BĂ€sta najmaskinen 2022– Test av olika najmaskiner

Bäst i test

Premiumval

Billigast

Tjep Ultra Grip 25

Max RB398

Makita DTR180ZJ

Klicka hÀr för att se fler najmaskiner.

Klicka hÀr för att se fler gÀngstÄngskapar.

BĂ€sta najmaskinen 2022

Arbetar du ofta med armeringsjÀrn och betong? DÄ mÄste du köpa den bÀsta najmaskinen. Med hjÀlp av en bra najmaskin sÄ behöver du inte binda nÄgra knutar manuellt. Du behöver bara trycka pÄ en knapp och sÄ gör maskinen jobbet Ät dig. En najmaskin Àr vÀldigt simpel och enkel att anvÀnda. Du kan förmodligen dÀrför förstÄ varför det Àr bra att ha en najmaskin.

Men det kan faktiskt vara riktigt svÄrt att köpa en bra najmaskin pÄ nÀtet. Det finns en massa olika faktorer som gör att det blir svÄrt. Det finns till exempel tyvÀrr affÀrer som inte nÀmner de negativa sakerna om najmaskinen. Detta gör att man inte riktigt vet hur bra maskinen faktiskt Àr. Dessutom finns det en massa olika modeller som Àven finns i olika prisklasser. NÀr man köper en najmaskin sÄ vill man ju inte rÄka köpa en som man inte tycker om. Om man inte Àr sÄ insatt kan dÀrför köpet bli riktigt svÄrt.

Men det Àr precis av den anledningen som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har sammansatt en komplex köpguide för najmaskiner. Det finns nÄgra viktiga saker som man ska tÀnka pÄ nÀr man köper en bra najmaskin. Ibland kan köpet dock vara ganska svÄrt. Men genom att lÀsa igenom och anvÀnda min köpguide som en grund sÄ kommer du enkelt att kunna köpa den bÀsta najmaskinen. Jag har gjort den hÀr guiden genom att anvÀnda och testa min egen najmaskin. Jag har Àven lÀst igenom andra tester och kundrecensioner. Den hÀr informationen har jag sedan satt ihop till en komplex köpguide. Efter att du har lÀst igenom min guide sÄ garanterar jag att du enkelt kan köpa en bra najmaskin.

Köpguide najmaskin 2022

Det kan alltsÄ vara riktigt svÄrt att köpa en bra najmaskin pÄ nÀtet. Men med hjÀlp av min köpguide sÄ kommer det bli mycket enklare. NÀr man köper en najmaskin sÄ finns det nÄgra viktiga faktorer som man mÄste tÀnka pÄ. Det Àr ocksÄ viktigt att du vÀljer utifrÄn dina egna preferenser. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta najmaskinen:

 • Hastighet
 • SĂ€kerhet
 • Batterikapacitet
 • MĂ„ngsidighet
 • Design
 • Multifunktionell
 • HĂ„llbarhet
 • Typ av najmaskin

Hastighet

NÀr du handlar efter nÄgot slags elverktyg Àr det viktigaste du vill prioritera prestanda. Elverktyg Àr avsedda att underlÀtta vissa jobb, och det Àr inte mycket poÀng i att fÄ ett elverktyg om prestandan inte Àr bra.

Till exempel, nÀr du fÄr en borrmaskin, vill du ha en med högt varvtal. NÀr det gÀller najmaskiner Àr det att leta efter hastighet, mer specifikt, hur snabbt najmaskin kan fungera.

Allt om olika najmaskin kommer att ha olika hastigheter, det finns ett slags baslinje som du kan följa. De flesta avancerade najmaskiner (inklusive de flesta som jag vÀljer att visa pÄ vÄr lista av bÀsta najmaskiner) tar cirka 0,8 sekunder att binda en bit armeringsjÀrn (för tydlighetens skull hÀnvisar 0,8 sekunder till den tid det tar frÄn nÀr du dra avtryckaren tills du kan dra i den igen).a

Jag rekommenderar inte att du fÄr en najmaskin som Àr lÄngsammare Àn sÄ om du vÀrdesÀtter prestanda (som du bör sÀga tidigare).

SĂ€kerhet

Efter prestanda Àr sÀkerhet en annan funktion som det Àr mycket viktigt att prioritera nÀr du handlar efter elverktyg, inklusive najmaskiner.

