Bästa partytältet 2022 – Test av olika partytält

Klicka här för att se fler partytält.

Bästa partytältet 2022

Gillar du att festa och hålla partys ute i naturen? I så fall måste du köpa det bästa partytältet. Med hjälp av ett bäst i test partytält så kan du enkelt hålla i storslagna fester men även till exempel bröllop, skolavslutningar och dop. Ett partytält kan hjälpa till mycket då du är skyddad mot både regn och sol. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha ett partytält bäst i test.

Men det är dock inte så enkelt att köpa ett bra partytält på nätet. På grund av en massa olika saker så blir köpet ganska svårt. Det finns till exempel affärer som endast skriver om fördelarna. Affärerna nämner alltså inte nackdelarna för att då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att det är svårt att få en klar bild av hur bra partytältet faktiskt är. Dessutom finns partytält i flera olika modeller som även finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför bli en svår process att köpa ett partytält.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har sammansatt en köpguide för partytält. Jag har nämligen gjort mitt eget partytält test. I toppen av den här artikeln så listar jag även de bästa partytälten. Jag har gjort den här köpguiden genom att använda mig av min egen kunskap. Detta har jag gjort genom att använda och testa några olika partytält. Jag har dock även läst igenom kundrecensioner och andra tester för att göra en så bra köpguide som möjligt. Efter att du har läst igenom min köpguide så lovar jag att du enkelt kan köpa det bästa partytältet.

Köpguide för bäst i test partytält 2022

Att välja det perfekta partytältet är ingen enkel sak. Det finns många typer, storlekar och stilar att välja mellan. Det finns dock behov av att gå in i urvalsprocessen blind. Även om det finns många varianter hjälper den här guiden dig att begränsa den. Varje avsnitt kommer att ta upp olika saker att tänka på när du väljer det perfekta partytältet. Här är vad du ska tänka på när du köper det bästa partytältet 2022:

Typer av partytält

Partytält är den bredast definierade kategorin av tält och baldakiner. Nästan alla skydd du kan hålla en fest under är ju ett partytält. Men inom den inkluderande termen finns det fyra primära typer. De är pop-up och omedelbara baldakiner, stolptält, ram partytält och spännings partytält. Var och en har sina för- och nackdelar att tänka på innan de går vidare till nästa steg.

Snabbpartytält

Ögonblickliga baldakiner är den billigaste typen av partytält. De är skapade med fokus på bekvämlighet och använder ramar i dragspelstil som kan skapas på bara några minuter utan några enheter. De är otroligt lätta, kompakta och tillräckliga för att enkelt kunna överföras i en förvaringspåse.

Men det betyder inte att de är ett bra alternativ för varje situation. Till exempel kommer omedelbara baldakiner sällan större än tjugo vid tjugo. Det betyder att du skulle behöva många av dem om du bestämde dig för att vara värd för ett större tillfälle. Detta kan utlösa logistiska såväl som budgetfrågor. De är inte heller utformade för att vara kvar under längre perioder och kan inte hantera samma typ av missbruk som andra typer av partytält. Om du letar efter en riktig arbetshäst kanske en popup inte är det bästa alternativet för dig.

Pop-up partytält

Dessa är utformade med betoning på bekvämlighet och är den lättaste och billigaste typen av festskydd. Med ramar i dragspelstil kan pop-up-baldakiner ställas in och tas ner på bara några minuter utan användning av verktyg. Vissa har till och med förvaringsväskor för enkel och kompakt transport! Utan några stolpar i mitten är de öppna och om du behöver en kontaktpunkt finns det inget problem.

Lättviktiga partytält är utformade för enkel rörlighet och användning för skugga. De är dock inte idealiska för alla situationer. Dessa är vanligtvis mindre vilket gör dem oförenliga med större evenemang där mer utrymme behövs. Ett annat attribut att överväga är konstruktionen. Dessa lätta modeller tål inte samma slitage som ett tyngre partytält eller kapell kunde. Detta gör dem vanligtvis dåligt lämpade för långvarig användning. Å andra sidan finns de mer hållbara, kraftiga pop-up-baldakinerna. De är mer hållbara tack vare sin mycket robusta och tunga ram. Dessa vattentäta höljen kräver extra inställningstid men tål mer långvarig användning.

Stolptält

Dessa partytält ommer i ett stort antal storlekar och använder stolpar för att stödja sin vikt. Spänningen som skapas av insatser eller andra bindningar håller tältet upprätt och stabilt. Med stolpar som ligger runt omkretsen och i mitten är detta lätta och lättanvända partytält ett kostnadseffektivt sätt att täcka ett större område. En annan dragning av denna typ är mångsidigheten och mångfalden av färger för att tillgodose alla behov av anpassning. Det finns dock några nackdelar med att använda ett stolptält. Den största har att göra med placering.

Eftersom denna typ av skydd är beroende av spänningar för att hålla toppen från att kollapsa har du väldigt liten flexibilitet när det gäller staking. Du måste i genomsnitt tillåta ytterligare 2 meters utrymme på alla sidor av ditt partytält för att rymma den nödvändiga insatsen. Det betyder att du till exempel inte kan installera dem direkt mot en byggnad. Och om du inte har något emot att göra en massa hål i golvet, är de definitivt inte lämpliga för användning inomhus. En annan sak att tänka på när du beslutar om det här är rätt typ av partytält för dig är mittpolen. . Stången kan störa synligheten och göra det svårt att integrera större föremål i layouten. Om du är värd för ett evenemang där det kan vara ett problem, kanske ett stolptält inte är det bästa valet för dig.

Stress partytält

Spännings partytält är egentligen precis som traditionella stolptält. De använder kant- och mittstolpar för stöd och är beroende av spänningar från bindningar för att hålla taksystemet på plats. Som ett resultat delar de portabiliteten och enkelheten i standard stolpstrukturer. Faktum är att den enda verkliga strukturella skillnaden mellan stress och andra polstakar är storleken på deras toppar. Spänningstakar har mycket högre toppar än andra skydd – de beskrivs ofta som “höga topptält” – och kan av den anledningen ge ett mer slående utseende. Du hittar dem vid många formella och affärsmässiga tillfällen.

Denna design har också några praktiska fördelar. De höga, aerodynamiska topparna förbättrar faktiskt vindmotståndet och dränerar, vilket gör det möjligt för stresstält att hålla sig ganska bra mot extremt väder. Vissa konstruktioner är lämpliga för användning som långvariga strukturer. Naturligtvis, eftersom stress partytält är en form av stolptält, har de exakt samma typ av begränsningar. Du måste lämna en rimlig mängd utrymme för insättning och utan anpassad förberedelse kan du inte använda dem precis bredvid byggnader eller inomhus. Även om dessa baldakiner har en stor, öppen känsla har de fortfarande mittstolpar som kan störa synligheten och vissa layouter.

Det är också fråga om kostnad. På grund av deras konstruktion är spänningstakar mycket dyrare än vanliga stolptält. Du måste bestämma om de strukturella och visuella fördelarna är värda den extra kostnaden.

Ram partytält

I stället för att lita på spänningen från insatserna använder ram partytält en rörformad metallkonstruktion för att stödja sina baldakiner. Detta gör att de kan arbeta utan stöd från mittstolpar och ger dem mycket mer flexibilitet när det gäller placering: du kan använda dem alldeles intill byggnader eller till och med inomhus, även fungera som semi-permanenta strukturer.

All denna flexibilitet har dock ett pris. Ram partytält är vanligtvis betydligt dyrare än både stolpar och spänningsskydd. De är betydligt tyngre och kräver mycket mer arbete att installera. ett ram partytält kan enkelt ta fyra gånger längre tid att sätta upp än en polmodell av jämförbar storlek. Om du använder mycket specialiserad hårdvara, om du skadar eller förlorar en enda komponent, måste du skaffa en ersättning från tillverkaren, vilket gör den oanvändbar under tiden.

Även tillgängligt storleksintervall påverkas av deras design, eftersom det finns en gräns för hur bred du kan skapa en struktur utan att lägga till interna stöd. Medan bredden är begränsad till högst 12 meter är dock längden inte. De har också vanligtvis samma färgutbud som andra partytält så det finns fortfarande en god chans att du kommer att kunna hitta en som fungerar för dig. Om dina praktiska behov är prioriterade och du är villig att hantera merkostnaderna och arbetet med att använda en, kan ett ram partytält vara ett bra alternativ.

