Bästa matgruppen 2024 – Test av olika utomhus matgrupper

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Runt bord

Stalbo Fagervik

Venture Design Wembley

4Living Svart

Stalbo Ekelund

Klicka här för att se fler matgrupper.

En matgrupp kan förändra din uteplats till en funktionell och inbjudande plats. I denna artikel presenterar vi resultaten från vår omfattande jämförelse av flera ledande modeller.

Vi har granskat dessa matgrupper med tanke på deras design, kvalitet, komfort och värde för pengarna.

Oavsett om du planerar för familjemiddagar eller vill ha en plats för avkoppling med morgonkaffet, kommer vår noggranna bedömning att vägleda dig mot det bästa valet. Läs vår test nedan för att hitta den utomhus matgrupp som passar bäst för dina behov.

1. Bäst i test – Stalbo Fagervik

Vårt team var imponerade när vi testade trädgårdsgruppen Stalbo Fagervik, en praktisk uppsättning med justerbara stolar för sex personer. Det tidlösa designkonceptet och möblernas stomme i stål kombinerat med textilene, ett syntetiskt tyg, blev en hit under våra tester.

Specifikationer
Stolar:6 stycken
Bordshöjd:73 cm
Vikt:39,6 kg
Garanti:2 år
Material:Stål, glas

Vi kunde inte låta bli att notera att textilene inte bara är vattenresistent och smutsavstötande, utan också mycket slitstarkt, vilket gör dessa möbler särskilt lämpliga för utomhusbruk.

En aspekt som verkligen stack ut med denna trädgårdsgrupp var hur lätta och hopfällbara stolarna är. Detta gjorde dem otroligt smidiga att flytta och förvara. Vi testade även stolarnas justerbarhet och uppskattade att vi kunde välja mellan sju olika lägen, vilket ger optimal komfort för en rad olika användare.

Skötselråden som medföljer denna uppsättning är tydliga och enkla att följa, vilket gör underhållet av möblerna till en enkel uppgift. Den medföljande garantin på två år ger ytterligare trygghet, även om den inte gäller för självförvållade skador.

En viktig nackdel att notera är dock att för att hålla möblerna i bästa skick rekommenderas att de förvaras under tak när de inte används under sommaren. För vinterförvaring bör möblerna ställas på ett svalt och mörkt utrymme, vilket kan vara problematiskt för de som saknar tillräckligt förvaringsutrymme.

Sammantaget var vi imponerade av Stalbo Fagerviks trädgårdsgrupp och skulle rekommendera den till dem som söker en hållbar och justerbar uppsättning för utomhusbruk.

Fördelar

 • Justerbara och hopfällbara stolar
 • Tidlös design
 • Lätt att rengöra
 • Slitstarka material

Nackdelar

 • Möblerna kan kräva extra skydd vid dåligt väder

2. Bäst premiumval – Venture Design Wembley

När vi testade Venture Design Wembley matgrupp blev det snabbt tydligt att denna produkt lever upp till sitt löfte om att erbjuda både stil och bekvämlighet.

Specifikationer
Stolar:6 stycken
Bordsmaterial:Glas, metall, rotting
Stolsmaterial:Polyester, metall, rotting
Kuddar:Medföljer
Form:Rektangulär

Denna matgrupp, som ingår i Wembley-serien, inkluderar ett matbord i konstrotting med en glasbordsskiva och sex bekväma fåtöljer, alla i en elegant grå nyans.

Den höga kvaliteten och det stilrena utförandet ger en lyxig känsla som skulle vara ett välkommet tillskott till alla uterum eller trädgårdar.

Matbordet i konstrotting var särskilt imponerande under våra tester. Glasbordsskivan gav en känsla av elegans, och rottingen bidrog till robustheten. Det faktum att gruppen inkluderar kuddar ökade komforten och bidrog till en mer inbjudande atmosfär.

Fåtöljerna, tillverkade av polyester, metall och rotting, var också mycket bekväma. Vi uppskattade att de var tillräckligt rymliga för att passa en rad olika kroppsformer och storlekar. Dessutom, trots deras robusta konstruktion, var de lätta nog att flytta runt efter behov.