Eftersom najmaskiner i allmÀnhet inte har nÄgot skarpt som en borr, och eftersom de tenderar att inte anvÀndas i sÀrskilt farliga omrÄden, finns det inte mÄnga sÀkerhetsfunktioner att vara pÄ utkik efter. Du bör dock fortfarande se till att alla nivÄer du köper uppfyller relevanta sÀkerhetsstandarder, sÄ att verktyget inte fungerar eller nÄgot liknande.

Batterikapacitet

HandhÄllna najmaskiner drivs nÀstan alltid av uppladdningsbara batterier (ungefÀr som alla andra handhÄllna elverktyg). SÄ nÀr du handlar efter en najmaskin bör du vara uppmÀrksam pÄ vilket kvalitetsbatteri som najmaskinet kommer med.

I synnerhet finns det tvÄ saker som du vill leta efter nÀr du handlar. Först och frÀmst, kontrollera ungefÀr hur mÄnga anvÀndningsomrÄden du fÄr frÄn ett batteri innan det behöver laddas. MÄnga najmaskiner ger dig en grov uppskattning av hur mÄnga gÄnger du kan anvÀnda verktyget innan batteriet tar slut helt. För att ge dig ett exempel frÄn vÄr bÀsta armeringslista lovade Makita DTR180 upp till 6 000 anvÀndningar per laddning.

Nu Àr dessa uppskattningar grova, sÀrskilt för att batterierna minskar i funktionalitet över tid, men de Àr fortfarande anvÀndbara för att mÀta batteriets övergripande kvalitet. Det andra du vill leta efter Àr batteriets spÀnning. Grovt sett kommer batteriets spÀnning att indikera dess kvalitet och hur kraftfullt verktyget Àr.

Om det Àr möjligt, leta ocksÄ efter bindningsverktyg som levereras med flera batterier. Flera batterier hjÀlper till att minska stillestÄndstiden nÀr du arbetar pÄ ett jobb. Det finns inget vÀrre Àn att vara mitt i nÄgot, komma in i en bra rytm och sedan behöva sluta för att batteriet pÄ najmaskinet dödade. Att ha flera batterier gör att du kan anvÀnda ett medan det andra laddas.

MĂ„ngsidighet

Slutligen finns det frÄgan om mÄngsidighet att övervÀga. Du vill ha en najmaskin som ger dig mÄnga alternativ. NÀr det gÀller najmaskiner Àr det viktigaste du fÄr kontrollera styrkan i nivÄn. För att visa vad vi menar, lÄt oss ÄtergÄ till vÄrt val för bÀsta najmaskin.

Vissa verktyg har upp till sex olika instĂ€llningar för att Ă€ndra verktygets bindningsstyrka. Det hĂ€r Ă€r bra eftersom det ger verktyget mĂ„ngsidighet. Även om du inte behöver hitta en med sĂ„ mĂ„nga instĂ€llningar som Makita, bör du prioritera mĂ„ngsidighet i Ă„tminstone viss utstrĂ€ckning.

Design

NÀr du övervÀger att köpa en najmaskin mÄste du vÀlja en najmaskin som levereras med en exklusiv design för att matcha alla dina behov. Leta efter en najmaskin med ett batteri med hög kapacitet, som laddas snabbare och hÄller lÀngre. TÀnk pÄ najmaskiner som har en kompakt och lÀtt design för att sÀkerstÀlla anvÀndarvÀnlighet och ge ett vÀnligt grepp. VÀlj en najmaskin som har lÄngvariga mönster. Leta efter en bÀrbar maskin som du enkelt kan gÄ runt med.

Multifunktionell

Leta efter najmaskiner som kan tjÀna flera syften. Identifiera en najmaskin som du effektivt och bekvÀmt kan anvÀnda i byggbranschen och Àven fylla rör. TÀnk pÄ najmaskiner som Àr enkla och sÀkra att anvÀnda för att garantera din sÀkerhet nÀr du anvÀnder den. Man bör ocksÄ övervÀga en najmaskin som Àr mycket prisvÀrd och kan tjÀna flera funktioner.

HĂ„llbarhet

NÀr du funderar pÄ att köpa en najmaskin, identifiera en som varar lÀngre. TÀnk pÄ en maskin som har mycket slitstarkt material som en najmaskin av stÄl. Leta efter en najmaskin som krÀver mindre underhÄll och hÄller lÀngre.

