att arbeta desto renare blir luften i din lägenhet.

Varje gång du stänger av luftrenaren kan föroreningar inomhus och lukt börja byggas upp igen. Så håll luftrenaren igång dag och natt så att du kan njuta av den renaste luften inomhus.

Många undrar om luftrenare hjälper till med dammkvalster, och svaret är ja så länge enheten körs kontinuerligt.

Är luftrenare högljudda?

Inte de som rekommenderas på denna sida. Varje luftrenare jag rekommenderar är praktiskt taget tyst när den körs på lägsta inställning. Om luftrenaren sparkar in i ett högt läge för att bli av med invaderande föroreningar (eller om du manuellt ställer in den på högsta fläkthastighet), då kan den producera lite högre ljud.

Detta hörbara ljud är dock bara tillfälligt medan luftrenaren arbetar hårdare för att filtrera bort luftburna föroreningar. När luften är ren kommer maskinen att återgå till låg inställning om den är inställd på ett automatiskt läge. Annars måste du justera fläkthastigheten manuellt så att den återgår till det tysta drifttillståndet.

Behöver jag en luftrenare?

Inomhusluftkvaliteten är viktig – trots allt spenderar jag en stor del av mina liv inuti mina hem och andar den luften. Det är lätt att anta att föroreningar verkligen är ett utomhusproblem, men samma luft som innehåller spår av fordonsavgaser, luftburet damm och pollen, rök och andra föroreningar kommer in i mina hem. Andra föroreningskällor finns redan i hemmet; till exempel hushållsdamm, cigarettrök, flyktiga organiska föreningar (VOC) som släpps ut från färg och skummet inuti soffor och madrasser, djurhår och mjäll.

Inomhus har föroreningar mindre chans att helt enkelt blåsa bort och kan byggas upp över tiden. Alla dessa typer av föroreningar kan orsaka irritation i andningen, ögonen och huden.

I många fall kan du ta itu med de flesta av dessa problem med regelbunden dammsugning, moppning och luftning av ditt hem när uteluften är klar, så en luftrenare bäst i test är inte alltid en nödvändig apparat. De kan dock vara användbara i många situationer.

De främsta anledningarna till att äga en luftrenare:

 • För att hjälpa till med astma och allergier, särskilt mot damm och pollen.
 • För att hålla luften fri från bakterier och virus om du har sjuka människor hemma.
 • Om du röker inuti ditt hem.
 • Om ditt område har speciella föroreningsproblem, som att vara nära en större väg eller i ett område som påverkas av bränder.

Behöver man sensorer och timers till sin bäst i test luftrenare?

En luftrenare med luftgivare kan övervaka nivån på luftföroreningar inomhus och visa denna information för dig. Vissa kan ställas in för att aktivera sig automatiskt när föroreningarna når en viss nivå. Detta kan vara praktiskt om du vill att renaren ska upprätthålla god luftkvalitet utan att behöva fortsätta att köra 24/7. Till exempel om du bor nära större vägar som leder till höga föroreningsnivåer endast under vissa tider på dygnet eller under våren när pollenantalet kan variera avsevärt från dag till dag.

I avsaknad av automatiska sensorer kan en enkel timerfunktion vara användbar för att ställa in enheten att köra vid vissa tider på dygnet.

Behöver man Wi-Fi-appar och fjärrkontroller?

En fjärrkontroll är perfekt för bekvämlighet, men inte alla modeller har dem. Vissa modeller kan anslutas till ditt hem Wi-Fi-nätverk och styras via en smartphone-app. Detta kan fungera som ett alternativ till en dedikerad fjärrkontroll. Vissa modeller ger dig också tillgång till insamlade data från luftrenaren, så att du kan se vilken typ av föroreningar den har tagit bort från ditt hem.

Har luftkonditionering HEPA-filter?

En luftkonditionering kan hjälpa till att filtrera bort damm och pollen från luften, men tar vanligtvis inte bort rök, mycket fina partiklar eller flyktiga organiska ämnen. HEPA-filter kan praktiskt taget inte monteras i split-system eller luftkanaler, eftersom luftkonditioneringsapparater måste leverera ganska stora volymer luftflöde in i rummet och skulle behöva massivt kraftfulla fläktar i inomhusenheten för att tvinga den luftmängden genom den mycket täta vävningen av ett HEPA-filter.

Som sagt, vissa nya modeller av luftkonditioneringsapparater inkluderar extra filter eller funktioner som joniserande eller fotokatalytiska filter, som skulle hjälpa till att fånga fina partiklar som allergener, mögelsporer och så vidare. Även om det är osannolikt att de är lika effektiva vid rökborttagning som en dedikerad luftrenare, bör de ändå hjälpa till (men notera att som nämnts ovan kan jonisering skapa små mängder ozon).

Hur bärbara är luftrenare?

Vissa bäst i test luftrenare är lättare och mer rörliga än andra. De minsta luftrenarna sitter på ett skrivbord eller en hylla och flyttas enkelt från rum till rum.

De större och tyngre luftrenarna hålls bäst stillastående, men vissa kommer med hjul för bärbarhet. Om du vill använda din luftrenare på ditt hemmakontor under dagen, ditt vardagsrum på kvällen och ditt sovrum över natten, leta efter en mindre enhet eller en som rullar.

Som jag har nämnt är storleken på en luftrenare löst korrelerad med storleken på rummet som den effektivt kan rengöra, så det bästa alternativet för din plantskola kommer förmodligen inte att vara det rätta valet för ett familjerum som är tre eller fyra gånger större.

Du vill hitta ett lyckligt medium mellan storlek och bärbarhet om du planerar att ha en luftrenare som täcker hela ditt hem.

Vad är kostnaden för underhåll av en luftrenare pollen bäst i test?

Kostnaden för din luftrenare är viktig om du har en budget, men antar inte att du kommer att betala för enheten när du har ställt in den i ditt hem. Du måste regelbundet byta ut filtren.

Kostnader för filterbyte varierar från maskin till maskin: Vissa har mycket dyra filter som håller i flera år, medan andra använder billiga filter som måste bytas ofta. Dessutom, medan vissa av förfiltren är tvättbara, är HEPA-filtren själva engångsbruk och måste bytas ut helt.

Innan du köper en luftrenare pollen bäst i test beräknar du kostnaden per år för att underhålla den och jämför den kostnaden med andra luftreningsanordningar som du kanske överväger.

Vilken luftrenare är bäst?

Den bästa luftrenaren är Xiamo Mi Air Purifier Pro som du kan köpa på den här sidan.

Hur enkelt är det att göra ett luftrenare test?

Det är faktiskt väldigt enkelt att göra ett eget luftrenare test. Först och främst måste du hitta några produkter som du ska köpa och sen testa i ditt test luftrenare. Du köper alltså hem några luftrenare och sen sätter du upp några riktlinjer som du ska följa och testa efter i ditt luftrenare test. Efter det så är det dags att faktiskt testa luftrenarna. Detta är inte svårt om du satt upp bra riktlinjer. Efter ditt luftrenare test så ska du sammansätta alla resultaten och komma fram till vilka luftrenare som blev bäst i test. Som du kan se så är det väldigt enkelt att göra ett luftrenare test.

Det är inte alls svårt att göra ett luftrenare test för att komma fram till luftrenare bäst i test.

Läs också >>> Bäst i test radiator

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top