Spännings partytält

Spännings partytält liknar traditionella stolptält: de använder omkrets och mitt stolpar för stöd, lita på spänningar från bindningar för att hålla taket på plats, dela den enkla bärbarheten och installationen av standardpolbaserade strukturer. Faktum är att den enda verkliga strukturella skillnaden mellan spänning och andra polstakar är storleken på deras toppar. Spänningstakar har mycket högre toppar än andra skydd – de kallas ofta “höga topptält” – och erbjuder ett mer dramatiskt och elegant utseende. Du hittar dem vid många formella evenemang och affärsevenemang.

Denna slående design har också några ytterligare praktiska fördelar. De höga, aerodynamiska topparna förbättrar faktiskt vindmotståndet och dräneringen, vilket gör att spännings partytält tål tuffare väder bättre än andra typer av skydd. Om du letar efter något du kan låta stå under långa perioder kan en av dessa vara vägen att gå. Vissa modeller är till och med lämpliga för användning som permanenta strukturer.

Naturligtvis, eftersom spännings partytält är en form av stolptält, har de samma begränsningar. Du måste lämna en hel del utrymme för staking och du kan inte använda dem precis bredvid byggnader eller inomhus. Och även om dessa baldakiner kan ha en rymlig, öppen känsla, har de fortfarande mittstolpar som kan störa sikt och vissa layouter. På grund av deras konstruktion är spänningstakar dyrare än vanliga stolptält. De är vanligtvis inte lika dyra som ramkonstruktioner, men priserna kan vara ganska nära beroende på tillverkare och modell. Återigen måste du bestämma om de strukturella och estetiska fördelarna är värda den extra kostnaden.

Storlek

När du väljer rätt partytält för ditt evenemang spelar storleken roll. Hur stort ska ditt partytält vara? Det beror verkligen på vilken typ av sittplatser och andra tillbehör du ska ha. Till exempel, om ditt parti kommer att bli relativt enkelt utan mycket extra inredning, ge varje gäst 10 till 12 kvadratmeter utrymme. Å andra sidan, om ditt parti behöver en mer komplicerad inställning, kan det vara lite svårare att veta hur mycket utrymme som räcker.

Vanliga layouter för partytält inkluderar sittplatser i auditorium-stil, evenemang med måltider, evenemang med extra inredning och evenemang som passar, DJs eller band. Alla dessa kommer att öka storleken på det partytält du behöver. För evenemang med DJ, band, cateringfirma eller extra inredning, som dansgolv eller buffébord, måste du prata med dem om hur mycket utrymme de behöver innan du fortsätter. Ingen vill ta slut på rummet under festen.

Å andra sidan, för ett evenemang med måltider, måste du tänka på storleken på borden och antalet personer. Att tillåta 12 kvadratmeter per person när man använder runda bord eller 10 när man använder rektangulära, ger dig vanligtvis en indikation på hur mycket utrymme som krävs. Middagar med bordsservice kommer dock att behöva extra utrymme för att säkerställa att servrarna har tillräckligt med utrymme att arbeta. Sittplatser i auditorium-stil för talförlovningar, en bröllopsceremoni eller många andra situationer.

Om det är den typen av layout du ska ha, är det en bra idé att tillåta mellan 5 och 6 kvadratmeter per stol. Det kommer dock att förändras om du använder större stolar eller har gäst som behöver mer utrymme att manövrera. Oavsett vilken typ av layout du behöver är det viktigt att tänka på det när du väljer partytält för att hysa ditt evenemang. Tappa inte tomt på grund av dålig planering. Se till att dina gäster har gott om plats för att njuta av festen.

Att tänka på inför val av storlek

Det finns inget enkelt sätt att svara på denna fråga. Eftersom dina områdeskrav är så kritiska för ditt individuella behov kan det vara svårt att avgöra exakt hur stort ditt partytält ska vara. Ändå kan du få en grov uppfattning om hur mycket utrymme en viss händelse kan kräva och använda det för att bestämma en lämplig tältstorlek. Om ditt evenemang är ganska grundläggande och inte innehåller mycket extra inredning, är det rimligt att tillåta något mellan 10 och 12 kvm per gäst. Men om din fest kräver en mycket specifik mängd utrymme för en viss händelse, här är några standarder som du kan använda för att komma med ett områdesoffert:

Auditorium-stil sittplatser

Om du är värd för ett tal eller ett annat slags tillfälle där dina stolar kommer att raderas i rader, är det en bra idé att tillåta minst 6 kvadratmeter per stol. Tänk på att om du använder särskilt stora stolar eller har besökare som kräver mer manöverutrymme kommer du att behöva mer utrymme.

Händelser med måltider

Om du planerar att servera en måltid beror mängden utrymme du oftast på dimensionerna på de bord du väljer tillsammans med antalet personer som kommer att sitta vid var och en. Försök att tillåta minst 12 kvadratmeter per person när du använder runda bord och 10 kvadratmeter per person när du använder rektangelformade bord. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av tjänst du förbereder dig för; middagar med service på bordssidan som kommer att behöva extra utrymme för att säkerställa att dina servrar har tillräckligt med utrymme att arbeta.

Bonusmöbler

Om ditt evenemang behöver ytterligare heminredning som dansgolv, buffébord eller bar, måste du ta hänsyn till dessa föremåls dimensioner när du räknar ut hur mycket utrymme du behöver.

Catering, DJs och band

Catering, DJs och band kan alla komma med en stor mängd enheter. Om du arbetar med något av dessa för ditt tillfälle ska du fråga varje tjänsteleverantör hur mycket utrymme de behöver innan du väljer en tältstorlek.

Klimat

Om du planerar att använda ett partytält vid din nästa fest är det första du bör göra att kolla vädret. Ett partytält har som främsta syfte att skydda dem under det från dåligt väder – oavsett om det är regn eller överdrivet solljus. Kolla in klimatet i ditt område för att se vilken typ av väder du kan möta i ditt område. Om det ser ut som kraftigt regn eller höga vindar i din prognos, kommer du sannolikt att vilja investera i ett partytält med sidor och ett tak. Du kanske till och med vill köpa rännor, golv, vikter och extra sidolager. Om vädret ser bra ut inför ditt evenemang är det troligtvis allt du behöver.

Besökarantal

Storleken och typen av partytält du får för din fest bestäms till stor del av din gästlista. Ju fler människor du bjuder in, desto större behöver ditt partytält vara. Behöver du något litet? Jag rekommenderar omedelbara baldakiner eller uppblåsbara partytält. Behöver du något stort? Kolla in partytält, stjärntält eller anpassade gummibåtar.

Andra behov

Bortsett från klimat och gästlista finns det ett antal andra behov du måste tänka på innan du investerar i ett partytält. Det bästa sättet att se till att alla dessa behov tillgodoses är att fråga dig själv: “Vilken typ av fest håller jag?” Att ställa den här frågan hjälper dig att ställa och svara på efterföljande frågor som hjälper dig att bäst avgöra dina behov. Kommer det att vara musik och dans? Tal eller presentationer? Kommer mat att serveras? Kommer några produkter att säljas eller ges bort? Var och en av dessa “evenemang” inom ditt parti behöver ett särskilt utrymme, och det är upp till dig att avgöra om utrymmet ska vara utomhus eller inomhus under ditt partytält.

Om du har kommit fram till att minst en av dessa festevenemang kommer att äga rum under skydd av ett partytält, är det dags att planera ditt utrymme. Aktiviteter som dans och middagar behöver ofta mer än bara ett partytält: en tillfällig våning är också en bra investering. Beroende på hur formellt ditt parti kommer att bli, kanske du också vill investera i andra tälttillbehör som extra sidospår, fönster eller inre krokar för belysning. Att veta ditt festbehov i förväg gör att du kan avgöra hur stort ditt partytält kommer att behöva vara och hur, exakt, du kommer att använda det.

Budget

Så du har din gästlista, dina väderprognoser och din övergripande festplan. Det sista steget innan du börjar handla ditt partytält är att bryta ner din budget. Hur mycket är du villig att spendera på ditt partytält? Om det bara kommer att användas en gång kan du överväga att hyra i stället för att köpa.