Typ av najmaskin

Beroende pĂ„ vilken typ av byggprojekt du genomför mĂ„ste du göra ett sortiment av armeringsjĂ€rn. Till att börja med mĂ„ste du vĂ€lja mellan den bĂ€sta manuella maskinen och den moderna batteridrivna najmaskinen. Återigen mĂ„ste du ocksĂ„ kontrollera vilken typ av knut som modellen kan göra.

Tips för knytning av armeringsjÀrn

Du kanske har arbetat 40 Är i byggandet och aldrig behövt knyta armeringsjÀrn, eller sÄ har du kanske fÄtt den uppgiften din första dag pÄ jobbet. Hur som helst, det finns nÄgra saker att komma ihÄg om processen. Det Àr viktigt att fÄ rÀtt, eftersom det inte finns nÄgot sÀtt att fixa det senare.

Anledningen till att binda armeringsjÀrn Àr att hÄlla den pÄ plats medan tung, vÄt cement hÀlls runt den. Om den lÀmnas osÀker skulle armeringsjÀrnen vara lÀmplig att glida ur sin plats och lÀmna vissa omrÄden oförstÀrkta och andra överförstÀrkta. NÀtet av armeringsjÀrn har mÀtts och lagts ut för bÀsta möjliga stöd och skiftande stÀnger förstör arrangemanget.

Skrapa inte pĂ„ knutar. Överbindning Ă€r mycket bĂ€ttre Ă€n underbindning. Som en allmĂ€n regel Ă€r bindning var fjĂ€rde eller femte korsning tillrĂ€cklig för golvplattor. Ju tyngre armeringsjĂ€rn, och ju lĂ€ngre ifrĂ„n varandra barerna Ă€r placerade pĂ„ avstĂ„nd betyder det att du bör binda vid fler korsningar – som vid alla andra. Vissa förĂ„ldrade koder krĂ€ver band vid varje korsning, men det Ă€r gammaldags tanke som i de flesta fall har ersatts av nya byggkoder. Kontrollera alltid ditt lands eller kommunens krav.

ArmeringsjÀrn för vÀggar Àr viktigare. För det första kommer stÀngerna att vara nÀrmare varandra, men för vÀggar betyder det fler band, inte fÀrre. Förmonterade mattor, som plockas upp och transporteras till sin installationsplats, krÀver bindningar vid varje korsning runt omkretsen och varje annan korsning pÄ insidan av mattan.

Olika projekt krĂ€ver olika typer av knutar. Det finns inget sĂ€tt att tĂ€cka vilken som gĂ„r med vilket projekt hĂ€r, men du bör kĂ€nna till de olika typerna av “knutar”.

En del av najmaskinerna ovan vrider automatiskt de lösa trÄdÀndarna nedÄt. Detta pÄverkar inte riktigt projektets integritet (om inte en mycket tunn betonghÀll krÀvs), men Àr en sÀkerhetsfrÄga. Resor Àr vanliga nÀr man gÄr pÄ armeringsjÀrn, och om arbetaren faller pÄ en uppÄtvÀnd ledning kan han drabbas av nedskÀrningar.

Karpaltunnel frÄn att anvÀnda en najmaskin

Att anvÀnda handverktyg som najmaskiner upprepade gÄnger, med handen som gör samma rörelse gÄng efter gÄng kan leda till karpaltunnelsyndrom. Det Àr inte sÄ mycket rörelsen i sig som orsakar karpaltunnel, utan den upprepade kompressionen av medianerven inuti handledens karpaltunnel.

SĂ„ Ă€ven med en mĂ€ngd olika handverktyg – najmaskin, spikpistol, borrmaskiner, sĂ„gar och andra trĂ€bearbetningsverktyg – kan bidra till smĂ€rta i karpaltunneln. Om du tar tag i det, trycker pĂ„ det eller vrider det pĂ„verkas medianerven. Det bryr sig inte vilket verktyg du anvĂ€nder.