En nackdel att notera är dock att montering krävs. För vissa konsumenter kan detta vara en hinder, särskilt om de inte är praktiskt lagda. Med detta sagt, de tydliga instruktionerna och kundtjänsten gjorde upplevelsen mindre utmanande än vi först antog.

Sammantaget var Venture Design Wembley matgrupp en hit under våra tester, och vi rekommenderar den för dem som söker en balans mellan stil, komfort och hållbarhet för deras utomhusutrymmen.

Fördelar

 • Högkvalitativa material
 • Inkluderar bekväma kuddar
 • Stilren design
 • Robust men lätt att flytta

Nackdelar

 • Montering krävs

3. Bäst budgetval – 4Living Svart

Det första som slår en när man testar balkongmöbelsetet 4Living Svart är hur oerhört praktiskt det är. Som en hopfällbar enhet gör den optimal användning av begränsat utrymme – perfekt för mindre balkonger eller uteplatser. Trots sin kompakta form erbjuder detta set en överraskande robust och bekväm sittupplevelse, tack vare dess stålkonstruktion och textilenväv.

Specifikationer
Stolar:2 stycken
Bordshöjd:70 cm
Maxvikt:120 kg
Stolsmått (cm):46 x 56 x 83
Färg:Svart

Stålramröret som är pulverlackerat svart ger setet en elegant och modern estetik. Den svarta färgen är både diskret och passar lätt in i de flesta balkongdekorationer. Bordsskivan, tillverkad av tryckt härdat 5 mm glas, är både snygg och hållbar, vilket ytterligare förstärker den moderna känslan.

Själva stolarna, även de gjorda av en kombination av stål och 1×1 textilenväv, erbjuder en oväntad komfort. Väven tillåter luftcirkulation, vilket gör dem särskilt behagliga att sitta på under varma sommardagar.

En liten nackdel vi märkte under testningen var att, trots att stolarna är hållbara, de har en maximal belastningsgräns på 120 kg. Detta kan begränsa användningen för vissa individer.

Ändå, med tanke på dess hopfällbarhet, robusta konstruktion, och den stiliga designen, finner vi att 4Living Svart balkongset verkligen erbjuder värde för pengarna. För de som söker en kompakt men ändå bekväm och elegant lösning för deras balkong- eller terrassutrymme, är denna produkt definitivt värd att överväga.

Fördelar

 • Hopfällbar design
 • Robust konstruktion
 • Bekväma stolar

Nackdelar

 • Stolarna har en lägre maxvikt än andra modeller

4. Runt bord – Stalbo Ekelund

Möbelgruppen Stalbo Ekelund, tillverkad av det vackra akaciaträet, tillför en naturlig och tidlös elegans till alla trädgårdsmiljöer. När vi testade möbelgruppen, upplevde vi dess smidiga funktionalitet och imponerande design som utmärkande egenskaper.

Specifikationer
Stolar:4 stycken
Material:Akaciaträ
Behandling:Naturlig olja
Sitthöjd:45 cm
Bordsmått: Ø 120 x 75 cm

Möbelgruppen är designad för fyra personer, inklusive ett runt bord och fyra stolar, vilket gör den perfekt för avkopplande måltider utomhus. Bordet, med en diameter på 120 cm, ger gott om utrymme för mat och dryck. Det var mycket uppskattat under vår testning, då vi kunde njuta av våra måltider utan att känna oss trångbodda.

En särskilt framstående egenskap med denna möbelgrupp är dess hopfällbarhet. Både bordet och stolarna kan fällas samman, vilket gör förvaringen under de kallare månaderna till en enkel uppgift. Vi uppskattade verkligen denna funktionalitet, då den sparar mycket utrymme och gör det enkelt att hantera möblerna.

Möbelgruppen Stalbo Ekelund kräver några skötselåtgärder för att behålla sin lyster och hållbarhet. Vi upptäckte att efter regn eller snöfall, behöver överflödigt vatten tas bort, särskilt från plana ytor. Ett litet jobb, men väl värt det för att bevara gruppens vackra utseende.

En nackdel vi märkte under vår testning var att möbelgruppen kräver lite mer underhåll jämfört med icke-trämöbler. Regelbunden rengöring, betsning och god förvaring är nödvändiga för att bevara dess skönhet och hållbarhet.