Oavsett, du vill vara säker på att investera i ett varumärke och bygga som är mycket recenserade och betygsatta för hållbarhet under alla förhållanden. Om du letar efter ett mindre, bärbart partytält för bara några tusen kronor, är en omedelbar kapell (pop-up partytält) troligen det bästa valet för dig. Att flytta upp prisstegen, uppblåsbara partytält, stjärntält och stora evenemangstält erbjuder alla unika fördelar, som alla diskuteras i detalj nedan.

Fästen

De flesta partytält kommer med den utrustning som krävs för att förankra dem. Men det finns olika sätt att rota dem, beroende på typ av partytält eller baldakin. Det kan också finnas tillfällen när din installation kräver starkare förankring än vad stabilisatorerna i ditt tältpaket kan tillhandahålla. Så låt oss gå igenom de olika valen. Insatser är vanligtvis de stabilisatorer som medföljer ditt partytält. Traditionellt finns i uppsättningar, dessa är extremt enkla att använda och lämpar sig för de flesta situationer. Ankare är ett annat sätt att säkra ditt partytält.

De är ett bra val om du ska använda ditt partytält i områden som är utsatta för starka vindar. Varken insatser eller ankare är dock bra att använda på stranden på grund av deras oförmåga att låsa sig i sanden. Viktväskor är precis vad de låter som. De förlitar sig på extra vikt snarare än en fysisk anslutning till marken för att säkerställa ditt skydds stabilitet, vilket gör dem till ett lämpligt val för nästan alla platser, inklusive stranden. Att använda dem är så enkelt som att fästa dem på din baldakins ben och fylla dem med sand eller stenar.

Ratchet-uppsättningar är ett annat alternativ. De används i stället för repen på ditt partytält. De är mycket lättare att arbeta med än rep och kan också minska antalet rynkor i toppen av din baldakin eftersom de ger större spänning under uppställningen. Medan vissa är specifika för partytält eller baldakin kan typen av förankring fatta beslut om vad är rätt för dig ännu enklare.

Förvaring

Många partytält har förvaringsväskor, men om den modell du är intresserad av inte gör det, kanske du vill överväga att investera i en. Dessa gör det lättare att transportera ditt skydd och det är lättare att hålla delarna säkra när de inte används. Det finns en hel del typer, inklusive mjuka modeller med slipsar och hårdskalade modeller med hjul. Inte all förvaring passar alla baldakiner eller partytält, så se till att du letar efter en väska som är speciellt utformad för din typ och storlek av skydd.

Vad annat? Nu är du utrustad med nästan allt du behöver för att göra ett välgrundat val om vilken typ av partytält du behöver. Men krävs något annat? Vad mer kan det vara? Tja, du vill veta några fler saker om var du ska sätta upp ditt partytält och vad du kan förvänta dig när det är klart! Tillstånd, flamcertifikat, väderplaner och skillnaden mellan vattentät kontra vattentålig är allt du bör tänka på.

Tillstånd

Många städer kräver att du får tillstånd innan du installerar ett partytält, särskilt om du har ett större modell. Detta är främst för att säkerställa att ditt evenemang uppfyller brandsäkerhetsstandarder. Allt du vanligtvis behöver är ett tillstånd utfärdat av din lokala brandkår, men vissa kommuner har ytterligare krav. Och det är där flamcertifikatet kommer in!

Dessa dokumenterar att tältets tyg är flamhärdigt och uppfyller vissa brandkoder. Det kan vara omöjligt att ställa in tillstånd för att sätta upp ditt partytält utan ett flamcertifikat. Även om du planerar att använda ditt partytält för en inomhusfunktion, till exempel en affärskonferens, kan evenemangsarrangören kräva certifiering innan du tillåter dig att delta.

Väderbeständighet

Ingen vill tänka på dåligt väder som förstör deras utomhusevenemang, men även starkaste partytält kan inte erbjuda samma skyddsnivå som en byggnad. I händelse av extrema vindar eller blixtar kan ditt partytält bli osäkert och måste evakueras. Därför är det bra att förbereda en plan för evakuering i nödsituationer i förväg. Speciellt när det gäller regn.

Vattentäta kontra vattentåliga partytält

Skillnaden mellan vattentålig och vattentät är viktig när det gäller partytält och baldakiner. Vattentät betyder att din kapell eller partytält är helt ogenomträngligt för vatten, vanligtvis som ett resultat av att du får en speciell behandling eller beläggning. Vattentålig, å andra sidan, innebär att den kan hantera mycket exponering för fukt, men fortfarande sårbar för vatteninträngning och relaterade skador. Vilken typ av topp ett skydd har beror till stor del på dess stil.

Omedelbara baldakiner tenderar till exempel att ha vattentåliga toppar medan stav-, ram- och spännings partytält ofta har vattentäta. Du kanske undrar varför det är. De flesta vattentäta material kan helt enkelt inte hantera snabb installation och frekvent användning samt vattenbeständiga material. Så för pop-up-partytält, som ständigt sätts upp och tas ner, är det extra skyddet helt enkelt inte värt den potentiella minskningen av hållbarheten. För de andra blir slitage färre problem eftersom det är mer sannolikt att dessa typer av skydd skyddas längre under längre perioder, vilket gör fuktbeständigheten viktigare.

Tillbehör till partytält

Så nu har du valt ut grundtältet. Men hur är det med extra? Hur säkrar du det? Vad sägs om förankring? Det finns en mängd rekommenderade tillbehör som passar till olika typer av partytält och baldakiner. De sträcker sig från strukturella till att bara göra ditt hölje bekvämare att använda. Några av de vanligaste typerna av tillbehör är sidoväggar, stavar och ankare, reparationssatser och rengöringsmedel och förvaringsväskor. SIDVÄGGAR Med sidoväggar kan du bifoga en del av eller hela din baldakin. De ger ett enkelt sätt att ge ditt skydd integritet, ett mer formellt utseende för evenemang som bröllop och ytterligare väderskydd. Detta rekommenderas om någon kommer att använda känslig utrustning vid ditt evenemang.

Vilken typ av sidoväggar du kan få beror dock på vilken typ av partytält som intresserar dig. Om du planerar att köpa en stolpe eller ett ram partytält kan dina alternativ inkludera ogenomskinlig, klar, mesh, samt några som har fuskfönster. Om du tänker investera i en popup kommer du att kunna få partiella sidoväggar utöver de stilar som anges ovan. Men kom ihåg att utbudet varierar från tillverkare till tillverkare, så dina tältval kan vara begränsade om du vill ha en viss typ av sidovägg.

Underhåll av partytält

Att underhålla ditt partytält handlar säkert om att kontrollera och åtgärda uppenbara defekter i tälttyget och hårdvaran samt att tältet sätts upp och tas ner. Det inkluderar också att kommunicera med kunderna om var tältet ska ställas in, potentiella hinder som luftledningar samt eventuella temperaturförändringar. Även korrekt underhåll av dina fordon som används för att leverera och installera tältet är viktigt. Nedan följer användbara tips om hur du sköter om ditt stolptält för att uppnå så lång livslängd som möjligt.

Smutsa inte ner det

Det är lättare sagt än gjort men en bra utgångspunkt. Om möjligt ska du alltid ha en droppduk tillgänglig och hålla vinylen torr. Om du blir smutsig rekommenderar jag att du sprider tältet på gräs, får breda nylonborstkvastar, tar av dig skorna, sprider ut icke koncentrerat tvättmedel, tillsätt vatten och kom till jobbet. Det tar bort det mesta av smutsen. Du kan experimentera med olika fläckrengörare för dåliga områden. Testa alltid det lilla området först. För andra tuffa områden kan du använda 3 delar vatten 1 del Clorox att skrubba med.

Gör en panel i taget och tvätta sedan omedelbart, annars tar den glans ovanpå tältet. Du kan använda samma blandning av Clorox och vatten på undersidan, där säkerhetsbälten visas, och faktiskt låta det torka utan att tvätta sig. Detta kommer att hjälpa till att bekämpa mögel i framtiden. Många större hyresföretag kommer att använda industriella tvättmaskiner för sina partytält. Detta är ett underbart alternativ för snabb rengöring men var försiktig. Denna process är snabb men kan också bära tältvinylen snabbare. Det kan också få spetslinjer att expandera och få tältet att sträcka sig ordentligt.