Symtom pÄ karpaltunnelsyndrom Àr:

 • Stickningar eller brĂ€nnande kĂ€nsla
 • Förlust av kĂ€nsla
 • Svaghet i handleden
 • Domningar pĂ„ natten
 • SmĂ€rta i handleden, handflatan, handen eller underarmen.
 • SvĂ„righet att hĂ„lla föremĂ„l

För att förhindra utvecklingen av karpaltunnelsyndrom, se till att du rör din handled i en naturlig rörelse som inte skapar en allvarlig böjning i handleden. En najmaskin Àr en sÄdan arbetsbesparande enhet och gör sÄ mycket gjort pÄ sÄ kort tid att anvÀndaren kan bli fascinerad till ett repetitivt mönster som inte Àr bra för handleden.

Om möjligt, variera din arbetsaktivitet sĂ„ att repetitiva Ă„tgĂ€rder minimeras. LĂ„t dig inte lockas in i ett “lopp” för att fĂ„ en del av armeringsjĂ€rn bundet. Ta hand om din handled.

Vanliga frÄgor om najmaskiner

Varför behöver jag en najmaskin?

NÀr du arbetar med armeringsjÀrn kommer du att behöva binda dem. Nu, för de flesta av er, Àr orsaken till detta uppenbart, men för de av er som kanske inte Àr sÀkra pÄ varför, Àr orsaken att bindningen av armeringsjÀrnet sÀkerstÀller att den förblir pÄ plats. Du vill inte att armeringsjÀrn ska flyttas nÀr betongen hÀlls pÄ den.

Naturligtvis kan man knyta armeringsjÀrn för hand, och det kan till och med vara möjligt om du bara gör nÄgot avslappnat arbete hemma. Men om du Àr pÄ nÄgot som nÀrmar sig en professionell arbetsplats Àr det helt enkelt inte möjligt att knyta för hand.

Det Àr inte bara lÄngsamt utan det Àr ocksÄ ineffektivt och det kan faktiskt orsaka fysisk skada pÄ din hand. SÄ det Àr dÀrför det Àr sÄ viktigt att ha ett bra bindningsverktyg.

Ska jag tÀnka pÄ mÄngsidighet nÀr jag köper en najmaskin?

TÀnk pÄ en najmaskin som Àr fÀrdig att anvÀnda och Àr enkel att anvÀnda. VÀlj ett handverktyg som minskar trötthet nÀr du anvÀnder en najmaskin. Man bör leta efter ett snabbt och ekonomiskt verktyg som sparar tid och kostnad du fÄr nÀr du kapar armeringsjÀrn. Identifiera najmaskiner med hög skyddsteknik, som sÀkerstÀller motstÄnd mot vatten- och damm om en arbetar i tuffa miljöer.

Finns det en Milwaukee najmaskin?

Milwaukee Àr det bÀsta mÀrket för mÄnga elverktyg, men tyvÀrr gör Milwaukee inte en najmaskin. Det nÀrmaste du kommer till Milwaukee-kvalitet Àr i MAX-armeringsjÀrn.

Ska man svetsa armeringsjÀrn istÀllet?

Det hÀr Àr en av de frÄgor som alltid Àr bÀst för en ingenjör. I mÄnga fall kan armeringsjÀrn inte svetsas i första hand. ArmeringsjÀrn Àr i allmÀnhet en lÄgkvalitetsmetall som inte lÀmpar sig för svetsning. Det Àr dÀrför de flesta vÀljer att binda armeringsjÀrn med en najmaskin istÀllet för att svetsa den.

Vilken Àr den bÀsta knuten att anvÀnda nÀr man binder armeringsjÀrn?

Alla har sina egna preferenser. Återigen Ă€r det dock nĂ„got du vill kontrollera med din tekniker angĂ„ende. Beroende pĂ„ jobbet kan du behöva en annan knut, oavsett om du gĂ„r med en najmaskin eller gör det manuellt.

MÄste armeringsjÀrn vara bundna?

Bindning av armeringsjÀrn har blivit standard av nÄgra olika skÀl. För det första hÄller armeringsjÀrn armeringsjÀrnet vid en lÀgre temperatur och mindre troligt att det gÄr sönder eller gÄr sönder. För det andra kommer att binda armeringsjÀrn med en najmaskin att sÀkerstÀlla att nÀr betong hÀlls armeringsjÀrnet inte rör sig pÄ plats. Slutligen, att binda armeringsjÀrnet ger det mer styrka Àn vad det annars skulle ha gjort.

Hur fungerar en najmaskin?

Najmaskiner anvÀnder ett litiumjonbatteri och anvÀnds dÀr tvÄ armeringsjÀrn möts.