Sammanfattningsvis levererar möbelgruppen Stalbo Ekelund både estetik och praktik. Det ger en mötesplats för avkopplande måltider utomhus och skapar samtidigt en stämningsfull atmosfär.

Fördelar

 • Hopfällbar design
 • Rymmer fyra personer
 • Högkvalitativt akaciaträ
 • Stort rundbord

Nackdelar

 • Kräver regelbundet underhåll

5. Venture Design Paola

Venture Design Paola matgrupp utstrålar en kombination av modern elegans och praktisk design, vilket gör den till en idealisk plats för familjemåltider eller sociala sammankomster utomhus. Vår upplevelse av denna matgrupp var till största del positiv, tack vare dess estetiska tilltalande och bekväma sittplatser.

Specifikationer
Stolar:8 stycken
Kuddar:Medföljer
Bordshöjd:74 cm
Bordsmått:200 x 100 cm
Bord:Rektangulärt

Designen hos Paola matgrupp är distinkt med svart färg och rektangulär form. Bordsskivan i svart glas och sand accentueras av ramen i metall och rotting, vilket ger en behaglig kontrast. Det rektangulära bordet mäter 200 cm på längden och 100 cm på bredden, vilket ger gott om utrymme för mat och dryck, vilket vi fann mycket tilltalande under vår testning.

Matstolarna som medföljer är också imponerande med sina svarta metallramar och rottingdetaljer. De inkluderade kuddarna förbättrar komforten och inbjuder till långa, avkopplande måltider. Men vi märkte att stolarna, trots att de var bekväma, var lite svåra att flytta på grund av deras vikt.

En annan sak som vi uppskattade var att matgruppen krävde montering, vilket var enkelt och inte tidskrävande. Alla delar var ordentligt märkta och instruktionerna var klara och lätta att följa. Detta innebar att vi kunde få matgruppen redo för användning på kort tid.

Trots de många fördelarna, finns det en nackdel med Venture Design Paola matgrupp. Kuddarna som medföljer är inte vattenavvisande, vilket innebär att de måste tas in vid regn för att förhindra vattenskador. Detta var en liten besvikelse, men totalt sett uppvägdes detta av de andra positiva egenskaperna hos matgruppen.

Sammanfattningsvis erbjuder Venture Design Paola matgrupp en kombination av modern design och praktisk funktion. Den är en utmärkt investering för de som vill skapa en elegant och inbjudande utomhusmiljö.

Fördelar

 • Modern design
 • Stort rektangulärt bord
 • Bekväma stolar
 • Lättmonterad

Nackdelar

 • Kuddarna är inte vattenavvisande
 • Stolarna är tunga

6. Venture Design Virya Anna

Venture Design Virya Anna matgrupp är en perfekt kombination av klassisk stil och modern design. Denna matgrupp utmärker sig genom sin ombonade känsla och robusta konstruktion, vilket gör den till ett utmärkt val för alla typer av utemiljöer.

Specifikationer
Stolar:4 stycken
Bordsmått:160 x 90 x 74 cm
Leverans:Omonterad
Stolsmaterial:Rotting, metall
Bordsmaterial:Aluminium, sten

Bordet Virya, med dess gråa skiva och svarta aluminiumram, skapar en snygg kontrast och tillför en elegant touch till din uteplats. Bordet mäter 160 cm i längd och 90 cm i bredd, vilket ger gott om utrymme för att rymma allt du behöver för en utomhusmåltid.

Dess höjd på 74 cm passade perfekt för våra testare och dess höga sitthöjd gav en bekväm upplevelse under längre sittningar.

Stolarna Anna, med sin metall- och rottingkonstruktion, var bekväma och robusta. De var enkla att montera och kändes stadiga och hållbara under vår testperiod. Dessutom kompletterade de bordets design perfekt, vilket skapade en enhetlig och elegant matgrupp.

Trots dessa positiva aspekter fann vi en viss nackdel med Virya Anna matgrupp. Spraystone-material som används på bordet är inte helt resistenta mot repor, vilket betyder att extra försiktighet krävs vid användning för att förhindra skador.