Kontrollera och reparera uppenbara skador eller defekter

När du tar ner tältet är det viktigt att kontrollera fukt. Vatten och vind är dina värsta fiender. Formbeständiga tyger har bidragit till att minska bekymmerna för att förstöra ditt vackra evenemangstält för bröllopskvalitet, men det finns inga garantier med denna teknik. Med tiden är det troligt att vissa av dina äldre partytält kanske inte är så ”mögelsäkra”.

När varje partytält har tagits ner och vinylens tältplåt / sidovägg har inspekterats är det viktigt att även kontrollera alla stolpar / hårdvara. Plåstringar, snitt och tårar innan de expanderar och orsakar ytterligare skador. Torka av den med din hårdvara, särskilt hårdvara som berör vinylen, innan du använder den för att skydda vinylen från fläckar. Alla vävband, stygn, sömmar, stålringar och snäppkrokar bör kontrolleras för att säkerställa att de fungerar i gott skick. Insatserna ska vara raka och rep eller lastbilsspärr ska vara i gott skick.

Lagra det på korrekt vis

Det bästa valet skulle vara att ha alla dina partytält placerade på pallar och sedan uppe på något slags “racking system”. Detta möjliggör luftcirkulation mellan tältpåsen och golvet och förhindrar att fukt kommer in i tältpåsen och tältet. Du vill inte ha din tältvinyl på golvet. Det är väldigt enkelt att ta upp fukt och orsaka fläckar på produkten. Om du inte har ett “racksystem” måste du använda en vattentät presenning på golvet och lägga tälten ovanpå den. Alla partytält som tas ner våta måste torkas ordentligt innan de lagras. Det är också viktigt att du inte fäller sidoväggen på samma plats varje gång. Detta kommer att hjälpa till att förlänga deras liv.

Läs även >>> Bäst i test växthus 2022

Lista över de bästa partytälten 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Snabbtips inför köp av partytält

Kontrollera recensionerna

Det finns en anledning till att återförsäljare ber sina kunder att ringa dem innan de klagar på en produkt. Hela 88% av köparna litar på recensioner online mer än deras mödras åsikt. Var inte dum och var en av de 12% som går blindt framåt. Du bör dock också utöva viss diskriminering. Vissa recensioner är falska (du kan se när det bara finns 5 recensioner, alla glödande och alla har samma stavfel) medan andra är från sura köpare som kan hitta fel med perfekt. Gå mitt på vägen och kolla 3-stjärniga recensioner. Det här är vanligtvis de som kommer att berätta för att ge dig den mest konstruktiva insikten om vad du håller på att gå in på.

Kontrollera leverantören

Konventionell visdom kommer att berätta att partytält tillverkade i Kina är av dålig kvalitet. Detta är inte alls sant. Många utmärkta partytält kommer från Kina, och några suga kommer från Sverige. Men partytält som kommer från Kina har en dödlig brist: deras instruktioner suger. Det här är inte riktigt en stor sak om du känner dig runt i ett partytält, men om du är en nybörjare som inte kan berätta en genomföring från en nyckel, kan du vara i verkliga problem. Om du tror att du har hittat var du kan köpa ett partytält till ett fantastiskt pris, och det inte är en plats där engelska ofta talas, så skaffa någon som hjälper dig att räkna ut det.

Skaffa installationshjälp

Ju större partytält, desto mer hjälp behöver du. Om du har ett par tvingande grannar, eller straps söner (eller döttrar, för den delen) är du bra att gå. Men om du är ensam kan du hitta dig själv med en röra på dina händer. Se till att du har arbetskraften att ställa upp innan du åker dit du vet var du ska köpa partytält. Om du bara behöver ett litet partytält, ta reda på var du kan köpa pop up-partytält och få en av dessa. Det är vanligtvis ett enmansjobb.

Kontrollera vindfaktorn

En av de största fienderna till ett evenemangstält är vinden. Även robusta partytält som är ordentligt bundna kan ge efter för starka vindar. Om du sätter dig i ett upphöjt eller blåsigt område, se till att du har tillräckligt med spänningskablar och insatser för att hålla ditt partytält på marken. Vad är det bästa tältet att köpa i ett blåsigt område? En öppen sida skulle vara ditt bästa val. Dina gäster kanske inte är så glada över det. Välj partytält som har öppningar på sidoväggarna för att kanalisera vindens kraft.

Fråga om regnrännor

Ett annat problem med partytält är ansamling av regn. När regnet faller tillräckligt hårt samlar även de bästa tältöverdraget vatten om det inte är ordentligt utformat med regnrännor. Detta kommer att kanalisera vattnet längs sidorna och från taket. Om produktbeskrivningen inte specificerar det, se upp!

Färg

Det kan vara frestande att välja djärva färger eller ränder när man idisslar ”vilket partytält ska jag köpa” för dig själv eftersom de ser så attraktiva ut. Men starka färger kan se riktigt gamla riktigt snabbt ut, för när de bleknar är det så uppenbart. Med solen och regnet kan du vara säker på att de visar tecken på slitage efter några få användningsområden. Det vore bättre att välja en neutral färg. De smälter också lättare med alla färgteman.

Kontrollera med kundtjänst

När du väljer mellan leverantörer som verkar nacke och nacke i loppet, kan clincher vara kvaliteten på deras kundtjänst. Innan du köper, försök ställa en teknisk fråga. Om de svarar snabbt och ger dig ett bra svar betyder det att de har någon på plats som känner till produkten. Detta kan stå dig bra om du stöter på problem efter att du köpt.

Att hyra eller att köpa partytält

Partytält är ett idealiskt sätt att skydda gäster från elementen oavsett vilken typ av fest du håller. Perfekt för bröllop, företagsevenemang eller till och med grillar i trädgården, partytält och nyanser gör gästerna mer bekväma och låter din träff gå utan problem. Många är inte säkra på om de ska hyra eller köpa ett evenemangstält. Det finns fördelar och nackdelar med var och en, och du bör först ta reda på hur du planerar att använda partytält innan du fattar ett beslut.

Användningsområden för partytält

När de flesta tänker på evenemangstält tänker de automatiskt på ett utomhusbröllop. Även om det är en otroligt populär anledning att köpa eller hyra partytält, finns det många olika sätt att använda dessa skyddslösningar:

 • Företagsevenemang: Det finns många olika anledningar till att företag samlar anställda. Oavsett om det är en fest, träning eller reträtt, kan partytält användas för att skydda gäster eller till och med ge dem utrymme att checka in på huvudevenemanget som hålls inomhus.
 • Baklucka: Människor tar det stora spelet på allvar dessa dagar, och det betyder större än någonsin tailgating-fester. Kanske är det ditt favorit professionella idrottslag eller ett årsevenemang för ditt barns basebollag. Hur som helst kommer evenemangstält att skydda och öka den roliga faktorn.
 • Bakgrill: Värmen kan dämpa alla händelser om dina gäster inte har någon plats att fly från solen. Ge skugga och skydd med ett evenemangstält.
 • Födelsedagsfester: Oavsett om du håller en barnfest eller tonårsfest, kan partytält skapa den atmosfär du letar efter.
 • Skolfestivaler: Skolans insamlingsevenemang är ett utmärkt sätt att använda partytält för evenemang, som ger plats för skydd, spel och ett bra område för att äta mat.
 • Jordbruksmarknader: Förvara maten du säljer under ett evenemangstält, och människor har mer tid att bläddra medan de stannar ute i solen. För att inte nämna, dina varor kommer också att skyddas från elementen.
 • Rastplats: Ibland kanske du inte vill använda partytält för en riktig fest. Kanske har du arbetare på din fastighet för ett stort evenemang och behöver ett utrymme för dem att vila eller komma ur solen.

Partytält är perfekta för att se till att du och dina gäster har rätt solskydd. I slutet av dagen kan komfortnivån göra eller bryta en fest. Att bestämma hur du ska använda ett partytält är det första steget i att besluta om du vill hyra eller köpa. Låt oss nu titta på fördelarna och nackdelarna med var och en.