NÀr du trycker pÄ avtryckaren matar verktyget automatiskt den trÄd som behövs runt armeringsstÀngerna, vrider och skÀr den. Denna process görs med hög hastighet och med ett fast omslag av armeringsjÀrnen.

Hur mycket kostar en najmaskin?

Najmaskiner för armeringsjÀrn finns tillgÀngliga frÄn 5000 kronor och upp till över 50 000 kronor beroende pÄ varumÀrkets rykte, kvalitet, konstruktion, funktioner och tillhörande tillbehör.

De billigaste kanske inte har mycket kvalitet och Àr oftast att föredra för den mindre krÀvande arbetsbelastningen. Du kan dock vÀlja en anstÀndig mellan 5 000 och 20 000.

Varför behöver du binda armeringsjÀrn?

Ett armeringsjÀrn fungerar som den grundlÀggande grunden för att bygga en struktur. Du kan tÀnka pÄ det som ett skelett fyllt med betong runt det för att sÀkerstÀlla styrka.

Som ett resultat mÄste armeringsjÀrn vara tillrÀckligt starka för att klara betongen, tyngdkraften och andra yttre faktorer. Du vill inte att dessa stavar ska flyttas eller flyttas frÄn sin position.

Det Àr dÀrför som det Àr viktigt att binda armeringsjÀrn med en najmaskin för en byggnads sÀkerhet.

Varför Àr armeringsjÀrn bundna och inte svetsade?

Bindning av armeringsjÀrn med en najmaskin Àr att föredra framför svetsning eftersom armeringsstrukturen förblir gömd inuti betongen efter att den senare har hÀllts över den. Svetsning görs vanligtvis dÀr det inte finns nÄgot annat stöd tillgÀngligt för att hÄlla en ram stabil.

NÀr det gÀller armeringsjÀrn Àr det dock tillrÀckligt att binda med trÄdar eftersom betongen sjÀlv stöder ramen frÄn alla sidor. En annan anledning Àr att svetsning endast Àr möjlig pÄ utvalda armeringsjÀrnmaterial med högt kolinnehÄll.

Kol orsakar att dessa stavar blir spröda och dÀrför inte lÀmpliga för svetsning. TvÀrtom, att binda trÄdknutar med ett najmaskin eller manuellt Àr acceptabelt pÄ alla armeringsjÀrn.

Hur ofta bör ett armeringsjÀrn bindas?

Du behöver inte binda armeringsjÀrn vid varje korsning. Att binda armeringsstÀnger Àr ett viktigt steg för att förhindra rörelse eller förskjutning medan betongen torkar över dem.

SÄ du kan hoppa över ett par korsningar innan du knyter till nÀsta knut. Du kan göra det manuellt eller genom att anvÀnda en automatisk najmaskin enligt din bekvÀmlighet.

Ska man köpa en najmaskin med eller utan sladd?

En najmaskin med sladd ger dig ett kontinuerligt flöde av kraft för att knyta knutarna pÄ armeringsstÀngerna. PÄ sÄ sÀtt kan du förvÀnta dig att arbetet ska slutföras utan mycket anstrÀngning.

Sladdar krÀver dock ett bekvÀmt eluttag. Eftersom dessa Àr trÄdbundna Àr det dessutom begrÀnsad rörlighet.

Å andra sidan Ă€r najmaskiner utan sladd att föredra om du mĂ„ste tĂ€cka en stor förstĂ€rkt ram av stĂ€nger. Ett sĂ„dant verktygs trĂ„dlösa funktioner gör att du enkelt kan röra dig och knyta olika knutar.

Att vara batteridriven sÀnker arbetstiden dÄ laddningen drÀneras efter ett par timmar. I ett sÄdant fall kan du fÄ ett najmaskin med ett extra batteri för att hÄlla arbetet kontinuerligt.

Rostar armeringsjÀrn?

ArmeringsjÀrn Àr avgörande för att hÄlla armeringsjÀrnen pÄ plats. Dessa ledningar Àr bundna vid korsningarna för att hÄlla ramen stabil för betonghÀllning.

Armeringsbandsledningar kan ocksÄ rosta om de Àr gjorda av sÄrbara stÄlmaterial som oxiderar vid exponering för miljön. DÀrför bör du investera i galvaniserade eller PVC-belagda bindningstrÄdar som har en skyddande belÀggning över sig för att skydda dem frÄn rost.