Sammanfattningsvis är Venture Design Virya Anna matgrupp en utmärkt investering för den som söker en kombination av klassisk och modern design för sin utomhusmiljö. Den är enkel att montera, erbjuder bekväma sittplatser och ger tillräckligt med utrymme för att rymma dina måltider utomhus.

Fördelar

 • Bekväma stolar
 • Robust konstruktion
 • Lätt att montera

Nackdelar

 • Spraystone-material är känsligt för repor

7. Venture Design Copacabana

Venture Design Copacabana är ett runt matbord som är lika stilrent som det är funktionellt. Den sofistikerade designen, med en bordsskiva i glas och ett dekorativt underrede i vit aluminium, ger en inbjudande känsla som förtjänar att vara centrum för uppmärksamheten på din uteplats.

Specifikationer
Stolar:6 stycken
Höjd:74 cm
Diameter:140 cm
Färg:Vit, Grå
Form:Rund

Under våra tester var vi särskilt imponerade av hur stabil Copacabana-bordet var, trots att det var av glas och aluminium. Dess stabilitet, kombinerat med dess runda design, bidrog till att skapa en intim och sammanhängande middagsupplevelse.

Med en diameter på 140 cm, är Copacabana rymlig nog att bekvämt rymma flera matstolar runt det.

En sak som vi verkligen uppskattade med Copacabana-bordet var dess underhållsvänlighet. Instruktionerna att rengöra det regelbundet med vatten och mild tvål var lätt att följa, och vi märkte att bordet höll sig lika glänsande och nytt som dagen det anlände.

Trots dessa positiva aspekter, fann vi en nackdel med Copacabana-bordet. Det är inte förlängningsbart, vilket kan vara ett problem för större sällskap. Men vi fann att bordet ändå kunde rymma ett tillräckligt antal personer för en bekväm måltid utomhus.

Fördelar

 • Rund design för sammanhängande upplevelse
 • Underhållsvänligt material
 • Stabil konstruktion
 • Rymlig yta

Nackdelar

 • Inte förlängningsbart
 • Glasbordsskivan kan vara skör

8. Venture Design Volta Malin

Venture Design Volta Malin, en klassisk matgrupp, erbjuder en perfekt blandning av komfort, stil och praktik. Bestående av det runda bordet Volta och stolar från serien Malin, är denna matgrupp idealisk för att skapa en ombonad och modern känsla på din altan.

Specifikationer
Stolar:2 stycken
Färg:Vit
Kuddar:Medföljer
Bordshöjd:74 cm
Bordsdiameter:90 cm

Under testprocessen blev vi imponerade av matgruppens enkla men eleganta design. Med en vit bordsskiva, och grå och vita stolar, ger gruppen en ren och fräsch känsla till utomhusmiljön.

Bordet, som har en höjd av 74 cm och en diameter på 90 cm, var tillräckligt stort för att ge en rymlig matplats.

Stolarna var bekväma och tillåter dig att koppla av på altanen i timmar. Ett tillägg vi verkligen uppskattade var att stolarna levererades med kuddar, vilket förbättrade komforten ytterligare.

Trots alla positiva egenskaper, märkte vi en potentiell nackdel med Venture Design Volta Malin matgrupp. Montering krävdes för både bord och stolar. Detta kan vara lite besvärligt för någon som föredrar en färdigmonterad matgrupp.

Fördelar

 • Modern och ombonad design
 • Bekväma stolar med kuddar
 • Stabilt och rymligt bord
 • Passar i de flesta utemiljöer

Nackdelar

 • Vit färg kan bli smutsig snabbt

9. Stalbo Sandhamn

Stalbo Sandhamn, en trädgårdsgrupp för sex personer, kombinerar elegans med funktionalitet för att skapa en attraktiv utomhusmiljö. Med en tidlös design, erbjuder denna trädgårdsgrupp både stil och praktik för din uteplats.

Specifikationer
Stolar:6 stycken
Glasskiva:Härdat stål
Tyg:Textilene
Vikt:43,9 kg
Färg:Svart

Under vårt test imponerades vi av Stalbo Sandhamns kvalitet. Dess ram av stål och sittplatser av syntetiskt textilene ger en stark och hållbar konstruktion som är slittålig, vattenresistent och smutsavstötande.