Fördelar med att hyra partytält

 • När du analyserar din budget kan hyra vara det första alternativet du tänker på av dessa skäl:
 • Kostnad: Att hyra ett partytält för dagen är billigare än att köpa ett eget partytält.
 • Enkelhet: Du behöver inte söka efter det perfekta tältet och du behöver inte gissa hur stort partytält du behöver. När du ringer företaget berättar du för dem hur många gäster du har och de väljer tältet åt dig.
 • Bekvämlighet: Partytältföretaget ställer upp tältet åt dig om du hyr av dem. Sedan kommer de att riva ner det.
 • Möjliga rabatter: Om du bara planerar att använda ett partytält en gång, ger uthyrningsföretag ofta rabatter på föremål som stolar och bärbara luftkonditioneringsapparater för ditt evenemang när du köper evenemangstältuthyrningen.

Nackdelar med att hyra partytält

 • Begränsad användning: Eftersom du hyrde tältet kan du bara använda det en gång. Den kostnaden kan vara högre än om du skulle köpa ett partytält som skulle kunna återanvändas under kommande år.
 • Begränsade alternativ: När du hyr partytält är det priset för företagen i ditt område. Vad händer om du inte gillar alternativen? De har också använts många gånger, så kvaliteten kanske inte är vad du letar efter i en mer avancerad händelse, och du kommer troligen inte att veta förrän det är för sent.
 • Arbetskraft: Du betalar inte bara för tältet du hyr. Chansen är stor att du också tar ut kontanter för de människor som ställer upp ditt partytält. Vissa företag tar betalt per timme, så det kan bli dyrare än du tror.
 • Du är hyrbilsföretagets nåd: Om det är dålig trafik eller en hektisk dag kanske du inte kan ställa in ditt evenemang i tid.

Fördelar med att köpa ett partytält

 • Även om det kan verka dyrt att köpa ett partytält direkt, är det skäl till varför det kan vara rätt val:
 • Kostnad: När du tittar på den totala kostnaden för att hyra kontra att köpa partytält är skillnaden minimal när du lägger till att hyra tältet och arbetskraftskostnader.
 • Värde: Du kan använda ditt eget partytält om och om igen, vilket innebär att du faktiskt sparar pengar på lång sikt om du använder ditt partytält mer än en gång. Du har till och med potential att tjäna pengar på det om du hyr det till andra människor att använda för evenemang.
 • Kvalitet: Du vet aldrig vad du får från ett uthyrningsföretag. När allt kommer omkring hyr de de tälten dag in och dag ut. Med ditt eget nya evenemangstält garanteras du kvalitet.
 • Anpassning: När du hyr ett partytält kan företag begränsa hur du kan anpassa eller dekorera det. Det finns inga begränsningar när du äger ditt eget partytält.
 • Bekvämlighet: Du är inte prisgiven för ett evenemangsföretag när du äger dina egna partytält. Du kan placera den där du vill när du vill.
 • Alternativ: Om du någonsin har handlat för evenemangstält kan du lära dig att alternativen kan vara begränsade. Det betyder antingen att företagen kanske inte har exakt vad du behöver, eller att de redan används när du behöver dem. När du köper ett eget kan du välja mellan absolut vilket partytält som helst!

Nackdelar med att köpa ett partytält

 • Kostnad: Kostnaden på framsidan kan vara högre än en engångsuthyrning.
 • Bekvämlighet: Om du inte är en DIYer måste du anställa någon för att sätta upp tältet.
 • Uppskatta själv: Om du inte är säker på vilken storlek du ska köpa måste du göra din egen undersökning. Ett uthyrningsföretag tillhandahåller i allmänhet rätt partytält för dig baserat på storleken på ditt evenemang.
 • Många hyr helt enkelt evenemangstält eftersom de inte inser hur prisvärda de kan vara. Värdet av att köpa ditt eget evenemangstält kommer att löna sig över tiden. Och även om du inte använder det mer än en gång kan du förvandla ditt köp till vinst genom att hyra ut det till andra.

Tips inför användning av partytält

Varje år har partytält blivit mer och mer populära för användningar som bröllop, speciella evenemang, väckelser, kyrkor osv. Evenemangstältplanerare, uthyrningsföretag och andra har fortsatt att göra sina partytält mer glamorösa genom att använda veckade tak, swag, specialbelysning, möbler och inredning. Att planera ett evenemang kräver mycket tid, engagemang och detaljerat arbete av evenemangsplaneraren. Med god kommunikation mellan evenemangsteamet och deras kunder och leverantörer kan det bli ett fantastiskt framgångsrikt evenemang.

Taket

Oavsett om partytältet är för bröllop, företagsevenemang eller allmänt firande är inredningen inuti kritisk. Det finns många olika val för taket som verkligen kan ta andan från gästerna när de går in i tältet och tittar upp. Ett veckat tak är mycket populärt. De är ett klassiskt och elegant val. Vanligtvis finns i många färger finns det val för mycket professionella och exklusiva händelser till avslappnade. De kommer i en prefabricerad veck som är ett redan sydd tältfodral och ett plisserat tygfoder som installeras manuellt med rullar av tyg på ett veckat sätt. Det andra valet tar mycket mer tid att installera men låter dig göra ett mer anpassat utseende.

Belysningen

Om du har valt ditt stolptält eller ram partytält och vet hur du vill ha taket, funderar du antagligen på hur du ska tända ditt partytält ordentligt. Det finns inget så vackert som att ha kombinationen av tak och belysning. Det finns många alternativ: Stråljus ser bra ut mot alla tälttak. De draperas lätt i olika vinklar eller precis nära tältets topp. De ger stor reflektion och hjälper naturligt ljus. Twinkle-lampor är som strängljus men de har mindre glödlampor och ligger närmare varandra. De används ofta för att lindas runt stolparna såväl som mellan takets dekor.

Antingen val förbättrar ditt evenemangstält automatiskt. Uppbelysning är ett annat populärt val. De placeras på golvet för att tvätta / stänka belysning på olika delar av din tältplatta. Du vill att mängden och färgen på lamporna ska fungera bra med din inredning. Belysning är mycket viktigt för ditt evenemang. Det handlar inte bara om vilken typ av belysning du använder utan hur den kommer att fungera med din inredning, möbler osv. Det kommer att stämma festen eller festen så planera noggrant och gör bra val.

Möbler

De flesta evenemang kräver bord, stolar, soffor, dansgolv, iscensättning, sängkläder osv. Vad du väljer beror på vilken typ av evenemang du har. För ett avslappnat evenemang kan de enklaste borden och hopfällbara stolarna räcka men om det är för ett företagsevenemang eller bröllop finns det många vackra val.

Du kan använda trevligare vadderade stolar och till och med lägga till några fåtöljer, soffor och högre bord så att gästerna kan njuta av deras mat och dryck. Var säker och skapa en planritning som bäst utnyttjar det tillgängliga utrymmet i tältet. Sängkläder behöver helt enkelt matcha det evenemang du har. Du kan använda enkel bomull eller använda avancerade bordskläder och servetter för ett företags tältevenemang eller fest.

Inredning

Inredningen blir unik eftersom den reflekterar på individen eller gruppen människor som utformar layouten under ett partytält. Belysning, mittstycken, väggdesign, rör & drapering, golv etc. återspeglar inte bara designern utan borde också gå med temat för evenemanget.

Med grundläggande kunskap om tälthändelseplanering och ett nära samarbete med dina kunder och leverantörer kommer du att ha ett underbart framgångsrikt evenemang. Allt ditt hårda arbete kommer att löna sig med många hänvisningar och den fortsatta kunskapen om vad som fungerar bäst. Detta gör att du kan göra dina kunder nöjda och vill ha ett nytt tältevenemang igen.

Delar i ett partytält

Partytält är tillverkade i olika material. Men de två viktigaste delarna av partytältet är ramen och toppen. Men vad är dina alternativ? I båda finns det egentligen bara två huvudval, men att veta om de olika alternativen är viktigt. Oavsett vilken typ av skydd du väljer har du egentligen bara två alternativ när det gäller ditt partytälts stödkonstruktion: aluminium och stål.

De viktigaste skillnaderna mellan dessa två material har att göra med styrka och vikt. Aluminium är det lättare alternativet men också mer benägna att böja än dess motsvarigheter i stål. Å andra sidan är stål betydligt tyngre, vilket gör det robustare men mindre bärbart. Stål rostar också när det korroderar, även om många stålramar behandlas för att förhindra rost; under tiden bildar aluminium aluminiumoxid, en hård substans som faktiskt hjälper till att förhindra ytterligare korrosion.