Varför Àr det riskabelt att binda manuellt?

En byggnadsarbetare som behöver binda armeringsstÀnger manuellt för ett betongfundament utsÀtts för flera risker. Arbetare mÄste stanna i samma hÄllning i timmar och binda ledningar runt armeringsjÀrnkorsningar, vilket kan vara tröttande.

Deras anvÀndning av en manuell trÄdtrÄd leder till mycket belastning pÄ deras hÀnder, vilket leder till smÀrtsamma störningar som till exempel karpaltunnel.

Ett föredraget alternativ Àr att anvÀnda en elektrisk najmaskin, som har en enkel och snabbverkningsmekanism för att binda trÄdknutar inom en sekund. För att inte nÀmna, dessa verktyg har justerbara instÀllningar för att kontrollera trÄdspÀnning, storlek och andra parametrar.

Är hastigheten viktig nĂ€r man köper en najmaskin?

PÄ de flesta byggarbetsplatser mÄste du göra mÄnga knutar snabbt för att genomföra projektet inom schemat. DÀrför behöver du ett verktyg som Àr relativt snabbt att binda. Den hastighet som erbjuds av din föredragna najmaskin Àr en viktig faktor i detta fall.

Olika modeller för najmaskin erbjuder olika hastighetsnivÄer och uttrycks i termer av den tid det tar verktyget att Ästadkomma ett enda band. De flesta av de avancerade najmaskinen för armeringsjÀrn tar cirka 0,8 sekunder att skapa en knut.

Hastigheten beror dock ocksÄ pÄ vilken typ av knut du gör. De mer komplexa armeringsknutarna tar i allmÀnhet lÀngre tid Àn de enklare.

Spelar najmaskinens batterikapacitet nÄgon roll?

För förbÀttrad bÀrbarhet drivs de flesta av de ledande najmaskinerna med uppladdningsbara batterier. SÄdana modeller Àr ocksÄ lÀttare att anvÀnda eftersom du inte behöver oroa dig för att en strömsladd fastnar nÀr du arbetar. Du mÄste dock kontrollera enhetens batterikapacitet för att sÀkerstÀlla att den uppfyller dina behov.

Till att börja med mĂ„ste du kontrollera antalet band som enheten kan slutföra pĂ„ en enda laddning. Till exempel kan vissa najmaskiner anvĂ€ndas om 6000 gĂ„nger per laddning. Återigen mĂ„ste du ocksĂ„ vara uppmĂ€rksam pĂ„ batterispĂ€nningen.

Du kan ocksÄ vÀlja enheter som levereras med tvÄ utbytbara batterier eller som har snabb laddning. Detta hjÀlper till att minska stillestÄndstider.

Hur mÄngsidiga Àr najmaskiner?

Flera armeringsjÀrn mÄste utföras i olika vinklar. Verktyget du fÄr bör möjliggöra enkel anpassning för att passa en rad applikationer. Till exempel bör verktyget vara lÀtt att böja i olika vinklar.

ÖvervĂ€g att köpa en modell som lĂ„ter dig justera spĂ€nningen sĂ„vĂ€l som vinkeln pĂ„ stĂ„ngen för att passa kraven för projektet.

Verktyget bör ocksĂ„ lĂ„ta dig stĂ€lla in bindningsstyrkan till din önskade nivĂ„. Återigen mĂ„ste du se till att verktyget kan anvĂ€ndas med olika trĂ„d- och armeringsstorlekar.

Slutsats

Najmaskiner för armeringsjÀrn Àr enkla att anvÀnda och hÄllbara verktyg. Maskinerna arbetar med batterier med hög kapacitet som laddas snabbt och hÄller lÀnge. Dessutom Àr de vanliga i byggbranschen. Konstruktörer anvÀnder verktygen för att bygga tunnelbanor, broar och fyllningsrör. Man kan bekvÀmt anvÀnda verktygen eftersom de Àr bÀrbara. Mycket ekonomiskt, prisvÀrt och enkelt att anvÀnda najmaskiner. Det Àr nu din tur att vÀlja den mest pÄlitliga najmaskinen frÄn ovan och placera din bestÀllning idag sÄ lÀnge lagret rÀcker.

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top