Denna trädgårdsgrupp är mycket väl lämpad för utomhusbruk, tack vare sin robusta konstruktion och materialval.

Möblerna är förhållandevis enkla att underhålla; en enkel avspolning och torkning av tyget räcker för månadsvis skötsel. Men vi upptäckte att stommen av stål kan kräva mer omfattande vård, inklusive regelbunden tvättning och behandling vid eventuell uppkomst av rost.

Trots att detta kan vara en nackdel för vissa, anser vi att fördelarna med denna trädgårdsgrupp överväger detta lilla besvär. Förutom sin tidlösa design och hållbarhet, innehåller Stalbo Sandhamn ett komplett set med ett bord och sex stolar, vilket är utmärkt för att underhålla gäster under sommarmånaderna.

Fördelar

 • Slittåligt och vattenresistent material
 • Komplett set med sex stolar
 • Lätt att underhålla tyget

Nackdelar

 • Stålramen kan kräva mer skötsel

10. Venture Design Virya Knick

Venture Design Virya Knick matgrupp är verkligen en plats att längta hem till en varm sommarkväll. Modern, ombonad och robust, matgruppen kombinerar enastående design med enastående komfort, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill njuta av utomhuslivet till fullo.

Specifikationer
Stolar:4 stycken
Leverans:Omonterad
Kuddar:Medföljer
Bordshöjd:74 cm
Bordsmått:160 x 90 cm

Under vårt test av denna matgrupp blev vi genast slagna av dess imponerande design och kvalitet.

Matbordet och stolarna i matgruppen skapar en inbjudande och välkomnande atmosfär, perfekt för avkopplande kvällar eller underhållande gäster.

Stolarna är robusta och väl tilltagna, vilket ger exceptionell komfort för långa perioder av sittande. De inkluderade kuddarna bidrar till att ytterligare höja sittkomforten, vilket är ett stort plus.

En möjlig nackdel kan vara monteringskravet. Men vi fann att även om montering krävs, var processen enkel och rakt på sak, med tydliga instruktioner som gör det lätt även för den minst händiga personen.

Fördelar

 • Modern och ombonad design
 • Robusta och väl tilltagna stolar
 • Inkluderade kuddar för extra komfort
 • Högkvalitativa material för långvarig hållbarhet

Nackdelar

 • Monteringskrav kan vara tidskrävande för vissa
 • Kuddfodral kan behöva regelbunden rengöring

Hur vi utförde vårt test av matgrupper 2024

När vi började vårt djupgående test av olika matgrupper, utformade vi en noggrann och strukturerad plan. Vår ambition var att varje test skulle vara så rättvis och konsekvent som möjligt, för att på så sätt kunna utse vilken matgrupp som verkligen är bäst i test. I följande del av artikeln kommer vi att ta dig genom varje steg i vår testmetod och hur vi förberedde vår testmiljö.

Förberedelser för testmiljön

För att utföra vårt test skapade vi en konsekvent och neutral testmiljö. Varje matgrupp placerades i samma rum, med samma ljusförhållanden och rumstemperatur.

Vi ville garantera att varje matgrupp blev testad under exakt samma förhållanden. Vi märkte direkt att vissa matgrupper, som den bästa matgruppen vi provade, passade bättre i olika miljöer.

Genomförande av testet

Vår testprocess var noggrant detaljerad och genomfördes metodiskt. Vi började med att montera varje matgrupp, notera svårighetsgraden och tiden det tog.

Sedan undersökte vi designen, komforten och kvaliteten på varje matgrupp, både för inomhus- och utomhusbruk. En lista med några av de kriterier vi undersökte inkluderar:

 • Materialkvalitet
 • Komfort
 • Estetik och design
 • Pris och värde för pengarna

Utförandet av testerna

Varje matgrupp testades flera gånger, med olika antal personer och under olika tidpunkter på dagen. Varje testsession varade i minst två timmar, för att ge oss en realistisk uppfattning om komforten och användbarheten över tid.

Vi märkte att vissa matgrupper, till exempel en billig matgrupp vi testade, överträffade våra förväntningar i dessa långvariga sessioner. Vi testade även matgrupper för utomhusbruk i olika väderförhållanden, från soliga till regniga dagar.