Kostnad är också en faktor att tänka på när man överväger mellan stål och aluminium. Partytält tillverkade av aluminium är ibland dyrare än ståltält, men det stora utbudet av typer och mätare av stål gör att det inte finns någon riktig regel. Priserna varierar ganska mycket från tillverkare till tillverkare, så du behöver bara se vad som finns i din prisklass.

Toppar dikteras oftare av vilken typ av partytält du väljer. I vissa fall kanske du inte har något val om materialet som används för att konstruera din topp. Det finns dock undantag och det är fortfarande viktigt att veta. De två viktigaste alternativen är polyester- och vinyltoppar. Polyester är det billigare materialet som används för att tillverka partytoppskydd, oftast används med pop up-partytält.

Vinyltoppar används å andra sidan vanligtvis för stolpe-, spännings- eller ram partytält. Båda typerna är slitstarka och vattentåliga, men många tillverkare föredrar vinyl eftersom de ger bättre UV-skydd och väderbeständighet än vanliga polyesterskivor. De är också mycket lätta att rengöra, de flesta är certifierade flamresistenta, men är vanligtvis dyrare än polyester.

En annan sak att tänka på med vinyl kontra polyester är att veta att polyester är klassad i denier. Denier är mätningen av tyget. Det bestäms genom att mäta vikten på 9 000 meter tyg i gram. Det vill säga: om 9 000 meter av en viss fiber väger 440 g, skulle dess benägare vara 440. Det är därför en 350 denier polyester tältplatta skulle vara starkare än en 250 denier. Men om du jämför två olika tyger, kanske en högre denier inte anger högre hållfasthet på grund av att varje tyg har sitt eget förhållande mellan styrka och vikt.

Fördelar och nackdelar med olika tältformer

Runda kontra fyrkantiga partytält

Innan du väljer om du ska köpa ett runt / ovalt partytält eller ett fyrkantigt / rektangel partytält finns det flera saker att tänka på. Du vill välja den tältstil som är bäst för ditt behov. Om du inte har köpt ett partytält tidigare kan det vara ett tufft beslut. De runda & ovala tälten och fyrkantiga & rektangel partytält har var och en sin egen unika stil och fördelar. I den här artikeln kommer jag att visa fördelarna med båda tälten.

Fördelar med runda och ovala partytält

Under åren har runda och ovala partytält främst använts av cirkus och av ministerier för tältupplevelser och andra speciella evenemang. Under de senaste decennierna har de blivit mer populära för användning av kommersiella partytältkunder också. Följande är flera anledningar till varför ett runt eller ovalt partytält kan tjäna dig bäst:

 • Om du befinner dig i ett extremt väderområde är den främsta anledningen att överväga ett rundtält att de är mer vindbeständiga. De rundade tälten kommer att hantera cirka 30 MPH mer vind än ett fyrkantigt partytält. De åstadkommer detta av två primära skäl:
  • Ett partytält med runda ändar sprider vinden mycket lättare än en fyrkantig ände helt enkelt på grund av dess form. Det kommer att göra detta oavsett om det är ett litet eller stort partytält. En fyrkantig ände tenderar att fånga mer vind på sina plana sidor.
  • När vind och väder träffar ett rundtält kommer varje slips att dela lasten lika. I en kvadratisk ände är hörnen kvar för att göra det mesta av arbetet. Speciellt på ett stort partytält.
 • Eftersom varje slips delar lasten lika, kommer den här stilen att göra det möjligt för dig att sträcka ut den lättare och bli av med rynkor i toppen. Detta kan definitivt påskynda din inställningstid.
 • Formen på dessa partytält är attraktiv och unik. Allt du kan göra för att locka människor till ditt kommersiella tältevenemang är avgörande så att den runda och ovala formen kan vara en verklig fördel.

Fördelar med fyrkantiga och rektangel partytält

Fyrkantiga & rektangel partytält är mycket populära för alla evenemang, oavsett om det används som ett kommersiellt partytält eller kyrkans väckartält. Följande är flera anledningar till varför ett fyrkantigt eller rektangel partytält kan tjäna dig bäst:

 • Ett fyrkantigt partytält passar helt enkelt bättre än marken du har än ett rundtält. Många har begränsat utrymme vilket gör det till ett enkelt val att gå med ett fyrkantigt eller rektangel partytält.
 • Om du använder fyrkantiga eller rektangelformade bord kommer du att kunna utnyttja det tillgängliga utrymmet bättre under det här stiltältet än vad du skulle gjort med ett rundtält.
 • Ett fyrkantigt eller rektangel partytält har alltid varit det mest populära valet av kommersiella evenemangstältföretag runt om i världen. Under de senaste åren har folk experimenterat mer med olika former, men den fyrkantiga änden verkar vara favoritvalet för alla evenemang, oavsett om det används som ett brölloptält, ett litet partytält för en familjesamling eller helt enkelt ett stort partytält när ditt hem eller företag ger inte tillräckligt med utrymme.

Även om jag har sagt att det finns en vindbeständig fördel med ett runt eller ovalt partytält är det viktigt att veta följande: Många platser har extremt väder och många av dessa partytält lämnas uppe permanent eller permanent. För att säkerställa att det här tältet är tillräckligt vindtåligt, behöver du helt enkelt lägga till ytterligare insatspositioner för alla viktiga hållfasthetspunkter. Särskilt hörnen, mitten av ändarna av tältet och på spetslinjer om tältet har dem. I mycket extrema situationer kommer folk att säkra stolparna till marken också.

Stolptält kontra ram partytält

Att fatta beslut om att köpa ett stolptält eller ram partytält för ditt företag eller departement är mycket viktigt. Medan du fattar detta beslut är det mycket viktigt att hitta en som passar perfekt vad du behöver. För många människor kan tanken att göra detta val vara ganska skrämmande. Om du aldrig har köpt ett partytält innan kan det vara svårt att säga exakt vad du behöver.

Stolptältet och ramtältet har var och en sin egen unika stil och fördelar, men du bör inte vara orolig om du känner dig lite förlorad. I den här artikeln kommer jag att visa fördelarna med båda tälten. Även om stolptältet och ramtältet båda är utmärkta val, kommer jag att visa dig att stolptältet är det absolut mest populära valet på grund av enkel installation, transport, pris och styrka mot vädret.

Fördelar med ett stolptält

 • Kostnad: Stolptält är normalt mycket billigare än ram partytält. Det gör dem till det mest populära valet i partytält för alla typer av användningsområden som fester, uthyrning, väckelser, fyrverkerier samt katastrofhjälp. De stöds av väggstänger på kant och mittstolpar i mitten. De förlitar sig på spänningar från insatser och bindningar för att hålla dem täta. De kan täcka mycket mer yta för mindre pengar än någon annan typ av partytält.
 • Väderbeständighet: Stolptält tål mycket högre vindbelastningar än ett ram partytält.
 • Enkelhet och snabbhet vid uppställning: Ett stolptält är mycket lättare att sätta upp än ett ram partytält. De är mycket populära bland företagare eftersom delarna normalt inte är lika tunga. Det tar vanligtvis 1/3 av tiden och 1/3 av besättningen att sätta upp ett stolptält jämfört med ett ram partytält. Det är en enorm skillnad i din fickbok varje år.
 • Reservdelar: Hårdvaran för ett stolptält kan enkelt bytas ut om de går förlorade eller skadas. Du kan snabbt låna stolpar eller insatser från ett annat partytält eller hitta reservdelar i en närliggande butik.
 • Enkel transport: Stolptält är mycket lättare att transportera jämfört med ett ram partytält. Du kan transportera små till medelstora stolptält i en pickup eller liten släpvagn.

Fördelar med ett ram partytält

 • Den främsta fördelen med ett ram partytält jämfört med ett stolptält är att det inte har mittstolpar i mitten. För vissa evenemangsplanerare är detta avgörande för vad de har planerat för sitt evenemang.
 • De är också perfekta för evenemang som är inomhus där du inte får köra insatser.
 • Ram partytält kan också byggas bredvid en byggnad eller ett annat ram partytält.

Vad är ditt bästa val, ett stolptält eller ett ram partytält?

Sammantaget är ett stolptält det bästa valet jämfört med ett ram partytält, eftersom som sagt ovan är stolptält billigare. De är mycket mer väderbeständiga. Om ramen på ditt ram partytält böjer sig i storm kan du tappa din tältplatta eftersom den är fäst vid ramen. Ett stolptält skulle inte drabbas av samma typ av skada.

Och eftersom ett ram partytält har sådan specialiserad hårdvara kommer du antagligen inte att använda tältet förrän du kan få en reservdel om du går sönder eller förlorar en del av det. Delarna av ett ram partytält är svårare att transportera jämfört med ett stolptält. Vissa människor kanske tror att de inte behöver köra insatser i marken för ett ram partytält, men om du inte använder ditt ram partytält inomhus måste det hållas på plats av insatser, vattentunnor eller betongmedianer.

Priset och styrkan på ett stolptält jämfört med ett ram partytält är helt enkelt oöverträffat. Även om det måste finnas tillfällen då du måste ha ett ram partytält, är stolptältet oftast det bästa valet för dig och ditt företag.

Läs även >>> Pergola bäst i test

Vanliga frågor om Partytält

Hyr eller köp ett kommersiellt partytält?

Den första frågan att ställa dig själv är om du vill hyra eller köpa ditt partytält. Det här är en ganska enkel fråga att svara på. För de flesta vill de bara hyra ett partytält. Det är mest meningsfullt om du bara använder det för en engångsevenemang, till exempel ett bröllop. Det är också det bättre alternativet om du vill anställa ett team som ska sätta upp tältet åt dig, snarare än att behöva sätta upp det själv.

Å andra sidan finns det ofta många bra skäl att köpa ditt eget partytält. Om du tänker att ditt evenemang ska vara en återkommande sak, sparar du tid och pengar på lång sikt att ha tältet till hands. Du kommer att kunna lägga upp den när du behöver det. När du väl har satt ihop tältet som fungerar för dig är det bättre att behöva snarare än att hyra samma sak varje gång du behöver det.

Hur stort partytält behöver man?

Du måste veta hur stort ditt partytält måste vara innan du beställer det. Storleken du behöver beror på två faktorer. För det första måste du veta hur stort ditt utrymme är, var du vill placera ditt partytält. Kommer det att vara tillräckligt stort för dig att sätta in ett partytält? Kom ihåg att du också behöver utrymme för guidelinjer om du sätter ner tältet.

Därefter måste du tänka på hur många människor ditt partytält kan hålla. Detta kommer att vara den största avgöraren för hur stort ditt partytält kommer att bli. För att beräkna hur stort tältet måste vara, ge varje gäst du förväntar dig cirka 10 kvadratmeter utrymme. Du måste dock komma ihåg att du behöver extra utrymme för bord, scener, DJ-bås eller vad du än behöver. Få mätningarna för dessa också så att du kan göra exakta förutsägelser av hur mycket utrymme du behöver.

Hur underhåller jag partytältet?

De flesta partytält levereras med riktlinjer för rengöring från tillverkaren, men det rekommenderas att skölja och torka tältet från smuts och skräp innan förvaring. De rengöringsprodukter som används kan variera beroende på material men att hålla tältet rent kommer att öka livslängden.

Hur tvättar jag partytältet?

Om du köper ett partytält måste du veta hur du tar hand om det innan du köper det. Lyckligtvis är det ganska enkelt att ta hand om ett partytält när du förstår hur. För det första måste du alltid läsa tillverkarens instruktioner som tillverkaren av kommersiella partytält medföljer. Detta hjälper dig att sätta upp och ta ner tältet på rätt sätt och undvika skador.

Om du hittar några riv i vinylen kan du använda flytande vinyl för att reparera dem innan de blir större. Det är också viktigt att tvätta vinylen. Att tvätta, skölja och låta torka förlänger dess livslängd drastiskt. För att förvara ditt partytält, rulla upp tyget i stället för att fälla det och förvara det på en torr plats nästa gång du behöver det. Det är inte så svårt att ta hand om tältet, och när du gör det kommer du att kunna använda det i flera år. Med dessa poäng i åtanke kommer du att kunna välja rätt partytält för ditt parti eller evenemang. Välj ett partytält som är rätt storlek, stil och typ för dina behov, så kommer ditt evenemang att gå utan problem.

Hur väljer man rätt material på tältet?

Populära evenemangstältmaterial inkluderar PVC-belagd polyester och 100% PVC på grund av sin kompakthet, lätta och väderbeständighet. Ju större partytältet är, desto mer hållbart och tjockare blir polyestermaterialet.

När man talar om ramar är de vanliga valen mellan pulverlackerat stål och anodiserad aluminium. Medan stål är tyngre är det mer mottagligt för rost och korrosion. Aluminium, är lättare och anodiserande gör den ganska hållbar, långvarig och rostbeständig. Vilket material du än väljer se till att ditt partytält är:

 • Väderbeständigt
 • Vattentäthet
 • Brand säkert
 • UV-beständig
 • Erbjuds med ram och tyggaranti

Vilka är de vanligaste kommersiella tältmaterialen?

Materialet du väljer när du köper ditt partytält är viktigt, så du måste veta vad dina alternativ är. Du måste ta hänsyn till materialet i både ramen och skyddet, så vilket är bäst? Med ramen har du alternativet antingen aluminium eller stål. Aluminium är lättare, så mycket lättare att bära med om det behövs. Det är dock benäget att böjas om det behandlas fel.

Stålramar är tyngre och utsatta för rost. Men de flesta stålramar behandlas nu för att förhindra rost. Eftersom det är tyngre gör det tältet robustare. När det gäller skyddet finns det antingen polyester eller vinyl. Polyester är billigare och används oftast med små pop up-partytält. Om du får ett större partytält är det mer troligt att du får vinyl. Det är tuffare, vattentätt och lättare att rengöra.

Är ett partytält rätt för mig?

Partytält är utmärkta för kortvarig användning och tål lätt dåligt väder, men kom ihåg att de inte är byggda för att lämnas över natten eller under extremt väder. Mina partytält är vattentåliga – vilket betyder att det inte blir något lättregn – men de skyddar inte dig och dina gäster från regnskurar.

På grund av det lätta materialet är mina partytält inte utformade för att tåla starka vindar. Om du letar efter ett skydd som är mer hållbart mot blåsigare väder och även vattentätt i stället för vattentåligt, kan en bättre passform vara en av mina elitlilor. Om du använder den för kommersiella ändamål, ta en titt på vårt kommersiella lusthusutbud.

Att sätta upp ditt partytält blir relativt enkelt; du behöver bara spänna ihop stolparna för att bilda ramen, ansluta ramen till nylonkontakterna och täck sedan med taket. Du kanske vill få hjälp av en vän eller familjemedlem, speciellt om du vill ha ett större partytält, eftersom det gör det snabbare och lättare att sätta upp. Om du särskilt kämpar med att montera delar har jag ett brett utbud av popup-lusthus som har en förkonstruerad ram och kan passa bättre efter dina behov.

Vilka är de vanligaste typerna av partytält?

Stolptält

Stolptält, som namnet rekommenderar, stöds av gräns- och mittstolpar. De räknar med påfrestningarna som produceras av insatser eller andra slipsnedgångar för att hålla taket tätt och stabilt. Som ett resultat är de lätta och relativt enkla att skapa, även i större storlekar. De är också de mest kostnadseffektiva när det gäller att täcka stora områden. Ett stolptält kommer alltid att låta dig säkra mer mark för mindre pengar än en ram eller spännings partytält.

En annan anledning till stolptältens popularitet är deras anpassningsförmåga. De finns i en mängd olika storlekar, inklusive allt från en blygsam 3×3 meter hela vägen upp till så stor som en 45×150 meter. Deras toppar finns också i ett stort urval av färger och mönster, vilket gör det ganska enkelt att hitta en som ser ut som du vill.

Det finns ändå några nackdelar med att använda ett stolptält. Den viktigaste avser placering. På grund av det faktum att denna typ av skydd är beroende av stress för att undvika att toppen kollapsar, har du väldigt få val när det gäller staking. Du måste vanligtvis tillåta ytterligare fem till tio meter yta på alla sidor av ditt partytält för att rymma den nödvändiga insatsen. Det betyder att om du behövde installera dem direkt mot en byggnad eller struktur, skulle det kräva anpassad förberedelse för att fästa och säkra tältet på den sidan. Och om du inte har något emot att göra en massa hål i golvet, är de definitivt inte lämpliga för användning inomhus.