Bedömning och resultat

När vi hade genomfört alla tester gick vi över till att noggrant analysera och jämföra resultaten. Vi betygssatte varje matgrupp utifrån kriterierna vi nämnde tidigare.

Genom att sammanställa dessa betyg kunde vi identifiera den bästa matgruppen, den bästa billiga matgruppen, och den bästa matgruppen för utomhusbruk. Vi tog även i beaktande antalet stolar, och utvärderade både matgrupper med 4 och 6 stolar.

Långtidstest och hållbarhet

Vi ville vara säkra på att de matgrupper vi rekommenderar inte bara presterar väl vid första intrycket, men också håller över tid. Därför genomförde vi långvariga tester för att bedöma varje produkts hållbarhet. Vi utsatte matgrupperna för vardagligt slitage och även för lite mer intensiv användning under helger och vid särskilda tillfällen.

Vi noterade hur varje matgrupp stod emot tidens tand, och det var intressant att se hur vissa av de billigare matgrupperna presterade lika bra, om inte bättre, än några av de dyrare modellerna i detta långtidstest.

Säkerhet och tillförlitlighet

Vi insåg under vårt test att en matgrupp inte bara behöver vara estetiskt tilltalande och bekväm, utan också säker och pålitlig. Vi undersökte stabiliteten hos varje matgrupp och tittade på eventuella säkerhetsfunktioner, såsom icke-slipande fotdynor och starka konstruktioner.

Vi var speciellt imponerade av en rund matgrupp som utmärkte sig genom sin robusta konstruktion. Vi märkte även att matgrupper för utomhusbruk tenderade att ha bättre väderbeständighet, vilket ökade deras pålitlighet när de utsattes för oväntade väderförändringar. Vi kan med säkerhet säga att de matgrupper vi rekommenderar i vårt bäst i test-resultat är tillförlitliga och säkra alternativ för alla hem.

Under hela testprocessen, från att ställa upp testmiljön till utförandet av testerna, strävade vi efter att vara så objektiva och noggranna som möjligt. Allt för att hjälpa dig att köpa den matgrupp som passar dig bäst.

Viktiga aspekter att tänka på innan du använder din matgrupp

Att använda en matgrupp för första gången kan kännas både spännande och lite överväldigande. Efter att ha genomfört vårt test av flera olika matgrupper, har vi sammanställt en lista med tips baserade på våra observationer och erfarenheter.

Vår förhoppning är att dessa tips kommer att hjälpa dig att optimera användningen av din matgrupp, oavsett om det är bäst i test-matgruppen, en billig matgrupp, en matgrupp för utomhusbruk eller en annan modell som du valt.

Förstå ditt utrymme

Först och främst är det viktigt att förstå utrymmet där din matgrupp ska placeras. Är det en trädgård, en terrass, en pergola eller kanske under en paviljong? Under vårt test observerade vi att matgrupperna passade olika bra i olika miljöer, och val av placering kan verkligen påverka upplevelsen.

Ha i åtanke att en matgrupp för utomhusbruk kanske behöver mer skydd än inomhusvarianter, särskilt om den ska placeras i närheten av andra utemöbler som till exempel en trädgårdsbänk eller ett picknickbord.

Montering och underhåll

Vårt test av olika matgrupper visade att monteringsprocessen kan variera stort mellan olika modeller. Några matgrupper var lättare att montera än andra, vilket är viktigt att tänka på om du är nybörjare.

När det kommer till underhåll så observerade vi under testet att vissa material behöver mer skötsel än andra. Till exempel kan trä behöva oljas regelbundet för att hålla sig fint.

Komfort och funktionalitet

Komforten är avgörande när du ska använda din matgrupp. Vi noterade under vårt test att matgrupper med olika antal stolar, till exempel matgrupper med 4 eller 6 stolar, erbjuder olika nivåer av komfort och funktionalitet.

Om du har en stor familj eller ofta har gäster kan det vara värt att överväga en matgrupp med 6 stolar. Dessutom bör du fundera på vilken typ av stolar som passar dig bäst – kanske en positionsstol eller en däckstol?