Deras centrumstöd kan också ge problem. Stolparna är vanligtvis höghållfast galvaniserat stål eller aluminium. Silver- och gråfärgen är mycket neutral så att de inte sticker ut men vissa människor vill helt enkelt inte ha stavar i sitt partytält. De kan göra det utmanande att inkludera större föremål, till exempel ett dansgolv, i din design, och det kommer att finnas några layouter som de helt enkelt inte passar in i. Om du förbereder dig för att vara värd för ett evenemang som behöver en riktigt specifik uppsättning, kanske ett stolptält inte är det bästa valet för dig.

Ram partytält

I stället för att lita på spänningen från insatserna använder ram partytält en rörformad metallkonstruktion för att stödja sina baldakiner. Detta gör att de kan arbeta utan stöd från mittstolparna och ger dem mycket mer placeringsflexibilitet än stolptält. Du kan använda dem bredvid strukturer utöver insidan. De fungerar också bra som semi-permanenta strukturer.

All denna flexibilitet har dock ett pris. Ram partytält är normalt betydligt dyrare än både stolpar och spänningsskydd och är betydligt tyngre. De kräver också mycket mer arbete för att etablera. Ett ram partytält kan enkelt ta fyra gånger längre att installera än en stångkonstruktion av jämförbar storlek. Och eftersom den använder extremt specialiserad hårdvara, förlorar eller skadar bara en enskild del av den säkert din ramkapell värdelös tills du kan få en ersättning från tillverkaren. Det är bara inte möjligt att utveckla tillfälliga reservdelar så enkelt som möjligt med ett stolptält.

Även olika tillgängliga storlekar påverkas av deras design. Det finns gränser för hur bred du kan skapa en struktur utan att inkludera interna stöd. 12 meter är normalt den största bredden som finns för ett ram partytält. Det finns dock ingen gräns för hur länge de kan vara, och de har normalt samma färgalternativ som andra slags skydd, så det finns fortfarande en god chans att du kommer att kunna hitta ett som fungerar för dig. Det verkliga problemet du behöver ha när du överväger ett ram partytält är hur mycket du är villig att byta för lite extra flexibilitet. Om det handlar om dina praktiska behov och du är beredd att hantera de extra kostnaderna och arbetet med att använda en, kan ett ram partytält vara ett utmärkt alternativ.

Hur ökar man livslängden på ett partytält?

Även välgjorda tältplattor och sidoväggar kan bli smutsiga eller små tårar, men det betyder inte att du måste byta ut dem omedelbart. I stället är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner om underhåll för att hålla ditt partytält uppe till en annan fest.

Reparationssatser, även kallade patch- eller splitsats, gör att du enkelt kan åtgärda mindre skador. De innehåller vanligtvis flera bitar av tältmaterial, ett lim och instruktioner. En viktig sak att tänka på när du köper denna typ av kit är varumärket. Om du köper en från en annan tillverkare än den som gjorde ditt skydd, finns det en god chans att det medföljande lappmaterialet inte matchar din topp, även om den är listad i samma färg.

Ditt partytält underhållsbehov kommer att variera beroende på på dess konstruktionsmaterial, men nästan alla toppar och sidoväggar kräver regelbunden rengöring. Det är inte nödvändigt att använda produkter tillverkade speciellt för partytält, men det är mycket viktigt att du följer tillverkarens rekommendationer och endast använder rengöringsmedel som är lämpliga för ditt tältmaterial. Vissa baldakinföretag erbjuder till och med sina egna rengörings- och skyddsmedel. Håll din baldakin ren och reparerad så att du kan använda den om och om igen utan att behöva oroa dig!

Hur länge kan jag hålla partytältet uppställt?

Eftersom vissa tar tid att ställa in kan användarna lämna tältet uppe några dagar. Emellertid kan långvarig exponering för regn och UV-strålar börja förstöra materialet och minska dess livslängd, medan lättare material som aluminium kanske inte håller upp under långa perioder. Det rekommenderas att bryta ner det när dess syfte har serverats.

Vad mer behöver jag tänka på inför köp av partytält?

Färg

Färg kan göra stor skillnad för känslan av ditt evenemang. Mina partytält finns i fem olika färger; vitt, rött, beige, blått och grönt, vilket ger dig friheten att välja ett partytält som matchar din önskade stil. Till exempel ser vårt livliga och roliga röda partytält fantastiskt ut på ett temafestevenemang som ett piratparti för barn. Men om du letar efter något mer lågmäld ser vårt vita partytält underbart ut med lite enkel dekoration och känsliga älvljus.

Storlek och utrymme

Innan du köper ett partytält, tänk på storleken och vad du ska använda den till. Om du till exempel använder det för ett barområde, vill du ha det enbart för förvaring eller som en alternativ plats att umgås också? Du måste också ta hänsyn till antalet gäster som deltar i ditt evenemang. Du behöver ett partytält som har gott om utrymme i förhållande till din feststorlek – du vill inte att någon ska utelämnas i dusken om du tillfälligt måste migrera under tältet!

Du måste vara realistisk när du funderar på vad som passar bra och ser bra ut i ditt utomhusutrymme. Tänk på om storleken på partytältet som du köper kommer att se blygsamt ut i din trädgård eller om det kommer att dominera området. Jag rekommenderar starkt att du tar ett måttband och markerar det potentiella område som du vill använda i ditt utomhusutrymme, eftersom detta ger dig en god uppfattning om vilken partytält som passar dina behov. Du vill också tänka på åtkomst, se till att ditt partytält är lätt att komma in / ut och inte blockera brandflöden.

Vad kan jag använda mitt partytält till?

Först och främst, föreställ dig ditt partytält – hur kan du använda utrymmet? Mina partytält har använts för en rad evenemang, inklusive grillfest, camping, trädgårdspartier, festivaler, välgörenhetsbås, små samhällsevenemang och mycket mer. Många köpare har dekorerat sina partytält för att matcha vad de behöver. Här är några av mina favoritidéer:

 • Aktivitets- och spelområde – detta har varierat från ölpong till ett äldre skola-tema med käglor, ringkast och ansiktsmålning.
 • Lekplats för barn – ett partytält är ett utmärkt sätt att hålla barnen säkra och skuggade från den heta solen. Håll dem underhållna med en bollgrop, sandgrop eller en paddelbassäng (se bara till att de övervakas hela tiden).
 • Barområdet – perfekt för att hålla drycker svala på sommaren. Varför inte också bli kreativ på vintern? Jag älskar idén om ett glöggsområde för en julfest, komplett med älvljus, konstgjord järnek och en mini-julgran för dekoration!
 • En plats att sitta och koppla av – skapa en kyld atmosfär med bönsäckar, färgglada golvkuddar, filtar och stämningsbelysning.
 • Spaavdelning – en uppblåsbar badtunna är ett utmärkt sätt att göra din fest extra speciell.

Dessa är bara några få sätt som mina partytält kan användas – med lite fantasi finns det obegränsat antal användningsområden för dessa partytält. Hur kommer du att använda ditt?

Läs även >>> Bästa lusthuset

Sammanfattning av köpguide för partytält

Om du anordnar ett utomhusevenemang är det upp till dig att se till att dina gäster har det bra. Så länge alla grunder är täckta, har de frihet att roa sig och bygga goda minnen. Bortsett från överväganden som mat, badrum och underhållning, är ett pålitligt partytält nyckeln till att göra ett utomhusevenemang speciellt. Om du samordnar saker ordentligt kommer denna inkludering att hjälpa ditt parti till nästa nivå.

Att välja rätt partytält går utöver att se till att det rymmer rätt mängd människor. Rymden är en viktig fråga, men det är också viktigt att strukturen ger en lugn miljö som kompletterar stämningen i ditt parti. Även om det finns massor av alternativ där ute, har jag sammanställt en lista över vad jag anser vara de bästa valen. Någonstans på den här sidan är du säker på att du hittar rätt konfiguration för ditt nästa utomhusevenemang.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top