Anpassning efter väderförhållanden

Vårt test visade att matgrupper för utomhusbruk skiljer sig i hur de hanterar olika väderförhållanden. Om din matgrupp ska användas utomhus är det viktigt att överväga hur den kommer att reagera på regn, stark sol och vind. Att välja en matgrupp med bra väderbeständighet kan göra stor skillnad i det långa loppet.

Sammanfattningsvis finns det flera aspekter att tänka på när du ska börja använda din matgrupp. Genom att följa våra tips, baserade på vårt omfattande test, hoppas vi att du kommer att få ut det mesta av din matgrupp – oavsett om du valt bäst i test-matgruppen, en billig matgrupp, eller en matgrupp för utomhusbruk.

Fördelar och nackdelar hos matgrupper med olika mängd stolar

Matgrupper kommer i en mängd olika stilar och storlekar, alla med sina unika fördelar. Under vårt test av matgrupper såg vi en mängd olika alternativ – från mindre set med två stolar till stora matgrupper med åtta stolar. Låt oss diskutera de olika typerna och vad de kan erbjuda.

Matgrupp med 2 stolar

Matgrupper med två stolar kan vara perfekt för mindre utrymmen eller för par som vill njuta av utomhusmåltider tillsammans. De tar inte upp mycket plats och kan enkelt flyttas runt för att passa dina behov.

En solstol eller solsäng kan vara ett bra komplement till en sådan matgrupp för att skapa ett mysigt utomhusutrymme. Under testet uppskattade vi den intima atmosfären som matgrupper med två stolar skapade.

Matgrupp med 4 stolar

En matgrupp med fyra stolar är ett flexibelt val som kan passa både mindre och större hushåll. Den kan rymma en liten familj för vardagliga måltider, eller erbjuder gott om utrymme för att bjuda in ett par vänner på en middag.

När vi testade dessa matgrupper fann vi att de var en balans mellan intimitet och funktionalitet, vilket gör dem till ett populärt val.

Matgrupp med 6 stolar

Matgrupper med sex stolar erbjuder gott om utrymme för större sammankomster. De passar utmärkt för middagsfester, familjemiddagar eller andra sociala tillställningar.

Vårt test visade att de här matgrupperna ofta var bäst i test när det gäller att rymma fler gäster, vilket gör dem till ett bra val för dem som gillar att underhålla.

Matgrupp med 8 stolar

Slutligen erbjuder matgrupper med åtta stolar mest utrymme och funktionalitet. De kan lätt rymma stora familjer eller grupper av vänner, vilket gör dem till det självklara valet för de som ofta håller stora sammankomster. Under vårt test fann vi att dessa matgrupper var fantastiska för att skapa ett socialt utrymme som alla kunde njuta av.

Varje typ av matgrupp har sina egna fördelar och det bästa valet beror på dina personliga behov och livsstil. Oavsett om du väljer en matgrupp med två, fyra, sex eller åtta stolar, kommer du att skapa ett utrymme där du kan njuta av mat och samvaro utomhus.

Och kom ihåg, den bästa matgruppen är den som passar just dig och dina behov bäst, oavsett om det är en matgrupp som var bäst i test eller en billig matgrupp. Hoppas du hittar den matgrupp som är perfekt för dig!

Vanliga frågor om matgrupper 2024

Vad kostar det att köpa en matgrupp?

Priset för en matgrupp varierar stort, från några tusenlappar till över tjugo tusen, beroende på material, storlek, och design.

Ska man köpa en matgrupp med runt bord?

Valet av bordform är mycket personligt och kan påverkas av rummets storlek och form. Ett runt bord kan främja social interaktion, då alla sitter ansikte mot ansikte.

Finns det specifika matgrupper för utomhusbruk?

Ja, det finns specifika matgrupper för utomhusbruk, ofta gjorda av väderbeständiga material som teak, aluminium eller rostfritt stål.

Borde man köpa en matgrupp med 6 eller 4 stolar?

Antalet stolar i en matgrupp beror på ditt behov och utrymme. Har du ofta gäster, eller en stor familj, kan en matgrupp med 6 stolar vara lämpligare.

Är det värt att köpa en billig matgrupp?

Priset är inte alltid en indikator på kvalitet. Vissa billiga matgrupper kan erbjuda utmärkt värde för pengarna, men det är viktigt att undersöka kvaliteten noggrant innan köp

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen